Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na már jegyzetelnem kellett :)

Mona,
drukk, hogy minden ok legyen.

Csikken,
köszönöm a dícséretet :)

Szenilla,
Bogi nagyon szép.
Én eddig vigyáztam, mit eszem, de már ki vagyok éhezve egy jóóó borsófőzelékre :) Ahogy írjátok, szerintem ki fogom próbálni.

Nyafi,
mi napunk a következő:
reggel 9 felé kelünk, akkor kajcsi, majd még alszik kicsit délelőtt. 12 körül kaja, nagy séta. 15-16 óra felé megint kaja, játék. Fürdés előtt eszik egyet(19 óra felé) aztán még 21 óra felé még egyser és ezután alszik reggel 4-5 ig. Így hatszor eszik egy nap.

Meli,
milyen hajas babád van!! :)
Érdekes, hogy semmilyen cumisüveget nem fogad el a babád. Az enyémmel nincs ilyen gond, nagyon szereti. Viszont a szopival hasonlóan állunk, ő is csak addig szopiik, amíg dől. De már megszoktam, a maradékot én is kifejem.

Tusi,
nagyon édes Zita ahogy alszik!

Viki,
Bence nagyon édes! Hiába a BEncék már csak ilyenek :lol:

Méret:
az én lurkóm elég kicsinek született, így most 56 cm és 4770 gramm. De már olyan nagynak látom :)

Kistesó,
én Anikához hasonlóan kis különbséget szeretnénk, ősszel neki is látunk valószínűleg. Mondjuk, ha nehezen kezelhető lenne Bence, lehet, én is több különbséget terveznék.

Nekem is lenne egy kérdésem.
Meddig normális az, ha bandzsít a baba? Bencém iszonyúan tud bandzsítani koncentráláskor.

Kép
bodzi
 
 


Sziasztok!

Ma mértük Aport. 6,75 kiló, most 19 dekát hízott. Eddig minden hónapban egy kilót, lehet hogy most le fog lassulni egy kicsit.

Dyt: szorítok, hogy rendben legyen minden.

Viki: A játékot én adtam a kezébe és megragadta. Most már megfogja a neki adott tárgyat, de magától még nem nyúl érte. Egyszer kétszer volt olyan mozdulat mintha próbálkozna.
Apor az oldaláról hanyatt fordul, de háton fekvésből még nem fordult meg. Ha hasra teszem, akkor szépen tartja a fejét, de nem fordult még meg. Egyszer véletlen egy- két hetesen. :shock: Azóta nem.

Nálunk a rendelés úgy folyik, hogy a gyerekorvos jön át a védőnői rendelőbe, ahová csak kismamák járnak és pici egészséges babák. Ki is van írva, hogy beteg gyerekeknek tilos bemenni.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!


Miért van az, hogy amikor mehetnék aludni, akkor BArni nem álmos???:-)))))))))

Dyt , remélem minden rendben lesz, borzasztóan rátok hozhatta a fászt.

Csikken örülök, hogy írtál. Már nagyon kíváncsi voltam:-))) ugye nálunk is hasonló korkülönbség van a gyerkőcök között. És de, én is szoktam így érezni. :roll: szinte alig van kézben, ráadásul olyan jó gyerek, hogy sokat el is van egyedül a játékaival. Nem kell altatni. Nem alszik nagy ágyban, szóval.... én is néha úgy érzem, amikor este Barnival összebújunk, akkor csak ő ott fekszik az ágyban egyedül:-((( reggel a 6os evésnél már direkt azért nem is teszem vissza a kiságyba:-) Igen, a második gyerkőcnél nem kapkodja fel rögtön az ember, emlékszem Barni egyet szisszent már rohantam:-) most ha éppen picit nyüszizik van hogy muszáj várnia, ha éppen Barnit pelenkázom, vagy mindketten várnak amíg a kutyákat:-) De nagyon jókedvű mosolygi babi, akár mit mondok vagy csinálok vigyorog. Édipofi.
Neked Roli milyen manó? Eleven kis hétördög? Azért Barnim is tud alkotni elég rendesen...:-) Vásárlás ilyen dolgok hogy mennek, nekem állandóan rámol ha szabadlábon van. Szóval izgi az élet két csöppel. :-)

Fürdés: Bazsi szereti, az öltözködés végén kezd nyöszizni, de akkor jön a hajszárítás, és mint akit elvágtak. Nagyon szerti:-))) Pont ma néztem, hogy nemsokára mehetünk együtt usziba. Na kíváncsi leszek, hogy Barni kit akar majd a vízben, apát vagy anyát. Én úgy szeretném, ha Balázs velem kezdené., de nem tom Barni hogy dönt:-)

Tusimi, ez a játék bőven megteszi, nem kellenek a drága dologok. Egyébként én is akartam még egy szupi forgót, ami világít, gombal működve zenél, falra vetít,,, végül is amikor letettem róla akkor láttam , hogy lehet 10ért is venni:-) nagyon cuki a képen:-)))

Viki, nagyon édesen fal Bendő:-))) nekem is simán elfogadja az aventes és nukos etetőcumit is. Barni is ilyen volt, és nem okozott problémát a cicizésnél, de vannak huncut babók:-)

És tényleg létezik olyan, hogy elfogy a tejcsi:-( hülyén hangzik, de a kutyink teje is szinte teljesen elapad, pedig a kicsik még csak 3,5 hetesek:-( úgyhogy kapják a "hozzátáplálást". Ez nagyon érdekes, még soha nem tapasztaltam ilyet:-) :shock:

na megyek megpróbálom még1* ágyba dugni BArnit, hátha most nem hagy faképnél:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 

 
 

Szia!

Barnusanyus! SOS!

Olvastam egy régebbi hozzászólásodban hogy afiadról elmúltak a futószemölcsök. Most a fiamon is vannak náhány hónapja, már elég sok, ő 4 éves. A hóna alatt 5 nagyobb és sok-sok kicsi. Ma kaptunk calli teát, ezt főztem és fogjuk inni. Eddig nem hallottam erről. Mennyit igyon ebből, és meddig. Meg van itthon grapefruitmag is. Ebből nektek milyen fajta volt? Szóval a grapefruittól és acallitól múlt el a fiadnak a szemölcs? Mennit adtál ezekből és mennyi ideig? Hallottam hogy ez fertőző. A dokibácsi azt mondta ha nem múlik el le kell kaparni, én nem akarom, sajnálom szegényt.
Köszönöm Márti
zamarti
 
 


Tusimi!

Ilyen baby gymünknekünk is van, még Emmától maradt (aki rá sem néeztt soha :lol: ) Berti is imádja. vagyis nem pont ilyen de hasonló. Nekem ez van a járókának kinevezett utazó ágybana nappailban. Lökdösi is csörög csattog vele, nem csak nézegeti. Én össze szoktam akasztgatni a csörgőket rajta hogy lejjebb lógjon és elérje. a forgó már őt sem köti le annyira, bár most azt is nagyobb madzagra szereltem hogy elérje és így néha elvan vele. Őt már csak az érdekli amit megfoghat. És cserélgetni szoktam a forgón is a figurákat. Meg pár napja összetettem neki a mi szobánkba is egy játszószőnyeget, puha játszóívvel, ezt kaptuk kölcsön, de csak a legolcsóbb egyszerű fajta és én aggattam rá neki mindenféle csörgőket, az is nagyon bejön neki. De szereti már a változatosságot.

Viki!

És mit tanulsz most, ha nem titok? Én is sokszor érzem úgy hogy valami gyökeresen mást kéne csinálni :roll: de nekem semmi energiám még egy diplomába belekezdeni. na meg anyagilag se semmi ugye tandíj+ha nappalin van akkor nem lehet mellette dolgozni.

Csikken!

Hát nem tudom, én néha fordítva érzem. Hogy Emmával sokkal türelmetlenebb voltam, rosszabbul visletem az éjszakai felkeléseit, azt hogy egyfolytában ölben akart lenni...Nem tudom hogy azért mert első gyerek volt és felkészületlenül ért hogy ennyi baj van vele, ezt senki nem mondta hogy ilyen gyerek is van :shock: :lol: vagy azért mert éretlen voltam még hozzá, passz...Berti kevesebbet van ölben, de azért mert ő ennyit igényli csak. Viszont amennyit igényli anyi nekem is épp jól esik, nem tudom értitek e, vagy más kétgyerekesnél is van e ilyen, de mintha jobban egymásra lennénl hangolódva mint az elsőnél:( Nekem meg ez okoz lelkifurát időnként.

Az éjszakánk egyébként elég rossz volt most, 10-kor aludt minkét gyerek, de Berti kelt enni 1/2 4-kor és 5-kor is. 5-kor már gyanús volt a lányom mert felébredt és nyűglődött, pedig nem szokott. Aztán 3/4 7-kor megjelent nálunk sírva hogy nagyon fáj a feje és mondtam feküdjön oda, erre hányt egy jó nagyot, bele az ágyunk közepébe :o Aztán a férjem elindult vele orvoshoz de a kocsit is összehányta így hazahozta. De azóta semmi, a láza is lement hőemelkedésnek, így most nem tudom csak gyomorrontás vagy valami vírus. Pár korty víz már benne marad és jókedvű, mesézik épp.Hát nagyon nem szertném ha Berti elkapna valamit, még élénken él bennem Emmával 3 hónaposan a hányós dolog:(((((((((((((Szóval drukkoljatok hogy Berti ne kapja el.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Először is Szenilla fogadd őszinte részvétem....szörnyű.Én is küldök neked sok-sok ölelést!

Mi is túlvagyunk az első oltáson,a sapkahúzás jobban megviselte Barnit,mint a szuri :roll:
Nálunk is külön épületben van a tanácsadás,és ki van írva,hogy beteg gyereket ne hozzon senki.
5700gr,3 hete5100gr volt!Olyan fura,Lizi 4 hósan volt ekkora,ő sose hízott,csak 200-250gr 2 hetente.Most is csak 13kg,nagyon soványka,de én is ilyen voltam!
Szemszín:apáé zöldesbarna,enyém kék,Lizié kék,Barnié is egyenlőre kék!
Manó,remélem csak gyomorrontás,Lizi is csinált ilyet decemberben.
Én Lizi miatt vagyok lelkifurdalásos.Barnushoz sokkal több türelmem van,mint hozzá annó.De néha most is olyan türelmetlen vagyok hozzá.De eszméletlenül nehéz vele 1xűen nem fogad szót,bármit csinálok vele.Olyanokat csinál,hogy....már Barnussal is gonoszkodik...kész vagyok na...nemtom mit csináljak,közben meg ugye Barnival sokkal többet foglalkozom.Nagyon nehéz.Én nagyon szerettem volna 3-at,de most úgyérzem nem bírnám.
Barnikám javulgat,jóval többet alszik,hasa is kevésbé fáj.Megtalálta a hüvelykujját,így ha ébredezne gyors bekapja és már alszin is tovább.Olyan édi megzabálom!Az esték még kész idegbajok,2 ordít többnyire 1xrre.Barni éjfél előtt nem alszik el,aztán szopi 3-4 között,majd 7 körül aztán szigorúan 3 óránként vagy sűrűbben!
A kubu nekem is bejött úgyhogy azt iszom!
Era!Lizi nem issza meg a Callit,mit csináljak vele???1dl sem,nemhogy 1 litert!Barni mennyit ivott és meddig,míg elmúlt? Kép Kép

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok!

Szenilla: őszinte részvétem. Szőrnyű lehet egy testvért elveszíteni. Nekem is szeptemberben halt meg nagymamám, egyik napról a másikra. Sajnos nalunk ha valaki születik a családban, akkor el is távozik valaki: amikor a lányom született, akkor halt meg anyósom, amikor én születtem, akkor a dédnagyapám távozott. Már előre féltem, hogy ki megy el közülünk, amikor terhes lettem. Sok-sok ölelés!!

Tusimi, Manó: nagyon köszönöm a tanácsokat. Igen gyakran etettem Márkot és ezért nem evett. Így most nyújtom az időt, hogy legalabb 3 órát bírjon ki, eddig 2 óránként evett. Így most rendesen szopizik, sőt néha annyi tejcsi gyűl, hogy egy mell is elég neki. Azért ma megmérem minden szopiját, hogy lassam, ogy alakul a nap alatt, eddig minden evesnél 100-110 ml-t evett. Remelem este is így lesz .

Pelus: Mi Pampers minit hasznalunk még mindig. A 3-as: 4-től 9 kg-ig még túl nagy a kis legénynek. Még van vagy 12 db Mini, azután már nem veszek ebből, mert mi Jumbo Pack-et használunk amiben 98 db van, eé szerintem már nem fogjuk tudni elhaszbnálni az egészet. Napi 4-5 db pelus megy el. Zsofinál olyan is volt, hogy 8-9 db fogyott el. Takarékos ez a kis srác :D

Kaja: én mindent eszek, Márkot nem viseli meg szinte semmi. 3 napig rakott káposztát ettem, mivel a férjem elment Budapestre, és én sajnaltam kidobni, ha már elkészítettem. Márkot nem zavarta meg. A tegnap kelkáposzta levest készítettem, attól már egy kicsit görcsölt szegényke, de az Espumisan csepptőll helyre jött.

Dyt: remélem minden rendben lesz a kis babóval.

Gyönyörűek a kis babák !!!!!!
Kellemes hétvégét!

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a részvétet és a sok ölelést..nagyon jól esett.
Babuci, kishúgom titkárnő volt, szerintem akkor az ismerősöd felismerte a húgomat.
Na, de beszéljünk inkább a babákról. Minden baba olyan szép!!! Bogica a Boglárka becézése. Kettő lány nevünk volt Boglárka és Lila. Megkérdeztük Barnust, hogy melyik nevet adjuk a húginak, aki a hasamban van..erre ő egyből mondta, hogy legyen Bogi, Bogica.

Mi tegnap méreckedtünk: 6300gr, előző héten pedig 6020gr volt. Én is Pamperst használok, igaz a legelején Libero newborn-t, mert szerintem az jobb volt. Mondtam a férjemnek, hogy vegyen Liberot, de ő Pampers Newbornt vett. Mondtam neki, hogy nem ezt kértem..erre ő..de hát a céget támogatni kell :-) (férjem ott dolgozik :-) ) A minit már lassan Bogica is kinövi, a midi már kezd jó lenni rá.
Korkülönbség: Bevallom őszintén, hogy nem gondoltam volna, hogy ennyire kifáraszt a "kétgyerekesség" Néha elgondolkoztam (főleg hajnali szopizásnál), hogy talán még várni kellett volna. Barnusom márciusban lesz 3, nemrég kezdtük a szobatisztaságot..éjszakára még kell pelus. Persze pont akkor kell WCre menni, amikor Bogit szoptatom. Mivel elég nehezen jött össze anno Barnus, arra gondoltunk a férjemmel, hogy majd 2007 elején kezdünk élesben, mert úgy gondoltam, hogy nehezn fog összejönni, és szeretném a fősulit befejezni. (Tavaly nyáron diplomáztam)...szóval erre Bogica úgy gondolta, hogy jön...először azt hittem, hogy csak a ciklusom ugrik..nem gondoltam babára..aztán kezdett gyanus lenni dolog..hányingerem volt..és akkor csináltam tesztet..és pozitiv lett. Nagyon örültünk neki. Strapás ez az Anyaság, de olyan jó amikor Barnus átölel a kiskezével és azt mondja, hogy nagyon szeretlek Anyucikám. Fáradtságom teljesen elmúlik, amikor Bogica teliszájjal nevet rám és nagyon jó baba. Kis, vagy nagy körkülönbség????szerintem mindegyiknek megvan a maga pozitivuma és negativuma. Sokan mondják, hogy emlékezzünk rá ezekre az időszakokra, mert hamar elmúlik..aztán mire észbekapunk..már gyerekeink diplomaosztoján fogunk büszkén résztvenni, vagy az esküvöjükön fogunk sirni...

Jó hétvégét mindenkinek!!!
Éva

Kép


Kép
szenilla
 
 


Szenilla : nagyon szépen írtad a végét :)

Manó: tájépítészetet tanulok most. Kertészmérnök az előző diplomám, dísznövénytermesztés szakiránnyal. Azt is szeretem, de nem volt az igazi. Ez sokkal inkább :). Remélem, hogy ez így is marad és jó leszek benne :).

Pelus: most pamperst használunk. elején liberot, de kifolyt reggelre a pisi. Aztán pampers sleep&play-t , az nagyon bevált. Aztán kipróbáltam a babylove-ot is , de szörnyű volt! Két etetés közötti időt sem bírt ki, folyton kifolyt a pisi. :x Úgyhogy annak még megvan a fél csomagja. Most sima pamperst használunk, ez is elég jó. Huggiest még nem próbáltuk.

Kaja: tegnap ettem nagyszemű bablevest egy tányérral. Csak jó sok puki lett tőle, de pocifájás nem. :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, hogy leírta a napirendjüket! Így legalább rájöttem, hogy mi meg vagyunk másfél órával csúszva, de sebaj, dolgozunk az ügyön...
Viki mmmmmmmmmmmh bableves. Jövő héten az van kedden, már várom. És nagyon kiváncsi vagyok. Bendő átaludta a mostani éjszakát is? Nagy kalappal kívánok, és gratula, ha igen.
Szenilla részvétem. :cry:
Meli születése óta eszel mindent, vagy csak nem olyan régóta?
Pelenka: liberó van születése óta, nekem bevált, még nem folyt ki semmi, csak egyx amikor egy számmal nagyobbat adtam rá. :oops:

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Nyafi: masodik babanal mar mindent lazabban vesz az ember. Zsofival en is bagyon vigyaztam, hogy mit eszem. Most Markkal pedig mar szuletese ota eszem mindent, iszok szensavas italokat, meg kavet is, epp olyan jol alszik mindha nem innek. Ha szeles dolgot eszem, akkor jobban pukizik, de nincs nagyobb gond.

Felteszek egy kepet: Mark es a dedimamaja, kozel egy evszazad koztuk a korkulombseg (95 ev).

Jo babazast! Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!


SOS!

tÖRPENYUSZIT SZERETNÉNK,LÓGÓFÜLŰT?

Nem tudtok valakit akinek lenne és megbízható!

1hetünk van!

Meli,nagyon jó a kép!Olyan megható.

Szenilla igazad van,szépen írtad!

Barnusom szuperjófiú volt tegnap.Sokat aludt nappal,féltem is az éjszakától.Erre 11!!!-kor elaludt És fél 6-kor kelt szopi,majd 9-ig aludt,majd szopi és még mindig alszik.Már aggódom.Ha ébredezik hüvelykujj bekap és alszik tovább :roll:

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Meli: nagyon jól néz ki a dédimama, nem is látszik rajta az a 95 év!

Kép
vargaviki
 
 


Lizo!
Annyira örülök, hogy Barnus kezd jó fiú lenni. :D :D Ezek szerint múlik a pocifájása? (miért is aggódsz?) Feltételezem te is jobban érzed magad. És a fél 6-os ébredsés is jelzi, hogy kezdi átaludni az éjszakát. Zitus is egyre tovább húzza, ma 3/4 5kor kelt, de előtte kétszer is f6-kor, sőt mi 8-9 között eszünk, és utána zsupsz az ágyba. Mostanában az esti lefekvés is is egyre könnyebb.
Mondjuk ma nem tudom mi van vele. Úgy néz ki fáj a pocija, talán... nem tudom sosem szokott neki. Szopizott f11-kor, de hamar bealudt rajta, majd egy jó fél óra múlva sírt és fél óráig nem tudtuk megnyugtatni, mire rájöttünk, hogy valószínűleg éhes. Tápit adtunk neki, mert addigra ugye én már lefejtema maradékot a ciciből, meg a főzés közepén voltam, mindegy gondoltam pár korty úgyis elég neki. Erre 80-t benyomott, utána elaludt, de f2-kor felébredt és bömbizik, rossz kedvű, és büfizi föl a tejet. Szóval valószínűleg bezabált (ráadásul ráetettem). Na mindegy a lényeg, hogy a férjem kezében nagy nehezen elaludt, most itt ülnek a fotelben, de közben a férjem is elaludt. Hát valami zabálnivalóak, Zitus tök békés, szopizik álmában, a férjecském pedig halkan hortyog. Nagyon helyesek, le is fotóztam őket, de nem rakom föl mert párom biztos nem örülne neki.

Meli
! Úgy látom a dús-nagy haj nálatok családi vonás! Elképesztő mennyi haja van a nagymamádnak. Jó a kép nagyon! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


tusimi: Bendő is nagyon nyüfis ma! És ő is már vagy 3szor bukott, pedig nem szokott. Ja és alig eszik. Éjjel és reggel is csak 70et meg 80at evett, aztán jött egy 150 (130 körül szokott enni) , most pedig megint 80-90.
Végre egy hét után kakilt egy picit a tegnapi 80 ml kamillateás laevolac után ma délelőtt. De nem vitte túlzásba, alig valami jött ki. Én nem tudom, hol van benne a kaki??? Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy mindent feldolgoz... :)

Kép
vargaviki
 
 


Lányok, akkor ma zaba-nap van, mert az utolsó pár napban elég volt Hannának a tejcsi, nem kellett este sem táp hanem elég volt a napközbeni fejés pótlásnak, de éjjel nagyon sokszor fent volt és evett (de rögtön vissza is aludt) és a reggelin kívül mindegyik kajánál még morgott egy kicsit, hogy éhes. Adtam neki a delesnél pótlás tápit, behúzott 20 milit még.

Ami viszont fura, hogy nekem is tök sokat bukik mostanában vissza, pedig eddig nem bukott szinte soha. Nagy büfik voltak, de ami lement, az nem jött vissza.

Meli! Nagyon édes a dédi és Márk!! :) Milyen jól néz ki a dédi!! Évtizedeket letagadhatna!! :) Nálunk sajna nemhogy dédik, de sajnos csak mamák vannak... :( Már egy papa sem él.... :(

Pelus: mi pamperst használunk. Próbáltuk a liberot, de nekem a combinál mindig kifolyt. Pampersnél is néha a hátánál, de egyre ritkábban. Az éjszakai alvás után mikor egy tonna pisi van bent, akkor szokott néha egy kicsit pisis lenni. Az is a hátánál... :? Nem értem, hogy miért nem lehet egy olyan pelust gyártani, ami a hátánál olyan mint a libero (gumis) a combinál meg mint a Pampers...

Kedden megyünk a három hónapos oltásra. Kell vinnünk vizeletet is, na erre kiváncsi vagyok, hogy hogyan tudom felfogni :) Állítólag van gyógyszertárban olyan pelus amiben van valami zacsi ami felfogja... hallott már róla valaki valamit??

Egyébként valszeg igaza lesz a dokinak és ez az étvágyvisszaesés tényleg a fogacskák javára írható... de meglátjuk a mérlegelésnél kedden :) :) :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Kép Kép Kép ma készültek...

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Na, régen raktam már fel fotókat, úgyhogy mellékelek kettő tegnapit!

Napirendet még nem sikerült kialakítanom Csabival (fürdetést leszámítva), azt hiszem, ideje volna. De egyre kevésbé sírós, ahogy egyre jobban lekötik a figyelmét a játékok, és ez nagyon szuper.

Vajon mi az ideális arány abban, hogy hagyni kell egyedül játszani a gyereket, hogy ne szokja meg, hogy mindig ugrálnak körülötte, illetve hogy azért csak kell vele foglalkozni, hogy fejlődjön?

Ágnes
Kép Kép

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!


Zamarti és Lizoka!
Én napi egy adagot főztem, egy filter kb.2dl vízbe, mert ugye keveset ivott és 1 liter egy hét alatt nem fogyott volna el:-))) Szóval ez elég tömény mennyiség, de legalább megitta, jó sok mézet tettem bele, mert az édes dolog jobban csusszanak:-)
Grapefruit mag cseppből asszem először Ökoneteset vettünk, de most itt a gyógyszertárba kaptam Celsus-t. Sztem ugyanolyan jó, és olcsóbb. ebből 2*10 adtam neki, mert arra nem volt ráírva csak a felnőtt adag. Erre az van ráírva, hogy gyerekeknek 3*5csepp.
Én jártam Pestre fagyasztani, neki 4 volt a lábábán. Amikor végleg elmúlt nem tudtam mitől. A bőr gyógyász még mondta, hogy kenjem Tanno Hermanal-lal. /remélemígy kell írni:-)/ az is szárította. Tehát nem tudtam, konkrétan mi mulaszotta el. Viszont a nővérem abba hagyta a fagyasztást, és elkezdett szaporodni a kisfián. Rengeteg kijött rajta!!!!!!!! Na akkor kezdte adni neki ezeket., és minde elmúlt!!!!! az utolsó darabig!!!!!!!!!! ugyhogy sztem tényleg ez segített nekünk is. Sajnos annyira elterjedhet, hogy éveken keresztül nem lehet megszabadulni tőle. KAPARTATNI NE ENGEDD!!!!!!!!!!!!!!!!! Akkor inkább fagyasztás.
Juta próbáld meg kevés vízben mefőzni a teát, és jó édesre. Ígérj be neki valamit amit nagyon szeret. :-) nálunk pl. nyalókáért mindenre képes:-))))) Remélem sikerülni fog.
Holnap megkeresem hogy hogy kell helyesen elkészíteni és tárolni a teát, de ma már hulla vagyok. asszem a fém dolgokat kell kerülni, és üveg edénybe tárolni.

Lizoka örülök, hogy Barnus is kezd jófiú lenni:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


hűűű de extra hibásan vernek az ujjaim. bocsika:-)))))

Agnes,,, ez jó kérdés:-))) Én Barninál is állandóan lelkifurdis voltam, hogy nincs időm eleget foglalkozni vele. Állandóan rágódtam rajta. Mivel a környezetemben mindenki egész nap csak a gyerkőc körül sürgött forgott. Aztán kb. 1 évesen rájöttem , hogy semmivel sincs elmaradva:-))) sőt:-)Nekem BArni is sokat elvolt egymagában, mert hát ugye akkor is volt 22 blöki. , mostmeg 26:-))) szóval sztem nem árt hagyni addig amíg elvan, és nem reklamál. :-)Nálunk bevállt hogy du, este foglalkoztam vele. Így önállóbb is lett, és nem volt az a típusú gyerek aki állandóan kajabál az anyja után ha nem látja. Persze volt egy idő, amikor igényelte, hogy ott ülje vele. Akkor ott ültem Vele:-))) Balázsom is úgy fest ilyen. Ugyhogy nem avatkozok bele a komoly dolgaiba napközben. Nagyon jókedvű vigyorgóly mindkettő. Imádom amikor Barni ébresztés van és ki sem nyitja a szemét, csak vigyorog:-))) Balázsom ugyanilyen, mindegy mit mondok csak vigyorog.
Szenilla, annyira szépen fogalmaztál. és tényleg ezekért a dolgokért érdemes élni. Amikor az apró kezeivel átölel megsimogat, és agyon puszilgat. és amikor mondja, hogy"bocsi aja" v. "töszi aja" meg tudnám zabálni:-))) nekem még most kezd igazán beszélni, de ennivaló a kis drága.
Ma elment apával anyumékhoz, keresztékhez és csak holnap jön haza... hátttt annyira rossz hogy nincs itt a kiscsibészem akit szemmel kell tartani:-))) nagyon üres nélküle a ház.
Én egy percet sem bántam meg, hogy ilyen hamar jött Bazsi. Úgy szép az élet, ha zajlik:-))).... na itt mindíg zajlik:-)..

Meli a dédid tényleg nagyon klasszul néz ki!

Hogy telik az idő, mindjárt 3 hósak vagyunk, és nemsoká mehetünk pancsizni. Ma reggel gyorsan még elszaladtam Barnival usziba, hát... nagyon imádta. Olyan régen voltunk már. Alig várom,hogy már mindketten jöhessenek.
Holnap délelőtt nagykádpancsi lesz együtt. Nem lesz itt Barnusom, ugyhogy szabad a pálya:-))) kíváncsi leszek mit szól.

Mi már elég rég Midi liberot használunk. Van jónéhány karton amit nem adtunk el, ugyhogy van mit tele pakolnia.

Na én is kedvet kaptam a kajcsi próbálgatásra. És no problem borsó, zöldbab. Anyu holnap küld babgyulyit .... nyamnyam már nagyon várom. Remélem az is okés lesz.

Na megyek , mert a jó durmizásból már semmi nem lesz, mert elgépeztem az időt. Balázs meg 1/2 2kor kel, aztán 6kor ébresztő..Brrrrrr....
Holnap nagytakarítani akartam, de asszem inkább alszok, amikor Balázsom is alszik...
jó éjt

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Barnusanyus
Nekem a teát úgy mondták hogy 2,5 liter vízbe főzzem meg és először napi 2decit igyon. Én is iszom, így elfogy 4-5 nap alatt. Közben berakom a hűtőbe. Nálunk 2 napja issza, ha van kedve megissza, ha nem akkor csak néhány kortyot, de estére elfogy a 2 deci. Meg ugye ilyenkor több folyadékot is kell inni. Akkor ha megfőzöm egy sima lábasban, az jó? Ne keverjem fémkanállal? Hány napig igyuk míg elmúlnak ezek a kis piszkok? Vagy csináljam neki töményebben? Csak rohadt drága ez a tea. Mi is knjük tanno-hermalla már 10 napja, de nem mutatkozik a leszárídás, Azt nem tudom hányszor kenjem? Kenés előtt mossam le az előző kenést? Bőven vagy vékonyan kenjem? Nekünk az oldalán, a hóna alatt van. Először csak 1 volt, aztán 2-...majd most 5 nagyobb meg sok kicsi a nagyoktól nem messze. mindez 2-3 hónap alatt. Most akishugán is találtm néhány gyanus pötyit. De az olyan ha elhúzom a bőrt a pötyi mellett, akkor eltűnik a pötyi, olyan bőrszínű lesz. Ő ekcémás, lehet hogy a kiütései, mert az van rajta bőven. Bekünk citrovital grapefruitmag-unk van. Szóval calli-tannoh-grapef. és minden oké lesz? Remélem összejön nekünk is, csak nem tudom meddig kell várni.
Márit
zamarti
 
 


ZAMARTI

http://www.egeszsegesviz.hu/meregtelenites.html

"""Fokozatosan szoktassuk magunkat a Calli tea fogyasztásához. Kezdetben 2-2,5 liter forró, de nem forrásban lévő, tiszta vízhez tegyünk egy filtert, amit 10-15 perc elteltével vegyünk ki. A következő héten csökkenthetjük a víz mennyiségét 1,5 literre, majd néhány nap elteltével rátérhetünk az 1 literes adag elkészítésére. Ekkor már akár egész nap benn maradhat a filter a teában" ""

http://www.herbatop.hu/termekek/calli_tea.html

""""Soha ne főzzük túl a Calli-t, elég ha meleg-forró vízbe beledobjuk. Soha ne használjunk Calli főzéshez és iváshoz alumínium vagy más fémkancsót; legjobb az üveg, porcelán vagy cserépedény, de a zománcos fém is jobb, mint a zománctalan. Soha ne melegítsük a Calli teát mikrohullámú sütőben!""""

Zamardi nálunk a fokozatosság, az volt, hogy először csak kevet ivott belőle, aztán szépen megitta a 2 decit. Nem volt semmi aggasztó tünet, így adtam neki.
sztem a 4-5 nap sok. A védőnőnk is itta, ő mondta, hogy tegyem hűtőbe, de csak 1 nap max. Nem tom, én nem rakosgattam, mert a maradékot ha hagyot megittam.
Igen elég húúúúzos ára van, de én annyira megszerettem, hogy ha nem szoptatok én is csinálok. Már terveztem, hogy BArninak is újra adom, van még egy dobozom, ugyhogy hétfőn elkezdjük megint. Majd olvashatod a két megadott linken is, hogy ez az egyetlen méregtelenítő tea, amit folyamatosan lehet fogyasztani, ugyhogy csak add nyugodtan. Mi a grap.cseppet is használjuk, ha nem felejtem el:-))) az egész család:-)))
És már írtam, hogy ekcémára is KITŰNŐ!!!!!!!
Hermanalt asszem 2* kentem vattával.
Volt aki írta , hogy 2 hét alatt megszabadult tőle, én asszem 1 hó alatt végleg letudtam!!!! és a lényeg, ahogy elkezdtük inni ezeket nem jött ki több!!!

na ennyit erről, ha van még kérdésed szívesen válaszolok. Tudom milyen rettentő dolog ez az átkozott vírusos szemölcs!!!! Remélem Nektek is használni fog!!!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja, és csak ásványvizet használtam a teához:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Vajon mi lehet Dyt-el és Monával? nem jelentkeztek. Lányok, ha olvastok, írjatok hogy minden rendben volt a viszgálatokon!

Nálunk is zajlik az élet, úgy néz ki Emma hányása influenza előjele volt, mert tegnap 39,9-ig ment a láza, már nem hány, de köhögős, fáj egy kicsit a torka, kicsit náthás. Érdekes mód tiszta jókedvű, alig tudjuk nyugton tartani. tegnap 39,9-el azt mondja nekem a széken prögve : kicsit szédülök anya :roll: megmérem, na irány a kád hűtőfürdőzni.
Tavaly még 39 felett legalább kidőlt, pihent meg aludt, ha 39 alá ment rögtön nyüzsgött, na most úgy néz ki már 40-ig bírja. Hihetetlenek ezek a gyerekek.

Csak azt sajnálom hogy így tuti lemarad a jövő héten induló úszás oktatásról, remélem nem lesz gond hogy egy héttel késöbb csatlakozik, no meg a tornáról amire jár is már hiányzott eddig is két órát, most úgy néz kimegint fog. pénteken meg farsang lenne, ő amitt aggódik legjobban.

Én meg parázok hogy Berti elkapja, de nem tudom őket különíteni sajnos, na meg eddig is egy légtérben voltak, egy szobában si aludnak úgyhogy csak reménykedni tudok, nyelem a c vitamint nagy dózisban.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ágnes!

Ha elvan akkor szerintem sem kell direkt piszkálni, az a jó ha tanulja az egyedül játszást is, az is kell a fejlődéshez. Ha meg igényli foglalkozni kell vele persze, úgysem lehet mást tenni. De általában az az átalgostól eltérő ha egy baba nincs el valamennyit magában. Ha mindíg foglalkozva van vele túlpörög, elfárad és attól lesz nyűgös. Ha meg mindíg igényli a foglalkozást az az úgynevezett több emberes baba ami egyáltalán nem nevezhető ideálisnak :lol:

Era!

Berti is ilyen, mindegy mit mondunk, ha csak felé hajolunk már mosolyog is ezerrel. Imádom :wink:
Ez az ébredés dolog tök érdekes amit írsz, remélem Berti is megtartja ezt a szokását.
Az ébredés egyébként nagyon jól mutatja a baba természetét, Emma vilég életében sírva ébredt, kb 1-3 korában minden egyes délutáni ébredésből úgy kelt hogy visítva sírt 10 percet kb, elvileg ok nélkül, úgy ébredt, de vígasztalhatatlanul.Még a bölcsiben is szólnom kellett amikor visszamentem dolgozni hogy ne lepődjenek meg. Mostanra kinőtte annyira hogy ha magától ébred nem sír, de ha ébresztjük akkor sokszor rugdos össze vissza, morcos, főleg ha nincs ott azonnal a kakója. :roll: No igen, suttogó féle morcos gyerek típus 8)

Képzeljétek most pár éjjel Berti is kelt éjjel enni, 3 körül, mondjuk ma épp megint nem. Én nem tudom ez mitől függ. Gyanús a foga is nekem is hogy növöget, legalábbis megindult, mert nagyon nyálzik is, és olyan nyugtalanabbul alszik el este. Aztán az is lehet hogycsak az Emma hogybeteg többet mocorog éjjel és arra kel Berti, nem tudom.

Pelus: Tegnap voltunk venni, vettem egy csomag midit, meglátjuk :D Elvileg 4-9 kg-ig írják, csak nem fog már folyni a pisi belőle. Bár a mini is még abszolút jó rá, csak nem akartam belőle még 80 db-ot megvenni, hátah addigar kinöné mire elfogy. nekem a pamoers nagyon bevált, amíg kissebb volt, volt hogy kifolyt a kaki a hátán, most már rég nem fordult elő. Viszont imádom hogy olyan vékony pelus, szerintem neki is kényelmesebb. Bevált, így a liberót nem is próbáltam. A babylve az katasztrófa volt, állandóan pisis volt 2 óránként benne és átazott ha tovább benne hagytam. Pampers nekünk 7-8 óra altt sem ázik át. Pedig nagyobb méretben Emmánál jó volt a baby love, olyanmaxitól azt hiszem. Kép Pasis ingben

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép Tesók

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó: remélem Berti megússza az influenzát! Vacak lenne nagyon szegénynek!

Páromnak is vannak vírusos szemölcsei, elkezdtem vele szedetni a grapefruit - cseppet, meg jár fagyasztásra + valamivel kenegeti és egész jól kezd neki alakulni! A talpán van egy hatalmas... :?

Barnusanyus: a nagykádban fürdést hogy csináljátok? Már én is szeretném kipróbálni a Bendővel, kiváncsi vagyok mit szól hozzá. Már csak egy hónap és mi is mehetünk usziba :)

Kép
vargaviki
 
 


Manó: irtóra édes Berti abban az ingben, nagyon szép baba! :)

Foglalkozás: Én is akkor foglalkozom vele külön, ha igényli vagy ha nekem "jön". Meg pl most már szinte általánossá vált a kaja előtti torna, azt nagyon szereti. Aztán ha jelzi, hogy most már elég, akkor jön a kaja. A biciklizést irtóra szereti, próbáljátok majd meg! :D

Kép
vargaviki
 
 


uszoda: Tegnap Bertit megpróbáltuk csak beleállítani a kádba, de ahogy a lábujja beleért a vízbe már ordított. Így nem tudom mi lesz. Emmával soha ilyen gondunk nem volt, imádta a vizet pici korától, mentünk uszodába, strandra. ha Berti így marad akkor vele majd ücsöröghetünk a parton.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Viki: Köszi :D Imádom ezt az inget rajta. :D A hátán hímzett mici mack ais van, és világosbarna kord nacival van, olyan igazi pasi benne szerintem :oops: 8) Mikor Emma meglátta azt mondja: anya, ez olyna mint a konyharuha :shock:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Nyafi : azóta nem volt 6-ig alvás, viszont ma 5ig aludt, előtte meg 4ig. Úgyhogy azért lassan, de biztosan közeledünk a végigalvás felé. És egyre inkább beáll arra, hogy 9-fél 10 körül uccsó kaja és utána szundi 5 perc alatt! :) Úgyhogy egy szavam sem lehet... (nincs is)

Kép
vargaviki
 
 


Manó: :lol: Konyharuha??? Pedig tényleg nagyon pasis. Kiváncsi vagyok Emmának milyen fiúk fognak majd tetszeni ,ha ez az ing nem tetszik :)

Kép
vargaviki
 
 


Szia barnaanyus!

Mi most iszuk 3. napja, akkor lehet hogy csak 3 hét múlva tűnnek el? Ma már láttam a hugán is 3-4 gyanus pötyit, nem tudom ez az-e? Holnap elviszem a bőrgyógyhoz. Az baj hogy ahuga érzékeny és alig lehet rá kenni valamit. csak akkor ne ilyedjek meg ha 1 hét és semmi. Úgy gondoltam hogy elviszem a héten lefagyasztatni sztán meg isszuk tovább a teát. nem karom hogy tovább fertőzzőn. Igazából nem tudom mi lenne alegjobb megoldás.
Márti
zamarti
 
 


sziasztok, egy gyors bekukk..
reflux betegsége van a bonitának, a nyelőcső és a gyomor funkciója nem elég fejlett, és visszaáramlik a kajó..ezért volt a légzészavar is...és ez napra pontosan azóta van, hogy el kezdett 140-eket enni minden etetésnél, ez neki sok úgy tűnik...

írtak fel egy sűrű, babános tápit, amit felesbe kellene adnunk neki a megszokott tápival, de sajnos iszonyú hasfájós lett tőle, olyan sűrű az ő kis pocijának..meg másképp kell böfizetnünk, nem a vállnál, hanem az alkarunkon lógatva, ferdén, és a jobb fele legyen lejjebb..15 perc böfiztetés, ja meg hami után fél órára pihenőszékbe kell rakni..és a kiságy feji végét 30 fokban megemelni.

ennyit tudtak egyelőre mondani...tök gáz ez a sok fulladás, meg azok a hatalmas bukások, nagyon ijesztő, 100 évet öregszem egy-egy ilyen után...

olyan álomszuszék ma a babám..meg a férjem is..együtt durmolnak..édes nyugis vasárnap :)

Kép
dyt
 
 


banános tápi..csak félrepötyögtem..ja és oltás ügyben szerdán konzultálunk a gyerekdokival..lassan 3 hónapos lesz, mire megkapja a két hónapos oltást, de sajna a légzészavar miatt nem merik beadni neki, nehogy valami nagy baj legyen utána...

babauszi 3 vagy 4 hónapos korban kezdhető?

Kép
dyt
 
 


Márti, persze nem pikk pakk múlnak el :wink: Sztem csináld így. Legalább a fő szemölcsöket lefagyasztják"állítólag" akkor nem terjed tovább. Na tesóméknál ez nem volt igaz :roll:
Ha nem bírja a hugica akkor ne kend, ez belső eredetű dolog, ha Ő is issza a teát, és a cseppet az már elégnek kellene lenni. Egyébként a grapefr. cseppet is kenheted a szemölcsre, ha nem okoz allergiát.
Remélem használni fog.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Manó!

Sok-sok gyógypuszi Emmának, csak nem úszta meg szegényke :( Remélem gyorsan túl lesz rajta, és Ti nem kapjátok el. Persze megoldhatatlan a külön zárás, én sem tudom megtenni. Az a gáz, ha két gyerek egyszerre beteg. Még jó hogy Emma ilyen srtamm csaj:-)
Nem semmi:-) az én BArnusom ha lázas világ vége van :( :( :( hűtőfüri ordítás, priznit ölben van, és közben énekelek neki amiket szeret, és ordítás,.... szóval a magas láz és fájdalom kiüti :( Nem szeretném megtuduni, hogy milyen ha mindkettő egyszerre lázas. Jajj nem is tudom ki írta már, Szenilla,v. Csikken hogy egyszerre betegek...
Hát ez nagyon gáz....
Manó azért ne gondold, hogy mindíg így volt. Barni is ordítva kelt nagyon sokáig, és úgy mint akit ölnek. :shock: :shock: :shock: Éjszaka is amikor állandóan keltünk akkor így ordított, akkor gyors cumi, némító funkciót tökéletesen ellátta:-) Mindíg egy rakás cumival feküdtünk,hgoy gyors a szájába tudjuk dugni. Köztünk aludt volt hgoy apival egyszerre nyultunk és dugtuk. Majdnem két cumit nyomtunk a szájába :lol: :lol:
Na ennek vége lett amikor megszűnt a rácsosság, és akkor már ritkán ébredt így. Aztán mindíg kajabált aja, ha felkelt. Most meg totyog ki a szobából és megkeres.
Balázs nem kajabál, nézelődik elvan ha felkel. Ez olyan furi, de nagyon jóóóóóóó :lol: kicsit nyöszizik ha már unja a banánt.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Viki, beszámolok róla ha megejtjük a pancsit:-)))) na igen a délelőtt már ugrott inkább kivasaltam a halom ruhát eddig csak azt csináltam :shock: lassan kel az urfi, kipucolom a fürdőt, és már csak este pancsizunk. kb. azokat csináljuk majd, amit az órán szoktunk, amit ebből a kiskádban is lehet kivitelezni:-)))) na nem tom hogy majd ŐŐŐ akarja ééé...:-)
Az uszioktatonkkal beszéltünk hogy eljön káduszira, de persze előre nem tudtam adni időpontot, mert mindíg van valami :cry:

Dyt, akkor ez az a fajta, amit majd ki fog nőni... REmélem minden okés lesz. Nem csodálom, hogy a frász jön rád... Én is kész vagyok, amikor szopik , ömlik a tej, ő meg csak fulldoklik. Ha közben leveszem pihenni a ciciről, akkor meg égtelen óóóórdítás. :?

Pancsi 3 hótol lehet, oltások után egy hetet szoktunk kihagyni.

Manó!! Tényleg egy igazi kis szívtipró a fiukád:-) Olyan jó, hogy lehet már kapni ilyen kicsi méretben is ilyen vagány szerkókat:-)

Olyan furi ez a Barni mentesség:-) Mondanom sem kell eszébe sem jutok a gyerkőcömnek, amikor meg este itthon van az apja, még csak fürcsizni sem mehetek el egyedül :x

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Dyt!

Remélem gyorsan kinövitek. Az a sűrűtápszer tényleg gáz, Emma is kapta annak idején, mert ő is mindent visszahányt (neki UH-al nem tudták igazolni a refluxot de sugárban hányt minden evés után). Nekem a sűrű tápot is sugárban hányta ki és akkor lett ő is hasfájós, igaz ez 2 hetes korában volt. Én aztán vissz ais tértem a rendes tápr amert olyan mindegy volt mit hányt ki a hízása meg így is jó volt. Hát kitartás, majd hozzászoktok hogy nem ijedeztek a bukásoktól és tényleg kinövi ahogy bevezetitek a rendes kajákat. Bár Emma a mai napig tud a legapróbb dolgoktól is hányni :roll: Lásd most az influenza.
Egyre jó volt, Berti valamelyik nap szintén sugárban visszahányt egy szopi után, nem tudom miért, azóta sem volt baja, lényeg az hogy meg sem ijedtem, csak reflexxerűen lefelé fordítottam, megvártam amíg kijön ...szóval ehhez is hozzá lehet edződni :wink:

Era!

Igen, emmát sosem viselte meg semmi ilyesmi. A fájdalom az igen, de a láz nem. De ez sokszor nem jó mert így nem fekszi ki. A hűtőfördőt is szereti :lol: Amúgy is imádja a hideg vizet pici korától, 1,5 évesen is rohangált ki a bébi medencéből a strandzuhany alá. Mondom hogy nem egy hétköznapi tejbetök :lol: Tegnap kiesett egy foga, rém büszke. Pedig már a 3. Csak az előző kettőt a fogdoki kihúzta. De ha pl elesik vagy bármi kis perzúr éri azon meg akkora hisztit tud csinálni. Képes egy karcolást is beragasztani és nem hajlandó vízbe tenni napokig.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dyt!

Oltás miatt ne aggódj! Emma 5 hónaposan kapta a 3 hónapos oltást (ami a mostani 2 hónaposnak felel meg kb, mert változott az oltásrende), tehát az első di-per-tét, mert akkor volt a hasmenéses sorozatunk amiről már írtam. Direkt tönn orvostól is rákérdeztem akkor és semmi baj nincs, mivel évtizedek óta oltva van az összes gyerek ezek ellen a betegségek ellen, így már tul képpen nem létező betegségek. persze ha nem oltanának újra felütnék a fejük.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, kivéve a tetanuszt, de hát az meg olyna hog yúgyis észerveszed ha rozsdás szögbe lép 8) :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Barnusabyus, Manó, Vargaviki, köszi a válaszokat!

Dyt, a csecsemőkori refluxról én is azt olvastam, hogy kinövik a picik. Persze könnyű mondani - te vagy az, akinek türelemmel ki kell várnia azt az időt.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Apor február elseje óta nyúl a tárgyakért. Még elég bátortalanul.
Nem ragadja meg őket, hanem ha fölé lóg, akkor lökögeti. A képen a játékot nem magától fogta meg, hanem a kezébe adtam. Ha nyújtok neki valamit, azt megfogja.

Ma reggel pedig nyújtózkodás közben a hátáról az oldalára fordult és vissza. Azóta nem csinálta.
Állítólag a babák a 3 hónapos koruktól gyorsan fognak változni mozgásukban és értelmileg.

3 napja nem volt széklete Apornak. Mi a módszer, hogy legyen? Én nem akarom hőmérőzni, most Kubut iszom.

Barnusanyus:
Hogy sikerült a nagy kádban való fürdés? Én egyszer próbáltam, de sírás lett belőle. :( Azóta nem. Apor szerencsére megszerette a vizet, de csak kb. egy hete kacag a kádban.
Nagyon szeretném babaúszásra vinni.
Láttam egy jó ajánlatot, csak az a baj, hogy nagyon drága. A Kolping hotelben vannak babaúszó táborok. Az egész hotel úgy van kialakítva, hogy ideális legyen a kisgyermekes családok számára. Egyedül az a baj, hogy nagyon drága. :(

Pelenka
Én Pampers Midit használok, de nekem a Libero is tetszett.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita : miért nem viszed rendszeresen babauszira? Nincs a közeletekben?

Kép
vargaviki
 
 


sziasztok!

Babuci: patikában kérj vizeletgyűjtő tasakot csecsemőknek. De ne csak egyet, mert tuti nem fog sikerülni az első vizeletvétel. Nem tudom a babádnak mennyire alakult ki, hogy kb. mikor van széklete, de próbáld úgy időzíteni a rögzítést, amikor várhatóan nem lesz kaki, mert nem túl kellemes a kakiban nyúlkálni, amikor leveszed a gyerekről a tasakot. :roll: Nekem a kisfiammal annyiban volt könnyebb dolgom, hogy a tasak nyílását a kukijára rá lehetett húzni és a bőrére tapasztani a szegélyét, de neked nem lesz könnyű dolgod a kislányoddal. :shock: De kitartás!

Kép
Kép
tündér09
 
 


Sziasztok!

jelentem szuperül sikerült a pancsi :D kb. 25 percet pancsiztunk. És kidöglött utána:-) na nem sokáig, kezdődik a nem alszom sokat időszak????!!!!
Nagyon élvezte a kis legény. Remélem ő is olyan vízi csibe lesz , mint Barni:-)
Viki, Amit tudtunk csinálni a kádban: hason cikk-cakk(persze csak egy helyben), háton előre-hátra, hason előre-hátra, billentve jobbra-balra, csobogás: (lábamra tettem, és fogod a két lábát), aztán lábábal hajlít nyújt felváltva, majd felhúz-terpesz-zár, kézzel körözés
. Hason locsoltam a fejét, arcát. Kétszer bele bókolt, úgyhogy műkszik a búvárreflex :lol: :lol: :lol: semmi meglepődés, hogy víz alá került:-)
Közben ugye mondokáztunk, és minden mondok, ahogy az uszin szoktuk. Szuper volt, jó lenne vhogy kivitelezni, ha Barni is itthon van, és apa is időbe haza érne. Csak akkor pancsizzatok, ha nem túl fáradt, mert akkor nem fogja élvezni.
Remélem mindenki meg fogja szeretni a pancsit, mert tényleg egy szuper dolog, babának-anyának egyaránt:-))))
Manó ha gondolod rákérdezek az uszioktatónknál, hogy mi tévő légy, hogy Berti Manó is szeresse:-))) Egyébként alig volt olyan baba uszin, aki sírt volna. kb. egyről tudok aki végig sírt. De rájuk már nem emlészem, hogy aztán mi lett, valszeg nem is voltunk utána egy csoportba.

Anika, Ti hol laktok, van pár hely ahova jár az oktatónk. Én nagyon szeretem a módszerét. Nem az a fajta, mint asszem a Camponában, hogy nyomkodjuk ész nélkül a gyereket a víz alá, vagy szereti vagy sem, de víz alatt legyen...brrr.... Ez nagyon bababarát program, játékos-mondókás bemelegítés,,, normál merülés, ha nem szereti valaki, nincs erőszak. Nem dobálják ész nélkül a gyereket víz alá. Szóval nekünk nagyon bejött. BArni imádja. Persze Ő többet van víz alatt, mint felett:-))) imád ugrálni a vízbe be, kezemből ki.

megkeresem a linket és bemásolom...

Babuci, tényleg nem egyszerű pipit venni. Nekem is jobb volt, hogy kukis, de a pucisoknak is ue a módszer. Nekünk azt mondták a korházba, hgoy azt a vizeletet ne vidd, amelyik pelusba kaki is volt, mert könnyen benne lehet a kaksi, és akkor nem ér semmit az egész.
Hogy örültem amikor BArni bilibe pipilt... milyen egyszerű lesz... ahhha, mindíg nyomott bele egy bogyesz kakit:-)))) de végül azért két nap alatt sikerül egy értékelhetőt levennem:-))))

Anika, Balázs már beállt arra, hogy 3-4 napja kaksizik magától. Már nem is iszom kubut sem:-)

Manó, Emma tényleg nem egy hétköznapi gyerek :lol: Barnika is mindenért reklamál. Sokszor direkt elesik, és akkor jön, "aja puszi" akkor adni kell neki puszit,,, ha meg valamit bekötünk játszásiból is, el tudja játszani a világ fájdalmát is:-)))annyira jó ez a időszak:-))))olyan édi dolgai vannak:-)
na megyek gyurmázunk egyett..

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 



na nem tom mi van velük, de én nem tudtam megnyitni ezeket a linkeket.
Monoron, Dunavarsányban, és asszem Tápiszentmiklóson van oktatás. Utóbbiban nem vagyok biztos:-(

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Nem tudom ki írta múltkor, hogy jegyzetelnie kellett, hát én is teleírtam két cetlit, pedig csak tegnap nem jártam erre (vendégeskedtünk). Valószínűleg végig sem érek majd a listámon, mert Zitum már ébredezik, addig olvasgattalak itt titeket! :D

Egyébként ma reggel is megkönnyeztem a kislányt (boldogságomban), annyira de annyira aranyos volt. Mosolygott rám szüntelen, nézett bele a szemembe, de azzal az igazi ősbizalommal, biztos tudjátok miről beszélek. Itt van velem a kis ártatlanságával, jóságával, bearanyozza a mindennapjaimat. Én nem is hittem, hogy ilyen jó dolog az anyaság...

Ráadásul mostmár konzekvensen 5 után ébred (este 9-10 között alszik el), szóval ezt már úgy tekintem, h átalussza majdnem az éjszakát. Ja, ennek van egy hátránya is, hogy a tejem megint visszaesett, de a barátnőm megnyugtatott, hogy ez ilyenkor normális (nálatok is így van? mondjátok hogy igen :twisted: ), úgyhogy most egy-két napig megint lesz sűrű cicizés, hogy visszaálljon a rend. Olyan jó volt, hogy nem kellett a tej miatt aggódni, titket sem nyaggattalak folyton ezzel. Szóval a ti érdeketek is 8)

Nyafi
Abigél mennyire hasonlít rád!! Emlékszem a kórházban apukádra (azt hiszem legalábbis, hogy az apukád), miután megszültél könnyes szemmel mutogatta nekem a telefonját, benne Abigél képével, hogy "tiszta anyja, ugyanilyen volt ő is", olyan megható volt...

Vargaviki & Babuci

Anynira vicces, hogy ennyire egyrugóra működnek a gyerekeink
:D

Pelenka
Nekem a Libero jött be, de azt nem kapok sosem, így Pampers-t és Huggies-t használunk. Előbbinek a hátán, utóbbinak a comján szökik a kaki...szóval választhatok. A huggies, amúyg minőségibbnek tűnik, és most hogy már combosodott ZItum, mintha jobb lenne, úgyhogy én valószínűleg most azt fogok venni.

Ágnes
Csabi annyira szép-formás baba és annyira látszik kisfiú, ki is néztem Zitámnak... :wink: Barátom lecsencseljük mi eztet, mint a cigányok, he?... :D
A foglalkozásnál én azt csinálom, hogy délelőtt többet van el önállóan, főleg az új csörgős-lógós játékával, azzal aktívan tud játszani, nem úgy mint a forgóval. Persze közben is oda-oda ülö, beszélek-énekelek neki. A hosszabb-intenzívebb foglalkozások, inkább estefelé vannak, mert akkor már nyűgösebb és jobban is igényli. Nálunk a torna megy nagyon, ahogy Manó irta a biciglizés "megy a gőzős"-sel megspékelve, azt nagyon imádja, meg felüléseket csinálunk (a pelenkázón is tornázunk mindig egy kicsit). A felüléseket különösen szereti, szerintem élvezi, hogy más szögből látja a világot, kidugja a nyelvét úgy erőlködik és koncentrál, közben néz bele az ember szemébe, nagyon helyes!!! Közben persze figyelem mikor fárad, lehet látni rajta, utána már nem szabad piszkálni szerintem, igazából értelme sincs, úgyis el kezd bőgni, legalábbis Zita. Ezután nálunk vagy szopi jön vagy alvás. Az alvás általában pár perces intenzív nyűglődéssel vagy kisebb intenzitású sírással kezdi meg. Viszont Zitus is jókedvűen ébred, szinte sosem sír! :D :D

Hű dél van! Na megyek Zitázni, ugyebár mára sűrű szopit terveztem, és már eltelt 3 óra...bár békésen alszik, most mit csináljak :roll:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Annyira méllyen alszik, nincs szívem... Puszillgattam, simogattam de csak még angyalibb arcot vágott... Nehéz dolog ez az anyaság... :lol: :lol:

Banyus!
26 azaz huszonhat eb?!!! :shock: :shock: Hát ti tényleg nem kispályáztok :D A szemölcsös írásaidat átlapoztam (mint a Nyomorultak elős 60 oldalát), remélem nem lesz rá szükségem, de ha ne adj Isten mégis, leírod nekem még egyszer? :wink:

Manó!
Mindig kiakadok és egyben jót drülök, amikor a lányodról írsz. Közel 40 fokos lázzal pörög? Én meg már egy kis hőemelkedénél dölök el el, hihetetlen a csaj. Meghogy szereti a hideg vizet...én csak inni, most megint eszembe jutott, hogy megitta az infúziós oldatot :D :D
Nálunk a fürdénemszeretés kicsit javulófélben van. Már nem ordít annyira, sőt néha el is hallgat közben (látszik, hogy nem rossz neki, csak már presztisből sem meri élvezni), és után sem csinál már akkor cirkuszt. Bár volt úgy, hogy még bele sem tette a kádba a férjem, csak fölemelet a pelenkázóról, és fordul a kád felé. Na én pont erre léptem a fürdőszobába, épp szemmagaságban velem szemben egy pucér kiscsaj, legörbülű szájjal, mire a kádhoz fordultak már bömbizet... :) ne haragudjatok de csak nevetni tudok rajta, itt van a szemem előtt az édes kis arca :D tudom, hogy nem fáj neki.

Dyt!
Mindig elolvasom, amit írsz, de ez a légzészavar elkerülte a figyelmemet (csak a sugárhányásra emlékszem). Hogy jelentkezik ez nála? Ez a reflux is rémesen hangzik. Ha 140-nél kevesebbet eszik, akkor nem hány? A 140 amúgyis emberes adag egy ilyen pici lánynak szerintem.

Anika!
Minket is visszatart egyenlőre a babúszás drágasága, de még inkább az, hogy félünk a fertőzéstől. A felnőttek ugyanabban a vízben állnak, mint a gyerekek, meg később mások is használják azt a medencét... Nem beszélve Zitum egy hete tartó víziszonyáról, ráadásul hűvös is az az víz.... Banyus! Írj már róla miért olyan jó a babaúszás, mert amúgy meg vinném szívesen, biztos édesek, ahogy ott úszkálnak.

Ez a gyerek még mindig alszik...hihetetlen. Máskor meg, amikor tennék-vennék itt kukorékol nekem. Csak megpróbálom felébreszteni, sőt így álmában cicire rakom!! Majd beszámolok mire jutottam :D :D

Kép
Kép
tusimi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: