Új privát üzeneted érkezett!

Vikci,
És ez a fájásmérés azért is fontos, mert ilyenkor látják azt, hogy hogyan reagál a baba a fájásra pontosabban a szíve. Nálatok akkor mit néznek?
Vendég

Panda!

A fájások nem attól jók, hogy 100-asak, vagy 50-esek. Nekem szülés közben nem ment 30 fölé, aztán mégis gyorsan meglett a baba. Inkább talán a görbe jellege változik.
Drukkolok!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske,
Hogy érted azt hogy a görbe jellege változik?
Vendég

Lassabban kúszik fel, és a teteje szélesebb.
Bár ez sem biztos, csak egyéni megfigyelés.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske,
Köszi :D
Vendég

Itt egy tábli holnapi adatokkal, reggel már nem lesz időm feltenni.

Kép
Kép
Kép
Vendég

Halihó!

Megvolt ma az NST, minden rendben. Mondjuk ma olyan gépre ültettek, amin nincs fájásmérő... így "csak" a baba szívhangját mutatta, de ott végül is minden tökéletes volt. Mocorgott is, nyugodt is volt, szóval jó kis görbéje lett :-)
Hétfőn UH, meg NST ismét. Remélem az UH-n is minden oké lesz, és végre megnyugodhatok, hogy tényleg fejjel lefelé van a kis tündérem.... vagy nem???? :oops: :D

Minden másnap elkezdek rajta parázni, hogy biztos fent van a feje, a következő nap meg olyan mozgást csinál, hogy biztos vagyok benne, hogy lent van. Szóval kész vagyok tőle :-)
Szívhangja ma is lent baloldalon volt, fent pedig rugdosott. Szerintetek akkor lent van a buksija??

Ma megint keményedtem, görcsölt alul a hasam, olyan lábba kisugárzóan. Doki szerint ez már jó jel, de majd hétfőn úgyis talán okosabbak leszünk :-)

Bmo!
Nagyon édes a kis Anissza! :-) Igazi kis tündérke!

Jaj, már én is úúúúúúúúgy szeretnék babázni!!!! :D :D :D

Pandi!
Hogy vagy? Fájások, egyéb???

Eszter!
Neked már csak 4 nap és a kezedben tarthatod a babucidat! Nagyon nagy a pocakod, helyes :-) Egyébként keresztben fekszik? Mert olyan két oldalt kidudorodónak látszik szemből a hasad! :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,

a szívhangot a fejen mérik. Tegnap mondta a nőcike aki asszisztálta a CTG-met. Így nyugi már úgy is akkora, hogy nem fog tudni visszafordulni. Bár történtek már balesetek, de nagyon ritka.
Én is mindíg azt hittem,mert mikor csuklott fennt éreztem nem lennt. Így sokszor beparáztam. De tegnap megnyugodtam. Jövőhéttől pedig kétszer is megbizonyosodhatok róla , hogy hol a buksija. Ja egyébbként nekem nem fognak mérni fájást,mert nem olyan a gép. Egyébbként Pandi példáját látva nem hiszem, hogy van valami jelentősége. Látod 100-as fájás és semmi.

Bár ezek a fájások amik neked vannak lehet, hogy tényleg nagyon gyanúsak. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pandi,

köszike a választ. Most néztem meg. Csak a baba szívhangját nézik meg. Mást nem. Szóval ez valahol baj. Most nem tudom mit csináljak. Mert azért érdekelne, hogy hogy állok fájással. Nem érzek semmit bár keményedések azok vannak. Most akkor már nem tudom, hogy mi a jó.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Nem baj, látod hiába mutatja attól még nem leszel okosabb vagyis én nem lettem az :D ha keményedsz akkor tuti dolgozik a méhed és ez a lényeg.
Vendég

És Boeske is írta hogy 30-as fájásokkal szült, szóval még az se számít igazán, hogy mennyire megy fel.
Vendég

Katuci!

A másik topicban is kérdezték a csajok,és tényleg úgy néz ki a fotókon,de az uh szerint nem keresztben van.AS feje lent szépen befordulva.Ma délután is azt hittem szülök. :roll: Holnap reggel felvétel,aztán már papíron bent fekszünk,csak még hazaengednek aludni és csak vasárnap kell visszamenni.De akkor már még nagyobb biztonságban érzem majd magam,mert csak beszaladok és van egy ágyam is. :lol: Szóval holnap reggel fél 8-kor felvesznek. :D

Pandi!

Nem biztos ám,hogy beelőzlek,addíg van még idő. :lol: Ami ösztönzőleg hathat Biusra és nem árthat .Ihatsz gyömbéres üdítőt,ehetsz ha szereted egy fini csípős kinai kajcsit,jó meleg fürdő és apa szeretgetése. :) Persze gondolom nem mondtam újat,csak ha hatni szeretnél arra a gyerekre,hátha beválik. :lol:

Én is drukkolok mindenkinek aki a hajrában van! :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Eszter!

Drukkolunk, hogy kibírjátok egyben hétfőig! :) Szóval holnaptól papíron kórházban vagy! Kitartás, még 3 nap és kezedben lesz Dominik!

Vikci!

ez tök furi, hogy minden kórházban más a szokás mindenhol mást néznek, más gépekkel, más időpontban! :roll: Én mondjuk még nem hallottam olyan helyről a pécsi klinikán kívül, ahol a POSE-t csinálják még! (ua., mint az nst, csak bekötnek oxitocin infúziót, hogy legyen egy-két fájás, és közben is nézik a baba szívhangját ezt itt a betöltött 38. héttől csinálják. )

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ezek azért tök jó dolgok lehetnek.Most nem azért,de én ugye a ste 1-re járok,ami nem rossz kórház,de én bizony úgy szülök meg,hogy senki sem nézi a méhtevékenységeket,csak a baba szívét.Pedig 10 éve a sote 2-n nézték minden alkalommal mindkettőt.Ez azért nekem nem vili!Ennyire kevés a pénz? CSak kapkodom a fejem,hogy máshol mennyi mindent néznek! :roll:

Kép

Kép
anubias

Eszter:Te is a Sote 1-re jársz?Én is mindig fel vagyok háborodva,hogy nekünk miért nem néznek fájást, csak szívhangot...Remélem azért legkésőbb hétfőn már én is szülök..Nagyon nehéz már ez a pár nap... :?

Vikci:A szívhangját a fejénél nézik?? :shock: Ezt nem is hallottam!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Sziasztok!

Igen Zsu a fejen mérik a szivet. Pedig még mondták is az előadáson de én teljesen azt hittem eddig, hogy ott ahol nekünk van a kisszivünk ott nézik. De nem, tudom miért hittem azt. na mindegy rögtön beugrott amikor mondta a nőci, hogy milyen zizi vagyok. Erről is volt előadás a SOTÉn.

Viki,

ez tényleg az. Szerintem felszereltségtől függ minden. mire van pénz és mire nincs. De erről a CTG-ről még nem hallottam. Oxitocyn az nem veszélyes? Mindíg kötnek be? Vagy csak ha nincs fájástevékenység?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Gyors bekukk, de látom még a legtöbbünk egyben van.
Nálunk helyzet változatlan: görcsölgetések estefelé, derék/ hátfájás, meg fáradtság ezerrel.

Andi!
Szép poci!

Eszter!
Drukk neked, szerintem te leszel a következő!

Vikci!
Anyukám is mondta, h. kórház látogatási tilalom van (legalábbis náluk Kaposváron), nem tudom ez a papás szülésekre is vonatkozik-e, illetve h. szülés utánra is.
Ha igen, akkor én sem mostanában szeretnék szülni (elég szar lenne csak kórházi kaját enni, amikor a finom husilevesedet is ehetném :D ).

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera,

anyósom is mondta, hogy amikor Bécit szülte szintén influ miatt látogatási tilalom volt. És mondta ő is, hogy nagyon éhes volt.

Képzeld anyumnak tegnap hozták a kajcsit most mesélte apum, hogy a szomszédnak nagy szelet hús volt anyunak meg krumplipüré egy kis morzsolt hússal. Apum szóvá is tette. De ez megy egy hete. Nem értik a nővérek sem, hogy miért kap ilyen kaját. Nincs húsdiétán meg ilyenek csak egyszerűen spórolnak rajta vagy mi? Teljesen fel vagyok háborodva. Ha apu nem vitt volna neki kajcsit akkor éhen marad. Szó szerint. Mert azért étvágya az van az állapota ellenére. Holnap megpróbál neki beküldeni a nővérekkel kajcsit. most jól felment a pumpám.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vera,

beelőzöl? Nem bánom csak tényleg ne legyen látogatási tilalom. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci!

Mondanám, h. megérzés, és igen, de már nem hiszek annyira a megérzéseimben (elvileg az is megérzés volt, h. lányom lesz, erre rácáfolt a kiskukis).

Szegény anyud! Én sem értem ezt...Mondjuk nekem van miből leadni, de azért rögtön a szoptatás elején nem lenne jó éhezni...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Eszter,
Köszi :wink: apa meg a fürcsi már kipipálva, a csípőst most nem merem, de a gyömbért még kipróbálom. Az is lehet, hogy egy napon fogunk babázni :wink: Amúgy igazad van még sok idő van addig, és nálam tényleg bármikor beindulhat, időzített bomba vagyok :lol:
Vendég

Sziasztok!

Vikci!

Az oxitocin nem veszélyes, azt adnak szülés közben is. (legalábbis én kaptam akkor is) Amit POSE alatt adnak, az nagyon lightos verzió, és a 38., 39. héten egyszer van ilyen, meg a kiírás napján, és utána minden 2. napon. Ez független attól, hogy alapból is van-e méhtevékenység, egyszerűen itt ez szokás, hogy a 38.betöltött héttől így csinálják. Én Petinél marhára féltem etől, ésmeg is akatam úszni nagyon, de nem ment (3x voltam ilyenen) MOst tkp.nem érdekel, és szerintem nem is húzom a 38. után már sokáig :wink:

Vera!

Itt is látogatási tilalom van a szülészeten, de apukát, ha egészséges, beengedik a szülésre, csak hát ugye utána nem jöhet látogatni :?

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki,

azt tudom, hogy szülésközben adhatnak ilyet. Mega szervezet is termeli.- És ha nem eléggé tágulsz akkor adnak. Így már értem. Meg ha nem volt belőle gond akkor okés.

Pandi,

mégiscsak kibírta Dóri baba a tárgyalást? Ú már csak 4 nap. Vagyis bármikor . Tudom ezt már leírtuk sokszor. De én is úgy jövök már mindennap, hogy hátha már kibújt ez a kiscsaj.
Lehet, hogy már túl sokan akarjuk látni és szégyenlősködik. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci!

Nem tudom, a táguláshoz van-e köze, mert nálam azzal semmi baj nem volt, így azért nem kaptam volna (már bő 4 ujjnyival értünk a kórházba, mellesleg most is így szeretném :wink: ). A fájásokat viszont baromira felerősíti! Ez tuti!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

igena fájásokat amik következtében ki kéne tágulni. De sajnos van akinél ez sem segít. Remélem én is, hogy szerencsém lesz és jól tágulok majd. És neked is ezt kívánom megint csak, hogy gyorsan és jól tágulj!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci!

Köszi. Remélem minden rendben és gyorsan zajlik majd Nálad is! :) És nem akkor, amikor síel a dokid! Enyém holnap utazik el olaszo-ba!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Kedves Kismamák!

A segítségeteket szeretném kérni!
Szakdolgozatomhoz keresek minimum 4. hónapban járó kismamákat, akik kitöltenének 2 kérdőívet! Ez természetesen név nélkül történik, csak adatfeldolgozás céljából, de nekem nagyon fontos lenne minél több kismamával kitöltetni a kérdőíveket (nem hosszúak!!!).
Tudom, sok dolgotok van a babátokra várva, készülni az érkezésére, de ha mégis lenne erre egy kis időtök és persze kedvetek, akkor én nagyon hálás lennék!!!
Mivel új vagyok itt, nem tudom, mi lehetne a módja, talán ha itt írtok, hogy oké, akkor privát üzenetben küldöm a kérdőívet (talán így működik..vagy ha nem, akkor emailben.)

Nagyon köszönöm előre is, ha van, aki tud segíteni!!!

Szép babavárós napokat mindenkinek!
bikkmakk

Sziasztok!Én egész éjszaka kb.3 órát aludtam, úgy fájt a pocim.Már azt hittem menni kell, de sajnos nem..Azóta is fájdogál, most is mikor lefeküdtem a hasam alja szúrt, meg mintha hullámzott volna..Valami ilyesminek kell elképzelni a fájásokat???Csak azok sűrűbben jönnek, és sokkal jobban fájnak??Aki tudja légyszi írja le nekem, attól félek nem veszem majd észre, mert ilyet is hallani, hogy nem fájt annyira, mégis kitágult már a kismama.Nekem mikor megjött akkor sem volt sosem görcsöm...

szemokzsu

Jajj, mindig lemarad valami!!

Vikci:Sajnálom anyudat, nem is értem egyáltalán hogy tudnak ilyet megtenni egy beteg emberrel, amúgy sem adnak nagy adagot, dehát ez tényleg felháborító, hogy egyiknek ennyi, másiknak annyi jár..Az ellátást persze fizetni kell..., mégis néha olyan embertelenek!!!

Panda:Te szegény!!!Már nem nagyon birhatod, gondolom.Főleg hogy 4 nap!!!Tudom magamról, én minden egyes nap várom, de semmi, és reggelre mindig olyan szomorú és csalódott vagyok!!!Olyan mintha még évekre lennék a babámtól, pedig elvileg csak pár nap, de egy délelőtt is egy örökkévalóságnak tűnik!!!KITARTÁS!!!Én is beszélgetek Martinkával hogy már nagyon várjuk, és jöhet, de nem akar.... :cry:

szemokzsu

Csajok..én csak olvasok..és drukk drukk nektek :D
Vendég

Zsu, nem vagyok nagy szakértő, de én sem tudtam, hogy amit érzek, az az... :D Szerintem ha bizonytalan vagy, hívd fel a szülésznőd vagy a dokid!

meri

Jaj, Panda! Kis hülyeség, de javítanád: Bia 3100g-mal született. Csak félrenyomtam az sms-t. ;)

meri

Zsu,
Hát azok tuti fájnak de hogy mennyire? Számomra is kérdésesek ezek a dolgok :roll: Egy biztos azok rendszereséggel jönnek általában, szóval pl. 10 percenként ezt megkülönbözteti őket a jóslótól. Gondolom akkor ezt érdemes figyelni, legalábbis nekem ezt mondta a szülésznő. Ilyenkor kádba kell ülni és ha elmúlik a melegtől akkor nem igazi fájás, ha nem múlik akkor igazi. Na valami ilyesmire emlékszem :lol:

Meri,
Persze javítom :wink:
Vendég

Zsu,

én is pont ezt akartam írni amit Pandi is írt, hogy megfelelő időközönként és legaLÁBB 40MP-IG tart.
Nekem is ezt mondta a szülésznőm. Meg azt is ha nem megy az elalvás akkor egy deci bor vagy amit szeretek. Akár éjjel is. Főleg ha joslófájások vannak. :-)

Pandi,

tökéletesen emlékszel.:-) Már várom, hogy mikor tesztelhetem ezeket a dolgokat. De nekem egyenlőre csak a baba mozgása fáj.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci!
Köszi, azért sikerült megnyugtatnod ezzel a fekvés témával kapcsolatban. Én is mindig azért parázok, mert előfordul, hogy fent érzem a csuklást, majd mindenhol, aztán lent. Szóval nem tudtam mire vélni a dolgot.
Ha pedig a buksiján nézik a szívhangot, akkor valóban lent van neki. Mert mindig a köldököm alatt egy ujjnyival enyhén balra van szívhang. És most alig találták meg, gondolom akkor azért mert már talán a "helyén" van a fejecskéje és nehezebben lehet érezni a feji ütőeret.

Pandi!
Hihetetlen, hogy te még mindig 2in1!!! Tárgyalás ezek szerint megvolt, Dóra baba élvezte ott bent a műsort... :-)

Nálam még mindig alhasi görcsök du. 3-tól folyamatosan, néha a szeméremcsontomban szúrkálás, amikor megyek, keményedés 2-3szor naponta, de amúgy ennyi.
Azért bízom benne, hogy ez már jelzi, hogy talán valamivel előbb beindulnak a dolgok. Dehát erre nem igazán lehet adni, majd kiderül!

Valaki esetleg a hétvégén nem akar elindulni?????????? :D :D :D

További szép estét!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Szerintem se lehet adni ezekre. Nekem óránként van legalább 5 keményedés és mégis egyben vagyok :D olyan váratlanul fog ránk lecsapni a szülés, hogy csak na :wink: :lol:
Vendég

Hali, PAnda tűzés már szülni, mert kishíján beelőztem délután :shock: brutál másfél órás nonstop görccsel megnyílt a külső méhszájam, szerencsére a dolog itt abbamaradt és végül haza is engedtek, de 1 hét fekvés és magnézium, egyelőre más nem kell. De nagyon megijedtem :shock: :shock:

Nézzetek utána, hogy lehet-e papásat szülni az influenza miatt, mert pl a SzentImrében nem engedik... elég gáz. Ott ülnek a halálsápadt kispapák sorban a padon a szülőszoba előtt, a szívem szakadt meg értük meg a bent vajúdókért.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pati!

Nem semmi! :( Sajnálom, hogy így jártál, pihizzél akkor amennyit lehet ! Még jó, hogy Neked is megállt ennyivel! Mg-t mennyit írtak elő? Nekem 3x2-t kell szednem.

Pandácska!

Most már Te jössz tutira, na meg Eszter hétfőn, de addig van még 2 nap! :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Fájásokhoz: nekem nem volt renszeres, nem tudtam mérni úgy, ahogy kellett volna (10 perces meg ilyenek), viszont a fürdő valóban bevált!!! Erősödött tőle...

Húúú csajok, úúúgy sajnálom ezt az influenzás időszakot!!! Remélem, mindegyikőtök úgy tud majd szülni, ahogy eltervezte!!!!

meri

Sziasztok,

Vikci,

Jobbulást kívánok Anyukádnak, felháborító ahogy vele bántak a kórházban

Mindenkinek megy a drukk, aki a finishben van

:(( most néztem a Szt. Imre honlapját, nagyon úgy tűnik nem lehet apás szülés nálunk...Mpatr, köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmemet
Persze érthető, meg minden, de nem erre készültem lelkiekben ( olyan jó lenne ha mellettem lehetne és foghatná a kezem)
hétfőn NST + Uh, megkérdezem, hátha mégis lehetséges...

Andi

Kép
danidaniel

Pati,
Te hát hogy vigyázol a kis vőlegényünkre? :shock: Tessék pihenni lábakat feltenni stb. Hétvégén megyek szülni most kipróbálom a pozitív programozott gondolkodást :D csak még gyorsan csinálok egy nagytakarítást megint.

Andi,
Nem mehet be az apuka? :( Juj ez nagyon rossz, én ettől féltem :( Ma felhívom a szülésznőmet. Csütörtökön még lehetett nálunk együtt szülni, remélem nem változott.

Meri,
Akkor a fürdő a döntő :D
Vendég

Bocsi, nem akartam senkit ijesztegetni az apanélküli szüléssel...de tényleg ez van..
A folyosón vele vajúdhattok, de nem jöhet be... a folyosón meg mégse bújhat ki az a csibe..... :? :? :? :? :?

Pandi :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Vikci, na pont ezt írtam a múltkor. Ha nem figyelsz oda a kórházban fekvő rokonodra, kinyírják :shock: :shock: magyar eü spec.

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

Én is csak ilyen rossz hírekkel jövök.A sote 1-en is látogatási tilalom van,még nem lehet tudni,ott lehet e apa a szülésnél! :( Én is beteg lettem,így azt sem tudhatom mi lesz a szüléssel! :( Nagyon igyekszem gyógyulni! :roll: Nos ez a látogatási tilalom rengeteg problémát okoz majd,pl ki hozza be,viszi haza a cuccokat,mert itt kell vinni babaruhát,pelust...mindent,de én 1 napig intenzíven leszek,ahová nem vihetem,de ki hozza utánam? Szóval kattogok rendesen,mi lesz.

Vikci!

Felháborít amit tesznek anyuddal. :evil: Tegnap én is beszéltem a diétás nővérrel a speckó kajám miatt és tudod mit adnak majd,vízbe főtt rizst és krumplit.Ők ezt tudják nekem biztosítani! :shock: Szerinted?És akkor majd be sem jöhet senki egy kis kaját hozni!Biztos sok tejem lesz így és gyorsan gyógyulok!!!! :evil: Annyira undorító a magyar egészségügy.És ezek a dolgok továbbra sem a pénzen múlnak. :(

Pandi!

Takaríts csak,hátha éppen ettől sokal be Dorka és akar kibújni! :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Megfogadtam, hogy nem irok....

De az egészségügy... nagyon tévedtek abban, hogy mennyi minden nem a pénzen múlik. Igenis a pénzen is múlik, mert ha nem kapnak rá keretet, hogy többet nyújtsanak, már bocs, de nem az orvosok és a növérek fogják állni, hogy megfelelő körülmények legyenek és megfelelő kaja. Azonkivül rengeteg mindenben meg van kötve a kezük, ami miatt nem tehetnek meg dolgokat, mert őket fogják meghurcolni érte. Persze ezt, aki nincs benne, a büdös életben nem fogja megérteni, csak húzza a száját és "köpköd" a nővérekre meg az orvosokra, rosszabb esetben úgy beszél velük, mint aki felsőbbrendü és neki mindenhez joga van... persze....
Ők is emberek, nekik is van felettesük és nem utolsó sorban kétszer annyit güriznek p..csa pénzért és végzik a mocskos munkát, mint sok más ember és mégis ők vannak lenézve és elhordva minden szemétnek, mert a "beteg" nem tehet meg mindent kénye kedve szerint. És ha beeengedné a nővér a látogatási tilalom ellenére a hozzátartozót, majd őt rúgják ki érte... gondolom, hihetetlen, merthát úgysem derül ki, ki volt az alapon... csak aki egy kicsit is azért csinálja ezt, mert szereti a szakmáját az nem fogja kockáztatni az állását egy látogató miatt....
Lehet veszekedni velük, bunkónak tartani őket, de továbbra sem rajtuk múlik az egészségügy sorsa.... ott a Kossuth téren kellene kiabálni abban a szép nagy házban azokkal, akik a törvényeket hozzák!
Ennyi..... most már lehet engem is utálni!
Vendég

Pumpóka!

Szerintem itt senki sem az eü. dolgozókat szidta azért, amert nem olyan a helyzet, amilyennek lennie kéne! MIndenki tisztában van vele (hisz mindenki dolgozik, vagy dolgozott valahol) hogy ma magyarországon semmire nincsen pénz. Sem a z eü-ben, sem az oktatásban, sem a rendőrségen, sem pedig sehol................. Szóval nem a dolgozókkal van baj, hanem a rendszerrel, mert bizony annyi tb-ért, amit befizettetnek az emberrel, vagyis már ugye meg sem kapod azt a pénzt (mert állami cégnél vagy és alapból levonják) elvárható lenne bizonyos "emberhez méltó" színvonal. Nagyon szomorú, hogy ez ma itthon nem biztosított! És, emellé még nagyon sok ápolónő és orvos is rohadt bunkón beszél az emberrel, én megértem, hogy elege van, megértem, hogy kevés a pénz (mellesleg kinek nem az) hogy gondjai vannak, én mindent megértek, de amikor Petit szültem, és úgy kellett könyörögnöm első gyerekesként, hogy ugyan már valaki segítsen, hogy kell tisztába tenni, vagy mellre rakni a gyereket, hát mindenki húzta a száját ezerrel. :evil: Én mit csináljak, ha nem tetszik a rendszer?????????????????????

Bocs csajok, de muszáj volt!

Ja és Pumpóka, szerintem senki nem útál, csak leírtad a véleményedet, amihez jogod van, és nekem is és a többieknek is és nem kell, hogy ezek egyezzenek! :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Eszter,
Reménykedem, hogy takarítás közben kedve támad megszületni :lol: vagy nem, mert látja milyen a nők sorsa :lol: Hétfőn mikorra kell menned? Ha beteg vagy akkor is megcsinálják?Mennek a gyógyitó drukkok!
Vendég

Eszter!

Drukkolok, hogy meggyógyulj hamar és rendben legyen minden hétfőn az eredeti tervek szerint! :wink:

Pandácska!

Dorka szépen kivárja a kiírt időpontját! Pedig ki gondolta volna, hogy így lesz! :wink:

Sajnálom, ezt a látogatási tilalom dolgot! :( Itt nálunk szülni bejöhet apuka, csat utána nem lehet látogatni! Legalábbis most még ez van.

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Pandi!

Vasárnap este 7-re kell befeküdnöm,bár papíron már fekszem náluk,csak hazaengedtek.Nem mondtam meg senkinek,hogy beteg vagyok, és igyekszem tartani magam ehez.Mivel még csak hőemelkedésem sincs,csak a torkom fáj nagyon,meg az orrom folyik,így nem szólok,mert szerintem egy kis orrcsepp,meg coldrex kipofoz.Ha nem és belázasodnék,akkor persze szólok és majd kiderül. :roll: Köszi a drukkot.Hát igen,ami a női sorsot illeti,ma a férjem felemelt egy tepsit,amiben ázott a ráégett kajcsi,hogy el tudjam mosni.Majd fintorogva a kezembe adta és azt mondta,ne én ezért nem lettem nő! :lol: A lépcsőzés is segít még,meg a négykézláb súrolás. :wink: Egyébként valamiért én is azt tippelem,egyszerre szülünk! :D

Pumpóka!

Szerintem sincs azzal gond,hogy leírtad a véleményed,bár én nem osztom mindenben,sőt,inkább nem mint igen,de nem baj az,hiszen mind másként gondolkodunk a dolgokról,így kerek a Világ! :wink: Úgyhogy nem akarlak én sem bántani,sem meggyőzni a véleményemmel,csak leírom én is.A fásult,flegma és közönyös hozzáállás nem pénzprobléma.Én sajnos rengeteg rosszal találkoztam mostanában,sok egészségügyi problémám van így rengeteg helyen megfordulok a külömböző vizygálatok kapcsán.Természetesen van lelkiismeretes hozzáértő orvos és nővér gárda is,így még élek :lol: ,de az ellenkezője nagyobb számban fordul elő az én személyes tapasztalatom szerint.De annak csak örülök,ha van aki pozitívabb élményeket is szerez az egészségügyben,mint én.

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Viki,
Nálunk is ez van, hogy szülni még bejöhet de nincs látogatás. Hát igen kivárja a dolgokat szépen, bezzeg elötte nagyon sietett :D

Eszter,
Ha így maradunk bevetem a lépcsőzést mint lehetőséget, bár most még takarítok, csak néha megpihenek a gép elött :D nagymamám jobb formában van mint én :oops: :lol:
Vendég

Pumpóka!
Sok mindenben igazad van.
Vannak, amik a pénzen múlnak, és vannak, amik nem. Az oktatásban és az egészségügyben sajnos hiányzik egy követelmény-rendszer, egy szűrő, amivel nem engedik be azokat, akik nem szívvel-lélekkel, hozzáértéssel végzik. Persze más kérdés, hogy örülnek, hogy még van valaki.
Az orvosok nagy részét most hagyjuk, jómagam állatorvos vagyok és tudatosan baromi ritkán használom a Dr. titulust, mert hányok tőle. Illetve attól, hogy ez a réteg legtöbbször a nagy semmi köré font státusz-szimbólum mögött rejtőzik. Kevés az Orvos és több a Doktor Úr. Sajnos a nővérsk, ápolók ebből a szempontból is kiszolgáltatottak és a pénztelen egészségügynek is ők isszák legtöbbször a levét. Jogos, aláírom. Ezek után annak a kevés embernek szabadna ott dolgoznia, aki ezt a terhelést úgy kibírja, hogy tud még mosolyogni és figyelemmel ellátni a beteget. Lehetetlen? Meglehet.
Csakhogy 2 évvel ezelőtt a 96 éves nagypapámnak, aki lábadozóban volt egy agyvérzésből és igazoltan felgyógyult közben egy tüdőgyulladásból, merő durvaságból és figyelmetlenségből kilyukasztották a vastagbelét a kórházban egy beöntőcsővel. Iszonyú kínok között napokig élt még és senki sem tudta, mi baja. Könyörögtünk egy uh-ért, hiába. Aki tanulta, tudja, szinte lehetetlen, mégis őt nem a sokk, hanem a hashártyagyulladás vitte el. Bivaly szervezete volt. Bizonyítani tudom, hangfelvétellel, hogy a kórboncnok elismerte a kórház hibáját, majd napokkal később lepapírozta a kórház. Nem pereltünk, mert ez is azokon az ártatlan embereken csattant volna, akiknek nem akartunk kellemetlenséget, de a mai napig fáj, ami történt. Hidd el, ez NEM PÉNZKÉRDÉS!!
Ez is, ahogy Vikci édesanyjával kapcsolatban ő is biztosan tudna mesélni, az emberségen, az odafigyelésen múlik.

Orvos vagyok és tudom, mennyit számít, ha egy gazdinak csak annyit mondok, amikor becsukom előtte a rendelő ajtaját, ahol bent hagyta az alvó kedvencét, akit percek múlva műtünk, hogy "Vigyázunk rá." Nekem egy mondat, neki hosszú percek, vagy órák, amit kisebb rettegésben tölt. Pénzkérdés lenne?? Nem hiszem.

Még egy adalék, nem véletlen, hogy Norton VÁLASZTOTT szülésznővel és az ÜGYELETES orvosnál fog születni. Utalva a Te soraidra, és a magam elveire, ezúttal azt szeretném megbecsülni (pénzben), aki a munkát végzi.

Nem mentem és soha nem is megyek az utcára ezeket a dolgokat megváltoztatni és nem értek egyet azokkal, akik ezt teszik!

Kép
Kép

mpatr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?