Új privát üzeneted érkezett!

Vanda :) most ez ugyanolyan, mint a szülészorvosok, akik nem értenek magához a szüléshez, mert csak a szülési beavatkozásokat ismerik :( Ez az ortopédus gondolkodásában deformált. Tényleg ekkora baromságokat mondani, szomorú és mennyi anyát indít el tévúton emiatt :( Szerintem megérdemelné, hogy a neve nyilvánosságra kerüljön :evil:

Hajrá kendő, pelus, mosószóda, boldog anyaság :)

Ja, és mi annak idején lekéstünk "véletlenül" az ortopéd vizsgálatról, azóta se pótoltuk :wink:
indianyo

Sáfrány :) én név nélkül is felismertelek, gondoltad, hogy inkognitóban maradhatsz? :lol:

Sára :) nekem se ment valami jól annak idején a rugalmas kendőzés háti hordozásra - igaz, akkor még gyakorlatlan voltam és magamtól tanultam minden kötést, de így utólag is azt gondolom, hogy háti hordozésra egy rugalmatlanabb kendő jobb, míg elöl, előre megkötött és bármikor használható kendőnek szuper a rugalmas (de kár, hogy nem tudom már használni, úgy szerettem)
indianyo

Orsi (Kamcsatka),

Nagyon ügyes vagy szervezés ügyben. Én meg is néztem a honlapot már!:)
Megkérdezhetem, hogy keddenként mi az a Móka kacagás ha tudod?

Köszi Laura
tabajd

Nem tudom, mi az a Móka-kacagás. Vagyis, csak sejtem :D Annyit tudok, hogy egy másik anyuka szervezi.
Ja, és miért is ne lehetne hónap első péntekje? Akkor így próbálom szervezni, jó?
orsi
kamcsatka

A Spektrumot nézem, miközben varrogatok
Némá,
ez itt pont, de pont olyan kendő, mint a Nandu! Hogy lehet?! Ez pont olyan, b....szus! Nézd csak, a British Museumban is hordozza a nő a babáját! És pont olyan kendője van, mintha Nandu lenne! Azt a!

(Kamera nőre fókuszál. Nő tanácstalanul őgyelg. Férjét vesztette nagy tumultusban. A teremőr segítségére siet. Nő nem tud angolul. Ám a British Museum 900 dolgozója közül van, aki segítsen a magyar :shock: Enikőnek, s férje több kilométernyi távolságból előkerül, egy másik részlegről.)

:D Ezt nem hiszem el. Neeem hiszem el. Na jóvvan na, így má kerek a kép.
márti_23

Márti: ez csúúúúcs!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
livus

Ági s mindenki.

Nincs kedvesebb, édesebb és szívet melengetőbb, mint testközelben érezni a pici kezét, a szuszogását a nyakamban, rám hajtja a fejét és mosolyog. Néha beszélget, és annyira meleg a hasa, amikor leszedem a hátamról, a tiszta csatakos pulcsimról.
Gyermek. Csoda. Hogyne hordoznám. Most jó nagyon, ritmuso-san lép-delek és ringatoma há-tamon. Most imádom ezt, hogy megtehetem, most most. Nem 20 kilós, és nem 50 kilós korában fontos hordozni, hanem most most most jóóóóóóóóóóóóóóóó nagyon.
márti_23

Sara! Örülök, hogy ennyi segített, gratulálok! Ha ferde a baba, akkor laza a felső szegés. Amint a hátadon van, figyelj rá, hogy ne legyen kendő közted és a baba között: húzd ki onnan! És első dolgod az legyen, hogy meghúzod mindkét száron a felső szegést! Ez a bizonság kulcsa. Azon morfordírozok, hogy én innen messziről valószínűsítem, hogy nem kell tartani annak a gyereknek a fejét annyira, amennyire gondolod. Amelyik gyerek nem tűri, hogy benn legyen a feje a kendőben, az már tartani is szokta annyira, hogy ezt meg lehessen vele tenni. Van kedved kipróbálni, hogy elöl van, ahogy szereti, és óvatosan megnézed, mi történik, ha bízol a nyakában? Vagy zöldségeket beszélek és teljesen másként van valami, mint ahogy képzelem?
Vanda! Ha nem akarsz hozzá kerülni, nem hozzá menj! Máshoz kérd az időpontot! Persze, hogy nem mész olyan orvoshoz, akiben nem bízol!
Márti! Köszönjük! Én is imádom. :)

hordozo

Lányok!

Még egyszer köszi.

Márti!
Megkönnyeztem!

Szép napot!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Orsi (kamcsatka),
még két ilyen lelkes hozzászólás hordozós-találka ügyben, és meggondolom magamat: pattanok a kocsiba a két gyerekkel, pocakkal... :lol: tetszik, hogy ilyen lelkes vagy!

Vanda,
én nem vagyok szakértő, de a doki sem, ezek szerint...ha egy olyan anyuka mondta volna, aki sosem látott kendőzni mást, sosem olvasott róla, akkor nem lepődnék meg. De így...

Köszönöm a válaszokat az újszülöttkötözéssel kapcsolatban. Találtam egy jó kis videót, belinkelem, hátha majd másnak is segít. Nekem tetszik. Bár egy kukkot sem tudok németül, szerintem nagyon aprólékosan csinálja a nő, így is érthető. Kicsit sajnálom néha, hogy Jakobom nem tolmácsol időnként :D

http://www.eltern.de/baby/index/379490.html

Üdv,
Nuska+
nuska1

Lányok, hallottátok, már csak két hozzászólás kell hordozás-klub témakörben, és Nuska is jön!!! :D
kamcsatka

Hajrá Nuska, mi is megyünk :)

o
orsko

Nuska, mit fogsz csinalni minden honap elso penteken??? :lol:
Majd ugy szervezzuk, h ne kelljen rukvercezni, jo? :wink:

Sára

Kép

Kép
saara

Nuska: Na en is mindig pont igy kötöttem Benit :-)

Itt meg egy video (de sajnos az is nemetül :-( ) amivel tanultam a kengurut (bar bevallom, nekem anno a 6-os Jonassal nem igazan akart sikerülni, rövidebb kendövel meg valahogy egyböl ment :o ):

kenguru
smzsgalf

Kene ennek az ortopedusnak a neve. Baratnem felvilagositana a hordozasrol:)

Biobaba
biobaba

Köszönöm, köszönöm, zavarba hoztok :D
Ha összejön a február első péntekjére az első találka, akkor talán még az esetleges hátramenetet is bevállalom, jó? Csak a két nagy se legyen beteg. Most jóóól meggyőztetek :lol:

Képzeljétek, egy barátnőm-volt kolléganőm kismamaklubot vezet a plébániájukon, és nem volt a holnapi találkozóra témája. Ajánlkoztam neki,hogy szívesen mesélek a hordozásról, persze csak annyit, amennyit lelkes amatőrként tudok. Viszem a kendőimet meg a lelkesedésemet, kíváncsi vagyok, mennyien leszünk. Összeírtam nekik egy kis linkgyűjteményt is, hátha valaki hasznát veszi.

Üdv,
Nuska+
nuska1

Ajaj,

egyszer ismertem valakit, aki elment innen Újpestről Budaörsre bkvval, de az egy nagyon stram nagycsaládos anyuka volt! De nagyon rossz lenne lemaradni ezekről az alkalmakról. Valamit ki kell találnom. :) Megépült már a metro a Móriczig? (Orsi, ha elkészül minden újdonság, amin most törjük a fejünket, már csak azért is elmegyek, hogy megmutathassam neked őket! :) De ez március lesz, a február nálunk a mandulaműtét jegyében fog telni. :( )

Ja, és jövő hétre várom az új kendőmet! :D Sötétkék Leo Storchenwiege, majd beszámolok!

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76

jaj, itt is... :roll:

meglestem ma a Mandukat. Jonak tunt. Van rajta pici babaknak betet, nem olyan, mint az Ergonal. Ezt a funkciojat nem tudtam kiprobalni, mert enyem ehhez mar eleg nagy darabka. Terdhajlattol terdhajlatig tart a popo alatt. Ha hosszabbodik a gyerek, akkor lehet azon is allitani. Szoval ha valaki olyasmit akarna, mint az Ergo, akkor ez jo lehet.

Biobaba
biobaba

Biobaba, van ehez vmi link? Nem ismerem. Megneznem kivancsisagbol.
Koszi!
saara

Biobaba, es milyen az ujszulott betet? egyik helyen sem talaltam errol infot...
saara

Der Sitzverkleinerer a neve nemetul
info
a kepen nem latszik igazan, ez bele van varrva a hordozoba, ossze van hajtogatva, a bal oldali kepen a fekete pant ala van brhajtogatva, ha nincs hasznalatban, a kepen a baba hatara fel van hajtva, lefele meg log az a resz, ami a jobb oldali kepen mar latszik - na ezt jol elmagyaraztam:)

Biobaba
biobaba

Hűha! Ez nagyon profinak tűnik. :)

Nuska: hajrá a kismama klubhoz! :)

KépKép
livus

sziasztok!

Manduca-érdeklődőknek: itt is lehet kapni: http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=2772

itt pl. elfogadnak EDC-kártyát, meg pár másik kedvezményre jogosító tényezőt is feltüntetnek. ha vkinek épp szerencséje van, beleeshet (én így rendeltem meg 2 db-ot kedvezménnyel, még nem jöttek meg, de már nagyon kíváncsi vagyok :roll: )

üdv, edit
gale

Sziasztok!

Bocs,hogy így idepofátlankodom :oops: ,de gondoltam ti tudtok nekem segíteni :) .Szeretnénk a kistesónak babaerszényt vagy kötős kengurut venni (mindkettőt a babaközelben oldaláról néztem ki).Csak nem tudom melyiket válasszam?Nektek biztos van már sok tapasztalatotok,így köszi előre is!

Sziasztok:Detti

Kép Kép

Kép
dettus

Kamcsatka!
Igen nagyon elkerülte a figyelmem a te nagy szervezkedésed :oops: , bocsi!
Mi is csatlakozunk, ha minden ok és nem leszünk betegek! Csak milyen dolog mán, hogy egy hordozós talira beautókázunk :cry: , de sajna máshogy nem megy, na mindegy, kiheverem.
Lehet, hogy utánad mi lakunk a legközelebb a tett színhelyéhez, ezért ha kell netán valami segítség, csak szólj, szívesen! Mikor lenne az első összeröffenés?
Múltkor én is majdnem magamra kötöttem a két gyönyörűmet, csak nem jó sorrendben kezdtem, így nem jött össze. Sztem a kicsivel kell elöl kezdeni, aztán a nagy hátra.

Detti! Én közel sem vagyok annyira tapasztalt mint a többiek, de nagyon lelkes. Lívia sztem nagyon jól összefoglalta, hogy melyik mire jó. Az erszény praktikus, mert könnyen használható, nem kell kötni, viszont csak néhány hónapig kényelmes. A kötős kenguru viszont a nagyobb súlyú gyerkőket is megbírja.
Én kötős kengurut (is) használok (elkapott az őrület), nagyon szeretem, kényelmes, de nem tudom, hogy újszülöttet bele tudnék-.e tenni. Hát kedves Detti sztem azért egy kendő is jól jön a gyerekek mellé, meg a kötős kenguru, meg a....bocsi :) Fogalmazd meg, hogy pontosan meddig, mire akarod, és ahhoz válassz!

Dóri
foldori

Sziasztok!

Én már régóta nem írtam ide, de szokatlak olvasgatni titeket. A budaörsi klub engem is érdekelne, ha csatlakozhatok. Mi viszonylag közel lakunk, 40-50 perc alatt ott lehetünk, remélem. (Kiver a víz már a gondolattól is, ha túl sokat kell BKV-zni, vagy forgalmas úton araszolni, ácsorogni buszra várva a gyerekkel a hátamon. Ma a Szilágyi Erzsébet fasoron már közel jártunk hozzá, de eddig még megúsztuk végzetes kiborulás nélkül.) A 40-es buszról a Károly király utcánál kell leszállni?

A jövő hét péntek ugyan kicsit necces, mert hazautazunk, de valószínű, hogy csak délután jön a sofőröm (az öcsém), a délelőttöm szabad.

Györgyi

Györgyi

Kép
szerencsefia

Kedves Lányok!
Hordozó-klub ügyben: megírtam már az illetékes hölgynek (aki a Régiségbúvár Egyesület vezetője) a programtervezetet, olyan formában, hogy azt hírlevélként, és a honlapon is lehessen közölni. Mellékeltem hozzá azt a szép eszkimó anyuka+bébi háton-képet, amit már láthattatok itt a fórumon, egyikünk (nem emlékszem, ki) dobta be a linket, én meg most "felhasználtam". Lényeg, hogy időpontként minden hónap első péntekjét kértem, 10-13 óráig, de az első alkalommal úgy gondoltam, legyen inkább a 2. péntek, vagyis február 8, mert elseje mindjárt itt van, és az ő új hírlevelük csak február elején készül. Most várom a válaszát. Addig még érdeklődöm külföldi hordozós barátnőmtől, hogy az ilyen találkákon mi a protokoll :) (tudom, hogy mi sem vagyunk hülyék, de érdekelne az is). Amúgy témaként azt írtam, hogy kezdőknek: a babahordozás alapfogalmai (mivel, miért, hogyan), haladóknak pedig: 1. téli babahordozás 2. "mutasd a gyűjteményed"
Egyelőre ennyi újság van, amint kapok választ, egyből jelzem. Nagyon örülök az érdeklődésnek!!!!!! :)
Györgyi, Árnikának úgy látom lenne egy pont ugyanolyan korú barátnője... :)
kamcsatka

Ja igen: Károly király u. 2, Budaörs központja, ahol van a nagy körforgalom, ez az út visz ki a Tecsóhoz és társaihoz. AMúgy parkolóhelyet is jól lehet találni vagy a Károly királyon, vagy az abból nyíló kis utcákban. De a honlapon is van mindenféle kép a házról kívülről, belülről. regisegbuvaregyesulet.hu
kamcsatka

Dettus, ment egy privi
gale

Hu hogy mennyire irigykedem :oops:
Persze itt Cambridgeben is vannak ilyen talalkozok, de valahogy tul gyava vagyok oda elmenni :(
smzsgalf

Orsi! (Kamcsatka)

Nekünk is messze esik Budaörs, de egyáltalán nem zárom ki, hogy később, amikor mobilisabbak leszünk, akkor elnézzünk egyik-másik találkozóra! Sőt! Megoldjuk és kész! :) Szóval én is jelentkezem, ha lehet.

Üdv: Virág

Viru
Kép
viru

gyűjtők figyelem!!! ezt ismeritek? most találtam. csudaszépek
savitri

nahát, ezt nem is ismerem! Nagyon igényes honlap, szép képekkel, szép anyagokkal! Egyik-másik ismerős pl. a Beco hordozóról (ami kb. 130 EU), szóval szerintem gyönyörűek! Én az árat is korrektnek tartom. Ha olyan szépen és igényesen is van megvarrva, ahogy kinéz, akkor szuper.

Smzsgalf, szerintem menj csak el bátran az ánglius találkozóra, legalább be tudnál számolni, hogy mit csinálnak... :) és mi meg okulhatnánk belőle...
kamcsatka

Savitri, (koszi a multkori linket!), en ismerem, a multkor arulta egy lany a Marczibanyi teri babaruhaborzen. Szep az anyaga, de nem rugalmas, engem ez az 1 zavart, emiatt nem is neztem olyan hosszasan...

Smzsgaalf, szerintem is hajra! Te leszel az angliai tudositonk :wink:

Kerdes: Mint irtam rugalmas kendot hasznalunk most, elol hordozom a kicsi lanyomat es arra jottem ra, jobban szereti, ha a labat a kendoben hagyom (tehat nem veszem ki) es magzatszeru pozban van a kendoben. Ezt a kotest hasznaljuk: http://www.mobywrap.com/instructions.php
Ez mennyire jo/nem jo a gerincenek, csipojenek??
Hu, remelem ertheto amit irtam....

Sára

Kép

Kép
saara

BABAHORDOZÁS-KLUB

A következők a hírek: bár még nem kaptam írásbeli visszajelzést a klub üzemeltetőjétől, mert most Erdélyben vannak sítáborban, de beszéltem vele, és azt mondta, hogy mehetünk február 8-án 10-13 óráig klubbozni!!!! :D :D
Utána pedig minden hónap 1. péntekje, OK?
Szóval lőjétek be magatoknak a naptárba, nagyon örülnék, ha jönnétek!!!

orsi
kamcsatka

Sara :) én is így hordtam a Lívia-féle rugalmas kendőben Domicsket 1 és 4 hós kora között (utána már túl nehéz volt ehhez a kendőhöz), órákat aludt benne, nagyon szerette. Én pici babáknál jobbnak érzem, ha nem lóg ki a lábacska.
indianyo

Kamcsatka,

remélem, semmi nem jön közbe, és akkor mi is ott leszünk nyolcadikán! Más topikban szabad reklámozni? pl. első babát váró anyukáknak?

A kismamaklub remekül sikerült :D Azt hiszem, néhány téveszmét eloszlattunk, pl. hogy pici babának vízszintesen a legjobb, ezért nem hordozza függőlegesen, inkább babakocsiba teszi...Volt valaki, aki egyéves korig kendőzött, aztán úgy érezte, hogy kinőtte a gyerek, most babakocsiznak. Két anyukának felkötöttem a hátára a babáját, sűrű elnézéskérések közepette, csak mert kíváncsiak voltak, de mindenkinek KÜLÖN hangsúlyoztam, hogy ehhez szerintem nagyon kell a tanfolyam. Tetszett nekik és a babáknak is!

Teljesen feldobva jöttem el, hogy kicsit tehettem valamit a hordozás ügyéért :lol:

Üdv,
Nuska+
nuska1

ezt a bohem-mama erszényt mi megvettük, télleg gyönyörűűűű, és nagyon bejön. 2évesünk apával ebben viszi 4évesünket oviba. és apa is hálát ad az égnek, h nem kell kötözgetnie semmit. nekünk bejött. És tényleg nagyon szép.
banya

Gyerekek, ott reklámozzátok, ahol csak akarjátok, demokrácia van, a hordozás mindenkié! Amúgy pedig kis kiegészítés az alapgondolathoz: BABAHORDOZÓ-ÉS TEXTILPELENKÁZÓ-KLUB lenne! De persze minden másféle babát és nagyobbat várunk, eldobhatós pelenkásat, pelenkátlant (pisiltetőt :D )... :D
És mindenki azt csinál majd, amit csak akar, csak majd ahogy írtam, szerintem minden alkalomra lesz egy alaptéma, hogy legyen mibe "kapaszkodni"...
Ma felhívtam egy barátnőmet, akinek Babyhawk-ja van, mondtam neki, hogy jöjjön, mert budaörsi: erre megkérdezte, hogy nem baj, ha babakocsival jön...? :) Persze hogy nem baj, már miért is lenne????? Szóval ebben a szellemben...

orsi
kamcsatka

Saara!
Ha a kötés szoros (nyilván az), akkor jó a gerincének. Ha a lába békában van (nyilván úgy rakod), akkor jó a csípőjének. Ortopédiaialag mind1, hogy a békás láb fölött van-e kendő.

hordozo

Sziasztok!

Foldori köszönöm a segítséget :) .

Olvasgattam vissza,olyan sok jó dolgot írtatok,na meg most már elég sok minden megtetszett,azt hiszem én is bele tudnék lendülni a különböző hordozók beszerzésébe és kipróbálásába:lol: .

Kép Kép

Kép
dettus

sziasztok,

bár pár órája Orsinak még azt írtam, hogy nem hiszem, hogy el tudok menni a feb 8i találkozóra, mert a bébim még csak egy hónapos lesz, azóta elolvasgattam pár oldalt viszafele a topicból, és már egyre biztosabb vagyok benne, hogy ott leszünk :-) nem akarok még egy hónapot várni!

Amúgy csak mellékesen jegyzem meg, hogy mindezt a férjem támogatásával, aki ortopéd sebész :-)

Üdv

Jutka
Kép
jutka78

Na, hát akkor lassan van egy házi kendőgurunk (Ági), aki tudja is meg tanítja is, egy külfölre kiküldött tudósítónk (smzsgalf), és egy igazi, élő ortopédusszakértőnk!!!! Na, tele vagyunk szakemberekkel és lelkes amatőrökkel!!! :)
kamcsatka

Elhangzott itt korábban, hogy háti hordozásra jobb a rugalmatlan, mint a rugalmas kendő. Mert nekem van egy nandum, de ölyan szépeket írtatok a rugalmas kendőcsodákról, hogy elkezdtem azokban gondolkodni. Ha ez így van, akkor nem ruházok be egy rugalmasba...
nesica

Hello mindenki! Nem olvasgathatok itt tovabb anelkul, hogy bemutatkoznek; nevem Edit, ket gyerkocunk van, Alex 4.5 eves, Kyra 17.5 honapos. Tobb hordozot kiprobaltam Alex-szel; a Bjorn-szeru Maclarent, csovazas nehezseget, magam alkotta csipohordozot, de igazan Kyra-val merultem bele......el sem tudom kepzelni hogy szaladtam volna a biciklizo fiam utan babakocsiban tolva a kicsit :lol:

Remelem sikerult kibogaraszni az ekezet nelkulni iromanyomat. Itt egy kep rolunk Orsi teli hordozasrol szolo kezdemenyezesehez kapcsolodva. :wink:

Kép
eduso

Eduso szia!
Szépek vagytok :wink: :wink: :wink:
Kaptam kölcsönbe egy kendőt eddig kötös kengurut használtunk amit én gyártottam...
Na most aztán még a szemem is keresztbe áll :roll: :(
Vendég

Nesica :) nekem nem volt kényelmes a háti hordozás rugalmas kendővel, sűrűn kellett igazgatni, de lehet, hgoy ez csak az én tapasztalatom volt. Elöl viszont csodajó volt :)
indianyo

Szia kedves Edit!!!!!!!!!
Neked felmentést adunk a klub látogatása alól... :D Olvasgass csak tovább, és írjál is ám néha, ha van időd! :D
Ja, majd elfelejtettem: tegnap katartikus élményben volt részem (jó, kis túlzással...): kimerészkedtem az utcára háton hordozva! Köszönöm Neked, Bamberoo, hogy olyan pillekönnyű volt a teher! :) Mondtam a gyermeknek, hogy most csak gyakorlunk, nem kell aludni, még nincs alvásidő, de nem hallgatott rám... Persze nem mertem lemenni a suliig, hanem csak sétálgattunk fel-alá a hegyen, legalább 3/4 órát. Bár volt meleg sapka meg pulóverkapucni a fején, és hordozótakaró a testén, azért az igazi a tegnapi szeles időben egy olyan gyönyörűség lett volna, mint ami Kyra buksiján volt! Meg bevallom, hogy nálunk az alvás és a hordozás némileg összefügg a cumihasználattal, szóval elég nehéz volt a vállam fölött hátranyúlva betenni a cumit a szájába...
de jó volt, na...
orsi
kamcsatka

Azt hiszem nem lenne hátrányos elmennünk a klubba ugyanis a kendő nekem betett én kötöm igy kötöm ugy hol a lányom nem hagyja hogy én rontom el... HA elmegyünk ad valaki különórát?

A másik meg Előtte mi ezt a tákolmányt... használtuk eredetileg a pántoknak a válla felett kell lenni de ő igy szereti hagyjam vagy ne hagyjam ?
Teszek vele rosszat? Kép
Vendég

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?