Új privát üzeneted érkezett!

Köszi a citromfűs tippeket.

Nudli recept: kb fél kiló langyos főtt krumplihoz öntöttem egy csésze lisztet és egy csésze étk. keményítőt (kukorica és burgonyakeményítő), összegyúrtam, kb kisujjnyi nudlikat csináltam belőle és sós, olivaolajas vízben addig főztem, amíg fel nem jött a tetejére. (1 kávéskanál sót tettem kb 5 liter vízbe).
Ette üresen is, sütőtök szósszal, reszelt almával… üveges zöldséges husival…

Ha jól emlékszem az eredeti recept a kismamában csak lisztel volt, keményítő nélkül, spenótmártás mellé reszelt sajtal. Horváth Ilonát nem néztem meg.
Ha van még valami ehető evőeszköz ötletetek, jöhet…

SNO: a cipőt úgy turiztam, nem tudom eredeti-e, de csak kocsicipőnek adtam eddig rá. Itthon inkább mezítláb, zokniban van.

Főzi: elővettem a fagyóból egy brokkolis krumplis pulykát… ebédre adtam neki belőle, de az első kanálnál kirázta a hideg, a másodiknál meg fordult egyet a gyomra, és bukott egy icipicit. Azthiszem nem a kedvence (pedig van belőle vagy 6 adag ) L

MMoni: jól összefoglaltad a hisztiket. Nálunk az utolsót fürdés után az öltözés közben szokta csinálni Linus, ha nagyon fáradt. Imádom, mert se pelenkázni, se ölötztetni nem lehet tőle, sőt van, hogy engem használ támasztéknak és onnan rugaszkodik hátra L

Kétnyelvű könyvről nekem a tesz-vesz szótár jutott eszembe, nem tudom van e friss kiadása. Lehet, hogy nem a legjobb, majd a hozzáértők mondanak okosat, de a szomszéd kissrác, aki most 3 éves igen szereti, egy csomó mindent onnan tanult meg (színek, ruhadarabok, testrészek, foglalkozások stb. ) és szerintem a nagy már tudja használni akár szótárként is…

Dana, a tejmentes recepteket elküldenéd a közös mailre, engem is érdekelne.

nanica

Nálunk oltás után csak egyszer vártunk ott ülve fél órát, mikor pici korában megitatták vele a 18 ezres rota oltást és rá volt írva, h ha kibukja, akkor ismételni kell :roll: ráadásul Boldi nagyon bukós volt, meg se mertem moccanni vele az ölemben, nehogy kibukja nekem a 18 ezret...

Köszi a kérdést, migrént a spéci brutál gyógyszer fél óra alatt nullára eltüntette, még aerobikozni is volt kedvem elmenni utána! Hihetetlen, hogy milyen profi gyógyszerek vannak, mindenkinek ajánlom akinek tényleg migrénje van, h járjon a gyógyszer után, igaz én se tudom honnan fogok receptet szerezni ha elfogy, mert csak neurológus írhatja fel, és akinél voltam az debreceni. Itt meg nincs kedvem kivizsgálódni :roll:

Hát ez a tejkerülgetés nagyon macerás, annyira remélem, h minket elkerül, eddig semmi jele..

Ria, "5 után nem eszem és reggelizek" ez azt jelenti, h nem is reggelizel? vagy épp, h a korábbiakhoz képest reggelizel?

Mire hazaértem a tornáról mit találtam? Ismét parenicát ettek, és narancslét ittak! :lol: ) Hohes C mild. Szerintem még nem kéne, de nem tudtam megindokolni. Vélemény? Azon kívül, h a gyümilé sokaknál tiltólistán van (nálam nem lesz, én is iszom, és nincs benne hozzáadott cukor) szóval miért nem lehet, vagy lehet? csak hipp babagyümilé mehet?
A parenica sajtot nem kérdezem, jó sós, füstölt :roll: titkolták, de Boldi lehelete parenicáról árulkodott!

Kép
Kép
agiboldi

Sági, mindig elfelejtem, Boldi nem issza meg a gyerekteát, én viszont imádom!! :D És nagyon finom a gyümi benne, nemtom meg lehet-e enni, de én megeszem!

Kép
Kép
agiboldi

Hú Lányok,
bocs hogy paráztatok a linkkel, úgy megörültem, hogy beugrott hogy hol olvastam az oltásról, először csak a tojásos részt akartam kivágni, de aztán láttam, hogy összevissza van benne, főleg hozzászólásokban, úgyhogy inkább feltettem egybe...csak később esett le (Helga, Sági után), hogy teljes hülyeség volt részemről borzolni vele a kedélyeket, főleg amikor én is utálok ilyeneket olvasni.
Mégegyszer bocs, és aki eddig nem nézte meg az ne is tegye. Én a kötelezőket nem vitatom, ezért nem is akarok elrettentő dolgokat se tudni róluk, ez a is csak a blog miatt került az utamba.

Orsi
Kép Kép
sno

Ágiboldi: Most kaptam egy szóróanyagot a bioboltban egy oxigénnel dúsított vízről, ami álítólag igen jó a migrénes fejfájásra. Nem tudom van e benne ráció...

nanica

Jó reggelt!

Életemben először hamarabb keltem, mint a gyermekem!
Ezt most el kellett újságolnom.

Orsi
Kép Kép
sno

Dana!
Én csak olyan tésztásat adok, ami simára van turmixolva, de csak üvegest, okulva amúltkori turmixolásomból. :wink: Van a Humamnanak és a Hippnek is tésztás nem darabos kajája.

Ágiboldi!
Szerintem kaphat narancslevet, ha nincs utánna semmi tünte.A bébiitalok szerintem csak abban különböznek a felnőttől, hgy talán! válogatottabb alapanyagokból van.Pazstőrizálva van mind2 tudtommal.De ennek ellenére még én is inkább a bébit adom neki még egy darabig, bár kapott már a miénkből is.Pl. a múltkor az étteremben szívószállal itta az almalevet. 8)
Szerintem meg lehet enni a teából a gyümiket, vki pl. tejszínhabot is tesz rá, elméletileg azsalt gyümik vannak benne. :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Lorca: Sajnos nem sikerült. Ez a k..va statisztika kiakaszt, na majd pénteken.

Boldog hófurdulót Laurának!

Megint kétszer keltünk éjszakaés hatkor reggel.

Nem nagyon haladunk a járással, de majd csak belejövünk. Magától is próbálkozik, pl ágy és fotelközöt, de még "csak" egy-két lépés.

Nálunk is megy a szeretgetés, megfog bármit akkor fogja a nyakához teszi és ráhajtja a fejét és összeszorítja a szemét. Nagyon aranyos, utána meg odaadja nekünk és nekünk is meg kell.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Tegnap Sebi is zöldet fosizott (bocs). Ez lehet a túrótól? Helga nálatok utána volt folytatás?

Dana,
én egybe adtam a tésztát, először paradicsomosan, akkor még szét kellett nyomkodni villával, utána krumplisan, most meg túrósan, és szépen egybe megeszegette (csengettyű tészta).

Narancslé passz.

Körkérdés,
Melyik gyerkőc hogy reagál a zenére, mit szoktatok hallgatni, mennyit, mikor, van-e kedvenc?

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi,
Csak el kell kezdeni. :D Bevallom, nálam még mindig ritka, hogy én kelek először. Tök jó érzés, hogy a változatosság kedvéért kialszom magam. :lol:
A link miatt ne aggódj, szerintem teljesen korrektül volt leírva benne a tájékoztatás. Újdonság nekem nem volt benne.

Ágiboldi,
Szerintem simán mehet a narancslé. Én nem adok, nem szeretném, ha hozzászoknának, bár most mindkettő relatíve vékonyka. Én is szorítom magam a vízre. Nekem nem szabad gyümileveket innom, a kettőnk alkata eléggé különbözik, nem az én javamra. :lol: Nem tudom, van-e különbség a bébiital és egy jó minőségű 100%os gyümélé között. Szerintem csak a csomagolás és az ár.

Dana,
Nem volt Szabi plázázni, ő inkább itthon aludt anyóssal. 8) Az már túl sok lett volna a lelkivilágomnak. :oops:
Nem használunk babakocsit, csak akkor, ha mondjuk anyóssal sétál Szabi. Ha velünk van, csak kenguru.
xéniás?

Tészta:
Nyeli, mint a nokedlit. Nokedlit is kapott már párat, azt is nyeli.

Móni,
A mensi elméletek nálam sem jöttek be hál Istennek. :wink: 2004 nyara óta 2,5 mensi, az első Szabi óta pedig egyáltalán nem volt vészes, ahogy régebben sem.
Ismerősi körből sokan mentek ki nálunk is külföldre. Csak az angol iskolaredszert ismerem, de az ír sem lehet messze. Bevágják őket az angol anyanyelvű osztályba és majd oldja meg a tanár. :? Ahogy látom, nagy erőfeszítés megtartani az anyanyelvet. Még olyan kislány is hanyagolja 8 évesen, aki 3 éves koráig Magyarországon élt és tökéletesen beszélt. Unokaöcsém, aki 9 lesz, kint született, hónapokat van mindig anyukámnál, egyre rosszabbul beszél magyarul, pedig azt szánta tesóm anyanyelvének. Van persze ellenpélda millió, de nagyobb a valószínűsége, hogy az angollal nem lesz gond, mint hogy a magyarral. Én ikább a magyart támogatnám, mint az angolt, dvd, cd, könyv, akármi. Szótár jellegű dolgokhoz sztem még kicsi a nagy is.

Linda,
:( Csúnya statisztika! :evil:
Aranyos lehet, ahogy szeretget! :lol:

Kép KépKép
lorca

Zene:
Szabi nagyon szereti a zenét. Általában térdelve ül, ha meghallja, rázza a seggét és vigyorog. Mindegy, hogy gyekeknek való vagy rádió, szelektál. Még nem jöttem rá igazából az ízlésére.
Natit meg nem hatja meg túlságosan, csak mostanában kezdi értékelni. Iszony hamisan tud énekelni, általában egy hangmagasságon, hadarva. De azt legalább szereti, meg főként, ha én énekelek. Eme utóbbiból is látszik, hogy nem túl kifinomult az ízlése. :oops:

Kép KépKép
lorca

Sno,
De jo neked! Nalunk ilyen meg nem fordult elo! Majd ha nalunk is lesz egyszer, en is felirom :)
Zold kaki: azota nem fordult elo nalunk ilyen (hala). Bar joghurtot azota nem kapott, illetve tegnap, de abba csak belenyalt, igy azt nem veszem szamitasba. Mondjuk en azota inkabb a szilvara gyanakszom, mert az elegge meghajtja, vagy a ketto fajta kaja egyutt artott meg neki. A dokineni szerint a joghurttol valoszinuleg nem, mert jo minosegu termeket kapott Aron, O a fogara fogta az egeszet, en inkabb a szilvara. Holnap kap turot, majd figyelem az esemenyeket!

KépKépKépKép
thelga

Sno,
Az elso sor termeszetesen az alvasra vonatkozott :) Bocsi, kicst felreertheto volt :oops:

KépKépKépKép
thelga

Zene: Aron is szereti hallgatni a zenet, de mostanaban nagyon szakasosan tudunk zenet hallgatni, mert mindig kikapcsolja a dvd-t :evil: Aztan en vissza, aztan O ujra ki.

KépKépKépKép
thelga

sZIASZTOK!

Bocs, de most rövid leszek: most ment el a védőnő, és azt mondta, h ha 10 nap múlva el akarunk utazni, akkor sehova se vigyem Gergőt. Mit gondoltok erről? Mai játszóház????
Vendég

Sziasztok!

Pann! Bízol a védőnődben? Annyi baromságot összehordanak! :roll: De ez a te döntésed! Csak akkor le kell mondani! Nem akarom, hogy fejemet vegye a csaj. Elkérte az adataimat!

Voltunk ma s a fejlesztőben. Ott voltak MMónikáék. Hát hogy ez a Boti milyen nagy és szőke göndör fürtös a haja! Nagyon édi! Csináltam egy-két béna képet. Azért majd felteszem!

Mónika! Beni is hason ill háton fürdik. Forog! :lol:

Körkérdés! Babacd-t szoktunk minden nap hallgatni. Amíg a földön játszik, megy végig a zene mig Én meg nem unom! :oops: Meg úgy általában a sláger rádió szól.Pár napja hason fekve ringatózik a zenére! Mint egy sellő! :lol:

KépKép
csongria

Pann
Lehet, hogy van benne valami. Én nem vinném. Egyébként hova utaztok 10 nap múlva?

Majd jövök még olvasni, de most megyünk vásárolni.
lora7

Pann, és te se menj sehova, és lehetőleg Ádám se menjen dolgozni? Azért mégse pestisjárvány van.. Amúgy nemtom. Mi magunk részéről makkegészségesek vagyunk :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Dana! Köszi az infót elküldöd a linkeket? Én manöken alkat! A 165 cmmel! :lol: :lol: :lol: :lol: Most 4 kilóval több vagyok mint terhesség előtt! :twisted:

Ágiboldi! Szóval eddig nem reggeliztem. Most meg reggelizek és 5 után nem eszek. :lol:

KépKép
csongria

ria
úgy látom, ez a szutyuris izé el van átkozva, kele belázasodott, így mi sem tudunk menni :(
fogalmam sincs, mi lehet, mert semmi egyéb tünete nincs... majd elválik

pann
asszem, ha van paramami, akkor én ink a lazamami kategória vagyok, sztm hülyeség a 10 nap. egyrészt azért, amit ágiboldi is írt, h nem tudod a gyereket hermetikusan elzárni, akkor sem, ha a lakásban tartod, másrészt még ha látnám is értelmét,a 10 nap sztm akkor is sok.

majus3

Ágiboldi! Küldtem privit!
Vendég

Na meg van sikerült lemondanom a szutyurit! Nem baj majd máskor! Ezt sajnos ilyen kis betegeskedő időszakba nem lehet kiszámolni! Egyébként februárban is lesz majd hátha akkor!

Május! Gyógypuszik Kelének! Milyen magas volt a hője? Reméljük csak a foga! :roll:

KépKép
csongria

Timi

Megnyugodtam a fényképeitek láttán, akkor a tájkép csata után nem csak ránk jellemző !! :lol:

Nagyon Édes Lillus ahogy alszik !!!

Pankaa

Igen hason alszik állandóan, , a mosószer folyékony Persil, öblítőt nem használok.
De a fertőtlenítő tényleg erős lehet, de akkor mivel fehérítsem ki a kakis badykat ?

Lorca

Általában nem szokta leönteni magát, mivel csőrös csészéből iszik.

A pelenka biztos nem dörzsölte ki mivel feljebb vannak a kiütések a cicije magasságából kezdődve.

Sno

Apuka ma ismét túró tortát sütött figyeltem az időt tényleg másfél óra a sütési idő nálunk, és nagyon finom puha, nem száraz !!!

Dana

Fertőtlenítés, fehérítés elhagyva, valószínű hogy ez a ludas !!!

Durumtésztát én egybe adtam a férjem ha adja ő villával ketté, ill. háromba darabolja és így adja.

Koleganő szabin van de sajna nem sokáig úgyhogy vége a szép világnak, de a betegeknek sem szimpi, mert mindegyik hozzám akar jönni.

Jobbulást a fejelő művésznőnek !!!

A pöttyek nem múlnak, se kenőcsre, se Camuscra, de még csak nem is halványodnak, bár mondta a dr.-nő ,hogy nem azonnal múlik el, gondolkodóban vagyok a magán bőrgyógyászon, úszni se merem vinni így ! Szerintetek ???

Ágiboldi

Jobbulást a migrénre !!!

Körkérdés:

Rádiót hallgatunk általában Danubiust és ha ritmusos zene szól akkor mkét kezét felemelve ülve ugrál, ha áll akkor rázza a a fenekét !!Van egy babazene CD-je egy altatós, de arra én alszok nagyon nagyokat !!!

Újabb körkérdés:

Kakis body mosása mivel, ha fertőtlenítőt nem használhatok ???

Járás még mindig 3-4 lépés után fenékre totty.

Kép
kditke

Kditke, kakifoltot próbáld Caola mosószappannal jól megdörzsölni kis vízzel, és utána be a mosógépbe a többivel.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Végre sikerült Gergőt lenyomni, úh van egy kis időm. Bár most hallom, h jön a Family Frost....no comment. :evil: :evil:

Azt is mondta a védőnő, h nem is az influenza a baj, hanem más betegségek is terjednek mostanában, amik még rosszabbak is. Sajna ezt nem csak tőle hallottam az utóbbi napokban, úh lehet benne vmi. :?

Lora! Síelni megyünk! :D :D :D És alig várom! Már két napja azt álmodom, h síelek, úh nagyon mennék már! :wink:

Ria! Én is bevezettem az étkezési reformokat, úh nasi nincs (elvileg :oops: :lol: ), fehér kenyér helyett azt a német teljes kiőrlésű barnát eszem, amit te nem szeretsz, teát cukor nélkül, és lehetőleg mindenből kisebb mennyiséget. :( A 6 utáni nem evésre még nem vagyok felkészülve. :wink: 5 utáni nem evés: :shock: :shock:
Beni mint egy ringatózó sellő? :lol: :lol: :lol: Szívesen megnézném! :wink:

zene: nálunk elsősorban klasszikus, erre egyelőre nincs reakció. :roll:

Sno! Ma én is előbb ébredtem, mint Gergő, de előre megfontolt szándékkal, úh nem az igazi.
Nem hittem volna egy hónapja, h ilyeneket fogok írni, de Gergő túl sokáig alszik, úh most felverjük, mert későn is fekszik. Ma megpróbáljuk 8-kor elkezdeni a fürdést (9 helyett), hátha sikerül elcsúsztatni egy kicsit a napirendjét. :roll: Persze Ádám aggódik, h újra sokszor fog ébredni éjjel, ha korábban tesszük le, de sztem nem. Remélem. :lol:

Tegnap bevezettük a tejfölt is, úh túl vagyunk minden tejterméken. Meg sem mertem mondani a védőnőnek. :lol: Már tej is volt (császármorzsában), úh lassan süthetek neki palacsintát. Mondjuk túrósat. :D

Szülinapi torta: én arra gondoltam, h a Ria-féle túró torta jó lenne. Vagy a pudingpor miatt az nem az igazi? Úgy gondoltam, h babapiskótára gyümit darabolnék, és arra menne a túrótorta. :roll:

Ágiboldi! Én rostos almalevet adok Gergőnek. Azzal a béna Aventes csőrrel issza szegény, de a levegőztető lyukon keresztül vagy az orrába folyik a lé, vagy a ruhájára, úh mindenképpen váltani akarok (a cumifejet eltömik a rostok, pohárból meg nem tud még egyedül inni), úh kérek szépen ötleteket nem csöpögős csőrösre! Köszi!

Sno! Milyen az a csengettyű tészta? Még nem is hallottam róla. :o :oops:
Az ábrák tényleg viccesek voltak, csak néhánynál találva éreztem magam. :oops:
Oltásos link: hát jól elment tőle a kedvem, h magamat beoltassam...hát még Gergőt. Pedig a drnéni erősen javasolta, mert a c népesség egy részét egyszerűen nem érik el, úh oltatlanok + Ukrajna felől is n sok oltatlan ember jön át. Szerinte gyakorlatilag bármilyen vírus felütheti a fejét, nem lehet arra játszani, h ha mindenki be van oltva, akkor úgy sincs fertőzés. Sajna. :?
Vendég

Ditke! Nem is tudom mikor volt utoljára kakis bodynk. :shock: De annak idején nekünk is a frissen mosószappanozás jött be.
Vendég

Pann! Szerintem nincs semmi kivetni való a vaniliás pudingban! Szerintem adhatod neki! Hmmm sielés!!!! :D

Ditke! Nekünk sincs kakis body! :roll:

Na ezt az oltásos linket inkább nem nézem meg! :shock:

KépKép
csongria

Felteszek egykét képet a fejlesztőről!

Kép

KépKép
csongria

Nem bírom!!!!

Kép

Édes pihenés! Kép

KépKép
csongria

Sziaszok!

Csak bekukkantok, mert elviekben dolgozok. :) Anyukám már hazament, Lillus meg horpaszt! Ma 6:50-kor kelt, azt hittem rosszul leszek! :roll: :roll:
Nem tudom ki írta, talán Panka te, hogy minél később alszik el, annál korábban kel. Lillust tegnap fél 9-kor sikerült lenyomni és már 7 előtt kelt. Ha rendesen elalszik fél 8-kor, akkor reggel is csak akkor kel. Ki érti őket? :roll: :roll:

Pann!
Én is hallok össze-vissza mindenféle betegségről, de nem szeretném burokba zárni Lillát. Ha lemegyünk a boltba, akkor is elkaphat valamit. Amúgy ma volt az új védőnőm, semmi megszorítást nem mondott az influenza elkerülése végett.
Holnap játszóház? :wink:

Május!
Remélem Kelének nincs különösebb baja!

A 6 utáni nem evés azért macerás, mert Bali akkor jön haza és vacsizik. Én meg csak nézzem? :oops: :oops:

Zene:
nálunk ált. zeneovi vagy meseovi szól. Amint Lilla meghallja, már rázza is a popóját és fülig érő szájjal "jár-kel" a szobában! :)

Ja, képzeljétek, ma kábé 20 mp-re megállt egyedül! :D :D És ez napjában többször is megismétli! Főleg akkor, ha nem koncentrál a kapaszkodásra! Olyan büszke vagyok rá! :) :)

Majd még próbálok jönni, de annyi meló van! :x

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Pann,
Én teljesen egyetértek a védőnőddel, pedig nem lehet rám mondani, hogy paramami vagyok. A múltkori Városligetes talink után Peti beteg lett. Aznap éjjel már rosszul aludt, délben hányt egyet, majd estére be is lázasodott és utána még kétszer volt láza és két napig hígabb széklete volt. Most ott tartunk, hogy már csak köhög és köszöni szépen ő jól érzi magát. De én is dögröváson voltam egy nap csúszással, most Szabolcs is és itt volt az anyukám is, úgyhogy tegnap már ő is rosszul érezte magát. Szerintem a tíz nap is bőven kell.
Természetesen nem azt mondom, hogy ne mozduljunk ki, de azért látod, hogy nem kell feltétlenül zárt helyen lenni. Az is lehet, hogy nem a séta közben szedtük össze a kórságot, de viszont a vacak időben meg nem jártunk sehol.
A játszóházzakkal nekem az a bajom, hogy ki tudja mikor milyen beteg gyerekek nyalták, fogdosták össze a játékokat, de ez már az én problémám. :oops: :?

Kditke,
Kakifoltokra frissen valami mosószappan. Hülye kérdés jön. :oops: Nektek miért vannak még kakifoltos bodyk? Nálunk már csak max akkor van ha én rosszul adom Petire a pelust és az a kis gumis fodorka begyűrődik.

Ria,
Még képek Beniről és a tornáról!!! Még fogytál?! :shock: Gratula, de csak okosan, mert nagyon neked nincs miből!
Ma megint túrótorta lesz. Az anyukám elméletben módosított rajta azt szeretném tesztelni. Valószínű, hogy nálunk is ez lesz a szülinapi torta. Több vékony réteg, közé egy kis lekvár.

Május,
Jobbulást Kelemacinak!!!
Vendég

Sági! Örülök, hogy bejön a túrótorta. Izgalmasan hangzik a lekivel! Nyamm-nyamm! Majd próbálok többet fényképezni, de nem könnyű mert nekem kell a gyakorlatokat vele csinálni! De én nagyon élvezem jól érzem magam ott! :D

Timi! Nagy, nagy gratula Lillus meg állásához! :D

KépKép
csongria

Megjöttünk a sétából.

Orsi!
Emilinek lételeme a zene, bármire képes rázni, még a buszon is ha csönget az ajtó. :lol:Már több féle táncot is tud, és igen vadul is tudja ropni, majd hanyatt esik.
Kedvenc:Zeneovi minden mennyiségben.Ebben gyereke énekelnek gyerek-népdalokat, nekem is nagyon teccik.Meg is van 4 album belőle. 8) Általában ezek szólnak egész nap(amikro nekem is van kedvm hallgatni), vagy ha nem ez, akkor rádió az alaphang.Hogy ez jó-e abban nem vagyok biztos, de pl. a Petőfin nemigen vannak durva zenék. :roll: Tv csak ste vsan bekapcsolva híradóra. :lol: Vagy néha ha nagyon nem bírok Emilivel, és el akarok intézni vmit akkor megy neki a minimax.De csak néha, akkor meg nagyon lesi.
ja, és ha játékról van szó akkor az sem árt ha az is zenél. :wink:
Egyébként én általában felébredek Emili előtt pár perccel.Éjjel is sokszor van hogy felébredek mielőtt sírni kezd
:roll: Biztos a telepátia 8)

Május!
Oh, jobbulást Kelének!Remélem semmi kmoly!

Ditke!
Próbálj ki vmilyen sensitiv mosószert, ill. én Domestos fehérítővel szoktam a foltokat kezelni, tömény a ruhára, utánna áznak egy kicsit vízben, majd megy a mosógépbe mosásra.DE:ha csak a kaki foltkat akarod eltűntetni vele, akkor szerintem nem lehet ez a probléma, mert gondolom a folt a body lábközi részén van, és nem a hasán, ugye?De egyébként is, ha jól kiöblíted, és utánna még ki is mosod, akkor nem lehet a Domestostól.Másik dolog, hogy az öblítő részsébe a mosógépnek tegyél egy kis ecetet, 1 ecőkanálnyit.Nem lesz tőle ecet szagú a ruha(bár én nem próbáltam, csak hallottam), az semlegesíti a mosószert.Na ennyi. 8)
Ja, estelge új pelus?(kaki milyen gyakran folyik ki?Nem lehet hogy msáikat kéne váltanoid, vagy nagyobb méretet?akkor nem kéne hypozni :wink: )Na de nem akarok belepof. :D

Pann!
Jó síeléást Nektek!Hová mentek?
Nem csöpögős csőrös:Nuk -nak van egy új dizájnos üvege, az aljára van pattintva a füle, de a szívókája olyan, hogy egy vágás van rajta, nem lukak, nincs levegőztető szelepe, ezért ha fejel lefelé fordítod folyik, ha kicsit megrázod, nem egyből, de folyik.Szóval a gyártó elképzelése szerint akkor csöpögésmentes, ha a cumi alá, ha lecsvarod, abeteszel egy kupakfélét.
:lol: Na szóval a lukméret miatt okés a cucc, de csak otthoni használatra. 8)
El nem dugul, jön belőle jól a lé, csak folyik. :lol:

Tmi!
De jó, hogy Lillus is így csinálja!Vagyis azért jó, mert ez lehet vmi általános dolog is, csak mi még nem találtuk meg rá a tudományos magyarázatot(már ha van :lol: )Tegnap ismét korán fektettem, 8kor, és aludt is fél8ig. :roll: Szval ki tudja.
Gratula Lillisnak az ácsorgáshoz!Emili is így kezdte, aztán egyzser nagyo nagyon megdícsértem érte, na azóta ha mondom neki hogy ácsibácsi :lol: , akkor rögtön megáll kapaszkodás nélkül!Ő is már egész sokáig bírja, és már tudodtt közben tapsolni is elesés nélkül. :lol:

Sági!
Nem csaka Te probléámád az összenyalt játék:én is így vayok vele amikor tornára megyünk, és látom hogy milyen koszos!, taknyos! gyerekek jönnek ki a még koszosabb szüleikkel!!!Emiatt nincs is sok kedvem nenni.Mert amig csak a tornászok maszírozgatták az okés volt de ez a csoportos torna...(sajna sok a beteg roma gyerek, ők vannak a legtöbben az ilyen tornákon, és hát a higiénia... :evil: )

Ria!
Legalább Te élvezed atornát, ha már Beni nem annyira. :wink: :lol:
De jót aludt úgy látm utánna.

Kint a 3. fog is(vagy ezt már mondtam ma? :oops: ).És jöna felső 2es is, meg mellette vagy 3 nagyon fehér már az ínye ott!
Hihetetlen, hggy másfél hete még egy sem volt. :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Én most már arra gyúrok, hogy 1 éves koráig Ne jöjjön ki egy foga se! Valamiben szeretnék most már kívételes lenni, ha már a mozgás nem jön össze! :lol: :lol: :lol:

KépKép
csongria

Ria
Sajnálom, de te már lekéstél a kivételes tulajdonságokról! Van már fogad, és járni is tudsz már. :lol: Ill. van egy mégis, van egy kivételes kisfiad! Ha van foga, ha nincs. :D
Jók a fejlesztős képek. Látom már Beni bicepszre gyúr! :lol: Az első képen már rendesen ül, nem is mondtad! És hogy mekkorát nőtt ő is! :o :D

Panka
Emilinek gratulálok a fogacskáihoz! Még a végén beelőztök mindenkit. :)

Zene
Brigi is nagyon muzikális. Bármire képes popót rázni! :lol: A lassabb számoknál meg Steve Wonderkedik: ide oda dülöngél a fejével. :lol: És a legújabb, hogy a kezével is táncol már. :) Hogy milyen zene megy, az változó. Ha van kedvem van nálunk is Zeneovi, most a Nox tetszett meg neki nagyon. Sajnos az én kedvenceimet nem annyira szereti.

Ditke
Nálunk sincs már kakis body. Csak lekajált ruci van. Az legalább olyan makacs és én Vanish szappant szoktam használni.
Az ecetet tudom ajánlani. Az öblítő rekeszbe kell önteni és tényleg semlegesíti a mosószert. Egy ismerősöm csak így képes létezni, mert nagyon érzékeny a bőre minden mosószerre. :wink:

Pann
Nálunk az Avent varázsitató nem csöpög. Igaz nem is használjuk, de azért már teszteltem.

Ágiboldi
A Szentkirályinak jelent meg egy oxigénnel dúsított vize. Én is hallottam, hogy jó migrénre. Bár kialakultra biztos nem segít, de talán megelőzésben még jó lehet. :wink:

Narancslé sztem is mehet. Max. ne állandóan. Igaz nekem a fogorvos mondta, hogy akkor is van ezekben cukor, ha rá van írva, hogy nincs. De pl. a frissen facsart gyümikre meg azt mondta, hogy mehet. Tehát sztem jó a HohesC is. :wink:

De jó, hogy Boldi így bújik a szopi abbahagyása után! Ebből is látszik, hogy sokszor csak az összebújás miatt akarnak szopizni. :D

Timi
Nagyon ügyes a nagylány! Most már tényleg lassan elindul. :wink:

Május
Jobbulást Kelemackónak!

Maciölelgetés
Brigi a macijához odadugja az orrát. Ő így szeretgeti, eszkimó puszit ad neki. :D Bár érdekes, mert nekem pl. a száját tartja az arcomhoz, ha mondom neki, hogy kérek puszit. :D

Sági
Az egész családnak jobbulást. Ti is jól kifogtátok!

Az jutott eszembe, hogy régen az ortopédián azt mondták, hogy kontroll: önálló járáskor. Vajon akkor most mennünk kéne? Majd megkérdezem a dokinkat, de ő meg nem látja, hogy hogyan jár már Brigi. :?
lora7

Jo estet!

Eleg zaklatott volt az utolso masfel, ket orank, Aron iszonyatosan nyugis volt! De mar alukal! :)

Gyorsan lenne ket kerdesem, aztan majd visszaolvasok!
1. Aron ujabban felterdel az etetoszekeben (fa, kisasztalla es szekke szetszedheto etetoszekunk van), es nagyon aggodok, hogy egyszercsak kiborul belole. Nem lehet sajnos bekotni. Ugyhogy uj etetoszeket kell vennunk :( Az lenne a kerdesem, hogy az ikeasba bele lehet kotni a babakat? Az legalabb olcso, es altalatok nagyon favorizalt etetoszek :)
2. A Romer King ulest valamelyikotok ismeri? Elegedett volt vele? Mert hasznaltam lattam. Gondolkozom, hogy megvegyem-e.

KépKépKépKép
thelga

Helga! Mi az ikeába ültünk olyan etetőszékbe és úgy emlékszem van 3 pontos biztonsági öve! Bár az Benin nem segít azért vettem 5 pontost! Azt hiszem Lorcának van olyan. De lehet kapni asztalra szerelhetőt olyan van Loráéknak. Nézelődj a babaszobán lehet, hogy használtba kapsz valami jót! Az autósülés passz! :roll:

KépKép
csongria

Helga,
Az ikeás székben van öv, de csak két pontos a deréknál. Mi a nagyszülőknél használjuk és teljesen elégedettek vagyunk vele. Szuper jól oda lehet tolni az asztalhoz a nagy, batár etetőszékekkel szemben. De a Riának is igaza van, nézz szét a piactéren is!
Römer King ülésre sem tudok panaszkodni. Nekünk azzal sincs emmi gondunk. Peti jól elvan benne, egyszerűen beköthető a kocsiba, jól dönthető menetközben is...

Timo,
20 másodperc elsőre?! :shock: Gratula Lillusnak! :D

Panka,
Sok sok fogacskához gratula. Mintha ezt mondtuk volna, hogy ha elkezdi növeszteni Emili a fogait akkor majd még a többieket is lekörözi fognövesztésben. :lol:
Vendég

Ria, Sagi,
Koszonom szepen a gyors valaszokat! Korbenezek a piacteren es a vateran is.

KépKépKépKép
thelga

thelga
nekünk ikeás van, bele lehet kötni, bár csak a derekánál, ah ria is írta. kele egyelőre nem n fickándozik benne, de sztm elég lesz

pann
esetleg vegyél egy jana bébivizet v más sportkupakos üdítőt és töltsd annak az üvegébe, azon akkorára állítod a lukat, amire épp szükség van. kele ügyesen iszik belőle
sztm a riaféle tortában a pudingpor a sűrítést szolgálja, szvl mehet bele étkezési keményítő/liszt helyette. v ez hülyeség?

ágiboldi
narilénél nem hiszem, h számít az, h nem babáknak van eladva. max a higításban. meg ugye elvileg egyéves korig nem ajánlottak a citrusfélék, de nem hiszem, h bármi baja lehetne. kedves egészségükre. sztm a paranyica se egetverő bűn, bár értem, h füstölt..

ditke
csatlakozom az előttem szólókhoz, lehet, h pelusmárkát kellene váltanotok. kelének sincs már csak extraritkán kakis cucca. mindenesetre sztm se szükséges fertőtlenítés, elég ha helyileg kezeled a foltot pl.mosószappannal

játszóházak
hát vlh én is úgy vagyok vele, mint amit pankaa is írt, mivel kele heti 2x muszájból eltölt egy-egy órát dévényen, ill a koraiban, ahol sok-sok gyerek által összenyalt-fogdosott játékok vannak, nem hiszem, h van értelme aggódnom a játszóház miatt. (azt már meg sem említem -vagyis mégis :lol: - h autó híjján ráadásul tömegközlekedünk, szvl erős kockázati csoportban vagyunk)
szvl engem is zavar a gondolat, de sajnos muszáj odajárnunk. azért érdekes lenne rákérdezni a játszóházakban,h van-e vlmi szabály a játékok tisztítására (azért a rengeteg pénzért... :? )

háztáji híreink
kelének nem tudom, mi baja lehet, estére megint belázasodott, 38,7 (=levont). de egyébként viszonylag jókedvű, étvágya jó, feneke nem piros, nem köhög, orra nem folyik.

majus3

Egy kis nasi ebéd után.

Kép
Vendég

sági
:lol:
(n bírom petit, annyira nagyfiús! ah elnézem, hasonlóra növeszti a haját, mint kele :P )

majus3

Május! Sajnálom, hogy lázas Kele! Adtál neki valamit? Az a szerencse, hogy nem viseli meg annyira a láz! Beni már hőemelkedésnél nagyon nagyon nyűgös! Reméljük ez valami múló valami! Egyébként egyetértek veled a játszóházas ügyben. Mi is kockázati csop vagyunk! :roll:

Sági! Húú nagyon megkívántam a rántott husit! :shock: Nagyon nagyfiús Petya, olyan édes! Az a hajszerkezet! :D

KépKép
csongria

Május,
Lehet a 3 napos láz lesz nálatok is. Több rossz közül az lenne talán a "legjobb". Remélem gyorsan meggyógyul Kelemaci!!!

Peti frizkója már elég gáz. Már jó lenne egy kis hajnyírás, de akkor meg még bénább lenne szegény feje. Megvárjuk vele a nyarat és akkor kopira lenyírjuk.
Vendég

Azt hiszem, amíg nem süt hétágra a nap, mi nem keveredünk ki. Szabi éjjel elkezdett köhögni, iszony csúnyán. Nem mertem kimenni a szobából sem, olyan csúnyán vette a levegőt. Reggelre semmi, még dokit sem hívtam, elfelejtettem a rendelési időben, hogy bmi baja volt. :oops: Még van egy napunk az antibiotikumból, lassan végigpróbáljuk a magyar piac nyújtotta lehetőségeket. :?

Sági,
Milyen jókat tud beleharapni! Szép fogsora van már ilyen ifjú korban is. :D

Játszóház:
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy hajlandók fertőtleníteni a játékokat. :? Max ha nagyon foltos, kimossák, de még tán ez is erős. Én a plüsseinket mosom kb fél évente, de a játszóházba, ahova járunk, egyszer nem láttam, hogy tisztábbak lettek volna a lestrapált játékok, mint az előző héten.

Május,
Jobbulást, KM! :(

Helga,
Ékezetek nélkül jól néz ki az "iszonyatosan nyugis volt" :)
Nekünk van Ikeás és asztalra szerelhető is. Natival jó volt az asztali, de Szabi kisebb, és már nincs hely az asztalnál egyébként sem. Mindkettő nagyon jó volt. Az Ikeásban van öv, csak valahova elkevertem... :oops: A legjobb szerintem benne a tisztíthatóság, mert beemelem egyik kezemmel a mosogatóba, másikkal lemosom a tálcáról a menüt.
Azt hiszem, Pann mondta az aranyszabályt, hogy nincs olyan etetőszék, amivel fel ne borult volna valakinek az ismerőse. Szabi fel tud az Ikeásban állni, talán az asztalos jobb borulás szempontjából. Ha van lábtámasz, akkor könnyebb felállniuk és egy fifikás egyéves már ki tud bújni az öt pontosból is, ha akar. Én a helyedben nem vennék újat, ami van nektek, szerintem jó.
Ha feláll, feltérdel, az az etetés vége, vedd ki. Rá fog jönni, hogy nem éri meg. Egyedül hagyni vagy méterekre eltávolodni etetőszéktől amúgy sem szabad.
Nekünk is Römer van, nagyon meg vagyunk vele elégedve és Szabi sem tiltakozik. Használt gyerekülére szokták mondani, hogy használtan csak akkor, ha jól ismered a tulajt és biztos nem volt balesete. 10 km/h-nál nagyobb ütközéskor már sérülhet egy ülés láthatatlanul. Ahhoz meg még használtan is sokba kerülhet, hogy sérülten vedd meg.

Most jött be Robi, Nati kétségbe volt esve. Nem találta a Fordot! Még szerencse, hogy 15 pici autónk van, így jó eséllyel eltűnik valamelyik. :twisted: Még szerencse, hogy emlékeztem, mere láttam, különben nyomozhattuk volna. 8)

Gyümölcslé:
Egyszer fogorvosunk mondta, hogy a romló metszőfogak tipikusan gyümölcslevektől mennek tönkre.

Lora,
Szabi is a szájrapuszit szereti. Én angolos melóban, ő angolos pusziban. :wink: Natinak is sok idő kellett, hogy leszokjon róla.
Nem menne ki hozzátok a doki, ha hívod? Otthon láthatná járni is. Nekünk csak akkor figyelt fel Nati pici csámpásságára, amikor itt volt, pedig előtte még mondtam is neki a rendelőben, de meg sem hallotta.

Kditke,
Nálunk sincsenek kakis bodyk. Öblítő helyett ecet megy, nincs utószaga.

6 után:
Barátosnémmal hosszú tanakodás után alkottuk meg az elvünket. Jobb 10-kor enni, mint éjfélkor! 8) Én nem hagynám ki a vacsit, már csak azért sem, mert ha mondjuk 6 után nem ennék, akkor mindössze 6 órám lenne, hogy betermeljem a napi adagom, ráadásul vagy 6 órát kéne éhesen vegetálnom. Nem nekem valók a megszorítások. :twisted:

Influenza:
A salamon szigeteki a H1N1, de még csak influenzából sem csak ez az egy terjed most. Ahogy Pann írta, van még egy csomó másik vírus is, szerintem ezeket mi egyenkét gyűjtjük be, és mindig van egy új. :?

Pann,
A túrótorta a crumbles töltelékeként is tökéletes. :D
Nem csöpögős csőrös? Anyway up cup :twisted: Még mindig. :lol: DM-nek van saját márkás szilikonos csőröse.
Az oltás előtt ezeknek a betegségeknek is voltak halálos áldozatai, többen, mint az oltásnak, szövődményei szintén. Pl a mumpszról, ami nem egy vészes betegség kevesen tudják, hogy nem csak a férfiakat teheti meddővé, hanem a nőket is. Az oltásnál ilyen veszél legalább nincs.
Minek nincs káros mellékhatása?!
Én próbáltam a hermetikusan elzárom a gyereket és az orromat sem dugom ki amíg meg nem gyógyul. Nem jött be. :twisted: Szerintem rosszabb lett.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Köszönöm a tésztás válaszokat.Körbenézek üveges terén is.

Mmóni
Köszi.Megnéztem a leveleket.

Nanica
Olvasgattam visszafelé és egy oldalt raktál fel,hogy fejleszteni hogy lehet a gyerköcöket.Te regisztráltál hozzájuk?És vettél is tőlük játékokat?MIlyenek minőségileg?Recepteket,majd írok össze hétvégén és rakok fel.

Sno
Zenére Laura nagyon tudja rázni magát.Bármi szólhat csak ütemes legyen.Mikor az orvosra vártunk a váróba is szólt állandóan a zene és Ő rázta magát.Többi beteg meg nevetgélt rajta.

Május
Tornára jártok?Kele hogy bírja?

Pann
Orvosotok nem mondta még milyen betegségek terjednek?Jobb ha felkészülök. :?
Merre mentek síelni?Ausztria?

Timi
Gratula az álláshoz.

Helga
Mikor Áron nálatok nyügi volt sajna Laura is.MIre rájöttünk annyira szorulása van.

Sági
Nagyon jó a rántott húsis kép. :lol:

Kditke
Múltkor még Tomi karácsonyi ajándékára írtál egy oldalt,de sajna nekem nem játékbolt jön be rajta.Más honlapon esetleg nem tudnád van-e?

Bocsi hogy csak ennyire válaszolok,de ma annyira nincs kedvem semmihez.De az a baj nem tudom mitől.
Azért még megkérdezném nektek a babóitok,hogy álltak fel?Elötte már a lábukat lerakták a földre,ha meg akartátok állítani?

KépKép
KépKép
dana 1

Sági,
Nálunk is a gép vár Szabi hajára. 8) A gond, hogy pont a hossz miatt nem áll égnek...annyira, ha levágom, akkor ismét kiskakas lesz. :wink: Natinak is levágtam eddig tavasszal kb centisre, most már nem tudom, hogy fogom átverekedni.

Kép KépKép
lorca

Ria
Hétvégén írok majd recepteket.De néztem a közös i-mail-t és Rókica írt recepteket.

Május
Jobbulást Kelének.

KépKép
KépKép
dana 1

Kukucs! :)

Nem értem én ezeket a gyerekeket. Tegnap Lillus zokszó nélkül ment aludni fél 8-kor és szunyált rögtön. És csak 4-kor kelt először. :roll: Előző nap meg még fél 9-kor is viháncolt és már fél 2-kor jelzett! :roll: Mindegy, maradjon így legalább! :) :)

Lorca!
Én már nagyon várom a tavaszt!!! Remélem az időjárás már ilyen marad és nem lesznek újra minuszok és nagy hó! :D :D
Nati tudja mind a 15 autó márkáját? :wink:

Sági!
Peti nagyon király a rántotthusival! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Lillusnak is nő a haja rendesen, de megvárjuk, hogy betöltse az 1 évet (babona) és utána irány a fodrász! :D :D :D

Dana!
Nem igazán értem, hogy hogy akartak felállni. De Lillus először négykézlábra állt, feltérdelt, majd felállt. :wink: És nem állítgatom, a bútor mellett kapaszkodásból engedi el a kezét ő saját magától.
Ja, és tessék jókedvűnek lenni! :) :)

Gyógypuszik KM-nek!

Helga!
Mi is anyukámnál Ikeás etetőszéket használunk és szerintünk a világ legjobb találmánya! Kis helyet foglal el, stabilan ül benne a gyerek, közel van a tálcája, amit jól el tud érni a kezével stb. Ha az itthoni etetőszékünket nem apóséktól kaptuk volna és nem sértődnének meg, ha nem itthon látnák, akkor ezt vittük volna anyáékhoz, az ikeásat meg ide. :)

Szeretgetés:
Lillus nem szeretget senkit és semmit, de ha én pl ölelgetem a babáját, akkor akár a szoba másik végéről is képes ezerrel hozzámszáguldani, hogy azonnal ellökje a babát és ő üljön az ölembe! :lol: :lol: :lol: Remélem a kistesóval nem ilyen lesz!
:shock:

Panka!
Gratula a harmadik foghoz! Nem érvényes, hogy a végén még megelőztök fogak számát illetően, pedig mi sokkal régebb óta növesztjük! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szombaton színházba megyünk, már alig várom! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jo reggelt!

Sagi,
Azok a szemek! Hihetetlenul megfogott Peti okos, nyilt tekintete :)
Egyebkent eszegetett a rantott husbol, vagy csak a foto kedveert?

Nagyon szepen koszonom mindenkinek a kedves hozzaszolasokat etetoszek es autosules ugyben!
Ma meg futunk egy kort az etetoszeket illetoen, meglatom, mennyire izeg-mozog benne, tegnap volt :(

Lorca,
Pedig mar jol eldontottem, hogy megvesszuk ezt a hasznalt Romert itt a bababoltban! :( Fele aron adjak, de ha valoban serult, akkor valoban nem szabad megvenni.
Tudom, jobb volna, ha hasznalnak ekezeteket, de a lustasag!!!!!!!!

Timo,
De jo Nektek! :D Mit neztek es hol?

Majus,
Jobbulast KM-nek!

Virusok teren en is parazok mindentol, de megis bemegyunk egyutt a boltba, dm-be, mivel nem lehet hermetikusan elzarkozni mindentol.

Ja, tegnap mi is hintaztunk a jatszin, es Aron eleg unott kepet vagott, de mikor kivettem belole, iszonyat sirasba kezdett! Valaki mar irta, hogy ilyet tapasztalt (talan Lora), es annyira ugyanaz volt nalunk is :D

KépKépKépKép
thelga

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?