Új privát üzeneted érkezett!

Ma este itt alszik a bátyóm is nálunk :D , a rossz hír csak az, hogy vmi nyavaja kerülgeti. :( Remélem nem kapok el tőle semmit. Majd elszeparálom magam tőle a 48m2-en :lol:

panna1
 
 


Ti híztatok már vmit az induló súlyhoz képest? Én az első két hónapban ledobtam 2-2,5 kilót, és azóta se híztam vissza. Pedig eszek rendesen. De csak fogok még gyarapodni az elkövetkezendő fél évben! Gondolom pár hónap múlva meg az lesz a bajom, hogy már ennyi+ennyit híztam, és hogy nem sok-e... :twisted:

panna1
 
 


Panna!

Én 2,5 kg-ot híztam, de már látszik a pici pocim és a mellem is nagyobb...ráfogom erre. De persze minden nap megy a mérlegelés, idegbajba fogom a páromat sodorni vele :lol:

pöttömpanni
 
 

 
 

A pocimon már én is látom a változást (nem bírom behorpasztani, ahogy behúzom) , cicin még nem érzem igazán, talán egy nagyon kicsit nőtt. Csak azért nem parázok rajta nagyon, hogy nem hízok még, mert az UH-n időnként látom, hogy a baba nő, és jól van. A férjem az UH kép alapján azt mondta rá, hogy kis pókhasú :lol:

panna1
 
 


hááát nálunk nem csak a baba nő ilyen szép ütemben, hanem az anyukája is:)))) most tartok +7 kg-nál:))) na de sebaj, pedig főleg gyümit, zöldséget eszegetek, na meg a rengeteg folyadék....

sniky
 
 


Pöttöm ne aggódj te se! Csak figyelj oda, hogy egészséges dolgokat egyél. A védőnő azt mondta, hogy az az általános, hogy amennyit első 6 hónapban hízunk, annak a dupláját hízzuk az utolsó 3-ban. Persze vannak kivételek, és van aki kicsit egyenletesebben nyomja, de ez az általános tapasztalat.

panna1
 
 


Hú Niki, az azért jó sok! Nem piszkál a dokid meg a védőnő emiatt?
Engem a sós dolgokról, a kaja túlzott sózásáról-fűszerezéséről is már most elkezdett lebeszélni a védőnő (pedig én jó sósan eszek), mert hogy a vizesedés ilyen okokra vezethető vissza. És már most oda kell figyelnem azért, hogy az utolsó harmadban ne legyen ez probléma...

panna1
 
 


Már megint ragad le a szemem. Azt hiszem ahogy a gép elé ülök, feltételes reflexként jön az ásítás, kókadás. De akkor hogy fogok így dolgozni?! :shock:

panna1
 
 


Én nem eszem sósan, erősen fűszeresen egyébként sem, sőt talán ugyanannyit eszem egy alkalomra mint előtte, viszont gyakrabban kordul meg a gyomrom. Lehet, hogy ez az elevittől van, de inkább eszem azt, mert egyébként azt eszem meg, amit abban a pillanatban megkívánok :cry: És mostanában főleg tésztásakat szoktam enni...

pöttömpanni
 
 


panna: nekem a dokim megnézte, hogy mennyi folsav van a Gravidában és azt mondta, hogy az kevés így az első hónapokra, úgyhogy ezért szedjek még mellé pluszban is.

én nem tudom, mert nem mértem, de szerintem híztam vagy 3-4 kilót. Mondjuk én már az előzőnél is híztam és hát a vetélés után nem fogytam vissza. Úgyhogy az akkor felszedett pár kiló is rajtam van már. Engem viszont a párom nagyon noszogat, hogy vigyázzak a hízással, mert nem fogom tudni majd leadni a szülés után. ez kicsit rosszul esik, mert így állandóan ezen fogok görcsölni, pláne ha esetleg majd a védőnő is ezzel szekál.

Mondjuk pont ezért jó a terhestorna, meg a jóga, hogy legalább mozogjunk és fenntartsuk a súlyunkat valamennyire.
lei
 
 


Panna,

Nem, sőt ők nyugtattak meg még egy csomó ismerős is, hogy nem kell aggódni, mert valószínű csak most az elején szaladt így meg, ez meg fog állni, tudván, hogy kerülök mindent ami zsíros, nehéz, vagy hízlal. azt mondták, hogy ez teljesen alkatfüggő, érdekes, mert szinte az elejétől kezdve kezdtem gömbölyödni.

Úgy látszik ilyen hatással van rám a terhesség. De a családban nem én leszek az első, aki hirtelen szed fel kg-kat a terhesség alatt. Anyum, nagynéném pl. 22-25 kg-ot hízott terhesség alatt és utána gyönyörűen leadták minden szenvedés nélkül.

Most mondta az egyik kollegám, hogy a felesége is 25 kg-ot hízott, majd neki is simán lement....


így nem aggódom, persze odafigyelek, amennyire kell, de nem fogok ezen parázni, elvégre most nem az enyém a fő szerep, hanem a babáé:))

sniky
 
 


érdekes, a tésztákat én is kívánom nagyon. De legjobban a kiflit és zsemlét szeretem akár magában is. pedig azok hízlalnak nagyon :cry: de egyszerűen az esik jól. a mandarintól tegnap iszonyat savas lett a gyomrom például, de amúgy sem kívánom a gyümölcsöket, max a banánt.....
lei
 
 


Hú, múltkor én a jégkrémet alig bírtam abbahagyni. ÉS következő alkalommal úgy kellett lebeszélni magam, hogy valamigyümit egyek helyette. Azt vettem észre, hogy gyümölcsöt vagy csak reggel vagy csak este bírok enni. Akkor viszont ha mást eszek, akkor már a gyümi nem fér belém. Szóval oda kell rá figyelnem, hogy eszembe jusson időben...
Én azt hiszem egy kicsit kisebb adagokra váltottam, vhogy nem fér belém egyszerre annyi, mint előtte... Mondjuk tésztakedvelő sosem voltam (a párom viszont tésztát enne minden nap), inkább kicsit az a nasizgatós fajta. Egy túró-rudi (na ez az ami bármikor jöhet :D ), egy kis krémtúró, bio-köles,sajtocska, jobb esetben répa, gyümi.

panna1
 
 


én sem tudok már akkora adagokat enni, mint régen. Keveset eszem egyszerre, aztán egy óra múlva megint éhes vagyok, és akkor megint kisadagot. Úgy látszik ilyenkor megváltozik a gyomor kapacitása és a szokása is.
túró rudolf nálam is bármikor kopogtathat :lol:
lei
 
 


Akkor ez nálatok ilyen családi örökletes dolog lehet. Nem is kell parázni a rajta, biztos egyénileg más és más kehet a dolog. Pláne ha egészségesen eszel. Ha valamiből túl sok lesz a szervezetedben, akkor a vérkép vagy a tünetek úgyis jelzik, aztán majd akkor elég foglalkozni vele. Ha a doki-védőnő azt mondja ez is oké, akkor persze ne parázz rajta, mert azzal viszont biztos nem használsz a babának.

panna1
 
 


Ja, az előbbit Nikinek címeztem :wink:

panna1
 
 


Lei! Igen, a mozgás hasznos, és kell is, hogy az izmainkat is megfelelő állapotban tartsuk. Nem mindegy, hogy szülésnél milyen fizikai állapotban van az anyuka. És a szülés utáni felépülésnél sem, amikor a gyerkőcnek a legnagyobb szüksége van anyuci gondoskodására...

panna1
 
 


húúú Panna,

ezt a jégkrém dolgot nem szabadott volna említened, élek-halok érte és már idejét sem tudom mikor ettem utoljára. Na azt hiszem megvárom vele a nyarat:)

sniky
 
 


Én múlt héten a mekis- eperöntetes fagyiért tudtam volna ölni. Másfél nap nyálcsorgatás után a mennyekben éreztem magam fagyizás közben. Na jó, nem borzolgatom tovább az ízlelőbimbóidat!!! :D
Megyek, még szusszanok egyet, aztán irány a dokibácsi. Szurkoljatok, hogy jó hírt mondjon nekem a Margitos szülésvezetéséről!!! :wink:

panna1
 
 


olyan izééééé vagy ezzel a fagyidologgal:))))

szorítok!!! biztos minden rendben lesz;)

sniky
 
 


Jól van na, nem izééééélek tovább! :wink:
Pusz nektek, majd jelentkezek!

panna1
 
 


panna: várom a híreket, mert én is ott akarok szülni!!!!!!

húúúú, fagyi!!! Van otthon, de mindig elfelejtem. Na ma este ráugrom, azt hiszem csokis Vienetta parfé...... :lol:

beszéltem egy gyógyszertárral, és rendelnek nekem holnapra Hipp Natal Aktív szirupot. Kipróbálom ezt, mert tuti, hogy a Gravidától is rosszabbul vagyok róka ügyben. Nagyon sokan panaszkodtak, hogy a Gravidától hánytak annyit. Remélem ez a Hipp tényleg olyan jó, mint amit mondanak róla. :!:
lei
 
 


jajj lei, már Te is kezded? :)))) méghogy csokis vienetta.....

ha így folytatjátok egy hónap múlva már nem fogom merni elárulni a súlyomat;)

sniky
 
 


Sziasztok,

Ma voltam uh-n, minden rendben 11. hét és 2 napos az uh szerint CRL 45 mm, tarkóredő 2.1 mm(normál érték). Hát remélem ezek tényleg jókat jelentenek. A dokim is azt mondta, hogy minden rendben :lol:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Sajna az uh kép nem a legjobb, szerintem alig lehet kivenni belöle valamit, a doki néni is azt mondta, hogy nem nagyon látszikm, nem akar mozogni és nagyon hátrahajló a méhen. Elég sokat szenvedett. Képzeljétek 11- 14-ig ültem ott mire végeztem a uh-val és a dokival. Már majd éhen haltam.
És a doki letiltott a fehér kenyérről, a fehér lisztről a cukros dolgokról, hogy nehogy sokat hizzak. Jó mi?? Ilyenkor diétázni, kafa :lol:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Sziasztok
Nincs sok szabadidőm, sajnos a munka miatt de azért olvasgatni szoktam, és igyekszem írogatni is.

Panna,
a kisfiamat dr. Mousa Mustafánál szültem, rendes doki, és kár a Margit szülészetért de drukkolok, hogy mégis beinduljon.

A vitaminnal kapcsolatban, anno az Elevitet szedtem és azt nem mondom általánosan, hogy óriás bébik fejlődnének ettől, de sem a párom sem én nem vagyunk nagyon megtermett emberek, és a fiunk születési paraméterei: 3950 gramm és 56 cm, szóval mindenki csodálkozott. És 28 kg +++++ de persze mindenkinek más a szervezete ezért én nem is általánosítanék, csak én így jártam
Most a Bérestől a Gravidát szedem + Folsav, mérlegelni a súlyomat nem szoktam, vagyis leszoktam :wink: a szülést követően, sajnos még van rajtam súly felesleg :oops: , ezért a második trimesztertől kezdek tornászni. Vagyis szeretnék………

Senki nem tud semmi infót Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumról? a vizsgálat menetéről????? :( :( Már nagyon izgulok a vizsgálatok miatt, jó lenne tudni, hogy minden rendben van.

Sophie, milyen volt a ruhapróba????
Vendég
 


Ja és nekem a doki megtiltott mindenféle terhes vitamint, csak vas és folsavot szedhetek.

Kép
Kép
minimano74
 
 


Minimanó
Nekem az a tervem, ha átlépem a bűvös AFp vizsgálatot, és minden rendben, akkor leállok a vitaminokkal, így is nagyon sok gyümölcsöt – zöldséget fogyasztok, és próbálom a természetes úton pótolni a szükséges vitaminokat. Ezért jó hallani, hogy vannak dokik akik nem ragaszkodnak a vitaminokhoz.
Vendég
 


Gratulálok az egészséges pocaklakónak, boldog lehetsz, hogy már tudod minden rendben van. :D
Vendég
 


Hipp Natalról szeretnék írni, mert én azt szedem, mivel még szoptatom a kisebbik babómat. Szóval én is azért hajtottam fel, mert jókat hallottam róla, de 1400 Ft körül van az ára, 2 piciny üvegcsével van egy dobozban, ami üvegenként 120 ml szirupfélét tartalmaz, a 2 üvegcse tartalma összesen 12 napra elegendő.
Ha összevetjük mondjuk egy Elevit vagy Gravida árával, hááát, szó ami szó. Na, nem olcsó kategória!
És őszintén megmondom, hogy az íze valami hihetetlenül pocsék. Bár biztos akad olyan, akinek bejön, de én most vettem be a mai adagot, és brrrr. Meg hát icipicit azért a gyomrom is megfájdul tőle, de nem tartósan.

Úgyhogy döntse el mindenki, kinek mi válik be. :roll:
athiz
 
 


jajj, de jó minimanó, örülök, hogy minden rendben:)

sniky
 
 


Sziasztok! Visszaértem a dokitól. TÖk aranyos volt, sok mindenről elbeszélgettünk, és nem csak babás dolgokról. MEgvizsgált, zárt a méhszáj, minden oké. Meghallgattuk a babó szívhangját is valami őskorinak tűnő géppel (olyan mint egy kis vezetékes telefon), jó sokáig keresgélt a doki, míg meghallottuk. Gondolom úgy feküdt, hogy messze volt a szivecskéje a hasfalamtól. Még mindig jó magas a pulzusszáma, de iylenkor ez ugye teljesen normális.

Kérdeztem a Margit kórházról is, mondta, hogy még nem tudja, hogy mi lesz. De próbálkozik, úgyhogy legalább remény van rá. Azt mondta egy hónap múlva már biztos minden kiderül. Hát nagyon kíváncsi vagyok. Meg hátha visszamegy fixre (még ebben is reménykedek), akkor valószínűleg olcsóbban tudok nála szülni. De majd meglátjuk.
Kérdeztem a terhesvitaminról, azt mondta, hogy abbahagyhatom, egyek sok gyümit-zöldséget. Én is úgy tervezem, hogy kb 18. hétig szedem, aztán abbahagyom.
Egy hónap múlva megyek hozzá megint, addigra az AFP és a genetikai UH eredményével.
Kérdeztem az EDA-ról is, mert tudom, hogy ő használta a szülőnőinél ha kérték, és én sem zárkózok el tőle. Ő maga szúrta és elvileg nagyon profi benne. Adott egy könyvet, hogy azt bogarásszam. Belekukkantottam, hát ez félig orvosi, vagyis van benne egy rakás orvosi szakszó, de nagyjából érthető.

Na zt hiszem hirtelen ennyi.

Minimano! Örülök, hogy nálad is minden rendben! A cukor- fehér kenyeres eltiltásnak biztos megvan az oka. A vérvételed eredményei jók lettek?

Marcsa! Neked most ki a dokid? Minden simán ment a kisfiadnál? Mik a tapasztalataid a dokival? (Jöhet priviben is)

panna1
 
 


Sziasztok!

Panna örülök, hogy minden ok; de akkor azért még drukkolni kell Neked a kórház miatt..

Minimanó- Grat az uh-hoz!! Olyan érdekesek ezek a méret dolgok; nekem az 50mm-re (igaz voltak ott más adatok is) azt mondta a gép, hogy 12+1; Neked meg 45 mm-re, hogy 11+2...csak 0,5 cm nőne 1 hét alatt egy babó... nem értem én ezeket az uh gépeket.. :roll: és sniky kosaras kiscsillaga is rejtély.. :D

én is -2 kg-nál tartok, de tapasztalatból mondom megy ez még feljebb is... :D
Nem eszek édességet, kivéve a fagyit...azt én is nagyon kívánom!!! :oops:
Somát leraktam aludni; asszem megyek én is, és csatlakozom..

Szép álmokat Mindenkinek!!
puszi

Kép

Kép
mákszem
 
 


Pusz mindenkinek, én is elköszönök. Megérkeztek a fiúk (férjem, bátyám), úgyhogy van zsongás...
Jó éjt!

panna1
 
 


Sziasztok!

Marcsa !
én voltam az Istenhegyi Géndiagnosztikán (korábban volt 2 korai vetélésem) , nálunk úgy ment, hogy dokim adott egy beutalót. Nem kellett külön előtte bejelentkezni, reggel 8-ra odamentünk, pikk-pakk vértvettek és kb 2 hét múlva jött postán az eredmény. Nagyon kedves, rendes volt velünk ott mindenki! :D

A Gravidával nekem se volt jó tapasztalatom...de amint a Centrum Maternára áttértem elmúltak a hányások és kutya bajom sincs! :)
Vendég
 


marcsa ez a moustafa nem békáson-meg a vörösvárin rendel?nekem nem volt vele jó tapasztalatom rákényszerültem hogy elmenjek hozzá olyan bunkó volt,hogy azon gondolkodtam elküldöm a francba.

lanyané
 
 


lanyané! Azt hiszem két Mustafa is van. Ez a doki a MArgitban volt doki, magánrendelője az V. kerületben van csak (Nyáry P. u.), 55körüli, őszes, bajuszos. Szerintem te a másikkal találkoztál.

panna1
 
 


Sziasztok!

Hízás: Én 70 dkg-ot híztam az eleje óta... de nem látszik rajtam igazából sehol, a cicim nőtt meg a pocim kezd úgy kerekedni :) Nekem a dokim mondjuk súly mániás, úgyhogy nála nagyon vigyázni kell, hogy ne egyek folyton csokit... pedig annyira ennék :cry: Na de azért ma reggel tankoláskor is becsempésztem a kocsiba egy Kinder Buenot :):)

Fagyi: Valamelyik nap én is ettem olyan mekiset Panna :) Csak csokisat :lol: De most megint rámjött, hogy ennék... kellett nekem elolvasni :):)

Sajnos gyümölcsöt nem kívánok egyáltalán... az almát le nem tudnám magamba gyűrni... narancsot ennék szivesen, ha valaki megpucolja nekem :):) Banánt sem szeretem... Csak olyat ennék, ami még nincs :( málna, eper :) Málna minden mennyiségben jöhetne!

Ma megyünk nekem kismama nacit nézni, mert tegnap lecsúszott már a sliccem magától :lol: :lol:

Méret: Nekem nagyon érdekesen mérték meg a múltkor :evil: Doki már féllábbal otthon volt, úgyhogy azt a kis mérő pontot szegény baba közepe felé tette és a másikat meg a "végéhez".... úgyhogy a közelében nem volt a valóságnak... :?

Kép
encsike87
 
 


panna akkor lehet igazad van :D :oops: pus

lanyané
 
 


Panna1, jó lett a vérképem csak a megelőzés céljából kell vigyáznom. :lol:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Sziasztok!

Nálunk is sok a munka, igy kevesebbet tudok irni, de azért szoktalak olvasni titeket.

Én ma reggel voltam UH-n - a párom is bejöhetett velem és egy TV képernyőjén lehetett látni, ahogy a babánk ficánkolt - nagyon aranyos volt - mostmár igazi bab alakja van. 12+1 hetes terhesnek irt, a bab mérete 55 mm, az NT: 1,5mm -amire azt irta, hogy normál érték - úgyhogy szerencsére úgy tűnik nálunk is minden rendben van :) Mi is meghallgattuk a szivhangot is - klassz érzés volt. Gratulálok nektek is az egészséges babákhoz! :)

Én Elevitet és folsavat szedtem eddig - nem hánytam egyáltalán és eddig 1 kg-ot hiztam. A védőnő azt mondta, hogy mostmár elég csak az Elevit és hetente 2-3-szor. Én eleég sok gyümölcsöt eszek, viszont a salátát, amit előtte gyakran ettem, nem nagyon kivánom.

Kellemes napot mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


Panna, de jó, örülök, hogy minden rendben:)

sniky
 
 


Sziasztok!

Na tegnap én is voltam dokinál, volt uh és minden a legnagyobb rendben! Babó 36mm, ez alapján a gép tegnap 10+6 hetesnek számolta, ez alapján február 9.-én megyek 12 hetes uh-ra! Olyan édesen mozgatta a kis kezecskéjét meg olyan volt mintha bukfencenzen, nagyon megnyugodtam!
Majd megpróbálok képet feltenni, ha sikerül!

Én Gravidát szedek! Norbival Elevitet szettem, de a dokim javaslatára csak a 20. hétig aztán vasat kellett szednem!
Én eddig olyan 1,5 kg-ot híztam bár sokkal többnek érzem, mert elég nagy a hasam, olyan fura!

Majd még írok, de meló van!

Kép
Kép
györesz
 
 


Lányok, a vérvételek eredménye bekerül a kiskönyvbe? És ha igen, akkor ki írja bele? A doki vagy a védőnő?

szuszu
 
 


Mazska!
Neked is gratulálok a jó eredményekhez! A 12. hetesre már nekem is a párom is velem jön!

Érdekes én Norbival az elején szinte semmit nem híztam mindig dicsért a védőnő, aztán hirtelen úgy megindult pedig nem ettem többet, hogy a 36. héten már +18kg-al szültem, mi lett volna ha kihúzom végig! Nekem elég nehezen ment le, pedig vékony alkat vagyok, de Norbi 1 éves koráig rajtam volt még +8kg, bármit csináltam nem fogytam, aztán teljesen magától elkezdett lemenni! Remélem most is így lesz!

Kép
Kép
györesz
 
 


Szuszu, nekem elvileg a dokim kellett volna beleírja az eredményeket, de csak a dátumot írta oda... gondolom akkor majd a védőnő fogja beleírni...

A 12 hetes UH-ra már az én párom is jön velem :) Már úgy várom!
Én febr 11-én megyek!

Kép
encsike87
 
 


Szuszu!
Nekem a védőnő írta be!

Megpróbálom a képet, bár nem biztos, hogy sikerül, mert elég furán tudtuk beskennelni!

Hát nem sikerül

Kép
Kép
györesz
 
 


szisztok!

minimanó: én is elvileg pont akkor leszek 11+2, amikor jövő hét kedden megyek UH-ra, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok az én babóm méreteire. :!:

athiz: tegnap rendeletem egy patikában Hipp Natalt, itt 1065 Ft. Kipróbálom, aztán leírom a tapasztalatom. Viszont tegnap óta nem vettem be Gravidát direkt, mert kíváncsi vagyok, hogy így is ugyanolyan hányingeres leszek-e.
egyébként az én dokim sem támogatja a vitaminokat, szerinte csak a folsav és a vas kell, amúgy meg normál étkezés.

Mindenkinek gratulűlok a jó eredményekhez és UH felvételekhez!! Képeket rakjatok be, azokat olyan jó nézegetni!!! :P

Na most már én is lemérem magam, mert kíváncsi vagyok, mennyit híztam eddig.

encsi: én sem kívánom a gyümölcsöket, pont úgy ahogy te sem, az almát eleve nem szeretem, max körtét, narancsot bonyolult enni a hámozgatás miatt, banánt néha eszem, de sokat abból sem tudok. Kivi, mandarin meg savat csinál nagyon. Szőlőt még szeretem, de ilyenkor már nem nagyon van. :cry:
lei
 
 


Lei, én pl a paradicsomot nagyon kívánom, de ilyenkor amit lehet venni az akár műanyag is lehetne, olyan kemény... és ráadásul még a magja zöld :roll: Úgyhogy kénytelenek leszünk várni, hogy jöjjön a tavasz és legyenek gyümölcsök, amit ennénk, meg zöldségek!

Szerintetek hogy fogjuk bírni a nyarat nagy pocival?:):)

Kép
encsike87
 
 


Hát ha olyan meleg lesz mint tavaj akkor nagyon fogunk szenvedni!!!!

Kép
Kép
györesz
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?