Sziasztok!
Nos, apa egy masik apukaval konzultal
jo kis sör mellett
így itt vagyok vala... ha gyerek nem kel fel, akkor reszkessetek
Kezdem itt: felhaborito! Ma foztem, kerem szepen két fogast, de rament a delelottom. Ezt csak igy lehet? Se mosogatni, se takaritani masfelé, se gyerekkel foglalkozni (csak kiabalni, hogy menjen mar be, mert rafroccsenhet a forro olaj, vagy a fozi...
) Persze nem surun szoktam, és nem surun kell foznom. Csak altalaban kedden pont nincs, mert hetfon esszuk, amit vasarnap kaptunk, anyosom hetfon igy nem is hoz kajat melohelyrol, mert marad a vasarnapi ebed ugye. Kedden hoz, de az hozzank este jut el...ha eljut
így ha valamit szeretnenk, akkor kedden jo ha fozok (vagy hetfon keddre). Bele is bonyolodom mindjart
Tehat (fogyisok csukjak be a szemuket) lencselevest csinakoltam. Én kicsi, dédelgetett kistundérem, aki mostanaban alig eszik, szinte falta. Meg csinaltam sult hust (csirkecomb levesben elopuhitva) almaszosszal, meg kis krumplit is hozza. Életem, elso ilyen muve, melyek az almat letekintve (gyümölcsmivoltából adódóan)(megpróbálok ezentúl ékezettel írni) tök jók lettek. Csak az almával nem békültem ki sehogy sem
Pedig mióta elkezdtem a kilencevnnapost, azota ilyen kipróbálhatnékos főzhetnékem van... csak se igény...se időm gyerek mellett, se megfelelő konyhai eszközgárda... Hát ez van (Kérek egy vállrándítós smilet)
Holnap szeretném elvinni csemetét tanácsadásra, mert mostanában nagyon karikás a szeme...szerintem vas-, vagy valami vitaminhiány... bár para-anya beindulva nem írom le, már miken járt az agyam, hogy mitől lehet
Tegnap bekötötték hozzánk a fibernetes tévé helyett az úpícít (UPC), most már nekünk is van Bebe tévénk, mit már említett azt hiszem Beuka (bocsi, ha nem ő).
Ja, és úgy tűnik álmaim munkahelyén számítanak rám, mint munkaerőre... ésésés én, vagyis mi, még akarunk... de hiszen tudjátok
...szóval tök jó, hogy ami eddig még csak lehet volt, most MOST van, tehát jelen, és van... (de költőinek érzem magam)(azt írta a nyelvhelyesség ellenőrző, hogy "érzem" helyett vagy vérzem-et, vagy érezem-et írjak... hmm, ő nem érzi
)
Szóval, anno fősuli után kaptam nagy nehezen melót. Nem szakmámban. A fősulin, a könyvtárban, mert ismertek. Tetszettem nekik munka szempontból, és sajnálták, hogy csak egy év lehetett (ki tudja kin múlt). Aztán onnan sikerült tescoba menni irodára, kutya nehéz volt néha (mindig) főleg terhesen
. Onnan mentem pöttömkével el, de közben a munkaköröm, mint az irodai cucc megszűnt...aztán ki tudja mi vár ott majd rám
De könyvtárosigazgatónéni többször kérdezte már mik a terveim, baba ügyben... mert ott bővítés történt... és lesz pár státusz, lenne TALÁN nekem is. Na, férjem, ma mondja, hogy nem talán, hanem számítanak rám, aztán úgy tűnik, ha nekem most még nem jó, akkor később is. Dejódejódejó... persze férjem előléptetve már, meg ugye múlt héten lediplomázott....lehet ez is számításban van, hogy engem itten figyelembe vesznek. Mert hasonló szitujú másik anyuka baratnőmet, akit szintén hitegettek, őt nem hivták végül, pedig ott nem lesz több baba, egyenlőre. ÉS mindkettőnk munkájával egyformán megvoltak elégedve (mi voltunk a jobbak, akik ketten nem voltak szakképzettek).(Főnöknéni köztudottan semmit nem tesz ok nélkül
Egye kutya) Ennyi
Monológ befejezve, nézzük kinek mit ír a rizibizi.
Melódia: ne haragudj, ha tapintatlan vagyok, de miért kellett neked visszamenni dolgozni? És nem is vissza, hanem pont új helyre is mentél, igaz? Ha pénz miatt, akkor nem rossz most bébisintérrel, nem rosszabb, anyagilag?
Linda: A kisfiú, aki fellökte Laut, nem semmi. Nálunk gyüliben volt, hogy egy kisfiú, mindig rákiabált közvetlen az arcába... Én legközelebb elkezdtem csikizni, buzdítva Veronikát is... Persze nem azért, hogy csinálja, hanem, hogy vegye már észre magát a kissrác. Mert hiába szóltam rá... Végül elhagyta
Azóta is fél szemem rajta (itt szerintem a harmadik kistesó miatt ilyen most).
Mi újság a kismotorozással? Nálunk is volt pár nap mosolyszünet anno a hintával is meg a motorral is... csak úgy, egyik napról a másikra... Türelem és érdeklődés felkeltés (babák, plüssök motoroztatása)
Szemed teljesen rendbejött?
Államvizsga ünneplése? Hát, szombaton elmentünk apával kettesben ebédelni-vacsorázni
(4-6 között) Ez időre mindenféle diétát felfüggesztettem
Hiszen volt egy elmaradt házassági évforduló ünneplés a tarsolyban, egy "Veronika megszületett és van nekünk" is, meg a szülinapom, meg a párom szülinapja.... ezt mind-mind (végre!) megünnepelhettük
Közben halálra ettem magam, a desszertnek a felét otthagytam, mert csak nyöszörögni tudtam
Innivalóm se fért már be
Nem nagyon tudtunk ránézni a kicsi vacsorájára
Mikor elaludt, lementem a boltba egy nagy-nagy pepsi koláért, ha már bűnöző nap, akkor legyen teljes... amitől felpörögtem, és este 11-kor még a férjem pólóját a szám elé tartva, azt hangtompítónak használva röhögtem jókat
Ki vigyáz akkor Laura, míg színházban-és Győrben lesztek?
Én a könyvtárból szoktam még kölcsönözni leporellos könyveket. Így gazdagítva a hazai állományt... Bár némelyiket már restaurálnom kell, mert a füleket letépte kettőről, ahova a kölcsönző lap kerül. Nem baj, benfentesnek elnézik, meg majd megjavítom
Te anyósod is egy "tündér" ahogy elnézem
Én a pennybe tévedtem be a minap, és ott vettem, fél kilo májat, szív nélkül, 199,- volt. Igaz Brazil, de jó volt
.
Bettus: örülök, hogy újra írsz... szépek vagytok Kittivel, mindig kis mosolygósak
Ügyesen motorozik Kitti, olyan kis belevaló kiscsajszi lehet
Cumi: csak altatáshoz mi is használjuk, meg babakocsiban, ha már nagyon nyűgös... Napközben ha megtalálja beveszi, de általában elteszem és nem kell
Pohár: őszintén? Kiskora óta olyan gyönyörűen iszik egyedül cumisüvegből, hogy nem is nagyon kinálgatom pohárból... Lehet az én hibám
Evés: Ha én etetem kanállal, akkor több bemegy. Nála kézzel evés van, meg anya etetése kanállal, de saját magunk etetése inkább csak maszatolásnak nevezhető
Izgi inkább a kanál beleturása a tanyérba, edénybe, és ott a kaja turkálása
Bili: nincs... majd nyáron meglátjuk a wc szűkítőt
Igen, ezek a 100 Ft-ossal működő kisautók, -figurák nekünk is nagy kedvencünk, a pénzbedobást viszont tiltom a családnak, mert egyszer megijedt, és még nem igényli, örül annak amit ezek pénz nélkül produkálnak, így is eléggé
Alvás:este 7-8 között fürdés, rituálékkal gazdagon. Majd alvás. Van, hogy 5 perc alatt, van, hogy 3/4 órát forgolódik... de nincs ellenkezés. Éjjel ha felébred, cumit beteszem a szájába, kezébe a kutyáját, ha muszáj felveszem egy pillanatra megnyugtatni, és alszik tovább. Ha foga fáj, és esetleg 10 percenként ez megébreszti (nagy fogfájásnál, ez két órán keresztül is mehet), akkor befekszem a földre, egy pokrocra, és onnan szólok rá, hogy "Fekszik!", "Alszik!". Alvás este 1/2 8 és 1/2 9 között, ahogy kijön, reggel 7 körüli időpontig.
Délben akár 2-3 órát is alszik. Mikor leteszem, egy perc múlva már alszik is
Beusa: most 20 napig csinaltam ezt a diétát. És rám jön olyan gatya, ami azt hittem hónapok múlva csak!!!!!:D
És nehogy elmaradj a fogyi miatt tőlünk, hiszen a főszerep még így is a babáké!
Barátnőm is szájba cseppent, nekünk elmondták az elején, hogy tejre kell
Mióta nincs cici, azóta a bolti tejre megy
True: nalunk apa bement inkább a melóhelyre, és ott meghúzódott egy nemhasznált tanári szobában, ott tanult
Tök ügyes Levi mind mozgásban, mind beszédben! Nagyon aranyos lehet a kisfiad
De mind a három gyerkőcöd aranyos, és szép
True: nagyon király az a kép a menyasszonyi ruhával!!!!!!!!! Te csini háromgyerekesanyuka
Timi: szerintem azért írta Santos, hogy rendesen megfőzi, hogy rendes időben, vagyis délben főzi
Hetti: örülök, hogy felnéztél. Artinak jó egészséget!!!!!!!!
Edi: Kata szokás szerint gyönyörű!!!!
Nálunk anno, nem volt jó, ha váltogattam a tápot. Nem szerette a változást
Tejtermék: nálunk szinte csak az, ami jól bemegy
Tojás: hetente egyet adnék pl spenóthoz, de mindig elfelejtem. Amúgy meg mennek a tojásos cuccok: mint tészta, panír...
Mákot: én is pont most írtam lejjebb, hogy nem tom mikortól, lehet, holnap megkérdezem a védőnőt
Bio köles és más efféle nasi: van, hogy napokig meg is feledkezünk róla, és nem is kap.... mert ha eszik rendesen, akkor köztes időben nem éhes, akkor minek a nasi?
Santos: gyere hozzam is fürdőt meg wc-t takarítani! Lécci-lécci
Én is tök bénán osztom be az időmet...sose jut semmire idő
Evés:
Reggel 7-8 között: 280-300 ml sima bolti 2,8-as tej, néha mind egy szuszra (!), néha marad, néha részletekben
9-10 között vagy kenyér+párizsi (3-3 falat), mizo márványsajtkrém leeszegetése és kunyerálása jobb napokon/de van, hogy gyümölcsöt kap, mandarin, alma.../van, hogy tejpépet/van, hogy nem kap semmit/általában natur joghurtot azert megeszik bármikor pár kanállal
Közben, előtte, utána vízivás minden mennyiségben
Ebéd 11-12 között: mostanában nem sok (van, hogy csak pár kanálnyi, vagy fél üveg bébikaja, méghozzá a kedvencből. Van, de inkább "volt", hogy kettő üvegnek megfelelő mennyiségű anyuci hamija, és még utána egy csomo danoniohoz hasonlo cucc, meg naturjoghurt)
Alvás után kis várakozás: 2-4 között vagy ebédpótlás, vagy ebédhez hasonló kínálgatása. Ha elküldene a sunyiba, akkor csak gyümölcs, vagy semmi, és majd a babakocsiban croissant vagy mineve evés. Gyümölcslé osztogatás, általában ennek is jó huzatja van befelé
Közben úton-útfélen vízivás... Érdemes letenni általa elérhető helyre is . Kajához meg mindig vízet iszik
Vacsi 6-7 között: 280-300 ml sima bolti 2,8-as tej. Vagy egy-vagy két szusszra, vagy csak fele megy. Régen tejpépet kapott utána még, meg joghurtot, meg ilyesmit... pár hete nem fogadja el, helyette 3-4 falat kenyér, zsömle bármiilyesmi +párizsi hasáb formában, nem szelet ám
Vagy bármi, amit elfogad, és hajlandó megenni. Persze próbálom nem ötfélével kínálni, ez hangulatomtól függ.
Nálunk tojásrántotta nem akkora öröm. De a bundáskenyér már királyság!
Tea nincs, én nem adom (mikor?). Evés mellett játék sincs
MÁR.
D vitamint naponta adom. Vacsi után apa fürdeti, én pakolászom, kiskanálba pár csepp tej, abba vigantol egy csepp (+meg cebiont is csepegtetek hozzá) és beviszem, elkurjantom magam, hogy "Vitamin!", mire feláll a kádban, behamm, és megyek dolgomra.
Tina73: ez a szél, jól kitolt veletek!
sajnálom!
Jubi: nagyon klassz a díszed, tökre ügyes vagy !!!!
Mogyoró nekem is bejött, egy darabig
meg a mikrós alma, mert az meleg kaja érzetet ad
Hmm, Veronika nálam is meglátta gyümölcsnapon a mogyorót, és kunyizta, de én még nem mertem adni. Mert tiltják az apró magvasakat meg az ilyesmit, és nem t'om miért, allergizál, vagy félre nyelhető? És a mák? Azt lehet?
Megint órákig ültem itt
hiába, meg kellene tanulnom rendesen gépírni
És hétvégi após sztorit még le sem írtam.... de férjem megvédett, én meg őt
(etettem gyereket, mire nagypapa is elkezdte másik oldalról etetni gyereket, mindketten kanállal...engem nem kérdezett, hogy nem zavar-e.... férjem rászólt, hogy elég, ha a csemete egyfelé figyel...mire ő berágott..."ezt is a védőnő mondta?" ... (hmm, nem is láttuk hónapok óta, na de mindegy)...ő-ők már felneveltek két gyereket, és nem lett semmi bajuk... (nem a bajuk lesz-ről van szó, de mindegy)... felnőtt fiuk van... hadd nevelje már önállóan a saját gyerekét, úgy, ahogy ő akarja...
:(:( rizibizi remegett az idegtől) Persze apósnak csak rossz napja volt, amúgy jó fej... de azért jól felhúzott
amúgy errefelé minden rendben
nektek jó éjt
talit muszáj nyáron? nem lenne jobb tavasszal, mikor még nincs kula, kánikula
:D:) Nekünk Trueval, messze lesz bármilyen helyszín
Fáradt ésésés álmos vagyok, nem olvasom át, és nem javítok , bocsi