Új privát üzeneted érkezett!

Kajla! Én miután beadattam Orsi csak 2x volt beteg (elötte meg a bölcsiben alig látták) de azóta is csak tüszös mandula volt, én hiszem hogy segitett a szuri, Norbi is megkapja majd.
Igen, mi is 18e vettük még. Nekünk nem volt mellékhatása

Szilcsi! Én le tudtam volna tenni a gyereket, de mivel szopizott, mi nem itattuk cumisüvegböl sem, én vittem mindenhova, mert ha kellett , és ált. kellett is megszoptattam vásárlás közben is (öltözöfülkékbe mindig beengedtek). Most is Norbit csak akkor hagyom anyuéknál ha tudom szopi után hosszan alszik és nem maradok el soká, de holnap pl. megint csak jön velem vásárolni. (amugy én is azt hiszem akit nagyon óvnak pont az lesz beteges). Nekem amugy a férjem még az 5 nap szabit sem kapta meg, egyedül voltam :( Én sok oltást megvettem már ami nem kötelezö, rota ellenit nem, mert ismerösnek gyerek infektologus sem javasolta ugyanis nem véd biztosan és nagyon drága. (aztán késöbb a gyerekorvos is annyit mondott de jo hogy nem kértem, nem kérdeztem miért)

Enikö! jaj de rosszul hangzik, sajnálom :(

Macsek! amikor már stabilan jár. Azaz föleg jár, nem mászik és csak néha jár. Bentre én nem adnék rá ha szönyeg van, nekünk kö van, ez csuszik is zokniban neki, igy Norbinak muszáj lesz venni bentre cipöt.

Miniklinik. Na mi nem vagyunk egy nagy odajárók, egyszer voltunk a Tornyosnál és a Háry-K.-nál is, semmit nem kellett várni, kértem és elsök is lettünk

Zitacicu! Gratulálok a beszédes lánykának! A végén majd örülsz ha lesz egy kis csend :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Helló!

Enikő, Szilcsi!
Én sem akartam vitát ebből! Egyébként mi is csak ketten vagyunk az urammal, mindkettőnk rokonsága a Dunántúlon dekkol, egyedül kell megoldanunk a dolgot. Ha nem lehet megoldani nyilván vinni kell a gyereket, de azért én az országos influenza járványban mégis vigyáznék!!!!! Sztem pl. a játszótér nyáron, nyílt levegőn tök más, mint télen egy beköhögött, zárt bolt.
Szerencsére nekem a férjem többet vállal, mint általában a pasik :wink: 8) , nagyon életképes :lol: :lol: , ő a fő bevásárlós, számla nem volt a kezemben, mióta együtt vagyunk, mindet ő intézi, ha szerinte rosszul számláznak, még reklamál is! (Megjegyzem jogosan, pl. a Démász 3-szor kért már bocsánatot tőlünk, mióta itt lakunk, nem jogos kamatokért stb. ) Még az adóbevallásomat is megírja, ha lusta vagyok. :) Az orvoshoz is eljön velünk, ha beteg a gyerek, és épp van ideje. Szóval mázlista vagyok.
Nekem a prücsök van és a háztartás, kisebb bevásárlás, gyógyszertár stb. Ami mondjuk épp elég az örökmozgó Dénes mellett. :)

Szilcsi! Nyugi, majd könnyebb lesz, ha összeszoktok a picivel, kialakul a napirend stb. És az apukának is össze kell szokni a babával, nekik mellesleg több idő kell, de ne félj, lesz még rá példa, hogy el tudja szórakoztatni, ha sír, és ott lehet vele hagyni egy fél órára egyedül, ameddig leszaladsz a boltba! :):):) 8)

Köszi
az infókat, akkor azt hiszem megpróbáljuk a Minikliniket, ha ez se jön be, jövőre is új dokit keresek! :):)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Zituska: Édes kis husigombóc Noémi :) Szüléstörténetet is várjuk majd :)

Zita: Hú, nagyon ügyes a lánykád :) A fiad meg kis csibész :)

Zsuzsi: Gyors gyógyulást Dénesnek!

Szilcsi: Kitartás, lesz ez még rosszabb is :lol:
Mi is vittük kezdettől fogva magunkkal Grétit mindenhová, igaz ő májusi születésű. Nem is volt ebből semmi baj. Hááááááááát most nem tudom ha januári babám lenne mennyire hurcolnám az influenza kellős közepén. Mondjuk nekem is mindig mondja a védőnő hogy ne menjünk (én se és Gréti se) bevásárlóközpontba, dehát ez nálunk is nehezen megoldható. Apa egy gyors bevásárlást meg tud ejteni, de vannak dolgok amiket nem bíznék rá :lol: Pl. a baba-mama heteket a Corában :lol: :lol: :lol: De a mindennapi betevőnket simán meg tudja venni ha elég részletes leírást adok arról hogy mit vegyen és hol :D

Miniklinikbe nálunk csak a férjem jár :D Ő tartja karban a számítógépes hálózatot abban az épületben évek óta.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Csajok!

