Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bogi!
Köszi! :lol: Esetleg a továbbiakban nem lehetne, hogy hazudj...? :wink:

Luca!
Hát igen, ilyenkor jó a nagyobb korkülönbség. Mindegy, én ezt sem bánom, és nem is a nappalok a nehezek, hanem az esti altatás, illetve mostanság az éjjelek. ugyanis amikor Kitti evett, büfizett, visszaaludt, akkor tutira felébred Krisz, akinek kapásból kimegy az álom a szeméből. Ma is ez volt, és mire Krisz elaludt volna, addigra Kitti újra megéhezett. Ezért aztán ma 4 óta fent vagyok... :shock:

Piros!
Utólag is nagyon boldog névnapot!! Írtam neked privit!

Most ennyi csajok,puszika!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!

Luca: köszi jol vagyunk minden a legnagyobb rendben hála égnek.
30án 4Dre megyünk 31én terheléses cukorra...
holnap meg a hematologushoz megbeszélni mi a teendő a szurik miatt szülésnél..az egy kicst parás de holnap biztosan megnyugtat majd a doki.
már beiratkoztunk a szüléselőkészitőre is :D

tudnátok ajánlani nekem szülésznőt??

egyébként remélem mindenkivel minden rendben :)

próbálok gyakrabban idelátogatni :D
Vendég
 


Zsu, persze, így nehezebb.Nekem az volt a szerencsém, hogy a nagyobbik leánykám nagyon jó alvó, és nem ébredt fel a sírásra.
Te kinél szültél?Bocs, ha már írtad!
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Zsu! Köszönöm a megemlékezést! Írtam választ (meg bölcsességeket a két gyermekes létről :D ). Bár a férjem szerint a legbiztosabb módja, hoyg örülj annak, hoyg csak két gyereked van, ha vállalsz egy harmadikat. Amikor az egyik nincs otthon fantasztikusan könnyűnek tűnik két gyerekkel. Hiába, Eistein mondott valamit azzal a relativitás dologgal.

Lituka!
Izgalmas lehet várni a 4D-re, a találkozásokra. tegyél majd fel képet, jó?!

Luca!
Mióta feltetted a saját korszalagodat állandóan szembesülök vele, hoyg hamarosan én is elérem azt a világító tornyot. Szoktatod magad a gondolathoz?

Lekopogom, nálunk egyelőre mindenki egészséges. És már csak a ma estét kellene túlélni és holnap lelépünk kicsit a párommal házasságterápiázni Sárvárra. Szurkoljatok, hoyg ne tegyen keresztbe egyik gyerek sem! Ma reggel Dávid már bepróbálkoztt egy rendes kis hisztivel a bölcsibe-menés kapcsán. Szószerint beraktam a ygereket az ajtón túlra, anynira üvöltött, hoyg ő nem akar bemenni. Nem volt kellemes. Néha muszáj a felnőttnek erősnek maradnia.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


mindenképp hozok majd képeket és felteszem :D
Vendég
 


Piros, mi is megyünk Sárvárra a jövő hét végén!

A veszprémi kolléganőmék viszont most mennek csütörtöktől szombatig, lehet, hogy találkoztok! :lol:
Hova mentek? Mi a Hotel Arborétumba megyünk, meg a kolléganőmék is.

Érdekes, ahogy így írod a 40 éves kort, engem valahogy nem zavar.Olyan szép, kerek szám, örülök, hogy ennyi idősen sem érzem még magam "korosnak", és még most is úgy érzem, hogy előttem az élet!

Mindenki mindenről hozzon képeket! :lol:

Lituka, találtál már szülésznőt?
Én sajnos nem ismerek egyet sem, bár remélem, előbb- utóbb szükség lesz rá.Vagyis egyet ismerek, Miski Timit,de csak gyerekkoromból.Azt hiszem, egy suliba jártunk.És a múltkor láttam a szülészeten,amikor a sógornőm szült.Rögtön megismertem, a neve is beugrott.De szerintem Ő nem ismert meg.
Vendég
 


Sziasztok!

Lituka!
Itt többen is, (én is) a Miski Timinél szültünk! Nehéz őt túlszárnyalni szerintem. A száma: 06-30/ 369-6025.

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


ohh köszönöm szépen :)
és ez egyébként hogy müködik? elöször mondom a dokinak h szeretnék szülésznőt??
aztán utána meg felhivom a szülésznénit h elvállal e?
bocsi de fogalmam sincs...
ezt a dokik nem veszik rossz néven h izééé..még szülésznőt is fogadunk?? annyira nem tudom h megy ez.
Vendég
 


Szia Mindenkinek!

Először is - még Húsvét előtt! - nagyon boldog újesztendőt kívánok mindannyiótoknak és családjaitoknak is.
Kissé szényenlem magam a késésért, de csak most visszaolvasva szembesültem eme elmaradásommal. :oops:

Olyan régen nem voltam gépközelben, hogy szokás szerint visszaolvasással kezdtem. Mit ne mondjak, eléggé mozgalmasak a mindennapjaitok lányok!

Lituka
teljesen szép a pocakod, légy rá büszke! Igazi pici emberke van ott belül. Amikor terhes voltam, mindig úgy éreztem, hogy én sz.-tam a spanyol viaszt (bocsi), és csinálja más is utánam! Ez a tudathasadásom akkor sem szenvedett csorbát, ha másik kismamát is láttam. A magáét szerintem teljesen természetes, hogy mindenki így éli meg. Úgyhogy csak domboríts vidáman és büszkén :lol:
Szülésznőt egyet én is tudok ajánlani - nála szültem utoljára, és öcsémékét is nála szültük -, bár nem tudom, hogy vállal-e magánt is. Nekünk ugyanis nem volt ő megfogadva, de a szívét-lelkét kitette értünk, ugyanakkor határozott is volt. Nagy Anasztázia a neve. Sok sikert bábaasszony ügyben.

Piros
hát neked is mozgalmasak a mindennapjaid! Bár a személyes tali után mondom, hogy szerintem a nyugit nem is bírnád sokáig :D Remélem Dávid már javulgat, a képe alapján inkább büszkének tűnt a sérülése miatt, mint szomorúnak. Jó "házasságterápiát" kívánok számotokra, csak nehogy úgy járjatok, mint anno novemberben mi: gyönyörű hely, csodás kaja, szó szerint kinyalva fenekünk - éjszaka azonban a csodásan kökemény ágyon szemernyi alvás se. És más se. Csak derékfájás és kialvatlanság, de az még otthon is pár napig :lol: Szóval inkább nektek más legyen, különben lőttek a "terápiának" - bármit is terveztetek :wink:
dórége
 
 


Luca
nektek is hasonló jókat kívánok! A kerek évszám pedig úgysem számít sokat, belül a lelked 18 éves - vagy valami hasonló :D

Babinti
még leírva is szörnyűségesen hangzik az, ami anyukáddal és húgoddal történt! Hát még gondolom úgy, hogy át is éltétek mennyire az volt. Mielőbbi jobbulást kívánok nekik, amihen biztos vagyok, hogy óriási segítség az a meleg, szerető családi háttér, amiről írtál.

Kancellárka
szerintem egyezkedj az állammal, hogy inkább a fizutokat kérnéd, nem a támogatást :D

Orsi
csak fel a fejjel, a rossz után előbb-utóbb csak eljön a jó is! Zselykének pedig mielőbbi jobbulást. Amúgy nem írt fel neki a gyerekorvosotok valami immunerősítőt, mielőtt bölcsibe ment volna? A lányoknál még rémlik valami hasonló, s most Gergőnél is rá fogok kérdezni. Nekünk úgy emlékszem segített a Bronho-valami. Persze már korszerűbbek is lehetnek.

Bea
hát remélem, férjed-urad-parancsolód azóta megbékélt! Nem volt szándékomban bajt hozni fejedre, de szó ami szó, nagyon jó fényképarca van neki. Ráadásul jóképű is a szentem :wink: De ezt már aztán meg ne mond neki!! Hogy megy a munka?

Zsu
Kittinek ugyanolyan gyönyörű szemei vannak, mint neked! Ez már most is látszik. Két pici babához sajna nem tudok tanácsot adni, nálunk mindig 7 év volt a korkülönbség. Biztosan nagyon fárasztó. Esetleg Piros-férj tanácsa még bejöhet ... :wink: :lol:

Bogi
sikerült már kideríteni, hogy mi a baja Lilinek?

Most csak ennyi, majd igyekszem újra jönni, nekem is van miről mesélnem.
Pusz
Éva
dórége
 
 


Zsu, és a dokid ki volt?
Vendég
 


Sziasztok!

