Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


Orrdugulás, ha nem vészes sterimar, v. fluimare, v. anyatej orrbacsepp!!!! kis idő után porszívózás. Csipus szemre is bejön az anyatej, nem akartam elhinni, de miután a takonykodásunk és csipásságunk nem akart múlni, hát kipróbáltam. A szemcsepp helyett ezermilliószor jobb!!!!!!!!!
Ha nagyon dugattyús a nózi, akkor mindenképp hatóanyagos, nasivin saft 0,01%, vagy amborbenés orrcsepp.
Nekem már a könyökömön jön ki az orr .szüttyögés :twisted:

Anika Utólag is bizti megkapod, nekem az elsőnél is későn kezdtük, Balázsnál meg még semmit nem intéztünk :roll:

Tusimi!!!! éljen, pusszancs jó tetted hogy eltetted, akkor vedd elő,ha az édibébid nyugtalanka:-))))

Viki!!! gratula, én is várom már megint a csomagunkat, mert csak büdi pukkancs van már megint:-(

Babuci, édi vagy, én is mindíg a megoldás kerestem arra, hogy a Barni egyedül aludjon el, és aludjon egész éjszaka:-) Aztán rá kellett jönöm, hogy ez nem így műűűkszik!!!!! Van jóalvó, és rosszalvó:-) A ritkább persze azok akik átalusszák az éjszakát.
A táp tényleg később szívódik fel, tovább bírják, mint az anyatej, ami sokkal hamarabb megemésztődik. Viszont ennek ellenére vannak ügyi babók, akik így is jól alszanak.
Nekem néhány napja 1/211-kor elalszik magától kiságyban, és reggel 5-6 között kel. De látod én balga már megint itt vagyok, csak éppen fejtem eddig, mert most mentek el a vendégek, és nem merem nem kifejni, nehogy megint elkapjon a tejláz. És persze lecsilocsi csak nem hagyom ki hogy írjak :wink:
Szóval légy csak nyugodt, és altasd úúúgy a babód ahogy neki jó!!! Az én Barnim is ilyen volt, a vállamon aludt el vagy cicin, vagy babkocsiban ringatva. Balázs meg egészen más, pedig mindent ugyanúgy csinálok!!!!! :lol: :lol: :lol: Furi is hogy nem kell altatni:-)
De jön még kutyára kamion, a jóbabók elromolhatnak, a rosszak megjavulhatnak. Úgyhogy én semmiben nem reménykedem, olyan amilyen, ha kell akkor kelek, ha nem akkor nem, én már tudom, hogy egyszer mindenkinek eljön az ideje!!!! :wink:

Hozzátápi, ha ilyen tercsárda leszek, akkor 6-7 hó között kezdünk hamizni. Mivel Barninál már 5,5hósan kezdtem, hogy bizti azért nem alszik mert este éhes... persze egy fitty fenét. Én először tejpépet adtam, és persze hogy akkor sem aludt, sőt jobban ha üresebb volt a hasa.
Viszont ha kinlódni fogunk a kaksival akkor kezdem a gyümit. Barninál ha tudom hogy javul a helyzet tőle, akkor hamarabb adtam volna.
Manó jól csináltad, ez tetszik, asszem ez lesz nekem is az első, ha nagyszorulásunk lesz:-))))

Dyt, Dylkai annyira szépek a Ti babóitok is. Apinak mutattam is!!! kel nekem is egy ilyen kislány!!!! Már kezdem unni, hogy úgy dicsérgeti a fiam, hogy "annyira szép, mint egy kislány""" Pedig nem sztem tök látszik ,hgoy egy igazi férfi:-)))) Az egy dolog, hogy lánynak készült:-)
Na már nem tom mihez akartam hozzá szólni még, de lehet eldugulok.
Anyum jön reggel hétre és ki kell slisszolnom érte az állomásra.
Szép álmokat, gondolom mindenki az igazak álmát alusssza!!!! ugye bébik!!!!!!!!!!!! :wink:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja és nyálzás. :-)
Ha nyugtalanka nagyon akkkor érdemes megnézni a torkocskát:-) éN jártam úgy egy párszor, hogy jajj bizti fog, azért nyálzik, persze a torka volt piros és nem tudott rendesen nyelni.
Balázs is nyálzott, és a torka volt piros, de végre jól vannak, azért még vasárnapig kapják az antibiotikumot.
Egyébként a fogzás is elkezdődhet ilyen hamar, nem kizárt, hogy sokkal előbb nyáladzon. Én örültem hogy későn jött ki a foga 9,5 hósan, mert azok később romlanak:-) no meg nem harapnak:-))) Most jött ki még a 13-14. szóval még van híjjja:-)) ja és legalább a neheze akkor jött amikor már nagyobb volt, és nem kínozta meg nagyon a szemfog. Egyébként minden foggal kínlódtunk. Szóval remélem Balázs is hanyagolja a korai fogzást:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép Barnus 3 hósan Kép Balázs 2hósan

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 

 
 

Ez csak egy kis érdekesség számomra:-)) Barni egy igazi puffancs volt, és Balázs aki elméletileg 53 cm-rrel született, az 57 Barnihoz képest sokkal hamarabb hordja a kedvenc pöttyös rucikám.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Tusi! 0 tényleg. Napi négy litert iszok elosztva. Folyadékkal tuti nincs gond. Most raktam le és csak este és éjjel kap tápot. Éjjel már van egy kicsi, akkor hozzátáplálom. És nagy újság van, mert tegnap este volt 80ml tejem, csak 75ml tápi kellett.
Nyáladzás van már, de még csak kicsi. Apja már ettől is kivan. Folyton törölgeti az állát, ha kimegy egy csepp. Nem mondom neki, hogy majd egy hónap múlva lássa meg mi lesz…
Bogen! Orrdugulásra pár csepp anyatej, aztán kiszívni. Jó még a nasivin.

Kép
nyafi
 
 


barnusanyus..olyan édesek a babóóóóóóóók abban a pötyis ruciban!!!! és igaziiiiiii legények!!!!!!!! :D

húúúúúúúúha a nyáladzás lehet torokfájástól?

a terhességi gyermwekágyi segélyt én már megkaptam karácsony előtt intéte a melóhelyem és igen visszamenőleg is odaadják..én szerintem melóhely függő, hogy ki mikor kapja, de ne aggódj, már lasssan itt az ideje, biztos megkapja mindenki..

igaz valóban, hogy egy kisbabánál bármi bármikor bármitől megváltozhat....én babám már jó ideje átalussza az éjszakát, de nem felejtem el az előtte lévő egy borzasztó zombi hetet sem, amikor reggel 7-ig volt fönnt alvás nélkül éjféltől :cry: ..szóval minden este kíváncsi vagyok, hogy vajon átalussza e aznap az éjszakát, mert csak akkor hiszem el, ha reggel felébredtem és tényleg átaludta...egyelőre nincs gond..lekopogom

köszi a fotóra a reagálásokat, arik vagytok, bonitám így szeret aludni mióta megszületett, a kezei ahogy látszik a fotón, először alig akartam hinni a szememnek, mint egy felnőtt, és ébredésnél így nyújtózkodik is :D tök édi, annyiraaaaaaaaaa szereteeeeeeeem

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Én nem vettem észre hogy ha tápot eszik tovább aludna mint ha tejet. Nekem Berti pl múlt héten, sőt már előtte is átaludta, kb 11-12-től reggel 8-9-ig. Erre most 2 napig felkelt 1/2 7-kor, tehát már csak kb 6,5-7 órát aludt, ma meg reggel 1/2 5-kor kelt és evett egy jó agadot. Hirtelem azt hittem hogy reggel van, de aaztán rájöttem hogy csak változtatott a fiatal úr. :D

Kenguru: Én alacsony vagyok, a gyerekeim hosszúak, szóval Emmával még próbálkoztam de már 3 hósan verte a térdem a lába ha léptem. Így most nincs is kengurum. Van egy kerekes hordozóm azzal megyünk ha buszozni kell, kb fél éves korától meg megy a sport babakocsimba ami 4,5 kiló és Emmával is imádtam.

Orrszívás: én majdnem mindne nap porszívózom Bert orrát mert sokat bukik és tele lesz az orra mindíg. De nem náthás. Cska ha van benne fika akkor nem tud szopni rendesen. Ha náthás is akkor tényleg tengervizes orrspray és orrszívós porszívóval, a többi semmit sem ér.

Tusimi!

Hajrá mérleg nélküliség:)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Banyus! Te hajnalban is a gép előtt ülsz? A férjemmel azt beszéltük, hogy te biztos olyan gyorsan gépelsz, mint ahogy gondolkodsz, nyílván a lábujjaidat is használod... :D A dalmatás ruci szuper, kérem postán elküldeni, ha már Balázs is kinőtte.

Nyafi! Te mit csinálsz hajnali ötkor a gépe előtt?!!! Nézzenek oda...
80ml után még 75 ml-t benyal Abigél?! :shock: Hát van étvágya, mit ne mondjak, így már nem csoda, hogy estére elfogy a tejed, mennyit ehet nap közben?... Hány kiló most és mennyivel született?

Dyt! Tündéri Bonita. Hiába az én lányos szívem, tuti irígykednék ha fiam volna. Zitu is így alszik sokszor, és Bonitának is édes kis csuklója van, azt szoktam puszilgatni.

Csajok kibírtam mérleg nélkül és annyira jó volt! Mondtam is az előbb a férjemnek, hogy most az előző etetésnél sem ehetett túl sokat (éreztem a cicimen), de elégedett arcot vágott, és csak ez számít, nem? Áldott tudatlanság! Viszont a megszokot hajnali 3-4 órai kelés helyett fölkelt Zitu 1-kor... Nem hittem a szememnek, amikor az órára néztem. Remélem nem lesz belőle rendszer, vagy hátha csak fejlődési ugrás ez. Bár olyan szempontból jó, hogy így többször és többet eszik a kincsem.
Én is teszek föl képet a királylányról az enyémet is dícsérjétek! Szerintetek látszik rajta, hogy kislány? Én néha fiúsnak látom.
Kép Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


fejek

Kép
nyafi
 
 


fejek

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Tusimi
Nagyon aranyos Zita. :) Hasonlít rád!
Ma én sem mértem egyszer sem Aport. Az előző etetés úgy zajlott, hogy mindketten aludtunk közben, majd másodszori nekifutáskor is alvás lett belőle. Fogalmam sincs mennyit evett, de elégedettnek tűnik. :)

Köszönöm a TGYÁS-ra a választ. Remélem a jövő héten már megérkezik.
Barnusanyus: úgy tudom 180 napon belül el kell intézni. Ki ne fussatok az időből. Az anyasági támogatásnak biztos ez a határideje. Én azt múlt héten adtam postára.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok lányok!

Anita: kenguruban van a Chiccos amit írtam, hogy fekszik benne Hanna. Nagyon szuper és egyáltalán nem bántja a gerincét, hiszen egyenesen fekszik.

