Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a kis babucik!!!

Szuper lehet ez a babausztatás, kár, hogy nálunk nincs ilyen (nincs fedett uszoda) :evil:

Márk imád pancsolni, beteszem a vizbe és még elnyújtózik benne és mosolyog, sokszor 10-20 percet is benne van, annyira élvezi. 38 fokos vízben fürdik. Nagyon jót tenne neki is a babauszás.
Zsofi is egy kis vizibocs, minden nap fürdik kb. 1-1,5 órát. A tegnap előtt véletlenül megcsúszott a kádban (egyedül fürdik) és teljesen bement a víz alá. Persze nem ilyedt meg. A tegnap amíg fürdött végig "be akart esni a víz alá". Megmutattam neki, hogy ha befogja az orrát, akkor beteheti a fejét a víz alá. Erre fel 5 perc múlva már orrbefogás nélkül dugta be a fejét a vízbe. Igazi kis vizipaci.

Most mind a kettő kidölt. SZünidő van a napköziben , így most mind a ketten itthon vannak. Egész délelőtt sétáltunk, még a könyvtárban is voltunk néhány mesekötetet kivenni. Jót tett a friss levegő, mind a kettő úgy durmol, mint egy-egy kis bocs.

Kellemes délutánt és jó babázást!!

Kép
Kép
meli78
 
 


Elfelejtettem írni, hogy érdemes babanaplót vezetni a kicsiről. Én annak idején egy éves koráig készítettem Zsofinak, és olyan jó most belenézni és összehasonlítani, hogy a két gyerek hogyan fejlődött, fejlődik.

MInden jót!

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!


Babaúszás:
Dunaújvárosban van babaúszás, ráadásul tiszta, higénikus körülmények között, csak a víz 30 fokos, ami szerintem egy pici babának nem túl sok. Én azért ide is szívesen elvinném. A probléma, hogy nem tartózkodunk ott és itt Temesváron nem biztos hogy van, legalábbis utána kell járni. A gond, hogy a férjem nem látja be, hogy mennyire hasznos a kicsiknek, nem egy sportszerető ember, én pedig egész életemben sportoltam. Bár ez most nem látszik rajtam. :roll:
Szóval nehéz a babaúszást megvalósítanom, ha csak nekem fontos.
Részt vettem egy babaúszó órán Aporral a pocakomban és megtanították nekem, hogy mit kell csinálni. Ők is fontosnak tartják a merülést, mert van négy fő feladat és abból az egyik a merülés.
Fejleszti a légzést, a tüdőt, erősíti az immunrendszert, jó a mozgáskoordinációra, mindenre. Én nagyon szomorú leszek, ha nem tudok menni.
No közben lefolytattunk egy vitát és kiderült, ha találunk itt ahol élünk, akkor rendben van. :)

Széklet
Tegnap észrevettem, hogy Apor súlya nem változott semmit csütörtök óta. Nem volt 3 napig széklete és sokat bukogatott és étvágytalan is volt. Az olvastam valahol, hogy a székrekedés miatt nincs étvágy. Ma szegényt 3-szor hőmérőztem, semmi nem történt, majd kapott egy kúpot, amit kb. 3 percig tűrt magában. Ordított egészen addig míg benne volt, majd kinyomta a széklettel együtt. Át kellett öltöztetni, lemosdatni. Most vacsora nélkül elaludt, nagyon fáradt volt. huh, ezen túl vagyunk. :) Azt olvastam 3 napig nem baj, ha nincs széklet, de a negyedik napon lehet segíteni rajta. A szoptatasert.hu pl. azt írta, hogy mindegy hogy mennyi ideig nincsen az anyatejes babának, majd lesz. Az orvos pedig azt mondta, hogy kell tenni valamit, mert megáll a súlygyarapodás. Állítólag 3 hónapos kortól már lehet segíteni gyümölcslével.

Meli: Legközelebb leírom a feladatokat, amiket te is tudsz neki csinálni a fürdőkádban, ha elfértek. :) Mi a dunaújvárosi kádba ne férnénk el. :)
Babanaplót én is vezetek Aporról.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Anita : A mi védőnőnk szerint anyatejes babánál max egy hét legyen , amíg nem kakil. Sajnos Bendő ezt nálunk rendszeresen eljátsza. Kb 5 napig nincs is semmi baja, nem keményedik a pocija, nem erőlködik, stb. Aztán két nap nyűglődés , mire valamivel ki tudjuk csalogatni a kakit. Hőmérő semmit nem használ, kúpot én nagyon végszükség esetére tartogatom . Eddig mindig kakilt, mihelyt kiejtettem a számon, hogy "na akkor ma este adunk egy kúpot" :) Most pl pénteken lejárt az egy hét (már szerdán hőmérőztem... ), este adtunk neki kamillateát laevolaccal, majd szombat reggelig semmi nem történt. Kiejtettem a számon a kúpos mondatot és a következő pelusban volt egy kis kaki. Szombaton itattam vele kétszer is 20 ml kamillateát , és nem tudom , hogy ennek a hatására - e vagy sem, de vasárnap is kakilt, de szintén keveset. Majd ma, fogalmam sincs mitől , kijött végre egy hatalmas adag :D.

Képzeljétek ma Bence a kádban fürdött Apukájával! Hihetetlenül élvezte :D. Ment a nagy lubickolás.

Kép
vargaviki
 
 


Tusimi! Nem is tudtam ezt apuról…Figyu, babaúszás van Pólus Hotelben is, az tőletek sincs olyan nagyon messze, és az mégis egy hotel, nem járnak benne olyan sokan. Majd megkérdem mi pénz. Elvileg Vargaviki is jön. Ugye Viki? Tök jó, hogy tetszett Bendőnek apuúszás…

Kép
nyafi
 
 


Tusimi, jót nevettem azon, amit írtál. Fel akarom olvasni a páromnak, de még nem ért haza.

