Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Timi!

Mint első gyerekes mondom, hogy nem azon az állásponton vagyok, hogy a gyereknek mindent szabad és sosem ütném meg.
Nem kell nagyon megverni, de ha megérdemli, igenis elfér a fenekén. Maja pont abban a korban van, amikor nagyon nehéz vele, plusz még mindenféle tényezők hozzá jöttek, amit meg kell szoknia. Nem tudok túl sok okosságot írni tapasztalat hiányában, de az sem jó, ha a hisztiket rá hagyod, mert azt fogja hinni, mindent megtehet veled. Ha a mamáért ennyire oda van, nem hallgatna rá sem, hogy Anyának ez milyen rosszul esik? Talán ha Anyukád elbeszélgetne vele, hasznos lenne. A szüleidben meg tudatosítani kéne, hogy Bibu is az unokájuk és legalább ne Maja elött mellőzzék, mert ezzel sem tesznek jót.
Este írok privit, milyen úton jutnak el hozzád a teák. Köszi a meghívást, szívesen megyünk ha alkalmas lesz nektek (is).
Jutta: ez a videó naggyon jóóó! :D
Pont ilyen volt küllemre az én egyik cicám kicsinek, mint ez a kis vérmes cica. ( a vörös maccsok, már csak ilyen kis dilók :D )
A laktózmentes tápit meg elfelejtettem, bocsi. Igazad van, hozzátápi terén!
Anett: olyan szépek vagytok együtt. Hol a szép hosszú hajad???
Végre, hogy a férjed is ráérzett a család ízére. Látod, kellett az a beszélgetés.

Kép
Kép
gabcii

Kiri!
Amennyiben a banán villával összetörése bébikaja készítésnek minősül, akkor igen! És már nem is csak tervezem, hanem csinálom is!! :lol:
Az almából ugyan van üveges is, és az vmiért jobb volt a Dorka pocijának (almán kivül rizst is tartalmaz, lehet hogy ezért? vagy mert jobban összevan pépesítve? Ki tudja?), így ha tényleg kap majd rendesen (eddig 2x kapott sima almát, 2x bolti üvegeset), akkor ezt kapja egy ideig, de hosszú távon ebből is a hazai lesz...

JA és KEcskeméti és Hipp... azért van különbség!!

Hipp nem tartalmaz hozzáadott cukrot, a Kecskeméti igen! Lehet hogy ugyanott gyártják, csak nem ugyanúgy!

Kerestem vmit a neten és ezt találtam!
http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/bln1.htm
Hááát röhögnöm kellett!!

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok
nem nagyon vagyok ma, átolvasni is csak kutyafuttában: most vhogy megint nincs időm (séta, meló, gyerekek, házimeló, anyukám is jön, stb), de jobb akedvem, ez jó. Huba éjszaka kel "rendesen" és ma rendesen meg is kajált. nem értem én ezt. Petra is kelt 5kor. ez van. nekem ezt dobta a gép.
na megyek főzni (összevissza görög rizottó lesz. van olyan? mert én azt ebédelek ma :oops: :wink: )
:arrow:

Kép
an°°di

És akkor táplálkozástanból sokadik szakdolgozat!
Témája: Tápszer, Pépek, Főzelélfélék Tejpép és HA-s kérdések:

Anett: Ádi, 4 hónapos kora óta eszik szilárd ételt. Sütőtök pürével kezdtem. (tudom, almával kellett volna, de így utólag sem bánom és nem is eszi meg)
Először 2 kávéskanálnyit kis falatokra elosztva, aztán 1 hét alatt eljutottunk a fél üveghez. Most háromnegyed üveggel eszik. Önálló étkezésként kapja tápszer nélkül.
3 napig kap egyfélét, aztán jöhet a következő íz.
Az új ízekből nem adok elsőre sem kevesebbet, mint a megszokott adagja. ha nem ízlik neki, 2-3 kanál után kiderül. Akkor viszont nem tömöm meg, kap mást.

Beszéltem a védőnővel. Közösen arra az elhatározásra jutottunk, hogy uzsonnára bevezetem a tejpépet. Így egy nap 2x, esetleg 3x kap tápit csak Ádi. Azt is mondta, hogy főzelékből akár 3 dl-t is megehet a gyerek, ha akar. :shock: , mert nincs akkora tápértéke. (na, azt azért neeem akarom)
A HA-s kérdésben meg: nálunk az az álláspont, hogy 4 hós kor után, csak nyomós indokkal írnak HA-s dolgokat. Ha a gyerek nem hajlamos rá, cserélnek tápit simára.
Tehát, tejpépből kapjon gluténmentes, rizses, simát. Tápit meg cserélünk, ha elfogy ami ittun van.
Bocs, ha vkit megbotránkoztattam, vagy nem egyezik a véleménye.

Kép
Kép
gabcii

De az Univeres sem tartalmaz cukrot!

Hát ezen jót nevettem Jutta a napirenden hát kinek irták ezt mert nem tudom melyik babába van ez kodolva ,hogy igy kell csinálni! :lol:

Timi: egyébként teljesen igazad van én magamat ismerve én sem fogom engedni a hülyeséget pl. keresztlányom 6 éves és lehülyézi a szüleit azok meg nevetnek meg a család is én biztos ,hogy elverném ért!
Meg már mutogat a középső újjával és majdnem apósóm büszkén mesélte !
Hát azt hiszem adnák neki olyant hogy nem jutna eszébe ilyesmi!

Hát nállnuk kb.4 éves volt az unokahúgom és az oviból érdekes szavakat tanult én meg jól elbeszélgettem vele szegénykém már majdnem sirt pedig beszélgettem vele na nem is beszélt utánna csúnyán!

Kép
mogyoland

Az 1 hós babák napirendje "teccett" legjobban! :lol:
Tök jó, hogy 4 óránként esznek és minden étkezés között alszanak! Úgy látszik az én gyerekem (akkor még) nem olvasott utánna... :D
Az Anyukának van ideje főzni, a háztartásra és még szunnyantani is délután. Ez iiigen!
Nomeg ez a BÜFÖGTETÉS :twisted: A hideg kiráz ettől a kifejezéstől! Böfiztetés, naaa!
(attól is égnek áll a hajam ha anyós szól, hogy majd ő MEGBÖFÖGTETI Ádit :twisted: )
Viszont, ránk kis eltéréssel a 6-8 hós napiren érvényes!
:D
Kriszti: elkészíteném szívesen a bébiételt itthon, de úgy érzem, nagyon béna vagyok... :oops: :oops:

Kép
Kép
gabcii

hát Gabci valahogy én is igy gondolkodom és én csinálni akarok neki kajcsit itthon de valahogy egyszerűbb föleg nyáron üvegből adni

Kép
mogyoland

Mogyo!

Mért van az, hogy a vonalzódon a kiírásnak naponta más színe van?

Kép
Kép
gabcii

Mogyo, gyümit nyugodtan csinálhatsz neki Te? :lol:
Főzikkel én is gondban lennék, mivel kell azt sűríteni??? Na jó egy ideig nem téma, utána meglássuk! (nálunk ez lesz az ebéd szerintem és az a 3. lépés nálam kb 2-3 hónap múlva, 4. lépes a reggeli lesz, de hol van az még!)

Van vmi könyv babakajákkal, receptekkel. Barátosné mutatta, majd elkérem tőle (nekik már 2,5 éves a lányuk, tehát nem aktuális :wink: )!

Majd írom a recepteket ide, és a könyv címét is közkinccsé teszem!
:lol: :lol: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!
Krumplipürével (nyers) lehet sűríteni a bébikaját....:)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

persze utána még főzöd, de lehete főtt krumplival is.,..

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka! Tudtam, hogy Te majd megmondod! :lol:

Egyébként Dorka benyomot fél banánt, és ivott némi teát (20 ml), majd nézelődés... most meg szunya... már 3 órája, tehát 4 óránként is elég így neki a kaja! Asszem a 2 etetés közti banánból így lett tápi teljes kiváltása, no... (negyed banán volt a terv, de megint hisztizett, amikor elfogyott)

Tényleg, Gabcii Ádi pépes kaja után mennyit iszik? Mert Dorkának folyékony cuccból csak a tápi teccik... mindenféle tea, almalé és tsai egyenlőre nem hozzák lázba. :shock:

Jutta

KépKép
jutta

Gabcii, ezt a HA-s dolgot nem annyira értem azért... minek próbálkozni, ha egy tápi már bevált? És sima bolti pépből is van HA-s is, meg 2-es tápszerből is! (ezek nem vénykötelesek)
Csak azért írom, mert nem jó a gyerek tök jól beállt pocakját kevésbé lebontott tejjel bombázni. Sokkal gázabb (szerintem) mint bármi egyéb hozzátápi! A tejallergia / tejcukor érzékenység és a lisztérzékenység az ami tényleg gyakori, ha jól tudom.

Jutta

KépKép
jutta

Timi!

