Új privát üzeneted érkezett!

doo, jaj, pont az ellenkezőjét írtam, mint amit akartam! :oops: ! Szóval, nálunkis NEHÉZ biozöldséget kapni :lol: . Most pedig továbbolvasok, csak ezt elküldöm.
Vendég
 


Mi is voltunk tegnap pizzériában társasággal, egyik pár 6 hetes babával. Hát neki egy óra hosszáig míg ott voltak, egy mukkja nem volt, nézelődött, végig ébren volt. Szájtátva bámultam. Nem baj, maj a kistesó nálunk is ilyen lesz :lol: .
De a lényeg, hogy Hangaszál is olyan jól viselkedett, csoda büszke voltam rá :lol: .

Én meg tegnap megvettem Ranschburg : Szülők könyvét. Tök jó.

Ír a 2 és 3 év közötti dacról is. Nagyon bíztatóan ír a lecsengéséről, nem marad örökké ilyen :D , csak ezt a korszakot túl kell élni. :shock:
Vendég
 


Sziasztok!Köszönöm a kedves fogadtatást.
Magunkról:A lányom Polonkai Lotti aki egy izgő-mozgó kisördög.Igazából nem rossz egyáltalán csak túlteng benne az energia és a felfedező vágy...Éjjel mi is kelünk ,de nem mindig és nem sír csak játszhatnéka van.A nagy probléma egyedül az evés,semmit-semmikor-sehogy nem óhajt enni.4 hónapig szoptattam nem azért maradt abba mert nem volt,hanem mert nem volt hajlandó szopizni.Nagyon keveset eszik tápiból is 100-120ml max.Egy kanalas etetés felér a fővárosi nagycirkusz premier előadásával.Röviden ennyi így kezdésnek ::egy kép a lányomról: Kép

KépKép
vicuska
 
 

 
 

Nagyon aranyos Lotti baba :D : . Az csak jó, ha sok benne az energia, egy baba ne ücsörögjön és bámészkodjon, fedezzen fel mindent. Persze ne éjszaka :shock:
(Én persze nem bánnám ha a babakocsiban csak ülne és bámészkodna. :wink: )
Ha nem baj teszek néhány képet.

Apa öltöztet
Kép

a városban csavargunk
Kép

Reklám van a tv-beeeen!!!
Kép
Vendég
 


és még egy Apa ölében
Kép
Vendég
 


Doo!
Azanyja, Te milyen gyakorlatias vagy! Komolyan irigyellek. Asszem még nagyon jól fognak jönni a tanácsaid a későbbiekben! A TE babydről is láthatnánk fotót?
Azt hittem a tökféle (patiszon) nem allergizál, de ezek szerint tévedtem :cry:
Nekem megvan a szeretetnyelves könyv ha gondolod szívesen kölcsönadom (elpostázom) neked.


Hajni!
Hanga gyönyörű, nekem a neve is nagyon tetszik (nem tudom kondtam -e már)!
Ülünk és nézelődünk, na az nálunk se nyerő!
Ranschburg nekem túl tudományos időnként, vagy én vagyok agyi toprongy mostanában.

Na, de majd ha alszom éjjel :wink:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea, tudod, tanácsot adni könnyű - megcsinálni nehezebb! :roll: :wink: :lol:

az én bébimről, hááát, annyira béna voltam h néhány képünket véglegesen elcsesztem :oops: :evil: :evil: , úgyh azóta nem szívesen... de ha bki elküldi nekem priviben a mail címét, akkor szívesen (ott nem kell kicsinyíteni :roll: :wink: ) havonta szoktam küldeni képes "állapotjelentést" az ismerősöknek. különben sztem enyém és Hanga kicsit hasonlítanak! :D enyémnek viszont van egy gólyacsípés a homlokán. (a tarkóján is - de nem abból a nézetből szoktam fotózni :lol: )

Ranschburg írásai sztem is jók. alapvetően normális a hozzáállása a gyerekekhez, szülőkhöz, élethez. sajna, ez egy csomó szerzőről nem elmondható... :roll: :evil:

köszi a postázási felajánlást, nagyon kedves vagy!!! :D viszont lehet, megkérem szülinapomra (márc.) - addig meg úgyis el vagyok látva könyvileg és lehet h nem árt, ha megvan a polcomon.

sajna, férjem is keresztallergiás a tökfélékre, ezért kicsit tartottam is tőle, de reméltem h így a pollenszezonon kívül nem lesz gáz. uis asszem pont a parlagfű mutat keresztallergiát a tökfélékkel! (vagyis ha arra a pollenre vki érzékeny, akkor ezek az ételek fokozzák a tüneteket :cry: :evil: )

Hanga még mindig gyönyörű! és sztem hirtelen a pofija is nagyon nagylányos lett :shock: :D

vicuska, a 100-120ml egy egész nap v egy étkezés?! :shock: különben nekem Lotti nem tűnik sovinak. enyém is jobb szeret kanalazás helyett a kezemről/ből enni - úgyh áttértem a darabosabbakra, ami azért könnyen csúszik, puha, de nem pépes. és Lottinal is nagyon szép neve van! :D fővárosi nagycirkusz :lol:

anidról hallottam a májusikanál h gáz van a gépükkel, ezért nem tud jönni... :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Én is egy nagyigényű lánykát nevelgetek :) Már egy ideje olvaslak Titeket, bár nem rendszeresen, így annyira asszem még nem vagyok képben a nevekkel :oops: viszont vannak itt ismerőseim :wink: Doo, Gabibaba, Anidó, Június, a májusikatól.
Magunkról: Zita pici bébi kora óta nem egy nagy alvó gyerkőc. Eleinte minden szopi kb 1 óra volt vagy több, s ennek nagy részében azt gondolom aludt...aztán felemeltem böfizni, felébredt, s ennyi volt a szieÍszta. Kiságyban nem aludt napközben, ill. csak ritkán. De folyamatosan változtak a szokásai, mire megszoktunk valamit, s gondoltuk, ezt vagy azt Ő ÍGY SZOKTA...na gyorsan meg is változott. Éjjel régebben 2X ébredt szopizni, aztán ez besűrűsödött. Először mellettünk aludt a kiságyában, aztán mikor már nem bírtam odavettem magunkhoz, aztán visszacsempésztük...végül kikötöttünk ott, hogy együtt alszunk. és azt nem értem miért nem vettük oda korábban már, megkíméltem volna magam attól, hogy ülök a babával a sötét szobában egy széken :roll:
Ő igény szerint szopizik, mellette kap már gyümiket és zöldségeket és ma kóstoltuk a husit. Nem sokat eszik szilárd kaját, ha 70 grammot megeszik, akkor nagyon elégedett vagyok. De tulképpen 50-nél is. :lol:
Egy imádnivaló csimpi. mindig legyen Vele valaki, különben zokog egy drámait , egy földreleborulósat.
most be kell fejeznem, itt kiabál az ölemben

