Új privát üzeneted érkezett!

Na elszállt az egész.
Most csak röviden amire emlékszem.

Lora
Igazad van most aztán figyelhetünk rájuk.Emlékszem nekünk Daninál a legrosszabb akkor volt mikor egy magasságba került a pulttal.Állandóan beverte a fejét.

Ágiboldi
Éjszakai szopihoz hozzátenném én még mindig fejek éjjel 11 körül. :oops:

Kditke
Nagyon jó a kép Tomiról és a kutyusról.Megint nézegettem nem-e igazi. :D
Szívesen elküldeném a férjem,de ahogy a képeiteket nézem férjed se egy hátra huzódósnak néz ki,ha valami bohóckodásba kell benn lennie.Biztos nem főzés lenne a fő dolog náluk. :lol:

Ria
Jobbulást Beninek.Eza gyógyszer mire való pontosan? :oops:

Panka
Én is szeretnék így fogyni.Emilinek miért kell még tornára járnia?Ha jól olvasom akkor ő már lépeget?Vagy a stabil járásig nézik őket?
Nálunk Zsolti már Dani születése óta be van idomítva gyerek vigyázásra.Nagyon megbízok benne és kettővel egyszerre is el tudom küldeni boltba sétálni,játszótérre.Igaz Laura születése után pár honapig csak akkor vitte Laurát ha aludni kellett neki,mert nem nagyon tűrte ha az utcán sírt.De vannak napok mikor 2 óra vigyázás után mondja most 10 perc pihit kér. :D

Sági
Gratula Petinek.Még nem ismerek olyan gyerköcöt aki ilyen korán fel és le mászott a járgányról és még hajtotta volna.

Május nagyon jók a képek!

Nálunk miért nincs olyan játszóház ahol ki lehet próbálni az fp-s játékokat.

egyre többen írjátok a 90 napos diétát.Lehet neki kéne állnom.

Sajna mi holnap reggel megyünk dokihoz.Daninak nem akar lemenni a láza,Laurának meg a hasán és hátán derék részbe pöttyei vannak.Sajna olyanok mint Daninak voltak,mikor megállapítottás a tejallergiáját.Pedig még 1 kiskanálnyi tejterméket se adtam neki.Tudom az anyatejbe is van ha iszok,de eddig semmi baja se volt.Remélem nem az.
Új kaja csak a vöröshagyma volt.Attól lehet?

KépKép
KépKép
dana 1

Jaj még kérdezni akartam.

Naniciáról nem tudtok semmit?

KépKép
KépKép
dana 1

Szabi most jól van :roll: . Ha nem hajtja hátra valami miatt a fejét, meg nem lehetne mondani, hogy valami baja van. Akkor viszont kidüllednek a nyakán a dagi nyirokcsomók :( . Fél délután a két leányzó húzta-vonta :oops: , nagyon tetszett neki. :lol: Igaz, a szomszéd barátnő nagyija is itt volt, neki azért néha sok volt. De amíg ők élvezik. :wink:

Sági,
Jól haladtok a beszéd felé. :D Szabi még nemigazán jött rá, hogy a száját evésen és harapáson kívül másra is lehetne használni. :twisted:

Panka,
Szabinak már hónapok óta csak az a két repülőrajttal beindult foga van, de a felső ínyén semmi. Se fog, se sérülés. Natinál sem volt ilyen.
A depihez nem kell indok. :wink: Aminek indoka van, az rosszkedv.

Csongria,
Ha ilyen problémás a légzés, nem lenne jobb a Ventolin? Azt be kell fújni, azonnal hat, lokálisan, a Spiropent meg azért mégiscsak a bélredszeren keresztül szívódik fel. Nekünk azt mondta dokink, hogy bmelyiket használhatom.

Kditke,
Nekem is csak egy fogyókúrám volt sikeres eddig. De már szép lassan vissza is szedem, ami nem dob fel túlságosan. :evil: Lehet, hogy vissza kell térnem a csokielvonáshoz. Borzalom. :x

Pann,
Igy már sokkal jobban hangzik a porszívós dolog. 8)
Az egyetlenke alvása az mennyi ideig szokott tartani? Van köze az egy alvásra áttérésnek a jobb éjszakákhoz?

Timocska,
Apuka. :lol: Remélem, nem horkolt. :twisted:

Helga,
A felső jött először? Akkor Boldival együtt nem hallgattak az előírásokra. :lol:
Honnan csináltátok a felvételeket? Vhol a felhő és a repülő között? :roll: De mindenesetre jól néz ki. 8)

Pancsi:
Apával a tele nagykádban megy a buli, nem hül ki. De van, hogy újra kell tölteni. :wink: Addig általában, amíg meglát, mert onnantól kezdve jön az elanyátlanodott szerencsétlen gyermek vagyok c. műsorszám. Olyan 1-15 perc.

Kép KépKép
lorca

Dana,
Gyorsan megnéztem a Czeizel riportot, feltettem a linkjét. (remélem) Azért húzos a 15 éves anya és 18 éves apa. :? Nekem az "okos várandós kap influenzaoltást" nem tetszett.

Az döbbenetes, hogy minden 100. kisbaba szívrendellenességgel születik. :shock: Azt viszont nem értem, hogy ha ilyen egyértelmű a kapcsolat, akkor miért nem hívják fel erre a figyelmet?? Volt lázam, de hát kinek nem?! Hívtam ügyeletet, kérdeztem gyógyszerészt, háziorvost, a nőgyógyikatt a SOTEn, Péterfyben, ahová terhesgondozásra jártam. Senki nem válaszolt értelmesen, az egyértelmű válasz az volt, hogy ha nagyon akarok, vehetek be valamit, de csak akkor ha én nagyon ragaszkodok hozzá. :evil:
Fejlődési rendellenesség: láz: 8% az összes többi gyógyszer együtt: 2% :shock:

http://www.rtlklub.hu/videotar/index.ph ... arch=Mehet

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Egy kis történettel kezdem! Szerdai nap derült ki, hogy terhes vagyok. Másnap éjszakás voltam az ország egyik legnagyobb forgalmú szülőszobáján. Délután migrénem kezdődött, de nem mertem bevenni semmit. Mire este 8-ra beértem szinte elviselhetetlen volt. A szülőszoba tele volt és csak jöttek és jöttek a kismamák. Kilenc fele megkérdeztem az egyik dokit vehetek-e be valamit mert nagyon fáj. Kértem, hogy úgy válaszoljon mintha a feleségéről lenne szó. NEM-et mondott. Fél 10-re a nővérszoba padlóján csúsztam a WC-ig mert hánytam már. Inni se tudtam semmit, borzalom volt. Éjfél elött vittek fel az intenzívre, ahol infúziót és NUBAINT(opium származék, olyan mint a morfium) kaptam és reggelre jobban lettem. A 20. hétig minden nap fájt a fejem. Minden nap algopyrint szedtem :? Érdekes egy idős asszisztensnő a háziorvosi rendelőbe a 10. héten meg mondta hogy a 20.-ig fog fájni. De hogy honnan tudta! :shock: Ezt igy én nem tanultam!

KépKép
csongria

Dana! Gyógypuszik Daninak! Biztos nem könnyű így, hogy beteg! :( Az a gyógyi hörgőtágító. Azt mondta a dokinő, hogy ez egy "légcsapda" a kilégzés nehezített.

Lorca! Nem tudom, nekünk ezt írták receptre. Meg kaptunk egy theophilines kúpot, ha kihányná akkor azt adjam! :roll:
Gondolom, hogy a légnyomás változást nem bírják az asztmások illetve a légúti betegek! :roll:

Mégvalaki Szutyuri???

Sági! Petya jól van??? :?:

KépKép
csongria

Jo reggelt!

Koszonjuk szepen a kedves invitalast! Nagyon jol esett! A ferjem sajnos nem igazan ert egyet vele, hogy elmenjunk, mondvan messze van, es influenzas idoszak :cry: ugyhogy velunk inkabb ne szamoljatok.

Fog: en is nagyon meglepodtem a felso fogacskan, egyfolytaban alul sasoltam, mi a helyzet.

Megneztem a riportot. Dobbenet! Meg elkepzelni is rossz! :cry:

Sziv: Aron is sontokkel szuletett, a pitvari, ami nagyobb volt, de kevesbe veszelyes, feleves korara benott, a kamrai, ami alig merheto, de veszelyesebb, az meg latszik. Valoszinuleg az is be fog noni 2 eves koraig.
Ugy emlekszem, lazam nem volt a terhesseg alatt, volt egy fertozesem a 7. het kornyeken, ami hasmenessel, hanyassal jart, meg ugye volt a mehszajzaro mutet a 24. heten. Akkoriban seduxenen eltem.

Ria,
Ez iszonyatos!!! :shock: A 20. hetig ennyire fajt a fejed?
Nekem pont ellentete volt, azaz pont a terhesseg alatt nem fajt, nem volt egyszer sem a szokasos migrenem!

Sagi,
Orulok, hogy Peti mostanaban beszel!

Pancsolas,
kb negyed orat engedem pancsolni.

Dana,
8 hos koraig merted???? :shock: Akkor en a harom honapig tarto meressel meg semmi sem voltam! Pedig korulottem mar mondtak, hogy fuggo vagyok! :roll:

A Kekeses kepek a Kekes tetejen keszultek, ami kilogott a felhobol. Akkoriban volt itt a nyalkas, kodos ido december vegen, a Kekesen meg szikrazo napsutes.

KépKépKépKép
thelga

Csongria,
Akkor ez most asztma? :shock: Arról nem tudok sokat. De a Ventolint, amit be kellett fújni, alapban arra találták ki, csak azért írtam. Nem egyszerű beadni, pláne egyedül. :twisted: Amikor kedden dokinál voltunk, akkor volt ott egy kb 1,5 éves kisfiú, amint kiderült, első asztmás rohamát élte, bár mielőtt bement, nekem nem tűnt túl betegnek. De Szaszából ítélve nem vagyok egy nagy diagnoszta :wink: . A fújás azonnal hatott, jobban lett.
Azt hiszem, ezt a lázas, gyógyis, terhes dolgot már egyáltalán nem tudom, követni. :? Elég szörnyűnek hangzik az a 20 hét. Akkor lehet, hogy én mégiscsak jól viseltem a terhességet, csak nem tudtam róla. 8) Azért elég hitelesnek érzem Czeizelt. :roll:

Helga,
Akkor értem. :D Valahogy nem jött össze, hogy mentetek a felhők fölé. :oops:

Kép KépKép
lorca

Lorca! Persze! Én is hitelesnek tartom Czeizelt! Cak lertam, hogy mennyi gyógyit töltöttem magamba az első trimeszterbe! :? Persze azt nem lehet tudni,hogy ennek a sok gyógyinak van-e köze ahhoz, hogy Beni kissé le van maradva, illetve a kicsi luknak a szivén! :roll:

KépKép
csongria

Na megnéztem, a videót! Hát tanulságos amit mond!

KépKép
csongria

Sziasztok!

Én most csodálkozom, hogy mindenki porszívózza a babanózit, naponta akár többször is???vagy vmit félreértettem??? :roll: Mert én egyáltalán nem szívom, csak ha taknyos, bőven eláég akkor macerálnom vele.Miért szívjátok?Jön is vmi?Bocsi, most értetlen vagyok. :roll:

Ria!
Emili kb. 10-15 percig max. pancsizik, de eleve kicsit melegebb vizet engedek, mert a kád is sokat hűt.Nem hűl ki ennyi idő alatt a víz, igaz kb. 15 cm-es vízben fürdik.

Dana!
Igen,a stabil járársig kell tornára járnunk.
Esetleg új pelus Lauránál?Hagymától szerintem nem lehet.Csak derékrészen?Lehet beizzadt a nadrág alatt? :roll:

Emili megint zabás, reggel 300 ml tápit ivott :shock: , és most ebédelt :roll:

Szóval akkor egy babának sincs(szerencsére) ilyen íny sérülése? :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Panka! A lakást pórszívózom! :lol: :lol: :lol: Jajj akartam írni csak ki ment a fejemből ne haragudj. Beninek többször volt az Ínnyén ilyen kis fehér hólyagnak látszó valami. De nem aphta!! Én naív azt hittem a foga jön! :lol: Ez volt két hónapja és fél éve is! Sőt múltkor írtam, hogy rejtéjes okokból lila volt az ínnye! Azóta sincs fog! :lol:

KépKép
csongria

Jó reggelt!

Dana, az alap felállás szerint itthon dolgozom napi 4 órában, de ha van rá lehetőség, pl. Boldiapu szabin akkor inkább bemegyek és tömbösítve dolgozok 8-at (nekem ott sokkal könnyebb 8 órát dolgozni, mint Boldi mellett itthon 4-et), és akkor másnap szabad vagyok, pl. most :wink:

Panka, a lakást porszívózzák ennyiszer!Ó bárcsak orrot porszívóznának, akkor nem lennék lemaradva :lol: :lol:

Megnéztem én is Czeizelt, én már pont a terhesség elején hallottam is ugyanezt az infót tőle, de szerencsére nem voltam lázas.. Amúgy nekem a saját orvosom is ezt mondta, sőt a fejfájásra is azt mondta, h vegyek be valamit nyugodtan, ne szenvedjek (a spéci migréngyógyszert persze ne, mondjuk az olyan egyértelmű, h meg se kérdeztem)

Ria, jaj de borzasztó lehetett a fejfájás! Nekm is az volt mint Helgánál terhesség alatt nem volt migrénem, csak a legelején 1-szer, hánytam is mint a kutya gyógyszer nélkül.

Sági, Peti köhögése??

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Panka! Porszívó: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sági! Peti hogy van? Voltatok már dr-nál?

Ria! Olvastam a Szutyuris tájékoztatót, és nem túl szimpi, h 1.5 óránként 15 baba-mama váltja egymást. Még ha alaposan ki is szellőztetnek a csopik között, a játékok akkor is össze lesznek nyálazva....sztem az első csoportba kéne menni biztos ami biztos alapon, bár nem tudom, h az mikor van és kinek jó. Vagy túlparázom ezt az influenzás dolgot? :roll:

Gergő ma egyébként 10:27-kor kelt...nem térek magamhoz. Sztem a de-i alvását így tudja le, ezért alszik már csak egyet, ebéd után. Lorca ez az egy alvása ált-ban 1-1.5 óra. Bevallom, nekem ez így n kényelmes, úh élvezem a dolgot. :D :D

Naninca! Nekem is feltűnt, h nagyon eltűtetek! Rem nincs semmi baj! :roll:

Megnéztem a Czeizel riportot, n érdekes, Lorca köszi a linket! Remélem, mire mi a tesó projektbe belevágunk, addigra már sehol nem lesz az influenza. :roll: Azon viszont megint elgondolkoztam, h mi legyen a rubeola/rózsahimlő elleni védőoltással, úi ezen nem sikerült átesnem gyerekként, viszont mivel már 15 éve a kötelező védőoltások között van, elég kicsi a fertőzésveszély. :roll:

Lorca! Szabinál végül is nem diagnosztizáltak mumpszot???
Vendég

Sziasztok!

Lillus már másodjára alszik! :shock: :shock: :shock: :shock:

Nanicának meghalt a nagymamája, írta, hogy bizonytalan időre hazautaznak!

Nálunk a porszívó nincs elől, így csak kábé kétnaponta porszizok! :oops:

Ria!
Lillus is kábé 10-15 percig fürdik, úszik a fürdőszoba és Bali is tiszta víz általában. :)

Timi
Kép Kép
timocska

Pann!
És legalább te is 10:27-ig lustultál? :wink:

Május!
Köszi a bókot az illetékes nevében is! :) Megnéztem a képeket a picasán, KM is nagyon tuti az ikea forevör székben! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Naná, h aludtam! Gergő ébresztett. :lol: :lol: Még nem sikerült pótolni a 10 hónap nem alvást. :?

Tényleg, tényleg, írta Nanica, már emlékszem. :oops: :cry:
Vendég

Sziasztok, bemutatok nektek egy tapolcai lombikbabát!
2007 májusában született, 2. beültetés sikerült, egyszerűen gyönyörű Vele az élet!!!

Sziasztok,
itt a pici András. Képzeljétek indultam egy szépségversenyen, ahol persze nem a szépség, hanem az ismertség számít. Így tehát most természetes szépségemet és a te kedves ismerettségedet szertném felhasználni és szavazatokat gyűjteni.

http://www.egerszeginfo.hu/2/zegibaba_a ... 5&honnan=1

Próbáltam lenyűgöző lenni, remélem tetszenek a képek és talán rám szavazol.

Köszönöm szépen, puszika, puszika, puszika
bébibaba

Beszéltem a Szutyurival! Sajnos délelőtti időpont az nincs! Csak 16 órási. De az nekünk nem annyira jó ezért beválalt minket 15 órára. Igy csak mi leszünk. Megigérte, hogy áttörlik a játékokat az influenzára való tekintettel! Pann jó ez így? :)

KépKép
csongria

Ria!
Emilinek is lila volt az ínye, de pár nap múlva jött is ki a foga.Viszont ez a sebféleség múlóban van, bekntem Dologéllel, meg megmutattam ma a védőnőnek, mert itt járt.Azt mondta lehet egy kis cysta is, de szerintem csak kikaristolta a foga.

Porszívózás: :oops: :lol: :lol: Már mindent értek!Köszi! :lol:
Akkor megsúgom hogy heti 1x, ill. szükség szerint, ha kipotyog a sár a cipőből, vagy Emilka nagyon bemorzsál.
De szívem szerint vagy 3 naponta porszívóznék, de arra se energiám, se időm. :? :D

Voltunk sétálni, meg a játszótéren hintázni.Emilit nem tudtam kirángatni a hintából, úgy üvöltött mint akit nyúznak!Hazáig kiabált!Persze itthon már semmi baja nem volt. :twisted: Úgyhogy ezentúl csak óvatosan megyünk hintaközelbe. 8)

Kép
pankaa

Sziasztok!

Reggel megjártuk az orvost.Külön kérésemre és az aszisztensnő jóindulatának köszönhetően nem a tumultusba vittük őket.Daninak középfül gyulladása van.Eddig nasavin orrcseppet adtam neki,most kapott fül cseppet és antigyógyit.Mivel már 4-szer volt fülgyulladása felajánlotta,hogy ha akarjuk beoltja Pneumococcus fertőzés ellen.Hallotatok róla?
Lauránál meg még találgatunk lehet étel és mósószer allergiája.Kapott fenistil cseppeket és egy krémet amire jó sok mellék hatása van.Pl.:ne takarjuk le,mert nagyon beszívódik a bőrbe,égető érzése lehet....Ahogy gondolkodok eszembejutott,hogy mi mindig fürdetőkrémmel fürdünk és most átálltam a Baba tusfürdőre.És ott csallánkiütéses a teste csak ahol a hab éri.Remélem ez lesz,nem étel.

Ti kaptatok papírt a nem kötelező védőoltásokról?MI igen még a méhnyakrák elleni is rajta van.Pedig gyerekorvosunk adja,de átvevő papíron alá kellett írnom.

Lorca
Nagyon jól bírja a Szabi a gyűrödést. :lol:
Nekem se tetszett az infulenza oltásos beszéde.De sajna igaz,hogy tényleg alig világosítják fel az embert a szövődményekre.
Barátnőmnek sajna született szívbeteg gyereke.2 héttel korábban,mint Dani és 1,5éves koráig mindig elsírta magát mikor meglátta a fiamat.Náluk pontosan nem tudom mi volt/nem mertem nagyon érdeklődni/,de mikor megszületett valami a két kamra között nem fejlödött ki neki.Pesten műtötték és 4 hós korába mehetett haza akkor volt 3250g.Most egy stramm kisfiú akin nem venni észre semmit,de évente járnak fel katéterezésre.

Ria
Sokszor tényleg az idősektől többet tanul az ember,mint néhány könyvből.
Jó kis terhességen mentél keresztül.Opium származékos gyógyit kaptál?Nem lett volna jobb,ha gyógyszert adnak?Szerintem ne hibáztasd magad Beni késői mozgása miatt.Bizti nem ezért.Én nem vettem be semmilyen gyógyszert mégis Laura még csak kúszik.
Mi is hasonló kupot kaptunk Laurának mikor kruppos hörgőgyulladása volt./de csak 2 napig szabadott használnunk ,mivel nagyon erős kupp/Szerintem ez még nem jelenti azt,hogy asztmás.

Helga
Igen én sajna ilyen paramami vagyok.De azt hozzáteszem fiamnál csak 3 hós koráig szoptattam,mivel a férjem családja úgy állt mellém,hogy ha óránként adtam cicit,akkor mondogatták,hogy nincs tejem éhes a gyerek.Úgy kiidegeltek,hogy tényleg elapadt.Szerintem ezért is mérlegeztem.
Férjemnek mutattam a képeket.Ő nagyon szereti az ilyen témákat és ha jól láttam még kétszer újból megnézte,mikor elzavart a géptől. :lol:

Panka
Ha nagyon taknyos akkor szívom az orrát napközbe is,főleg délutáni alvás elött,de ha kevésbé akkor csak zsebkendővel törlöm.

Sági
Mi van Petivel?
Nem véletlenül azért nem beszélt egy ideig,mert koncentrált a motorozásra?Én úgy hallottam hogy ha van a mozgásba egy ugrás akkor a beszéd "áll" és majd folytatják.De majd Lorca bizti jobban tudja,sokat olvas ebbe a témába.

Timi
Én is megnéztem a képeket.Nagyon jók! még soha nem láttam ilyeneket.Zsolti elmentette velem az oldalt. :)
Lillus délután is aludt?Jó alvókája van.

Pann
Múltkor írtad csináltál pizzát.Te milyen recept alapján csinálod a tésztát?

Fürdés:Nálunk egyszerre fürdik a két gyerek.Kb.15-20 perc,ha ki tudom imádkozni őket.Igaz közbe mindig engedek hozzá melegvízet.

KépKép
KépKép
dana 1

Jaj elfelejtettem írni.

Laura kezd megszökni.Dani lement Apóshoz és véletlenül elfelejtette bezárni a bejárati ajtót.MI a nappaliba voltunk és a konyhára menet hallom,Laura sikongatva,ezerrel kúszik kifelé.Alig tudtam a lépcső tetején elkapni.Már elkezdte a lakás felfedezését,de mindig tudja mi a veszélyes dolog. :?

KépKép
KépKép
dana 1

Dana, igen, Boldi pl. megkapta a Pneumococcus elleni oltást. Mondjuk én minden oltást beadatok amit lehet, bár rámegy a gatyánk.. :D
Erről jut eszembe, aki nem tudja, gyerekorvosunk tanácsa: az agyhártya gyulladás elleni 1 éves kor alatt tb támogatott, sokkal olcsóbb. Viszont 1 éves kor alatt 2 adag kéne, utána elég 1. Így tehát, az ember kiváltja az oltóanyagot 1 éves kor előtt olcsón, beteszi a hűtőbe, és szülinap után beadják. (tudom, h már volt róla szó, csak aki lemaradt)

Ria, az opiumszármazék ráadásul nem igazán segít a migrénen :( migrénszakorvos mondta, és én is próbáltam már..

Panka, melyik játszira jártok? A jubileumira (koripályával szemben)? Az annyira jó, én már úgy várom, h nyáron menjünk Debrecenbe!

Kép
Kép
agiboldi

Dana! Nem asztmás Beni! De hogy is! Csak a drnő mondta, hogy az asztmás betegei is rosszabul lettek tegnap. Gondolom a hörgökre hat a légnyomás változás! A pneumo az a Prevenar? Azt mi is beadatjuk!

Ágiboldi! Nálam van a recept(agyhártya) nemsoká kiváltom! :wink: Engem kiütött akkor vénásan a Nubain. Fel se bírtam kelni reggelig az ágyból. :?

KépKép
csongria

Ma Szabi végre elérte, hogy szívrohamot kapjak. Lerántott a konyhában egy üvegtányért. A millió darabkáját térden csúszkálva sepergettem, szedegettem össze, minden kis rést átvizsgálva. Amikor hazajött Robi, Szabi lelécelt az előszobába (a kinyitott ajtó mögé esett a tálka), és amikor visszajött, rágcsált vmit. Egy nagy üvegdarabka volt a szájában. :shock:

Pann,
Szöszinek tüszős mandulája van. Most, két héttel az antibigyó után kezdtünk egy újabb kúrát. :( Ez most 10 napos. Már most januárban többet volt beteg Szabi, mint Nati az első... 1,5 évben. Ha hozzáveszem, hogy mióta beteg Nat, nem is merek belegondolni a jövő télbe. :shock:
Ha nem volt rubeolád (vagy csak nem tudsz róla), akkor sztem az oltás fontos lenne. Unokaöcsi most kanyarós, ami szintén benne van az MMR-ban.
Ti vettetek kedvezményes Pneumo oltást?

Dana,
Pneumo ellen Nati oltva van, Szabi 2 évesen lesz.

Láz-gyógyszer:
Egy kicsit olyan érzésem van, hogy az orvosok azért nem adnak/ajánlanak gyógyszert terhesnek, mert ha attól van rendellenesség, akkor az az ő saruk. Ellenben ha a láztól, akkor mossák kezeiket, még akkor is, ha ennek 4x akkora az esélye és megelőzhették volna. Ráadásul a gyógyszercégek meg sem csinálják költségkímélés miatt a vizsgálatokat, így tényleg saját felelősségére kéne felírnia. :roll: A Contergan óta azért eléggé érzékenyek lehetnek a gyógyszerekre. :?

Kép KépKép
lorca

Dana!
Jobbulást Daninak!
Emili már meg is kapta a Pneumo ellenit. 8)
Szerintem térj vissza a fürdtőkrémre. :wink:
Nálunk is alá kellett írni az oltásos papírt.
Milyen krémet kapott laura?

Ágiboldi!
Igen oda. 8) Akkor nyáron várlak egy minitalira! :D

Képzeljétek mikor mondtam a férjemnek, hogy fogytam!, ere ő:biztos amerül az elem a mérlegben! :twisted: :x :evil: Hát ekkora pimaszságot!!!!!!! :evil:

Kép
pankaa

Hellóka! :)

Tök jó, hogy tettetek a Picasára új képeket! :D Mind nagyon édi! Különösen jó, hogy végre a jóképű Kelemackóról is láthatunk képeket! :D
Van a művészi képek között egy kép név nélkül, és ha megveszek sem tudom kitalálni melyik gyerkőcről készült! :oops: Pedig nagyon tetszik! Szép a babó szeme nagyon! Szóval kiről is készült??? :?:

Oltások
Brigi még nem kapott semmilyen plusz oltást. De sajnos én a dokimtól még kérdezésre! sem kapok választ soha. :( Mi vajon miért nem kaptunk ilyen tájékoztatót?

Ria
Ahogy elkezdted a kis történetedet, hirtelen azt hittem, hogy most szerdán derült ki, hogy terhes vagy! :oops: :lol: :lol: :lol: Aztán persze tovább olvastam.
A spiropentet az öcsém asztmára kapta és van belőle spray is. Ő neki kb. 3 évesen volt az első rohama. Asztma-allergiát állapítottak meg nála.

Láz és terhesség
Szerencsére terhesen nem voltam lázas, csak egy picit taknyoltam a télen. Szerencsére azóta sem voltam lázas, (kiv. a mellgyulladásnál) pedig nálam ez nagy szó, mert én minden évben átestem az influenzán magas lázzal. Úgy látszik engem védett Brigi most meg talán a szopi. :roll: Vagy az hogy nem járok bkv-n. :twisted:

Panka
Az én párom is szokott hasonló kedvességeket mondani, ha megemlítem hogy fogytam egy picit. :twisted:

Dana
Jobbulást Daninak!
Nálunk ugyan nem okozott gondot a Gabi fürdető, de sztem is térj vissza a gyt-sre. Brigit egy kicsit talán szárítja a Gabi. :roll:

Lorca
Üveg: :shock: :shock: De ugye nem lett baja Szaszának?

Ágiboldi
Egy kicsit megkésve, de elhiszem, hogy nagyon fájhatott az ujjacskája Boldinak a könyvespolcnál. Szegényke! :( Ezek szerint otthon is folytatja a könyvespolc szemlélését, amit Brigivel kezdtek Timónál? :lol:

Na mennem kell, mert Brigi nyüszizik, apája meg pizzát süt. :)

Ja még egy kérdés:
Kb. 2 hete kap glutént direkt (tehát nem kiflicsücsök és társai). Most a napokban kapott először sajtot. Ma elég csúnya hasmenéses kakija volt ebéd után (tegnap kapott sajtot). De egyszer volt már ilyen a múlthéten amikor csak glutént kapott újdonságként. Ha tejérzékeny akkor inkább kiütéses nem? Gluténérzékenységnek milyen jelei vannak? Meg az már egy kis mennyiségtől is előjön vajon? Vagy lehet, hogy csak szimplán hozzá kell szoknia? Tanácstalan vagyok mitől lehet, mindenesetre most figyelem mitől lehet.

Meg olvasom, hogy 4-5 kakija van a gyerkőcöknek? :shock: :o Briginek 1 vagy 2 van naponta. :?

Tényleg megyek, mert nem bír magával a kiscsajszi! :D
lora7

dana
ez ám kúszás a javából :D

lorca
én az üvegszilánkszedésre azt hallottam, h széles ragasztószalagot kell a tenyerünkre tekerni és azzal végigtapogatni a padlót. arra a legkisebb szilánk is ráragad

ria
nekem okés 3-tól a szutyuri.

védőoltások
kele csak a kötelezőket kapja :oops:

sági
mi lett??

majus3

lora
kele is csak 2x kakil átlag

nem vagyok öreg róka gluténügyben, mert csak dobogókőn kezdtük, de az almából kiindulva az allergia/érzékenység kis mennyiség (kiflicsücsök) esetén is jelentkezne. szvl sztm ink a sajt a ludas. (bár az is sztm hamarabb jelentkezett volna és pöttyök mindenképp lettek volna én amikor suli mellett nyárimunkaként mosogattam egy nagyszállóban és mértéktelenül tömtem magamba a sajtot akkor lett rajtam fehérjekiütés :oops: )

majus3

Hehe, lefoglaltam egy kis almával. :D

Most néztem ezt a Szutyuris játszóházat, de ez márc. 30-ra van kiírva! Vagy már nincs hely és az a köv. időpont? Márciusban lehet mi is mennénk, de most tuti nem jó. :roll:

Panka
Mostanában Brigit sem lehet kiszedni sírás nélkül a hintából! Pedig pl. ma nem is igazán élvezte látszólag. :roll:

Porszívó
Panka: :lol: :lol:
Én kb. 2-3 naponta porszívózok alaposan, de az etetőszék környékét naponta többször is fel kell törölni, olyan kis malac Brigó.

Helga
Nagyon szupik a videók is! Hogy lesz valakiből meteorológus? Mindig is tetszett ez a szakma, uúgy mint az állatgondozó az állatkertbe. :wink:
lora7

Lora! Még csak az kéne, hogy most legyek terhes! :shock: :lol: A tejérzékenység általában haspuffadás, hasmenés,nyákos széklet, hányás főleg tejtermék után! Persze az ekzema is, de az bármitől lehet. Danáék tejétrzékenyek! Nekünk csak a védőnő mondta a tüneteket! :roll:

Május! Először is nagyooooon éééééédes Kelemackó! Nagyon szép tekintete van és az a nagy szőke haj! :D Okés lefoglaltam az időpontot! :D

KépKép
csongria

Jo estet!

Orulok, hogy tetszettek a videok!

Aron is megkapta a pneumo ellenit, a kotelezokkel egyutt. Ugyhogy mi mar letudtuk (pontosabban 2 eves kora korul lesz majd meg egy emlekezteto).
A meningitec-et is megkaptuk, en persze nem tudtam a trukkozest, a dokinom meg nem mondta, igy szegeny Aron 2x lett megszurva :(
A HPV ellenit mindenkeppen erdemes lesz beadatni a lanykaknak, de az meg raer, 9 eves koruk utan adjak, azt hiszem. Meg most nagyon draga, 30ezer ft, bar ahogy olvastam valamelyik metro ujsagban, az egyik varosban az onkormanyzat fizeti a lanyok oltasat.

Nagyon jok a picasas kepek, gyonyorkodtem en is ma a babakban! Mindenki nagyon aranyos, helyes :) Csinaltam egy uj albumot, ha nem banjatok: Veszelyes :)

Brigi,
Nyugi! Az elkovetkezo napokban figyelgesd a szekletet, meg hogy jonnek e ki pottyok. Aronnak is sok szeklete volt par napja, mondjuk nem hasmenesszeru, es az azota eltelt par napban folyamatosan neztem, milyen hatassal van ra a tejtermek. Egyik nap semmi ilyesmit nem kapott, masnap csak tejpepet, ma mar sajtot es tejpepet is kapott. Egyenlore semmi rendellenesseg. (lekopogom)

Meteorologus: az ELTE-n van 5 eves kepzes, matekon meg fizikan alapul (mindenki a foldrajzot gondolja), tehat ezekbol kell jonak lenni.

KépKépKépKép
thelga

Helga,
A 30 nem is olyan drága, Szabi kapott Rota ellenit, Nati nem, mivel akkor még nem volt. Így ő megkapja helyette a HPV-t. Én még magamon is gondolkodtam, csak ahhoz tudni kéne, hogy hordozó vagyok-e. :wink:

Üveg:
Üvegtörés után én felsöprök, felporszívózok, végül felmosok. De arra nem gondoltam, hogy az ajtót megkerülve kimennek az üvegdarabok. :shock: Szerencsére a bekapott jó centis darab nem volt éles. :? Igy a sértettségen kívül más baja nem lett.

Fogyás:
Robi is főleg röhögni szokott, amikor megemlítem, hogy fogytam pár kilót. :twisted:

Lora,
A gluténérzékenység kicsit húzósabb, mint a tej. Főként azért, mert nem nőhető ki, hiszen egy genetikai félrelépés. :? Hasmenés mindkettőtől lehet. De ha glutén lenne, akkor már pár kiflicsücsök is brutalizálta volna a mindennapjaitokat. Ez persze nem jelenti azt, hogy a sajt a ludas. :wink:

Kép KépKép
lorca

Lora,
Viszont hasmenős, hányós vírus mászkál a városban (reméljük ezt sem kapta meg, de a tejérzékenység miatti aggódást mindenképpen korainak tartanám). Legalábbis Zsófi után még egy csomó ismerős megkapta (és nem mindenkivel találkoztunk :oops: ). Kellemetlen, de gyors lefolyású és egyéb tünet nincs.

KépKép
bozotka

Helga
Hát pont ezért sosem lehet belőlem meteorológus. :oops: :lol: Matek, fizika... nem nekem találták ki.

Lorca
Hát most igen kisegítettél. :lol: Nem hinném, hogy glutén, mert az sztem öröklődő. Bár ha belegondolok van egy másodfokú lisztérzékeny unokatesóm. :? Na mindegy, lényeg, hogy most figyelni fogom. Másra nem tudok gondolni, mert semmi újat nem kapott e két dolgon kívül. (bár két hét telt el köztük kb.) Az is lehet, hogy beteg lesz, mert ma egész nap olyan fura volt. Nem tudom megmondani, hogy miért pontosan, de olyan fura. :roll: Persze nagyon remélem, hogy másért volt fura ma. :roll:
lora7

Lora! Utánna olvastam egy kicsit a tejérzékenységnak! Be másolom ide a cikket! :wink:

Csecsemõkorban, elsõsorban az élet elsõ hat hónapjában a szervezet ellenálló képessége éretlen, így nem képes "megbirkózni" a számára idegen fehérjékkel, melyek átjutva a bélfalon különbözõ immunológiai reakciókat indítanak el, melyek következménye az allergiás tünetek kialakulása lesz. Az allergia kialakulásában örökletes tényezõk is szerepet játszanak. Ha a családban mindkét szülõ allergiás, akkor 60, ha csak az egyik, akkor 30% az esélye a gyermeknek az allergiás betegség kialakulására.

A tünetek

A tehéntejallergia tünetei rendkívül változatosak. Az ún. korai tünetek, melyek a tehéntej elfogyasztása után azonnal vagy néhány órán belül jelentkeznek gyakran súlyosak, ijesztõek, néha a gyermek életét is veszélyeztetik (hányás, bõrkiütés, hasmenés, véres székürítés viszketés, gégevizenyõ, mely fulladást okozhat). A késõi tünetek, mint gyakori hasfájás, nyugtalanság, bõrkiütés, vagy a súlyfejlõdés lelassulása napokkal, hetekkel a tehéntej étrendbe történõ bevezetését követõen jelentkezhetnek.

Tehéntejérzékenységre utaló tünetek esetén csak akkor beszélhetünk bizonyossággal allergiáról, ha a tehéntej megvonása után megszûnnek a panaszok, illetve ismételt tej adására a tünetek újból megjelennek. Bõrpróba vagy vérvizsgálatok klinikai tünetek hiányában, pozitív esetben sem bizonyítják, klinikai tünetek mellett negatív eredmény esetén pedig nem zárják ki az allergiát.

Megelõzés, kezelés

Minden betegség esetén a leghatékonyabb gyógymód a betegség megelõzése. Tehéntejallergiánál ennek leghatásosabb módja a minél tovább történõ szoptatás. A Magyar Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium az élet elsõ hat hónapjában anyatejes táplálást javasol. Amennyiben valamilyen oknál fogva az anyatej nem elegendõ, vagy a szoptatás akadályozott, akkor a csecsemõ számára könnyen emészthetõ, az anyatejet helyettesítõ vagy azt kiegészítõ tápszer javasolható.

Ha már kialakult a tehéntejallergia, a kezelése elvileg egyszerû. A gyermek étrendjébõl a tehéntej, illetve a tejtermékek és minden tehéntejfehérjét tartalmazó étel megvonandó. Tej helyett a megfelelõ kalóriaés tápanyagszükséglet biztosítására speciális gyógytápszerek adhatók. Tejtermékek helyett féléves kor felett elsõsorban húsok (szárnyasok) ajánlottak. Marhavagy borjúhús (rokon fehérje a tehéntejfehérjével) azonban nem javasolt.

KépKép
csongria

Van még! :wink:

Tévhit, hogy a kecsketejet, juhtejet a tehéntejallergiában szenvedõk fogyaszthatják. Mindkét állat tejének fehérjeösszetétele hasonló a tehéntejéhez, ezért ugyanúgy allergizálhat. Ritka esetben az anya által elfogyasztott táplálék, pl. tehéntejfehérje átjuthatnak a csecsemõbe az anyatejjel, és allergiás betegséget okozhatnak. Ebben az esetben is fontos a szoptatás, de az allergiát kiváltó táplálékot az anya étrendjébõl kell megvonni és nem a csecsemõt az anyatejtõl megfosztani. A tehéntejallergia korhoz kötött betegség, a betegek 90 százaléka allergiáját 3 éves korra "kinövi", mindössze 10%ban lehet számítani az allergia késõbbi életkorra való elhúzódásával.

Tejallergia vagy tejcukorérzékenység?

Gyakran tévesztik össze a tehéntejallergiát a tejcukorérzékenységgel. Tejallergia gyanújával jelentkeznek, mert a gyermekeknél, pl. elhúzódó hasmenést követõen az addig panaszt, tünetet nem okozó tej hányást, haspuffadást, hasi fájdalmat, híg, vizes hasmenést okoz. Tejtermékektõl, fõleg savanyú tejkészítményektõl ilyen panaszt nem észlelnek. Ezekben az esetekben nem tehéntejérzékenység, hanem tejcukorbontási zavar okozza a panaszokat. Míg a tehéntejallergia a tehéntejfehérjére adott kóros immunválasz következménye, addig a tejcukorérzékenység, a tejcukorbontó enzim csökkent mûködésének a következménye. Ilyen esetekben elegendõ a tejcukorbevitelt csökkenteni, vagyis a tejet megvonni a gyermek étrendjébõl, de tejtermékeket (sajt, joghurt, kefir stb.) tûrõképességének megfelelõen fogyaszthat.

Szerző: Dr. Lőrincz Margit
Gyógyhírek
/A Heim Pál Gyermekkórház havilapja

KépKép
csongria

Lora,
Ha bármire allergiás vagy érzékeny, (csak hogy még magabiztosabbá tegyelek), nem jelenti azt, hogy azonnal reagál a szervezete. Lehet, hogy csak egy bizonyos mennyiség felett, vagy szépen megvárja a szervezet azt az összmennyiséget, amire reagál.
Ezen rágódok Nati ekcéma-diagnózisa óta. Azóta sem talátam semmi értelmeset, amire reagálhat és ki tudnám védeni.
Az öröklődésben mindig van egy első áldozat. :wink: De a glutén szerintem sem lehet az ok.

Kép KépKép
lorca

Elnézést, hogy egy kicsit hosszú lett, de gondolom ez azért mást is foglalkoztat! :)

KépKép
csongria

Sziasztok!

Köszönöm a részvétnyilvánításokat. Túl vagyunk a temetésen. Nem volt könnyű. Linus sokat segített, sokat nevettünk vele. Dédinek is a kedvence volt, tele volt a lakása a Linus képeivel. Anyunak is sokat segített, hogy ott voltunk. A hétköznapok lesznek neki nehezek, mert minden nap ment a mamához, beszélgettek, bevásárolt neki stb.

Linus az utóbbi két hétben finomította a felállási és a kanapé mentén szaladási képességét. Pakolja a fiókokat. Puszit dob, amit a párom szülei tanítottak meg neki egyik reggel és azóta nagyon ügyesen gyakorolja. Az első pár napban a szája helyett a pofiját ütögette :D

Voltunk tanácsadáson: 9 hósan 9140 gr és 72 cm. Két hónap alatt 340grot szedett csak fel. A kajálással még mindig hadilábon állunk. A pépesekből még éhesen is csak pár kiskanállal eszik, ezért próbálom a szopit minél tovább fenntartani. A darabosat, pontosabban amit ő kézbe vehet és haraphat, nagyon szereti, de sajnos abból sem találtam még meg a top favoritot. Kevés új kaját adtam neki mostanában. Kapott már zsemlét, falatozva nagyon szereti. Tegnap sütötökös margarinkrémet raktam rá, majdnem egy fél zsömlét megevett így.
Viszont ez így elég egyoldalú – bővítenem kell a repertoárt.

Kérdés: a kölespép milyen állagú elkészítés előtt? Itt még a reformboltokban sem találtam kölespépet, csak kölespehelyt, amit szintén el lehet vízzel, tejjel keverni. Állagra olyan, mint a kölesgolyó zacsijában megmaradt morzsalék. (Lehet ilyen pelyhet kapni a dm-ben is)

Ja és közben pisiltem egy egycsíkosat (negatív) :oops:

Most megyek olvasni: két heti lemaradásom van. - 10 oldal :shock:

nanica

Lorca!
Na örülök, hogy nem lett gond az üveggel!
Ugye milyen disznk a pasik?Bezzeg ha ők adnak le 2 grammot!

Lora!
Gluténérz:a kakiban nyilvánul meg főleg, megváltozik az állaga, szaga,mennyisége, nyálkásabb büdibb lesz.De szerintem csak most szokik hozzá a szervezete.Emilinek is 1-2 kaki van naponta, néha 3-4 felé is tudja darabolni a napi adagot. :twisted: Természetesen a tiszta pelusba! :evil: Többit Ria leírta.
Hát etetőszék környékén én is gyakran razziázok egy ronggyal.
Férjemnek is tetszett a meteorológusosdi, de elmúlt róla ez a fronthatás. :lol:

Bozotka!
Zsófinak boldog hófordulót!

Kép
pankaa

Dana

Igen a kutya is csak játék ! Van valami abban amit írtál, hogy a fiúk csak elbohóckodnák a dolgot !!!

Jobbulást Daninak !!!!
Tominak is van kiütése (semmi újat nem kapott és nem is használunk), mint Laurának, de neki a mellkasán, apró száraz barna pöttyek, ti milyen kenőcsöt kaptatok és mit mondott rá a doki ??? Ha nem múlik hétfőre akkor mi is megyünk !!! :oops:

Laura világkörüli útja elég veszélyes, bár szerintem ez a szó ami most rájuk ebben a korban jellemző: VESZÉLYES :o :o

Az én fiam is csak olyat akar csinálni, konektorba nyúlkálás, hálózati kábel nyalogatása, TV hátuljának szerelése ami nem biztos , hogy egészséges lenne neki !!!!! :lol:

Szegény barátnőd tényleg borzasztó lehet ha valakinek beteg gyermeke születik, mikor ilyet olvasok akkor döbbenek rá, hogy milyen hálásak lehetünk, hogy a miénk egészséges !

Pankaa

Porszívózás miatt szerintem ne aggódj, évi fél kiló kosz elfogyasztása javasolt a gyerkőcöknek, ha naponta 5x porszívóznál akkor nem lenne meg az adag !!!!
Nálunk jelentem megvan !!(mióta Tomi meg van )

Köszike a jelszót és a felhasználónevet !
Szuperjók a képek !!!!!

Hogy adsz Emilinek 300 g tápot ??? (és honnan tudod hogy most annyi kell neki ???) :o

A blogod is nagyon jó, mikor van időd írni ?(Mikor Emili alszik ?)

Védőoltásból Tomi megkapta minden kötelezőt és az agyhártyagyulladás elleni kettőt, még mielőtt elkezdtünk uszodába járni, nekünk a gyermekorvos így ajánlotta !

Fürdés kb 10 perc, apja tiszta víz, gyerkőc kiissza a kádat !

Ma nem kakált egyszer sem, tiszta ideg vagyok, bár 1 napja lecsökkentettem a csipkebogyó tea mennyiségét 4 dl-re szerintetek van hozzá köze ???

Nanica

Nagyon ügyes Linus puszidobó tudománya édes lehet !

Helga

Szerintem is drága a 30 ezer egy oltásért, pláne ha azt nézi az ember, hogy még mennyi másik is van amiért mind fizetni kell !!
Pl.: Pneumo.

Kölespépet még nem adtam így nem tudom milyen.

Körkérdés:

Gondolkodom, hogy 1 éves kora után Tominak sima tápszert (BEBA 3 Aktív) adok nem HA-t szerintetek ????? Hogy kell egyáltalán bevezetni ???

Lora

Nálunk is a férjem süti a pizzát, no meg a kelt kalácsokat is !!!
Matek fizika nekem sem volt a kedvencem, sem az erősségem !

Lorca

Jobbulást Szabinak !!!
Natinak azóta is megvan az "ekcémája" ?

Pann

Irigy-irigy a sok alvás miatt, légyszi mond meg Gergőnek küldje el a titkot Tominak is, mert ő már hét- fél nyolc fele ébred. Jobbik esetben nyolckor.
Éjszaka nem szokott felkelni egyáltalán ??

Május

Nagyon aranyosak a képek !!!!!!

Kép
kditke

Ria, Dana!

Mindkettőtöknek írtam privit, de még ott csücsül a kimenő fiókomban, ami azt jelenti, még nem kaptátok meg... láttátok? vagy küldjem újra?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Ditke!
Akkor íroma blogot amikor időm van rá. :lol: Általában amikor alszik igen, vagy ha nagyon elméjülten játszik, és hagyja. 8)
Azért adtam neki 300 tápit, mert reggel 200at szokott enni, de most nagyon gyorsan becuppantotta, és szívta az üres üveget, ebből tudtam, hogy nem volt elég, így csináltam még 100-at. :wink: azt is megitta. 8)
Beba-t szerintem nyugodtam adhatsz neki, már most is, de ha parázol, keverd ösze fele-fele arányban a HA-val(bár ez biztos nem szabályos, de én így csináltam :oops: :roll: ).
kaki szerintem nincs összefüggésben a teával, hacsak abban nem, hogy nem iszik annyit(vagy vizet iszik helyette?).De úgy tudom a csipkebogyó inkább fog>ha nem adod lazábbnak kéne lennie.De lehet kevesebbet evett előző nap, vagy olyat ami fog.

HPV oltás:pont mostanában mondták a tvben, hogy vhol meghaltak, de még nem tudni hogy biztosan az oltástól van-e?Itthon hétfőre ígértek választ az ügyben.De én amúgy sem vagyok híve az ilyen fajta újdonságoknak, szeretk éveket várni, hogy kiderüljön mi is az igazság.Lehet addigra be is tiltják, mert kiderül hogy veszélyes.
:roll: :?

Na mentem, megyünk sétálni. 8)

Kép
pankaa

Kditke,
Gondolom, kap majd egyéb tejtermékeket, vagy ilyesmiket tartalmazó dolgokat. Vaj, felvágott... akármi. Így ha gond van a tejjel, amúgy is jelezne. Bolti tejnél némileg jobb a tápi, én simán azt vennék (fogok) onnantól kezdve.
Nati ekcémaja olyan, mintha egy régi seb maradványa lenne, pici, száraz barna foltocska. Csak akkor feltűnő, ha figyelem. Még halasztom a bőrgyógyit az influenza lecsengéséig.

Panka,
Lánykáknak nem sokkal a pubertás előtt ajánlják a HPV-t. Így amúgy sem tehetnél mást, mint vársz. :wink: Nekem is sokszor az a dilemmám oltásnál, hogy lehet, soha nem kapja el, az oltással viszont én okozom a kárt, tudatosan. :roll: De hát végülis mindenképp az én felelősségem, úgyhogy mi oltunk. Nekem végső lökést az oltás felé apukám övsömörje jelentette. Addig volt némi rossz szájízem miatta, de azóta megnyugodtam. Igaz, már bőven előtte kapták az oltást. 8) Végülis igaz, amit írtál, az élet veszélyes. :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :)

Tök jó éjszakánk volt, csak 1-szer kelt a ded! :)

Dana!
Dani hogy van?
Egyszer Lillusnak is lett bőrbaja akkor, mikor a gyógyszertári fürdetőről áttértem a Níveára. Akkor visszatértem a gyogyósra, majd most nemrég a Johnsons-ra. Hál'Istennek semmi baja tőle. Pedig erről hallani a legtöbbet, hogy allergizál. Úgy látszik gyereke válogatja! :roll:
Semmi papírt nem kaptam a nem kötelezőkről, olyat, meg hogy aláíratnak, nem is hallottam! :shock: :shock:

Lorca!
Elhiszem, hogy szívbajt kaptál az üvegszilánktól! :wink: Én is majdnem, pedig csak simán egy pogidarabban akart megfulladni Lillus. Elég csúnya volt, ahogy hörgött meg fulladozott szegény. De túlélte! :lol: :lol:

Panka!
A pasik már csak ilyenek! Bezzeg, ha kicsit felszedsz, tuti megjegyzik! :twisted:

Lora!
Lillus kábé 2-szer kakil max egy nap.

Boldog hófordulót Tominak! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Dana,
Még egyelőre nem fenyeget az a veszély, hogy rendszeresen cici nélkül aludjon el, de egyrészt örülnék neki, hogy végre más is megpróbálhatná altatni, másrészről még azt hiszem nem vagyok felkészülve az elválasztódásra.

Panka,
Olyant, hogy a foga kidörzsölte az ínyét nem tapasztaltam. A Ria által említett kis fehér búb már újszülöttként volt az ínyén, de elmúlt.
Ez a porszívózás/orrszívózás összevonás legalább olyan mulatságos volt, mint a pöttyös túrógombóc.

Én azt mondom hagyjuk ezt a porszívózás témát, mert ha valaki még beírja pironkodó fejecskével, hogy csak óránként porszívózik, akkor sikítok.

Fürdés,
Mostanában már magában az 10 perc, hogy méltóztasson leülni a kádba. Áll a közepén, mint a rodoszi kolosszus, és ha megpróbálod leültetni, akkor ordít. Olyan jól adja, hogy tizedszerre is képesek vagyunk ellenőrizni a víz hőfokát, hogy tuti nem forró. Aztán egyszercsak leül, és játszik, mintha mi sem történt volna.

Hiszti,
Ki hogy áll? Sebi, eddigi önmagához képest, egy zsarnok-akarnok lett, tud velőtrázóan ordítani, és üvegrepesztően sikítani.

Lorca,
Jesszus, Szasza és az üvegedény. Sebi a 3 dl-es vastag üvegbögrémet rántotta le a partedli zsinórjával, tele forró teával. Szerencsére átrepült fölötte és úgy robbant szét, hogy nem fröccsent rá, de utána én is partvissal, hason csúszva papírtörlővel, porszívóval, majd kézzel szilánkmentesítettem, és természetesen másnap még találtam.

Nálunk a dokinő meg a védőnő nem oltáspárti. Van valaki, aki semmilyen nem kötelező védőoltást nem adat be?

Sebinek jó esetben van 1 kaki/nap.

Nanica,
Már aggódtunk a hosszú távollét miatt! Sok erőt a családnak, főleg anyukádnak!
Sebi kedvence, a szárított gubakifli a garai pékségből származik. Amíg azt rágcsálja, lehet mellé kanalazni mindenféle pépeset a szájába (kompromisszumos megoldás).
Egycsíkospisi: próbálkoztok, vagy ügyetlenkedtek?
A Holle kölespép, amit többségünk használ, az is kölespehely tulajdonképpen.

Fürdető,
Weleda-val fürdetünk (nekünk sosem írtak fel gyógyszertári fürdetőt, így a tiszta vízről tértünk át). Szuper jól bekrémezi a bőrét, de horror drága.

És most, ha az itthoniak is hozzájárulnak (alszanak), megyek és megnézem a képeket!

Orsi
Kép Kép
sno

Sno, hiszti témában csatlakoznék! Boldi konkrétan sztereotipikus hátra kétrét görnyedős fejét hátracsapós vörös fejű ordításba kezd egy másodperc alatt ha nem az van amit kitalált.. És ha mégis odaadom amit akart (nem gyengeség, vagy nevelési következetlenség, csak kipróbáltam :wink: ), akkor egy pillanat alatt abbahagyja, felegyenesedik és mosolyog!! :roll:

Kép
Kép
agiboldi

Hiszti:
Nincs. Szabi megkapja, amit akar. :wink: Sőt, inkább elébe megyek, teljes következetességgel :lol: . Amit nem szeretnék, hogy megkaparintson, vagy megcsináljon, azt nem is látja. Szerintem a hiszti eléggé öngeneráló, így inkább megelőzök. Bejött.

Fürdető:
Többnyire a tiszta víz a nyerő, vagy hajmosáshoz J&J. Lehet, hogy azért hallani a legtöbb negatív kritikát a Johnsonról, mert ez a leggyakoribb? :roll:

Orsi,
Mi baj az állva fürdéssel?

Timocska,
A sima fulldoklás már meg sem ráz. :lol: Szépen megvárom, hogy visszatérjen a színe. 8)

Kép KépKép
lorca

Ria
Köszi a kimerítő tájékoztatást. Ez alapján nem hinném, hogy tejallergia lenne. De nem is hiszem, hogy glutén. Marad rejtély...

Hiszti
Brigi is képes velőtrázó hisztire. A leghelyesebb, mikor az ölemből lerakom a földre játszani és egyből görbül a szája. Visszaveszem felfelé, ha lerakom lefelé. :lol: Tök vicces, kipróbáltam. :lol: :lol:

Kditke
Tomikának boldog 11. hót kívánunk Brigivel! :D

Orsi
Hogy milyen oltást fog még kapni Brigi azt nem tudom, de egyelőre még semmilyent nem kapott a kötelezőkön kívül. Az tuti, hogy a bárányhimlőset majd beadatom legkésőbb bölcsi előtt. De a többit még nem tudom. :roll:

Ma írtó büszke vagyok magamra, megmostam az ablakokat, kizárólag azért mert a függönyöket is kimostam. :D Olyan jó túl lenni rajta. :D

Ma apával kimenőt kaptunk, jön Brigi keresztanyuja vigyázni Brigire. Csak fürcsire kell hazajönnünk! Tök jó lesz! Már úgy vágytam rá! :D
lora7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?