Nálunk ilyen nincs, szerencsére elkerült minket.
Az nem baj ha lebabásodik. Manó is, és.... Semmi gond, hisz még kicsi. Kaphat még cumisüveget...
Ismerősömnél, a nagy tesónak újra kellett pelus, venni kellett egy új etetőszéket, újra kellett etetni az anyjának, pedig már egyedül evett...Szinte minden családban előfordul, csak nem veszik ennyire komolyan. Lassan megszokja az új helyzetet, addig pedig túl kell élni. Nincs rá gyógmód.
Hiszti... Maja előtte is az volt egy kicsit, csak most gondolom jobban. Egyszerűen nem kell róla tudomást venni, tudnia kell, hogy Te vagy a főnök, és nem Ő. Én konkrétan elájultam gyerekkoromba a hisztitől. Még most is emlékszem, milyen rossz volt mikor már nem kaptam levegőt, és hörögve elvágódtam. Egyszerűen hisztiztem...Első két alkalommal anyu körbe ugrált, ébreszgetett, de legközelebb már egy pofont kaptam, azóta sem ájultam el.
Manónak vannak képzeletbeli barátai. Fortély és Karaty a Noddyból. Ezek mindig rosszat csinálnak, De Ő rendre utasítja Őket, ezáltal Manó sem roszalkodik. EGyütt mosnak fogat, együtt esznek...Ezt a két barátocskát hívom segítségül, ha gond van. Pl. Manó nem eszik, akkor sietni kell mert a két gazfickó megeszi. Manó belemegy a játékba, és észre sem veszi , de a kaja már el is fogyott a tányéről. Kellenek ilyen mesék a gyereknek, játékosan kell csinálni mindent.
Nagyszülők pedig lehetnének partnerek...Ahogy Gabcii írta, próbálják a te javadra formálni Maját, nem pedig ellened. Mert tény, hogy nagyon jó nekik, hogy ennnyire ragaszkodik hozzájuk Maja, de ne fordítsák ezt ellened. Te pedig ne csináld az amit a gyerek "parancsol" neked.

Bocsi, de így leírni nem lehet...

Szép napot mindenkinek!

Képek továbbra is nagyon tetszenek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jutta!
Hajrá banán, de csak lassan, figyeld a kiscsajt.

Kersztallergiát okoz, most még nem nagyon, hisz még ezen kívül nem sok mindent eszik. De később figyelj, mikor új ételt vezetsz be nála, nehogy gond legyen.
A banán ilyenkor felerősíti...

Mi még várunk, elég egyelőre a tejcsi. Ugyan Mutim nem ért velem egyet, sőt még a hosszú ideig tartó szopival sem. Manónál túlzásnak tartotta a 2 évet. :)

Ciripkét csodálom nagyon. Főleg amit a gyerkeknél tett. Bettin mindig csodálkozom, hogy milyen ügyes kislány. Nagyon jól bevontad a közös programokba, talán Őt elkerüli a féltékenység.
Na meg nagoyn jó, hog Anyukádra mindig számíthatsz.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jutta!

Tápszert mindenképp kell váltani (2-re), mert a mostani már nem elég. Nálunk a családban és apa családjában sincs étel allergia, tehát hajlamosító tényező családi vonatkozásban kizárva.
Jolka: lehet, hogy nem jól gondolom, de az a véleményem, hogy a hozzátápit igény szerint kell elkezdeni. ha úgy látod, Ákosnak még nincs igénye rá, ne kezdj neki, csak mert a környezeted nem ért veled egyet.
( külömben is, csak anyatejes babáknál kitolódik )

Kép
Kép
gabcii

Jutta!

Ha jól lakott Ádi, 2 kortynál többet nem iszik. Ha még éhes, kb 50ml-t.

Kép
Kép
gabcii

akkor megnyugodtam, nekem nagyon kevésnek tűnt, amit ivott!

(csak hogy tudd, nálunk sincs allergia a családban, de Dorka most mégis megjárta a pocijával!!! nem rémiszgetni akarlak, de figyel majd, hogy nincs -e változás!)

Jolka, jó hogy mondod ezt a keresztallergia dolgot! Megjegyzem! Akkor majd ha újat kap, azon a napon nem lesz banán később sem!

Timi, én nem tudok okosat mondani - de Jolka hozzászólása lehet,, hogy segít! Sajnállak nagyon, de semmi képpen nem ítélkezek a pofon miatt, azért hogy lepofozzon Téged az nagyon durva... Párod nem tud segíteni? Mondjuk, ha látná, hogy mindketten egy követ fújtok :?:

Jutta

KépKép
jutta

Na látom itt csupa ráérő anyuci van, szóval mindenkinek tündéri jó babája van, hogy ennyit tudtatok irni :lol:

Én is a sikerekről akarok először beszámolni:
1. Reggeli 180 szopi után fejtem még 120-at :lol: Asszem tejcsárdát nyitok :lol: :lol: Most az a gond, hogy amig fejek az egyikből, addig ömlik a másikból :shock:
2. Most látom, hogy Panka elaludt a járókában, észre se vettem :oops: :lol:
3. A csaj reggel fél 8-kor kelt. Ébredt egyszer fél 4-kor is, de háromnegyed óra önálló játék után visszaaludt magától. A kis éjszakai játék során keresztbe fordult a kiságyban és úgy aludt reggelig :D

Kriszti, Nadin egyre jobb kislány! Gratula az átalváshoz és a hozamhoz!

Macsek, leirnád a tea összetételét lszi. És neked is gratula a hozamhoz!

Jutta, mi Nutrilon Peptit eszünk most, az tejfehérje mentes. Pankának laktóz allergiája nincs, azt megnézték a kórházban.

Gabci, méghogy Ádi sovány??? Na ne mááá. Ezt is úgy kell nézni, hogy vannak vékonyabb és vastagabb csontú emberek. Panka se a 8 kg-s kategóriába tartozik, a kórházban mégis mindenkinek az volt az első szava, hogy de jó húsban van.

Timi, szerintem ez a sztori tipikus, valszeg a legtöbb 2 gyerekes anyuka csak bőszen bólogatna olvasás közben. 1 gyerekes létemre nincs tanácsom, túl kell élni. :?

Jolka, teccik ez a 2 barátos nevelési technika, majd figyelmeztess erre újra, ha aktuális lesz nálunk is :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kérdés: nektek is van olyan, hogy szinte egész nap pukizgat a gyerek?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na jó, ez a magától elaludt a járókában azért még futurisztikus nekem.... nálunk nyűgös és csomagolom kiviszem van csak...

Zsu, oksa csak kérdeztem! (tápi)

Enyém gyerek azonban tegnap óta egy angyal... szavam se lehet, eszik, játszik, ha nyűgös kiteszem alukálni... ha ez marad továbbra is így akkor nagy királyság!

Puki, van olyan hogy szép sorozatot nyom, mondjuk én sokszor tornáztatom is (kaják előtt, meg alvás után egy kicsit) mert még mindig szeles ez a csaj!

Jutta

KépKép
jutta

Még egy kérdés, csajszikám igen jó súlyban van (6,2) de csak 57 cm! (nem néz ki nagyon kövérnek és rövidnek sem, de a mérés szerint ennyi), 2 hósan is 54 cm volt (elvileg ennyivel született, de védőnő szerint a kórházban elmérhették :shock: ) Ezen most aggódnom kellene??

Én mondjuk 51 cm születtem anno és 170 cm vagyok, tehát ha csak elmérték születéskor, akkor nem igazán gond... de azért furcsálom...

Jutta

KépKép
jutta

Zsu, ez aztán a hozam! Asszem mégis benevezek erre a lactinára, mert a mai nap egy csőd tejügyileg, meg étvágyilag is, valószínűleg ez a kettő párhuzamosan mozog :cry:
Ügyes Panka nagyon!

Jutta, tudod hogy gondoltam az sk kaját? :wink: Szerintem amúgy nem sűríteni kell a főzit, hanem inkább higítani a pépet, azt meg at-jel vagy tápival vagy főzőlével.
Napirend: oda van írva a végére, hogy ettől eltérőt is lehet kialakítani :shock: De nekem a "6.45 család reggelijét előkészíteni és aztán az anya is szundíthat egyet" a csúcs!

Anett, nagyon tetszik a közös fotótok, hogy szépül Eszti!

Gabci, akkor Ádinál már teljesen ki is váltottál egy kaját?

KépKép
kertikiri

Ja, pukizgatás: nálunk van, szerintem a cumisüveg az oka, ha nem jön ki a büfi rendesen, akkor végigvándorol a pocakon, és alul jön ki.

Andi, Hubáék este már csak cumisüveget kapnak? Vagy amikor csak cumisüveget kapnak, akkor mennyit esznek?

KépKép
kertikiri

Huba ül a hordozóban és engem bámul. végre egy másik faszi, akinek tetszem :wink: bár a vezetéknevük uaz, de ez nem számít. :wink: :oops:
Kriszti, nincs csak cumisüveges kaja, csak ha nem vagyok itthon. pl ma reggel Huba 100at evett. sztem az semmi. de 2 óra elteltével éhes is volt, de akkor már itthon voltam, és szopizhatott. sztem kivárják :roll:
amúgy az üveges kaja változó: 100tól 180ig terjed a skála. több még nem volt.
a tejhozam pedig valóban követi az igényeket, de azért nem olyan gyorsan. Spock bácsi is megírta, h ha mondjuk nő az igény, akkor van 1-2 ún. éhezéses nap, amikor a babának a tej nem elég. de gyakoribb szoptatással ezt is vmennyire ki lehet védeni.

Zsu, gratula a sok tejhez! még egy ok, amiért úgymond megérte kórházba menni! ;) és nem elég így sem a tej Pankának?

Timi, elolvastam. hát... öregem... nem irigyellek. nekem sem egy sétagalopp mostanában, de Neked sem. és ezek a betegségek. a hisztit meg sztem sem jó 'veréssel' kezelni, bár ugye az a bizonyos makarenkói... csak annak a hatékonyságán erősen ront a gyakoriság. :?

pukik: Petra már néha sorozatban nyomja. irtó vicces :lol:

Kép
an°°di

Na kompenzálandó a délutáni járókában egyedül elalvást, most 15 perces üvöltéssel aludtunk el :?

Jutta, már csak kiteszed Dorkát és alszik is, vagy kell azért tologatni?
Ez a hossz dolog meg olyan, mint a súly, ahány baba annyiféle méret. Panka 3 hete 62 cm volt. Elvileg 52-vel született, de tuti, hogy nekünk is elmérték, ruha méret alapján nem volt 50 cm se! Most viszont van olyan 68-as ruci, ami már igencsak passzentos.

Andi, Pankának még azért nem elég, még csak 4 napja nyomom a tejszaporitás akciót, de már igy is elégedett vagyok az eddigiekke. Remélem lesz jobb is! Ma eddig csak 30 tápszert kapott, a többi tejci :D

Köszi a pukis válaszokat, gondolkodtam, lehet, hogy a tegnapi lencsefőzelék is bejátszik, asszem még hanyagolom a hüvelyeseket egy ideig. Azt hittem már nem érzi meg Panka annyira, de ezek szerint igen :? Csak lassan nem tudom már mit egyek, se tejtermék, se K betűsek, se hüvelyesek. Semmilyen főzeléket nem tudok enni, nagyon hiányzik pedig. Csak hús mehet meg köretek. Na jó, nem panaszkodom, amúgy is húszabáló vagyok :lol: Most legalább igazoltan falhatom a szalonnát!!! :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na hello!

A vonalzóm nem tudom miért változtatja a színét ezt már mi is észrevettük!

Puki: van nállunk is ezerrel néha meg sunyin is szokott!
De ahogy Shrek mondaná jobb kint mint bent! :lol: :lol: :lol:

Kép
mogyoland

Ja, Ebi példáján felbuzdulva gondoltam felfalom Panka fel nem használt tápszereit. Van vagy 5 különféle, mert már annyit próbáltunk, szinte mind tele van. A tejeskávé nagyon hiányzik, gondoltam csinálok belőle tejeskávét. Hát olyan hányás ize van :? Asszem megy mind a kukába, micsoda pazarlás! :evil:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, csak 30 tápi? :shock: baromijóóó

el, kezdődik az est szeánsz...
:arrow: :arrow:

Kép
an°°di

Zsu! Szenved is a pukiktól vagy csak simán nyomja? Mert akkor ehetsz bátran, hadd eregessen a gyerek!
Jutta! Igen, minden szakmában van ilyen, de itt csak ilyen van! Na hagyjuk is! :twisted:
Hát nem fogjátok elhinni! Ma egész nap csak cici után hápogott Janka és szerintem egész nap lógott volna rajta! Mit szóltok, micsoda pálfordulás! És fogalmam sincs mitől döntött most a cici mellett! Kíváncsi vagyok meddig tart majd a lelkesedés.... :roll:
Andi! Mikor bútoroztok át?
Kriszti! Én biztos fogok sk kaját csinálni... De bizti nem mindig!
És Anett! Még egy rossz szó a férjedről és nem hiszek Neked! Hát, h így hazarohant! Örülj neki, h volt értelme a beszélgetésnek!
Timi! Én csak lesek, amiket írsz! Most akkor kis korkülönbség vagy sem? És miért pont tavasszal legyen tesó?
Ja, csajok! Jubilálok! Kb. egy éve szembesültem a pozitív teszttel! :lol:
Ma mázsálni akarok, megírjam, vagy hagyjuk?!
Ja, Jolka! Isten ments egy ekkora gyerekkel kenguruban hosszabban sétálni! Itthon a házban... De lassan kinőjjük a mózest... A sporthoz meg nincs lábzsákunk... Francokat! :?

Kép
ermoni

Köszi Andi, de nekem te vagy a példakép, 2 liter per nap...na jó, csak vicceltem :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Móni, francse tudja, mitől lehet, hogy egyszer akarja a cicit egyszer nem, de lényeg, hogy visszatalált Janka...reméljük ez már marad is igy!!!
És csak simán nyomja, de azért egy-egy nagyobb puki zavarja szerintem őt is.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Moni: hála reméljük marad is a cicin lógás! :lol: :lol: :lol:
Gratula a teszthez amiből egy csodaszép kislány lett!

Zsu. persze van mikor nállunk is van nagyobb puki azzal egy kicsit ő is megszenved de úgye nállunk tápi van !

Hát én már ezen túlléptem mármint a jubiláláshoz!
Én 16-án csináltam anno!Halvány volt a csik pont indultam a fodrászhoz meliroztatni egyből lemondtam azóta sincs melir a hajamba na de most megyek nemsokára fodrászhoz!
Mentünk be a városba gyorsan vettünk még egy tesztet és az is halovány volt akkor utána szerdán orvoshoz ő is csak egy pici foltot látott de nem merte rá mondani ,hogy biztos ,hogy terhes vagyok!
Vártunk majd február végefelé mentem el és akkor már 10 hetes kismama voltam!Sokáig el sem akartam hinni 5 év proba után!

Na :arrow:

Fürcsi ,kaja,Shark és alvás!

Kép
mogyoland

Zsu, naggyon menő tejcsárda vagy!!! :lol:

Kiri, marhára igazad lesz! Dorka du. szembesült a banán alvégi következményével, háááát megizzadt! Vörösödött a feje, meg minden... holnap kevesebb banánt kap tápival keverve! Méghogy hasmenés... hol van az már...

Janka, nagyon ügyi! Móni mte meg marha kitartó vagy! Végül is az a taktika jött be, hogy kínálgattad, de nem erőltetted?

Én csak februárban csináltam tesztet! Asszem 5-én, és 4-én jöttem rá, hogy mi a helyzet tuti biztos voltam benne, így apának vettem egy babás képeslapot már mikor a tesztet vettem, és miközben jött a 2. csík már írtam is neki azt a pár sort! :lol: :lol:
Nekünk gyakorlatilag elsőre összejött, mert a házba beköltözés utántól próbálkoztunk (és dec 15-én költöztünk :wink: )

Andi, jó szeánszt... én ma passzoltam apának... elcsaptam a gyomrom... és hányingerem van. Hideg vizet kortyolgatok... ja és Dorka, amikor éppen zöldült a fejem (hullámokban jött a rosszullét) mindig elsírta magát, jó ez az empátia... csak nehéz kezelni...

Jutta

KépKép
jutta

Én febr. 9-én csináltam a tesztet:) egy éve nem látogatott meg a mikulás, király... :lol: :lol:

Zsu: házilag készül a tea, nem tudom mi van benne. Az íze nem olyan rossz... de azért egy kicsit. Hozamhoz gratulálok! Nagyon ügyi vagy! Ez már az új géppel megy? Lehet én is kipróbálom. Ha sok tejcid van, és fagyasztasz, akkor csinálj abból főzeléket, vagy ez morbid??

Móni: ez a Janka baba... én azt gondoltam, tavaszra múlik el sztrájk, de akkor előbb:) írd csak meg hány kiló! engem érdekel.

Kiri, wlily: akkor rendelek két teát, remélem nektek is bejön.

Kriszti: sk babakaja :wink: előbb a tejbegrízzel kéne megbírkózni :lol: :oops: :wink:

puki: nálunk is van, de Vili ugye fiú, neki szabad :lol: :lol:

kajaötlet: grízes tészta.

KépKép
1macsek

Jutta, mi a fenét ettél?!

Zsu, Panka mikor fekszik ha f7-kor még szundizni kezd?
Jutta, hányszor alszik babakocsiban Dorka? Jól bírhatja már az öltöztetést...

Móni, gratula Jankának, maradjon is így. Nadin is visszatalált a cicihez, csak épp nincs benne :oops: Eltolja a cumisüveget akkor is, ha lefejt tej van benne. Szóval úgy döntöttem gyorsan meghírdetem az alig használt Avent kézimet, és minél előbb elhozom a Lactinát. Sk kajához: hol szerzed majd be az alapanyagokat? Én nagyon szeretnék biot amiből lehet. A mom ökopiac nincs messze, de rendelni is biztosan fogok majd zöldséget meg gyümölcsöt. Sajnos én szopi alatt nem nagyon válogattam meg h mit eszem, pedig a terhesség alatt meg még talán túlzásba is vittem. Csak most alig van időm, gyakran örülök ha valamit gyorsan be tudok kapni. :oops:

Ha már teszt-témánál járunk, én is kitárulkozom: Nadin Szilveszterkor készült, Krakkóban, első próbálkozásra összejött, de mivel egy h&lye nőgyógyász még korábban azt mondta, hogy nekem nagyon nehezen fog összejönni a baba a hátrahajló méhem miatt, nem gondoltam rá, hogy elsőre az lehetek, ezért pár hetes terhesen mérlegre álltam az akkor 40 kilós kutyánkkal, hogy tudjam váltani kell-e a kutyakaját :oops: Aztán szerencsére semmi gond nem lett :)

KépKép
kertikiri

Zsu
nagon ügyes vagy

Móni
vagy nagyon kicsi korkülönbség max 2 év vagy legalább 4-5 szerintem.2,5 évesen lkezdődik ált. a dackorszak.

miért tavasz?kistesóval is mindenképp,nem kell egyszerre kettőt téli cuccba öltöztetni,kevesebb a betegség

röviden :-)

bocsi félkezezek

ma csak egyszer akart megfojtani a kissárkány 8)

Andi
hát igen,ezért döntöttem úgy hoy többé nem kap ki,mert úgyse használ,csak tudnám mi használna

Jolka
nálunk sajnos a ráhagyás nem lehet,mert nem vesz levegőt,ez nála bizony fulladást is okozat,ezért nem merem

itt voltak anyuék,mondtam nekik a szitut hát kíváncsi leszek,az ő véleményük hogy kár volt tesót szülni

ma énekkel vertem vissza a hisztit,de már lightosan nyomja

persze hogy érdekel Janka súlya,és én többször nézegetném :-)

és csak így tovább :-)

Zsu
ezt a tápszer evést komolyan gondoltad? :lol:

majd ha esztek tejpépet a kekszes és a csokis nagyon fincsa

Jutta
na ne már
hosszon parázni,még ilyet :-)

mennem kell :arrow:
Vendég

Zsu, tényleg szuper a hozam. 30 tápi már nem is tápi!
Macsek, tudok ám én főzni, csak nem sokszor szoktam, a tejbegríz viszont valóban kényes pont. :oops:
Vilkó képek?
Teát nagyon köszönjük, hogy intézzük?

KépKép
kertikiri

na halat vagy 1 évig nem eszek (én voltam hülye 2 konzervet benyomtam kenyér nélkül - mert én úgy jobban szeretem)

Timi, értem én hogy Maját jobban szeretik, mert ő már rendesen tud gondolom hízelegni is, de azért :?

Kajákról most ne beszéljünk!!

Jutta

KépKép
jutta

Na nálunk most volt az elalvás második nekifutása, de ilyenkor már nem szokott megébredni, de lehet, hogy a mai oltás azért bántja. Persze cicin altattam, nem érkezett még el az a pillanat, hogy önállóságra szoktassam, legalábbis bennem :) De már így is rengeteget haladtunk vele, emlékszem az első hetekben felváltva őriztük a férjemmel nappal is, ha aludt, egyikünk mindig bent volt a szobában, sosem volt egyedül alvás közben, babaőr meg légzésfigyelő ellenére sem :lol: ma meg már külön szobában, külön ágyban, ajtó rácsukva :lol:

KépKép
kertikiri

[quote="jutta"]E írta:juttaz tényleg aranyos!

Fő az önbizalom! :lol:

http://www.indavideo.hu/video/Onzes_onbizalom

Imádom! A macskák a legnagyobb királyok!!! :D :D :D

Kép
waterlilly

Macsek, köszi a teát, hogy intézzük?

Zsu, ezt a hozamot hogy sikerült produkálni??? Lactina? Naponta hányszor?

Kriszta, én pénteken megyek a gépért. Szopisztrájk még tart, fejnem kell, és nem ártana a mennyiséget is növelni.

Gabci, köszi a válaszokat hozzátápi ügyben.

Timi, Esztella még éppen 6 kiló alatt van, no de ő csak azóta hízik, amióta tápszert is kap. Ha anyatejes lenne, max. 5 és fél kilónál tartanánk, ezen ne aggódj. Majához meg sok türelmet, hű, baromi nehéz lehet, de EL FOG MÚLNI EZ IS!!!

Ó, hát nekem tavaly január 30. borzalmas volt, akkor már tudtam egy hete, hogy bébi van (elsőre sikerült a kicsike), és elkezdtem vérezni... :( Fenyegető vetéléssel kórházba kerültem, mint kiderült, ikreim lettek volna. Hát, tudta a Jóisten, mennyit bírok el... :shock:

Találtam egy idézetet tegnap, hagy írjam le, mindenkinek küldöm, aki csak egy kicsit is el van keseredve:

"Színezd újra, színezd újra
Az életed, ha megfakulna,
S az égbolt beborulna
Ne menekülj, csak színezd újra!"

Kép
waterlilly

Jutta :( Jobbulást neked!

Macsek, saját tejből főzit csinálni az nem kannibalizmus? :lol:

Kriszti, Panka fél 10 körül fekszik le, de muszáj minden 2 kaja között letenni, mert nem birja ki alvás nélkül. De mindig csak 3/4 órát alszik. bár este már nem mindig teszem le, de akkor nagyon nyügi.
Tényleg klinikai eset vagy Kriszti, már bocs :D Mindig őrizni a gyereket bébiőr és légzésfigyelő mellett :lol: :lol: :lol:

Timi, azért anyukádék se semmik hallod! :x :? Jó hir, hogy csitult egy kicsit Maja hisztije!

Pankát betettük kaja után a kiságyba, hátha elalszik...nagy a csend, apa mindjárt bekukkant, hátha... :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

ELALUDT!!! Ma már másodszor magától :lol: Ki mondta, hogy ha már 2x produkál valamit, az már nem véletlen?

Jó lenne, ha erre rászokna a csaj, mert már a karom nem nagyon birja az állandó ölben altatást. A kórház óta megint csak igy hajlandó aludni. Ott muszáj volt ölben, mert mások miatt nem üvölthetett minden altalásnál. Én most nem tudom hány kilo pucéran, mostanában nem mértem, csak azt tudom, hogy ruhában 6700 gr, szóval az én termetemmel nem könnyű már cipelni.

Anett, Lactinával produkáltam. Azért az utolsó evésnél még kellett neki 130 tápszert adni, mert mostanra már nem volt lefejt tej. Szóval a mai tápi egyenleg 160. Az meg csúcs szuper nálunk!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na megyek fejni...inkább aludni mennék :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jó az idézet! Na mostmár jobb a hasam is!

Csajok, nektek is írtak fel vasat? Nekünk 2x6 csepp kell.

Jutta

KépKép
jutta

[quote="dzsuzsa"]E írta:dzsuzsaLALUDT!!! Ma már másodszor magától :lol: Ki mondta, hogy ha már 2x produkál valamit, az már nem véletlen?

Jó lenne, ha erre rászokna a csaj, mert már a karom nem nagyon birja az állandó ölben altatást. A kórház óta megint csak igy hajlandó aludni. Ott muszáj volt ölben, mert mások miatt nem üvölthetett minden altalásnál. Én most nem tudom hány kilo pucéran, mostanában nem mértem, csak azt tudom, hogy ruhában 6700 gr, szóval az én termetemmel nem könnyű már cipelni.

Anett, Lactinával produkáltam. Azért az utolsó evésnél még kellett neki 130 tápszert adni, mert mostanra már nem volt lefejt tej. Szóval a mai tápi egyenleg 160. Az meg csúcs szuper nálunk!

Zsu
, gratulálok az egyedül elalváshoz, ügyesek vagytok! És a tápszer-egyenleg is nagyon szép, tényleg. Mi most ott tartunk, hogy kb. 500 ml az anyatej és 400-450 ml a tápszer. Ezt szeretném eltolni úgy 600-300 arányra.

Hányszor szopiztatsz és hányszor fejsz egy nap? Éjszaka is fel szoktál kelni fejni? Én most nagyjából a fél életemet odaadnám egy átaludt éjszakáért...:?

Na, megyek fejni (merazolyanjó!!!), közben meg nézem a Dr. House-t.

Jutta, örülök, hogy jobban vagy, kis mohó... Öööö, kire is hasonlít Dorka??? :P

Kép
waterlilly

Naaaa.... kb 20 éve jártam így utoljára, és leginkább az volt a gond, hogy nem ettem kenyeret.

Merazolyanjó..... :lol: :lol: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

mielőtt eldőlök
...
Petra nem akar cumisüvegezni. pedig a nagyinak reggelenként szokott (bár mostanában kihagyja, mert eszik 5kor és 9kor, amikor hazaérek.. sztetek rafkós v csak véletlen?), így próbáltuk itatni és kiskanállal adni a kaját. hát Apának a kanalazás nem ment vmi profin, ha meg én etetem őt is, akkor megint nem kerülünk ágyba 11 előtt..
jajjjj :?

átaludt éjszaka? megyek, kimosom a fülem ... ammegmi? :shock: :? :wink:

képeket Vilkóról és Jankáról és mindenkiről!
bocs, h nem reagálok, de kicsit túlpörögtem magam.
szevasztok!
:arrow: :arrow:

Kép
an°°di

Héj, én most raktam képet! Mennyit akartok még? Rakjatok Ti! :lol:
Súly: 7600 :lol: (Pedig, ha tudnátok mennyit eszik?! Ha én beletömném azt a mennyiséget, amit a szakirodalom egy ilyen súlyú babának előír, akkor szerintem lassan utólérnénk Ákost! :lol: )
Kriszti! Én nagyjából bióban utazom majd a főzésnél! Igaz, hozzánk nincs közel ökopiac, de majd beszerzem akkor is valahogy! :wink:
Na azért már estére alábbhagyott a lelkesedés szopiügyben!
Jutta, kínálgattam, de egy kicsit ösztönözni is szoktam! Vagy bejön vagy nem! :wink:
Na még a tesztről, ha már felhoztam témának! :lol: Én nem akartam hinni a szememnek, mert ugyan nekünk nem elsőre, de majdnem elsőre (és ez ugye a mi korunkban...). Ezért vettem még egy tesztet, aztán még egyet, aztán még egyet... De már az első teszt határozott zebra volt, a másodikra elég volt ránéznem, a harmadikat meg csak megvennem. Aztán a férjem közölte, h nem hajlandó több tesztet nézegetni, irány a G., a rokon! Na ez pont aznap volt, amikor bevezette ez a tündibündi a vizitdíjat. Hát a máv-ban ugye kellett fizetnem is (mert még nem volt papírom a terhességről) és közel 2 órát álltam sorba azért, h kifizessek 300 pénzt! Közben majd' elájultam, asszittem vége a baba-projektnek stb. Na ennyit a vidám kezdetről!
Zsu! Neked meg én (mint kemény sorstárs!) tényleg nagyon gratulálok! Csak így tovább!
Az én gyerekem már alszik... Magától...A saját szobájában a saját ágyában... Van ilyen Andi, de én tudom, h nem általános! És hogy nekünk mocskosul nagy szerencsénk van! (Örökölhette is, mert az anyja is ilyen tündér volt a nagyanyja szerint! :lol: )
Most akkor én nem fogtam a fonalat: mi van ezzel a zárt levelezési listával? Nekem tök mindegy, h Andi- vagy Jolka-féle! De én nagyon utálom, h volt olyan hozzászólás, amit több mint 100-an elolvastak itt nálunk!
Na jóccaka!
Nem találtam Vilkó-képet!!!!

Kép
ermoni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?