Tusimi! Szupeeer!! Ügyes vagy, csak így tovább!!!! :) :) :)

Velünk az van, hogy reggel voltunk dokibácsinál. A nyáladzásra és ökölszopira jó volt a tippem, tényleg jön a fogica. Mármint az állkapocs-csontból nő ki a fogcsíra már és ezt is érzik. Mondtam neki, hogy tegnap egy picike Panadol baby szirupot adtam neki, amitől megnyugodott, mondta, hogy ilyen esetekben ha látom, hogy emiatt nyűgi, akkor nyugodtan!!

Másik dolog. Két hét alatt 4720 g-ról 4890 g-ra hízott csak Hanna. Ez csak 170 g két hét alatt, ugyhogy most esténként kell egy kis hozzátáplálást csinálnom kiskanállal. Mondta, hogy alapesetben az anyatejcsi legyen, de utána kínáljam meg uccsó etetésnél tápszerrel kiskanállal. Amennyit eszik, annyit. De még így is azt mondta, hogy csak hetente mérjem és ne merjek idegeskedni ezen, ilyen van. Hízik, csak most nem olyan ütemben.

MEg még azt is mondta, ahogy hallgatta a mellkasát, hogy hall egy kis vashiányos zörejt, ugyhogy most vasat kell csöppentenem neki napi 2x3 cseppet 3 hétig. Erre azt mondta, hogy azért van, mert ilyenkor már (60-70 nappal születés után) a babók szervezetéből kimegy már az anyai vörösvérsejt, így fellép egy kis vérszegénység amit így pótolunk.

Ugyhogy összességében minden okés, csak belépünk a tápisokhoz féllábbal :) :) :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Kép már úúúúgy mosolyog a kis édes

az én babám vérszegény (volt) szülés után vettek vért tőle, onnan tudom...de ő nem kapott rá semmit...csak annyit mondtak, hogy vérszegény..szerintetek akkor most mi van? a gyerekdoki sem mondott semmit...

Kép
dyt
 
 


tusimi

tök édes a babó és milyen okosan nééééééz

Kép
dyt
 
 


Dyt, és mindenki!
Minden baba annyira, de annyira édes, tegyetek fel sok-sok képet! MÉg-még-még!!!!

Tusimusi,
aranyos Zita is nagyon!! És látszik, hogy kislány, főleg a szemén, meg a hosszú csábos szempilláin... :lol: Dorkának is ilyen hosszú, csábos szempillái vannak! Nagyon jó a kép, amin együtt vagytok!!!

Barnusanyus,

édi a kiskutyus ruci! De hát kutyásoknak kutyás ruci dukál... :lol: :D :wink:
Tök jó így látni mindkét gyereken ugyanazt a rugit!

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Apor :)


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Jó reggelt!

Nagyon aranyos Apor baba! :lol: Úgy látom, nagyon tetszik nkei a játéka! :wink:

TÉnyleg, nálatok még mindig kékesszürkés a babák szeme? (ugye a legtöbb baba ilyen szemmel születik, bár én a kórházban láttam zöldszemű bébit is...). Kíváncsi vagyok, milyen színű lesz a szeme!
Az tényleg csak több hónapos korára derül ki? :?:

Képzeljétek, ma tök sokat aludt Dorka!
Már tegnap is hajnal 4 óra után ébredt, pedig eddig 3 körül szokott mindig.
Aztán ma meg este 9-től aludt hajnal 4:50 ig!!! Az majdnem 8 óra!!!!! Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy napközben nem sokat szunyált tegnap...de akkor is, ez olyan jó!!! :) :) Aztán visszaaludt kajcsi után, és 8 után ébredt megint. Már rég aludtam ilyen sokat!!! :D

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


a bonita szeme sötét zöld, és a szélén van egy sötétkék vékony csík. születése óta ilyen színű a szeme..én szerintem babafüggő..

szerintetek az ágy fölötti zenés forgós micsodát meddig nézheti a baba, főleg úgy, amikor forog???? most ez lehet hülye kérdés, de a bonitánkat leköti 1 óránál is jóval tovább, amikor mozog főleg akkor, de álló formában is...nem fog elszédülni, ha túl sokáig forog? jaj ez olyan bután hangzik, de muszáj volt megkérdeznem...

a ti babáitoknak is gyorsan nő a körme??? legalábbis nekem gyorsnak tűnik, nagy nehezn múlt héten levágtam, erre most már megin tolyan nagy...

szerintem az a jó, ha napközben sokat van fent, és akkor éjjel majd jó nagyot alszik, nálunk ez a szokás egy jó ideje, napközban alig alszik néha-néha fél órákat max, de többször 2 kaja között semmit egyáltalán...jól lefárasztja magát, sokat játszik..és estére elfárad..

tudjátok van az a pihenőszék, ami 3 fokozatra állítható, nekünk a középsőn van, azt szereti..és aban alszik éjjel, napközben szereti a kiságyat, játszik benne.de este ott alszik el, a kiságyban sír, akkor kiveszsük, abba tesszük, megringatjuk 3-szior és alszik reggel 6-ig...ez nem baaaaaaaaj? mármint az, hiogy nem vízszintben alszik éjjel...

Kép
dyt
 
 


Jó reggelt!

Dylkai
Nekünk is könnyű éjszakánk volt. Most sírdogált, de elaludt apa kezében. :)
Apor szeme a pupilla körül elkezdett barnulni. Úgy tudom, hogy fél éves korukig alakulhat.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


ja még valami, a szoba hőmérséklete, azt írja-mondja mindneki, hogy 20-23 maximum..no a mi babánk olyan fázós, mint mi..nálunk 25 fok van a lakásban és még be is takarom egy pléddel, mert tüsszent egyet mindig, ha nincs betakarva, azaz ha fázik - pont mint apucikája :D

mit gondoltok erről?

Kép
dyt
 
 


ma vagyuuuuuuuuunk két hónapooosak!!!!!!!!!!!!!!!! ilyenkor már bent szenvedtem régóta a kórházban, ma egész nap nosztalgiázom :D

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Dyt
Szerintem, ha nincs terhelve a gerince, akkor nem baj, hogy a pihenőszékben alszik. Azért kérdezd meg a védőnőt.

Nálunk is 25 fok van, mert Apor is fázik alacsonyabb hőmérsékleten. Néha 23, olyankor vastagabb takaróval kell betakarni, 25 fokban nekünk is kell vékony takaró.

Dylkai
Köszi, :) Igen, tetszik neki, de maximum 20 perc alatt megunja, nem úgy, mint Dyt babája. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Fluimare nekünk nagyon bejött, azonnal hat!
Babám szeme szürkészöld még mindig, én is nagyon várom, hogy megtudjam milyen lesz igazából!
TGYÁS-t én még szülés előtt igényeltem 1 hónappal, szülés után hiánypótoltunk... már azóta rendesen kapom, minden hónap 15-e körül az előző havit, mi már megkaptuk az egyszeri anyaságit is rég, meg a CSP is jön rendesen!
Szerintem akinek gondja van vele mindenképp járjon utána, bár rendezik visszamenőleg, az tuti... :wink:

Kép
bogen
 
 


befujjátok és utána azonnal lehet szívni? fluimaret és társait?

Kép
nyafi
 
 


Dyt,

szerintem ilyen pici babáknak nem túl jó, ha "ülve" alszik, nem tesz jót a gerincének!
Mi amikor voltunk uh-n az ortopédián, pont ott mondta a doki, hogy nekik még úgy a legjobb, ha fekszenek, meg hogy ez az autós bébi-ülés sem túl jó, amíg nagyon kicsik!
Mi is majd akarunk venni neki egy háti hordozót, mert nagyon sokat jártunk túrázni, és a picivel is akarunk majd menni, de fél éves kor előtt azt sem ajánlják, pont amiatt, mert még nem tudja úgy tartani magát a baba, és árt a gerincének az ültetés.
Nem tudod átrakni Bonitát óvatosan a kiságyába, amikor már elaludt?

A mi babánk meg nem szereti a játszószőnyegét!!! :shock: :shock: :cry: Már vagy 4-5x próbáltam rátenni, meg mutogatni, hogy micsoda klassz kis állatok lógnak rajta...stb. de passzívan bámulja őket. Pedig tök jó színesek... kell is neki a drága játék...!!! :cry:

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Dyt
Szerintem sem jó, hogy félig ülve alszik Bonita, mert a hátizma még gyenge, és terheli a gerincét. Meg, ha belegondolsz, mindennek megvan a maga rendje, és helye, mi sem a fotelban alszunk éjszaka, szerintem a kisbabának is a saját ágyában kell aludni éjszaka. Ez az én véleményem persze, ilyen dolgokban elég vaskalapos vagyok.

Múlt héten vágtag a körmét?!!! :shock: Én kb. 3-4 naponta vágom Zitunak, nem elég hetente egyszer, nagyon gyorsan nő nekik gondolom azért mert nem koptatják még.

Hagy kérdezzem már meg, hogy mit jelent nálatok a játék? A többiek véleménye is érdekel. Néha kicsit gondban vagyok, hogy mivel lehet lefoglalni a körforgón kívül (bár Zitu nem nézi egy órát, 5-10 perc múlva már unja). Én beszélek neki, tornáztatom, csörgözők- bár ez utóbbi nem igazán érdekli még, meg néha énekelnék is, de a kis nyavajás olyankor elkezd bőgni... :D Szóval hogyan lehet aktívan lefoglalni a kis manót?

Zitunak is szürkéskék a szeme...én balga meg azt hittem ez egyedi, és más babának csak simán kék. Kár, pedig már úgy beleéltem magam, hogy neki ilyen marad, annyira szép neki, és olyan gyönyörűen csillog. Mikor alakul ki a végleges szemszín?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Jajj, nagyon cukik a babókák!!! Küldhetnétek többet, Barni is imádja nézegetni:-)))))

Tusimi: :lol: :lol: :lol: a lábujjamat nem használom, csak a 10 ujjamat vakon:-)))) annyira nevettem ma Barnuson, mindent leutánoz, és azt néztem, hogy 10 ujjal üti a számológépem:-))))

Nyafi, egy kicsit hagy hogy feloldja a cuccot, én 10-15 percet szoktam várni a spray után, és leszívás után szoktam hatóanyagost csöppenteni.