Énekelni egyébként én is szoktam újabban a gyereknek, de főleg a Hull a pelyhes fehér hót, mert a többit csak haminsan tudom, vagy sehogy. Még úgyis mindegy neki, miről is szól a dal.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Viki
És milyen Bencének a súlyfejlődése? Nekem Apor minden héten 20 dekát minimum hízott és most nincs változás, igaz csütörtökig még van egy kis idő. Én ezt a székrekedéssel hoztam összefüggésbe.
Remélem többször nekem sem kell kúpot adni. A 3. hónaptól inkább adok egy kanál gyümölcslevet.

Nyafi:
Hogy megy a szoptatás? Azt hiszem azóta nem írtál róla.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Szi Kép

KépKép
Kép
csikken
 
 


Még valami.
Ha a két kezénél fogva a babát ülő helyzetbe húzzátok, akkor tartja a fejét? Nekem Apor még nem és állítólag már tudnia kellene. Hason szépen tarja.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


a hozzászólásom eltünt...
Barnusanyu, Roli egy nagyon eleven kaszkadőr típusú gyerek akitől kiráz a hideg olyanokat csinál, de a hangos dolgoktól nagyon fél.

Ti már voltatok babauszin? És a Camponát nem ajánlod? Mert hozzám az lenne a legközelebb..

Nagyon szépek a képek.

Szenilla, öszinte részvétem!

Dyt, nem is értem miért éppen banános. Az nem puffasztja a kicsi hasát?

Én egyébként is így szoktam büfiztetni, mert sokkal hamarabb kijön.

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Nekem Kitti már magától Szóval megfogja az ujjamat és felhúzza magát.
Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Csikken

A Campona stílust tanulta az a lány, aki nálunk a babaúszást tartja, de nekem az is tetszik. Az igaz, hogy fontos náluk a merülés, de az egész program jó. Mondjuk a mi oktatónk kiegészítette mondókákkal és játékokkal az órát.

Anita

Apor fürdik

Kép



Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Csikken, na az enyém is tud ám ilyeneket:-))) feláll az ülőgarnitúra tetejére, és onnan ugrál le :shock: :evil:
Nem voltunk még uszin, 10én lesz 3 hós, azt kivárjuk. No meg kicsit köhög, ma a dokinéni írt gyógyszert. Az még meg kell enni... Aztán jön a Rota , és egy hét várás...szóval még nem most kezdjük :cry:
Asszem Campona,de nem vagyok benne biztos :roll: Csak hallottam róla más anyukáktól, és nekem nem lenne az szimpi tuti. Volt olyan hogy ordított a gyerek, és az oktató mint egy hajcsár, mondta, hogy nem gond, nyomja a víz alá stb... Na azért én ezt nem kamálnám....!
NEkem sokkal inkább szimpi ahogy a mi oktatónk csinálja:-)
Persze lehet , hogy másnak bejön, próbáljátok meg, és meglátjátok :lol:
A 30 fok egyáltalán nem hideg ám :wink: Monoron is annyi, és egész kellemes, és soha nem fázott benne Barni, hisz folyamatosan mozognak. Dunavarsányban 33-34fokra melegítik, de a magasabb hőfokon ugye jobban tudnak szaporodni a bacik,meg miegymás... Szóval jó az a 30 fok:-) Monoron soha nem volt még bármilyen fertőzéses probléma. Reggel van mindíg elsőként uszi, addig külsősök nem is mehetnek be a vízbe. Ilyen dolgoktól egyáltalán nem is parázok.
A babauszi, nos oldalakat tudnék regélni róla, hogy miért jó, de asszem akkor api leütne, mert már vár a gépre. Egyébként a megadott linkeken olvassatok, én is csak ugyan azt tudom mondani.
Nem csak fizikailag, hanem szellemileg is fejleszti őket. Én nem is gondoltam volna, hogy pl. egy 6 hós gyerek tudja, hogy ha azt mondják neki, hogy merülük tudja, és csukja szemét száját, és megy a víz alá:-))) Megtanulják a feladatokat, mikor melyik következik, szóval fantasztikus:-)) Mi nagyon szeretjük, legszívesebben minden nap mennék:-))) Zalakaroson egy hétig oktoberben, más programunk sem volt, csak: Barni usztatás, és motorozás... és annyira jó volt. Milyen másképp nyaral az ember gyerkőccel. Azt tesz minket boldoggá, hogy örömet okozhatunk a porontyunknak:-)))) És ez volt életem eddigi legjobb nyaralása!

Ez a kaki dolog engem is megőrjít. Tegnap kapott egy kis facsart nari levet, néhány cseppet. Mert csuklott nagyon, és ilyenkor szinte minden tejcsi visszajön, és persze ilyenkor ha előtte evett, már nem szopik. És hatott. De kaka nem volt tőle:-(((

Viki, asszem én is pályát tévesztettem, de nem hiszem hogy már nagy tervekbe kezdek a jövőben:-) De ha újra születnék akkor kutyapszihológus, és babaúszóoktató lennék:-)))) és nem pedig uncsi könyvelő:-(((

Balázs is húzza magát. Majd kiugrik a kezemből :roll: Ha úgy fogom hogy kifele fordítom, egyszerűen hajta magát előre, nem is lehet rendesen fogni :evil: Van hogy ő is oldalra húzza magát. Néha szem elé kerül az ökle és nézegeti. Nagyon nyálzik, és a doki néni szerint nem is piros a torka, ugyhogy talán a fogacskák kezdik bezavarni éjszaka. Annyira bírom Tusimi amikor írod, hogy már kezdik átaludni a babák az éjszakát:-)))) aha csak ne hogy olyan átmeneti dolog legyen ám:-))) Soha nem felejtem el uszisbarátosném, hogy az ŐŐŐŐ fia milyen jó alvó, aztán pár hónap... és jajj de rosszul alszik a babó:-) Na azért ne legyen így, de én már csak akkor bízok abban hogy tartósan jól alusznak, ha már kinnt lesz majdnem az összes fogacska:-))))
na megyek is aludni, mert nekem asszem megint jutott egy jó gyerek, aki éjszaka nem alszik rendesen:-))))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Ma megyünk a három hónapos oltásra. Kiváncsi leszek hogy viseli, a 2 hónapost nagyon ügyesen bírta. Köszönöm a pisigyűjtéses hozzászólásokat. Igazából nem tudtam elmenni gyógyszertárba, ugyhogy maradt az, hogy kibontottam a pelusból és vártam. Az előszöri próbálkozásnál a 20 perc alatt semmi, de a másodszorinál 20 perc múlva jött a pisi, gyorsan fel is fogtam. Bár jó kis látvány lehettem, mert ugye 20 percig el kellett szórakoztatnom Hannát a pelenkázón, hogy ne akarjon máshova menni :D Az összes fantáziámra szükség volt :)

Alvás... hát nekünk ez még mindig nem megy :( A legjobb éjszakákon is 3 óránként kel és kajál. Bár most arra tippelek, hogy lehet, hogy napközben nem vesz elég kalóriát magához??
Nem tudom, hogy ez most a 3 hónapos ugrás miatt van-e, de farkasétvágya van, nekem meg mintha kevesebb lenne a tejcsim :( :( :( Pedig most már fejem szinte minden kaja után, de mégis... estére most már megkapja pótlásként a napközben lefejt adagot (40-50 mili) és utána még volt, hogy 70 tápit megevett! Úgy, hogy 1-1,5 órával előtte jóllakott... nálunk az a 100-110 nagy szó, mert ő általában 70-90-eket eszik. Legalábbis 1-1 alkalommal mikor megmértem és tudtam, hogy akkor éhes (kiváncsi voltam, hogy éhesen mennyit eszik meg).
Pedig olyan jó lenne 6 hónapos koráig legalább szoptatni még ha este kell is egy kis pótlás....
Pedig iszom naponta 4 laktoherbet, 3 milusanosat és almalé, kubu... viszont hogy éjszaka is sokat felkel enni, így nem duzzad meg reggelre annyira mint kellene...
na mind1, majd ha férjhez megy csak nem lesz már ilyen rossz alvó :)

Csütörtökön lesz a torkos csütörtök és kaptunk vacsimeghívást :) Elvileg este 6-ra megyünk bár ide a faluba. Van itt egy nagyon szép étterem gyönyörű kilátással (körben a Pilis) nekem mindig olyan érzésem van ott, mintha Ausztriában lennénk :) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Hanna hogyan bírja, max hazajövünk ha nagyon nem. Nagy társaság lesz, ugyhogy biztos lesz mindig aki dajkálja :)

Mi már elég régóta (2-3 hete) csináljuk azt, hogy nagykádban fürdünk. Mindig énekelem neki közben a "jaj úgy élvezem én a strandot" meg a "jaj de jó a habos süteményt" :) Nagyon élvezi :)
Én majd megkérdem lassan a babauszit itt nálunk Esztergomban, hogy hogyan lehet menni, de azt hiszem csak 4 hónapos kortól. És ha jól tudom itt is 31-32 fokos a víz. Mondjuk ez érdekel, hogy Hanna hogy fogja bírni, mert otthon 40 fokos vízben fürdünk és ezt élvezi, ha hidegebb, akkor nyüglődik és remeg a szája...
Ha vendég van nálunk fürcsihez, akkor szoktuk már csak a kiskádba, de ott meg már úgy néz ki kinőtte a kádat :shock: :D

Most meg vagyok lepődve, mert magától elaludt a járókába és fél órája már alszik :) Ilyen időtájt mindig szokott aludni fél órát, de nem magától! :) Mindig okoz egy egy meglepetést :)

Annyira édes már ahogy gagyog és sikongat! :) Minden nap van szinte egy új hang és grimasz :) Most már kezdek hozzászokni az éjszakázáshoz és valahogy napközben is jobban elvagyunk és sokkal többet játszunk. Azt észrevettem rajta, hogy lassan kell mindent megmutogatni neki és ő szépen feltérképezi a dolgokat :) Annyira értelmesen nézelődik és mindent és mindenkit megvizslat :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Anita!

nekem berti fejtartás amég nem tökéletes, de mivel úgyis járunk Dévény tornára azt is kezelik neki. Azt mondta a csaj 3 hónaposan kellene rövid ideig e gerincvonalban megtartani. Ha minimális az eltérés az nem gond, ha 3 hónaposan nagyon lógatja az már gond lehet.

Era!

Hogy milyne igazad van az alvással kapcsolatban :wink: Tény, a babák mindíg változtatnak. nekem vagy 1 hónapig átaludta most egy ideje megint nem aludja át. Viszont csak szopik és alszik is tovább, így max negyed óra az egész, de inkább 10 perc.

Most éjjel viszont kelt 1-kor és 4-kor is Berti, utána 9-kor, hát, most én is úgy jártam hogy alig volt a mellemben emiatt reggelre.
Mondjuk tökre benáthásodott szegény, lehet emiatt is kelt, reggelre tiszta fika volt az orra kívülről. :shock: Szívom neki, felhívtam a dokit azt mondja cebion csepp, panadol, orrszívás. Na a panadolt azt egy az egyben visszaköpte, ahogy beért a szájába. nem kell neki. ahogy semmi más sem ami nem tej vagy tápszer.
A cebiont tejbe csempészve kiskanállal beadtam.

Nektek is ennyire utál mindent a baba ami nem tej? vagy még abszolút semmit nem is adtatok neki? berti kiköpi a teát, vizet, almát. Almából csak egy kisujjnyit adtamneki amikro Emma evett, mit szól hozzá. nem kell neki. Szóval nála a gyümölcsös kaki segítés sem menne. nem tudom mit csináljak vele, jó a kaja az ráér, de most pl itt vagyok a gyógyszerrel gondban. Mi lenne ha antibiotikumot kéen kapnia?

Era!

Köhögésre mit kaptatok? Néha ő is köhint, de nem vészes, azt mondták adjak köptetőt, de még várok vele. no meg be se venné ugye.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!

Nekem Hanna eleinte a tápit is méla undorral ette, de most már este a pótláskor úgy lehúzza mint a fene. Meg az epres Panadolt is úgy nyammogja. Viszont mikor múltkor vizet akartam neki adni úgy megsértődött, hogy alig lehetett megnyugtatni úgy sírt :) Teát ill. mást még nem próbáltunk. Illetve dehogynem. Szedünk most vasat (maltofert) azt pofavágással lenyeli, illetve a fogacskái miatt most calciumot is kell adnom neki minden kajához 2 kiskanállal, az viszont savanya neki, nagyon édes ahogy fintorog. Meg persze van a vigantol és a konakion. Szegény gyerek...

Igazából én úgy tudom belediktálni ezeket, hogy hanyatt fektetem és úgy adom be, mert akkor lecsúszik neki...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci!
A 70-90 valóban kevésnek tűnik. Hány kiló Hanna? Mert, ha kb. 5 kiló, akkor 5*150mlt-t azaz 750ml-t kellene kb. ennie egy nap. Persze ez csak hozzávetőleges érték, minden baba más. Ha ő 100ml-től úgy hízik, mint más gyerek 140-től, akkor tök mindgy nem? Hányszor eszik egy nap? És mennyi ideig van cicin?

Banyus
, ne legyé má negatív! Biztos lesz visszaesés a fogzás időszakában, de most akkor is egyre tovább húzza a lóbőrt. Bár nekem nem volt bajom a hajnali 3-as etetésekkel, még most is nyüszizik ez idő tájt, de elég megfordítanom és alszik tovább. Ma pl. a fél 6-os kaja után, csak 10kor ébredt. Vigyrogva ráadásul :D És fél órája megint alszik. Hihetetlen ez a gyerek, mennyit bír aludni. :shock:
De jó, hogy mentek vacsorázni... szépen felöltözhetsz, smink miegymás :) Esztergomba mentek étterembe? Mert falut emlegettél. Én Esztergomba jártam fősulira, és annyira szerettem lejárni, kicsit hiányzik is.

Nyafi. A pólus hotel tényleg jól hangzik. Kérdezd már meg mennyi, de majd megpróbálom neten is megkeresni. Bár nem tudom, Zitus elég nehezen viseli a fürdést. Ja képzeljétek, tegnap már nem bőgött fürdésnél, sőt a végén már kezdett mosolyogni is!! Akkor a férjem el kezdte mosni a kis fejét, na akkor görbült le a szája, kaptuk is ki gyorsan a vízből. Szóval nem tudom, hogy viselné babaúszáson a víz alatt létet.. meglátjuk, egy próbát lehet megérne, addig van még néhány hét úgyis.

Anika!
Zitu tartja a fejét, és nagyon-nagyon szereti a felüléseket. Előbb-utóbb Apor is fogja tartani, nem minden gyerek egyforma. Gyakoroljátok sűrűn, meg tedd hasra, úgy erősödik (hason pl. Zitu nem szeret lenni, mindig sír, csak altatni lehet úgy néha-néha)

Ágnes! Úgy nevezett négyütemű dalokat kell énekelni a piciknek. Persze fogalmam sincs, hogy ez mit jelent,de olyan jó tudományosan hangzik :D Gondolom az egyszerű dallam alényeg. Érdekes, hogy eleinte és is a hull a pelhyes énekeltem, de én azt is hamisan. Mára bővült a repertoárom: Megy a gőzös (ez az abszilút kedvenc, főleg bicigliztetés közben nyomom neki), boci-boci, süss fel nap, csip-csip csóka, kiskacsa fürdik, cirmos-cica. Meg a tavaszi szél-t is, de azt inkább a saját örömömre.

Kép
Kép
tusimi
 
 


A vacsorázós rész Babucinak szólt, csak félrenyúltam...

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi! :)

Hanna most az itthoni mérlegen 5100 gramm. Most múlt héthez képest hízott 17 dekát. Ugyhogy gyakorlatilag ugyanúgy hízik, csak ő mondjuk az etalon 15-20 deka alsó határát. De teljesen normálisan és jókedélyű baba is. Egy nap mondjuk reggel 8-tól (mert akkor kel) este 9-ig (akkor alszik el) eszik kb 6-7x. De mondjuk ebből az esti úgy néz ki, hogy eszik fürcsi előtt kb 6-kor. Aztán fürcsi után 7-kor. Aztán szundizik fél órát és még 1x eszik elalvás előtt 8-kor. Nem én tömöm így, hanem így igényli... :shock:

Hízik rendesen, de éjszaka sokszor kel... ezért gondoltam, hogy lehet, hogy amit napközben nem eszik meg, azt éjszaka pótolja? Napközben meg nem tudok neki többet adni, mert cicin max 10 percet van. Megeszi ami neki kell és ő nem komfortcicizik... de van olyan, hogy csak 5 percet van és nem tudom visszatenni utána, hiába szeretném, sír és köpi ki a cicimet, rángatja el a fejét. Ha meg sűrűbben adom neki, akkor meg nem eszik egyszerre annyit meg, tehát ugyanott vagyok... :? Betyár csajszi ahogy mondtad :D

Vacsizni Kesztölcre megyünk, itt lakunk. Ez Esztergomtól kocsival negyed órára van. Dorogtól is kb 10 percre. Viszont itt a faluban az éttermen kívül (ami meglepően jól meg van csinálva és jól főznek és árban is elég jó) nincs semmi. A Faház kocsma a falu közepén :) Ugyhogy minden (babauszi, bevásárlás, doki, stb) az Dorog vagy Esztergom. De mondom, így kocsival nem távolság. Egyébként lakunk ezelőtt Esztergomban is majd' 3 évet, ott panelünk volt csak mikor úgy gondoltuk, hogy szeretnénk babát nemsokára, akkor kezdtünk gondolkodni az építkezésen és így kerültünk KEsztölcre. Kocsival jó itt, mert nagyon csendes és közel van két város is, viszont kocsi nélkül halál lenne. Én eredetileg Bp-i vagyok és ott is dolgoztam míg nem szültem, így nekem túl csendes is itt, muszáj egy kicsit nyüzsögni különben megbolondulnék :) Ugyhogy mikor kezdek magam alatt lenni, akkor Hannával bevágódunk a kocsiba és megyünk egy kicsit sétálni, bevásárolni. Maga a felüdülés ez :)

Nagyon irigykedem ám rátok, hogy Zitu is kezd ilyen jó alvó lenni. Lassacskán már csak az én lánykám ilyen éjjeli bagoly :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


A narancssárga felsős képek azok mai termés a durmizás előtt készültek :)


Kép Kép Kép Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Szilvi, nektek miért kell a panadol?? Én azt csak akkor adtam Barninak, ha fájt vmilye, v. lázas. Ja, nekem is köhinget, de ahogy megbeszéletem a dokival, hogy jöjjön, addigra szinte teljesen elmult. Ma is alig hallottam. Ma estig számolom, aztán nem tudom adjak e neki. A cuccot bekevertem, de lehet kuka lesz a vége??? na mondjuk azt nem bánnám. Ospamoxot kapott, ez antibiotikum. A multkor is ezt kapott, de akkor tényleg többet köhögött, és piros volt a torka, de most még azt sem . Ugyhogy nem tudom, várok vele.
Ha nem tudod beadni a gyógyszert akkor kicsi fecskendővel szívd fel, és a nyelve alá, legátra dugd be , akkor nem tudja kiköpni!!! Egyébként Balázsnak én is hanyatt adom be, egyébként ő is kiköpné. Szegény Barnim meg minden szart nyelt, mint kacsa a nokedlit. A kórházban csak néztek,hogy ritka az ilyen. Annyi mindennel tömték, és ráadásul baromi rossz íze is volt némelyiknek.
Cebiont nekem nem mondte :evil: A dobozt kidobtam, Barni eszi, Balázsank mennyit adhatok belőle?

Babuci, nektek miért kell kalciumot enni??? Nagyon cuki a kiscsajszi!
Vacsi??? én is arra vágyom, de a közeljövőben tabu... Én nem szerettem Pesten lakni, na meg egyébként is vidéki lány vagyok:-) Nagyon megszerettem itt lakni, persze leszámítva néhány ökör szomszédot, ugyebár, akik szerint harci ebeket tenyésztek :evil: :evil: és itt sincs semmi, de tény hogy autó nélkül én is meghalnék. Na ja, egy kis kiruccc, nekem is ez volt a bajom. Ma elmentük Pilisre Pennybe, a két tökössel.. Háttt túúúléltük. A baj, hogy a kosárba csak a hordozó fér el, a Barnit már nem tudom beültetni. Pedig erre alapoztam... Így szabadlábon mindent meg akart venni, rámoltam állandóan vissza a polcra. Na aztán megfogtam a kezét, és ugye ez csak egy darabig ment. Ugyhogy inkább rövidre fogtam a vásárlást, és mentünk a kasszához, ahol 2km sor állt!!! Bazsi persze már unta a banánt , de végül is túléltük.
Hétvégére haza megyek anyukámékhoz, és lesz két isteni semmittevős napom!!! Előtte meg pénteken Fegyverneken barátnőzök. Már nagyon várom, muszáj egy kicsit kiszabadulnom innen! MÁr várom a nyarat, asszem idén aktívan fogunk kiállításra járni, nagyon szeretem, jó kis kikapcsolódás., igaz fárasztóbb is mint egy itthoni átlagos nap, de úgy fel tudja tölteni az embert. Na hogy ezt két gyerekkel még hogy fogjuk kivitelezni, az igen vicces lesz:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Ja, és Lizokám drága, a plussz kilókat amit felszedtem a csoki miatt, azt postáznám Neked!!! :-) Tegnap megkaptam a könyvet, csak véletlen valmi hozzácsomagolódott!!!!! Nagyon aranyos vagy, de igazán nem kellett volna!!! Ráadásul az egyik gyengém, ugyhogy Barnussal gyorsan el is pusztítottuk!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja, és még valami:-) Volt már valakinek olyan hogy fájt a hasa alja , szúrodik, minden lépésnél? +erős folyás. Ez nem lehet ugye mondjuk méhgyulladás?? Holnap a háziorvossal kéne valamit íratni, amit lehet szopizás alatt is szedni, mert a nőgyogyim az csak pénteken rendel Pesten. Remélem, hogy ez is csak vmi hólyaghurut féle lehet...

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Era!

Cebionból 6 cseppet ír ennyi idősnek

panadol: Gőzöm sincs miért, azt mondták hogy kis gyulladáscsökkentő hatása is van, enyhe náthánál jól jön. Plusz csökkneti ha pict fájna afejecske, gondolom ilyesmi. Amitket lehet kapni felnőttnek náthára cuccokat abban is van egy nagy adag paracetamol mindíg.

Az ospamox az durva, Emma is most azt kapja, miután ennyi ideje beteg.
Berti sem köhög sokat most is alszik és nem köhécsel, csak taknyos. De nem bedugult az orra mert eszik rendesen. nekem köhögésre ambroxolt mondtak, tehát sima köptetőt, de fluimucilt is lehet. De én még azon is gondolkodom, mit köptessem ha így nem is igazán köhög, az meg köhögtetné. na majd meglátom...

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Fegyvernek :D Ott született nagypapaám csak utána költöztek át Kunhegyesre. Tök közel van, mi is oda szoktunk járni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Én viszont igazi pesti bagyok, bár most a szélén élünk, de ennél kintébb már nem si mennék, még ez is iszonyú messze van mindentől. Főleg hogy béna vagyok és nem vezetek :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kunhegyes :D Oda valósi az apukám, csak anyám miatt költözött Kunmadarasra.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Egyébként mi albérletbe a 17 ker ben laktunk, és még ott azért én elviselhetőnek éreztem a dolgot. De bentebb viszont meghalék:-)

Na jó, akkor tuti várok ezzel a szarral. Már egyszer ilyet evett. Nem gondolom hogy nagyon kéne, amikor csak ritkán köhint és nem is piros a torka, és tiszta a tüdeje is :roll: Akkor marad ez a verzió cebion, +panadol.
Na már értem ezt a panadolos dolgot, nekem pont a nurofenre mondták, hogy van benne gyull. csökkentő, de ezekszerint mindkettő ua. Egyébként BArninál a nurofen már nem viszi le a lázat csak a panadol.

Olyan édesen alszanak mind a ketten, és én olyan édesen ülök a gépe előtt a nagy kupiban:-) de ma nincs hangulatom hozzá, holnap ugyis ugyan ekkora kupi lesz, és akkor muszáj leszek reggel felpörögve takarítani, mert megint jönnek fedeztetni. Tegnap azon imádkoztam, hogy a dokinéni nehogy akkor csöngessen amikor éppen akciózunk.. És hála égnek pont akkor jött amikor már mentek el
:wink:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Emma jól van már???

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Banyus&Manó :D
Úgy látom itt többünk ereiben is kun vér csörgedezik. Anyukám született Kunhegyesen, nagyapám és nagyanyám ott éltek 60 évig, 2 hónappal a 60. házassági évfordulójuk előtt halt meg nagymamám, nagyapó pedig 2 éve 91 évesen. A házat néhány hónapja adtuk el, 8 hónapos terhesen kellett leutaznom Kunhegyesre emiatt. Mindenesetre sok nyarat töltöttem ott, rengeteg állatuk volt és macskák is! Ott tanultam meg járni, úgy hogy elindultam az egyik után :D Sokat álmodom még most is a házzal.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Anika! tej már megint nincs sok, de holnap megyek egészségügyi kaparásra, mert még mindig vérzek és remélem utána nem lesz vér és lesz tej…
Fejtartás: Abigél tartja, de ő kicsi baba. Minél nagyobb, annál nehezebben tartja a fejét. Sztem Apor nem kisnövésű.
Tusi: babúszásig, még jó egy hónap van. Addigra Zitus biztos imádni fogja. Jól teszitek, hogy kiszeditek, ha görbül a szája!!!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Nyafi: mi sajnos nem a Pólusba fogunk menni úszni, mert anno még tavasszal jártam aquanatalra (kismamás vizitorna) a 16. kerbe és oda még megvan a bérletem és mondták, hogy lehasználhatjuk babauszira. Úgyhogy azt lehasználjuk, mert elég drága volt.
Kitartás holnapra! Gondolom akkor elmarad a séta... No nem baj, csak légy jól!

Anita: Bendő is kezdeni tartogatni a fejét felhúzás közben, de nem tökéletes, még kicsit lógatja, főleg mikor elkezdem felhúzni. Úgyhogy ne izgulj, van még idő! Főleg, ha nem pici feje van. Ma voltunk egy barátnőméknél, akinek egy héttel fiatalabb a kislánya, de hát jóval kisebb a fejecskéje a babusnak , pedig súlyban nincs olyan sok köztük... Jobban is tartja a buksiját a kiscsaj.

Képzeljétek mi vasárnap Boban Markovic koncertre megyünk a művészetek palotájába! Már én is nagyon várom! Hétvégén vettem is egy szupi bőrcsizmát 19000 helyett 8000 forintért :D. Végre kiöltözés, stb... :)
Torkos csüt-re mi is szoktunk járni, de most kimarad sajna... :(

Valakinek még megvan esetleg az aranyere??? Nekem még mindig és lassan el akarnak küldeni proktológiára... :( Nem akarok menni!!!!

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Viki
Aranyér elmúlt.

Fejtartás:
Igazatok lesz, mert Apor nagy baba, majdnem 7 kiló. Ma megfordult a hasáról a hátára, de egy picit lejtett az ágy. :)

Nyafi
Igen, Apor nagyon nagy. 64 cm körül van és 6,82 kiló.
Egészségügyi kaparás? A mi kórházunkban szülés után közvetlen még a szülőágyon megcsinálják a főorvos rendeletére. Eredménye, hogy nagyon hamar abbamaradt a vérzés és nem léphetnek fel terhességi szövödmények.

Barnusanyus
Nekem nem volt ilyen panaszom.

Úszás
Én is szeretném hamarosan újra nagy kádban fürdetni. 2 hónapos korában megijedt és nagyon sírt. Azóta nem próbáltam.
Örülök, hogy elég a 30 fokos víz, ha Dunaújvárosban leszek, akkor elviszem babaúszásra. Remélem rendszeresen is tudom vinni, olyan jó lenne.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Barnusanyus

Köszönöm a linkeket. Temesváron lakunk, de sajnos nem fog jönni az oktató, de ahányszor Dunaújvárosban leszek mindig el fogom vinni.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita: hogyhogy jársz néha Dunaújvárosban is ? Gyakran jöttök ?
Hatalmas baba Apor és gyönyörű! :)

Kép
vargaviki
 
 


Már én is várom, hogy mikor fog átfordulni Bendő. :)

Kép
vargaviki
 
 


Viki!

Köszönöm! :)
Én dunaújvárosi vagyok és Apor ott született, a következő babát is ott szeretném szülni.
A férjem temesvári, ezért itt tartózkodunk, ki tudja meddig, de szeretek gyakran hazajárni. Apor az oltásait is Dunaújvárosban kapja meg. Mostanában havonta megyünk haza. Az út nem túl hosszú. Viszont egyszer meg kell állni szoptatni. :) Ez általában a szegedi MOL kút parkolójában történik. :lol:

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika
Apor 7 kg?! :shock: És megfordult a hasáról a hátára?! :shock: :shock: Ez még akkor is komoly teljesítmény, ha lejt az ágy. Én úgy tudom, hogy olyan 4 hónapos koruk környékén kezdenek forogni. Ezek után tuti nem aggódnék a fejtartás miatt, nincs ezzel az ifjonccal semmi baj.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Nyafi,
pár hétig én is küzdöttem, hogy elég tejem legyen. De most néhány napja megint van elég: azóta, hogy hajnalban is sok vizet iszom, annak ellenére, hogy ilyenkor nem is vagyok szomjas. Hátha nálad is csak a még több folyadék hiányzik?

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk.

Pampers3: most probaltuk, de kifolyt belole ugy a kaki, mint a pisi. :evil:

Aranyer: szules utan nem jott ki, viszont most kijott, de a Proctolog kenocstol hamar helyre szokott jonni.

Uszi. Le tudna valaki irni kicsit reszletesebben a gyakorlatokat. Elore is koszike.

Ejszakai alvas: Mark is 3 orankent kell, de amiota jol bebugyolalom, azota eszik ejjel 11-kor, hajnali 5-kor es mar csak reggel 8 kor.

Mosoly: nalunk non-stop mosolygas van ebrenlet alatt, amint a kepen is latszik. Megtanulta nyujtani a nyelvecskejet :) .

Kellmes napot! Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Tusimi, Era!

Na, kicsi a világ :lol: Pedig kunhegyes nem egy világváros 8) Mi még sokat megyünk viszonylag, kb 2 havonta, mert a férjem teljes rokonsága ott van, a szélmalom környékén, apósom is ugye. Csak ők laknak ott meg a C-etnikum sajnos. Ennek ellenére vidám hely, Emma imádja.Sajnos anyósom meghalt 2 éve :cry: amikro még élt még többet mentünk. nagyon sajnálom hogy így alakult, még csak 51 éves volt, mindíg úgy terveztük Emma csomót lent lesz nyáron, hát nem adatott meg. Apósom imádja, egész nap játszik vele, viszi magával az állatokhoz stb, de ellátni nem tudja (kaja, fürdetés, altatás) és azt a részt nem is vállaja. Nyáron azért mindíg lemegyünk egy hétre. Ott semmi gond Emmával, elbandázik a gyerekekkel az utcán :lol: Anyukám is ott született, de az ő részéről már csak a nagybátyám lakik ott ,eg egy unokatesóm, velük nem olyan szoros a kapcsolat.

Berti továbbra is náthás de talán nem annyira, viszont reggel eléggé köhécselt. De aludt éjjel 10-reggel 1/2 9-ig szóval nagyon nem lehet eldugulva.
Era!

Adtam neki nurofent és ezt jobban bevette, meg kevesebb is kell belőle.

Anita!

Temesvár azért szép nagy város ahogy nézem. Nincs ott uszoda? Mert akkor eljárhatsz Aporral már tavasztól. Legalábbis ahol mi régen laktunk a X. kerületben ott bemehettek a szülők is a tanmedencébe mi vittük oda Emmát magunk is.

Era, köszi a kérdést, hát annyira még nincs jól hogy oviba menjen (köhög még ) de annyira igen hogy az idegeimen táncoljon egész nap :lol: Unatkozik a drágám itt bezárva. Pénteken már mindenképp megy oviba mert farsang lesz. Ma jön meg a jelmeze már nagyon várja. persze kutya lesz, mint minden évben, másról hallani sem akar. Volt már pöttyös kutya, tavaly Clifford a nagy piros kutya, idén scooby-doo.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, az ülök a kupiban és számítógépezek ismerős :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, Anita, mennyi az a nem túl hosszú út? :D Belegondoltam hogy nekünk a kb 2 órás Bp-Kh is hosszúnak tűnik a két gyerekkel 8)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Még az jutott eszembe hogy szorulásra jó még a jó cukros kamilla tea, vagy mecsek baby tea. ha valakinek esteleg teázik a babája és gond van a kakival. De tényleg jó sok cukor kell bele. De kúpnál talán ez is jobb.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hali!

Jó hely ez a Kunhegyes:-))) Gyerekkormonban sokat nyaraltam ott a mamámnál. Ők már meghaltak. Igaz miután rájöttem hogy milyenek, már nem jártam hozzájuk nyaralni. Viszont amikor gimis lettem(Töröksztmiklós) sok kunhegyesit ismertem meg. Na akkor már amikor segíteni mentem nagyanyáméknak minden nap ellógtam én is bandázni:-)))
Ez jó:-)))) mi Kunmadarasra fogunk menni egy hétre:-))) fussunk össze nyáron, akkor vannak lennt tesóm gyerekei is. Emma tuti ellene a keresztálányommal, Encsivel:-))) ő most lesz 7 éves., és ők is ilyenkor élik ki a bandázós időszakot. Pesten ez ugye ez nem megy :-(
Ez jó:-))) akkor tuti jól érzi magát Emma:-))))))))) Örülök, hogy jól van. Kutyajelmez:-)) Encsi is pöttyös kutya volt:-)) ő örökölte tőlem a kutya szenvedélyt:-))) boldogan újságolta szombaton , hogy már 20 kutyája van, persz plüss, mert a tesómék rosszul vannak az ebtől bent a házban:-) de megint elszomorodtt, hogy nincs annyi mint nekem:-)
Na én reggel gondolkodtam mit csináljak, és kár volt ebben apit megkérdezni, mert Ő ugye mondta ,hogy adjam a gyógyszert. Azóta nem köhög :shock: Na mindegy mostmár adom pár napig. Így tuti meggyógyul, és akkor jövőhéten megkaphatja a rotát is.
Érdekes, BArni is jobban szereti a nurofent, mint a panadolt :roll:

Viki, sárgulok!!!
:wink: jó szorakoztást Nektek!

Meli, nagyon édi MÁrk baba. Teszek fel én is néhányat, végre fel lehet rakni az új gépre is a képeket. Ezek kb.1-2 héttel ezelőttiek.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk a kórházon, minden rendben találtak :lol: Szigorúan 3 óránkénti etetés(este is 2-szer kell, olyan vagyok, mint egy zombi :lol: ) és max. 30 percet lehet cicin, utána, még lehet egy kis ideig enyhén erőszakosan cumiból megkínálni :lol:
A jó hír, hogy 400 g-ról feltornáztunk most már 560-ra :lol: , a rossz hír, hogy a 750-től még baromi messze vagyunk, remélem sikerül azt is elérni :cry: És ez lesz az a hónap, amikor szinte semmit nem fog hízni, de remélem a következőj obb leszA kórház nagyon gáz volt, látni súlyosan beteg kisbabákat, még akkor is, ha másé, szívet tépő....

Szenilla: Részvétem, annyit mondhatok az idő tényleg segít, az én nővérem 13 éve halt meg és 3 éve már ki tudok menni a sírjához harag nélkül

Babuci: Ari Hanna és nem tünik vékonynak

Meli: Nagyon arik a képek

Csikkem: Mi a Camponába fogunk járni babaúszásra majd március, áprilistől, én odajártam kismama úszásra és nagyon tetszett az egész.

Manó: Nem kaptál szívgörcsöt 40 fokos láznál? én attól majdnem elsírtam magam, amikor vért vettek a Milutól.Vagy ez már a
rutin? :lol:

Anika: A nagyobb fejű gyerekek később kezdik el tartani, még a Mil sem tartja, amikor húzom, de van amit meg korábban kezdett el, mint az átlag(pl: mosolyogni és gagyogni)

Kistesó: MI a kiskorkülönbségre szavazunk, és azt beszéltük, hogy szeptembertől neki is állunk(illetve fekszünk :lol: )

Ének, játék: Nálunk még nagyon menő a Bóbita, bóbita és a magyar nóták :lol: Illetve a műanyag palack kevés vízzel. Ja és az állólámpánk(fehér-fekete), mindig mosolyog és dumál neki, de sosem árulja el, hogy mit. :lol:
Na abbahagyom a regényt :lol:

Kép
mona1978
 
 


Kép pasisan Kép sok jó gyerek, kis helyen is elfér:-) Kép vigyori Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Naaagyon édesek a babák!! :) :) :)

Mona azért örülök, hogy már jobban eszik Milu... olvaslak mindig, de azt hiszem lemaradtam... mit mondtak a kórházban mi a baj miért nem akar enni?? Írtad, hogy minden okés, de valami magyarázatot tudtak adni? Nagyon sajnálom, hogy bent kellett lennetek és látni a sok beteg babát... én ezekre egyébként is nagyon szenzitív vagyok és ha baba-baj van, bármilyen, mindig eltörik a mécses... :cry:

Hanna bébi most egész jól eszik, sőt mondhatni farkasétvágya van.
Tegnap voltunk a 3 hós oltáson és méredzkedtünk is ott, most egy hét alatt a doki mérlege szerint 15 dekát hízott. Ezzel jól elvagyok, nem is kell több. Tényleg nem vékony, inkább formás babának mondanám. Van rajta husika, de nem dundi baba :) Viszont hogy erről az éjszakai kelésről nem tud lemondani.... :evil:

Banyus! Nagyon édesek a kölkök :) nagyon jó az a kép, ahol ketten vannak az ágyban. Egyébként kérdezted a kálciumot. Pár napig kell/kellett neki adnom, mert doki mondta, hogy 1. influenza megelőzés 2. a fogcsírák mozgásában segít. Calcium Sandoz pezsgőtablettából egy negyedet kellett feloldanom kis csészében és minden kajálás után 2 kiskanállal adni. Kicsit savanya volt neki, nagyon édes pofákat vágott :D

Úgy néz ki én kimaradok a kunosodásból, nekem ott nincsenek rokonok, nálunk Szabolcsban van sok rokon részemről és férjem részéről is :)

Viszont képzeljétek, lecserélték a védőnőnket!!! Hogy én ennek hogy örülök! Bár még nem ismerem az újat, de biztos nem rosszabb mint a régi :) Az mióta megszületett Hanna kb 3x volt itt és abból 1x látta Hannát... :shock: Semmire sem volt jó...

Annyira édes volt reggel Hannám :) Puszilgattam a pocakját és hiperextrán csikis a kiscsaj és hangosan kacagott :D Azt hittem megzabálom :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Képzeljétek a mikrónk megkergült. Van rajta egy digitális óra, ami néhány napja nem állt meg 24 óránál, hanem tovább számolt. Tegnap este már 92 óra 46 perc volt. Gondoltam megvárom, mi lesz ha eléri a 100 órát, ez ma reggel volt, újra kezdte a számlálást. Az előbb odamentem, hogy akkor beállítsam rajta a rendes időt, erre látom, hogy -0.36 órát mutat. :shock: Hogy ment át mínuszba? Egyáltalán miért képes egy mikrónak a kijelzője mínuszt mutatni? :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez jó lehet :)

Most nézem, hogy 14. kerületben laksz. Én ott dolgoztam :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: