Új privát üzeneted érkezett!

csenge, igen, be kell scannelni

sniky
 
 


Szia Vica!

Igen, igen, minden Kútvölgyis info jól jöhet. Ki a dokid?
Édes a kicsi babód!

Nálam egészen jól látható az UH, majd én is megpróbálom feltenni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Lányok!!

Nekem most a mai nap nagyon rossz, nincs kedvem semmihez (de még az élethez semm) :cry: :oops:
Pedig amúgy boldog vagyok hogy ott a pici a pocimban, de mégis.
Dolgozni se akarok, de haza menni sem!! Uncsi van! :cry: :x

Kép
Kép
minimano74
 
 

 
 

Sziasztok!

Hát egy napot nem voltam és jó sokat írtatok!
Tegnap voltam a leleteimért aztán a védőnőnél, megkaptam a kiskönyvemet!!!

Mákszem!
Nagyon szép kisfiad van!!!
Hát elhiszem, hogy félsz, nehogy megint kinyíljon a méhszájad! Drukkolok, hogy most minden rendben legyen!!!!!

Aki a Kútvölgyibe fog szülni és infó érdekli én is szívesen segíthetek, Norbit ott szültem!

Újaknak üdv!!!

Csenge!
Nem tudom, hogy érdekel-e még a köhögésgyógyszer a kisfiadnak! Én mindig Prospant veszek, nekünk az nagyon bevállt! Nagyon hamar felszakítja, de közben csillapítja is a köhögést!

Marcsa!
Majdnem egy idősek a fiaink! Ti hogy bírjátok a dackorszakot, vagy már túl vagytok rajta, mert nálunk nagyon gáz!

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
györesz
 
 


Sziasztok! Megjöttem az uh-ról :-D

BDP 19 mm
CRL 54 mm
NT 1,4 mm

És sokat mocorgott. Kaptam egy képet is, mindjárt felrakom, ha sikerül.. De a lényeg az, hogy minden rendben :-D

Ja és a doki szerint ez az Anti-E ez nem lényeg, nem fog problémát okozni.... ja és a neten is csak olyanokat találtam, hogy max. jobban besárgulhat majd a baba. És ha vért kell kapnom valamikor, akkor kell hogy mondjam, hogy E-antigén negatív választott vért kell kapnom.... ennyi..

yuyu79
 
 


Kép uh 12. hét


Sajnos most csak így sikerült, majd még otthon megpróbálom átszabni..

yuyu79
 
 


Yuyu, szerintem jó a kép, nem baj hogy ilyen kicsi. Örülők, hogy minden rendben szupi. :lol:
Egy kérdés hasi uh volt?
Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Gabi, küldtem neked privit!


yuyu, nagyon édes a picurka:)

sniky
 
 


nem, ez még hüvelyi volt, de a 18. héten már hasi lesz..

yuyu79
 
 



A nyaki redő vizsgálatot hasi UH-val csinálják?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Minimanó, nekem is hasonló kedvem van... Bár én azért szivesen hazamennék!! De ma is kell mennem vizsgázni, úgyhogy 6 körül fogok csak hazaérni :( :cry:

Györesz, neked volt választott szülésznőd a Kútvölgyiben?

Egyébként szülésznőt mikor kell választani? Én szivesen megnézném a szülőszobát meg hasonló, de kinek szóljak ott? Doki soha nem vezetne körbe mert állandóan dolga van :(

Kép
encsike87
 
 


Encsi!
Én nem választottam szülésznőt és nagyon szégyellem, de nem emlékszem, hogy ki volt, viszont nagyon aranyos volt! Na ezzel sokat segítettem! :) Bocsi!
Általába meg szokták kérdezni a dokit, hogy Ő kit ajánl, Ő kível szeret együtt dolgozni, Ő biztos segíteni fog!

Kép
Kép
györesz
 
 


Encsi!
Én nem választottam szülésznőt és nagyon szégyellem, de nem emlékszem, hogy ki volt, viszont nagyon aranyos volt! Na ezzel sokat segítettem! :) Bocsi!
Általába meg szokták kérdezni a dokit, hogy Ő kit ajánl, Ő kível szeret együtt dolgozni, Ő biztos segíteni fog!

Kép
Kép
györesz
 
 


A császárosoknál is van szülésznő, ugye? Sajnos alig tudok valamit a császárról :( Pedig nekem is az lesz... Úgyhogy tájékozódnom kéne! :oops:

Kép
encsike87
 
 


Encsi, én úgy emlékszem, hogy ott nem kell és nem is lesz. :lol:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Encsi!
Miért leszel császáros? Bocsi ha már írtad!

Kép
Kép
györesz
 
 


SZerintem engem még a szülésznő sem nyugtatna ott :) Max a párom! azt tudjátok esetleg, hogy a Kútvölgyibe császárnál is bent lehet e az apa?

Kép
encsike87
 
 


Mert a párom Haemophiliás és igy a doki nem szeretné természetesen, hiába nem örökli a gyerek.,... De hát nekem mindegy igazából, végül is igaza van, sosem lehet tudni mit produkál a természet!

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

Ma délelőtt megint pihenek, mert ronda ködös idő van kint, síeljenek csak srácok...
Azon gondolkodok, hogy én csak a jövő 7 kedden megyek megint UH-ra, akkor meg már 13+2napos leszek. Pedig úgy gondoltam, hogy megint megnézik a tarkóredőt. Úgy lennék nyugodt. Csak így nem tudom, beleférek-e még az időbe...
10+4 naposan voltam mondjuk UH-n, akkor a CRL 46mm volt, és mértek 1mm-es tarkóredőt. Úgy olvastam, hogy 45-65mm CRL az, amekkorának a babának lennie kell, hogy NT-t tudjanak mérni.
Hát majd meglátjuk. Lehet, hogy a dokim is ezért nem forszírozta a dolgot. Szerintetek?

Én is szűrettem toxoplazmát, nekem is negatív lett mind a két eredmény, azaz nem voltam még és most sem vagyok fertőzött. Pedig nálunk is van macska, és családilag közkedvelt kaja a bifsztek is (apum istenien csinálja), és mégsem estem át a fertőzésen. De hallottam olyat is,hogy valaki volt már fertőzött, és terhessége alatt ismét fertőződött. Akkor ez meg hogy van? Mégsem ad védettséget? Mindenesetre én most a nyers-húsos ételekkel vigyázok. Az a gáz, hogy felvágottakból, kolbiból-szalámiból sem tudom, hogy mit lehet és mit nem lehet enni.

Rubeola: engem még nyáron szűrtek rubeolára amikor egy családtrvezőbe elmentünk. Nekem is pozitív lett, azaz voltam, pedig tudtunkkal (anyum sem tud róla) nem estem át fertőzésen. A védőnő azt mondta, hogy ezt a korosztályt, főként a lányokat már úgy tudja, hogy csecsemőkorban oltották. Ezért a pozitív eredmény. De azért szűressétek magatokat, az a biztos.

Üdv: Panna

panna1
 
 


Encsike! Én jövő kedden megyek integrált tesztre ide: www.downszures.hu
Összesen két vizsgálatból áll a szűrés, az elsőt a betöltött 12. hét után csinálják, akkor van vérvétel és hasi ultrahang. A második vizsgálat a 16. hét után lesz, asszem akkor csak vérvétel van. A második vizsgálat után két nappal lesz meg az eredmény. Ez az integrált teszt 95%-os biztonsággal szűri a down kórt és még egyéb betegségeket is. Nekem a nőgyógyászom ajánlotta, azt mondta sokkal megbízhatóbb, mint a hagyományos AFP szűrés. 25 ezer Ft-ba kerül a két vizsgálat, plusz 10 ezer az ultrahang, de állítólag az nagyon profi készülékkel történik majd.

Üdv az újaknak, este mindenkit beteszek a táblába és igyekszem az email címeket is összeszedni.

Mazska, mindenképpen szólok, hogy hogy döntöttünk. Beszélek a dokimmal.

szuszu
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást!

Encsike,
Ki a te orvosod??? Én Hegedűshöz járok!
SZülésznőt ráérsz a 36. hét környékén választani, legalábbis amikor elkezdődik a CTG. Ezt a szülésznők csinálják, ott megismerheted őket, kitudod választani hogy ki a legmegfelelőbb számodra. Én úgy gondolom, hogy nem feltétlenül az a lényeg, hogy az orvosod kivel tud jól együtt dolgozni, hanem az hogy Neked ki a legmegfelelőbb szülésznő. Hiszen Ő lesz veled (hanem is a kezdetektől) . Viszont az orvosodnak csak az utolsó pillanatban szólnak. Én választottam és nagyon megvoltam elégedve vele, 11-kor jött be és végig velünk volt.... (este 6-kor született meg RÉka)
Ha előre tudod, hogy császáros vagy akkor nem biztos hogy érdemes szülésznőt fogadni (legalábbis nem szoktak). Amúgy én úgy tudom, hogy császárnál nem lehet bent az apuka a folyoson kell várakoznia, viszont ahogy megvan a baba rögtön megkapja...

Amúgy a Kútvölgyiben van szülésfelkészítő tanfolyam. Szerintem érdemes elmenni, bár mi csak a szülőszoba látogatásra mentük el. Az viszont megérte, teljesen megnyugodtam mikor megláttam a szülőszobákat. SZép, rendezett, kultúrált, van magnó vihetsz CD-t stb. Ha jól emlékszem kérdeztétek, hogy a babák veletek lehetnek e. Igen. Szülés után még két órát a szülőszobán töltesz az apukával és a babával megfigyelés miatt és utána átsétáltok a szobába. Na ilyenkor kell beadni a csecsemősökhöz a babát, (inkubátorba teszik) te pedig pihenhetsz. Aztán mikor éhes a babád akkor már robogva hozzák Nektek. Én 4 napot töltöttem bent, de végig velem volt Réka, csak akkor nem amikor látogatok jöttek vagy ép fürödni mentem.

Bocsi a többiektől hogy ennyit regéltem a kórházról...

Panna,
SZerintem jövőhéten fogják Neked megnézni pontosan a tarkóredőt!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10
 
 


Aprooka,
Nekem anno a nyakiredő vizsgálat hüvelyi UH volt.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10
 
 


Hát akkor kénytelen leszek egyezkedni a dokimmal, hogy engedjék be a páromat :) Nem akarok úgy szülni, hogy nincs ott. El sem tudom képzelni, hogy egyedül maradok a dokival meg a többivel... Egyébként a Szalay Jánoshoz járok.
Miért teszik inkubátorba amikor elviszik tőlünk?

Külön van ilyen, hogy szülőszoba látogatás?

Kép
encsike87
 
 


Encsike,
Ha jól tudom akkor azért teszik őket inkubátorba, mert hőmérséklet változáson mennek keresztül. (aztán lehet hogy hülyeséget írtam, bocsi)
Igen, van a tanfolyamnak külön egy olyan része, hogy szülőszobalátogatás!!!
Nem kell megijedni a császártól sem... Állítólag nagyon rendesek a műtős fiúk!! :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10
 
 


oké :) SZerintem nem a műtős fiúkkal leszek elfoglalva, hanem azzal hogy menjek onnan kifelé a babánkkal meg a párommal :):)

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!!

Tegnap voltam a választott dokinál, Bálint Mihály doktorbácsinál, aki nagyon kedves volt, nagyon örülök, hogy végül elvállalt. És ha kihúzza a végéig a baba, akkor sikerül nála szülni :) meglepődtem, mert vizsgálattal együtt 7000 kért, én legalább 10 re számítottam, amekkora hírneve van... szóval jó döntés volt!

Yuyu, Nikianyu, szuper édesek a babák, olyan jó már látni a képeket, már nem csak egy pici paca, hanem kivehető kis emberkék :)

Minimanó, neked meg gratula a csudaszép lányzóhoz!!

Zsófi, érdekes, amit írsz, mert pont tegnap futottam össze egy kismamával, aki a Horváthoz járt és nem vállalta a szülésést, pedig nem nyáron szülne, hanem már tavasszal. Azt mondta a nőci, hogy csak egy két szülést vállal. De a lényeg sajna, hogy így se úgy se...

Vica, Marcsi, üdv közöttünk!!

Encsi, köszi én is megkaptam a levelet és olvasható volt.

Remélem mindenkinek válaszoltam :)
Most elmegyek és sétálok , ebben az időben bűn bent maradni.

KépKép
columbine
 
 


ja, nekem is hüvelyin nézték a tarkóredőt, szerintem mindenkinek úgy nézik,. és a következő uh-tól lesz csak hasi..

yuyu79
 
 


Ági, nálunk már beborult. ráadásul dolgozom még ;-(

Vica, én is üdvözöllek :-D

Nem lesz valami pihentető hétvégém, holnap 6-kor kelés, disznóvágás... Vasárnap családi szülinap-névnap ünneplés a szüleimnél. De azért jó lesz biztos :-)

yuyu79
 
 


columbine, hát akkor nem tudom, mert ahogy kezdtem a kérdést, máris mondta, hogy mikor is szülne, és mondta, hogy augusztusban nem, mert nincs itt. szóval akkor nem tudom, hogy mi az igazság! de én most úgy gondolom, ha szülésznőt választok, és max. bemutat a kollégájának majd a horváth és akkor ő lesz a "választottam". viszont azt nem értem, hogy akkor hogyhogy voltál a horváthnál, ha a bálint dr a választottad?

jó sétálást és szép délutánt!

megyek az esküvői ruhaszalonba :P sziasztok!

sophie27
 
 


Sziasztok!

Tyűűűű...ti aztán pörgetitek itt a lapokat csajok...teljesen le vagyok maradva:(

Én is elkérhetem a cikket ? email címem: gabor.edina@gmail.com

Nekem az Istvánban a genetikai UH-t hasi uh-val csinálták.

pöttömpanni
 
 


Zsófi, a Horváthnál az "állami" rendelőben voltm, addig amíg nem választottam dokit.
Én úgy akartam, hogy a Horváthoz megyek, de már az első alkalommal úgy jött ki egy kismama tőle, hogy nem vállal szülést így én nem is kérdeztem rá, hanem elkezdtem keresni olyat aki vállal.
Jó ruhanézelődést neked egyébként :)

Én tegnap előtt voltam tarkóredőn, először azt mondta az orvos vetkőzzek mert hüvelyi lesz, de aztán azt mondta, mivel gebe vagyok, meg tudja nézni hasival is.

KépKép
columbine
 
 


Akkor ezek szerint én is gebe lennék?:D
Én nagyon szeretnék az lenni;)

pöttömpanni
 
 


Lányok, nekem már a nyolc hetes ultrahangon sem kellett hüvelyit csinálni, mert a hasival is jól látszott a baba. És úgy tudom, hogy jobb mindenkinek, ha nem nyúlkálnak be a hüvelyivel. Nem értem, hogy a nyaki redőt miért úgy csinálják. Ezen nagyon meglepődtem, remélem az enyém hasival lesz.

szuszu
 
 


nem tudom, ezt mondta a nőci, én nem akarok gebe lenni, már hízni szeretnék, de hát ez a fránya hányás nem kegyelmez még mindig :(
ma átléptem a 10 kilót. :(

KépKép
columbine
 
 


na jól van, séta :)
jó dumcsizást, majd még felnézek

KépKép
columbine
 
 


Mármint 10 kilót fogytál? Vagy mi?? :-(

yuyu79
 
 


a -10kg az durva.... én +7-nél tartok:) pedig alig ezsem, bár én rókakomát megúsztam!

sniky
 
 


nekem még csak plusz 2. Megállt kicsit a hízás, miután átálltam a sovány tejre..

yuyu79
 
 


hát nálam ez nem sokat számít, mivel sosem szerettem a tejet...

sniky
 
 


De azért sajtot, joghurtot , ilyesmit eszel? Vagy szedsz kalciumot?

yuyu79
 
 


sajtot, joghurtot persze, azokat imádom, csak a tej nem tartozik a kedvenceim közé:)

sniky
 
 


Én azért vagyok gondban, mert szeretem a tejet, meg a tejtermékeket, de laktóz érzékeny vagyok.
Van spéci laktóz mentes taj, amit szoktam minden nap 2 csészével iszogatni, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy ezekben a mű tejekben is van kálcium:(
Ti mit gondoltok?

pöttömpanni
 
 


Sziasztok!

Most jöttem meg a genetikai uh-ról és minden renben. 52mm az ülőmagasság, a tarkóredő pedig 1,1mm.
Olyan jó volt látni, hogy már tényleg nem egy paca.
Nekem is már a 9. héten is hasi uh-val nézett és most is azt mondta, hogy már jól kivehető hasin is. És igaza volt.
Mutatta, hogy már látszik az orrcsontja, megmutatta melyik a jobb és bal keze, lába. És igazából annyira baba formája van, hogy magamtól is láttam ezeket. :lol:
Ez olyan szuper érzés.
És végül is úgy döntöttem, hogy maradok ennél a dokinál, mert annyira édespofa, és meg is tudtam vele beszélni, hogy egyszer a magánba megyek be hozzá, egyszer pedig ide az államiba, így már árban jobban kijövök, mert neki a magánban 12000ft egy vizsgálat. :cry:

Mióta elmúlt a hányingerem annyira kívánom az édes dolgokat.
Ti hogy vagytok ezzel?

Kitti

Kép
kollibry
 
 


próba

Kép
kollibry
 
 


Bocsi csak próbálkoztam, de látom nem sikerült képet feltöltenem. :cry:

Kép
kollibry
 
 


szia kollibry:)

örülök, hogy minden rendben volt a picúrral:))
sajnos a képet jó picire össze kell nyomni, ahhoz, hogy fel tudd tenni. Nem lehet nagyobb 80*80 pixelesnél és 6 kbyte-nál.

Pöttöm, nagyon jó a kép:))

sniky
 
 


Nikianyu köszi:)

A férjem összenyomorította, nekem csak torz verzió sikeredett :lol:

Irigyellek a széles mosolyodért, én utálok a képeken szívből nevetni, eleve utálom, ha fotóznak:(

pöttömpanni
 
 


Pöttöm, képzeld, én is laktózérzékeny vagyok. Sajnos a laktózmentes tejből meg nem bírok csak úgy simán inni, mert túl édes. A rendes tejet szeretném, de azt nem bírja a gyomrom. A kefírt egyáltalán nem tudom megemészteni, a sajtokat igen. Most próbálkozom a danone activiával, de attól is felfújódok, csak az emésztésem eléggé ramaty mostanában, ezért erőltetem. Szerintem a laktózmentes tejben is kellene lennie kalciumnak, mert elvileg csak a tejcukrot vonják ki belőle.

Kitti, gratulálok a szép egészséges kisbabához!

szuszu
 
 


aranyos tőled pöttöm, teljesen spontán fotó volt, az öcsém esküvőjén készült és egy gyönyörű tündért tartottam a kezemben, azért a széles mosoly:)

bár általában mosolygok, de a fényképezést én sem nagyon szeretem...

sniky
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?