Sziasztok!
Zita!
Valószínúleg nagyon erős a tejleadó reflexed. Ha a babát nem zavarja, akkor nincs különösebb gond, majd megtanulja kezelni, meg a reflex is be fog állni később. Szortyogás is attól lehet, hogy egy pici tej az orrába is visszafolyik. Ha zavaró, meg lehet próbálni picit függőlegesebben tartva etetni, vagy úgy, hogy te hanyatt fekszel, a baba meg hason van rajtad. Szopis pozíciók topikban van ilyen kép.
Márti!
Öööööö, mikor is szoktam aludni?? Ja, hát délutánonként pótolok a lurkókkal!
A 3 hónap sokszor kritikus abból a szempontból, hogy akkorra jön ki, ha vmi gond van, mert akkor az ilyen passzív tejhez jutás már nem tudja tartani a lépést a baba igényeivel.
Tejladó reflex érzését nem is úgy értettem föltétlen, hogy a beindulást, hanem hogy a gyerkőcön látod, hogy elkezd kortyolni, mert folyik a szájába a tej. De ezek szerint az megvan.
Szopit lehet picit tanítani úgy, hogy a tiszta ujjadat ujjbeggyel fölfelé a szájába teszed, hagyod, hogy behúzza addig, hogy az ujjad vége a kemény és a lágyszájpad határához érjen, mert ez a szopipont, ami kiváltja a reflexet. És akkor hagyod, hogy szopizza, és utána teszed cicire.
Szerintem ha eleget pisil, akkor a súly miatt még nem kell aggódni.
Yoan!
Tényleg egyik napról a másikra kezdett enni Hanna. Semmit nem csináltunk, csak kínálgattuk mindig, aztán egyszer csak elfogadta. Először csak a gyümik mentek, a hús is csak gyümivel, aztán meg volt olyan időszak, hogy nem lehetett őt úgy kínálni kajával, hogy el ne fogadta volna. Ismerősök, akik látták, csak hüledeztek, hogy hová megy belé az a sok hami.
Vért nem vettek tőle, de nem nézett ki vashiányosnak, úgyhogy vélem, nem volt az.
Katica!
Örülök, hogy megnyugodtál, ez a lényeg!
Matska!
Kata!
Ha hasfájós a picid, első körben nem a kajákra gondolnék, hanem arra, hogy 1. iszol-e, és ha igen, mennyi Laktoherbet? 2. milyen gyakran, és egy vagy két mellből szoptatsz-e? 3. milyen színű a babád kakija? 4. általban esténként van-e egy-egy "hasfájós" epizód?
Ildianyu!
De szép neve van a lánykáidnak!
Kiabálás elképzelhető, hogy gond volt. Nálunk Hanna nem volt rá érzékeny, Bálint igen. Persze sokszor nehéz megoldani, hogy az ember ne kiáltson rá a nagyokra, amikor pont szopi közben találnak ki hajmeresztő dolgokat.
Örülök, hogy megoldódott a helyzet. Lehet tényleg, hogy a te lánykád ritkábban enne, ő ilyen emberke.
Pele