Új privát üzeneted érkezett!

Meli
Igen, azt a MoreMilk cuccot én is hallottam, hogy jó, mondjuk biztos az, mert 60 szem 6000 Ft belőle. :shock:
De (lekpogom) egyelőre megint van elég tejcsi, tegnap egész nap cicin lógott a csajszi (fájt a hasija :(), meg ittam laktoherbet, úgyhogy mára megint beállt a régi "tejcsárda". :)

A betegeskedőknek jobbulást, és BÚÉK mindenkinek!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas!

Sebi hogy éli meg a kistesós helyzetet?

Kép
Kép
meli30
 
 


sziasztok lányok!

buék mindenkinek!

engem is érdekelne, a nagyobb gyerekek hogyan élik meg, ha kistesó jön, cas, mesélhetnél, persze ha ráérsz. mellgyulladás elmúlt? minden rendben remélem.

nálunk a nagyobb és kisebb között 8,5 év van, ez kicsit más helyzet mint mikor kevesebb, a nagyfiam elég jól kezelte a dolgot, de még így is volt némi féltékenység, legalábbis én néha felfedezni véltem.
most viszont a kicsik között csak 3 év lesz, hát, nagyon kíváncsi vagyok. készítgetjük arra ami rá vár, mesével, beszélgetéssel, és van fél éves unokahug is a családban, így nagyjából azért képben van milyen is egy baba, de azért eléggé félek, nehogy megviselje majd ha nem tudok ennyit foglalkozni vele. lehet, túlparázom, és nem is lesz semmi gond.:)


én csak hó közepe felé megyek az orvosomhoz, ha addig is tudtok valamit a kórházi helyzetről írjátok meg légyszi!! jó lenne tudni lassan 6 hónapos terhesen, hogy hol is fog szülni az ember lánya.:)
meglepi-baby
 
 

 
 

Köszi lányok az érdeklődést, túl vagyok a mellgyulladáson, a miatta kialakult tejválságon. A sebes mellbimbóim is meggyógyultak.
Viszont hasfájós a csajszi, szerencsére a Sab simplex egyelőre jelentősen orvosolja a problémát, remélem ez így is marad.
Nagytesó: nálunk elég "nagy" a korkülönbség, ahogy a vonalzómból is láthatjátok. Sebi ráadásul elég jó természet, teljesen jól viseli a kistesó érkezését. Mondjuk ahogy nőtt a pocakom fokozatosan fel is készítettük rá, milyen lesz az élet négyesben.
Azért nincs könnyű dolga, nem játszhat akármikor akármit, mint eddig, nem tudok ugrani minden szavára, mint eddig, sokszor sajnos várnia kell a sorára, mert épp szoptatok/pelenkázok!büfiztetek/fürdetünk/stb.
De jól tűri, Csillát szeretgeti, vigasztalja-puszilgatja ha sír, szól nekem, hogy szopiztassam meg, hogy ne sírjon. :)
Hogy lesz-e féltékenység még nemtom...
Egyelőre nincs jele. :)
Viszont én vagyok szomorú néha, hogy "el kell hanyagolnom" a fiamat, eddig eléggé össze voltunk nőve, és ebbe bizony most "befurakodott" egy kis ordítógép! :D

Kórház
Úgy tudom február 1-től lesz oep által finanszírozott szülészet!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas!
Örülök, hogy Sebi könnyen veszi az "akadályt", nagyon rendes kiskrapek! :lol:
Én is csak reménykedek, hogy Réka elfogadja a tesóját.... minden nap ő keni be a pocakomat, puszit ad rá, simogatja.... tudja, hogy Bazsit várunk és kukija van :lol:
Szeret segítkezni nekem, korához képest sok mindenre meg lehet kérni, és szemmel láthatólag örül is neki, hogy valami hasznosat csinálhat ő is... szóval én maj ebből az irányból próbálom majd megközelíteni a kérdést, ha már négyen leszünk itthon.
Amúgy eléggé akaratos gyermek, és olyanok vagyunk, mint a sziámi ikrek, még a budiajtót is "rámtöri" :wink:
Mindez talán annak az eredménye, hogy minden rokonunk vidéken él, itt magunkra vagyunk utalva, és hát apa is csak este ér haza.
Ja, és ezt a szoros köteléket sikerült májusban még szorosabbra füzni egy négynapos fertőzőosztályas bentléttel... éjjel-nappal vele voltam, mellette "aludtam" széken.... a végén már együtt bőgtünk... nagyon szar volt, és azóta a gyermek velem alszik, még ha elalvás után sikerül is átcsempészni a szobájába, éjszaka valamikor megjelenik. :roll:
Abban bízom, hogy ha a tesó lesz egy pár hónapos, egyszobába tudjuk őket tenni, talán segít.
Ha van vkinek efféle tapasztalata, szívesen veszem!!!!!!!!!!!!

