Sziasztok!
Korai fejlesztés: nekem sem szimpi! Sztem nem kell a gyerekből zsenit nevelni tudatosan. Ha annyira jó képességű, az úgyis hamar kiderül az oviban-suliban. Mindennek megvan a maga ideje. Had legyen a gyereknek a játék a "dolga" amíg ovis. Ráér utánna tanulni.
Hajni: a baba angol 2 hónapos kortól is elég abszurd.
Jolka: valszeg túlságosan földhöz ragadt vagyok, de a babyplusszos magzat fejlesztő programban sem hiszek. Hülyeségnek tartom!
Ciripke: Barnu ennyire anyás? Nem mintha baj lenne, de ezt vettem le.
Kertikiri: 2 körben próbálkoztunk az egyedül elalvással. Először kb 2 hósan. Ágyba berak, Ádi sír kb 5 percet (én ennyit bírtam, de nálunk nem kis sírásocska volt csak ám). Aztán ölben ringatás, majd mikor láttuk, hogy egy csíkban néz, ismét ágyba be- sírás kb 5 perc- ölben ringatás. Szal, mi első körben nem voltunk túl hatékonyak. Utánna egészen 4 hós korig ölben ringattuk az éjszakai elalvásig. Ezzel azt értük el, hogy tök jól érezte magát és átlagban éjfélkor kerültünk ágyba minden nap! Karácsony után pár nappal döntöttünk úgy,hogy ismét bepróbálkozunk, hátha...
Ádika 20.30 körül evett, ágyba be. ÉS NEM SÍRT, játszott. Olyan negyed óra alatt elaltatja magát. Mostmár igényli a korai fekvést, mert ha 21 óra körül még nincs letéve, bekapcsol. Jön az Anya arcát rágom és közben ordítok.
Nekünk szerencsénk van, hogy megtanult egyedül elaludni Ádi, mert csakis az ő érdeme volt. Én gyenge voltam hozzá, hogy 2 hós korában megtanítsam rá.
Még egy mondat neked a korai fejlesztéshez. Naggyából értem mit szeretnél. Én azt látom, hogy Nadin rendkívül szépen fejlődik. Nagyon ügyes kislány! Érdeklődő, figyelmes és elég korán elkezdett forogni. Az ortopédián meg a csípőszűrésen kívül mást nem végeznek. A mozgásfejlődése teljesen rendben van Nadinnak, tehát sztem megnyugodhatsz!
Jutta: hamar megszokjátok , (vagyis inkább te) az új helyzetet, hogy Dorka külön szobában alszik. Ejj ez a pocak...
A hozzátápit elkezded 4 hósan? Biztos vagyok benne, hogy fog változás hozni ha már szilárd ételt is eszik a csajszi.
Nálunk legalábbis sűrűsödött a kaki (mármint az állaga)
Ancsi: Nappal nagyon ragaszkodik a cumihoz Molli? Ha igen, ne szúrj ki magaddal, hogy elveszed tőle. Talán 2-3 éves gyereknek könnyebb megmagyarázni, hogy nem kell az a cumi, mint ilyen picinek. Timi és Hajni egészen hamar le tudták szoktatni a gyerkőcöket.
Vicuska: nagyon kis cuki Rami!
Anett, Vicuska: arik vagytok, de hát nem rajtam múlik, kit választ Ádi. Mire felnőnek, lehet, hogy a bigámia is legális lesz, akkor meg felőlem jöhet az összes topic kislány is akár
Egyébként én (is )úgy gondolom, mint csöpet sem elfogult Anya, hogy majd szaladhat a gyerek a lányok elől azt kiabálva, hogy egyszerre csak kettővel bírok!
Móni: hogy vagytok?
Zsu: mesélj, mi derült ki???
Ebi, Kat: nagyon eltűntetek! Minden rendben?
Timi: veletek mizu?
Mogyo: náthád jobban?
Andi: Huba által "beszélt" angolba még bele tudsz szólni. Az lesz majd érdekes, ha Petrával dumálnak nagy egyetértésben baba nyelven