Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

ha lesz saját kutyám= ha lesz saját házam!

Kép
mogyoland

Valaki próbált már itókát adni a babának?(sütőtök,alamlé)

Kép
mogyoland

a dokink halott egy kis szívzörejt a lánynál de se a kórházban se ő nem halotaa csak kb. két hónaposan halotta ő is előszőr!ezért kell menni kardiólógiára a biztonság kedvéért de azt mondja a doki ,hogy a gyerekek 90%-nál van szívzörej és kinövik egy éves korukra!

Kép
mogyoland

Na vagyok ám én is, csak nem győzöm utolérni magam 10 nap kórház után :?
Pedig anyós itt volt már másnap, és itt is lesz most egy ideig, hawai dolgom van :wink:
Apa hétfőn Angliába utazik, rá egy hétre meg Dubai-ba, szóval elkél a segitség!

Kórház nem volt vészes, baba-mama szobában voltunk, még egy anyukával és a babájával. Napi 3000 Ft, de abban 3x étkezés is benne van. Nővérek, orvosok aranyosak.
Gasztroenterológusok egyöntetűen javasolják, hogy 4 hós kortól kezdődjön meg a hozzátápi, első hónapban csak gyümölcslé, főleg alma, 5 hós kortól már gyümölcspép, 6 hós kortól főzelék. Minél később kezdi az ember, annál nehezebben fog ráálni a baba szerintük. De továbbra is mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Mi most megint nyomjuk az almalét, vettünk neki Bio Bébi almalevet.

Jutta, szerintem is menj be pár napra a kórházba, ez már nem vicc, ha sokáig húzod és csak találgat a doki, esetleg még nagyobb probléma is kialakul.

Andi005, üdv nálunk!

Timi, látom ez a rémálom még mindig nem ért véget, de legalább már nem kell kórházban lennie Majcinak! Próbáld elszeparálni a sajátjaidat a rokon gyerekektől és tartsd Maját ágyban, ha lehet! Pihenjetek sokat hármasban.

A kórházban én is megbetegedtem egyébként, torokfájás, taknyosság, hát jó volt, mit ne mondjak. Aztán most apa beteg, detto ugyanaz.

Macsek, ez nem hangzik jól, de ha valami komoly lenne, akkor nyilván nem csak annyit mondanának,hogy tornáztasd Vilkot otthon, szóval tuti nem komoly a dolog! És a torna még jó kis szórakozás is, mi szoktunk amúgy is!

2 napja Panka szopisztrájkba kezdett, vagyis én azt hittem. Minden etetésnél üvöltött, mire anyósom rájött, hogy nem is éhes szegény, lehet, hogy át kéne állni a 4 óránkénti etetésre. Mert mi még 3 óránként ettünk. Azóta szent a béke, eszik mint egy Kisangyal :lol: Én meg tömni akartam erőszakkal 3 óránként...ennyit az anyai ösztönről :oops: :?

Panka még mindig nem fordul meg, csak oldalra, dehát ez van!
A legújabb szórakozása, hogy gyertyába felemeli a lábait és onnan levágja az ágyra olyan erővel, hogy azt hiszem földrengés van...igy ébreszt hajnali 6-kor, illetve igy szórakoztatja magát, mig fel nem veszem :lol: Jó kis hasizom torna :)

Gabci, Ádi tündér, és látszik rajta a korelőny, legalábbis Pankához képest! Olyan stabilan ül!

Kertikiri, Nadin is cuki, tényleg hasonlit Apára!

Móni, mizu nálatok? Még mindig fejsz és úgy adod neki? Gondolom megpróbálod rendszeresen mellre tenni. Még mindig nem fogadja el?
És mi van a ház projekttel?

Hajni, de jó nektek! Bár halkan megjegyzem, hogy én Pankát nem birnám itthagyni :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja, Mogyo, még neked akartam, hogy kutyák édesek, és hajrá sok kutya, és hajrá menhelyi kutya! Én is nagy kutyabarát vagyok!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Jöttem mesélni....

Kórházban voltunk tegnap...Na jó annyira nem vészes, mint elsőre.
Írtam, hogy Ákos Péntek hajnalban milyen nyűszis volt. Én egyből a fogára fogtam, pedig nem volt piros, mint aki nem látott még ilyet. :? Tehát én bojti fél germicidet adtam neki, azt hittem fájdalomcsillapító is, hát nem...Na ez még nem is baj. De már péntek este sem nagyon evett, de szombaton reggel kivételével semmit. Egyszerűen tolta ki a cicit, sírt, sokat aludt, kis részletekben, egész nap ölbebaba volt. Mindez szokatlan volt, és ismeretlen, mert egyik fiú sem volt még ilyen piciként "beteg". Ráadásul felfázós volt a pisije is. Na este 6 után már nem bírtuk, csak látni kell dokinak. Mivel Anyósék voltunk, így a kórházba vittük.
Ez egy kisvárosi kórház, éppen a nyíregyházi újszülött osztály dokinője volt az ügyeletes. Egy nagyon kedves doktornő. Alaposan megvizsgálta Ákost, gyönyörködött benne, bazsalygott, hogy bevittük, mivel ránézésre semmi baja sem volt. Csak nem evett. Állítólag egy kis vírus, de mivel stramm kölyök, hamar legyűri. Így csak fájdalomcsillapítót kell neki adni, ha szükséges. Ott is kapott, majd szopi ellenőrzés jött. Persze még mindig nem akart enni. Mondtam, hogy csak fekve szoktunk. Erre kaptunk egy szobát...:DAz utolsót, mivel egész hétvégén nagy forgalom volt, és... mi az első fehérek...Ágyon végre evett, majd aludt. :) Így hazamehetünk. Az egész kórház teljesen fel van újítva (kb 10 éve), gyerekosztály is szép tiszta volt, az ágyak hófehérek, családias hangulat, ja és a gyerkőcök pizsije nagyon tetszett, de azért soha ne kerüljünk ide.
Amúgy jó volt a hétvége, most mosok, mindent, mivel anyósom még mindig nem szokott le a cigiről. Ugyan "csak" az irodában szokott, de a többi helyiségbe is jut, ha nyitja az ajtót. :?

Ja és próbáltam tegnap mindenképen etetni Ákost, de semmi. Se cumisüveg, se pohár, se kanál, még a nurofen fecskendezőjével is próbáltam, egyszerűen sírt, ha enni kellett. De most már minden ok, végre a cicim se durran szét, tegnap már fejni is kellett...Ákos újra mosolyog, játszik, kis elégedet baba.

Ennyi rólunk...

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

hát akkor ti sem usztátok meg egy kis betegséggel ezt a telet! :?
De az a lényeg ,hogy minden rendben van!

Kép
mogyoland

Megint én...

Timi!
Jobbulást Majának. Nagyon sajnálom, hogy még mindig betegek vagytok. :( REmélem, hogy Bibi nem kapja el. Igaza van Zsunak, pihenjetek közösen, próbáld Maját ágyban tartani. Most az egyszer, tényleg, sz@rd le a házi munkát, csak a gyerekekkel foglalkozz...Ja és azok a légtisztítók, vagy mik, amik már majdnem mindenütt ott vannak...nem kell kitakarítani? Nem lehet, hogy ez keringeti már a bacis levegőt...Bocsi nem értek hozzá, csak próbálnék segíteni...A radiátorra tegyél kamillás vizet, hátha nem köhögne annyira Maja. :(

Jutta!
Benneteket is nagyon sajnállak. Már annyi minden kipróbáltattok, de most már tényleg vizsgáltasd, ki Dorkát, hátha egyből megtalálnák a bibit. Apának meg kitartást, lassan szaladni fog felé a mosolygós kislánya. Tényleg nagyon sokat nőtt, szép fejlett kislány, arcra nagyon sokat változott:), mintha egy másik baba lenne.

Ági!
Már írtam... De Ágika tuti megcsinálta már a helyet a tesónak. :)
Ahol ennyi kutyát el tudnak tartani :wink: , ott még van helye egy tesónak is. Tényleg szép kutyáid vannak, kíváncsi vagyok a többire is. ;)Mutiéknak 4 kutya van, persze két udvaron, de most jön az 5. egy németjuhász személyében. Eddig van egy keverék, (korcs) németjuhász-kaukázusi keverék, 2 magyar -német vizsla. Ezek esznek, még én is gyűjtöm nekik a kaját, hetente kapják a friss húst a vágóhídról.
A családi képek nagyon tetszenek, de már a iwiw-n korában meglestelek benneteket. ;)
Ja és mindig arra gondolj, hogy Ágika olyan okos lesz, hogy ösztöndíjas lesz a főiskolán vagy az egyetemen, de a mai világban már e nélkül is nagyon jól lehet boldogulni. :) :wink:

Zsu!
London, Dubai...Mit dolgozik a férjed, jó munkája lehet. :)
Panka, hogy van? Kipihentétek a kórházat? De jó jártál az Anyósoddal, jó dolgod van:)
Tényleg, szoktatok talizni Juttával?

Móni!
Tényleg megérdemlitek a dicséretet. :D :D :D Nagyon ügyes vagy és kitartó, gondolom minden területen.

Macsek!
Jó, hogy jelentkeztél!
Vilkoról nincs kép? Olyan rég láttam.

Gabcii!
:D :D :D Nagyon helye Ádi!
Tényleg nagyon ügyesen ül. :D Pizsi...sokszor, ha séta kimarad, én is pizsiben vagyok egész nap. :oops:

Mentem, lassan fürdés. Bocsi, ha nem mindenkire reagáltam, majd még visszaolvasok.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ebinc!
Jó Apukázást nektek!!!
Gratulálok, hogy ilyen jó munkát kapott a páros. Hidd el hamarosan megtérül ez a sok "bánat", hogy nincs veletek. Ha már együtt lesztek, sokkal jobb lesz.
Marciról tényleg nagyon jó a kép, Ő is szép nagy baba.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Minden kis betegnek jobulást kivánok! :!:

Jutta! gondolom pénteken megvolt a magad baja, de öszintén el is felejtettem, hogy esetleg kijöttök. mire leértünk veresre barnu elaludt, igy csak betti korizott, én meg álltam a keritésnél onnan láttam a kocsit is (benne barnu) meg a pályát is.

Pénteken buliban voltam, Szabiék felléptek gödöllön a trafóban (rockklub) én meg mentem a barátnöimmel. a legjobb batátnémnak elözö nap lett + a tesztje( :lol: :lol: ), a másik 2 sofőr volt, igy ketten ittunk csak (1ü. tokaji, 1 ü. pezsi, de eddig mindig mi ketten voltunk a kismamák, végre fordult a kocka). ja, anyukám itt aludt ö vigyázott a 3 gyerekre. a klubban az átlagáletkor volt vagy 17 (pelyhedzö állú, pattanásos tinik), a többi meg rég nem látott ismerös volt akikkel elöbb utóbb csak a gyerekekröl, oviról...stb esett szó. denagyon jó volt kimozdulni! Anyu mondta, hogy Marci kicsit nehezen aludt el cici nélkül, de aztán reggel hatig nyomta, már majd szét durrantam

szombaton korizni voltunk, de most apával együtt, végre barnu is meg tud állni a lábán és még halad is! tök jó, ilyenkor is van ott oktató aki jótanácsokkal látja el a szülöket, hogy miket gyakoroljunk. nagyon klasz ez a hely. állitólag zavarja a lakókat, Jutta mi erröl a helyiek véleménye, gondolom a zene miatt (én megértem) :cry: :? .
aztán este mentünk a mamáékhoz a babáért és a nagyok meg mondták, hogy ott alszanak. Reggel fél kilencig aludtunk :!:

Marci ma fordult meg tök egeydül elöször, már nem sok hijja volt, de sikerült végre!

bocsánat kicsit sok voltam mára

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Dehogy sok!
Akkor jó volt a buli!

Hát én meg már nagyon unom ezt a szelet iszonyat ,hogy milyen szél van nállunk! :?
Még a piszkebokromat is kitörte sajnos!

Jolka hát bevallom én nem szeretnék több babát de hát sose tudni!
De halahogy úgy érzem ,hogy nem szeretnék pedig nekem is 3 tesóm van és azért amit akartunk megkaptuk Apuáktól!
Igaz szegénykém hajnaltok éjszakáig dolgozott!

Szívtelen vagyok ezért lehet!

Pedig tényleg jó az Ágika nem is lehet panaszom rá!

Na

:arrow:

jóéjt!

Kép
mogyoland

Ciripke, pénteken eszembe voltál kori ügyben, éppen akkor voltam a most elbőgöm magam szinten (utána konkrétan bőgtem is), lehet jobb lett volna kimenni... akkor lehet hogy felvidulok, de az ember amikor depizik pont hagyja magát sodorni a hangulattal...

Hasunk talán jobb, szemünk nagyon csipás!! (fél óra alvás után totál csipa a bal szeme, végig ilyen zöldesen)
Ilyenkor irány a szemészet? Vagy mi a tök?? (tényleg extra csipa...)

Ma Debrecenben voltunk, meg Hajduszováton. Egésznap úton, a csaj jól bírta, vigyorgot ált. odafele nem aludt a kocsiban csak egy kicsit... tapasztalt anyukák: a fény zavarhatta a kocsiban? Jó az az árnyékoló izé??

Na el.... ma fél 4-kor kelt a csaj (na ez egyre rosszabb... szerintem holnap már a hajnal 2 jön... :roll: ) utána ugyan fél 7-ig visszaaludt, de nyöszizett álmában így én nem igen aludtam... :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Mogyi nem vagy szivtelen! Csak Te nem tudod milyen jó Neked, hogy ennyi tesód van. én bármit megadtam volna, hogy legyen, de nem jött össze. de abban biztos voltam, hogy az én gyerekemnek kell tesó :!:
férjem pl szeretett egyke lenni és egy gyereket akart, de közöltem vele hogy akkor keressen mást. ma már nagyon nem bánja.
de érdekes, hogy akinek több tesója van gyakran egy gyereket szeretne. na, ez is jó kis szakdoga téma, ki miért vállal ennyi vagy annyi babát
mindenkinek más a boldogság!

tudom, valakit most megbotránkoztatok, de ettünk babánt, nagyon izlett. meg ittunk kecskeméti alma-körtét.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

szerintem kezdjél kamillás lemosással, ha nem javul a sima doki is irhat fel szemcseppet, nem kell rögtön szemészetre rohanni (mondjuk mi nem úsztuk meg anno...)

szerdán költözik a bolt a végleges helyre :lol: :arrow:

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

kamillán már túl vagyunk, holnap nincs a dokink, csak kedden és 2-3 napja kezdődött és rohamosan csúnyább... ezért filóztam a szemészeten, mert 1.5 nap (így) soknak tűnik...
(2 óra alvás után úgy becsipáodik neki, hogy alig bírja kinyitni.. és könnyezik is néha...)

Gondolom ez a hülye szél kifújta, pedig vigyázok... na mindegy, csak megoldódik ez is... :?

Jutta

KépKép
jutta

Bolthoz gratula! Hol lesz az új helye?

Jutta

KépKép
jutta

Jolka, te szegény! És szegény kicsi Ákos :( De fő, hogy már minden ok és nincs semmi komoly baj! És jó, hogy a kórházban is ilyen rendesek voltak veletek!!!
Panka szerintem nem is vette észre, hogy hol van, mert a kórházban is 0-24 óráig vele voltam, még a hajnali kelés után az ágyamba is befektettem és együtt aludtunk utána, hogy minden olyan legyen, mint itthon. Sőt, egész nap más dolgom se volt, mint őt szórakoztatni. Jól el is rontottam :D
A párom egy nagy multinál logisztikai menedzser, ezek az utazások meg nem olyan jók, mint amilyennek hangzanak, fárasztóak, egész napos megbeszélések, jópofizások. Azért talán Dubai-ból fog látni valamit.

Ciripke, ejha, megint csak ámulok...3 gyerek mellett bulizni!!!...én valamit nagyon rosszul csinálok! Hány hete is mondom, hogy szőrtelenitenem kéne? És még mindig szőrös vagyok. Még erre se futja az időmből. Vagy csak nehézkes vagyok??? :roll:
És szerintem se az alma-körtében, se a banánban nincs semmi gond, ha már egy gasztroenterológus is ajánlja, akkor meg pláne nincs! Izlett Marcikának? Lehet, hogy a banánt én is kipróbálom, mert az almától Panka nagyon fanyalog, a banán meg nem olyan savanykás.

Jutta, tényleg a kamilla lehet, hogy segit, de elég a gyerekorvoshoz is elmenni.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Timi: Jajj, nagyon sajnálom, hogy még mindig tart ez a betegeskedés. Ha tudok segíteni vhogy, szólj és ezt komolyan mondtam!
Zsu: örülök, hogy jól vagytok mindketten. Akkor kezditek a gyümölcsleveket?! Mesélj majd, Pankának hogy ízlett.És végre emberi körülmények között voltatok a kórházban. Én is inkább fizetnék érte, hogy a gyerekem mellett tudjak lenni. (vagy akár el aludnék a széken is, de én sem hagynám ott egyedül) Ez most az előző kórházi storitokról jutott eszembe.
Ádi is így kezdte a forgolódást,hogy sokáig csak oldalra fordult.
Nálunk is menő ez a láb csapkodás egyébként.
Mogyo: szépek a kutyik. Tök jó, hogy ilyen állatbarátok vagytok Apával együtt. Mi is, csak macska fronton.
Anett: azt akartam kérdezni, hogy családi házban laktok?
Szuper, hogy alakul a helyzet Apával.
Jolka: akkor most mi volt ez Ákosnál?
Jutta: nem voltatok kint nagy szélben Dorkával? Attól is lehet csippás a szeme. Törölgesd kamillával.
Ciripke: egészségére Marcinak a banán. Én nem botránkozom meg. Mindenki tegyen belátása szerint.
Valszeg én is gyors vagyok etéren, mert Ádi 1 hónapja eszik csak bébi kaját ebédre, de ki akarok váltani még egy tápszeres étkezést
Megint 2,5 óránként eszik, így egy nap 5x. Most súlyra gyúr. Megint kis pufi lett. :D
Kertikiri: nagyon szép Nadin. Gratulálok a forgolódáshoz.
Még, hogy korai fejlesztés... :wink:
Andi: hogy döntöttél végülis etetés ügyben?

Kép
Kép
gabcii

Ja, azt még nem is mondtam, hogy a 3 óránkénti jó kis napirendünk jól felborult, hogy most átálltunk 4 órás evésekre :? Megint össze-vissza van minden!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Gabci, Ádinak mit adtál legelőször, almát, vagy csak valami levet? szerette? És 2,5 óránként eszik most? Leirnád, hogy hogy alakulnak az etetések reggeltől estig? Mikor mit kap?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Közben látom Jutta, hogy kamillázod Dorka szemét.
helyettes dokitok nincs?
Tippjeim: vagy a szél, vagy kötőhártya gyulladás. Jó volna, ha orvos döntené el azért.
Ebi: te meg végre ismét megkerültél.
Marcók kis édes.
Élvezd ki,hogy itthon van a párod. Aztán azért jelentkezz néha.

Kép
Kép
gabcii

Zsu!

Én üveges bébiétellel kezdtem. Ha jól emlékszem sütőtökkel.
Először 2 kávéskanálnyit pici falatonként, másnap 3 kávéskanálnyit, aztán egy hét elteltével fél üveggel. Most háromnegyed üveggel eszik meg. Amíg bevezettem, addíg kapott tápszert is mellé. A fél üveghez 60ml-t. Az almát is próbáltam, de nem ízlett neki. A banánon én is gondolkozom.
Első evés 8 körül aztán 11, jobb esetben kihúzzuk 11.30-ig.. Ebéd után már borul az egész. Időpontot nem tudok írni, mert jelenleg ismét ösze vissza eszik Ádi. A vacsorát próbálom úgy össze hozni, hogy 20-21 óra között legyen.

Kép
Kép
gabcii

Gabci, köszi, hogy leirtad. Most már nem is adsz neki tápszert, csak bébiételt, vagy mindig kiegészited azért neki tápszerrel is?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

És igen, szerette/ szereti a bébi kaját. (kivétel sárgarépa, azt fújja ki és köpköd :D ).
Nagyon tetszik neki a kanalazás, olyannyira, hogy rá kell szólnom minden egyes ebédnél, mert kitör belőle az őstermészet.
Reggelire tápi, ebédre bébiétel ( sütőtök, sütőtök-alma, őszibarack-alma, sárgarépa + teszek bele sárgabarackot, burgonya-alma)
uzsonnára tápi, pót uzsonnára tápi és vacsorára tápi.
Pót uzsonnára szeretném elkezdeni a tejpépet, amint megbeszéltem a doktornővel ezt a HA-s dolgot.
A bébiételeket meg mostmár úgy adom, hogy 3 napig egyfélét.

Kép
Kép
gabcii

Ebédre a bébiétel is önálló étkezés már. Tápszert akkor nem adok.
( háromnegyed üveg azért elég böcsületes adag ám. Normál étkű gyerek ilyenkor még csak fél üveggel eszik. :D )

Kép
Kép
gabcii

Gabcii...

A tápis kajánál teát iszik Ádi? Mondjuk még nem akarom elkezdeni, de ezen már agyalgatok... :lol:

Hááát... szélben is kint alszik, de a babakocsi az ajtó előtt áll felette tető, 3 oldalról fal, 4. oldalról a kupola...

Apa tologatta altatás céljából pár napja kintebb... :x
(én most direkt csak az ajtó előtt toligáztam, mert oda nem fúj be a szél)

Jutta

KépKép
jutta

Kupolán a babkocsi tetejét értem....

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Mi jól, és olvaslak is benneteket, csak nincs mit írnom! Hozzátápi témában merőben más állásponton vagyok! De ezt tudjátok... :lol:
Gasztromókusnak meg üzenem, h ha lisztérzékeny lesz a gyerek a korai hozzátáplálás miatt, nem neki kell egy életen át cipelni ezt a betegséget! (Amúgy meg az Apósom az epekövébe halt bele, nagyjából... És mesélhetnék az én titokzatos gyomorbajomról is, amivel nem tudtak mit kezdeni! Még jó hogy tünetmentes vagyok vagy 10-15 éve! Szóval csókoltatom őket!)
Ja és szerintem a hozzátápiból is mehet a szakdoga. :lol: :lol:
Zsu! Hát fejek, ez van! Néha tévedésből szopizik Janka! :lol: Mert azért bepróbálkozom! :wink:
Mogyo! Mi is kutyások vagyok! Nekünk pointerünk van, Samunak hívják. Okos és gyönyörű! (Igaz, h mi macskások is vagyunk! Cicvarek is van nálunk!)
Szép napot!
Majd jövök! :wink:

Kép
ermoni

Hú Ciripke, hát én előszőr azon "botránkoztam", mert azt hittem Te ittad a kecsekméti alma (pálinkát), a babánt meg nem tudtam mi, azt hittem valami ....nem írom ide mi :lol: :lol:
Gratula Barnunak az ügyes korihoz!

Én azért azt nem hinném, hogy almától lisztérzékeny lesz egy gyerek. Ha jól értettem Zsu gasztrómókusai a gyümölcslé és gyümölcspép kóstoltatását javasolják 4 -5 hótól.

Jolka, jó h túl vagytok rajta, örülök h jobban van Ákos.

Kistesó nálunk biztosan lesz, Nadin 1 éves kora körül kezdünk majd próbálkozni. Már a nevek is megvannak :lol: Korábban még volt szó harmadikról is, de az már valószínűleg nem lesz, öregszünk :-)

Ma uszi. Majd csinálok képeket. Zaba téren visszafogtuk magunkat, viszont aludni nappal egyre kevesebbet, de az éjszakák most jók (kopp-kopp).
Szél itt is iszonyatos, de nálunk általában mindig, mert Dunapart, a mi lakásunk a legszelesebb sarkán van az épületnek :? A klíma felszerelését annak idején csak a 3. cég vállalta, senki nem akart kimászni a "tornádóban" :-)

Jutta, a kamilla is allergizálhat, ha ennyi idő után nem enyhült a csipa, akkor inkább törölgesd sima langyos vizes vattával, és kívülről befelé a szemzug felé, hogy ne húzd vissza a trutyit a szemébe. És minél előbb dokihoz vele!

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

A hozzátápival kapcsolatban még pár szót: Mindneki döntését tiszteletben tartom és ahogy a legmegfelelőbbnek tűnik, úgyis úgy csinálja mindenki!
Jutta: a tápis kajánál nem kap teát Ádi. Kaják között és a bébikajánál itatom.
Kertikiri: nagyon kíváncsi vagyok az uszis képekre, otthon ne hagyd a gépet!

Segítsééég! Habtapit szeretnék venni, csak nem tudom melyik jó. Volt már szó róla, de nem emlékszem. Hozzáértők segítsenek lécci.

Az én gyerekem behajtogatta magát a kiságy egyik sarkába és úgy alszik ( természetesen kaja időben! ) hason!
És, mostanában szinte mindig hason alszik, mostmár éjszaka is. Engem meg a frász tör ki, hogy kap-e levegőt rendesen, meg hogy nem tud megfordulni éjjel, ha már nem kényelmes neki, én meg nem hallom meg álmomban, ha segítséget kér.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Zsuzsa, most már teljesen jól vagytok? Engem kicsit megnyugtatott a gasztroenterológus véleménye, annyi ellentmondásos dolgot olvastam, ahallottam az utóbbi időben.

A hozzátápi nálunk is nagyon aktuális, mert Eszter, Jankához hasonlóan, tévedésből szopizik csak olykor, és félő, hogy az anyatej-mennyiséget fejéssel nem tudom fenntartani. Anyósoméktól most kaptunk egy gyümölcscentrifugát, úgyhogy Eszter 4 hónapos korától elkezdem adni a gyümölcsleveket. Mirelit gyümölcs is jó? Mert az őszibaracknak most valahogy nincs szezonja...

Gabcii, te mikor kezdted a hozzátápit, hogy Ádi már ennyi mindent és ilyen sokat eszik?Mennyi ideig adtad / adod neki ugyanazt a félét, és hogyan vezeted be az újat?

Jolka, már kezdtem pánikolni a Kórház szóra, aztán megkönnyebbültem, hogy már túl vagytok rajta. Azért ijesztő lehetett!

Kriszta, minden elismerésem, hogy még egy babát terveztek, méghozzá ilyen hamar! Néha már én is elgondolkodom azon, hogy 5-6 év múlva esetleg, mert már sokkal rutinosabb lennék, meg milyen jó, hogy van az embernek testvére (mert hát én se fogok örökké élni... :( ), de a párom hallani se akar róla.

Nagy örömmel olvastam, mennyi állatbarát van itt! Gabci, sajnos mi lakásban lakunk, ha kertes házunk lenne, már kb. 15 macskánál és három kutyánál tartanék... Imádom az állatokat, pl. ha macskát látok, egyszerűen megőrülök! :D

Jutta, jaj istenem!!! Édes pici Dorka... Egy homeopátiás szemcseppet tudok ajánlani, amíg doki nem látja, oculoheel a neve.

Timi, hogy vagytok?

Mogyo, nem vagy önző, csak reális. Mindenkinek magának kell eldöntenie, mitől lesz boldog. Mert több gyerekhez tényleg több pénz is kell, és az sem jó, ha az apa/anya reggeltől-estig csak hajt, és alig látja a család.

Ciripke, nahát kéremszépenaztahétmeganyolcszázát, így kirúgni a hámból!!! :D Én is szeretném anyóspajtást beszervezni hamarosan, hogy legyen egy szabad esténk apával, és elmehessünk moziba.

Macsek,
elsszomorodva olvastam, amit Vilkóról írtál, de tényleg nem lehet olyan nagy a baj, ha otthoni tornával fejleszthető. Sőt, lehet hogy nemsokára lepipálja a kortársait a rendszeres tornának köszönhetően.

Móni, te kézzel vagy géppel fejsz? Éjszaka is? Hogy bírod? Én kezdek kipurcanni... :oops:

Szép hetet mindenkinek!

Anett

Kép
waterlilly

Na voltunk szemészeten, mert reggelre konkrétan begyógyult a szeme...

A nátha ment rá és kötőszövetgyulladás, kaptunk szemcseppet.

No most arról a nátháról van szó, amitől a gyereknem szörcsög és 2-3 naponta látszik vmi a nóziában... ez ment a hasára és a szemére is... :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted:
Amúgy ők is azt mondták, hogy inkább tiszta vízzel mossam le a szemét.

Na romeltakarítok a tegnap esti hazajövetel utáni heveny össze-visszaságban...

(ma is 4-kor kelt, majd fél 7-kor... :roll: :roll: :roll: )

Napirend????? Áhhhhh.... legyintős szmájl

Jutta

KépKép
jutta

Bocs, de csak Krisztire reagálok! Nyilván sarkítottam a példát a lisztérzékenységgel... De a Te gyereked és azt csinálsz amit akarsz! (És persze én sem tudom kizárni az én elveim mellett, h allergiás lesz Janka, de remélem nem lesz az!) Egy mondat: ha nincs szezonja, akkor inkább ellenőrzött bébiétel/ital legyen inkább, mert azt szezonban rakják el. Nem kínjában érik! (És amire 4 hó van írva, azt csak 6 hó körül érdemes adni! Ugye piacgazdaság!)-by védőnő! És 1-2 évvel ezelőtt a főzikben (4-6 hós bébiétel) benne volt a liszt és a tej... :shock:
És nekem tényleg nincs mit hozzászólnom, ha csak ez a téma!
Ja, még Anett! Kézi? :shock: (Jutta-féle legyintős szmájli!) Gépi, csak és kizárólag! Vettem egy pesztonkát (Andi ilyet használ az ikrek mellett, gondoltam nem lehet rossz!) és azzal nyomom! Hát nem mondom, h nem tudnék jobbat helyette, de ezt dobta a gép! :? (Én nem akartam beruházni egy drágábba, mert nem volt kedvem közel 40 rugót kiadni egy újabb aventért! Bocs, ez arcoskodás, de tényleg nem a lóvé volt az akadálya! Bérelni, meg azért nem akartam, mert egy gép árát béreltem volna el! :lol: Hát így... Visszaolvasva, úgy tűnhet, h elég skót/fogtechnikus vagyok! Lehet, h az vagyok? :lol: )

Kép
ermoni

Mentem fejni! :? :arrow:

Kép
ermoni

Moni:boldog hófordulót Jankának!
Nem tudsz mit irni néha nállam is van ilyen! :oops:

Főleg ,hogy én mindig akkor vagyok aktiv mikor sehol senki!

Timi: hogy vagytok!
Oda ért-e már?

Andi: hogy álltok már?

Hát egyébként cicabarátok is vagyunk mivel bérházban kezdtünk igy két cicánk volt!

hozzátápi: egyébként régebben a desszertek 2 hós kortól voltak szerintem 4 hós kor azért már ideális főleg egy tápis babánál nekem azért ajánlotta a védőnéni is nem csak az orvos!( de mindenki maga tudja)
Hát nem tudom ,hogy mennyire befolyásolja e későbbiekben az életet ez a hozzátápi !Az biztos ,hogy ha valaki iszi v. dohányzik és úgy szoptat na az biztos rosszab mint a hozátápi! :oops: ( ja és igy megjegyezném a kezét törném és állitanám a hátába mikor látok egy ilyen)

Jutta: hát nektek is van ám kálvária!Jó volna már minden rendben menne!
Érdekes egy nátha van a lánynál!

Kép
mogyoland

Hát még annyit ,hogy ahol dolgoztam ott gyártanak bébi kaját és bébiitalt és ismertem a laborosokat hát nem mondtak semmi rosszat a termékekről soha!

Kép
mogyoland

Ági!
Melyik gyártónál dolgoztál?
Csak, hogy tudjam, melyik a jó. ;)
Manónál szinte csak a kecskemétit vettem...de szerencsére inkább a házit ette, na meg sokáig csak szopizott.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok
a pénteki klassz buli után nekem elég ramaty a hangulatom. nem is nagyon akarok panaszkodni, mert már én is unom magam.
lényeg, h hitelnek se híre, se hamva. én elkezdtem hízni :evil: Huba fosik (lehet, h vmi gyenge vírus nálunk is vagy a védőnő szerint ne egyen 3 órénként mert attól is mehet a hasa..) szortyog és nyűgösködik napok óta, de Petra szerencsére jól van, a bal mellem nagyon fáj néha szopikor (érdekes, nem mindig), rémálmai vannak (sosem voltak. tudjátok, a véres, emberölős fajtából), kelünk éjjel, ismét szétesett a napirendünk, ma este első tápis próbálkozás... ennyit magunkról.

ami jó: a gyerekek cukik, irtó sokat dumálnak, Petra egyre könnyebben fordul hasra, süt a nap így megint lehet sétálni.
most pedig visszaolvasok rendesen (ha hagyják)

Anett, jól látom, h Te teljesen el szeretnéd kerülni, h tápit adj Esztinek?

Kép
an°°di

pesztonka: én kölcsönbe kaptam, de bevallom, h skót (is) vagyok. simán el tudom költeni vmi hasznosabbra azt a 20ezer diffit. arról nem is beszélve, h simán kihúzta ma reggel is a 200at a pesztonka 10 perc alatt. nekem több nem kell ;)

Ancsi, milyen volt a szombati buli?
milyen egyforma kék a csajok szeme! :D

azért most lennék néhány órára Hajni helyében (nem a repülőútra gondolok, sejthetitek)
na, mindjárt, mert Hubának vmi baja van...

Kép
an°°di

Sziasztok!

Olvasom, hogy a bébi kajákról beszélgettek én is gondolkodtam már ezen, hogy melyiket adjam a Petrának majd. Az unokatesóm aki egyébként mindennek nagyon alapossan utánna jár Ő azt mondja, hogy a legjobbak a Hipp bébiételek ő azt adja az 1 éves kislányának, mert hogy sok bébikajába van cukor és a Hipp-esbe nincs.
Nem tudom mi lehet de a Lányom "elromlott" egyfolytába nyöszörög ha nem hallja a hangom sír lehet hogy a szél miatt van?Most kiraktam a teraszra és ott alszik.Kiváncsi leszek meddig.....nála az alvás napközben max. 40 perc.
Megyek megmosom addig a hajam, mert a Petra újabban sír ha a haszárítót bekepcsolom.

Andi2

Andi
KépKép[/url]
andi005

szakdoli gyakorlati részéhez kérdés: ha Huba kiengedett tejből 100-150et vág be vacsorára, akkor uannyi tápit keverjünk be neki ma estére?

Móni, innen Újpestről is megy a gratula a hozamtartáshoz. :D
Juttának meg a drukk++++ mi a szitu a laktózmentes tápival?

Macsek, kitartás a masszázshoz! Hubánál iszonyú látványos eredményeket értünk el már eddig is! pedig csak én csinálom. korai fejlesztőkről beszámolót mindenképp! (minket is érinthet)
babatali... amint átköltözünk, rendezek egyet :twisted:

Timi? jobban?

Kriszti, micsoda alvás! :D f10től 5ig? ezt hogy? :shock: :D :shock:

Kép
an°°di

Zsu, ilyen szopisztrájkunk, h a nem éhes gyerek szájába toltam a cicit, nekünk is volt... de hülyén éreztem magam utána... olyan dilettáns... hihi.. lesz még iylen.
örülök, h ilyen jó élményekkel tértetek haza. megérte akkor bemenni a kórházba. azóta is minden oké?

hát, Jolka, azért így... de jó, h ilyen rövidre sikeredett a kórházas sztori és jó a vége!

Ciripke, már megint költöztök? ezt nem hiszem el. irigy kutya vagyok a buli miatt... akkor jobban ugye? és Marfci már meg is fordult!? aszta! :wink:

Gabcii, meglátjuk, h hogyan döntöttem kaja ügyben. sztem az ikreknek is lesz beleszólásuk ;) Ádi nagyon cuki!

na, meygek Hubát csitítani... baromi álmos de nem tud elaludni. pedig sziesztátunk vagymiaszösz

Kép
an°°di

Sziasztok!
Már kb. egy hete megint nem jöttem, de végre bepótoltuk azt a sok vizsgálatot, amit a megfázás miatt elmaradt, majd megírom azt is.

Zsu, nagyon örülünk, hogy itthon vagytok! :wink: Bár én nem teljesen ismerem a kórházas sztorydat. Majd egyszer megpróbálok visszaolvasni.

Mógyo, gyönyörű gyerekcsapat! :D Nektek használ a normaflore? Mert nekünk lassan elfogy az 1 csomag. Az antibió óta Matynak pisiállagú a kaki (bocsi), és nem akar rendbejönni. Mit kellene még kipróbálnom, hogy rendbejöjjön???? Majd írd meg mi lett a kardiológián!

Móni, Jankának is Boldog hófordulót! És nem arcoskodtál, igazad van a mellszívóval kapcs.ban.

Jolka, de jó, hogy megúsztátok a kórházat, és hogy Ákos jól van! Nem semmi izgalmakon megy keresztül az ember!
Cirpike, nem semmi, de nagyon jó lehetett neked bulizni? El tudtál lazulni?

Kertiriki, de jó nektek, hogy jártok úszni. Gerivel mi is jártunk, de Matyikával nem tudom megoldani.

Bocsi, akinek még nem írtam, majd még bepótolom!

Sinlac, egyébként nagyon jó, Geri is sokat evett belőle. Meg a Milupa HA-s cuccok, abból van natur rizspép és meg vaníliás. Megyek mert sír Matyikám!

Kép

Kép
katherina

Macsek, sajnálom, ami Vilkóval van. De talán nem lesz komoly belőle, ugye? Engem érdekelne, hogy derült ki nálatok ez a tónuszavar?

Kép

Kép
katherina

mindkét gyerek üvölt
Petra konkrétan visít. az ölemben is. Huba kontráz... szuperjó napoom volt eddig is
:arrow: :arrow: :arrow:

Kép
an°°di

na látom mindenki nagyon heppi! még akinek volt is napirendje már nincs, a kölkök diktálnak...

háááát.... amíg alszik megpróbálok tényleg rendet rakni (eddig nem sikerült), ez ma a napirend...

Jutta

KépKép
jutta

[quote="an°°di"]
írta:
an°°di
Anett, jól látom, h Te teljesen el szeretnéd kerülni, h tápit adj Esztinek?

Á, dehogy, kapja a tápszert is rendesen az anyatej mellett. Sajnos nincs fergetegesen sok tejem, de ami van, azt lefejem. Így. kb. napi 500-550 ml tejet kap Eszti, a többi tápszer. A gyerekdokink azt mondta, nyugodtan elkezdhetem a hozzátápit már most, mert úgyis kap tápszert is. De én inkább megvárom a 4 hónapos kort legalább.

Hát, Andi, kitartást neked. Eszti tegnap napközben volt zizi, apával felváltva csitítottuk. Szerencsére estére úgy kifáradt a sok sírástól, nyüglődéstől, hogy alig várta, hogy alhasson. Hát, mi is! :D Ha mindezt szorzom kettővel.... :shock: Ilyenkor nem tudsz valakit mozgósítani, hogy ne folyamatosan hallgasd a bömbölést?

Kép
waterlilly

[quote="ermoni"]
írta:
ermoniJa, még Anett! Kézi? :shock: (Jutta-féle legyintős szmájli!) Gépi, csak és kizárólag! Vettem egy pesztonkát (Andi ilyet használ az ikrek mellett, gondoltam nem lehet rossz!) és azzal nyomom! Hát nem mondom, h nem tudnék jobbat helyette, de ezt dobta a gép! :? (Én nem akartam beruházni egy drágábba, mert nem volt kedvem közel 40 rugót kiadni egy újabb aventért! Bocs, ez arcoskodás, de tényleg nem a lóvé volt az akadálya! Bérelni, meg azért nem akartam, mert egy gép árát béreltem volna el! :lol: Hát így... Visszaolvasva, úgy tűnhet, h elég skót/fogtechnikus vagyok! Lehet, h az vagyok? :lol: )

Nem vagy skót fogtechnikus. Én (azaz a férjem, mert én ugye a kórházban voltam akkor még) vett egy 20 ezer forintos Medela márkájú csodát, ami nekem speciel egyáltalán nem jött be! Amikor kézzel lefejek 120 milit, géppel jó, ha az 50-et kipréselem. Vagy két próbálkozás után feladtam. Nincs túl sok tejem, nagyon ritkán fordul elő pl, hogy elázom tőle, így muszáj kézzel kiimádkoznom. Nagyon jó program ez naponta 5x, a bőröm tisztára kidörzsölődött már... :( Minden éjjel, amikor felkelek fejni, megfogadom, hogy leállok vele. És minden nap, amikor látom, milyen jóízűen issza Eszti, megfogadom, hogy 6 hónapos koráig kitartok. :?

Kép
waterlilly

részletekbe jövök, mert elfelejtem mire végigolvasok

habtapi: az a jó amibe csak számok meg betűk vannak, a dinosat pl rémálom összerakni, sok apró darabból áll (mondjuk a mienk el is égett a tüzben :cry: )

Jutta! kistarcsai szemészeten nagyon jó tapasztalataim vannak, de telefonon kérdezd meg kell-e beutaló. olxan kedves rendes volt mindenki, 5 éve is és nyáron is mikor az ügyeleten voltunk

Kiri, jót röhögtem a pálinkán, még életemben nem ittam töményet (talán gimiben vodka-narancsot)

csajok, kis korkülönbség!!!!! aki akar tesót minél elöbb. Bettin már tuti, hogy a féltékenység jött ki, Barnu már végre vigan jár oviba, Betti meg sirva. mikor barnu született semmi gond nem volt! nem akarok panaszkodni úgyhogy erröl csak ennyit

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Na a hozzátápiról még annyit, hogy a gasztromókusok is inkább az üveges bébikájákat preferálják, mert az legalább ellenőrzött forrásból van. Mi hipp-ét vettünk, az bio, szóval az szigorúbb ellenőrzésen megy át. Amit meg a zöldségesnél vesz az ember, azt ki tudja mivel vegyszerezik :roll:
És igen, 4-5 hós korban csak gyümi lé és pép, szóval full allergia mentes cuccok. 6 hós korban is csak zöldség jön hozzá, semmi glutén és társai.

És fejés ügyben ha valaki jót akar magának, akkor kölcsönözzön egy nagyteljesitményű Madela gépet (Hajni megadta a linket). Nekem a kézi Avent-tel max 50-60 jött le, Pesztonkával 1-2 csepp (de tényleg :lol: ), ezzel a Madelával meg 100 fölött fejek, múltkor szopi után még lejött 90 :shock: .
Én azért béreltem, hogy kicsit növeljem a hozamot, mert én sem adom ám fel könnyen a dolgokat! More milk sz.rt se ért :evil:
Hogy a szaporitás beválik-e, nem tudom!

Andi, én lemaradtam...már nálatok se elég a tej? És szegény Huba, gyors gyógyulást neki, puszi az okos kis fejecskéjére! :wink:
És a lakáskölcsönnel szarakodnak? Tényleg, mikor is költöztök?

OK Ciripke, akkor ha apa hazajött Angliából nekiállunk a gyerekgyártásnak :lol: :lol: Legfeljebb kihullik a maradék hajam is, merthogy már 1 gyerek mellett se maradt sok :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?