Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok:)

megjöttünk az uh-ról, minden a legnagyobb rendben:)) olyan édesdrága icipici tündér csöppségünk van ám:) képzeljétek, 46mm:))) és úgy ficánkolt, emelgette a kezecskéit na meg a szívecskéje, csak úgy kalapált! Szívem szerint egész nap azt a monitort nézegetném:) hihetetlen ez az egész csoda:)


lei, bal oldalon válaszd ki a baba-mama kategóriát az alatt már adja magát: kismamaruhák címmel:)) sok szerencsét hozzá!


Gabi, nekem oda a McDonalds-al szembe kell menjek védőnőhöz.

sniky
 
 


Íme a táblázat az újakkal kiegészítve. Továbbra is várom a segítséget Tőletek, ha valamit rosszul írtam.

Mazska, még nem hívtam fel őket, de a cikkben benne volt, hogy a foglalkozások 3-tól vannak, először kismamatorna van, amire csak az anyukák mennek és utána csatlakoznak az apukák a beszélgetésre. Én arra gondoltam, hogy talán lesz egy későbbi tanfolyam, ami jobban passzol időben a mi szülésünkhöz, de az is lehet, hogy nem. Ezt akarom majd megkérdezni, meg hogy mennyibe kerül. Holnap felhívom őket és beszámolok.

Kép

szuszu
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltüntem,sikerült jól megfáznom 2 napig az ágyat nyomtam.

Üdvözlet az újaknak már jó sokan vagyunk.

Kitti! Én is SOTE I-s vagyok.

Veronika
l.veronika
 
 

 
 

Csenge, és aki fejfájástól szenved, Cyklamen nevű homeopátiás bogyókat tudom ajánlani, én is azt szedem/szedtem, de ha bővebben érdekel valakit is a homeopátia:
http://www.natursziget.com/page.php?sho ... umnapellus
ide klikk, itt mindenfélét megtaláltok, és már sok gyógyszertárban árulnak ilyeneket, vagy akár megrendelik, ha kéritek.

Egyébként fura, hogy az Algoflexet ajánlották, mert a tájékoztató szerint nem szabad szedni, de az Algopyrint sem elvileg, viszont mégis lehet a gyakorlatban, de ha már itt tartunk akkor az Advil Ultrát is ajánlhatom.

Na bocsánat, hogy megint itt voltam, csak gondoltam, hátha segítek! :oops:
athiz
 
 


Jó reggelt!

Köszi Athiz a tippet és a linket. A Migratsick-et is ki fogom próbálni.
Végre elmúlt a fejfájásom, remélem nem lesz hozzá szerencsém mostanában.
Hogy álltok az éjszakai alvással? Én elég sokat forgolódok, felébredek és ha ez 6 óra körül történik, akkor nem tudok visszaaludni :( ma is így jártam. Pedig a fiam végre többé-kevésbbé alszik éjszaka, ez két és fél év után nagy újdonság. Mostanában 7 előtt ritkán ébred fel, de azért néha magyaráz, panaszkodik álmában. Mint az előbb is, annyit mondott, hogy már épp be akartam menni hozzá, de most megint csönd van.
Vendég
 


Nikianyu de jó :lol:
Athiz köszi a soksoktanácsot!
Vendég
 


Sziasztok!

Na túléltem a vizsgát! :)

Nikianyu, de jó neketek! már én is úgy szeretném látni hogy mozog :)

Milyen az a kismama melltartó? Hány méretet képes nyúlni? Milyen az a krém amit írtatok, hogy jó az ellen, hogy ne feszüljön?

Ti fogjátok kenni valamivel a hasatokat a csíkok ellen? Én már hallottam azt is hogy az sem használ, ha valakinek olyan a bőre... de hát lehet megpróbálom azért....

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

En itthon a Brendonban lattam ilyen melltartot. A kosar alatt dupla anyag van, ami jobban tartja a mellett, de nem fem, igy nem vag be. A kosaron nincs kozepen semmi varras es nagyon rugalmas, szerintem meg legalabb ket szamot tud noni benne a mellem - szerintem egyebkent folyamatosan no...Hatul is 4-5 sor kapocs van rajta, igy lehet allitani. Nekem tenyleg bevallt. (En az enyemet egy Chicco uzletben vettem, de sajnos nem itt Magyarorszagon). A krem is Chicco - MammaDonna Antistress - mellre valo szerum. Nekem ahogy el kezdett jonni, megjelentek a csikok egybol,ez segitett rajta valamit (nem tuntek el, de nem annyira lathatoak, sokkal halvanyabb lett) + azota nem fajnak egyaltalan. :) Egyebkent ugy hallottam, hogy kremet meg egyes kiegeszitoket lehet az egeszsegpenztaron keresztul is venni - ugy egy kicsit olcsobb. :)

Kellemes napot - ma mar legalabb pentek van! :)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


Szuszu!

A 3 ora eleg korai, mert en 5-ig dolgozom. :( Majd irj, hogy mit mondtak - hatha lesz kesobb is meg.

Betenned a tablazatba, hogy Del-pesti korhaz? Valoszinu ott fogok szulni. Koszonom!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


A terhesseg alatti gyogyszerszedesrol van egy erdekes cikk a szuletes hete portalon:

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=63&cid=45331

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


Köszi Mazska, akkor megnézem én is! Lehet hogy hétvégén elmegyünk egy Brendonba aztán körbenézünk :) Én egyébként is szeretek baba dolgokat nézegetni, úgyhogy én elvagyok egy ilyen boltban :)

Kép
encsike87
 
 


sziasztok!
yuyu, minimano: én is puffadok sokszor :( nem is szeretem. tegmap meg egyik barátnőm megjegyezte, hogy hogy megnőttek a melleim. Irultam-pirultam, és csak hebegtem, hogy hát igen, mostanában híztam kicsit...khm. Még nem akartam elmondani, hogy valójában mi van.

melltartó nekem is kéne, na majd utánanézek én is ennek. Előrébb tartó kismamák nekem ezeket ajánlották:
Triumpfban kismama melltartó, azt hiszem 4700 Ft-ért. Nem merevítős és jól tartja a mellett. Ott azt mondták, hogy követi a mell növekedését, tehát elvileg a terhesség végéig hordható. Meg jó a Triumph Mamabel szopis melltartó is, hátul nagyon sok állítási lehetőség van rajta. Ez 3400 Ft körül van.
A Triumphból kétféle van, illetve 3, de az egyik nem pamut. Szóval az egyiken fém, S alakú csat van elől, azt egy kézzel nehéz kinyitni. A másikon viszon fehér műanyag a csat (mint az Anitákon) az nagyon jó. Tényleg egykezes.
Anitát az Anita kismamaboltban nézzetek ez a Délinél van a Kékgolyó utcában.
http://www.anita.com/hu/hu/0,1,104,1479__products-main.htm
http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=260
http://www.angilure.hu/katalogus

hasra krém:
Babaolaj:
Níveás babaolaj, amiben mandulaolaj és búzacsíra olaj van
vagy dm-s Babylove Mama olaj
A BabyLove MAMA Massage Creme-t pedig naponta .. ez nem olyan olajos, hanem testápolós inkább, viszont kellemes fűszeres illata van, csak természetes anyagokból áll - kimondottan a terhességi csíkok kialakulása ellen van. Naponta kell használni, 150ml, és sokáig elég 700-800Ft körül van

Puffadás, székrekedés:
székrekedés ellen a joghurt+1-2 teáskanál zabkorpa reggel, gyümi turmix + 1 tk zabkorpa este változat jött be. Azóta nincsenek gondok...ezenkívül figyelni kell a napi 1,5 liter szénsavmentes ásványvíz, 3dl 100%-os gyümilé + tea, tej stb...összesen 2,5 liter folyadék bevitelére
A gyógyszertárban ajánlották a Laevolac szirupot is. A terheseknek ezt szokták ajánlani,mert nem tartalmaz szennát,ezért nem okoz méhösszehúzódásokat.

Algopirin
csak a középső harmadban lehet szedni... persze egy tabletta nem vészes de a rendszeres szedése nem javasolt, ugyanis ez egy becsapós gyógyszer... becsapja a babát... túl korán elkezdi felkészíteni a keringését a kinti életre... 26. héttől már nem ajánlott!!!Heyette Paracetamol inkább.

Bocs, ha kicsit sok voltam :) de gondoltam beírom a tanácsokat, amiket a másik fórumban tapasztalt anyukák adtak....hátha használhatók az ötletek
lei
 
 


szuszu: én a XI. kerületben lakom, és az egyik név szerintem a Lili lesz, feltéve, hogy lány lesz. A fiú név még nincs kitalálva.
lei
 
 


sniky: Gratulálok! Nagyon jó, hog yminden rendben van! Hú, már én is úgy várom az UH-t, de az még olyan soká lesz....még 18 nap :(
lei
 
 


köszi boniko, encsike

encsike, majd meglátod Te is hmarosan milyen fantasztikus élmény. Nagyon szeretem a dokimban, hogy aprólékos, vagy 10 percig magyarázta a monitoron történteket, bár ez gondolom elvárható egy ultrahang specialistától:)

ezért érdemes tényleg élni:)))

sniky
 
 


Szia Veronika!

Ki az orvosod?
(Kénytelen vagyok orvost váltani.)

Üdv.:
Kitti

Kép
kollibry
 
 


Sziasztok!

Tegnap elvetődtem a c&a-ba, a mom parkba, van egy halom kismama naci leárazva, meg pár felső is, én vettem egy nagyon jó farmert, 3400Ft volt, és felhajthatós a szára így tavasszal is elmegy még. és egyáltalán nem látszik, hogy felül pocakrészes. Van még barna és drapp szövet meg fekete is.

KépKép
columbine
 
 


Encsike!

Írtad, hogy odáig vagy a Mekis sültkrumpliért. A hányós időszakban én is tök sokszor kívántam meg, és ettem is. Akkor nagyon jól esett a héjában sült krumpli is. Most már elmúltak a hányingerek, most már mindenevő vagyok. Mondjuk azért még bírok válogatni, hogy mit is kívánok igazán...

panna1
 
 


panna: mikor kezdődött és mikor múlt el a hányós időszakod?
lei
 
 


Én már nagyon kíváncsi vagyok, hogy fiúnk lesz -e vagy lányunk... Ugye jól tudomm, hogy nagyjából a 15-16. hét környékétől lehet megmondani?
Voltatok Down-szűrésen? Én most akarok bejelentkezni. Még tipródok, hogy a 4-es teszt, a kombinált vagy az integrált legyen-e..

panna1
 
 


lei! Azt hiszem a 6.hét környékén kezdődött, és a 9. héttől egyre csökkent. A 10. hét már tök jó volt, most meg már nagyon-nagyon ritka az émyelgés is. Szóval fokozatosan múlik. MOndjuk én csak négyszer hánytam, legtöbbször csak émelyegtem. Furcsa, hogy a szagokra kevésbé voltam érzékeny.

panna1
 
 


igen, azt hiszem a 16. héttől elvileg, ha jól fekszik és látszik a képen, akkor meg lehet már mondani. Mondjuk a köldökzsinór sokszor bezavarhat....
lei
 
 


Panna, igen :) képzeljétek, tegnap hazafelé vettem is, de én ilyen rossz krumplit régen ettem!! ilyen kásás volt az egész és hideg is volt... úgyhogy a hányinger jött rám tőle :roll:
Én is megnézem majd a kismama nacikat, hátha találok jót, ami azért kibír még egy pár hónapot....
Múltkor a dokimnál volt egy nő, olyan 7-8 hónapos terhes lehetett, hatalmas hasa volt már, és olyan farmer volt rajta ami nem kismama, hanem sima. és amikor ült akkor látszott hogy vága a hasát a nadrág.... szegény baba :shock:

Kép
encsike87
 
 


Jaj, rossz belegondolni...

panna1
 
 


Ma reggel a párom és apum jot kacarásztak azon, hogy kezdek nem-beleférni a nadrágjaimba, és hogy ez még így fog menni jó ideig... :lol:
A régi ruhatáramból még van kb3 nadrág ami kényelmes derékban. Gondolom még pár hétig. Aztán kismamanaci jön.
Kismama-felsőket mennyire kell beszerezni. Én egyébként is a sztreccses felsőkből mindig viszonylag nagyot hordtam, hogy ne tapadjon annyira. Azok még egy ideig biztos jók lesznek... Meg hát nyúlnak is ha kell...

panna1
 
 


Én azért vettem meg ezt, mert a sima nadrág bevágott, ha ültem és egyből szúrt a hasam. Nem mondanám, hogy a legdögösebb vagyok benne, de most fő a kényelem :)

KépKép
columbine
 
 


Nekem a farmer amit most rajtam van, egész tűrhető, mert olyan kinyúlós, ha már egyszer volt rajtam... de ha ki van mosva akkor megint nem ér be a gomb :)

Felsőkön én is gondolkodtam, hogy amig csak pici a pocim addig nem hiszem, hogy nagyon venni fogok, de lehet hogy mondjuk kint lesz a hasam belőle, ha már azért látszik a pocim, akkor veszek majd másikat, mert azt utálom amikor kint a derekam vagy a hasam....

Kép
encsike87
 
 


igazad van columbine! És ha nem most, akkor 2hét múlva úgyis venned kell.
Én kaptam a barátnőmtől pár gatyót, meg blúzt, most a legtöbb még nagy rám pocakban, de majd belenövünk :)
Az egyiket viszont már hordom magammal, ha valahova utazunk...
Azt mondták a babás ismerőseim, hogy ami még hsznos, az az övterelő. Azaz, ha sokat autókáztok, akkor a biztonsági övet úgy irányítja, hogy ne nyomja a a pocakot. MOndjuk még most nem vészes, de egy hónap múlva már biztos kell..

panna1
 
 


Hol lehet ilyen övterelőt kapni? Hallottam róla de még nem láttam... én mindennap vagy 100 km-et vezetek, úgyhogy nekem tuti lesz :)

nekem nincs olyan ismerősöm akinek van babája, úgyhogy én magamra vagyok utalva nadrág és egyéb téren....

Kép
encsike87
 
 


Sztem kismamaboltokban lehet kapni, de majd utánakérdezek.

panna1
 
 


Nekem már csak 1 hét van az uh-ig ;-)

yuyu79
 
 


Lassan mennem kell, mert indlunk vissza Bp.-re, holnap meg a hegyekbe egy hétre.( Örülök is neki, hogy ksizabadulunk az influenza hatóköréből, és remélem, hogy egy ismerősöm se hurcolja ki magával a vírust). Próbálok majd jelentkezni, mert lesz net ott is, és ugye most azért nem lesz reggeltől-estig síelés, úgyhogy időm is lesz talán. Még lehet, hogy dolgozgatni is fogok, bár ahhoz továbbra sincs nagy kedvem.
Ha van infóm vmiről, azért még jelentkezek.

panna1
 
 


Panna, jó pihenést :) Óvatosan a sieléssel :):)

Kép
encsike87
 
 


igen, igen, nehogy eless panna! Vigyázz magatokra!! :) övtereőlőről én is érdeklődtem már ismerősöktől, ha van infó, megírom nektek.
lei
 
 



meg lehet lazítani a biztonsági övet is, így kényelmes tud lenni .. arra is van vmi szerkezet .. de csak pár száz forint .. nem több ezer
lei
 
 


lei
 
 


Én vhol láttam vmi műanyag kütyüt 1-2ezer ft-ért. H amegtalálom, küldök infót.

panna1
 
 


SZiasztok, mennem kell! Majd jelentkezek
Jó kismamiskodást addig is Nektek!!!
Panna

panna1
 
 


Szia Panna!
Jó utat, nagyon irigykedek, imádok síelni, de az uram letiltott. :(
gondolj Rám ha siklasz légyszi. :)

KépKép
columbine
 
 


Én is megyek síelni, majd februárban, de nagyon óvatos leszek, és nem leszek kint sokat a pályán. Jön az egész család, a 3 és 1 éves unokahúgaim is, így nem fogok unatkozni, az tuti ;-)

yuyu79
 
 


Oké Columbine! Az én férjem azt hiszem akkor lenne kiakadva, ha azt mondanám, hogy emiatt nem síelek.
Yuyu! Neked is kitartást a februári kikapcsolódásig!
Pusz nektek!

panna1
 
 


Én azért kicsit parázok, nehogy elessek, vagy valaki nekem jöjjön, de már 13 éve síelek, úgyhogy remélem nem lesz semmi probléma..

Vigyázz Magadra azért!! És érezd jól Magad!

yuyu79
 
 


Sziasztok

Ma voltam a védőnénél és megkaptam a kiskönyvemet! :lol: :lol:
Nem kellet hozzá semmi, csak egy olyan papír a dokitól, hogy hány hetes terhes vagyok. Majd csak most megyek EKG-re, fogászat stb.

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Szia Kitti!

Az orvosom dr papp csaba.

Csak most láttam hogy kerestél múltkor társat tornához,szívesen csatlakoznék.

Veronika
l.veronika
 
 


Jó reggelt, sziasztok!!

A héten én is voltam ekg-n meg laborban. Az ekg szerencsére megcsinálta a háziorvosom, így nem kellett a belgyógyászatra mennem..

Jó hétvégét!

yuyu79
 
 


Sziasztok!

Nagyon örölük, hogy megtaláltalak Benneteket! Az eslő babámat várom. Jelenleg 9 és fél hetesek vagyunk. Örömmel olvastam a tapasztalataitokat! :D sokat tapasztaltam én is magamon.
Szeretnék segítséget kérni! Mivel az egyik vizsgálatom(nőgyógyászati szűrés) eredménye nem lett valami jó, a nőgyógyászom antibiotikum szedését javasolta. Ezt végig is csináltam, azonban a baci még mindig nem tűnt el, így újabb adag antibiotikumot kaptam. Azonban szkeptikus vagyok ezzel a sok gyógyszerrel szemben. Szeretnék konzultációra elmenni más nőgyógyászhoz is. Kíváncsi lennék több szakvéleményre is a baba érdekében. Ha tudtok nekem ajánlani nőgyógyászt, akkor azt nagyon megköszönném!

Sziasztok
rizsimami
 
 


Szia Veronika!

Te tudod, hogy mikor van torna?
Nekem azt mondta az orvosom, hogy nagyon jó gyógytornász csajszi tartja, eléggé elismert a szakmában.
Január 26-án megyünk síelni, és február elején jövünk haza, ezután szívesen járnék.
Addig még megtudakolom, hogy mikor van. :wink:

Szia Rizsimami!

Melyik kórházban tervezed a szülést? Én azt hallottam, hogy a sote1-en vannak a legjobb szakemberek, és oda küldik mindenhonnan a problémás eseteket, úgyhogy ott szerintem bármelyik orvos véleményére adhatsz, mert jó kezekben vagy. Én mikor orvost kerestem a sote1-es topikban, akkor a bőség zavarában alig tudtam választani, mindenki a saját orvosát ajánlotta. (Persze biztos van egy-két mufurc.)
Remélem tudtam segíteni. :lol:

Képzeljétek 2 napja nincs hányingerem!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
(Ezt gyorsan le is kopogtam.)
(Ezért rizsázok ennyit. :oops: )

Panna jó síelést és pihenést, vigyázz magatokra!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

UI mindenkinek.: Ha valaki szoknyát vesz fel (pl.:színház), ajánlom a Trasparenze kismama harisnyáját nagyon kényelmes (vagy akár nadrág alá, ha hideg van), de ne kismama boltban vegyétek, mert ott drágább. Én például a Kálvin téri aluljáróban egy harisnyaboltban is találtam, úgyhogy biztos van több helyen.
Tudom, hogy most tél van, de én pl már 2x is rákényszerültem szoknyára, szilveszterkor, meg most voltunk egy esküvőn.

Sziasztok!

Kitti

Kép
kollibry
 
 


Szia Kitti!

Jó sielést.Én 25 én megyek uh-ra és akkor kinyomozom hogy mikor van torna.

Veronika
l.veronika
 
 


Szia Kitti!

köszönöm a tanácsot! Körbe is nézek a Sote1 topikban! :)
Ha találtok valami jó tornát, akkor szívesen csatlakoznék én is.

Jó hétvégét Nektek!

Szilvi
rizsimami
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?