[
b]Mézgombi babó, Julcsi tesó[/b]
Fiú:Ex, Benianyu(pocakról+fotóról), Kimike, Gab,Oryandi(bealvós),Viera(orr),Preni
Lány: Gab
Sziasztok! Kényeztetve vagyok a héten! (is)-bár ma azért a szombati uramnagykaraitás után csak nem birtam ki és áttakaritottam a lakást-tudjátok a padlófűtés porcicái miatt.
Reggel és du. apa viszi az isijáratot, most meg korábban elment Benivel játszózni egyet.
Nem tudom mi van, én tegnap voltam alvós, ma meg Beni aludt 2x. Pedig reggel 7 kor ébredt-ilyet nem is szokott, mert 6-6:30 ra lőtte be magát, de már 10:20 kor beájult.
Takarékosság:
Mi is 200 alatt kapunk ketten, és évek óta nem voltunk moziban, csak a nyári ingyenes városi bulikon bulizunk, legtöbbször oda is vittük az olcsóbb sört, hogy a hangulat meglegyen, de ne kelljen ott a drágábbat megvenni.
Szerintem ez már tök gáz, olyan égő, hogy 2 diplomás középosztálybeli így kell, hogy éljen.
Nekünk is jobb a balatoni nyaralás mint a külföldi, meg sokat járunk ingyen élővizekre a környéken,nyáron úszni, télen korizni, szóval megtaláljuk a szórakozás ingyenes formáit, de olyan jól esne egy-egy vacsi, de mindig van jobb helye ann ak a 3-5 ezer ft-nak. Pl egy havi Blani balett. Nem mindegy ám.
Preni! Viccelsz, én ezret sem tudtam soha félretenni!!!!!!!20 ezer havonta maga a mennyország!!!!!
Konkrétan arra volnék kiváncsi , hogy pl hogy oldasz meg bevásárlási szinten egy hétvégi kaját. Pl. kiszámoltad már hogy 1 napi kaja mennyiből jön ki?
A zöldség, husi hatalmas segitség!!Nekünk arra megy el a legtöbb pénz. Ruhát évek óta nem vettünk, illetve hazudok turiztam egy szoknyát tavaly.
Egyébként az is bánt, hogy a suliból jövet mindig elmegyünk egy pogácsás mellett és olyan jó illat van és a gyerek mindig kér, de nem tudok, akarok venni, mert 3-400 ft-ot otthagyunk és tudom, hogy azért a pár darabért nem éri meg, itthon 200 ból sütök egy egész tepsi sütit. De olyan rossz amikor látom az arcán, hogy csalódott.
Bár anyuci épp ezért mindig vesz neki, de ő is a nyugdij melletti melóból tudja finanszirozni.
Hál istennek egyetlen rucit sem kell vennem, minden darabot kaptunk, és már szólt a barátnőm, hogy kipakolt a szekrényből még 2 zsák ruhát, kismotort stb.
jó Blani volt az első baba, amerikából kaptunk egy csomó rucit, azokat mind odaadtam, és most meg már 3 babáról kapjuk vissza a cuccokat!
Csak hát nekünk is az van, ami a legtöbbeteknél, családi segitség nélkül saját erőből, mármint hitelből lakás, annak berendezése, autó. A ladánkat meg még mindig nem tudtuk eladni. Akkor lennék nullán, ha most lepottyanna 300 ezer. Ez sokaknak nem is olyan sok, de nekem majd 4 havi gyedem.
Szóval jobb lett volna valamilyen maszekolható szakmát választani, mindkettőnknek.
A szinházat, koncerteket, könyveket sajnálom nagyon.
Lánykoromban súlyos ezreket költöttem könyvekre és e hiányzik, bár mindenki el van hűlve ha hozzánk jön, hogy mennyi könyvünk van, mindenhol csak könyvespolcok. Csak a gyerekeknek van 150 db. Ennek egy része még a miénk volt anno.
Kozmetikushoz nem járok csak évente, epilálást megoldom itthon, lakkozást itthon, de mivel ebbe a hosszú kórházi kismamás idegbe beleőszültem muszáj mennem fodrászhoz 6 hetente. Bár régen apa festette a hajamat, de megegyeztünk, ennyi kikapcs. ,luxus jár nekem.
Gab 104 ezer adóvissza az nagyon jó! Gyed-ből meg főleg. Ha ilyen jó vagy én is átküldöm az adóbevallásomat megcsinázásra hozzád-legalább keresel egy kicsit!!!!
Kötés: erre is tudok megrendelést. Olyan szőrös sapi most a divat a suliban, olyan nagyon hosszú szőrű fonalból, megkötve, felvéve olyan mint a színes haj. Kb 5 cm lehet körben kiállva. Muris. És csak sima kerek vagy mi. Nem nagyon értek ám hozzá, bár Blani babáinak anno sok rucit kötöttem. Na majd nézek olyan fonalat!!!!
Gab! Pozitív életszemlélet valóban ma már létkérdés.
Katus!Én nem politizálok sohasem, elvből, de szerintem nekünk sehogy se jobb bárki ül a bőrfotelben.
Kap valaki emelt családi pótlékot? Találtam a betegség gondok topicban egy emelt családi pótlékosoknak szóló rovatot, leirják a kedvezményeket-dühitő, hogy a feléről nem is tudunk!!!!!
Az olaj ára horror!!!!Ilyenkor örülök, hogy nem sütögetünk olajban se husit, se kolompért, se fasirtot.
De hogy egy ezresből milyen 2 napi ebéd lesz hétvégén, arról fogalmam sincs. A mélyhűtőben már csak zöldség van, ezeknek meg hús kell. Sült oldalas krumplipürével az talán olcsó, meg lencseleves, lencse van itthon.
Marcy! Gabhoz hasonlóan nekem is hátrahajló méhem van-volt, én is simán elsőre megfogantam, amikor akartuk. És ami az érdekes a legutóbbi vizsgálaton múlt héten már normális helyzetű volt!!Azt mondta a doki 2 szülés után van ilyen!!!!!Hogy mi a scudától emelkedett ki, amikor Benivel is még hátrahajló méhem volt terhesség feééig is!!!!!Mondjuk semmi jelentősége, mig a spirál felrakásánál sem, de érdekes. Ja a legújabb legspécibb spirál 38 ezer ft.( a többi 8 e körül van, de ez egészségileg, méhnyálkahártyailag, hormonilag is szuper) Lehet gyűjteni, ugyanis míg szoptatok nem teszi fel(pedig a tájékoztatója szerint fel lehetne),de mondjuk még nincs is peteérésem, megnézte uh-val. Viszont van 2 jó fogigátló kúp, az egyik sokaknak irritáló vivőanyagú állitólag, a másik viszont nagyon jó. Ezt most tudtam meg, gondoltam megosztom veletek. 2 csapat vagyunk ugyanis, akik nagyon akarnak most babát és akik most nagyon nem.
Gab! Nagyon egyet értek Marcyval költözés ügyben! Legalább indulj el, és aztán ennyi pozitiv energiával meglásd bevonzod a jót!!!!!