Piros
Jó pihenést!! Biztos minden rendben lesz a gyerekekkel!

Zsu
Krisz aranyos lehet, mikor kedveskedik a kistesónak. Nem tudjátok külön tenni őket? Lehet, hogy Krisznek még kell egy kis idő, és majd visszaalszik magától. Remélem, hogy idővel könnyebb lesz a két gyerekkel. Majd szeretnék én is a 2 gyerekesek táborába belépni, és jó lenne, ha abba ringathatnám magam, hogy 2 gyerekkel se olyan nehéz. :)

Luca
Nektek is jó pihenést. Az ember meg annyi éves amennyinek érzi magát. Jó pár évet letagathatnál.

Bogi
Az orvos mit mondott Liliről?

Lituka
Mikor kezdődik a szülésfelkészítő? Megvetted a babakocsit?

Éva
Szed Zsezsi immunerősítőt. Homeopátiás doktornőnél voltunk még októberben, ő ajánlott egy szert, de sajnos 3-6 hónap mire igazán megerősödik. Addigra meg nyár lesz, amikor amúgyse szokott beteg lenni. :D Gyere minnél hamarabb és mesélj!

Bogi felvetette, hogy legyen tali. Én benne vagyok,de lehet, hogy gyerek nélküli kellene. :)

Holnap megyünk fülészetre. Most már egész jól érzi magát a kisgyerek, remélem csütörtökön már mehet bölcsibe, mert tegnap már be kellett mennem a munkahelyemre.
Szép napot!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy így aggódtok Liliért, nagyon jólesik, hogy gondoltok ránk a bajban!

Hát tegnap voltunk fülészeten, már 3 hete heveny középfülgyulladása van. Azt mondta a doktornő, hogy vagy azonnal felszúrja mindkét fülét és leszívja a váladékot (akkor azonnal hallani fog), vagy szedi egy hétig az erős antibiotikumot, elmegyünk hallásvizsgálatra, és meglátjuk jövő héten.
Ezt választottam, mert nagyon sokan azt mondták, ha elkezdik a fülét felszúrni, akkor gyakran leszünk a fülészeten vendégek.

Ma voltunk vér és vizeletvizsgálaton, ez utóbbit vittünk. A vérvétel elég macerás volt, mert bár tök ügyesek voltunk az elején, amikor megbökték Lilit, elfordítottam a fejét, nem is tudta mi történik vele, csak annyit mondott, hogy aú, de aztán odanyúlt, akkor le kellett fognom. NEm szorította meg az asszisztens ujját, úgyhogy nehezen jötta vér, meg vékony a vénája is, és szétdurrantotta a kémcsőben lévő vákuum neki, mert az felnőttekre van méretezve sajnos. 3 kémcsővel vettek tőle. Az egész karja lila lesz a doki szerint. Amúgy hatalmas hős volt. Mivel Katicát sem tudtam hova vinni, ő is ott volt, őt átküldtük a másik helyiségbe összerakodni a játékokat. Amint meghallotta, hogy Lili sír, meg mondja, hogy fáj, akkor ő is elkezdett sírni aranyom, aztán mikor végzett átjött, és simogatta Lilit, hogy semmi baj Lilike.
Engem az ilyen dolgok nem tudnak meghatni, hiszen tudom, hogy erre pl. már nagy szükség volt, hogy kiderüljön mi is a baja Lilinek, de ez most nekem is nagyon rosszul esett, amikor láttam, hogy nehezen jön a vér, és még mindig van üres kémcső....

Szóval holnap valamikor délután megtudjuk mi újság.

ZSu!
Szerintem is egyre könnyebb lesz majd a gyerekekkel :)
(Most hazudtam, így jó? :) :) :) Hihihi

Lituka!
Én is meg tudom adni a szülésznőm telefonszámát, én is kettőt szültem nála, igaz császár lett, de azt hiszem neki is köszönhetem, hogy Lili egészséges gyerek lett. Tóthné Börzsei Marikának hívják.
Én a dokinak utólag szóltam, amikor már megfogadtam Marikát. Mivel úgyis a szülésznő van veled normál esetben végig, nem a doki, így mindenképp neked kell eldönteni, hogy kivel szeretnél lenni. Amúgy a győri szülészeten nem nagyon hallottam még rossz szülésznőről, talán egyről aki nem annyira kedves, de nem is tudom ő ott van-e még.
Marika egyébként olyat megtett értem, hogy a műszakja végén benézett hozzám, látta, hogy nem vagyok jól, és ott ült mellettem, fogta a kezem, amíg el nem aludtam, és reggel én voltam az első akihez bejött.

Éva!
Fent írtam mi van Lilivel. Amúgy maga a gyerek nem levert mostmár, normálisan viselkedik, nem fekszik el, de szeretném tudni, hogy mitől jár 2-5 percenként!!!!! WC-re, és miért nem tud kigyógyulni úgy a bajából, hogy egyáltalán nem járunk szinte sehova ahol visszakaphatja. Egyébként a mi dokink körzetében Gyárvárosban még nem volt influenzás beteg.
Nekem az a tippem, hogy mivel nem eszik szinte semmit, vérszegény lehet (vashiány, vitaminhiány).

Luca!
Pirosék már elmentek :) reggel :)
Mondtam neki ne sokat ússzon a termálba, nehogy úgy járjon mint én, de azt mondta van más programelképzelésük is :) Hihi
Majd ha hazajönnek szerintem megtudjuk milyen volt :)

Mi is lefoglaltuk már a nyári vakációt. Apa nem tanult a tavalyi katasztrófából, és idén már 1 hétre megyünk :) :) Tihanyba
http://www.adler-tihany.hu/hu_afogado.html
Nem tudom ismeri-e valaki.
Egy kis apartmanban leszünk (nappali, hálószoba, fürdőszoba), 6 éjszaka félpanzióval, Lilire már kell fizetni, de 1 hét így is 109800 Ft lesz 4ünknek. Szerintem nem rossz, ahhoz képest, hogy máshol még úgy is 170-250 ezer között jött ki, hogy a két gyereknek nem is kellett fizetni. Június 30- július 6-ig leszünk ott. Biztos jó lesz :)

Na megyek, már jó sokat írtam.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


köszönöm szépen a tippeket :D

sorsoly: megvettem a kocsikát..már a nappaliban diszeleg :D

a szüléselőkészitő jan 29től lesz de abba már nem fértem bele igy majd a következőbe mehetünk..elvileg márciusban :D

igen egyébként én sem halottam rossz szülésznőről Győrben...na majd kitalálom mi legyen.

na nagyon kivagyok ettöl az időtöl ugyh gyorsan pihi egy csöppet...
majd jövök.. :lol:
Vendég
 


amugy már 98 cm a haskörfogatom :D
csak a pocikról jutott eszembe :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Piros!
Köszi a választ. Roppant mód irigyellek a kikapcs miatt!

Van abban valami amit Piros írt: hozz el magadhoz egy harmadik gyereket, ha hazamegy, rájössz, hogy nem is nehéz kettővel. Mostanában értettem meg, hogy mennyire könnyű volt egy gyerkőccel nekem..Na jó, most is kezelhető ám a helyzet. Ezt főleg neked írom, Orsi! Igazából nem ijesztő, csak bele kell rázódni.
Mikorra tervezitek a bébit?

Lituka!
A dokidnak tök mindegy, hogy te kit fogadsz még meg, hiszen amúgy is ott lenne melletted egy szülésznő, csak így az általad választott lesz az. Én azért szóltam előre a dokimnak, hogy lesz, és hogy ki, és megkérdeztem (első alkalommal) hogy neki mi a véleménye róla. Ráérsz még amúgy megkeresni a szülésznőt, ha felhívod, úgyis azt mondja hogy, majd a harmincvalahányadik héten térjetek vissza rá.

Bogi!
Nagyon jól néz ki a hely, remélem jobban fogjátok magatokat érezni mint tavaly. Lilinek megy a drukk, remélem nem találnak semmit nála. Sajnálom, hogy ez a fül gyulladás így elhúzódik. Én is fülfájós gyerek voltam, nekem is nagyon sokszor felszúrták a fülemet. Jobbulást Lilinek!!

Orsi!
örülök hogy Zsezse már gyógyulgat! Kriszitől nem akarom különválasztani a bébit, szeretném ha összeszoknának. Az meg a másik, hogy szerintem rosszul esne neki, ha a kistesó velünk alhatna, ő meg nem. Bár mostanában hajnaltájt már átkéreckedik...

Luca!
Kittit a Kelemen Szilárdnál, Krisztofert Parányi János doktornál szültem. Mi újság veled? Bébi project? Érezzétek jól magatokat ti is Sárváron!

Éva!
Nagyon régen írtál! Köszi a dícséretet! Én is próbálok valami hasonlóságot felfedezni lánykám és köztem!! Nehogy már "összes" gyerekünk a Tamásra hasonlítson! :wink: Bár Kittiben néha Apukám vonásait látom... :(

Jaj, csajok, Krisz megint sztrájkol az alvás ellen, már nagyon feldühített!!
Szép délutánt mindenkinek, íme egy új kép a picikről

Kép Kép

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Szép napot mindenkinek!
Na újra itt vagyok, és Zsunak most már tudok mit mondani az "egyik kicsi, másik pici" ügyben - szerintem nagyon nehéz!!

Most épp 2 db fiam van, mert öcsémékét is én pesztrálom. Apuci dolgozik, anyucinak meg egész délután vizsgái vannak a suliban, így Mátét rám hagyták. Tünemény a két gyerkőc együtt, csak nem akarták egy időre ütemezni az evést és az alvást. Mátét több mint fél órát cipeltem kaja után a vállamon, hogy nehogy fölébressze Gergőcit a sírásával. Most egyik szobában alszik szőke hercegem, a másikban pedig másodfiam :lol: Végre pihenek. ...öreg vagyok én már ehhez!!! Bár ahogy elnézegetem az alvó kis pofikájukat, olyan édesek így kettecskén. Szólok is este férjuramnak :wink: :lol:

Most mesélek nektek az évkezdetemről:
azt már tudjátok, hogy márc.1-gyel megyek vissza dolgozni, s ezért februártól Gergőt bölcsibe próbáljuk szoktatni. Ami a nagy problémát jelentette, hogy a bölcsibe csak kocsival lehet tőlünk eljutni, de férjem teljesen más irányba megy dolgozni, és viszi Dórát suliba. Ergo kell egy másik kocsi, amit én vezetek. Hogy képben legyetek, 20 éve van jogsim, és utoljára is akkor vezettem. :? Hajrá tehát kocsit venni, meg újra vezetési órákat. Bár nektek nem szóltam, de most már nyugodtan mehettek újra az utakon, a múlt héten szárnyaimra bocsátott oktatóm. A jogsim is meg lett már azóta újítva, és holnap délután - elvileg - itt lesz a kicsikocsim a garázsban.
Közben kb 2 héttel ezelőtt olyan piszok kemény bacit kaptam el, hogy előbb a Dóra, majd Gergő és már az apjuk is elkapta tőlem. Illetve ők ki is gyógyultak belőle, én pedig még most is nyögöm. Hozzá kell tennem, hogy átlag 3 évente kap el valami nyavaja, és több mint 10 éve nem szedtem antibiotikumot. Na most mindent bepótoltam. :evil:
Hoppá, pótfiam visít!!!
Majd jövök
Éva
dórége
 
 


Sziasztok!
Nem akarom elkiabálni, de talán sikerült...úgy néz ki, babás vagyok.
Még nem tudok semmit, csak azt, hogy pozitív a teszt, és a doki is megerősített, hogy valaki beköltözött a pocakomba.
Remélem, ott is marad 9 hónapig. :lol:
Febr. 11-én megyek uh-ra.Már nagyon várom.Akkor végre kiderül, hogy minden rendben van-e.
Csajok, lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha a doki manuális vizsgálattal érezte, akkor tuti, hogy méhen belül van, ugye?

Már most pánikolok mindenen, nincs egy nyugodt percem.
Még komolyabb tünetem nincs.

Úgyhogy Sárvári welness kihúzva, :lol: bár azért elmegyünk, csak a fürdőt hagyjuk ki.
Még nem mondtuk senkinek, csak a nagylányom tudja.Lehet, hogy a kicsi is sejti...Neki még nem mondtuk, de lassan kellene...

Engem is elkapott valami kórság, már 2 hete táppénzen vagyok.És nem akar múlni az arcüreg-gyulladásom. :cry:
Az lehet a gond, hogy a baba miatt nem akartam antibiotikumot szedni, pedig kellett volna.Ezért javulok ilyen lassan.

Éva, gratulálok a kisautóhoz és a jogsihoz!Ügyi vagy, meglátod, milyen kényelmes úgy az élet, ha az embernek autó van a hátsója alatt...Milyen autót vettetek?

Zsu, nagyon helyesek a gyerekek!Meglátod, majd azért könnyebb lesz ám! :lol:
Vendég
 


Luca
épp neked akartam írni, ill. kérdezni, hogy valóban jól láttam-e a fölső vonalzódat, és tessék, mondod is a jó hírt :D :D
Nagy gratula, és csak pánikolj nyugodtan, ha jól esik. Végül is az ok megéri :wink:
Kicsikocsim C1, tehát valóban apró :lol:
Pusz
Éva
dórége
 
 


Luca!!

Nagyon örülök Veled, Neked, vigyázz magatokra!!!

Sok puszi

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Luca!

Hatalmas Gratula! Vigyázz magatokra, jó pocakosodást!
Amúgy én is a vonalzószaporulatot vettem észre és egyből mosolyra fakadt a szám, a másik vonalzóból meg egy tizest simán lehúzhatnál!

Orsi!
Mindig elfelejtem elkérni a kenyérsütős pizzatésztareceptet, és most már meg is találtam a hozzá való mérőedényeimet (így több mint egy évvel a költözés után már illő volt :)), úgyhogy elkezdeném használni is.
Ja meg majd úgyis hívlak majd, akarom kérdezni, hogy mp3-mal tudsz-e mit kezdeni, lejátszani vagy átalakítani, mert momentán alig van lemezünk, viszont egy rakat új gyerekcd-t kaptunk.

Éva!
De jó neked, az én fenekem alá még a közös autónk se jut el, mert párocska még mindig nem tanította meg hogyan kell kezelni, aztán lassan én is oda jutok, hogy újra kell az egészet tanuljam.

Piros!
Autóról jut eszembe mi van az autóitokkal és a remélt pénztermő fával?:)

Pihenőknek jó pihenést, rám is rém férne, de mi majd csak nyáron csak Balatona, és az még olyan messze van...

Zsu!
Nagyon édesek a képek, nem tudok betelni velük. Amúgy meg kitartás, szerintem ha lesz egy napi rutin, majd könnyebb lesz valamivel, és biztos Krisz is meg fogja szokni, hogy ébred mellette valaki, vagy Kitti fogja nagyon hamar átaludni az éjszakát.

Bogi!
Remélem Lilinek hamar kutya baja lesz és az egész mizéria csak egy rossz emlék lesz.

NA bizti kihagytam valakit, de ez ilyenkor már elő fordul, mostanában estére teljesen lemerülök, mert Zalán épp próbálgatja a határokat és hisztis sikongatós lett.

Jók legyetek!

kancellárka
 
 


Luca!

ÉLJEN!!! Jól beledumáltuk a hasadba, ugye?! Minden rendben lesz, csak vedd nyugisra a tempót. Sárváron nagyon jókat lehet sétálgatni is és enni is, a fürdőt nem kell sajnálnod. nekem mondjuk kipattogzott a bőröm a vizétől, de ez biztos egyéni (túl)érzékenység. Javaslom próbáljátok meg a Mirage Cafét. Nekünk nagyon bejött. Imit, a pultost üdvözlik az ultisok :D De a Várkert étterem sem rossz!

Na igen, megjöttünk! Az első dolgom volt olvasni titeket! örülök a jó híreknek, a rendeződő napirendnek, a kisautóknak, a remélhetően a gyógyulgató Lilinek, domborodó pocinak és ki azokkkal a fránya vírusokkal!
Jelentem nagyon jól éreztük magunkat! Jókat sétáltunk, ettünk, aludtunk, fürödtünk, beszélgettünk, és még moziba is mentünk. Nagyon ránkfért. Kedden mentünk és ma már itthon is vagyunk. Nem volt hosszú, de tartalmas. Szerdán apósom is csatlakozott hozzánk, hoyg kicsit ő is kilépjen a mostanában nem túl vidám hétköznapjaiból. Nagyot vacsiztunk és kártyáztunk este. Tökéletes napok voltak!

Na, megyek, ledolgozom a felgyülemlett restanciám.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Luca, óriási GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csak bizakodóan és pozitívan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Piros, nagyon jól hangzik amit írtál a miniszabiról :) vagy hosszú szabi volt? :lol: :lol:

Bogi, mi újság Veletek és a lányokkal? Van valami javulás? Nagyon kijutott mostanában nektek! Ja, és légyszi' tényleg hazudj a kicsi korkülönbség ügyben!

Bea, Veletek mi újs????

Sorstársam, Zsu:
Örülök hogy ilyen jól megvagytok, az esti "bulit" kivéve. Ennek is vége lesz egyszer :D Állítólag...
Nagyon helyesek a törpök, és szuper hogy Krisz is ilyen jó tesó! Meglátod milyen jó lesz majd, amikor megvédi Kittit! Dagadni fog a melled a büszkeségtől!
Milyenek a paramétereitek? Mármint cm, kg, alvások száma és hossza, ébrenlétek és a többi :lol:

Mi egész jól vagyunk, bár Ani ma sztrájkol és kihagyta a délutáni alvását. Ez elég gáz, mert Tomi ma későn jön, így egyedül fürdetem , altatom őket :shock: Volt már máskor is ilyen, de egy hisztis "nagylánnyal" azért jelentősen nehezebb. Miért van az, hogy sztrájkol az alvásnál ha én maradok itthon velül egyedül??? Bezzeg ha én aludhatnék délután...
Dórika már 4,5 kg felett van (3 kilóval született) és 53 cm (47 volt), úgyhogy elégedett vagyok a kisasszonnyal. Sírni alig sír, bár hozzáteszem hogy napközben non-stop rám van kötve babyslingsben (babahordozó kendő), ami neki szuper, nekem fárasztó... De a csöndért bármit! Amint leteszem a kiságyba, kipattan a szeme és visít... Szóval tudja hogy mi alegjobb neki, az tuti :lol:
Aki emlékszik rá hogy mit szenvedtem anno Anival, az megérti hogy akármennyire tropa is a hátam, hősiesen viselem a Picúrt!
Ja, és hallott már valaki olyanról, hogy nem szeret egy tökmag babakocsizni??? Mert nálunk ez a helyzet! Ha akkor teszem bele amikor alszik, nincs gond, de ha fent van, akkor tuti végigsírja az egészet kisebb-nagyobb szünetekkel.
Sokat alszik, vagy legalábbis Annához képest rengeteget (mert ő legalább alszik nappal is) A hasa eléggé fáj, este és reggel van a mélypont, akkor eléggé vígasztalhatatlan, bár azért én mindent bevetek. Továbbra is levegőgondjaink vannak, alig várom már hogy ne nyeljen be ennyit vagy legalább kibüfizze mindet!

Hihetetlen hogy már eltelt több mint 7 hét amióta megszületett. Lassan a hasfájás felénél vagyunk, visszaszámolok!
Egyébként annyira helyesek nálunk is a lányok együtt, Ani nagyon cuki vele, irtó jó nővér! Simogatja és puszilgatja a tesót, egy szavam sincs rá!
Na, most már nagyon üvölt a "Nagy", úgyhogy megyek leremteni a büdös kölköt az alváskihagyás miatt!

Pusszancs

Kép
Kép
esther1000
 
 


Piros!

Üdv itthon, örülök hogy ilyen jól sikerült a kirándulás!! Ilyenkor ki van a gyerkőcökkel? Anyukád?

Éva!
Mindegy ha kicsi is a kocsi, de a tied!! Én el sem tudnám képzelni már a mindennapjaimat autó nélkül...

Eszter!!
Olyan jó hogy jelentkeztél végre!! Bár szerintem rögtön fel is hívlak...Nagyon szépen növöget akkor a kis Dórika!! Bár azt hiszem mi sem panaszkodhatunk, már 4 kiló fölött vagyunk, a születési súlyunk ugye 3330 gramm. A centit nem tudom, még nem mértük, de már 62-es bodyt hord a csajszi. Imád enni!! Annyira ő sem rajong a babakocsiért. Sajnálom hogy Dóri baba hasfájós, nálunk hál istennek ez nagyon ritkán fordul elő. Aranyosak lehetnek Anival!! Miért nem raktál képet??!! Látom a "nagyok" hasonlóan tiltakoznak mindkettőnknél!! Mostanában Krisz is gyakran sztrájkol az alvás miatt,sajna. De a legnagyobb gond az a hiszti. Ordít, toporzékol, hihetetlen mit művel! Eddig csak szólt nekem, ha sírt a Kitti, hogy vigasztaljam már meg, ma már a fejére húzta a takaróját... :lol:
Ja, mármint magának, nem a Kittinek..!

Most lépek, nézem kicsit Krisszel a Thomas mozdonyt, Kitti még szunya...
Puszi

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok!!!
Lenne egy kérdésem.Valaki volt itt Győrben a Babits utcai 4d ultrahangon?
Véleményekre lennék kiváncsi.
Milyen felvételeket csinálnak, mennyi pénzbe kerül, és mit tartalmaz a szolgáltatás( dvd, kép).
Válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok
hajnika111
 
 


Sziasztok!

Bocsi,hogy eltüntem,mostanában eléggé elfoglalt voltam.
Most visszaolvastam,de írni már nincs időm :roll: , a törpék "ölik"egymást.

Brigi!
Neked gyorsan írok még, nagyon örültem a hírnek, szívből gratulálok!!!!!! Olyan jó volt végre ezt olvasni, vigyázz nagyon magadra!!!!!

Mindenkit puszilok,igyekszem még ma visszajönni és írni Nektek.

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Elnézést,hogy igy ismeretlenül betoppantam!szeretnék pár holmit eledni...ha érdekel valakit vagy tud valaki olyan személyt,kismamát akit érdekelne a dolog kérem jelezze!

Eladókisfiam kinőtt holmiai kb.70db vegyesen:rövid nadrág, rövid ujjú poló,hosszú ujjú body,ujjtlan body.nadrágok,egy köntös,hálózsák,nyári-téli sapka,kis mellények,rugdalozó,kis kabátka-0-3hónaposra való....stb.ezek a holmik 74-86os méretüek kb.1-2és fél évs kisgyermekre valóak.Egybe ha megvenné valaki 14000ft/igy db.ja 200ft-ra jön ki/+ajándék plüss állatkák.Ha külön kellene akkor 200-600-igft/db.
Jó állapotban vannak!
Elérhetőségem:nagynehelga@freemail.hu

Kép
nyunyóka
 
 


Sziasztok!

Eszter!
Hihi ez tök jó. Egyébként érdekes, hogy bár egész mások a babák, mégis tök ugyanazt mondjátok mindannyian. Én erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy nem könnyű a két gyerekkel. Egyébként ha majd fél év múlva visszagondoltok erre az időszakra, vagy 1 év múlva, akkor majd azt mondjátok, hogy ez volt sokkal könnyebb, mint amikor már mind a két gyerekre egyszerre figyelni kell, mert a kicsi is közlekedik és persze oda nyúl, oda megy, ahova nem kéne, meg a nagy is. Na az egy rémálom. Akkor nem elég őket a szemünk sarkából figyelni, akkor már két szem kell. Nekem mostmár szuper dolgom van, mert Katica meg Lili eljátszanak együtt akár órákat is veszekedés nélkül, tudok tőlük dolgozni. Most ugye Lili 2 hetet volt itthon egyfolytában, még jövő héten sem tuti, hogy mehet, de nem volt nehéz.
Ha Katica egyedül van több vele a gond.

Amúgy Lili már jól van, csak a füle miatt szedi a gyógyszert. A hallásvizsgálat eredménye ahogy számítottunk is rá, rossz lett, de ez csak a heveny savós középfülgyulladás miatt van.
A vércukra alacsony, de a többi minden oké.


Hajnika!
Itt többen voltunk már ott, és mindenkinek más a véleménye. Nekem pl. az első gyereknél, akivel 24 hetesen voltam, szuper felvételek készültek, a másodikkal voltam 18 hetesen és 24 hetesen, de ő pl. nem mutatta magát annyira, így mindegyikről más fajta képek készültek.
Nézd meg a honlapomat, ott van egy hirdetésük, ahova tettem fel képeket is, amik ott készültek.
http://jaksy.different.hu

A lap legalján van a 4D UH rendelő hirdetése, arra ha rákattintassz, akkor megtudsz pár dolgot róla.


Zsu!
Majd ha lesz időd pár év múlva, a vonalzódat is kibővíthetnéd, hogy lássuk mekkora már az a nagylány :)
A hiszti sajnos nem lesz jobb, bár Piros mondott egy nagyon jó történést Sárával kapcsolatban, de majd ő elmeséli (tudod a fürdőszobásat Piros :) ).

Képzeljétek, az egyik öcsém kedden lesz 18 éves. Húha :)



Na puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok csajok!

Köszi Mindenkinek!

Bogi, örülök, hogy Lili jobban van, de mitől alacsony a vércukra???Biztos a hallásával sem lesz gond, ha lement a gyulladás.

Piros,tényleg jól beledumáltátok a hasamba a babát! :lol: Most még légyszi azt is dumáljátok meg Vele, hogy maradjon is ott 9 hónapig!!! :lol:
Köszi a tippeket, kipróbáljuk ezeket a helyeket! :lol: Csak már ott lennénk, nagyon várom!

Képzeljétek, nagyobbik leánykám most van a velencei karneválon!Nagyon tetszik Neki!Tegnap este indultak, reggelre odaértek, ma egész nap ott vannak, késő este indulnak vissza, és reggelre itthon is lesz.Jaj, de jó Neki!Biztos rengeteget fényképeznek!
Biztos egész más a hangulat ilyenkor, mint amikor csak úgy elmegy az ember.De az sem kutya!!!

Csajok, nincs valakinek 14 év körüli fiúcska ismerőse, aki szeretne társastáncra járni?Standars és latin táncokat tanulnak a csajok, de sajnos nincs partner, pedig olyan jól megy Nekik!

Bea, pontosan hol is dolgozol?Mert ahova én gondoltam, benéztem, de ott nem láttalak...vagy rossz helyen néztelek, vagy rosszkor...
Vendég
 


Sziasztok Lányok!
Bocsi nem olvastam vissza, mert ha visszaolvasok akkor az irásra nem lesz időm, igy most nem reagálok semmire.
Elég mozgalmasan telnek a napjaink általában. Járunk babatornára, ovitornára, babaúszásra, oviúszásra, zenekuckóba, mamázunk, babázunk élvezzük hogy együtt vagyunk.
Csinálom a judo klub adminisztációs, pénzügyi dolgait. Szóval nem unatkozunk.

A betegségek elmúltával indulunk babanézőkbe már három baráti párnál is született baba ahova még a kis Emmán kivül megyünk. Babitim nem felejtettem el mit igértem, majd egyeztetünk amikor nektek is megfelel és a betegségek is lecsengtek.

A Fanni már 9 hónapos szépen álldogál, minden érdekli, gügyörészik hozzá és remek evő.
Anna meg már kész nő egész nap szoknyában akar lenni, és frizurát csináltat magának, mindenben segit vagy egyedül akarja csinálni, ami elég idő igényessé teszi a dolgokat, vagy a másik véglet ő is baba igy mindent nekem kell csinálnom vele, rajta, igy sem könnyebb. Viszont édes ahogy a két lány szereti egymást, néha még együtt is játszanak, ilyen gondolom azt hogy amennyire fárasztó a két pici annyival könnyebb lesz nekik, hogy igazán jótestvérk legyenek és segítsék egymást.

Múlt hétvégén Anna hazahozta a hányásos virusos betegséget, ami sikeresen végig ment az egész családon, most kezdünk helyrerázódni belőle, de még jövő héten sem megy az Anna oviba nehogy az influenzát, vagy a bárányhimlőt is rátapasza a tesora, egyenlőre az előző betegség is elég volt neki.

No úgy látom ennyit időt hagytak nekem, mert megyünk vacsorázni.
BOcs hogy most nem szóltam senkihez, majd legközelebb.
Kellemes hétvégét nektek.
Ági
nicsi1
 
 


Sziasztok!.

Farkasbogi!

Szeretném megköszönni a segítségedet a császárral kapcsolatban.
Azóta a babám megszületett,símán indult,de csak császár lett belőle, egyáltalán nem volt vészes a dolog, viszont jó volt elolvasni a leírt dolgaidat.
Nővérek,szülésznők nagyon kedvesek voltak,senkire nem panaszkodhatok. A dokim, és a fogadott szülésznőm nagyon helyt álltak a dolognál.

Csipi

Kép
csiperke
 
 


Sziasztok!

Zsu, Eszti!
Mint Boginak nekem is az első időszak volt könnyebb mikor Marcell megszületett. Igaz Kyra délelőttönként nem volt itthon,Marcell meg áldott jó gyerek volt az első hónapokban,bezzeg azóta.... :roll:
Akkoriban kezdtem el ide irogatni,annyi időm volt a baba mellett.
Mikor már nem az evés-alvás volt a fő időtöltése,kapott hintát, /ami tudom Eszti, Annánál sajna nem vált be/, játszószőnyeget és remekül elvolt.
Amikor el kezdett mászni,majd nagyon hamar /10 hónaposan/ menni,már messze nem volt nyugalom. És persze azóta sem.
Egy biztos,nem irigyellek Benneteket,de ahogy ismerem mindkettőtöket,megoldjátok a problémákat.
Eszti!
Én is nagyon örülnék a képeknek,hiszen olyan régen nem raktál fel újakat.
Zsu!
Az éjszakákhoz kitartást,talán Kriszi hamarosan megszokja az éjszakai zajokat és nem ébred fel. Mint mondtam már Neked,nekünk nagyon jól bevált,hogy Marcell mellettünk volt az első hónapokban bölcsőben. Így nem zavarta Kyrát,és nekem is kényelmesebb volt csak átnyúlni a babáért és megszoptatni. Kyra teljesen elfogadta ezt a helyzetet,mondtuk neki,hogy ez az ő éjszakai nyugalmáért van így :wink:
Azért nagyon várta,hogy Marcell odakerüljön a gyerekszobába. Aztán meg többször kért,hogy vigyem onnan,mert nem tud tőle aludni :D De szerencsére rövid időn belül megszokta,hogy Marcell felkel éjszakánként,már fel sem édredt rá. Remélem Nálatok is hasonlóan fog történni.

Bogi!
Örülök,hogy javul Lili állapota. Remélem a füle is meggyógyul hamarosan.
Farsang megvolt már az óviban? Lemaradt róla Lili? Végül milyen jelmezt vettél?
Kyra boszorkány lesz,anyukám vette neki a jelmezt,nagyon édes benne,majd rakok fel képet róla.

A Pamacs játszóház szervezésében lesz farsang az Apor suliban, mi arra is készülünk Kyrával. Ha valakit érdekel, gyertek el,biztos jó lesz. Évek óta az általuk szervezett Mikulás ünnepélyre járunk,az is jó szokott lenni.

Lituka!
Szép nagy a pocid,gondolom azóta még nagyob.
Én is a Miski Timinél szültem a kicsiket,szívből tudom őt ajánlani.
Az orvosodnak említsd meg,hogy szeretnél szülésznőt fogadni,általában nincs ellenükre a dolog,aztán hívd fel a szülésznőt,be fog hívni egy személyes találkozásra /Timi utána édesen mondja majd,hogy ha meggondolod Magad sincs semmi gond,nem fog megsértődni ha mégsem őt választod, na persze senki nem fog nemet mondani :wink: /
4D-t én is mindig nagyon vártam,imádtam nézegetni a fotókat. Igaz én nem ide jártam Győrbe,hanem Pestre, de láttam már itt is jó felvételeket /nekem itt nagyon vacakul sikerült,ezért is mentem máshova :wink: /
Kiváncsi vagyok a Te képeidre,majd gyere.

Éva!
Hol voltatok ősszel,ahol ilyen vacakok az ágyak?
Kérdezted a munkát,nagyon élvezem,egyre többet értek a különböző arcápolási és sminktermékekhez.Februárban megyek tréningre és smintanfolyamra is,nagyon várom már,biztos nagyon érdekes és hasznos lesz.
Immunerősítés: én homeopátiás szereket /Echinacea angustifolia D4 és Oscillococcinum/ adok a kicsiknek, és még Forever Living Pomesteen étrendkiegészítőt. Utóbbi 100%-os Juice,igaz nagyon drága de remélem hatásos lesz. Marcell idén még nem volt beteg,ami nálunk nagy szó,Kyra is csak egy enyhe náthán esett át rövid idő alatt. Akarom hinni,hogy ezeknek a szereknek köszönhető.
Gratulálok az autódhoz,én sem tudnék létezni kocsi nélkül.

Orsi!
Zsezse meggyógyult? Esetleg eljöhetnétek hozzánk.
Piros ez Neked is szól,jövő héten szabin leszek csütörtökig,kedd kivételével /Kyrának balett bemutatója lesz/,itthon leszünk délutánonként,hívj!!!!

Piros!
Örülök,hogy jól éreztétek Magatokat. Kell is néha az embernek egy kis kikapcsolódás. Mesélte Bogi a múltkori közös estéteket,amennyire hallottam az is remek volt :wink:

Eszti!
Köszönöm kérdésed,jól vagyunk, már megszokták a kicsik,hogy többet dolgozom,mint eddig,és hogy a mama megy értük délutánonként. Viszont a hétvégéket együtt töltjük és megpróbáljuk tartalmassá tenni. Várjuk a tavaszt,hogy minél többet tudjunk kint lenni.
Neked is kitartást,ha nagyobb lesz Dóri,könnyebb lesz Neked is,nem igényli majd a közelséged ennyire.

Luca!
Az Arany János út és a Baross u. sarkán lévő Marionnaud-ban dolgozom. Csak 6 órás munkakörben vagyok,nem vagyok ott mindig,vagy épp hátul van dolgom. Ha legközelebb arra jársz,gyere be a lányok megmondják vagyok-e.
Meggyógyultál már?
Biztos nagyon jó a Velencei karnevál,én még nem voltam rajta,de Velence nagyon tetszett. Azért ez a nonstop program elég fárasztó lehet. A húgomék jövő hétvégén mennek úgyanígy.

Csiperke!
Gratulálok kislányod születéséhez. Gyere majd és mesélj, ja és képeket is kérünk.

Kyrának holnap tartjuk családi körben a szülinapját, jövő héten az óviban, hétvégén meg a barátaival a McDonald's-ban. Nagyon készül már.

Na most aztán jó sokat írtam, pár óra alatt :roll: ,közben megvolt az esti rutin,már alszanak a törpéim.

Puszi!
Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Bea!
Jó neked, nálunk mégcsak fél órája ért véget az esti rutin..!!Tamás Kriszit, én meg a csöppöt próbáltam rávenni az elalvásra.Kitti szokás szerint csak szopi közben volt hajlandó álomra hajtani kis fejét.Ja, amúgy Kriszit éjjel nem Kitti kelti fel általában, hanem váltják egymást, így izgalmasabb! :shock:
Ó, és a legfontosabb!!

Drága Kicsi Kyra!! Nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!

Csiperke!
Gratulálok a pici érkezéséhez,mesélj majd nekünk!! csak kb 3 hét van a babáink közt!! rakj majd fotót is!!

lassan megyek aludni, amíg lehet, jó éjt mindenkinek!!

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Sziasztok, most nincs időm visszaolvasni, gyorsan dobok Zsunak egy-két dolgot:

a hordozókendő: www.babaslings.hu, sajna 15 e, ugyanilyet tud a barátnőm anyósa, ő mint említettem 6 e-ért elkészíti.
a kép róla (nem a legjobb :)) :

Kép

Használtan is lehet venni hordozókendőket, én mondjuk csak megkötősöket találtam, átlag 4-5 e, ami azért olcsóbb mint ez a típus. Mi nagyon szeretjük a babaslings-et, mondjuk a megkötőset sosem próbáltuk.

Puszi

Kép
Kép
esther1000
 
 


bakker ez elszállt!
na mindegy, most rohanok tova, de gratula Csiperkének a babához, remélem még hallunk felőletek!

Bea! Stipi-stopi a szerda! Annánka különnémete lesz 4-5 között, akkor felugranék a kicsikkel (meg a táladdal) :-)

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Piros!
Ok a szerda,gyertek csak,várunk Benneteket!!!!

Nagyon jól sikerült Kyra mai szülinapja. Annyira készült már rá, főleg azért mert a keresztlányom elhozta a barátját,akiért Kyra teljesen odavan :wink:
Amikor megérkeztek a vendégek Kyra totál zavarban volt,pironkodva fogta az arcát,mintha legalább hozzá jött volna a fiú,nagyon édes volt,hát nőből van a drágám az biztos :D
A legfőbb ajándék egy hercegnős bicikli, kapott még virágot,Barbie-s táskát és puzzle-t, mágneses táblán kirakható számokat,betűket.
A tortát anyukám készítette,nagyon szép és finom volt.
Marcell nagyon aranyos volt,minden ajándékot ő akart kibontani,mondogatta mit kaptam? A gyertyákat is ő akarta elfújni,bezzeg decemberben a sajátja ennyire nem izgatta :)
Miután nem ő volt most a középpontban sértődötten elvonult,levetette a nadrágját és felmászott az ablakba :roll:

Rakok fel pár képet.

Kép

Kép Kép
Az ajándék Kép
Kyra és a fiú :wink: Kép
Marcell az ablakban Kép
beátab
 
 


Sziasztok Csajok!



Csiperke!
Örülök, hogy segíthettem kicsit, legalább a felkészülésben :)
Gratulálok a babához, majd kérünk beszámolót és fotókat ahogy a csajok írták. És persze ha kérdésed van még, szívesen segítünk, csak gyere!

Zsu!
Na ez az élesváltás nem semmi lehet.
Én jelen pillanatban nem tudom értékelni, hogy mi az altatást elszúrtuk-e vagy sem.
Amikor Lili egyedül volt, akkor a legelején, amíg szopizott, addig vele aludtam egy szobában, aztán hamarosan egy ágyban, aztán amikor Lili átaludta már az éjszakákat, akkor átvittük a mi szobánkba az ágyát, de nem vettük magunk mellé, csak benyúltam a rácson, és kész. Ez addig ment így, amíg Katica meg nem született. Akkor visszakerültünk a gyerekszobába, Két kiságy és egy heverő kombinációban. Na ebből hamrosan az lett, hogy mind a hárman a heverőn aludtunk :) Ez addig volt így, amíg el nem készült az új bútor tavaly szeptemberben vagy oktüberben, már nem is emlékszem. Azóta este 8-kor bemegyünk, a lányok lefekszenek a helyükre, én odaülök melléjük, fogom a kezüket, ők 5 perc alatt beájulnak, én megyek a dolgomra, lefekszem apa mellé aludni, és amikor az egyik felébred, és mondjuk nem alszik vissza magától, akkor átmegyek, de már volt olyan éjszakánk, amit teljesen végigaludtunk. Most apa költözött át az emeletes ágy földsznitjére, mi meg a franciaágyra, mert a csajok a betegségek következtében nem nagyon kaptak levegőt, és így állandóan felébredtek, és így meg kényelmesebb. Mostmár lassan visszamehetnek a helyükre, mert gyógyulnak.

Bea!
A farsang holnap lesz, Lili tündér jelmezt választott. Így utólag nem vagyok elégedett őszintén szólva a jelmezválasztással, mert 1. ujjatlan és nagyon vékony a jelmez, 2. hiányzik róla egy csomó dísz, 3. az elején van egy tintafolt, amit azt hittem majd kiszednek belőle, mire mi elhozzuk, de nem így történt, és hát elég ronda, 4. mindezért elkértek 2500 Ft kölcsönzési díjat, és 3000 Ft kauciót. Hát ha nem leszek jó kedvemben holnap, akkor szóvá fogom tenni mindezt. Véleményem szerint annyi pénzből, amennyit ezzel keresnek, igazán adhatnának arra, hogy milyen jelmezt adnak ki a kezükdből.
Amiért nem tetszik a jelmez, az az, hogy muszáj ugyebár bodyt adnom alá, mert megfázik a gyerek, de ez legyen a legkevesebb.

Katica volt édes a kölcsönzőben. Bementünk, felmérte a helyzetet, és aztán minden bevezető nélkül közölte, hogy Buta vagy anya. Tudtam, hogy azért, mert neki nem kölcsönzünk jelmezt, de aztánáthidaltuk a problémát úgy, hogy ő is felpróbálhatta amit Lili. Így aztán béke lett, amíg az üzletben voltunk. Aztán Szabadhegytől GYőrújbarátig azt hallgattam ordítva, hogy azonnal álljunk meg, vissza akarok menni. Ezt a két mondatot, mondom: visítva.

Holnap vagy kedden még megyünk a fülészetre, akkor megmondják mi lesz. A hallásvizsgálat ugye nem lett túl jó, de én nem engedem felszúrni a fülét, a végsőkig kitartok. Inkább melegítem még neki 2 hétig, de ha egyszer elkezdik a felszúrást, akkor nincs megállás.

Na megyek, álmitos vagyok.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Jövök is,mert szerintem én vagyok a világ legbénább anyukája.
Pici lányom épp hogy egy hetes pár napos,máris tortyog,kicsit köhög szárazon,folyik az orra,szívni kell.Szopik,de lassabban.

Az a rohadt hidegfront mikor volt,ugy süvített be a szél az ablakon hogy csak na.Pedig annyira óvom,hogy már lehet tulzás is.
a hőfok is magasabb volt mint kellene.Tényleg 21-22 fok körül kell lenni a szobában?Mert nálunk magasabb volt.

Egyébként valaki nem lakik ménfőcsanakon?Mert mi most költözünk ki oda.

Szülésről is írok majd.

Kép
csiperke
 
 


Sziasztok!

Zsu!
Bocsi,meg sem köszöntem Neked a szülinapi köszöntést,pedig fel is olvastam Kyrának. Szóval köszi szépen.
Igazából szerettünk volna meghívni Benneteket,de Csabi elég vacakul van és nem akartunk megkockáztatni egy esetleges fertőzést.

Bogi!
Hát mit ne mondjak,nem akarlak elkeseríteni,de mi 2500 Ft-ért vettük Kyra jelmezét, kalappal együtt. Én több helyen láttam tündér jelmezt hasonló áron. Ez a kölcsönzési díj szerintem sok.

Csiperke!
Dehogy vagy Te béna anyuka!!!! Nem kell mindenért Magadat okolni. Sajnos ebben az influenzás időszakban könnyen ráragadnak a bacik a babára még ha csak Veletek érintkezik akkor is.
Szerintem kevés a 21-22 fok. Nálunk általában 23-24 fok van. A mi hálónkban van kevesebb,mert nem bírjuk éjszaka a melegebbet.
Mi Csanakon lakunk az Új Élet utcában. Ti merre költöztök?

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!

Szia Csiperke!

A tortyogás a pici babáknál teljesen természetes, ettől még nem biztos, hogy beteg.
A hőfokot gondolom olvastad valahol. Az a helyzet, hogy szerintem teljesen függ a hőfok a baba igényeitől. Épp úgy, mint a felnőttek, a gyerekek is lehetnek fázósak, és olyanok, akiknek már 21 fokban is melegük van. Úgyhogy ezt ki kell tapasztalnod. Mivel még ilyen pici korban nem tudják szabályozni a testhőmérsékletüket, ezért inkább figyelgesd, hogy hogy érzi magát.
Bocsi, mennem kell.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Halika!

Beátab!mi az új részre költözünk,a metró környékén.Nem tudom merre van az uj élet utca.mi majd a málna utcában fogunk lakni.

Köszi,aranyosak vagytok,hogy segítetek,de tortyog a drágám,meg nagyon rekedt a sírási hangja,a doktornő mondta hogy párásítsuk a lakást,ugyhogy most veszünk olyan gépezetet.Remélem beválik.De azt tegyem oda az orra alá?Vagy a kiságyához?

Kép
csiperke
 
 


Sziasztok!

Alig pár napig nem kukkantok ide és mennyit írtatk,és persze ez jó, csak mire a végére értem elfelejtettemkinek mit akartam írni, de sebaj.

Először is:

Bea!

Kyrának nagyon boldog születésnapot kívánunk! Nagyon csinos a lánykád, anyud meg szép tortát csinált neki.

Csiperke!
Gratulálok a pici világrajöveteléhez. Ne parázd túl magad! A hőfokról én csak annyit tudok, hogy az első 3 hónapbanmég nincs meg a babák saját hőháztartása, így ilyenkor jobb nekik a melegebb, de az is kb 24 fok, aztán mi utána kezdtük el "szoktatni", hogy ne legyen olyan meleghez szokva.

Zsu! Eszti!
Hát le a kalappal előttetek, én nem merném bevállalni Zalán mellé a kistesót. Zalán már most hisztis, ha nem rá figyelek teljes gőzzel, nemhogy még ezt egy kistesó is beárnyékolná neki! :)
Úgyhogy mi maradunk az eredeti 3-4 éves korkülönbségnél, bár valszeg abban is van elég kihívás!

Piros!
Még mindig irigykedem a kis kiruccanásotokért. Nálunk még a gyerekfelügyelet kérdése nem megoldott jó darabig.

Bogi!
Örülök, hogy javulgat Lili, eza jelmezes dolog tényleg nem olcsó, de én is ilyen árat hallottam kölcsönzésre, lehet tényleg megérné megvenni, hisz még Katicának is lesz farsang.

Mindnenkinek szép napokat!
Üdv, N

kancellárka
 
 


Sziasztok, most csak egy gyors bekukk (mert aztán igenis lefekszek egyet aludni)

Csiperke!
A párásítóval tényleg nem ártasz a picinek! De a tortyogás most még tényleg természetes! Tudod, én meg 5 hete szültem, az én babám is tortyogott, de elmúlt. Ilyenkor még a felesleges születés előtti váladékok távoznak. Azért ne a bébihez rakd a párásítót szerintem. Nálunk 23 fokra van most állítva a termosztát, de csak amíg ennyire pici a bébi, aztán megy vissza azátlag 22,5-re. Ne a kis kezét vagy lábát figyeld, hogy hideg-e, mert az még az lesz egy darabig, hanem a kis nyakát, tarkóját!
És nem vagy béna!!

Puszi

Kép
Kép
deaknezsu
 
 


Csiperke!
Nem vagy béna! hallgass a többiekre és ne feledd, jól össze vannak ám rakva ezek a babák és szólni (sírni) fognak, ha nem érzik magukat jól. Nem lesz semmi baj. Ügyes vagy, légy magabiztos is. Gépeket ne nagyon rakj a baba közelébe az elektro-szmog miatt sem. Ráér még megszokni. Elég ha a szobájába teszed. Én sajnáltam a pénzt a hidegpárásítóra, így rendszeresen a szobájában teregettem vagy vizes törölközőt tettem egy székre a radiátor elé.

Niki! Irigykedhetsz is :-) De tényleg, nagyon jót tesz a kapcsolatnak egy kis gyermektelen együttlét. Ellenállóbbá tesz a hétköznapok bosszúságaival szemben. Szerencsénkre édesanyám hadrafogható és bevállalja a gyerkőcöket. Megyünk is, amíg meg nem gondolja magát :wink:

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

köszönöm mindenkinek a segítséget,és a támogatást.
jó hallani,vagyis olvasni,hogy ne hibáztassam magam,de olyan nehéz,hiszen picurka,nekem kellene rá vigyázni,aztán tessék.
de próbálokoptimista lenni,és elhinni,hogy minden rendben lesz egy pár nap múlva.

Ja,és tudom már hogy hol van az uj élet utca,nincs is olyan messze egymástól a kettő.


Puszi nektek.ja itt egy kép: Kép

Kép
csiperke
 
 


Piros!
Hát irigykedem is, egyenlőre ahhoz is nagy szervezés kellene, hogy moziba, vagy színházba tudjunk menni.
Nagy valószínűséggel és pénztelenség ide vagy oda, Orsiék mintájára be fogok majd újítani egy "pótnagyit" aki majd felvigyáz míg mi elvagyunk (vagy csak simán elhozza a bölcsiből a gyereket), de még így sem lehet ottalvós bulit szervezni. Ez van ha az ember kifogja anyós téren és 200 kilóméterre költözik a szüleitől.

Amúgy ma voltunk 15 hós oltáson, persze az egész vizsgálatot és a szurit is végigordította, meg sem lepődtem, és 11 kg 15 deka és 82 cm. És a doktornő közölte, hogy áttört az 9. foga, azaz az első rágófog. SZóval én észre sem vettem, persze nem is engedi, hogy beletúrkáljak a szájába, a fogmosás is kész hadakozás, de a lényeg, hogy ezek szerint őt sem viselte meg a fogzás még...
Na megyek, mert még kaját kell előkészítsek estére
Üdv

kancellárka
 
 


Niki!

Csak biztatni tudlak! És minél hamarabb vágjatok bele. Amíg kicsi, Zalán könnyebben elfogadja az új arcot. Plusz az a bizonyos kistesó is könnyebben jön össze nyugiban :wink: Mégha későbbre is tervezitek, nem árt a gyakorlás...

van az eredeti topikunkban egy bejegyzés indigó néven, ami talán érdekes lehet ezügyben.

Nálunk az elsőnél (amikor még mi is messze laktunk a nagyszülőktől) egyébként bejött, hogy ha pl. beteg lett a baba, pár napra átadtuk gyógyításra a nagyszülőknek. Persze ne gondolj valami életveszélyes helyzetekre, de ha elkapott valami bacit és egy hétig nem mehetett bölcsibe/oviba és mi nem tudtunk otthon maradni vele, ez ideális megoldás volt. A gyereket elkényeztették a nagyszülők, nekünk meg volt egy-két esténk kettesben.

ja,a pénztermőfát sajnos nem leltük meg. Vizsont van egy törött autónk, ahol még a rendőrségre várunk, hoyg megálapítsa a bűnöst és egy kikalapált, ami csak glettelve van, mert festetni még nem volt érdemes.

Lányok!

Mit szóltok Sorsoly ötletéhez a babamentes taliról? Nekem a héten nem jó, emrt apjukom dolgozik, de februárban?

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Boldog születésnapot Kyrának!!!

Csiperke, örülök, hogy jelentkeztél!
Itt nagyon aranyosak a lányok, bármit kérdezz Tőlük nyugodtan, segíteni fognak.Nekem már régen voltak kicsik a lányok, vagyok benne a dolgokban.Majd én is jövök kérdezni.
És tényleg ne hibáztasd Magad semmiért!Majd belejössz.Pillanatok alatt kiismered a babádat, és tudni fogod, mi a jó Neli.

Tesóméknak is van gondjuk a pici babával, mostanában sokat sír, és nem tudnak rájönni, hogy miért.Picit náthás az Ő babájuk, lehet, hogy attól nyűgösebb.

Csajok, korkülönbség terén nekem bejött ez a 3 és fél év.Én nem emlékszem rá egyáltalán , hogy nehéz lett volna, miután meglett a pici.A nagy nagyon nyugodt természetű, mindent ki tudott várni.És olyan jó alvó volt, hogy soha nem ébredt fel a sírásra.
Vagy tényleg csak az idő szépíti meg? :lol:

Nekem a csajok együtt aludtak, külön szobában,de amíg volt éjjeli kaja is, addig mellettünk aludt mózeskosárban.Így hamarabb felébredtem, ha éhes volt, és nem volt ideje igazán rázendíteni a sírásra.Gyorsan vissza is aludt.

Most aztán lesz jó nagy korkülönbség.Tök jó lesz, lesz segítségem.
Ma az aloe verás csaj megkérdezte, hogy első babám lesz? Hát úgy nézek én ki?????( Rendeltem egy csomó cuccost vetélés ellen.)

Jó ötlet a tali!Én febr. 4-én és 7-én nem érek rá sajnos, mert szülői lesz.
Vendég
 


Sziasztok!


Kyra!
Boldog születésnapot nagylány!

Lilinek is nemsokára lesz :)

CSiperke!
Annyira édes ez a baba. Egyébként be kell valljam neked, hogy én, aki magabiztosnak érzem magam, épp ilyen beszari voltam az elsővel.
Itt a lányok megmondhatják, hogy én elég tudálékos vagyok (és Te is észrevehetted hihi), mindennek utánanézek azonnal, mindenre tudom a választ, és mégha rosszul is, akkoris határozottan megmondom a frankót :) :) .
Ennek ellenére amikor hazafelé jöttünk Lilivel az autóban majdnem elsírtam magam, és vissza akartam menni a kórházba, mert ott biztonságban éreztem magam. És mit csináltunk okos szülők első nap a fürdetésnél?
Megfürdettük hideg vízben a gyereket. Még hőmérőt sem vettünk, mondván, a csuklómon érzem mikor jó a víz. A francokat. És csodálkoztam, hogy végigüvöltötte az első fürdetését a gyerek.
Szóval ennyit arról, hogy hogy indult a gyermekgondozásunk egyedül. :)

Brigi!
Na majd Te is megtudod :) Hihi
Megmondom őszintén, hogy nekem nagyon nagyon jó volt, hogy 14 évesen és két naposan született egy kishúgom. Az utána következő 4 év nekem azzal telt el, hogy őt nevelgettem (szó szerint, bár nekem elég különleges helyzetem volt, mert anyukám sajnos nagyon beteg lett, és nem tudta túlzottan ellátni anyai teendőit).
Én igazából akkor már megtanultam amit a kisbabákról tudni kell, de azért ég és föld a saját persze. Imádom a húgomat, ő is engem, sokmindenben a mai napig csak az én véleményemet fogadja el. Anyuval viszont neki sokkal jobb a viszonya, mint nekem volt anno. Ők barátnők, vele már nem érezteti állandóan, hogy ő az úr a házban, ha érted mire gondolok.
Persze mi nem úgy vagyunk jó testvérek a húgommal, mint pl. a Te lányaid, vagy az enyémek, mert törvényszerű volt, hogy kicsit eltávolodjunk egymástól márcsak a korkülönbség és a különböző élethelyzet miatt, de imádjuk egymást.
Ő most április 11-én lesz 17 éves, én meg 9-én 31. :)
Neked viszont baromira jó lesz :)


Lányok!
Képzeljétek, egy anyuka rendelt tőlem mini pelenkát 150 db-ot, és sajnos totál kifogytam belőle, így fel kellett hívnom, hogy a következő szállítmánykor tudok küldeni neki, mennyire sürgős. Mondja, hogy csak áprilisban fog születni, úgyhogy ráér nagyon a pelenka.
Kérdeztem, hogy és mi lesz a baba? Mondja, hogy ő fiú lesz. Ebből gondoltam, hogy akkor nem az első. Kérdeztem, hogy hányadik baba? Erre mondja, hogy van 4 lánya, meg egy fia. Ő a 6. gyerek lesz a családban. Na itt aztán kapkodtam a levegőt rendesen :)
Pláne, mikor mondta, hogy tervezett baba volt. :) :)


Taliban benne vagyok én is. Időpont kikötésem nincs :)

Jaj, még valami.
Szerintetek hogy kezeljem Lilinél, hogy tegnap és ma is olyan megjegyzéseket tett idegen emberekre, hogy:
Nézd egy buta öreg néni, meg Na ez meg egy ronda nő (ez utóbbi hallotta is, mert az oviba ment a gyerekéért, és épphogy elkerült minket, mikor Lili mondta, bevallom hősiesen, hogy szájon legyintettem, de sajnos nem érezte meg, így nem fogta fel, hogy rosszat csinált). Egyedül az hatotta meg, hogy pont előtte vettem neki egy lovas újságot, és azt nem adtam neki oda.
Persze itthon elbeszélgettem vele, megkérdeztem, hogy kitől hallotta (megmondta, de nem akarom elhinni neki), és megígérte, hogy nem mond ilyet többet.
Na ilyenkor mi a helyes magatartás?

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Gyermekeim engedélyeztek nekem egy kis kávészünetet, mindegyik visszaaludt!! Már az újságot is elolvastam, és mosakodtam is!! Hihetetlen.

Bogi!
Hát nem lehetett jó a helyzet, főleg hogy meg is hallotta az illető..Én tegnap egész jó tanácsokat olvastam a Pampers.hu-n, az ilyesféle helyzetek kezeléséről. Mert bevallom, én is egyfolytában azon agyalok mostanság, mit rontottam el Krisznél. Ugyanis a drága hihetetlen rossz bír lenni. Bár tegnap a dokinéni próbált meggyőzni, hogy "csak" a kistesó érkezése miatt van ez, de nem tudom.....Néha totál kivagyok. Közben Krisz továbbra is szeretettel közelít Kitti felé, csak velünk ilyen.
Én amúgy őszintén csodálom azokat az embereket, akik ebben a világban ilyen lelki nyugalommal bevállalnak ennyi gyerkőcöt. Illetve, a fene tudja, bátrak-e, vagy meggondolatlanok...Lehetne rajta vitatkozni.
Amúgy gyereknevelés téren én is hasonlóan szereztem tapasztalatot, én 10 éves voltam amikor a húgom született, és ugye ráadásul speciális volt a helyzet, a betegsége miatt. De hihetetlen jó érzés volt az a ragaszkodás, amit cserébe kaptam!!

Csiperke!
Nagyon szép a kislányod!!

Niki!
Nyugodtan vegyél igénybe segítséged, ha Te attól érzed jobban magad!! Mindenkinek kell segítség! Anyósodra egyáltalán nem számíthatsz?

Brigi!
Remélem jól vagy! Aloe Verás cuccok tutira szedhetőek terhesség alatt? Egyszer mintha azt hallottam volna, hogy nem...
Nálunk is egy szobában van a két csöpp, ehhez ragaszkodtam, de most az esti altatás külön zajlik. Kittit én a hálóban altatom el, és akkor csempészem be a gyerekszobába, amikor Krisz már alszik. A gond azzal lesz, hogy így nem fogom tudni rászoktatni a bébit arra, hogy berakom a kiságyba, és megpróbáljon elaludni. Mert ugye Krisz még olyankor játszik, fent van, stb.

Kitti egyébként már 54 cm, és 4350 gramm, jó kis tokás lett...

na, eltelt közben pár óra, felkeltek
majd máskor befejezem, sziasztok

Kép
Kép
deaknezsu
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?