Új privát üzeneted érkezett!

Szia Jégvirág.
Az én lányom is ezt csinálta a pocimban. Ne aggódj. azóta is mozgékony baba :) Szerintem az csak jó, hogy ilyen aktív.

Mi a Holdfény étterembe fogunk menni február 7-én. A két személyes táluk nagyon finom, és sok kaja van rajta. Ajánlom mindenkinek

Kép
Kép
szandra29

Szilcsi
nagyon édes Lalibaba :)

Kép
Kép
szandra29

Bea!

Málnus is mindig mozgott,mondtam is a védőnőnek,mekkora hülyeség, hogy a pocaklakó csak 1-2 órát tölt ébren 1 nap,ha-ha-ha!Málnus annyit aludt egy nap!Szerencsére most nem így van :D Ne aggódj szerintem!

Erre a torkos csütörtökre kell asztalt foglalni előre???Ha anyu el tud jönni Málnázni mi is elmennénk,tök jó lenne kettesben Lacival elmenni vhová!

Zsuzsi!Nagyon tetszenek a csigák Dini tortáján.És az ünnepelt is nagyon édes!Biztos jó kis buli lehetett! :D

Kármen!Hát Norbika is nagyon helyes kispasi!Orsi tényleg komoly ezen a képen,komoly nagylány :D

Csibe!Kis huncut Gábor baba! :D

Pelus téma,nem tudom ki kérdezte már,talán Szandra?!
Nekünk semmi bajunk a Pampers-el,éjszakára a Sleep & Play-t használjuk,nappal a balzsamosat,tök jó az illata!A Libero is jó,gumis a dereka is,nekünk abból nem folyt még ki soha,Huggies dettó!Csak szerintem vastagok ,a Pampers a legvékonyabb,így felváltva használom mindegyiket! :D

Enikő!Grtaulálok kicsit megkésve Zalán tudásához,nagyon ügyes!Már én is váromm,hogy Málnus fordulgasson,de lustika,mert sokat van karban,hason útál még mindig,akkor ugyan minek fordulna meg???!Múltkor lefektettem hasra,hogy emelgesse a fejét kicsit,és akkorát hányt szegény és ordított is hogy fordítsam már vissza (gondolom én)!

Nekünk is van neves türcsink,mi is a Tescoba vettük! :D
20140113113746

Csajok mi lenne ha mindenki a napfénybe menne torkos csütörtökön ???? :)
Kell asztalt foglaltatni. este7? foglaltatnánk egy babanetes termet :) hogy tetszik?

Kép
Kép
szandra29

Kajla!

Mit jelent hogy gáz a körmöd???Minél problémásabb annál jobb.Nekem tyúkszem kell meg bőrkeményedés.Szóval nem gond és ennek a vizsgának igazán még nincs tétje szóval nem bukok meg ha esetleg nem jön össze de legalább az oktató segyt ha találkozok máskor ilyennel...bár nem tudom milyen az az ilyen mert nem mondtad miért nem jó a te körmöd:)

Szilcsi!!
Nem műkörmöt akarok feltenni hanem csak pedikűr meg manikűr:)

Karmen!

Hányra tudnál beérni???

Nikim is lázas lett :(

Kép
Kép
zitacicu2

Közérdekű:

Csajok az Nemzeti Üdülési Alapítvány, kiyrta a 2008-as évi pályázatát. Azoknak tudnak üdülési csekkbeni támogatást adni akik bizonyos kritériumoknak megfelelnek. Pl 8 órás bejentett munkaviszonyuk van és a BRUTTÓjuk 100 000 ft alatt van és van 2 VAGY TÖBB GYEREKEÜK!

Kukkoljátok meg a pályázatokat, és ha valaki jogosult akkor nagyon gyorsan küdje be a pályázatát, mert gyorsan elfogy a keret rá...

www.udulesicsekk.hu pályázatok menüpontról tölhető le az adatlap!

Mi sajna nem vagyunk rá jogosultak, mert a zuram bruttója picivel több, mint 100!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikö! én is pont most vettem észre hogy ma feltöltötték, holnap postázom is :)

Zitacicu! Irtam üzit! Sajnálom Niki is beteg lett, jaj nagyon sok most a betegség :( gyógyuljatok gyorsan ti is!

Szandra! hol van az a Napfény??

Zsuzsi! nagyon szép torta volt!!

Dini és Lali baba meg nagyon helyesek!!

Bea! Enyémek is irtó sokat mocorogtak, tudod azért is görcsöltem nagyon az utolsó hónapokban, föleg akkor volt ha nem maradtak nyugton. Ha nem mozogna azért ijednél meg!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szandra én benne vagyok, de nem biztos, hogy a zuram szabad lesz akkor, (sőt szvsz tutira nem) ezért én lehet hogy egyedül mennék vagyis Zalánnal :D Majd hozok haza kaját apánknak!

Anett: nekem azt mondta a gyógytornász hogy ha sír is minél többször hasra kell fektetni, hogy erősödjenek az izmai... Zalán is üvöltött hason, de aztán megszokta, és már oda-vissza fordulgat :)

Szilcsi: Lali egy tünemény :D :D Milyen volt az éjszakátok???
Mienk sokszorébredős :? és koránkelős :shock: 6-kor már kakukkolt a kispasim!

Ági: melyik dokinkra gondolsz, a házi vagy a szakorvos? A Sztriha profhoz járunk a neurológiára...

ébredt pasi

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Én tegnap voltam a cukorterheléses vizsgálaton, hétfőn megyek a z EKG-re meg a belgyógyászatra! :roll:
A Holczingerhez kaptam időpontot!
Bea, Szilde, ti kinél voltatok??? :?:

Karmen!
A Thomasos tortát hol csináltatták anyukádék? Nagyon jó! :wink:
A gyerekek nagyon szépek, és tényleg nagyon hasonlitanak! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Anett! Na én hason sosem hagytam Orsit mert annyira üvöltött, hiába erösködött a doki hogy naponta 10 perc legyen, 2 sem volt. 6 hósan aztán magától hasra fordult. Én nem tudtam hallgatni a sirását ahogy Norbi sem mindig marad hason, pedig kellene hogy másszon én nem birtam

Zita! mindig Ujszentivánrol rendelünk mert házhoz is hozzák amikor jönnek Szegedre a cukikba. Hü szegény, na én hozzá tuti nem mernék menni (Dr. H) Én direkt kértem a Takó dr-nöt

Lányok kis segitség. Fogy nagyon a fagyasztott tejcsi még kb. 2 hét. Fejni továbbra sem akarok, igy venni kellene valami tápszer t. babatejet. 10 hós elmult, nem tudom lehet-e orvossal feliratni neki ugy olcsóbb-e v. nem éri meg azért sorba állni, és milyet vegyek, na és hol szokott olcsóbb lenni, nekem egyiknek sem mond semmit az ára. Lehet priviben is hogy akit nem érdekel ne unja a sok tápszeres választ :)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Én is foglaltam helyett a torkos csütörtökre, én a classic-ba. :wink:
Most költöznek át a Széchényi térre.
Megy oda valaki? :lol:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

sziasztok
Kérlek holnapig jelezétek ki jönne a torkos csütörtökre a holdfénybe, mert lefoglaltattnám az asztalt.
Holdfény: Sóhordó utca a volt magyar-osztrák étterem. Tuti hely és finom a kaja és sokat adnak :) És van protekciónk .)
Várom a visszajelzéseket, minél hamarabb. Üdv, ja és mi is visszük a gyerekeket úgy néz ki. A nagyot biztos

Kép
Kép
szandra29

Szandra én nem tudok konkrétumot mondani még :( Ennyire előre... de mennék amúgy...Ti hányra mentek??

Karmen: a tápszerek elég drágák, csak szólok. Nekünk kb 5 napra elég 1 doboz (és szopik még, csak pótolok a tápival) és 2000 ft felett van egy doboz ára! :( Babatejről nincs infóm, nem ismerem őket!

ceniko
Szeged

Enikő!
Megint egy nappal öregebb lettél, a mosásban kicsit összementél. De ne búsulj, jön még télre tavasz, 30 éves is csak egy évig maradsz! Boldog szülinapot!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zita!

Milyen volt a vérvétel?Könnyen megittad a löttyöt?
Én végülis citrom nélkül is meg tudtam inni,ill. 2-3 csepp jutott az üveg szájára,talán bele is.Így ennyitől nem lettem rosszul.
Nálam mind a kétszer nagyon ügyesen vették le a vért.Kalapot emelek.
Sajna régen nem mindig volt így..
Én is Dr.H-nál voltam.Gyorsan megvolt minden.

Karmen!
Mi a problémád a dokival?
Hannával is nála voltam.Akkor se volt semmi különös.. :shock:

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Lányok!

Melyik éttermek vesznek még részt a Torkos Csütörtökben?
Sajna csak 2007-es listát találtam..

E.

szilde
Szeged

Enikő!

Boldog szülinapot!!:):)

E.

szilde
Szeged

SOS!

Nem tud valaki kölcsönözhető ipari porszívót? Holnapra foglaltam le a baumaxban, de éppen szervízben van és nekem mindenképpen szükségem lenne rá holnapra!
Vendég

Karmen,
ha elmúlt 10 hós én lehet megpróbálnám a tejet, óvatosan, forralva

a babatej, sima tápszer (ami nem HA) ugyanaz, mint a tehéntej, mármint allergia szempontjából

ha nem HA tápot adsz, akkor tökmindegy, hogy táp vagy tej, annyival több a tápszer, hogy dúsított vitaminokkal, meg talán könnyebben emészthető

én barom Jozsónak tápot adtam egy évesen, és 3 évesen nagy nehezen lehetett leszoktatni róla, havi szinten került vagy 15 ezer Ftba ha nem többe
Vendég

Karmen,
ha a tej mellett döntesz, úgy csináld, hogy kezdetben anyatejhez kevered, szép fokozatosan növelve a tej arányát, mert lehet egyből nem fogadja el
vagy sztem mehet bele kakaópor vagy maci kávé is

Jozsó annak idején nem fogadott el semmi folyadékot, csak cicizett, és amikor terhes lettem, egyik napról a másikra kattant rá a tápszerre (Beba 2+).
Vendég

Ha valaki tud segíteni ipari porszívó kapcsán, plz csörögjön rám, mert egész nap rohangálok, raádásul vacakol sokszor a net, meg ma le is mondtam az előfizetést a költözés miatt, nemtom mikortól fogják szüneteltetni.
ez a számom: 30/506-49-10 (visszahívom az illetőt)

előre is köszi!
Vendég

Szilde! Szerintem egy nagy paraszt. (és mások is így értékelték nekem)

Enikö! Boldog szülinapot!

Tehéntejet 2 éves korig nem szeretnék adni, egyelöre meg ugyis szopi van, csak fözelékhez kellene anyatej helyett valami, az nem nagy mennyiség, napi 1x max. 100ml. Ha meg több kell (nem tudom mi van vele 1 napja csak alvás elött v. félálomban hajlandó szopizni, amugy elutasitja, menszim még nem volt, de nem is érzem ugy hogy megjönni akarna) akkor tényleg csak 1 éves korig de babatej menne utána a tehéntej. És tehéntej 2,8-as v. 1,5 kell kezdésnek?

Dancsi! Én meg ugy tudtam hogy tehéntejet 2-3 éves kor elött nem javasolják, ezért gondoltam babatejre. Tényleg ua. allergia szempontjából? Ez elég durván hangzik akkor.
Én sajna nem tudok ilyen porszivót

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ezek lemaradtak:

Dancsi! Egy ismerös most mesélte anyunak hogy tejallergiás lett a kicsi és kapott azonnal orvosi ig. jár neki az emelt csp. Tudsz róla?? Nektek szoltak, nehogy ne kapd te is!

Exi! Megkérdeztem, kolleganöm mondta valoban sielt az egész osztály, de nem volt kötelező. Nagyon nyomott árak voltak igy csak 2 gyerek nem tudott (volna) elmenni, de a többi gyerek összedobta nekik is az árát, de kötelezö nem volt

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Nagyon jó, amiket írtatok a sulikról, én már kb. fél éve ezen töröm a fejem, hogy mi is lenne a legjobb a lányomnak. Most Alsóvároson lakunk, a Földmíves utcai oviba jár Zsófi, a csoportba járó anyukákkal beszélgetve, majdnem mindenkinél a körzetes vagyis az Alsóvárosi Á.I. kilőve, mert ősszel a Kolozsvári téri bezárásával sok roma gyerek jött, és hát mondjuk ki, ez nem volt túl jó hatással az odaíratási kedvre. Sokan a Ságvári és a Jugyu közül választanak , mert a közelben ezek vannak, illetve van még a Karolina, ami nekem nem szimpi, és nem a vallási nevelés miatt, bár akik odajárnak szeretik. Az suliválasztást nálunk még az is nehezítette, hogy Tápén építkezünk és a nyár elején talán oda is költözünk. És 3 gyerekkel a városba behozni minden reggel Zsófit akár a Madáchba, akár a Boldogasszony sgtra nem könnyű, így aztán először a Tápéi tanító nénit kerestem fel, aki aranyos, kedves, tapasztalt tanár benyomását keltette bennem, így aztán nem keresgéltem tovább e mellett az iskola mellett döntöttem. Persze azért bennem van egy kicsit az az érzés, hogy nehogy valamiről lemaradjon Zsófi azzal, hogy nem egy "menőbb" suliba jár, de remélem kárpótolja a közelség és a családiasabb légkör. Nem akartam senkit untatni a részletekkel, de aki iskolaválasztás előtt van átérzi a dolog súlyát, aki meg még nincs ott majd fogja.
A Makkosháziról korábban én is jókat gondoltam, de a héten valamelyik nap volt a DMban egy nem túl hízelgő erőszakoskodás a diákok között, talán szegedi Harlemnek nevezték?

Más. Bölcsiről: elég pesszimistán szemlélve a dolgot, azt gondolom, hogy a bölcsihez is protekció kell, és jóval hamarabbi jelentkezés, mint ahogy be akarod adni, és nem elég a szegedi lakcím és a munkáltatói igazolás. Annyi jelentkező van, hogy ha nem azért nem veszik fel, mert pl. epilepsziás, hanem mondjuk nincs elég hely, akkor nem tehetsz semmit. De remélem, hogy nincs igazam.

Köszi, hogy meghallgattatok.
Üdv mindenkinek: Ibolya és
Kép
KépKép
KépKép
zseibi

sziasztok!
Enikő!
boldog szülinapot!

bár asszem mindenki babás már. de hátha más csak olvasgat:
terhestorna: hétfőnként 17-től az újklinikán
szülésfelkészítő tanfolyás(Dózsa György út) 8 alkalmas kedd 16-tól
bár ahogy néztem mindenki kisgyrekes profi anyuka és , emiatt biztos mozogtok is eleget :lol:
toncsi

toncsi80

Karmen!
Én sem adnék tejet 2éves korig, Vivi most humana bébi fit2-t eszik, ez a Corába a legolcsóbb, igaz már elmúlt 2éves, de csak ezt szereti, nem bánom.

nekünk a dokinéni mondta h. ezt adjam neki, 8-9hónapos korától kapja.

Bea!
kérdezd meg a dokit mennyi a "tarifája" v. nem akarod nehogy sokat mondjon? :D
Vendég

Sziasztok!

Zitacicu!
Írtam privit! Ha még aktuális!!!

Kép
kajla

Sziasztok :)

Mi még 1ben! :lol: Csajszi jól elvan odabent, ctg semmi érdemlegeset nem mutatott!

Sajnos apa nélkül kell szülnöm, mert mától látogatási tilalom van, és nincs apás szülés sem :cry: :cry: :cry: :cry:
Ez elszomorít, de nem tehetek ellene semmit...el kell fogadni, végülis minket akarnak vele megvédeni. :cry: :cry:

Karmen :)
Én nem HA tápszerre váltottam anno Botinál, amikor leállt a szopival, hanem síma 3-as tápszerre, ami 8 hónapos kortól adható.
Tejet én sem akartam, és még nem is akarok adni neki.
Mi a dm Babylove 3-as tápszerét vesszük, tök ugyanaz, mint a Humana3 összetételileg, de 1000 Ft-al olcsóbb, és a kiszerelése is nagyobb!
1 doboz 1200 Ft
Reggel és este adom neki, 2-2 decit, és kb 10-12 napig elég 1 doboz.
Ha tejet adnék neki, se jönnék ki sokkal olcsóbban, a mai tejárak mellett!
És ebben azért csak vannak vitaminok, nyomelemek stb, ami a tejben nincs!

Zitacicu :)
Jobbulást Nektek!!!!!!!!
Én lennék modell, de sajnos nem ígérhetek semmit! :lol: :lol: :lol:

Zita :)
Én is a Holzingernél voltam, rendes pasas! :wink:

Szandra :)
Jó is lenne ez a torkos csüt. tali, de én sajna erről lemaradok! :)
Majd jövőre! :lol:

Kép
Kép
zituska28

Karmen!
Én is a Márkkal is a Holczingernél voltam, nem mondom, hogy megjegyeztem a kedvessége miatt, de túl kell ezen is esni!
Mikor adtak időpontot, nem akartam variálni, mert rz jó volt ez az időpont.
A tortát kimentek mindig megrendelni Újszentivánra, vagy telefonon? Mennyibe kerül, kb?
A tápszert a HA-st azt hiszem 1 éves korig felirják receptre. Ha tejérzékeny valószinűleg tovább is. :wink:
Amúgy mindegyik tápiból, Beba, Milupa, Mildi, Humana, van olyan ami 8-9 hónapos kortól van, kb 2000 ft egy dobozzal.

Szilde!
Hát én nyomtam bele egy citromot a löttybe!
Nem volt rossz, csak épp nem kivántam volna ennyit egyszerre meginni!A vért normálisan vették le, de valószinűleg jó a vénám, mert mindig normálisan szúrnak meg.

Bea!
A legtisztább ha megkérdezed a dokit, a tarifáról illetően. Bár most nekem is mondták, hogy az én dokim állitólag mennyit kér, hát dobtam egy hátast. Annyit biztos nem fogok adni, de nem tudom most mit csináljak, kérdezzek rá, vagy hallgassak, és adjak amennyit tudok?!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zituska!
Zárlat miatt! :cry:
Akkor látogatni se lehet majd gondolom! :cry:
Hátha kihúzod még 1 hétig! :wink:
Amúgy az ambulanciákra akkor, hogy mehetnek be a betegek? Vagy a dokikhoz?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Dancsi, Zozo! Hogyhogy nem a 3-sat adjátok neki, nem ugy van hogy 1 éves kor felett már az való nekik?

Zituska! Sajnálom hogy nem lehet apás szülés :( Erröl a babatejröl nem hallottam, köszi ki fogom probálni. Sajna ma továbbra sem szopizott, utoljára 11kor volt alvás elött azota direkt hagyom éhezni de igy sem fogadja el. REmélem esti alváskor megint kell neki és éjjel is. Ha ugy sem akkor marad az hogy bele kell törödnöm és más kell adni helyette. DE ilyen hirtelen nem hinném el akarná magát választani.

Zita! Telefonon szoktuk rendelni a tortát, már pontosan 8,5 éve (mert az esküvöi tortánk volt onnan és azota mindig pontosan azt a fajtát kérjük, Inyenc a neve). Majd elökeresem a számát, de nem olyan olcsó 4e biztosan van a 20 szeletes. Majd megkérdem mennyi volt. (ugyanezt árulják cukik is Szegeden de ök már ráteszik a hasznot, én sajna az esküvöre még ugy vettem nem tudtam hogy balek vagyok :o )

Buta kérdés lehet, de tényleg mi a különbség hogy babatejnek nevezik v. tápszer?

Zseibi! NEkünk is ez az ovi volt a körzetes ahova nem vették volna fel, de utána már nem is akartam amikor körülnéztem ott. Bölcsi. Igen, szerintem is nagyon korán fel kell iratni öket (mi másfél évvel hamarabb jelentkeztünk Norbival) amugy meg ha van ismerös...

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Zituska, nagyon sajnálom, hogy a párod nem mehet be!!! :cry: :cry: :cry: :cry: Előreláthatólag meddig lesz látogatási tilalom??? Nem lehet, hogy kihúzzátok addig?

Szandra, én is mennék, de nem valószínű, hogy el tudunk menni, nekem egyelőre még a boltba eljutni is kész tortúra. :roll: Ráadásul ami itt van kisbolt, az csak egy garázs, nem fér be a babakocsi, kinthagyni meg nem merem, és a Csillag téri bolt is kicsi, oda sem fér be a kocsi, így marad a Spar, de sok ember közé meg félek menni ebben a járványos időszakban. :roll:
Hogy vannak a kis betegek?

Zitacicu, nem is fogsz műkörömmel foglalkozni? A manikűr is tök jó, nekem pl nagyon hiányzik, hogy rendesen meg legyenek csinálva a kezeim.

Enikő, Istenke éltessen! :lol: Majd ha már nem szoptatunk, megisszuk az áldomást is, jó? :lol: 8)
Éjszaka tűrhető volt, 11-ig cirkusz volt, aztán cicire tettem Lalit, éjfélkor párom jött át felébreszteni, elaludtunk mindketten a kicsivel, még a cici is kifittyent a szájából, letettük és reggel hatig aludt.

Karmen, Hefe! Ti erre a vízimanós babaúszásra jártok? Megnéztem a honlapjukat, hát elég horror ára van, de áprilistól szerintem mi is fogunk járni.

Kép
szilcsi

Enikő!Isten éltessen nagyon-nagyon sokáig! :D

SZandra!
Este nekem sem fog összejönni,fél 8kor fürcsi van,8- 3/4 9ig szopi,cicin szunyi!Én délben akarok elmenni emberrel,ha összejön,de lehet mi csak Valentin napon leszünk torkosak! :D

Kármen,Eszter!
Úszásra mindegy hány hósan megy a baba????Én nem viszem télen meg inkább úgy 1 éves kora előtt picivel csak, sajna több káráról hallottam mint hasznáról: hüvelyi fertőzés,fülgyuszi,szemgyuszi :?
20140113113746

Anett, nézd meg a www.vizimano.hu-t! Ott olvashatsz a kockázatokról is a FAQ-ban.
3 hónapos kortól lehet vinni a babákat, csak kell egy orvosi igazolás, hogy nem fertőző beteg.

Kép
szilcsi

Karmen!
ez banános, Vivi nem eszik meg akármit, csak ezt, Semmi mást, nem volt a Corában 1szer ilyen, csak vaniliás-banános, de vennem kellett , megkóstolta és közölte h. ezt ő nem issza meg, és elkezdett üvölteni h. Tápiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit kérek :roll:

mi ez ahhoz h. bébikaját eszik,olyat ami 4hónapos kortól való :shock:
Vendég

[quote="zozo"]K írta:zozoarmen!
ez banános, Vivi nem eszik meg akármit, csak ezt, Semmi mást, nem volt a Corában 1szer ilyen, csak vaniliás-banános, de vennem kellett , megkóstolta és közölte h. ezt ő nem issza meg, és elkezdett üvölteni h. Tápiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit kérek :roll:

mi ez ahhoz h. bébikaját eszik,olyat ami 4hónapos kortól való :shock:

Elkapatás :wink: Már bocs, de szerintem elejétől fogva nem szabad bébikajával tömni a gyereket, mert mást nem lesz hajlandó megenni... :roll: Magánvéleményem 8)

ceniko
Szeged

Hja köszi szépen a köszöntéseket édesek vagytok!!! :D Basszus 30 :shock: olyan carul néz ki így leírva..... :roll: 8) :lol: :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Rövid leszek, nincs sok időm...

Enikő: Boldog 18. születésnapot!!! :D :D :D

Szilcsi: Igen, a Vizimanósra járunk! :D Nagyon jó szerintem!

Anett: Vigyázz vele, mert bizonyos idő után a reflex elmúlik és a babaúszás éppen ezt a reflexet fejleszti, használja. Aki tartja az uszit, azt mondta max. másfél éves korukig van meg a reflex, de Gira pl. azt írta, hogy a lánya tán 8 hós volt, amikor már nem volt meg a reflexe! (Ha jól emlékszem ilyesmit írt :oops: ) Szerintem a fertőzésektől nem kell félni, a vízben nincs más, csak a babák és mi, a szülők, és én sem megyek semmilyen fertőző betegséggel oda, nyilván más sem!!! (Vagy nem jól gondolom?) Én bízom benne, hogy csak normális szülők járnak oda! :D A mi szembetegségünk és Norbié is (ha lehet ez betegségnek nevezni) nem a víztől van! Ez egy "fejlődési visszamaradás"! :( A babák borzasztóan élvezik az uszit, nekünk szülőknek meg "végre kimozdulhatunk itthonról!!!!" :lol: :lol: :lol: Amúgy én is tavasszal kezdenék el pici babával járni, mert a tél azért sokkal macerásabb!!!

Még, hogy rövid leszek!!! :lol: :oops:

Szép estét!

eszter

KépKépKépKép
hefe

Enikő!
basszus utólag már én is okos vagyok :lol:
amúgy ez nem általános,
ismerek olyat aki bébikaját evett (mármint a gyerek) + minden mást is ha megkínálták, pl. kenyér felvágottal, vagy akármit.

Vivi neeeeem eszik, kivéve a bölcsibe, de ott se mindent, de amit ott megeszik, azt már itthon nem :shock:

Boldog Szülinapot!

Zita!
mennyit kér a dokid?
ha sok, ne kérdezz rá, adj amennyit tudsz!!!!!

Zituska!
ez nagy szívás :( h. nem lesz apás szülés.
Vendég

Kármen, ezt találtam:

Babatej

Az elmúlt években jelentek meg a 3 vagy 2+ tápszerek „babatej" elnevezéssel (Nutrilon 3, Mildibe 3, Milumil 3, Beba 2+), melyek 7-8 hónapos kortól a gyermek hároméves koráig adhatóak. A babatej elnevezés arra utal, hogy a tehéntej összetételét a kisgyermekek speciális szükségleteiből kiindulva módosították. A babatej valamivel drágább, mint a bolti tej, ám a kisgyermek igényeinek jobban megfelel, ezért aki teheti, inkább ezt válassza tehéntej helyett. Ellentétben az anyatejpótló tápszerrel (1 jelzésű), a 2, 2+, 3 tápszerek vásárlását nem támogatja az egészségbiztosító, így receptre sem kell felíratni, hiszen nem kapjuk meg olcsóbban.

Viszont nekem a dokinéni azt mondta, hogy a Milumil HA2-t egész 3 éves koráig tudja receptre irni (mondjuk ez tavaly volt). De az sem olcsóbb, mint a sima Milupa 3-as. Mi mivel csak éjjel eszünk tápszert ezért én a Milupa Jó éjszakát!-ot adom neki este meg éjjel egyszer ez mikor hol kerül kevesebbe. Legutóbb a Rossmannban vásároltam be 1700ft/dobozért, most a DM-ben 1999ft/doboz. A Corában 2000ft/doboz felett van. Ahogy néztem karácsony óta 4 doboz fogyott el (és nem visszük túlzásba az evést).

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Karmen: Norbi olyan tunderi! Engem is erdekel amugy a tapszer-babatej tema, ki tudja, mikor lesz keves Lucanak a reggeli szopi.
Ezt talaltam, egy doki irta:
"...Az utóbbi években jelent meg a piacon a tápszercégek un. babateje. 9 hótól 3 éves korig ajánlják. Ez a szó szoros értelmében nem tápszer. Ellenőrzött tehenészetekből gyűjtött / ólom, vegyszer tartalom szempontjából / nagyon jó minőségű tehéntejből készülnek ezek a tejporok. Vassal, kálciummal, vitaminokkal dúsítják őket, hiszen a tehéntejben, főleg az 1,5 %-ban ezek messze nincsenek benne kellő koncentrációban a kisdedek optimális fejlődéséhez. Lehet 1,5 evesen már tejet is adni, akár már 2,8%-t is, de mint az előbb leírtam az ebben a korban nem optimális. Főleg a nyári időszakban nem tanácsoljuk a tehéntejre való átállást, mivel még a jobb minőségű dobozos tejek is a nagy melegben tartalmazhatnak olyan csírákat, amelyek kicsi gyermeknél hasmenést okozhatnak. Hűvösebb időszakban célszerűbb tehát az átállás, eleinte érdemes a tejet forralni akár 3-4 hétig is.... Ellentétben az anyatejpótló tápszerrel (1 jelzésű), a 2, 2+, 3 tápszerek vásárlását nem támogatja az egészségbiztosító, így receptre sem kell felíratni, hiszen nem kapjuk meg olcsóbban."

Bibi: Miert nem adsz joghurtot, sajtot, pudingot? Korai? Mikortol akarod adni?

ZsuzsI: A torta szuper, Denes edes 2eves, foleg, ahogy ferfi modjara profin tartja azt a csipofogot. Boldog SZulinapot neki!!! A tablazat johet, nekem is van par leiratom, de 3 eves korig egyik sem tart ki. Majd osszevetem ezzel. ELkuldod mailben? Koszi!!!

Jegvirag: En meg a terhessegem elejen megkerdeztem a dokit, mennyi az annyi, hogy kepben legyek. Alt. a rendelesi dij 10szereset szoktak emlegetni a tobbiek, na en annal 20ezerrel kevesebbet adtam, ez van.

Most megyek, nyomunk par gofrit a szomszednal, Lucara meg vigyaz a bebiorzo. NAGY TALALMANY! IMADOM!!! Szilveszterkor is igy voltunk "bulizni" 2 lakassal arrebb, csaka tuzijatek ropogasat lehetett hallani, a kiscsaj edesdeden atalusta, pedig a szomszed hazbol is lottek. En persze jottem haza kukucskalni, alszik-e. JOHOGY.

Pussz

Kép
Kép
-macsek-

Cseppek: :D megeloztel

Kép
Kép
-macsek-

Szilcsi,Anett! Én meg ugy tudom több helyröl hogy a búvárreflex 6 hós korig van meg, de aki korán kezdi a babauszást, annak ki tudják ezt tolni. A lényeg hogy látom a lányomon aki 5 hósan kezdett uszni és imádta mindig a vizet, a mai napig csak ugy merül hogy szem becsuk, orrát befogja, Norbi meg métereket uszik a viz alatt, és nevet amikor kiveszem. Nekem is horror az ára, én amugy 8 alkalmas bérletet veszek mert igy sporolok pár ezret, de amikor ott vagyok és látom mennyire élvezi, megint ügyesedett (nem ez az igazán fontos hanem tényleg az élvezet) akkor megint eldöntöm rászánom. Én ajándéknak ezt szoktam kérni neki, nem ruhát, játékot, igy hogy kap névnap, szülinapra, karira, husvétra nemigen kell kipótolnom. Nekem még sosem volt ott betegségem, ahogy Hefe is irta Norbinak sem ez volt az oka a szemgyulladásnak, nekik a könnycsatornával vannak gondok. (én szétnéztem másutt milyen körülmények vannak, hát itt messze a legjobb szerintem, amugy a csaj is mondja pont azért ilyen drága, a bérleti dij is nagyon sok neki is, meg az ÁNTSZ tényleg nagyon szigoruan ellenörzi is öket, egyszer mi is ott voltunk amikor jöttek. De ilyen pici babával én sem mennék lehet télen, kb. 5 hós kor alatt.

Zozo! Hát pont valami natur tápot/babatejet szeretnék mert én nem inni adnám, arra ott a szopi, remélem marad most már annyira éhes volt hogy nem adtam mást amig nem fogadta el a cicit hogy végül nekiesett (már nagyon kellett mert a kölcsön fejömet, hogy ugysem használtam visszaadtam pár napja) és alvás elött is kellett most neki. Nekem fözelékhez kellene, az meg elég sz..r lehet banánossal :lol: De miért 2-set adsz nem 3-sat nem az kell 1 év felett?

Enikö! Én már azon parázok hogy fogom megszokni hogy ugy kezdem majd kimondani negyven... :(

Hefe! mikor mentek uszni? Mi a torna miatt most nem tudunk, minden nap kell vinnem Norbit, kicsit ugyan de mindig fejlödik.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdülési csekk ügyben ma beszélt egy barátnöm velük és sajna Gyesen, gyeden levő anyukák NEM pályázhatnak, csak a 8 órás munkaviszonnyal rendelkezők :(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
a 2-es a banános, ha lenne 3as banános lehet h. azt kapná, ha megenné.
ja, főzelékhez, ahhoz tényleg nem jó, bár kitudja :lol:
Vendég

Vesm, Rbetty, Macsek! Most csak egy gyors bekukkra volt időm, holnap küldöm a táblázatot! :)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Macsek,azért mert nem eszi meg a Barni............. :evil: :evil:
a gyümiktől a mai napig öklendezik!!!
Ő reggel-este 2,5 dl kakót iszik!

Enikő,boldog szülinapt!!!!!!!!!!
Teljessen egyetértek a bébikajás véleményeddel!!!
Az én gyrekem 2 kapott,i(probálkoztunk vele,de kikőpte)így mikor főztem neki,fagyasztottam le,és minidg volt neki kajcsija!!!

Zita,igen ez a látogatási tilalom!!!!
De ez tényleg a ti érdekeiteket szolgálja!!!
Beszélj a csajszival,hátha még bennt marad 1 kicsit!!!!

Exi,Petőfitelepen,Tápén vezettem!!!!
Ismerős környék volt!!!

Kép
bibi226

Karmen,
igen jár, de csak betöltött 2 éves kor felett, mi most megyünk Boldival

tehéntej téma tuti, olvasd el az összetevőket, nagy üzlet ez!

rizstej, rozstej? lehet kapni 2 decis kiszerelésben is a szent istván téri bioboltban láttam még tavaly, elég húzós árban

vagy HA táp (egy éves korig írják fel) ha csak főzelékbe teszed, ha kell én íratok fel neked receptet szívesen Boldi nevére, ő úgysem eszi, de nekünk csak az APtamil HAT jár

főzelék mehet még sinlac-kal is, fehérje szempontjából klassz, én úgy csináltam, hogy megfőzöm és sinlaccal sűrítem be, de csak főzés után, mielőtt adom neki
Vendég

Karmen,
azért azt kapta, meg egy éves volt, amikor elkezdtük, utána meg már másikat nem fogadott el

az pedig, hogy mi van ráírva egy dolog, ez szvsz ugyanolyan, minthogy a tejtartalmú bébiételekre is rá van írva, hogy 6 hós kortól mehet ...
Vendég

KArmen,
ha eljönnél hozzánk egy fél napra, hálát adnál Istennek, hogy a bébi elválasztja saját magát :)

1 éves hamarosan, sztem ne stresszeld magad miatta, ha nem akarsz tejet adni neki, keress egy tápszert helyette, a te életed is sokkal könnyebb lesz ha vége a cicizésnek

Ma kint voltam a háznál kint voltak a melósok, erre Boldi torkaszakadtából ordítja, hgoy Mammmmmmmma, cicit kéjek, mammmmmmma cicit kéjek

égtem, mint a rongy....

szoptatás mellett miért nem lehet tüdőszűrésre menni? kellene mennem, de nem csinálják így meg... sztem baromság
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?