Új privát üzeneted érkezett!

Aha. Ez most ide nagyon kellett.
kamcsatka
 
 


http://www.hazipatika.com/articles/A_gy ... 0322144759
Ezt találtam egyelőre budapesti forrásvizekről.
Csak bennem van egy kérdés, hogy mindennapos vedelésre nem "túl sok" ez?

klári /puma
pumama
 
 



Andi
_andi
 
 

 
 

Andi :oops: :shock: :shock: :shock:
köccc
mik nincsenek :idea:
Vendég
 


Klári, de, sok...
A cikk gyógyvizekről szól, azok nem arra valók, amire mondjuk mi használtuk a Lajos-forrást. Ugyanez igaz a Picinke által említett Széchenyi-fürdős meg Lukácsos vízre. A Lukácsost én amúgy szerettem, de csak úgy néha-néha.
Szóval a Lajos-forrás a Pilisben "sima" forrásvíz, nem gyógyvíz. Mi azzal is főztünk - ezt azért a "büdi vizekkel" nem tenném :)

Nem tudom, hogy van-e közelebb... Mintha a Normafa környékén jelölne a térkép egy forrást, de azt még sose láttam, nem is ittam a vizéből, szóval a minőségéről fogalmam sincs. Lajosért kezeskedem :))

Ami az eltartást illeti: Pesten nekünk nem volt gang vagy spájz (nemúgy mint itt!), de a hűvösebb konyhában is elállt 2 hétig biztosan. Akkoriban kb. 50-70 liter között hoztunk egyszerre magunknak és az főzés-ivás-teázás alatt el is fogyott kb. 2-2,5 hét alatt. Sose volt minőségromlás.
Most a spájzban akár egy hónapig is eláll ez a forrásvíz - már ha hozzájutunk. Nyáron, a dög melegben is működött ez - hála a vastag vályogfalnak :)

A 20L-es kannát pusztán a kezelhetetlen súlya miatt nem ajánlom annyira, de ez egyéni... Nálunk az 5L-es vált be.

Livi
Kép
picilivi
 
 


Indi, és rögzítetted valahogy a betétet az alsóneműdhöz?
Ahogy a Popolinin látom, patent van a két szárnyon, amit gondolom, egymáshoz kell alul patentolni. Na de akkor még mindig mozoghat előre-hátra. Vagy nem? :?

Andi
_andi
 
 


Andi! Nem mozog. A pamut és a flanell egymáshoz képest nem csúszik. Indi: továbbra sem vagyok Neked sajnos informatív. Használom éjszaka, de nekem az éjszaka nem nagyobb a strapa, mint nappal, inkább kisebb a vízszintes testhelyzet miatt.

hordozo
 
 


Kedvesek,
Lehet, hogy ezt nem ide kellene írnom, de segítsetek ki: mi az a Bepanthen?
Mostanában készülünk szülni, és jönnek a jótanácsok ezerrel.
Ez a dolog a kisebesedett cici illetve a magát összekarmoló újszülött (mármint: ha bekenem VASTAGON a kezét ezzel, akkor nem fogja magát karmolni...) címszó alatt érkezett, mint tanács.
De fogalmam sincs, hogy mi ez, illetve hogy jó-e? :oops:

Infókat előre is köszi!!

Livi
Kép
picilivi
 
 


Picilivi:
http://www.pharmindex.hu/gyogyszer-bete ... ?tid=11265
:) jo adag koolaj szarmazek

Biobaba
biobaba
 
 


Ági, köszönöm :)

Andi
_andi
 
 


Picilivi!
Bepanthen bekenni vastagon.. hmm én augusztusba szültem vagyis friss még az élmény de én ilyenről nem hallottam szerintem a bébikörömcsipesz hatékonyabb
Lehet sokan elitélnek miatta de én mivel nagyon sok tejem van volt... a babám nem tudta a keménység miatt bekapni igy nem tudott enni. Én kénytelen voltam bimbóvédőt használni ami szerintem az első időbe nekem ha nem lett volna a szoptatás rovására ment volna.
Szerintem jó ha beszerzel egy márkásat... egy ezres egy pár igy nem sebesedikl ki és a gyenge kicsi pár napos baba jobban tudsz szopizni.
Akinek nem lesz rá szüksége szerencséje volt ügyes baba jo cici:)
:wink:
Én különben két héttel előbb szültem mindig mondtam majd holnap bepakolok majd holnap... aztán eljött a nap
De mivel a korházban még az elég gyenge felszereltségűben is mindent adnak
csak törölköző az legalább kettő betét(amit különben adnak. Csak az orvos utasitására gátmetszés után naponta legalább hatszor kell fürdeni és négyet adnak) és elbodható vagy mami bugyi ebből legalább 6.
És rengeteg folyadék az első napokban olyan szomjas leszel hogy észre se veszed hogy már 4-5 litert megittál...
A babának egy sima korházban csak az utolso nap kell ruha amibe elviszed.
Esetleg mellszivó, azt is adnak de ha sajátot viszel megtanitanak használni. És lefejt tejet másik rászorulo babának adják potlásként. Persze csak aki akarja én szivesen odadtam:)
Jahhh és legalább 4 hálóing...
asszem ennyi a többi alap fogkefe fogkrém...
Vendég
 


jahh igen egy nagy adag erő :D :D :D és persze kitartás :wink:
Vendég
 


Livi :) ha nagyon kaparná magát a baba, akkor egy kis zokni a kezére egy-két napig szokott segíteni, de bevallom, én még azt is túl durvának találtam, így nem használtuk. kenőcsöt semmiképp nem használnék, pláne ilyen fajta ipari kencét.

Ági :) nekem ez is informatív, köszönöm!
Liv :) neked is :)

Most már csak a mosáshoz térnék vissza megint: az rendben, hgoy hideg vízzel azonnal, sajnos ez nem elég nekünk, mi egyebet használtok - mondjuk mosószappan, mosószóda, borax?
Egyelőre csődöt mondtam a mosással, a használat a tetrákkal jól működik éjszakára is, hamarosan varrok patentos borítást is rájuk.
indianyo
 
 


Andi :) rögzítés: először ki akartam próbálni, hogy hogyan viselem a dolgot, így csak a szüléskor kapott tena hálós bugyiba beletettem a pelustígy nem mozdult el és éjszakára is elég volt tényleg. Most, hogy elégedett vagyok az eredménnyel, veszek a kézimunkaboltban egy csomag műanyag patentot és azzal fogom rögzíteni a külső borítást.
indianyo
 
 


Indi! Mosószappan ezerrel a hideg vízhez. Nélküle persze, hogy nem jön ki! ;)

hordozo
 
 


Ági :lol:
indianyo
 
 


Indi: egyetértek Ágival. :lol:
Livi: a sebes cicihez én nem ajánlok bimbóvédőt, mert bezavarhat. Be fog gyógyulni és kész, nekem mindkétszer NAGYON sebes volt, de rendeződött. A lényeg, hogy ne add fel. Fáj, persze, de a szüléshez képest meg se kottyan! :wink: A Garmastan nekem segített valamennyit, de idővel sztem magától rendeződik, nő új bőr és az mindent kibír. A karmolás ellen a kisolló remekül beválik.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Liv
Persze akinek nem kelll védő örüljön neki én is kibirtam volna hogy fáj szoptatni de én egyeltalán nem tudtam nélküle képetelen volt ráharapni
És extrán igaz az megse kottyan a szüléshez képest... (mondom én aki 18 órát szenvedett) :oops: :shock: :lol: :lol:
Vendég
 


Biobaba! Köszi a linket - ez tényleg durva... hogy az én kis barátnőim mit magukra nem kentek...

Indi: Én is úgy voltam vele, hogy max a kesztyűcske, de kiváncsi voltam a véleményetekre. Nem is értem, hogy a kenőcsözött kezecske hogy a fenébe akadályozza meg a vakarást, de mindegy.

Csokinyuff: Köszi a tippeket. Ami a bimbóvédőt illeti, köszi de én az ilyesmit kihagyom. Azt gondolom, hogy a korai és gyakori mellretétel megóv majd a túlzott feszülés maitti helytelen ráharapástól - remélem, majd a gyakorlat is engem igazol :) Ahol én szülök, ott nincs gátmetszés, de azért az is hasznos info volt...
Asszem most a legnagyobb gondom a vega-kaja megoldása lesz, ha kénytelen leszek bentmaradni.

Livi: csipesz/kisolló az elején abszolút tilos, nem??? Van baba, aki már eleve hatalmas karmokkal születik, de körmöt vágni tudtommal 2-3 hétig tilos a köröm alatti bőr lenövése miatt. (Nekem ezt mondták...) Asszem sebesedésnél maradok a körömvirágnál, remélem, azt elég lesz. Ja, és megjött a csomag - köszi!!!! :D

Livi
Kép
picilivi
 
 


livi nincs gátmetszés :shock: :lol: :lol:
De jo neked bárcsak nekem is lett volna lehetőségem korházat választani :lol:
Én levágtam a körmét mikor hazajöttünk nem lett semmi baj nem hallottam még ilyenről hogy nem szabad levágni.
Én hiába tettem mindig és gyakran mellre egyszerűen nem ment nem tudott ráharapni.
Nekem a sulyvisszaesés miatt muszály volt használni sajnos.
én is ellene voltam de nem volt más megoldás. babamamaszobába végig velem volt de egyeszűen nem tudtunk mit tenni...
Szerencsére hazajöttünk 4 nap után és itthon pár nap alatt mikor kezdett ez a tulzott feszülés lemenni sikeresen leszoktunk.

tényleg nagyon jo neked nekem nagy álmom volt vizben szülni de akkor muszály volt a körzethez tartozo korházban szülni ami halason volt.
Nemhogy vizben szülni egyeltalán nem volt lehetőség semmiféle fájdalomcsillapitot nem adtak
És olyanrol hogy gátmasszázs hogy ne kelljen gátmetszést csinálni végképp nem hallottak...

Sajnos nekem nem volt választás és ez miatt a szülés elég rossz élmény maradt bennem
Még a férjemet se engedték be csak az utolso fél órába
Jahh és a szülőszoba is 4 ágyas volt szerencsére én egyedül voltam....
Aki éppen halason akar szülni jol gondolja meg
Rongybabának fogják nézni :roll: :cry:
Vendég
 


OFF
Bimbovedo:)
nagyobbik gyerekemet 3 eves koraig bimbovedovel szoptattam. Nem a kisebesedett cici miatt, hanem mert olyan cumizavarossa tettek a klinikan, h nem tudtam maskent szoptatni. Aztan meg nem tudtam leszoktatni. Es mivel kicsi volt, nem is akartam nagyon kiserletezni. Ezert sem jo, h elveszik az ember gyereket, mikor kibuvik:( Aztan bonuszkent meg napokig nem is adtak oda. Micsoda barbar szokas. 3 evig szenvedtunk azzal a vacakkal. Most a kicsinel olyan jo, h nem kell ez az adapter:) Egyebkent meg nem is ertem, h mit ved a bimbovedo, mert en abban is ugy ereztem neha, h a gyerek vert sziv belolem. Ahogy emlekszem, jobban fajt abban, mint most anelkul.

Biobaba
biobaba
 
 


Livi,
nekem is kisebesedett a mellbimbóm, fájt, mint a nyavalya. Rákentem a bepanthent, az meg jól rászáradt, és legközelebbi szopinál még jobban perepedt, annyira kiszárította a mellbimbóm. (Persze szopi előtt lemostam, hogy ne a gyerek nyalja le, de így is.) Aztán hagytam a fenébe és elmúlt 2 nap alatt. Addig persze a szopi első 1-2 perce kegyetlen volt, de utána már nem. Kenegesd inkább anyatejjel és hagyd szabadon.
Hol szülsz?

A XII ker-i ökopiac előtt szokott néha egy pasas állni, osztogatja a telszámát, forrásvizet visz házhoz. Leleményes! :wink: Én sajna elhagytam a számát, megvan vkinek?

Milyen szappant használtok folttisztításra? Láttam a DMben a Galli-t. Glicerines, van Haushalt-típus. Ez folttisztító? A folttisztító szappanok elég drágák, és ahhoz képest hamar elhasználom (almavin volt eddig). Van ötlet vmi olcsóbbra? Köszi.
potter_76
 
 


Ja, és Hordozó Ági, boldog névnapot nekünk! :D
potter_76
 
 


biobaba!
most miért szolsz meg engem a 2 hetes bimbovédő használat miatt mikor te 3 évig ugy szoptattál
bocsika ha félreértem... :oops:
Vendég
 


Én is levágtam Peti körmeit mihelyst hazajöttünk. Bár én túlhordtam és már tök nagy karmokkal jött a világra. Én úgy tudom, le lehet nyírni a körmét, ha már túlér az ujjbegyen. Egyenes vonalban vágd, ne kerekítsd kétoldalt, mert oda szokott erősen "benőni" a kicsik körme, és begyulladhat. Petimnek párszor begyullasztottam ha kicsire vágtam, de nem zavarta. Azért persze jobb figyelni. (Kicsit kusza, de remélem érted. :) )
potter_76
 
 


Off
Köröm: ha már nincs ránőve a bőr, lehet vágni. Amíg rá van nőve, nem tud karmolni úgyse.
Csokinyuff, szerintem Biobaba nem szándékozott megszólni téged. Csak leírta a tapasztalatait.

KépKép
KépKép
safrany
 
 


[quote="potter_76"]L írta:potter_76ivi,
nekem is kisebesedett a mellbimbóm, fájt, mint a nyavalya. Rákentem a bepanthent, az meg jól rászáradt, és legközelebbi szopinál még jobban perepedt, annyira kiszárította a mellbimbóm. (Persze szopi előtt lemostam, hogy ne a gyerek nyalja le, de így is.) Aztán hagytam a fenébe és elmúlt 2 nap alatt. Addig persze a szopi első 1-2 perce kegyetlen volt, de utána már nem. Kenegesd inkább anyatejjel és hagyd szabadon.
Hol szülsz?


Ági, köszi a tippet! Amúgy a Szt.Imrében szülök egy jófej, fiatal alternatív dokival, dúlával meg férjecskével. :)

OFF vége... :)

Livi
Kép
picilivi
 
 


:D
oks OFF akkor biztosan csak félreértettem vagy a rossz tapasztalatai miatt volt ingerült
Vendég
 


OFF
Csokinyuff, Eszternel a pont, mikor irtam a hozzaszolasom, meg nem is olvastam a tied:) Amig en fogalmazgattam, addig nem lattam az uj hozzaszolasokat. Felreertetted. Ugyh pontositok, most, h vegre szoptathatok anelkul egy gyereket, meg jobban haragszom azokra, akik miatt 3 even keresztul csak azzal tudtam szoptatni a nagyobbat.

Biobaba
biobaba
 
 


OFF

Livi, mostanaban szenvedtem kisebesedett cici miatt es ezt a linket ajanlottak http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... _problema3
Itt pont az irjak, hogy bepanthen-el NE kendd be ilyenkor a mellbimbodat, mert csak art. Jobb az anyatej es baba nyal koktel :wink:
Mostmar tapasztalatbol mondhatom :lol: , h tenyleg ido kerdese, nalam 1 hetig huzos volt, addig ki kell birni.

Nagyon drukkolok! En is ott szultem 3 hete :)

A baba kezet bekenni Bepanthen-el: :shock: :shock: :shock: :lol:
Altalaban, ha tul hosszu letorik magatol az elejen, kesobb mar lehet vagni (nalunk legalabbis igy volt).

Csokinyufff, ha tul kemeny a melled, mert nagyon tele van nem szoktal fejni egy ici-picit szoptatas elott? Nalam ez bevallt, foleg igy az elejen mikor tej domping van. Most is szoktam neha, kulonben tenyleg nem tud vele mit kezdeni a gyerkoc...


ON
saara
 
 


Babakörmöket én le szoktam rágni.... :oops:
néha a kicsilányét még mindig, ha nagyon tiltakozik az olló ellen.
orsko
 
 


Livi,
csak, hogy pozitiv példát is mondjak, nekem soha nem sebesedett ki a mellem, és nem kellett semmit trükközni. Persze volt, hogy kicsit fájt, de nagyon ritkán, és az is elmúlt egy-két nap alatt. És nem csináltam semmi különöset, csak elhittem, hogy tudok szoptatni :)

o
orsko
 
 


szavazzatok légyszi a kislányomra a babavilag.com oldalon
hosztafi maja az elején szürke kép rozsaszin cumival
előre is köszi :D
Vendég
 


Orsko, ne pirulj! A rágást már mástól is hallottam, mint tuti megoldást.
Ja és én is azt hiszem, hogy a szoptatás a két fülem közt dől el. :)
Hamarosan lesznek "élő" tapasztalataim is - remélem, nem dől meg túl sok elméletem... :lol:

Livi
Kép
picilivi
 
 


a nagymamám azt mondta a kisebesedett mellre: "a gyerek szája okozta, a gyerek szája gyógyítja." És így is volt. :)

Valaki kérdezte a múltkor, hogy jó-e a lanolin a bőrcipőre. Akkor nem volt időm válaszolni, most meg nem találom, de
lehet, hogy nem is ebben a fórumban volt (talán a palusosban?)

Szóval a válasz: igen. Épp a hétvégén néztem autána a cipőűápolásnak.
1. lépés: glicerinnel és terpentinnel (én ezt kihagyom)letörölni a szennyződéseket
2. lépés: bekenni méhviaszos cipőápolóval vagy lanolinnal.

KépKép
livus
 
 


Livus,

Köszi nem itt kérdeztem de én voltam csak senki nem válaszolt, de nagyon köszi most már kimerem próbálni!!!!! :D

másik kérdés, beszereztem életem első adag mosószódáját, most megy az első mosás vele, azt tudom, Biobaba írta egyszer, hogy szinte mindent ezzel takarít otthon, de mosogatáshoz használjátok. Ha igen hogyan????

köszi Laura
tabajd
 
 


Picilivi,

Ha már szülés, nekem az elsőnél (sajnos a második császár lett) szülés után nagyon bevált a kórházban a levendulás só. Egy tégelyben tengeri sóra pár csepp levendulaolajat cseppentek, ezt viszem mahgammal a kórházi csaomagban. Ebből minden WCre menéskor egy félliteres üveg aljára kb egy kávéskanálnyit teszek, feleresztem testmeleg vízzel, és a WC után még a WCn ülve leöblítem magamat vele. Istenien felfrissít, illatos és állítólag a gátsebet is gyógyítja (mondjuk ezt nem tudom, az elsőnél még gátmetszésemsem volt).
Én is a Szent Imrében szültem mindegyiket, szerettem, bár az elsőnél sokkal pozitívabbak voltak a tapasztalataim.
Kisebesedett mellbimbó: nekem bevált a körömvirágolaj.

Eszter
ikra
 
 


De jó, Laura! :) Amúgy természetesen az instrukció boxbőrre vonatkozik. De gondolom, Te is arra értetted a kérdést.

KépKép
livus
 
 


Sziasztok,

Még egy kérdés. Pelusokat szeretném nem ecetben tárolni mosásig. Visszaolvasva láttam, hogy teafaoljata használtok szárazon tartáshoz. De valaki írta hogy levendulát. (szerintem Sáfrány) akkor mindkettő jó vagy fertőtlenítés szempontjából inkább teafa?

Köszi Laura
tabajd
 
 


Laura :) mindkettő jó, külön és együtt is :)
indianyo
 
 


Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mivel és hogyan érdemes kimosni az újszülött ruhácskáit, lepedőjét stb? Nem szeretném ezeket az erős mosószereket, vegyibomba öblítőket használni a születendő babámnál. Eddig használtam/használom, problémánk nem volt még belőle, de jó lenne valami kevésbé káros, de hatékony módszer. A nagyobb gyerkőctől maradt ruhákat is át kellene mosni, fertőtleníteni mielőtt újra használnánk. Van esetleg valakinek ötlete, javaslata? Megköszönném ha tudnátok segíteni.

Üdv: Edi
edi2
 
 


Picilivi,
bocs, hogy beleszólok, de láttam, h írtad a vega kaját.
Én teljesen meglepődtem, mikor mondta anyukám, hogy szóljak csak nyugodtan, mert a kórházakban simán adnak már ilyet.
Hát kipróbáltam, szóltam a felvételnél (túlhordás miatt sajnos befektettek), és nem is volt semmi gond, mindig hozták a vega kosztot :D . Persze ez nem vegán volt, tejterméket sokat kaptam.

KépKép
almababa
 
 


La Leche fórumon hallottam, hogy kisebesedett mellbimbóra (a semmin kívül) a lanolin is jó. Ezzel még az a baj sincs, hogy lenyalja a baba. Csak én nem próbáltam, hogy lehetne azt a ragacsos vackot óvatosan a mellre kenni :?

Bocsánat, és a mosásról kérdeznék, mert összezavarodtam.
Eddig MINDENT mosószódával mostam, a mosódiót el is felejtettem, hogy van itthon. Kb. háromféle mosás van itthon:
pelenkák+egyéb koszosabb fehérneműk (nem zokni) (60 fok)
sötét mosás (esetleg narancs, ha annyi összegyűlik)
40 fokos fehér mosás

Namármost tudom, hogy mosószóda a sötét ruhákra nem annyira klassz, ehelyett csak mosódiót érdemes?
Pelenkákat (sima hagyományos Tetra) csak mosószódával, vagy dió+ szóda?
remélem, érthető a kérdésem :)

klári /puma
pumama
 
 


Vízhez visszatérve:
artézi vízről van valaki valami tudás birtokában?
Forrásvizes ember száma nekem van, asszem 80.- /l-ért hoz hetente is akár, nem tudom, ez jó-e. Inkább kimennék én a forráshoz:)

Livi, köszi a választ, halljunk ám Rólatok híreket! (Hová költöztetek amúgy?)

klári /puma
pumama
 
 


[quote="potter_76"]
írta:
potter_76
Milyen szappant használtok folttisztításra? Láttam a DMben a Galli-t. Glicerines, van Haushalt-típus. Ez folttisztító? A folttisztító szappanok elég drágák, és ahhoz képest hamar elhasználom (almavin volt eddig). Van ötlet vmi olcsóbbra? Köszi.


Ha tudtok válaszoljatok nekem is, ok?
Köszi. :)
potter_76
 
 


[quote="pumama"]V írta:pumamaízhez visszatérve:
artézi vízről van valaki valami tudás birtokában?
Forrásvizes ember száma nekem van, asszem 80.- /l-ért hoz hetente is akár, nem tudom, ez jó-e. Inkább kimennék én a forráshoz:)

Livi, köszi a választ, halljunk ám Rólatok híreket! (Hová költöztetek amúgy?)


Klári :) a Kis-Balaton mellé költöztünk egy kb. 600 lakosú községbe. Zalaszabar - így hívják. Kicsit még csodabogarak vagyunk itt, de már kezdünk beilleszkedni. A gyerkőc-érkezésnek persze örülnek a helyiek, és ez segít ismerkedni...

Livi
Kép
picilivi
 
 


Ja bocs és most olvasom a 80,- / litert....
Szóval, hogy megéri-e az attól függ, hogy:
- milyen messze laksz a Lajostól (lásd benzin-pénz)
- hány emberre, és milyen célra akarsz vizet
- mennyit tudsz EGYSZERRE tárolni kb. 2 hétig (tovább nem annyira érdemes, jobb a friss)

Asszem írtam korábban, hogy mi kb. 100 litert hoztunk 2-3 hetente, és mindent azzal csináltunk :) Az ugye 8000,- lenne, nekünk annó a saját feljárás jobban megérte, mert a 100 liter kb 800,- forintra jött ki és nem 8000-re...

Livi
Kép
picilivi
 
 


Puma :) a sötét és kényesebb, finomabb ruhákat én mosódióval mosom, minden mást mosószódval. Mindig. Utóbbinak egyedül annyi hátrányát vettem észre, hogy a frottír anyagok elág durvák lesznek tőle -ez a törülközőknél vasalással jól kiegyenlíthető, a pelusainkat viszont egyelőre még tesztelem egyre több ecettel - és tényleg puhulnak. Mosódióval minden mosható, de igazán a kényes és kötött anyagokhoz "találták ki", folttisztításra nem alkalmas, hajat mosni és gyapjúhoz viszont remek.

Potter :) én először Sonett ökörepe szappant használtam, majd jobb híján - nyaralás alatt - a dm-es gallseife is remekül bevált. a Dalli márkából a folttisztító (kisebbik méret) jó mosószappan, sőt szintén nyaralás alatt én ezzel is mosakodtam.
indianyo
 
 


Lányok, fogós ravasz kérdést szeretnék feltenni. Nándi kapott szülinapjára egy kötött kardigánt, amiben legnagyobb meglepetésemre semmilyen cimke nincs - pedig üzletből van (még méret se, nemhogy anyagösszetétel). Erős a gyanúm, hogy műszálas fonalból van, nem gyapjú, az tuti, de nem vagyok biztos a dolgomban. Van valami módszer amivel ki lehet deríteni? Mert ha műszálas akkor nem adnám rá..

Előre is köszi!

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Eszter! Ha meggyújtod és megfigyeled, hogy ég, lehet, hogy közelebb jutsz az összetételéhez. ;) Bocs! Azt hiszem, kicsit destruktív hangulatban vagyok. :?

hordozo
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?