Sziasztok!
Ágiboldi,
Bevallom nem szoktam mélyrehatóan tanulmányozni eme végtermékemet.
De hiszek neked. Bennem a 3 napig tartó mákos kaki, amit popsitörlővel nem lehet tisztítani, elég mély nyomot hagyott. Később 2 évesen kapott újra mákot Bálint akkor csak egy nap volt mák a kakiban, de nem volt brutál mennyiség.
Hiszti,
Egész repertoárral rendelkezik Botond, bár nem sok foganatja van nálam. A legáltalánosabb, hogy rugózik a térdével és bólogat, mint egy rocker a fejével, közben mérgeskedő ordításokat hallat. Főleg ha akar valamit és nem sikerül, vagy ha a tesó kiveszi a kezéből a nála lévő dolgot. Bár ez utóbbit néha azzal reagálja le, hogy beleharap Bálint kezébe, vagy ha jókedve van akkor fel sem veszi, hogy elvettek tőle valamit. Evéskor a kezeit ökölbe szorítva ordít egyet, ha nem tetszik valami. Pl. nagyon éhes és éppen darabos bébikaja van, amit rágni is kell, nem pedig könnyen nyelhető pépesített kaja. Vagy ha nem ízlik neki az étel. akkor is ezt csinálja, de azért nyitja a száját mert félti a pocakját. Van, hogy az esti tápszert végig dühöngi, egy kanál be a szájba egy ordítás, megint egy kanál egy ordítás stb. Van éjszakai hiszti, a nem tudok aludni segíts helyettesítője. Forgolódik jobbra-balra és amikor középre érve hanyatt fekszik, akkor felemeli a két lábát a levegőbe és teljes erőből levágja a kiságy matracára. Éjszaka olyan recsegések jönnek a kiságy felől, hogy félelmetes. Ezzel persze jól felkelti magát és végül sírva feláll. De van amikor egy-két lábdobálás után mégis visszaalszik. A kedvenc hisztim, aminek a funkciójára még nem jöttem rá egy Petős gyakorlat amit Ria leírt. Hanyatt fekve felhúzza a térdét, a sarka a fenekénél és a csípőjét megemelve hátrább csúszik. Közben a kezével salapál és ordítozik. Mivel nem tudom miért csinálja, nem csinálok semmit és abba hagyja.
Kaja,
9-kor reggeli: kölesgolyó, míg Bálint kajája készül és a rágás tanulása végett, aztán kis gyümi (bár mostanában kezdi igényelni a tartalmasabbat is)
Délelőtt valamikor: szopi, ami időnként elmarad
12.30 ebéd: főzi vagy üveges kaja
Délután valamikor uzsi előtt szopi
16.30 uzsi: ebéd maradék, vagy gyümi valami tartalmassal (köles, krumpli, rizs, sinlac)
19.30: tápszer bekanalazása
9-kor kevéske szopi, nem nagyon éhes
Éjszaka: eddig 5-6 szopi, de két napja akciót indítottam és max. 2 szopit engedélyezek, az első felkelésnél ekkor jól megszívja magát és hajnal 5-6 körül. Ebből adódóan több idő elmegy üvöltős altatással.
Timi,
A mensi görcsölést sajnálom. Remélem ezek az elméletek (Pankaa féle és a behozza a lemaradást amit te írtál) nem jönnek be, mert akkor fetrengeni fogok. 2004 okt. óta csak egyszer volt mensim, és a terhességek előtt sose volt görcsölésem.
Hajmosás,
Szerintem Boti az egyedüli aki még mindig fekve fürdik, mivel nem hajlandó ülni. Így nem kérdés, hogy minden nap mos hajat a gyógyszertári kenőcsös vízben. Eszembe se jutott még a fiúknak a hajszárítás.
Torta, minimál verzió
Kerestem egy torta formájú fedéllel rendelkező műanyag edényt. Az aljára meggyet sorakoztattam szépen kör alakban majd rá egy réteg túrót tettem, amibe valószínű előzőleg tettem egy kis cukrot, de nem biztos, majd egy sor babakeksz. Aztán újabb sor gyümi, talán banán, túró, keksz. Így amíg be nem telik az edény az alján több keksz. Fedő rá, megfordítva be a hűtőbe. A túró és gyümi leve megpuhította a kekszet. Amikor eljött a pillanat egy kistányérra fedőt levéve ráfordítottam a tortát. Nem esett szét, legalábbis addig a pillanatig, míg a gyertya elfújás megtörtént. Valószínűleg volt annyi eszem, hogy előzőleg a műanyag edénybe folpack-ot tettem, hogy könnyebben ki tudjon jönni a cuccos.
Lora,
Én is kampányolok a PP Aria mellett, a második gyerkőc nyúzza, de semmi funkciós baja nincs. Lapra hajtható elég sokat hurcibáltuk autóval is.
Tesó tervek,
Pont azon gondolkodom mostanság, hogy milyen szívás, hogy Botond tavaszi és nem nyári baba. Mi délelőttönként játszótérre járunk Bálint miatt és nem nagyon tudok mit kezdeni Botonddal. Unatkozik a babakocsiba, max. egy fél órát alszik, aztán cipelni kell a seggét. Hintázunk, mászkáltatom a padon, ültetem a libikókán, írtó macera. Ha kicsit későbbi gyerek lenne, akkor mire ez a mozgásos korszaka lett volna már tavasz lenne és le tudnám tenni a földre, hogy mászkáljon és felfedezzen. Így még legalább két hónapig szenvedek, főleg, hogy elég jó súlyban van.
Sno,
Én is jól mulattam rajtuk. Lehet, hogy ezeket pl. Amerikában tök komolyan kell venni és nem vicc.
Dana,
A közös e-mailre régebben tettem fel tornagyakorlatokat. Ezek jó részét csináljuk a Petőbe tornaórán.
Helga,
A gyerekekben az a jó, hogy ha nem éhesek akkor nem esznek többet. Ellentétben velem, ha már nem vagyok éhes és elém tolnak egy fini sütit, akkor bizony megeszem, ha belehalok is. Minél nagyobb annál kevésbé tudod rávenni, hogy egyen ha nem akar. Most még talán meg lehet tömni, de szerintem igazából most sem, mert ha már nem éhes nem nyitja ki a száját. Így nem kell tartani attól, hogy vacsira túleszik magukat. Meg ők lemozogják a nappali bevitelt így kijárhat nekik a több vacsi. Mi meg csak eszünk és alig mozgunk, nem is jár nekünk a vacsi.
Rókica és aki tud még segíteni,
Tesómék kiköltöztek nyáron Írországba (tervek szerint örökre) és jönnek haza látogatóba. Szeretnék a fiúknak venni valami könyvet ajándékba. A nagyobbik 7, a kisebbik 2 éves. Valami olyasmire gondoltam ami angol is meg magyar is. Vagy hülyeség a kétnyelvű könyv? Vegyek csak magyar nyelvűt, kint úgyis megtanulnak angolul? A nagy jár iskola előkészítőbe ott intenzív angol tanulás megy, a kicsi egyelőre csak magyar környezetbe van, magyar bébiszitterrrel.
Jó éjt!
M.