Új privát üzeneted érkezett!

Mármint amit írtál, azt éltem át, beleképzeltem magam és azt hiszem nem szülök! (Mostanába!)

pepike

Kép

Kép
pepike

Most néztem, valamelyik nyári topik a babás taliját az ikeába szervezi Budaörsre, mert ott van babasarok az étteremnél. Valami hasonlóban gondolkodhatunk mi is, úgy augusztus-szeptember felé. Mindegy most, csak eszembe jutott.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pepikém, eső után köpönyeg... :lol: :lol:
mi szépeket hozol nekünk, hogy költhessünk? ja, és mennyivel tartozom neked a legutóbbiból???

Kép
Kép

mpatr

Sok mindent viszek mert akarom hogy jó érzéssel távozzatok hogy vehettetek valamit!! :wink: :lol:
Rugikat, badikat, takarót ami összezippzározható, cuki kis cipőt,pelust, és még amiket találok!(mármint a boltba) :lol:
Meg amire igény van!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike, mindent hozzál. Utifutit lehet kölcsönözni is :wink:

Kép
Kép

mpatr

nagyon köszi a babójárgány dícséreteket :D :D azóta is ha elmegyek mellette tologatom, fogdosom, alig várom már, hogy babóka benne szuszogjon!! :D :D

most vasaltam ki a textilpelusokat, a derekam zéró!!! nagyon okos ötlet (már nem emlékszem ki írta, bocsi!) az ülve vasalás!! 5 perc után rájöttem, csak lusta voltam becuccozni a nappaliba :?

Bosek,
télleg hatalmas poci!!! nagyon szép!

Pété,
a kocsin kívül vettünk még náluk kókuszmatracot (mosható a huzata), pelenkázóra matracot, hálózsákot, tejcsi tartó poharakat, gumilepedőt. Mindegyik olyan áron volt, hogy máshol nem láttam ennyiért..szerintem mindenképp érdemes elnézni hozzájuk!

Kavics,
voltál a szopi-felkészítőn?? Ha igen, mindenképp írj légyszi beszámolót!

Fanetta,
én is február vége felé "tervezem", aztán majd ahogy Panka baba óhajtja..Csajok versenyezzünk a 29éért?? szegénykének 4évente lenne szülinapja? :D :D

Kedves 24 függő sorstársak! Nem hiszem el, hogy ilyen komolyan nyomjátok, én még a terhesség elején megvontam magamtól, egyszerűen nem bírtam idegekkel! Úgyhogy lesz mit pótolnom...Az egyik legeslegjobb sorozat, a Szökéssel egyetemben - már azt se bírtam már idegrendszerrel :D

tali: hát sajna nekem sem fog összejönni, egyedül nem szeretnék későn autózni Kecsóra, az ottalvás meg nemigazán jön most össze :( úgyhogy remélem egy helyi(kecskeméti)minitali összejön valamikor..Kavics?Judit?hmm??

pusszantás, a depizés pedig tilos mindenkinek, tessék ilyenkor a babucikra hangolódni!!! :D

KépKép
kmanna

Bosek, Eszterxx: en nem gyúrok a febr. 29-re. Átengedem, és választunk egy korábbi időpontot. :lol: Mondjuk febr. 25 v. 26. Akkor már nem túl kicsi, de még nem is túl nagy babó.

Beöntés (Eszterxx-egyáltalán nem hülye a kérdés :!: Sokakat foglakoztat!! ):jobban féltem, attól, mint a szüléstről. Valamiért nem is ajánlottak fel. De előtte egyszer voltam wc-n itthon, amikor elkezdett csodogálni a magzatvíz, es a kórhazban is rámtört az inger. Itthon a férjem, a kórhazban az ügyeletes doki nem akart elengedni-attol féltek, hogy nehogy ezek mar a tolófájások legyenek (van ugyanis némi hasonlóság közöttük), es a baba potty, a budiba. De megnyugtattam őket, hogy azt azért csak érzem, és hogy ez tényleg csak kaki lesz. A dokit nehezebb volt meggyőznöm. Már szinte könyörögtem, hogy engedjen már! Talán ezért is nem akartak beönteni-amit én egyáltalán nem bántam. Amikor a lepényt vizsgálgatta a szülésznő felkönyököltem, megkérdeztem, hogy na, a gyerek a szerencsében jött a világra? és azt mondta, hogy nem.
Sokak szerint -akik már átélték- nem is annyira gáz a beöntés!
Szóval: embere válogatja, és mindegyik hozzaállásban van racionalitás meg igazság is! :roll:

Elkerülte a figyelmem:melyik Trófeában lesz a tali?

Gátvédelem:nekem azt mondta a szülésznő, hogy csak kívülről kell masszírozni és csak a 36-ik hettől.És a kútvölgyiben majd adnak valami homeot bogyókat, amit csak ott és egyszer kell bevenni, a hüvely rugalmassága érdekében. Persze ettől még nem 100-as a gátvédelem, de megér egy próbát.

Vajúdás:amikor bementünk, a szomszéd szülőszobában egy nőci vajudott már előző naptól. Szóltam a páromnak, hogy jól csukja be az ajtót. Az ő jelenléte viszont sokat számított.

Bennem csak most kezd realizálódni, hogy ez a gyerek bizony valamikor kijön!!! nem hiszem el, amit mutat a vonalzóm!! Hé csajok!!! Ti néztétek mostanában a vonalzótokat???? Feltűnt, hogy milyen közel állunk a 0-hoz??????Basszus- ezek a porontyok mostmár csak kijönnek valamikor :!: :!: :!: :!: Nem gondoljátok :?: :?: :?: :?: :?: :?: Hihetetlen :!: :!: :!: És egyszercsak ott fekszenek majd a karjainkban :!: :!: :!:

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!

A beöntéssel kapcsolatban nekem sincsenek rossz tapasztalataim, a nőgyógyászati műtétem előtt kaptam és ki lehetett bírni. Bár így nagy hassal nehezebb lesz rohangálni, de én nem parázok tőle.

Éjjel hirtelen fordultam át egyik oldalamról a másikra és úgy szúrkált a hasam alja. Szörnyű volt, úgy megijedtem, hogy be fogok görcsölni, de egy kis idő után elmúlt szerencsére. Ez megint ráébresztett, hogy gyorsan vegyem meg, amik hiányoznak, mert nemsokára kint lesz Dóri.

Egy óra múlva indulok a védőnőhöz, majd beszámolok, mi volt.

Szép napot!

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

TALI:
És a szokásos, ilyetén formájában véglegesnek szánt feliratkozás az estre

1. Mpatr és Znikusz
2. Pepike és (pocaklakó)
3. Linocs (kicsit késni fogok)

Feri: a vers, és a képek csodásak!!!

A beöntéshez: nekem a Kútvölgyiben egy fiatal szülésznő a beöntésről azt mondta, hogy egyrészt nem kötelező, másrészt pedig nem feltétlenül azért van rá szükség (de ezért is), hogy ne csusszanjon ki olyan, aminek nem kellene a szülés közben, hanem ezzel is könnyítik a szülést, hiszen a belek üresen sokkal rugalmasabban tudnak helyet biztosítani a kikészülő babának... Úgyhogy én úgy gondoltam, hogy minden, ami segít a szülésben, az jöhet, úgyhogy ez is....

Rólunk annyit, hogy orvostól orvosig járok: orthopédia, ideggyógyászat (na nem a múlheti rosszkedv miatt ;) ), szemészet. Az első kettő amiatt, hogy a jobb kezemen karácson óta zsibbad a középső három ujjam vége, reggelre pedig az egész kézfejem. Az internetről diagnosztizáltam is ;) : alagút-szindróma - és tényleg az. Ez azt jelenti, hogy a csuklómban belül ödéma keletkezett, amelyik elnyom egy ideget - és a terhesség miatt van, és majd utána elmúlik - de ne emelgessek... Na már most a babót ne emelgessem!!!!! Na mert persze!!!
A szemészetre pedig azért megyek, mert 13 éve megműtötték a szememet (Arcibasev Szergej - korrekciós műtét), és a nődokim kér egy igazolást, hogy szakorvos szerint szabad természetesen szülnöm. Mégpedig úgy szeretném!!!
linocs

Jó reggelt!

Kép

Melinda!
Nekem is bármilyen aggasztó tünetet észlelek magamon ez az egyik első gondolatom, hogy mit nem intéztem még el... Persze csak a baba után.

Majd írjál mi volt a védőnőnél. :wink:

Linocs!
Pont tegnap olvastam erről az alagút szindrómáról. Eddig nem is hallottam róla, most meg rögtön egymás után két nap előjön. :)
A beöntésről ugyanazt mondták nekem is, mint neked.

Az első szülésem magától indult be, volt is hasmenés rendesen az elején. Biztos nem úgy tisztít ki mint egy beöntés, de nem volt semmi gond a kitolásnál, csak baba jött. A másodikat indították, hát nem is volt semmi hasmars. A Péterfyben senkinek nem adnak beöntést (és nem borotválnak), így kitolásnál azt hiszem volt egy pici gigszer. Senki nem mondta, de szerintem volt.... Ha magától időben indul a szülés a természet gondoskodik ezekről a dolgokról is sok esetben. Többmindenkitől hallottam. DE nem törvényszerű, hogy ez mi9ndig megtörténik.
Kistarcsán viszont szokás a beöntés és a borotva, szóval valószínüleg most én se maradok ki a jóból.... :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Ahogy olvasom mindenki nagyon szeretne már szűlni. De azért még úgy gondolom, hogy várjuk ki az idejét!
Mivel én még mindig nem vettem meg semmit, így nálam még nem is jöhet! Sőt nagyon bízom benne, hogy csak márciusban jön el a mi időnk, ugyanis addig remélem lezajlik a hagyaték (és a gyámhitatal nem rakja rá a kezét arra a kevésre is amink van!).

Beöntés, borotválás témáról annyit, hogy itt a Fehérváron nem kötelező a beöntés, ha nem alapból egy kúpot kapnak a kismamák, de lehetőség van arra is, hogy ne kérjük egyiket sem. A borotválás viszont itt is van (talán egyszerűbb otthon túlesni ezen).

Egy kicsit önző módon magamról: hát a mai napom, sőt az elmúlt éjszakám nem valami jó. Egy picit fájdogál a pocakom, sőt ha mocorog Gréta baba akkor is úgy teszi, hogy elég kellemetlen nekem. Ezért úgy döntöttem, hogy nem aktivizálom magam, bár bejöttem dolgozni, de lehet, hogy nem maradok itt 4-ig.

Kép
tand

Sziasztok Lányok!

Eszterxx, látod-látod, maradtál volna a Jánosban :lol: , ott tuti szülőszobák vannak, dec. 6-án adták át őket. Senki mellett nem kell vajúdnod, csak Te, a páros és a szülésznő van a szobában, és a babát sem viszik el a megszületése után, hanem ott rakják rendbe a szemed láttára. És a szobák szerintem szuperek, igazi szobák és nem egy kórházi valami.

Beöntés-borotválás:
a Jánosban sem kötelező a beöntés, de a szülésznő ajánlotta, hogy a babó ne a kaki kellős közepébe huppanjon bele. Jó-jó, hajtogatják a lepedőket a dologra, ha besikerül, de az mégis jobb, hogy nem a sz...t kell takargatni. Beöntés után meg elmész kétszer wc-re, kitisztulsz, a beleknek is jobb.
A Jánosban a borotválást a szülésznő csinálja, és megkérte a kismamikat, hogy ha eddig nem borotválták magukat, akkor most ne is kezdjék el, mert sokkal rosszabb nekik úgy borotválni, hogy itt-ott szálak és csomók vannak, mint szépen egyszerre lehúzni. Magamon tapasztaltam, hogy már nem érek el bizonyos pontokat, úgyhogy hallgatok a szülésznőre, és igyekszem nem gondot okozni neki. Egyébként a higiénia miatt borotválnak, és a gátseb ellátása, varrása miatt. Lehet, hogy nekem nem is lesz ilyenre szükségem :( , mert 5-én megyek az ideggyógyászatra a derekam miatt, állásfoglalást kell kérnem, hogy szülhetek-e rendesen a sérveim miatt :cry:, és kaphatok egyáltalán érzéstelenítőt a gerincembe hamár császáros leszek, mert ha nem, akkor altatnak :cry: . Azt nagyon nem szeretném, hogy ne legyek teljes tudatomban jelen a gyerekem világrajöttekor :cry: .

TALI:

1. Mpatr és Znikusz
2. Pepike és (pocaklakó)
4. Kikó

Ildi

Kép
kikó70

Ja és lényeg, MA DOLGOZOM UTOLJÁRA, HOLNAP MÁR VÉGRE OTTHON MARADOK ÉS PIHI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kikó70

Egy kérdés még:
az ajándék zacsiban, amit ki lehetett váltani, volt egy cumi is. Nekem rózsaszín jutott, és hát ha szükség lenne rá, tudom hülyeség, de nem szeretnék a kisfiam szájába rózsaszín cumit adni :oops: . Ha valaki szintén, fordítva, de így járt, szívesen cserélnék rózsaszínt kékre. A talin megejthetnénk esetleg...

Köszi

Kép
kikó70

Kikó, szupi, hogy otthon maradhatsz, annyira jó érzés
Tand, te is tessék azonnal otthon maradni.
én tegnap voltam bent a cégemnél táppénzes papír miatt, már olyan távolinak tűnt a munka :)

Melinda, nekem is ugyanilyen szúrás volt átforduláskor (ami már amúgyis is egy iszonyú procedúra, mintha egy bálna akarna a hátán megfordulni...) jól meg is ijedtem

Tali ügyben - lévén most már ráérek, ha kell Budáról bárhonnan fuvar valakinek akkor szóljon, szívesen felveszem!

Fanetta, ki lesz végül a szülésznőd a Kútvölgyiben?

KépKép
judit18

az ajándék zacsiban én eddig három embernél is, plusz én, csak rózsaszínt láttam, nem tudom volt-e egyáltalán más szín...

KépKép
judit18

Nekem is rózsaszín volt, de odaadtam valakinek ajándékba, mert a latexes megoldás helyett inkább a szilikonost preferálom. :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Pati! Szeretlek Te dinnye nő!!!! :) :lol:

Beöntés: Ákos fiammal 12 órát vajúdtam, és a végére bizony kialakult némi felesleges anyag a kitoláshoz............ Lepedővel betakarták, ennyi volt! :oops: :oops: Ha soká vajúdsz, szerintem ez elkerülhetetlen, a belek attól még működnek, hogy Te éppen szülsz!

Tand! Az én első gondolatom is az volt, hogy lehet, hogy jobb lenne már neked otthon..... Aztán az, hogy én tutira megbolondulnék, szóval megértelek, hogy jársz melózni! De ígérd meg, hogy sokat, és még annál többet is pihensz!

Én sem akarok március végéig szülni, sőőőőőőőőőőőőőőt, én benevezek a topik utcsó babájának a világrahozára is, nekem megfelel az április eleje is! :):):):):):):)

Rossz kedvűeknek ezt küldöm!

Kép

Ferinek milliónyi ölelést szeretnék küldeni, én kérem Mni-t, hogy ne legyen féltékeny!!! NAgyon köszönjük! És értjük...............

Bosek a pocid hatalmas! Neked is nehéz lehet már! :)

Akit ne adj isten véletlenül kifelejtettem, annak cuppanósokat küldök a poffancsára!

(ui.: jövőhéten készen lesznek a gyűrűink! :lol: :oops: )
Vendég

Csak beleolvastam a mai irományokba.
Jelenleg a volt munkahelyemen vagyok és a szakdogámat csinálom!

Kikó!
Nekem azt hiszem kék, vagy átlátszó színű a cumi, én szívesen cserélek, mert lányom lesz. Ha hazamegyek megnézem és megírom a pontos színét!

TALI:

1. Mpatr és Znikusz
2. Pepike és (pocaklakó)
4. Kikó
5. beuska75

Majd, ha hazamentem írok!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Őőőőőőőőőőőőőőő, és azt hiszem elfeljetettem, hogy Kmanna nagyon tuti babakocsit vettetek! Végre ezt a gondot is letudtátok!!!

És azt is, hogy Zsu: lányodon tényleg nem látszik, hogy beteg! ÉS nagyon formás pocikád van!!!!!! Szépek vagytok Ti hárman!!! :)

(Milyen ajándék csomiról beszéltek???????????????)
Vendég

Úgy tudom nálunk sincs beöntés, csak borotválás. Majd meglátjuk.... :D

Képzeljétek sikerült visszafognom magam vedelés szempontjából és estére nem dagadtam, reggelre meg olyan volt, mint fénykoromban. Mindjárt kevesebbet mutatott a mérleg is!!!! :D :D :D Még a gyűrűmet is visszavehetném, de mostmár bejáratom apáét is. :wink:

Az egyik álmom az volt az éjjel (mert egyszerre több van), hogy megszületett Blanka, és betettem a kocsiba, olyan édesen aludt benne, de nem tudtam hogy kell tolni. Annyira béna voltam.... :shock: :oops: A másik álmom az volt, hogy apa elkapott egy jó kis ungabungára, és mondtam is neki reggel, hogy mit álmodtam, erre rávágta, hogy az nem is álom volt!!! A kis rafkós, azt hiszi, ezzel megússza a dolgot!! Na jöjjön csak haza, adok én neki!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek a cekc nálunk is mellékvágányon van egy ideje, és nem énmiattam............. A minap már nagyon reklamáltam, meg ríttam is kicsit idegességemben. Megígértettem vele, hogy nem maradunk így!!

Zavarja a gyerek a pocimban....... Nemt ud ellene tenni, de nem tudja kikapcsolni sem a tudatát. Aztán már két hete mindennap folyik a tejem, és ez sem igazán szexi, valahogy egyre kevésbé érzem magam nőnek. Inkább hordozórakéta funkicióm van........... Gynegédséget rengeteget kapok, de cekcet nem........... Baksza meg! Pfffffffffffffffffff

De kiakasztottam, mert tegnap benyögtem neki, hogy az esküvő után dukál ám a nászéjszaka is! Nagyon hülyén nézett!
Vendég

Elszállt, amit írtam!!!!Brühühühüüü!
Na, mindegy, annyira nem volt fontos....
Szóval, csajok! Szerintem ne nagyon akarjatok februárban szülni, hiszen ez egy márciusi topic!!!! :D

Fanetta! Úgy látszik, ez egy ilyen időszak. Tegnap a terhességem alatt először jött rám enyhe pánikroham, amikor tudatosult bennem, hogy lehet, hogy már csak egy hónap, vagy másfél!!!! Annyira hihetetlen!Nem is tudom elképzelni, milyen érzés lesz a nap 24 órájában valakivel törődni, és az egész életünket köré igazítani.
Kmanna! Én is néztem, hogy a kókuszmatrac milyen jó árban van ott.

Szerintetek érdemes ezt a koszos-pelenkatartó- bigyót megvenni, vagy csak pénzkidobás?

Ti milyen fürdető és áplószereket fogtok használni, vagy használtatok? Gyógyszertári, vagy Johnson, vagy valami mást?

Egyre több embertől hallom, hogy a Pempers pelus nem annyira jó, gondolom, inkább ki kell próbálgatni, hogy kinek mi válik be....

Kép
pété

Mona, a védőnőtől kaptunk egy kis füzetet vagy könyvecskét, kinek mi tetszik, várandós mamák vagy valami ilyesmi címmel, szóval abban volt egy oldal, amit ki lehetett tépni, kitölteni és kiváltani a csomagot, a könyvben megjelölt helyeken.

Kép
kikó70

Monácska!!! Nemrég jöttem rá, a tuti módszerre, most megosztom Veled, hátha bejön Neked is!!!!!
Reggel kell elkapni, amikor úgy ébred, hogy oldalsztenderen van, na olyankor az enyém sem tud ellenállni.
Kép
Ja viszont ezzel az a baj, hogy még én nem vagyok képbe.... De a szexért mindent!!!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Hát barátom Bosek, ha hajnali 4-kor én ezt ki tudom vitelezni................ Ugyanis szegény emberem mindnnap akkor kel! Áááááááááááááááá, nem megy, még a gondolatra is elalszom!

Kikó!! Nagyon köszönöm! Már emlékszem, beszéltünk is erről egyszer! Köszi mégegyszer!
Vendég

Pété, mi jövő héten felvesszük a kapcsolatot a gyerekorvossal, aki receptre felírja a popsi kencét és a fürdetőszert, valamint a köldökcsonk ápoló szereket. Aztán az én kis férjecském, amíg mi a babóval bent vagyunk a kórházban, kiváltja, hogy frissen tudjuk használni, amikor haza megyünk. Azt hallottam, hogy a Johnson termékek nem jók a csecsemőknek, de hát ezt is csak hallottam...

Kép
kikó70

Pété, nekem meg mindenki azt a márkát ajánlotta, hogy elsőnek olyat vegyek, aztán majd én magamnak rájövök, hogy mi a jobb. Nekem most van egy csomag 1-es, meg egy bazi nagy csomag 2-es P., és ajándék mintában Libero 2-es, meg Huggies 2-es. Viszont árakat tekintve, az 1 és 2-es méretekben a P. olcsóbb, mint a másik kettő.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Monácska, nálunk is csak a hétvégékre korlátozódik a dolog.... :cry:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Én is úgy gondolom, hogy kipróbáljuk mindegyiket. Biztosan minden babapopsi mást visel vagy bír el... Nem lehet mintákat kapni vagy venni?

Kép
pété

Szexel kapcsolatban: a méhlepényem mély fekvése miatt le voltunk tiltva. 2 hete derült ki, hogy rendeződött, és mostmár nem kell annyira parázni, de akkor meg influenzások voltunk, és elég volt az a pár liter testnedv, amit cserélni tudtunk köhögéskor és tüsszentéskor. Aztán végre meggyógyultunk, erre másnap hazautaztam.... Tehát szívás!

Kép
pété

Babylove-os mintát lehet venni a DM-ben két darabosat, a másik kettőt meg a Tescoban meg az Auchanban osztogatták. Én a múltkor kérdeztem egy anyukát, akinek 3 hónapos a babája, hogy milyet használ. Azt mondta, hogy először mindenből vett egy csomaggal. Először P. és H. vett, most éppa L-nál tart. Ja és a kórházban 3 féle ajándékcsomag van (én úgy tudtam, hogy csak 1), és abban is van sok pelenkaminta, meg mindenféle.

Böbi

Kép

Kép
bosek

szexszel. jesszusom! olyan régen csináltam, hogy már azt sem tudom, hogy kell leírni....

Kép
pété

Pété

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!
Én részemről a gyógyszertári kencéket fogom elhasználni első menetben, kivéve a popsikrém, abból sudokrémet veszek.
Pelusból még nem tudom, de egyikkel sem volt gondom.
Beöntésről az első élményem borzasztó volt. A Szabolcsban azon a nőgyógyászati vizsgálóasztalon adták, amiről amúgy sem egyszerű lemászni. Másoknak ez nem okozott gondot, de nekem igen. A fiam születésekor már csak a szülőszobán engedtem, mert ott legalább volt ágy. Szerintem egyébként jobb, ha adnak.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Tand,
szerintem se maradj bent végig a melóhelyen, ha úgy érzed, hogy fáj a pocid. Menj haza pihizni!!! Biztos megértik bent.

Bosek,
na, örülök, hogy már nem vizesedsz annyira! :)
Nem semmi ez az álom mégse álom dolog. :oops:

Pété,
én először a gyerekorvos által receptre felírt dolgokat fogom használni, aztán majd később áttérek a babafürdetőre, még nem tudom, melyik márkát fogom venni. A barátnőm tapasztalata alapján tudom, hogy a Nivea törlőkendő jó minőségű. Nem pattog ki tőle a babája bőre. Bár az én babám szerintem érzékenyebb bőrű, kipróbálom a Niveát, aztán majd meglátjuk. Egyébként vettem Rossmann-os kisadagos törlőkendőt is, majd azt is kipróbálom.

Délelőtt voltam a védőnőnél, csak fél kilót híztam két hét alatt, úgy örülök neki! :D Úgy látszik, sikeres a diétám. :)
Dórika annyira mocorgott, hogy alig tudta megtalálni a szívhangját, de amikor meglett, nagyon erősen dobogott. :)
Vizelet, vérnyomás okés. :)

Melinda

Kép
melinda80

Ja azt elfelejtettem írni, hogy már az is kiderítettem, hogy nálunk úgy megy, hogy amikor hazajössz a kórházból, akkor ki kell hívni a háziorvos nénit (aki gyerekorvos is) 2000-ért. :shock: Na akkor jól megnézi a babát (meztelenül), megtekergeti a lábait, hogy nincs-e csípőficama meg ilyenek és akkor írja fel a gyógyszertáros cuccot, előre felíratni nem lehet!!!! Azután apucinak spuri a gyógyszertárba kiváltani, vagy másnap. De abban az ajándékcsomagokban, amit a kórházban adnak van mindenféle minta, úgyhogy nem kell betojni, ha csak másnap váltod ki, addig is ott van az. De azért még rákérdezek holnap a védőnőnél, hátha mégis felírja előre. :wink:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Igen ez az előre feliratás jövő héten nálunk is kiderül. De remélem lehet, valahogy így érzem biztonságban magunkat...

Kép
kikó70

Ma rákérdeztem a védőnőnél erről a receptes dolgokról. Azt javasolta, hogy ha már kiválasztottuk a gyerekorvost, szülés előtt pár héttel menjek el hozzá, jelentsem be, hogy bébi várható. Aztán mialatt bent vagyunk a kórházban, Apa menjen el a gyerekorvoshoz és neki odaadja a recepteket, amiket mire hazaérünk, ki tud váltani.

Melinda

Kép
melinda80

Köszi Mindenkinek az infot! Azt hiszem, egyetértek, kezdetben a legjobb a gyógyszertári...

Egyébként aki még nem vette meg a "textileket" a kiságyhoz, annak ajánlom a www.szopiparna.hu weboldalt, ott egész jó árban vannak szettek (párna, paplan, baldachin, zsebes tároló,rácsvédő) interneten meg is lehet rendelni, bár nem túl óriási a szövetválaszték...

Kép
pété

Hogy választotok gyerekorvost? Menjek le a játszótérre, és kérdezzem meg az anyukákat, hogy ők hová járnak?

Kép
pété

Ja de a legdurvább nálunk a rendelés. :evil: :evil: :evil:
Délelőttönként van a háziorvosi rendelés, és szerdán 1-től a csecsemős. Akkor kell menni a kisbabákkal. A váróban pedig leválasztottak egy kis részt, és ott van egy kis fiókpatika heti 3x. Naná, hogy pont szerdán is van 2-től. (ez van falun) Na a rafkós öregasszonyok, mivel nincs jobb dolguk, már egykor beülnek a váróba trécselni, meg hogy elsők lehessenek, ha jön a gyógyszertáros néni.
Tehát, ha viszed a gyereked:
1. tuti tele a váró beteg emberrel, akik a gyógyszert akarják kiváltani,
2. az unatkozó öregasszonyok végigfogdossák az összes gyereket, pláne azok, akiről azt se tudod kicsoda.... :x :x :x

Úgyhogy befűtöttem a hugomat, aki képviselőtestületi tag, hogy a mai ülésen borítsa rájuk az asztalt, és tegyék át a rendelést más napra. :wink: :wink: Még aláírást is gyűjtök, ha kell. :!: :!:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Kikó!

Jelentem világoskék színű a cumink!

Én jó darabig a gyógyszertári dolgokat használtam a gyerekeimnél, most is így fogok tenni!!!Popsikenőcsból (OTKI), Van külön spéci tetápoló receptem. A fürdetőből is a gyógyszertári a legjobb. Babaolajból és később a samponból használtam a Büchben-t, nem tudom, hogy jól írtam-e le. Ha a fenekük érzékeny volt, arra is van bőrgyógyász által írt receptem, de avval csínnyán kell bánni, mert hormonokat tartalmaz, viszont egy kenés és semmi baja nem lesz!
A törlőkendőből pedig a pampers-re esküszöm. Nekem némelyiktől úgy ki pattogot a gyerekeim bőre!

Melinda!
Tök jó, hogy csak félkilót híztál, biztos a gyümölcsösrizs volt! :lol:

Tand!
Most már neked is pihenni kéne!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Pété, nálunk nincs választás, ha másikat akarsz 2 faluval arrébb kell vinni, de az dokibácsi és nem is szimpatikus.... :(

Böbi

Kép

Kép
bosek

Hivatalosan nem írhatja fel előre a gyerekorvos...
Nálunk mindig úgy volt, hogy amelyik nap jöttünk haza a kórházból aznap a férjem odaszolt, hogy lehet írni a recepteket, és hazafelé megálltunk a rendelőnél és ott várt a kész recept. Gyógyszertár a rendelő mellett van általában... A babák a kórházból való hazatérésüket mindig átalusszák hosszan. Fárasztó nekik, hogy levegőre kerülnek stb... :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mármint a hosszú alvást azért írtam ,hogy bőven van idő hazafelé a receptekre. Gondolom senkinek sincs 2-3 órányira a kórháza a lakhelyétől. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Nálunk a gyógyszertár a necces. Az ugyanis nincs, ill. csak fiókpatika van heti 3x, ha telefonon megrendeled a cuccot, akkor tuti lesz az, ami kell. :shock: :? De a kórházban is van patika, tehát, ha apa beszerzi a recepteket és beviszi, akkor hazafelé egyből ki lehet választani....

Király!!!!! AC/DC megy a rádióban, Blanka imádja, pogózik a hasamba. :P :P :P

Böbi

Kép

Kép
bosek

Beuska köszi, akkor cserebere talin?

Pumperka, igen, lehet, hogy így a legjobb!

Kép
kikó70

választani = váltani bocsi :oops:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Na engedélyezek magamnak egy kis folyadékot.... Megyek kocsmázni... :D :D 8) 8) :wink: :wink:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?