Új privát üzeneted érkezett!

Lafi igazad van :) Nekem érdemes lesz elmennem szülés előtt TGYÁSra, hogy a gyedem idén kezdődjön (a tavalyi hivatalos bérem magasabb, mint az idei).
Annyira gáz, hogy az embernek ilyesmin kell törnie a fejét. Miért nem lehet rendesen megfizetni az otthon gyereket nevelő anyukát???

Gondolkodom, hogy hazamegyek. Fáj a pocim eléggé :( Biztos ez a fránya front...

Monácska: Nekem is van EP kártyám és azt mondták, hogy erre tudok venni gyógyszertárban pelust, gyermek ápolási cuccokat (popsikenőcs, tápszer, stb). Ha bemész a gyógyszertárba, akkor meg is tudod kérdezni, hogy mit szokott kifizetni az EP. Én is mindig tőlük kérdezem, hogy ezt vagy azt lehet-e ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


Lecso: Tényleg ne aggódj! Ha picik vagytok a baba is pici lesz. A lényeg, hogy a legutóbbi UH óta mért adatokhoz képest azért legyen fejlődés. Menj el a dokihoz, hátha ő meg tud nyugtatni. Én bízom benne, hogy semmi gond sincs nálatok és minden rendben lesz ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Bettica!

Nem ugrok ám kútba a másik topik hangulata miatt, csak annyira meglepett hogy ENNYIEN elvetéltek már korábban. Nem értem az okát.

Nem is nagyon azért mentem mert kérdéseim lennének, csak egyszerűen gondoltam jó lesz hasonló korú kismamákkal dumcsizni. De lehet hogy igazad van, a 12. hétig nem nagyon fogok olvasgatni, kicsit olyan egymás agyára menős fíling van.

Mona!

Hát én nem tudom. Ahol eddig láttam pacák ruhákat, ott nem volt egy sem olyan amibe azonnal bele tudtam szeretni. No mindegy, azért ha fiú lesz, nem fogjuk ott hagyni. :D

Lecso!

Jaj, remélem az orvosodnak sikerül majd megnyugtatni! Biztos nincs baj, nem lehet baj! Nagyon szorítok Nektek!

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 

 
 

Monácska: Jut eszembe talán az Anyasági támogatásra gondoltál?
Itt van arról is infó...

Kép

Kép
bettica
 
 


Na mégegyszer :oops:

Itt az infó ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Az utolsó oldalakból végre sikerült olvasnom. :)

Lecso várjuk,a dokid megnyugtató mondatait!
Minden kismamát sikerül vmin beparáztatni,vagy nagy vagy kicsi a baba, vagy kevés vagy sok a magzatvíz.....++++++++++++ a negatív gondolatokat ki kell verni a fejünkből, mert egy nyugis napunk sem lenne.Pusz!

Okr én is gondolkodom,hogy mikor talizhatnánk!
Most megfázós napjaim vannak/voltak.
De 2hét múlva dokis programunk lesz debiben, lehet akkor megcsodállak benneteket :wink:

Kavics dekorcsíkot sikerült találni?
Mi is nézegetttük már, sárgás-barnás szinekben aranyos állatosat(zebra,,maci..stb) láttam vagy amin nagyon gondolkodom zöld-sárga alapon mackók dolgoznak (azt hiszem varr meg fűrészel meg stb) Baumaxban voltak ezek na meg micimackós az meg kék ...
Keményedni szoktál még?
Cukrod?? Mennyit híztál?

Rambóka mi a helyzet ma?

Verona én is Gratulálok!!!!!

Ajajj csak ennyire emlékszem :roll:
A festés miatt csupa kosz a lakás, és mivel a férjem csinálja még 1-2 hét mire minden készen lesz és takaríthatunk ,meg végre költözhetünk a hálóba a kényelmes ágyikónkba, ez a kihúzhatós kanapé rettenet.

Lányok a kiságyba sima kókusz matrac jó??
Egy eladó azt mondta a kókusz-szivacs puhább a babának.??

Ez a táppénzes dolog tényleg nem egyszerű én is megszenvedtem vele hogy elfogadható összeget kapjak.

Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Anyoo és Monee!
Én még nem gratuláltam nektek.
Nagy gratula mindkettőtöknek!! A legfontosabb ebben az időszakban az, hogy pozitívan nézünk a dolgok elejébe! Nem olvasunk össze- vissza minden zagyvaságot. O.K.?!!!

Rambóka,
Köszi a szavazást!

Ez a fránya idő velem is kitol.Tiszta nyomott vagyok tőle.
Azt vettem észre, h nagyon mennek a napok. :shock:
Lara a napokban elkezdte kínozni magát: kis kezével megragadja hosszú haját és ökölbe szorítva húzza! Nem jött rá, hogy saját magának okozza a fájdalmat. :roll:
A másik mutatványa az, hogy kereszbe fordul az ágyában alvás közben, majd később rugaszkodik felfelé, csakhogy ez nem jön össze neki mert nem tud tovább nyomulni. :lol: Kép Kép

Kép
lara26
 
 


kincs, szerintem jó a sima kókusz. kell az a keménység nekik.

kavics, hogy aludtál/alszol ma? alvósbarátnőd ma napközben alig aludt. légyszííí intézkedj :)

lecso, nyugi! mindne rendben lesz. (könnyű mondani....) néztek áramlást is uh-n? ha minden rendben van, akkor minden rendben van!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Óóó, még azok a hosszú fürtök :lol: Nagyon szép kis majdnem fekete hajatok van :) És már elmúltatok 1 hónaposak is...

Kép

Kép
bettica
 
 


Sajnos nem hidegfront volt, hanem premenstruációs szindróma. :cry: :cry: :cry:

Viszont volt ma jó dolog is, mert a csajnak a lépcsőházból, akivel egyidősek lennének a gyerekeink, ha az övé nem hal meg pociban 20 hetesen, végül sikerült az 5. lombikja!!!! Most 20 hetes és már gömbölyödik!!! Én nem mertem rákérdezni, de a szomszéd bácsi megtette helyettem. Annyira örülök! Olyan jó, h. sikerült nekik! :D :D :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


sziasztok!

Na meg volt a dokilátogatás.Most sokkal jobban érzem magam(kivéve hogy kimerültnek érzem magam a délelőtti aggódástól).
A dokibácsi azt mondta higgyem le nincs semmi baj!AZ UH csak UH.Szuper,hogy van+hasznos,de egyedül abból nem lehet megítélni a terhességet,a baba méretét.Megtapizta kézzel,és azt mondta:ő szerinte 2000kg felett van már jócskán.Teljsen lent alul van a feje és felér a gyomromba,kiteríti a pocakomat belülről.Na meg egy kivócsit lehet visszafogta a baci is+ekkora anyukának nem kell 4kg-os baba(Levi extrának számított hozzám képest)+látszik hogy jól diétázom+hogy az elejétől kezdve nem pedig a 24.héten kezdtem el mint Levinél.

Ha vami gond lenne,akkor magzatvíz mennyiségén látszódna előszőr+el lenne meszesedve a méhlepény :arrow: a baba nem nőne utána.

A méhszáj zárva!

Nagyon el voltam keseredve!De mostmár jobb!

Kép

Kép
lecso
 
 


Csak telne már el ez a 38 nap!Még olyan sok!Ha jövőhétre lennék kiírva is messzinek tünne!annyira várom már a végét,a kezembe akarom fogni,tudni minden rendben!

Köszönöm,hogy bíztatattok! :) Rám fér,fért!

Kép

Kép
lecso
 
 


Lecso: Na látod, nem kell nagyon parázni. ;) Elég nehéz ehhez tartani magad, amikor ilyesmiket hallasz, hogy a gyerek kisebb, mint kellene.
34. héten vagy, van még egy hónapod és aztán kezedben tarthatod az egészséges picurodat :)

Kép

Kép
bettica
 
 


egy kis helyzetjelentés (visszaolvasni nem tudok sajna... DE FOGOK:)

Vettem Lillának egy 150 darabos Lego Primo csomagot :) Most szervezgetem a pénzügyeket... alig várom, hogy átmenjen a pénz és jöjjön a csomag :) Jó régen Legóztam utoljára:)

(4 vizsgából 3 letudva... az egyetemhez képest röhejesen könnyű a suli.... tanulni is csak az egyikre tanultam néhány óránál többet... látszik, hogy fizetős... de marha jó:)))))))))
Vendég
 


csakegy, grat!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


lecso, örülök,hogy minden oks!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!


Igen Dimet talán!De persze 1000%-ig nem vagyok biztos!2 hét múlva UH kontroll megint.

Még 37 nap! :?

Kép

Kép
lecso
 
 


Csajok!

A Szakbarbáros topik hol található, mert a Családineten a GYED- GYES alatt nem válaszol, onnan éppen most moderáltak ki egy neki szóló kérdést, és szabin is van az egyik hsz szerint, de addig is elolvasnám az eddigi válaszait, h. okosodjak.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


összefoglaló

1. A tgyás a szülési szabadság időtartamára (168 napra) jár.
A szülési szabadság a szülés várható időpontja előtti 28. nap és a szülés tényleges időpontja között bármikor megkezdhető. Ha a szülést megelőző időponttól indult, akkor innentől számított 168 napig jár akkor is, ha a baba nem a kiírt időpontban születik.

tgyás nincs maximalizálva, így a napi átlagkereseted 70 %-a lesz a tgyás.
A terhességi-gyermekágyi segély összegéből nyugdíj-, illetve egészségbiztosítási járulékot nem, kizárólag személyi jövedelemadó előleget vonnak.


Gyed
A tgyás lejártától a gyermek 2. életéve betöltésének napjáig jár és a díj összege a naptári napi átlagkereset 70 %-a, 2007-ben maximum netto 76.339 Ft. Sajnos itt maximalizálva van.

Gyes
A gyermek 2 éves korától a gyermek 3 éves koráig jár.
Összege 2007-ben azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével (netto:24.687 Ft) Gyes mellett már lehet 8 órában dolgozni és úgy is jár ez az összeg.

Ami még van az a családi pótlék. Az nettó: 11.700 Ft

Van egy egyszeri anyasági támogatás:
Összege a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225 százaléka,

Ki jogosult rá, ki után
A szülést követően az a nő, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal – koraszülés esetén legalább egyszer – terhesgondozáson részt vett. Erre nincs szükség, ha a szülő nő igazolni tudja, hogy a terhesség alatt legalább 5 hónapig egybefüggően külföldön tartózkodott.

Hol és mikor igényelhető
A szülést követő 180 napon belül, a munkáltató családtámogatási kifizetőhelyén, vagy annak hiányában a lakóhely szerint illetékes Magyar Államkincstár Családtámogatási Irodájánál.

Ez fontos hogy 180 napon belül be kell adni az igénylést.


Az anyasági támogatáshoz szükséges iratok:

Kitöltött igénybejelentő

Az igénylő (szülő nő)
– személyi igazolványa,
– lakcímnyilvántartó kártyája,
– TAJ kártyája,
– adóazonosító jelét tartalmazó adókártyája.

A gyermek(ek)
– TAJ kártyája,
– eredeti születési anyakönyvi kivonata.

– A terhesgondozást végző orvos igazolása arról, hogy szükséges alkalommal részt vett a terhesgondozáson (nem a terhes kiskönyv!).

Itt tudod elintézni a családi pótlékot is, mert nem alapból utalják, hanem bizony kérvényezni kell.
A családi pótlékot, ha bankszámlára kéred, akkor vinni kell egy azt hiszem 30 napnál nem régebbi igazolást a banktól, hogy ez a számla a te neved alatt (is) fut, mert csak ebben az esetben utalnak.


2. gyerek


Amennyiben elment a 2 év, szabadságból, és ha után még táppénzre mentek, akkor a táppénz előtti betegszabadságból lesz egy rövid bérezett időszakotok. Az ebből számított átlag, de legfeljebb a minimálbér kétszerese lesz a következő tgyás és gyed alapja.

az előző év január 1. és december 31. között volt legalább 180 bérezett nap, akkor ez a legalább 180 napi tavalyi jövedelem a gyedalapja.
Ha azonban nincs meg a 180 nap, de a tárgyévben, vagy 2 évből együtt , akkor az utolsó 180 napi jövedelemből számolják a gyedet.
Ha van valahány nap, denincs mega 180, akkor a napi átlag, de legfeljebb a minimálbér kétszerese a gyed alapja.
Ha egyetlen nap sincs, akkor az aktuális szerződés szerinti bér, de legfeljebb a minimálbér kétszerese az alap, vállalkozónál pedig a minimálbér.

Na akkor ezek után jöhetnek a kérdéseitek.

Bettica, nem értem, ez neked hogyan jött ki,mert a gyed a szülés előtti év béréből jön össze....
Vendég
 


ja és még valami:
vannak olyan kerültek, városok, ahol jár 1xi támogatás még. Na a Bp 4ker nem ilyen :twisted: ezt meg kell az adott önkormányzattól érdeklődni!
Vendég
 


"A gyessel, gyeddel kapcsolatos ügyintézést a területi Államháztartási Hivatalban kezdhetjük meg. Bővebb információért a Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium ügyfélszolgálatához fordulhatunk. Tel.: 475-5860, www.eszcsm.hu "

Kép

Kép
lecso
 
 


mely kerületek?? uh, meg is kérdezem :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet ha felhívod,írd meg légyszi mit mondtak.X ker?

Kép

Kép
lecso
 
 


Lafi!

Azt jól értem, hogy az első gyerekeseknek nincs semmi trükk?! Tgyás, GYED, GYES, aztán jónapot... Meg a szülés előtt ki lehet venni a betegszabadságot (ez 15 nap elvileg), plusz az egész éves szabadságot.
Azt nem nagyon értem, amit Bettica írt, hogy neki jobb előbb kivenni a Tgyás-t, mert akkor valamiért több pénzt fog kapni. :?:

Figyi! nem emlékszem már pontosan, de olvastam valamit valamilyen kormányzati oldalon, hogy mindezeken kívül, lehetőség van még valamilyen egyszeri támogatás igénybevételére, csak ezt nem reklámozzák. Szöget ütött a fejembe most ez a dolog, utánaolvasok majd.

Délután megyek dokihoz. Rákszűrés, számolgatás, stb.

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee, anyasági támogatáson kívül más egyszerit nem ismerek.
Igaz, ott a betegszabi ,és az kevés, de hát ott a tp is, miért ne vehetnéd ki szülés előtt???Sima ügy, veszélyeztetett terhesként x időre elmehetsz tp-re és szülsz, aztán tgyás oszt jó napot.
Ez tök sima ügy.Ráadásként hiába tp-n vagy,nem a tp pénz számít, hanem a normál fizu!!!Itt is van trükközés!!!
Vendég
 


Lafi!

Írtam privit, remélem ez átmegy. Az előző litániámat benyelte a rohadék! :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Monee:Nem írtad, mi volt a bejelentéskor!Olyan kíváncsi vagyok, milyen volt!Lécci lécci! :wink:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Lafi!

Köszi, az eleje tiszta. :D
De a végén ezt a nem a tp számít, hanem a normál fizu dolgot nem értem. Ezt úgy kell érteni hogy amég tp-n vagyok, addig normál fizunak megfelelő összeget kapok, vagy valami másba számít bele a normál fizetés? Bocs hogy ennyit értetlenkedek, nekem általában nem szoktak túl nagy gondot okozni az ilyen jogi csűrcsavarok, de ezt most tényleg nem értem.

Zazzy!

Jah, tényleg! :D
Egészen jól fogadta a család, túléltük az estét.
Apáék azt mondták hogy sejtették (ugyan miből?!), az anyósomék első mondata az volt (erre számítottam) hogy remélik hogy anyagilag azért bírni fogjuk. Anyukám viselkedik egyedül leendő nagymami módjára, ő majd kiugrik a bőréből az örömtől. :D Azért kompenzálásként ma az apósom felhívta a Férjemet, hogy a gyerek fiú lesz és Gergely legyen a neve, mert az szép. :lol: A Férjem majdnem bement az árokba annyira elkezdett röhögni. Nah, ez azért jó vicc volt, én is jót nevettem rajta. :D

Voltam dokinál "matatáson". Most nagyon fáj a pocim. :(
Mindjárt dobok be egy kis MagneB6-ot, hátha jobb lesz...

Jah és hogy minden jó legyen, a Férjem megbetegedett. :roll: Lehet hogy influenza. Tegnap még nem volt semmi baja, most meg tök lázas. Még jó hogy az miatt aggódtam, hogy majd a kollégáim fognak megfertőzni... a Férjemet csak nem dobhatom ki. :D:D:D Menjen, aludjon a macskákkal kint az udvaron. :lol:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


ment válasz Rami!
Vendég
 


tekintettel arra, hogy te idén szülsz, neked a 180 nap tavaly megvolt, így nincs jelentősége, tp-n vagy-e vagy fizut kapsz, mert a béred a fizud alapján számolják ki!!!!
Vendég
 


lafi, és mi van veletek?? csak írod-írod a jogi dolgokat (ami tök jó!! végre tiszta minden :D ), de rólatok semmit. minden oks? te hogy vagy? hunor baba?

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Lafi!

Írtam még egy kicsit. Megnéznéd?

Tényleg, mi van veletek? Képet nem kapunk?
Hunor hogy alszik? Pocifájás, hasonló problémák?
Vagy megnyerted a világ legnyugisabb manóját? :D

Monee!

Csak Gergelyt, Gergőt, Dánielt, Dávidot NEEEE!
Már én is megbántam párszor, mert minden 4. kiskölyök e 4 név valamelyikére hallgat. :evil:
A Bendegúz jobb lett volna! :lol: És még illene is a kis pimaszra! :twisted: Csak elég hülyén hangzana majd, mint Bendegúz bácsi! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


igen, én sem értem, miért nem akkor adunk nevet, mikor már ismerjük a gyereket, és lászik mi illene rá...mint az indiánoknál! :lol:

csak azt nem tudom addig hogy szólítaná az ember a gyereket, kölök? kisbabám? bogaram? :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Én speciel Csigabogyónak hívom, vagy simán Kiscsigának! :lol:
De volt már mindenféle beceneve. Gergőnek viszont csak olyankor hívom, ha haragszom rá.
Nálatok nem így volt gyerekkorotokban? :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Indián név?
Krokodil Könnyek? :lol:
Hanyatt Hiszti? :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rami, ment pü.
Vendég
 


Jól vagyunk. A legnagyobb problémám, hogy nem értem, miért nem könnyezik a gyerek....
amőgy megnyertem a világ legnyugisabb gyerekét. Hiszitizik sokat, de azért mert éhes, sokat eszik, nagyon sokat...

Át kellett térni a 4 órás kajára, mert a 3 órás már nem volt jó neki.

napi menü
hajnali 4 tápszer 200ml
reggel 9 tápszer 150-200 ml
13 óra anyatej 150-200 ml
17 óra anyatej és d vitamin 150-200 ml
20.30 fürcsi
21 óra tápszer 200-250 ml

hálistennek nincs hasfájás, néha sugárban hány, de akkor zabál és elfelejt nyelni, emiatt visszajön néhány adag, de amint kihányta, kéri helyette a maradékot.

jelenleg 5 kg.

gondolkodtunk rajta, hogy jövő hónapban visszamondjuk az anyatejet, mert alig van tejadó és hát hálistennek Hunor jól fejlődik, egye az, akiinek tényleg kell!
ráadásul kaptunk két babanetes csajszitól (egyik Brendon, írt ide is annó) anyatejet, az is lassan elfogy és akkor visszamondjk a gyűjtöttet, tényleg egye a tényleges korababa....

szóval tudunk üvölteni és hisztizni, de csak kaja miatt.

amúgy éjjel egyszer kel, aztán 9ig elvan, és nappal nem alszik csak alig, vettünk pihenőszéket, abban van velünk, lát minket és nezki ez elég. ha kiságyba lenne, na akkor üvöltene.

Miért nem sííííír???Hogyhogy nincsenek könnyyei???

ja és van köldöksérv, de múlóban.
Vendég
 


Lányok

Elköszönni jöttem...
Szeretnék mindent megköszönni,hol aktivabb,hol veszekedős :oops: ,hol bután,hol bohokássan viselkedtem....de az életem részei voltatok/maradtok.Köszönöm Nektek az útbaigazitást,bátorítást mikor beléptem ebbe a topikba..vagyis az alattunk lévőbe :lol:
Mindenkinek a legjobbat kívánom Szép babákat,átaludt éjszakákat,gyors szülést,kettecskét----válogathattok! :lol:

Új fejezet kezdődik az életünkben(ugye eddig anyósnál laktunk),elköltözünk(napokon belül,már dobozolok) :lol: :lol: :lol: (gondolom mindent elárulnak ezek a jelek :lol: )...csak éppen internetünk nem lesz,,,,jó darabig,,,,hogy mi lesz velem ???? :lol:

Sokszor csókoltatok mindenkit.

Sziasztok Gabi
Vendég
 


Ella várunk vissza!!!! :D

Kép

Kép
lecso
 
 


Lecsó!!!
Nos, én megnyugodtam a dokid szavaitól teljesen. Megértelek, hogy szorongsz még kicsit! Viszon tuti biztos vagyok benne, hogy babácskád jól van!!!



Lara! Szia, de régen jártál erre! Egyem a kisszívét a lánynak! Ha kiskesztyűt adsz rá, akkor is húzza a haját? Szerintem csak reflexesen csinálja, ha valami a kezébe kerül, szorítja, el nem engedi. A keresztbe fordulásról majd leszokik, ha már nem fog elférni! :) Vigáyzzatok magatokra, gyere sűrűbben, ha időd engedi!


Lafi! Köszönöm szépen, mentettem. Mérnők vagyok, és annyira tisztelem azt, aki ezt ilyen tisztán értelmezni és leírni is letudja!


Ella! Jó költözést, és várunk vissza! Jó dobozolást!

Rambóka! Hanyatt Hiszti............... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Jujjjjj!

Csakegy! NAGY GRATULA A VIZSGÁKHOZ!!!!!! Csak így tovább!
Vendég
 


Mona, ez a szakmám....

Gabikám, ha olvasod, Kecsón maradtok???Vagy más város???Ugye majd valahogy azért tudunk talizni??????????????Örülök, hogy végre külön lesztek!!! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

jó régen jártam Felétek! Próbálok majd visszaolvasni!

Lafim, Hunor nme semmi! Igyekszik bepótolni a lemaradását! :lol: Kérünk új képeket!!!

Én is kérdezek: Én most a Gyed alatt üsszegyűlt szabimat töltöm + Dorkával betegácsiban vagyok, utána ha elmegyek betegácsiba, akkor nálam miből fognak számolni? Ezek beleszámítanak a 180 napba?

Lara, KisLara édes, igazi hajasbaba! Ezt a keresztbefordulást Dorka is csinálta! :)

Monee, én is beleolvastam abba a szeptemberi topikba, tiszta horror! Környékükre sem megyek egy darabig, parázok nélkülük is eléggé!
gratula a dobogó szívűdhöz! irigy-irigy! Én majd 30-án megyek, remélem én is látok hasonlót majd!
Nálunk Dorka beteg, lázas! Nyugi, nem fogjuk elkapni és punk-tum! :wink:

Dimet, akartam már írni a BEBA 2 HA-val kapcsolatban, hogy arra készüljetek, hogy sűrűbb mint a Start! mi jól ráfaragtunk mert nem volt cumi amin átment volna. Avent variabilis, 3 állású cumija jó hozzá.

Lecso, ne izgulj, minden rendben lesz! Fejlődik a picur és ez a lényeg! És pikk-pakk elszáll az a pár hét és már dajkálhatod is őt!

Kincsecske, jó látni Téged is! :) Ágyba teljesen jó a sima kókuszmatrac, csak egyre figyelj, ne a gagyi, asszem szlovákot vegyétek, mert az iszonyú! Mi Novetex-et vettünk Dorkának, sőt még a heverőjét is azzal csináltattuk! Néha mellé fekszem, nagyon kényelmes, se nem túl puha, se nem túl kemény.

Dorka tiszta beteg már megint, egy hete lázas, iszonyúan köhög, néha hány is tőle... Reggel vittünk pisit, holnapra lesz eredmény, antibiot szed, december eleje óta harmadszor... És semmit nem látott a doki néni... Torka picit piros, tüdeje tiszta... Valami vírus lehet...

Remélem, nem fogom összeszedni, bár doktor néni szerint egy hét alatt már sikerült volna. Úgy legyen. Bár együtt is alszunk mióta beteg, köhög rám, hapcizik...

Én hasam még mindig megy, hol jobban, hol kevésbé. Pár napja pirítóson élek. Már arra is gondoltam, hogy a met csinálja, hogy sok a 3x850. Igazából terhesség előtt nem sokkal tudtam csak felemelni ennyire, előtte is rosszul voltam tőle. Szerintetek próbáljam csökkenteni 750-re?

Olyan hülyeséget álmodtam! Mágusnál voltam uhu-n és nem látott semmit :( Sírva ébredtem.

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok!

Ella!
Azért, ha anyósodéknál jártok, jelentkezz!!!
És minden jót az új otthonotokhoz!

Rambóka!
Tetszettek ezek az indián nevek :lol:
Én meg a férjemet hívom Kiscsigának,mert akárhova megy/megyünk,lassabban készül el, mint egy mennyasszony, és persze így mindig mindenhonnan elkésik.
A mi Gergőnk miatt meg megdícsért tanácsadáson az asszisztensnő, mert nem Gergelynek, hanem Gergőnek hívják,így megkülönböztethető a másik 5 H. Gergelytől.

Lafi!
És akkor mi van, ha én 2007-ben egy napot sem dolgoztam, mert veszélyeztetett voltam (előző vetélés miatt),akkor nekem mi alapján számolnak bért, majd ketteskénél? (feltéve persze, ha Gergő 2 éves koráig sikerül a teherbeesés)
ezoterike
 
 


Anyó, sajnálom Dorkát, jobbulást!!És ne álmodj ilyen hülyeségeket mert megyek és elverlek!!!!Az a szőke,szeplős kislány ott van!!!
Hogy vagy most betegácsiban ha szabin vagy???Mellesleg, töltöd a szabid, az ad egy kis alapot, ennek nézik az átlagát max minbér 2e...hááát nem sok....nem dolgoznál kicsit???

Ezo, nem gond, ha addig terhes leszel, mert nagyjából te ennyit kapsz mint most.
Vendég
 


Lafim, a szabi alatt el lehet menni a gyerekkel betegácsiba, ennyivel tolódik a szabim. Elvileg már dolgoznom kéne, de mivel december óta Dorka beteg, tolódik február közepéig.

Dolgoznék, dehogynem! Kaptam ajánlatot is, csak az a baj, hogy a Fő utcában és oda innen bejárni... Össz. napi 3 óra utazás. :? Utána trapp Dorkáért oviba a szomszéd faluba...

Ráadásul ott az a hülye Nemalin Myopathiám, ami miatt fizikailag kevesebbet bírok mint az "egészséges" kismamák. itt helyben kéne valami, de erre a pár hónapra meg nem szívesen vesz fel senki.

OK, nem álmodok hülyeségeket!!! De tegnap azt éreztem hogy fiam lesz.Dorkánál is megéreztem!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok!

Két napja behalt a net. :roll: Mostmár végre müködik. :roll:

Ha lesz időm végigolvasni a termést, akkor írok! :D

Most lefoglal a korcsolya nézés! :lol: (eurosport)

És ebédet is kellene főzni! :roll:

Cuppancs Mindenkinek!

... még 54 nap ...
Vendég
 


Anyoo!

Nem úgy volt hogy 28-án mész Uhu-ra? Háhogyne látnál dobogót?! Persze hogy azt fogsz látni!
Sajnálom Dorka betegségét és szurkolok Neked, hogy ne kapd el!
A Férjem influenzás, kapott egy rakat gyógyszert, plusz a házidokink ajánlotta hogy vegyünk szájmaszkot, talán akkor én nem kapom el. A hétvégéig kb. kiderül hogy én is elkaptam-e... :roll:
Ühüm, tényleg elég gáz az a topik. Én már csak a jót olvasom el, egy-két embernek aki normális, válaszolok is, oszt ennyi. Én nem tréningezem magam, minden rendben lesz. :)

Rami!

Abban az esetben lehetne esetleg Gergő a gyermek, ha ezzel is erősíteni szeretnénk a családban a rallyes hagyományokat, ugyanis létezik egy Szabó Gergő nevű kiváló rallye versenyző a magyar bajnokságban. Ha a rallyes barátok meghallanák, hogy Szabó Gergő lett a gyerek, szerintem nem hordanánk ki lábon a cinkeket. :lol: Nálunk az Ákos és a Balázs nevek a nyerők, de inkább az Ákos. :)

Jövő csütörtökön védőnő és kiskönyv téma. Sokára. :cry: :lol:
(Ez már mindig így fog menni, hogy az ember türelmetlenül várja az idő múlását?! :D)

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

hú, de régen nem jártam erre. Eddig tartott, amig civilizálódtunk, van telefon is, meg net is. :D

elkezdtem a visszaolvasást, kicsit átfutottam, asszem nem győzném irni a gratulákat!!!!! :D minden újdonsült kismamának, és anyukának !! :D
de jó, hogy egyre többen vagyunk! :D

Magunkról röviden:
az új lakásunk nagyon klassz, örülünk neki! gyönyörű, ahogy télen besüt a nap. az összes depim elmúlik tőle.
Marci kapaszkodva járkál, mászik, föl le, élénk, nagyon aranyos, lassan szülinapra készülünk. :D
rohan az idő!
fogytam 5 kilót, de azért még lenne mit.... :roll:
voltam dokinál, jövő héten kezdem a metet. 3x850re megyünk fel 6 hét alatt, áprilisban megyek kontrollra. kicsit félek, hogy fogom viselni. szed valaki ennyit rajtam kivül?

sziasztok, mindenkinek szép délutánt!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


CSillag, én pl. ennyit szedtem végig a terhesség alatt is!ugye annó te kérted írjam le, miket ettem, mit gondolok fogyókúrára???Mert akkor megírnám neked, most írogatok egy-két Kaális csajnak és akor átküldeném neked is, ha jól rémlik legalábbis, te kérted :oops: !
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?