A fertőző kórházba maradhat az anya a gyerekkel??? SOS lenne.... Tudja valaki, mi erre a jogszabály??????

Rota vírusról van szó kÖSZI

(nem bennünket éint hála, hanem sajna egy barátnőmet!)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

fertőző kórház= gyerekkórház fertőző részleg!!!

ceniko
Szeged

Enikő: Amikor kicsit több mint 1 éve a Csongi volt a fertőzőn, nem engedték be a Mariannt :( Pedig elhiheted, harcolt amennyit csak tudott. És a védőnőm is azt mondta hogy oda nem engedik be a szülőket éjszakára, nappal viszont bent lehetett. De most influenza miatt karantén van, ugye. Jogszabály az tuti az hogy az anyának joga van a gyerekkel lenni, de ez ott senkit nem érdekelt :( Influenza járvány miatt meg most gondolom pláne :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok,

lányok, ha valakit érdekelnek még farsangi jelmez lehetőségek (bár azt sem tudom, hogy mikor szoktak lenni a farsangi gyerekbulik: jan. vagy febr.) esetleg nézzétek meg az alábbi helyet (ma láttam egy újságban a hirdetésüket:

Jelmezkölcsönző (és férfi-női szabóság), Szeged, Apáca u. 20. tel: 62/640915 vagy 30/9639150, web: www.carneval.mlap.hu

Mónika

vesm

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Macsek! Amint Karmen már írta, akkor kell cipő, ha már szépen jár a gyerek! Olyat vegyél, ami jól tartja a bokáját-sarkát, belül harántemelős (bár erről megoszlanak a vélemények, van, aki szerint ha nincs bokasüllyedése, felesleges a harántemelő). Én Asso cipőt szoktam venni Dininek, nincs olyan brutál ára, mint pl. a Siestának, és nagyon jó minőségű. A Csillag téren van boltjuk, és a tavaszi-nyári időszakban a Cserepesen is árulnak szombatonként. A Sajka utcában nem tudom milyen bolt van, nem ismerem.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Ilcsi szivesen vigyázok Lalira amíg papírokat intézel :wink: eggyel több vagy kevesebb gyerek fel sem tűnik :lol:

Bea: kösz szépen :D

ceniko
Szeged

Lányok: segítsetek légyszíves!
Akinek még majd 1 évesen szopizott vagy szopizik a babója, annak mennyi folyadékot kell még innia?Mert Rékát most próbálom egy-egy szopiról leszoktatni, így napközben 2-3x szopizik, éjszaka meg ahányszor felkel! Napközben alig akar inni. A vizet hajlandó meginni, kb 1 dcl-t iszik vízből + 40, 50, 60, 70ml tápszert egész nap. Próbálom mindig kínálni neki a vizet, de ennél többet nem fogad el. Szerintetek hogy lehet rávenni, hogy többet igyon? Ez elég neki?

Kép
gyanixi

sziasztok.

irok, kicsit én is , olvasni mindig szoktam.
voltam szülésfelkészítő tanfolyáson. nekem jó volt, mert volt amiben újat (minden új, csak valamit már könyvben is olvastam) mondtak.
tegnap meg tornázni voltam, az is tetszett, mert már kellett egy kis átmozgatás.
minden baba nagyon szép és cuki.
én arról hozok fotot, ami nekem van:
Kép

Kép

múlt heti pocak foto, szerintem csuda szép :wink:
és amit a héten varrtam, szintén csuda szép(nem tudok varrni, de úgy szeretem a házi készítésű dolgokat, meg ilyenkor csak a babára gondolok, míg csinálom :D ) igazából tudom, hogy nem egy Brendonos zsák, de nekem olyan szép, mintha az lenne :oops: :D
ja, és nagyon jól vagyunk mind ketten, bár időnként belém rúg, olyankor megfogadom, hogyha nagyobb lesz és meg akar vetetni vmit, majd közlöm, hogy azért nem, mert icipici korában szétrugdosot :lol: :lol: :lol: , amúgy imádom az összes rugását is :D
eldugultam
toncsi[/img]

toncsi80

Toncsi
Szerintem marha jól néz ki a zsák. Én is varrtam ilyeneket anno. És a pocakod is édes.
Enikő
A fertőzőre tuti nem engednek be szülőket, sajnos. Nagyon sajnálom, de csak egy üvegen keresztül láthatják a gyereket.
Húh elfelejtettem miket írtatok az előző oldalakon :), volt a cipő téma, én akkor vettem a Vivinek, amikor felállt és kapaszkodva elkezdett járni, ráadásul a bokája befelé hajló volt, így a talp belső részét cipésszel meg kellett emeltetni, hogy egyenesen álljon a talpacskája, így nekünk hamar kellett a jó cipő.
No most ennyi.

Kép
Kép
szandra29

Kajla!A Prevena mire van????

A rotáról én is azt hallottam,mint Kármen, hogy nem ad teljes védettséget,meg a védőnőm mondta, hogy volt aki beadatta és 2 hétig véres hasmenése volt a babónak!

Szilcsi!Persze ha nem megoldható nem tudsz mást mint vinni!Ezek szerint én akkor szerencsés vagyok a férjemmel, ő sokat segít,hétvégén fel is kel hozzá 6kor én meg mehetek aludni a másik szobába miután megetettem,és tisztába is teszi,de csak ha pisi van :D .Anyum is jön hetente,meg após is kapható boltba menni,gyógyszerért stb...
20140113113746

Toncsi!
Nagyon szép a pocid! Szuper jó a zsák, nagyon ügyes vagy. A picúrodnak is biztos fog majd tetszeni. :D

Ezek a héten készültek a csajszimról: :D
Kép Csodálkozós vigyorgós Kép :)

Betty
Kép
rbetty

Betty, micsoda csodaszép lánykád van! :lol: Gyönyörűűűűűűűűű!

Anett, hát igen, ha nagyon-nagyon muszáj, párom is megcsinálja pl a pelenkázást, de a múltkor is az éjszaka közepén át kellett öltöztetni a manót meg ágyat húzni, mert rosszul rakta ráa pelust és minden kifolyt belőle. :roll: :D Azóta egyébként nem is csinálja meg... Pisinél sem.

Egy napja nem kakilt Lali. :shock: :? Remélem, nem lesz baja...

Toncsi, most komolyan, én azt hittem elsőre, hogy Brendonos vagy valami méregdrága bolti cucc! :wink: Nagyon jól néz ki, ügyes vagy! A pocakod kis aranyos, nem is nagy ahhoz képest, hogy mennyi idős terhes vagy! :wink: :D

Enikő, köszi édes vagy, a fájós derekadnak még pont az én kölköcském hiányzik! :lol: Úgy tűnik, megoldódik a dokog, anyu jön át jövő szerdán, vigyáz Lalira, amíg megjárom a MÁK-ot!

A Corás bevásárlás is megoldódik, anyuék itt lesznek és el tudunk menni apával vásárolni. Kicsit jó lesz kettesben, bár már előre tudom, hogy rohanni fogunk haza a PiciManóhoz. :lol:

Köszi a rotás hsz-okat, szerintem nem fogjuk beadatni, az kellene még csak, hogy attól kapjon valamit... :roll:

Niki, bár tapasztalatom még nincs, de nem lehet más folyadékot adni Rékának? Majd egy évesen sztem adhatsz neki pl almalevet vagy ilyesmit, nem? Hátha azt elfogadná. Amúgy ha tényleg szomjas lenne, szerintem meginná a vizet is, lehet, nem szomjas és azért nem kell neki.

Kép
szilcsi

Zitacicu, te szentesi vagy??? :lol:

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Niki: Szerintem ha szomjas lenne, elfogadná a vizet, ill. mindegy lenne neki, hogy mit adnál... Szóval szerintem elég neki! Igaz Dorottya még nagyon szopizik, de egész nap nem iszik meg fél decit sem! Ha szomjas, akkor vagy kéreckedik cicizni :lol: , vagy hozza a poharát és itatni kell, szóval jelzi. Ha van pisis pelus és egészségesnek látszik a csajszid, akkor nincs gond szerintem! :D Az meg külön tök jó, hogy a vizet issza, nem mondjuk csak a teát vagy csak a cukros löttyöket!!! :)

Betty:
Flóra tényleg csodaszép!!! Idősebbnek gondoltam a kép alapján! :D

Toncsi: Szép a zsák, meg a poci is! :lol: :lol: :lol:

Lépek, dolog van!

Szép estét!
eszter

KépKépKépKép
hefe

Hali.

Macsek, én Petinek akkor vettem elsőre szandált, amikor már stabilan állt, és néha lépegetett. De nekem pl. azt mondta a védőnő, hogy bőven elég lenne akkor venni, amikor már jár. Mi bentre is használtuk, hogy szokja, nem is volt gondunk sosem.
Ja, harántemelős, magasszárú, és a hátulja kemény legyen.

Kajla, a TB továbbra sem támogatja a Prevenart, csak ha EÜ tér.köt.-re írja fel valamelyik doki.

Farsangi jelemezeket ma egészen jókat láttam a Corában, nem is voltak drágák, na meg úgyis csak egyszer veszi fel a gyerek...

Niki, sehogy nem fogod rávenni, hogy többet igyon! Peti az utóbbi pár hónapban iszik többet, neki nagyon tetszik a sportkupak. A cumisüvegből sosem volt hajlandó meginni a vizet vagy a teát, csak a tápszert. Így nem is erőltettem.

Toncsi, de pici pocid van! Nem nézném annyinak, amennyi! A zsák meg egyszerűen szuper!

Na megyek Petivacsit meg pancsit csinálni.

Ági és
KépKép
exdeus

Niki! Orsi mindig is sokat ivott, keveset evett. De ez olyan hogy nem lehetett eröltetni az evést, szerintem az ivást sem. Ha szomjas akkor ugyis kér v. elfogadja ha kinálod

Anna! mi ide járunk, én bérletet szoktam venni ugy sokkal olcsóbb www.vizimano.hu

Betty! Gyönyörü Flóra baba!! Édes a mosolya!

Toncsi! Hát varrni én sem tudok, de nem is tudnék még fele ilyen szépet sem csinálni, én azt hittem valahol vetted! Nekem nagyon tetszik!!! 9 hetesen ekkora pocak????? :o

Enikö! hugomat sem engedték be amikor a pici még szopizott, de annyira voltak kedvesek hogy lefejt tejet bevihetett neki.

Az én férjem is nagyon sokat segit, de bevásárlás miatt munkábol nem jöhet el, hétvégén is mindig sok a munka, ha nem másutt akkor itthon van mindig elmaradás, este meg már ovi után siessen csak haza itthon segiteni, inkább vásárolok én de. nélküle

Macsek! ez lemaradt. Nekem is mindig az Assot, Siestát javasolta az ortopédus, én Asso párti vagyok, ennek ellenére mégis Orsi lábai nagyon rosszak, éjjel is gyakran éles fájdalom hasit bele, gyógycipö, torna ellenére. Pedig ö nagyon sokat volt jo idöben is kint mindig mezitláb és mindig Assot vettem, mégis igy jártunk. Azota vannak kételyeim tényleg kell-e neki drága cipö, ill. neki kell a gyógycipö de Norbinak lehet nem mindig Asso lesz véve

Kép

Kép

Karmen
karmen

Betty!

Tündéri a lányod :) Mosolyt csalt az ábrázatomra :)

Gyanixi!

Hajna is alig ivott, amíg szopizott, pedig ő nyáron volt 1 éves, és novemberig szopizott. Nekem is fura volt, hogy a rekkenő hőségben nem iszik, de rábíztam. Amióta nem szopik, azóta iszik, eszik többet, mint a nővére :)

Macsek!
Én már akkor vettem cipőt Rékának, amikor kapaszkodva járt. Persze nem otthonra, hanem ha mentünk valahová, nem kellett folyton kézben lennie, mert elszöszölhetett a cipőcskéjében a bútorok mentén. Hajnának viszont, mivel nyár volt, csak akkor vettem,a mikor elindult (nem amikor már stabilan járt). Mi sokat jártunk kertben és ott félő lett volna, hogy beleáll vmi a talpába.

Enikő!
Jobbulást!
Vendég

Szilcsi!

Igen szentesi vagyok.Miért???

Én sem akartam "vitát" a boltos témából,az tény hogy nekem apa sokat segít,de voltam én már tesco-ban nem egyszer éjjel.Jó van kocsi van jogsi itt a tesco a szánkban szóval tényleg sokkal könnyebb.

Kép
Kép
zitacicu2

Toncsi!
Te tényleg csak kilenc hetes vagy?Hihetetlen..

Szandra!
Tudsz jó cipészt ajánlani,aki rárakja ezt a belső emelést?Recept kell hozzá v. csak úgy szemre csinálja?Mennyiért teszik ezt rá?Hanna bokái is nagyon befelé dőlnek még mindig ,pedig gyógyszandija volt..
Most legutóbb azt mondta az ortopédus,hogy nem vészes,lehet,hogy nem is kell vele foglalkozni..
Mondtam neki,hogy szerintem meg nagyon durva..
Mikor fog ez megváltozni?Vagy ez csak mese?

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szandra! Irtó cukker 2 hónaposod:) Az a csat :lol: csúcs :lol:

Betty! Édes Flóra nagyon!

Toncsi! Komolyan alig 10 heted van szülésig? Hol hordod a babát?? :lol: Helyes picipocak. :)

Macsek!Csatlakozom az előttem szólókhoz cipi ügyben, amikor már stabilan áll, jár.

Niki! Nyugi, iszik amennyi kell neki. Te sem iszol minden nap ugyanannyit, plusz, gondoskodó családban nevelkedő gyerek nem fog sem éhen, sem szomjanhalni önszántából. :) Erőltetni ugysem tudod, amit iszik elég neki. Lindi 19 hós koráig szopizott, aug-ban hagyta abba, hát valószínűleg össze tudnám számolni mennyi plusz folyadékot vett magához a tejcin kívül, pedig sokszor megkínáltam.

Boltos téma: A muszáj nagy Úr. :(

Szilcsi! Anyatejes babánál nem gond ha nincs mindennap kaki.

Voltunk ma Lindivel 2 éves státuszon, 12.5 kg és 89 cm. :) Kérdezi a dokinéni, tud beszélni, mondom igen, folyamatosan beszél, tud verset, mondókát is. Persze mikor "produkálni" kellett volna, közölte keresztbetett kézzel, durcás fejjel, hogy NEM. A fogait sem mutatta meg, jusztse.
Lottika meg hihetetlen módon (mert amúgy általában a fenekembe bújik) produkálta magát a váróban is, meg bent a rendelőben is, koronával a fején -egész nap avval közlekedtünk :) -

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,ismerős ez a nem szólalok meg téma,csak ha én akarok!

Szilcsi,én is vittem a Barnit a boltokba,a mai napig imád élelmiszer boltokba vásárolni,na de azon kívül semmilyen bolt nem jó!!!!!
De ha gondolod szívesen bevásárolunk mi neked!!!
Vagy ha nagy bevásárlást tervezel,hozd át a Lali babát!!!
Én tavaly a gázáros papírt intéztem a MÁK-ba Barnival(rengetegen voltak),és a biztonsági őr ,szólt hogy menjek nyugodtan előre a babával............

Enikő,remélem jobban vagy már!!!!
nem írtad mi a helyzet Viola ovijával???

Tocsi,ügyi vagy!!! :wink:

Szandra,Betty,nagyon édik a lánykáitok!!! :D :D

Kajla,mi van a bölcsivel,hogy-hogy nem jártok rendszeresen???
:roll:

Holnap megyek vezetni,és nem lesz időm főzni,hurka-kolbászt vettem ki a fagyóból(Barni imádja)meglátta és,ott hisztizett,hogy :
-Anya Azonnal kérek huka-kobászt!!!!!!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!

Hazajöttünk a sítúránkról, előkerülök. Röviden csak annyit: Dóri nagyokat aludt-evett a hegyi levegőn, viszont Marcsi az egy hét alatt a lábát nem volt hajlandó kitenni az apartmanból, pedig ott volt a rengeteg hó, különbejáratú hegyoldal, miegymás. Már karácsony óta nem mozdulunk ki sétálni, játszóterezni, kezd kétségbeejtő lenni. Volt valakinek hasonló tapasztalata???? Egyszer próbáltuk meg kivinni, olyan hiszti lett belőle, hogy csak na, alig bírtuk levetkőztetni.

Na visszaolvastam!

Először is hatalmas gratula Zituskának, Isten hozta Noémit a Földön! Sok boldogságot! Olyan érdekes volt olvasni a 24-én délelőtt írt hozzászólásokat! :wink: Noémi jelentősen dundibb, mint Boti! :D

Enikő: jó hallani, hogy ez nemcsak nálunk van így :lol: , Dorka is úgy dönt sokszor fél5-fél6 magasságában hajnalban, hogy az alvásból neki elég volt, és mire kidől, indul a nap Marcsival. Több részletben alszom 6 órákat, én se vagyok friss, Dóri ugyanis 1 körül is eszik.
1%: itt mindent megtalálsz: http://www.nonprofit.hu, nyilatkozat letölthető innen: http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany

szilcsi, ne kiabáld el, Dóri is aludt este fél9-től reggel 5-fél6-ig rendszeresen, egészen 3 hónapos koráig, azóta 2x is eszik ebben az időben. :shock:

gyanixi: mi is jó későn vettünk járókát, még nem állt fel Marcsi, de nem sokkal azután igen, olyan 10 hónapos lehetett, ha jól emlékszem. Nem nagyon használtuk vele, nem maradt meg benne, illetve egy időben kérte is, hogy tegyük bele, de csak negyedórára, Dórival viszont kihasználjuk most, úgyhogy ha lesz tesó nálatok, akkor megéri, egyébként felesleges.

jégvirág: de jó hír, hogy minden rendben van a fiatalúrral!

Toncsi: jól megkeverted a népeket a vonalzóddal meg a pocakfotóddal! :lol: 9 hetesnek nagy, ha 9 hét van hátra, akkor pici!

Ma mértük a gyerkőcöket, Dóri 7520 g, 66 cm félévesen (+590 g és 2 cm 4 hét alatt), ennyit az anyatej kontra főzelék dilemmámról. :wink: Marcsi 91 cm és kb. 14 kg (14,8 ruhában plusz magához vett játékkal) 2 és fél évesen.

iwiw: Tihanyiné Hatvani Nóra, légyszi jelöljön be, akinek van kedve! Kajla: én se találtalak, légyszi jelölj be! Szandra, Anett: köszi a visszajelölést! :)

Valaki múltkor keresett 104-es body-t: http://www.kynga.hu/products/1/, http://www.teszvesz.hu/item302740506_uj ... _meg_.html

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Ja, Lottit is megmértük, 22 kg és 112 cm. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zitacicu, én is szentesi vagyok! :lol:
Na nekem se kocsim, se jogsim, és a Tesco is messze van így... :( Pláne éjjel, amikor busz sincs, bicajt meg nem enged párom venni. :roll:

Gira, hogy vagy? Hogy bírod a terhességet? :wink:

Kép
szilcsi

Hú most látom, elfelejtettem frissíteni. :oops:

Melinda, szép méretek! :wink: Milyen koronátok van? Farsangi? Kakidolog megoldódott: fürcsi után háromszor is tisztába kellett tenni, annyit kakilt, bepótolta a lemaradást. Tápszert már csak este kap egyszer.

Norus, tetszik a "különbejáratú hegyoldal"! :lol: Nekem is lehetne egy itt az ablak alatt... :wink: :D Az alvást még én sem akarom elkiabálni, de most jó így.

Bibi, köszönöm, aranyos vagy! Egyelőre megpróbáljuk megoldani, nem támaszkodhatok mindig másokra, páromnak is meg kell tanulnia, hogy megváltozott az életünk.

Kép
szilcsi

Szilcsi!

Na igen elég nehéz ügy tényleg.....Én nyílván azért nem vittem a gyerekeket boltba mert meg tudtuk oldani.Nyilván más ott a helyzet ahol ez nem megoldható.
Szentesen hol laktál???Én a Klauzál.u-ban(is) és oda jártam suliba általános suliba.

Enikő!

Amikor a Norbika hányt és kórházba került -nem kifejezetten a fertőző osztályra-akkor én sem maradhattam vele éjjel.Az a kórterem is el volt különítve,volt ott másik gyerkőc aki hasmenéses volt.A llényeg hogy nem maradhattam ott csak nappal.Most meg hogy tombol az influenza .......hát nem tudom.
Meddig tart még szerintetek ez a fránya járvány??

Kép
Kép
zitacicu2

Azt mondták, 4-5 hét és hogy még most vagyunk a közepében. :roll: :(
Mi először a Somogyi Bélában laktunk, most meg lent laknak anyuék az Esze Tamásban a Csongrádi útnál.
Én az Erzsébetbe jártam (régen Köztéri).
Na persze ha meg tudom oldani, akkor nem viszem bevásárolni. Hétvégén is úgy voltunk, hogy párom megvárt, kint sétált a gyerekkel, míg én vásároltam.
Na jóccaka, bár Lali még vidáman nézeget ki a fejéből. :D

Kép
szilcsi

Szia Enikő!

Én tavaly márciusban voltam kislányommal a ferőzön. Akkor 11-től 6-ig lehetett ott lenni, de ő mivel akkor még szopizott, ott lehettem reggel fél 8-tól. Szerintem ha szopik a pici akkor ott lehet lenni influenza idején is.
Márti
zamarti

Melinda! Bakker!! Lotti sovány miiiiiiiii?????????
nina74

sziasztok,
Enikő köszi :D

Boldinak van rotája, egyelőre itthon vagyunk, de még brutál szarul, estig várok és gyanítom, hogy nem ússzuk meg a kórházat, de nincs az az isten, hogy otthagyjam a gyereket egyedül :( Melinda utánanézett nekem, járvány ide vagy oda, jogom van ott lenni a gyerek mellett a nap 24 órájában

Mamihoz költöztem a gyerekekkel férjem intézi a költözést

én mostani eszemmel mellékhatásokat letojva és az anyagiakat is, bizony beoltatnám rota ellen, ez nagyon nagyon durva betegség, főleg piciknél
Vendég

Dancsi!
Jobbulást Nektek!
Kivánom, hogy ússzátok meg a kórházat!
Mi decemberben voltunk a fertőzőn, 11-től estig lehettem ott, éjszaka nem! Szerencsére Márk aránylag jól vészelte át, de Ő csak az első este volt szarul, amúgy jól volt! :roll:

Kajla!
Most akkor mindenkinek48oo ft a Prevenal, vagy nektek kedvezményesen irták fel? Mert ha mindenkinek ennyi, én is beadatnám Márknak, de úgy tudtam a tb csak bizonyos esetekben támogatja! :cry:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Csajok!
Én most beszéltem a védőnőmmel,nem javasolja a rotát,pedig én most annyira beparáztam,de azt mondja kevesen kapják el,nem túl gyakori betegség,nem tudom mit csináljak most,mert gyorsan kellene dönteni,kifutunk az időből,6 hós koráig meg kell kapja és 4 hétnek el kell teljen a kettő között!Tanácstalan vagyok,férjem szerint hülyeség,de őneki minden oltás az ami nem kötelező! :evil:
Szilcsi ti hogy döntöttetek??

Zita!A Pneumo csak a koraszülötteknek meg betegeknek olcsóbb én úgy tudom,legalábbis a tájékoztatón az van amit kaptunk!Azt én is beadatom, de csak 1 éves kor után,akkor 2 szuri lesz ,míg most 3 lenne,nem akarok tűpárnát csinálni szegényből!

Kinga,Betty!Csudaszépek a csajok!

Enikő!JAj szegény, jobban vagy már???Nagyon rossz lehet,Lacinak is volt,annyit jajgatott,mivel pasi gondolom rá is tett még!

Dancsi!NAgyon-nagyon sajnálom Boldit,remélem nem kell kórházba mennetek és mielőbb helyrejön!

Toncsi!Tényleg pici a pocid ahhoz képest, hogy 9 heted van hátra, hihetetlen!!!Nagyon szépet varrtál,nagyon tetszik én imádoma katicákat mondjuk!
20140113113746

Dancsi, sajnálom. Jól összejött most nektek így a költözés meg a rota... :( Kitartás, és mielőbbi gyógyulást a kicsinek! Remélem, megússzátok a fertőző kórházat!

Anett, még nem döntöttünk, továbbra is úgy vagyunk, hogy én nem, párom igen. Az én édőnőm is azt mondta, hogy felesleges beadatni, mert főleg a közösségbe járó gyerekek érintettek. Namost Lali nem jár sehova - már boltba sem :wink: -, meg még nem is fog. Én attól félek nagyon, hogy ugye ezek az oltások gyengített vírusokat tartalmaznak, nehogy pont az oltástól legyen beteg! :roll:

Kép
szilcsi

Nina! Helyesbítek. Alig eszik Lotti. :) És nem láccik rajta a 22kg. :) Vandus mekkora? És Marci? Mikor gyüttök el???? :lol:

Dancsi! Remélem hogy azért az egészségügyi törvényben leírt dolgokkal nem mernek kekeckedni. Amúgy általában ki van írva mindenhol, hogy ki a betegjogi képviselő, az elvileg arra van, hogy segítsen.
Remélem gyorsan rendbenjön Boldi! Kitartást nektek!!Jozsó hogy van??
-költözéshez annyit, hogy nekünk még mindig van 2-3 dobozunk :) -

Szilcsi! Hercegnős korona.:) Mint ahogy egy csomó mindenük hercegnős, barbis. :)

www.pneumo.hu -n mindent megtalál az oltásról akit érdekel, érint.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok.
Szilde
Már nem emlékszem hol csináltattam, de a retek utcán van egy nagyon jó cipész és ő tuti megcsinálja. Egy gumitalpat vágott ketté, azt regasztotta fel a cipő talpára. Vivi fél évig hordott így cipőket és megjavult. Nem kell recept, a cipésszel kell beszélni. Nekünk nagyon jót tett, a tartásán is javított. Ne hanyagold el, sztem nem árt neki. az károsabb, ha így marad a talpa, mert a gerince is rámehet. Ja és nem fájt annyit a lába, többet bírt gyalogolni :)

Kép
Kép
szandra29

Petroanett
az oltással nem futsz ki az időből, vivinek nyáron fogják beadni, ő akkor 7 éves lesz. Igaz mi külföldre költözünk, nekünk azért adják be

Kép
Kép
szandra29

Szandra!

Köszi szépen.Megkeresem.Retek utca melyik részén?Csillag tér felé,v a Rózsa utca felé?

E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Koszi a cipo-valaszokat!!!!

Oltas: A Prevenar nekunk is 5000 Ft/db korul volt, de en ugy tudom, azert "csak" ennyi, mert Luca az elso beadatasa idejen eleg gyakran volt nathas, mondhatni egyikbol a masikba estunk. Mentunk is mindig a dokihoz, hogy nem piros-e a torka, nem ment-e lejjebb, de szerencsere mindig csak sima orrfolyas volt. (Mar amennyire sima egy ilyen 2 hetig tarto ejszaka is orrszivozo tortenet :? ) Szoval sztem ilyenek lehetnek azok az esetek, amikor a doki felajanlhatja, hogy ennyiert irja fel. De olyat is hallottam, hogy a doki ilyen esetben sem javasolta magatol. Erdeklodjetek!!!
Rota: Ez Luca egyik hosszuttavu befektetesei koze tartozik nalunk. Ovis koraig azert szeretnem, ha ilyen vagy olyan (barat, uncsiteso) gyerekkozosseget latna a kicsi, es legalabb tudom, hogy ettol vedve van. Nekunk az egyik ismerosomek a korhazban kotottek ki, mert a kicsi annyira lebetegedett, hogy fennallt a kiszaradas eselye. Na, nalam ez volt a vegso donto erv.

Toncsi: Tok jo megint pocit altni! :) Szepek vagytok, es jo hir, hogy minden OK is!!! Azt irod, nem tudsz varrni...hm...akkor milyen az, ha vki tud? Sztem tok cuki ez a tarto!!!

Dancsi: Jobbulast nektek, minel gyorsabb javulast!

Kép
Kép
-macsek-

sziasztok!

:lol: :lol: :lol: 30. hétben vagyok, és még 9 van hátra ,ha minden jól megy. kicsit félre lehet érteni a vonalzóm, de az elején ilyet választottam és most már marad is.
nem kicsi pocak! csak nem vagyok túl sovány és így van hova(belülre) is nőnie. ja meg szélesedem is :lol: . aki nagyon sovány azoknak tűnik a pocija nagyon nagynak a sovánka testükhöz képest. szerintem.
a nem tudok varrnit, azt úgy értettem, hogy nem tanultam, csak elhoztam anyáéktól a gépet, és megvarrtam. mondjuk az egyik zsebsor ferde is lett :oops: de rám annyira jellemző módon eszembe sem jut ilyen "kis" hiba miatt kibontani és mégegyszer végig menni rajta.
minden dícséretet köszönünk!
toncsi

toncsi80

Dancsi: szegénykém, gyors jobbulást!!!

szilcsi: miért nem engedi a párod a bicajt? A bicikliutak aránylag biztonságosak, nem?

Teszek fel utazós képeket, meg hogy hol játszhatott volna a kis butuskalibuska nagylányom... Kép
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Toncsi! Hü tényleg jol becsapott a vonalzód, amugy szerintem sincs ahhoz képest nagy pocid hogy már csak ennyi idö van hátra.

Szilde! Receptre alig olcsobb mint anélkül, de én azért mentem vele orvoshoz mert nem tudtam mekkora emelés kell Orsinak, de ha egyszer felirta a doki utána már lehet neki cipésszel is csináltatni 1e ft alatt volt tavaly, ha felirák ha nem. Én az Alföldi u-ba viszem a cipöket mindig.

Márti! Akkor szerencséd volt, mert irtam tesom is szoptatott, nem volt fél éves sem a baba és semennyit nem maradhatott vele, csak a lefejt tejet adhatta ott át valamelyik személyzetisnek

Nóri! De jo lehetett az ut, jövöre én is megyek sielni, apa meg marad itthon a 2 gyerekkel:)

Lányok! Norbi MÁSZIK!!! :lol: :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, gratula Norbi teljesítményéhez! :lol:

Kép
szilcsi

Kármen!
Én is gratulálok ,Norbi ügyesedik akkor!

Nórus!
Klassz lehetett a síelés,mi is tervezzük, hogy megyünk,de csak ha már a csajt is lehet tanítani!

Mai kép a kisasszonyról!

Enikő!
Megfogadtam a tanácsot,vagyis a dokitok tanácsát és mióta írtad naponta van hason Málnus és már nem is útálja és ügyesen tartja a fejét!Köszi!
Kép
20140113113746

Anett! örülök hogy Málnus megkedvelte hason, én Orsival hiába probáltam nem türte. Ö 6 hósan tudta magát igy tartani mint Málnus.

Még jo hogy tényleg nem mentünk arra a Dévény tornára egy vagyon lett volna és lám 1 héttel késöbb a hagyományos torna is csak meghozta az eredménylt. Most már biztos vagyok benne hogy Norbi is megindul, hamarosan meg felkapaszkodik

Szilcsi, Anett! köszönöm

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nálunk Pati megkapta a Rota elleni védőoltást, Vivi nem.
Pati is csak azért, mert Viv bölcsis, és a dokinéni azt mondta ha Viv elkapja, nem lenne olyan nagy baja mintha a pici.

én a Prevenar-ért 18körül fizettem, pedig tök beteg állandóan mind2 gyerek, igaz Pati még nem kapta meg, várok picit , 1hónapot, mert utána csak 2kell belőle, nem három.
Viv megkapta, semmit nem használt, folyamatos fülgyulladása van, igaz dokinéni azt mondta h. ez csak a gennyes fülgyulla ellen jó, hát igaz ami igaz Vivnek nem az van, még szerencse...
szept.óta már a 8-9. fülgyulladásnál tartunk :shock: azt mondták csak akkor lesz jobb ha kiveszik az orrmanduláját, várok tavaszig.

Dancsi!
sajnálom h. Boldi ilyen beteg.

engem se lehetne kirakni az tuti, mikor olvastam h. nem lehet bent lenni a gyerekkel, egyből elkezdtem gondolkozni h. én mit csinálnék,
kikerestetném az ügyvéddel h. mire kell hivatkoznom, aztán meg csak próbáljanak kitenni...

azért azt nem értem h. ha nappal ott lehet lenni éjszaka miért nem???
Vendég

Boldit ma délután be kellett vinni a kórházba, mert szünet nélkül hányt és fosott, és már lábra sem tudott állni :(

és ott kellett hagynom egyedül a fertőzőosztályon, minden sírásom, könyörgésem ellenére sem maradhattam vele

annyira szarul volt szegény, hogy nem volt más lehetőségem

doki szerint utolsó pillanatban vittük be, teljesen kiszáradt és félő volt, hogy összeesik a keringése (vagy mi...)

az osztályvezető a családom jó barátja, és megesküdött, hogy nagyon nagyon nagyon fognak vigyázni és figyelni rá

leghamarabb hétfőn jöhet haza, látogatni sem lehet, de azt mondják, hgoy az rosszabb nekik ha meglátnak bennünket

a szívem szakad érte, úgy érzem cserben hagytam :(((

Melinda,
sokat filóztam én is ezen, de valahol meg kell értenem őket, ha egy rotás gyerek elkapja az influenzát, az végzetes lehet számára, borzaszó érzés, de túl fogjuk valahogy élni

4,5 év után újból rágyújtottam, szünet nélkül bőgök, pedig pakolnom kellene, és már 50 kg alatt vagyok, de nem érdekel, csak jöjjön haza!
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?