Új privát üzeneted érkezett!

Kataa
Szerintem én is kifogtam egy jó gyereket - nagyon is!! Halál vidám, jó kedvű, csak épp délelőtt alszik még egy nagyot, a délutánt meg egyben nyomja. Így mire az apja hazaér a munkából már sokszor fáradt és azért hisztis. Illetve mostanában az az ordibálás oka, ha én elmegyek és nem lát v. ha próbál egyedül, kapaszkodás nélkül járni és a második lépésnél nagyot tottyan a seggére. Ezek, tényleg, ezen kívül elég ritkán van sírás. Arról már nem én tehetek, hogy apuci extra érzékeny és már az első nyaffnál közli, hogy segítség, csinálj valamit KépKépKép Idáig amúgy azért sem nyafogott, ha seggre tottyant, de mióta megtanulta, hogy szépen lassan le is lehet guggolni és leülni, azóta nem szokott, így a járásból adódó seggreülések bosszantják rendesen. Ez látszik is a fején. Néha olyan kis dühös, hogy nem sikerül, pedig annyira de annyira próbálkozik Kép

Képzeljétek változott az étrendünk: a reggeliét átváltoztatta a mi kajánkra. Neki ne adjak semmi kanalasat, pont az kell, amit mi eszünk. Legyen az szalámis kenyér v. cornflakes. KépKép Csalni nem lehet, mindíg belenéz a mi tányérunkba és ellenőriz. A multkor látta, hogy nálam még más is van (paradicsom) egyből kiszúrta és elvette. Persze jól kiköpte, hogy az nem kell KépKépKép Ma de. voltunka dédiéknél, ott még a dédimamával újra reggelizett - persze azt, amit ő evett KépKép Kis pókhas. Most elégedetten durmol a babakocsiban.
IGEN!! Haza tudtam csempészni és nem ébredt fel!!!!!

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Beszti
Köszi a választ - sajna sokkal nem lettem okosabb. Nekem nem lesz ott apa, hogy segítsen, hiszen akkor járok majd, mikor ő melózik Kép

Rit

rit

anemona7

Mano
Ezek a babak megint osszebeszeltek,Alex is beajult pontban fel 10-kor es 3 orat aludt egyben.Ugyhogy ugy nezem itt ma mar nem lesz alvas,nem is baj mert delutan meg intezkedni kell a Dijbeszedonel.
Szerintem Emma tenyleg a tegnapot piheni ki,Alex regebben egy oltas utan ha tobbet sirt masnap extran aludt : )

Sasha
Hat ez az auto nagyon durva.En si hallotam mar olyan lelketlen(bar mind az ) tolvajrol aki 3 babaulest vitt el egy autobol.Az Ok ahogy mano mondja hogy vidd fel,na de ha megyunk valalhova akkor nem vihetem be magammal: ))
Mi meg a hordozot hasznaljuk egy darabig,de en nem fogom ki-be cincalni az ulest.garazsunk lesz,aztan a varosban bizom az emberek joerzeseben,vagy ne tegyem ?! : )))

Rit
Es nem probaltad a ketszeri alvast,persze akkor mar csak kevesebbet hogy egybe menjen az ejszaka : ))
Vagy delelott fenn tartani egy kicsit tovabb es akkor nem lesz hosszu a delutan.Alex vagy egyszer 2 orat es megeszer 1-et alszik vagy egyben 3-at,mikor hogy van kedve.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Egy gyors hír:
Tescoban mától akciós a Fixies pelenka. Nagyon jó áron van, 44 db-os Maxi (7-18 kg) 2290 és adnak mellé egy 22 db-osat. Igy valami 34-36 Ft-ra jön ki az ára 1 db-nak. A férjem most vett, és tényleg annyiba került. Ugyanitt 2 db hosszú ujjú body 780-790 körül van (pontosan nem emléxem)
Ja és a corában nagyon édes cuccok vannak leárazva, kantáros nadrág kis kapucnis dzsekivel, kantáros naci kis pulcsival stb.

Csepeliek: a királyerdei művházban szombaton bababörze lesz.

No mentem is, még lecsót kell csinálnom.

Szilcsike
szilcsike

Moni Kép
lehet, hogy butaságot írok, de nem lehetsz terhes esetleg? És a fejéskor összehúzódik a méh, és ettől görcsölsz?
Bocsi, ha esetleg butákat beszélek, csak úgy eszembe jutott.

Sasha Kép
autó Kép Atyaég, Gabcsi már mekkora! (mondjuk Julcsi is már fél éves lesz szombaton).

Pussz
Kangi
kangi

Moni Kép
máris látom, hogy hülyeséget írtam, hiszen nem fejsz, hanem szoptatsz. De a kérdésem azért ugyanaz Kép

Bocsi!
Bambakangi
kangi

Rit!

Mivel te sem ismered a helyet, meg ö sem, szerintem pár alkalommal csak ugy "üresen" (edzés nélkül) menjetek elKépKép (tudom, messze van, de szerintem megéri). Egyébbként is szeretik ott is, ha egy kicsit szoktatják a babákat. Elöször legyetek ott mondjuk egy fél órát, aztán megint egy fél órát, de te a végén 5 percre gyere ki, aztán (ha nem volt gond vele), akkor megpróbálkozhatsz hosszabb idöre is kijönni. 3-4 alkalom után (ha jól viseli), már edzeni is fogsz tudni.
Nekem most, öltözéssel mindennel együtt kb. 1,5-2 órát kell kibirnia a gyerekörzöben. Ja, nem túl nagy a helyiség, viszont ált. ketten is vigyáznak rájuk.
Szerete: nem a saját gyerekeidröl van szó, perzse, hogy nem is egyformán szereted öket. A saját gyerekeidnél egy kicsit másképp lesz, de még öket sem fogod egyformán szeretni. Nem is lehet. Nem azt mondom, hogy az egyiket jobban fogod, mint a másikat, de másként.

Sasha!
Kép. Tényleg az autósülés lett volna a célpont?

Manó!

Ezzel az autósülés kivevéssel nálunk csak egy probléma van: épp csak akkor van benne az autóban, amikor nem vagyunk otthon, ilyenkor azért csak nem cipelgethetem a két gyerek mellett még a két ülést is. Pedig nagyon nem szeretném, ha emiatt törnék fel. A két ülés önmagában is jó pénz ér (70-80 e Ft), de ha emiatt az autóval baj leszKépKép. Na, azért az elöny, hogy nem a város közepén lakunk (legalább ilyenkorKépKép), mert itthon ettöl nem kell félnünk, mert a kocsit bezárt keritéskapu örzi (meg sokszor a szomszédok szemeKépKép).
Ne hagyd, hogy Panda megijesszen cipöügyben!Kép Noémi nem egy kicsi gyerek, és vele együtt a lába is nagyobb az átlagnál, ugye Panda?KépKép

Panda!

3 évesen 28-as cipö, mekkor alábra nyúr ez a lány? Beninek 4 évesen 27-es, pedig még ez is nagyonak tünik hozzá képest. Pedig Beni pont egy átlag 4 évesnek megfelelö méretü, legalábbis a ruhái szerint. (Apja 44-45-ös cipöket hord, pedig 174 cm körül van "csak".)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kangi!

Móni mindkettöt csinálja (szoptat is, fej is (mert dolgozik)), ugyhogy nem irtál hülyeségetKépKép.
A kérdés jogos.Kép
Viszont egyszerüen csak attól is lehet, hogy meg fog jönni a menzesze. Az elsö menzesz ált. nem ugyanolyan, mint terhesség elött. Nekem pl. Beni születése után az elsö két menzeszemmel (8 hónapos volt, amikor elöször megjött) görcsöltem, pedig elötte korábban soha. Aztán visszaállt görcsmentesre. Érdekes, mert most meg olyan láthatatlanul jött meg, hogy szinte nem is számitottam volna rá (Nátán már 11 hónapos is elmúlt, mire elöször megjött), ha most meg a középidös jelek nem figyelmeztetnének (ami meg még eddig nem volt soha).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Panda
Anyukád nagyon ügyi voltKép
Én még az ablakot is betörtem volna, ha zárva van a kocsi.

Amióta megvan Chris olyan érzékeny vagyok minden gyerekkel kapcsolatos hírre. Soha, de soha nem szorult össze a szívem ennyire ha rossz híreket kaptam babákról, vagyha rosszat hallottam (lsd. napon felejtett baba). El fog ez múlni valamikor? Legalább enyhülni fog? Annyira ki vagyok élezve az ilyen dolgokra és úgy fájnakKép.

KangiKép
Remélem még nem vagyok babás (majd novemberben indul az akcijó), különben én is gondoltam rá. De amíg a tejleadó reflexem beindul addig nem hiszem, hogy bármi is lenne.

Pusszancs Mindenkinek,
Moni
mj__móni

Bocsi, az úgy fájnak után ez jött volnaKép és nem ezKép
Moni
mj__móni

Sziasztok!

Ilke, jó a jövő hét, én is vendégeket kapok szombatra, úgyhogy készülök, meg takarítok. Köszi a jókivánságot!

Sasha, még jó, hogy nem sikerült feltörni.. Én bajba lennék, ha mindig ki kellene venni az ülést, mert a szereléshez egy antitalentum vagyok, tuti, hogy nem tudnám visszarakni.

Érdekes, mi 1x sem voltunk még "hivatalos" mérésen a tanácsadáson. De nem is kerestek, hogy menni kellett volna 1 éves mérésre. A dokinőt is hónapok óta nem láttuk, szerencséreKép
Ilke, már átjelentkeztetek az itteni dokihoz?

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Teljesen új vagyok, eddig technikai akadályok miatt nem tudtam írni. Olvasás szempontjából viszont régi babanetes vagyok!!!! Kép

Az én kislányom szeptember 24-én lesz 1 éves. Nagyon sokat foglalkozunk vele, mégis néha felmerül bennem, hogy nem a megfelelő játékokat játszuk. De lehet, hogy csak én bonyolítom túl az életemet???? Mégis sokat segítene, ha leírnátok, hogy milyen játékokat játszotok a gyerkőcökkel??

Cipő témához hozzászólva: Nóri még csak az ágy szélében kapaszkodva járkál. Én úgy gondolom, hogy majd akkor veszek neki cipőt, amikor önállóan elkezd járni. Bár egy emberke régen azt mondta nekem, hogy minél korábban hozzá kell szoktatni a cipőhöz, mert ha nem, akkor később nem fogja elviselni a lábán. Ti hallottatok erről, vagy hülyeség?

Válaszaitokat előre is köszönöm. Még annyit, hogy
egy kicsit féltem írni, annyira összeszokott "banda" vagytok, de ahogy láttam minden új emberkét nagyon kedvesen fogadtok, hát remélem engem sem fogtok keresztben lenyelni!Kép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi Kép
Magdi

Mano
Alex az uzsi utan elaludt,ugyhogy megsem volt eleg a delelotti 3 oras alvas: )))
Remelem kibontva is bejon majd a jatek Emmanak : )

Szilcsike
En emg sohasem hasznaltam Fixiest,ez papir vagy muanyag kivul?es van hatul gumis dereka.Mert ha igen akkor tenyelg jo az ara: ))

Kangi
Nekem is eszembe jutott ez: ))Na tenyleg rohan az ido.nagyon edi a lanykad,megkukkoltam : )))

Beszti
Hat Sashaek sem a varos kozepen laknak,ha jol tudom.En tavaly ,mar babas aggya lolyat megcsinaltam hogy teljesen nyitva hagytam a kocsi ablakat egy ejszakara a belvaros kozepen es senki sem vitte el: ))Bar lehet hogy makom volt,meg Suzukim,de hat ennyire nyilvanvaloan nyitva hagyva sem kellett szerencsere senkinek.
Sot a csucs az volt hogy a vezeto oldali ajtoban hagytam a kulcsot,persze az auto be volt zarva; )))1 ora mulva mikro jottem vissza,azt hittem megut a guta : ))Szoval jo volt az auto orangyala: ))

MjMoni
Szerintem elmulni sohasem fog ,talan enyhulni,En azert mar varom hogy ne legyek fraszba ha eppen nem vagyok otthon.Bar gondolom ez neked mar megy ha dolgozol.
Okosok szerint ha mar 1 eves a gyerek megszokjuk es nem aggodunk erte annyira,hat nem tudom,nem remelek nagy valtozasta kovetkezo masfel honapra ;))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Móni!

Lehet, hogy csak én vagyok elmaradva, de mi köze a tejleadó reflexnek a babássághozKépKép?
Az igaz, hogy az anyatej a várandósság idején átalakul, összetétele (ize) megváltozik, mennyisége csökkenhet (föleg a 4. hónap körül, ekkor az anyatej kolosztrummá alakul). Van amelyik baba emiatt elutasitja a további szopit, de egyáltalán nem biztos. Ilyenkor a méh érzéketlen a szoptatás alatt termelödö oxitocinra (ezért (ha egyéb gond nincs (fenyegetö vetélés stb.)) nyugodtan lehet folytatni a szoptatás akár a baba megszületéséig és "tandem"Kép is.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa
Ha kitolom az alvását (pl. ma is, olyankor sokszor kevesebbet alszik) du meg már egyeltalán nem. Olyan, mintha neki legkésőbb 13-tól ébren kellene lennie, tehát ha 9kor, ha 11 kor teszem le, 13kor ébren van Kép

Beszti
Én is ilyesmire gondoltam, csak nem tudtam, hogy lehet-e KépKépKép

Moni
Egyetértek Besztivel - szerintem attól még lehetsz simán babás is Kép

Magdi
Egyszer mindenki új volt Kép
Szerintem hülyeség, hogy nem fogja elviselni a cipőt később, viszont a lábának tényleg a legjobb, ha mezitlábazik. Kivéve az olyan eseteket, amikor orvosilag korrigálni kell a tartását.
Játékok? mondókázunk, énekelünk, táncolunk, sétálgatunk- fogom a kezét, megnézünk tárgyakat, közben elmondom mi micsoda,olvasgatunk, labdázunk - visszagurítja v. rugdossa sétálásból, tanulgatjuk az arc elemeit mi micsoda, de dobálni és csikizni is szoktuk, meg építőzünk is a kádban meg locsolunk is, és edényeket töltünk meg vízzel, stb

Ma tündér gyermekem volt, fél 1kor ébredt, utána kajáltunk meg játszottunk és később egyedül is eljátszott vagy 2 órát KépKép most meg a papával lángost sütnek - neki mindíg a konyhában kell lennie (lehet, hogy pár hónap és ő főz ránk??KépKép)) Én meg netezhetek! Kép

Ilke
Megkaptam, köszi!! KépKép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Beszti
Köszi az ágyat. Ha lesz erőm megpróbálom összerakni Kép. Gyönyörű szőkeségek a fiúk.

Kataa
Tényleg vigyázz magadra. Az ínszalagszakadás az nagyon szar. Akkor aztán nem tudsz felállni. Mond meg a lánykádnak (az enyém is nagyon megértő, ha rosszul vagyok) Kép.

Panda
hihetetlen, hogy emberek mire képesek, hogy kényelmesebb legyen az életük.
Nekem azt mondták laporoskóppal műtenek (azt már ismerem) és csak 4 luk lesz rajtam. A múltok is ezt modták akkor volt 4 luk + egy 6 cm vágás Kép Majdnem.

Ági
Ti már 12 hetesen láttátok Petra popsiját? Nekünk még 18 hetesen is fiút mondtak, csak 30 hetesen derült ki végül.

Üdv
dec8
dec8

Sziiiijjjja Magdi!KépKép

Cipö: nem tudom, de nálunk nem volt gond a cipö egyik gyereknél sem. Lehet, hogy nem viselné el, de ez nem olyan, mint a sapka, amit le tud kapni a fejéröl, ha nem tetszik neki. Azért baba legyen a talpán, aki leszedi a kapcsos cipöjét!KépKép (Többnyire az van...)
Játék: én nem játszok vele "célzottan". Elsösorban mozgásos játékot szoktunk együtt játszani (hinta, lovacskázás, dobálom, csikizem/puszizom). Igyekszem neki való játékokat venni, de amugy is mindennel játszik, ami megtetszik neki (most pl. az ajtót nyitogatja/csukogatjaKép). Nem szoktam megzavarni a játékában, de olyat szoktam, hogy megmutatom neki, hogy hogyan csinálhatja (pl. én épitek egy tornyot épitökockából). Mondjuk nálunk nagyon sokat tanul a testvértöl is, abból, hogy ö hogyan, mivel játszik.

Dec8!

Nem ellenöriztem le, mielött elvittem nektek, hogy minden rendben van-e vele, de ZsanibanKépKép bizva biztosan!
Nem nagyon bonyolult ám kinyitni. És ha óvatosan elkezded kinyitni, akkor az ágy aljában (???ugy emlékszem ott...) le is van rajzolva, hogy hogyan kell. Még azelött próbáld ki egyszer, mielött mentek, ne ott kelljen azért vele elöször szórakozni. És vigyél egy kis lepedöt is bele (én normál Nátán ágyába való gumis lepedöt szoktam (igaz, egy kicsit nagy bele)), hogy kényelmesebb (és higiénikusabbKépKép) legyen neki!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
ujra vagyok Kép lent voltunk a balcsin nagyon jo volt kivéve hogy csak hétfön volt olyan meleg a balcsi amibe petike is pancsolhatot mert olyan meleg volt a keddi,szerdai napon mi förödtünk csak petike meg kézben volt még a vizben is apája kezében csak apjánál maradt meg és akart lenni Kép persze ma meg itt a lakásban meg lehet sülni olyan meleg van Kép .

Pszi
hát én ezért nem szeretem a korházat fökép gyerekel különben ilyet petike is csinált hogy belázasodot és 1-1,5 orán keresztül orditot szó szerint mi bevitük veszprémbe az ügyeletre mert ez 2 hete történt a balcsin és kiderült semmi baja nincs csak a foga jön mondta az ügyeletes gyerekdoki hozákell tegyem soha ilyet nem csinált petike kapot lázcsilapitot amit be is adtunk neki mikor visszaértünk a nagypapa házához mert nálok nyaraltunk még sirt egy darabig aztán elaludt valoszinö megfázott mert másnap már tüszögöt egy kicsit de pár nap alatt kiheverte .Viszont ugy is jártam már mint te bevitük petikét 1bajal és bent még 3 dolgot találtak neki 3 nap alat minket csak azért engedtek el a 4.napon mert az elöte valo nap tejesen kiborultam és csak sirtam egész nap igy a növérkék elintézték hogy hazamehesünk .

Mano
én kicseréltetném a cipöt 20-ra mert 1-2 hónap alat kinövik a gyerekek a cipöket és gondolom nem akarsz havonta uj cipöt veni mi petikének egy 21cipöt vetünk zártat a szülinapjára mert a szandálja most jo épp rá 19es a szandál de már nyár eleje ota nyüvi a szandálját akor még nagy volt rá most pont jo .

Fkata
nálunk még fökép az megy de abol se mindegyik meg nem is eheti mindegyiket az allergiája miatt pedig petike már 1 éves elmult de eszik a mi ételünkböl is bár csak pár falatot .

Költözés
ugynézki mégis költözünk idén de csak azért mert 2 gyerekel már nem tudnák kijöni a házbol ha meg kijönék akor meg nem tudnék feljutni esetleg a csomagoktol amit vásárolnék Kép mert a házunkba mind két ajtonál lépcsö van csak ugy juthatok fel a liftig ha felviszem a lépcsön a babakocsit petikéstöl csomagostul igy most gödöllön keresünk egy uj épitésü lakást amihez nem kell lépcsöt másznom és amibe még dec elött betudunk költözni hogy az uj bébivel már oda mehesünk .

Panda
hogy lehetnek ilyen felelötlenek a szülei anak a kisgyereknek Kép persze anyi eszük nem volt hogy ha alszik is kivegyék a kocsibol és inkább magukal vigyék Kép anyukádnak meg nagy -nagy gratula az életmentésért Kép

Lányok
ma olyan mérges voltam fél12 kor lefektetem petikét aludni mert álmos volt szépen aludt is de negyed ora mulva elkezdet a szomszéd furni és kopácsolni és ugye áthalatszik petike meg fölébredt sirva mert nem tudot aludni én meg szitkozotam Kép mert felébreszteték petikét nem értem miért kell pont délben elkezdeni furni ,kopácsolni igy inkább elvitem petikét sétálni,vásárolni Stb de nem aludt vissza visszont most már fél7 aludt pedig alig evett valamit .

Pusz csics és petike
csics

Szia Magdi
üdv itt Kép
én sem játszok vele célzotan beszélgetek vele ,zenét halgatunk , sétálunk Stb .

Lányok
petike 2uj szot mondot a héten igaz mindegyiket csak egyszer azota se mondta nagy bánatunkra Kép apa ,és séta igaz ö tétának mondta az apát sajna csak én halotam és csak 1x Kép de amiota elmondtam apjának hogy mit mondot a fia azota intenziven kérjük petikét hogy mondja ujra azt hogy apa Kép ö meg nem mondja csak valami halanzsát mond válaszul vagy csak nevet ránk Kép viszont a babát és a mamát kérésnélkül is mondja Kép fökép a babát és imád járni tud lépcsöt mászni és lépcsön le és fel lépegetni ha fogják a kezét Kép .

Pusz csics és petike
csics

Sziasztok!

Kataa!

nagyon tetszik Emmának a játék, itthon kibontottuk és egy csomót jázstott vele csak kivenni nem tudja a golyókat, nekünk kell, bár már próbálja felborítani. KöszönjükKép
Közben beléptem a fisher-price honlapjára, amit a dobozra írtak rá, és ott van ez a játék, a múltko rmeg egy csomót kerestem. van fent olyan járkáló is, kb olyan mint a miénk csak már újabb, szélesebb, meg kerekebb, meg több játék van rajta, de biztos drágább isKép A mi fajtánk már nincs rajta. Nekem egy csomú játék nagyon tetszik, kár hogy itthon cska csörgőiket árulják jóformán. Egyébként a férjemék lehet hogy indulnak az Indianapolisi versenyen idén is (tavaly voltak, csak ő engem őrzött már itthon és így nem ment), ezt tegnap mondta, de hát ez még egyáltalán nem biztos, de ha megy tuti hozatok vele valami jó kis ajándékot Emmának, ha már itthagy minket.
Amúgy Emma hazafelé a metrón bealudt, de úgy képzeld, hogy ült a kocsiban, de nem dőlt hátra, kapaszkodott a karfában a feje megfélrebillneve oldalra-előre lógott és így aludt. Csak arra lettem figyelmes hogy mindenki az Emmára mosolyog a kocsiban, jó szoktak rá mosolyogni, de nem mindenki, így gyanús lettKép Aztán hátradöntöttem őt, így aludt hazáig, sőt még itthon is kicsit.
Ja, az e-mail címed ard már meg mert a múltkor elszállta gépünk valami vírus miatt és elveszett. Köszi.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Beszti!

Ha a városba megyünk mi is bent hagyjuk, amire nincs megoldás arra nincs megoldás, csak bízni lehetKép De azért lakótelepen bármit is lent hagyni rendszeresen kocsiban az nagy bátorság.Kép kifigyelik, ha feltörik a kuyta nem veszi észre, riazstók sokszor szólnak, általában fel sem tűnik aza embereknek. Ha anyósoméknál vagyunk családi házban én is kint hagyom.

csics!

Hát ki is cseréltük volna ma, d emi történt? elfogyott az összes cipő, mert olyna jó áron voltak hogy elkapkodták. 1 nap alatt, mert tegnao nyitva se voltakKép Így most azt mondták vásároljam le másra, de mivel anyukám vitte oda, ő nem mert semmit sem venni, de nekem sincs ötletem. Úgyhogy most vagy visszamegyek és veszek valamit (50. játékot, partedli, bilitKép)
vagy eladom így használatlanul. Most azért nem kezdem el vele hordatni, hogy 2 hét múlva kicsi legyen rá. Így jártunkKép Majd ősszel veszek neki cipőt amikor már végképp nem jó ez a nyitott szandi.
Egyébként én is mezítláb járatom még, d evannak olyna helyzetek amikor rá kell adni, pl a lakótelepen amikor lejön velünk kutyát sétáltatni nem szívesen járatom mezítláb se a betonon,se ott ahola kuyták sétálnak. vagy pl anyósoméknál is van minden az udvarba, állatok stb. vagy tegnap is kivittük itt nálunk a "rétre", hát totál ki van égve, ugyhogy azoknija negyed óra altt csupa föld eltt, meg száraz növényes, amik szúrkálták, úgyhogy az apja ráadta végül a cipőt ott is.

Magdi!

Örülünk hogy jöttélKép
Mi szoktunk énekelni, táncolni, kukucsolni, hintázni, hintalovazni, homokozni, úszni, "tessék" "kérem" "köszönöm"-öt játszani, miközben valamit adok neki, ezt valami miatt nagyon élvezi, tükörben nézelődni, de őt még nem érdeklik a testrészek, szerti ha könyvből mesélek neki, sétálni úgy hogy kezemet fogja, szerti ha ülök, kinyújtom a lában és akkor ő belekapaszkodik és leül, feláll, imád a kuytámmal bírkózni, legózni, babázni, vannak formarakós játékaink, hú most ennyi jutott eszembe, semmi különös.

manó

KépKép
manó

Lanyok, sajnalom, de azt hiszem, ki fogok most maradni egy ideig....Kép
Pakolnom kell, rendet rakni, mosast intezni es ezek közben a ket gyereket pesztralni, hetvegen a nagymamahoz utazni es hetfön kesö delutan Lakitelekre autozni....
Nagyon szivesen olvastalak volna, de.....talan meg honap, de nem igerem....
Es akkor meg hetfötöl pentekig nagypapazunk, aztan 31.-en esküvön mulatunk, aztan ket het -remelhetöleg- Balaton es nyaralas....!!!Tehat esetleges rövid bepillantasokon kivül, majd szeptember közepe-vege fele jelentkezem!
Vigyazzatok magatokra!!!

Rebi egyebkent megtanult -többe-kevesbe- hintalovazniKép! Ugyan neha meg elfelejt kapaszkodni....Mindent magara vesz, mindegy, hogy Aaron ujjatlan polojat, vagy alsonadragjat a karjara, ha sikerül (es szokott) a nyakara(beledugja a fejet) vagy az en nyaklancomat.. vagy a karoramat vette multkor fel es azzal a karjan (könyöke fölött) aludt el delutanKép! Imad mindenfele imadott dologhoz, vagy szemelyhez odabujni, megölelni (de milyen szorosan!!!) mindegy, hogy a papa szemüvege, pelus, baba, bagoly, az Aaron vagy a szülei...eeeeedes!!!
Es be tudja szoritani a telefonjat a füle es a valla köze, es közben a ket kezevel csinal valami mast(mint a felnöttek)!Kép(Lehet, hogy ezzel nem kene dicsekednem, mert ez talan arra vall, hogy ezt olyan gyakran latja töle!!Pedig nem is igaz!!!!KépKépKép

A cipö temahoz:
En Rebinek csak akkor fogok cipöt venni, ha mar egyedül jar es hüvös is lesz. Addig "gumitalpu" toknit kap a labara. Ez nem a csuszasgatlos zokni, amin abrak vannaka a talpreszen es az gumiszerü anyaggal, hanem ebböl az anyagbol egy egesz talpat kepeztek a zokninak.

Azert szeretnek elöre is minden szülinaposnak sok boldogsagot kivanni:
Hannanak 22.-en,
Lauranak 31.en,
Hannanak szept.12.-en,
Gretanak szept.16.-an.
Szerintem a többi gyerköcnel mar itt leszek es tudok majd az adott idöben is gratulalni!Kép

Rit,
voltatok tegnap a görkoris összejövetelen?
Most ugy kerdezek, mintha tuti idöm lenne a valaszt olvasni jönni...Kép,pedig nagyon kivancsi vagyok am!Kép
Ja, a masodik gyerek temahoz:KELL!!!
Az, hogy az ember hasolitgat, az nem baj, ameddig nem csinal abbol problemat, hogy a ket gyerek különbözö es a fejlödesük is! En is hasolitgatok, de csak szorakabol....Kép

Akkor kellemes estet, es vigyazzatok magatokra es a gyerköcökre!
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

Beszti!
Nem tudom biztosan, hogy az autósülés volt-e a cél, mert a tolvaj szerencséjére nem beszélgethettem el vele. Vagy van valaki olyan hülye, hogy a 2 ezer forintos magnót (mellesleg van vagy 5 éves) akarja elvinni? Nem baj, ma volt itt a rendőr haverunk aki ebben a kerben van szolgálatban és már csábítgattunk, hogy jó lenne már ha visszajönneKép (szegény eltörte a lábát jópár hónapja, egyébként a felesége aug. 26-ra van kiirvaKép) Már semmi akadálya nincs, de persze ha a baba megszületik otthon marad 1-2 hétig.
De mindenesetre az tényleg érdekes, hogy amíg ő itt volt nagyon kevés feltörés történt. MOndta is, hogy jópár gyanús emberkét elhesegetett innen már...
Az az érdekes, hogy a kapitányságtól fél utcányira vagyunk és mégis.
A házban lakó haverunk épp ma mondta, hogy az egyik Golfnak lefejtették szépen a szélvédő gumiját, és elvitték. Mármint a szévédő ablakot... Ezzel az erővel.... Ja 2 hete a vonóhorog kampóról lopták le a fél teniszlabdát.

Kryss!
Kellemes napokat!

Magdi!
Szia, üdv a fedélzeten! Valaha én is új voltam ámKép Bár mostanában alig jövök és le vagyok maradva a témákban, meg történésekben, de igyekszem én is. Ti merre felé laktok?
Én sem játszom a gabival célirányosan, bár próbáltam, de az mindig kudarcba fulladt.Kép A tükör előtti arcrészek mutogatása és egyéb "szellemi" dogok nem foglalkoztatják. Sosem nézett még a tükörbe olyankor rámKép Bezzeg amikor pofákat vágokKép Olvasni nem lehet neki, mert mindig az kel ami nálam van, tehát egyből szedi el tőlem és tépi. Sokáig semmi sem köti le, meg egyébként is ő inkább mozgékony fajta. Állandó jövés-menésben van, a kedvenc játéka a konyhaszekrény kipakolása, ajtók nyitogatása és minden olyan dolog amit úgy hívnak, hogy "nem szabad"Kép Pl a szobakuka, számítógép.

na pusi
sasha

Kép
sasha

Kataa!

Most az István speciel magnóról ment (mármint a zenei kíséret - az énekesek élőben voltak), de előtte a két Szörényi-előétel az mi voltunk! Általában sok mindent szoktam játszani aminek a volt Rock Színházas társulathoz köze van. (Nyomorultak, Anna Karenina)
Mostanság főleg az Operaház fantomjában muzsikálgatok a Madáchban, illetve lesz belőle magyar nyelvű lemez is, és most vesszük fel hozzá a zenei alapot.

Pusza Mindenkinek, ja és tettem új fotót a profilba!

iancsa

Kép
Kép
iancsa

csics
Bezzeg nálunk meg a mam nem megy!! Csakis akkor, ha nyűgös v. valami baja van, akkor jön, hogy mamamama de amúgy ha kérem, hogy mondja, akkor is azt mondja, hogy papa azán meg röhög, mert látja az apján, mennyire tetszik neki KépKép papa a sztár! A cica is megy, de a nevét nem mondja, csak azt, hogy Be. Ennyi maradt a Belfiből, pedig a Belfegort még be sem próbáltam Kép

Kryss
Aztán végül oda nem tudtunk elmenni, papának fájt a feje, őt istápoltuk Kép Csak az előző napi koncerten voltunk végül görkorivalKép

Most épp nagyon töröm az agyam, hogy merre menjünk vasárnap. Valahova a közelbe, de mégis ki a szabadba, nem a lakásba és valami olyan helyre, ahol nem járunk sűrűn, pedig jó. És olcsó is legyen, mert többen lennénk. Van valakinek valami jó ötlete??

Rit és dodo

rit

anemona7

Kataa
Papirborítású, és nincs hátul gumis dereka, de mivel elég magas a dereka (magasabb, mint a többinek) így nekünk még soha nem folyt ki belőle semmi. Én nagyon meg vagyok elégedve a pelussal. Ami nekünk fontos volt először, hogy nem az a karton tipus, hanem puhább sokkal.

Fogak
Kint van a gyereknek 8 foga, elvileg most melyik jön? Merthogy egész éjszaka csak dobálta magát az ágyában, később mellettem a dühöngőjén, és közben a hüvelykujjával nyomogatta az inyét szegény. Biztos hogy megint fogacska lesz, de melyik???????????????
Hát mit mondjak, nem aludtam sokat az éjjel, ráadául apától is megkaptam,hogy én úgyis csak itthon vagyok, ő meg szegény dolgozik (megjegyzem 3 hete semmit nem kell csinálnia bent, csak unatkozik). Ilyenkor szeretnék vele cserélni pár napra, hogy tudja milyen jóóóóóóóó is itthon lenni, és 24 órás szolgálatban nyomni már 10. hónapja. Szerinte ez nagyon tuti, hogy mindenre van időm, és akkor alhatok amikor csak akarok.........KépKép Igaz,hogy tegnap a gyerek 3szori nekifutásra aludt összesen 10 percet....KépKép

Tegnap este nagyon berágtam rá, az ágyban fekve közölte, hogy nekem mit kell csinálnom a gyerekkel, aki még éjfélkor is játszani akart. Ő az okos apa KépKép

no megyek, mert a gyerek szétrámolt mögöttem

Szilcsike
szilcsike

BesztiKép
Hát nem is tudom, csak olvasgattam, hogy elmaradt 1-2 lánynál a tejleadó reflex ahogy babásak lettek. De mostmár látom ez sem állja meg a helyétKép Köszi a felvilágosítástKép

LányokKép
Jövő héten balcsira megyünk meg Tokajra nyaralni, úgyhogy nem leszek.
Pusszancs mindenkinek
Móni
mj__móni

Sziasztok

Rit
Hattha 9-13-ig alszik egyben 4 orat az mar eleg jo : )))

Magdi
Udv itt: )))
Alex imad egyedul jatszani,de azt is ha mutogatom neki az allatokat a konyvekben,vagy a tukorben tapsikolunk mutatjuk a testreszeit.Az igazan aktiv jatszas az majd 1 eves koru tan kezdodik amikor mar igenyel ertelmes jatekot is : )

Dec8
PErsze vigyazok,en pl tegnap is semmit nem csinaltam csak 1 dobozt : ))megsem tortent semmi valtozas ; (
Alextol lehet is pihenni eleg jol: ))

Csics
Hajra haz kereses: )))Nalunk mar 2 hete rakjak a jarolapot az akapu aljban,iszonyu zajt csinal,de mara mar kesz vannak.Az ablakaot meg ki kell nyitni kulonben meg meleg van .

Mano
Orulok : ))Kivenni Alex csak par hete tudja,de visszatenni,a baratnom 13 honapos gyereke tudja csak,ugyhogy meg raerunk : ))Ahhoz kepest hogy 6 honaposnak valo jatek : ))
Jo lehetett Emma a metron ; ))
A emil cimem benne van a profilomban : ))
Jo oltet hozatni a ferjeddel ha megy.

Iancsa
En isi sgy gondoltam, hogy az elejen jatszottatok .Te chellozol,ugye,akkor az elso sorban ultel??
Egyebkent az elso mu egy kicsit fura volt nekem,de a amsodik az nagyon teteszett,persze a mondani valoja miatt is : ))
Az Operahaz Fantomjara dec 11-ere van jegyunk,vagyis s a ceg adja kari ajandekba : )))Mar alig varom.

Rit
Gesztenyes kert? En imadtam amig dolgoztam a Mom Parknal,olyan csondes,bar oda kutya is mehet : ((

Na megyek tizoraiztatni: ))
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Emam betenni tudja golyókat, kivenni csak azért nem, mert belenyúl és úgy próbálja.
Akkor küldök képetKép

ne haragudjatok, de most nincs hangulatom tovább írni, anyukámtól megkaptam a szokásos napi beszólásomat (nem tud megbékélni ami stílusunkkal, nem vagyok abszolút házias és általában minden fut, és a férjemet is jobban érdekli hogy a számítógépbe vegyen valamit meg a többi elektromso dologba, mint hogy a lakást csináljaKép de nekünk így jó mindkettőnknek, csak a bökkenő hogy együtt lakunk), úgyhogy kellőképpen elrontotta mára is kedvemKép

manó

KépKép
manó

Kataa Kép
Alex meg már kész férfi KépKépKép

Beszti Kép
miért mondják akkor, hogy a szoptatást a terhesség alatt (napvilágra kerültekor) mihamarabb célszerű abbahagyni, merthogy összehúzódások meg ilyesmi? Vagy csak az elején kockázatos? Valamiért mindig az volt az érzésem, ha valaki jól megkapaszkodott, akkor nem ugrik le Kép De most, hogy többeket látam tandem szoptatni, ez az érzés csak erősödött bennem.

Moni Kép
na, akkor kíváncsian várjuk a fejleményeket Kép

Pussz
Kangi
kangi

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, nagyjából hasonló játékokat játszom Nórival. Neki a kukucs játék a kedvence, meg a pakolás. Csillogó szemmel nézi, ahogy elpakolok, majd NAGYON tudálékos fejjel nekiáll mindent újra kipakolni. Most éppen az építős játékokat kezdtük el játszani. Viszont az a baj, hogy túl kicsik a kockák. Nem tudjátok hol lehet kapni ilyen kicsi babának való építőjátékot?

A cipővel kapcsolatban megnyugodtam, szerintem is mezítláb a legegészségesebb.

Beszti! Igazad van, a cipő nem olyan mint a sapi. Ezzel kapcsolatban viszont Nóri nagyon következetes, még az én fejemről is leveszi a sapkát. Sőt! Ha engedném idegenekről is lekapná. Múltkor egy bácsi vészesen közel került Nórihoz és már nyújtotta is a kezét. Kép De nem érte el.

Sasha! Dunaharasztiban lakunk. Építkezünk, úgyhogy nagyon átmeneti állapotok uralkodnak nálunk. (de mint olvastam ezzel nem vagyok egyedül). Egyébként én tőzsgyökeres zuglói vagyok, a férjem pedig erzsébeti. Mindkét helyre hetente bejárunk, úgyhogy inkább vagyok pesti, mint dunaraszti lakos.

Ajvé! Ebben a pillanatban mászott fel Nóri az ágyra! Eddig "csak" a fotelbe (vagy fotelba????) tudott felmászni. Az ágytól féltem, mert lényegesen magasabban van, és lejönni még nem tud Kép Azt hiszem vége az arany életemnek, eddig bennt mertem egyedül hagyni a szobában.

Na mennem kell apa elunta a gyermekőrzést!

Szép napot mindenkinek:
Magdi
Magdi

Szilcsike
Koszi a pelenka infot : ))
8 fog ,hat ez mar valami.Bar ahogy latom most jon csak a java: )
Hat vannak ilyen napok,bar nalunk amiko relmondja reggelente, hogy de jo nekem.Mindig felsorolom hogy Alex mellett meg mi minden var ram : ))
De igazad van en is mit nem adnek akar egy nehez targyalasert,vagy egy hulye ugyfelert neha : )))
Ma nekem is vilag vege a hangulatom: )))Letorott egy fogam es a fogorvosom meg szabin: (Es ahogy nezem ez mar korona lesz.Meg 30 sem vagyok de mar lesz mufogam: ((((((
Ugyhogy mivel egy het mulva mar anyueknal leszunk majd ott megyek el a regihez.Ugy erzem most orvosilag ram jar a rud,a bokam,a fogam,remelem tobb mar nem jon : )

MjMoni
Jo nyaralast : )

Mano
Nagyon jok a kepek,de alig ismertelek meg rajta.olyan mintha most lennel fiatalabb,nem egy eve; ))
Ne busulj,talan az a baj hogy sokat vagytok egyutt mivel Te is otthon vagy.
Menjetek el Emmaval egy kicsit,hogy kimenjen a goz : ))
Kepzeld Alex elkezdte a szekeket tologatni es kapaszkodva lepegetni 2-3 lepest ; )))
Ma pihenes kepp setaltunk egy nagyot,meg egy csomot hazimunkaztames Tiramisut is csinaltam.ugy dontottem hogy igysem javul a bokam,akkor mar legyen meg minden ; )))

Magdi
Hat igen a pakolas,en naponta tobbszot is rendet rakok,hogy elvezet legyen neki kivenni ujra a jatekokat a helyukrol : )
Olyan edik,ahogy a doblajak maguk moge a megszerzett dolgokat : ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Tudod hogy van ez, egy kis smink és már kész nőKép Egyébként eléggé úgy néztem ki az esküvőm ahogy az életben is, én láttam már olyan menyasszonyt akit tényleg alig lhetett felismerniKép
Emma aludt 3,5 órát ma déllőtt, úgyhogymajd most indulunk csak nézelődnia városba.

A fog miatt ne legyen rossz hangulatod, bár tényleg kellemetlean az ilyen, de a férjem még csak 28 és már neki is van egy koronája. pedig neki olyan szép hófehér szabályos fogai vannak, mindíg is irigyeltem, minden fogszabályzás nélkül ilyenek, viszont könnyebben romlanak. Azért remélem Emma az ő fogsorát örökli, nem az én óborzalom fogsosrom, amit hiába sikálok sose lesz fehér és a fogszíbályzón is kifogottKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok
Szilcsike
most hogy szabin van a párom most is én kelek fel petikéhez mert majd minden nap volt valami olyan program ami miat a párom fáradt lett estére a hétvégén is fáradt volt aztán vasárnap éjel azert én keltem fel mert másnap ö vezetet a balcsira és hát ne legyen fáradt viszont hétfö este ö altata el meg adot neki enni mert még este 10órakor is fönt volt petike viszont azota megint én kelek fel hozá pedig ö igazán megértö és segitö kész férj és apa. De hát ö dolgozik ha megyünk valahová másnap reggel kocsival akor ö vezet igy neki pihenie kell igy én kelek fel petikéhez éjjel de ha nem fáradt és megkérem akor felkell ö is petikéhez és nappal is játszik vagy foglalkozik vele .

Kataa
petike elmult 1éves és még sem érdeklik az értelmes játékok csak a papir tépkedés ,ütögetös játékok bármi amit oda tud ütögetni az asztalhoz Kép és hangot ad az épitökocka amit jo szétszedni és leboritani ha valaki tornyot csinál belöle de olyan mint lego vagy hasonlo nem érdekli mert még nem tud játszani vele igy azt csak karácsonyra kap adigra talán már érdekli és tud is játszani vele most még csak a nem szabad dolgok érdeklik meg a labda egy darabig Kép .

Magdi
mi petikének a Tescoba vetünk olyan egymásba rakhato poharakat ami egyre kisebb lesz nagy-kicsi-kisebb-mégkisebb-legkisebb összesen 8 ilyen pohár volt egy dobozba 4különbözö szinü 8külünbözö ábrával az alján ezel szoktunk töbek közt játszani fölépitem neki a tornyot ö meg ledönti és együt nevetünk a végén no meg egyedül is tud vele játszani összepakolom neki egymásba a poharakat ö meg külön szedi és elkezd vele kopogtatni az asztalon Kép eze a játék például nem is egy nagy pénz volt 800-900ft volt ugy 2 honapja drága játékot szerintem ráérsz még venni ugysem tud még vele játszani ráadásul még hamarabb meg is unja mint az egyszerübeket .

Pusz csics és petike
csics

Lányok
végre megcsináltam a nyári albumot van néhány uj kép petikéröl igy nézki most az én nagy fiam Kép Cime :péterke elsö nyaralás.

Pusz csics és petike
csics

Segítség! Csics, hol találom a fotóitokat? Vagy ehhez regisztrálnom kellene??
Ez csak egy beugrás volt, holnap bővebben jövök, sziasztok:
Magdi
Magdi

Magdi, Kataa, Csics
Örömmel hallom. Hannát sem érdekli semmi "értelmes" játék. Csak a doboz kipakolás, borigatás, tépkedés. A max. hogy belerakja cumiját egy pohárkába (v. dobozkába). Az ülős játékokat nem bírja végig ülni Kép. Folyton menni kell valahová (bolhazsák). Csip-csip csókában az első sor után jön a hess-hess-hess (mármint a kezével már csinálja is) aztán megy tovább.
Nekünk is ilyen Tescos poharaink vannak Kép. Nagyon szereti őket, de mire megtalálom esténként mindet...

Csics
Peti nagyon aranyos, látom tetszett neki a buli

Én is felteszek néhány új fotót az albumunkba. (dec8-Hanna babája)

Üdv
dec8
dec8

Sziasztok!

Bár bent vagyok a táblázatban eddig csak egyszer kétszer írtam, de ha nem gond akkor mostanában megpróbálok többször írni.
Zsuzsával már levelezünk egy másik topicban őt már ismerem személyesen is.

Csics
Lehet, hogy a papírtépdesés nem tűnik túl "értelmesnek" de nagyon hasznos, nekünk még amikor a gekkoba jártunk néhányszor, ajánlották is.

Magdi
Az én kislányom is Nóra, csak mi fiatalabbak vagyunk pár hónappal(8 hónapos)
Én is úgy tudom, hogy az a legjobb ha mezítláb mászkál. És az sem gond ha lábújjhegyen megy.

Mennem kell, mert a nagyfiam nem akar lefeküdni

Sziasztok
Kata
Katalin

Kangi!

Fogalmam sincs rólaKép, miért mondják. Mondjuk tudok olyan eshetöséget, amikor lehet oka annak, hogy abbahagyja valaki:
- gond a terhesség körül: vérzés, fenyegetö vetélés, görcsök (nem méhösszehúzódások, hanem annál komolyabb), és talán akkor is, ha az elözö terhességgel ilyen gondok voltak
- ha indokolt olyan gyógyszert szedni a terhesség miatt, amivel nem szoptathat (pl. ilyen lehet a progszeteronpótlásra (sárgatesthormon) használt gyógyszerek)
- szoptatás és terhesség együtt nagyon megterhelö az anyai szervezetnek, mert ilyekor a sorrend: baba, szoptatás és csak utána az anyai szervezet. Ha az anyja már egyébként is sovány, alultáplált, vagy nem tudja biztositani a megfelelö tápanyag és vitaminutánpótlást, akkor lehet, hogy a saját érdekében érdemes felfüggesztenie a szopit.
De egy egészséges terhességnél, ha az anyja és a szopis is akarja, akkor nyugodtan lehet folytatni. Állitólag a babák egy része a terhesség alatt valamikor magától is abbahagyja: 1. az elején, amikor megváltozik a tej ize 2. a 4 hónap könyékén, amikor csökken és átalakul. Ha már nem pár hónapos a baba, amikor teherbeesik a mama, akkor egyébként is közbeeshet az elválasztódás idöszaka. De ismerek olyan esetet is, ahol végig szopizott a kicsi (még a szülés elött is szinte közvetlenül), aztán az újszülöttel együtt tandem is.
Én nem fogom abbahagyni a szopitKépKép, ha Nátán akarja még...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lányok,
ma én is kicsit kiakadtam "életem párjára". Már több, mit másfél hónapja megbeszéltük, hogy most van pár munkám, ami kb két hét, de az reggeltől estig... Megbeszéltük, hogy ezalatt őneki kell itthon helytállni.
Ma jövök haza egész napi kegyetlen meló után, és a következő kép fogad: az asztalon piszkos tányér, morzsahegyek, üres üveg, a mosogatóban evőeszközök, tányérok, (van mosogatógép, csak bele kéne rakni a cuccokat),a fürdőszobában a kiskád nincs elrakva, benne a már rég kihűlt fürdővíz, benne ázik szivacs, a nagyszobában odakészítettem előző nap a vasalnivalót a deszkára, az én uram meg lazán rászórta a szennyes ruháját a tiszta ruha tetejére, a gyerek a szobában üvölt, apuka meg angyali nyugalommal ül a számítógép előtt és PASSZIÁNSZOZIK !!!!!!!!
A drága, meg mikor elmondom, hogy mi itt a probléma, aszondja nekem, hogy gyorsan menjek vacsorázni, mert a fogyókúrától már neurotikus vagyok! Hát ilyenkor MEGŐRÜLÖK!
Sajnos a mai nem egyedi eset, úgyhogy hamarosan tényleg neurotikus leszek....

NA jó, lenyugszom kicsit...

Kataa!
Akkor találkozhatunk a Madáchban! Jó Neked, hogy meg tudod nézni, én képtelen vagyok jegyet szerezni a hugoméknak, pedig én ott dolgozom!
Egyébként brácsázom, és kábé középen ültem az első sorban.

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok!

Lányok, a mail címemre ömlenek a vírusos levelek, nem nyitopm meg őket így nem csinálnak semmit, de ma kb 20-at kaptamKép Nálatok nincs ilyen? merta férjem felhívtam, aki irónikusan megjegyezte hogy ez a vége a nagy levelezésnek. De én nem hiszem hogy a babnetről szereznék a mail címem. Viszont a férjem meil címére nem jön semmi. nyugtassatok meg hogy nem a babanet. Még egy lev listán vagyok fent, még régről, egy tengerimalacoson, de arról több hete nem jött egy darab leveél sem, nem hiszem hogy az lenne a bűnös. De akkor mi?

Ja, nekünk is TESCO-s építőnk vanKép 800 Ft volt ha jól emlékszem.

kataa!

Képzeld ma az Árkádban voltam és megszokásból bekukkantottam a játékboltba (nem vettem semmitKép) és tele vanank fisher price játékkal. (de olyna ninsc nekik mint nekünk meg Alexnak, sőt az a csillagos sincs), és van az a toliga nekik, hát képzeld majd leültem 16000 Ft. tewgnap láttam neten 32 dollár. Miért lesz dupla ennyi mire idejut???

manó

KépKép
manó

Lányok baj van! A friss babákban már nagyon sokan kapják a vírusos maileket. Vigyázzatok!

manó

KépKép
manó

iancsa,
Hát igen, a pasik... Kép

Terhesség+szopi: én azt hiszem, nem kockáztatnám meg szoptatva belevágni egy újabb terhességbe - ez az egy jó van abban, hogy Solymi elválasztotta magát. Mostanában két esetet is hallottam - az egyik lány elvetélt (persze nem biztos, hogy a szoptatástól), a másiknak pedig be kellett feküdnie a kórházba, és persze azonnal abbahagyni a szopit, vérzés miatt...

Dec8, Magdi,
Én mindig olvasni akarok Solyminak, de egy-két versike után garantáltan kitépi a kezemből a könyvet, és olyankor fejből kell folytatnom Kép

Solymi nagyon-nagyon aranyos, olyan, mint egy kis cica. Jön-megy, kacarászik, gügyög, lehet dögönyözni - imádom....

Zita
parazita

Sziasztok

Alex ma ugy dontott hogy reszereol nincs visszalavas,ugyhogy reszunrolm ar 6-kor riado volt.Enne ka elonye abban van hogy mar megy a mosogep: )))

Mano
Emma akkor behozta a tegnapit : )Ja persze ,csakhat egy ilyen fogorvoshoz jaras mindig tobb turas es meg faj is : (Ja es a vegen meg fizetni is kell : ))
Ma mi is veszunk ilyen jatekot a Tescoban : )
Szoval 32 Usd,hat meg mindig olcsobb mint a Tommy.
Es voltak egyebket jo es elfogadhato aru FP-k ?

Csics
Uyeretettem hogy 1 eves koru tan erdekli majd az hogy anya jatszon vele huzamosabb ideig.Egyenlore meg megy a vilag felfedezes.Nalunk most az a slager hogy kiul az ajtoba,a racs moge es dumal ki az udvarra ; ))

Fkata
Persze gyere csak,meg az elso napokban irogattun kegyutt is.Gondolom ket gyerkoc mellett mar nem mindig online az ember ;))
En is iugy tudom hogya papirtepkedes fejleszti a kezugyesseget valamilyen szinten.

Iancsa
Teljesen igazad volt hogy kiakadtal.A ferfiak hajlamosak azt gondolni hogy a gyrekevigyazas kimerul csak ebben az egy tevekenysegben.Azt hiszem olvastam valahol hogya nok agya olyan hogy kepesek egyszerre tobb dologra is koncentralni.Hat a ferfiak nem: )))
Persze talakozzunk majd.Egy kollegeanom nagyon jo baratja a ott dolgozik,igy lesz nekunk is jegyunk.: ))
Talan a fougyelo es K Gabornak hivjak.Biztos ismered .

Parazita
Hat ezzel mi is igy vagyunk,nincs turelme meg a mesekhez.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Zita!

Ilyen elöfordulhat egyébként isKépKép, egyáltalán nem biztos, hogy a szopi miatt volt. Ezért is irtam, hogy ha valakinél korábban ilyen gond volt, ott nagyon kell figyelni. Nekem már volt két teljesen problémamentes terhességem (még hányingerem sem volt), én bele merek vágni szoptatva is a harmadikba. De ez nem azt jelenti, hogy mindenkinél mindenáron ragaszkodni kell a szopi folytatásához. Csak azt szerettem volna megmutatni, hogy az a tévhit, hogy mindenkinél terhesen azonnal abba kell ahgyni aszopit, igy ilyen formában nem állja meg a helyét.
Egyébként találtam az LLL oldalán is ehhez kacsolódó cikket:
Szoptatás és várandósság

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

iancsa: volt egy barátnöm, aki azt csinálta, hogy _nem csinált semmit_. És mikor már a férje nem tudott miböl enni, inni, nem volt tiszta gatyája, akkor észbe kapott, hogy tán neki is kéne csinálni valamit, mert az asszony nem cseléd ám. És akkor a csaj még nem is dolgozott.
Az én férjem pl. nagyon sokat dolgozik (sokszor este 9-10-ig is bent van), de én akkor is elvárom hogy segitsen, ha mást nem, akkor legalább annyit, hogy a koszos zokniját a szennyestartóba dobja.

Magdi: sziaKép Irjál nyugodtan, itt csupa kedves emberrel fogsz találkozni (mint pl. énKépKép)
Juli ma mászott fel elöször a fotelbe egyedül. Édes volt ahogy gebeszkedett. Mondjuk ö már régóta le tud mászni, mert azt gyakoroltuk. Szerintem te is tanitsd meg, és akkor nem fogod majd annyira félteni.
Amikor strandon voltunk, mindenki hülyének nézett, hogy a lépcsözö gyerekemet tanitottam lemászni. De aztán látszik h. bevált az ötlet, mert már simán lemegy egy csomó helyen, lassan reflex lesz nála.

Értelmes játékok: egyetértek FKatával. Lehet hogy nekünk nem tünik értelmesnek amit ök játszanak (söt sokszor idegesitö- pl. a kopácsolás), de mindegyik fejleszt valamilyenkészséget, képességet. A papirtépkedés, a ki-be pakolás a kézügyességet fejleszti nagyon jól.
Amúgy meg azzal vitatkoznék hogy nem tudnak játszani pl. az épitöjátékokkal, mert Juli baromi jól eljátszik a Duploval. Ált. nem rendeltetésszerüen (legalábbis amit mi annak gondolunk), de autókázik (berreg is hozzá), ráteszi a kockákat egymásra, beülteti a babákat, stb. Szóval ha nem adjuk meg nekik a lehetöséget az "értelmes" játékra, akkor sose fognak "értelmesen" játszani. Én úgy vettem észre, hogy már nagyon korán megvan bennük az érdeklödés, és akkor is foglalkoznak a játékkal, ha még nem tudják mire való. De majd rájönnek, nem kell siettetni.
Nekünk IKEÁs épitönk van, Juli nagyon szereti. Amúgy a bnöm kislánya, aki Julival egyidös, már épit tornyot belöle.

Kangi: (tandem)szopi ügyben egyetértek Besztivel.

Beszti: az ágyat nem bontottam ki amióta hazaértünk, de nagyon remélem hogy semmi baja sem lettKép

Az én lányom tegnap elöször motorozottKép Az apja felültette, és jól leér a lába. Nem is gondoltam volna, hogy ekkorát nött. Aztán tolatott hátrafeléKépKép
Ma reggel meg felmászott a fotelbe hintázni (olyan IKEÁs, aminek olyan hajlitott a lába), és tök nagyonkat rötyögött.
Aztán reggelre náthás lett, nem tudom mi lesz belöle...

Na, befejezem, mert tegnap a férjemmel vacsorázni voltunk, utána meg Gyürük urát néztünk, úgyhogy kicsit álmos vagyok.

zsani
zsani

Kataa
Hát ez az, a gyerkőcöt azért el akarom engedni, hagy mászkáljon, szóval kutyakakis hely nem jöhet szóba

Magdi
Dodesz kedvenc építőse nem kocka, hanem egymásba v. egymásra pakolható poharak. Ezekkel még homokozni és vízben játszani is lehet, szóval szerintem nagyon praktikus. Akár rossmannban, akár hyperes játékpolcokon, szóval mindenütt ott van.Kép

hehehe
közben látom, mindenkinek ilyen poharai vannak - csak én nem akarom a cégemet reklámozni, de látom eddig mindenki onnan vette KépKépKép

rit és dodo

rit

anemona7

Rit!

iegn, mi is tőled vettük az ötletet a poharas játékra méga Margit szigei mini talin, és nagyon bejönnek.
Ma meg kapott Emam egy tricikli-motort. olyan műanyag, van pedálja is meg lábbal is lehet hajtani. Pedig nem akrtunk neki venni, csak lementünk anyukámmal közértbeKép de olyan szupi, tök stabilnak néz ki, és nagy öblös, magas háttámlás ülése van, hogy megvettük neki.Kép Ebben a hónapban annyi játékot kapott hogy szörnyű, és még a kerezstelő is a nyakunkon van. Szeptemberben nem kap semmitKép ja, amúgy nagyon tetszik neki a dudája de természetesen még nem tud vele motorozni, gondolom majd 1 éves kora után.Addig elspájzoljuk valahová.

Manó

KépKép
manó

zsani!

Emma is imád duplóval játszani. na, ő sem rendeltetésszerűen, de ez nem baj. sokáig elszöszmötöl vele. Kedvencei a kocsi és a figurák. De pl már ő is beteszi a babát az ágyába. Ki meg aztánmindnet kivezs, pl emberkét a kocsibólKép Hiába mondom hogy most oviba viszi a babát az apuka, vigyorogva kitépiKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok
Magdi
a képeket a Fotoalbumba lehet megnézni .

Dec8
én általában rögtön összeszedem öket hogy ne legyen szanaszét és ne esek el benük meg hogy mindegyik meglegyen és lehesen játszani velük Kép

Kata
a papirtépkedésel nincs gondom csak azal hogy a fiam meg is szereti enni a papirt igy ahogy meglátom hogy enné a papirt már veszem is el töle de hacsak tépkedi a reklám ujságokat akor hagyom nála .Mi kicsikorátol megengetük hogy a reklámujságokal játszon ha nem eszi meg öket mert szereti a hangjukat ahogy zörög-csörög papirzacsko is az övé lehet csak ne egye meg mert akor elveszem azonal töle Kép.

Mano
mond meg a párodnak hogy nem a sok levelezéstöl kapsz sok virusos levelet és nem a Babanetröl hanem ez egy ujfalyta virus ami tegnap este aktiválodot és idökorlátos és bárki kaphat ilyet neve is van enek a gonosz virusnak Sobig.f bövebb infot az origon találsz olvasd el szerintem érdemes .

Zsani
inét látszik nincs 2 egyforma gyerek Kép van amelyik már tudjátszani a duplokal és van amelyik nem .

Pusz Csics és petike
csics

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?