Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi :D ,
Murphy! :lol: :? Jobbulást!
Csak amiatt aggaszt, mert se kakis, se jóformán pisis pelus sincs. Itatni meg azért nem nagyon akarom, nehogy elvegye a helyet a tejcsitől. Nem látok rajta semmi más kiszáradásra utaló jelet. Meg tényleg jókedvű. Szerintem egyszerűen nem éhes. Mikor már látja, hogy húzom fel a blúzom, csak akkor sír, tudja, hogy tuszmákolnám. 8) :D De épp az előbb szopott kb. 4 percig, ez olyan 80-100 gramm lehet. Ez mostanában jónak számít! :? :roll:

Lafi, :D
Ezen a fronton én mindig röhögök. :D Tudom, van aki hisz benne, de én csak egy idióta kifogásnak gondolom! Nekem ez kb. olyan, mint a homeopatia... Kuruzslás. A chamomillát is ha használom majd egyszer, akkor meghasonulok... De akkor se hiszek az ilyesmiben...
20140901102739
 
 


Hajni!
Akkor akár hogy lesz Olivér mentek?
Jobbulást neki és remélem hogy meggyógyul hogy élvezhesse a napsütést veletek. :)

Mivel én csak alkalmanként adok zömével esti alvás elött chamomillát így én öt golyócskát. De megnéztem a homeos füzetemben Chamomilla 15-30 CH-sből akár félóránként óránként 5 golyócska adható amint a fájdalmom megszűnik abba kell hagyni a golyó adását.


Katyerina!
Na ne is mond ezt a felcuccolást.Mi anyósékhoz szoktunk menni de a fél ház be van pakolva mondjuk nekünk oda mindent kell vinni játékot mindent. Utálok.Ráadásul karácsonykor kedves anyós még totál bunkó is volt velem mondtam is a páromnak hogy én azért "áldoztam" fel a karácsonyomból két napot is hogy még meg is bántsanak na köszönöm. Úgyhogy igaz nem rövid az útunk mert két óra ha nem állunk meg sehol (általában nem állunk meg) de én most montam a páromnak ezentúl reggel megyünk este jövünk. nemem anyósból annyi doszt elég. :) Reggel fél hét körül indulunk ott vagyunk fél kilenc kilencre és ötkörül haza ennyi elég nekem. Akinek meg nem tetszik hát ez van. Ők sem foglalkoznak azzal hogy nekem mi tetszik és mi nem....

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hali!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit csináljak, mert nagyon hasfájós. Három óránként szopik, de reggel óta nem kakil. Nyugtalanul alszik.
Ötletetek?

Csipi

Kép
csiperke
 
 

 
 

Katyerina,
Én meg azért vagyok önző, mert nem mondok le a nyaralásról és cipelem magammal! :lol: Nekünk ugyan csak egy gyerek van, de a corolla avensis verso dugig van nálunk is, mégha anyuékhoz megyünk csak, akkor is! :lol: Pedig ott neki is megvan mindene. Nem tudom mi lenne több gyerekkel! :shock: Úgyhogy megértelek! :D
Szerintem ha Gaja ezt csinálja, akkor nem gáz, ha ül, mert ő maga csinálja. Olivér is felül döntött helyzetből, de vízszintesből még nem. Elvileg csak akkor lehetne, ha saját magától felhúzódzkodik ülésbe. Aszonta a doki… :roll:
A játékeltevésen már én is elkondolkodtam, megvalósítás még nem történt. 8) :lol: Édesek lehetnek nyakig kölesben! :D
Mi ugyan most szállodába megyünk, de egyetértek, valóban hasznosabb egy apartman kisgyerekkel. Pl. most meg vagyok lőve, hogy hogy sterilizáljam a mellszívót. De majd bekéredzkedem a konyhára… :roll:

Zsebi,
Köszi a chamomillát, kíváncsi vagyok, hogy nálunk milyen lesz a fogzás… :roll: Az én anyósomék is jó messze laknak, már én is megmondtam, hogy reggel oda (nálunk az dél :lol: ), du. vissza. Így is tök fárasztó, mert kb. 3 órás az út.
Apa elfelejtette befizetni az útlemondási biztosítást, úgyhogy gáz lenne nem menni. :? De igazából ott csak kényelmetlenebb az evés-mizéria, enni ugyanúgy nem eszik se itt, se ott. :? Ha viszont tényleg nagyon beteg lenne, akkor nem mennénk. A húgoméknak áll nagyon rosszul a szénája, a nagylány (4éves ) eléggé lebetegedett. Ha elkapja az öcsike is (fél éves ), akkor nem jöhetnek… :? :( Remélem ők is jobban lesznek…
20140901102739
 
 


Sziasztok!
Rengeteget írtatok :D
Látom sok a betek baba, meg beteg kismami is akad :( Mindenkinek jobbulást!

Hajni
Drukkolok, hogy ha már beleéltétek magatok, ne maradjon el ez az utazás!

Orsi
jó síelést

Katyerina
tündériek a kis almafalóid :)

Csiperke
Orsinak hívjátok a pici gyönyörűséget?

Felcuccolás:
hát igen... még egy gyerekkel sem semmi... Körülnézek a szobájában, és majdnem mindent beteszek.
Mi most jöttünk meg 3 nap wellness-ből. Jól éreztük magunkat. Zalánnak nagyon tetszett a lubickolás. Egyetlen gond volt: 26-27 fok volt a szobában- éjszaka is! Ezt kissé nehezen viseltük mi is és a baba is... Most úgy gondolom, 3-4 hónap pihi, aztán megyünk 4-5 napra. Nyárom meg majd 1 hétre, MO-on belül.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma,
hol voltatok? Akkor azért nem írtál... :wink:

Csipi,
próbáltátok az infacolt? Az itt sokunknak bejött. Ha nem kakil 10 napig is normális anyatejes babánál. Nem kell beavatkozni, csak ha látod, hogy őt nagyon zavarja.
20140901102739
 
 


aanda írta:Enyémek ma tiszta kettyósok,nem akarnak aludni,hisztiznek!Biztos ez a hülye idő!Én meg szédelgek,de mitől?!


Nálunk is ez a helyzet! :twisted:

Lafi! :)
Nekünk is ragasztani kellett a köldököt. Kb. 2 hónapig ragasztottuk, és úgy tűnik, hogy elmúlt a sérv. Én is a fehér színű (hypoallergén) ragtapaszt használtam, és levétel után általában tartottam fél/egy nap pihenőt!

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismokus, köszi!!!!Jaj, de jóóó, akkor elmúlhat így is és akkor nem kell görcsölni azon, mi lesz később, mert kezd elegem lenni a kórházasdikból...Hát remélem lesz nálunk ilyen fehér ragtapi.És levenni hogyan kell "jól"????Vettünk sebbenzint, az leoldja?Mert ezt a másik nyavalyát nem oldotta le annyira jó. Ezért is lett ilyen a kicsi bőre... :cry:
Vendég
 


Lafi! :)
Úgy kell levenni, hogy először benzines vattával átnedvesíted a ragtapaszt, majd az egyik sarkánál elkezded húzni, de úgy, hogy közben folyamatosan benzinezel bőr és a ragtapasz találkozásánál. (Nem tudom mennyire érthető. :oops: )

Kép Kép
kismokus
 
 


Sziasztok, mindenkinek köszi a támogatást, visszaugrottunk az első helyre.
Lenne esetleg vmi ötletetek, hogy milyen fórumon, topikon találhatnék még támogatókat?
Köszi: mindenkinek puszi : pici András
http://www.egerszeginfo.hu/2/zegibaba_a ... 5&honnan=1
bébibaba
 
 


Kismoki, érthetó volt!!! :lol: Akkor jól csináltam, de az a nyavalya annyira erős volt :evil: na majd holnap veszünk akkor fehéret.
Vendég
 


Csiperke! Gyönyörű babád van, gratulálok! :D

Hasfájással mi is nagyon sokat szenvedtünk az első hónapban. :evil: Infacol nekünk egyáltalán nem jött be, próbáld esetleg tornáztatni a lábacskáit, hogy a szelek távozzanak vagy ha Te iszol pl. Lactoherb teát, abban van édeskömény, az nyugtatja a baba pociját is.
Öszintén szólva az első hónapban nekünk semmi nem hozott átütő eredményt.
4 hetes korától lehet adni neki Gripewater nevű gyógyvízet - gyógyszertárban is kapható -, Daninak onnantól kezdve szűnt meg a hasfájása, 8 héten át adtam neki és fokozatosan hagytuk el.

Jud

Kép
jud71
 
 


Hajni!
DRukkolok hogy minden apróka meggyógyuljon az útazás előtt.

Csiperke!
Nekem nem voltak hasfájósak a gyerekeim, de ötletként ajánlom én nagyon figyeltem mit eszek és iszok. Sok babának fáj a pocakja aszoptatós teáktól ha esetleg iszol ilyet érdemes elhagyni és megfigyelni hogy attól van-e változás.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Szia Csipi!

Az én lányom 5 hós koráig hasfájós volt és semmi nem segített rajtunk. Borzalmas volt... Persze mi a ritka kategóriába tartozunk. Leírok egy-két dolgot hogy mit tehetsz hasfájás ellen. Hátha nálatok bejön. Tejet egyáltalán ne és tejterméket is csak keveset egyél mert lehet hogy tejfehérje allergiája van a picinek. Hasmasszírozás, lábemelgetés. Karonlógás. Nálunk csak ilyenkor volt nyugi. (hason kézben tartani). Ha egyszerre mindkét cicit kiszívja akkor érdemes lenne áttérni 1 cicre mert lehet hogy túl sok előtejet kap és attól puffad föl. Rengeteget büfiztesd, még a szopi közben is emeld föl néha. Valamint attól is lehet gond ha túl erős a tejleadó reflexed (nagyon erősen folyik a tej). A baba nem győzi nyelni a tejet, megszűnteti a vákumot és ezáltal sok levegőt nyel. Ezt lehet kicsit enyhíteni azáltal hogy ülve szoptatsz úgy hogy kicsit hátra dőlsz a fotelban. Na lehet hogy ajtóstól rontottam a házba :oops: . Lehet hogy az infacolra elmúlik :roll: :) .
Jó babázást :lol: !

Hajni!
Drukkok mennek! És a gyógyító sugik Olivérnek :P :arrow: :arrow:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Hahó
Hol van ma mindenki?

Zsu!
Hogy álltok az alvással?

Napszemcsi!
Veletek mi a helyzet olyan rég írtál már! Remélem minden oké csak a skacok kötik le az idődet. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi

szerintem sokan betegeskednek, mint ahogy én is :(
Olivér végre meggyógyult, erre most én + apa :(
szájkendőben közlekedek, nehogy visszafertőzzem.
szerintetek hogy lehetséges az, hogy ha hónaljban mérem a lázam, 36,5, ha a homlokomon és fülemben, 38,2. lehet, hogy arcüreg vagy homloküreg gyulladásom van?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi
Akkor neked is jobbulást. Minket szerencsére elkerült a betegség remélem nem is jut el ide.
Nem tudok a lázhoz hozzászólni azt tudom hogy ha popsiba mérjük a kicsiknek abból le kell vonni. Lehet hogy akkor ha a füledben méred abból is? bár akkor is nagy a különbség

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Zsebi
leírnád a homeós könyved címét és szerzőjét????????

Köszi

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Andi, Hajni,
Balunak az antibiotikumtól lett hasmenése, amit a torokgyuszira kapott. Most már szerencsére jobban van, ma csak reggel volt kaka. Egy hete megy a normaflore, én egy kis almaléhez vagy s.tökléhez öntöttem 1 ampullaval és azt itattam meg Baluval minden nap 1x, de volt úgy is, hogy a kajába kevertem bele. A leírás szerint 1 v. 2 ampulla mehet csecsemőknek tejjel, vízzel gy.lével hígítva.

Hajni,
Drukkolok, hogy mindannyian utazhassatok :!: :!: :!: és hátha sikerül egy másik járatot is ’kisírni’!

Zsuzsi,
Jobbulást!
Lázat nem tudom, de sztem magadnak a hónaljban mértet vedd alapul.
Én csak egy kevés folyadékkal kevertem, kb a nfloret. 20 ml-rel, hogy tuti megigya és minél kevesebb menjen mellé. Egyébként biztos jobb lenne szépen elosztani az adagot többször kisebb mennyiségre, de nem akartam a felbontás után tárolni az ampullát.
Képzeld, én is kipróbáltam, hogy nem alszunk délelőtt és így ebéd után 3 órán keresztül aludt Balu a hétvégén. A délelőtti alvással az volt a baj, hogy abban általában én is benne voltam, így aztán soha semmivel nem haladtam és már elegem lett a lustaságomból.

Kép
bandika
 
 


Erika!
A szerzőjét nem tudom megmondani mert a gyermekeim épp a hétvégén amortizálták le az elejét :oops: :oops: :oops: :oops: de nem vettem hanem a patikákban lehet beszerezni ingyenes kiadvány. Elég sok homeot veszek már régóta és ott kaptam egyszer. Azóta már többet kértem (most is fogok egy újat) és mindig adank. Ilyen füzet szerű és van külön egy kiadvány az sárga színű vékonyabb amiben kifejezetten a gyerekeknek való cuccok vannak összeszedve. Szeretem ezeket mert sok hasznos dolog van benne.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Csajok! :D

Komolyan, olyan jó fejek vagytok, hogy így drukkoltok! :D Úgy tűnik, bejött, mert a járat ugyan maradt, de a fiúk is kaptak 2-2 ülőhelyet, úgyhogy simán tudnak majd aludni! :D Ja, és már a tesóm gyerekei is jól vannak! :D Úgyhogy boldogság van! :D

Zsú,
Köszi! :D

Zsuzsi,
Ha arc- és homloküreg gyulladásod van, azt onnan tudod, hogy ha megnyomod a homlokod és az arccsontod, akkor az nagyon fáj. Fülben, és homlokon mérve elég pontatlan lehet a hő.

Bandika,
Örülök, hogy gyógyulgat Balu. :D A s.töklé az nem hajt inkább? Délelőtti alvásban én is sokszor benne vagyok… :oops: :roll:

Zsebi,
Milyen élelmes vagy! :D

Ha át kell térnünk a tápira, akkor hogy néz ki egy napi evés? Hány adag tápi kell? Csak este, vagy reggel is?

Lányok, valakinek van vmi tippje, hogyan lehet visszaszoktatni a cicire? Szerintem nincs neki semmi baja, kivéve, hogy el akarja magát választani…. :(
20140901102739
 
 


Hajni!
Örülök hogy jobban van mindenki. A repülő is jól alakul. :)

Hát Orsi a nagy szopis, csak ő most ugye nincs. Hát nem tudom hogy ennyi idősen el tudja-e válsztani magát, de szerintem tápiból még kevés egy 8 hónapos gyereknek a napi kettő (anyatejre is ezt mondom) Én még háromszor biztos adnék. De enkem nyolc hónaposan volt az hogy egy evés (ebéd) csak főzelék volt amúgy minden evés után még megkínáltam őket tejjel.
Amúgy eszik már úgy valamit is hogy utána nem kapott cicit?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Zsebi
köszi szépen nagyon
valamilyen van itthon is, csak az a bajom vele, hogy egyikbe sincs leírva az adagolás semelyikhez

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


hajni,
gondolom nem nyugtat meg, de Bencsi se akar szopizni újabban. Gondoltam is a párhuzamra, mikor először írtad! Sajna nincs ötletem a visszafordításra, én úgy veszem észre, hogy türelmetlen már hozzá, de nem is bánom, mert ő már nagyon nagy fiú. Norina csimpizősebb, ő még mindig szeret szopizni.
Szerintem a hozzátápi attól is függ, mennyire mennek a pépek. Általában úgy mondják, hogy először a napközbeni szopik maradjanak el, aztán a reggeli meg az esti (nálunk ez a kettő van még).
Azért drukkolok, hogy ne legyen rá szükség, ha te még nem akarod.

KépKép
pompomlány
 
 


Hajni

miért kellene áttérni a tápszerrre? a lefejt tejet is tudod adni, nem?
A Ti korotokban még min. 3 tápszerre van szerintem szükség.
Olivér 4* eszik tápszert, 1* pedig főzeléket vagy gyümölcsöt.
Lesz internetezni lehetőséged Thaiföldön?
azért adj majd jeleket magatokról valahogy.

Bandika

ügyes Balázs, hogy 3 órát aludt egyben.
tök jó, ha az ember tudja, hogy akkor van ideje, s a dolgait be tudja ütemezni.
én alig vártam ma, hogy délben egyen, s lefeküdjön, s én is ledőlhessek. de most megint nagyon felment a lázam vagyis nem értem. a fülemben megint 38,2, amúgy sermmi.
ha nem lenne az a fül-homlok lázmérője Olivérnek, nem is tudnám, hogy a homlokom "lázas"
te meddig adod a normaflort? tehát az utolsó antibiotikum után még meddig?

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni
Barátnőm kislánya 9 hónaposan úgy döntött egyik napról a másikra, hogy eddig és nem tovább. Szerintem elképzelhető, hogy Olivér is így van vele.......... Sok fogalmam nincs a tápszerről, kb. 150-es adagokat kellene csinálni, aztán eszik belőle amennyit eszik, nem??? Szerintem is napi 5 kaja....... De majd az okosabbak megmondják

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni, Pompi!
Én nem okoskodni akarok, de Pompi azért ti jóval előbb kezdtétek a hozzátápit elképzelhető hogy már megesznek annyit egyszere hogy nem kell a tápszer, tej utána.

Nekem a doki néni azt mondta ha 150 g-ot legalább megeszik krumpli vagy egyébb laktató alapanyagú főzelékből akkortól nem kell utána megkínálnom tejjel mert az elég nekik de ha nincs legalább ennyi adag kaja a pocakjában akkor kell utána neki még adni. De egyetértek Zsuzsával hogy egy nyolc hónapos babának a napi két tej kevés.

Úgy tudom (ezt Icsilya dokinéni írta anno) hogy egy gyereknek napi fél liter tejes cuccra van szüksége akkor az azt jelenti hogy tápszerből meg kell innia 250-et reggel és este is.

Erika!
Szívesen ebbe benne van az adagolás is. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Ikresek!

Úgy döntöttem hogy akkor megválnék az esernyőre csukható egymás melletti ikerbabakocsimtól. Kis helyet foglal a csomagtartóban 13 kg könnyen kezelhető. Mindkét ülés külön külön fektethető kb. 160 fokig. Szép állapotban igazából szeptembertől használtuk. Van hozzá lábzsák esővédő és napernyő.

itt a linkje ha valakit érdekel írjon!

http://bababolt.echt.hu/babakocsi/chicco?cid=29170

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
Naponta egyszer kap üveges gyümit vagy főzit két szopi között, vagy szopi után fél órával. Úgyhogy emiatt még nem maradt ki szopi. Köszi a segítséget!

Pompi,
Neked is köszi a segítséget! Megnyugtat azért, hogy más is küzd hasonló problémával. De akkor jó, ha te már nem bánod!

Zsuzsi,
Tényleg, erre nem is gondoltam, hogy nem kéne tápszer! Milyen hülye vagyok! Tényleg….! Napi háromszori adagot mondjuk nem tudom, ki tudnék-e fejni! De szerintem ha hazajöttünk, akkor jobban nyomatom majd a hozzátápit! Addig viszont jó lenne kihúzni!
Szóval a napi öt kajálás elég neki. Bár szerintem ő éhen halna, ha nem kapna tejcit. Köszi a választ!
Nem tudom még, hogy lesz-e net, a laptopot visszük, hátha rá tudunk vhol csatlakozni…

Emma,
Eszembe se jutott, hogy majd ezen kell gondolkodnom! Én hülye, mostanában állandóan az járt a fejemben, hogy hogy kéne leszoktatni az éjszakai 3 óránkénti evésekről. Szegénykém! Jól megkaptam!

Zsebi,
Most olvaslak megint… Hát szerintem még sose evett meg 150-et semmiből. Talán 100-at gyümiből… Ezek szerint jó sok cuccot kéne még neki adnom! Már csak azt remélem, hogy megjön, és hogy helyre áll minden újra!

Orsi,
nekem hiányzol, meg a tanácsaid is...!
20140901102739
 
 


Hajni!
Gyümiből hiába eszik meg 100-at attól jól nem fog lakni kalória tartalma sokkal kevesebb.
Nekem Orsi segített ezekben a hozzátápis dolgokban az elején. Először én a helyedben az ebédet váltanám ki magyarul a déli kajálásra adnék neki főzelékeket már húsosat azok azért laktatnak jobban. Ha szépen eszi és elfogadja akkor már a főzi után csak vizzel kínáld meg és meglátod mennyi időt bír ki vele.azért érdemes az ebéddel kezdeni mert ha hasfájást kokoz neki akkor lesz egy rossz délutánod de ha este adod neki akkor lesz egy rossz éjszakád.

Amúgy én azt gondolom az is lehet hogy érzi az utazás miatti feszültséget benned és azért vannak most ezek a "kavarodások" ha elindultok és miden simán megy akkor megnyugszól és biztos visszatér a régibe minden. Ezt onnan veszem hogy mikor mi anyósékhoz megyünk ideges vagyok elötte az utazás anyós "szeretete" meg minden miatt és akkor nekem is vannak gondjaim.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni

és most, hogy nem nagyon szopik, éjszaka se kel fel Olivér?
ha véletlenül szüdkséged lenne a nyaraláson tápszerre, 200-t nyugodtan keverj ki, Olivér is ennyit eszik 6 hónaposan alkalmanként.
de akkor most mit eszik, ha alig szopik? fejed neki és üvegből adod?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsebi,
ja, ez szerintem is jó lesz így! :D A stressz is lehet sajna tényleg. :? Remélem, hamar kiderül, és nem tart már sokáig! Szegényt úgy sajnáltam reggel is, ő üvöltött a járókában, én meg fejtem. 15 órát azért még nem kellett kibírniuk szegényeknek. :( Mármint a cickóknak! :lol:
Köszi, hogy ennyit segítesz! :D Meg segítetek Ti is! :D Rendik vagytok! :D
20140901102739
 
 


Sziasztok lányok!

Zsebi!
Még nem is láttam ilyen kiscipöt!
Nagyon kis érdekes!!Reméljük jol beválik!
Te meddig tervezed a fejést?
Szerintem bekerülhetnél ezzel a guinnes-könyvbe! :wink: :D

Orsi!
Ti már szelitek a havas dombokat….!!! :D
De jo!!!

Bandika!
De jo hogy tul vagytok a torok gyuszin!!!

Zsuzsi!
Jobbulást neked!
Én egy pici üditöbe teszem és bekanalazom vagy fecskendöbe adom be mert pl. a mai vitamin az mind a poloján volt ugy meg nem hat! :roll:

Tiko!
Merre vagy?

Lafi!
Nekünk sokszor lazázik a doktornéni és azt mondta akkor hogy meglátjuk mi a teendö ha feláll most ne csináljuk ki a bört a hasán!
És végül igaza lett mert nem kellett semmi!Ez inkább akkor rosszabbodik ha sokat sir a baba és erölködik akkor jobban kitüremkedik!
Mivel Marcikám sem volt egy siros baba mint a te kis Hunorod igy nem volt lehetösége kitüremkedni!

Hajni!
Köszönjük a köszöntést!
Igazábol hogy miért egy éves korig…….nem tudom!
De valahogy ugy érzem és látom hogy utána kezdödik el egy komolyabb lelki kötödés a cicihez és nem szeretnék lelki törést okozni neki!És mivel én nem sorolnám magam a következetes szülök táborába és amennyire ismerem magam ha érezném hogy nagyon kötödik talán ugy mennénk suliba is hogy még szoptatom! 8) :lol:
Én tegnap este adtam tápszert mert napok ota sokat cicizik megint éjjel!Egy huzásra lehuzta az üveget és 5 orát aludt!Szerintem már nincs olyan tápértéke a tejemnek!
Ma vettem tommee-tippee cumisüveget,brutál jo cumija van(szerintem jobb mint az avent)!!!
Ma este kiprobáljuk!
Ja,és ma felhivtam a repteret megkérdeztem mit lehet (kaját)vinni a fedélzetre?Azt mondta a csaj hogy mindent(vizet,tápszert,üvegeskaját,sajátkészitésü)!Hát remélem hogy igy van és nem vesznek el semmit!Azt mondta esetleg megkostoltatják de felengedik!
Örülök,hogy jobban van a kis csapat!
Nálunk megint csak nem akar rendezödni ez a szemét takonykor!
Sajnálom a szopit!
Remélem csak a feszkot érzi azért nyügisebb ö is!Tényleg most jol jönnének Orsi tanácsai!Náluk volt szopi sztrájk!
Különben nálunk sem tul fényes a helyzet mivel most jött meg 3x és ezzel jelentösen csökkent a tejem vagy is már elmult de a mennyiség maradt kevés!Én is ugy vagyok mint Pompi hogy ha elválasztja magát nem fogom huzni se öt se magam!Gondolom ez ösztönösen jön náluk ugyan ugy mint minden más!

Katyus!
Nektek is jobbulást!
Nekem van kézi orrszivom(elemes)…hát semmit nem ér!
Szerintem ne adj ki érte pénzt mert drága és semmire nem jo!
Ma láttam a brendonba valami ujat elemest de már meg sem néztem mert nem hiszem 2 ceruza elemmel olyan szivoeröt lehet csinálni mint a porszivoval!

Csipi!
Én is figyeltem a kajára!
Tej,tejtermék semmi,zöldség gyümölcs modjával,sok hus,rizs,krumpli!
Minden nagyon megviseli a kis gyomrukat!Én szinte „kenyéren és vizen” éltem!De van itt sok baba aki nem hasfájos(Orsi Lilije) !
És sokat büfiztettem!Volt hogy már aludt egy orája és sirdogált ,felemeltem és olyat büfizet hogy belobbant a hajam!Szoval lehet sok oka!
A két cicis szopi is okoz ilyet!Na de Zsuska leirta nem ismétlem öt! :wink:

Emma!
És hol voltatok?
Mennyi cucc kellett?
Hogy viselte Zalán az uj környezetet?

Kismoki!
Hogy álltok a kajával?

Anda!
Akkor halad a darabos!Ez nálunk sem ment ugy mint a karikacsapás akkoriban!
Mindig fuldoklott és kihányt mindent! :?
A második részt nem láttam de azt mondják jobb mint az elsö!De most megnézem!!!
A Balaton az nagyon jo én szeretek lemenni!Idén is megyünk!

Bébibaba!
Nagyon édi a kisfiad!
Szavaztam rá én is!!!

Jud!
Hogy vagytok?
Már 3 honapos elmult a kicsike?

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Kis Columboné!!!
Mi a helyzet a vidijoval???
Szeretném látni a kicsikéket!!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Hajni!
Szívesen. Kifogja bírni a cicid csak a egy idő után úgy fogod érezni hogy széttudran az egész. :)

Anikó!
Nem tudom először az egy év volt betervezve fejésügyileg... aztán olyan szar érzés kerülgetett hogy most itt a tejem napi kétszer 15 perc amit ráfordítok apasszam el mert kvázi "lusta" vagyok és adjak nekik tápszert.... aztán a szívemre hallgattam és fejek még én másfél évesen tervezem a tejadást nekik (mármint boltit) addig ha a tejem kitart mostmár kitartok. :) lehet sokan hülyneken kéznek, de ezt meg kell tennem értük úgy érzem.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni!
Szerinted ezt az ágyat sem lehet felállitani a gépen?
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Ez egy uj a Brendonban!Pici,5kg és könnyen nyilik és csukodik!
Én gondolkodom rajta!
Nekem van kettö de olyan nehezek hogy embertelen! :evil: Egy ilyen könnyüt bevállalnék!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Hajni,
Sztem mobillal tudnátok netezni ott is. Asszem csak egy smst kell küldeni a szolgáltatónak.
Holnapután indultok? Tök jó, hogy azért lesz elég helye a babáknak a gépen. :D
Én azt olvastam, hogy ritka, hogy egyik napról a másikra választja el magát egy baba, aki szinte csak szopizik. Nem lehet, hogy csak szopisztrájk van?

Nekem meg mintha késne a tejleadó reflexem. Egy darabig csak forgolódik a cicin Balu, mintha nem lenne tejcsi, (de én érzem, hogy van), aztán 1xcsak elkezd szopizni rendesen. :roll: :?:
Zsu,
Neked is ilyen tüneteid voltak? Meddig tartott?

Zsuzsi,
Én addig adom a Normafloret, míg rendbe nem jön a gyomra, vagyis amíg naponta csak egyszer lesz normális kaki.
Ma is aludt két és fél órát.


Anikó,
Milyen volt a tommee tippee? Lehet, nekem is ki kellen próbálni, megnyuodnék kicsit, ha tudna üvegből is inni.
Nagyon praktikus ez az ágy, vmi rémlik, hogy a samsonite nak is van vmi hasonló, majd mindjárt megnézem.

Kép
bandika
 
 


http://www.babycare-direct.co.uk/travel_cots.html

erre gondoltam, de asszem ez inkább picibbeknek való.

Kép
bandika
 
 


:D :D :D
Most látom, van nagyobbaknak szóló változat és a Brendonban is van.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25

Kép
bandika
 
 


A pici András május 10-én született 4,17-el, most 9,9kg.
Nálatok hogyan alakult a súlygyarapodás?és ti hogyan és mit esztek?
Mi reggel iszunk tápszert (180víz +6 mérőke milupa milumil 2), ebédre 200 körüli főzelék, du. tejpép, 6 körül 80-100gr főzelék,8 előtt tápszer(240 +8 mérőke jó éjszakát milupa).
Naponta eszik gyümölcsöt - alvásától függően vagy 10 órakor 200gr, v. ebédre kevesebb főzi+gyümi ill. du. is pici gyümölcs.
Nem sok ez a kaja? Esténként nagyon sír amikor elfogy a tápszer, lehet, hogy többet kellene adnom v. nem jó a "jó éjsz" tápszer?
Esetleg váltanom kellene milumil 3-ra, hiszen két hét múlva már 9 hónapos.
Mennyi innivalót adtok? mit?
Kép
bébibaba
 
 


Sziasztok!

2 napig nem kapcsoltam be a gépet,hát jól lemaradtam!

Katyerina,
nekem volt Pesztonka elektromos orrszívóm,de nagyon sz@r,alig szívott,ne vegyél!
Igazad van,apartmanba kéne menni,bekerített,füves udvarral.
Édik lehetnek a kölesgolyóval,olyankor a konyhába vagy velük,gondolom.Enyémek a babapiskótát egy darabig rágcsálják,utána eldobják,és úszik a konyha.

Zsebi,
anyósomék itt laknak a lakótelepen,de szerencsére mi az egyik,-ők a másik végén,kb.3-4 naponta jönnek át,de én már előre stresszelek,pedig nem kéne.Szerintem már allergiás vagyok rá,és már nem is akarok jóban lenni vele.Ha 10 év alatt nem sikerült,most sem fog.

Csipi,
nem akarok senkit sem ismételni,enyémek is hasfájósak voltak,én úgy tettem ,mint Anikó.

Hajni,
nagyon -nagyon örülök,hogy jól van mindenki!Sterilizáláshoz vigyél Chicco folyadékot,akkor nem kell a konyhára menned kifőzni a cuccokat,szerintem be sem engednének.Vigyél hozzá műanyag edényt,mert fél órát kell állnia a foly.-ban.
Szopit sajnálom,én FEJNÉK ezerrel!

Emma,
merre voltatok?Valami bababarát szállodában?

Kismókus,
szerencsére nálunk tegnapra már visszaállt a rend,remélem nálatok is!

Zsuzsi,
jobbulást nektek!

Bandika,
örülök,hogy a fosi megszűnt!

Andi
Kép
aanda
 
 


Bébibaba!
Szerintem teljesen jó a gyarapodásotok. Elvileg azt mondják hogy fél éves korára kell megduplázni egy éves korára megháromszorozni a súlyát.
Amúgy az enyémek 34. hétre születtek 2060 és 2090 g-mal most 7800 és 8020 g-ok. Kaja úgy megy reggel tej aztán reggeli, tízorai gyümi (idúben változó mikor) délben főzelék uzsi valamilyen joghurt vagy túros desszert, vagy kenyér valmaivel, vacsi tejpép vagy főzelék... aztán alvás előtt még tej.
Én minden kaja után megkínálom őket vízzel illetve sokszor isznak kaja között is de akkor szigorúan csak vizet.

A tápszerváltáshoz én nem tudok hozzászólni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


bébibaba,
közel egy idősek a babáink. A kislányom 1700 grammal született, most 7420, a kisfiam 2350-nel, most 11 kg.
Kajcsi nálunk:
reggel szopi (mostanában kb. 60 gramm) + 150 tápi (amiből a kislányom a felét meghagyja),
11-12 körül kb. 200 gramm főzi (amiből a kislányom a felét meghagyja), + néha tápi, ha nagyon követelik (20-40-80 gramm)
3-4 körül 200 gramm gyümi + néha tápi, ha nagyon követelik (20-40-80 gramm)
7-8 körül 150 gramm tápi
10-11 körül szopi (20-40 gramm lehet) + 150 gramm tápi

Inni mostanában kezdtek el jobban, most ilyen instant gyerekteát vettem, és délben, délután, este isznak alvás után, kajcsi előtt kb. 60-80 grammot.

anikó,
húúú, röstellem, de csak bambultam és idegenkedtem a youtube-tól... :oops: 8) bocsi. Dobj egy e-mailt, és abban elküldöm.

KépKép
pompomlány
 
 


zsebi,
akkor szépen elhúztunk súlyban...! 8)

aanda,
egy időben én is sokat írtam anyósról, akkor pont nem voltál! már rosszul voltam... Nagy nehezen sikerült rávenni őket, hogy elég, ha 3 naponta jönnek, amúgy minden nap vagy jöttek vagy telefonáltak, mert itt laknak tőlünk 10 percre (és persze úgy, hogy akkor MOST azonnal felugrunk és meg voltak sértve, ha nem volt jó épp akkor) elvárta, hogy félórás beszámolókat tartsak abból, hogy mikor aludtak, mit ettek, én mit ettem stb. - csupa hasznos info - mikor magamra nem volt tíz percem. Csak egy nagy veszekedésből értette meg, hogy erre nekem se időm, se ingerenciám. Most már normalizálódott a helyzet, de ezt a nyomulós időszakukat nem tudom elfelejteni sajnos...

KépKép
pompomlány
 
 


zsebi,
joghurtba-túróba mit raksz? egyféle gyümit? pépesítettet?
kenyeret mikortól adtál?

Nekem itt figyel még az első bio-joghurtom a hűtőben (lehet, hogy már meg is romlott??), pár kanállal adtam még csak belőle.

tényleg, hajni,
ha gyümit vagy főzit adsz, mindenképpen dúsítsd rizzsel vagy krumplival, mert amúgy majdnem null-kalóriás! erre nekem is a dokinéni hívta fel a figyelmemet (miután mondtam, hogy legtöbbször főzi után még követelik a tápit)

KépKép
pompomlány
 
 


Andi, Pompi!
Hát ez az anyós téma tényleg nehéz. Az a baj hogy én is már azon az állásponton vagyok hogy elviselem de nem is akarok már jóban lenni vele. régen ringattam olyna képeket hogy majd mint barátnők... de ezt elcseszte mikor a kicsik megszülettek. Neki abból állt a segítség hogy ő babázik én meg csináljam a házimunkát hát köszönöm ebből én nem kérek. No de én túl vagyok rajta minimálisra redukáltam a vele való beszélgetést az is csak a gyerekekről szól oszt ennyi.... szar mert azért a gyerekek miatt muszály lenne de már nem érdekel.

Pompi!
Én kb. 8-9 hónapos koruktól adtam nekik kenyérhélyat a glutént kell eldöntened hogy adod-e egyéves kor előtt vagy sem. Igazából erről azt kell tudni hogy ha lisztérzékeny a gyerek akkor majdnem mindegy mikor adod neki mert kijön rajta és sajnos nem is lehet kinőni. Tehát ez nem olyan mint a tej.
Aztán kb. 11 hósak voltak miko a kenyér hélyára vajat (tejmenteset) lekvárt vagy szalámit tettem és az a reggeli vagy az uzsi. :)
Túrót gyümivel mikor mivel keverem ki de legjobban a banánnal szeretik. :) A joghurtot már inkább csak főzelékekbe eszem nekik.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok :)

jó régen írtam,mert összejöttek a dolgok körülöttünk :)
Hála az égnek csak egy kicsit voltak a babák betegek,de én betudom ezt a Preveárnak és a fogzásnak.
Barnusomnak egyszerre jött ki párnapos eltolódással 2 foga,méghozzá felül,aztán 1 hétre rá az alsó is kibújt,azt már nem élte meg olyan nehezen :wink:
Nórikám fogai még váratnak magukra,de már biztosan készülőben vannak :)
Az orrukból víztiszta váladék folyt,amit szívogattam(nekem Pesztonkám van és eddig minden rendben volt vele),aztán szépen elmúlt minden. :wink:
A múlthéten meg gyönyörű idő volt,mentünk a parkba sétálni :) :) :) nagyon szupi volt :)
Hozzátápival kapcsolatban,nekem a védőnő azt mondta,hogy ha min. 100gr főzeléket megesznek az már jó.Nálunk a gyümis,zöldséges dolgok mennek a hús az felejtős mert nem eszik,bármennyre össze van pépesítve.
Vacsira én kb.1 hónapja gyermekgrízt adok nekik tápival és ízesítem egykis fahéjjal.A védőnő azt monta,ha nem megya hasuk,akkor nyugodtan adhatom nekik.Nagyon szeretik :D :D :D
Zsebi írtad múltkor a rizst,hát az is bejött :D :D :D :D gyümivel,imádják :wink:
8.hónaptól majd elkezdem adni nekik a joghurtot,túrót.
Ivás,az enyémek nagyon sokat isznak:)vizet+ teát.Amióta Barnus foga kijött vizet kapnak éjjelre.Én az evések között is megkínálom Őket.
Hát ennyit rólunk:)

Zsebi,utólag is boldog szülinapot kívánok Eszternek és Balázsnak
:) olyan,mintha tegnap születtek volna,és már 1 évesek :idea: Szalad az idő!!!!!!
A link,amit a babkocsiról feltettél nagyon jó,én is kezdtem nézegetni esernyőkocsikat,és ezt a Chicco-t nem láttam.Nagyon jól néz ki:)
Engem érdekelne,mindjárt írok Neked privit :wink:

Remélem akik betegek voltak,már meggyógyultak
:) és nem is jön vissza a csúnya betegség :!: :wink: Kép Kép

Hajni,Neketek jó utat kívánok,érezzétek jól magatok,süttessétek helyettünk is a hasatokat :D és palackban hozzatok egykis MELEGET és JÓIDŐT :D :D :D :D

KépKép
napszemcsi
 
 


Lányok,mindíg megakaor kérdezni,de elmarad :oops: :oops:
Ti jártatok már a Mágusnál?
Mi készülünk már,de nem tudom,hogy kell hozzá időpont vagy csak felhívom és megkérdem,hogy mikor van bent és meglátogatjuk?

KépKép
napszemcsi
 
 


zseboroszlán írta:Anikó!
Nem tudom először az egy év volt betervezve fejésügyileg... aztán olyan szar érzés kerülgetett hogy most itt a tejem napi kétszer 15 perc amit ráfordítok apasszam el mert kvázi "lusta" vagyok és adjak nekik tápszert.... aztán a szívemre hallgattam és fejek még én másfél évesen tervezem a tejadást nekik (mármint boltit) addig ha a tejem kitart mostmár kitartok. :) lehet sokan hülyneken kéznek, de ezt meg kell tennem értük úgy érzem.


Zsebi! Teljesen egyetértek, kérdeztem is valamikor, hogy hülyeség-e amit gondolok: ha lesz tejem, én szoptatnám addig, amíg rendes tejet ihat... csak senki nem reagált rá, gondoltam, senki nem akar nyíltan lehülyézni :lol: , de akkor Te egy hasonszőrű anyatejes-anya vagy! :lol: :lol: :lol:

Én megvagyok, sok időm nincs, tanulok. Ha tudok olvasok, és jelentkezem. De nekem hiányoztok, csak most muszáj tanulnom, mikor a gyerek alszik. De jól esett, hogy Anikó és Hajni keresett! :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Napszemcsi!
Örülök hogy izlett nekik a rizs. :) Ezt a tejbegrízt én is adtam nekik enyémgyerekek is szerették. :)
Jó hogy már meggyógyultak.
Köszönjük a köszöntést. :)

megnézem a pü-t és válaszolok.

Kata!
Én ezzel úgy vagyok ha kérdezi valaki válaszolok hogy én hogy gondolom a szoptatást. De nem lehet senkit erőltetni hogy akarja szoptatni. Ha valakinek megadatik hogy van teje onnantól az ő döntése hogy meddig csinálja, vagy a babáé mert valóban vannak babák akik valamiért elutasítják a cicit. Jó tanulást és gyere amikor tudsz nekem is hiányzol még ha külön nem is írtam. :oops:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: