Új privát üzeneted érkezett!

Hajni!
Megoldódott már a probléma? Remélem nincs baj, tudod arra gondoltam,hogy a felnőttek is kibírják pisilés nélkül az éjszakát akkor a gyerek is kibírhatja! Vagy ez hülyeség?

Rozi azt csinálja, hogy kiszemeli magának a padlón lévő minihifit és állandóan oda akar menni. Szólok rá, erre sikkant egyett és ezerrel beindul (amúgy nagyon édi ahogy teper :lol: ). Odaér megfogom, visszateszem a szoba másik végébe és kezdjük előről. Már engedtem neki, hogy kikapcs állapotban megfogdossa hátha így elveszíti a varázsát,de nem.

Ja és mostanában időnként félrebillenti a fejét az egyik oldalra, nem tudom miért csinálhatja!? Remélem csak egy újjabb mutatvány!

Amúgy hintázni szerető babáknak jó lehet a szobahinta. Nekünk van és Rozi szereti, persze csak pecekig mint minden mást!

Doo!
Az elektromos pároló sem jöhet szóba? Én most akarok beszerezni egyet, szerintem praktikus és egyszerű rajta főzni (legalábbis gondolommég nem próbáltam). Egyszerre megvan zöldség, rizs, husi!
Ja és nem vagy vérszegény? Szerintem nekem megint nagyon kevés a vasam, ma megyek dokihoz iratni. Ettől is lehet a soványság!


Használ valaki ilyet (mármint kajapároló készüléket)?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Timcsi!
Latinul nyomod a gépelést! Azannyyaaaaaaaaa :lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Júni, köszi, asszem minden ok., csak nagyon megijedtem. Azóta már telecsorgatott egy pelust. :lol: .

Fejbillentés is szerintem csak mutatvány, teszteli, mennyire érzékenyültök el, hátha akkor be lehet kapcsolnia hifit :lol: .
DE emellett szerintem figyelj oda, nehogy megint fülfájás legyen.

Hangám is akkora művésznő, rászólok lebiggyeszti a száját, mint aki sírni készül aztán várja a hatást. Néha nekem is az a bajom, hogy nehéz megállni nevetés nélkül.

Most kaptunk egy szobahintát, előszülinapi ajándék, nagyon szereti. Előtte volt egy elektromos, nem szerette, de ez kicsit nagyon ívben mozog és ami a lényeg nekem kell lökni tehát nem hagyom ott :lol: . Ezt nagyon szereti, állandóan belesikítja magát. Ez azt jelenti, hogy vagy mutogat rá, vagy odamegy mellé és sikongat míg bele nem teszem.
Vendég
 

 
 

hurrrááááá, láttam Vikit a májusibaaan!!! bocsi, megint kicsit böngésző üzemmódban voltam és pont jókor néztem bele, mert én más topicoknak mindig csak a végét nézem meg.
Nagyon-nagyon aranyos, és végre az anyuciját is láthatjuk,(egy kicsit). Ide is kérünk, mi ez a kivételezés? Tök véletlenül találtam meg, ez nem éééér....
Vendég
 


Marci mért mindig alszik, mikor összepakoltam a jógára és tükön ülve várom, hogy felébredjen???? 11kor kezdődik, ma....

Pedig több mint fél órával előbb lefeküdt ma délelőtt mint szokott...

És már fél 7kor fenn volt....
kpetro78
 
 


"mért mindig akkor alszik, mikor..." helyesen...

Megnézem hátha, taxival még esetleg odamennénk, bár már tizenegy.
kpetro78
 
 


Maradunk. Elfordult a fal felé, cumi kiköp és alszik. Pedig olyan jó lett volna, a barátnőmék már ott vannak :(

Most legalább válaszolgatok mindenkinek :)

Doo, szólj mikor menjünk és mi tényleg elmegyünk. Marci imád autózni, M1-n nem is vagytok messze. Viszek neked ajándékot az IKEÁ-ból, és ha tetszik, akkor gyertek fel Ti hozzánk és elmegyünk veletek a IKEÁba :D

Különben, nyáron Balcsis összejövetel lehet nálunk, Alsóbélatelepen, ha érdekel valakit. :oops:

Hajni,

Pisi, egy kicsit fura, bár egyre nagyobb a babád, de azért kérdezd meg a dokitokat.

Ti merre is laktok, nincs benn a profilodban, én meg nagyon feledékeny vagyok :roll:

Timi,

Marci általában 2x alszik, de tegnap aludt 3x, mert egész nap császkáltunk és ő a babakocsiban csak 20-30 percet alszik már egy jó ideje, és az nem elég.

Június,

Én használok elektromos párolót, erről írtam néhány napja, igaz Doonak címezve. Szerintem jó, mert lehet kis mennyiséget párolni.

Agresszió:
Marci tegnap megharapta az arcom, mivel (mesterséges) vérzékeny vagyok, belilult, plusz amikor felüvöltöttem, elkezdett sírni. Ő, nem én. Így őt vigasztaltuk 8)

Én fogyni szeretnék. Vagyis izmosodni. Egy hete álltam neki sportolni, addig a szar éjszakákra fogtam :D De szeretnék megerősödni, hogy a szívdoki engedjen kistesót.

A "dolgozni-visszamenni-dilemma" nálunk is megy. Itt a az egyik főprobléma a bölcsi. Nem nagyon biztatnak, hogy lesz hely. Nagyszülők 200 kmre. Marad a magánbölcsi jó sokért, vagy maradok itthon és vállaljuk a kistesót. Bár a probléma meg marad, ha kettő lesz akkor is. Hárommal számítanánk "nagy családosnak", és akkor előnyben lennénk a böcsinél, ovinál. Csak addig nem tudom, hogyan lennénk anyagilag.

Ha vknél nem megy a délelőtti alvás, pakoljon össze jógára. Marci még mindig húzza. Hihetetlen. :twisted: :twisted: :twisted:

Na, azért nem fárasztok mindenkit, amíg fel nem ébred.

Sok sok puszi
kpetro78
 
 


Tv
Én is többször kikapcsolom, mert képes a kajszizást abbahagyni miatta..Vagyis jobban mondva, akkor be se kapcsolom..
Kajáról jut eszembe..
Ma vtunk a klinikán vesekontrollon (még magzati korában láttak neki egy kicsi tágulatot, emiatt időnként ellenőrzik) szerencsére minden okés volt, bár a beleit gázosnak látják, igaz a gyerekdokink szerint ez minden baba-leletre ráírják..Nem tudom, az bizti, h szerencsére már régen nem fáj a poci..
Na mindegy, nem is ez a lényeg, hanem akkor kelt ahogy szokott, de az Istennek nem akart enni, pedig máskor felkeléstől számított kb. 15 percen belül mindig eszik..Úgyhogy úgy vizsgálták szó szerint éhgyomorral.. :roll: A kocsiban beájult, itthon folytatta, így össz. 1 órát aludt, és utána viszont nyomta a tápit magába..
Attól félek, h máshol nem fogom tudni megetetni..
A múltkor anyósoméknál sem volt hajlandó enni, pedig tuti kajás volt, mert nyűglődött is, meg kaja-idő is lett volna, de egyszerűen nem..Mondjuk nálunk elég gáz h a tápit fekve képes csak elfogadni, lehet innen ered minden probléma..
Nem tudom mit kellene tenni vele..
Bár a klinikán tök jól elvolt, elnézelődött nyugisan, tetszett neki a többi (sok) gyerek, tehát nem úgy tűnt, mint aki annyira éhes..
Nem értem..

Fogyás
Hát én is lassan "elkopok" tegnap 52 kg-t mértem... :roll: A terhesség előtti versenysúlyom 55 volt..Sztem Kevin lenyúzza rólam az utsó bőrt is :lol: Mondjuk nekem a feszkó is rájátszik az tuti..
Én a szopira nem foghatom, így fogom erre, bár nem is nagy étvágyú vagyok, vagyis inkább nagyon válogatós lettem..
Ki is van a párom tőlem ilyen téren...
A cicit meg inkább hagyjuk..Pedig olyan jó volt, amikor szoptattam, tetszett, hogy megnőtt, de annyi örömöm is volt benne, mert még szinte kisebb, mint előtte volt..Mindegy Apa szereti az a lényeg..

Most olvaslak vissza Hajni..
Hát én lehet megnézetém egy dokival Hangit..
Az a biztos..Én is aggódós anyuka vagyok..

Bea
Hifimánia dettó Kevinnél is..Azt már tényleg nem tudjuk hova eltenni, a múltkor így is anyuéknál feltekerte koppra a hangerőt, nem vettük észre, csak amikor köv. bekapcs. akkor azt hittük megsüketülünk, nagyon megijedtünk, ő meg annyira nem....
:roll:
Latin-gépelés
A melóhelyen volt, orvosírnok voltam, bár sajna engem is érintett a létszám-leépítés, így nem tudom folytatom-e..
Már lehet kiestem belőle, bár itt legalább tudom gyakorolni a vakonírást.. :lol:

Na még ezt gyorsan elmesélem..
Tegnap szegénykém orral "megfejelte" a szőnyeget..
Így most piros orrú pávián lett az új neve.. :lol:
Szegény úgy sajnáltam, pedig ott voltam mellette, remélem nem lesz olyan böte, mint én (csetlek-botlok)... :roll:
De aranyos volt, mert annyira nem sírt és tűri, hogy bekenjem neki Neogranormonnal..
Nah megyek..szólítanak..
Vendég
 


Nagy-nagy puszi Kevin orrára.

Nálunk is van evés- gond, olyan téren , hogy lassan csak Tőlem fogadja el. Ha Apja eteti végignyafogja. Szegény, tegnap is úgy sajnáltam, mert már zokogott Hangi, csak nézett utánam, mire az apja "most annyira rossz neked, hogy én etetlek?".
Tápszer szintén csak az ölemben fekve. Azt én adom neki, Ő nem ér rá megfogni, mert végig a hajamat birizgálja, vagy a sajátját, de úgy látom nagyon megnyugtattja Őt a haj.

Kata, nem olyan nagy baj, hogy nem értél oda jógára, azért mi sem vagyunk olyan rossz társaság. :lol:

Most megint rámijesztettetek, pedig az első pisis pelus után már megnyugodtam. Ma még figyelem, aztán meglátjuk.

Húú, pont a héten halottam egy barátnőmtől, milyen áron vannak Pesten a magánbölcsödék, nagyon durva, én nem is kerestem annyit egy hónapba. :cry:
Vendég
 


Haliho,

Szegény Kevin, sajnálom. És sok puszi a pici orrára. Ma reggel én is az utolsó utáni pillanatban kaptam el Marcit, majdnem letolatott az ágyról. :oops:

Tegnap este voltam kardioedzésen, fürdetés után. Még szaunáztam is, tíz körül értem haza. Annyira szokatlan volt, meg a kedves férjem olyan csúnyán horkol és Marcika is felsírt, hogy éjjel egykor még nem aludtam. Reggel korábban kezdődött, így most kicsit szarul vagyok, de büszke vagyok magamra, hogy elmentem :D Különben aki alig van 50 kg, az ugye alacsony :twisted: ? Különben nem merem megírni , hogy mennyi vagyok. :twisted:

Magánbölcsi, tényleg durva áron van. Nem is tudjuk igazán mit csnáljunk. Hátha mégis lesz hely az önkormányzatiban. :?

Timi, mikor mi elmentünk Spanyolo.-ba akkor Marci is kevesebbet evett egy pár napig, aztán hozzászokott a sok jövés-menéshez és evett. A sogórnőm (két gyerekkel) már néhány hetes korábban mondta, hogy etessem máshol is a Marcit,mert nagyon nehéz lesz később. Szóval ne ijedj meg, előbb utóbb az éhség győz :)

Képzeljétek Marci megint nem eszik kanállal. Az uzsit - gyümölcs és kása - kanállal próbálom adni, de sztrájkol. Tegnap adtam utána tápit, boldogan megette, azaz éhes. Korábbi napokon nem evett szinte semmi uszit és lefekvés előtt 360 ml tápit evett és még szeretett volna :oops: Ti hallotatok ilyenről? Szoptatott babák tudom, hogy csinálnak ilyent, de tápszeresek?!! Mit adjak uzsira, ami cumisüvegből is jó? Lehet gyümölcs, víz és sinlacot kipróbálom, csak akartam instant helyett házi kaját adni...

Különben én kanállal is ölben etettem, és a délelőtti gyümölcs sikerül is úg. Más pozició nálunk katasztrófa.
kpetro78
 
 


Sziasztok!

Elszállt amit írtam, akkor újra! :?

Kata!
Olvastam, hogy használt elektromos párolót, meg láttam is a linket , de úgy láttam ezt főleg sterilizálásra lehet használni. Ezek szerint nem, figyeltem meg jól! Szóval akkor kérnék egy - két tanácsot, milyen kajákat csináltál már benne és hogyan? Mi is járunk jógára Rozival és kövezzetek meg, de én bizony felébresztem ha éppen alszik, hogy odaérjünk. Ennyi kikapcsolódásra + mozgásra nekem is szükségem van! :P

Én nem akarok hamarabbvisszamenni dolgozni, csak ha muszáj lesz vagyis Rozi 2 éves korában. Szeretnék minden pillanatot kihasználni Rozival, mert ha beindul a verkli nincs megállás nyugdíjas koromig. Én ezt egy hosszú szabadságnak fogom fel. Persze megértem azt akinek muszáj visszamenni. Jó lenne ha anyukám tudna vigyázzni Rozira kb egy évig, akkkor kihagyhatnánk a bölcsit és ő kapná a gyest!
Szerintem érdemes utána nézni olyan maminak,aki vállal gyermekfelügyeletet. Persze fontos, hogy jól leinformáható legyen értelmes , tiszta stb, de jobb mint a bölcsi és talán olcsóbb is.

Kaja!
Rozi mindenkitől jobban elfogadja a kaját mint tőlem. Bennem vbalahogy a cicit látja csak és ha én etetem csak nyammog és cici kell neki! :?

Szegény piros orrú Kevin baba :lol:

Hajni!
Pelus ügyben mizujs!

Itt egy kép, nehogy azt higgyétek kivételezek a júniusi csajokkal! :lol:

Kép

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Most csak kevés időm van, így gyorsan annyit, h én az 52 kg-hoz kb. 168 cm vagyok..
És a nem-evés nem a kimozdulás miatt volt, mert ma sem akart reggel enni, vagyis kemény 80 ml-t volt képes csak megenni tápiból..Így szilárd kajszit kapott, azt ette, később 2 óra múlva viszont megette a normál adagot tápiból is..aludt utána 2 ó 10 percet, nemrég kelt fel..most meg megyek sétálni vele ebben a szép napos időben.. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Kata, ha Marci tolat az ágyon, akkor lassan megtaníthatod neki, hogy jöjjön le lábbal előre. Azt viszonylag könnyen megtanulják és akkor nem kell izgulnod, hogy leesik. :lol:
Még este edzés? Egy igazi energiabomba vagy :lol: !

Ti babákkal, mentek jógázni, ezek ilyen közös gyakorlatok? És szeretik?

Júni, Te is kaphatsz gyest 8 órás munka mellett, de gondolom ez már részletkérdés ki kapja, az nem mindegy, hogy bölcsi vagy otthonlét. Én még nem tudom mikot megyek vissza, bölcsödék nálunk is leterheltek, de ha időbe beíratom azért nem reménytelen.

(utolsó pillanatban kaptam el a mozdulatot, megint majdnem kikapcsolta a gépet, kezdhettem volna előről :evil: )

Rozi egy édes, mosolyország és gyönyörű királylány. köszi, hogy ide is tettél :lol: . De ezt a kivételezést csak viccből írtam remélem nem értettétek félre. Bár Doo, azóta nem is írt :shock: . ÚÚÚÚ, lehet, hogy rám haragszik??? Ugye nem ?

Timcsi, még magasságra is egyformák vagyunk, igaz én most 53 kiló vagyok, de ez nálam 50 és 53 közt mozgósúly, ez e téli súlyom :roll: . Jól összegyűltünk itt, mi soványak. :lol:

Jaj, Kata most görgettem vissza, mit felejtettem el. 360 ml. tápszer egyszerre??? :shock: Ez má' mennyiség..., azt hittem én gyerkőm sokat eszik, nála 260 az adag. Na jó, tudom, hogy Marci éhes lehetett nagyon, ha előtte sztrájkolt, de ez szép adag. Nem jön foga, olyankor szoktak ilyet csinálni?
Vendég
 


ja, még egy: Bea, köszi a kérdést, azóta is folyamatosan van, pelenkatartalom, este is volt, úgyhogy szerintem nem lehet gond.
Vendég
 


Hali,

Hajni, de jön a foga, azaz jönnek a fogai. Az 5. kinn és most kezdődött a 6. A sógornőm az arc pirosságra mondta, hogy "nem a foga jön?", akkor kezdtem vizsgálni. Szerintem durva, hogy már ennyi van és folyamatosan jönnek. Nem ér :evil:

Mint az sem ér, hogy majd 10 kg-mal könnyebbek vagytok, pedig közel egy a magasságunk. Nekem marad a torna, "éjszakai" műszakban, illetve pehely-súlyú-csemetém cipelése miatt sem árt az edzés.

Jóga, igen közös gyakorlatok. Van DVD-m is ha valakit érdekel, szívesen kölcsönadom.

Timi, Hajni után, én is kérdem, akkor nem a foga jön?

Június,

Én zöldségeket pároltam benne, a húsira nem is gondoltam. De, ha Te is szoptatsz lehet, jobban megéri egy csak elektromos pároló. Én a brendonban láttam.

Rozi baba gyönyörű. Ő egyedül áll már fel? Marci még nem tud.

Pót nagyi téma jó ötlet, átgondolom és keresek, ha nem jön össze az önkormányzati bölcsöde.

Ma egy volt kolleganőmmel kajáltam és elég sokat panaszkodott a munkahelyünkre. Rengeteg a meló, ... Szóval még messze a döntés. Még az is lehet inkább folytatom az akupunktúra tanulást. :oops:

Hajni,

Neked is sikerült a vonalzó, hogyan kell? Köszi

Pusz mindenkinek
kpetro78
 
 


Energiabomba: elkezdtem az Elevitet újból, szerintem alacsony a vasam, bár mindig az volt, csak nem szoktam ennyit éjszakázni :D
kpetro78
 
 


Most sietek, csak a vonalzót gyorsan leírom, hogy nehogy unatkozz este :lol:
Rákattintasz, valamelyikünkére, szerintem a babafalvás egyszerű, a többit nem próbáltam. Bevisz oda ahol meg tudod, csinálni. ott kiválasztod az adatokat beírod, majd kapsz egy kódot, azt amelyik url-el kezdődik bemásolod:Segédletek- profil -aláírás. Az egész sort be kell másolni, asszem, legalábbis nekem csak így sikerült. sok sikert, ha valamit bénán írtam szólj, megpróbálom újra.
Vendég
 


Köszi!!! :lol:
kpetro78
 
 


Hajni, dehogy sértődtem meg, ne viccelj már!! sőt, tök jólesett h érdekelnének a képeink. csak múltkor meséltem h hogy elbénáztam a képeinket, ezért én nem akciózom velük, akit érdekel, annak mailben átküldöm - küldtem is Timcsinek és Beának, meg egy májusi csajnak, Vandának és ő volt szíves betenni a fotókat.

Kata, ügyi vagy!! :D én ami fotót láttam rólad, azon nagyon jól néztél ki!! akárhány kiló is vagy :wink: magasság viszonylagos: párom 184cm-jéhez szte törpe vagyok :evil: , de volt olyan munkahelyem, ahol minden kolléganő 160 alatt volt, így ott én voltam a legmagasabb a 164 cm-emmel :shock: :lol:

Bea, vérképem tök okés!! csináltattam nov végén és minden jó volt, kivéve a koleszterinemet (na, sztem ez sem az étkezés miatt :? )

jógára mi is mentünk párszor, egy darabig élvezte is - úgy értem, az elejét, de hamar elfáradt, éhes, álmos, nyügi volt, többször meg kellett szoptatni és akkor úgy gondoltam h ennek nincs értelme így. mert egyébként ő a jóga időpontjában mindig aludni szokott. de sztem ilyen kis babóknál nehéz is ezt beiktatni a napirendbe, nem? v csak mi vagyunk ilyen bénák :oops:

igazából nem értem h mitől jobb egy elektromos pároló, mint egy gázra is tehető edény, amiben párolni lehet? :shock: kicsit ódzkodom az elektromos cuccoktól: mindig az a vége h csak foglalják a helyet és nem használja őket az ember lánya :roll: azért egy kenyérsütőre mindenképpen áhítozom, de párom mindig lebeszél :evil:

kicsit az itteni beszélgetésünk nyomán is megvilágosodtam h én túl engedékeny vagyok a csemetémmel: pl hagytam lámpát kapcsolgatni, de lehet h ez túl veszélyes?! kapcsolgatni :shock: :oops: :? szal inkább följebb raktam. meg eddig a vakdugós konnektor sem volt tabu, de jogos h végülis a gyerek nem tudhassa :wink: h van-e benne dugó v sincs, szal jobb ha kerüli. :roll: meg a tévéképernyőt is fogdossa (igaz, én soha nem kapcsolom be, csak nagy ritkán párom) és a videó billenőajtaját is nyomkodja néha. kicsit talán lustaság is részemről :oops: :oops: :oops: meg leginkább utálok folyamatos agresszor lenni :? birkózom vele pelenkázásnál, öltöztetem, amikor beteg orrot szívok, cseppentek, ahova kell, satöbbi, satöbbi, szal egy csomó "nem-szeretem" dolgot kell vele csinálnom és akkor még nekem kell(ene) dresszírozni is - ezért aztán szépen egy csomó mindent ráhagytam. de asszem, erőt veszek magamon... :roll:
Vendég
 


Sziasztok! Anyuméknál vagyunk, nem nagyon olvastam visza, de majd pótolom :oops:
Lenne egy kérdésem. Zita ugye nem egy nagy evő. Az elején nagy hévvel eszik, izgul mikor készülődünk, cuki. Aztán egy idő-rövid idő-múlva már nem foglalkozik a kajával. Különböző trükköket vetek be, hogy kinyissa a száját, és akkor bedugom a kanalat a szájába: nevettetem, tátogok, hasonlók. És amire kíváncsi lennék, szerintetek baj-e hogy csinálok olyat, hogy adok egy másik kanalat a kezébe ÉS mikor azt veszi a szájába és nyitja a száját én gyors bedugom a nálam lévő kanalat a szájába. Végülis nem tiltakozik, csak nem vagyok benne biztos, hogy ez jó módszer. Arra persze jó, hogy így végülis eszik, de arra nem biztos, hogy megtanuljon enni vagy értse hogy kerül a kaja a szájába...értitek, ugye? Pedagógiailag nem tudom helyes-e így etetni. Mert én egyelőre annak nem vagyok a híve, hogy játszon közbe, vagy TV-t nézzen, s közben etessem...szertném ha aktív résztvevője lenne ennek a dolognak, de ha Ő a játszós kanalat szeretné rágni, én meg tömöm :oops: közben, az lehet gáz :roll:

Engedékenység: én is hagyom, hogy a videónál garázdálkodjon, főleg mert az áramtalanítva van. Ami tabu az a vezetékek, dugók-bár néha én is hagyom a vakdugó miatt. Én úgy érzem hamarabb fogja elveszteni az érdeklődését a videó iránt, ha az nincs tiltva :roll: remélem jól hiszem.
Nálatok elődordul, hogy a virágfölldbe nyúkál? :twisted: na arról nincs vita, nem szabad és irány kézmosás! Rosszul vagyok! Most ráadásul kinőtt egy GOMBATELEP az egyik virágom földjén! Teljesen elhűltem, undorodom és blöááá! Mit keres ott és mit csináljak vele, hogy eltűnjön és kipusztuljon és az a módszer amivel kiírtom gyerekbarát legyen, szal ha egy óvatlan pillanatban odanyúl Zita, ne valami mérget nyalogasson már :twisted: :twisted: :roll: Van valakinek ötlete? És ez egy nagy virág, magas, a földön van, nem tudom hová tenni. Több iylenem is van.

Rozi baba milyen ügyesen áll! Te írtad Bea, hogy milyen nagy haja van Zitának? Bocs ha rosszul emlékszem :oops: már vágtuk is Neki, nagy fekete hajjal született. De most filózunk egy még rövidebb hajnyíráson. Nagypapám ma meg akart győzni, hogy vágjuk le neki KOPASZRA!! :shock: mert attól majd milyen erős lesz! Na, azt azért ne mááá! Mégiscsak kislány! De még ha fiú is lenne!

Kilókról én nem írok, itt én lennék a nyertes! :oops: Gondoltam Hajniban emberemre akadtam, (mivel fogyózol) erre írod, hogy 49 szeretnél lenni :shock: jaj nekem! nekem nincsenek is ilyen nagyra (kicsire :lol: )törő vágyaim! Én amúgy 171 cm vagyok.

Kép
ági_bp
 
 


igen, virágföldezésben egyetértünk! én azt szoktam mondani neki h ne kapáljál, kislányom! :lol: és aztán irány a fürdő. vhol azt tanácsolták h egy erős kartonlappal le lehet takarni a virág földet, szal egy ilyen "gallért" szabni a "nyaka" köré és akkor nem tudnak a földben turkálni.
Vendég
 


Ági, jót nevettem az utolsó mondatodon :lol: :lol:

evésre csak egy tippem van, aztán vagy bejön vagy nem... ha nem üvegest adsz neki, hanem saját zöldséget jó puhára főzve, megpróbálhatnád apró falatokra kockázni, esetleg, ha nem zavar egy kis maszolás ehetne egyedül kézzel, de akkor persze csak egyenként tedd elé, mert a másik kézzel jól le lehet seperni a többit :lol: , tapasztalatból tudom :evil: .
szerintem nem gáz, ha adsz másik kanalat, mert az önálló evés is erről szól, majd, hogy saját kanala van. Én is szoktam ilyenkor mellédugni falatot de azért tudja, honnan van az étel, mert ha késlekedem vagy felállok valamiért az asztaltól már mutat a tányérjára. Bár inkább nem adok ped-i tanácsokat mert nálunk még a kanalas evés mérföldekre van, sőt a cumisüvegből ivás is.

Virágokhoz nem értek... :cry:

Doo, azért nálunk is sok minden szabad, de ami tilos, az nagyon tilos. Apának pl. 40e. forintjába került, hogy odaadta neki játszani a telefonját :? , ugyhogy azóta MEGTANULTA, HOGY NEM szabad, mert ha a keze ügyében van akkor sem nyúl hozzá, hanem mutogat rá és nyitja- csukja a tenyerét (ez nála a kérés), de ha mondjuk neki, ez nem a tiéd, vagy nem szabad otthagyja. Persze nem hagyom a kísértést sokáig a szeme előtt...

Hangszálam ma megint előadta a régi b.kocsis műsorszámot, cipelhetttem a kis fenekét :evil: . És lányok, ismerősömnek, akivel ma együtt sétáltam olyan gyereke van, hogy azt mondtam ilyen nincs is. Birkatürelmű, az anyukája bement, vagy 10 percig kinn volt egyedül az ajtó előtt a b.kocsiba és vidáman mosolygott, a b.kocsiban sem volt egy mukkja sem. És hirtelen olyan bűntudatom lett, mikor azt éreztem irigylem, hiszen úgy imádom a gyerekem ahogy van és a világ legtürelmesebb gyerekére sem cserélném el. És ezt komolyan is gondolom :lol:

Kata, ügyi vagy klassz a vonalzód.
Vendég
 


Doo,

elektromos cuccal egyetértek, de én ezt használom, már lekoptak róla a számok :) Én a turmixgépet nem használom, az áll a konyhapulton. Különben, én ebben is melegítek.

Köszi a bókot, de ma is jön a húgom és nyomjuk a Béres Alexandrával.

Képzeljétek, ma hajnali felsírás-ébredések alkalmával a férjem nem tudott visszaaludni, 4-től fél 7-ig fenn volt. Szerencsére ma nem kellett időre beérnie, így fél 9 körül ébresztettük a Marcival. Nagyon sajnáltam :cry:

Jó, hogy írtok a tiltásokról, nálunk most kezdődnek. Zsinort kellett elvennem eddig, virágokhoz még nem fér hozzá.

Hanga cipelés, gondolom nem semmi. Én ma egész reggel cipeltem Marcikát, kis kukac akkor is nyafogott, ha én leültem. Hihetetlen tud lenni még mindig ha nyügi. Mondtam neki, haló Te már nem vagy többemberes, de a fogad az jön :twisted: Nem szeretem a fogtündért :twisted:

Nálunk is hasonlóan zajlik a kanalas evés, mint Zitánál, csak Kukac úrfi pár perc múlva üvölt. Így én most nem kisérletezem vele, csak a gyümölcsöt eszi kanállal, mert azt nem akarom semmivel hígítani,
hogy ne bukja ki. Azt is az ölemben fekve.

Még jelentkezem.
kpetro78
 
 


Kata!
Rozi baba egyedül áll fel, nem tettem ezügyben semmit. Köszönjük a dícséretet. Amúgy még szoptatok, sőt kezdem azt hinni, hogy örökké fogok. 6 fogacska, az elég szép teljesítmény!!!

Timi!
Nekem akkor evett nagyon keveset Rozi amikor a fogai jöttek. Szinte csak szopizni akart.

Ági!
Igen, én dicsértem Zita haját. Tudod írtam mi is levágtuk Rozinak géppel kétszer is(nem kopaszra) és most nagyon gyorsan elkezdett azóta nőni + sűrűsödni.

Baba - mama jógára járunk és gondolom mondanom sem kell, kivel van a legtöbb baj! Tegnap is a többi gyerek szépen eljátszott, Rozinak csak jó percei voltak. Nálunk ez úgy van, hogy az elején önállóan jógázunk és amikor már nyűgik a gyerekek közös gyakorlatok vannak. Én ide jártam kismama jógára is és nagyon szeretem a társaságot, nem akarok lemondani erről!

Doo!
Nekem azért tetszik jobban a pároló készülékmint az edény, mert egyszerre több mindent lehet benne csinálni. y, hogy még nem használtam :wink: Kenyérsütőre nekem is fáj a fogam és apával megbeszéltük, hogy veszünk is. Tegnap láttam egy ismerősnél és kostoltam a kenyeret is, nagyon meggyőzött. Rengeteg félét lehet csinálni, zsömlét, pogácsát dagasztani. Fú nagyon bejött nekem!

Engedékenység ügyben néha én is tanácstalan vagyok. Fárasztó az örökös tiltás, de tudom muszáj. Nálunk még mindig a hifi van porondon, nem tudja megunni. Mi a fenét csináljak? Már százszor rászóltam, elvittem onnan és még mindig érdekes. Tegyem el, hogy ne legyen szem előtt? De akkor nem tanulja meg, hogy nem szabad! Végülis minden veszélyes tárgyat nem lehet eltüntetni a házból! A virágföld még nem sláger nálunk!

Hajni!
Meséli a párom tegnap, hogy látott két anyukát beszélgetni a városban babakocsival. A gyerekek nézelődtek csendben és nem ordítottak :lol: :lol:
Babakocsit tolni + gyereket cipelni nagy élmény! Hordozókendő nem jön be? Tudom gyilkos a hátnak, de nálunk levegőzésre csak ez jön be, főleg ha haladni is akarok!


Leesett a hó , pedig azt hittem itt a tavasz :?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Esik a hóóó? Nálunk is borús lehet, de száraz az idő, még...

Hordozókendőm nincs, mostmár majd 1 évesen inkább nem veszek, ha eddig kihúztuk nélküle. Kengurunk volt, ha nem altatni vittem abban közlekedtünk, úgy 4 hónapos korától, de azt már kinőtte, 9 kilóig volt :cry:. Marad a cipelés, az olcsóbb :lol:. Egyébként nem a pénz, miatt, nem veszek, de szerencsére már csak ritkán fordul elő hogy sír benne, ennyit meg kibírok. hmm..., bár ma nagyon izomláz van a karomba :?

Ma azt játszottuk, hogy eltettem magamtól 3-4 lépésre, ott elengedtem és odalépegetett, hozzám. Annyira cuki volt, de azért még kell 1-2 hónap, ahogy látom az önálló, stabil járáshoz.

Kata, Marci sokat bukik még? Gonosz, gonosz fogtündér :evil:

Engedékenység. Majd egyszer megpróbálom lefényképezni, milyen arcot vág, mikor azt mondom nem szabad. Aaaakkora manipulatőr :lol: !!! Tudja mi fán terem az anyai szív, mivel lehet hatni. Azért nem dőlök be. Azért tudom én, hogy nem szenved maradandó pszichés károsodást, amiért nem dobhatja le a kerámiát. Csak még Apát is meg kell tanítani, mit nem szabad, mert olyan dolgokat játszik vele :shock: .... ááááá
Vendég
 


Kpetro:igen én 52-53 vagyok de 160cm csak!Most,hogy írtad nekem is olyan az arca időnként mintha ki lenne festve..mindig med is jegyzik milyen érdekes mintha rajzolva lenne!Lehet a fogzástól van?

Ági:szerintem így is jó az etetés!Lassan eljön az idő,hogy egyedül is próbálkoznának!Virágföldes dolog ismerős!Mi elbarikádoztuk!

Nem szabad dolgok sajnos mindenhol vannak..és mennyi!Szinte egész nap ezt mondhatnám neki,dehát néha örül az ember,ha elvan vele legalább egy 5 pecig!
Egy pár kép.Lotti is most kapott szobahintát keri aputól!: Kép Kép

KépKép
vicuska
 
 


Tényleg nagyon szép kislány Rozi baba :lol: :!:

Kata
360 ml egyszerre??Én is csak ájuldozni tudok..nem semmi étvágya van Marcinak... :roll:
Igen, nekünk is jön alul a fogacska, bár még szerintem az elején tarthat, enyhén duzzadtnak találom az ínyét..

Tök jó, h mindenkinek van vonalzója :lol: Így legalább napra pontosan tudjuk a babók korát követni.. :lol:

Doo
Mintha belőlem beszéltél volna..a mama, mint agresszort illetően..én is u.úgy vagyok vele, szegényt elég sokszor akadályozom muszájból a mozgásában, ahogy te is leírtad:pelenkázás..stb..így hagyom érvényesülni, amikor csak lehet... :lol: bár tényleg vigyázni kell(ene)
h ne essünk át a ló túloldalára..de ez nem is olyan könnyű velük..
:roll:

Minden topiclakó baba hasonlót csinál?Nálunk is van virágföldbe turizás...
Vagyis lenne, ha engedném, de legtöbbször megpróbálom mással elvonni a figyelmét...

Hajni
Nem értettem "a kanalas evés mérföldekre van" mondatodat..
Eszik úgyis Hangi, vagy nem??
Már lépeget???
Nagyon ügyes, jól fejlődő kislányod van!!És borzasztó értelmes is!!!

Óóó, de édes Lotti!!!
Hát minden babát, csak dicsérni tudok ismét!!!! :lol:
Vendég
 


eGY GYORS ÍRÁS:mA AZ ÉN PICI LÁNYOM A JÁTSZÓTÉREN MEGTETTE ELSŐ HÁROM LÉPÉSÉT ÖNÁLLÓAN!IRTÓ BÜSZKE VAGYOK!

KépKép
vicuska
 
 


Timcsi, úgy értettem a kanállal evés EGYEDÜL van még nagyon messze :lol: . Kicsit önző szempontból, én annyira nem is bánom, hogy nem kapálozik a kanálért, mert így nem kell minden evés után falat mosni, elég csak sepregetni :lol: . Plusz időnként hajat mosni, na, akkor azért ölég mérges szoktam lenni.

Mostanában meg jó kis óvodás szokást vett, fel, beletörli a száját a ruhája ujjába, ááááá... hétvégén megyünk a Brendonba, veszünk neki hosszú ujjú előkét. egyébként a Brendonban most tök jó árakciók vannak a ruhák közt, nézzétek meg a honlapjukon. Gondolom főleg a melegebb ruhák, de még ápr-ban is elkelhet egy vastagabb gatyó vagy kardigán.

Timcsi, köszi a dícséretet, de ez a lépegetés tényleg csak 2-3 lépés még. Persze nem akarom kisebbíteni az érdemeit, mert az is nagy dolog, csak tudom hogy még soká lesz ebből közlekedésértékű járás.

Vicuska, Lotti nagyon szép és bájos, főleg a kis nyuszifülekkel. Szereti a hintáját, nálunk nagyon bejön, remélem nem csak az újdonság varázsa.
Vendég
 


A szereti a hintáját után kérdőjel következett volna.
Vendég
 


Vicus: most láttam meg, hatalmas gratula :lol: :D !!!
Vendég
 


Hajni
Utána már nekem is leesett, hogy érthetted a kanalas evést..mármint, ahogy most le is írtad, hogy az egyedül evés még nem megy..
Hát igen, az még egy kicsit odébb van..
Azért én már várom azt az időszakot (is) amikor ott ülünk mindannyian az asztalnál és együtt hamizunk.. :lol:

Megírom, mostanában mit alkotok...
Szóval azt tudjátok, h nappal együtt alszunk Kevinnel és valamiért ez mostanában éjszaka "előjön" nálam..mármint akaratlanul elkezdem magam mellett keresni és simogatnám, ha találnám.. :roll: de ehelyett a párom hátsó fertályán szoktam matatni..aztán rájövök egy idő után, hogy Úristen, Kevinnek csak nem ekkora a feje.. :lol: és abbahagyom a keresgélést...
Ez már amúgy harmadjára fordult elő (fura, hogy még álmomban is ő van az agyamban...vagy ez annak a jele, hogy agyilag ennyire fáradt lennék???)
Most a legutolsót így reagálta le a párom:"Még mindig én vagyok.." :lol: és lám:magamhoz is tértem rögtön..
:lol:

Vicuska
Én is gratulálok Lotti első lépéseihez!!!
Innen is látszik nagyon nőnek a babók!!!!!
Vendég
 


Timcsi, azért az sem lehet olyan rossz, ha időnként a férjed találod ott, nemigaz? :wink:


Én nappal szoktam felébredni arra -ha ritkán én is lefekszem-, hogy sír és mikor magamhoz térek akkor jövök rá, hogy csak álmodtam és kb. 10 percet aludtam :( . De olyan élethűen megálmodom, hogy mindig felpattanok rá. Más nem járt még így?
Vendég
 


hajni, nekem fordítva fordul elő: álmodom és egyszercsak hallom h vki sír és nagy nehezen feltápászkodom h jaj, ez igaziból van :roll: :oops: :oops: (mentségemre legyen mondva h ez éjszaka szokott lenni)
Vendég
 


Timi,
Ezen irtó jót nevettem :lol: :lol: Még Petyának is felolvastam :lol:
Marci baba egyszer ki fog durrani :lol: Ennyi kakaót én nem tudok huzatra meginni, pedig azt nagyon szeretem.

Első pár lépések, hihetetlen :D Nagyon ügyik a lányok :lol:


Keresgélés és álmodom, hogy sír nekem is gyakran van :) Kérdeztem a barátnőim, és mindenkinél van. Szerintem genetikailag kódolt, hogy vigyázzunk az utódainkra - fajfenntartó ösztön.

Na, ez érzelemmentesen tudományos volt... Lehet, kezd visszatérni a régi önmagam, és nem fogok végre mindenen bőgni :oops:

Kicsit, megnyugodtam, hogy a kanállal evés nem csak nálunk problémás. Szerintem én túl aggódom dolgot, hiszen Marci a legkisebb. Mióta a Nagypapa hozott neki mangót, azóta ő a gyümölcs résznél újra tátog.

Ha van vk aki reggeli tápi - tíz órai gyümi - ebéd főzi - uzsonna akármi - vacsora tápi szisztémában eteti a csemetéjét, akkor adjon tanácsot, hogy az uzsi mi szokott lenni és kb milyen mennyiség a többihez képest. Nálunk ez hibázik, nem értem mit akar a Kis császárom uzsi idején... éhes - nem éhes, ízlik - vagy nem stb dilemmám van

Köszi szépen
kpetro78
 
 


bakker, akkor belém nincs kódolva semmi? :shock: :roll: :oops: mondjuk, vhogy mindig ez az érzésem... :roll: :oops:
Vendég
 


Doo, :lol: :lol:
mindkét hsz-on jót nevettem.

Kata, én ilyen szisztémával etetem, de ezek az uzsik nálam is szoktak fejtörést okozni. De szerintem délután is kaphat gyümit, ha éhes Sinlaccal vagy valami gabonával sűrítve, ha nem igazán éhes már, akkor magába. Bár a mi orvosunk azt mondja, gyümölcsnek nincs elég kalóriatartalma már ebben a korban. Vagy lehet gyümölcsös rizs, tejberizs tápszerrel készítve vagy a kásák amiket írtál. Az meg hogy mennyi a normális adag, úgyis Marci dönti el, szerintem ne is stressszeld magad azon hogy összehasonlítgatod, úgysem fogod sem beleerőltetni, sem visszafogni. :wink:

Hangám ma nem aludt el délután, fél12-től ébren volt, úgyhogy már 7-kor fürdés, aztán a tápszeren 2x ébresztettem, mint újszülöttkorába. Nagyon nosztalgikus érzés volt, csak most evés után nem zendített rá hanem aludt tovább :lol: . Már f8-kor aludt, kíváncsi vagyok reggel mikor kel.
Vendég
 


kata, sztem ez a napi öt kajcsi mindenkinél kialakulófélben lévő szisztéma. én ma uzsira pl egy karika sütőtököt adtam. múltkor vízbe áztatott kukoricapelyhet.
mennyiség: múltkor ez a kukorica annyira bejött neki h sztem ez volt aznap a legnagyobb étkezése :shock: :lol:

hajni, ezt a "gyümölcsnek nincs már elég kalóriatartalma ebben az életkorban"-t nem értem :shock: :shock: hát oviban is van h egy alma az uzsi, nem? :shock:

bea, nahát h ti is kendőztök! :shock:
hajni, ha kell, én adok neked kölibe egyet, ingyér! ;) - nekem kettő is van.

én is azt veszem észre h elveszti az érdeklődését azok iránt a dolgok iránt, amiket eddig szabadon pakolászhatott. pl már a kosarak nem is annyira érdekesek, meg a CD-k sem. szal végülis már annyi mindent nem is kellene tiltanom, mint az elején (de akkor sem tettem :roll: ). és ez is igaz, amit vica írsz h sajna, az ember néha örül h legalább egy kicsit lefoglalja magát :oops: na, ezt aztán nem gondoltam magamról soha h én majd csak úgy ráhagyok mindent. ez a gyereknevelés egy nagy önismereti tréning!! :shock: :lol: én azt hittem magamról h majd dresszírozósabb szülő leszek - aztán egy fenéket. legalábbis eddig. igaz, sztem nem is ez az életkor az, amikor nagyon korlátozni kellene a gyerekeket.
Vendég
 


Doo, csak idéztem gyümi kérdésben, én tényleg nem értek a kalóriákhoz, ráadásul az orvosok sem mondanak soha egyformát. Az én gyerekem tényleg nem lakik jól vele, de ebben is minden gyerek különbözhet. (Egyébként az oviban a uzsi és tízórai is kenyér v. péksütemény + gyümölcs v. zöldség, legalábbis ahol eddig dolgoztam). Ráadásul gyümölcsök közt is van különbség, banán biztos elég, alma soványabb.

Kendő, köszi aranyos vagy :lol: , de én tényleg olyan optimista vagy inkább naiv vagyok, hogy azt remélem nem fog már olyan sűrűn kellenni. Így meg ha kiveszem egy múlva talán vissza tudom tenni, vagyis a múltkor sikerült, mert nagyon álmos volt.

Bea, Rozi ezelőtt szerette a b.kocsit, nem? Vagy csak abban aludt az erkélyen, de ébren eddig sem szerette?
Vendég
 


Először is!
Vicuska és Hajni nagyon gratulálok a babáknak az első lépésekhez! Hamarosan szaladnak majd és újabb tapasztalatokkal fogunk gyarapodni! :lol: Lotti a kis nyuszilány! :lol: Nagyon szép kislány!

Babakocsi ügy!
Nekünk kettő van! Egy Bergon (ezt utcára használjuk) és egy piacos használt. Mindkettőt keptuk. A piacos van kint az erkélyen és abban alszik Rozi. Őszintén szólva nappal csak ott hajlandó elaludni manapság, akár milyen hideg van. Beleteszem, betakargatom és zunyál is! A Bergon az utcai, sétálós , na itt megy az üvöltés ezerrel! Vagy utál sétálni, vagy a kocsit utálja (pedig már ül benne és kilát) vagy azt hiszi aludni kell és nem akar :shock:

Doo! Ebben is hasonlítunk! Tehát kendőzünk ha valahová megyünk. Csak az a baj, hogy lassan púpom lesz. Ja és a kendőben is csak és kizárólag arcal kifelé marad meg! Nehogymá ne lásson semmi!

Uzsi ügyben még mi is csak próbálozunk! Én oda szoktam neki adni a megmaradt főzeléket ha délben keveset evett! A tízórai gyümi + sinlac, ebéd főzelék, uzsi főzelék vagy pép, vacsi tápszer és mindezek mellé még szopizás is van! Ja és éjjel vagy 5 szopi , bizonytalan mennyiségben!

Képzeljétek voltam vérvételen és tökéletes a vérképen :shock: Na ilyen se volt még mindig vérszegény voltam.

Zenebölcsi!
Asszem nem megyünk többet! Rozi végignyalta, rágta az összes létező játékot és számára ennyiben merült ki a "foglalkozás" . Talán még korai! Azért nem fizetek alkalmanként 1.000 pénzt, hogy végignyaljon mindent. Majd itthon benyomom a zeneovi CD-t ,hogy halljon a gyerek szép hangot is!

Csajok!
Gondoltatok már arra, hogy mi lesz tavasszal ha ki lehet menni az udvarra? Mit fofnak ezek az izgő-mozgó babák csinálni? Tépik majd a füvet meg a virágokat , meg el sem tudom képzelni még miket???

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Timi!
Azért apának biztosan jólesik, ahogy a hátsóját simogatod :lol: Ezen jót derültem!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Sziasztok lányok!
Gratulálok a lányok első lépéseihez!! Nagyon nagyon ügyesek!

Doo, azt szeretném kérdezni-azért Tőled, mert Viktória is igény szerint szopizik, s ez szerintem nagyon más még mindig, mint aki 5X ad enni, úgy értem mi babóink ugye többször esznek, mint 5. Szal Viktóriánál hogy alakul a szilárd kaja? Nálunk úgy van, hogy 2X kínálom meg, kb1 körül és kb6 körül. Viszont most megint marha keveset eszik, tegnap evett kedvencekből(!) 50 és 40 grammot, ráadásul az ebédnek 2X futottunk neki :roll: pont előtte szopizott, és már nem fért más kaja a pocakba. Én nagyon örülök, hogy még mindig ennyit szopzik, és van tejcsim-Ő aztán gondoskodik róla :wink: de mikor pempőzök egy csomót és eszik pár kanállal :twisted: Te hogy eteted Viktóriát? Hányszor kínálod meg egy nap? És mekkora adagokat eszik? Mondtam múltkor Eszternek, a szopis klubban, s Ő azt mondta, 50 gramm, fúú, az tök jó, van aki SEMMIT nem eszik szopizáson kívül. És a semmi az semmi! És 50 gramm az nem semmi :D

Pohárból ivás: mi elkezdtünk vizet inni, és egyelőre az avent tároló pohárból iszunk. Tetszik Neki, iszik is és bugyborékolja is a vizet! :lol: Ti milyen pohárból itattok? Én olyat szerettem volna venni, ami sima pohár, nem csőrös, és van 2 füle, de egyelőre ilyet nem találam. Valami ötlet?

Babakocsi: most 3 alkalommal is az történt, hogy a kendőben elaludt (percek alatt) aztán betettük a babkocsiba. Eddig volt mindig segítségem, ezt egyedül lehet nem tudom megcsinálni már. :roll:

Kép
ági_bp
 
 


Ági!
Amúgy engem is érdekelne ez a dolog ui Rozi is igény szerint szopizik, és amiket leírtam abból mindenből baromi keveset eszik. Tehát a főtáplálék nálunk a tejcsi.

Este én hozzátápálok tápszerrel ebből 100-150 ml. csúszik le még az anyatej mellé. Mi már hónapok óta pohárból iszunk, pontosabban füles kis műanyag bögréből. Nagyon szépen iszik belőle, csak akkor van baj ha már nem kell neki a tápi, akkor egy laza mozdulattal kiveri a kezemből az egészet vagy ha ő fogja, csak egyszerűen földhöz vágja. Én a 100 foritosba vettem ilyen kisbögrét, nem érdemes drágát, mert ha földözvágja az is szétreped , fogyóeszköz (legelábbis nálunk).

Alvás közben sikerült betenni Zitát! Az tök jó! Rozi olyan éberen alszik, hogy meg se lehet mellette mozdulni, nem még őt mozgatni!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Még csak most kezdődött a nap, de én már 3x kaptam idegösszeroppanást. Mindenért hisztizett, de szó szerint mindenért. Most alszik, remélem kialussza a rosszkedvét.

Doo, miért gondoltad, hogy dresszírozós anyuka leszel?
Belőlem is teljesen mást hozott ki mint amire számítottam. Van amiben előnyömre változtatott, de van amiben hátrányomra. Nem tudom ezek a tulajdonságok megmaradnak-e, dolgozom rajta, de nem könnyű.

pohár: én kávéscsészével próbálkozom, mert annak visszahajlik kicsit a széle és így kevesebb folyik mellé. Én egyelőre arról nem álmodom, hogy egyedül igyon, annak is örülnék ha megtanulná, hogy lehet kicsit nagyobb korttyal boldogulni félrenyelés nélkül mint ami a cumisüvegből jön. Most azzal is próbálkozom, hogy a vizes cumisüvegén nagyobb lyukat fúrtam, de nagyon kell figyelnem, pár szívás után ki kell vegyem a szájából, hogy nyeljen, de így is sokat félrenyel. Szóval nekünk ez még nagyon nem megy.
Vendég
 


Bea, zenebölcsi: Rozinak úgyis a Te hangod a legszebb :lol: . Énekelni mondókázni otthon is tudtok, a csecsemők még úgysem feltétlenül igénylik a kortárs közösséget.
Ajánlom Nektek, bár lehet, hogy ismeritek, Forrai Katalin: Ének a bölcsödében és az Ének az óvodában. A múlt héten néztem lehet rendelni az interneten is.
Vendég
 


Még egy, aztán tényleg eltűnök egy kicsit.
Vicuska, Te milyen cipőt vettél Lottinak, mert ha a játszón letetted már biztos van. Lassan mi is veszünk, bár szerintem még márciusig bőven ráér, csak nem tudom milyet, meg honnan fogom tudni hogy kényelmes-e neki.
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon szépek, ügyesek a babók!

Legtöbbször csak olvaslak titeket, mert mire írnék, addigra a hajcsárom szólít. Plusz sasmódszerrel gépelek, nem megy valami gyorsan.

Előrelépés van elalvás terén. Nem kell ölben altatni az én kis manómat. Sokkal könnyebb így.
Az étvágya változó. Van úgy, hogy vacsira megy a 230 ml tápi, de akkor a reggeli és tízórai nem olyan kapós.
Ti hanyas tápszert adtok? 2 v. 3? Mi a különbség?
Kevinhez hasonlóan sokat nyelveskedik, de már hónapok óta ez a sláger. Egész nap jár a szája, sokszor még ebéd közben is, így nem egyszerű megetetni. A híradót már hetek óta nem hallom, csak látom. :wink:

Kép
anido
 
 


Hajni!én első cipőnek egy melania márkájú olasz cipőcskét vettem(8400ft)Hát azt nemtudom kényelmes-e neki?!Gondolom nem gagyi ennyiért?Bár volt 12000ért is.De nagyon furcsán tette meg az első lépéseket benne-biztos más mint cipő nélkül.

Én 3 tápszert adok neki.Hogy mi a különbség ?Elvileg lakatatóbb.

Lányok!Én nemtudom ki,hogy van,de én egész nap megállás nélkül pakolok.Ha nem utána akkor azt végzem amit csak akkor tudok amikor alszik.
A párommal szoktunk nevetni,hogy 8:35kor már ágyban vagyunk mint a gyerekek...De teljesen lemerülök estére.

KépKép
vicuska
 
 


Cipő: drága, de nagyon jó ortopédiailag a SUPPI cipő! Nagyon jól fogja a bokát, igazából ez az egyik legfontosabb szempont a cipőknél, hogy a bokát jól tartsa, szandinál is, magas szárú legyen. Ennek kicsit meg van emelve a belső talpéle, de nem belül van megemelve betéttel, hanem a belső talpél magasabb. Én ilyet tervezek majd venni Zitának. Mondjuk azt nem tudom, hogy amikor még csak 1-2 lépést tesz, akkor beruháznék-e egyből egy drága cipőre, s mire ténylegesen járni kezd addigra kinövi azt..:roll: lehet először vennék egy olcsóbbat DE ezeket a szempontokat figyelembe véve. Semmiképp nem vennék olyat ami nem tartja a bokát. Barátaim mutatták, hogy kis nike cipő és hasonlók, na de tök gáz volt ilyen szempontból. :twisted:

Kép
ági_bp
 
 


Bea, Neked szerettem volna már írni, hogy láttam a képen, hogy alszotok, és eszembe jutott, hogy elmondom nálunk hogy van. Hátha Ti is tudjátok alkalmazni. Szóval nálatok is a nagyágy mellett van a kiságy a képen, gondolom, hogy Rozi le ne essen. Mi megcsináltuk úgy, hogy levettük a felénk eső oldalról a rácsot és a matracokat egy szintbe hoztuk. Így Zita a kiságyában van, ill. ide-oda gurul. Nagyobb a hely és kényelmesebb, s szopizni csak odafordulok Hozzá. Mondjuk ha a másik cici jön soron, akkor van hogy kicsavart módon, oldalt fekve, de a felül lévő cicit adom oda. Így nem Őt pakolom egyik oldalról a másikra, nehogy már ezért ébredjen fel! :wink:

Kép
ági_bp
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?