Kép
ági_bp
 
 


Doo, Hanginak is volt egy kis folt a homlokán, de elmúlt, a tarkóján viszont most is megvan. Biztos a széles epidermuszuk miatt hasonlítanak :lol: .

Ági, szia! "Mindig legyen vele valaki különben zokog egy drámait."
Hogy ez a helyzet nekem milyen ismerős :shock: :wink: .

Viszont valamit piszokul nem értek: ha itthon vagyunk mindketten olyan hihetetlen jó gyerek, játszik, mi járkálhatunk, semmi hiszti azért mert felállunk és arrébbmegyünk. Na jó, általában így is jön utánunk, de van, hogy nem és van hogy egyedül átmegy a szobájába vagy a konyhába. Ha egyedül vagyunk vele, 180 fokot fordul nem lehet mellőle elmozdulni. De ezt a helyzetet már előzőekben részleteztem, nem ismétlem magam. Miért, bennem van a hiba? Olyan rossz egy ilyen szupernyugis hétvége után a hétfő :shock: . És állandóan gyötör a kérdés, ha csak 2en vagyunk, miért nem ennyire nyugodt, akkor miért van ennyire szüksége a szoros közelségre. Félre ne értsetek, nem a közelséggel van a baj, nem akarom magamról "lerázni", csak a mozg.korlátozottság nehéz. De mostmár tényleg csak ismételném magam, nem részletezem tovább.

Doo, sajnálom ezt az evés dolgot, nem lehet könnyű :cry: . Voltatok már ezzel spéci orvosnál. Allergológus vagy gasztroenteorológus?

Úgy látom még mindig mi maradtunk a topic egyetlen jóevői, úgyhogy kezdtem ezt a dolgot nagyon megbecsülni. Sokszor az ember elfelejt a jónak örülni.
Vendég
 


Vagyis azt akartam mondani a jót természetesnek vesszük a rosszat meg felnagyítjuk, pedig az is természetes, hogy egy ekkora gy. nem alussza végig az éjszakát. erről ennyit.

Lotti egyedül áll a képen vagy támaszkodik a támlának? Csúcs ez a szerelés is.

Júni, köszönjük a bókot. Szerintem ez a könyve, mivel szülőknek írodott nagyon érthető nyelvezetű.
Tegnap este mikor olvastam szinte bűntudatom lett, hogy nem vagyok olyan türelmes mint amilyennek kellenne.
Vendég
 


Ági, nagyon boldog névnapot kívánok! :lol:
Vendég
 


Hajni, köszönöm szépen! :D

Kép
ági_bp
 
 


ági, ma van? :oops: én úgy láttam, "csak" holnap. de akármikor is: Isten éltessen és üdv a csapatban!! (megajándékoztad magad a társaságunkkal :wink: :lol: )

hajni, voltunk gasztros dokinál, meg ahol csak tudtam, utánakérdeztem/-olvastam a dolognak: szoptassak, amíg csak lehet és diétázzak (ha leadsz néhány kilót, postázd nekem, légyszi! ;)), gyereknek mindent óvatosan bevezetni, ami nem működik, kiiktatni h ne terheljük a szervezetét és minél hamarabb kinőhesse ezt az egészet. (az a durva h én tök rég mindig gondoltam olyanokat h csak ételallergiája ne legyen a gyerekemnek, mert az tök durva. :? vajon ez is a gondolat teremtő ereje volna?!:shock:)

szégyen és gyalázat, de bevallom h nekem néha egy-egy nehezebb "pillanat" (értsd félórák-órák) után megfordul a fejemben h én ökör, hogy vállalhattam ezt önként?! :shock: :oops: :evil: :oops: persze, vissza nem csinálnám, de azért pl ma nagyon meg tudtam könnyebbülni, amikor másfél órás ringatás után le tudtam rakni gyermekemet úgy h végre nem pattant fel azo nyomban h akkor ő most mégsem alszik, eddig csak úgy csinált... még most is úgy érzem h szétszakad a hátam és a derekam ki akar csúszni a hasamon. és ezt mostanában napjában többször is eljátsszuk :roll: :evil: OK, nem másfél órás kiadásban, de naponta többször fél óra is sok!! éjjel meg volt egy egy órás "menetem" :evil:
Vendég
 


Ági, Doo tudtam én, hogy ma van csak úgy gondoltam már este nem olvassa senki. :lol:

Doo, nem is tudom, mit lehet erre mondani :oops: . Senki nem a nehézségekről álmodozik a terhesség idején és a szíve mélyén úgy gondolja vele úgysem történhet semmi rossz. Aztán a valóság néha okoz csalódást, de addigra olyan fontosak lesznek Ők nekünk, hogy értük mindent megteszünk. Te ráadásul hihetetlen jó és erős jellem vagy, hogy bírod ezt a kemény diétát, és az altatási tortúrák után sem jutott eszedbe "ferberizálni".
Egyébként a suttogó felvesz letesz módszerét reménytelennek látod nála? Kicsit hosszadalmas de hátha megérne egy próbát :wink: .

Ja, a pizzától nem fogytam túl sokat a hétvégén :lol: . De MÁTÓL TUTI ELKEZDEM. amikor a pizzériában voltunk és én ettem, Hangaszálnak közben adtam a kölesgolyókat, hogy ne az én tányéromba nylkáljon. Errefel megkérdezte tőlem egy lány, akinek 2 kisgyereke van, hogy Hangi nem szereti a pizzát? :shock: . a vicc az, hogy nem viccből kérdezte. Hmmm, lehet már adnom kéne neki?
Vendég
 


Sziasztok!

ÁGi szia és ISTEN ÉLTESSEN nevednapján!
Mit jelent pontosan, hogy besűrűsödtek az éjszakai kelések? Bár el tudom képzelni :wink:

Doo!
Én ugye eddig azt mondtam nálunk nem volt kézben altatás. Ez igaz is volt mostanáig! Pedig mennyire egyszerűbb lett volna a 3 kg-os gyerekemet altatni mint most. Szóval éjszakánként az elmúlt pár napban min2x csak úgy alszik vissza ha kézbe veszem. Ilyenkor még cici sem kell neki :cry: csak ringatás. Felülök az ágyba , kitámasztom a könyökömet paplannal és azonnal elalszom én is mostanában. Arra szoktam felébredni, hogy csúszik ki a kezemből Rozi , ilyenkor leteszem és csak ritkán ébred fel rá.

Most éjjel nagyon, nagyon, nagyon, nagyon sokszor felébredt. Erre reggel odateszik az egyik ujjamat a szájába és ráharapott. Így adta tudtomra, hogy kibújt az első fogacska. Hát teljesen elolvadtam ettől :oops: Perzse éjszaka anyukának nem jutott eszébe bekenni a gyerek ínyét :oops:

Én Ranschburgtól legutóbb Az érzelem és a jellem lélektana című könyvet olvastam ez kicsit sok volt a fáradt agyamnak, viszont AZ áldás vagy átok? (gyerekek a képernyők előtt) nagyon tetszett.
Az egyik mesterkurzus könyv Család, harctér vagy békeszigete ez is nagyon jó!

Hajni!
Fogalmam sincs miért ragaszkodik jobban Hanga, ha csak kettesben vagytok? Számomra az lenne logikusabb, hogy akkor ragaszkodik jobban hozzád ha apa is otthon van, mert féltékeny vagy ilyesmi! :?

Bea

Bea

Kép[/url]
június
 
 


sziasztok!Köszönöm a bókokat a lányom nevében..
Egy etetésnél eszik meg 120mlt-csak reggel és este kap már tápit.
Nem áll a képen hanem támasztja magát-bár az elmúlt héten már egyre többször áll meg egyedül egy pár pillanatra és egy lépést tesz segítség nélkül.

Hát altatás ügyben nem lehet tanácsot adni,nekem az első pillanttól kezdve elalszik magától a kiságyba,sosem ringattam és nem aludt velünk.Neki amúgy az a furcsa mert ő azt játéknak gondolja és mégjobban felébred.

Boldog névnapot Áginak!

KépKép
vicuska
 
 


Csajok, kiírok egy mondatot a R. könyvből ami engem nagyon megtalált.

"A 6 hónapos kor táján jelentkező, egy másfél éves korban kulmináló, de lényegében az egyész óvodáskort is végigkísérő szeparációs félelem valójában pozitív vonás! Azt jelzi, hogy kialakult az érzelmi kötés, mely a gyermeket a szülőhöz fűzi és a jövőre nézve mindenképpen megnyugtató."

a jövőre nézve tudom, hogy megnyugtató, de az adott szituban... :roll: , most ezzel a mondattal körbecetlizem a lakást, hogy el ne felejtsem ez mennyire pozitív vonás :lol: .
Vendég
 


Júni, fogacska? hurrá, hurrá, jöhet a többi!

Vicuska akkor nagyon egy szinten álnaka lánykáink, mert enyém is a napokba kezdett lépkedni 1-2 lépést. Eddig tegnap volt a rekordmegállás, kb 11 mp. Perze nem stopperezem, csak ha észreveszem, hogy egyedül áll elkezdek számolni magamban. És mostmár nem borul, hanem ügyesen leguggol belőle :D .
Vendég
 


Köszi a fogadtatást! És névnapi köszöntéseket is! :)
A besűrűsödés azt jelentette, hogy eleinte kétszer ébredt, aztán 3, 4,5 nem tudom. Most hogy együtt alszunk, szerintem 4szer biztos ébrded szopizni, de nem tudom megszámolni :roll:

Rozinak gratula az első fogycskához!

Kép
ági_bp
 
 


fogacskához, akarom mondani :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Én is csatlakozom az előttem szólókhoz és BOLDOG NÉVNAPOT kívánok Áginak :lol: !

Amúgy még vagyok én is (úgy látszik még marad tesómnak a net, de azt nem tudom meddig) de inkább csak olvasgatni szoktalak benneteket mostanában..
Nem nagyon van időm írogatni..

De azért megdicsérni van időm Hangit :lol: ! Furi kiscsaj :lol: !

És még annyit megjegyeznék h szerintem ti mindannyian nagyon erősek vagytok!! Legalábbis én sokszor úgy érzem nálam jóval erősebbek :roll: ....

Hajni
Te a "nasikat" pl. babapiskóta, keksz meg ilyesmiket mikor szoktad Hanginak adni? Kajaidőben vagy csak úgy köztes kajsziként?
Vendég
 


sziasztok,
egy pár napra eltűtem, de hát két gyerek mellett ez nem csoda...

doo,
köszi a jótanácsokat!

a futkározásról: szerencsére olyan telepen lakunk ami elég "gyerekbarát" sok az elkerített játszó a és a házak között is rengetes a füves-fás terület, tudunk úgy sétáltatni, hogy szinte kocsik közelébe sem kell menni. a porblem általában a plázáskban, bevásárlóközpontokban van... ott valamiért nagyon szeret elbújni a polcok, ruhák között... és hát ha ott eltűnik... inkább bele sem gondolok...

ami meg a KOS-okat illeti... hát igen, hízelegni nagyon tudnak... nálunk is, ha valakinek azt mondom, hogy milyen rossz... még én vagyok letolva, ááááá ez a kis tündér biztos nem csinál ilyet...
de most megpróbálok felrakni két képet a gyerkőcökről, hogy ti is lássátok az én kis "boszorkányomat" és a mindig éhes kisfiamat...

ami a bio zöldségeket illetti... sokatoknál láttam hogy érdekel a téma... én elég szkeptikus vagyok ezzel, mert egy ismerősöm dolgozott néhány hónapig az egyik ilyen "bio cégnél", akik maguk termesztettek, meg csomagoltak..., és eléggé felfordult a gyomra, hogy mi mindent adnak el bio néven... konkrétumokat nem mondott, mert engem nem érdekel annyira a dolog, de tudom, hogy nagyon csalódott volt. Szóval azért óvatosan, és ne higgyetek el mindent amit ott leírnak és mondatak.
Kép kislányom karácsonykor

Kép Levibaba 2,5 hónaposan

Mammam
mammam
 
 


jaj még valami...

nem tudtok budán/budaörsön olyan néptánc sulit, ahova 3 évesek mehetnek???

Mammam
mammam
 
 


Timcsi, örülök, hogy vagy még, nem ér csak olvasgatni, mi meg azt sem tudjuk mi van veletek. Mit jelent az hogy furi Hangi?

Én a kekszet 10óraira adom, mert mostanában próbálom tartani, hogy dél és 1 között legyen az ebéd akkor viszont a 10 óraira nem adhatok jóllakásig. Ált-ban vagy 2 keksz vagy keksz és valami gyümi. (általában akkot kap 2 kekszet ha sok a mosatlan :oops: , mert ahhoz én nem kellek és legalább a konyhát kivégzem azidő alatt.)

Miért érzed úgy, hogy nem vagy elég erős? Azt szerintem senki nem érzi úgy, hogy a gyereknevelés mindig könnyű, ezért ne érezd magad gyengének.

Mammam, hát Ő nem is egy boszorkány, hanem egy gyönyörű tündérkirálylány. És Levi is meseszép baba. Olyan a képen, mintha énekelne :lol: .
Vendég
 


Bea, 7 hós koráig nálunk is úgy ment az esti altatás h szopi - másfél óra!!! :shock: én közben szépen olvasgattam és ő bealudt! hurrrá! és ez 8-9 között megtörtént. aztán 7 hótól lett egy nagy zűrzavar :shock: szopira már nem aludt el, hanem nyomta tovább a pörgést még utána is :roll: most meg a kettő kombinációját fejlesztettük ki: ringatás közben még bekapja a cicimet is :lol: :lol:

hajni, aranyos vagy. nem vagyok jó jellem különben, de az biztos h elég szívós vagyok és kitartó. a ferberizálást kegyetlennek tartom, a felvesz-letesz módszer meg engem inkább emlékeztet kutyaidomításra, mint gyereknevelésre. tudom h sokaknak bejön, úgyh nem szidom, csak azt gondolom h nekünk nem testhezálló - sztem nemcsak a gyerekem, de az én lelkemnek sem tenne jót. kicsit úgy vagyok vele, amit Ági is mond: biztos sikrülne, de milyen áron! :roll: én néha belegondolok h azért neki biztos jólesik h a karomban szépen elszunnyad. ez egy békés dolog. de folyton visszatenni az ágyba?! az azért annyira nem... és tényleg vannak rossz pillanataim bőséggel, de azért jók is!!! :wink: és olyankor azért nekem is jó h van egy édes kisbabám, aki élvezi h a karomban lehet és megpihen a vállamon/mellemen és biztonságban érzi magát.

mammam, szép szöszke lányka, fiúcska!! :D tud pózolni a "boszorka", azt meg kell hagyni! :wink: különben talán ezt is meg lehetne vele beszélni h elbújhat h megijesszen v bújócskázzon, de ha anya szólongatja, akkor az azt jelenti h olyan ügyesen elbújt h nem találják és akkor elő kell jönni. szal egy darabig belemennék a "játékába" és szólongatnám tréfásan is: "jaj, hova tűnhetett ez a kislány! hogy milyen ügyesen el tud bújni!" és talán kicsit mennék is tovább, mintha tényleg nem látnám. ha nem idegeskedsz, hanem tényleg viccesen "lejátszod" vele ezt a dolgot, sztem nem lesz gáz. biztos vagyok benne h ő sem "akar" elveszni - azért arra ilyen kicsik is szoktak figyelni, mert tudják ők is nagyon jól h mit veszíthetnek a dologgal!
egy végső megnyugtató dolog: sztem a plázákban van hangosbemondó és egy szöszi kislány senki számára nem marad észrevétlen!

bio meg olyan dolog h ha esélyt sem adok, akkor meg tutira agyonvegyszerezett zöldséget eszik a bébi, így meg nagyobb eséllyel nem lesz génmanipulált-túlpermetezett kaja a tányérján. én is bizalmatlan vagyok, de nem tudok egyebet tenni.

nekem is az áldás vagy átok tetszett ranschburgtól!

Hangi nagyon ügyes! leguggol :shock: ééédes!

vicuska, én nem annyira értek a tápihoz, de nekem a 120 ml egyáltalán nem tűnik kevésnek! én mélyen hiszek abban h ők tudják, mire és mennyire van szükségük!
Vendég
 


mi az a ferberizálás?? :oops: :oops:

Kép
ági_bp
 
 


Ági, az amit biztosan Te sem csinálsz, ha együtt alszotok. Ferber módszerének a követése = ferberizálás. Biztos ismered, amikor altatáshoz sírni hagyják, csak időközönként bemennek simi és újra otthagyják x ideig sírni. Na, jól leírtam de biztos tudod mire gondolok. :D

Ááááá, mindig ilyenkor kakál, még jövök :lol:
Vendég
 


Doo, felvesz- letesz: nem azért akarom megvédeni, hogy rábeszéljelek, hanem csak azért mert mi is ezt csináltuk és én sem tudnék soha drasztikus módszerekhez folyamodni. Eleinte szinte csak jelzés értékkel tettük le és sokkal töbet volt kézbe mint ágyba, én sem hagytam sírni, max 10 -20 mp-et vártam, hátha beájul, de ha nem kivettem. Igaz, hogy minden gyereknél más jön be, mi nem tudtuk kézben sem elaltatni, szopi után kipattant a szeme, úgyhogy valamit lépnünk kellett. Annak idején csak a hajszárító zúgatására aludt el, de egy idő múlva már kormot fújt mikor bekapcsoltam :shock: . Tényleg csak azért írtam, hogy ne gondoljátok rólam hogy sírni hagytam vagy drasztikusam hagytam magára.

Tegnap már a városba is felmerészledtünk bicajjal, mert a busznak már csak pá- pát tudtunk inteni :oops: :lol: . Úgy élvezte, rólam szakadt a víz mire felértünk, de visszafelé már úgy éreztem megától gurul a bicikli, úgy belejöttem. Életem meg megdőlt és elaludt. :D. a hátránya hogy míg nem tud járni, ölbe kell tartani az üzletekben, mert a b.kocsit nem tudom magammal vinni. Mondjuk tegnap csak 2 bababoltban voltam és ott volt olyan kisszék ahová letehettem addig. Ebben a téli depis időszakban, aaaannyira feldobott ez a kis kiruccanás, hogy 5 évet fiatalodtam :lol: .
Vendég
 


hajni, tudom h ez nem sírni hagyós módszer. és tudom h te sem tennél ilyet! de különben egy állni tudó babával sztem ez mindenképpen kínzás, mert ő ha ébren van, rögtön felpattan. ti gondolom h előbb csináltátok ezt a dolgot.

ha 5 évet fiatalodtál, akkor most 15 éves leányanya vagy?! :wink: :lol:
Vendég
 


Ági!
De jó, hogy megkérdezted mi az a ferberizálás, így legalább nem nekem kellett :wink:

Doo!
Mégis mit jelentsen az, hogy nem vagy jó jellem? Nekem nagyon szimpatikus vagy az írásaid alapján , és szerintem született tehetség gyereknevelésben, mert olyan jó ötleteid vannak.

A felvesz - letesz módszert én is kipróbáltam. Igaz nem túl kitartóan csak egyszer a délutáni alváshoz. Gondoltam na most megtanítom a kis virágszálamat,hogyan kell a kiságyban elaludni! Na megtanított ő engem arra, hogy majd ő tudja hogy jó neki és neki egyáltalán nem jó kiságyban.

Egyébként régen olyan okos tudtam lenni, mások gyerekinek nevelésében (barátok, rokonok). Csak úgy dőltek belőlem a jó tanácsok meg ítéletek. Azt hittem tanultam a főiskolán pedagógiát, pszichológiát és ettől baromi okos vagyok.
Figyelem!!! Most önkritika gyakorlása következik=mióta gyerekem van 1000x meggondolom, hogy ítélkezzek más szülők nevelési módszerei felett. Persze még mindig vannak vezérelveim, amiből nem nagyon akarok engedni pl. nem tömi magát hulladék kajákkal, édességgel, sokat mozgunk és nem bámulja folyamatosan a tv-t. Remélem legalább párat sikerül megvalósítani ezek közül.

Ma reggel fellált a fotelbe kapaszkodva. Vége a jóvilágomnak, folyamatosan résen kell lenni, mert most már állandóan ezt gyakorolja.

HaJNI!
Egyáltalán nem gondoltam rólad, hogy "kínoztad" a gyerekedet. Ha nálatok bevált a felvesz - letesz az csak jó, gyerekfüggő a dolog. Mint mondtam én is kipróbáltam.
Tök jó, hogy ilyen jókat mozogsz a bicajjal, január, február itt a nyár!!! :lol:
Szupi az idézet és tényleg biztató!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Hajni
Furi=cuki, imádnivaló, zabálnivaló..ragozzam még? :lol: :lol:

Képzeljétek mi történt velünk...Szombaton elmentünk "bulizni" ami azt jelentette h kimozdultunk d.u.14-től és 20.45-re értünk haza, baráti társ. vacsi meg ilyesmi volt, szal anyuékra bíztuk a "csimpikénket" (mostanában így hívom, mert sokszor csimpaszkodik ránk) és két dolog is történt, ami velünk nem szokott 20.20-kor beájult :!: ha nem a saját szememmel látom el sem hiszem, nálunk min.21 az alvás, de ezt már írtam, aztán a 2. változás az volt, h anyu fordítva tette le a kiságyba, azaz nem abba a végébe ahogy én szoktam, hanem a másikba, na ezt jól leírtam és képzeljétek azóta 1x sem kel fel éjszaka :roll: :roll: Isten tartsa meg jó szokását :lol: :!:
Bár most h ezt leírtam tuti felfog vagy 86x kelni... :roll:

Keksz
Nálatok Hajni nem fuldoklik Hangi tőle? Mert Kevin bizti a kisebb falatokhoz van szokva, ugyanis ha egy picit nagyobb hamit kap fuldoklik tőle...Pedig kimondottan babakekszet kap mégis...
Ja és képes u.ezt csinálni egy picit nagyobb almadarabbal is..(azért ne egy fél almát képzeljetek el :lol: )Pedig mki mondja h szokassam rá egyre jobban, de azért ilyen áron :?:

Körkérdés
Volt már árpa a babótok szemén? Neki tegnap óta lett, de mióta kamillázom enyhülni látszik..A dokink azt mondta ha holnapra nem javul, vigyük szemészetre... :cry:
Vendég
 


Hajni
Amúgy tök irigy vagyok h olyan sok helyre tudtok menni..
Nekünk még a 0.5 órás babakocsizás is uncsi mostanában...

Felvesz-letesz
Én már hónapok óta úgy tudom visszaaltatni ha melléfekszem, igaz már erről is írtam, csak gtam megírom, h nálunk sem működik hiába hagynám ott kipattana a szeme és menne a nyünyi 1000-rel, így legalább alszik (kivéve ha nem jön össze és fél ó-t alszik) nekünk ez jött be...
Majd változik ez is..vagy nem...

Erős-gyenge kérdéskör
Én ezt arra értettem h sokszor annyira lazán veszitek az egészet én meg néha görcsölök-agyalok h mit-hol rontok el..aztán olvaslak benneteket és megnyugszom h másnak se (legalábbis nektek) sokkal könnyebb (persze ez nem kárörvendés félre ne értsetek) és ez egy picit enyhít azon h ne legyek feszült ha nyügi-roham van rajta, persze ez nem egyszerű, meg inkább a Hajni által emlegetett mozg.korlátozottságot a legnehezebb nekem elviselni..
Vendég
 


Igazatok van, én valóban 2 hónaposan kezdtem, akkor még ez 100x könnyebb volt. Gőzöm nincs hogy működne ez egy ekkora gyereknél. Az viszont tény, hogy azóta is egyedük alszik el és ezért nem győzők eléggé hálás lenni neki, mert tudom ez rajta jobban múlik, mint a szoktatáson. Akkor mikor állni tanult, tényleg volt egy mozgalmasabb időszak, kb. 6x visszafektettem, míg egyszercsak fekve maradt. De mostmár visszarázodott.

15 éves lányanya :lol: . Én annak is örülnék ha csak 20-al kezdődne. Kamasz nem szeretnék újra lenni, az nem volt olyan jó. De 40 felé közeledni sem jobb... :roll:

Rozinak nagy-nagy gratula, ügyes kis csajszi! Hát igen amíg meg nem tanul visszaülni, addig Te leszel ezért folyamatosan ugrasztva, de nem tart ez olyan sokáig. :lol:
Júni, melyik főiskolára jártál?

Timcsi, a kekszet Hangi már szépen eszi, de az almával egyszer Ő is rámhozta a frászt. már egy ideja adtam neki cikkekbe vágva, kezébe és ette egyedül de egyszer félrenyelt, én meg kikaptam a székből, fejrefordítottam és ütögettem a hátát, míg fel nem sírt. Édes pofikámat utána ráültettem a konyhapultra, mert úgy remegettt a kezem, ő meg elkezdett nevetni, milyen jót játszottunk. :shock: Úgyhogy az almát 18 éves koráig turmixolom. De a keksszel sem hagyom soha egyedül, mindig előttem eszik.
Örülök, hogy egyre jobb az éjszaka, sőt mostmár teljesen jó. És fel a fejjel, nemsokára itt tavasz és sokkal könnyebb lesz, többet tudunk kimozdulni. Egyébként a b.kocsival mi sem állunk jobban. Ébren szerintem nem tűrne fél órát se, mindig kell valami alternatívát keresni, hogy ne penészedjek be. Se kocsi, se b.kocsi nem haver. Legalább a bicaj egyelőre bejött, és ennyi mozgás nekem sem árt. Szerinted Kevin nem szeretné?

Hú, lányok, nem szeretném elkiabálni, de most 2 éreklődő is van a lakásunkra :shock: . Jó, lenne elköltözni, de még egyik sem adott választ.
Vendég
 


Bocsi, árpára nem válaszoltam, de nincs vele semmi tapasztalatom.
Jobbulást.
Ja, és pont tegnap olvastam ha valamitől önklendezik, azt egy ideig pihentetni kell, ne sürgesd. Majd pár hét múlva újra lehet próbálni szerintem.
Vendég
 


Hát igen piciként valószínű jobban működik a felvesz-letesz, bár hozzáteszem én akkor is próbáltam (igaz nagyon hamar feladtam)
eredmény:ordított torkaszakadtából..
Nekem is egyedül alszik el (még szerencse) csak visszaaludni nem tud, ahhoz már én is kellek (simizés formájában :lol: ) ja és érdekes, hogy éjszaka is tud egyedül aludni a kiságyában..Fura...

Hajni
Főleg tőled kérdezem, mert tudom, h Hangi sem a "nagyalvók" közé tartozik, te mikor szoktad/tudod megcsinálni a házimunkát?
Mert gondolom (ahogy írtad) a 2x40 p alvás nem sok mindenre elég..
Mikor tudsz főzni/mosni/takarítani? Bár utóbbit írtad h megtudtad a nagylány mellett csinálni, de a többit mikor? Este mikor elaludt?
Vagy a férjed ha hazajön?
Bocsi a sok kérdésért, de ez egy mindig aktuális kérdés nálam... :roll:
Amúgy a többiektől is kérdezem, de ha jól tudom a többi babó jobban alszik..

Fura abban is egyezünk h mi is elakarunk költözni, szülőktől el magunknak egy pici kuckó megtenné..csak nem olyan egyszerű, mert panelbe nem szeretnénk, a kertesház meg irtó drága.. :cry:
Így maradunk egyenlőre...

Amúgy te még bírod cipelni Hajnit? Írtad h úgy tudtál vele nézelődni..Phú én már alig bírom, mondjuk nekem az ízület is közrejátszik, persze a csimpaszkodása miatt felveszem, de ha mód van rá és letudom tenni, leteszem..
Sajna nincsen brinyónk, pedig jó lenne, rem. hamarosan tudunk egyet venni..

A biocuccokról jutott eszembe, h érdekes virslit már lehet neki(k) adni..hát pedig azt is lehet tudni miből készül.... Bár én már adtam neki, persze nem a gagyi fajtát...(nem Tesco gazdaságos :lol: )
Vendég
 


Házimunka: hát szakaszokban csinálom. Mondjuk én nem főzök :oops: ez azért nagy időmegtakarítás. Pontosabban Hanginak főzök, de az nem sok idő és nem is mindennap, mert van hogy üvegest kap, vagy a fagyasztóból veszek ki valamit. Na, de mi sem vagyunk fényevők, csak az uram eszik a munkahelyén, én magamért nem főzöcskézek, hanem rendeltem menzát. Hétvégén pedig nagyszülők kényeztetnek minket, legalábbis ilyen téren.
A mindennapos tennivalókat pedig, ahogy írtam, szakaszokban, úgy, hogy addig az etetőszékbe teszem. Mikor unja, abbahagyom kiteszem kicsit játszani, mászkálni és később folytatom. még az is könnyebbség, hogy sok dolgot nagyon szeret nézni, pl. porszívózás, felmosás, csak nem tűnhetek el kanyarba mert fél a poszívótól. A mosást megint nem sok idő bedobálni, ha nem fáradt kibírja azt a pár percet a földön, ja, és a koszos zoknikat is szereti :shock: . lobogtatja, mint a győzelmi zászlót. A teregetés az mókás nálunk, én kiterítem, Ő leszedi, így sokszor egy fél óráig is teregetek, de ez nem zavar, nem sürget senki. A vasalással pedig állandóan el vagyok úszva :oops: , azt alapból utálok, és csak 8 után tudom előszedni, mikor már semmi energiám hozzá. :(
Nagyjából, így telnek a hétköznapjaink. Ha valami nagyobb házimunka van akkor persze megvárom Apát.

Cipelés: már nagyon nehezen bírom, állandóan fáj a karom és a hátam. Annyit cipelem amennyit muszáj, ha bújós akkor leülök vele. Mondjuk a 4-ről le-föl nem keveset cipelem, de nagyon- nagyon nehéz. De mostmár mindennap tesz 1-2 lépést úgyhogy remélem márciusra már könnyebb lesz a helyzet.
És van egy módszerem mostmár, ahogy el tudok mellőle sírás nélkül menni, de nem írom le, mert Bea megint ki fog nevetni. :lol:
Vendég
 


hajni, engem érdekel az a tuti módszer!! :wink: :lol: inkább nem találgatok, mert lehet h cikibb dologra gondolnék, mint valójában :oops: :wink: :lol:

bea, hát mindenkinek vannak hibái - nekem sem kevés: családom tudja legjobban :roll: :oops: az meg jó, ha úgy látod h tehetséges vagyok a gyereknevelési ötletekben - az én szakmámban elkél az ilyesmi, mert az egyetemen nem sok gyakorlati dolgot ragasztanak az emberre!! :roll: remélem, a saját gyerekemmel is hasonlóan kreatív leszek majd :wink:
különben dettó úgy vagyok, mint te: azelőtt tudtam osztani az észt h így meg úgy kellene, most meg már azt az elvet vallom h a gyerek temperamentumán nagyon sok múlik!!
na, szólítanak...
Vendég
 


jaj, inkább leírom, minthogy valami nagyon perverz dologra gondoljatok. :lol: Csak annyi a titka, hogy nem szabad felállnom, tehát a mászás minden formájában közlekedhetem, négykézláb, pókjárás, rákjárás stb., izületes csuklókkal nem könnyű, de mit megtesz az ember a gyerekéért. :lol:
Vendég
 


:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2008.11.29 10:11-kor.

Kép
ági_bp
 
 


:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2008.11.29 10:11-kor.

Kép
ági_bp
 
 


Hajni!
:lol: :lol: :lol: :lol: Nem tehetek róla, de mikor olvaslak mindig felröhögök amint magam elé képzellek. Nem mintha én nem négykézlábaznék vagy ilyesmi, de TE olyan élethűen tudod előadni az élményeidet. Nem gondolkodtál még azon,hogy könyvet írjál! Ez most nagy divat úgyis :lol:
Hajdúböszörmény Ped.Főiskola szociálpedagóia, majd SZTE szociológia 2 év után halasztás (gondoltam majd GYED alatt ingyen befejezem, de ad.1 már nem ingyenes kismamáknak a 2. diploma, ad.2 amúgy is agyi hulla vagyok)!

ÁGI!
Zita egyszerűen gyönyörű és micsoda haja van!

Timcsi!
Rozi baba még nem evett darabosat, de őszintén bevallom rosszul vagyok a gondolattól is amikor elkezd majd rágni. Olyan kis szeleburdi meg mohó, félek, hogy félrenyel!
Tök jó, hogy végigaludta az éjszakát, fordítva a kiságyba, ez sose jutott volna eszembe!
A kimaradásért irigykedek ám :wink:

Doo!
Mi a szakmád :?:

Az éjszakánk egyébként megint selejt volt :cry: A kislányom a kézi meccset még hagyta végignézni, de aztán felébredt és 3-ig nyűgi volt, sehogy nem volt jó neki! Most bezzeg szunyál majd vagy délig :roll:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Ági, Zita nagyon édes, gyönyörűszép kiscsaj.

Bea, örülök, ha megmosolyogtattalak :D . Én is jót nevettem a ötleten a könyvről. Egy épkézláb mondatot nem tudok összerakni, úgyhogy nem hiszem, hogy nagy kasszasiker lenne.
Ez a tandíjmentesség eltörlése tényleg nagy szívás, én is mentem volna ha ingyenes marad. Bár mikor csomó ismerősöm vizsgákra készül és jár, akkor mindig elbizonytalanodom, akarom-e én ezt még egyszer, pontosabban harmadjára.
Vendég
 


Sziasztok!

Újra itt vagyok! :)
Azért nem jöttem, mert nem tudtam megnyitni a babanetet, állandóan hibát jelzett. :evil:
Olvasok és újra jelentkezem.

Kép
anido
 
 


Szia Anido, jó, hogy újra itt vagy, mesélj, hogy vagytok!

Félek elkiabálni, de Hangi a héten olyan jó gyerek, jó gyerek, jó gyerek volt. Legalábbis önmagához képest :lol: . Sokat lazított a pórázon, már lehet mellette állni, járkálni néha a szobából is kimehetek, persze csak eegy pilanatra, de már ez is tök jó. Úgy élveztem ezt a hetet, remélem így marad :lol: .

Hová lett mindenki, lehet, hogy ezt már csak magamnak írtam?
Vendég
 


Utólag is Isten éltesse Zsombi nagyfiút!
Vendég
 


sziasztok!

Amióta nem írtam, azóta gyermekem átváltott a hogyancsináljukkianyutnappal módszerre.. A módszer lényege, hogy nem tehetem le, még akkor sem, ha mellette ülök.. :shock: A jó hír az, hogy éjszaka csak 2x kel, és nappal is sokat alszik..

Vicuska! Egy tündér a kiscsajszi! :lol:

Hajni! Hanga baba csodaszép!

Mammam! A kislányod nagyon szép, és Levi milyen ügyesen tartja a fejét 2,5 hósan!

Kép

Kép
monccs
 
 


Sziasztok!
Naggyon sokan lettünk a topicban :D

Ma hajnalban én is elgondolkodtam az együtt alváson 4,30ig sikerült aludnom, utána "ébreszkedtek" a szomszéd szobából :D
Fél 6 körül elkúszott a kiságy másik végebe és csendben nézegette a kis házacskát, amelyen színes fények világítanak. akkorár röhögtem, a szőke buksi csak forgott mozgott... Aztán persze szólított, majd ő békésen elszundított :lol:

Suttogó módszer nálunk bevált. És nem vettem észre, h Marci nem imádna vagy félénk lenne, sőt...

Doo, arra nincs véletlenül ötleted, hogyan lehet kicsit türelmesebbnek, kevésbé féktelenek tanítgatni? Tudom, illetve gondolom, hogy nagyon korai,de óvatosan próbálgatnám, mert naggyon erős és félek, hogy magára ránt vmt. Persze nagggyon figyelek,de ... Próbálunk mesekönyvet nézegetni, jógázunk, maszírozom. De egyre szeleburdibb. Gondolom elmúlik, én is ilyen voltam, nem volt sokáig veszélyérzetem, és elég sok "kalamajkába" keveredtem. Nem akarom megváltoztatni, csak terelgetni szeretném. Előre is köszi

Timcsi,

nincs semmi baj Veled, nagyon jó Anya vagy, ne törödj mással csinál ahogy Te jónak látod. A fiad Te ismered a legjobban. Nálunk is volt mondogatás rendesen, mikor Marci a hordozó kendőben volt 3 hónaposan egésznap. Na most, h már kúszik és néhány lépést mászik, csend van.

Sok puszi Mindenkinek
kpetro78
 
 


Húh alig győzlek benneteket visszaolvasni, nem is tudom mi lesz ha nem lesz itthon net, nem foglak tudni követni benneteket...
Erről jut eszembe: olyan jó lenne tartani majd évek múlva is a kapcsit h tudjuk kivel mi történt, engem spec. nagyon érdekelne, kinek mi lett a babójából :roll: meg úgy alapból kivel mi lett...

Lenne egy kérdésem:
Szerintetek kispárnán alhat Kevin? Vagy árt a gerincének?
Amúgy kisméretű puha párnára kell gondolni..

Ja és még egy dolog:
Szerintetek mennyi esély van rá h a 2. babó is többemberes lesz?
Tudom h ezt senki nem tudja előre, de úgy mégis szerintetek?

Hajni
Amit te adsz kekszet/piskótát Hanginak nincs benne tojás?
Mert képzeld én kimondottan babakekszet vettem neki (nem is volt olcsó) és most láttam megdöbbenve h van benne...Mondjuk nem lett baja tőle, de ettől függetlenül nem merem neki adni..
Az etetőszékben amúgy hogy van el Hangi?
Csak úgy ücsörög? Vagy játszik közben?
Amúgy én is nagyon jókat szoktam rajtad mosolyogni, annyira jól/ironikusan tudod leírni a dolgokat, úgyhogy sztem sem hülyeség a könyvírás..
Nem vagy egyedül a mászással, én is szoktam vele, eszembe is szokott jutni h visszamegyek én is a gyerekkorba vele együtt...
:lol: :lol:
Amúgy nagyon szereti azt is, ha futok vele, ő meg lóg rajtam, mint egy zsák krumpli, hangosan kacarászik, én meg majd kiköpöm a tüdőmet közben :lol: ...

Zita baba gyönyörű!!!!!

Természetesen amúgy elkiabáltam az éjszaka-átalvást, úgy látszik nála minden csoda 3 napig tart, mert ismét ébreszt..
Bár a fordított póz jobban bejön neki, mert távolabb van a radiátortól, én meg naivan azt hittem jobb lesz neki, mert elég fázós típus, még annak idején a klinikán is megjegyezték az ápolók :hogy jó hideg a keze.. :roll:

Tanulás???
Én is úgy terveztem anno, h majd felújítom a nyelvismereteimet és leteszem a nyelvvizsgát mellette, na de ennek lőttek egy jó ideig legalábbis biztosan...

Engem is érdekelne, h lehet türelmesebbé nevelni őket..
Úgyhogy Doo várjuk az ötleteket... :lol:
Vendég
 


Akkor most visszafelé haladok az olvasottakba.
Timcsi, keksz: a Brendonban vettem Fostovit a neve, tej, tojásmentes. Asszem 1600 ft volt, de 2 zacskó és sok van benne. Vettem egy milupát is, Biscotti abbann sincs tojás, abban viszont van sovány tejpor. De 6 hónapos kortól írják, akkor már ennyi tejportól csak nem lesz semmi baja. (Jaaaj, valaki épp forgatja alattam a széket. :lol:) Meg Kevin amúgy is eszik tejpépet is.

Az etetőszékkel iszonyú nagy szerencsém van, mert abban elég türelmes. Persze mindig kap játékot, de a járókában özön játékkal sem maradt, itt meg igen. Ma is porszívóztam, elétettem a FP. tanulókutyát, most az a favorit játék. Én nem halottam semmit a zúgástól, csak azt láttam hogy ül a székben és úgy kalimpált mint egy karmester, és ülve rúgózott. De olyan is van, ha nagyon be akarok fejezni valamit igencsak bohóckodni vagy énekelni kell, hogy még maradjon egy kicsit. Ez változó. Alvás után könnyebb, akkor türelmesebb.

Miért akarod kispárnán altatni? Én nem tennék még alá, de ha attól jobbat alszik akkor egy laposat lehet. Kevin nem vándorol éjszaka, mert ha igen úgysem marad rajta. Hangi állandóan befúrja magát a sarokba, sokszor arra ébred fel, hogy menne feljebb, de nincs tovább ágy.

Kata, örülök, hogy jöttél, már hiányoltalak. Édes lehetett Marci is ahogy vándorol az ágyába :lol: .

Monccs, nyugi, ez is csak egy korszak. 2 hete én is itt nyilvánosan "sírtam", ma meg dícsérem. Hihetetlen gyorsan tudnak szokásokat változtatni. Ha eddig nem volt ilyen, bizti, nem tart sokáig. :lol:.

Doo, eltűntél!!!
Vendég
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.29 22:10-kor.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?