Új privát üzeneted érkezett!

Én szeretem a krumplit,eszem is,de Barninak akkor is fááááj! :(
Manó,múltkor kérdezted,keltjük-e a gyereket,ha megyünk vhova pl.
Na nálunk úgy van Barni tuti akkor alszik el ha épp tanácsadásra vagy máshová kell menni.Kénytelen vagyok felöltöztetni.1x nem ébredt fel rá,egyébként meg sírt,de indulás után visszaaludt.De nálunk alapból üvölt ha öltöztetem,főleg a sapival van haragban!

Era!Nyilván ma éjjel én sem alszom,Barni ma annyit alszik,mint máskor 1 hét alatt,azért ülök itt,bár hajtogatnom kéne.Nemrég értünk haza sétából,szopizott,újra bealudt,míg az ágyába vittem Lizim felborult itt a nappaliban.Elaludt magától,pedig ő is csak úgy szokott,ha melléfekszem és jó sok forgolódás -alkudozás-kínlódás után.Nyilván ez a jóidő...vagy nemtom...

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Tusmi!

Hű, én múlt héten vettem barátnőm kislányának ajándékba ilyen szerkókat C&A-ba, nagy leárazá svolt, d emá rlehet elkapkodták. 800 Ft-ért vettem disney-s farmert, 1900 Ft-ért komplett szerkót, rózsaszín kordbársony gatya, hosszú ujjú póló és kis kapucnis fehér mellény, őzikés mintáva, ezt emm a választotta a kislánynak. De csomó gatya volt 800-900 Ft ért, pulóverek sem drágán.

Bertinek is van pár ilyenje , ezek a vendégségbe menős ruhái :D Imádom, én használtan vettem őket, úgysem hordja el egy baba. De használtan volt kb ilyen áron mint most a leértékelésben újakat. Tegnap pl a kedvenc pasis cuccában volt, majd megzabáltam, majd teszek fel képet. Világosbarna kordbársony gatya, kockás ing, micimackós mindez 8)

Era!

Én úgy tudom 2 órát eláll. De én inkább tápszert szoktam vinni :oops:


Kuytik imádnivalóak :wink: Messze laktok az állomástól? Lehet majd tavasszalmeglátogatunk, csak én csak vonatozni tudok. :(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Era!Ja,tényleg nem küldtél címet :lol: !

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 

 
 

Jutka!

Holnap mi is elkezdjük, én megyek Emmáért bertivel mert anyukám nem ér rá. Mondjuk tornára eddig is vittem. Csak az influenzától félek, nekem sajna muszáj buszra szállnom.

Etetés: Én etettem néha fél óránként is de nem volt túl pocifájós.

Én is hallottam már ezt az elméletet dokitól de szerintem hülyeség. Emma pontosan 3 óránként evett mint az óramű, mégis iszonyú hasfájós volt. Barátnőm kislánya meg most 2 hete sés már most nagyon hasfájós szegényke pedig csak anyatejes és 3 óránként etette. Már a kórházban a 2. napon tekergett.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Barnusanyus! Köszi a választ!!
Viki! Egy kis takonypóc, de teli vigyorral. A doki mondta, hogy ne aggódjak, egyedül a kanalas orvosságot emelte fel és azt mondta, hajrá séta, kiv. Nyákos időben. Holnap akkor talcsi…
Tusi! Tescoban lehet kapni jó kis felsőket nacival!!!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!


Nagyon aranyosak a babák. :)

Apor tegnap este 6-kor elaludt és éjféig aludt. :shock: Akkor adtam neki enni, hajnali kettőig fent volt és újra aludt reggelig. Tegnap megúszta a fürdést.

Olvastam valami érdekeset, megosztom veletek. A könyv tetszik nagyon, pedig 1940-ben adták ki először.

Lizóka szerintem igazad van. Én is inkább többször mellre tenném, de tápszert nem adnék. Szerintem, ha kevesebb a tej, akkor többször kell adni neki és helyrejön. A mellszívóval én sem tudok olyan sokat kiszívni, mint amennyit a baba megeszik.

Tehát a szöveg:
Dr. Spock csecsemő és gyermekgondozása. Ő elég veszélyesnek tartja a tápszerpótlást a szoptatásra. Szerinte nem lehet megállni a lejtőn. A megoldás minél többet mellre tenni és akkor lesz tej.

Nekem két napig kevesebb tejem volt. Ittam Kubut és minden etetés után üresre fejtem, csak 20 ml maradt benne kb. , de most már sokkal jobb. A védőnőnk azt mondta, hogyha azt látjuk, hogy kevés a tej, akkor miután már a babának nem jön, pozíciót kell váltani és akkor másképpen szívja és talán más csatornák ürülnek.

Játék: Apor szereti a játszószőnyegét és a körforgóját. Szoktam vele sétálni a lakásban és akkor minden helységben talál érdekeset. Szoktam hordozóba tenni, azt is szereti. Igyekszem lefoglalni míg ébren van. Persze még szerintem is nehéz. Még néhány hét és könnyebb lesz.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó nem értek egyet veled, szerintem semmiképpen sem nevezhető hülyeségnek, hogy a ráetetés hasfájást okozhat, hiszen éretlen a bélrendszerük. Szerintem tök logikus és érthető az "elmélet". Ugyanakkor nem vonom kétségbe, hogy van olyan baba aki 3 órás etetés mellett is hasfájós és fordítva, viszont ha én folyamatosan ráetetnék és hasfájós lenne a gyerekem, és emiatt állandóan bőgne szerencsétlen, semmiképp sem zárnám ki a lehetőséget.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Banyus!
A krumplit én mondtam, hogy pukiztat, de nálunk negatívan hatott, Zita nyűgös volt tőle. Igaz azt hozzá kell tenni, hogy akkor volt 6 napos, és paprikás krumplit ettem. Azóta is ettem krumplit - módjával, és nem tapasztaltam, hogy problémát okozna nála.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Nekem speciel bejött nagyon a tápszerpótlás szopira. Egész nap csak anyatejet eszik, sőt este is, de még 20-30 ml tápszert kap kiskanállal és sokkal jobban alszik, sokkal kipihentebb ő is és én is. Általában elalszik 9-10 között és reggelig már csak 1x kel. Eddig volt olyan, hogy felkelt 3-4x is, evett egy kicsit és aludt tovább. Így viszont mivel én is többet pihizek napközben sokkal több tejem van, mert ugye reggelre felgyülemlik. Valószínűleg lehet, hogy ez a titka, hogy nem cumiból kapja, mert akkor megenne sokkal többet is, de így elég neki ennyi a boldogsághoz.

Eddig én is azon voltam, hogy csak anyatej, csak anyatej, de nem látom értelmét, hogy miért tiltakoznék egy kis tápipótlás ellen majdnem 3 hónaposan, mikor így mindkettőnknek jobb. El lenne ő csak anyatejjel is (eddig is így volt) mert a kis drágám csak annyit evett amennyi volt és nem balhézott, hogy kell mééééég. Én meg azt hittem elég neki. Viszont nem fejlődött olyan szépen már. Azért két hét alatt 17dkg valljuk be elég kevés....

Viszont egy dologtól teljesen kész vagyok. Most éjszaka is 2x beriaszott a légzésfigyelő. Úgyanott és ugyanúgy feküdt Hanna mint 2 éjszakával ezelőtt mikor beriasztott... kicsit kicsúszva a szélére és háton. Szegénykém sztem még akkor sem kelt volna fel éjjel ha ez a szar nem szólal meg. Viszont most meg nem merem, hogy nem használom, mert mi van ha jogosan szólalt meg? :shock:

Tusi!
Amit rajta látsz farmergatyót, azt a Coraban vettem. Van egy olyan polc, hogy utolsó darabok, ott volt és 500 Ft. De valóban a Tescoban is vannak aranyos gatyók és felsők is.
De barátnőmtől is kaptam sok felsőt, mert szokott kijárni Bécsbe vásárolni és bevásárolt Hannának a H&M-ben. Még én sem voltam kint vásárolni, de fogok menni sztem ősszel, mert sokkal olcsóbban vannak cuccok. Kisgyerek cuccok pl 2-3 euróért. De felnőtt cuccok is. Sokan járnak már ki oda, mert sokkal jobban megéri.

Megyek, mert most ébredezik Hanna :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

HÚÚÚú ma nagyon sensitiv vagyok :( :( :( Kár volt ma felkelnem :lol:

Tusimi, szóval te voltál a krumplis:-) na hát én nem tudom, de már nem firtatom, a lényeg, hogy nincs:-)))))) Viki, egyébként normál adagot ettem, csak már előtte azt sem mertem enni egyáltalán.

Manó szupppi!!! Gyertek nyugodtan. Az állomás kb.2km-re van tőlünk, de nyugi megyek és haza fuvarozlak. Mindíg így szoktuk:-))))))
Jajjj, nagyon édik ezek a kis dögök. Lehet emiatt vagyok kicsit depi, tegnap eladtam azt a kisszukát, akit már reméltem hogy megtartok 12hetes, és az már nem jó, mert akkor bőgés a vége ha elviszik:-((( Nem akartam most megtartani egyet sem, mert vagyunk elegen, és bőven sok a gyerekek mellett. Nem baj, mostár azért mégiscsak mertartok egy másikat:-) Ma reggel csináltam egy extra édit:-)

Na megyek készülődni, mert megyünk oltásra, és hát elindulni két gyerekkel brrrr... legalább 2 órával előtte el kell kezdeni készülődni, hogy oda is érjünk:-)))))

Babuci, én azt hiszem ha ennyit riasztana akkor kidobnám a francba, mert én már tuti szívinfarktus kaptam volna. Nem hinném hogy ennyiszer egyszer is jogosan riasztott volna! Legalábbis nagyon remélem:-))))
na pá

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép bulldogkoszorú:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


látszik hogy képmániás vagyok:-)) Manó, majd küdök neked az emilkédre ilyen édi képeket, nem traktálom az oldalt a másodgyerkőceimmel:-))) Te is küldj, imádom őket!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Dr Spock könyve Anyukámnál a biblia. Én is sokat használom, szerintem is jó.

Babuci: légzésfigyelő ügyben én is így vagyok , ahogy te. Bár mostanában nálunk nem szokott beriasztani. Még a szülés előtt voltam a Madarász utcai kórházban egy "babaújraélesztős" tanfolyamon és ott mondták ,hogy előfordulhat, hogy kimarad a baba légzése, és gyakran már a riasztás hangja is elég ahhoz, hogy felébredjen. Úgyhogy én nem raknám el a helyedben. Jobb a biztonság.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Babuci:
Nekem a védőnőm azt mondta, hogy a babáknak 15-20 deka között kell hízniuk hetente. Mondjuk Apor ennél jóval többet hízott. 20-25 dekát, volt olyan hét is, ahol 30-at. Ezen a héten szerintem lelassult, majd kíváncsi leszek rá csütörtökön. Apor nov. 15.-n született 4100 grammal és most 6380 körül van.
Mi ma éjjel keveset aludtunk, ez volt az ára annak, hogy Apor már este 8-kor elaludt. Majd fél 2-kor felkelt enni. Fent volt majdnem két órát, majd 7 előtt picivel megint felébredt.

2napig nem volt széklete, majd megindult. Ma már kétszer át kellett öltöztetnem. Ittam sok rostosat, vele pedig kamillateát itattam, de csak 20 ml-t fogadott el belőle. Engem riaszt a hőmérőzős módszer, szerencsére megúsztuk.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Még valami.
Barnusanyus:
Nagyon aranyosak a kutyák. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Viki!
Én is így gondolkodom. Inkább én kapjak 10x szívrohamot mint egyszer tényleg jogosan riasztana, mert kimarad a légzés... nektek is Angelcare van? Már nem emlékszem, hogy ki mit írt... :oops:
Bár gondolom, hogy ennyiszer nem riaszt jogosan, mert az uccsó 3 úgy volt, hogy Hanna teljesen kimászott a kiságy széléhez és ma reggel alulról megvizslattam, hogy hogyan van a lap és valóban a másik széléhez egy kicsit közelebb van, tehát lehet, hogy tényleg emiatt. Mindenesetre riasztó...

Van valakinek BabySense II légzésfigyelője? Mi a tapasztalat vele? Volt téves riasztás?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Anita!

Igen, nekem is azt mondta a doki, hogy 15-20 deka hetente, ezért kezdtük el az esti tápipótlást, hátha ennyi hiányzik neki. Egyébként rendesen eszik Hanna és ő nem az a komfortszopizós, mert ha már nem jön vagy nem éhes, akkor kiköpi a cicit és nem lehet visszagyömöszkélni a szájába :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok Csajok!!!

Régen voltam, visszaolvasni sem lesz elég időm, de majd igyekszem. Mi szuperül vagyunk, Lackó beceneve Herkules lett, hatalmas, gyönyörű, egészséges, erős kiskrapek lett. Mostanra sikerült túljutni az újlakásbaköltözés, internetbekötés, napirend kialakítás nehéz, mozgalmas időszakán. Annyira hiányoztatok! Mindenképpen próbálom mostantól úgy szervezni, hogy minden nap jusson pici idő jönni. Ha másnak 2 gyerkőccel sikerül, akkor nekem hogyhogy alig megy 1 gyerek mellett??? :roll:

Era! Képzeld, tegnap újra megmutattam a honlapotokat a férjemnek, hogy nézze meg a kiskutyikat és mondtam, hogyha végre felépül a házikónk szeretnék egy francia bulldog kutyit, lehetőleg majd tőletek, remélem jövőre is lesz alom :-) Ő nagy kutyibolond és mondta, hogy szerinte ez tök jó választás nekem, aki tartok picit a kutyáktól, még sose volt. Szerinte kezdésnek szuper választás, gyerekhez is ideális és legalább akkor ezekután ő is egyedül eldöntheti, hogy milyen kutyát szeretne. Valószínűleg bullmasztif lesz, az elég komoly kutyi ahhoz, hogy vigyázzon ránk, ha apa szolgálatban van :-)

Lányok, gyönyörűek a babák, szóhoz sem jutok. Ha belegondolok, hogy miket, hogy beszélgettünk anno, mostmeg itt vannak a minik is, hát eldobom az agyam :-) :D Még terhesség alatt felvetettem, hogy tavasszal/nyáron kéne egy találkozót szerveznünk, akkor senki nem reagált, talán most...mit szólnátok hozzá? Valami mértani középpontot keresünk a térképen majd. Ha a nyuszim felébred, végignézzük a kiscsajaitok képeit, mert hatalmas csajozógépek vagyunk :-) Egyelőre ugyan az "érettebb" korosztály jön be, főleg azok, akik "mellesleg" jól állnak. Mennem kell, ébred a kisherceg. Pusziiiiiii: E Kép Kép

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Olyan édesek a babóitok, hogy nem győzöm nézegetni!

Mi ma voltunk mérekezésen a védőnőnél és Anna 60cm és 6100 gramm. Ő irtó beindult, remélem nem lesz elhízás a vége. Anna tápszeres, eddig naponta kb. 700-720 ml-t evett, most 3 napja 780-790 ml-ket eszik.
(Ugyebár született 3150 grammal). Úgyhogy még Apor fejlődését is felülmúlta, de én már csak egy ilyen aggódós anyuci vagyok!

Ami az altatást illeti, nekem eddig mindig az ölemben aludt el nagy nehezen, húzta magát, mert fájt a hasa, tegnaptól azonban kísérlet van, amikor látom, hogy pilled leteszem hasra, cumó és tegnap így háromszor is (többek közt este) 10 perc alatt elaludt, a cumit ki is lökte!!! :lol: :D

Barnusanyus nagyon édik a kutyusaitok!!!!!!

Most elaludt Anna, úgyhogy gyorsan megyek eszek valamit! :D

Kép
bvica
 
 


Jahra nagyon édi Lackó!!!!!! Úgy látom élezi a fürcsit!!!! :D :D

Nálunk ugyanez volt a helyzet mint nálatok, költözés, internetbekötés és első baba és szalad a ház, nade most már tényleg megyek is kajcsizni!!!!

Kép
bvica
 
 


élezi=élvezi !

Kép
bvica
 
 


Banyus! A kutyikat te szoktad így egykupacba rakni a fotózás kedvéért, vagy maguktól másznak így össze. Látszik, hogy olyan kis puhák és melegek...

Jahra! Hát végre már! Épp a napokban hiányoltalak, te is hiányoztál nekünk! :D A találkozó jó ötlet, bár fogalmam sincs hova lehetne szervezni helyileg.

Légzésfigyelő.
Nekünk BabyControl van. Nekünk is volt már két téves riasztás, de még az első héten, amikor hazajöttünk, azóta nem volt szerencsére, gondolom mostmár nehezebb jó 1 kilóval azért. De a szívinfarktust mi is átéltük, hát az valami borzalom volt. Ha továbbra is állandóan riasztana, én lehet kidobnám a francba. Nem lehet, hogy az érzékenysége nincs megfelelően beállítva (nálunk ez volt a gond), és a finomabb rezgést nem érzékeli? Nem tudom a tiétek milyen, de a miénkhez lehet venni még párnát, ha nő a pici. Mekkora biznisz ez is! Megvettük 22ezerért, de csak 2 párnát adtak hozzá, hogy majd 6ezerért vehessünk még egy harmadikat is, ami úgyis kell, ha nő a gyerek. :twisted: Nem tudom. Én mostmár nyugodtan tudnék aludni légzésfigyelő nélkül is, de ha már van akkor használom.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Csajok, le sem merem írni, de mióta nem mérlegelek, azóta mintha-mintha több lenne a tejem... Két napja nem kellett pótolnom, tegnapelőtt este úgy teli volt a cicim, hogy gondoltam ezt most kiváncsiságból csak megmérem, és 120-at evett Zita!!! Este 8 után! :!: Szemben a 40-50 max. 70-el (nagy ritkán). Ennyit a mérlegelés frusztráló hatásáról..., bár lehet nem amiatt, de hogy én mennyivel jobban érzem magam! :lol:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Jahra jó hogy előkerültél. :) Nagyon aranyos Lackó. Élvezi a fürdést. Apor nem szereti, mindig megilletődve nézeget a kádban, én meg sietek nehogy sírás legyen a vége. Ez nekem kicsit rossz, mert akartam babaúszásra vinni és én pedig úszó voltam, pont az én gyerekem nem szeret fürdeni. :shock:

Tusimi
Örülök, hogy van elég tejed! jaj, nekem is nagyon hullámzó. Pótolni sosem kellett, de Apor időnként teljesen kiüríti , máskor meg nagyon sok van.

Bvica
Huh, nem semmi milyen gyorsan fejlődik a babád. Én nem aggódom a gyerekkori kövérség miatt, mert szerintem, ha már többet mozognak, akkor a súlygyarapodásuk is le fog lassulni.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztk!

Tusimi!

Nem kell mindenben egyet érteni :wink: Én a hülyeséget inkább arra értettem egyébként hogy azt mondta az a doki hogy hasfájós baba nincs csak rossz etetés. ha ez ilyen egyszerű lenne :roll:

Hajrá tejci, ügyes vagy :wink:

Babuci!

Rakd kicsit átlósan a lapokat a kiságyba. Úgy sokkal nagyobb területet fog át. Nekünk is baby controll van és csak két lapos és nem kell hozzá 3. lap, ha így átalósan rakjuk be. nekem eddig 1x riasztott, de aztán jól megigazgattam a lapokat.

Na megyek is azt hiszem, mert a bébim ébredezeik. Emma meg tiszta takony most gőzöltünk. berti most a változatosság kedvéért este 11-től aludt de csak reggel 6-ig, akkor szopi, aztán 7-kor beájult, 10-ig aludt. De akkro hiába kelt fel nem szopott csak nyámnyogás volt. 11-kor jött a védőnő, Berti kezdett sírnimeg ette a nyakam azt mondja éhes, szoptassan meg. Hát bemutattuk hogy szopik. Azt mondta a védőnéni ez nem szopás csak nyalakvás :lol: Nyámnyogott szokás szerint. Elment a védőnő, csináltam tápszer az sem kellett, elmentünk Emmáért hazaértünk megint kis nyámnyogós szopás és bealudt, tápszer megint nem kellett. De azt mondta védőnő is hogy jól néz ki, ő nem aggódna 8) És 4 hónapos korától javasolja az alma, barack, banán, répa ilyesmi lassú bevezetését, mivel kap tápszert is. Ha csak anyatejes lenne akkor javasolná a 6 hónapot. És a leveket nem javasolja, rögtön pépest. na ennyi történt ma kb :D
Ja, és szerinte extra hosszú baba, 5-6 hónaposnak megfelelő, hát szerintem semmi extra, 62 cm és olyan 5900-6000 gr.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kövérség: Sajan nálunk azért bejátszik:( Emma nagy evő baba volt, már 3 hetesen többet evett mint Berti most, olyan 150-eket kb. 3 hónaposan meg már nem si tudom, de sokat. És mint az óramű 3 óránként 1 éves koráig. Mindíg többet hízott mint a kívánt 500-1000 gr/hó, 3 hónaposan olyan 6200-6300 volt, és 3400-ról indult. És mindíg kis kövér volt, 3 évesen 19 kg, és sajnos 3 éves kora után meg már kifejezetten:( Most 5 éves és 32 kg :oops: Jó, nem folyik szét de kifejezetten kis husos. És ő olyna volt már bébinek is hogy üvöltött mint a sakál amíg akár 10 ml is hiányzott a boldogságához. Viszont nála nem volt gond a hozzátáplálás, mindegy volt neki csak ehető legyen :lol:
3 hónaposan volt egy hasmenéses betegsége ami miatt kórházba kerültünk, ahol elkapott még két hasmenéses betegséget :roll: (még jó hogy beküldtek egy tök enyhével, campylobakter simán kezelhető lett volna otthon, csak épp hétvége volt és az ügyeletes ezt találta jó megoldásnak), csodájára jártak mert egyedül őt nem kellett rota vírussal infúzióra kötni, ugyanis megitta az infúziós oldatot :oops: Sajnos a rotán kívül szalmonellát is kapott a kórházban (soha ne vigyétek a Lászlóba a babát csak nagyon nagyon végszükségbe :evil: ) 4 hónapos kora után múlt el teljesen, de szalmonellásan is tök dagi volt :shock:

Egyébként én ezután a remek sorozatunk után nem sterilizáltam többé, mert ha sterilizálás mellett is így jártunk, úgy voltam vele semmi értelme. A campylobaketr meg a csirkehús terjeszti, én azóta úgy félek tőle. Ha csirkét főzünk mindíg nagyon vigyázunk, de nem könnyű ugye csak le kell mosni a húst. Elég annyi hogy egy henteshez ilyen fertőzött csirke hús érkezik és képes az egész környéken átfutni, jó hogy csak egy kis hőemelkedés meg hasmenés, de akkor is.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó! Nagyott nevettem, azon, hogy Emma megitta az infúziós oldatot :lol: :lol: Amúgy mozgékony kislány Emma?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Gyerekem meggondolta magát és még alszik tovább, úgyhogy Era. OFF téma!

Tavasszal mindenképp meglátogatunk, nem hagyon ki még sosem voltam olyannál akinek ennyi kutyája van :D Persze nem csak miattuk megyünk :wink:

Nálunk most nincs sok kutyás fénykép, mert kettő kint van az udvaron, és ez a sár, jaj, állandóan tiszta dzsuvák, már nagyon várom a tavaszt. Régebbi képek vannak talán. de nekem csak kis keverékeim vannak, nem olyan fotogének mint a tieitek 8)

A védőnőt mondjuk ma is jól emijesztették, hiába kicsik annyian félnek tőlük, én nem tudom miért. Mondjuk amikor valaki becsenget akkor mondjuk a két fiú elég bolondul viselkedik az tény, de egymást gyepálják nem mennének neki senkinek, de aki meghallja azokat a tipikus marakodó hangokat, bizti tudod milyen, az kész van. na a védőnő is úgy jött befelé hogy állandóan hátrafelé nézett :lol: De végülis házörzőnek tartjuk őket így nem is baj.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusimi!

Na ez az, hogy állandóan zizeg, egy pillanatra sem ül meg...és mégis! Plusz heti 2x2 órát jár tornázni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Jahra, nagyon örülök, hogy jelentkeztél!!!!!!!! És okés,,,, hajrá bulldogok, jó választás:-))))))))) Oh, hát persze, biztos tudok adni, csak lehet kell rá kicsit várni :-))) Nem fogjátok megbánni, tényleg nagyon gyerekimádók. Van bullmasztifos ismerősöm is:-)))) imádni való nagy dögök ők is:-))) Nagyon édi a kis Herkules, habár én már gyönyörködtem benne az iwiwen is. :-)Remélem beférünk a napirendbe:-)))) Én a héten sztrájkolok, csak a gyerkőcökkel, és kutyikkal, no meg nagyon fontos dologokkal foglalkozok., a hétre én is rendeltem kaját:-)
A taliban én tuti benne vagyok:-)))

Örülök, hogy tetszenek a blökik:-))))
Tusimi: maguktól bujnak össze, a gépem meg mindíg kézközelben van, rohanok és kattogtatok:-))))) ezeket a pillantokat érdemes megörökíteni:-)
Nagyon szupppi, ne is vedd elő azt a mérleget!!!!:-))))

Nekem Balázs most 90 grammot hízott!!!!!! Most 5830gr. Ja, mert mult kedden tele volt kaksival, most meg napok óta extra adagot kinyomott:-)))) Nem is mondtak rá semmit, és most néztem itthon:-) csórikám, jól kitolt velünk apa. Mondtam, hogy hozzon kubut, de olyat amiben nincs őszibari, erre tegnap nézem, basszus hát van benne:-) legalább jön a kaki:-) szóval mostmár ha több nap nem lesz, akkor iszok megint:-) Viki nem próbáltad még?:-) Nekünk nem csinált hasfájást, de sokat rotyizott:-)

Bvica, ne aggódj amiatt, ez még nem gáz egyáltalán!!! Egyszer mondták, hogy ne adjon az anyuka a tápos babájának annyit, többet teáztassa! De hiába, ha éhes, akkor éhes, most hagyja kiabálni???? Egyébként nekem is nagyon dundi volt Barni, főleg ameddig szopizott, majd kerítek egyet mutatóba:-) és most még sem kövér, na jó azért nincs is elgyengülve:-)

Csajok, én ma vagy 10!!!!!!évet öregedtem a rendelőbe! Ugye ma kapták a szurit a fiúk, és minden simán ment, ugye előtt pont 2órával kezdtünk készülődni :shock: tök megörültem senki nem volt a tanácsadáson.... Először Barni megkapta a szurit, pici sírás, minden okés, aztán Balázs levetkőztettem, erre Barni az asztal alatt bóklászott és dobott egy hátast, akkorát koppant a feje, na hát volt torkaszakadt ordítás... okés dokinéni fogja picit, hogy a nagyot megvígasztaljam. Na már nyugszik a gyerek, leültettem dokinéni székére, folyt. Balázs, Barni megint szüttyög, oda ültetem Bazsi fejéhez. Okés nem sír. Bazsi is megkapja a szurit, ordít ezerrel :roll: erre Barni is megint rázendít. Felkapom Balázst nyugtatni, dokinéni próbálja vígasztalni Barnit, erre még jobban ordíííííííííííít!!!!!!!!áááááááá a dokinéni és a két nővérkére rá sem merek nézni, mert olyan lesajnáló tekintetük van, hogy majd elsüllyedek :? Aztán végül kitalál egy okosságot a dokinéni, beígér neki matricát, elmegy vele másik szobába, és abbahagyja végre az ordítást!!!! ÁÁÁÁÁ azt hittem világgá megyek :lol: Persze normál esetben, ha nem lett volna kopp akkor no problem, de így jól megszinesítették a napomat:-))))
Hazajöttünk, még bementünk bababoltba, és most mindketten alszanak. Nahhh most aztán igazán jól esik egy kis csönd!!!! Éreztem ma hogy nem kellett volna felkelnem:-)
Holnap kukivizsgálatra megyünk Pestre a klinikára, mondtam az uramnak, hogy na most aztán egyedül nem megyek!!! De pont jó reggel korán van, ugyhogy eltud jönni, legaláb ő cígöli a kicsit.
Manó neked milyen ez a gurulós hordozód amit írsz??? Nem fényképeznéd le?

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


MANÓ, oksi:-)))) tényleg egy élmény, amikor sok blökit összeengedek, és egy nagy falka szalad az udvar egyik végéről a másikba:-)))persze nem sokáig, mert megy a konkurencia harc:-)))Nekem a védőnénivel is és a dokinénivel is szerencsém van, mindkettő kutyás. A védőnénik is venni akar majd egy bullit.:-)Mindíg megcsodálja a törpikéket, hát ugye neki is egy rakás kutyahegyen keresztül kell jönnie, hogy bejusson a gyerkőcökhöz:-))) A dokinénink is sokszor kijön ugye, és örülök, hogy nem zavarja, neki is benti kutyája van, rádadásul nem kicsi:-))) Azért örülök, hogy nemcsak miattuk jöttök :wink:
Nálunk is egymást gyepálják a kerítésnél:-( Aztán mikor megállnak a kapu előtt, és ámulnak a blökiken, persze mégjobban megy... alig várom, hogy olyan kerítés legyen, amin nem látnak be:-)
Már én is örülök, hogy jó idő van, felszáradt a kő, nekünk térburkolózva van elől, így este ki tudtunk menni Barnival együtt kutyát etetni, amíg a kicsi aludt:-) De a bulldog udvar az füves, onnan hozzák be a házba a sarat, nem győzöm takarítani a helyüket :roll: Jó lenne ha már nyár lenne:-)

Manó, ez egyébként alkati dolog is. Én is alig eszem mostanság, napjában 2*. és nem sokat, mégis egy tank vagyok. Sajna nálunk mindenki ilyen:-( Barni is mostanság alig eszik, és nem látszik rajta, még mindíg 15kg fölött van.
Na most rohanok egyet mert sötétedik, és van még egy eü túra odakinnt:-)))
még mindíg alszanak, pedig Balázs 1/2 12kor evett utoljára :roll:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!


Képzeljétek, a Csabi annyira szereti az ujját szopni, hogy ma szopizás közben a mellem mellé bedugta a szájába még a hüvejkujját is! Óvatosan kihúztam, pár perc múlva megismételte...
:lol:

Hasfájás témához: lehet hülyeség, de én azt olvastam, hogy a tejjel lactobacillusok is átmennek a gyerekbe, és így alakul ki a normál bélflórája. Úgyhogy én most pár napja elkezdtem probiotikumot szedni, hogy biztos ne legyen hiány belőle a tejben sem. Mondjuk azt nem tudom kijelenteni, hogy ettől jobb lett-e a helyzet, mert eddig is csak kicsit volt hasfájós, meg most is csak kicsit az. De hátha használ.

Légzésfigyelő: (Nem volt időm az összes hozzászólást végigolvasni, bocs, ha ismétlés esetleg amit írok:) nálunk is van néha riasztás: én végül kicsit érzékenyebbre állítottam a légzésfigyelőt. Egy este meg azért riasztott többször, mert lepedőcsere után nem nyomtam le rendesen a matracot.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


lányok én kezdem feladni...ma 10-1-ig folyamatosan szoptattam. Már nem tom mi legyen. Mert utána is kellett még 50ml táp. Ne mondjátok, hogy igény szerint, mert már az egész nap egy vég nélküli szopás és nem elég... :cry:

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Nyafi
Ne add fel! Egyél jól és igyál sokat.
Almalé, alkoholmentes sör, sok rostos, és tejfokozó teák.
És fejjed gyakran. Hidd el lesz tejed.
Pihenjél amikor tudsz és legyél nyugodt.
Ma nekem sem ment könnyen. Apor 1 óra alatt evett 120 grammot, máskor meg 10 perc alatt. Most mérges is volt.
Én megyek is fejni és itt van egy Kubu előttem.

jó éjszakát,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Úgy szeretném én is, ha egy óra alatt enné meg... Egy kérdés. Hogy tudok pihenni, ha csak szoptatok?

Kép
nyafi
 
 


Nem tűntem el csak vész van, ugyanis hétfő hajnalban teljesen bekrepált a derekam. Kicsit fájogatott már a múlt héten is, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget ... hétfőn 8-kor a szopi után behajoltam kicsi fiammal a kiságy fölé, hogy fektetem ... és úgy maradtam. Őt is csak nagy nehezen a kezénél és lábánál fogva belógattam, mert nem tudtam már lejjebb hajolni...nagyon értetlenül nézett rám, gondolhatjátok!!! :roll:
Aztán lefeküdtem, h bekrémezem ... ez volt a legnagyobb hiba! Fél 10 volt mire minden erőmet összeszedve feltápászkodtam ... és kivonszoltam magamat a nappaliba a mobilomért... ekkor már zokogva hívtam fel a férjemrt, aki lassan el is indult haza!
szerencsére családi házban lakunk és a szüleim alattunk laknak ... így felhívtam apukámat, h segítsen ... teljesen magatehetetlen voltam. Bevettem egy algópirint, de hiába ... hazaért a párom 1 körül és öltöztettek - addigra már a jobb lábamat sem tudtam emelni, kisugárzott a fájás és izzadtam, mint a ló...
Irány a Kapás utcai reumatológia, ahol 16-kor jutottam be... lumbágó isiásszal, állapította meg a dokinő... kaptam injekciót, meg fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tapaszt írt fel, meg derékövet! Tiszta nyomorék vagyok! :roll:
Persze szoptatni is csak ma reggel szoptathattam először, míg kimegy az injekció hatása ... közben rettegtem, h el ne fogyjon a tejem ... hisz azzal régóta problémám van... :shock:
Péntek este kontroll, de ez 2 hétig legalább el fog tartani szerinte, így gyógyszerek nélkül... :oops:
Még jó, h nagy a család és van minden napra vki aki ki tud venni mellém 1-1 szabadnapot, mert emelnem egyáltalán nem szabad, s manóka mégis csa 6660gr már!!!!!!! :twisted:
Szorítsatok nekem, h ezt könnyen átvészeljem...
majd azért próbálok jelentkezni... :wink:

Van bárkinek vmi ötlete, hogy épüljek fel gyorsan?! :?:

Kép
bogen
 
 


Nyafi! Honnan tudod, hogy kell neki még tápi? Sír érte, vagy csak úgy megkínálod?

Bogen! Gyógyulgass! Fogalmam sincs hogyan lehet a folyamatot meggyorsítani, de ilyenkor tuti, hogy a pihenés a legjobb gyógymód. Fekve is fáj? Komoly súlya van Bazsinak :shock: még egészséges derékkal sem lehet egyszerű emelgetni. Nem lehet, olyan nagy problémád a tejjel, ha ilyen ütemben hízik a kisfiad. :wink:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Gyönyörűek a babák és a kutyulik is!

Jahra: nagyon örülök, hogy visszajöttél. Én egy nappal utánad szültem. Nagyon irigyeltelek, amikor irtátok, hogy már megvan a kis Herkules.

Babyőrt mi nem használunk, mivel Márk a mi szobánkban alszik.

Tusimi szuper, hogy kezd elég lenni a tejcsi. Nekünk estére nagyon elfogy, így egész nap szopi után fejek, összejön 90 ml, ezt két szopihoz kapja pótlásnak. Nagyon furcsa ez nekem, mivel az első gyerekemnél egyáltalán nem kellett fejjek, mindig volt elég tejcsi.

Márk max. 3 órát alszik egyhuzamban, így őt nem kell költögetni napközben. Éjszaka eszik 12-kor , 4-kor, hajnalban 7-kor.

Kezdi ügyesen tartani a fejecskéjét. Sőt amikor hordozóban vann, akkor emeli fel a fejét. Eddig nem volt bekötve, sde ha így halad be kell majd kössem.

Ma mi is megyünk oltásra :cry: . Barnusanyus csodállom a lelkierődet, hogy kér gyerkőccel el tudtál menni oltásra.

Szemszín: Márknak a pupilla mellett kezd világosodni. Eddig csak szürkéskék volt, most már a pupillánál szép világoskék. Hogy kitől ürükülte, nem tudom, de nekem és a férjemnek is barna szemünk van.

Görcsi: Márknak nincs, annak ellenére, hogy egyáltalán nem vigyázok, hogy mit eszek. Már ettem töltött káposztát us, a kis srác meg sem érezte.

Nyálazás: itt is van.

Ökölevés: szerintem most kapta meg a kis kacsóját, mert ő is gyömöszöli a kis szájába.

Szép napot! Kép Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Bogen!

Gyógyulást!
Vigyázz nagyon magadra!

Kép
Kép
meli78
 
 


Meli!
Milyen gyönyörű bölcsőtök van! Családi örökség?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Nyafi!

Lehet kissebbségben leszek, de van az a szint ahol fel kell adni :oops: Méghozzá az ha az anyuka kezd kiborulni és depresszióba esni. Szerintem. te érzed hogy bírod e így, hogy egész nap szoptatsz. Én Emmával nem bírtam.

Egy barátnőm kórházba került szülés után kb egy hónappal depresszióval, 2 hónapig ott volt addig
apuka volt táppénzen a babával, el tudjátok képzelni hogy milyen lehetett a családnak. :oops: Szóval a baba elégedettsége mellett sosem szabad az anyukát sem elhanyagolni.


Képzeljétek Emma tök taknyos, rekedt, és az egyik kuytánk is lebetegedett :( Nem tudom mi baja, nagyon aggódok, csak hány, nem eszik, remeg, de jár a lábán, iszik, nem tudom megvárjam e az estét amíg a férjem hazaér és elviszi állatorvoshoz vagy hívjam a dokit. Ilyenkor úgy utálom hogy ilyen béna vagyok és nem tudok vezetni, különben mennék gyerekestől, de gy 3 hónapossal egy beteg 5 évessel +egy beteg kutyával nem akarok buszozni. Plusz anyukám is beteg, de itthon sincs, talán dél körül jön.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Bogen!

Az se semmi ami veled történt :o Nekem si fájdogál a derekam néha, de ez...

Pihenj csak, jó hogy van aki tud segíteni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Nyafi!

Egyébként azt szokták mondani hogy úgy lehet pihenni az egész napos szopi mellett, hogy zsupsz be az ágyba babástól és ott heverészve szoptatni egész nap. Hát nem tudom, nekem nem megy ilyen könnyen a szoptatás, állítólag van aki úgy is tud szoptatni hogy közben szunyókál, csak beteszi a cicit. Nekem folyamatos kűzdelem és odafigyelés még ülve si hogy bent legyen a szájában, mert állandóan kicsúszik neki így 3 hónaposan is. Lehet csak mi vagyunk bénák. :oops: Mondjuk Berti jó ha 5 percig szopik, annyit kibírok.

Ha úgy döntesz hogy ez így nem megy akkor szerintem max 1 órát szoptass és utána pótolj neki táppal. Simán lehet hogy csak cumizik, nem jön semi, csak ez megnyugtatja és ezért lóg rajtad. Aztán naná hogy még éhes és kell a tápi.
A szoptatási tanácsadók azért suokták az egész napos szoptatást javasolni, mert elvileg ahogy ingerli a melled a szervezeted megérti hogy nem elég a tej. Na de ez max 2-3 nap. ha addig nem érzékeli a szervezet, akko rszerintem már nem is fogja. 8)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Lányok én nem tudom mi volt éjszaka, de nagyon rosszul aludtunk. Itt iszonyat szél volt, ráadásul telihold (?) és Hannám 2 óránként kért enni. Pedig este sokat szopizott és még 40 mili tápszert is megevett kanállal, elégedetten aludt el...

Nyafi! Én is Manó pártján állok. Szopiztasd Abigélt, de ne hagyd ennyit cicin. Ha a fő kaja a tejcsi, semmi baja nem lesz a babónak ha kap tápit. Ha ettől elégedett és te is az leszel, akkor nem éri meg nyúzni magad ennyire. Kérdezd meg a dokit (vagy a védőnőt bár nálunk ez a vonal használhatatlan...), hogy mit szólna hozzá. Vagy esetleg úgy, mint mi, hogy kiskanállal ad neki. De ez csak az én véleményem, ne kövezzetek meg...

Na megyek egy kicsit megpróbálok én is aludni míg Hanna durmizik :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


nyafi írta:Úgy szeretném én is, ha egy óra alatt enné meg... Egy kérdés. Hogy tudok pihenni, ha csak szoptatok?


Fekve szoptatsz? Én ha fekve, akkor belealudni is képes vagyok. Előfordult már egy párszor, hogy egy jó erős szívásra ébredtem :).

Kép
vargaviki
 
 


Jahra: örülök, hogy újra jöttél. Lackó igazán szép kis krapek! :)

Képzeljétek megjött az új hűtőnk tegnap. Átpakoltam , erre kitaláltuk, hogy a konyhaszekrényt is át kéne pakolni, hogy jobban elférjünk. Hát nem tudom hány napig fog tartani a baba mellett... :) Hétvégére új tűzhelyet is várok, asszem nem fogok unatkozni.

Nagyon szép idő van kint, remélem marad a hétvégéig. Kutyusunk jár nyomkövetésre, végre mi is kimehetnénk vele :).

Kép
vargaviki
 
 


Babuci!
Tuti enni kér Hanna éjszaka? Mert ez a 2 óránkénti kelés nekem gyanús. Nappal még csak-csak elmegy, de éjszaka... Szerintem a te lányod is egy betyár, és konfortszopizó, a cici kedvéért csinálja. És sír, ha nem rakod cicire? Tudom, már próbáltad a cumit nála, és nem kellett neki, én ettől én még tovább próbálkoznék. Lehet lesz egy-két durva éjszakátok, de egy 2,5 hónapos kiscsajnak csak ki kéne bírnia picit többet is cici nélkül...szerintem. Zitu is szeret cicin lenni, szerintem órákig el lenne rajta, de csak ha már megkapta. Külön nem kéri, éjszaka sem kelünk emiatt. A tegnap éjszakánk (és úgy általában ez már kezd rendszer lenni) nagyon jó volt, 4kor keltünk csak. Zitus egyre gyorsabban elalszik önállóan, sírás nélkül úgy f10-10-re, és 2-4 között ébred, ez igen változó, gondolom függ attól mennyit evett este.

Manó! Emma nem jár oviba?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi!

De csak ma itthon maradt, tegnap mire hazahoztam nagyon folyt az orra meg rekedt a hangja, meg 37,4 .

Era: kocsi Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Nyafi

Szerintem még mindig ne add fel. Én fekve szoptatok, csak úgy tudok, nekem ülve kényelmetlen, fáj a hátam. Szoptatós párnával sem megy.
Szóval fekszem és gyakran jót alszom és arra kelek, hogy Apor is alszik mellettem. :) Próbáld meg fekve és akkor tudsz pihenni, ha nem is alszol, akkor is pihensz. Szorítok, hogy sikerüljön, mert az anyatejet nem pótolja semmi. Ha éhes marad, akkor tényleg kínáld meg tápszerrel is, de szerintem se cumis üvegből.

Remélem az én tejtermelésemmel nincsen baj. Ritkán mérem Aport, hogy mennyit eszik, de asszem a héten lesz élete legkevesebb hízása. Holnap kiderül. Az egyáltalán nem baj, hogy a heti 20-25 hízásról lelassul, de nagyon remélem nem a tej miatt van. Általában hajnalban és délelőtt szinte fulladt meg a tejtól, annyi volt, most meg nem. Viszont úgy tűnik elég neki, csak tovább tart neki enni.

Bogen: Jobbulást!

Meli: a bölcső gyönyörű.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: