Új privát üzeneted érkezett!

Helló mindenki!

Jó sokat írtatok még nem voltam. :D A felére sem emlékszem. :)

Anyoooo!

Jippppijéééé! Gratulálok! :wink: Nem is lehetett más az eredmény. :D

Lecso!

Hűűha. :shock: Ez aztán a pocak! :D Jól látom hogy csak előre híztál jobbára? :)

Dimet!

Passz. :D Ketten is megnéztük, de semmire sem hasonlít. :D Kérdezd meg Zsuzsit, lehet hogy ő tudja. :)
A PCOS babás movie most hirtelen ilyen sürgőssé vált? Szólj légyszi ha igen, mert akkor én is összedobok valamit magunkról. :)

Zazzy!

Ha nem gond, én válaszolok Mona helyett. Asszem az a gáz, hogy amég férjnél van az ember, csak a férje családi nevét kaphatja meg a gyermek. Tök mindegy, hogy már 100 éve külön éltek, más az apa, aki el is ismeri, stb. a gyerek akkor is a férj vezeték nevére kerül. Után lehet persze módosítani mindenféle jogi herce-hurcával, de akkor az már név módosítás vagy mi és fizetni is kell érte. Elég hülye törvény, pláne a mai világban szerintem...
(Ha valamennyire figyelsz az ilyen bulvár dologra, akkor a Bochkor Gábor és a Várkonyi Andrea Nórijával is volt a születése után gond, ugyanis a gyerkőc hivatalosan az Andrea férje nevére került, mert nem voltak elválva.)

Monácska!

Én csak azért sajnállak kicsit, hogy ez nem jutott előbb az eszetekbe és most kell rohangászni. De az is megoldás, ha csak elvállsz a volt Férjedtől, meg letelik az a 15 nap, nem? Utána már egy apasági nyilatkozattal Nóri a Párod nevére kerül? Jah... de úgy emlékszem hogy azt a nyilatkozatot meg közjegyzőnél kell tenni vagy mi... Brrrrr... tök gáz ez az ügyintézés... :?
Szurolok hogy Nóri addig bent maradjon amég az apája és az anyája nem mondtak igent. :D

Rólunk:
Az influenzám jobban van, bár még mindig jobban szeretek vízszintesben heverni, mint mászkálni a lakásban. A főzés meg egyenesen katasztrófa... most valamiért nagyon utálok főzni. :evil: Viszont sajna az influenzából egy jó kis köhögés megmaradt, ami tök rossz, mert szinte folyamatosan ugatok egész nap. Ma elmentem egy Homeopatikában és a szélsőjobboldali beszédstílusú patikás bácsitól kaptam fehér tök golyócskákat és ez most majd jól elmulasztja a köhögést. A bácsi mindent kerek perec leosztott a gyógyival kapcsolatban, csak azt felejtette el közölni hogy ezt nem vízzel kell bevenni, hanem el kell szopogatni. Király, na majd az esti adag ennek a jegyében fog bevevődni. Ha nem lenne netem ezt vajon honnan kellett volna megtudnom?! :evil:

Ennyit rólam.
Kellemes estét!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Nagy a pocak? :D Levivel anno még nagyobb volt. :lol: És van olyan kismama aki azt merészeli mondani ,hogy milyen kicsi a
pocim,neki nagyobb volt :)

Olajjal+viaminos krémmel kenem. :wink: Mégis ez lett belőle!

Kép

Kép
lecso
 
 


Lecso!

Erre mondják, hogy alkat kérdése! :?

Én amióta babás vagyok öntöm magamra a rengeteg testápolót, annyira szárad a bőröm. Főleg a lábamon és a karom, meg a gerincem mentén. Van, hogy lehajolok és érzem, hogy viszket, annyira húzódik :shock:

Öntöm magamra! Ennyi testápolót rég nem használtam el, mint az elmúlt 7 hónapban. :lol: :lol:
Vendég
 

 
 

Szió!

Alice!
Gratulálok a csini babához!
Kép

Anyooka!
Tudtam....de jó! Most már hivatalosan is ÖRÜLÖK NEKTEK! További vidám pocakosodást!
Kép

Lecso!
Pocid csini, szerintem épp ideális méret. A repedések meg majd halványodnak :)

Puszi mindenkinek!

Gina
Vendég
 


Jaj Lecso nem akartam ám szó nélkül hagyni ezt a szépséges babalakot :lol: Jó látni az ilyen igazán nagy pocakot is, persze csak a sajátomhoz képest nagy :)

Gyerekszoba képek jöhetnek, mi még hozzá sem fogtunk és fogalmunk sincs, hogy milyen legyen majd. Festeni/tapétázni és a lamináltpadlót cserélni mindenképpen kell... Egy jó kis függöny sem ártana, bár van redőny... Szóval képek jöhetnek, hátha ötletet tudunk meríteni belőle. ;)

A madarastacskóban volt akcis utazóágy, sok kiegészítővel (pl. szúnyogháló, pelenkázó). Vett esetleg belőle valaki? Megnéztem a neten és egy-egy ilyen utazóágyikó 24-30 körül van. :shock: Persze azok valszeg márkák... Most azt hiszem a Cora akciózza talán 13-ért, abban ugyan nincs szúnyogháló, de van hozzá pelenkázó és még egy pár hasznos kiegészítő. Vélemény? Nagyon gagyik ezek a cuccok? Sajna 1 ilyen komplett, sok kiegészítős ágy kell majd (szúnyoghálóval), mert a családi telek igen csak nomád terület :lol: Se folyóvíz, se áram ...

Kép

Kép
bettica
 
 


moneee, ráér. csak tudjam ki lesz benne!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


többen tangóharmónikára tippeltetek...lehet. de én nem látom benne :cry:
:D

lehetséges az,hogy zsuzsinak a reszelt almától nem, de a párolttól kemény kakilása van? és szegénykének fájt is :?
vagy a több táptól? merthogy alig szopizik már. de semmi traumát nem jelent neki, hogy nem szopik (holnaptól már csak kétszer). mivel ő nem akarja :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Holnap jön a védőnő hezzánk!

Gyorsan kinyomtattam a listámat, amit össze kell gyűjteni és kipipálom ami már megvan.
Aztán holnap elhalmozom kérdéseimmel. :lol: Csak győzzön válaszolni! :lol: :lol:

Lányok!
akartam hőmérőt venni (lázmérő) mutattak három :shock: félét, hát nem tudtam melyik a jó. :?
Megkérdezlek benneteket.

1., popsiba kell dugni, merev a vége 10 másodperc alatt mér

2., popsiba kell dugni, flexibilis a vége, 1 perc alatt mér

3., fül és homlok? hőmérő, értelemszerűen nem kell popsiba dugni. :lol: (erről már többször hallottam, hogy nem túl penge :lol: )

No, kérdem én. Kinek mi a tapasztalata???
Vendég
 


Sziasztok!

Koszonom mindenkinek a gratulaciokat! :lol:

Amint lesz ra erom, irok szulestorit, de most eppen egy kicsavart citrom allapotaban vagyok : szedelgek a faradtsagtol! Eleg kemeny ez a harom orankenti szopizas az ejszakai felkelesekkel....(vagy en vagyok nagyon puhany :?: :roll: )
Ha valakinek van hasznos gyakorlati tanacsa, hogyan lehet ezt az idot atveszelni hogy ne essen az ember hanyatt a faradtsagtol?...vagy ez alapbol ilyen mindenkinel?

Lecso, most neztem meg a pocikepedet...szep formas pocid van!!! :lol: En is mazsaszam kentem ra a kremet, mert kiszaradt, meg viszketett...ismeros a helyzet.

Alice
alice27
 
 


Bekukk: Kavicska: 10mp-es popsis vízállót. Nálam az abszolut nyerő a Microlife. Pontos, gyors, olcsó. Talán 1700 volt a vízhatlan, popsiban is mérhető 10mp-es. (Asszem egy Omron szaküzletben vettük). Találtam egy hasonlót, de erre 30mp-et írnak (a képen meg 10mp van...) ráadásul ez nagyon drága. Nekem nagyon bejön ez a márka (ráadásul svájci és nem kínai...)

(a függönyön filózok, de amíg nem adom el a vonatot nincs pénz...)

(Vicces... anyukámtól kaptam ma egy fényképezőt... mondtam neki, hogy holnap licitálni akarok egyre az egyik aukciós oldalon mert tök gáz, hogy egy csomó jó képről lemaradok amire előszedem a férjem bazi nagy gépét, erre mondta, hogy nehogy... Előszedett egy marha aranyos kis gépet (Samsung i70). Mondta, hogy valamilyen apropóból akarták nekem odadni, de ha ennyire kell akkor inkább most :))))) Tök jóóóóó :))))) (mondjuk szerintem bazi lassú a gép de remélem csak a beállítások miatt különben megőszülök 2 kép elkészülte közben.... de a gép nagyon aranyos, bordó vagy milyen a borítása, MP3 lejátszó is stb. és zsebben elfér... pont ilyesmit keresgéltem... igaz, kicsit magasabb kategóriásat -csak épp használtat és régi modellt... de ajándékba tökéletes:))))

Ja... a Cataflamnak milyen gyorsan kéne hatnia?
Vendég
 


Vissza kéne már olvasnom... arra emlékszem, hogy láttam egy hatalmas pocakképet... utólag is gratula a tulajdonosának :) (gáz... nem tudom kihez tartozott...) Ja, és láttam Dimet képét a habtapiról. Tipp: én vettem sima széles ragasztószalagot és simán végigragasztottam vele a cuccos hátulját... utána meg 9-es csoportokra osztottam és azokat is összeragasztottam.. így most van 4 hatalmas és marha masszív habtapim (de hülye szó...) amit egy pillanat alatt egymásra tudok dobálni így simán felszedhető és arrébb pakolható...

Ja, és láttam, hogy Kavicska már a 33. héten jár... valakinek meg már csak 60 nap van hátra...

Fú de gáz, tiszta kóma vagyok, kihagy az agyam... (Lilla tegnap éjjel minimum 6* ébresztett... pedig nem szokása... lehet, hogy végre elkezdett jönni a foga????? Majdnem 11 hónaposan ideje lenne:))))))
Vendég
 


cataflamnak: gyorsan.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Alice: közös ágy... és alvás közben is rajtad lóg a ded. Én így éltem túl. Lilla meg happy volt... úgyhogy mindenki happy... (na ennek már vége... Lilla üvölt, ha megpróbálom magam mellé vonszolni, hogy aludjon egyet... inkább kitépdesi a hajam és a hátamon ugrál miközben röhög... fú... visszasírom azt az időt amikor még simán a mellemre csaptam és mindketten aludtunk egy nagyot...)

(ja... és látom, hogy Lecsó volt a szép formás pocak tulajdonosa:))))
Vendég
 


dimet: köszi!!! Akkor valszeg kevés a Cataflam a férjemnek mert azóta is azt várja, hogy hasson... (kb. 1,5 órája...). A doki szerint kb. 1 hétig fájni fog a karja... addig éjjel 6* ébredek Lilla, 8* meg a férjem üvöltése miatt... így szép az élet :))))))))
Vendég
 


Csakegy!

Ha ennyire fáj neki, akkor próbáld meg a körzetidet rádumálni Contramal-ra. Ópiumszármazék, de ha a párod nem vezet, csak otthon haldoklik, akkor szerintem nyugodtan szedhetné éjszakára!
Jobbulást!

Kavics!

Lehetőleg ne a 600-900 Ft-ost vedd!
Én a "kék" műszaki áruházban vettem rugalmas végű digitálist olcsóért. Szar! A "márkáját most nem tudom megmondani, mert a gyerekszobában van.
Inkább vegyél kicsit drágábbat!
Egyébként szerintem a sima higanyos is tökéletes, 2-3 perc alatt eléri a hőfokot, ha lázas. A ded meg olyankor vhogy sosem pattog, csak fekszik a hátán és nem nagyon zavarja az anális inzultálás. :oops: :roll:
De van egy megfigyelésem: Ha meleg a gyerek, de száraz a feje, akkor lázas. Ha izzad, akkor nem lázas.
Nem tudom, de Gergőnél vhogy így működik a dolog.

Lecsó!

Az én pocim is hatalmas volt, de a tiéd eszméletlen nagy! :shock:

Alice!

Aludj, amikor csak tudsz!
Én fekve szopiztattam, közben el lehet pilledni! :wink:

Dimet!

Szerintem szendvics, toastkenyérből, kilógó gépsonkával. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Bettica!

Pötyögd be a gugliba, h. "utazóágy eladó", én kapásból találtam 3 9000 alattit és egy 13000-t.
De most fáradt vagyok tovább nézelődni.
Nézz körül, szerintem 10000 körül kapsz alig használtat mindennel felszerelve!
Újat nem nagyon érdemes venni! Pofátlanul drágák.
Börzéken és bababizományikban is lehet venni olcsón.
Ez nem olyan dolog, amit egy gyerek le tudna harcolni. Simán megvehető használtan is!
Ha sokat fogjátok nyitni csukni, akkor érdemes inkább márkásabbat keresni, de ha csak egyszer lesz felállítva és fixen ott is marad, akkor szerintem tökmindegy.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


rami, ja,ja....azt már jobban bele tudom képzelni :lol:
zsuzsinál is úgy működik,ahogy gergőnél. de lázas még sosem volt. csak bazi meleg a feje, és izzadt :)

ma megint villamosozunk.....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Lázmérőt a gyerek egy bizonyos kora után nem lehet már popsiba dugni...és elég hamar eljő ez a kor...tehát sztem popsihőmérőre nem érdemes sokat költeni. Úgy emlékszem Domi olyan 2 éves kora körül már nagyon nehezen engedte hogy bármit is bedugjak a popójába, a rábeszélőképességem a kúpra kellett tartogatni...

Mi ekörül vettünk fülhőmérőt, 1 másodperc alatt mér, nagyon drága volt, de nagyon megbízható. most 8 éves Domi és még mindig ezt használjuk, nagyon jól jön betegségkor mikor nyűgös...és ha a füle fáj, ennyit akkor is kibír, még nem volt gond belőle, hogy ne dugjam a fülébe. Johannánál már nagyon korán ezt kezdtem el használni, alig pár hónapig, újszülöttkorában használtam csak popsihőmérőt.

szóval sztem egy fülhőmérő a legpraktikusabb hosszútávon.

Alice szia itt is! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Anyóm!!!!
Hatalmas gratula a dobogósodhoz!!!! :) Nagyon szépséges! Pihenj sokat! Nevek vannak már?? Tusom, tudom, korán vagyunk, de hátha........ :wink:

Dimet!
Az egy kuka!!! A taposója is ott van a lila résznél! De mivel "hajlik" a kép, ezért akár harmónika is lehet! Passszzzz!!! :):):):)

Kincsecske!
Próbálj nagyon sokat pihenni! Most, hogy jön a tavasz, egyre több front fog érkezni. Kitartás!

Ezoka!
Így már értem is! Neeeeeeeeeeeeeeem, Nóri nagyon aranyos kislány, kitart odabent még 7 hétig!!!

Zazzy!
A fogantatástól számított 300 napon visszaszámolva, a hivatalos (papíros) férj az apa! Akkor is, ha elválunk, és a párom nyilatkozik, hogy ő a vérszerinti apa. Ha újból férjhez megyek, akkor is a házastársi viszony az erősebb. Apaság védelme.............. :roll:
Így ő nyilatkozik ma a bíróságon, hogy 5 éve külön élünk, a gyerek nem is lehet az övé, plusz férjhez is megyek gyorsban, így Nórink megkaphatja az apája nevét! :) Ha nem lenne esküvő, akkor bíróságon kellene intézni, apasági perben. Másfél év...... Pffffffffffffffff

Monee!
Hagyd el! Van mivel elfoglalnom magam legalább! Bár, szombaton felvételizett a fiam! Egyem is meg, olyan ideges volt, hogy majdnem megsajnáltam. Aztán mégsem, mert volt rá lehetősége, ideje, hogy tanuljon, szóval az lesz, ami lett és passz! Mindentől nem óvhatom meg! Így is egész jó kis burkot raktam köré, pedig nagyon nem akartam! :roll:

Csakegy! További sok jót küldök, hamarra gyógyuljon meg a férjed!!!


Lecsóka! Nagyon szép pocakod van!!!!! :) Nemsokára Ti jöttök! Sok drukk, hogy kitartsatok végig!

Gina! Szia! Nagyon régen jártál erre! Mesélj kérlek, hogy vagytok??????

Babaszoba irigy vagyok................. Nálunk nem lesz hely, így a mi szobánkban lesz Nóri, és majd a nyáron lesz kész a babaszobája csak. Bár, így viszont megoldható könnyedén a fekve szopizás......... :lol: :lol: :lol:
Viszont ma idegességemben ki fogom mosni a babaholmikat, hogy legyen mit vasalgatni a jövőhéten!!! És ezzel készen is vagyok mindennel. Illetve még a gyógyszertári cuccosokat kell még beszereznem!

Most megyek!

Drukkokat kérek 14. órára........................


Pusz lányok!
Vendég
 


Mona, bocs, csak szúrja a szemem, apaság vélelme....
Vendég
 


Hihihihihihihihihihihi
Lafika! Igazad lehet!!!! :) De ebből is látszik, hogy én tutira csak "műkedvelő" vagyok felétek! :)

Hogy vagytok?
Vendég
 


Megvagyunk, elvagyunk, és sokat eszünk!5200 gramm volt tegnap és 54 cm. Ma 8 hetes. Sikerült elintéznem a MÁK-ban azt a marha sok pénzt amit majd kapni fogunk.
És ne kövezzetek meg, tudom, korai, de muszáj volt hozzátáplálni a gyereket, igényelte....a táptól nagyon beindult a hízás és a dokinak ez nem tetszett, mondta, próbáljuk meg, mert már 200-260-kat evett és háááát majd fél kilókat hízik egy hét alatt és nem tudom leállítani, pedig már 4 óránként eszik és éjjel nem kel, este 10kor eszik és fél 7kor ébredünk...
Szóval tegnap kis krumli, répa volt, aztán anyatej, aztán délután kis alma, este megint krumpli répával és tápszerrel. remélem, nem fog ennyit hízni....

És a gyerek védelmében vélelmezni kell egy apát,. aki nem más mint a férj.szemét szabály, de a gyerek védelmében kell eljárni, mert pl tegyük fel, a férj azt mondja, hiába ő az apa, nem kell a gyerek, na ilyet nem tehetne meg, az egy dolog, hogy jelen esetben meg pl Bochkorék esetében sem így volt és akadályozta a továbblépést, de a gyereket meg kell védeni, biztosítani kell neki egy későbbi öröklési rendszert, és emiatt vélelmezünk egy apát. Szerintem bár néha faramuci a rendszer, de értehtő a jogalkotó logikája....
Vendég
 


alice, ime a recept: sajna én elég soká hittem el, majdnem kicsinálódtam, de utána működött:

szóval döglés az ágyban, a babával egész nap, és szopi.

segítséget beszervezni az első 6 hétre. igy a végén még jól is gogod magad érezni, és tejcsi is lesz. igyál jó sokat!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


LÁZMÉRŐ: Nekünk nagyon bejött a füllázmérő (Samsung), 1 éves kora körül vettük, azaz több mint 5 éves, és nagyon jó, mert álmában is meg lehet mérni mindenféle "rábeszélés stb." nélkül 1 másodperc alatt. A mi gyerekeink lázasan sem olyan fekvősek, hogy eltűrjék az egyéb módszereket. Akkor 10e körül volt, szerintem ma már 5-7 ezerért is lehet venni.

TÚLÉLÉS: Együtt aludni és nem stresszelni a szoptatáson, súlygyarapodáson stb. (habár ez utóbbi a 2. gyereknél sem sikerült, de talán a harmadiknál). "Azért jellemzően nem szoktak éhen halni Magyarországon a csecsemők" - mondta a férjem, és igaza volt. Igaz, hogy nem volt színtiszta anyatejes baba Vili, de 13 hónapig szopott (ugyan annyi még nincs, de addig fogom :)) Ha nincs segítség, rendelj ebédet, csak a legszükségesebbet vasald (férfiing) és minden szabadidőben próbálj meg aludni, vagy legalább feküdni.

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


ENDOKRINOLÓGUS:
Aki Tűűhöz jár: hol olcsóbb, az Istenhegyi Magánklinikánál vagy a Menmentis Kft.-nél? Eldöntöttem, hogy hozzá megyek...

Vöcsök

Kép
vöcsök
 
 


Sziasztok!

Monácska: Csak most olvastalak, de remélem minden ok volt ;)

Lafi: Ennyire jó evőkéje van a gyereknek? :shock: Had gyarapodjon, van mit behoznia ;)

Csakegy: Jobbulást Apának! Szegény, szörnyű lehet most neki :(

Rambóka köszi. Nem akartam elsőre használt cuccot nézegetni ebből az ágyból, mert nem tudtam hogy mennyire érdemes használtat venni. De ha azt mondjátok, hogy érdemes lehet, akkor irány a gugli :D

Lázmérő: Csupa hasznos dolgot írtatok le, tök jó :)

Kép

Kép
bettica
 
 


Vöcsök, ugyanannyi asszem, max kis eltérés van.
Vendég
 


Sziasztok!

Hivatalosan és JOGERŐSEN elváltam!!!!

Nagyon boldogságos vagyok, most itten picsogálok!
Mindenkinek nagyon köszönöm a drukkokat!


Egész délelőtt ment a pocim is, biztosan a folytott idegtől......... De most, ha hazajött T-m, akkor elmegyünk megünnepelni!!!!

Keddre papírom is lesz róla!
Vendég
 


a mensmentis olcsóbb, és egészségpénztár!! sok kicsi sokra megy :D

Kép

Kép
csillagfény
 
 


lafi,ment emil

utálom pestet. bocs :? annyira fa......ok az emberek a villamoson....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Monácska: Gratulálok! Akkor most már semmi sem állhat az utatokba ;) Remélem továbbra is ilyen szerencsétek lesz :)

Kép

Kép
bettica
 
 


Dimet, köszi, én is utálom Pestet, vidék jobb volt!És nincs ennyi bunkó ember mint amennyi itt tömegközlekedik, ma ahogy mentem a MÁK-ba anyaságit intézni, anyám,. mennyi tapló ember volt, elszoktam tőlük...!!!!
Vendég
 


Monácska!

Elvált szülők gyermeke???? :shock: :lol: :lol: :lol:
Gratula!

Csajok!

Nálunk vidéken is taplók az emberek a tömegközlekedésen, akár terhes az ember lánya, akár kisgyerekkel van. :evil:

Fülhőmérő? Elgondolkodtató!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Monácska! GRATULÁLOK! :wink:
Hogy sikerült a fiadnak a felvételi?Az én "gyerekeim" könnyűnek találták, igaz, módszeresen ilyen feladatokra készültünk fél évig magyarból.

Lafi:Értem én ezt, de csak ilyenkor jön ki az, hogy az élet fura dolgokat produkál, és nem könnyű mindent a szigorú jog szabályai közé besorolni. Nem minden fekete vagy fehér, vagy mi, értitek :lol:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!

Alice!
Gratulálok!!! :D
Ebben az időszakban kötelező pihi van a babáddal, csakis így lehet átvészelni az éjszakai etetést!!! Én általában reggel szoktam pihizni 9:00- ig (Lara engedi, nagyon nyugodt baba - inkább kiabálós tipus- ). :D Minden szopi után iszok 3 dl folyadékot.
Ő általában 3 órákat alszik, ritkán de kezdi a 4 órás periódust alkalmazni. 100g-t eszik, márha nem 130-at. Este többnyire 8 órakor visszük fürdetni, persze ha nem húzza tovább a lóbőrt. :lol:
Aztán következik a majdnem 3 óránkénti evés 11-ig éjfélig. :lol:

Lafi!
Szerintem Hunor nincs túlsúlyban mert Lara (tegnapi tanácsadási adat) 4880g és 54cm. Két héttel ez előtt volt 4470g!
Ti hamarosan kaptok oltást, vagy már megkaptátok? Mi két hét múlva megyünk.

Mona!
Most már tényleg fellélegezhettek! Ma van a " függetlenség napja".

Gina!
Ezt a pocis képet feltettem az iwiw-re és nagyon sokan azt hitték, h ez valódi kép. :lol: :lol: Kép

-hajnali 05.15- kor játszani támadt kedve:
Kép

-Így szokott tekeregni az ágyában. Csoda, h renoválásra került a takarója is?
Kép

-és amikor gondolkodik evés után Kép

Kép
lara26
 
 


Lara, minekünk feb 12-én lesz oltás és kap rotavírus ellen is asszem, azt írta ki a doki, pontosan nem tudom, még nem váltottuk ki.
Azért mondta a doki túlsúlyosnak mert 2480-ról ment fel 8 hét alatt 5200-ra, vagyis kicsi súlyból csinált nagyot....
Vendég
 


Lafi!

Nem tudom, de szerintem az teljesen normális, ha egy "intrauterin retardált koraszülött" behozza a súlyát (MEG NE SÉRTŐDJ!!!! Csak azért írom így, mert amíg benn volt, végig ezzel baszogattak, most meg azzal, h. elérte a normál súlyát! :evil: ). Szerintem ne izgulj!
Inkább kérdd meg anyudat és anyósodat, h. vakarják elő a te és a párod kölyökkori képeit.
Ha valamelyikőtök dundi hurkás-tokás volt ennyi idősen, akkor valószínűleg ezt örökölte Hunor. Majd lemozogja pár hónap múlva!
Azért ennyi idősen nagyon korai a hozzátáplálás, más babáknál még a HA tápik mennek ilyenkor. Ha úgy gondolja a dokid, h. a tápi hízlalja, akkor miért nem a kölcsöntejcsi mennyiségét növeli a tápi rovására? Vagy miért nem ír "telítő" tápot, mint a Sinlac?
Nem bántani akarlak, nehogy megsértődj, csak a dokidat nem értem igazán! :shock:
Szerintem ne hagyd magad megint beparáztatni (csak most a másik irányba), nem hiszem, h. egy ilyen pici csecsemőt végzetesen el lehetne hízlalni, mert hihetetlenül gyors az anyagcseréjük. És ha elkezd mászni, le fogja mozogni. Meg a dedek fejlődési görbéje sosem követi az átlagot! Vannak elég jelentős ingadozások (Pl. Gergő most megint hosszra nő, a hosszgörbe felső határán mozog, a súlyát viszont most inkább ne is írtam be, mert a hasmenés miatt 1 kilót fogyott :( )!
Ha bizonytalan vagy, inkább kérdezz meg másik gyerekorvost is!

(A másik kérdés, h. nem azért eszik-e ennyit, mert a fűtés miatt szomjas? Mi nem tápiztunk, úgyhogy ehhez aztán végleg nem értek, csak azon filózom, h. akik tápival etetnek, azok honnan tudják, h. elég folyadékhoz jut-e a babájuk? Mert az anyatej ugye egyszerű az "be van állítva", de a tápit lehet töményebbre keverni, nem? És akkor lehet, h. nem is éhes, csak szomjas. De mivel legközelebb megint ugyanolyan tömény tápit kap, végül mindig szomjas marad.
De lehet, h. tévedek! Csak úgy morfondírozok itt magamban, mint Rejo szokott.
Tényleg csajok, aki tápizik, az ezt hogyan csinálja? Teáztattok mellé?)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Lafi... Okulásul Lilla növekedési görbéje (már amíg írtuk... és már amennyit...). Mindenki szerint az a normális, hogy a kisebb babák sokkal de sokkal gyorsabban növekednek mint a nagyobbak mert nekik ugye be kell hozni a lemaradásukat. Lilla is picike volt (47 centi, 2,64 kiló aztán most 10,5 hónaposan kb. 70 centi és 7,5 kiló... Mondjuk ő mostanában alig hízik mert az egészet lemozogja). Ja, a hazahozatal március 18 vagy 19 lehetett. Büszkék is voltunk a növekedésére pedig ő simán anyatejes baba) (bevallom én azért dobtam egy hátast amikor írtad, hogy miket adsz neki... én úgy tudom, hogy a WHO ajánlás 6 hónapos korig vagy CSAK anyatej vagy CSAK táp - vagy ezek mixe... én a helyedben megfontolnám a dokiváltást...)
Kép

(férjem keze javul, ma járt itt az egyik kollégája aki energiával gyógyít -nem röhögni, hétfőn röntgen, akkor majd látjuk, hogy ért-e valamit:)))))) Ártani csak nem ártott:))))

Ja... és Lilla megtanult bólogatni amikor azt akarja mondani, hogy igen... Állat :) Ja, és csak azért nem került a kukába a kedvenc rozsdamentes bögrénk, mert a férjem véletlenül kiborította a papírkosírát (fél kézzel egyensúlyozta...). Hagy ne kelljen árulkodnom, hogy ki pakolta bele... (békás billenős papírkosár, állandóan abban kukázik... de eddig azt hittük, hogy csak kiveszi belőle a szemetet...). A papucsokba meg játékokat pakol... a poharakba fakockákat.... Mindez persze egyik napról a másikra. Ilyenkor dob egy hátast az ember...

Még mindig vissza kéne olvasnom mert csak a legutolsó 1-2 hozzászólásig szoktam eljutni....
Vendég
 


Mindenkinek nagyon köszönöm a gratulációkat!! :)
Íme egy szabad asszony-kismama fotó!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

33. hét, és amilyen lassan növögetett Nóri az elején, úgy belehúzott mostanra!!!

Zazzy! Azt mondja jól, de majd hétfőn kiderül! Ha a kettőből elérte a 60 pontot, jó eséllyel fogják felvenni! A nyelvtant ő is egészen könnyűnek találta!

Lara! Ez a picilány nagyon nagyon szép!!!! :) Az a hajnali játszós fotója csuda jó! És milyen hajasbaba még midnig!


No, és fotó!

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Monácska!
Én is gratulálok!! :)
Csini a pocid!
És gyönyörű a lakásotok(vagy házatok!)

Lafi!
Az én Gergőm tápszeres baba.Nekünk mindig azt mondta a gyerekorvos, hogy testsúlykilogrammonként 150 ml tápit adhatok neki.Ezt számoljam ki, mennyi egy napra, és elosztva annyi étkezésre, ahányszor eszik.Ennél többet nem adhattam neki, mert azt mondta a doki, akkor elhízik a tápitól.Még akkor sem, ha sírt.
Én, ha sírt két etetés közben, akkor teáztattam, és ez így jó is volt.
(persze védőnő szerint nem kell neki tea, de szerintem meg ők is lehetnek szomjasak!!)
Vagy volt, amikor csak kiforralt, lehűtött vizet adtam neki.
Szóval mi így oldjuk meg.
Ja, és még azt is mondta a doki, hogy hetente kb. 200 g hízás a jó.
(Ennek ellenére mi sokszor 300-at híztunk egy hét alatt,de ezzel már annyira nem foglalkoztam, mert úgy gondolom, ha majd elkezd mászni,úgyis lemozogja,és mellékesen apja-anyja is duci kisgyerek volt :lol: )
ezoterike
 
 


Sziasztok!

Nálunk Levi 3 hónapig csak anyatejet kapott,utánna már tápszert,majd 5 hónapos kortól hozzátáplálás:
3820gr-al született
1hónap:5200
2 -"- :6280
3 -"- :7250
4 hónap:8250
majd innentől nem hízott már olyan ütemben:8570,8830,9070,9210,9450,9310,9650 és 1 évesen 9630gr.

6 hónaposan ült és 8 hónaposan kezdett mászni,majd 12 hónaposan menni.Addig jó kis sonkái voltak,de utánna lemozogta.

Kép

Kép
lecso
 
 


Jó reggelt!

NÉZZÉTEK HOLNAP DÉLELŐTT A TV2-N A BABAVILÁGOT!

A PCOS Szívügy Alapítvány és a Lombikbaba Alapítvány közös fellépésének adnak helyet 2 riport erejéig, egy kismamával, egy kisbabával és anyukával és egy kisgyerekkel meg az anyukájával! (A kisgyerek Bogi... )

A www.babavilag.com -on látható az előzetes (a kisbabával).
Vendég
 


Anyó elfelejtettem gratulálni nektek!!! pedig úúúgy örültem, mikor olvastalak! Szóval gratula!!!! :lol:

lafi akkor két hónap alatt hízott 2,5 kilót? mert Johanna, aki majdnem 4 kilóval született, (tehát még behozni sem volt mit), az első hónapban 1,2 kilót hízott, és a másodikban is. az két hónap alatt 2,4 kilo.

bár nekünk is azt mondták, hogy ez sok, nálunk a megoldás a cumi lett, mert mem mindig éhes a gyerek, amikor szopizni akar. van csak a szopási igényét akarja kielégíteni.

kérted ne szóljunk a korai hozátápi miatt, mi mégis szóltunk sokan, de mindenki nagyon korrektül, kedvesen. de baromi jó, hogy ilyen őszinte vagy, remélem megtartod ezt a jó szokásod, ennek ellenére is, hogy mi mindig szólunk. de mentségünkre legyen mondva, mi is csak őszinték vagyunk! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Lafi

A háziorvos mondta h kezd a hozzátápit???(nem tudtam jól visszaolasni)másfél hónapos gyereknél???

A gyerekkori elhizás nem itt kezdődik,Hunort bent a pocakba sem hagyták enni,most se :shock: :lol: ,,,elég kis súllyal született,van mit behoznia.
anno miron is rengeteget evett,annyit mondott rá a háziorvosunk,h ekkora gyerek annnyit eszik amennyit kap,+annyit aminél még ki nem durran.
kb én is úgy csináltam mint Ezo,pl. kb 120ml lett volna az adagja kapott 150ml,(evés közbe egyszer mértem :? és igazából elég is volt neki a többi csak mohóságból lett volna)...ja ÉS NEM IS VOLTUNK HASFÁJÓSAK,DE MIKOR BEVÁGTA A 200 tejet egész éjszaka nyekerget :? ,,ok voltak kivételek...kb 7-8 hetes korára beállt az h annyit evett amig nem lakott jól.
Megpróbálhatod igy(Rambóka is mondta)közbe meg teáztatod vagy vizzel itatod!
hozzátápival megvigyázzni ennyi idősen a bélrendszere nem fejlett a répa és társaihoz!!!!

03.21 4060g jöttünk haza
03.29 4510g
04.11 5090g
04.25 5590g
05.10 6070g
06.07 6700g
07.17 7540g innentől már kevesebbet hiztunk,most 9340g Mironkám!

Ja köszönöm,csúszik a költözés :x ,kb 2 hónapot úgy néz ki,de tuti megyünk 8) .
Maradunk Kecskeméten,,tavasszal várunk Lafi benneteket! :wink:

Boccs a többieketől,h nem irok
Vendég
 


Ja igen Lafi, igaza van Rejónak , anno nekem is ő javasolta a cumit!
Szóval amikor megette az előírt adagot, és esetleg még sírt, akkor cumi be és nyugalom volt.Próbáld meg!
Pl. sógórnőm nagyon cumi ellenes volt, de rájöttek ők is, hogy jó megoldás!
ezoterike
 
 


Lafi!

Málunk marci 3500-tel született, és bazira visszafogyott a kórházban, 3000-re. nem volt tej, tüdőgyulladás, antibiotikum, ilyesmi.
kb 3-4 hetesen kezdett igazán hízni, havi 1-1,5 kilót, fél éves kora után kevesebbet. gyönyörű, 10 kilós baba 1 évesen!

egy nem egész 2 hónapos baba még nem nagyon ehet ilyesmit, egyrészt a bélrendszere miatt, másrészt a zöldségekben lévő rengeteg vegyszer miatt sem. (nem tudsz olyat venni, amiben nincs, max olyat amiben kevesebb van)

egyébként ha ezt a doki javasolta, akkor én is elgondolkodnék a váltáson.
egy ilyen dokihoz tartoztunk mi is, 2 hónapos babáknak salátafőzelék (jó kis nitráros), kb 55 éves (ez még nem baj), és úgy üvöltött, hogy én is majdnem kiszaladtam a rendelőből.
a gyereknek nekiesett, valszinű egy életre megmarad benne. 1 látogatásom volt nála.
a mostani dokinéni nagyon aranyos, kedves, neki is van két kisfia.

Marciban sajnos benn maradt a sokk, és azóta is mindig sír. előtte vigyorgott az előző dokira.


a babák szopóreflexe bazi erős ebben a korban, és ezt valszinű a tápi benyakalása nem elégíti kei. van, hogy a cicin is csak cumiznak.
megoldás lehet a cicin cumiztatás (igy lehet, hgogy több lesz a tejcsi is), vagy a cumi. ha tényleg éhes, akkor én egy nagyon picit higabbra csinálnám a tápit.

egyébként nekem az összes ismerősömnek havi 1 kilót hízott a gyereke szopi mellett.
sőt, volt aki 8 hónapra született kis súllyal, ott havi 1,5-t.
beléjük van programozva, hogy be kell hozni a lemaradást.

esetlehg egy LLL tanácsadónő tudna segíteni.
sarlai doktornőnél voltunk mi, és nagyon bejött.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Rejo!

A Spár pontokat még tegnap előtt feladtam, csak amilyen szenilis vagyok elfelejtettelek felhívni, gondolom azóta már megkaptad. Küldtem két üres gyűjtőt is, ha netán kellene.

Csakegy!

A pedálos kuka ezért jobb! Én már jó ideje mindig belenézek mielőtt bedobnék vmit, hátha figyel benne néhány játék, mobiltelefon, esetleg slusszkulcs..... :twisted: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


rambóka: Legók még nincsenek itt, férjem nem tud vezetni, min. 1 hét még amire el tudja hozni... (jó esetben). Sajna ez van :((((
Vendég
 


(ja... és tegnap majd' meghaltunk a röhögéstől. Lilla ugye még egy éves sincs és máris elkezdte kizsebelni az apját. Odament a táskájához, kivette belőle a pénztárcát, kinyitotta az aprópénzes rekeszt és lelkesen szedegette belőle kifelé a pénzt :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Kicsit korán kezdi... nem? :roll: :twisted: :shock: )
Vendég
 


Csakegy: Kizsebeli Apát? :lol: Hihi, nem lehet elég korán kezdeni :lol:

Kép

Kép
bettica
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?