Rékánál most kezdjük a bilizést. Eddig semmi érdeklődést nem mutatott, de szombaton ráültette malackáját a játékbilire, ree javasoltam, hozza az övét is és együtt csücsüljenek.... hozta is rögtön, üldögéltek egy darabig :lol: :lol: :lol: (persze semmi) azután kért egy pelust, és rögtön csurig pisilte....
nem szeretném, ha a bilizéssel azt érném el, hogy tartogassa, gözöm sincs, hogy kellene csinálni.
Segííííííííítsetek, légyszi!!!

Kép
Kép
meli30
 
 


sziasztok!

cas, örülök, hogy cicigondok megoldódtak!:)
nagy a korkülönbség nálatok??:) nálam a nagy 6-7-8 évnél kezdődik, a 2-3 kicsit riasztó, najó, a kettőnél kevesebb nagyon nagyon riasztó.:) de én mindig is szerettem a könnyebbik végén megfogni a dolgokat, nem véletlenül lett két fiam között 8,5 év. most viszont véletlenül lesz 3, de nem baj, azért már öregszem én is, mégse 40 évesen kell szülni, már így is öreglánynak számítok a 35 évemmel, legalábbis terhesség szempontjából.:)
kórházzal kapcsolatban köszi a hírt!:)

meli, biliügyben 2 gyerek ellenére is teljesen béna vagyok...:) nagyobbikam másfél évesen lett nappalra szobatiszta, 2 évesen éjjelre, de hogy hogyan???:) fogalmam sincs. szerintem mert anyám pont nyár lévén szépen leszoktatta a pelusról, minden bokrot körbepisilt vele a fiam a kertben.:) és hát nagyfiam mindig is olyan kis komoly, érett gyerek volt.
a kicsi március végén lesz 3 éves és még nem szobatiszta, de hogy hogyan???:) na ezt se tudom.:) vagyis lusta vagyok nagyon, ez lehet az oka, ha kis energiát belefeccölnék biztosan lekerülne a pelus, főleg, hogy amint pisil leveteti, zavarja, így aztán lassan annyi pelenkát használunk, mint újszülött korában.:) remélem nyáron leszokik a pelusról végleg, túlságosan nem izgatom magam, érettségizni már biztos nem pelenkában fog menni.:) engem iszonyatosan riaszt, hogy most, télen a balesetes ruhákat csereberéljem, a nyarat már elbaltáztuk, majd legközelebb.:)
de ha kislányodnak igénye van a bilire akkor hajrá , csak szerintem semmi kényszer, csak lazán, mindig megkérdezni akar-e bilizni, aztán majd lesz belőle valami, nem?:)
tényleg nem tudom, csak egyvalamit tudok, semmi kényszert vagy erőltetést nem tartok jónak, amúgy majdcsak alakulnak a dolgok.:)

na nem sokat segítettem. én vagyok az az anyuka, aki ezekkel a dolgokkal pont nem foglalkozik.:) más miatt úgyis aggódom eleget.

pénteken voltunk 4d uh-on, kislánykánk már 720 g, szép hosszú combokkal, és eszméletlen kerek, buci arcocskával.:)))))) jókat mulatunk rajta, kisebbik fiam is kismalac képpel született, mondjuk 4,2 kg volt, szóval husi mindenütt volt rajta bőven.:)
meglepi-baby
 
 


Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
maci1981
 
 


Meli
biztos jól fogadja Réka a tesót, ha már most ilyen lelkes. A lányok amúgy is gondoskodóbbak, Sebi az első napokban lelkesen segített pelusozni-fürdetni, de mostmár nem igazán izgatja, tök uncsi. :)
Pelus: szerintem ráértek még. Ilyenkor szerintem is macerás, mi is nyáron kezdtük a pelus-nélküliséget, kényelmesebb csak egy gatyát cserélgetni a gyereken, ha becsorgat/kakil. Mondjuk nálunk jó volt, mert Sebi akkorra már hónapok óta nem pisilt délután a pelusba, hetek óta nem pisilt éjjel se a pelusba, és pont jött egy rokon kisfiú, aki már nem volt pelusos, így másnap Sebi is közölte, hogy ő pelust azt nem. Volt 1-2 nap átmenet, de aztán seperc alatt teljesen szobatiszta lett. Mákunk volt...

Meglepi
Kismalac-kép... :D Az én fiam is 4200 volt, és tényleg olyan volt, mint egy rózsaszín kismalac... :D

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Meglepi-baby!
Én is osztom a véleményedet, nem akarom eröltetni, csak érdekelt, hogy más családokban miképp sikerült ezzel megbírkózni..... meg hát mint minden területen, itt is igaz, hogy minden gyermek (és fejlődési üteme) más és más.

Cas!
Egy kis kukival locsolgatni a bokrokat...... úgy azért könnyű :wink: :lol: :wink:

Na, íme az én kis Drágám, az ő kis barátaival..... hát éppen nem kerekasztaltárgyaláson.... :lol: :lol: :lol: Kép

Kép
Kép
meli30
 
 


jaj de helyes a kislányod, meli!:)
meglepi-baby
 
 


Meli
Réka rajtad lógása nem csoda, hiszem kb. ennyi idősen nálunk is ez volt. Nálatok ráadásul felerősítő tényező ez a fertőző osztályos dolog...
Bilizés: jaj ne sürgesd az időt! Bőven időbe vagytok. (Mi hogy csináltuk? Bölcsöde megoldotta, nappalra 2 év +3 hónaposan lett szobatiszta. Itt nem erőszakosan, de minden egyes tevékenység előtt (pl.: udvarra menet előtt, ebéd előtt/után) csoportosan mennek a gyerekek, a többi gyerek nagyon nagy húzóerő.) Aranyos a kép! :lol:
Saci Sebije pedig mindent nagyon korán és hirtelen tudott produkálni. :lol: :D

Meglepi
Nagyon jó ez a korkülönbséges besorolásod. :lol:
Szobatisztaság: :P
nikcsi
 
 


Köszi a bókokat! :oops:

Nikcsi
Hááát, igen, a bölcsi..... én is szerettem volna, hogy járjon (csak délelőttre), mert óvónőként tudom, hogy a többi gyereknek mekkora húzóereje van. De a háromszoros túljelentkezés miatt esélyünk sem volt :(
Ma séta alkalmával hozzáverődtünk egy óvodás csoporthoz, Réka behúzott utánuk engem is az oviban, alig tudtam kitessékelni :lol: bár 1000%, ha már ténylegesen járni kell, nem lesz ilyen könnyű :roll:
Ő ugyebár 2009 januárjától járhat oviba, szerintetek kellene már most helyet biztosítanom, neki, vagy elég az áprilisi beíratkozáskor?

Kép
Kép
meli30
 
 


sziasztok.:)

ovit nem tudom, én idén szeptembertől, októbertől szeretném vinni majd oviba a kicsit, akkor lesz 3,5 éves. még azt se tudom, hova vigyem... de körül kell néznem záros határidőn belül, azt mondják a körzeti jó, hát meglátjuk.
de ha most beiratod valahova, vagyis tavasszal a beiratkozáskor, az szerintem ártani nem árthat!



ma voltam a margitban terheléses vércukorvizsgálaton, és azt mondták, nagyon úgy tűnik március 1-től lesz szülészet! ez nagyon jó lenne!! el se hiszem, hogy esetleg lehet ekkora mázlim, a harmadikat is itt szülni.:) pedig már lemondtam róla.

meli ha beindul a margit szülészete te is ott fogsz szülni?
meglepi-baby
 
 


Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tudtok-e valamit arról, hogy most mi van a Margit kórház szülészetével pontosan?
Annyit tudok, hogy egybeolvasztották a kórházat a János Kórházzal, de hogy lesz-e külön szülészet, illetve visszáll-e a régi rend, arról nem nagyon van infóm.
Viszont a nőgyógyászom a Margitban volt régen főorvos és ő azt mondja, hogy szerinte szüljek majd ott. ez sokat sejtető, de igazából ő sem tud konkrétumokat. Esetleg Ti?

köszi: Lei
lei
 
 


lei, ki a dokid?

imént írtam, nagyon úgy néz ki, március 1-től lesz szülészet a margitban.:) mai info.:)
meglepi-baby
 
 


Hááááááát, lányok, én már most semmit sem értek.... :(

Volt már febr.1-es, jan. eleji dátum a kezdésre, most meg márc.1.??? :(
Remélem kihúzom a kiírásig, ami ápr. 30., mert én itt akarok szülni a dokibácsimmal!!!! :roll:

Jövő héten megyek csütörtökön a 26 hetes terheléses cukorra, utána való hét kedden a dokimhoz..... merem remélni, hogy megdob valami biztos infóval... ugyanis már agymenésem van ettől a bizonytalanságtól! :evil:

Meglepi, te mikorra vagy kiírva?

Kép
Kép
meli30
 
 


Meli
Rékával a beszoktatáskor biztos nem ez lesz, hiszen most egyszeri dolog lett volna, akkor meg állandó. :roll:
Évközi óvoda: lánykám most tölti a 3-at (köv. hónap), fel is vették, de ehhez már májusba jelentkeztem. Szóval ha 2009. januárba szeretnéd vinni Rékát, akkor májusba jelentkezzetek. DE 1. sok óvodába nincs évközi beszoktatás, 2. Te is kicsivel leszel otthon, ami íratlanul hátrány, sőt azt is mondhatják, hogy félnaposra veszik fel. Viszont ha jelentkeztél és felveszik Rékát Te döntheted el, hogy januártól viszed-e vagy majd csak a következő szeptemberi időszakba.
Kórház: Te ezen még csodálkozol? :shock:

Meglepi
Te hánykor voltál? Én is tegnap voltam a terhelésen (26+5). Én is rákérdeztem, de válasz az volt valamikor lesz, de az én dokim nem. :evil: Jaj, Te tudod mikor lehet az eredményért menni?
Nektek melyik a körzeti óvoda :?:
nikcsi
 
 


sziasztok

a március 1-et a terhesgondozóban is mondta a vörös hajú nővérke, aki a várt veszi le, és a kórházi osztály részén is mondta egy pasi, de nem tudom ki volt, a barátnőm járt benn más okból és megkérdezte mert megkértem. reménykedem erősen, hogy ez már nem fog eltolódni.:)

nikcsi, nekem árilis első fele lesz aktuális, bízom benne addigra lesz valami, vagyis igazán most lenne jó tudni biztosat, nem az utolsó 1-2 hétben, de majd holnap megyek az orvosomhoz, rákérdezek nála is.
korábbi szülésre nem számítok, eddig mindkét fiam a 40. héten született, akkor indult meg mindkettővel a szülésem (bár végülis mindkettő császár volt), remélem most is kihúzom amíg kell. hadd nőjön az a baba szép nagyra.:)

én olyan fél10 körül voltam a terhesgondozóban, csak berobogtam, kissé zilált voltam, mert én itthon ittam meg a cukroslöttyöt és csak a vérvételre mentem be, de a szokásos fél óra helyett több, mint 1 órát mentem, dugóba kerültem, szóval tényleg csak beestem, és szóltam vegyék le a vért, így is 10 percet kb csúsztam, de az szerintem mindegy (engem legalábbis nem aggaszt:)).


az eredményre azt mondták már ma dél után megvan, mehetek érte, nem értesítenek ha rossz, telefonon se adnak felvilágosítást, szóval be kell menni, de én csak jövő hét második felében megyek, akkor amúgyis megyek majd a kórházba barátnőmet meglátogatni, csak a cukoreredményért inkább nem mennék olyan messze...
meglepi-baby
 
 


Meglepi, ha otthon iszod meg a cukrot, akkor ugye azt követő 2 óra múlva kell levetetni a vért? én a jövő héten megyek....

Kép
Kép
meli30
 
 


Nikcsi, köszi az infókat.... ezeket az "íratlan szabályokat én is ismerem sajnos, és elég nevetségesnek tartom :evil: Na, majd meglátjuk, a vak is azt mondta.... :roll:

Kép
Kép
meli30
 
 


Meglepi
Tudom, hogy áprilisi vagy Te is (én is), :lol: bár reménykedek egy március végében. De április 1-et nagyon nem szeretnék!!! :twisted: Ha nem lesz Margit, akkor Te melyik kórházban szülsz?
Cukorterhelés: én se voltam ott fél órával korábban, csak negyeddel. :oops: Te honnan jársz ide, hogy dugóba kerültél, meg messze van - ha szabad tudni? Ja és én otthon 6.10-kor ittam meg, mert 8.10-re a védőnőhöz volt időpontom, de késtem 10 percet. Csúnya pulzust is produkáltam (119). :oops:

Meli
Szabályok: azt megértem, hogy ha én otthon vagyok a kicsivel, és másnak tényleg azért kell a hely, mert visszamegy dolgozni. Bár akkor még nem volt tesó, amikor jelentkeztem, sőt még a kezdéskor se lesz. :twisted: Aztán meg az én gyerekem már több, mint egy éve a közösséghez van szokva, napi rutin stb.... :roll: A fél napos dolog szerintem etikátlan, mert ha de. ott van, du. miért van útba? :shock:
Cukorterhelés: nincs gondozási terved? Akkor leírom mi van benne:
"Harmadik vérvétel: a 26. terhességi héten vérképellenőrzés, vizeletvizsgálat, vércukorterhelés (hétfő-csütörtök 7.30-9.30-ig, 75 gr glucose) A vizsgálatra nem kell bejelentkezni, negatív éhgyomri vércukor eredmény esetén a glucose oldat otthon is megiható, az oldat elfogyasztása után pontosan 2 óra múlva kell a vérvételnek megtörténnie. Az ivás megkezdése előtt nyert középsugarú vizeletből hozzon magával mintát laboratóriumi vizsgálat céljából."
De figyu a vonalzódon azt látom, hogy ma pont 25 hét, akkor szerintem ne jövő héten menjél, hanem inkább utána. Mivel csütörtökön van a hétforduló (nekem is, ma 27+0, tehát 26+5. napon voltam, és előtte megkérdeztem, hogy az okés-e, azt mondták igen), ezért a helyedben pénteken mennék, akkor pedig a lap szerint nem lehet. Én csak ezért javasolnám a köv. hetet. :wink:
nikcsi
 
 


sziasztok.:)

jóhírekkel jövök.:)

tegnap voltam az orvosomnál, és azt mondta, 99%-ra meri ígérni, a margitban fog megszületni a babám.:) a hivatalos időpont a szülészet indulására most a március 1, ki tudja ez csúszik-e vagy sem, de az szinte biztos, az áprilisi babákkal már mehetünk a margitba. mivel nekem április 17 az utolsó dátum, szerintem minden oké lesz.:)
jövő héten más okok miatt megyek be a kórházba, majd körbenézek a harmadikon is, állítólag már falaznak, alakítgatnak, készülődnek ezerrel!

meli, igen, 2 óra múlva veszik le a vért, de azt szeretik, ha előtte már félórával bejelentkezel. hát ez nekem a dugó miatt nem sikerült... egyébként ahogy nikcsi írja. pénteken nem lehet menni, akkor nincs vérvétel.


nikcsi, nekem sincs gondozási tervem, mindig a kórház honlapjáról lestem, de az ugye megszűnt...

pesten lakunk, az örs vezér terétől kicsit még kijjebb, így nekem nincs túl közel a kórház, de forgalomfüggő is mikor érek be, legtöbbször 25 perc, ha valami baleset van vagy csak csúcsforgalom akkor kiszámíthatatlan.
ha nem lenne margit akkor a jahn ferenc kórházban szültem volna. de ez nagyon úgy tűnik már nem így lesz, el se tudom mondani menynire örülök, hogy a harmadik gyerekem is ott fog születni mint az első kettő.:)
a körzeti kórházam a bajcsy lenne amúgy, de az az a hely, ahova sosem akarom betenni a lábamat, nem is igazán a szülészet miatt, hanem egyéb más negatív tapasztalatok miatt.


szóval lányok, én most örülök, kezdek megnyugodni teljesen, áprilisban irány a margit kórház! :P
meglepi-baby
 
 


Húúúúúúúúúúúúúúúú, de klassz!!!!! :lol:

Egyébként van gondozási tervem, csak figyelmetlenül olvastam el :oops: :oops: :oops:
Hát, lányok, akkor nincs más dolgunk, csak békésen növeszgetni a pocakjainkat, aztán áprilisban megrohamozni a Margit kórházat! :wink:

Kép
Kép
meli30
 
 


Tudja-e valaki, hogy rendelése van-e dr Raft Miklósnak a Margit kórház terhesgondozójában. Ha igen, mikor?
lné
 
 


Passz! :(

Kép
Kép
meli30
 
 


[quote="lné"]T írta:lnéudja-e valaki, hogy rendelése van-e dr Raft Miklósnak a Margit kórház terhesgondozójában. Ha igen, mikor?


Raft doki az utolsó infóim szerint még a Szt. Imrében vezet szüléseket + magánrendel, de jövő csütörtökön megyek hozzá, és kikérdezem Margit ügyben, nekem is nagyon jó lenne, ha ő is visszamenne oda...

Kép
Kép
sudve
 
 


Meglepi
Bescenneltem a Godozási tervet pü-be küldöm. :wink:
Nem semmi onnan bejárni, főleg szülni jönni. Bár ha az éjszaka van, akkor nem gond. :D
"szóval lányok, én most örülök, kezdek megnyugodni teljesen, áprilisban irány a margit kórház!" Az én dokim nem jön vissza. :o :cry:
nikcsi
 
 


Jajjjjjjjjjjjjjjjjj, ne! :(
És akkor most hol fogsz szülni?

Kép
Kép
meli30
 
 


hello lányok!

nikcsi, írtam privit, előre is köszi!
sajnálom, hogy nem megy vissza a dokid.:( melyik kórházban fogsz szülni?

á nem olyan vészes bejárni, végülis... mivel úgyis programcsaszi lesz rohanni se nagyon kell, hacsak ugye nagyon idő előtt be nem indulna a szülés, de ezt valahogy az előzmények ismeretében kétlem. nekem nem szoktak a babáim kifele sietni.:) de ha nagyon akarunk hamar be tudunk érni, még emlékszem, mikor a nagyfiammal voltam terhes anyám vitt be egy vércukorprofil miatt, reggeli csúcsforgalomban, 20 perc alatt odaértünk, mondjuk akkor tényleg úgy éreztem most megszülök, annyira rettegtem attól ahogyan vezetett, hiába mondtam nem baj ha elkésünk, anyám néha nem komplett.:) nem is ülök be mellé egy ideje.

na lányok, ma voltam a kórházban, elhoztam végre a terheléses vércukorvizsgálat eredményét, teljesen ok, vérképem is ok, örülök, mert elsővel terhességi diabéteszem volt, állítólag, én már nem annyira hiszem el, azóta is mindig jók az értékeim, de mindegy is.:)
felballagtunk uh időpontért is, és meglestük az osztályt. festenek, szorgoskodnak, és azt mondták bizony, közel a nyitás. :P

a háromévesemmel voltam, elmeséltem neki, itt született ő is, bátyja is, és a kishuguk is itt fog, hááát, rám szerintem nem annyira hatnak a terhességi bőgős és elérzékenyülős hormonok, de most azért meghatódtam. nagyon hülye vagyok, mert ennyire örülök annak, itt születhet a harmadik babám is???:) mert nagyon örülök. remélem nem esek pofára és valóban nyit a kórház időben. annyira nem volt kedvem máshova menni, másik kórházba, persze felkészültem arra is, de jobb így.

remélem mindenkinek rendben van a babája, az én kislányom folyton mocorog, kis örökmozgó, mindig arra gondolok ezt most még ki kell élveznem, több babám nem lesz már. ő az utolsó aki szétrúghatja a belsőségeimet.:)
meglepi-baby
 
 


Meglepi, ezért senki nem néz téged hülyének :wink:
Nekem akkor lábadt könnybe a szemem, amikor ősszel az első uh-ra mentünk, és láttam a bezárt szülészeti ajtót, és olyan kihalt volt az egész szint... :(
És nincs jobb érzés annál egy kismamának, hogy tudja mi vár rá szüléskor, tudja, jó kezekben van persze amellett, hogy egészséges babát hord a szíve alatt :oops:
Ezért is tartottam annyira megalázónak és felháborítónak a tavaly áprilisi eü-i döntéseket.... én nagyon sajnáltam azokat a kismamikat! :roll:
És igen, én is nagyon örülök, hogy esélyünk van egy újabb "margitos" szülésre"! :)

Kép
Kép
meli30
 
 


Egyébként az én kisfiam is mocorog, bár més nem tudom megkülönböztetni igazán, mikor mijét dugja az oldalamba. Ja, és elég nagy a pocakom, mindenki azt hiszi ránézésre, hogy sokkal előbb fogok szülni....remélem bent marad április végéig :!: :!: :!:

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de rajtam már annyira elhatalmasodott a "babavárási láz", pedig tudom, hogy még sok időm van, de egyszerűen nem bírok magammal :roll:
Szerdán vettem tapétát, hogy majd lurkók leendő gyerekszobáját megcsináljam (annak idején Rékát majd' 6 hónaposan egyedül tapétáztam ki :? ).Anyukámnak lelkendeztem, hogy milyen klassza lesz majd a szoba, na erre jól letorkolt, hogy ha hozzá merek nyúlni, háááááát el fog kalapálni :P
Úgyhogy majd a nagypapit megvárom :)
Már Réka bébigönceit is átválogattam, mi az ami Bazsira is feladható.... azért rózsaszín Kandúr Bandit nem akarok csinálni még otthon sem belőle :wink:
Szóval, mindig van valami, amin töröm a fejem.... már ha éppen nem mosok, vasalok, főzök, takarítok :lol:

Kép
Kép
meli30
 
 


Ja, bocs, elírás.... nem Rékát tapétáztam ki :wink: :wink: :wink: hanem a szobáját :lol:

Kép
Kép
meli30
 
 


Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy az afp-re be kell külön jelentkezni, vagy mehetek akkor, amikor a dokim mondta?

Nekem is biztosra mondta a márciust a doki. Lent a földszinten meg már ki is van táblázva, hogy SZÜLŐSZOBA!

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


Szia parapet!

Én a múlt héten voltam afp-n nem kellett bejelentkeznem, csak mentem. Ja, és a cukros vízre készülj, ha már voltál előtte vérvételen.
anaxun
 
 


sziasztok

meli, néha biztosan rám is a fészekrakó ösztön tör rám, mert mióta terhes vagyok festettünk, új ülőgarnitúrát vettünk, és hasonlók. de kifejezetten babás dolgokat még nem vettem, nem csináltam, vagyis de, már vettünk egy bölcsőt, azt nagyon szerettünk volna, de semmi egyebet. a harmadik gyerekesek haláli nyugalmával vágok bele a babázásba, ezen a téren legalábbis.:) mert másban azért aggódok eleget.

anyukádnak igaza van, egyedül ne állj neki ilyesminek, azért ez már veszélyes.


parapet, nem kell bejelentkezned, mehetsz amikor az orvos mondja, csak pénteken ne, akkor nincs vérvétel.
de ekkor szokták az első terheléses vércukrot is megnézni, vinni kell 75 g glükózt, abból kell löttyöt csinálni és meginni. (én itthon megcsinálom előző este, 2,5 dl vízben feloldom és egy citrom levét belefacsarom, jól behűtöttem, így könnyen lecsúszott másnap, de én az a perverz vagyok akinek ízlik ez a szirup
:oops: )

de lesz éhgyomri vérvétel, utána lehet csak meginni, rá két órára vérvétel megint.
bocs ha ezt tudod, de hátha valakinek jól jön.:)
meglepi-baby
 
 


De jó olvasni a pocakos "problémáitokat"! Máris nosztalgiám van! :D
És irigy-irigy, hogy a Margitban szülhettek! Bármennyire is klassz volt a dél-pesti, azért a szívem itt maradt... :)
És akinek nagyon babázhatnékja van, az ide figyuzzon :)
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!

Időnként be-bekukkantok ide a 2008. augusztusi topicból, ugyanis augusztus elejére vagyok kiírva az első babámmal.
Nagyon örülnék, ha tényleg beindulna a szülészet, azt hiszem az én dokim visszatérne ide. De majd szerdán megkérdezem.

Ahogy olvasom, ti vérvételen a Margit terhesgondozásán voltatok? Vagy csak a 16. heti AFP-s van ott?
Én a 11. héten elintéztem az első vérvételt (ellenanyag, vércsoport, stb), de a védőnőm a háziorvoshoz küldött, hogy majd ő beutal. A háziorvos meg a Vörösvári úti rendelőbe küldött, hogy majd ott intézik. Végül is megcsinálták a vérvételt, csak bosszantott, hogy a toxoplazma vizsgálatot ott nem csinálták meg, de még a vért s evették le hozzá. Így külön el kellett mennem az ANTSZ-hez (újabb beutalóval), újabb vérvételre.
Gondolom, hogy a MArgitban egyszerűbb lett volna. Vagy nem jó a sejtésem?

Ha vannak új infótok a MArgitról, akkor írjatok légyszi! Én ha minden igaz szerdán megyek a dokimhoz (most 2-es nőgyógyis), kifaggatom, ő mit tud. Aztán jelentkezek!
Üdv: Panna

panna1
 
 


Cas!
Csuda szép, erős babád van, és mi meg Rááááááááááád, irigykedünk :lol: :wink: :lol:
És tudom, hogy ki kellene használni a még "nyugisabb" (Réka mellett?! :shock: ) heteket, de azért ha előrébb lehetne forgatni az IDŐ kerekét, hááááááát, lehet hogy nem sokat teketóriáznék :) Már úgy várom az ifjabb bömbölőgépet! :oops:

Azért ha lesz időd, valami infót is kérünk a királylányról, hogy éppen hol is tart a fejlődésben :wink:
Te különben hogy bírod a strapát :?: Éjszakai felkelések :?: a gyermekek különböző életritmusának összeegyeztetése, egyebek :?:

Kép
Kép
meli30
 
 


Meglepi!
A te kifejezéseddel élve tényleg perverz vagy ha ezt a sz@rt szereted :lol: :lol: :lol:
Különben engem megszívatott a glükóz: beöntöttem a pohárba, ráküldtem a vizet, és elszaladtam pisilni, no meg apával váltottam néhány szót, mielőtt elment volna melózni. Lényeg, pár perc telt csak el, visszamentem a koktélomhoz, hogy feldobom a citrommal, fogom a kanalat, hogy jól elkeverjem, ééééééééééééés, megkeményedett a cukor a pohár alján, de úgy mint ahogy a gipsz megköt vízzel érintkezve :shock: Így hát leöntöttem a vizet róla, és elkezdtem kalapálni a fakanál nyelével... nagyjából szét tudtam verni. szóval megtanultam egy életre, hogy rögtön el kell keverni :roll:

Kép
Kép
meli30
 
 


Panna!
Az első vérvételnél én is sokat bosszankodtam, én a Péterfyben, mert ott a házidokim, ide-oda küldözgettek, mint valami hülyét, én hordozgattam kémcsőben a véremet, mert vmihez még külön beutalót kellett kérnem, stb :evil:

Viszont! Az első vérvételt követően minden vizsgálatot megcsinálnak a Margitban, az uh-kra kell egyedül időpontot kérni.
Sőt, rákérdeztem az utolsó vérvételre, azt is leveszik a Margitban :)

Kép
Kép
meli30
 
 


Köszönöm Meli! Ez jó hír!

panna1
 
 


Meli
Hehe, ezt a cukor-megkötést Sebinél én is megszívtam egyszer, a guta ütögetett! :)
Amúgy nem vagyok zombi, Csilla éjjel egy angyalka, 8 körül fürdik, szopizik, elalszik olyan 1/2 9 felé, és általában alzik egyben 6 órát, nyikkan kettőt, akkor gyorsan cicit dugok a szájába, bekajál és alszik is tovább reggelig (azaz még 3-4 órát).
A nappalok már zűrösebbek, olyankor valahogy nem tud olyan könnyen elaludni, nem tud olyan hosszút aludni. Úgyhogy ezen sokat nyűglődünk, de megbocsátom neki, mert éjszaka nyugi van.
A két gyerek napirendjét igyekszem jól összeegyeztetni, bár alapvetően Csillának kell követnie Sebi napját. Ebből a szempontból szerencse, hogy kb. egy időben kelnek reggel, aztán mire mi reggelizünk CSilla már ált. újra alszik, a délelőtti kimenőt/játszózást általában szintén átaludja a babakocsiban, és ha szerencsém van a délutáni alvást is sikerül egyszerre időzíteniük, és nekem is jut egy pici szunya. Ha nem, mert pont felváltva alszanak, akkor kicsit fáradtabb vagyok estére.
Aztán este nagyjából egy időben fürdenek, és előbb Csilla majd Sebi is megy aludni. nekünk meg van kb. 1/2 óránk egymásra a férjemmel, mielőtt én is elalszom. :)
Szóval nem annyira vészes két kicsivel idehaza, mostmár kezdek belerázódni! :) Csilla egyébként rendes, mert ha kipihent, és tele a pocakja, akkor elnézelődik a pihenőszékből, és akkor van időm másra is (játék Sebivel, gyors főzőcske, teregetés, rövid vasalás).
És te hogy bírod egyre nagyobb pocakkal Rékát és a teendőket?

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Hú Cas! Ez azért nem semmi. Nem lehet azért egyszerű a két pici gyerek! Még az a jó, hogy Csilla nem hasfájós, és viszonylag jó alszik...

panna1
 
 


Cas
Örülök, hogy ilyen klasszul mennek a dolgok nálatok :)

Én még nagyon jól bírom a strapát, az energiaszintem fullon van, mindent csinálok, amit kell egy háztartásban. Ami viszont rossz, hogy a lábaim egyre sz@rabbul viselik a terhességet, viszonylag nem vagyok még akkora bálna (49 kilóról indultam, most vagyok 58, és kb 7 éve volt egy visszérműtétem :x ) szóval, amikor Rékát lefektetem ebéd után, én is felpockolom magam egy időre.... a múltkori másfélórás vasalás kifejezetten rosszul esett, pedig alapjáraton nincs vele bajom (a drága férjem bankos, így hát nincs hiány ingből sem :( )
A lábamon kívül még a derék- és hátfájás kínoz, legtöbbször erre ébredek, bár napközben nem érzem.
Ennyit a nyavajgásról, mert hát kit érdekelnek ezek az alantos dolgok, hiszen van egy egészséges kiskrapek a pocakban, és ez a lényeg!!!!!! :lol: :wink: :lol:
És még 93 nap :wink:

Kép
Kép
meli30
 
 


Ja, és tegnap este Réka maga kérte a bilit, bár előtte jól belepisilt a pelusba, aztán 2-2 másodpercekre ráüldögélt a bilire (még én is ráültem :lol: nem röhögni, nem tört szét! :lol: ), aztán én elmentem tusolni, mire hangos ováció apától: hogy Réka mondta, hogy kaki, de éppen messze volta bili, így a kaksi a parkettán landolt :lol:
Persze én így is össze-vissza dícsértem, hogy milyen ügyes volt, hogy legalább szólt, hogy jön valami.
na, ezért jobb a parketta kis szőnyegekkel, mint a faltól falig padlószőnyeg! :wink:

Kép
Kép
meli30
 
 


Panna!
Most látom, hogy neked duplán jól jön a Margit szülészete, mint óbudai lakos! :lol: :lol:
Van már esetleg nagyobb lurkó a családban :?:

Kép
Kép
meli30
 
 


Nálunk még nincs, vagyis az első gyerkőcöt várjuk. A sógornőméknél már van 2 fiú (4 és 2 évesek), de ők Szegeden élnek. Így nekem még egyszerű a terhesség nem nagyon kell mással foglalkoznom. Illetve dolgozni azt azért kell :(

panna1
 
 


Láttátok? Újra működi a Margit szülészetének a honlapja :D

panna1
 
 


Hoppppppppppppppá!
Meglesem..... az az igazság, hogy ott is jófej kismamik, gyakorló anyukák (Jardinmami) voltak..... csak eltűntek a honlappal együtt :(

Kép
Kép
meli30
 
 


Panna
Te nagyon ismerős vagy nekem, nem voltál te árpádos? :roll:

Meli
Ha mindig éjjel vacak, nem lehet, hogy rossz a matrac/párna? Nekem most van ilyen bajom, hogy a kiscsaj kitúrt átmenetileg minket a hálóból, és a nappaliban alszunk a kinyitható kanapén, hát nem álmaim netovábbja... :(
Bili :D Ügyes Réka! És anno én is ültem az öcsém (13 évvel fiatalabb!) bilijén szemléltetendő, hogy hogyan is kéne neki is ráülnie. De folyton ledőltem a röhögéstől... :lol:

Kép
Kép
Kép
cas
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?