Én is aggódtam a gerince miatt, de volt egy idő, hogy csak az autósülésben akart aludni, tettem bele kispránát, és hatalmasakat durmizott. Imádja ezt a magzat pózt.:-) Kérdeztem a védőnénit, és mondta, hogy nem gáz. Hát nem tudom, sztem. függ attól hogy mekkora egy ülésnek, v. pihiszéknek a dőlésszöge. Pl. Manóéké szerintem tuti nem bántja a gerincet. Nekem sokat van hordozóba, mert egyszerűbb ide oda tenni ahol vagyok. Barni biztos helyeket kell találni:-) Tegnap előtt kitalálta, hogy kiborítja a hordozóból öcsit :evil: mire oda értem az ágyhoz, már nem sokon múlott, hogy átboruljon arcal az ágyra, hát alig kaptam szívinfarktust, hogy Bazsi fejen áll :twisted: Tuti Ő akart bele ülni, mert egyébként soha nem bántaná, vagy ilyesmi. Mindíg olyan finoman nyúl hozzá. De hát gondolta vhogy szabaddá kéne tenni a hordozót :roll: Jajjj, de nem uncsi az élet velük :lol: :lol:
Na meg most nagyon imádja a nagypárnát, pár este azon aludt. Nagy puha párna, a tollat középen kisimítom, és oda teszem a kis vacokba, és már alszik is. Simán leteszem kiságyba mostmár nem is jó!!!!! Holnaptól napközben is kipóbálom, hátha... az mégis csak jobb:-)))

Köröm: Na ez nagy korban sem kopik:-), Barninak is legalább hetente 1*még kell vágni :( Annyi körmöt vágok, hogy csuda, álmomban felköltenének is menne, csukott szemmel... ja, mert a kiskutyák körmeit is állandóan vágni kell:-))))))))

Szem: Én is úgy tudom, hogy 6 hónapos korra alakul ki, és a legtöbb babónak szürkéskék a szeme. Barninak ilyenkor már olyan seszínű volt_:-))) mivel végül szép barna lett mint apáé, viszont Balázsnak talán olyan kék szeme lesz , mint nekem.-)))

NÁlunk is legalább 23 fok van, annál kevesebben én fázom:-)

Lizoka??? merrre vagy??? Nálunk is mindíg minden elromlik. Nekem csak szétesik a mosogatógépem eleje, a tv elromlott, 3 hét után megjavították, erre bedöglött a mosógépem!!! és ez már a 3. mosógépem. Holnap remélem jön az ürge megjavítani, mert akkora kupac szennyesem van, hogy jövőre sem fogom kimosni :evil:

Na megyek pancsizni, aztán remélem még alszanak a kis ördögeim:-))))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Berti még horpaszt, gondolam benézek:) tegnap vendégségben voltunk és jól kifáradt mert ott csak kézben aludt.
Így éjfél óta alszik :lol:

Pihenőszék: Mint írtamnekem Emma ababn nőtt fel, nappal csak abban aludt kb 1,5 éves koráig. Nem lett baja. Én is aggódtam a gerincéért de egyszerűen mindnehol máshol üvöltött. csak éjjel aludt a kiságyban. és hát ha ezt nézzük végülis tökmindegy rggel 8-éjfélig ül a pihi székben vagy éjféltől reggel 8-ig. Szóval én nem mondom hogy ideális de baja nem lesz szerintem. Mondjuk nekünk az a puha hátú volt, abban úgy ül kb mint egy hordozó kendőben. És hát elvileg a hordozó kendőtől sem lesz baja.

Szemszín: Azt mondják 6 hónapos korára alkul ki de Emmának 6 hónaposan még ismán kékesszürke volt és jóval utána barnult be. Szép mogyoróbarna lett, épp mint nekem. Bertinek sokkal világosabb színű a szeme mint Emmáé volt mondjuk, neki lehet kék marad.
De képzeljétek a barátaink kislányának tök kék szeme volt, most lesz 5 éves és most :!: kezdett el változni a szeme, már nem kék :o Szóval ennyi erővel ...

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusimi!

Hát Bertinek egynlőre csak a baby gym és a beszélgetés a játék. Azt imádja ha beszélünk hozz, nagyokat vigyorog. Szerintem ennyi idősen nagyon más még nincs. Örülök hogy ez is érdekli.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Vérszegénység: 2-3 hónaposan élettanilag vésezgények, teljesen normális bizonyos határig. Legalábbis Emmánál ezt mondták nekem, mert ennyi idősen már miatt nézték a vérképét és vérszegény volt de semmit sem kellett a dni. Én nagyon vérszegéyn vagyok és a terhességek alatt meg kritikán aluli vérszegény voltam :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusimi: Szerintem sincs nagyon más játék. Bendő a beszélgetést, vigyorgást nagyon szereti, a tornát meg ha a hordozóban ül, akkor a feje fölött lógó játékot. Kígyóalakú plüss játék, ami a hordozó karjára van rakva, lógnak le róla mindenfélék : pl csillag, kocka, karika alakú cucc, stb. mindez szinesben és különböző mintájú anyagokból. Nagyon szereti.

Barnusanyus: Mi a fenét csinálsz te még fent fél 2kor??? Aludj inkább :)

Szemszín: nálunk a pupillája körül már kezd barnulni.

Hőmérséklet:
Nálunk 20-21 fok van a hálóban, a nappaliban szokott lenni 22. Én 25ben megsülök. Pár hónapja aludtam otthon Anyukámnál a lakótelepen és éjjel fel kellett kelnem kinyitni az ablakot, annyira melegem volt. Teljesen elszoktam már tőle! Pedig hát én is ott laktam egy pár évet és akkor nem éreztem melegnek a lakást :). Szóval szerintem megszokás kérdése, hogy ki mennyire fázós.

Köröm: már hosszú körmökkel született Bendő, úgyhogy kb hetente kétszer vágom azóta. most már a lábujján is kéne, de ahhoz még nem jutottam hozzá.

Barnusanyus: Neked nem élénkültek fel a kutyusok ettől a jó időtől? Nálunk Zira teljesen fel van pörögve, a hidegben csak zombi volt, most meg teljesen élénk, még éjjel is bírt kint aludni.

Kép
vargaviki
 
 


Nyafi: jobban van már Abigél?

Kép
vargaviki
 
 


Segítsetek nekem, hogy lehet a gépemen lévő képet megfelelő méretre kicsinyíteni, hogy itt viszont még "élvezhető" legyen???
Mert amiket felraktam, azt a képfeltöltés.hu-n keresztül töltöttem fel, de úgy meg ugye nagyon picik lettek...
Előre is köszi! :)

Az én Anna babám este 9-kor eszik, 10- fél11-re elalszik és reggel 3/4 8-kor kel! Szerintetek van egyáltalán ilyen, hogy két és fél hónaposan így végigaludja egy bébi az éjjelt? Na nem mintha ez panasz lenne!!! :D :D Nameg napközben persze már szinte semmit se alszik!!!

Kép
bvica
 
 


Hőmérsélklet:Nálunk 21,5 fokra van állítva a kazán, de a gyerekszoba fent van a tetőtérben ott kb egy fokkal melegebb van mint Lent. Szerintem ez szokás kérdéses, régen mi is 25 fokot tartottunk gyerekkoromban és ahhoz voltam szokva, aztán lakótelepre költöztünk és néha 20 fok volt, az első pár évben majd megfagytunk. De most már ha 23-ra felállítom a kazánt mikor Berti fürdik majd megsülünk.

Bvica!

Berti ma végül 10-kor kelt :lol: Szóval van ilyen baba :wink: 10 órát alaudt egyhuzamban. Csak ő éjfltől szeret aludni, ezért kel reggel késöbb. pedig ma már a lányom is ment oviba és reggel bementünk őt ébreszteni, arra sem kelt fel Berti.

A héten rendeltem ebédet, a teletáltól, még cska a levest ettem meg, az kitűnő volt :D Na megyek , anyukám elvitte Bertit sétálni, időmilliomos vagyok 8)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Na, végre sikerült! Most bepótoltam az összes eddigi hiányosságot! :D :D

Kép
bvica
 
 


Sziasztok!

Köszi a hiányolást.Vagyok,csak sosem jutok ide,mire végigolvasom amit írtatok,ébred a fiacskám!

Már 2 nap délután kint tologattam az udvaron kb. fél órát azátn még kinthagytam és aludt 3!!!!!!órát.2 hetes kora óta először.Hasa még mindig fáj.Annyira nehezen kakil előtte egy csomót sír,erőlködik pedig folyékony a széklete. :shock: Meg alig van puki is és naon nehezen jön ki.Még szélcsöveznem kell,mikor már magánkívül tombol.

Egyik gyerekem sem hajlandó nélkülem elaludni,így Lizit mikor altatom viszem magunkal Barnit is.Bedugom a száját cicivel(legalább csendben van),míg Lizit altatom.Érdekes látvány lehgetek,Barni cicin közben Lizust simizem+mesélek.De Barni apánál csak ordít :roll:

Lizi nem megy oviba nálunk tombol az influenza.A csoportjába 1!!! gyerek van.Nem beteg Lizi,mi egy este alatt alatt átvészeltük a homeós bogyinak hála.Barnus orra tortyog azóta is!

Mosogatógépen visszahozta a szerelő egy napig jó volt,ma megint viszi,de aszonta most 2-3 napig nem hozza vissza,hétvégén sem volt jó :(

Lizi szeme kék,1 éves koráig sokkal szebb kék volt,azóta már nem az igazi,de kék!Keresztlányom szeme 3 éves koráig kék volt,most zöldesbarna!Barnié még szép kék!Enyém is kék,de nem az igazi,apukámé gyönyörű égszínkék és a tesóm kislányáé pont olyan.A Zuramé meg zöldesbarna olyan seszínű :shock:

Én 6 hó előtt nem fofok semmit adni,Lizi sem kapott csak cicit.
Tusi hajrá,ugyi vagy,hogy eltetted a mérleget!Egyébként én úgy csinálom,ha kevesebbnek érzema tejcsit,fél óra múlva ha kér adok,mi este néha félóránként cicizünk ez van,4 éve is ez volt!Nem akarok görcsölni már hülyeségeken,nálunk nem lehet rendszert kialakítani rendesen és kész!!!

Mostmeg alszik Barni az ágyában kb. 11 óra óta :roll:

Közben sütöttem pizzát!

Era!Könyvet még nem adtam fel,bocs.

Holnap szülőire kell mennem,hogy mi lesz ezekkel???Jó ég!

Körmünk nekünk is naon gyorsan nő,de enyém is!!!

Nem tom mit akartam még!!!

Sztem sem jó a gerincnek ha ül ilyenkor.Egyébként Barni a hordozótól rosszul van,hiába próbálta apa hintáztatni is benne,hátha megnyugszik...üvölt és üvölt!
Ezért nem akarok pihiszékbe beruházni!

Barnit is leköti már picit a játszószőnyeg,dumál nekik,neveti,bár max. 5 percig aztán nyekeg.

Na megyek,megesszük Lizivel a pizzát ill egy részét!Apa motorozni van!
Képek gyönyörűek,imádom nézegetni,minden babi olyan szépke.Majd teszek már én is,de nincs még a gépen!

Ja a számítógép is szaraxik,a srác meg aki el szokott jönni ha baja van,bordatöréssel fekszik épp...

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok!

Nekunk a kiscsaj ma reggeltol kicsit nyugos volt,most feloltoztettem es atraktam a nyitott ablakos szobaba,hogy levegozzon es egybol elaludt.Egyebkent meg alig akar bennt aludni,csak setalni nem akartam vinni ma,mert eleg kodos,nyirkos ido van. Szombat este volt egy kis hoemelkedese,aztan egy kupptol gyorsan lement es azota se ment fel,hala a Joistennek.Biztos valamit osszeszedtunk a levegobol es kivedte a szervezete.. Mert mas tunet semmi sem volt,jol eszik,meg minden.
Nagyon aggaszt,hogy ritkan kakil,es akkor is csak kuppal.Mit tegyek? Nem fog raszokni a kuppra? Kép

Kép
agizsuzsi
 
 


Jutka!
Szuper, örülök, hogy bejött a sétálós módszer! Nálunk is ez válik be, hogy 10-15 percet tologatom az udvaron és vagy kint hagyom aludni, vagy a szobájába kinyitom az ablakot és ott alszik. De ilyenkor úgy, hogy ébreszteni kell 2-3 óra után, mert képes lenne 5-6 órát aludni... csak akkor meg éjszaka dajdajozna. De örülök, hogy már azért vége lett ennek a csakcicin időszaknak! :)

Hanna nem alussza át az éjszakát, de pl ma éjszaka nagyon ügyes volt! Már 2 este kapja a tápot kiskanállal az uccsó szopi után olyan 20-21 között. Első éjszaka is sztem aludt volna tovább, de negyed 2-kor beriasztott a légzésfigyelő. Azt hittem megint, hogy szívrohamot kapok. Aztán bementem és kisvillanyt kapcsoltam, erre hunyorgott és felébredt, ugyhogy kaja, de aztán aludt tovább.
De most éjszaka elaludt este 10-kor, kelt enni éjjel 0,40-kor, de aztán aludt reggel fél 7-ig! Szuper volt!!!! :) :) :) én már ennek is annyira örülök!

Valszeg ez a pár kanál tápi hiányzik a boldogságához. Tegnap előtt 20 ml-t evett meg, tegnap meg 2 részletben 30 ml-t.

Vasra mi Maltofert kaptunk. Napi 2x3 cseppet kell adnom neki 3 hétig. Viszont feketébb a kakink :) :) :) MEg a szája utána :) :) :) Mint aki beleharapott valakibe . Kisvámpír :) De szerencsére ez csak kb 10 percig ilyen míg le nem nyaldossa :)

Elalvásnál nekünk is gondot jelent, hogy napközben nagyon jól elvan apucival Hanna, de este vagy ha nagyon nyűgös, akkor csak én. Hiába van minden este apucival. Ha kezd nyűgös lenni, akkor muszáj átadnia, különben nagy üvöltés van. Múlt héten volt egy nap mikor lehet, hogy szegényke már nagyon érezte, hogy fáradt vagyok, akkor megetettem este 9-kor, apuci altatta és csak 3,40-kor kelt fel, addig én aludtam. Szuper volt! :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Kép Anyukámmal

Kép Csajosan

Kép

KépKép
babuci99
 
 


KépLizi KépBarni Kép Lizi KépBarni

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Kép Kép Kép Kép

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Lizo!
Na végre láthatjuk ezt a kis rosszcsontot, látom tud azért ő nevetni is! :D :D Ahogy leírtad, hogy eteted Barnit, szöget ütött valami a fejembe. Nem lehet, hogy amiatt (is) fáj a pocija, mert ráeteted? A gyerekorvosunk gasztroenterológus, és amikor hazajöttünk a kórházból, 2 órát itt ült nálunk, és arról beszélt, hogy mennyire fontos, hogy megvárjuk a min. 2 órát két etetés között. Azt mondta, ha gyakrabban etetünk, akkor a pocijában keveredik a félig megemésztett tej az emésztetlennel, és így jut el a belekbe, ott bedig "dugót" képez - valahogy így mondta, nem tudom pontosan mit jelent, a lényeg, hogy így nagy valószínűséggel fájni fog a baba hasa, görcsei lesznek. Mondjuk ő nagyon sarkosan fogalmazott, azt mondta nincs hasfájos gyerek (legalábbis nagyon ritka), csak rossz etetés.
Én tökre figyelek erre, és egy-két kivételtől eltekintve, tartom az etetési időket (min. 2 órát, hogy kiürüljön a gyomorból a tej). Hála Istennek nem fáj Zitum pocija (kopp-kopp-kopp) ő hatalmasakat pukizik-rotyizik mindig. Én azt mondom inkább napi 30-40ml tápi, mint fájdalom és üvöltés, persze ha tényleg van összefüggés.

Babuci! Honnan szerzed ezeket a szuper rucikat Hannának? Én is annyira szeretnék egy-két kisnadrágot, meg fölsőt hozzá, de nem kapok. Ha meg véletlenül mégis, akkor olyan horribilis áron, hogy inkább leteszek róla.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi: Én születése óta 2fél-3-3fél óránként etetem Bendőt, mégis nehezen pukizik és az olyankor nagyon gyötri a pocakját. Miért, miért , miért ????? :(
Örülök, hogy nálatok minden oké ilyen téren! Már várom , hogy mikor látom "simán" pukizni-rotyizni Bendőt :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Vargaviki! Sajna nem jószántamból bagolykodok itt esténként. Áfát kellett csinálnom, mert hát ugye api hiába vigyázna a gyerkőcökre, de BArnuskám is besegített a könyvelésbe, így persze, hogy megint marad iccakára is:-))) aztán hogy ne számokkal álmodjak, még bekukkantottam utána ide:-)))
Ma viszont ha nem jön közbe semmi, akkor aldhatnék is, de nem tom... ma nagyon alszik Balázsom:-))) még alig volt nyitva ma a szeme:-((( Este 1/2 10kor elaludt, 4kor kelt enni, aztán aludt 1/2 8ig, nézgelődés játszőszönygen, 9 kor elaludt, felkelt 10 kor, 1,/2 12 kor elaludt, felkelt 1/2 2kor , evett és durmolt is tovább, és még mindíg....szóval majd ma este amikor már én is végre aludhatnék tuti bagolykodni fog:-)))
Ja, nálunk is élénkülnek ám a blökik rendesen:-) Én onnan tudom, hogy jó idő van, hogy a nagy kutya, akinek rendes kutyaháza van, nem ott alszik, hanem a teraszon, ezt onnan tudom, hogy felhozza a plédjét, és reggel ott találom:-)))) akkor nem bújik be a házikójába:-)


Lizoka, nem gond, asszem még el sem küldtem megint a címem. Örülök, hogy néha azért jófiú is Barnus. Elég vicces, nálunk is ua a helyzet, Balázs cicin szájbefogás délután, és Barni addig elalszik. Este csórikám otthagyjuk a szobájában és alszik magától, amikor bealszik akkor viszem Barnit, mert mellé oda kell feküdni:-) Nála egyébként nem gond az elalvás, nézelődik, egyet nyiffant kap cumit és már alszik is. Egy időben ha hasra tettem autómatice csukta a szemét, most meg a párnás vacokban is ezt csinálja. JÓ kis alvókája van, remélem nem kiabálom el:-))))
Ezt a két órásat nekem is mondták, de én találtam összefüggést közötte. Ha a szájában volt a cici legalább nem kajabált:-)
Nekem tegnap sokat kakilt, és ugye nem szokott csak 3-5 naponta, és este hatalmasat bukott. Lehet valamit benyalt talán.
Arik az egyforma rucis képek, úgy látom neked is első porontyka volt a dundibb:-)
Nagyon édik a kisbabók!!! és mindenki milyen szépen gömbölyödik:-)
Este én is csináltam képeket, rakok fel párat.

Nekem Barni volt vérszegény, ő is maltofert kapott. Balázsnak is fogok vmikor vérképet nézetni. Elég rémisztő amikor fejen döfik, de inkább megnézetem. Barnit havonta szúrták, de kemény legény volt, kinevette a nővérkéket:-)))

Manó, hogy van ez az anyatejes dolog??? Egyszer írtad... Szerdán reggel mennem kell a Klinikára Pestre Barnussal, és vinnék lefejt anyatejet. Ha este lefejem, és reggel melegen cumisüveg melegítőbe teszem akkor azt meddig lehet oda adni???? Vagy jó egyáltalán úgy???

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Milyen sokat írtok, alig tudom követni :)

Mérés nem mérés ügyben mi a mérősök közé tartozunk.
Egyáltalán nem görcsölés és aggódás miatt, egyszerűen szeretem tudni, mennyit evett. Így legalább azt is tudom, ha fél óra múlva üvölt, akkor az éhség miatt van vagy sem. Ez nekem nagy könnyebség.

Hozzátápi:
Ha sikerül csak tejcsivel kihúzni hat hónapig, akkor addig én sem szeretnék neki mást adni.

Éjszaka:
7-8 órát alszik Bence egyhuzamban éjszakánként.

Hőmérséklet:
Nálunk olyan 22-23 fok van. Régebben több kellett, mert Bencus irtó fázós volt.

Minden baba nagyon cuki egyébként!

Kép
bodzi
 
 


Kép húsgombóc Kép séróbáró Kép A Páczok Kép legtutibb hely alvásra, anyuci háta:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép nézgelődöm Kép alszunk:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Viki!
VAlaki egyszer írta, hogy eszik krumplit, és van puki. Hát nálunk sem volt puki, csak nyekergés, már minden szeles dologot kizártam az étrendemből, és lehet az is volt baj. Elkeztem krumplizni, és jöttek a pukkancsok, apa nem is hitt a fülének. Lehet, hgoy ez segített, nem tom, de kopp-kopp megszűnt a nyekergés. Akkor nyösszent tekereg, mielőtt rottyant egy nagyot. Vagy ha napokig nincs produktum akkor látom rajta, hgoy nem okés, de nem kajabál:-)
Vagy csak egyszerűen kinőttük.

Játék, nálunk is mindenhol felkötött dolgok, kiságyforgó, hordozón plüss figurák, játszószőnyeg, hinta, kiságy baldahinra is rakok:-) most a pelenkázó fölé gondoltam vmit, lehet csak sima lufikat rajszögezek a plafonra. Barninak anno a csillárra volt felkötve egy madár, alá toltam a babkocsit, aztán amikor arra jártam löktem rajta egyet, és jó sokáig elnézegette:-) De mikor nagy lett, madarat kinyírta, ugyhogy majd vmi felfújható repcsit gondoltam fellógatni:-)))) na meg a duma, akkor Ő is állandóan vigyorog. Édi Barni is oda hajol felé, és löki neki a dumát. Na meg reggel 2in1 :-)szerpjáték Barnussal az ágyon, két plüssel, Ő fekszik mellettünk, mi bohóckodunk, Ő meg jól elnézi az ökörségünket:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok Mamikák!
Engedjétek meg, hogy így virtuálisan átnyújtsam a szórólapomat:
http://www.tiger.hu/robi/anitja.jpg
...akit érdekel kismama jóga szülés után az V. kerületben...
További jó Babázást!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja
 
 


Barnusanyus: mennyi krumplit kell enni? Mert én eszem, de lehet nem eleget???

Kép
vargaviki
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: