Új privát üzeneted érkezett!

Marcipán hasrafordult!!!!KépKépKép Ezzel családi világrekordot döntött, mert a lányok féléves korukig csak az eget nézték. Ő pedig még csak holnap kapja az öthónapos oltást.(:
Orsi szeret óvodába járni! (Egész múlt héten azt hangoztatta a középső csoport élharcosa, hogy ő nem megy majd oviba. Mert utálja.)
Katának az évnyitóján meg tortát kaptak a gyerekek, mert negyven éves az iskola. Ez volt pályafutásom legvidámabb évnyitója. És nem is tartott csak fél órát.
sofka
sofka
 
 


Sofka, ez tényleg sikeres nap lehetett! Kép
kíváncsi
 
 


Két suliba szeretnék járni jövő héttől. Ennek két feltétele volt, hogy találja egy napra bébiszittert, és ne essen egy napra a két suli. Ma megtudtam, hogy nem esnek egy napra, és tegnap elvállalta egy barátnőm a gyerek őrzését a kritikus napon. Igy minden akadály elhárult. Annyira örülök!
Kép

Zsunya

zsunya
 
 

 
 

Zsunya!
Két suli egyszerre???
Az igen!!!

Aminek én örülhetek:
Apa a hétre szabit vett ki. Lánykám nem bír betelni vele, én egy kicsit csavaroghatok, kisfiam meg szokja az ovit, igaz nehezenKép.
De olyan jó, mikor délután együtt lehetünk!!!
Az más kérdés, hogy mindenki alszik, mert a fiam az ovitól, lányom az apjától, az apa meg a lányától dől ki délutánraKép.

Csi
csii
 
 


CSi, ez igen, idilli lehet a szieszta ideje!
Zsunya, mit akarsz még tanulni, mikor már most is olyan okos vagy?
Barátnő rendes. Még jó hogy vannak, különben már a hátam közepét verdesné az a húsz szál hajam. De nekem is ők vigyáznak, míg fodrászhoz megyek.
Ma annak örültem, hogy Marcipán egy időre az utolsó oltását kapta. A nagylányom meg egyedül jött haza az iskolából. (Igaz, csak azért, mert elkerültük egymást, de mégis...)
sofka
sofka
 
 


SZiasztok Lányok!
Befogadtok magatok közé?
Jó az a topik.
Végre én se csak nyafogjak: a mai nap öröme: alakul az ovia fiamnak, igaz még én is ott voltam, de már szóba állt az óvónénivel, sőt az orrát is hagyta kifújni neki, és már a simogató kezét se lökte el. (pedig csak a kiváltságosok érinthetik meg, nincs csak úgy nyulka-piszkaKépKépKép)Kép
Ja, és remélem megtanultam gif-eket feltölteni
Zsuzsa
gyuzsu
 
 


Jó EZ a topik. Gépelésemről annyit, hogy a tökéletleneket is látogatom.
Zs.
gyuzsu
 
 


Szia Zsuzsa itt is! Kép

zsunya
 
 


Sofka, én egy elég sötét csaj vagyok. Rám fér egy kis okositás. Kép

zsunya
 
 


Zsunya, na de tényleg! Mit tanulsz?
sofka
sofka
 
 


Negyedéves vagyok tervezőgrafika szakon, és elsős egy népi játék és kismesterség oktatói képzésen, ami három éves felsőfoku. A grafika heti 3-4 este, a másik heti egy. Ebből van a stressz az én kis fejemben. De második félévben már diplomát készitek, ami heti egyre csökkenti az ottani napokat. Az meg már nem húzós, ha az ember heti két este elvan tanulni, nem? Szóval négy hónapot kell túlélnem, aztán havaj. Kép

Jogos a kérdés, hogy miért nem várok még egy évet. Azért nem várok, mert 27 éves vagyok és nem birok várni egy három éves sulival még egyet, hogy 33 legyek mire végzek. Gyakorlatilag akkor leszek pályakezdő. Szóval igy is úgy is gáz, de ha rajtam múlik, akkor egy évvel előbb legyen, ha lehet.

Ma is voltunk kézenfogva sétálni. Nincs ma meleg. Olyan pont kellemes hosszúujjú pólóban. Sütött ránk a Nap, megnéztük a kotrógépet, integettünk a szembejövő néniknek és bácsiknak. És megállapitottam, hogy tökéletesen boldog vagyok. Kép

zsunya
 
 


Sziasztok lányok!
Nagyon jó örülések voltak itt a topikban, öröm olvasni!

Az enyémek:
Kép A nagyfiam (2 éves): hirtelen szobatiszta lett, kistesó ide vagy oda.
Kép A pici: édes, aranyos, és kezd fogni. Vadul gyüszmékel mindent, ami a keze ügyébe akad: saját pólóját, plüssjátékot, vagy akár a saját kezét, és hangosan szuszog-mormog hozzá. Imádom.
Kép Egyszerűsítettem az életemen: az ebédet megrendelem minden napra. (HŰŰŰ DE JÓÓÓÓÓÓÓ!)
Kép Anyóspajti okozta lelki bajok: lerendezve magamban.

Kép És ami a legjobb: úgy tűnik, kezdek magamhoz térni a szülés után. Lassan megfogalmazódnak a SAJÁT igényeim, és asszem csak nagyon kevés választ el a tettek mezejére való lépéstől.

Üdv, és szép napokat mindenkinek!

mikoo, aki már nem csak egy anyarobot


OFF: Zsunya! Mi ez a népi dolog úgy bővebben? Ha gondolod, esetleg talizzunk a Művészsarokban, vagy mélben.
mikoo
 
 


Már megint boldog vagyok! Kép

Képzeljétek, beszél Máté!!! Elhangzott az első igazi mondat, amikor véletlenül becsukódott mögöttem a gyerekszoba ajtaja, Máté így szólt:

"Anya, be ajtó!"

Én hihetetlenül örülök! Még csak másfél éves, de be nem áll a szája! És fogalmaz a drága! Kép

ÉS SÜT A NAPOCS!!!



Zsunya,
mér leszel Te 6 év múlva pályakezdő, ha 4 év múlva fejeznéd be a sulit? Ezt bölcsésszel nem bírom felfogni. Vagy lemaradtam vmi fontosról? Kép

Solya
solya
 
 


Solya, nem olvasol figyelmesen. Kép Sötét vagyok, tehát gépelés közben nem tudok két egyjegyű számot összeadni. Hát nem borzalmas? De komolyan?




Nagyon szégyenlem magam. Ez van. Nem is olvasom vissza amit irok. Ez sem szép dolog.

Nagyon örülök neked Mikooooo! Irok mélt, vigyázz!

borzasztózsunya akinek megjött a gyedje, és rögtön berohant a játékboltba. Kép

zsunya
 
 


Sziasztok!
Szia Zsuzsa! Jó, hogy itt is taláxunk!Kép

Ma itt volt lányom egyik keresztanyja a párjával. A lányom rajtuk lógott. Kép
Jól sikerült az ebédem! Igaz, a levest hozattam, de a másodikat én főztem!!!Kép
Zsunya! Irigyellek egy kicsit a sulik miatt! Én nem vágtam bele semmibe. Kép
Viszont egy év múlva megyek vissza dolgozni. Most újították-bővítették a sulit, ovit, tök új lett mindene, úgyhogy már szinte várom, hogy mehessek!
Holnapra hívtak segíteni, könyvtárat pakolni. Megyek! Lányom az apjával lesz!Kép
Márti
Márti
 


Kicsi lányom a maga vakmerőségével és 9 hónapjával próbálkozik kapaszkodás nélkül állni.
Néha sikerül is neki 5-10mpercig.Kép
Kép

Fiam meg kezdi egyedül levenni a nadrágját, ha pisilnie kell. Olyan édesen próbálkozik. Persze csak akkor, ha én nem vagyok a szobában. De pucér popsival jön közölni, hogy: Jaj de ügyes vagy!!!!!KépKépKép


Gigóca
gigóca
 
 


Örülök ennek a szép őszi időnek (a tavasz úgyis elmaradt, pedig lett volna rá érdeklődés). A lányaim hajat mostak. Egymásnak, míg én a nyafogó fiúcskát dajkáltam. És egyik sem üvöltött, hogy jajj, a szemembe ment. Most, hogy nincsenek egész nap összezárva (pl. velem) újra jótestvérek. Én is kezdek jobb fej anya lenni. Különösen, miután tegnap már tízkor aludtam.
sofka
sofka
 
 


Helló!

Én ma a fáknak örültem fent Budán. Gyönyörű reggel volt a mai. Ahogy selymesen, csillogón átragyogott a napsugár a fák levelein és meg-megcirógatott, az gyönyörű volt. Imádom a fákat, a temészetet. Már önmagában is szinte terápiás ereje vanKép

sasha

Kép
sasha
 
 


Az ovis fiam ma volt egyedül az oviban! ÉS nem sírtr, amikor elmentem, csak felnézett a játékból, és közölte, hogy jó (mármint, hogy mehetek). Igaz később volt egy kis sírás, de az ebéd megvigasztalta. Hát lehet, hogy menni fog ez?
A kicsi picuri 19 hónaposom pedig , nem beszél még, jelzi hogy ha kaki van. Odajön, jelentőségteljesen magyaráz, majd belenyúl a pelenkájába, és mutatja a kakis ujját. Hát nem zabálnivaló? NA nem az ujjaKép,hanem az egész gyerek!
Zsunya! Téged olyan jó olvasni, minden sorodból süt a kiegyensúlyozottság. HA depis vagyok, téged szoktalak keresni! Jó tanulást!
ZSuzsa
gyuzsu
 
 


Sasha. Neked is örültem. Hogy elmentél, és talán egy picit szebbnek látod a világot. Mi ott lakunk nem messze. Egy óriási diófa alatt.
sofka
sofka
 
 


Szia Sasha! Jó, hogy itt vagy!
Zs.
gyuzsu
 
 


Üdv, Sasha!
Én ma annak is örülök, hogy itt is olvaslak!Kép
Gyere máskor is! Remélem lesz még alkalmad hamarosan fákat látni! Mesélj!
Márti!
Márti
 


Fiam elkezdte állva tolni a kisszékét és olyan nagyon igyekezett utána,hogy csak naKép!Mintha vmi járásfélét produkálna így egyévesenKép.

Kaptunk ajándékba a barátainktól egy nagyon szép kávéscsésze készletet,ami már nagyon hiányzott a leltárból!KépKépKép

(KépHolnap megint korán kell kelniKép)

Anyapoc

anyapoc
 
 


Ma több örülnivalóm is volt. A legfontosabb talán, hogy kiderült, a legkisebb fiam lábujjösszenövését nem kell megműteni!!! Aztán, hogy az autoimmun betegségem most éppen jó fázisban van, nem kell kezelni. A doktornőm pedig, aki ezzel a gonddal kezel, 10 napon belül szülni fog! Ez is újdonság! És jó hír! Nagyfiamnak, aki valami ismeretlen dolgot kapart ki a hónaljából valamelyik hajnalban, úgy tűnik, semmi baja. És láttam a barátnőm újszülött kislányát, aki édes pofa! Nem utolsó sorban mindent el tudtam intézni, sőt, még annál többet is, amit a mai napra terveztem! Hurrá! Nektek is a legjobbakat! KépKépKép
kíváncsi
 
 


Ja, és azt még nem is írtam, hogy a hétévesem akkora rendet csinált a gyerekszobában, mire hazaértem, hogy az csak csuda!!! KépKépKép
kíváncsi
 
 


És még azt sem, hogy Milla egy másik topikban igazán kedvezően nyilatkozott rólam...Kép
Na milyen volt ez a nap, ha nem szép?
Pussz!
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Aki tud pajkosan hunyorító gifet tegye ide fel helyettem vagy képzeljétek ide
megint lüke a billentyűzetem nincsenek írásjeleim
sziasztok
kíváncsi
 
 


Anyapoc, nálunk is igy kezdődött az elindulás. Azért kapott dömpert, hogy legyen mit tolni. Kép Bejött.

Mai örömöm, hogy anyám talált vidéken olcsón cipőt a gyerekre. (1500ft) Holnap este kapjuk meg, és ha nem jó vissza is veszik.

zsunya
 
 


MA volt az első ovis nap nélkülem, és nem sírt, amikor elmentem! És evett ebédet! (CSak a kicsi volt eltesótlanodva a játszótéren)
Holnapra is főztem már ebédet!
ÉS most megyek, iszom egy kávét.
Zsuzsa
gyuzsu
 
 


Sziasztok!

Micsoda meleg fogadtatásKép
Minek örülem? Kiderült van még két adag kávé lefőzve, a gyerek most alszik másodjára, elmosogattam 1 egész tányért, meg egy kislábost. A többi 20 tányér és szakajtónyi lábos még várhat.

sasha

Kép
sasha
 
 


Igen Sasha, a szennyes edények várhatnak!
Én is örülnék a "talált" kávénak, de én nem szeretem, nem iszom a kávét.

Ma voltam a sulinkban takarítani. Nálunk még nem kezdődött el a tanítás, mert teljes felújítás, bővítés volt a nyáron.(Suli is ovi is.) Mostanra lett készen. Ma az udvart próbáltuk gatyába rázni.
De voltam bent az épületben is. Mintha nem is ott húztam volna le már 6 évet! Egészen más az egész. Néha azt sem tudtam, mi volt az régen, ahol éppen jártunk. Minden csillog-villog, új, modern, minőségi! Fantasztikus! Így már könnyű lesz jövő szeptemberben elkezdenem tanítani.Kép
Sok szülő, és még több gyerek segített. Öröm volt nézni! Olyan lelkesek voltak! Még olyanok is jöttek, akik már középiskolások. Szerintem ennyire még egyik sem várta az első tanítási napot.
Márti
Márti
 


Becsatlakozom en is, ma remek napom voltKép
Eloszor is, gyerek vegre ataludta az ejszakat, 1/2 8-kor keltunk. Aztan 9-kor nyakunkba vettuk a varost, vettem ket par cipot neki, ur voltamKép Jol kifaradt, ahogy hazaertunk, aludt tobb mint egy orat, igy pihenhettem en is. Aztan ebed, majd lepasszoltam Anyumeknak, en meg be a varosba fuggonyertKép, aztan randi Apaval, beultunk egy kisvendeglobe, halaszlevet ettunk turoscsuszaval /vallalta, hogy vezet, ugyhogy en ittam egy unicumot isKép/, aztan andalogtunk még egy kicsit, utkozben vettunk setalo dobostorta-szeletet es setalo franciakremestKép fagyi helyett. Aztan ki a gyerekert, gyors furdes /itt kis szepseghiba, ketreszletben is belekakalt a furdovizbe, kisebbfajta panik tort ki Apan es Lanyan egyarant, de jott a hos Anya es megmentette Oket, levadaszta a viz tetejen uszkalo felelmetes kakiszornyetKép/, aztan evett a gyerek es zokszo nelkul elaludt. En meg kiolvastam a mostani National Geographicot /amit itteni javaslatra rendeltem meg még karacsonykorKép/. Jo volt ez a nap, mar nagyon kellett.

-Afonya

ui: Sasha, csak javasolni tudom Neked isKép Es ruhatepes, meg sószórás, meg hasonlo, de nem mosogattam, nem suroltam /ma semKép/ csempet, agynemut se huztam... de jol erzem magam, egy hetig megint van energiamKép
afonya
 
 


Befejeztem a munkámat, holnap (vaygis ma le tudom adni)
Egy baj van,szerintem fél óra múlva ébred az első éjjeli bagoly. Mindegy a nem alvást majd eleksergem máshol. Most hurrá,vége a melónak!!!!
Zsusza
Jó éjt!
gyuzsu
 
 


Annak örültem ma, hogy tudtam a gyerkőcömmel aludni egyet ebéd után.KépMost bezzeg ez miatt nem tudok aludni!Kép
Ma csodaszép idő volt, se meleg, se hideg.
Ma kerékpározott először egyedül, felhőtlen örömmel a fiacskám. Csillogott közben a szeme! Gyönyörködtem benne ahogy néztem!
Jó nap volt ez a mai!!
pöcök
pöcök
 
 


Szia pöcök!
Látom, hamvas újszülöttel van dolgunk! Kép
Üdv a fedélzeten!
Kíváncsi
kíváncsi
 
 


Egész éjjel gyerekek nélkül aludtunk! Mindenki a saját kicsi ágyában, így valahogy a mienk is nagyobbnak tűnt és még ki is tudtam aludni magam, mert csak negyed hatkor kellett felkelnem a nyüszögő lányomhoz! Kép

Most elmegyünk közértbe, bevásárolok hétvégére, holnap vmi rendezvény lesz a városban, vasárnap pedig vendégségbe magyünk! Kép

Solya
Solya
solya
 
 


Jó nagyot sétáltunk reggel és még mindig süt a nap.Kép Jó az idő, gyerkőc alszik. Szereztem megint kávét isKép

Márti!
Én nagyon szeretem a kávé ízét, de csak sok-sok tejjel és cukorralKép Néha el is találom, hogy hogy szeretem a legjobban és akkor nagyon jóKép
Na meg csak 2-3 kévé után tudok elmenni nagywc-ni.

sasha

Kép
sasha
 
 


Tegnap borzasztó migrénem volt, de anyukám elhozta a lányokat suliból, ovoból, így bátran aludhattam a cseppel kétszr is napközben. ÉS ma újra ember vagyok. Ráadásul megjött az a bizonyos front is, ami a fejfájást csinálta, és újra melegebben süt a nap.
sofka
sofka
 
 


Sziasztok!

Nálunk már a tegnap nagyon örömteli volt, de ma tovább folytatódik.Kép A 22 hónapos kislányunk tegnap teljesen önszántából pisikélt a bilijébeKép és úgy tűnik nem álmodtam az egészetKép, mivel ma reggel is ezzel kezdte a napot!Kép Olyan édes volt reggel miután végzett a pisivel örömében majdnem a nyakamba ugrott.Kép
Ja, és bilire szoktatásról nem volt szó, de azért a pelust még biztos, ami biztos a nagy "akció" után odahozza, hogy tegyem rá.Kép

Szilvi
sztigris
 
 


Sziasztok!
Hogy ma éjjel mekkora volt itt a forgalom! Én aludtam édesdeden! Kép
Ma délelőtt semmi igazán jó nem történt, úgy normálisan halad a napunk. Bár ez is jó dolog.Kép
VISZONT! Este randizom a barátnőmmel!KépKépKépKép Csak mi ketten! Gyerekek az apukákkal, mi meg beülünk valahová bizalmas dumcsizásra. Ez azért nagy szám, mert ő 200 km-re lakik tőlünk. Nemsokára indulunk! Gyerek a délutánit alussza, Apa még dolgozik, de remélem időben hazajön és el tudunk majd indulni!
Márti
 


Ma egy jót kávéztam a barátnőmmel. Mindkettőnk nagyobbikja oviban, a kicsik velünk, de haygták nekünk az élvezkedést. A téren beszélgettem sok régen látott ismerős anyukával. A nagy úgy tűnik jól érzi magát az oviban KépKép
ÉS ma már nem kell dolgoznom, csak a háztartás (lásd tökéletleneknélKép)
Zsuzsa
gyuzsu
 
 


Heuréééka!
Gyermekem ma először nem sírt az ovibanKép Kép Kép
Micsoda megkönnyebbülés!
Meghát péntek is van!

Sofka!
Bocs, de jó, hogy folyamatosan beszámolsz a fejfájásodról, mert így biztos vagyok abban, hogy nem valami nyavalya kerülget...ugyanis az utóbbi két hétben akkor fájt az án fejem is, amikor a TiedKép vagy Kép.

Csi
csii
 
 


Sziasztok!

A lányom végre nem csak fél másodpercre hajlandó a buksiját a víz alá rakni úszáson. Ügyesen siklik háton.
A fiam teljesen beszokott az oviba, és egyre érthetőbben beszél.
Ma nagyon jót beszélgettem a barátnőmmel persze némi süti és kávé mellettKép
thira
 
 


Csi! Engem is megnyugtat. Akörnyékbeli fejfájósokon szoktam, tesztelni, hogy ez már a vég-e (minimum agydaganat), vagy csak gyenge szervezetemet viseli meg az időjárás.
Mai örömöm: hetente háromszor tornázó, köztes napokon futkárórzó barátnőm lihegve kaptatott utánam az emelkedőn, miközben mindketten babakocsit toltunk. Csodálkozva néztem rá, és újra megállapítottam, hogy ha vmit a gyerekért teszünk (aggódtam, hogy nem érek oda az oviba) teljesítőképességünk határtalanná válik.
Kicsi fiam megtanulta végigaludni az ovi-isi kört. Sőt, utána is szendereg még egy kicsit a kocsiban. (különben hasonalvó, de ezek a modern csodák közép felé lejtenek).
Péntek van, és holnap kimarad a babakocsis edzésem! Talán este nem kell a duplájára dagadt bokámat jegelni.
Kaptam mailt Zsunyától.
sofka
sofka
 
 


Ezek szerint nem csak az én bokám dagad.
Sziasztok megyek aludni!
Zsuzsa
gyuzsu
 
 


Anyám itthon aludt, most hogy a párom kórházban van és mivel a tyúkokkal kel, kitakarította akonyhát reggel 8-ra. Én meg most míg a gyerek aludt addig bevágódtam és már kész is az ebéd. Nem nagy dolog, csak paprikás krumpli, de mellette már sül a piskóta a somlóinakKép Hát igen, mennyivel könnyebb, ha itt van anyukám és nem csak hazaugrik fél órákra. A szőnyeg is tiszta, bár egyszer már a pórszívózás után, után kellett kefélni, mert a pici fiam leette joghurttal, és szétszórta a szöllömagokat, meg héjakat, meg miegymást. Olyan aranyos, tök egyedül eszi a szőlőt, fogja a kis mancsában és a másik kezével szedegeti, két ujjal! És úgy örül neki. kb mint én Neki.

sasha

Kép
sasha
 
 


Állatkertben voltunk. Hármasban apával. Peti szinte végig apa kezében vagy nyakában. Nagyon jól éreztük magunkat. Az elefántok voltak igazán csak lehangolóak. A selyemmajmocskák pedig a legkedvesebbek. Kép

Zsunya

zsunya
 
 


Miért hangoltak le az elefántok?
NÁlunk láthatás vót. Ilyenkor kicsit sokan vagyunk, mert a két kamasz már nagyoon helyigényes. De apa reggel elvitte a lányokat is, mikor ment a nagyokért, a fiúcsecsemő vígan durmolt, én pedig végre rendesen kitakarítottam a konyha-étkező-játéksarok-számítógépterem funkciójú helységet. De csakazértsem írom le a tökéletleneknél, nem akarom, hogy mindenféle kíbícek megtudják, néha az ilyesmi milyen jól eshet.
sofka
sofka
 
 


Sofka Kép

Az elefántok úgymond táncoltak. Ettől én meg rosszul leszek. Mert ezekről az állatokról tudom, hogy csapatban járnak, egész nap mennek. Brutálisan csapatszellemben élnek, és nem felejtenek. Nagyon inteligensek, és nagyon ragaszkodóak egymáshoz. Ehez képest itt két elefánt a falnak fordulva háttal a mindennek és egymásnak billegett. Gondolom egész nap.

Utálom a cirkuszt is valami hasonló miatt. Nem szeretem amikor betanitanak állatokat bármire. És nem szeretem ha bezárják őket. Inkább ne lássam ilyen közelről, vagy csak filmen amit messziről leselkedve vettek fel. De ne bántsuk őket, ha lehet.

Hát igy.

zsunya
 
 


Igen, igen, igen! Végre vettem őszi cipőt (rögtön 2 párat, mert úúútálok cipőt venni)!!! Már nagyon cikis állapotban volt a régi.
Milla
milla
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?