Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Hajni, megvan a gomb! :D Petra fenekén :evil:

Jolka, akkor az én gyerekeim mit szóljanak? két hétig naponta 5ször egy órára láthattam őket... az első héten inkubátorban voltak. át sem ölelhettem őket, nem még illat. :?
sztem a felnőttkori bizalom nem ezen múlik. de lehet, h tévedek. :?

korai fejlesztés, az nem ez?
http://www.koraifejleszto.hu/index.php?ln=hu&p=text&id=6&m=8

Kép
an°°di

Andi:
sztem sem attól függ a kötődés, h Veled volt e, Veled alaszik e...
Hanem, h mennyire számíthat Rád. :)
Én spec azt nem bírnám, h berakom az ágyba és üvölt én meg hallgatom. :roll: Bár ebben szerencsére nincs tapasztalatom. Mindkét gyerekem maga elalszik. 8)
Én is erre gondoltam a korai fejlesztésnél. Nálunk a Gekko meg a Gézengúz alapítványnál van ilyen.
De pl. van olyan is, h babaangol. 2 :!: :!: :!: hónapos kortól. Na ezen kifeküdtem. :shock:

Kép
Kép
h@jni

ja, és h mit nem ért a gyerek?
aktuális példa: Petra irtó álmos, már nyüszi. itt volt anyukám és a tesóm, jól kifárasztották a sok dumával. nem voltak sokáig, de Petra figyelt ezerrel. alig tudott elaludni, azt is csak cicin, pedig majd' leesett a feje. aludt fél órát. éhesen ébredt. kajált. most akkorákat ásít, mint a ház, de aludni nem akar. ebből este olyan nyűglődés lesz, h remegni fog az agyunk a sikításától (min fél óra). és mivel Huba alszik, de ő nem, így én sem tudok pihenni. (éjjel ugye aludtam 5 órát, plusz reggel még egyet... de ezzel sajnos nem pihentem ki a mostani napokat). így én is nyűglődni fogok este. szerintem, hangsúlyozom, szerintem, Petrának aludnia kellene. én ezt hívom kényszeraltatásnak.
na, erre varrjatok gombot... :? :roll:
megyek mosogatni meg talán főzök vmit. viszem Petrát is a hordozóban, hátha beleun... :twisted:
:arrow:

Kép
an°°di

na még: babaangol
Huba már nyomja.. azt modnta háu. mondom neki: háuárjú? erre röhög teli szájjal. túl vagyunk az első leckén... :lol:
na, tényleg el :arrow:

Kép
an°°di

Jó mosogatás Andi!
És jó nyelvtanulást!

Nállnuk is kiabál az ágyon Ágika!Éppen altattam a cumival mikor már majdnem aludt anyós telefonált és a csajszikámnak egyből kipattant a szeme mintha nem is lett volna álmos azóta sikitozik! :lol:
Hát megzabálom...

Nállam is felütötte a fejét a taknyosság de hála nem vészes csak egy picit folyik az orrom!
Meg krákogok!

Kép
mogyoland

Mogyó, jobbulást!
merre mindenki?
Petra sem alszik. gondoltam, ha már sikítozás, akkor jöjjön James Brown. most együtt myonjuk így hármasban :lol: :wink:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Hajni, Mogyó, jobbulást!

Na olyan napunk van kb mint tegnap. Tehát OK! Még megy a hasa (de eddig kb 2-3 nap volt olyan hogy nem, tehát ez nem újdonság... és egyszer sírt egy fél órát hozzá, de ez még istenes egy nap!)

Reggel fél 6-kor kelt, evés,alvás (10 perc), kaki, altatás (30) perc, alvás 10 perc, majd felébredt...

Babaangol, korai fejlesztés?Én csak emészteni és elaludni akarom "megtanítani" de azt gyorsan!!

Altatás: szerintem jobb a nem szigorúan 3-5-8perc... én evés után megvígasztalom (mindig sír a büfi előtt), leteszem cumi be...lejövök... nyekereg... vissza cumi... lejövök... 3. alkalomnál már altatok ölben ... minden 5. este kb magától elalszik...de csak haladunk majd és lesz ez még jobb is!... szerintem az a lényeg, hogy NE játsz vele, hanem altasd, akkor rájön, hogy aludni kellene... és reggel is fél 8-ig nincs játék, csak visszaaltatás (a mai kivételével, ez eddig működött, most is a hasmars rontotta el), de a függöny az jó ötlet, bár majd pár hónap múlva fogja értni szerintem, de addig is megszokja...

Jutta

KépKép
jutta

kényszeralatatás táma: Andi, nálatok nem erröl volt szó. én is hive vagyok a picit sirni hagyásnak, de Betti egyre jobban orditott, és ha valami csoda folytán elaludt max fél órára. ha azt akartam, hogy kialudja magát akkor lefeküdtem vele (cicin alvás) Este mondjuk bekábult a tápitól úgy, hogy be lehetett tenni az ágyába. Barnu meg Marci el tudtak aludni sirás vagy nyüszi után. Szóval gyereke válogatja...

anyu szerzett veresre koribérletet igy korizni voltunk ma. 2-3ig oktatás van kicsiknek, tök jó volt az oktató, nagyon értett a törpékhez. és pont 2 ismerös kislány volt ott, Barnu persze anyázott igy együtt "koriztunk", anyu meg marci néztek.

délelött megint voltunk a decathlonban, vettem korikat meg jövőre dzsekiket, marcinak joggingfelsőt (pont olyan mint barnué)

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ajjaj, nem olvastam még végig, de NEM számolás meg angol meg stb. Nadin nagyon sokat van kézben, ezért szeretnék elmenni egy mozgásfejlesztéssel foglakozó csoportba, hogy tanácsokat kapjak, hogyan motiváljam a mozgásra abban a kis időben, amit a hátán fekve tölt. Szóval semmi zseni nevelés vagy ilyesmik :-) Csak tudjátok, mindig unokatesóval példálózóm, aki nem hasalt, nem forgott, és nem mászott....ezek mind fontosak az agyi érésben, a mászás pl azáltal, hogy az ellentétes végtagok mozognak szinkronban, fejleszti a két agyféltekét egyformán. Ha kimarad, akkor attól még fog járni a baba, de nem történtek meg fontos idegsejti kapcsolódások, amiknek akkor kellett volna, és később magatartás-ill. tanulási zavar lehet az eredménye. A hiányok egyébként állítólag 6 éves korig pótolhatók, mert utána már nem képlékenyek az idegsejtek.
Na olvasok.

KépKép
kertikiri

Akkor még annyit a témához, hogy valóban a Gekkót néztem ki, amit Andi talált az úgy látom már akkor aktuális, ha van probléma. Nem biztos, hogy beiratom, de állapotfelmérésre mindenképpen elviszem, mert nálunk pl az ortopédián az 1 perc alatt nem biztos, hogy nagyon alaposan feltérképezték a dolgokat. Ha az állapotfelmérés szerint van valami bibi, akkor beiratom, ha nincs, akkor még meglátom.

Kényszeraltatás: az önálló elalvás szerintem nem kényszeraltatás, én legalábbis azt hívom annak, ha nem álmos, és mégis aludni kényszerítem. De én is gondolkodtam már rajta, hogy kell-e nekünk az önálló elalvás, mert a cicin elalvás nagyon profin megy, ezt naponta 3x csináljuk, reggel, most este, és éjszakára. (Délután terasz v. babakocsi). A reggeli és az esti kb. 3 perc, éjjelre nehezebb. És egyáltalán nincs vele problémám, csak az az igazság, hogy hosszútávon neki jó, ha megtanul elaludni magától. Ugyanúgy neki jó, ha megtanul önállóan (is) játszani. És én eddig abszolút abban a szellemben "gondoztam", hogy az első pár hónap tulajdonképpen a várandósságom utolsó negyede, csak mostmár próbálom felfogni, hogy az ő érdeke az, hogy rájöjjön, hogy ő valójában ő, és nem én :lol:

KépKép
kertikiri

Jolka, Te mit tanítasz? És jól gondolom, hogy Ti mind a négyen egy szobában alszotok?

Ciripke, kori szuper! Biztosan nagyon élvezték a gyerekek. Fogtok menni akkor rendszeresen?

KépKép
kertikiri

Ja Marci 50%ban átalussza az éjszakát (persze mellettem), de hajnalban 5 körül majd szét durranok, igy betömöm a száját. elalvás kb fél 10-10 kis cicivel

kori: megyünk amikor tudunk, de kell valami kiséret, ezt nem vállalom egyedül

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Marci ügyes nagyon! Szép kék szemű :-)

KépKép
kertikiri

Ciripke, szólj ha jöttök korizni, eltolom a lányt és megnézlek Titeket (persze ha szép idő van)

Kertikiri... ja ilyen egyszerűen elalszik? Akkor én nem "tréningeznék" a helyedben... szerintem ő majd később cumival vagy üveggel fogja a cicit pótolni, utána meg kinövi! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Ha azt mondom egyedül elaludt?
Na jó,még felébredhet, de egy fél órája csend van!2x mentem fel, de csak 1 percre! És nem sírt, hanem dünnyögöt és amikor sírósba kezdett fordulni a dolog már mentem is...

Jutta

KépKép
jutta

:shock: :shock: egy órája alszik Dorka?
(megőrülök... ha mi ilyenkor csöndben üldögélhetünk, örülünk, mint majom a farkának)
na, el teregetni
mindenkinek szépcakát!

Kép
an°°di

Még mindig alszik...
ma 6x200-at evett.... :shock: :shock: :shock: de a doki az mondta, hogy mehet a kaja,mert kell a folyadákpótlás... a vizet nem fogadja el... (mással meg most nem kísérleteznék így "betegen")

Holnap kész lesz a szobája és majd meglátjuk... most is egyedül alszik, csak a mi szobánkban, de félek az új szobától ill. a szomszédék (sorház) fürdőszobája pont a szobája mellett van, és fél 10-kor fürdetik a visongó 1 évesüket... hááát mire ezt megszokja...

Tényleg! Andi, Jolka (meg aki szokott máshol altatni mint otthon)! Nem nehezebb elaltatni idegen környezetben? Lassan mennünk kellene nagyikhoz, és a pécsi túra tuti ottalvós (4-5 óra az út gyerek nélkül, így meg még etetés is kell közben tehát még hosszabb)

Jutta

KépKép
jutta

[quote="vicuska2007"]S írta:vicuska2007ziasztok!

Gabci! Lányom üzeni Ádinak, hogy őt válassza! Mellé így néz, kicsit pajkosan... :lol: Kép

Esztinek ugyanilyen pizsije van! A legkisebb is számít... :-)
Ádi, elromlott a fényképezőgépünk, így fényképet most nem tudok csatolni, de Eszti ezer puszit küld...!!! :D

Kép
waterlilly

Referálok Kriszti történtéhez, csak hogy legyen pozitív példa is...

Én kétoldali csípőficammal születtem, majdnem egy évig voltam kengyelben. Nem forogtam, kúsztam-másztam tehát addig. Az egyik lábam rövidebb lett, csúnya lett a járásom nagyon. Aztán kamaszkoromban, amikor nőni kezdtem helyrejött, a rövidebb lábam utolérte a másikat, és hát elég jó futőműim lettek, a férjem fejét is a hosszú combjaim csavarták el...! :D

Annak ellenére, hogy nem mozogtam majdnem egy évig, egy évesen már beszéltem, később az iskolában három hónap alatt megtanultam folyékonyan olvasni, állandóan osztályelső voltam, stb.stb.

Kriszti, szerintem nem kell Nadinnak korai fejlesztés! A képeken is látszik, hogy nagyon szépen mozog. És te olyan jó anya vagy, annyit foglalkozol vele! Én max. azért fogom Esztit valamilyen foglalkozásra vinni (később), hogy a gyerektársaságot szokja.

Hűha, nálunk Eszti külön szobában alszik, bezárt ajtók mellett az első naptól kezdve... :shock: Valószínűleg a súlyos depresszióm miatt sem ébredtek fel bennem az anyai ösztönök, és úgy gondoltam, mindenkinek jobb, ha már a legelejétől az alvásban következetesek vagyunk. És bizony amikor úgy döntött, hogy neki cici nem kell, no de akkor elaludni sem fog tudni (addig mindig a szopiba aludt bele), én hagytam sírni. Tudtam, hogy semmi baja nincs azon kívül, hogy álmos. A hangján is hallottam, hogy ez a sírás az a sírás. 15 percig sírt, utána elaludt. Ezt két este játszottuk el, a szívem mondjuk megszakadt kicsit, de azóta szépen, önállóan elalszik a kiságyában, nappal is 3x. Hogy a kis lelke megsínylette-e? Nem tudom. De minden alvás után, ha meglát, olyan boldog mosollyal fogad, hogy az leírhatatlan. Én meg szépen megdícsérem, hogy milyen ügyes volt.

Jutta, szurkolok, hogy dorka rendbejöjjön.

Mogyo, nehogy átragaszd a náthát arra a kis tündérre! C-vitamint ezerrel!

Andi, hát nagyon szépen haladtok az angollal! :D Én esténként szokam egy angol altatódalt énekelni Esztinek. Tiszta szégyen, de magyar alatatódalt nem tudok! Szakbarbár! :evil:

Kép
waterlilly

Futómű, te hülye! Jó hogy nem fűtőmű! :D

Na még egy gondolatsor, aztán fellövöm a pizsamát: olvasta valaki Brooke Shields "És hullott az eső" c. könyvét? Én ma olvastam el. (Eszti két és fél órát aludt délelőtt, ugyanennyit délután...én meg marha gyorsan olvasok...) Döbbenet. Kár, hogy nem előbb akadt a kezembe. (A szülés utáni depiről szól.)

Kép
waterlilly

Anett, Eszti nagyon ügyes az alvással. Meg Te is. Én semmi depis könyvet nem olvastam, nem akartam még azokból is magamra ragasztani a tüneteket :-) Amúgy is elég hipohonder vagyok :-)
Én két hónapos koráig aludtam Nadinnal egy szobában (nem egy ágyban), és azóta sokkal jobban alszik, hogy kiköltöztem. És mi is rácsukjuk az ajtót :-) De ma reggel már a férjem ment be f9-kor "ellenőrizni", úgy látszik mind a ketten ilyen ellenőrizgetősek vagyunk :-)

Jutta, szerintem semmi gond nem lesz Dorkával ha átköltözik. Az ágya - ágyneműje ugyanaz lesz, az a fontos, h a szagok ismerősek legyenek neki. Ha nagyihoz mentek, akkor is vigyétek a megszokott takaróját szerintem, meg esetleg az előző esti pelust a feje alól, szóval ne újat. Legalábbis én azt hiszem így csinálnám, de mi még eddig nem aludtunk máshol.

KépKép
kertikiri

Jutta! Jövő pénteken megyünk 2-3-ig van az oktatás. Ti arra felé laktok?

Korai fejlesztés. Nekem is az a véleményem, hogy unatkozni fog a suliban ha egtanul mindent előre. Én nem is foglalkozom velük (ilyen szempontból), de Betti lassan 100-ig tud már számolni és egy csomó betűt ismer. Ilyen a világ, minden ragad rájuk (b@szott nagy betűkkel kiírva, hogy TESCO, nyilván megjegyzi, hogy T betű...stb)
egyébként kapott mindhárom gyerekem a gekkotól? talán levelet, hogy ilyen olyan fejlesztés az ő korukban...stb. egy évre kb 100.000 Ft. Basszus az orvosira kerül 500.000-ba egy félév (került 4 éve), na de akkor is!
Egyébként mi jártunk angolra Bettivel (barnu is járt, de csak mint utánfutó), de mikor terhes lettem elegem lett. Hiányolják a gyerekek, de szerintem sz@rt sem ér!
Mi sima játszóba fogunk járni, egy kis szocializáció, küzdelem a közös játékokért, anyuka találkozik a haverokkal...stb.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

sziasztok!

Hát én sem fogom semmi ilyenre hordani meg hát itt nállnuk csak sima ovi van!
Van egy magánovi tán ott tanitanak angolt de havi 20000 ft körül pluszz a kaja!

Timi: csajok jól vannak?

Hajni: hogy állsz már meggyógyultál már?

Hát nekem még csak egy kicsit folyik az orrom de már csak tényleg kicsit!

Na lépek mert ma még vásárolnunk is kell meg sütök meg jönnek vendégek is ha minden igaz!
mogyoland

Sziasztok!

Ciripke, korai fejlesztés témában veled értek egyet! Nálunk tesómék a gyerekeket "spontán" korai fejlesztették (merthogy érdeklődött) és mivel okos kislány néha tényleg unja magát a suliban, pedig "elit" suliba jár és a fél osztály hasonló mivel mindenki megyei versenyen érdekelt.... (matek / magyar és stb...)
Most mondjam azt, hogy én is ilyen hűűű de elit ált iskolába jártam és a jónevű gimiben majdnem halára untam magam??? (meg azóta is felejtek, tehát mi értelme volt, hogy fizikából gimi-egyetem szintű baromságokat oktattak nekünk 7-8.-ban???)

Kiscsaj reggel fél 6-ig aludt végül, akkor ment egy kicsit a hasa... hasonlóan a tegnapi naphoz ugyan ő még aludt utána, de én nem... (4-kor meg a párom keltett, mert melege volt és éppen szellőztetett stb...) tehát a mai nap 3. kávéját nyomom....

Megpróbálom a kiscsajt ma "csak" 5x kajáltatni, mert szerintem mostmár az a baj, hogy a túlevésese-hasfájásos 22-es csapdájába esünk vissza...

Egyenpizsi? Na az még nincs.... csak egyenhálózsák!

tényleg, Árzuhanás mikorra szállít, mert mi már jó régen várjuk!!

Jutta

KépKép
jutta

Hahó!!!!

Itt egy zombi....

Melit elvitte tegnap anyukám,Zoli vett egy autót eladásra...azt bütyköli,én most tettem le Mollit és bezuhantam az ágyba!!!

Jajj,lányok,én annyira fáradt vagyok!! És ezért hisztis,türelmetlen,boszorkány....és ezért utálom magam!!!

Mollika nem egy egyszerű eset!!
Az éjszakák szörnyűek...van hogy 5-ször is felkel!!

Szóval éjszaka 3-4-5-ször kel és csak cicin alszik vissza!!!!
Nagyon ritkán cumin!!
Napközben se olyan fényes a helyzet.
A kajálást 4-5perc alatt letudja,majd elvan egy ideig,de utánna mig nem jön el az alvásidő addig vagy szórakoztatni kell,vagy hurcolászni!!
Most hogy nincs itthon Meli rájöttem,hogy egy lassan 2és fél éves gyerek is mekkora segitség!!
Nagyon ügyesen eltudja szórakoztatni,mig én főzök,takaritok...

Szerintetek kelhet azért éjszaka,mert nappal nem lakik jól???
Vagy mit lehet csinálni egy 4 hós babával,hogy ne keljen ilyen gyakran???????

Ne haragudjatok,hogy csak magunkról irtam...de kész vagyok!!!

Ja és hizni hizik rendesen...800g-ot 1 hónap alatt!!
--------------------------------------------------------------------------------

ancsi26

Ja és a Ligetek részen lakunk a CBA mögött, tehát a koripályához közel! Pénteken kiscsaj függő, de megpróbálok kinézni!

Zsu, nem jöttök ti is? (minitali?)

Jutta

KépKép
jutta

Ja és még azt szeretném kérdezni,hogy a cumit szinte csak a nappali elalváshoz használja,de azon gondolkodtam hogy lehet már akkor se kellene neki odaadni!!!???
Félek hogy túlságosan rászokik!!!
DE igy meg pár napig tuti sirás lenne elalvásnál!!!!
Szerintetek?????

Azért filózok,mert Melinek egyáltalán nem volt cumija és mégis nagyon korán megtanult egyedül elaludni és a mai napig nincs gond se a nappali se az esti alvásnál!!

ancsi26

Ancsi, arra rájöttem én is hogy a 2.5 éves nagytesó néhány szempontból tányleg segítség! (Jó persze őt is el kell látni meg stb...) de szórakoztatni tényleg jól tud! Szomszéd lánya is körberohanta a járókát, dumált stb. és jól elvoltak...

De nem lehet az, hogy nappal azért nem eszik rendesen, mert elvonja már minden a figyelmét a kajáról? Én észrevettem, hogy Dorka is kaja közben már nézelődik... ha beszélünk mellette pl.. pedig a cumisüvegnél ez még nem akkora ügy, fordítom a feje után, de cicinél...

Jutta

KépKép
jutta

Na akkor csak a tisztánlátás végett: korai fejlesztés témában én is Ciripkével és Juttával és Mogyóval és Mindenki mással értek egyet, akik azt írták, hogy nem szimpi. Akkor én másra gondoltam korai fejlesztés címszó alatt, úgyhogy sorry!

Ancsi, én elsőre a kajára gondoltam volna, de ha ilyen szépen hízik, akkor csak nem lehet az! Bár mi is hasonló cipőben járunk, nappal max 5 percig bírom a cicin tartani, és néhány hete még ugyanilyen sokszor keltünk, mint Molli, de már (lekopogom) max 2 kelésnél tartunk, azt is akkor ha korán (8 körül) alszunk el, ha 10-kor akkor csak 1 kelés van, és ha jól belegondolok, akkor szerintem nálunk az esti tápszer pótlás segített, amit én Neked nem biztos, hogy javasolnék, ha birod még a kelést. Sem azért mert tápi, sem azért mert cumisüveg. Mert ha egyszer elkezded, akkor nem nagyon van visszaút úgy tűnik.

KépKép
kertikiri

Na mi ez a pangás csajok?

Mi voltunk ma vendégségben (a szomszédig kellett menni :lol: :lol: ) jöttek hozzájuk, és mivel közös a barátikör így mi mindig hivatalosak vagyunk! :lol: :lol:

Ma látták először Dorkát a barátok közül egy pár, hááát annyi mindent kapott tőlük! H&M-es rucikat, játékot, meg rágókát! Csak lestem! Amúgy az egész baráti kör ilyen, lassan már jobban összetartunk mint egy család. Közös lakásfelújítások, a fiúknál közös magán melók, közös síelések... és a közös storyzgatások!

Amúgy Dorka ma tök jól volt, és nagyon jófejként viselkedett, csak estére buzdult fel a pocija... nem tervezek hosszú alvást mára...

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok
csak belesek, h ne pangjunk nagyon:
gyerekeket ma lepasszoltuk egy mozi idejére a nagyszülőkhöz... jó votl. jól ki is fáradtak délután, így megint nyűgös volt az esténk. de talán most már csönd lesz. én nagyon purc vagyok, lépek is
mindenkinek szép éjszakát, Ancsinak különösen!
csá

Kép
an°°di

Andi, megnéztem a képeket! Nemrég írtad, hogy mér néha kommunikálnak az ikrek! Hát döbbenetes, amit a képeken látok!!!!
:lol: :lol: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Korai fejlesztés: nekem sem szimpi! Sztem nem kell a gyerekből zsenit nevelni tudatosan. Ha annyira jó képességű, az úgyis hamar kiderül az oviban-suliban. Mindennek megvan a maga ideje. Had legyen a gyereknek a játék a "dolga" amíg ovis. Ráér utánna tanulni.
Hajni: a baba angol 2 hónapos kortól is elég abszurd.
Jolka: valszeg túlságosan földhöz ragadt vagyok, de a babyplusszos magzat fejlesztő programban sem hiszek. Hülyeségnek tartom!
Ciripke: Barnu ennyire anyás? Nem mintha baj lenne, de ezt vettem le.
Kertikiri: 2 körben próbálkoztunk az egyedül elalvással. Először kb 2 hósan. Ágyba berak, Ádi sír kb 5 percet (én ennyit bírtam, de nálunk nem kis sírásocska volt csak ám). Aztán ölben ringatás, majd mikor láttuk, hogy egy csíkban néz, ismét ágyba be- sírás kb 5 perc- ölben ringatás. Szal, mi első körben nem voltunk túl hatékonyak. Utánna egészen 4 hós korig ölben ringattuk az éjszakai elalvásig. Ezzel azt értük el, hogy tök jól érezte magát és átlagban éjfélkor kerültünk ágyba minden nap! Karácsony után pár nappal döntöttünk úgy,hogy ismét bepróbálkozunk, hátha...
Ádika 20.30 körül evett, ágyba be. ÉS NEM SÍRT, játszott. Olyan negyed óra alatt elaltatja magát. Mostmár igényli a korai fekvést, mert ha 21 óra körül még nincs letéve, bekapcsol. Jön az Anya arcát rágom és közben ordítok.
Nekünk szerencsénk van, hogy megtanult egyedül elaludni Ádi, mert csakis az ő érdeme volt. Én gyenge voltam hozzá, hogy 2 hós korában megtanítsam rá.
Még egy mondat neked a korai fejlesztéshez. Naggyából értem mit szeretnél. Én azt látom, hogy Nadin rendkívül szépen fejlődik. Nagyon ügyes kislány! Érdeklődő, figyelmes és elég korán elkezdett forogni. Az ortopédián meg a csípőszűrésen kívül mást nem végeznek. A mozgásfejlődése teljesen rendben van Nadinnak, tehát sztem megnyugodhatsz!
Jutta: hamar megszokjátok , (vagyis inkább te) az új helyzetet, hogy Dorka külön szobában alszik. Ejj ez a pocak...
A hozzátápit elkezded 4 hósan? Biztos vagyok benne, hogy fog változás hozni ha már szilárd ételt is eszik a csajszi.
Nálunk legalábbis sűrűsödött a kaki (mármint az állaga)
Ancsi: Nappal nagyon ragaszkodik a cumihoz Molli? Ha igen, ne szúrj ki magaddal, hogy elveszed tőle. Talán 2-3 éves gyereknek könnyebb megmagyarázni, hogy nem kell az a cumi, mint ilyen picinek. Timi és Hajni egészen hamar le tudták szoktatni a gyerkőcöket.
Vicuska: nagyon kis cuki Rami! :D
Anett, Vicuska: arik vagytok, de hát nem rajtam múlik, kit választ Ádi. Mire felnőnek, lehet, hogy a bigámia is legális lesz, akkor meg felőlem jöhet az összes topic kislány is akár :D
Egyébként én (is )úgy gondolom, mint csöpet sem elfogult Anya, hogy majd szaladhat a gyerek a lányok elől azt kiabálva, hogy egyszerre csak kettővel bírok!
Móni: hogy vagytok?
Zsu: mesélj, mi derült ki???
Ebi, Kat: nagyon eltűntetek! Minden rendben?
Timi: veletek mizu?
Mogyo: náthád jobban?
Andi: Huba által "beszélt" angolba még bele tudsz szólni. Az lesz majd érdekes, ha Petrával dumálnak nagy egyetértésben baba nyelven :D

Kép
Kép
gabcii

Ma itt voltak barátnőmék a 10 hós kisfiukkal.Kicsit baparáztam mi vár ránk hamarosan. Azon felül, hogy irtó aranyos volt a kissrác, pakolt amit elért, felmosta számtalanszor a ruhájával a parkettát, olyan sebességgel mászott a macska után, hogy szinte úgy futni nem tudok és persze a leg érdekesebb a törékeny dolgok és a nem szabad dolgok voltak. Nem nagyon van szabad perce az Anyjának, pedig hihetetlenül nyugodt volt babának.
Ajjjajjj, nemsokára lemegy a rajtam maradt plussz... kiló azt hiszem!

Na és kockásra aludtuk a fejünket délután a gyerekkel. 15 órakor evett, leraktam a játszószőnyegre és 16 órakor már aludt. Odahajtogattam magam melléje fél kényelmesen, mondván fél óra múlva úgyis fölkel, addig becsukom kicsit a szemem. Hát, 20 órakor én ébresztettem, hogy ideje enni (ennyit azért én nem aludtam, de 2-t bizti ). És, már most is alszik legalább 1 órája :oops:

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Gabcii:
nyugi, a pakolás nevelés kérdése. Nekem soha nem pakolt. Időben kell tisztázni, h mit szabad és mit nem. :)
Én éppen ezért semmit nem pakoltam el.
Nekem is van egy barátnőm, ahol üres a lakás...mindent elrakott.
Így persze, h nem tanulja meg a gyerek.
Én mindig azt mondtam, h otthon elpakolhatok, de másnál nem.
Így jobb megtanulnia. :)
Éjjel aludtatok??

Zsu:
hazamehettetek??

Móni:
merre jársz??

Jutta:
ügyi vagy. :)
Mi voltunk már itt-ott, de nem volt gond az elalvással.
Igaz, én vittem a mózesét. Itthon is sokszor alszik abban.

Ancsi:
Lillának is volt ilyen időszaka. Pont pár hete. Szerencsére elmúlt magától. Így tanácsot sem tudok adni.

Viszont azóta nem 6kor kel enni, hanem 4-5 között. De legalább alszik.
Ma is fekvés 100kor, kaja. Kaja fél5 (mire megcsináltam visszaaludt, de akkor már megetettem) és még alszik. :wink:
Bár ez a ritka, mostanában fél9kor kelt.
Remélem visszaszokik erre. :)

Kép
Kép
h@jni

Jó reggelt!
Hát nem túl fényes a kedvem... csütörtökön megyek Bajára a temetésre! :cry:
Újabb csípő uh-on vagyunk túl, és még mennünk kell! (Most 2 plusz doki is volt benn, 3-an nézték Jankát, és udvaroltak nekem! :wink: ) Nem volt semmi komoly, de nézegetik. Kriszti, kérj beutalót a Karolina úti ortopéd klinikára. Nekem alaposnak tűnnek!
Tegnap az egyik haverom (aki még kirohant hozzánk, h nagy pocakkal is lásson! emlékeztek?) jött babát nézni az új nőjével. Nagyon helyes barátnője van, kimondottan kellemes társaság.
Szopisztrájk tart, néha sikerül megszoptatni. Fejek rendületlenül... (Andi, h sterilizálod a pesztonkát? Borzalmasan vizkövesedik nekem!)
Hajni! Meggyógyultál?
Köszi, h hiányoltatok! :wink:
Jutta! Látom alakul a poci dolog! Csak így tovább!
Zsu! Mi a helyzet?
Ancsi! Nem tudok mit mondani! Kitartás, olyan jó baba volt Molli. Visszajön még a jókislányod, ne izgulj.
Látom többiek jól vannak. Nem reagálok most másra, bocs. Megyek főzni...

Kép
ermoni

sziasztok
én is megyek főzni mindjárt...

Móni, mikróban sterilizálok. nekem is vízkövesedik, de nem érdekel. ha steril, akkor a vízkővel együtt is az, nem? :? :roll:
karolina út? lehet, h majd elviszem Hubát oda én is... köszi (még ha nem is nekem írtad)
kajaötlet? 8)

pakolászás: én is úgy képzelem, mint Hajni, csak aztán mindkét gyerekem partner legyen benne ;)

Gabcii, annyira irigykedem az alvásotokra :cry: Huba evett 1kor :!: :evil: aztán mindkét gyerek 5kor. visszaaludtak, de fél 9kor keltünk végleg, Petra nem is evett csak két kortyot, most meg mindketten szunyálnak ismét :)

Jutta, mi a döbbenet a képeken?

Kép
an°°di

Andi, az a döbbenet, hogy már fogják egymás kezét! Pár hete írtad, hogy észreveszik egymást, meg érdeklődnek...

Vagy a kézfogás csak véletlen?

Gabcii, akkor nálunk vmi hasonló mehet végbe alvásügyileg... 2 hósan visított, mondjuk akkor kézben is... most meg néha maga elalszik (ezt csak este azért... a járókában elalvás még mindig futurisztkus!!) de ölben mostmár viszonylag gyorsan elalszik este(hacsak nem "várjuk" az uccsó kakit), ja és önaltatás... háááát nálunk dünnyög-énekel magának, olyan kántálás jellegűt... :lol: :lol:
Ma hajnalban fél 6-kor kelt, evett, letettem (de nem voltam biztos, hogy elalszik) így én az "ő" - érdsd mi, csak jelenleg ő hasnálja - szobájában feküdtem le - hogy ne kelljen ugrálnom, egy 15 percet dünnyögöt, mire én is ő is jól bealudtunk (tehát kvázi ő altatott engem :lol: :lol: ); este most hasfájás és túlpürgés (vendégség) miatt én altattam el 2x kellett, de nem volt vészes - hol van ez már a 2-3 órás visítástól....

Hajni, pakolásban veled értek egyett... nálunk csak a lépcső, meg a bárpult lesz elzárva (azzal a korlátos izével)... a többit nem pakolászom (jó vegyszer és gyógyszer magasabban lesz, de nem a fél ház átpakolva...) így itthon megtanulja, hogy mit szabad és mit nem... Jobban vagy??

Móni, :cry: :cry: :cry:

Jutta

KépKép
jutta

Siasztok! ma kezdtük az almát. Marci be is nyomott egy egészet. Tudom nem szabad, de olyan jó izűen ette, nem volt szivem abbahagyni.

Tegnap volt a 15 éves évfordulónk. gyerekekkel ünnepeltünk, moziban voltunk a mézengúzon. hát nagy kihivás volt, mert vettünk 1 kukoricát, 3 perecet (betuszkoltam a kistáskámba) + 4 üditö, kaptunk 4 actimelt (repiajándék), 4 dzseki, 2 gyerek. De csak 4 kezünk volt, jó betti is besegitett, barnu csak rohangált le a lejtökön. nem panaszkánt, de hiába ülnek az ölünkben 4 jegy, a kaja volt vagy 3e. szóval nem 2 fillér egy ilyen program. aztán vacsiztunk gödöllön, este összeszedtük a babát. de a film is nagyon jó volt, szóval megérte, de legközelebb multiplex ide vagy oda jó lesz a gödöllöi mozi.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

ciripke . gratula!

Ha jól esett neki az alma! :lol:

Hát pont ezen gondolkodtam ,hogy beváltottam akuponokat a dm-ben és vettem igy olcsobban almalevet a lánynak!
És szerintem odaadom neki hisz ebben nincs tartósitó!
Ha az almát eszi szerintem a levétől sem lesz neki baja!

Elpakolás hát nállnuk eleve mindig is fent voltak a tisztitószerek meg ijenek majd szerintem az eletronikánál lesz egy kis gond majd holnap mutizok képet rólla!Azt ,hogy oldom meg de szerintem rábeszéléssel! :lol:

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Megdöntöttük az eddigi negatív rekordot hozzászólások terén?!
Még emlékszem volt olyan, hogy nyáron 9 óráig írtunk tele 2 oldalt.
Ciripke: én már azon is elámultam, hogy mentek korizni gyerekestől, nem ám még mozi, vacsi... tényleg számít a rutin hiába.
Hajni: igen, volt alvás az éjszaka. Nekem sztem nehezebben ment, mint a gyereknek :D
Jutta: szóval akkor a bűvös 3 hónap eredményt hozott nálatok is?
Bár úgy emlékszem Dorkának az éjszakai el/ át alvással nem is voltak problémái.
Zsu: hahóóó, kíváncsi vagyok mi újság veletek!
Móni: annyira kitartó vagy. Jól látom, hogy Janka rád ütött makacsságban? Ha éppen szopizik, olyan kedve van, vagy bevetsz vmi trükköt?
Andi: napközben azért alszol az ikrekkel remélem. Már rég kinyúlottam volna a helyedben...

Nálunk hasonló nagy alvás volt ma is Ádi részéről. Nem tudom mi az oka, mert szökőévente alszik 1 óránál többet napközben.

Ma ebéd közben egyedül felült a pihiszékben féligülő helyzetből és teljesen előredőlt! Ha a hónaljánál fogva tartom és a talpa leér a combomra, már rugózni is kezd! Olyan kis ügyes! :D
Összességében ebben a 4. hónapban irtó sokat fejlődött Ádi.
Lányok! Mikortól lehet ültetni a gyereket a baba kocsiban? Mostmár tényleg alig tudom bele hajtogatni. Hogy fogunk így sétálni menni? Kenguruba necces a dolog, mert még 6 kiló volt Ádi mikor próbáltuk, akkor is majd bele szakadtam.
Mogyo: sztem nyugodtan adhatod Ágikának az alma levet.

Kép
Kép
gabcii

Gabcii!

Én a nagy rutinos :lol: azt mondanám, ha már ültetve stabilan megül - Ádi meg már magától is próbálkozik - akkor jöhet a sportkocsiba (persze azt nem tudom, hogy elég meleg-e)!
Jolka? Te mit mondasz (ebben a témában azt hiszem eked vannak komoly elveid! :wink: - pl. plázában miattad nem tolom Dorkát a hordozó + váz kombinációban, hanem szigorúan a fektetős kocsiban (mondjuk voltunk vagy 3x összesen, de akkor is)!

Ádi nagyon ügyes!!

Ja átalvásban jók voltunk régen is (halkan jegyzem meg, hogy a hajnal fél 6-os kelés éppen visszalépés a reggel 8-ashoz képpest, de sebaj), csak az elalvás volt gond (1-2 óra visítás :shock: :shock: )... ma altatni kellett végül (azért próbálkoztam az egyedül elalvással, de ha sírásba fordul 2x is, akkor nem húzom tovább, altatok) de viszonylag hamar elaludt, illetve mostmár ha véletlen kiságyban landolásnál kinyitja szemét félig ált. visszaalszik (régen ilyenkor kezdhettem előről)...
Holnap nappal is megpróbálom délelőtt lakásban altatni, de nem erőltetem ha nagyon nem megy...

Ciripke, Marci nem viccel! Alma :lol:

Mogyó, nekem pl azt mondta vki - meg itt Jolka is - hogy előbb almalé, majd alma... tehát ha már almázik, akkor a lé is mehet gondolom...

Csajok? Lassan mindenki kezdi a hozzátápi? Gondolom Hajni még nem. Többiek? (Móni megérzésre szintén nem, Jolka nagyon lassan, Andi szintén nagyon lassan, Ritáék már rég nyomják, Zsu is lassan ha gasztromókusok áldásukat adják rá, többiekről nincs infom-megérzésem)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Na a lány is elkapta a náthát :?
Este a picit lázas volt adtam neki kúpot az levitte meg szürcsög!
Enni eszik rendesen meg vigyorog ugyanugy kihivom hozzá a dokit azért!
Már az orrát hiába szívóm nem jön belöle semmi de szürcsög a torkából!Ha iszik egyet akkor minden oké!

Na majd jelentkezem mit mondott a doki!

Kép
mogyoland

Jó reggelt!

Hát ez az, még csak próbálkozik Ádika az üléssel. Nem is erőltetem. Saját tempóban pont jó lesz. Így is hihetetlenül ügyes.
Tehát még fekve vonulunk sétálni, még ha nem is túl kényelmes, ez van...
Egyébként mindkét babakocsinkat sportá lehet alakítani és lábzsák is van hozzá, tehát sztem elég meleg lenne.
Jólvan Jutta, úgy látom megegyeztek a gyerekeink, hogy előlrébb hozzák a reggeli kelést. Ádi is 8 helyett 7- fél 8-kor kel.
Viszont beiktatta a délutáni nagy alvást hétvégén. Meglátjuk mi marad belőle a hétköznapokra.
Mogyo: jobbulást a pici lánynak! Itasd sokat most és már ajánlottam itt az osscillococcinumot influenza ellen. Ez homeos készítmény és pici babáknak is lehet adni. Mi használjuk és nálunk bevált.
Mindenesetre azért jöjjön csak az a doki!
Hozzátápi: mi hétvégén kezdjük uzsira a tejpépet.
Hahóóóó csajok! Nyitottatok magatoknak titkos topicot? :D

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Mogyó, jobbulást!!

Gabcii, ja a 7-be még belegyeznék, de ma 4-kor kelt sírva, evett... visszaaludt, mad 7-kor kakilt... evett, most is nyűgös, még mindig a pocija... mivel így kb 5-6x eszünk, így 170-eket fogok neki adni mert mostmár túlzabálja magát azért fáj... szerintem a víruson már túl vagyunk (a pöttyök a hasán már eltűntek), de hátrmaradt egy megtépázott amúgy sem százas emésztés... :twisted:
A legrosszabbkor nyaltuk be ezt a hasmenéses izét!!! :twisted: :twisted:

Többiek???

(Jól elvagyunk itt 3-4-en...

Na megint bánatosan visong... :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta: akit Zsu ajánlott drnőt mikor beszélsz vele? Szegény Dorka, jó lesz végre már ha ezen túl lesz!

Akkor el leszek itt magamban (jelenleg) és rakok magamnak képet is :D
Kép Ez ám a finom

Kép

Kép
Kép
gabcii

Aztán egy darabig nem rakok, mert mindig én szórom meg a topicot és Ádival van tele .

Kép
Kép
gabcii

Jaj, Gabci nemá, olyan gyönyörű az a gyerek, ne fossz meg minket tőle! :D És milyen ügyes!!! Hihetetlen!

Nálunk szombaton itt volt anyóspajtás és családja. Hoztak egy csomó 74-es téli cuccot a babának, jaj, ugye még jók lesznek rá??? Mondom, hogy most tartunk a 62-es méretnél, kb. nyáron lesz 74-es a mérete... Mi a francnak nem kérdezik meg, hogy mekkora a kölök? Meg hogy mégis mire lenne szüksége? Mert farmernadrágra pl. nincs. Ebéd után anyósom megkérdezte, hogy nem adok almát a gyereknek? Nézek nagy szemmekkel, nem korai az még??? Nem, mert ő hozott nekem egy könyvet a babák táplálásáról, és abban az van, hogy 3 hetes :!: kortól a babának szüksége van a gyümölcsre is. :shock: Na, a könyv (mit könyv? Az opus!!!) kiadási éve 1976... :? Olyan okosságok vannak benne továbbá, hogy az újszülöttnek éjszaka semmi szín alatt ne adjunk enni, hagy tanulja csak meg, hogy éjjel van! :shock: Meg a szoptatós anya naponta igyon meg min. 1 liter tejet... Jól szórakozom. Anyósom ismét megpendítette, hogy nade mikor megyünk már le Szombatehelyre végreegyszermán, meg hogy akkor nyáron ugye legalább egy hónapig nála lehet a baba???

Vasárnap volt egy hatalmas kiborulásom, ugyanis Esztella köszöni szépen, felnőtt, és nem szopik tovább az Istennek se, nemhogy nekem. A legrosszabb az volt, hogy fejni sem tudtam a kimaradt szopi helyett, nem indult be a tejleadó reflexem. Totál bepánikoltam, hogy elapadtt a tejem. Aztán egy kis séta és lenyugodás után már ment a dolog. Úgyhogy most már naponta 5x fejem a tejet a kis szarosnak.

Eszter nagyon nyugtalanul alszik kb. egy hete éjjel is és nappal is. Apa ma hajnalban átjött hozzám panaszkodni, hogy alig alszik a gyerektől (én éppen bocit játszottam, ugye.)Lehet, hogy a foga? Vagy a frontok? Vagy tényleg ideje lenne elkezdeni a hozzátápit? Mogyo, te mikor kezdted az almát Ágikának? Ő csak tápszeres amúgy?

Jutta, ez a hasfájósság totál kiakasztó lehet. Annyira sajnállak téged is, meg a picit is. Nem lehet, hogy a hozzátápi meghozza a változást? Azért egy laktóz-intolerancia vizsgálat nem ártana.

Ma vagy holnap oltásra is el kellene jutnunk, úúúgy utálom!!! Főleg, hogy a védőnő olyan gyökér, a gyerekorvos meg csak simán leszarós...:?

Hol vagytok csajok? Mindenki kiélvezi a jóidőt, remélem! én most akartam elmenni sétálni Esztivel, erre nem visszaaludt?! :wink:

Kép
waterlilly

Na jó, náthásak is vagyunk... és Dorka a kézi orrszívót is utálja, akkorinkább a porszívós (ha már mindegyik miatt üvölt), az gyorsabb és alaposabb... jó lesz este kipróbálni megint....

Beszéltem Zsuval, még mindig bent vannak, kezdi unni a banánt (ha azt egyáltalán ehet), Panka néha véeset kaki, ők a sokadik tápszert tesztelik, eredmény és ok (mármint hogy mi a baj) az még mindig nincs....

NA én most úgy gondolom, hogy be nem megyek Dorkával... inkább ambulánsra egy időpont...

Amúgy gyanús, hogy tényleg vmi vírus miatt rosszabb megint Dorka hasa, remélem mostmár túl leszünk rajta!

Gabcii, egyrészt Ádi GYÖNYÖRŰ! Másrészt a homeos cuccot hogyan adod be neki?? (ez a nátha már vagy 2-3 hete kísérti Dorkát, csak nem igen jött ki rajta, most sűrűsödik a cucc... eddig Cebiont adtam, de nem igen használt...)

Jutta

KépKép
jutta

Az oscillococcinumot étkezés elött negyed órával, vagy étkezés után 1 órával kell beadni. Influenzás időszakban megelőzés képpen heti fél adag 1x a babáknak.
Az influenzás tünetek megjelenésekor fél adag 2-3x egy napig.
Már kialakult influenza esetén naponta 2x fél adag 2-3 napon át.
Ez van a tájékoztatón, én úgy adtam, hogy mikor Ádi nagyon náthás volt 2x felet egy napig.. Mikor kezdődőtt a náthája, de még nem volt vészes, 1x fél adagot 1 napig.
kb 2 teáskanálnyi forralt babavízbe feloldod és kanállal adod, vagy
a teájába oldod föl és megitatod úgy. Bár Dorka nem teázik ugye?!
Cebiont én folyamatosan adom napi 1x, szintén teában.
Köszönöm szépen az Ádi dícséretet :)
Anett: kölcsönkérném a hozzátápis könyvedet, hátha okosodom kicsit belőle... :D
Anyósod meg tök jó fej, hát magára vessen a fölös rucik miatt.
Amíg meg TE nem gondolod úgy, nem kell a gyereknek máshol aludni, pláne nem nyaralni! Nem tehetek róla, de nagyon ki vagyok hegyezve erre a témára. Nálunk annyiban javult a dolog, hogy szépen meghallgatom az ottalvás és több napos ott tartózkodásról szóló mondatokat és nem szólok .(legalábbis csúnyán biztosan nem).
Kittartsát szoptatás ügyben, hátha meg gondolja magát a nagylány!Héé Esztike, ebben nem kell ám példát venni Ádiról! :)
Na lépek megnézem szervírozhatom-e az ebédkét, aztán lépünk sétálni.

Kép
Kép
gabcii

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?