Új privát üzeneted érkezett!

Hali, megint én, látszik h ma egész nap kettesben vagyok Marcival...

Timcsi, nekem még mindig nagggyon tetszik Kevin baba :D

És persze az összes kisasszony és Levi baba is gyönyörű :wink:

Hajni,

Kérted a Spanyolo. képeket, Megnézegettem őket, durva... Úgy fáj a szívem...

Kép Marci a reptéren
Kép na, ilyen meleg volt

Kép 6 hó kicsi


Korábban felmerült az uzsonna kérdése, az én bio-reform-sport doki nénim a köles, árpa, zab, stb kását ajánlja, zöldség-gyümölcs (aszalt) keverve. Marha nagy a tápértéke, vitamin, ásványianyag tartama. Elnézést aki, ezt már tudta. :oops:

Most megkeresem a korábbi kajás megjegyzéseket, mert kezd aktuális lenni.
kpetro78
 
 


Kata, ezt már szeretem, máskor is ilyen rendszeresen tessék járni, mert sokszor csak magammal beszélgetek :lol: .
Gyönyörű Marci, milyen nagy már, tényleg jó időnek tűnik :wink: .

Timcsi, Kevin is nagyon cuki, szinte hallom a 3. képen, hogy beeeee.

Én is szeretném megtanítani, Hanginak, hogy nyújtsa a nyelvét, de nem hajlandó, csak annyit mond "be", de ki nem nyújtaná. Pedig sokszor hasznos lenne, ha látnám mit gyűrt a szájába. Így marad a torkáig turkálás, ami elég szadi. :?

Kata, milyen formában lehet venni árpát, meg zabot :oops: ? Szerintem még nem találkoztam vele polcokon, de kölest is csak "golyósított" formában találtam eddig. :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

kata, én is ezt szeretném kérdezni, hogy hol lehet köest meg hasonlókat venni, amiből aztán kását főzök ( azt hogy is? :oops: simán vízzel, ugye?) Én biorizst vettem, s azt kevertem gyümivel, szereti. Ezeket is szívesen kipróbálnám, mert a gluténnal várnék még!
És aszalt gyümiket javasol a biodoki? Azt is bioboltból gondolom.
Írj ezekről légyszi részletesebben, érdekelne!
Ti csak és kizárólag bio dolgokat adtok a gyerkőcnek? Mert én nem mindig :oops: persze törekszem rá.

Nekünk megabrutál éjszakánk volt. 8kor elaludt, majd fél óra múlva felébredt , mármint totál :shock: nem lehetett visszaaltatni. Aztán 11től aludtunk fél 2-ig, s akkor FÉL 5 -IG NEM ALUDT!! Mi már készen voltunk teljesen! Azt hittük a foga, adtunk Nurofent, de nem vettünk észre változást utána sem! Ha letettük magunk mellé pityergett, ha felvettük nevetett és mutatta hogy csinál a halacska és hasonlók :twisted: :D Apával felváltva és együtt is próbálkoztunk, éppen ki bírta jobban. Cici se kellett, csak hébe hóba, egyszer elaludt rajta, aztán 2 perc múlva felébredt, s elkezdett gurulni az ágyban és énekelni. Én már 4kor beültem fürdeni, mert valami abnormálisat kellett tennem, s ez jónak tűnt. Még arra is gondoltam sütök sütit másnapra, azaz mára, mert közben jöttek Anyuék. Na, végül elaludt fél 5-kor.
Sütésből fornetti lett :oops: totál nyúzottak voltunk ma.
Úgyhogy megyek is, és alszom! (remélem) Jó éjt Mindenkinek!
Ági

Kép
ági_bp
 
 

 
 

vagyok, olvastam :D
találtam egy linket az altatásos dolgokról:

http://alvas.kismamablog.hu/alomba-ringato-praktikak/
Vendég
 


Sziasztok!

Én is vagyok és végig olvastam igaz csak fél szemmel, mert a másik szemem Rozi babán :shock:

Tegnap meghalt nagypapám, fél évvel nagyi halála után. Igaz már 86 éves volt, de tele energiával, egészségesebb volt mint mi fiatalok. Ezért is rázott meg minket annyira, álmában érte :cry: Rozi imádta és viszont!

Bio dolgok engem is érdekelnek, majd reagálok is!

puszi

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea, őszinte részvétem! Legalább még Rozi babát megismerhette.
Vendég
 


Bea fogadd őszinte részvétemet! :cry:

Kép
ági_bp
 
 


Bea őszinte részvétem!

Kép
anido
 
 


Csajok, ti hogy tudjátok, lehet Gyed mellett valamennyit dolgozni? Mert én a előbb utasítottam vissza egy munkát, mert heti pár óra, nem fizet annyit hogy ezért visszamondjam a gyedet. Legalábbis a közalkalmazotti szférában biztos nem adtak volna annyit. Főállásba pedig nem mennék még. Olyan jó, ennyit együtt lenni :lol: , meg egy kicsit önző is vagyok, de nem szeretném, hogy más nevelje helyettem.
Vendég
 


Sziasztok én is vagyok.

Bea öszinte részvétem!Hát legalább még láthatta a dédunokát.Nekem szülés után másnap halt meg a papám és amikor hazaengedtek minket a kórházbol aznap temették..még a temetésre sem tudtam elmenni.

Az én kislányom olyan nyűgös mostanában,hogy nemtudom mi lelte,igaz egy hét alatt a harmadik foga jön.És persze pont most tiszta takony és köhög is.Kész őrület az egész nap.

Azt nem tudom,lehet e dolgozni ,de én sem mennék!

KépKép
vicuska
 
 


Ági, kipihentétek magatokat? Elég keményen hangzik, az az éjszakai játékidő. Párod, hogy tolerálja?
Vendég
 


Fogadd őszinte részvétemet Bea!!!
Nagyon sajnálom, ami történt.
Egy halálesetet soha nem könnyű feldolgozni...

Én sem mennék még egyenlőre dolgozni, bár ez így nem teljesen igaz, mert kikapcsolódásnak biztos jó lenne, de az is tuti, hogy "rom fáradt" lennék, meg hát babócám nem hiszem, hogy jól meglenne nélkülem...
Kata nagyon édi Marcika!!Kár, hogy te nem vagy a képeken rajta... :cry:

Kevin nyelvnyújtogatását annyira én nem díjazom, remélem nem fog később mindenkivel csúfolódni, de sztem ez csak ilyen ideiglenes "hülyéskedés" nála...
Amúgy eszméletlen milyen hülyeségeket tudunk velük csinálni (legalábbis én) figyelemelterelés céljából(pl. pelenkázáskor, hogy maradjon nyugton), fütyüléstől kezdve phú nagyon sok minden ökörségre képes az ember.. :lol:

Ági
Nem semmi, hogy éjszaka virgonckodik a kislányod..
Reméljük mulandó dolog nála.. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!
Köszönjük, kipihentük magunkat, tegnap már jól aludt 8-tól 8-ig, persze a szokásos szopizásokkal, de én ezek után azt mondom az semmi. :wink:
Hajni, párom szerencsére nagyon nagyon jó Apa, türelmes (sokszor türelmesebb, mint én), és sokat segít. 24-48 órában dolgozik, így elég sokat van itthon, mármint arányában ugye nem többet, mint akik 8 órában dolgoznak, sőt havi szinten kevesebbet, de mégis nappal többet lehetnek együtt, mintha csak este jönne haza. Ez nagy szerencse azt gondolom :D Mondjuk néha nehéz egyedül 24 órát végigcsinálni, de pl ma is annyira jól elvoltunk kettesben. Olyan jó volt!
Mondjuk a séta ma is 35 perc volt, mert elaludni azt nem, sírni azt igen :evil: így lényegében itt "köröztem" aztán mikor lejárt a türelmi idő (ami Nála kb 20 perc, addig elvan) akkor uzsgyi haza, és itthon elaludt. Sajna nem szereti a babakocsit, pedig én szívesen "túráznék". De reménykedem, hogy nyáron már jobban fogja bírni.

Szerintem Gyed mellett napi 4 órát lehet dolgozni, de ebben azért nem vagyok biztos!

Kép
ági_bp
 
 


Na, utánanéztem, Gyed mellett semmit nem lehet dolgozni, jól emlékeztem. Pedig jól jött volna egy kis plussz pénz, de most ez van.

Ági, a b.kocsi nálunk is sokáig nagyon-nagyon zűrös terület volt, úgyhogy megértelek. Én is csak a háztömböt kerülgettem folyton vele, hogy amint rázendít, haza tudjunk jönni. 8 hónapos korában kezdett el elaludni benne, és most a héten már ébren is kibírt 2 alkalommal is 1-1 órát. Hátha ez a korszak nálatok is meghozza a változást. Mondjuk ébren állandóan kommunikálni kell vele, mert mostmár minden érdekli, mutatja a fákat, madarakat, macskákat, stb. és várja, hogy mondjam mi az. Így nagyjából fenn lehet tartani sírás nélkül az érdeklődését.
Én párom is nagyon rendes apuka, sok barátnőm panaszkodik, hogy éjjel már csak az Ő gyereke, ha sír :evil: . Nálunk az megy át éjjel, aki hamarabb felébred, vagy hamarabb meg bír mozdulni.

Tegnap éjszaka Édes Kicsi Szívem egyszer sem ébredt fel. Úgy meglepődtem, mikor meghallotttam a hangját és ránéztem az órára :shock: . Azt hittem az óra romlott el, de olyan jót pihentem így :D .

Szerintetek létezik, hogy jön a rágófoga, olyan furcsa az ínye egy helyen. 8 metsző már kinn van.

Még egy, azt hiszem hamarosan már csak 1x fog aludni egy nap. Elég rossz most mert a délelőtti kicsúszik kb. fél 12 re, akkor a következő már 5-6 körül lenne esedékes viszont mi 8-kor fürdünk, szóval az már késő, de ha nem alszik még1x akkor nagyon fáradt.
Vendég
 


Bea, részvétem :cry: :cry: :cry: tényleg nem az életkoron múlik: vkit elveszíteni akárhány évesen is szomorú, megrázó dolog. :cry: remélhetőleg szép, teljes életet élhetett és békében hagyta itt evilágot a nagypapid.

különben lógus vagyok én is - csak pszicho.

hajni, ági, gabonákat kaphatsz bioboltokban, de a DM-ben is vettem már kölest úgy emlékszem. csak vízben megfőzöd (asszem kb 2szeres, 2.5szeres mennyiségben) és kész a kása. én is ezen gondolkodom h esetleg uzsira vmi ilyesmit adnék, jó sűrűre főzve. v kukoricagrízt.

ági, aszalt gyümikkel általában az a gáz h kéndioxidosak, ami tudtommal vérhigító hatású és ezért sem ajánlott babáknak. persze, ha te magad aszaltad, akkor nincs benne semmi - ezért én gondolkodom azon h nyáron kölcsönkérek egyet v akár veszek és megaszalom benne a kerti termésünket. régebben intersparban láttam bio aszalt barackot, az barnásabb is volt, mert a kén a szín miatt kell, ha jól tudom. viszont az íze tuti volt (a bionak)! és tök jó puha is volt. azóta viszont nemigen járok boltba, a bioboltban meg röhejes módon nem kaptam és nem is tudtak nekem szerezni :shock: :evil:

hajni, tudtommal nem lehet dolgozni gyed mellett, csak gyes alatt lehet 4 órát. de lehet h rosszul vagyok informálva. és engem is érdekelne a kérdés, ha vki tudja a tuti frankót!! :wink:

fú, nálunk most nagyon megváltozott az alvás: most kbeste 8-tól reggel 7-f8ig van szunya. mondjuk szopikkal tarkítva, de hát ez asszem az elkövetkezendő hónapok során is az egyetlen állandó elem lesz a napi rutinban :roll: :lol: ja és volt annyi szépséghiba is h egy-egy hajnalban úgy döntött h felébred és akkor egy-másfél órás sétával tudtam csak visszaaltatni :roll: :evil: napközbeni alvás lerövidült kb 2x egy órára - ez nem olyan frankó, mert ebből az egyik séti, a másik alatt meg volt h szimplán nem tudtam letenni, mert a karomban ringattam és ő közben a cicimbe csimpaszkodott és az istennek sem hagyta h kiszedjem a szájából :shock: :evil: így semmit nem tudtam megcsinálni itthon - ez ki is akasztott... :oops: na, de azért asszem alakulunk. még lehet h megpróbizok egy késő du-i altatással, bár attól kicsit tartok h akkor megint mikor lesz ebből lefekvés :roll: viszont így már 6kor is annyira álmos szegénykém h a vacsi már csak hisztivel kivitelezhető :? :cry: szegény nyuszó. na, majd beszámolok. és hajni köszi, mert részben a te hsz-aid alapján döntöttem úgy h kézbe veszem ezt a dolgot és korábban látok neki az alatatásnak!! lehet h tényleg túlpörgött és azért szundizott olyan későn. meg lekapcsizok minden villanyt, amikor először ébred és ezáltal nem hagyom teljesen magához térni, alszik vissza szopi után. régen hagytam a hangulatlámpákat és lehet h ez is betett a visszaalvásnak. de fene tudja, mert nagyon gyorsan változnak a szokásai. már a sokadik verziót nyomjuk és hát csak győzze követni az ember h most akkor mi van!

még egyszer utoljára felvesz-leteszhez: enyémet EGYÁLTALÁN NEM lehetett letenni, tehát a dolog már itt is megbukott volna. tudom h ezt nehéz elhinnetek, de én percekre sem tudtam letenni, mert bömbölt. ha pisilni mentem, akkor is. úgyh mi kézből kézbe adtuk az első 5-6 hónapban a gyereket. amikor 4.5 hósan nyaraltunk, akkor is csak úgy tudtam reggelizni h vállamon a bébi és állva ettem :oops: mert akkor is bőgött, ha leültem vele . szal azt h bmi okból is letegyem, pláne ezzel próbáljam megnevelni - na, az eszembe sem jutott. pláne h altatni viszont kiválóan lehetett szopival! ennek köszönhetem azt is h hipp-hopp elolvastam életem eddigi legjobb regényét, az Édentől keletre-t :wink: (tudni kell h baromi lassan olvasok és ilyen 7-800 oldalasakba soha nem szívesen vágtam bele :roll: :oops: )
Vendég
 


na, akkor már meg is van a válasz a gyed-re :lol: ami egyébként :evil:
Vendég
 


és látom, uazt írod az estével kapcsoltaban :shock: na, én asszem ma bepróbizom ezt az esti alvást és jelentek. remélem, lesz hozzá lelkierőm :roll:
Vendég
 


Az utolsó mondatra tettem a pontot, mikor Hanga idejött és kikapcsolta a gépet. :evil: . Tegnap ugyanezért nagyon leszidtam, zokogott vagy 2 mp-et, ma meg újra megcsinálta. :evil:.

Egyébként már olyan gyorsan tologatja a taxiját, mert ha levesszük a tolókart akkor járássegítőként funkciónál. Már egy pillanat alatt, bejárja vele a lakást. Persze, csak hosszában mert szándékosan kanyarodni nem tud :lol: .

Doo, sok sikert az esti altatáshoz, drukkolok, hogy sikeres legyen. Én most is azt vallom, hogy bármilyen módszert választ az ember azt nem egyszer kell kipróbálni, mert sokszor csak 1-2-3 hét múlva jön el a siker, mikor már a gyerek megszokta hogy ez fog történni, számít is rá, vagy egyszerűen csak fokozatosan előrébb hozva az altatást átáll a bioritmusa és hamarabb is lesz álmos. De ez csak az én elméletem, lehet a gyakorlatban nem állja meg a helyét. :oops:

A nappali alvások nálunk most az eddiginél is kiszámíthatatlanabbak. Most az esti alvás időpontját vagyunk kénytelenek tologatni egy kicsit. Ha már 5-kor nagyon álmos akkor még leteszem, de akkor későb fürdünk. Ha 6-ig nem aludt el, akkor már hagyom, maradt az egy alvás de korábban kapja a jóéjt puszit.

Nálunk is az van mint Doonál, hogy min. az egyik, de időnként mindkét alvás a b.kocsiban van, úgyhogy ezt az időt nem tudom másra fordítani. Én egyébként azt is szeretem mikor a kocsiban alszik én pedig csak üres fejjel sétálgatok, saját gondolataimba merülök. (mostanában az üres fej és a saját gondolataim ugyanazt jelentik :oops: :D )
Vendég
 


ja, ezt az aszalt gyümi- kéndioxid dolgot a múltkor én is hallottam a tv-ben és tök mérges voltam, mert én már adtam neki. Minek van az embernek védőnője, semmi fontosat nem mond el. :evil:
Vendég
 


Ma, azt terveztük a 2 alvása közt elmegyünk a nagyszüleimhez. A terveim szerint, már rég ott kéne legyünk, ehelyett, még el sem aludt egyszer sem. :shock:
Gondolom, még egy ideig, míg végleg be nem áll az 1 alvás, kár bármit is előre elterveznünk.
Vendég
 


hm..., látszik, hogy csak én nem főzök, egy normális háziasszony ilyenkor nem a gép előtt ücsörög.
Életem Hangaszála még mindig nem alszik, pedig 7-kor kelt. Már meg is kellett ebédeltessem, pedig eddig alvás után volt ebéd.
húú, most néztem rá, mert gyanús volt, hogy semmi szöszmötölés nincs, elaludt.
Vendég
 


Ági
Dettó u.így dolgozik az én párom is..Én is jobban szeretem, mint ha napi 8 órát melózna..csak szegénykém elég fáradt a szolg. leteltét követő napon, bár általában lefekszik vagy d.e. vagy d.u. Kevinnel, de így sem mindig tudja kipihenni magát..
Amúgy ő mit melózik?(Ha nem titok..)

Hát igen, változnak az alvások..
Nálunk most kivételesen pozitív irányban, most 3. napja, hogy d.u. 2 órákat alszik :!: Persze ez nekem nem jelent több szabadidőt (ráadásul bizti megint elkiabáltam, mint az éjsz. átalvást), mert ugye mellette kell lennem, pedig hülye vagyok, mert annyira beájult kb. 1 óra után mind a három alkalommal, h simán felkelhettem volna mellőle, de így, hogy az ágyon alszik, nem merem otthagyni, mert egy pillanat alatt lefordul és ráadásul ő sosem úgy kel fel, hogy sír, így bármelyik pill.ban letornázhatja magát..
A kiságyában ugye meg nem tudom visszaaltatni, így marad a vele punnyadás..

Ti nem próbáltátok azt, hogy nem alvásidőben viszitek sétálni?
Mert nekünk az vált be, így legalább a 2x0.5 óra tényleges szabadidőm megmarad, és egy fél órás sétát meg ő is kibír babakocsiban, nekem ez így jobb..Régebben én is fordítva csináltam, de mióta naponta 2x alszik, így ragaszkodom ahhoz a kis (nélküle lévő) pihihez..

Házimunkára visszatérve, azért lehet mellettük is csinál(gat)ni dolgokat, csak nagyobb volumenű dolgokat nem engedélyeznek..
Mondjuk nekem is az a szerencsém h főzni nem kell, nálunk (sokak szerint fura módon) a párom oldja meg ezt a problémát..mióta megismerkedtünk ez így működik..és örülök is neki nagyon, mert soha nem volt az erősségem, persze tudok, amit kell, de nem vagyok egy konyhatündér, bár nőként erre nem vagyok büszke, dehát ez van, ő meg szerencsére nagyon jó szakács :lol: annak is akart tanulni, de az bizti h nagyon jó érzéke van hozzá..
Rám marad a többi meló és így tökéletesen kiegészítjük egymást..

Az aszalt gyümikkel kapcs.ban én ezt nem is hallottam..
Ezért nem jött volna be neki??Mert 1x Hajni ötletén felbuzdulva kipróbáltam de fanyalgott neki, így azóta sem adtam neki ilyen formában semmit..

Lenne egy kérdésem:
Szerintetek már élveznék a játszóteret?Mi még nem voltunk és mostanában úgy érzem lehet tetszene neki..
Meg a villamost kellene még kipróbálni vele, sztem bejönne neki, mert mindent szeret ami mozog..Remélem nem ijedne meg a "sok" embertől, bár nem ijedős típus, de sose lehet tudni h reagálnak az új dolgokra..
Ti utaztatok már másképp(nem kocsiban)?
Vendég
 


Sziasztok!

Bea, őszinte részvétem, nekem a nagyim hiányzik nagyon, de ő nem ismerte meg Marcit.

Én bioboltban vettem aszalt gyümölcsöt és biokölest, bioárpát, biozabot. Vettem biokukorica és biotönkölypelyhet is de eddig csak én ettem :D .

Ági, a Mammut 1, 1 em. az új biocentrum igen jó szinte minden volt amit eddig kitaláltam (fagyasztott barack nem).

Vízzel kell a kölest főzni, kis lángon, amíg el nem forr a víz, fedő alatt. Én összeturmixolom, mert Marci baba megint nem eszik kanállal.

Ha van erő bennetek zöldséglét kicentrifugálni, abban is sok a vitamin itt az influenza idején.

Ja, és a doki néni ajánlása alapján egy kk. oliva vagy mandula olaj nagyon jó a főzibe mikor már nem forró (gondolom esszenciális zsírsavak, ami KIR fejlődéséhez fontos- ahogy utána néztem)

Képzeljétek mi is pont most hagytuk el a harmadik alvást, mert hirtelen fél tízkor volt "takarodó" nálunk is, pár nap alatt rendbe jött a dolog. Még jó hogy mi a fiatalabb babók vagyunk és a tapasztalataitok segíthetnek :roll:

Ajaj, eltörött a mécses
kpetro78
 
 


Timcsi, mi már majdnem utaztunk buszon, de lekéstük :lol: . Ebbe a influenzás időszakba, nem is próbálom újra, majd ha lecseng a járvány.

bocs, az aszaltgyümis tippért. Egyébként úgy tudom csak a s.barackra érvényes, mert attól őrzi meg a szép sárga színét, de ebbben nem vagyok biztos.

Mi már az ősszel is voltunk játszótéren, ha van bébihinta azt biztos szeretni fogja. A múlt héten is kivittem, mikor 10 fok fölött volt az idő. De ha már járnak tuti jó lesz nekik.
Vendég
 


Ezt most írom harmadszor...
Az előzőt már fél 7kor írtam, de vm nem stimmel

Pedig megint egyedül vagyunk jól esett volna forumozni, de mérges lettem :evil:
kpetro78
 
 


Timcsi, párom tűzoltó! :) Ő is fáradt általában szoli után, még ha nincs riasztás éjjel és alszik, akkor is. Mégsem az otthoni ágy és egyebek, meg csak nem olyan nyugodtan alszik szerintem. És egyébként Ő alapból olyan, hogy bármikor tud aludni, bármilyen pózban, bármennyit, bármennyi alvás után. De ehhez képest Ő MINDIG felkelt éjjel ha szükség volt Rá, sőt volt, hogy ment dolgozni, 5-kor kelt volna, de kb fél 3-tól ébren voltunk, a pici Zita babával, s Ő mondta nekem, hogy feküdjek vissza, majd tartja a frontot (én már hulla voltam akkor éppen). Úgyhogy büszke vagyok Rá! :D Te párod mit dolgozik ilyen beosztásban?

Nálunk az alvás nagyon hasonlóan alakul. A 3-ról már rég leszokott, s most az 1 vagy 2 között megy a dilemma. Mert ha későn kel, 8 után, akkor előfordul-egyre gyakrabban, hogy csak egyszer alszik dél körül, s délután már nem! 2 eset lehet, ha nagyot alszik dél körül, akkor tűrhető a helyzet estig, ha csak 1 órát, akkor nehézkes a dolog. Olyankor én is dilemmázok, most mit csináljak 7 körül, mert mondjuk már vagy 3X próbáltam altatni du, mert azért fáradt ám, de nem sikerült, és 7kor lehet már sikerülne, de akkor nagyon sokáig ébren van este. :roll: Nekem az jött be nagyon, hogy aludt egy rövidet, 35-40 percet déleőtt, aztán délután, 3-4 körül egy nagyobbat, így 8-ig jól bírta, de el is fáradt és fürcsi után elaludt. Ez tartott pár napig, s tisztára rendszernek éltem meg, s mit mondjak bejött :D aztán bumm a közepébe, borult minden :roll:
Nálunk a fürdés az fix, egy időben pontban 8-kor :shock: mostanában 3/4 8 körül. A Barátok közt is hamarabb kezdődik :oops: :lol: :lol:
Viszont most a kaján gondolkodom, mert így, hogy pont dél körül alszik, így úszott a 12 és 13 közötti "ebéd", és a délután 5-6 körüli uzsiból is vacsi lett mostanában. Lehet előrébb hozom az ebédet, s marad az uzsi 5-6 körül, mert nekem a 7 az későnek tűnik. Bár ez lehet hülyeség. Csak mondjuk mikor pont új kajákat vezetek be, félek estére adni, na nem mintha az az 1-2 óra sokat számítana, de mégis úgy érzem.
És bevallom én van hogy ugyanazt adom délben és este, mivel kis mennyiségeket eszik, nem tudok csak 60-70 gramm kaját csinálni újra és újra, hanem többször kapja ugyanazt.

Képzeljétek valamelyik nap mikor énekeltem a csiga biga told ki-t, elkezdett rá táncolni!! :D ezek szerint felismerhető, ahogy énekelek! Mert eddig ez csak zenére ment. Hason billeg kicsit rázza a fejét, sőt ma már a fenekét is rázta közben, olyan éédes volt! 8)
Na, megyek, lefekszem én is.
Hajni, Te fogyózol? Bocs, ha rosszul emlékszem :oops: mit csinálsz pontosan?

Kép
ági_bp
 
 


Ági, igen fogyózom, de az a baj, hogy még a "majd holnaptól" fázisban tartok, de mától tuti elkezdem :lol: . Egyébként én a norbi módszerrel akarok, még régebben csináltam, 6 hét alatt lement 7 kiló, nem is híztam vissza a tehességig. A terhességgel is az volt a baj, hogy 4 hónapos koromig állandóan zsíroskenyeret zabáltam. Se előtte, se azóta, akkor viszont úgy odakötött a derekamra, mint a cement, nem akar lemenni. :evil:

Zita még nagyon kicsi az egy alváshoz, elhiszem, ha nagyon fáradt már este. Szerintem még Hangi is kicsi hozzá, mert olyan másfél éves korra mondják az 1 alvást, de ezt nagyon nem tudom befolyásolni. Tegnap is hogy fél 2ig nem bírtam elaltatni, azt hittem, most biztos alszik másfél órát, ebből lett 30 perc. Aztán még f5 körül kocsiban 20 perc, és ennyi.
szerintem is inkáb korábban etesd, mert nálunk azért sokat számít egy óra. Biztos, hogy 7-kor sokkal fáradtabb mint 6-kor.
Fekve táncol? De édes :lol: .

Kata, napraforgó olajat adtam eddig :oops: , az nem jó?
Mi nem stimmelt? Nekem Hangi szokta rendszeresen tönkretenni és mindig a végén, sose az első mondatnál :evil: .

Doo, hogy sikerült az este? ha nem írtál, akkor gondolom nem 8- kor aludt Virágszálad.

Kicsi Szívem épp próbálkoik visszatenni a karikákat a rúdra, olyan cuki ahogy tevékenykedik. :D . Imádom!!!

Timcsi ezt még nem írtam. Mázlista, mázlista, mázlista!!! (Ugye tudod mire gondolok :lol: ?)

Vicuska, hogy van Lotti? gratula a 3 fogacskához! Szegény, jól megkínozhatja. Leírnád, nálatok hogy zajlik a nappali alvás, mert mi egyidősek vagyunk, kíváncsi vagyok más ilyen idős mennyit alszik.
Vendég
 


ági, tűzoltó? tök jó - az olyan hősies :D

hajni, aludt negyed kilenckor, csak aztán mást csináltam. szal kétszer egy és negyed órás alvás utánháromnegyed5kor aludt egy 20 percet a karomban, de az pont elég volt arra h ne legyen estére nyügi és a vacsi nyugiban ment (ellentétben az ebéddel :roll: ). az a baj h enyémmel azért se nagyon lehet menni sehova, mert mire elindulunk v odaérünk, elálmosodik. :? sztem végülis neki nem kicsi az alvásigénye. ja, meg ha kisbabás "kolléganőhöz" megyek, akkor össze kell egyeztetni mindkét gyerek alvásidejét és az általában nem sikerül :evil:

én is pont tegnap gondolkodtam h olajat nem a főzéshez kellene adnom, hanem a végén. meg h kellene szerválnom vmi frankó kis pároló betétet, mert a zöldségek főzése nem annyira frankó: kifőzök belőlük minden vitit :roll: :evil: hol lehet tutkó konyhai cuccosokat beszerezni? tatabányai lehetőség érdekelne :lol:

sztem s.barin kívül más világos színű gyümikhez is raknak ként, meg asszem szilvához is.

tegnap én is kukoricapelyhet adtam uzsira. bejött neki! csak pici forralt vízzel puhítottam fel.
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Először is gyönyörűek a babák, és Spanyolország miatt most már giga - mega irigy vagyok :lol: Mindig imádom nézni a babás képeket!

KÖSZÖNÖM a részvét nyilvánításokat , túlvagyunk a temetésen. Már alig vártam, hogy túl legyek rajta, mert szerintem ez a legszörnyűbb az egészben :cry:

Apa vigyázott Rozi babára + a 4 éves keresztfiamra és nagyon jól elvoltak, csak történt egy kis zűr (apa mondta így :? ) Rozi baba az ágyról fejjel érkezett Milán után a földre és szerencsére félig a gyerekre esett és félig a padlóra. Kérdeztem Apától, mit csináltál, hogy nem tudtad elkapni. Erre azt mondja Milánnal lövöldöztek egymásra pisztollyal, ezzel voltak elfoglalva. Na ki itt a gyerek :?:

Majd én is megpróbálok bio kölest meg ilyesmit venni, ezt amúgy főétkezésnek adjátok ízesítés nélkül?

Oliva olajat én kb. egy hónapja adok a gyereknek minden nap egy kiskanállal csak úgy natur a szájába. Ő szívesen megeszi és szopogatja utána a kanalat. A székletét gyönyörűen rendbe rakta.

Képzeljétek én 50 kilósan lettem terhes, 63 voltam mikor szültem és most 46 kg. vagyok. Lassan úgy nézek ki mint egy anorexiás , de fogalmam sincs mit csinálhatnék, hogy hízzak kicsit. Sose voltam nagy kajás, most sem bírok sokat enni. Szóval ezzel nem akarom a fogyózókat irritálni, nekem ez tényleg probléma. Már mindenki megjegyzi milyen sz.rul nézek ki!

Éjszakai kelések száma = 2 :lol: :lol: :lol: :lol: Szoptatásokat is beleszámolva.

Ebből egyszer bekakilt, de tisztába tétel után azonnal visszaaludt!

Nappal Rozi kétszer alszik délelőtt egy hosszabbat(2-3 óra) és délután egy rövidebbet (1-2 óra)!

A babakocsit utálja (úgy látom ebben is hasonlítunk)!

Puszi

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea, miért te is utálod a babakocsit? :lol: :lol:

én eddig a köles kását csak magam ettem :oops: gyereknek még nem adtam, de sztem finom (mondjuk én kakaóval ettem anno :oops: ), neki azt azért még nem akarok adni, pláne h akkor cukker is kellene bele...
különben sztem bmit keverhetsz is hozzá, amit pl rizzsel adnál - gyümit, zöldségeket, husit.
ja, ma viszont brokkolit, karfiolt, pórét pároltam (végülis a spagettifőző edényem betétjére raktam) és pulykahusival, meg kölespehellyel kevertem össze. tuti jó kis kaja lett belőle! :) DM-ben kaptam bio köles- és rizspelyhet is. mondjuk sztem ezeknél a gabonáknál nem vagok biztos abban h a bio feltétlenül szükséges. de ha van rá mód, akkor miért ne?

sztem az olajat azért érdemes kajcsiba is tenni, mert segít a zsírban oldódó vitik felszívódásában.

bakker, Bea, egy cipőben járunk! azt hittem h csak én lettem ilyen csonti - még a kismamában olvastam egy uilyen esetet, aztán slussz. én is kb 50-51 kg voltam terhesség elején, szülés után 2-3 héttel méreckedtem itthon, akkor már u.ennyi voltam (én is kb 12-13 kg-t "híztam" - az mind csak a baba volt a járulékos elemekkel együtt), most meg 45 vagyok!! :evil: :cry: basszus, eddig csak elöl voltam deszka, most már hátul is tök lapos vagyok :evil: :evil: :cry: :cry: és tőlem is mindenki olyanokat kérdez h ki vagyok borulva :roll: :evil: h ennyire lesoványodtam? pedig nem. sztem a szopi szív le ennyire. pedig az sem igaz h nem eszem! sőt, sztem tényleg kettő helyett eszem, oszt mégis folyamatosan fogyok... :? ha ez így megy tovább, akkor én sztem soha többé nem fogok mensizni (amit persze nem bánnék :wink: ) - plusz a fogigátláson sem kellene gondolkodnunk :lol: igaz, a kistesón sem :?

csajok, a májusiakkal vszeg májusra szervezünk egy összejövetelt (ha addig húzza még a topic, a jelenlegi pangást figyelembe véve :roll: ) a kertünkben, Majkon (kb a Tatabánya-Oroszlány között). Benneteket is szeretnélek meghívni, mert ti is az életem részei vagytok legalább annyira, ha nem jobban. (a két topic közös halmazára meg duplán érvényes a meghívás :wink: :lol: Ági, Gabi, Bea, Anido!) tudom h a világ túlfelén laktok :roll: de azért örülnék, ha ellátogatnátok erre!
Vendég
 


Sziasztok!
Hajni:köszönjük a gratulációt azóta a 4. és az 5. is kijött.Nekünk napi rutin van mostanság.Reggel olyan 7 körül kelünk hamizunk és játszunk olyan fél 10-10körül kap valami reggeli félét,majd alszunk ebédig 12-1ig.ezután megebédelünk és ismét játszás,pakolás-pakolás.3és4 között uzsizunk valamit és ismét alszunk fél hat-hatig.Utána ismét játszika 8 kor fürcsi és fél 9 alvás!Éjjel 1 mindig felkel vagy cumért vagy egy kis teáért,de ha lefekvéskor keveset evett ,eszik is.

Sétálni mi vagy reggeli után vagy ebéd után megyünk.Viszonylag nekem elvan benne,bár már nemigazán alszik csak nézelődik.

Holnap mehetek orvoshoz mert nemigazán akar elmúlni ez a fránya köhögés!

Hízás-fogyás:én 53kg voltam kezdetkor és a végén 80...brutális volt.De mire a kislány6 hónapos lett ismét 53 voltam-azóta is!

KépKép
vicuska
 
 


Akkor, ha jól számolom Lotti lényegesen többet alszik, és amiért főleg irigyellek, van napirendetek. Ma is felkelt f6-kor pedig ált-ban 7-kor szokott. Már 6-kor nálunk teljes hangerővel ment az "ici-pici pókfi", délben pedig elaludt 2 és fél órára :idea: . Na ez nagyobb meglepetés volt, mint az, hogy korán kelt. Persze b.kocsiban, így nem tudtam kihasználni az időt.
Nem semmi 5 fog ilyen rövid idő alatt, szegény, üzenem a fogtündérkéjének, mostmár kicsit pihenjen. :lol:

Doo, Bea, jesszus, mennyi??? Én Vicussal vagyok egy súlycsoport, 49-el lettem terhes annyira szeretnék visszafogyni, bár mindenki szerint sz..ul néztem ki, olyan soványan. :oops: . És 70-el mentem szülni, de nagyon vizes voltam.

Doo, most egy nagyon hülye kérdés. Arra a kukoricapehelyre gondolsz, mint pl. a cini-mini, csak natúrba? Mert én is vettem a múltkor egy fajtát, de nem adtam, mert van benne tej, (azért elfogyott :oops: )

Ez a meghívás nagyon aranyos, főleg amit írtál, életed részei, szóval, tök jó. Egyébként tényleg fura, egyáltalán nem érzem azt, hogy nem is ismerjük személyesen egymást. Egyelőre nem tudok válaszolni, mert tényleg nagyon messze lakunk :( .

És Timcsivel is egyetértek, tök jó lenne évek múlva is tudni egymásról, dehát eb csak rajtunk múlik :wink:
Vendég
 


vicus, 80 kg az tényleg nem semmi!! :shock: és a gyors fogyáshoz gratula!! azért sztem ehhez kell egy alkat is, nem?

jaj, nem írtam h milyen édik a fiúkák képei! :D

timcsi, sztem a nyelvöltögetés nem tudatos csúfolódás - hacsak ti (v más közelálló rokon) nem tanítottátok neki, de még akkor sem nagyon lehet. de gondolom, nem ezzel kezdenétek a tanítgatását :wink: :lol: na, csak azért jutott eszembe, mert most már az enyém is csinálja! tök édi-bébi, ahogy mint egy kis kaméleon, nyújtogatja a nyelvikéjét :lol:

hajni, ez olyan kukoricapehely, ami bio és SEMMI más nincs benne, csak kukorica! cukor se, meg semmi, tök natúr. ez is a DM-ből jött (sztem nagyon jó bio kaja választékuk van - főleg ahhoz képest h drogéria :lol: ), de azelőtt magamnak is vettem ilyeneket az intersparban. na, ez a globalizáció nagy előnye h vzseg uazt lehet kapni gyulán is, mint tatabányán :lol:

timcsi, azért megyünk "alvásidőben" sétizni, mert egyszerűen addigra, mire szopi, kaja (gyereké és enyém is), peluscsere, öltözés (mindkettőnké) lezajlik, addigra már simán elálmosodik, de ha mégsem (ami nem nagyon fordul elő), akkor is elalszik a levegőn (az utóbbi 2.5 hónapban egyszer fordult elő, a múlt héten h egyáltalán nem aludt el - és ami még megdöbbentőbb: nem is sírt! :shock: :D )
Vendég
 


:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2008.11.29 10:17-kor.

Kép
ági_bp
 
 


Timcsi, Doo, a babakocsis sétákról Doo tökéletesen leírta a nálunk levő helyzetet is, sokszor én se alvásidőbe indulok vele, csak a levegő elnyomja, gondolom azért is mert ő a rövid alvásaival nincs is olyan örülten kipihenve. És még az is egyezik, hogy a héten először, ébren is elvolt benne, már 3 :idea: alkalommal. Szóval Doo, alakulunk, nemigaz :lol: ?

Köszi, a kukoricapelyhet megnézem, Spar mellett van a Dm úgyhogy egy menettel meg tudom nézni, mindkettőt :D .

Ági, olyat jót nevettem a 2. képen. Nagyon édes, gondolom Ő sem lesz egy akaratgyenge gyermek.

Nekem is lenne egy kérdésem ezzel az akarat-dologgal, de előbb ezt elküldöm, mert nem biztos, hogy azt be tudom fejezni.
Vendég
 


Én problámám, hogy nem tudom eldönteni, mennyire kell komlyan veni a "verekedést". Ez csak ilyen csapkodást jelent, de ha mondjuk a fejemet vagy az arcomat csapkodja mégiscsak pofonnak számít amit nem igazán szeretnék hagyni. viszont tök nehéz, megtanítani, mert alapvetően sok játék még abbólmáll, hogy csapkodja, ütögeti. meg azt is megengedjük, hogy a lábunkat paskolja, vagy a tenyerünkbe csapkodjon. De szerintem már tudja, hogy a fejünkre nem szabad csak sokszor nem igazán érdeli. Eleinte, ha annit mondtunk nem szabad és szigorú arcot rögtönöztünk mellé, úgy megszeppent, hogy zokogott, de ez a hatás már rég nem a régi, csak rámnéz és folytatja. Bár ez így nem teljesen igaz, mert sok mindenbe szót fogad, semmit nem rendeztem át a lakásban, mert nem nyúl amihez nem szabad (kivéve a sz.gép, gondolom azért mert mindig itt van a lábam alatt, ha én itt ülök, és mindig látja ahogy én kapcsolgatom). Arra lennék kíváncsi szerintetek ez nála mennyire játék vagy már tényleg az agresszió csírája, mert sokszor tényleg dühös és mérgesen csap oda. Azért lány létére ne legyen már verekedős. :evil:
Vendég
 


Bocsi, lusta voltam visszaolvasni és már látom a sok elütést. Esküszöm, tudok helyesen írni, csak gépelni nem tudok :oops: .
Ti egyébként vakon gépeltek?
Vendég
 


Hajni!
Én abszolút vakon gépelek ui. megint alig aludtunk és nemigen látok ki a fejemből :lol: Amúgy értjük mi így is !

Rozi is mutat agresszív tüneteket, de ez szerintem olyan korosztályos nem tudatos (erről szakszerűen majd doo :lol: ). Pl. belekapaszkodik a lágyrészekbe, arcon , hason, ahol éppen talál markolászni valót , a hajat is nagyon szereti. Nekem már úgysem sok van belőle, már értem miért mondják, hogy szülés után elkezd hullani a hajunk :? Én mindenkinek mondom, hogy ne engedje ha olyasmit csiná lami fájdalmat okoz. Én ilyenkor határozottan elveszem a kezét és mondom, hogy nem szabad. Multkor az unokatesóm bnője mondja,hogy Rozi kimarta a szeme alatt. Mondtam neki, hogy miért hagyta neki, én sem engedem meg az ilyesmit, hát ő se engedje. Nem tudok mindíg én résen lenni és szerintem úgy a jó ha az szól rá akit éppen gyepál. Remélem érthető voltam :wink:

Doo!
Nagyon köszönöm a meghívást, lehet, hogy mi ott leszünk. Apa kapható az ilyen kirándulásokra és az ország azon részén én még nem jártam.
Nem tudsz valami hízókúrát, én próbálok találni a neten valamit. Csinálhatnánk együtt mint mások a fogyit. Amúgy én is attól félek ha már tejcsim sem lesz eltünik a mellem :shock: ami most a tejcsi miatt még elfogadható méretű!

Ági!
Zita az első képen kis angyalka a másodikon kis boszi :lol: ( Rozit is boszinak hívom ha ilyen veszekedős)

Ja, amúgy szerintetek normális dolog, hogy folyamatosan sikítozik mostanában. Tegnap órákon keresztül sikítozott és láthatóan nagyon tetszett neki a dolog.

DM-ben én is beszerzem a bio cuccokat!

Vicus!
Éjjel egyszer felkel! Jaj de jó, csak ezt érhetném el :!:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Júni, köszi. Én is mindig rászólok, de ez már van hogy nem elég, Ilyenkor azt csinálom, hogy ha megismétli, kiteszem a kezemből és arrébb megyek, ált-ban az ajtó felé, na akkor már van hatás, zokog és rohan. De ijesztgethetem ezzel, hogy otthagyom? Az is szadi, meg pont azt akarom elérni, hogy ne féljen ha elmegyek, de már a rászólás sokszor nem elég. Ha csak kiteszem, de maradok, mászik vissza, annyira nem szeppen meg. És persze, mikor így zokog úgyis felveszem megvigasztalni, akkor ezzel, nem semlegesítem a szidást az ő kis agyába? Elég kúszán fogalmaztam, de remélem értitek mit akarok ezzel kérdezni. Pl. ma azért csapott a kezemre mert kivettem a szájából egy hajszálat pedig ő azt NAGYON meg akarta enni, látszott, hogy nem akarta, hogy kivegyem, ezt azért már elég tudatosnak láttam :shock: .

Sikítozás normális, nálunk hónapok óta porondon van. :lol: . Imádja hallatni a hangját :wink: .

Képzeljétek el, ha már a haj téma szóba került, nekem a szülés óta nőtt egy csomó babahajam. Nagyon gáz, mert egyáltalán nem lehet belefésülni a hajamba, ha a többit hátracopfozom, hanem körbe mindenhol feláll. Úgy nézek ki mint egy virág, fonnyadó szirmokkal :evil: .

Júni, sajnálom az éjszakákat, lesz ez jobb, kitartás!
Vendég
 


Sziasztok,

Doo, neked szeretném gyorsan elküldeni a linket, hogy mi milyen párolót használunk, talán még nem vettél :)

http://www.consumer.philips.com/consume ... MER/SCF280

Ez "3 az 1-ben" szett: fertőtlenítő, melegítő és pároló. Én minden nap rengeteget használom nagyon praktikus. Bár Te szoptatsz, így a fertőtlenítő nem olyan fontos, de talán cumikat, kanalakat fertőtleníthetsz vele. Pici tálákban (én aventes műanyagokat használok) mindent meg lehet melegíteni és nem kell mikrót használni (bio-doki néni azt is ellenzi :D ).

Még jelentkezzem, csak rengeteg dolgom van.

ui Mi is köszönjük a meghívást. Gondolom már tudod, h a család első számú hobbija az utazás. Mi szívesen meglátogatunk pluszban is, és akkor nem kell napirendet igazítanod :) :) :)
kpetro78
 
 


Na nem bírod megállni: Hajni, tényleg könyvet kellene írnod, de legalább verseket :lol: :lol: :lol:

Na megyek mert TÉNYLEG van mit tennem...
kpetro78
 
 


Annyira édesek vagytok, de MIVEL ÉRDEMELTEM KI, hogy könyvet akartok velem íratni? A suliba még foglmazni sem tudtam, még a matekot is jobban szerettem mint az irodalmat. :roll:
Vendég
 


Sziasztok!
Ági:nagyon édi a pici lányod!

Akarat kérdés:ez azért nálunk is jelen van...Szerintem ők azért már tudják mit is csinálnak bár azért nem biztos,hogy felnőttként lehet is őket szabályozni.Tegnap például szívtam az orrát poszívóval amit NAGYON utál,mit tett amit még előtte sosem teljes erővel beleharapott a karomba.Hát ez szerintem dühből jött neki.
Ma voltam dokinál és két olyan 3 éves kisfiú is ott volt és az én lányom kiválasztotta őket és puszit adott nekik.Ez is tudatos volt szerintem,mert a nagyobbakhoz nem ment oda....
Ha mondom neki tud csípni, puf-puffolni sőt még sírni is, olyan édi pofit vág hozzá,hogy az egész család ezen nevet.Tehát ha tudatosan csinál ezt-azt akkor értheti ő a nemszabad dolgokat is.

Hajhullás:nekem egy hónapja maradt abba.Annyira hullott,hogy rettegtem hajat mosni,orvoshoz is elmentem.

KépKép
vicuska
 
 


Kata
Írtad, h elhagytátok a 3. alvást..akkor ez most nálatok, hogy van, de. és du. alszik Marcika?

Voltunk tegnap játszin..hát a vártnál kisebb sikere volt, bár a hintát élvezte, a többi játék viszont tényleg nagyobb korában lesz majd jó.
A villamosozást kihagytuk, mert anyóshoz is mentünk és az már sok lett volna (neki) egyszerre..

Ági
Párom rendészkedik, azaz főállásban bizt. őr egy telephelyen, plusz melóként pedig rendezvényeket (koncertek, fesztiválok stb..) biztosítanak..Tehát vigyázza a rendet.. :lol:
Te is szoktad nézni a barátok közt-öt? :lol:
Nálunk is van h megmarad a kajszi és a köv-nél azt kapja..
Nem pocsékolunk :lol:
Tök jó, h már táncol Zita..De jó lenne, ha Kevin is, én már alig várom h rázza a popóját.. :lol:
Nagggggyon szép kislányod van! Jó nagy baba!!!

Hajni
A tiéd milyen reklámokat szeret? Kevin már lassan kezd "függő" lenni, a déli harangszónál (M1) lefagy, de a séta közben látott közlekedési táblák is tetszenek neki nagyon..Minden ami nagy és színes..
Tudom, h mire értetted a mázlistát.. :lol:
Szakmailag nem tudom megközelíteni a verekedős témakört..
De nálunk is szokott lenni, Kevin enyhébb verzióban nyomja..
Főleg este rám mászik és az arcomat kezdi ütögetni, az apjának a hasán (van terület...:-) )teszi u.ezt..az egyetlen amit nem tűrök, amikor a szám környékét célozza meg..Azaz ahogy látom hasonlóan adja elő, mint Rozi baba..
Ja és szereti a hajamat is húzgálni, de annyira az sem vészes..
Én spec. vakon gépelek, dehát úgymond ez a szakmám, csak ott latinul (is) vertem a billentyűt.

Ahogy szokott lenni, nála tényleg minden csoda (kb.) 3 napig tart..
Újra lecsökkentek az alvás-idők sajna, és tnap 2-3 óránként kelt éjszaka..Remélem csak valamelyik front teszi.. :roll:

Doo
Jó ötlet a tali, de nekünk tényleg nagyon messze van..
Bár lehet, h addigra ő is kibír egy nagyobb utat..na ez még a jövő zenéje.. :roll:
Nyelvnyújtogatásra visszatérve, annyira nem lenne gáz, ha épp nem kaja közben csinálná, mert mire sikerül belapátolnom a kidugott nyelvén keresztül, hát nem semmi mutatvány szokott lenni..Jó persze ez nem mindig van így, de leszokhatna róla..legalábbis akkor..

Vicuska
Tök jó napirendetek van..a fél 9-es alvásért meg irigy béka vagyok..
Mostanában megint 22 körülre tolódik nála, pedig felkel korábban..
Egyre többet bír fent lenni..mondjuk ez valószínűleg normális, ahogy nő..

Szerintem a sikítozás is tök normi dolog..
Kevin is csinálta egy időben..még mondtam is a páromnak Úristen ha ezt a Tesco-ban előadja, lesz hely körülöttünk.. :lol:
Mostanában leszokott róla..
Vendég
 


Sikítozás:nálunk is megy,a múltkor az ikeában az egész időt ezzel töltötte-jót nevetett rajta mindenki.Ült a bevásárlókocsin és mindenkit meg akart fogni sikítozás közepette.

KépKép
vicuska
 
 


Timcsi, játszótéren én is még csak hintáztatni tudtam, de azt korlátlan ideig eltűrné. Meg szerintem a sok gyerek is tetszett neki.
reklámok: neki MINDEN reklám tetszik, meredten nézi, de azért vannak favoritok, amikben kutya van, az egeres- kekszes, meg a kaméleoneos. Mostmár egyre többet kikapcsolom, mert nagyon rákattant, kicsit túlzásnak tartom. Eddig evés közben, nem nézte, mert viszonylag messze van a konyhától a tv. de mostmár esik ki a székéből, hogy lássa, úgyhogy kikapcs. Meg játék közben is ha úgy pakolászik, hogy közben, minden címzenére, reklámra felkapja a fejét, inkább elzárom.

Vicuska, mi is vásároltunk már így :lol: . Édes volt, mindenki mosolygott.
Azért mikor itthon egész nap ezt csinálja, elég fárasztó :roll: .
Orvos mit mondott neked a hajhullásra? Kellett szedned valamit?
Vendég
 


bea, sztem mell tutira eltűnik - legalábbis enyém biztosan :roll: de nekem terhesség előtt sem volt, úgyh sztem api már megszokta úgy :wink: :lol: hát, én hízókúra ügyben többet nem tudok tenni, mint jelenleg h naponta kb 5-6x eszem, sztem jó kis mennyiségeket. de azért az idegesítő ám h se fenekem, se mellem (jó, most egy kicsi), csípőm, combom, mindenem eltűnt, de azért kidudorodó pici pocim és köldöksérvem az bezzeg van! :evil: :evil: :evil: na meg csíkok a hasamon :evil: :evil: :evil: (pedig marhára magabiztosan mondtam mindenkinek h nekem tuttti nem lesz ilyesmim!! /azért persze kentem/)

jaj, kata bocsi, nem válaszoltam, de most úgyis kicsit idepasszol: sztem az h Marci "szeleburdinak" és "türelmetlennek" tűnik, az inkább a mozgáskoordináció hiányosságaiból fakadhat, nem? sztem semmi egyebet nem tudsz tenni, minth a számára veszélyes tárgyakat eltávolítod kézközelből és ha mégis rábukkan vmi ilyesmire, akkor ott vagy mellette és megakadályozod h ráboruljon...

agresszió: sztem ez valóban "korosztályos" probléma, vszeg abból fakad h ez az első mini "dackorszak", amikor már ők egyedül akarnak dolgokat (pl enni, eljutni ahhoz, amit kiszemeltek maguknak) és ha ebben akadályozza őket vki, akkor "nekitámadnak". plusz egy csomószor vszeg csak kíváncsiak a hatásra, ill tudják előre h mire számíthatnak és kipróbálják h úgy van-e. enyém pl odakombózik a lámpa zsinórhoz és néz rám h akkor még most is tilos-e azt húzogatnia. jó ez nem agresszió, csak azt akarom mondani h ilyenkor már feszt tesztelnek bennünket és a világ működését.
az enyém hajat tépked, arcomat csípi, stb. szal nálunk is van minden. persze hiába mondom h nem szabad és szabadítom ki magam (marha erősen tud ám csimpaszkodni, úgyh ez nem is megy olyan gyorsan! :roll: :shock: ), azért ez nagyon nem érdekli. mondjuk, az is baj h sokszor nem állom meg röhögés nélkül én sem, mert annyira vicces, ahogy így ráveti magát a hajakra és közben amilyen átszellemült fejeket vág :lol: :lol: én sem rendeztem át különösebben semmit, de az is igaz h én sok mindent engedek is neki. kivéve azokat a dolgokat, amik rá nézve veszélyesek, ill még a hivatalos papírjainkat nem engedem rágcsálni-tépkedni-gyűrködni... persze, utóbbiak hol máshol lennének, mint a legalsó, igen könnyen kihúzható fiókban - de hát ez az én hülyeségem, el kellene pakolni, oszt ez is meg lenne oldva :oops: :roll: de pl azt hagyom h a videokazikat pakolja, a kosarakat lehúzgálja a polcról.
hajni, agresszió meg mindenkiben van, csak terelgetni kell. ami neked fáj, azt ne hagyd - tombolja ki a maciján a tépkedési hajlamait.

kata, köszi a linket. én vmi mezei fazék betétre/szűrőre gondoltam, tényleg olyanra, mint ami a spagettifőzőben is van :oops: ezt nem nagyon tudnám kihasználni: cumink, cumisüvegünk nincs (Viktória igény szerint szoptatott baba), kanalat azért használok :wink: :lol: , de azt is csak melegvízzel mosom el :oops: és mikrónk sincs :oops: (volt, de sztem megérezhette h utálom, mert féléves alig-használat után bemondta az unalmast és örültem h kidobhatom, mert csak foglalta a helyet :roll: )

jaj, az nagyon jó lenne, ha "pluszban" :lol: is eljönnétek! lehet h legjobb lenne tavasszal és akkor tatára is át lehetne menni sétizni a tó körül!
hajni, te meg nem azt mondtad h vannak ismerőseid tatán? biztos meg akarod őket látogatni májusban, nem? :lol: és akkor már egyúttal átugorhattok a kerti partira is! :wink:

fúú, én meg IKEÁba akarok menni!!! de lehet h tényleg nem célszerű ilyen influs időben ilyen helyre menni, mi? :? :( tök jó h ott van pelenkázó, meg baba-mama szoba, etetőszék és tényleg elég gyerekbarát az egész. novemberben voltunk már egyszer. én régen rendszeres IKEA "túrázó" voltam.
Vendég
 


Kata, és mindenki aki egyészségügyis, az is aki eddig csak olvasott, de nem írt és tudja a választ... szóval mindenki! Nagyon meg vagyok ijedve, mert Hangi egész éjjel nem pisilt egyetlen cseppet sem, ez 10 óra folyamatosan és lefekvés előtt 3 deci folyadékot ivott. ugye nem jelenti azt hogy valami gond van a veséjével? most még várok 9-ig, akkor rendel az orvos, de ha adig is valaki megnyugtatna az tök jó lenne. Bocs, ha hülyeség, de egy hiperaggódos anyuka vagyok.
Vendég
 


Doo, aranyos vagy, és nem mondok nemet sem mert kedvem nagyon lenne, de Szöszkehangyám úúúgy utálja még mindig az autót, hogy rossz belegondolni egy 4 órás autóútba. A 25 km-re lakó nagyszüleimhez is alig jutunk el, oda is úgy, hogy kiszámoljuk, hogy legalább az egyik irányba vezető utat aludja végig. Nade mindig változnak ezt már megtapasztaltuk, úgyhogy még az is lehet, hogy addigra imádni fogja :lol: , szóval részemről még marad a kérdés nyitott.
Vendég
 


Hú csajok, én annyira "vidéki" vagyok, még sosem voltam az Ikeában :oops: , de már jó lenne egyszer. Én még nem megyek vele zárt, zsúfolt helyekre, majd, ha lecseng a járvány.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?