Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :)

Nagyon szépek a babák :)

Mi most értünk haza nagyszülőktől, jó volt, de itthon hármasban a legjobb ;)
Vendég
 


Tücsi: hát ez tényleg elszomorító. De én is úgy veszem észre, hogy néhány ember a fórumokon adja ki magából a rosszindulatát. Bár gondolom, az életben sem jobb az illető! Néha én is beleolvasok valamilyen másik topicba, vmilyen aktuális probléma kapcsán, de eszembe sem jutna az oda írókat cseszegetni névtelenül, csak mert az álláspontjuk nem egyezik az enyémmel. De látom, hogy mások megteszik.

Babett: hullott bizony, csomóban. Tudom, hogy ez a szülés utáni hajvesztés és normális, de sajnos már másfél hónapja tart, és nagyon megtépázott lett a hajkoromám... Meg a hosszú hajamat több mint egy óra volt megmosni, beszárítani, kivasalni, hetente 2-3x nem fért bele az időmbe. Ha leáll a hajhullás, majd visszanövesztem. Sajnos most képet nem tudok mutatni, mert elromlott a fényképezőgépünk... :cry:

Lamme, nagyon gyönyörű Vivike! És nagyon jó volt olvasni, hogy mennyire szeretik egymást a kicsivel. És ez bizony a Te érdemed is! :D

Kép
waterlilly
 
 


Ez kimaradt:

Lamme: Vitamin: nekem a terhesvitamin már a terhesség alatt is kevésnek bizonyult, egy darabig szedtem, de a vérképem romlott, így visszaálltam a régi vitaminjaimra, és azokat szedem most is. Nem általános multivitamin (azok szerintem szinte semmit nem érnek), hanem egy egész csomagocska, egy tucat bogyóval. Sokkal nagyobb adag vitamin, mint az "ajánlott napi mennyiség", én ebben hiszek.

Kép
waterlilly
 
 

 
 

Lamme! Nagyon aranyos -rám nézve- amit írtál. :D Eszem ágában sincs "elmenni" innen, mert én is nagyon szívesen jövök ebbe a topikba, hozzátok. :wink:
Vivike milyen szép nagy lány! Nem látni rajta, hogy nemrégiben betegecske volt. :D

Babett! Igen, 2 néha 3 helyre is írok. De természetesen nem ez teszi ki a napomat nekem sem. Hogyan alakult a tejecskéd? (Korábban írtad, hogy mintha kevesebb lenne.)

Vicsok Anikó! Nem lehet, hogy a szülők látogatása alkalmával szedtétek össze a chlamydiát? Esetleg néhány rokon is meglátogatott benneteket a szüleiteknél? Bár most már végülis mindegy, szerencsére túl vagytok rajta. (Mára talán már csak rossz emlék Andriska betegsége.) Milyen sűrűn kell kontrollra mennetek?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Jaa, a haj dolgot megértem, az enyém derékig ér lassan, csakazértsem fogom levágatni, de néha egyszerűbb lenne...
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon édesek a gyerkőcök! :)

Én is ezt az egy fórumot látogatom rendszeresen. Nem nagyon van többre időm. De ezt mindig elolvasom! :) Még néha az ÁEK-ba szoktam beleolvasni, hátha hasznosíthatom hamarosan az ott olvasott infókat. :)

A hajam nekem is hullott kb 3 hónapig elég rendesen. Már az orvosomat is megkérdeztem mit lehetne tenni ellene. Ő mondt, hogy vashiány is lehet a dologban és egyek minél több piros/fekete gyümölcsöt (szilva, áfonya, szőlő, feketeribizli stb) vagy ezekből készült lekvárt, szörpöt. Plusz vaspótlásra már a terhesség alatt is egy Kräuterblut nevű készítményt javasolt, ami nekem bevált. Bár az íze nem volt túl kellemes. Miután elkezdtem figyelni arra, hogy minél több ilyen gyümit egyek, azután a hajhullás is abbamaradt.

Lilly: Csak nem a Lenkei féle vitamint szeded?

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


tücsi: köszi a kérdésed, a tejjel most egyenlőre nincs gondom (kopp-kopp) Csak azt hiszem megint fejlődési ugrásban vagyunk(talán 3 hónaposan van ilyen), éjjel Boti megint megéhezett :? De már nem mérlegezek, így nem tudom mi van a szoptatások mögött, de nem érzem kevesebbnek. Most az az újdonság, hogy kb 2-3 hete minden szoptatás után kb 2 és negyed órával belövel a mellem, holott csak később kellene. Ilyenkor sajnálom az elfolyt tejet, na és izgulok ha épp vagyok vhol nehogy átázzon a pólóm... :shock:

A hajam nekem is elkezdett hullani, szerintem most fogytak ki a vitaminkészleteim. Én is levágattam belőle jó sokat. Tudtok vmi jó vitamint? Elevit nekem nem jött be. A terhesség elején szedtem, de nem volt jó hatása.
Vendég
 


szerintetek lehet a gyerkőc a hideg levegőtől rekedt? semmi más baja nincs, de olyan rekedten sír (és nem sírattam előtte sokat!)

Holnap megyünk 3. hós oltásra! ....és letelik a kettesben töltött hosszú hétvégém is végre, hurrá... :lol:

hol vagytok...??? vagy csak én érek rá így vasárnap, mi....?? :cry:
Vendég
 


Babett: hogy bírtad végül a kettesben töltött napokat?

Különben lányok... Nektek megjött már a szülés óta? :oops:
Vendég
 


Eperke: de, Lenkei. Köszi a gfyümölcsös tippet, igyekszem sok ilyet enni. A Krauterblut-ot hol vetted?

Babett:
nem próbáltad az anyatej-gyűjtő kagylót a csordogáló tej felfogására? Nekem az első 3 hétben dőlt így a tejem, és akkor nekem nagyon jó szolgálatot tett. Azután sajnos a hülye védőnő azt tanácsolta, hogy csak 3 óránként etessek, és így sajnos leapadt a mennyiség.
Nekem is volt olyan, hogy rekedt volt Eszti, és tudtam is, hogy a hideg levegőtől (a férjem úgy vitte ki novemberben, hogy nem öltöztette fel, csak egy plédet terített rá... :evil: ). Még szerencse, hogy semmi más baja nem lett, még csak náthás se volt, a rekedtsége 3 nap alatt magától rendbe jött. Úgy örültem, hogy zengett ismét a ház! :D
12 hetes kor körül nálunk is volt egy fejlődési ugrás-szerű valami, azóta napi szinten kb. 100 ml-rel többet eszik.

Panndi:
Meg. 5 héttel szülés után. És azóta is jelentkezik rendszeresen. Pedig gazán várhatott volna még! :?

Nem tudom, ma nálunk mi volt, de Esztella hajnalban ébredt, meg kellett etetni, utána szerencsére még aludt 5 órát, de az ebéd utáni szundija is csak 45 percig tartott, a szokásos 2 óra helyett. Sajnos épp a tejet fejtem, így a páromat küldtem be visszaaltatni, kb. 5 perc bömbölés után már hozta is ki a gyereket, hogy hát nem alszik... :?
Mostanában elég nyugtalanul alszik, lehet, hogy a foga bántja, vagy esetleg megint fejlődési ugrás van? Vagy csak eddig volt szerencsénk? :D

Kép
waterlilly
 
 


Panndi:Hát nehezen, de vhogy eltelt. Épp olyan volt, mintha hétköznap lett volna. Bár az esték rosszak voltak, nem lehetett beszélgetni senkivel. Boti szerencsére összességében rendi volt.
Boti is kelt tegnap előtt fél2kor, azt hittem rosszul látom az órát!!! De tegnap megint aludt rendesen reggelig. Én egyenlőre mindig megetetem, ha felkel, de egyszer már ki kéne próbálni vmi más visszaaltatást is. Bár eddig mindig nagyon éhesnek mutatta magát ha felkelt éjjel.

nekem még nincs meg szerencsére... :lol:

Lilly: én ilyenről még nem is hallottam, ezt hogy lehet hordani?
Vendég
 


Szia Babett!

A melltartóba kell betenni, és kész. Két részből áll, egy szilikongyűrűből (ez tapad a bőrhöz) és egy műanyag kagylóból, amibe gyűlik a tej. Akkor is jó, ha a mellbimbó ki van sebesedve, mert így nem ér hozzá a ruha. Nekem AVENT-es van, most árulom félpénzért... :( Jobban örülnék, ha csorogna a tejem... :(

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok Lányok!

Lilly! Olyan szép volt a hajad!! Nagyon rövidre vágattad?

Én is levágattam egész rövidre, de nekem nem is volt olyan hosszú. Ez a rövid azért sokkal kényelmesebb.

Babett! Végig kettesben voltatok Botival 4 napig?


Nekem még nem jött meg.

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok Lányok!

Lilly! Olyan szép volt a hajad!! Nagyon rövidre vágattad?

Én is levágattam egész rövidre, de nekem nem is volt olyan hosszú. Ez a rövid azért sokkal kényelmesebb.

Babett! Végig kettesben voltatok Botival 4 napig?


Nekem még nem jött meg.

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok Lányok!

Lilly! Olyan szép volt a hajad!! Nagyon rövidre vágattad?

Én is levágattam egész rövidre, de nekem nem is volt olyan hosszú. Ez a rövid azért sokkal kényelmesebb.

Babett! Végig kettesben voltatok Botival 4 napig?


Nekem még nem jött meg.

KépKép
kutyfül
 
 


Bocsánat, nem reagált a gép, de most látom, hogy mégis :oops:

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Lilly: Kräuterblut-ot gyógyszertárban, vagy gyógynővényes boltban vettem. De lehet, hogy DM-ben is meg lehet nézni, bár ez utóbbi nem biztos. Piros-fehér színű a doboza, ha jól emlékszem.

Panndi: Nekem már 6 hónapos elmúlt Zsófi, mikor ismét megjött. Már szinte 7 hónapos volt.

Babett:Rekedtség lehet a hidegtől. Zsófi is volt egy ideig rekedt, de néhány nap alatt elmúlott neki minden probléma nélkül. Hogy viselte Boti az oltást?

Pénteken volt egy kalandunk a doki bácsival, akinek a körzetébe itt Pesten tartozunk. Elvittem Zsófit tanácsadásra, mert aktuális volt már. Gondoltam megnézem ezt a dokit, hátha nem is olyan vészes, és akkor járhatunk hozzá, nem kell körbe utazni a várost Zsófival. Zsófi ahogy meglátta elkezdet ordítani, pedig nem jellemző rá, hogy megijedne (még az idegenektől sem). Főleg ha mi is ott vagyunk vele. Alig bírtam megnyugtatni szegényt. A doki rohangált két rendelő között, szinte rá sem nézett a gyerekre, úgy mondta, hogy minden rendben...Háát, nem volt túl szimpi és meggyőző. Veszprémben nem ehhez szoktunk. Úgyhogy úgy döntöttem, egyelőre maradunk a veszprémi doktor néninél. Ha megyünk haza látogatóba a nagyszülőkhöz, megkérjük, hogy nézze meg.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Panndi!
Még nem, pedig jó volna, ha kicsit helyreállna a ciklusom. :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Igen Kutyfül végig ketten voltunk. De eltelt, és a párom már úton van hazafele , hurrá!!! :lol: Egyébként nem is a gyerkőc ellátása volt nehéz, hanem hogy nincs kivel beszélgetni. Na jó, hát szegény Botinak aztán nyomtam rendesen és kiolvastam ezer újságot, dehát az mégsem olyan... :?

Eperke: oltásra délután megyünk!

Lilly: és mennyibe kerül egy ilyen felfogó?

Szerintetek hogy lehetne arról leszoktatni Botit na és a mellemet, hogy az esti kajálást kiegészítjük lefejt tejjel. AMikor kevés volt a tejem, elkezdtem este fejni, amit másnap mindig odaadok a fürdetés utáni szoptatás után. Most már Boti követeli is, persze a szoptatásba gyakran bealszik sajnos, mert már olyan fáradt! De nem szeretnék egy éves koráig fejni minden nap, mert ugye az esti szoptatás szűnik meg utoljára....
Vendég
 


Sziasztok, én is itt.
Mi az októberi fórumból költöztünk tovább...
de Tücsi, te azért nézz be hozzánk ide, te olyan ügyes vagy, tőled mindig tanulunk valamit :D :lol:

Chlamidya - nem tudom :? negatív a tesztem...Szülés után 2 héttel volt hasfájásom, a Szent Imre ügyeletén töltöttem egy szombat estét, sebészeten is megnézték, nem vakbeles vagyok-e :wink: de nem találtak semmit, 1 hét antibiotikum.

A doki mondta, ha ez az is lett volna, nem múlt volna el attól a gyógyszertől...és kb 3 hét a kezelése...
Szóval nem értem az egészet, de lényeg, hogy Andris jól van, szerdán megyünk az elsőoltásra.

Menses - még nem, hála Istennek.. :roll:

Éjszakáink még mindig gázosak, tegnap megevett fél8kor 120at, aludt 20 percet, majd 90et, majd még cicire tettem, elaludt, és fél2kor már enni követelt.. :? ...
Hát, ez van, éjszakai anyaklubbot alakitok..

vivi nagyon szép!! :D én is szeretnék egy kislányt még!! :lol: mindig megnézem a lányrucikat a boltban, ha megyünk vhová...

Hétvégén kimozdultunk, míg én bevásároltam, pa kinnmaradt a kocsiban Andrissal, még nem merem emberek közzé vinni...

Babett, hogy telt a 4 nap? oltás?

Lilly - nekem is hullik a hajam sajnos...

Megyek is, folytatom a "hasrafordulós" terápiát.. :? Napról-napra ügyesebb, bár lehet, h elfogult vagyok? :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Panndi: Rékusnál csak azután jött meg nekem, miután abbahagytuk a szopit, 10 hónapos volt :) És pont azért hagytam abba a szopit, mert 1. már 8 foga volt és rántott húst evett, nehogymáá szopizzon még :)
2. gyerkőcöt akartunk és addig nem estem teherbe, utána viszont elsőre :)

Kép
Kép
agica123
 
 


Sziasztok!

Menzi: Vivi után hét hónap múlva jött meg, de nagyon rendszertelen lett. Fel is merült, hogy esetleg nehéz lesz összehozni a második gyerkőcöt, de végül hamarabb sikerült, mint Vivit :D Most még szerencsére nincs :) Viszont szerdán megyek feltetetni a spirált, az lehet, hogy bekavar majd :?

Vicsok: Tuti, hogy egyre ügyesebb Andris :wink:

Babett: Ügyes vagy, hogy elvoltál négy napig egyedül a bébivel :wink:

Eperke: Elég érdekes a dokibácsi :o Szegény Zsófi, hogy megijedt tőle :( De miért nem néztek más dokit? Azt lehet választani, nem muszáj a körzetishez járni. Esetleg kérdezz meg más anyukákat, kérdezd meg a védőnőt, hogy ki kit ajánl és miért.

Nekünk még mindig van hasfájás :( Pedig szombaton tölti már Niki a három hót :o Elég fura éjszakánk volt. Niki felkelt 0:45-kor cicizett, majd visszaaludt, aztán negyed 4-kor megint hallottam, hogy felkelt, fájt a hasa, kivettem, gondoltam cicizik megint, de nem, bealudt mellettem :o :D Én meg ott tanakodtam, hogy akkor most mit csináljak? :D Visszatettem, de megint jöttek a pocifájások, szenvedett szegénykém, simiztem, tornáztattam, aztán elaludt és aludt reggel fél 8-ig. De közben többször is felébredtem, hogy nyüsszög a poci miatt :(

Köszi mindenkinek a Vivi dicsit :)
lamme
 
 


Lamme: A védő néni nem ajánl más dokit, ő ezzel dolgozik együtt, így ezt ajálja :( Tudom, hogy vihetném máshova is, de szerettem volna, ha itt a környéken találunk vkit, hogy ne kelljen körbe menni a városban. Egyedül amúgy is elég nehéz lenne a város másik felébe elvinni Zsófit. Megvárjuk, míg végleges helyre költözünk és akkor ott hátha lesz a közelben egy normális orvos. Addig meg ha bejön a jó idő, szerintem úgyis elég sokat leszünk a Balcsin Zsófival, úgyhogy nem lesz gond a régi doktor nénihez járni.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


szbabett írta:
Lilly: és mennyibe kerül egy ilyen felfogó?



Szia Babett,

Ha jól emlékszem 2590 ft volt egy pár.

Képzeljétek, a mi oltásunk már 3 hete csúszik, a gyerekorvosunk nem adja be az oltást, az influenzajárvány miatt. Hát, nekem fura.... Egyébként nekem sem szimpi a gyerekorvosunk, erősen gondolkodom a váltáson. Mondjuk annyiban szerencsém van, hogy ugyanabban a redelőben öt gyerekorvos is van, helyileg nem kell messzebb menni. A védőnő is borzalom, őt amúgy is lecserélném mindenképp.

A hajam úgy 20 centivel lett rövidebb... szóval nagyon! :?

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok,

Eperke, sajnálom a dokit.. :(
Hát a mi gyerekorvosunk se kutya.. :? mikor megszületett, akkor szabin volt, de feljött, és úgy elhadarta a dolgokat, hogy az amúgy is szita agyammal fel sem fogtam..vigantol és konakion, és hetente és naponta, és meddig és nem tudom... :roll:
Aztán 1 hónaposan ismét rohant valahová, mi voltunk az utolsó "betegek", a védőnéni lemérte, lecentizte stb, addig a doki a másik rendelőben telefonált, majd átrohant, meghallgatta a gyereket, még fel sem öltöztettem, a doki már el is ment... :?

Húú, mi holnap megyünk oltásra...annyira félek tőle, mintha én kapnám... :roll: úgy félek, hogy valami mellékhatása lesz :cry:

Tegnap megkóstoltattuk Andrissal az őszibarack levet, nagyon bejött neki.. :roll:

Lamme, Andris is nagyon pocifájós volt, nagyjából elmúlt. De ahogy írod, én is hallom ahogy hajnalban nyöszörög, dobálja a lábát, és pukizik :oops: Ő nem ébred fel rá, csak én... :?

Ágica, képzeld, az unokatesóm kislánya már 1 éves, 4 hónapos, de még mindig kér cicit...éjszaka is simán felébreszti az anyját /egy ágyban alszanak/ .. :roll: meg napközben is gondol egyet, odamegy és elkezdi lehúzni róla a blúzt... :shock: de mondjuk ez már túlzás az unokatesóm szerint is, már szépen kezdte elválasztani, és utána lett ilyen kis "aggressziv"

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


vicsok írta:Sziasztok,

Eperke, sajnálom a dokit.. :(
Hát a mi gyerekorvosunk se kutya.. :? mikor megszületett, akkor szabin volt, de feljött, és úgy elhadarta a dolgokat, hogy az amúgy is szita agyammal fel sem fogtam..vigantol és konakion, és hetente és naponta, és meddig és nem tudom... :roll:
Aztán 1 hónaposan ismét rohant valahová, mi voltunk az utolsó "betegek", a védőnéni lemérte, lecentizte stb, addig a doki a másik rendelőben telefonált, majd átrohant, meghallgatta a gyereket, még fel sem öltöztettem, a doki már el is ment... :?

Húú, mi holnap megyünk oltásra...annyira félek tőle, mintha én kapnám... :roll: úgy félek, hogy valami mellékhatása lesz :cry:

Tegnap megkóstoltattuk Andrissal az őszibarack levet, nagyon bejött neki.. :roll:

Lamme, Andris is nagyon pocifájós volt, nagyjából elmúlt. De ahogy írod, én is hallom ahogy hajnalban nyöszörög, dobálja a lábát, és pukizik :oops: Ő nem ébred fel rá, csak én... :?

Ágica, képzeld, az unokatesóm kislánya már 1 éves, 4 hónapos, de még mindig kér cicit...éjszaka is simán felébreszti az anyját /egy ágyban alszanak/ .. :roll: meg napközben is gondol egyet, odamegy és elkezdi lehúzni róla a blúzt... :shock: de mondjuk ez már túlzás az unokatesóm szerint is, már szépen kezdte elválasztani, és utána lett ilyen kis "aggressziv"


Hát nem tudom, szeretek szoptatni, de azért azt gondolom, hogy ha már tud mást enni, azt egye. Ahogy Ágica is mondta, rántott húst eszik, és közben szopi, az már nekem sem menne. Örülök, hogy eddig jutott neki tej, meg még jut is neki remélem fél éves koráig, de Zsófi is kóstolgat, és szerintem ez így van rendjén :)
Vendég
 


Vicsok: ne félj az oltástól, csaknem lesz semmi baja! MI tegnap voltunk, alig volt egy pici sírás. ESte úgy bealudt szoptatás közben, hogy leraktam, és reggel 8kor már kelteni kellett, mert már ezerrel folyt a tejem... :roll: Remélem ma szépen kialussza az oltások hatását. Boti az első rotát is tegnap kapta meg.
Nálunk szó sem volt arról, hogy a járvány miatt ne lenne oltás...És hogy adtál ilyenkor télen őszibaracklevet??? üvegeset??? nem almával kell kezdeni, vagy azon már túlvagytok?

Az orvos nekem sem mindig szimpi, tegnap is olyan kutyafuttában nézte meg, pedig rajtunk kívül már senki nem volt. Boti nyakán a redők nagyon pirosak és pötyösek (talán száraz? nem tudom), és kicsit hámlik is, ezt akartam megnézetni, de nagy tanácsot nem kaptam. Igazán meg sem nézte szerintem. Törölgessem meg rendesen fürdés után, ennyi. És a füle mögött is hasonló. Tudni akartam, hogy ez véletlenül nem ekcéma-e, mert akkor nem visszük úszásra. 2 hét múlva nekivágunk a babaúszásnak. Ti jártok?
Vendég
 


és köszi Lilly
Vendég
 


szbabett írta:Vicsok: ne félj az oltástól, csaknem lesz semmi baja! MI tegnap voltunk, alig volt egy pici sírás. ESte úgy bealudt szoptatás közben, hogy leraktam, és reggel 8kor már kelteni kellett, mert már ezerrel folyt a tejem... :roll: Remélem ma szépen kialussza az oltások hatását. Boti az első rotát is tegnap kapta meg.
Nálunk szó sem volt arról, hogy a járvány miatt ne lenne oltás...És hogy adtál ilyenkor télen őszibaracklevet??? üvegeset??? nem almával kell kezdeni, vagy azon már túlvagytok?

Az orvos nekem sem mindig szimpi, tegnap is olyan kutyafuttában nézte meg, pedig rajtunk kívül már senki nem volt. Boti nyakán a redők nagyon pirosak és pötyösek (talán száraz? nem tudom), és kicsit hámlik is, ezt akartam megnézetni, de nagy tanácsot nem kaptam. Igazán meg sem nézte szerintem. Törölgessem meg rendesen fürdés után, ennyi. És a füle mögött is hasonló. Tudni akartam, hogy ez véletlenül nem ekcéma-e, mert akkor nem visszük úszásra. 2 hét múlva nekivágunk a babaúszásnak. Ti jártok?


Zsófinak is ilyen a nyaka, nekünk azt mondták, babaolajjal kenjük be. Azért ilyen, mert hájas a nyaka :lol: Meg izzad, meg odafolyik a nyála, és így hiába törölgetem ki este :?
Vendég
 


és nem is múlik el? gondoltam én is, hogy az a gond, hogy nem szellőzik rendesen, és befülled ott a bőr...én is babaolajjal kenem be fürdés előtt, majd kimosom, és szárazra törlöm, már amennyire hozzáférek. Milyen olajjal kened? én most Gabit vettem, de lehet, hogy az sem igazán jó.... :? jobb a gyógyszertári?
Vendég
 


szbabett írta:és nem is múlik el? gondoltam én is, hogy az a gond, hogy nem szellőzik rendesen, és befülled ott a bőr...én is babaolajjal kenem be fürdés előtt, majd kimosom, és szárazra törlöm, már amennyire hozzáférek. Milyen olajjal kened? én most Gabit vettem, de lehet, hogy az sem igazán jó.... :? jobb a gyógyszertári?


Nekem azt mondták, amíg ilyen redős a nyaka, meg ennyi nyála ömlik, addig elmúlni nem nagyon fog teljesen :? Gyógyszertárit használok, de hát nem tudom, szerintem a Gabi is jó.
Vendég
 


Sziasztok,

Sajnos ma igénybe vettük a doktornénik kedvességét és szaktudását. :( Lilla köhög, náthás, kedvetlen. Felhívtam a doktor nénit, bár ma nem rendel, mert továbbképzésre megy, kijött előtte megvizsgálni Lillut. Tök alapos, kedves,mindent megmutatott. Nálunk is oltanak járvány szezonban is. Kötelezőket is, mi meg egy hete kaptuk a pneumo 1. oltását.
Mi védőnénikkel állunk hadilábon. Már a 4-et fogyasztja a körzetünk. Mindegyik kis tapasztalatlanka, de a mostani legalább szimpatikus. Bár április 1-től megint új lesz. :(

Babett mi járunk babaúszni, Lilla 3 hónapos korától. Nagyon szereti Lillababa. Születése óta most először vagyunk betegek. ez sem az úszástól, mert mi keddenként járunk és Lillu tegnap lett rosszul. Ha konkrét kérdésed is van az uszival kapcsolatban, írd meg nyugodtan. Nekünk nagyon bevált, szeretünk járni.

Szopi kérdés. Lilla eszik szépen mindent, de most betegen csak szopit fogad el. 1 éves koron túl én sem szeretném szopiztatni (így is a kistesó projekt rovására mehet), de addig azt gondolom szopizzon nyugodtan, főleg, hogy szépen fejlődik és mást is eszik. Mondjuk én könnyen dumálok, mert még mindig fogatlan kisoroszlánom van. :D És a doktor néni szerint a napokban bizti nem lesz fogacska. :?

üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ja a mi kis "hájas" nyakunk is piros, doktor néni felírt valami gyógyszertári kütyüt, az helyre hozta. Amúgy valami testápoló krém az.
Mi próbáltuk a Gabi olajat, de nem mulasztotta el. Anyósom szerint régen erre hintőport ajánlottak. Lillának az izzadságtól és a nyáltól lesz olyan.
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Nekünk tegnap kibújt a nyolcadik fogacska. :) Zsófi is szopizik még reggel és este, és még amíg van mit, hagyom is,hisz csak ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben tőle. Bár néha olyanokat harap, hogy csillagokat látok tőle...

Ildi: Liilunak jobbulást kívánunk! Minél hamarabb heverje ki a betegséget!

Babett: Zsófinak is volt ilyen piros a nyaka. Nekünk is azt mondták, hogy attól van, hogy nem szellőzik rendesen, beizzad, befülled és ezt még csak rontotta, hogy nyálazott is rendesen akkoriban. Mi fürdés előtt beolajoztuk. Nekünk a gyógyszertári után a Nivea babaolaj vált be. A többitől mind kiütéses lett Zsófi. Fürdés után pedig Panthenol-lal kentük be és egy kis hintőporral is beszórtuk.

Babaúszás: Én is szerettem volna vinni Zsófit, de vidéken heti egyszer volt: szombat reggel 8kor :shock: Legalább 0,5-1 órás utazás lett volna előtte-utána, mire odaérünk és haza. Plusz még az öltözködés, törölközés és minden ami ezzel jár...Úgyhogy sajnos ebből kimaradtunk, mert most már úgy tudom vele késő lenne elkezdeni. Majd talán a tesóval összejön. :)

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


köszi Lányok a tanácsokat! Hát fura, mert Boti se nem izadós (még sosem tapasztaltam), se nem nyáladzik még különösebben. Bár mondjuk a bukás többnyire a nyakán folyik végig....ja lehet ez a gond.
Én úgy látom, hogy mintha kiütéses is lenne. Lehet, ez meg pont a Gabitól van.....? Jó lenne tudni, mi az a gyógyszertári krém... Nekem konkrétan a doki semmit sem javasolt. Még az olajozást sem. A hintőport már nem nagyon javasolják, nem? De úgy látom ez elég gyakori gond, ha mindenkinél előfordult szinte. Én a niveát meg sem emrtem volna próbálni, de akkor lehet kipróbálom.

Babaúszás: Ildi, Ti előtte szoktattátok a hidegebb vízhez? állítólag már otthon el kell kezdeni fürdés elején a 30 fokos vízhez szoktatást. Hát még nem nagyon van kérdésem, de ha bármi jó tanácsod van ezzel kapcsoltban, várom. Pl mikor volt érdemes vinni? Alvás után? kaja után?...stb. Még kicsit kevés sajnos két evés között a szabadidő, ami nem alvással telik. Itt reggel 8-18ig van, óránként. Tehát mehetünk bármikor. Remélem nem egy tömeghely, bár a Campona mellett van..... :?
Vendég
 


Ildi! jobbulást Lillunak! Remélem nem komoly! Ez a pneumo mennyibe kerül?

Vicsok! Nem lesz semmi gond az oltással! Barna múlt héten kapta meg, én is féltem, hogy hogy fogja viselni, de a síráson kívül nem volt semmi gond. A doki néni mondta, hogy este adjak be neki egy fél kúpot. Hát ez vicces volt, be-ki :lol:

Úszás: Mi kihagyjuk a babaúszást. Majd rendes úszásra szeretném járatni, ha már nagyobb lesz.

Babett!Hát gondolom milyen volt a négy nap, én már este alig várom apát, hogy tudjunk beszélgetni :cry:

Barnusnak "csak" pöttyök vannak a nyakán, a tejtől, mert kaja közben oda is folyik rendesen.

Nálunk szerencsére a védőnő és a dokinéni is rendesek nagyon. Volt már téves riasztás is, és a védőnéni jött azonnal, pedig a telefonban mondta, hogy szerinte nincs gond, de kijött és megnézte Barnust.

Tücsi! Remélem azért ide jössz még, mert tényleg mindig olyan jókat írsz! Nem értem, mi a jó abban embereknek, hogy ilyen fórumokra írkálnak névtelenül szemétségeket :?

KépKép
kutyfül
 
 


Lamme: A dokim nekem is a spirált ajánlotta, de azt mondta, akkor kell feltenni, ha menstruál az ember. Én még men döntöttem el, hogy felrakatom-e. Kb. két év múlva szeretnénk még egy babát.

KépKép
kutyfül
 
 


én elkezdtem szedni a cerazettet, eddig semmi mellékhatás, majdnem egy hónapja szedem.... :?
Vendég
 


Sziasztok!

Anikó! Meglátod, minden rendben lesz az oltás után! Nálunk volt egy kis nyügösködés, a második oltás után hőemelkedés, de a harmadik után már semmi rendkívülit nem tapasztaltam Gáboromnál.

Nyak és egyéb redők bepálásánál
, kipirosodásánál nálunk a fürdés közbeni alapos kimosás és a szárazra törlés után a hintőporozás jött be eddig mindegyik fiúnál. Az olaj ilyenkor nem biztos, hogy segít rendbehozni lévén, hogy a pólusokat elzárhatja, ha nincsen nagyon alaposan lemosva. Ezért inkább arra a néhány napra nem tanácsos azon a testtájon használni, ahol kipirosodott, bepálott a bőr. (Én nem kenem olajjal és nem is hintőporozom Gabókát. Nonionos gyógyszertári fürdetőt teszek a vízbe, a hajlatoknál pedig szappanszerűen használom.)

Babaúszás
: Én is gondolkodtam rajta, de nagyon borsos árnak találtam alkalmanként. Az ismerősi körben nagyon dícsérik, szeretnek menni. Lehet, hogy első babánál még nem lennék ennyire anyagias én sem.

Lillunak jobbulást kívánok!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Hello Lányok!

Köszi mindenkinek a jókívánságokat, Lilla majd igyekszik meggyógyulni. :D Ma már nincs hőemelkedése.

Babaúszás. Babett, itt nálunk, 30-32 fokos a víz. Lillát én nem szoktattam semmivel, amúgy nem fázós baba. A többiek néha remegnek mint a nyárfalevél, Lillu meg csak ül a kezembe és nem érti miért csodálkoznak. Én előbb fázom, mint ő. Ezt tutira az apjától örökölte. :D
Nálunk amúgy 2450 Ft az uszi, mindenestől.
Mi reggel nyolcra járunk, kedden csak ez az időpont van, szombaton lehet később is menni. Nekem bevált, Lilla kb. 6-kor kell, kétszer eszik (kishaspók a drága), 7.30-ra odaérünk az usziba. Nekünk gyalog 10 perc, kocsival is, mert mire kibénázok a garázsból az is elvesz annyi időt. :D Szóval gyalog megyünk.
Lilla imádja, olyan édes az úszósapiban, mert ha ráadom morci lesz, amíg be nem megyünk a vízbe. :D

Pneumo oltás. Brutál ára van, férjemet alig tudtam rávenni. Két fajtája van, kor függő. Mi azt a verziót kapjuk, ami 7-11 hónap között 4 hét különbséggel kell 2 oltás, meg majd kétévesen 1 emlékeztető. Darabonként 16 000 Ft. :twisted: Még jó, hogy az egészségpénztár kifizeti!

Álmomban sem gondoltam, hogy egy gyerek ennyibe kerül...

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Tücsi! Én első gyereknél is anyagias vagyok! Nagyon durva ára van mindennek. Mi úgy voltunk vele, hogy az úszás a mozgás és a szórakozás a hétre. Az oltások közül én ezt az egy pluszt adatom csak be. Ilyenkor mindig úgy szidom az egészségügyet, az minden gyereknek kellene, hogy ingyen járjon.
Mi szégyen nem szégyen, mindenen igyekszünk spórolni. :D
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Képzeljétek, éjjel megszólalt a légzésfigyelő. Nagyon megijedtünk, rohantunk be. Barnus el volt fordulva az ágyban, és aludt. Nem értem, mert sokszor szoktam így találni, hogy elmászkál, de eddig soha nem riasztott be.
Azt a pár másodpercet nem kívánom senkinek :cry:


Akkor nem csak a rota ilyen drága. :twisted: Azt mi úgy döntöttünk nem adatjuk be, viszont a pneumot szeretnénk. Akkor kezdhetünk gyűjteni.
Lányoknak van már HPV oltás is. Azt mondta a védőnéni, az 90 ezer Ft....

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Nyak - én gyógyszertári napraforgó olajjal kenem át minden este fürdés előtt, és lekopogom, semmi baj nincs

Hintőpor - én születésétől kezdve használtam a hajlatokba, de mióta beteg volt, azóta nem, hogy ne lélegezze be.... :?

Úszás - ma első oltás, még megvárom a következőt, és utána belevágnék..ha Andris is úgy gondolja..

Oltás - a kórházi doki mindenképp javasolta a pneumot nekünk. Olvastam, hogy koraszülötteknek, és nagy kockázattal bíróknak 70% tb támogatás jár. Na, most ennek megyek utána, hogy nekünk jár-e a betegsége után... :?:

Kutyfül - légzésfigyelő :shock:

Ildi, Lillának gyógyulást!! És hát muszáj spórolni...Én még 1 hónapig kapom a tgyás-t kb, és utána ....nem is tudom, mi lesz.. :evil: :cry: már próbálok mindent én is vissza és lemondani, a gyed-ből nem tudunk mindent fizetni...(lakás és autótörlesztés..+ rezsi..) Szóval nem szégyen spórolni! Sőt..

Megyek, felébredt ...

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Igen, a pneumo-ra van kedvezmény Anikó által említett csoportoknak csak kb. 5000 Ft. Kérdés a nagy kockázat az ki? A koraszülötteknél bizti működik, sajna van ilyen ismerősünk.

Bea! egyetlen egyszer kb. 3 hónapos Lillánál nekünk is beriasztott. Szerintem világcsúcsot futottam a másik szobáig. Nem kívánom senkinek, megijedtem én is nagyon, el tudom képzelni, mit éreztél. Nálunk Lilla kilógatta mind két kezét és lábát az ágyból, hasával pedig ráfordult a rácsra, így valszeg már nem érezte a gép a légzését. Kisálmosan megpuszilgattam, majd visszaaludt. Engem meg órákig vert a víz. :shock: Azóta két rácsvédőt használtam, hogy minden négyzetcentire jusson. Egészen mostanáig, mert a kiskezével már kicsomózta, leszaggatta az egyiket, úgyhogy megint szabad az út a kéz-láb kilógatáshoz. :D
üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Én is már március 3-tól GYED-et fogok kapni, én a TGYÁS-t csak a szülésnél kezdtem, így jött ki jobban. Na mindegy, hát sajnos ez van :?
Amúgy mi is anyagi okokból hagytuk ki a babaúszást, itt is 2500 Ft körül van egy alkalom, de az egy hónapra, ha csak hetente egyszer megyünk, már 10 ezer forint :shock:
Plusz oltásokat mi sem nagyon fogunk beadatni, úgyhogy rám is vár bárányhimlő és társai, mert kimaradtak a gyerekkoromból :)

Légzésfigyelő nagyon gáz lehetett, hűűű, én amúgyis ijedős vagyok. Egyik éjjel azt álmodtam, hogy ellopták Zsófit (tudom, nem annyira reális), berohantam a szobájába, de ott szuszogott békésen :lol:
Vendég
 


Mi is születéstől kezdtük a Tgyást, szerintem is így jobb. :D
Nálunk apa nem volt bárányhimlős szegény, ő félhet, mert azt mi sem adatjuk be :shock:
A spórolást én sem bánom, Lilla többet ér, mint egy kocsi vagy utazás. :D :D :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok Lányok!
Rég voltam itt, de igyekszem olvasni, most úgy tűnik sikerül mindent!
Lillunak gyógyulást kívánok!
Milyen szemétségeket írnak névtelenül a fórumon? Én még nem láttam ilyet, bár csak ezt az egyet olvasom!! Vannak ilyen elvetemültek? MIlyen a világ?!?
MI is szeretnénk babaúszni, csak még nem érdeklődtem, hogy mekkora kortól lehet. Benedek ma 12 hetes, úgyhogy akkor lassan mehetünk? NEm kéne megvárni az influenza -járvány végét? Vagy jobb ha hamarabb kezdjük? Benedek nagyon fázós... a fürdés is csak plusz villanyradiátor rásegítéssel megy... Akkor ezt mától megvonom tőle... Ridegtartás... :roll:

MI ma voltunk szemészeten - könnycsatorna átfecskendezés miatt , de szerencsére nem csinálták meg, azt mondták, kapunk még egy utolsó cseppet, és ha az sem segít, akkor jön a tű..

Egyébként Benedek nagyon édes kisbaba, egyre több mindent tud! Megszűntek a tejcsi-gondok, már gyorsabban is eszik és olyan a napirendünk, hogy szinte kőbe van vésve. Nagyon boldog vagyok! NEkem ez fontos volt, hogy sikerüljön beállítani!

Képzeljétek még nem igényeltem ezidáig semmi támogatást, mert úgy elsikkadtunk, lehet, hogy az egyszerit már meg sem kapom, bár azt hiszem az utolsó nap még sikerült feladni az igénylsét.. Nagyon trehány disznó vagyok, szégyellem is magam, mikor minden olyan drága, de még tartott az utolsó fizum, mert év végén valami miatt többet kaptam (azt hiszem adóvisszatérítés miatt)
A TGYÁS az a 168 napig kapható, ugye? Azt az OEP-nél kell igényelni? Köszi a segítséget!

Megyek lassan, jó volt írni nektek!
Ja, amit még akartam.... Írtatok a HPV oltásról... Én azt hallottam, hogy külföldön több fiatal lány is meghalt az oltás után... Persze tagadják, hogy amiatt...de szerintem nem halnak meg cska úgy a fiatal lányok manapság ukkmukkfukk, ráadásul véletlenül mindegyik kapott HPV védőoltást megelőzően pár héttel a halál előtt... szóval én még várnék... Csak azért foglalkoztat, mert én magam is beadatnám magamnak (mert nekem fiam van..)

Puszi mindenkinek!
Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Bea!
Az egyszeri anyasági támogatást a születéstől számítva 180 napig lehet igényelni, szóval nem vagy elkésve. Mi Lillu kb. 4 és fél hónapos korában kaptuk meg, mert a munkahelyem össze kevert-kavart rengeteg papírt és ezt is későn igényeltük meg, de meg lett. :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Köszi Ildi!!!
Aranyos vagy.
Akkor megnyugszom..
Ti nem érzitek a babákon, hogy front lenne? Nekem Benedek ma nagyon nyűgöl, pedig ő aztán igazán csak fülig Jimmy mindig... MA meg.. :?
VAgy tán betegnek készül lenni?! jajj, remélem nem.. még nem vettük elő az origi csomagból az orrszívót...remélem nem is kell.
Puszik a babáknak és a mamáknak!
Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Spórolás: ne is mondjátok :? Én még nem kaptam egy fillér TGYÁS-t sem, és Barnus lassan 3 hónapos. A bérszámfejtő bénázott egy sort a papírjaimmal...

Nyulcsi! Barnus is szokta érezni a frontokat. Remélem Benő nem lesz beteg!! Ja, az anyasági az egy hét alatt megjött az igényléstől számítva.

Ma voltunk először Apa nélkül csavarogni!! Kicsit féltem az autózástól a városban, de nem volt semmi gond!! Barátnőztünk, pletyiztünk, sétáltunk. Jó volt :lol:

KépKép
kutyfül
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: