Új privát üzeneted érkezett!

Sajna fekve is fáj, de már kevésbé talán, mint tegnap! Szép lassan túl leszek rajta, csak a tejem miatt aggódok... hisz így is kevés volt és most megint csökken, pedig fejem! Teák, moremilk plus kapszula nem segített igazán az 1 hónappal ezelőtti mellgyulladáskor sem... van vmi ötletetek erre? :roll:

Kép
bogen
 
 


Tusi!

Nekünk ez a magunktól elalvás nem megy a kiságyban, csak anya ölében. Nem ringatom csak fogom és úgy elalszik ,de pl már úgy sem, hogy leteszem a kiságyba és fogom a kezét vagy lát engem... :?

Éjszakánként mikor felkel, akkor enni kér, mert úgy eszik, mint aki még soha nem evett. Volt olyan, mikor gondoltam, hogy kizárt, hogy kajás lenne, akkor csak kivettem/cumit tettem a szájába és nagy nehezen visszaaludt. Sztem most éjszaka a szél + telihold zavarhatta meg. 3 éjszakája mióta este kap egy kis tápit, szuper volt, mert elaludt 9-10 között és éjszaka csak 1x kelt 1-2 között enni és aludt megint reggel 5-6-ig... utána aludt tovább és 8-9 között kelt fel végleg.

Kiderül a mai éjszaka, hogy csak a természeti tényezők zavarták meg vagy tényleg valami nem stimmel.

Viszont ma alig akar enni... szopizik, de egyszercsak kiköpi és nem tudom visszatuszkolni a szájába... de vigyorog, mint a tejbetök és tök jó a kedve, de keveset eszik. Mostmár kíváncsiságból elővettem a mérleget és egyik alkalommal csak 30-at evett, másik alkalommal meg két részletben összesen 80-at... :shock: Viszont kiegyensúlyozott, ugyhogy remélem, hogy csak ilyen napja van...

Meli! tényleg nagyon szép a bölcső :)

Manó! Nagyon helyes Berti! :) Milyen szép szeme van!! :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Bogen!
Jobbulást! Nekem ami nagyon bejön, az a Milupanak a szoptatós granulátumos teája. Valamint inni-enni-inni-enni nagyon sokat!!

Kép

KépKép
babuci99
 
 

 
 

Sziasztok!

Tusimi a bölcső családi örökség, a hugomnak faragta a keresztapja ezelőtt 27 évvel. Azóta 50-60 baba is kinőtt belőle. Márknak nagyon tetszik, viszont a kislányom ezelőtt 3 évvel összesen 10 éjszakát aludt benne 3 hónap alatt, valamiért nem kedvelte.

Megvolt az oltási is. Márk vagy 10 percen keresztül sírt utána, most viszont alszik mint a bunda.

Tejcsi: egy érdekesség: ma 10 percen keresztűl fejtem a jobb mellemet kijött belőle vagy 10 ml, már épp le akartam tenni a mellszívót, amikor elkezdett jönni belőle a tej és még 50 ml kijött belőle. Vajon ez mitől van, hogy úgy tűnt, hogy már nincs benne semmi, és utána így elindult. Egyébként én egy nap összes szopija után tudok összegyűjteni 80-90 ml tejcsit. Két napja estére már alig marad valami benne, annak ellenére, hogy hajnalban jó erősen jön a tej és néha egy mellből is elég amit szopik. Általában mindkettőből kiszívja a kaját.

Lehet ez a rossz idő szólt közbe, nálunk havazik, a múlt éjszaka pedig zuhogott az eső.

Kellemes délutánt!

Kép
Kép
meli78
 
 


Bogen jobbulást
Tusi nem sír, üvölt!!!! J
Mano jobbulást kívánok mindenkinek és köszönöm az együttérzést. Azért még nem adom fel…egyébként én is így gondolom, egy órát szopi, aztán táp. De szépen tartja a kis kékszemű a fejét!!!
Viki nem tudok fekve szoptatni, mert bimbóvédővel csináljuk. És szép a hűtő?

Kép
nyafi
 
 


Nyafi

Érdekes. Én is bimbóvédővel szoptatok, de nekem ülve nem megy.
Csak fekve. :shock:

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Lányok én nem tudom mi van ma, de Zita egész nap húzza a lóbőrt. Nem panasz ez természetesen, csak jó dolgomban nem tudom mit csináljak... :lol: A délelőtti szopi után 3/4 12kor bealudt (babkocsiban séta közben), 1/4 4kor már én keltettem föl, hogy azért együnk is, azután egy kicsit ébren tartottam, hurcibáltam a lakásban, de el kezdett nyüglődni, hogy álmos, letettem a járókába 3/4 5kor, ahol kb 2 perc alatt magától bealudt, azóta is húzza... Hihetetlen, hogy ez ugyanaz a gyerek, aki az első hetekben az őrületbe kergetett azzal, hogy tizenórákat ébren volt, és közben persze sírt, nem győztük rázogatni, mert magától nem tudott elaludni. Zita zavarbaejtően jó baba, ez tuti, hogy nem az én érdemem, ő sokkal jobb-ügyesebb baba, mint amilyen anyukája vagyok én.
Na most ébred, szaladok! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ja, és képzeljétek 2-3ml híjján (így kell ezt írni :? ) 100 mlt-t fejtem tegnap este óta!! Ez eddig az abszolút rekordom, az tuti, hogy ma este nem kell táppal pótolnom :D :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

BAbuci,
nekem Baby Sense légzésfigyelőm van, és nagyon szuper.
Csak egy lapját használjuk és még egyszer sem riasztott be.
Pedig az én Manócskám is mászkál éjjel rendesen.

Bogen,
Jobbulást. Tudom, milyen rossz lehet, bár nekem még nem volt ilyenem, de a férjemnek sajnos rensdszeresen. Ezen pedig semmi sem segít, csak a pihenés.

Nyafi,
Szerintem se add fel, legfeljebb pótlásként adj tápit.

Meli,
Nekem is nagyon tetszik a bölcsőd!
Nekünk is van egy, szintén családi örökség.
Az unokatesóim feküdtek benne 40 éve :)
Most felújíttatták nekünk és megkapruk.
Bence imád benne lenni.

Kép
bodzi
 
 


Hogyan készüljünk az anyaságra/apaságra?

1. A szülőségre való felkészülésként először menj le a legközelebbi háztartási boltba, öntsd a pénztárcád tartalmát a pultra, és mondd a pénztárosnak, hogy nyugodtan szolgálja ki magát. Azután menj a szupermarketbe, és intézd el, hogy a fizetésedet közvetlenül nekik utalják át. Majd menj haza és vedd elő az újságot, és most utoljára olvasd el.

2. Mielőtt vállalkoznál a gyerekre, találj egy házaspárt, akik már szülők, és fedd meg őket nevelési elveik, türelmetlenségük, alacsony tűrésszintjük miatt, és hogy hogyan engedhették meg gyerekeik ilyen mértékű elkanászosodását. Adj tanácsokat, hogyan javíthatnának gyermekeik alvási szokásain, vécéhasználatán, étkezésnél tanúsított magatartásán és általános, viselkedésén. Élvezd ki a helyzetet - ez az utolsó alkalom, hogy minden kérdésre tudni fogod a választ.

3. Ahhoz, hogy átérezd az elkövetkezendő éjszakákat, sétálj a szobában fel s alá délután 5 órától este 10-ig, válladon egy 4-6 kilós nedves csomaggal. 10 órakor tedd le a csomagot, állítsd be az ébresztőórát éjfélre, és menj aludni. 2-kor kelj fel, és sétálj megint a csomaggal fél óráig. Állítsd be 3-ra az órát. 3-kor, amikor megszólal a vekker, kelj fel! Énekelj a sötétben halkan 4 óráig. Állítsd be az órát 5 órára. Kelj fel és csinálj reggelit! Csináld ezt 5 éven át és közben nézz ki boldognak!

4. Képes vagy elviselni a rendetlenséget, amit a gyerekek csinálnak? Hogy ezt megtudd, kenj csokoládékrémet a kanapéra és lekvárt a függönyökre! Dugj egy halat a hifitorony mögé, és hagyd ott egész nyáron! Dugd az ujjaidat a virágágyásba és húzd végig a frissen festett falon. A foltokat fesd át zsírkrétával! Na, hogy tetszik?

5. A kisgyermekek öltöztetése nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik. Végy egy polipot, és egy hálós szatyrot. Rakd a polipot a szatyorba úgy, hogy egyik karja se lógjon ki sehol! Rendelkezésre álló idő: egész reggel.

6. Végy egy tojástartó dobozt. Egy ollóval és egy doboz festékkel csinálj belole krokodilt! Végy egy tekercs vécépapírt, amiből ragasztószalag és némi celofán segítségével csinálj egy karácsonyfát! Végül, végy egy tejesdobozt, egy ping-pong labdát és egy üres pilótakekszes dobozt, és készítsd el az Eiffel-torony pontos mását! Gratulálunk, a helyed biztosnak látszik az óvodai csoportban.

7. Felejtsd el a sportautókat és vegyél egy kisbuszt! Ne is gondolj arra, hogy otthagyhatod a ház elott fényesen, csillogóan! A családi autók nem így néznek ki. Vegyél egy csokoládé jégkrémet, és tedd a kesztyűtartóba. Felejtsd ott! Végy egy tízforintost és dugd be a magnóba! Vegyél egy nagy doboz csokisparányt, és öntsd a hátsó ülésre! A fűnyíróval néhányszor menj neki a kocsi oldalának! Most már tökéletes.

8. Készülj fel a sétára! Várj a vécé előtt egy fél órát, majd menj ki a bejárati ajtón. Gyere vissza. Menj ki. Gyere vissza. Menj le az utcára. Gyere vissza. Menj le megint. Sétálj az utcán egészen lassan 5 percig. Vizsgálj meg minden eldobott cigarettacsikket, rágógumit, használt papírzsebkendőt és döglött bogarat útközben. Ugyanazon az úton gyere vissza és ordíts olyan hangosan, ahogy csak bírsz, amíg minden szomszéd ki nem jön és rád nem mered. Add fel, és menj haza! Most már alkalmas vagy arra, hogy sétálni vigyél egy kis gyereket!

9. Mindent ismételj meg legalább ötször. Menj le a szupermarketbe! Vigyél magaddal valamit, ami jól modellez egy óvodás gyereket. Egy felnőtt kecske remekül megfelel a célnak. Ha több gyereket szeretnél, több kecskét vigyél. Vásárold meg a heti zöldséget anélkül, hogy a kecskéket látótávolságon kivülre engednéd. Fizess ki mindent, amit a kecskék megesznek vagy tönkretesznek. Amíg ezt nem tudod könnyen megcsinálni, addig ne is ábrándozz a gyerekekrol!

10. Vájd ki egy dinnye belsejét és csinálj rá egy kis lyukat. Akaszd a mennyezetre, és lendítsd meg! Végy egy tányér spenótfozeléket, és egy kanállal próbáld meg a spenótot a lengedezo dinnyébe kanalazni, miközben berregsz, mint egy repülogép. Csináld, amíg a spenót fele el nem fogy. A maradékot öntsd magadra, de úgy, hogy a padlóra is jusson belőle bőven. Most már alkalmas vagy egy 12 hónapos gyerek etetésére!

11. Tanulj meg minden nevet a Power Rangersbol, a Szezám utcából és a Tapsi-hapsiból. Ha a munkahelyeden azon kapod magad, hogy gyermekdalokat énekelgetsz magadban, végre alkalmas vagy teljesíteni a szülői hivatást!

6-12 hónap között

- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
-a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis, és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.
- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel…
- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal…na ez innentől csak ábránd marad.
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.
- lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.
- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.
- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
- vetkőzni öröm, öltözni kín.
- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat.
- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

1 év után

- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszadett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.
- a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de „csodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).
-eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal.
- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....
- nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.
- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...
- megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.
- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni .
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból…
- rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó).
- a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
- úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
- ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.
- a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.
- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi…"
- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.
- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.
- a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.
- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá .
- a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.
- mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.
-a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.
- a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki.
- ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.
- minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére

A későbbiek folyamán

- a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni . Mindkét helyen ott marad.
- ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.
- csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik.
- le lehet dobni a csillárt egy párnával…
- a legjobb móka a sütőbe bemászni.
- márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is abban kell!!
- egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni.
- a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.
- mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a kosárba.
- 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül.
- nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.
-2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Nekünk is volt egy kölcsőn bölcsőnk de Berti nem szerette különösebben. Emma biztos imádta volna, ő ringatá smániás volt, de akko rmég nem kaptuk kölcsön. De nem volt ilyen szép darab.

Képzeljétek tegnap est 11-re annyira kivoltam, hogy fájt a fejem és egyszerűen úgy éreztem nem bírok ébren maradni, nem szoktam én a 6 órás keléshez, főleg nem úgy hogy nem fekszem vissza. Berti meg még tök éber volt, rugdosott ott közöttünk az ágyunkban, aztán 1/2 12 fel átvittem a szobájába, mondom nem érdekel majd átjárogatok ha sír. Hát legközelebb 0:40-kor ébredtem, átnyargaltam, Berzi édesen aludt, szóval tök egyedül aludt el még cumi sem kellett :D Tök ügyi, de azért hiányérzetem van hogy nem altattam :lol:

Kuyta is remélem jobban van és ma nyugisabb napunk lesz, már evett kicsit, remélem csak bélhurut. Emma meg torokgyulladásos úgyhogy keddig itthon van. Megyek is, mert úgy hallom ébredeznek.

Tusimi!

Nagy felismerés ez :wink: Hogy tul képp rajtuk múlik sok minden, azon hog ymilyen babát kaptunk :o

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Még a szemet akartam írni: Igen, mi is szép kéknek látjuk, de hát ez még változhat. Mondjuk nem bánnám ha kék maradna. Ezt írtam hogy talán egy egész picit világosabb kék mint Emma babakék szeme volt. és Emmáé ugye be is barnult.

Azt mondják ahol anyuka és apuka is kék szemű csak ott tuti a gyerek kék szeme.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép

Kép
dyt
 
 


Lányok, ne haragudjatok, angyon lassan tudok csak visszaolvasni, de láttam, hogy szó volt az éjszakai felkelésekről. Erre én kipróbáltam egy dolgot és szuperül bejött már legeslegelső alkalommal. A Tracy Hogg könyvben volt, a Suttogó-sban. Szóval az álometetés. Az a lényege, hogy a Lackó nyuszi este 7-kor fürdik, kb fél 8-kor eszik és 9 körül alszik el. Namost általában éjjel 2-3 körül mindíg felkelt, erre kerestem megoldást, mert nem azért ébredt mintha annyira éhes lett volna, de azért mégis evett 5o-et. Na a lényeg, hogy mielőtt én lefeküdnék olyan 11 és éjfél között, kimerem az alvó nyuszit az ágyából, megetetem és teszem is vissza hasra anélkül, hogy egyáltalán felébredt volna. Ha álmában eszik, akkor annyira el van ernyedve, hogy levegőt sem nyel, értelemszerűen nem is böfizik. Minden plussz tevékenység pl peluscsere felébresztheti, úgyhogy ezt kerülni kell. Namost ennek köszönhetően legközelebb reggel 7 körül ébredünk. Vannak kisebb-nagyobb eltérések alkalmanként, de mindíg tudok egyhuzamban min 4-5 órát aludni, ami az eddigiekhez képest MAGA A MENYORSZÁG. Ma éjjel pl (én barom) 3-kor felébredtem, mert ha ő nem is, én 3 óránként fent vagyok (az ösztönök ugye). Na megetettem, 13o-at benyomott alvásban és 9-kor keltünk!

A következő állomás az egyedül elalvás lesz, meg az, hogy ne kelljen egész nap kézben tartva "döccölni". :-)

Kép
jahra
 
 


Én nem tudom mit szúrok el... Hanna se magától nem alszik el és 2 napja felvette az a szokását, hogy 1,5 óránként felkel éjszaka is.... :? Most már volt, hogy nem adtam neki enni, hanem cumi be a szájába, de akkor is ölbe kéredzkedett és ott aludt e. Visszaraktam a kiságyba, de 40 perc múlva megint fent volt... és így ment egész éjszaka, bár a legtöbbször azért 1,5 órát "kibírt"... :?

Próbáltam én már mindent (többek közt suttogót oda-vissza) de az én Hannám sem olvasta mit kellene gondolnia... ugyanis ez a felveszem-lerakom módszer nálunk nem működik. Ha lerakom elnézelődik kb 20 percet, aztán kezd nyűgös lenni, hogy vegyek ölbe. Ha nem teszem, akkor simogathatom meg dumálhatok neki, elkezd sírni. Felveszem, megnyugszik ahogy már teszem le megint üvölt, pedig még le sem ér a feje. Tehát el sem jutunk odáig, hogy csak nyöszörögne...

Csak ölben hajlandó elaludni vagy napközben a babakocsiban.

Bevallom hulla vagyok, most éjszaka sikerült 2x1,5 órát aludnom... pedig már olyan jó volt az uccsó 3 éjszakánk.... :(

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Én próbáltam ezt az álometetést is, mind a 3x nagyra nyílt szemekkel felébredt Hanna. Hiába voltam nagyon óvatos és nem büfi, nem peluscsere, kinyitotta a szemeit és vigyorgott, majd fent volt utána még min. 1 órát. Ugyhogy erről is letettem... hiába... Hanna nem ért egyet suttogóval :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci! Napközben hány órát alszik Hanna?
Vendég
 


Sziasztok!

Ez az álometetés érdekes, még nem hallottam róla.
Szerintem Apor is felébredne. Tényleg nem nyel levegőt, ha álmában eszik? :o Én akkor is felemelem szegényt böfögni, ha elaludt közben. Általában ilyenkor alszik rajtam hasra fektetve, de a levegő azért csak kijön. Legalább is legtöbbször.

Nyafi hogy vagy?

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Lafie!

Általában összesen 5 órát. Ez elosztva úgy néz ki, hogy 8-9 között kel és kb 11-től alszik 2 órát majd 2-től alszik két-2,5 órát. Aztán már csak este 9-10 között alszik el. Jobban mondva felvett egy olyan szokást, hogy 7-8 között alszik fél órát.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Én is olvastam a suttogóban az álometetést, de még nem mertem kipróbálni. Így is olyan nehezen alszik el esténként jó esetben 10 felé, nem merem megkockáztatni, hogy felébred. Így is csak egyszer kel föl éjszaka 3 körül, az meg tök normális szerintem egy ilyen pici emberkétől. Nem várom én tőle, hogy reggelig aludjon.

Babuci nem irigyellek... :(
Tényleg nem lehet, hogy nappal alszik túl sokat Hanna? Én továbbra is csak azt tudom mondani, ami nálunk bejött: nappal ülve szoptatás/éjszaka fekve, nappal ébreszgetés 3-4 óránként és járókában alvás. Én az esti pótlást cumisüvegből adom, mert 30-40ml-t szokott enni, azt az életben nem kanalaznám belé, max. 20-ig van türelme, próbáltam. Próbaképpen lehet pár napig mérned kéne minden etetésnél Hannát, hogy kizárd azt, hogy éhes, és azért nem alszik.
Te figyelj csak. Vetettem a férjemmel olyan Milupa instant teát, amit mondtál, de ez nem tejserkentő, hanem csak "ásványianyagpótló". Erre gondoltál, vagy rosszat vett az uram?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Közben olvasom, hogy nappal csak 5 órát alszik Hannus. Akkor biztos nincs túlpihenve, sőt... Betyár ez a lány, továbbra is azt mondom. Férjed is kel hozzá, vagy csak te?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Babuci! Ez tényleg nem sok alvás nap közben. Azt hittem ez a gond, mert nálunk volt, hogy ezért nem aludt éjszaka. Sajna halvány lila ibolyám nincs, hogy mi ébresztheti fel ilyen gyakran. Mert este mi is ölben altatunk, ha túl korán 9-10 körül teszem le, akkor még egyszer felébred nekem is fél óra múlva. De utána már olyan mélyen elalszik, hogy csak 6-kor kell, amikor hallja az apját készülődni. Mondjuk nekem nagyon ritkán alszik 1 óránál többet, inkább csak fél órákat bóbiskol egyszer-kétszer egy nap.
Vendég
 


Sziasztok!

Manó, köszi a képet. Tegnap láttam is ilyet a kórházban. Nagyon szupi, és gondolom ki lehet venni belőle a hordozót? Gondolom arany árban lehet... :( nekem is jó lenne egy ilyen, nem kéne cipelni, kicsit macera Barni után loholni, táskával és egy bébihordóval:-( a babkocsira rá tudom tenni, de az meg mégis csak nagyobbb... na mindegy, asszem ki is térne az uram a hitéből, ha még egy ilyet is kéne venni :wink: marad, a nem mozdulok ki sehova egyedül verzió:-)
Remélem jobban van a kutyid! Hasa nem megy? én ilyenkor egyből beküldök neki egy Klion kúrát:-)
Na, most már tuti az én gyerekemnek nem lesz kék szeme :D ha Bertinek ilyen szép kék:-)))

Bogen, rémesen hangzik amit írtál, gondolom még rémesebb átélni:-(((gyógyulj meg gyorsan, egy anyucinak sosem szabad betegnek lenni:-(((

Babuci, semmit nem csinálsz Te rosszul, hidd el. Tényleg leginkább a babákon múlik minden., nem lehet őket vasszigorral nevelni, hogy márpedig csak ágyban, és egyedül, és végialudni az éjszakát... Majd fog változni, és minden könnyebb lesz. Ha van elég tejci bizti nem azért kel fel, mert éhes, hanem inkább egy kis megnyugtató cicin lógást szeretne. Nekem is ilyen volt Barni, 6 hósan leszoktattam az éjszakai evészetről, de tök mindegy volt, ugyanúgy felkelt, és nem azért mert éhes volt. Vannak ilyen babák. hidd el kinövik!!! A két gyerekem ég és föld, pedig mindent ugyanúgy csinálok! Szóval ne gyötörd ezen magad még pluszban, elég kimerítő tud lenni a nem alvás, és még hozzá nem hiányzik, hogy bosszantsd magad. Én is pont ezen mentem keresztül, és bevallom, Balázs egy megváltás Barnihoz képest. :lol: :lol: :lol: De persze, lehet hogy ez is átmeneti állapot csak:-) ja mivel két este megint 3ó a lehosszabb amit tud aludni. Persze mindezt akkor amikor berendezkedek egy jó éjszakai alvásra:-)))))
Na tegnap én is álom etettem, mert hamar elaludt, de csak egy órácskára,és fel sem ébred igazán aludt tovább, aztán úgy felkelt nekem 3 óra alvás után, hogy csak na.:-)

Tusimi, jót vett az urad:-))) én is olyat ittam, de nem szeretem az ízét... inkább szedem a gravidát., vitamin gyanánt:-) ilyenkor már mindíg dögrováson vagyok, hátha most ezt így megúsznám.

Egyébként én is képes vagyok éjszaka elaludni cicizéskor:-) aztán felriadok, hogy ideje büfizni, és látom már órákat aludtunk:-))) na akkor már nem veszem fel:-)))

Meli tényleg nagyon szép a bölcsőtök! Neked mennyi idős is
a kiscsajod?

Tegnap olyan jó volt, hogy apa eljött velünk a Klinikára, hogy mennyivel egyszerűbb így menni vhova.:-) Nem műtik Barnit, egyenlőre kap hormonszurit, hogy az elkószált golyszli lejöjjön... Tiszta szupi, 5hétig heti egy szuri.

Na még mindíg alszanak a fiúk, alig bírtam letuszkolni Balázs, gondoltam tök szupi megint egyszerre alszanak kimegyek kutyikhoz,,, ahhhha mire leértem az udvarvégébe, már reklamált... persze ilyenkor ötözés vetkőzés,, blabla cumi be, alszik tovább... én megint ki.... aztán ordítás,...megint be.... utána már vissza sem akart aludni. Nagy nehezen beájul, de már harmadjára nincs kedvem futni egy kört.... ,mert hát Barni várhatóan kellni fog. Hogy lenyugodjak ide ülök, erre mind a ketten alszanak :roll: horror néha össze hozni a dolgokat......

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Tusi!

Jó teát vett a Zurad :) Valóban ásványianyagpótló, de nekem több tejcsit csinál mint a Laktoherb :shock: Próbáld ki, idd meg azt a dobozt és meglátod, hogy nálad mi az eredmény. Én általában úgy szoktam inni, hogy reggel, délben, este szopi előtt 1-2 órával és a 4.-et éjszaka mikor kel. Bár nálunk ez most választható :)

Hannához általában én kelek, mert hétközben ugye férjem dolgozik és korán kel. Viszont ennek az a hátránya, hogy Hanna bébi eljutott odáig, hogy este és éjszaka csak anya kezében van el. Hiába fogja apuci ugyanúgy ahogy én, üvölt. Napközben jól elvannak, de az éjszaka és az este... :? Volt olyan, hogy férjem mondta, hogy etessem meg és menjek aludni, fent lesz vele ő. Viszont annyira sírt szegény, hogy sajnáltam. Persze férjem is csalódott volt, hogy miért nem marad el nála, de ő is sajnálta őt... pedig egyáltalán nem csinálok Hannából anya majmát, mert nagyon sokszor megyünk és sok ember kezében vándorol és nagyon nyugis, nézelődik, vigyorog mindenkinek. Viszont amint eljön az este csak én vagyok neki a biztonság. Nem is lenne ezzel gond hogyha legalább éjszaka nem vagy 1x kelne. Ha legalább 1 olyan alvási blokk lenne nála, ahol végigalszik 6 órát, akkor nem lenne egy szavam sem...

Elalvásnál tuti nem éhes. Tegnap teleszívta magát tejcsivel a cicimből. Kicsivel rá belékanalaztam 30 mili tápit. Kicsit később csuklott, ezért napközben lefejt tejcsit adtam neki cumisüvegből, de abból már csak 10 milit ivott meg és nyomta ki a szájából a cumisüveget is meg a tejet is... tehát mondhatni teljesen kiütöttem.... és nem bukott vissza, tehát az sem lehet, hogy kijött. Elaludt fél 10-kor és kelt fél 12-kor. Mondom tuti nem éhes, igazam is volt, mert cumi a szájába, úgy nem volt jó, de kivettem és úgy cumi a szájába, vissza is aludt 12-re. 0,40-kor megint kelt. Akkor már adtam enni, evett is, de nehezen aludt vissza, 2,30-kor. Pedig alig van fény (a fürdőből világít be, tehát még éjjeli fény sincs a szobájában!), nincs pelusozás. És így tovább reggelig. Egyszerűen arra van szüksége, hogy fogjam a kezemben.

De nem is tudom, hogy hogyan tudnám leszoktatni. Mert napközben tök jól elvan, ma 40! percet nézegetett a járókában és gagyogott, vigyorgott. Aztán még a nap folyamán 2x 20-30 percet elvolt ott. Tehát az sincs, hogy egész nap kézben van. Viszont elalvás vagy kint babakocsiban vagy a kezemben megy... nem tudom hogyan szoktassam le... Ötletek???

Ennyire ez az alvás dolog nem volt szörnyű, mert általában azért 2,5-3,5 óránként kelt, sőt az utóbbi napokban mikor már tápi volt, akkor már 1x kelt este 10-től reggel 4-5-ig. De ez az uccsó két éjszaka.... remélem ez nem marad így, mert zombi leszek... :(

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Lafie! Fél óráka bóbiskol nap közben? És az ébrenléti időben mit csinál? Tényleg érdekel. Zitu nekem sokkal-sokkal többet alszik nappal, és éjszaka is rendesen alszik. Normális ez, hogy ennyit alszik? :shock: Ha véletlenül keveset alszik nappal, akkor nyűgös is emiatt, mert hosszú távon még nem tudja lefoglalni magát (meg én se őt... :oops: ), illetve látom rajta, hogy fáradt.
Most is fekszik a kanapén a "kis levegőztetőjében", úgy ahogy odatettem. Mondjuk, ilyenkor, amikor kint alszik el, nagyon sokáig húzza lóbőrt, 2 órát minimum, de inkább 3-at, és akkor is én keltem, Mint pl. most is fogom, csak még húzom az időt, jó ez a csönd és nyugalom... :wink:

Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Babuci! Annyira mondanék valami okosat, de hát ez genetiakilag nem megy nekem :D :D Ahogy olvasom, amit írsz, szerintem nem is az a legnagyobb gond, hogy csak kézben alszik el, hanem, hogy 2 óránként ébred. Valamiért nem tud mélyen aludni. Zitu is ilyen volt az első hetekben, de ő csak nappal, éjszaka érdekes mód húzta a lóbőrt. Gondolom kisimultak az idegei azóta vagy nem tudom... Akkor szoktattuk rá arra, hogy bebugyoláltuk, és mai napig nem alszik el másképp. Ha nem bugyolálom be, nyűglődik, nyöszörög, igaz mostmár tök lazán van betekerve, a lényeg hogy körben meleg takaró van rajta és ettől tud nyugodtam aludni. Ha te nem így csinálod, akkor esetleg próbáld meg ezt is. Látod, mennyire igyekszem én is, hogy alhass :D :D Előbb-utóbb biztos megoldódik a dolog, kiváncsi vagyok mi lesz az.
Ha nem veszed ki az ágyból, és csak simizgeted, akkor sem alszik vissza? Én valószínűleg nem lennék ilyen kitartó mint te, és egyszerűen odavenném magam mellé az ágyba :oops: :oops:
Tényleg! Most jut eszembe! Én 2-3 napig magam mellett altattam, és utána már nem volt gond a visszaalvásával! Emlékszem, 1mm-re nyitogatta a szemét, hogy ellenőrizze ott vagyok -e. Ilyenkor mindig nagy szuszogásba kezdtem, hogy hallja alszom. Viszont most elgondolkodtam...lehet, hogy eleinte nekem sem aludt jól éjszaka és azért csináltam...? :? Mindegy... :lol:

Kép
Kép
tusimi
 
 


rájöttem, hogy nekem a napi 6-7 dl kubu is növeli kicsit a tejadagot! Mondta már más is , most már én is meggyőződtem róla.

Nyafi : nagyon szuper a hűtő! :)

Lányok ma voltam kozmetikusnál és nagyon szuper volt! Végre szépen van kiszedve a szemöldököm, befestve a szempillám... Jeti sem vagyok már :)

Nálunk Bendő ma egész nap nagyon nyűgi, alig alszik. Mondjátok, hogy csak egy front!

Kép
vargaviki
 
 


Babuci! Annyira mondanék valami okosat, de hát ez genetiakilag nem megy nekem :D :D Ahogy olvasom, amit írsz, szerintem nem is az a legnagyobb gond, hogy csak kézben alszik el, hanem, hogy 2 óránként ébred. Valamiért nem tud mélyen aludni. Zitu is ilyen volt az első hetekben, de ő csak nappal, éjszaka érdekes mód húzta a lóbőrt. Gondolom kisimultak az idegei azóta vagy nem tudom... Akkor szoktattuk rá arra, hogy bebugyoláltuk, és mai napig nem alszik el másképp. Ha nem bugyolálom be, nyűglődik, nyöszörög, igaz mostmár tök lazán van betekerve, a lényeg hogy körben meleg takaró van rajta és ettől tud nyugodtam aludni. Ha te nem így csinálod, akkor esetleg próbáld meg ezt is. Látod, mennyire igyekszem én is, hogy alhass :D :D Előbb-utóbb biztos megoldódik a dolog, kiváncsi vagyok mi lesz az.
Ha nem veszed ki az ágyból, és csak simizgeted, akkor sem alszik vissza? Én valószínűleg nem lennék ilyen kitartó mint te, és egyszerűen odavenném magam mellé az ágyba :oops: :oops:
Tényleg! Most jut eszembe! Én 2-3 napig magam mellett altattam, és utána már nem volt gond a visszaalvásával! Emlékszem, 1mm-re nyitogatta a szemét, hogy ellenőrizze ott vagyok -e. Ilyenkor mindig nagy szuszogásba kezdtem, hogy hallja alszom. Viszont most elgondolkodtam...lehet, hogy eleinte nekem sem aludt jól éjszaka és azért csináltam...? :? Mindegy... :lol:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi! Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Lillának 10-11 körül kezdődik a nap, tehát addig tuti alszik. Ha nem hagynám eddig aludni, egész nap nyügi lenne. Utána semmi különössel nem foglalom le, nézelődik, beszélgetünk, eszik. Ha már látom, hogy álmos, ölbe veszem és egy kicsit aluszkál, de az is csak olyan felületes alvás, mert ha beteszem a kiságyba, 10 perc múlva felkel. Tegnap mondjuk aludt 4-től 6-ig és este nem is tudott elaludni csak fél 1-kor a 11 helyett.
Vendég
 


Era!

Á,nem arany ár, néha lehet kapni az auchanban 12 e Ft-ért. Nania márka. csak nem mindíg árulják, Most láttam az árkádban is a kenguru goldban de ott nem tudom mennyiért

Mi az a Klion kúra? jöhet priviben is. Mert tegnap 5000-ért kapott egy szurit, ma már semmi baja, még egy szurijárna neki, hát őszintén nem hiányzott ez a kiadás. De lehet enélkül is helyre jött volna mert estére már kezdett jobban lenni csak még remegett ezért elvittük.

Elkószált golyszli: a szomszéd kisfiúnál is ez volt, sajna neki nem használt a szuri:( Műtét lett. remélem nektek rendbe jön.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Jahra!

Hogy mik vannak, én ilyenről nem hallottammég hogy álometetés :shock: Biztos jó, ha nektek bejön. Bertike tuti ébredne, és ő minimum 1 órát ébren van evés után. Mondjuk ma még 3x evett és éjjel 10 órát aludt úgyhogy csendben ismaradok :oops:
Szerintem minden módszer van akinél bejön vana kinél nem.

Babuci!

Hát ez szörnyű lehet, nem csoda hogy nem bírod. De ötletem nem sok. Ha nem éhes tényleg csak megszokásból ébred szerinte, anya ölére vágyik. De túl sok mindent nem hsizem hogy tudsz ellen tenni. Ilyneken általában csak az idő segít. De ez nem elrontás, baba függő. Én is csatlakozom Erához, mindnet ugyanúgy csinálok és van két ég és föld gyerekem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


És nekem is általában ölben alszik el egyébként, szóval még ez sem zavar be. Jó, akkor veszem ölbe ha már látom hogy nyűgös. Mondjuk épp tegnap éjjel magától aludt el éjfél körül. Ha előbb elalszik akkor 1x még biztos felkel, tehát tenap pl 9-10-ig aludt este, aztán 1/2 12-kor raktam az ágyába és ott elaludt reggel 10 kor kelt :shock: . De előző két este meg 11-től aludt 6-ig és mindkétszer a vállamon sétálgatva aludt el. Aztán evett majd 7-10-ig illeve 7-12-ig aludt, pedig akkor is sétálgatva aludt el.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


sziasztok!

vagyok, csak kivagyok a fáradságtól, annyit dolgozom, összejött a munka nagyon, hajnalban kezdem és amíg alszik a baba, dolgozok megállás nélkül,de ez van, örülhetek, hogy egyáltalán van meló...

jaj tegnap úgy örültem, hogy evett rendesen a bonita..kajónként 140-et, 150-et..na erre az utsó előtti etetés, meg böfiztetés után játék helyett tegeregni kezdett, felvettem, hátha később jön a büfi..na erre bukott egy tök nagyot az ölemben ült akkor már..mondtam a férjemnek, hogy na ez volt a baj..na ahogy ezt kimondtam az orrocskájának mindkét lyukán, meg a száján el kezdett ömleni a tej, szemei fent akadtak és nem vett levegőt, lógott mint egy zsák a kezemben..kiáltotam a férjemnek hogy baj van én meg előredöntöttem a babát és megráztam..na erre kitaccsolt és felsííííííírt, de úgy, hogy azt nem felejtem el egyhamar..alig bírtuk megnyugtatni úgy megijedt..én meg a szívinfarktus határán álltam..borzalmas volt nagyooon :(

ma is megeszi a 140-et, de most azt csinálom, hogy vége a kb 3 óránkénti etetésnek - eddig 3 óránként kért enni napközben - és ha ennyit eszik egyzserre, akkor 4-5 óránként etetem..a tápira is azt írták már, hogy napi 5-ször 150 ml..de hát a bonita eddig ugye max 120-at evett..

egyébként minden változatlan kopp-kopp--éjjel alszik, 10-től reggel 6-ig, 7-ig, napközben órákat képes egymagában játszani, de azt hallottam, hogy amíg elvan magában ne zavarkjuk meg, de tök féltékeny vagyok a játékokra, azért sűrűn odamegyek megmutatom magam, gügyögök meg vigyorgok neki...ilyenkor egy csomót röhögünk, majd játszik tovább..és alig várom, hogy unja meg a játékait és akkor jövök ééééén..remélem jól csinálom ezt az anyaságot...

na egyelőre ennyi, sajna visszaolvasni most nem volt időm, remélem mindenki jól van, üdv!!!

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek , ma volt a méreckedés, és azt hittem Apor keveset hízott, erre megint 250 grammot egy hét alatt. :shock: Ma 8-szor kért enni.
Ti hány óránként etettek?

Ma végre a fürdés is tetszett neki, megértük, hogy vigyorgott közben.
És este egyedül elaludt. :) Ez eddig életében háromszor, ha megtörtént.

Apor is felkel 3-4 között enni, de én nem bánom, tényleg picike ő ahhoz, hogy kibírja az egész éjszakát. Én nem adnék neki este többet . Fürdés előtt eszik, aztán pihen a gyomra, fürdés, majd utána még kicsit szopizik és elalszik. Nem tudom mennyi tejem van, mostanában nem sok, de elég neki. Ha nagyon elégedetlen lenne akkor többször mellre tenném. akik este pluszban tápszert adtok, az azért van, mert már a ciciben nincsen több?

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nekem nincsen légzésfigyelőm.
A második képen látszik egy picit az ő ágya.
Apor az én ágyamon fekszik, látszik, hogy szinte egymás mellett alszunk.
Neki is lesz saját szobája, ami csak az övé, de ha picit nagyobb lesz. Így is saját részlege van, de egy légtérben van velünk.
A szobánkból boltíven át nyílik egy pici háromszög alapú szoba és ott van az ágya és minden ami az övé, de odabent van egy egyszemélyes ágy is. Szegény férjem, eddig még bírja "nélkülem." :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika! Nekem fixen 6szor eszik Zita egy nap, nagyon ritkán tér el tőle. Ha nyűgös napja van, vagy reggel korábban kel, akkor egy etetéssel jön több össze, kevesebb sosem, arra ügyelek.

Dyt! Olvasni is szörnyű volt, amit írtál, hála Istennek, hogy nem történt semmi baj! Én kérdeztem még tőled néhány napja, hogy mit jelent nálatok a játék? Milyen játékokkal van el órákig a kislányod? Nem is alszik nap közben?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi!

Nekem ma Apor 8-szor evett és tegnap is , de a 6 is jellemző.
Egy időben 5-ször evett, de nagyobb adagokat.

Nem baj, hogy a babád sokat alszik. Minden csecsemő más.

Dyt!

Valóban borzalmas ami történt, szerencsére nem lett baj.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


tusimi

a játék az azt jelenti, hog van a kiságya fölött egy tök baró forgó, ami zenél, 3 figurával, lassan forog, na azzal akár két órát is lazán eljátszik, vagyis nézegeti, követi a szemével a bábukat, várja a következőt, "beszél" hozzájuk, sikítgat, kacag..ha leáll, akkor meg kiabál, hogy indítsam el újra...

akkor a játszószőnyeget is imádja, itt is két órát is elvan simán, ez is zenél, ezen 4-5 figura van, azokat bámulja, meg rugdossa, meg érintgeti, ahogy kapálódzik - szerintem még nem tudatos, bár tegnap láttam egy bátortalan mozdulatot, amikor megfogta a zsiráf lábát :) - meg van egy nagy bababiztos tükör is rajta, na abban is imádja nézegetni magát...

akkor szoktam olyat hogy az ölembe ültetem és beszélgetünk, van amikor rendesen beszélek hozzá ő figyel értelmesen, meg"válaszol", aztán van amikor csak magánhangzókat mondok neki jól elnyújtva, hogy óóóóóóóóóóóóóóó és akkor ő lesi a számat és próbálja utánozni és közben nagyokat nevet, ez is jó sokáig leköti..

meg szoktam hogy egy kis puha játékát a kezembe veszem és úgy csinálok mintha repkedne, közben beszélek, minha a játék bezsélne neki, ez is tetszik neki és néha próbálom, hogy simogassa meg, vagy fogja meg a lábát a bábunak..de csak finoman, na ez is tök jól bejön, nagyon leköti és élvezi...figyel, beszél, nevet...

meg táncolni szoktunk, ő ül az ölemben és úgy, meg berregek a számmal...szóval valahol olvastam, hogy a babáknak a tök egyzserű dolgok is bejönnek és megnevettetik és ha egyzser nevetrajta, akkor egymás után, akár 20-szor is képes ugyanazon kacarászni..

apucival repülőset szokott játszani, hason van úgy fogja és emelgeti a levegőben, jaj ezt is imádja..

szóval igazából ilyen primitív dolgok, vagy nem is tudom hogy fogalmazzam....a forgó és a játszószőnyeg nem volt olcsó, de megérte...

kajó után napközben nem alszik vissza, kivéve a reggeli után, akkor durmol akár 10-ig is, aztán minden hami után játszik 2 órákat lazán, de van amikor a következő etetésig és max fél, órára alszik el...

a pelusozás közben is játszunk egy kicsit, tornázik ilyenkor..és mindig-mindig beszélek hozzá mindenről, nagyoooon szereti..és egyfolytában mosolygok

este pedig annyi a különbség, hogy az utolsó etetés közben a férjem lekapcsolja a lámpákat, az éjjelit kicsi fényre veszi, lehalkítjuk a tv-t, hami után pedig le is kapcsoljuk és csönd....na és megtanulta hogy ez azt jelenti éjjel van és bealszik reggelig...de ehhezaz kell, hogy tényleg csönd legyen, és mivel egy szobában van a babarészleg, meg mi is, hát este 10 körül kicsit nehéz nekünk csöndben maradni, de mivel mostanában rengeteget dolgozunk, mi is elalszunk rögtön már...mondjuk pihenőszékében alszik, ami teljesen fekvő helyzetbe van állítva és mellettünk...de ez van...

és napi egy hosszabb séta van

én így szoktam játszani...és nagyon-nagyon élvezzük, csak túl gyorsan elmegy egy nap...


én bevallom nem altatom a babát, már kezdettől nem, féltem, hogy megszokja és akkor később gond lesz, szóval a kezdetektől így próbálom "nevelgetni" és eddig úgy tűnik bevált..

ja és a nevetés, azt is nagyon szereti amikor csak nézzük egymást és nevetünk egymásra, egyre nagyobbakat kacag, ahogy múlnak a percek...

a pelusozásnál meg azt szoktam és már várjaa szitut, hogy el kezdem kicsomagolni, addig szinte meg sem mozdul, csak néz huncutul, aztán kibontom a pelust és gügyögök, hogy pisiltál, de ügyes stb..megdícsérem..na erre el kezd kacagni és olyan boldogan rúgkapál, meg nevet és bezsél..mostanában a ggg is elöjött, gua ilyesmi...jaj nagyon édi..egyébként, először a zenélős forgós játékhoz teszem, aztán jövök egy kicsit én, aztán a játszószőnyeg, aztán én, maj a pihenőszék és én, és a sétát is beleszámolva el is ment a nap...

jaj bocs ez durva hosszúúúúúúú lett

Kép
dyt
 
 


Dyt!
Nem, nagyon jó, hogy leírtad! :D Vettem belőle egy-két ötletet, ez a magánhangó elnyújást és berregést ki is próbálom ma. Tényleg tündéri lehet a kislányod. Zitu nem nevet ilyen sokat, ránk elég ritkán, bár jókedvű arccal figyel, amikor beszélek neki. Inkább a forgóra nevet a járókában, meg a nyuszis képre az ágya mellett, ja meg a tök üres fehér plafonra a fürdőszobában, amikor pelusozom. Bár az előbb vagy 20 percen keresztül énekeltem neki a boci-boci tarkát, na az tetszett neki, így végre rámvillantott pár mosolyt. Én vártam a legjobban mikor unja már meg az éneklésem, mert már én is alig bírtam magamat hallgatni... :lol: A játékaival sincs el, max. 15perc, aztán már nem érdekli. Játszószőnyegünk nincs, de végülis az a lényege, hgy lóg felette néhány játék, nem? Nekem járókában van Zitu napközben, végülis oda is be tudom lógatni a játékokat. Játszószőnyeg nekünk azért sem jó, mert nagyon hideg a föld, a lábam is mindig fázik.
Ez a gggrrr Zitumnál is van pár napja, a nevetések után szokott is gargalizálni nagyon-nagyon aranyos, meg a kiságya mellett lévő képeknek beszél szabályosan. Imádom hallgatni az édes kis hangját.
Állítólag a négyütem dalok jönnek be a babáknak, mint a boci-boci, csiga-biga, süss fel nap, többet sajna nem tudok, de én most el kezdtem neki énekelni, ma volt először, hogy nem sírt a kis betyár, hanem nevetett rajta :lol:
Mit tud az a szuper körforgó?

Kép
Kép
tusimi
 
 


tusimi

tök édi lehet a babód, azon ia kis képen is olyan édesn vigyorog!!!
a zenélős forgón van 3 játék, oroszlán, zsiráf, majom, meg 3 labda, meg mindegyiken 3 valami nem tudom mi az, az is mozog, ahogy forgo, meg középen változtatja a folyadék a formáját és 20 percig zenél...nekem és a babának si nagyon bejön, olyan aranyosan vigyorognak rajta a figurák..

jaja a játszószőnyeg az olyan, bár a mienken van duda, meg zenél, meg a nagy tükör..nálunk is mhideg a föld, így az ágyunkra tezsem..

a kis énekek tök jók, én is úgy hallottam, csask hajrá..meglátod tökre fogja élvezni a bab, lehet hogy először 15 percig, de lehet hogy legközelebb már 30 percig kötui le ugyanaz...

a járókába is lehet aggatni mindenfélét, igazad van, végül is ugyanaz...a bonita imádja ha mozog, a játszószőnyeg ezért jó neki, mert véletlenül mindig megüti, rúgja a figurákat..

érdekes amit írtál, hogy afehér plafont bámulja, a mi babánk meg a lámpákat imádja, minden formában és mennyiségben..hogy mit látnak a babóóók?

egyébként is veszek tőled ötletet, énekelni fogok én is..szegény még nem tudja mire készülök..tudod olyan nagyaon durva ronda az énekhangom..:)

Kép
dyt
 
 


Attól, hogy kicsit ritkábban írok, még vagyok és olvaslak benneteket!

Manó: Berti nagyon édes, azokkal az óriási szemeivel gondolom levesz a lábáról!!!!!

Babuci: Én is úgy vagyok vele, hogy úgy mondanék valami okosságot, hogy hátha beválik, de nálunk is kínszenvedés volt az elalvás, egész egy héttel ezelőttig, amikor azt mondtam, hogy most már nem bírom másfél órát ölben fogni, altatgatni, leraktam a kiságyba, cumi be és azóta napközben is mikor már nyüfizik, tudom, hogy fáradt, lerakom elcumóza magát és már alszik is. Napközben kevesebbet, de nálunk az éjszakák mindig is jól teltek, Anna este fél10-től reggel fél7-7-ig simán alszik!!!!

Vargaviki: hétvégére én is bejelentkeztem a fodrászhoz, most meg tegnap a hugi kiszedte a szemöldököm, nekem is tiszta felüdülés lesz már, hogy egy kicsit magammal is törődhetek, szépülhetek!!!

Bár még négy kiló plusz van rajtam, de ez miatt nem aggódom, mert amit tán már említettem, a crohn betegség könnyen "szalajtja ám a kilókat", úgyhogy én már úgy vagyok vele, hogy inkább egy picit több, mint kevesebb.


Bogen: jobbulást neked!!!!! Emlékszem még a János Kórházas topikból rád, mikor hozták a híreket a többiek, hogy milyen hősiesen végigvajúdtál és természetes úton milyen gyönyörűszép nagy-nagy babókád született!!!! :D

Meli! Tényleg nagyon klassz az a bölcső, szerencsére Ana baba már most eszméletlenülszereti a kiságyát, ha ébren van is tök jól elnézeget benne, óriásiakat mosolyog!

Főként a macis rácsvédőjére kacarászik. Alig mertem mosásra lecserélni, hogy ugyan hogy viseli majd, hogy másikat teszek föl, de szerencsére ez ugyanúgy tetszik neki!!! (Na persze ez is macis!)

Dyt! Nagyon édes a kis babucid!!!! :) Én is úgy vagyok vele, ha már sokat nézelődi a játékokat inkább elvonom a figyelmét, beszélgetek neki hogy "nahát aztán már most rám is csak olyan nagyokat mosolyoglyál!!"

Tusimi, Zita olyan édesen alukál!!!! Így felöltözve is hosszabat alszik????

Anika: Apor nagyon szép, formás, tündéri baba!!! Ő is olyan édi ahogy alszik!!!!! :)

Megmondom őszintén, hogy Annácska az első két hónapban annyira pocifájós volt és annyit sírt, hogy el sem tudtam képzelni, hogy ez enyire megváltozhat. Este még ugyan az utolsó etetés előtt nyűgösködik, de hát az már semmiség, azelőtt elmozdulni se tudtam, még a WC-re se tudtam kijutni sokszor.
Most meg már öröm minden másodperc, amit együtt töltünk, néha még főzőcskézni is tudok valamit!!!

Kép
bvica
 
 


Bvica! Ez az kép azután készült, hogy behoztam kintről, és félig kibontottam. A sünis rucit is ki szoktam még gombolni, meg a satyit is lehúzom nagyjából róla, de jobban nem piszkálom, nehogy felkeljen. Ezután még általában jóízűen alszik fél-egy órát, aztán keltem én, mert már olyankor réges rég kaja idő van.
Olyan különös nekem, hogy Anna ilyen sokáig alszik. Zitu is kb. 7kor kel, de ő előtte még 3 körül ébred enni. Így is bírja kb. 6 órát hami nélkül (este 8-9 között eszünk). Anna mennyit eszik vajon nap közben, hogy lényegében átalussza az éjszakát?
Nálunk a nyuszis kép a sláger, de annyira, hogy irígylem a nyuszit, mert több mosolyt kap, mint én. Bár az elmúlt pár napban, nekem is egyre több mosoly jut, mert el kezdte érdekelni az éneklésem (azelőtt sírt...).

Dyt. Ezsembe jutott még egy dal a "megy a gőzös", azt tök jó énekelni is, nem olyan bugyuta, mint a boci-boci. És képzeld, kipróbáltam a berregést, és nagyon tetszett neki, határozottan úgy látszott, hogy próbál utánozni, nagyon édes volt. :lol:

Lányok! Mi van veletek? Mi ez a nagy csönd napok óta?
Kérdezni szeretnék. Zitu néhány napja rászokott arra hogy nagyon-nagyon mohón cumizza a jobb kezét, de olyan vehemenciával, hogy még két helyiséggel odébb is hallom a cuppogást. Önmagában ez nem lenne gond, de kezd neki ott kipirosodni a bőre. Mit csináljak vele? Persze próbálom neki ilyenkor a cumit adni, de 10ből 9szer nem kell neki, mérgesen kiköpi és már kapja is be a kezét, de olyan mohón és átszellemült arccal, mint ahogy a cicimet szokta (kicsit féltékeny is vagyok...). Megfigyeltem, hogy ezt akkor csinálja, amikor álmos, pár perc után abbahagyja és alszik. Szóval a lényeg a bőre...félek ki fog neki sebesedni.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Tusimi: az én babám is hasonlóképpen alszik, mint a tied. Este 8-9 körül utolsó kaja, aztán 6-7 óra alvás. Kaja, majd alvás 7-8ig. Nálunk teljesen mindegy, hogy ráetetek-e 11kor. Már egyszer kipróbáltam. Keveset evett és nem aludt tovább egyáltalán. És a cuppogás is ugyanilyen, így alszik el meg így nyugtatja magát, ha nyugtalan. És éjjel is erre ébredek, ha éhes. De a kezének még semmi baja nem lett. Szerintem esetleg popsikenőccsel kend , ha piros. Nekem szinte mindenre jó ez a gyógyszertári popsikenőcs.

Én énekelni nem igazán szoktam, viszont a mondókákat szereti a Bendő és azt is, ha cuppogok neki. Kipróbálom majd én is a berregést. Ma mozgattam neki az ujjaimat a levegőben és az is nagyon tetszett neki. Ő is csak max 20 percig van el egy dologgal. Utána általában elfárad és jön a szunya.

Asszem felébredt, hallom, hogy cuppog... Kaja idő van. :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Bvica
Köszönöm szépen. :)

Tusimi
Apor is cumizza a kezét, az öklét a szájába dugja és cuppog rajta.
Először azt hittem, hogy az éhség jele, de úgy vettem észre, hogy nem mindig.

Én szoktam énekelni is, pedig rossz hangom van és hallásom sincsen, de mégis szereti. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Dyt, jó, hogy leírtad, miket játszol a gyerekeddel. Volt számomra új ötlet is köztük.

Amit meg nekem mondott egy védőnő (nem az enyém, az felém se néz): össze kell érintgetni a baba ellentétes kezét és lábát, ez állítólag fejleszti. A másik: egy textilpelenkára teszem a hátára fektetve, és felemelem lassan a pelenkának a gyerek egyik oldala felőli szélét, addig, hogy a gyerek a másik oldalára guruljon. Általában visszafordul magától a hátára, és akkor a másik oldalára is elfordítom. Ez utóbbit nagyon szereti. Remélem, sikerült világosan leírnom. Valójában babamasszázs részeként mondta a védőnő mindkét gyakorlatot, de én attól függetlenül csinálgatom ezeket.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

2 éjszakája elég türhetőeket alszunk. Bár hozzátartozik, hogy visszaköltöztettük a szobánkba, így legalább ha kiesik a cumi vagy nyugtalan, akkor csak benyúlok a kiságyba és alszik tovább. Szerencsére cumi-mizéria is csak az elalvásnál van, ha eleget cumizott, akkor kiköpi és nem kell neki többet. De eddig ez mellette ülve történt és van, mikor fél óra az elalvás. Így most ezt az időt is átszundibundizom én is :) Ráadásul most éjjel este fél 9-hajnal fél 2-ig aludt. Ez nálunk nagy szó! :)

Dyt! Nekünk is ez a forgós játékunk van és Hanna is imádja. Hát még én! :) Ilyenkor reggel mindig van fél órám míg megreggelizem, fogat mosok, felöltözöm :) Nobel díjat kellene adni annak aki ezt feltalálta :) :) :)

Tusi!
Hanna is nagyokat cuppog, de azt még nem vettem észre, hogy piros lenne a bőre. Sztem addig ne aggódj míg nincs nagyobb baj. Kipirosodás még nem gond és az öklén sztem nem tud akkora vákumot csinálni, hogy sebesre szívná. Legalábbis sztem .

Ma megyünk csípő és hasi UH-ra.

Lányok! Azt vettem észre, hogy Hannának a popsijánál ahol véget ér a popsi vágása a hátnál (remélem értitek :) ) ott ha kenem a fenekét, érzek egy kis csont kitüremkedést... :shock: Nálatok is van ilyen?? Eddig ez nem tűnt fel.... ez normális??

Kép

KépKép
babuci99
 
 


sziasztok!

Babuci,
Szörnyű lehet így éjszaka, örülök, hogy az utóbbi két éjjel jó volt.
Szerintem sem lehet erre jót mondani, minden baba más és más. Az enyém annyira jó, hogy szavam sem lehet.
Egyébként nálunk az altatásra az jött be hogy egy textilpelust teszek mellé és ő azt gyűrögeti meg hozzábújik és úgy alszik el.

Tusimi,
Nálunk is hasonlóak a játékok, reggel pl. a sárga kacsájához magyarázott 10percet. Olyan édi ilyenkor, meg tudnám zabálni. Az éneklést Bence is imádja, meg azt, amikor a kezünkkel játszunk. Mozgatom neki az én kezem meg az övét. NA ezzel rengeteget elvan. Utána hosszú ideig nézegeti a saját mancsát :). Egyébként szerintem az a játék dolog os egyre többet fog változni, ahogy a picur nő.
Kézszopogatás nálunk is megy intenzíven.

Dyt,
Nagyon tetszett ez a féltékeny vagy a játékokra :)

Anika,
Nekem 6X eszik egy nap Bence. Most olyan140-150 ml-t egy etetésnél, teljesen változó időkben.
Apor nagyon helyes kisbaba!

Kép
bodzi
 
 


Szeretném Nektek is bemutatni az én gyönyörűségemet :)

Beni Manó

Kép

Kép
bodzi
 
 


Vigyori

Kép


Vigyori 2
Kép

Kép
bodzi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: