Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jó sokat írtatok ,mióta nem voltam :lol:
A babák imádnivalóak, egy-kettő, meg kimondottan gyönyörű(persze mindegyik szép)

Nálunk sajnos a nem evés dolog 1 hete még rosszabb lett 400 gr körül eszik /nap, de azt is vért izzadva.Persze vokt 1-2 nap amikor közel jártam a kiboruláshoz. 90 gr-t hízott 2 hét alatt :cry:
Holnaptól 3 napig befekszünk egy kórházba, alapos kivizsgálásra. Á nem parázok....
:cry:

Szurkoljatok!

Kép
mona1978
 
 


ja és Nyafi felvidított (ez most rém fért)a monológ és mennyire igaz

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok,

Mona,
szurkolok Milunak! Remélem minden rendben lesz.

Bodzi, kicsi Bencéd nagyon tündéri!

Igyekszek visszaolvasni.
Addig is puszi mindenkinek!

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Nem mindig tudok bejönni hozzátok, mivel Bogi születése óta kisfiam Barnus állandóan beteg. A múlt héten 4 napot volt bölcsiben és szombat estére már lázas lett és folyt az orra. Tegnap voltunk dokinéninél..hát igen virus megint. Pedig adok neki Bérest, echinacin cseppeket. Remélem hamar jön a tavasz a jó idő és egy időre vége a légúti bajoknak.

Bogicám sokat eszik..néha túl sokat :-)))) 6020gr és 60cm. Heti 20-25gr-ot hizik. 150-200gr között szokott szopizni. Persze ha 200at szopik a következő szopizásnál kevesebbet iszik. Hasfájásra én az Infacolt adom neki és nekem nagyon bejött. Ezt adtam Barnusnak is anno. Én mindig úgy tervezem a napot, hogy fürdetés után szopi, majd alvás. Szerencsémre Bogi egyedül alszik el a szobájában, majd éjfél körül kap még. Ki se nyitja a szemét, úgy pelenkázom, majd a szopizásnál se nyitja ki, majd böfi aztán alvás és 5-6 körül ébred, pelus csere, szopi, alvás. A következő szopi után nem alszik, hanem játszik a logokkal, csörgövel az ágyában, ha megunja akkor a pihenőszékében játszik és vigyorog a kismajomra ami mozog. Ma az 1 órai szopi után kitettem a babakocsiba levegőzni. Egy órát volt kint, majd behoztam és még mindig alszik, de már hallom hogy néha nyögdicsél lassan itt a következő szoptatás.

Nem tudom, hogy már volt róla szó, hogy valaki beadatja a rotavirus elleni oltást?? Ki mit hallott róla??

Mona, remélem minden rendben lesz Miluval!!

Sziasztok: Éva (Szenilla)

Kép


Kép
szenilla
 
 


Kép Bogi pihenőszékében

Kép


Kép
szenilla
 
 


Kép Barnus a pihenőszékkel játszik (beleteszi Brummáját)

Kép


Kép
szenilla
 
 


Mona kitartás és szurkolok , hogy minden rendben legyen!

Ma megkaptuk a két hónapos oltásunkat, Bendő elég jól viselte, csak a szurinál ordított :). Utána már minden oké volt.
Bendő 5770 g és 62 cm. És szerencsére minden oké vele. Ma egyszer 240 g-ot evett! Azt hittem rossz a mérleg. Természetesen utána még két kajánál csak 40et. Úgyhogy beosztotta azt a hatalmas adagot.

Eltűntetek lányok egy picit, merre vagytok?

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!


Bodzi: Köszönöm a dicséretet! :)

Mona! Szurkolok nagyon! Milu anyatejes baba?

Szenilla: Apor is 20-25 dekákat hízik hetente. A rekordevése: 210 gramm, bár nem mérem csak naponta háromszor. Apor mindig másképpen eszik. 5- 8 etetés van egy nap, attól függ hányszor kér enni. Teljesen rábízom a dolgot. Csütörtökön lesz mérés, majd leírom az új adatot.

Én nem tudom pontosan, hogy Apor hány cm, de a 62-es ruhákat kezdi kinőni. Már 68-asakat vásorolok neki.

Tényleg, akik egy gyermekesek. Mikor szeretnétek testvért? :)

sziasztok, Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita: én kb 3-4 év korkülönbséget szeretnék a két baba között.

Kép
vargaviki
 
 


Viki!

Köszi a választ.
Én pedig nagyon keveset. :)
Ősztől, de legkésőbb januártól szeretnénk a második babát. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Mi is gyorsan szeretnénk egy öcsit (elsősorban a korunk miatt, én 33 a férjem 39), 2 év korkülönbséget tervezünk köztük, tehát ez év végén kezdünk majd el újra próbálkozni.
Tényleg nagyon eltűntek a csajok, mi van? Manó, Banyus..? :roll:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!
Jó nagy babák!!! :shock: Lányok nektek mi a napirendetek? fürdés kaja utolsó? fürdés elött is kajáltok? szokott akkor még aludni?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok lanyok!

Nalunk a ket gyerkoc kozott 3 ev a kulonbseg. es szerintem ez az idealis. A naggyal mar nincs annyi baj, egyedul furdik, elmegy a wc-re, eszik, oltozik. Igy sokkal konnyebb, tobbet tudok a picire figyelni. A baratnomnel 2 ev volt a kulonbseg a ket gyerek kozott, es biza eleg nehez volt, mivel kettot kellett pelenkazni , etetni. A konyvek szerint 3 evesen kezdenek el onallosulni a gyerekek, igy ez pont jo egy kistestver erkezesekor, mivel a nagy mindent egyedul akar csinalni, az anyuka igy felszabadultabb. Egyebkent nalunk 2 ev a gyermeknevelesi segely, igy az anyukak itt is 2 ev kulonbseggel tervezik a testverket, hogy a ket gyerek kozott ne kelljen visszamenjenek dolgozni.

Tejcsi: ezen a heten gyenge tejelo voltam. Mar delutanra fogy el a tejcsi. Minden szopi utan fejek, igy estere van 125 ml tejunk, de a kis haramia nem falja be a cumisuveget, mar 3 fele cumit kiprobaltam es csak visit torkaszakadtabol, amikor be akarom tenni a szajaba. A kis kanallal sincs nagyobb eredmeny, mivel loki ki a kis nyelvevel a tejet. Van valakinek otlete, hogy mit lehet csinalni. Estere mar nagyon ehes lehet a pici, nem sir, csak nez nagy szomoru szemekkel, a potlast pedig nem hajlando elfogadni. Erdekes, hogy a lanyommal nem voltak ilyen gondjaim, 10 honapig szopott, es mindig pont annyi tejcsi volt, amennyire szuksege volt Zsofinak.

Alvas: allitolag 6 kg-oson atalusszak az ejszakat, mi most 5650 gramosok vagyunk, de mar csak egszer ebred meg, ilyenkor adok cumit, igy eszunk este 11-kor es reggel fel 6 korul.

Furdes: nekunk nem mindig sikerul ugy, hogy furdes es utolso kaja. Mivel ket gyerkoc van, igy van ugy hogy eszik es utana kaja kb. 9 -kor. Utana ebren van 1-2 orat es csak az utan jon az utolso kaja.

Oltas: nagy siras a szuri utan, ket napig volt hoemelkedese, de egyebkent minden rendben volt.

Szep napot mindenkinek!
Gyertek gyakrabban, olyan jo olvasni benneteket. Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Mona!

Szurkolunk nagyon nektek! Amint tudsz valamit gyere és írj :( Lehet egy sima vérszegénység is a ludas.

Nekünk megvolt a 3 hónapos oltás, lett egy kis hőemelkedése, pedig az első oltástól nem volt. De végülis vigyorgott játszott, nem viselte meg. De a BCG oltást továbbra is esélyes hogy újra megkapja, fél éves korában döntik el.

Tesó: Szerintem nagyon függ attól milyen az első baba. én sem akartam nagy korkülönbséget, kb 2 évre gondoltam de Emma az első perctől olyan nehezen kezelhető és minden energiát lefoglaló baba volt hogy 2 évig szóba sem jött a tesó. Aztán 2 éves korában volt egy kicsit nyugodtabb időszaka akkor én beválllatam volna, de a férjem még nem, akkor visszamentem dolgozni, és ha már visszamentem akkor meg akartuk csinálni a költözést. Végülis 3 éves korában költöztünk, 1 évig egy szobában laktunk mert csináltuk a tetőteret. Na így lett nekünk 5 év a korkülönbség :D De egyébként nem rossz ez a 4-5 év korkülönbség sem. Bár kétségtelen hogy 1-2 évvel jobban összenőnek a gyerekek. ha olyan lett volna az első babaám mint Berti akkor valószínű nálunk is kissebb lett volna a korkülönbség. ha meg a második gyerkőc az elevenebb na az szívás de akkor már ugye nincs visszaút :lol:

Igazságszerint a férjem nálunk nem is akart több gyereket, azt mondta még egyszer nem tudja végigcsinálni a folyamatos üvöltést, éjszakázást, kiborulást, állandó hányást :roll: ,mondtam neki hogy nem egyformák a babák, aztán jött azzal hogy ha garantálom hogy fiú lesz akkor legyen :shock: mert a fiúk nem olyan hisztisek, na bejött neki, de szerintem ez nem nem függő.

Nálunk a napirend még mindíg egyfolytában változik. Én abszolút Bertihez igazodom egyenlőre, ha álmos viszem aludni, ha nem akkor velünk van. 2 napig elaludt 9-kor este és csak enni klet fel éjfélkor aztán aludt reggelig (8-ig kb). tegnap viszont megint fent volt 1/2 12-ig, éjjel evett 5-kor és most azóta durmol. Pedig tegnap ivott tápszert 3x60 ml-t, előtt emeg 2 napig egy kortyot sem. Szóval nálunk ez sem jön be hogy ha tápszert kap tovább bírja éjjel.

Méreckedtünk is a doki néninél: 63,5 cm és 6080 gr. 560 gr-ot hízott, az nem sok de azért még épp elég.
Nekem már kb 1 hónapja átaludja 98%-ban az éjaszkát, szóval nem hiszem hogy a 6 kg-os határhoz van ez kötve. Tudok olyan babaát aki még egy évesne is, sőt 2 éveen is többször kel éjjel szopni. Ez általában már nem éhségből van hanem felébred picit és csak cicire tud visszaaludni. na remélem ilyen nem lesz nálunk :oops:

Ja, képzeléjétek tegnap egyik szopi után visszajött az egész kaja Bertiből, sugárban, dőlt orrán, száján ,itt volt egy ismerősünk annyira megijedt, mondtam neki na a lányom ezt csinált aminden egyes evés után kb fél éves koráig, de utána is napi 1x 2 éves koráig:roll: Úgyhogy még csak meg sem ijedtem. Így Bertike sem ijedt meg szerencsére. De hogy mitől volt, mert ő azért ekkorákat nem szokott bukni. Egyenlőre az oltás számlájára írom, mert azóta nem ismétlődött meg.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Babuci!

A csont az szerintem a farokcsont, van akinek nagyobb van akinek kissebb. nekem is eléggé érezni, gyerekekeét még sosem néztem. Hiába no, a majmoktól származunk :lol:

Az öklét Berti is szopja ezerrel, de neki sem pirosodik ki.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Meli!

Márknak is milyen cuki göndör haja van! És hogy látszik már most. Emmának is göndör volt, de neki csak kb 9-10 hónaposan kezdett látszódni és kb 3 éves kora után már eléggé kisimult. Pedig addig extra göndörke volt, de ahogy elkezdtük rendszeresen vágni eltünt. Viszont az alja még most most is göndör, nincs egyenes haja csak már úgy ha valaki ránéz nem látszik. Viszont épp ezért nagyon nehéz neki fésülni :roll: Kiváncsi vagyok Bertinek milyen lesz, bár eddig teljesen más a kinézete mint Emmának, szóval lehet ebben is más lesz.

Tényleg, annyian mondtátok ezt a jé, milyen kék szeme van dolgot. Tényleg annyira kék? Mert én még mindíg nem vagyok benne biztso hogy nem fog bebarnulni. Akinek tuti kék szemű a gyerkőce mert mindkét szülő kék szemű olyan van közöttünk?
nem nem mintha olyan baromi fontos lenne ez a dolog csak kiváncsi vagyok :D 8)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szenilla!

Én gondolkodtam ezen a rota vírus oltáson, de lebeszélt róla a dokinő és a védőnő is, remélem nem bánom meg. Azt monták a praxisukban nem nagyon szokott előfordulni rota fertőzés itt a környéken. Emma ugye volt rotás, de ős bent kapta el a László kórházban így ebből nem vonhatok le nagy következtetést. Azt írják 2 éves tapasztalat van az oltásról, tehát hogy addig véd kb. Meg fura ez nekem hogy nem adható be fél éves kor után. Miért? Akkor most véd vagy nem? 6 hónapos kor alatt véd utána meg már nem? És ehhez a sok bizonytalansághoz ugye elég drága.

De nagy dillemma volt, legalábbsi nekem mert tudom milyen durva a rota fertőzés (én is elkaptam a Lászlóban, nagyon sz@r volt, infúzióra kerültem életemben először)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szenilla!

Írod hogy a fiad állandóan beteg mióta a Bogi született, hát nálunk is kb így van, pedig az én lányom soha nem volt beteges. Már kezdem azt gondolni pszichés. Mert nem nagyon beteg, csak egy ksi hőemelkedés, egy kis nátha, köhécselés. De januárban volt vagy 1,5 hetet oviban. Miközben amíg dolgoztam nagy ritkán kellett velel táppénzre jönnöm. Pedig akkor egész nap bent volt, most csak ebédig.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Meli!
Nagyon furcsa nekem, hogy estére elfogy a tejed, ugyanakkor ilyen sokat le tudsz fejni. A 125ml szerintem nagyon sok! Ezek szerint nem üríti ki rendesen a kisfiad a cict, nem? Mennyi ideig szopizik? Esetleg nem lehet ritkábban etetni és tovább mellen tartani? Csak egy ötlet... :roll:
Vacak, hogy a cumit nem fogadja el, nekem szerencsére nincs ilyen gondom (bár Zita is szívesebben és hosszabban eszik ciciből), kanállal pedig valóban nem lehet nagyobb mennyiséget beléjüktukmálni, nálunk 20ml a max. Lehet olyan szerkezetet kapni, amit mellre kell rakni, így a babának olyan, mintha mellből szopizna, közben pedig egy üvegből jön a kaja, "szoptanít" asszem ez a neve. Bár én valószínűleg nem ruháznék be ilyesmire, inkább kitartóan próbálkoznék a cumisüveggel. Nap közben is kínálnék neki sima cumit, hogy szokja. Esetleg megpróbálhatnál bimbóvédővel is szoptatni néha, az kicsit hasonlít a cumisüveghez, hátha azt elfogadja (nem biztos, Zitu is hol elfogadja, hol nem), azután pedig lehet, hogy nem idegenkedne a cumisüvegtől sem. Hát nekem ezek jutottak eszembe...

Én is úgy tudom, hogy 6 kg körül kezdik átaludni az éjszakát a picik, mert akkor bírják hosszab ideig kaja nélkül. Kivételek természetesen mindig vannak. Zituval most közelítünk az 5kilóhoz, de képzeljétek, hogy ma csak reggel f6-kor kért enni!! Előtte este 8kor evett, egy mukkanás nélkül elaludt kb. f10-re. Persze én ébredtem 2kor és 4kor is automatice, az egyik mellem reggelre olyan volt, mint egy túlfújt gumilabda, csoda, hogy egyáltalán be tudta kapni a mellbimbóm. Nyílván ez nem lesz így minden este, de már kezdenek mutatkozni a jelei, hogy lassan-lassan át fogja aludni az ájszakát a kis gyöngyöm :D

Manó!

Már aggódtam hova tűntél :D Múltkor kédezted, hogy hogy bírjuk egy szobában. Képzeld azóta a férjem, teljes költözési lázban ég (mert este nem engedem hangosan nézni a tévét, ő meg úgy nem hallja), külön szobát szeretne mindenképp, szóval alig várja, hogy eladjuk apum panellakását, hogy abból a pénzből indulhassunk tovább. Úgy néz ki a XV kerületben veszünk majd valamit, mert ott ki lehet fogni 15millió alatt olyan házrészeket, amikhez tartozik kis kert... álom édes álom... (Még jó hogy egy rakás pénzt ráköltöttünk erre a lakásra... :twisted: )

Korkülönbség. Az 5 év nagyon ideális szerintem. Köztünk is annyi van a húgommal. Emlékszem, hogy én annak idején meg voltam hallva egy kistesóért, nagyon-nagyon akartam, pénzt gyűjtöttem (70 forintot! :lol: ) és odaadtam a nagyanyámnak, hogy hozzon nekem egyet a kórházból. Sose felejtem el a csalódást, amikor hozott egy játékbabát... A tesóm amikor megszületett rajongtam érte, éjszaka keltem hozzá ringattam a kiságyát, "neveltem", játszottam vele, szóval anyáméknak nem kellett vele sokat játszani. A fotókon-filmeken is látszik rajtam az imádat, igazi kis bébiszitter voltam. 4 évesen megtanítottam írni-olvasni, aztán kamasz korára kezdte megúnni az anyáskodásomat... :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi

Koszike a tanacsokat! Sajnos a kisfiam csak addig hajlando szopizni, amig erosen jon a tej, mindig benne hagy 15-20 ml-t. Igy gyul ossze estere az a sok tejcsi, amit vegul a lanyom iszik meg cumisuvegbol. :evil:
Erdekes, hogy a hazug cumit (Nuk fogszabalyzos) szo nelkul elfogadta, de a cumisuveg nem tetszik a kis legenynek.
2 nappal ezelott, semmit nem evett este 8-kor, igy egy oran keresztul kinoztam az uveggel es oriasi visitasok aran sikerul 65 ml-t beletomjek. Meg probalkozom az uveggel, azt hiszem... :shock:
Kellemes delutant

Kép
Kép
meli78
 
 


Meli!
A 15-20ml tényleg nagyon sok, hogy benne hagyja, ez azt jelenti, hogy ő legalább még 30-at ki tudott volna szívni. Milyen gyakran eszik Márk? A suttogó ír erre valamit, de már nem tudom mit, ha szeretnéd, akkor megnézem. Nem lehet, hogy túl gyakran kap enni, és még nem elég éhes? Ha ritkábban kapna, akkor lehet, hogy több energiát belefeccölne, és alaposabban kiszívná. Úgy rémlik régebben azt írtad, hogy két mellből szoptatsz, és utána mindkettőt lefejed, ugye? Én úgy tudom elég azt lefejni, amelyikből előszőr evett, így a köv. etetésre a "második mellben" több tej lesz, azzal kell kezdeni és így talán többet is eszik a gyerkőc.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi!

Rossz pénz nem vész el :lol: csak itthon volt a lányom.

Hát valahol megértem a párod, az enyém sem volt hajlandó egy szobában lenni a gyerkőcökkel és végülis nekünk bejött. nekem mindkettő első naptól külön van. és tény hogy így amikro elalszanak akkor már lehet bármit csinálni :D Az a férjem elég rossz alvó és ezért sokszor tv-zik későn is, főleg ez az ok. A babát meg zavarná ugye. Szóval jó ez nekünk így.

A 15 milkó alatt kerteset keresni kérdést mi is körbe jártuk, azzal nehezítve hogy anyukámmal költöztünk +a férjem nem volt hajlandó házrész vagy sorházat venni, mert nem akart közösködést, elég nekünk anyukámmal közösködni :lol: Végül ezért vettük meg ezt a házat, ami nem ideális méretét tekintve de legalább van külön kis zuga anyukámanak is nekünk is, teljesen önálló tehát a férjem kívánsága is teljesült és hát majd még bővítgetjuk. És hát emiatt költöztünk a 17. kerületbe, ami a világ vége, annyi az előnye hogy a BKV bérlet érvényes. Egyébként mi laktunk a 15. kerületben is panelban, én imádtam, az sokkal közelebb volt mindenhez. De ott tényleg csak házrész lehet ennyiért venni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Meli!

De furcsa amit írsz, az én fiam sem egy cumisüveg fan, de azért ha éhes elfogadja. ha visít és nem kell neki akkor nem éhes. Mert egyébként ő cicivel is olyan mint a tiéd, hogy csak addig kell neki amíg ömlik belőle. Mi lenne ha nem eröltetnéd, hanem csak akkor adnád neki amikor már tényleg nagyon éhes. Szerintem amíg csak szomorúan néz nem éhes :oops: Hány óránként eszik? mert Berti van hogy már csak 5 óránként kér, de a 4 a minimum amit ki kell várni ahhoz hogy rendesen egyen. Egy próbát megér szerintem.

Fürdésről jut eszembe: Berti utálja kb 2 hete. amint a vízhez ér üvölt mint a sakál, rugdos össze vissza , alig tudjuk lemosni már venni is kell ki. nem értem miért. Eddig sem vigyorgott de elviselte.

Más: Nálatok mekkora pelust hord a gyerkőc? Bertir emég mindíg bőven jó a mini, pedig az van ráírva hogy 6 kg-ig, a midire meg hogy 4-től, de rápróbáltam egy midit Bertore hát óriási.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Meli!

Nálunk olyna is van hogy szomorúan néz, adom a cumisüveget hátha éhes, és el is kezdi szívni, amint elkezd belőle jönni a tápszer éktelen sírás. ilyenkor általában kiderül hogy a sima cumit szeretné, és azért keseredik el mert elkezd folyni a kaja. Általában ilyenkor álmos. De már kezdem egész jól felismerni mit akar. És az sem jelent semmit ha ilyenkor mellre teszed és azt meg szopja, mert lehet komfort szopira vágyik csak.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hát lányok én nem tudom mi jön még... kb mi is úgy állunk, mint Mona-ék... :( Hanna nem hajlandó enni... és persze ennek megfelelően nem is hízik rendesen... ma megyünk este a dokibácsihoz, kíváncsi vagyok, hogy mit mond.

Hanna is csak addig eszik, míg dől a tej és utána nem tudom beletuszkolni a szájába sem a cicit, sem a cumisüveget. Már azt szoktam, hogy amit lefejek reggel tejet (kb 50-60 ml) azt odaadom fürcsi után és csak utána kapja meg a cicit. De egyszerre 40 milinél többet nem hajlandó enni... :shock: de nem sír, nem nyűgös, tök mosolygós kiegyensúlyozott baba... hát kész vagyok...
már nem csak nem alszik, de nem is eszik??? :evil:

tegnap este adtam neki 40 mili tejcsit cumisüvegből. Nagy nehezen elfogadta és megitta. Aztán kapott 40 mili tápit kiskanállal, azt is most már jóízűen bekanalazta. Jut eszembe Meli! Én most már úgy szoktam, hogy a hordozóba teszem úgy, hogy megdöntöm a hordozót, hogy szinte fekszik benne és úgy kanalazom. Így sokkal kevesebbet lök ki, mert (csúnya dolog, de hasznos) lecsúszik a torkán... szóval tápi, de abból kibukott elég sokat. Aztán este még cicit is szívott, de most meg sztem ez volt a baja, hogy sokat evett (legalábbis magához képest), mert nyugtalan volt egész éjszaka és 2x kakilt. De az egyik annyira tele lett, hogy szinte nem is volt fehér felület belül a pelusban...

Ja ez a másik. napi 2x simán telenyomja a pelenkát... gyakorlatilag olyan, mintha átmenne rajta a kaja... és mikor szopizik, akkor is csak max 5-10 percet és nem tudom visszatenni cicire. Már azt is próbáltam, hogy a másikra, mert abból akkor megint ömlik neki, de akkor már azt sem fogadja el. Sír, de amint abbahagyom a tuszkolást, akkor vigyorog és dumál... nem értem... nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mond a dokibácsi ma...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci!

mennyi az a nem hízik normálisan? mert nálunk is ez van? berti max 5 percet szopik, ha eröltetem sír de végülis most is hízott 560-at egy hónap alatt és az bőven jó. Sőt, ahogy néztem a lányom fejlődési görbéjét ő aki elinte hízott 1200-at egy hónap alatt szóval ő is leállt eddigra, 500 gr, majd már csak 300 gr egy hónapban.
Szóval egyáltalán nem biztos hogy baj van.

Egyébként a kiskanalazásnak ilyenkor már nincs akkora jelentősége szerintem, ha esetleg cumisüvegből jobban elfogadja, mert azt az elején szokták javasolni nehoyg cumi zavaros legyen. de ennyi idősen már nem lesz az. berti is simán váltogatja a cumisüveget és a szopit. De megfigyeltem hogy ha 3 óránként adnék neki kaját akkor tök bénén szopik, csak nyalakszik szinte, bezzeg ha jót aludt és elteleik 4-5 óra akkor úgy szopik ahogy a nagykönyvben meg van írva. és pl a tápszeres dobozon is a 3-4. hónapban már 4-5 evés van írva. Szóval én nem eröltetem amíg mosolygós, jókedvű.

Végülis nem cél hogy 5-6 hónaposan 9 kilósak legyenek, márpedig ha mindne hónapban 1 kilót híznának akkor oda jutnának, miközben egy 1 éves baba ha 10 kilós már kis ducinak számít!

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szóval egy ducika baba fejlődési görbéje:
sz: 3400
1. hónap 4280
2. 5500
3. 6050
4. 6600
5.7300
6.7700
7.8200
8.8450
9.8750
10.9510
11. 9750
12. 10100

És ez végig az átlag feletti sávban van a lányok súlyfejlődési görbéje szerint.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hanna 3230 g-mal született és jövő hét kedden lesz 3 hónapos és most 4960 gramm.

1 hónaposan volt 3960 g, ott tehát a hízás 1 hónap alatt 730 g volt.

2 hónaposan volt 4720 g, ott a hízás 760 g.

Most jövő héten lesz 3 hónapos és most 4960 g, tehát ebben a hónapban eddig a hízás az 240 g! Az nagyon kevés!! Még ha egy hét alatt hízik 200 grammot, még akkor is nagyon kevés!

Nem értem, hogy miért állt így le, pedig tejcsi nagyjából van. De soha nem hisztizik, hogy kevés a tejcsi... azért kicsit aggódom, hogy mit mond a doki...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci!
Szerintem nem vészes egyáltlán, hogy most csak 240g-t hízott, jövőhétre több lesz. Még ha kevesebb is kicsit, mint az átlag, attól még normális. Szerintem. Tegyél már föl képet a lánykádról, hagy lássam, hogy néz ki mostanában Hanna. :)
Ahogy nézem a hízását, szinte grammra úgy hízik mint Zitusom, csak ugye mi 3 héttel fiatalabbak vagyunk.

Manó!

Olyan görbéd nincs, ami nem ducika, hanem "normál" lányka hízását mutatja?

Egyébként egyetlen egy kivételt leszámítva, Zita sem eszik meg többet 30-40ml tápszernél (anyetejet viszont igen), amikor pótlásként adom. Úgy látszik a cicis babák ilyenek, én megértem őket. Nyílvánvaló ha nagyon éhesek, akkor megisznak többet is. Tudjátok múltkor írtam, hogy mióta nem méricskélek, azóta több lett a tejem, na ez továbbra is igaz, már vagy egy hete nem kapott Zita tápit (kínáltam, de nem kellet neki), annyira jó! (Bár már az sem zavar, ha adni kell neki) Sőt már a fagyasztóban is van egy-két adag! :D :D

Banyussal mi van? Már vagy hete nem írt!
Teszek fel néhány vicces képet Zitáról, olyan helyes rajtuk:


Gyakran bealszik cicin, és utána így néz ki:
Kép

Apukája ölében:
Kép

Ez nem vicces, csak olyan édes kis rózsaszín babalány: Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok Lányok!

Manó! Én is gondoltam arra, hogy Barni pszichés okoból lesz beteg, de dokinéni megnyugtatott, hogy az nem igy nyilvánul meg, hanem másképpen. Barni is kicsit beteg, hőemlekedés, folyik az orra.
Bogi születésekor minden összejött nálnunk, nemcsak, az hogy Barnus bekrupposodott, hanem az, hogy nov 5-én meghalt a kisebbik húgom (26 éves volt). Elgázolta egy teherautó és egy autó a zebrán..szegénykém át akart menni...és a zebra közepééig el is ért, de ott a teherautós nem látta elütötte és átlökte a másik oldalra, ahol egy skodás 35 méteren kersztül tolta..(a Naplóban volt róla riport), ezekután uralkodnom kellett, hogy nehogy megszüljek, majd egy hétre rá szülés, Barni beteg, közben intézni a húgom dolgait, aggódni, hogy a szüleim nehogy rosszul legyenek...izgulni, hogy legyen tejem a tragédia miatt...szóval kész voltam. Eddig nem irtam ezt nektek, mert nagyon nehéz volt róla beszélni. Szóval, emiatt is gondoltam, hogy esetleg ez is megviselte Barnit, habár ő még nem tudja, hogy Nenéje már nincs közöttünk...

Én eddig minden etetésnél mérlegletem Bogit, mostánban néha megmérem, hogy mennyit eszik. Úgy tudom, hogy heti 150gr kell hizni. Van egy képlet, hogy 150g*aktuális kg osztva evések száma. Legutolsó mérésnél Bogi kevesebbet hizott, viszont sokat nött ..ezt is figyelembe kell venni.

Ti szoktátok figyelni, hogy mit esztek?? Én nagyon zabás vagyok :-) Vicces, hogy terhesség alatt nem. A kubu nálam is hat :-) Tegnap bablevest ettem..gondoltam lesz-ami-lesz :-) ..nem lett semmi...

Megyek, mert éhes a kis Bogikám

Sziasztok: Éva

Kép


Kép
szenilla
 
 


Tusimi!

babaszoba.hu-n be tudod írni a kalkulátoroknál, és ott látod is egyből hogy melyik sávban van. Én is ott vezettem, onnan tudom. Most Bertiét is. Egyébként tök érdekes mert a lányban 3 hónaposan a 6050 gr az átlag feletti, míg most fiúban a 6080 gr az átlagos közepe. Ezek szerint elvileg a fiúk átlagosan nagyobb súlyúak.

Szenilla!

Ez szörnyű, ami a hugoddal történt, én nem is tudom hogy lehet egy ilyet feldolgozni:( Én nem hallottam, akkoriban ugye nem sok időm volt tv-t nézni épp.

Babuci!

ha megnézed Emma 1-2 hónapra hízott 1200-at és 2-3-ra 550-et! Mindeközben mint az óramű 3 óránként evett nappal. És akkora adagokat pontosan ami a tápszeres dobozra van írva. Én nem aggódnék a helyedben. Azért persze beszéld meg a dokival, jobb félni mint megijedni ugye, néha extrém esetkben lehet betegség is az ok, de egy állandóan mosolygós jókedvű babaánál én nem hiszem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!


Tusimi,ari vagy, vagyok mostmár, végre!!!! bedöglött a gépünk, és most vettünk végre egy újat, no nem hiányzott, de hát gép függő lettem, be kell valjam:-)))))

Szenilla, ez nagyon borzasztó! :( :( :( Nagyon nehéz lehett, lehet még most is neket:-(

Csikken, örülök, hogy jelentkeztél. Mesélj már magatokról! :)

Korkülönbség, nem tom már ki írta, de tényleg gyerkfüggő szerintem is. Én nagyon örülök, hogy így alakult. De tény, hogy Barni nyugis gyerek, és kaptam egy tündéri babát mellé. Egy szavam sem lehet. MÁr azon gondolkodtam én is , hogy normális e , hogy ennyit alszik??? :lol: Mindenesetre ha lemegy ez az infulenzás idő, vetetek vért, mert én is és Barni is vérszegény volt. Szóval felkel kicsit fennt van, elnézelődik, aztán alszik magától. Szóval egy álom bébi, nálunk nekem lenne szükségem alvási tanácsadóra :lol: :lol: egyszerűen nem tudok aludni 2-3 óránál többet :roll: és de, pedig álmi vagyok. :shock: szóval nem tom.....Pedig én olyan jó alvó....voltam.... :oops:
na de ez legyen a legnagyobb gondom:-)
De azt hiszem egy eleven, izgő mozgő zizegő gyerek mellé, eszembe sem jutott volna másikat szülni a közeljövőben:-) Nálunk a nem alvás volt a probléma, gyakorlatilag úgy festett a dolog , mint Babuci HANNA babusnál, nappal tündérke volt, aztán este előbújt a kisördög. Ezért döntöttem úgy , hogy ha már nem alszok, akkor inkább jöjjön a kistesó, mindegy hányszor kell felkelnem:-))) /Persze ezt most beláttam , hogy ökörség, amikor a kiskutyákhoz is keltem, mert két lábon járo zombi lettem.:-)/// Na meg imádta a gyerkőcöket, és gondoltam jó lenne, ha mindíg lenne játszópajtása.:-)
A kiskorkülönbség inkább azért jó sztem, hogy kevesebb az esély a féltékenységre, jobban összenőnek, eljátszanak. A nagy, hogy nem úgy játszanak el egymással. És nem mindenki olyan jó tesó , mint Tusimi, aki ennyire babusgatja :lol: Persze a nagy korkülönbségnek is vannak nagyon jó előnyei. És ebben igaza van Melinek, hogy sokkal önállóbbak. A mégnagyobb, pedig mégtöbb segítséget jelenthet.
Na mindegy, egyenlőre én még mindíg szeretnék egy harmadik babát, de kizárt!!!!! hogy két év múlva!!!!!:-)))) vagy hamarabb, amit remélek nem, de a huncutkodásnak nagy ára lehet. Mostanában olyan nem tom milyen szenzitív vagyok, azon vicckelődtünk apival lehet hogy terhes vagyok, és tombolnak a hormonok:-)))) na azért ez rossz vicc lenne.....:-)))
olyan 35 évesen tervezek még egyet, amit api nem szeretne, de úgyis én vagyok az erősebb:-)))))) nehogy már csak kutyink legyen sok:-) :wink:
na ezt jól kifejtettem :roll:
megyek kicsit kiélem még magam a gép előtt:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja, és Mona, szorítok Nektek, és jelentkezz ahogy tudsz.

és még valami, nagggyon-nagggyon cukik a képek!!!!! még mindíg imádom nézegetni őket!!!még, még!!!!

Én Manó, tényleg extra kék a szeme Bertinek. Nekem kék van, apinak barna, sztem már Balázsom is barna lesz. Tesóméknál ua a helyzet, a nagylányának barna, a kisfiának gyönyörű kék!!!!

Babuci, remélem nem lesz gond, ha Hanna ilyen jó baba. Írtam , hogy Balázs is 90grammot hízott. Tesómnál a kisfiú csinált ilyeneket, hogy keveseket hízott. Aztán nagy korára is maradt a kevés kajcsi. Már 3,5 éves lesz, és az én BArnim már kb. 18 hósan lehagyta súlyban. Ez olyan alkati dolog is sztem.

Na megyek én is kifosztom a hűtűt, már én is bátorkodok kaja ügyileg, és végre tejes kávét iszom!!!!:-))) azért a babbal én még várok:-) borsó főzeléket szeretnék már végre enni:-))) meg sok sok káposztás kajcsit:-) na ez még odébb lesz:-))) pesze én is hallottam már olyat, hogy anyuci bármit ehetett, a picit nem zavarta.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

EGyenlőre Bendőt sem zavarja semmi kaja, nagyjából állandósult hogy csak ritkán van poci-tekergése (hála a gripe waternek :)).

Szenilla: nem nagyon tudok mit mondani, belegondolni is rossz, ami veletek történt! Én idén leszek 26... :(

Baba: Én szeretném befejezni az egyetemet, úgyhogy azért is szeretnék egy picit több időt a köv. babáig és még van 3 évem. REmélem szeptembertől tudom folytatni. Nappalira járok, úgyhogy nem lesz egyszerű. EGyenlőre nem is tudom, hogy oldjuk majd meg. Hallottam olyan bölcsikről, ahol igény szerint lehet otthagyni a picit, akár csak 1-2 órára, ha az anya felsőoktatási intézményben tanul. Hallott valaki már ilyenről?
Nekem két nővérem van, közöttük a korkülönbség 20 hónap és nem igazán jönnek ki egymással. Nagy volt a féltékenység nagyon. A nagyobbik öt és fél évvel idősebb nálam és köztünk pedig minden oké. Mindig szeretett, gondoskodott rólam, stb. A kisebbikkel sem volt problémánk kis korunkban. Én soknak éreznék két pici gyereket. De persze lehet nem, ki tudja, még nem próbáltam :).

Manó: szerintem is marad Berti szeme! Nagyon kék! Nálunk az én családomban mindenkinek kék a szeme, férjemé barna és úgy néz ki Bendőnek is barna lesz.

Kedden voltunk szurin: túléltük :). Mérték is : 5770 g és 62 cm. Szerintem az éjszaka átalvása nem feltétlenül függ össze a súllyal. Bendő már két hetes kora óta csak egyszer kel fel hajnalban 3-5 között. És kb egy hónapja az utolsó kaja 9 körül alakul, utána pedig egyből elalszik és lehúz egyben 6-7 óra alvást. Utána kel egy szopira és visszarakom az ágyába és alszik tovább még 4 órát és akkor indul a nap. Utolsó kaja előtt van a fürcsi.

Manó : nem lehet esetleg, hogy a víz hőmérsékletével van baja Bertinek?

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Szenilla: Nagyon sajnálom, ami történt.
Én figyelem, hogy mit eszem. Semmi olyat, amitől megfájdulhat a hasa.

Manó: Hány fokos vízben fürdeted Bertit? Apor is üvölt minden este, de ő fürdés után a pelenkázón.

Korkülönbség: Mint írtam én kicsi korkülönbséget szeretnék a gyerekek között. Szerintem is jobb nekik, mert tudnak egymással játszani és együtt nőnek fel. Én három gyereket szeretnék.

Manó: köszi, el is készítettem a kalkulátort. Beillesztem a görbét nektek, ha sikerül.


Kép




Apor: 4100 gramm és 57 cm.
1 hónaposan: 5005 gramm
2 hónaposan: 6200 gramm és 61 cm.


Fejlődés: Én úgy tudom, hogy fél éves korukra duplázzák meg a súlyukat általában, de persze ettől el lehet térni. A védőnőm szerint egy hónap alatt jó, ha minimum 60 dekát hízik egy baba. Gondolom később ez az érték csökken.

Tusimi: Aranyosak a képek. Apor még nem tudja átaludni az éjszakát, bár az igaz, hogy mostanában este legkésőbb 9-ig elalszik, de van, hogy korábban.


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Képek:


Kép



Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó!
Zitu ugyenezt csinálja 3 napja fürdésnél. Pedig elejétől fogva elviselte sőt már-már élvezte a fürcsit, erre most pár napja üvölt pont mint a tiéd :? Pedig a víz hőfokán nem változtattunk 39 fok. Ma kipróbáltuk 37 fokot, de még jobba üvöltött, de már akkor, amikor a lábujja hegye beleért a vízbe, szó szerint értsétek. Utána nem lehetett megnyugtatni, pedig fél pecrig se fürdettük, végig remegett-sírt az öltözésnél is, de úgy, hogy addig nyomta, amíg levegője volt, a végén már csak olyan rekettes-remegős volt hangja, majd új levegővétel és kezdte előlről... értitek ahogy írom? :D kicsit vicces is volt be kell valljam, mert könnyek nem jöttek közben, szóval ment a műsorszám vagy 10 percig. Aztán cicin szépen lenyugodott, hallom most is gőgicsél a nyuszijának.
Szóval, passz, nem tudom mi történt, holnap megpróbáljuk melegebb vízben, hátha... valakinek valami ötlet?

Ja, az előbb mértük pucéran Zitut, és 4900gramm a tökmag, ez múlt hét óta 340g hízás!!! És ez egy tápszermentes hét volt ráadásul. Annyira örülök, olyan jó :D :D Olyan szerencsém van ezzel a kis bolhával. Képzeljétek mostmár visszamosolyog, ha mosolygunk neki, eddig ezt nem csinálta. A minap fogalmazódott meg bennem, hogy amennyi energiát felemészt a gondozása, ő kétszer annyit sugároz vissza... ti hogy élitek ezt meg?

Holnap megyünk az első oltásra, kicsit izgulok, biztos sajnálni fogom szegénykémet.

Szenilla.
És sem tudok (nem is szeretnék) belegondolni, milyen lehetett nektek, egy testvért elveszíteni szörnyű lehet. Kislányod születése jelentett némi vígaszt a családnak?
A Bogica egyébként önálló név, vagy a a Boglárka becézése? Mindenesetre nagyon bájos név, akárcsak a kislányod. :D

A kajákat én is el kezdem próbálgatni. A gyerekorvos egyébként már az elején, azt mondta, hogy csak azt nem szabad enni, ami nekem is problémát okoz. A karfiolt és a borsófőzeléket pl. imádom, de nagyon felfúj, úgy hogy fáj tőle a hasam, így nyílván ezeket nem ehetek. A bab hatásait jól ismerjük, bár attól nem fáj a hasam. Viszont egy lencsefőzeléket-zöldbabfőzeléket szívesen megpróbálnék már... Én egyébként töltött káposztá is ettem karácsonykor, igaz a káposztából csak keveset, inkább csak a húst. Még szerencse, hogy a gomba nem tiltott kaja, azt nagyon nagyon imádom, mindennap tudnék enni.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Bendő nagyon imád fürdeni szerencsére, főleg mióta nagy vízben fürdetjük és lerakjuk a kád aljára a fejét. ilyenkor a víz ellepi a fülét és indul a hatalmas locspocs. Gondolom magzatvíz feeling is lehet a dologban, elvégre odabent is hasonlóan hallhatta a dolgokat, mint a víz alatt...
A legelején nekünk is sírt a kivételnél néhány napig, de aztán megszokta a hőmérsékletet és már nem sír.

tusimi: gratulálok a hízáshoz, ez tényleg szép súlygyarapodás! :)

anika: Apor magától fogja a kezében azt a játékot az első képen vagy odatettétek? Olyan kiváncsi vagyok, hogy mikor kezd el fogni meg nyúlni valami után , stb....

Kép
vargaviki
 
 


sziasztok!!!

jó sokat írtatatok végre:)

nekünk tegnap lett volna az első oltás, de sajnos elmaradt, a doki elküldött minket ultrahangra, mert hörög a babánk és túl gyorsan veszi a levegőt, meg a múltkori fulladása óta volt még egy hasonló, szóval egyik nap felhívtama dokit, és azt mondta oltás előtt megnézi a babát, meghallgata a kis tüdejét és így döntött...szorítsatok pénteken 9. 30.-kor, hogy minden rendben leygen az ultrahangon..

a másik viszont egy oltási jó híííííííííír..mondtam, hogy tök sokat nevet a bonita, nagy teli szájjal, mosolyog ránk állandóan, meg sokat játszik stb..na tegnap megvolt az leős igazi nagy - fél órás -hangos kacagása...apukának szólt, bohóckodott ele a pelenkázón, hogy "api az erőőőőőőőőőős" és akkor a két kezét felemelte a párom a magsba és nyújtózkodott, aztán megsimaggatta a bonitát, majd újra...fél órán keresztüll olyan, de olyan hangosan kacagott akislányunk, én annyira megkönnyeztem...és két hónaposan, hihetetlen volt lányok,hihetetlen...ilyen kacagást eddig csak nagyobb, jóval nagyobb gyerekektől halottam...csináltunk videot is, de azt nem tudom hogy kel feltenni

mi pampers pelust hazsnálunk 4-től 9 kilósig, ebben tök jól elvan, sokat bele is rak bevált...

nálunk imádja a fürdést, de ahogy kivezsem a vízből azonnal síííííír, meg a törölközés és öltöztetés alatt is...


mi is szeretnénk babaát, két év múlva állunk neki "gyártani" hogy kb 3 év legye köztük

szerintetek avent egyes, vagy kettes cumit kel hazsnáélni tápinál?

mi 6120 grammosak vagyunk 10 hetesen....nem aggódom a súlya miatt, 3880-al született és 50 cem-el..azt hogy hány centi nem tudom

neklünk megfogja a játékot, ha a kezébe adjuk, akkor rázza szájába veszi, néha odanyúll, de egyedül nem tudja még megmarkol ni..

egy barátnőm ugyanilyen idős gyereke már magától nyúl érte, magától fogja és képzeljátek hasról-hátra fordult..hát remélem nem vagyunk lemaradva, de nem is fogom hasonlítgatni más babákhoz a baonitát, mindneki másképp fejlődik...ő meg utál hason feküdni fél percig bírja és kiabál..úgyhogy nem tudom mi lesz, viszon ttök jól elvan, egy tündér baba még így is hogy fullad szegénykém..

na megyek, sziasztok, úgy örülök, hogy végre ismét van élet a fórumon

Kép
dyt
 
 


ja és tök durva hogy hiába vygunk itthon mindketten azért én többet foglalkozom a bonitával, folyamatosan gügyögök neki, játszom is vele, amikor már megunta a játékait-ez alig várom egyébként - rám is nevet rengeteget, no de azért ez az első kacagás...hát apukának szólt..le is voltam döbbenve és nem igazán értettem, no de persze nagyon-nagyon édesek voltak..aztán én is kpróbáltam ezt a játékot, rám csak nézett furcsán, hogy mit akarok, aztán jött api meg ugyanez és nála meg ismét kacagógörcsöt kapott.. na bummmmmmmmm

a doki ugye rendelésre hívott le oltásra és tök ki voltam akadva, mert teli volt a váróterem influenzásokkal, hogy ilyen kicsi babákkal miért nem lehet rendelési idő után lemeni oltásra...töl mérges voltam

a másik a védőnő hosszú hetek hallgatása után múltkor váratlanul betoppant az infleunza járvány kellős közepén és lelkesen mesélte, hány olyan családnál volt, ahol dúl ez a betegség...jaj annyira béna, nagyon ki voltam..és semmi konkrétum megint, mindig másról bezsél, ő storizik, ha mondok valamit meg se hallja..nagyon gáz ez a védőnői szolgálat, pedig nagy szükség lene rájuk :(

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Anita!

Na szupi hogy sikerült a görbe, hát Apor átlag felett kezdett és ott is folytatja:)

Vargaviki!

62 cm :o És még Bertire mondja mindenki hogy hosszú baba, pedig ő csak 63,5 3 hónaposan.

Fürdés: Már mindenféle hőmérsékletet próbáltunk , egyedül akkor nem üvöltött amikor ültetve tettük bele nem fektetve. De az még korai ugye. Amúgy is állandóan fel akar ülni meg állni. Nálatok még nincs ilyen?

Ő már nyúl a tárgyakért, meg is fogja, de az oldalra fordulás még nem megy, csak emelgeti már a fenekét. De átlagosan olyan 4 hónaposan fordulnak oldalra úgy tudom, szóval még nincs elmaradva. A hasra fordulás meg valamikor utána.

Dyt!

Remélem mindne okés lesz au Uh-on. Nálunk az oltás az úgynevezett egészséges rendelésen zajlik, ennek külön időpontja van és külön váróterem. na persze a rendelő ugyanaz, szóval ki tudja...

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusimi!

Berti csak addig sír amíg a kádban van ahog ykiveszem megnyukszik. ő nem az a cicin lenyugodós fajta, csak felhergeli magát még jobban ha sírás közben a szájába nyomom, nem olvasta hogy nekiazon kéne megynugodnia :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Vargaviki!

Hű, az nem lesz semmi befejeznia sulit gyerkőc mellett, csodálom akinek van ennyi ereje, Vizsgaidőszak meg miegymás. nekem már nem lenne rá kapacitásom.

Szem: Hát nálunk nekem barna, férjemnek kékes-zöldes, az én családomban anyukám vonalán kék, apukámén barna. Férjem családja inkább kék. Szóval végülis van rá esély hogy kék marad. Csak anyukám szeme pl annyira kék, hogy ahhoz képest Bertié sötét, ezért nem vagyok benne biztos :lol:
Ezek szerint olyan nincs közöttünk ahol mindkét szülőnek kék.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kaja: Én babot már ettem, zöldet és rendeset is, meg borsót is ettem, azoktól nem volt baj. Káposztából karikor én is egy kicsit. Szénsavasat is szoktam inni. A K betűseket kerülöm, meg a tejet. Bár a madártejtől pl semmi baja. Szerintem 12-13 hetes kor után már lehet lassan próbálgatni. De pl zöldborsólevest én végig ettem, az nem csinált semmit.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó: ez nekem már a második diploma, kicsit késve sikerült megtalálni az igazit... :) Úgyhogy ezt nagyon szeretem, nagyon szeretném befejezni is és dolgozni benne! Remélem összejön.

Bendő még nem nyúl tárgyakért egyáltalán. Meg nem is nagyon fog meg játékot, ha odanyújtod neki. Ruhát, testet azt markolászik :). Játékot nem. :). Viszont már perceken keresztül kinyomja magát hason és úgy nézi a fejvédőjén a macikat.

dyt: nálunk is van egészséges rendelés és arra ráadásul időpontot kell kérni néhány hétre előre.

teszek fel képet:

Kép

Kép
vargaviki
 
 


Kép

Így eszik, ha nem vagyok otthon:

Kép

Kép
vargaviki
 
 


Manó!

Nem hízik normálisan az annyit tesz, hogy most másfél hét alatt hízott 100 g-ot. De tegnap voltunk a dokinál és azt mondta, hogy ne izguljak, mert valószínűleg arról van szó, hogy a fogcsírák elindultak (még nem ki az ínyből, csak már mozognak) és ez okozhat átmeneti étvágytalanságot, híg székletet, ezáltal kevesebb hízást. Azt mondta, hogy bár nem hízta az előírtat, de még ne menjünk a vonat alá :D Mondta, hogy adjunk neki még 5-7 napot, akkor úgyis kell menni a 3 hónapos oltásra és akkor meglátjuk hogy visszatér-e az étvágy és a rendes hízási görbe.

Ráadásul most megnéztem és a doki mérlege 60g-mal többet mér mint a miénk :) Ugyhogy most már tudom, hogy mennyi a különbség, így könnyebb mérni. Bevallom én hanyag vagyok mérésügyileg, soha nem méregettem :oops: De tegnap mértem és olyan ideges voltam, hogy miért nem eszik annyit amennyit én szeretnék, hogy most már nem mérem csak heti 1x vagy 2x... nem nekem való ez a mérlegelés... :oops:

Ugyhogy csajok köszi a nyugtatást, most el is fogadtam, hogy az én lányom nem egy nagy zabás... :)

Korkülönbség: mi szeretnénk ha úgy jönne a tesó mikor Hanna már oviba megy. Tehát 2,5-3 év korkülönbséggel. Én Pestre jártam dolgozni (most Kesztölcön lakunk) és bár nagyon szerettem, de oda már nem tudok visszamenni, mert akkor reggel 6-kor el kell indulnom és legjobb esetben is csak este 6-ra érek haza... itt a környéken meg nem biztos, hogy talál

Tusi! Zitu nagyon édes :) :) :) Az uccsó képem róla az amit felraktam mikor kérdezted, hogy hol veszem a rucikat. De ígérem fényképezek megint és felrakom! :)

Szenilla! Én emlékszem a riportra, mert még a sógorom mondta is, hogy valamelyik ismerősének a munkatársa (titkárnője? ) lehetett a lány. De nem biztos, csak ő úgy gondolta. Borzasztóan sajnálom ami történt és fogadd őszinte részvétem és ölelésem!
((((((((((((((((((((((Szenilla))))))))))))))))))))

Nekünk Hanna egyedül a pörgőn lévő bábukért nyúl és nagyon örül, hogyha meg tudja ütni őket :) :) :) Fordulás meg az oldalról hátra, hátról oldalra megy. Eddig utált hason lenni, de most már kajcsi után hasratesszük és a lábával "rugdossuk" a saját fenekét, ez tetszik neki és pukizik tőle :) De így is kb max 5-7 percet bír hason, de nagyon szépen emeli a fejét!

Dyt! Szorítunk, hogy semmi baj ne legyen!

Én kajában még semmit nem próbáltam ami bánthatná... azt mondjátok, hogy a borsót már lehetne... ? Az nagyon imádom, de még nem mertem... végülis most már 3 hónapos lesz nem egész 1 hét múlva, így lehet, hogy tényleg már elkezdem próbálgatni finoman... azt tudom, hogy ha mandarint eszek az nagyon meghajtja :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


elfelejtettem befejezni a korkülönbséges dolgot :) közben hívtak telefonon :)

szóval itt a környéken meg nem biztos, hogy találnék olyan munkát egyenlőre amiért érdemes lenne visszamenni dolgozni. Ugyhogy remélem összejön ahogy szeretnénk, bár nekünk elég rögösen jött Hanna. Ugyhogy sztem ha Hanna 1-1,5 éves lesz elkezdünk próbálkozni.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Képzeljétek Zitu kicsit kezdi unni a körforgót, 5 percnél tovább nem foglalja le. :? Elgondolkodtam, hogy veszek valami extrábbat, olyat amiket írtatok, de aztán letetettem róla, mert, amit kinéztem az 20e Ft volt :shock: a Minimanóban, és nem adnak rá garanciát, hogy az én csemetémet az hosszabban le fogja kötni. Végül is van már egy körforgónk. Lényeg a lényeg, hogy elmentünk a Guliverbe és 3500 forintért, vettünk neki egy állványos játékot, amiről mindenféle színes csörgők lógnak le, sőt van egy zenélős-villogós maci is rajta. Tök jó mert a játékokat cserélgethetem, illetve a csörgőket is úgy helyeztem el, hogy a kezével megüthesse. Miután állandóan kalimpál, így valamelyik csörgő mindig mozog-csörög, ami leköti, ill. azt remélem, hogy így a kis kezét is előbb felfedezi majd. Szóval Zitu nagyon bírja, ajánlom figyelmetekbe, ha újítani szeretnétek nem túl drágán.

Itt egy kép róla:
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok,

azért az nagyon gáz, hogy megy a védőnő betegekhez is és utána meg egészségesekhez...
Nekem is két hete mindkét gyerek lázas volt és hívott a védőnő, hogy jönne. Mondtam, hogy ok. Aztán 5 perc múlva hívtam is vissza, hogy mégse mert lázas mindkettő gyerekem. Szóval ez a szülő felelősége is, mert a védőnő honnan tudja, hogy akihez megy beteg.

Nálunk az oltás tanácsadáson történik. Oda nem mennek betegen. De pl. amikor lementem a dokihoz Kittivel, egyből behívtak és nem kellett várnom a sok beteg között.

Korkülönbség. Én két évet szerettem volna és annyi is lett. Pedig Roli nem egyszerű eset. Csak nem láttam értelmét ,hogy pl, fél évre visszamenjek dolgozni. És kiszámolva se jöttünk volna jobban ki, ha fizut kapok, mert a sok tankolás elvitte volna a különbözetet.
Illetve még depis se lettem az itthonléttől, sőt, ha megengedhetnénk magunknak simán bevállalnék még 1-2 gyereket így folyamatosan :) :)

Kittikét kezdem az ágyába szoktatni, mert eddig velem aludt. Egész jól bírja, csak néha olyan lelkiismeretfurdalásom van hogy Rolinak mindig többet megengedtük, vagy többször felvettük, stb. Más kétgyerekes is érez ilyet???

Képek nagyon jók.
Puszi: Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: