Új privát üzeneted érkezett!

Írtam egy hosszút és az Ádám egy másodperc alatt indította újra a gépemet. :x

Szóval:
Edith drágám, nézz csak Krisztára, milyen nagyszerű kis embere és rájössz, hogy nem kell ezen a szopi dolgon annyit gyötrődni. Ha megy, király. Ha nem, akkor sincs semmi baj.
(Nekem anno ezek a csodaszerek a tejszaporításban lóf@szt sem értek.)

Felhívtam az István, hogy jön-e haza emberi időben, mert akkor lebontanám a fát. Ugyanis neki kell szétfűrészelni (nem akarom az egész lakást takarítani) és holnap van kuka nap, el is vinnék a kukások.
Mondja persze, jön haza. Majd mikor már félig lebontottam a fát visszahív, hogy bocsi, mégsem.
Most már akkor is kiteszem a fát, ha nekem kell fűrészelnem. :x

Voltunk ma dokinál bárányhimlő elleni szurin. Megkértem, hogy mérje meg az Ádámot mert a védőnő szerint sovány. Erre a dokicsaj elkezdett röhögni, hogy dehogy sovány. Ja, meg ne foglalkozzak a védőnővel, csak mosolyogjak bármit mond.
Mellesleg az Ádám 4 hónap alatt 1 kg-t hízott. :wink:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Vagyok, jól vagyok, csak lelkileg kicsit megtörve :( Nagyon megrendített, ami a topictárunkkal történt, sajnos nem volt elég erős a baba a küzdéshez. Mélyen érintett :(

Egyébként bölcsizünk, ovizunk, dolgozunk :)

Mióta elkezdődött a bölcsi, Kata újra rendesen alszik, ott is, és este itthon is :) Nagy könnyebbség. Bár ma reggel arra ébredtem hogy nem férünk el, mert egyel többen vagyunk az ágyban :) De ez már semmi az eddigi kínlódásunkhoz képest :)

Megvan a kiscsajszink neve, Kern Anna Liza lesz :) Úgy örülök hogy sikerült megegyeznünk :)

Nemsoká teszek fel pár fotót, csak kicsinyítenem kell, meg előtte kávéznom, mert még csak msot értünk haza....

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Csajok!

Kérdeztétek a 3. gyereket. ÉN nem szeretnék többet és ettől mereven el is zárkózom. Az én idegrendszerem, fizikai és érzelmi kapacitásom ennyit bír el. Nem hiszem, hogy szerencsés lenne rámerőltetni olyan dolgot, amit nem akarok.
Szóval több babó nem lesz.

Edith!

Ez a vallomás nagyon őszinte volt. Gondolom még a hormonok is dolgoznak Benned. Tudom, mennyire készültél a szopira. Igazuk van a többieknek, ha sikerül jó, ha nem, akkor is nézz Krisztára. Örülj a manóknak és hessegesd el a rossz gondolatokat.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 

 
 

Leesett a köldökcsonkja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...apró örömök az életben 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Márti, tök jó! Ez gyorsan ment :) És úgy látom, neked a tejszaporító fejési technikákra nem nagyon van szükséged :D

Edith, nekem is jónéhányszor kisebesedett a cicim, de nekem akkor a fejést sem bírta... És igen, bimbóvédővel is fájt a szopi, sőt azzal együtt - annak ellenére is sebesre szívta a bimbót Samu. De néhány nap alatt azért szerencsére mindig rendeződött a dolog. Az anyatej tényleg jó a bibire, meg nekem a körömvirágkrém is használt. Bár azt le kell mosni szopi előtt alaposan. És a szellőztetés is gyógyító hatású. Vicces látvány ugyan monokinizni, de nyilván ez most nem szempont :) Na jó, abbahagyom az evidens jótanácsok osztogatását, biztos vagyok benne, hogy ezeket úgyis tudod. Befogtam.

Barbi, és Ádám most végül hány kilónál tart? Örülök, h dokinéni szerint minden rendben.

Zsu, jó h Kata újra rendesen alszik. És szép neveket találtatok.

Timi, Zsolti ovijának nagyon örülök. Mennyi ideig fog oda járni? Nyárig?

Julcsi, régen írtál. Merre jársz?

Samu új szokása: fektetés után 1-2-3szor televigyorral megjelenik a szobája ajtajában, és kiszalad hozzánk a nappaliba. Visszakísérem, megbeszéljük, h most este van és aludni kell, aztán 5-10 perc múlva újra megjelenik. Aztán egyszer csak bent marad, elalszik :) No, tehát kb 1 hétig tartott az a jó szokása, h úgy kezelte a sima ágyat, mint a rácsos verziót. Rájött, h ebből bizony simán ki lehet jönni.

Lépek dogákat javítani...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Két kép a királylányról :)

Kép



Kép



Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Évi, 12,76 a súlya. Azt hogy hány cm nem tudom, mert lehetetlenség lemérni. Egy pillanatig nem marad egy helyben. Bár a múltkor kifigyeltem, hogy a szárító alatt már nem fér el, kb. 1-2 cm hiányzik. Úgyhogy holnap lemérem a szárítót és hozzáadom azt az 1-2 cm-t. :wink:

Zsu, a felső képen tök jó Kata haja.
Szép neveket találtatok. Ez már a végleges befutó, vagy még azért változhat?

Edith, és miért sírdogáltál? A szopi miatt vagy csak úgy?
Én amikor az Ádám született mindenen sírtam. Ha kisütött a nap azért, ha beborult azért, egy pillanat alatt képes voltam elbőgni magam bármin. Az István már előre figyelt, látta hogy ha lefelé görbül a szám akkor bizony sírás lesz. :lol: Persze jött a sok okos tanács, hogy ne sírj, nem lesz tejed. Majd a dokicsaj helyre tett, azt mondta, ha úgy érzem, hogy sírnom kell sírjak. Megnyugszik a lelkem és mivel a hormonok most 1000 fokon pörögnek, úgysem tudod befolyásolni.

Márti, jó hamar. Az Ádámnak 2-2,5 hetesen esett le. Már azt hittem így marad. :wink:

Persze nem tudtam elfűrészelni a fát. Leginkább azért, mert csak egy vas fűrészlap van itthon. :? Azért megoldottam, kivágtam az ablakon, így nem kellett átcipelni a házon. (úgyis a nappali ablak előtt állt) De nem volt unalmas az esténk. Az Ádám, ahogy én szedtem le a fáról a díszeket, ő úgy törte össze. Utána látta, hogy felmásztam a székre, hogy a girlandokat, meg a karácsonyi világítást leszedjem, ő is felmászott. Csak ő a cserepes virágaimat dobálta. Eközben csináltuk a vacsorát, (persze az ő segítségével) és válogattam a számítógépnél felgyülemlett millió cd-t, dvd-t.
Mire megfürdettem már a hajam égnek állt. Erre felhív az István, és mivel nem voltam csiripelős kedvemben megkérdezte mi bajom? Ó, a világon semmi. :wink:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Hát, nem nagyon haladok a dogákkal, azt hiszem ezt halasztom holnapra...

Barbi, végülis tökéletesen megoldottad a fenyőkérdést. Ádám jó kis segítség volt :) Súlya tök jó, és valószínűleg jó magas is hozzá, ha a védőnő szerint soványka...

Kérdés: gondolkodtatok már a gyerkők második szülinapi ajándékán? Tudom, még korai, nagyon. Bár biztos vagyok abban, h Mártiéknál már megvannak az ajándékok :) (mintha egyszer írtad volna)

Andi, te is régen jelentkeztél! Hogy vagytok?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Na itt az éjszakai műszak! Évi látom te se tudsz aludni. :wink:
Nekem gőzöm sincs mit kap a szülinapjára. Bevallom még nem is gondolkoztam rajta. :oops:

Voltunk dokinál, fosó-hányó vírus. Délutánig folyamatosan 37,8 volt a hője aztán pillanatok alatt felment 39-re. Szinte egész délután ágyban voltunk, most valahogy nagyon igényli a közelségemet. Most is az ágyunkban alszik, mert a sajátjában többször sikítva ébredt.
Nézegetem a homlokát és most nem meleg, remélem az éjjel már nem is megy vissza a láza.
Doki szokásos ajánlata a cola volt. :?

Barbi, én is szeretem az ilyen napokat. Aztán a Ferkótól külön jólesik, amikor nem érti mitől is vagyok fáradt. :evil:

Márti, tényleg jó hamar leesett a köldökcsonk. Emlékszem engem a hideg rázott tőle, valahogy nagyon gusztustalannak tartottam. :oops: Nálunk a Ferkó dolga volt a kezelése.

Zsu, tényleg szép neveket választottatok. Nekem is az első képen tetszik jobban Kata. Ő is milyen nagylányos már.

Edith, nálam elég sokáig tartott a szülés után ez a sírós állapot. Emlékszem már utáltam magamat, mert ahogy a Barbinál, nálam is akármilyen apróság kiválthatta.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Jó reggelt!

Ó,Edith,kérlek ne haragudj rám,nem szerettelek volna megbántani.A sajnálat a kisebesedés miatti fájdalomnak szólt,és tudom mennyire szeretnél szoptatni,valamint azt is,hogy mindent megpróbálsz,hogy mielőbb rendbe jöjjön a cicid!
Ahogy a lányok is írták szellőztesd sokat az is használ!
Tényleg bocsi,nem akartam okoskodni,hisz én egyik gyereket sem tudtam szoptatni,így azt legalább tudom milyen rossz érzés!
De neked sikerülni fog,és legalább tejcsid van!!!!! :wink:

Zsuzsi,
jobbulást Szandinak!Mennek a gyógymanók!!!

Zsu,
aranyos Kata,ő is milyen nagylány lett!!!

Évi,
nem tudom meddig fog oda járni,és remélem az utazásokat is meg tudjuk oldani,hamár én is dolgozom!Elvileg az iskola előkészítőt csak betöltött 6.életévtől kezdheti el,így csak jövőre mehetne Keszire!Egy év múlva úgyis felülvizsgálat lesz a bizottságnál,szerintem addig marad ebben az oviban!

Barbi,
mozgalmas délutánod és estéd lehetett tegnap!Gondolom neked nem volt olyan szórakoztató,hogy Ádám túl buzgón segít! :roll:
De megoldottad a feladatot István nélkül is! :wink:

Márti,
szupi!Milyen éjszakád volt?

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

NAgyon aranyosak vagytok, hoyg így vigasztaltok. Igen, tudom, hogy úgy van, ahogy mondjátok, és magam is sokszor ezzel bátorítom magam, és mindenki a környezetemben. Csak elkap néha egy-egy gyengébb pillanat és akkor olyan elkeseredett vagyok, és mindent borúsan látok.
Köszönöm nektek a bátorítást. :)
Timi, nem bántódtam meg, nehogy már bocsánatot kérj, én a szopi sikertelensége miatt gondoltam, hyog sajnálsz. Tegnap délután végig szoptattam. Az lett az eredménye, hoyg most alig tudok a mellbimbóimhoz érni. Én nem értem. MIndenki azt mondja, hogy úgy gyógyul, ha tovább szoptatok, nekem meg mindig csak rosszabb lesz.
Tejem van, és amíg egy csepp is folyik, nem fogom feladni, hoyg anyatejet kapjon, mégha cumisüvegből is.

Különben, Márti, én is kézzel fejek. A mellszívót most nem tudnám elviselni. Azt mondod, hogy még annyi ideig is lehetséges fenntartani a tejtermelést? :shock:
Örülök, hogy nálatok minden rendben, és ezt nagyon őszintén mondom. Ha valaki, akkor TE nagyon megérdemled, hoyg most már a szopi is és más is rendben legyen. Örülök a köldökcsonk leeséséhez. A mienk még megvan, bár már csak egy icikepicike akármi tartja.

Zsuzsi, elküldöm majd Istvánt a gyógyszertárba, biztos itt is van ilyen homeós bogyó.

Ibolya, neked is köszönöm a homeós listát. Egyelőre nincs szükségem más tejserkentőkre, iszom egy teát és a napi folyadékot. Úgy látszik, egyelőre elég. Ma már fejtem 90-et, 130-at és 110-et.

Barbi, én is dettó. mindenért bőgök. Most muszáj mennem...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:az nagyon jó, hogy ennyiket fejsz!!!!!! :wink: Igen annyi ideig fejt a fiúknak, mert neki meg befelé forduló volt a bimbó és akkoriban azzal nem tudtak mit kezdeni!!!!!És még arról is nem egyszer sztoriztak, hogy ő akkor tanult iskolába járt, lefejte a tejcsit és após etette meg a bébit :lol: :wink: !!!!
Köldökcsonk leeséshez a Roland áldozatos munkája kellett, én sem nagyon birizgáltam :oops: , kórházban elvileg ellátták, de mint kiderült nem!!!!Csak a drágám ilyen ügyi volt, úgyhogy ma már pancsit is tervezünk!!!!

Jaja dokinéninél voltunk, rendben van a drága, Zsombi persze köhög piros a torka meg náthás így kapott antibigyót :? , most nem gondolkodunk megkapja a kiskrapek!!!! :?
Lemérte 2980 gr, Zsuzsi kölcsönadta a mérlegét KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!!!!!!3 naponta méregetjük majd!!!!
Ja Timi:az éjszakánk mozgalmas volt másfél óránként kelt :shock: , és sokáig tartott mire visszaszundított :roll: , bezzeg most alszik mint a bunda!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edith, tudom, hogy most miket élhetsz át a szopival kapcsolatban, sajnos legtöbbünk valóban átérzi mert átélte. Viszont Krisztából te is tudod, hogy valóban nem attól lesz boldog egy baba, hogy mit kap enni. És bízom benne, hogy ha rendbejön a cicid igenis vissza tudod szoktatni Borókát a cicizésre. Szerintem ezt úgy tudnád kivitelezni, hoyg esetleg Krisztát kiadod albérletbe nagyinak, te meg egész nap ágyban maradnál a kicsivel és amikor ébren van és sír csak cicit adnál neki. Szerintem hamar rájönne hogy abból is jön kaja és kénytelen érte megdolgozni. Szerintem próbáld ki (a cicizésnél) a bimbóvédőt. Nekem anno csak ezt sikerült a Livi szájába "nyomkodnom", habár sajnos tejem az alig volt. És ha mégsem sikerülne a ciciből evés az is nagyon jó, hogy van tejed. És gondolj Márti anyósára meddig adott tejet a gyerekeinek!!!! Én amikor a Márti a kórházban először mondta, hogy beindult a teje és milyen sok van, elbőgtem magam a boldogságtól. Ez olyan jó érzés, hogy bár nekem nem volt de nektek most igen!!!!! És emiatt nem tudod elképzelni mennyire örülök nektek. Azt hittem ezt a témát már feldolgoztam de rájöttem, hogy mégsem. Viszont ahogy olvaslak titeket nekem valamit adtok. (Nem tudom a megfelelő szót, reményt, örömet vagy mit, valamit.) Mint ahogy a terhességemet is általatok dolgozgatom fel. Szóval ez egy olyan dolog ami igazából csak NEKEM jelent valamit, de azért szeretném nektek megköszönni. És ha úgy érzed, hogy bármi fáj,... tudod... gyere mesélj! De én hiszek benned (is) és tudom, hogy fogsz még sokáig tejet adni a lánykádnak és hidd el az mindegy hogy hogyan. Ha pedig mégse így alakul, azt is bebizonyítja majd mindkét gyereked, hogy nekik tökmindegy! DE!!! Te csak a Márti anyósára koncentrálj, hogy ÚGY is lehet.

Barbi, mindig kiesik a szemem meg a szívem, amikor írod, hogy miket alakít Ádámod. Nem gondoltál még az otthoni bukósisakra, fogvédőre, térd és könyök védőre?

Zsuzsi, jobbulást nektek, szegény kislány! Remélem már jobban van!

Zsu, nekem is az első kép tetszett jobban Katáról, neki is milyen nagylányos lett az arca!

Timi, sokat gondolok rád/rátok. Hihetetlen ez a hercehurca, azt a nyamvadt ovónőt meg feljelenteném diszkrimináció miatt!!!

Évi, mi sem tudjuk mit kapnak a csajok 1,5 hét múlva!!! Szóval ha van valakinek ötlete...

Edit, aranyos lehetett ez a 3. gyerek téma! Hát igen néhány apuka máshogy látja ezt az itthonlétet, gyereknevelést. Ők sokszor csak a szépet kapják, aztán néznek, hogy mit nyavajgunk...

Márti, köldökcsonkhoz gratula apukának!

Rólunk röviden:
Voltam Mártiéknál még hétfőn, hát hogy az a kislány milyen pöttöm! Viszont amin meglepődtem, hogy olyan szép hosszú ujjacskái vannak hogy ilyet még nem is láttam. Főleg, hogy se apjának se anyjának nincs ilyen zongorista ujja. Igaz a postást nem ismerem, de nagyon sok vonásban Rolandot látom szóval ez kilőve... :lol: Nálunk pár napja takonykór van, takony és emiatti köhögés. Azóta rengeteg homeós szart beadtam nekik, meg vitaminokat, és jobban is lettek. Mindenképpen el akarom kerülni a dokit, az influ. járvány miatt. Szerintem ez most náluk sima megfázás, nem kell még rá semmi benyalt. Árpi intézi a munkahelyi ki és belépést. Izgul. :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek mekkora meglepetés ért ma:
Multhéten kaptunk a vízművektől egy papirt,hogy szerintük illegálisan rákötöttünk a csatornára és ezt mi nem jelentettük, ezért ,mivel nincs semmi dokumentáció, visszamenőleg 5 évre megbüntetnek kamatos kamatokkal :twisted: :twisted: :twisted:
Időpont egyeztetés után :twisted: :roll: ma reggelre mehettünk bizonyítani igazunkat a végrehajtónak/mert hogy nem is hozzájuk kell menni,hanem egyből továbbadták egy behajtó irodának/,miszerint MI kértünk és kaptunk is engedélyt,CSAK ŐK ezt sz@rtak dokumentálni.És a végrehajtó nekünk adott igazat :lol: :lol: :lol: .Azt hiszem ilyen is csak szökőévente /az idei év az :lol: :lol: :lol: / fordul elő.
Utánna robogtam a fogászatra,ahol az én kedves dokinénim közölte,hogy náthás vagyok /ezt hallani a hangomon/,picit piros a torkom,igy csak saját felelősségre tömi be a fogamat.Merthogy igy sokkal nagyobb a fertőzésveszély.Hát lányok,ilyen becsületes dokit még nem találtam,ugyhogy maradok nála,őt meg kell becsülni.Ugy látom őt még nem rontották el o az SZTK-ban,és nem a pénzre hajt.
Ugyhogy ma reggel már 2 jó dolog is ért:lol: :lol: :lol: ,és ez mellé még az idő is szép volt :lol: . /letargiám 1 fokot javult :lol: /.

Edith,sikerült egy kicsit megnyugodnod?A lányok annyi szépet és biztatót irtak,hogy fölöslegesnek érzem :oops: ismételni őket /remélem nem haragszol érte :oops: /.
Nálatok hogy telnek az éjszakák?Lánykád tudja már ,hogy mikor van éjjel és mikor nappal?Igazi pancsi volt már?

Zsuzsi,jobbulást Szandinak.

Barbi,sikerült megsaccolnod Ádám magasságát :lol: ?Akkor ezek szerint szemüveg kéne a védőnődnek ha a majd 13 kg-ot kevésnek találja.
Karácsonyfa akció
Kép

Zsu,tényleg nagyon jól sikerült elkapni az első képen a lánykádat.Azt tudom,hogy kis vöröske Kata,de a 2 kép közül melyik az "igazi" vagy legalábbis melyik hasonlit jobban rá?Tudom,hogy a fényképező rengeteget csal :oops: .

Évi,én már kitaláltam az ajándékokat : egy 4 kerekű rollert veszünk meg egy nagyobb méretű kismotort.És még nagyon gondolkodom egy csúszdán is.

Márti,hogy sikerült tegnap az első igazi pancsi?Nisszát mennyivel hoztátok haza,hogy most 1 hetesen a majd 3 kg-mal meg van elégedve a doktornő?Ilyen sokat fogyott odabent?
Éjszaka sikerült aludni valamit?

Edit,én emlékeztem mikor egyszer irtad,hogy nem szeretnél 3.-ik gyereket ezért is volt számomra furcsa mikor most meg megemlítetted.Persze tudom,hogy egy férjnek egészen mást jelent egy 3.-ik gyerek mint nekünk.Szeretem,hogy ilyen őszinte vagy,hogy be mered ismerni,hogy nem birnád idegileg már őt.Én is hasonlóan érzek,/sőt mi már 2-ikat sem szerettünk volna a nagy korkülönbség miatt/,de most már nem merném 100%-ra kijelenteni,hogy nem lesz 3.-ik.Sok mindent megteszek azért hogy ne legyen,de nem merem 100 %-ra állítani,hogy ha jönne elvetetném.

Julcsi,nektek is jobbulást,remélem elkerül titeket is az influenza.Lányok nem énekelnek mostanában?Nagyon ritkán irsz magatokról :oops: .

na lépek,mert a gyerköcök naagyon nem birnak magukkal és mennem kell kiosztani a piros lapokat :roll: :twisted:
bibolya
 
 


Sziasztok!

Ibolya,
nem semmi sztori!Időben jöttek rá,arra amiben nincs is igazuk!!! :shock:

Julcsi,
köszi!Már én is nagyon remélem,hogy vége a hercehurcának,és jövő héten elkezdhetjük az ovit!

Hétfőn viszem Hannát a korai fejlesztőbe,kiváncsi vagyok mi lesz az eredmény!9000ft-ért remélem elég komoly vizsgálatokat csinálnak!

Márti,Edith
hogy vagytok???Tudom nem sok időtök van,de írjatok egy picit! :wink:

ZSuzsi,
Szandi hogy van?Remélem már jobban!

Andi,
te is bekukkanthatnál kicsit gyakrabban! :wink:

Rebiéknél ma lesz a farsang 1-kor.Egy bohóc táncot adnak elő közösen,így kellett egy bohóc ruhát összedobnom.A szomszéd csajtól meg kaptam egy boszorkány jelmezt,így boszi lesz a csajszi!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

István a városban, Boróka megszopiztatva (és remélem, elalszik :roll: ) Kriszta pedig éppen leszállt rólam, és elvan magában valami játékkal. (Ja, hoyg meddig? :wink: )

Próbálok írogatni egy kicsit, de nem tudok reagálni mindenre, ne haragudjatok. :oops:
Nálunk mintha-nimtha alakulgatnak a dolgok: tegnaptól szedem a Nitricum Acidum-ot és úgy érzem, hogy máris egy fokkal jobban vannak a mellbimbóim. :) Már az este és ma reggel sem volt annyira borzalmas a szopi. :) Úgy örülök neki! :) Azért még kapja üvegből is a kaját, de bízom benne, hoyg szép lassan visszatérünk a kizárólagos cicizésre. Csak ne idegesítene annyira, hoyg nem tudom olyankor mennyiket eszik! :oops: Tudom, hülyeség, hogy ezen filózom, de biztos nem stresszelem magam én sem a méricskéléssel. Holnap lesz méregetés, úgy döntöttem, egyelőre hetente. Múltkor 3775 g volt a csajszi. De amilyen éhenkórász, már biztos visszaérte születési súlyát! :)

Julcsi, tényleg, annyira szépen írtál, hogy pityeregtem, amikor olvastam. Olyan jólestek a szavaid. :)
Annyit hozzátennék, hoyg Boróka tud szopizni, nagyon ügyesen csinálja, nem az a bealvós típus, mint Kriszta, már csak a vége felé alszik el, ami ugye, sokszor éppen cél is :D , neki a bimbó elkapásával volt gond. Érdekesen alakultak a dolgok, mert eleinte csak a bal mellett tudta szívni (az a fájósabbik), most meg éppen ezzel bajlódunk egy ideig, amíg elkapja, miközben a másikat egyből bekapja. :roll: Na, mindegy, majd ha csak cicizünk, akkor gondolom, ez is könnyebb lesz, és egy idő után már nem is lesz gond.

Ibolya, örülök, hogy Kellemes dolgokban volt részed tegnap. Nagyon kellenek az ilyenek is!
És hűha, éppen lejárt az egyik ajándékozás, máris kell készülni a következőre: stenem, mindjárt kétévesek a gyerekeink!!! :shock: :shock:

Timi, drukkolok, hoyg tisztességesen kivizsgálják Hannát, de annak méginkább, hoyg semmi aggasztót ne fedezzenek fel. :)
Igazi pancsi nálunk még nem volt, mivel a köldökcsonk még mindig nincs leesve. :shock: :shock: :shock: Igen, én is csodálkozom, hiszen, naponta többször áttöröltem/törlöm alkoholos vattával, csak egy icikepicike rész tartja még, de az aztán jól tartja magát. A kórházban meg azt mondták, hogy két nappal a leesés után fürdessük. :roll: De nekem nem gond, csap alatt is simán megfürdetem. Úgy csinálták a kórházban is.

NA, kb. ennyi vagyok, szeretnék írni a másik topikba is egy kicsit.
Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Még valami, amit mindig elfelejtek leírni... :oops:
Mindenkinek nagyon köszönöm a köszöntéseket, jókívánságokat Boróka születésével kapcsolatban, és nagyon köszönöm mindenkinek a szép szavakat, bátorítást a szopival kapcsolatban. Köszönöm a maileket is, akitől kaptam, de ne haragudjatok, hogy nem írtam vissza.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Edith, nagyon örülök, hogy jobban van a cicid és hogy azért sokat szopiztok is. Nagyon ügyes vagy, csak így tovább.

Timi, és Hanna hova fog járni bölcsibe?

Évi, az Ádám szülinapi ajándéka kerti játék lesz. Konkrétan egy csúszdát és egy homokozót szeretnénk neki venni. A homokozó nem nagy gond, azt még akár az apja is összetákolja, de a csúszda! Ami nem nagyon kicsi, viszonylag stabil az horror árban van. Úgyhogy még nyomozok, hol vegyük és milyet. De ezt kap, az tuti.

Hú, kaka szag van, majd jövök.
Ja, és megint eldugult a mosogatóm. :?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi:nekünk ilyen van, anno anyósékkal együtt vettük, gyerekek imádják, és itt elég olcsó!!!!!!!!!!!!!!!!
Máshol 40 E körül van!!!!!Tudom így sem 2 fillér!!!!
http://www.jatek-city.hu/product_info.p ... ts_id=3758

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


De vannak itt kisebbek is!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Edith: nagyon örülök, hogy jobban vagy. Reméltem, hogy segít a homeos bogyó, a nővérem a császárra szedett valamit én meg a gátsebre és számomra hihetetlen volt de nagyon gyorsan gyógyult a seb.
Szerintem, nem kell aggódni az evés miatt, tudják a babák mennyi kell nekik. Főleg ha nem is egyből alszik el a cicin, biztos jól megtömi a pociját. A Szandit folyton ébreszteni kellett az elején.

Márti, hogy vagytok?
Azt akartam írni, hogy érdemes ezen a mérlegen is lemérni Nisszát, mert nem mindig ugyan azt az értéket mutatják. Én, amikor hazahoztuk a Szandit nem mértem meg, pedig jó lett volna, mert valószínű nem is annyi volt, mint amit a papírra írtak.
De annyival született, mint most Anissza baba.

Ibolya: szerintem jó súlyban van a Márti kiscsaja. Általában a születési súly 10%-át visszafogyják. A Szandi majdnem 400 g-al volt kevesebb amikor haza hoztunk, mint amennyivel született.
Örülök neki, hogy tegnap ilyen jó napod volt, rám is rám férne már egy ilyen nap.

Timi, kíváncsian várom Hannáról mit mondanak.

Julcsi, jobbulást a csajoknak. Én is az influenzától rettegek, ezért is mentünk a rendelés végére, szerencsére már nem volt senki. Bár a doki is elég betegnek látszott, törölgette rendesen az orrát.

Szandinak még mindig megy a hasa, de legalább láza nincs már. Enni nem nagyon eszik, inni viszont annál többet iszik.

Apukám műtéte jól sikerült, egyenlőre az intenzíven van megfigyelik, de talán ma már átrakják az osztályra.
A nagy félelmem, hogy nem ébred fel (rossz a szíve) és hogy sérülnek az idegek, és nem tud majd mozogni, hála istennek, nem történt meg.
Most már csak abba reménykedem, hogy végre nem lesznek elviselhetetlen fájdalmai.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Jajj Zsuzsi, bár nem írtam, de nagyon sokat gondoltam apukádra. És nagyon örülök, hogy jól van. Már amennyire egy ilyen nagy műtét után jól lehet. Gyógyuljon meg hamar, azt kívánom.

Márti, köszi. Ez jónak tűnik. És mekkora? Mert olyan nem szeretnék amit az Auchanban lehet kapni, azt a kicsit, hogy a csúszófelülete akkora, mint most az Ádám.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi, olyan csúzda, amit a Márti belinkelt volt a Máriába is, most nézem a honlapon nincs raktáron. www.bebibolt.hu
Majd figyelem, ha hoznak szólok, mert ott csak 28 e. Ft volt tavaly.
és ebből még lejön az én kedvezményem :wink:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Bocsi, már látom is mekkora. :oops:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Zsuzsi:az nem ugyan akkora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
Az más fajta http://www.jatek-city.hu/product_info.p ... _id=3774ez itt is olcsóbb

Barbi:ennek akkora a csúszófelülete, mint a Roland lába :lol: :lol: :lol: :lol: ő nem tud rajta lecsúszni :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi:remélem hamar felépül apukád, nem is lehet másképp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tegnap az Ibolya írása miatt, megnéztem a súlyvesztést, kicsit beparáztam :( , tegnap este lemértük, 3 nap múlva majd megint, addig nem tárgyalok erről a kérdésről!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
Éjjel megint buli volt 2 óránként kelt, szóval tuti nem aluszékony, csak ő nappal alszik 3 órákat!!!! :shock: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti ne parázz!!!!!!!!!!!
a Szandi 2980 g-al született és 2600 körül volt amikor haza jöttünk, 2 hét múlva se érte még el a születési súlyát a doki mégis azt mondta nagyon szépen hízik!!!!!!!!!!!!

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Barbi,
sajnos bölcsi hiányában,csanába,ami nem olcsó azt tudom,de muszáj lesz.Bár,ha apa ilyen ritkán jár majd dolgozni,én meg úgy néz ki,ha ezt az állást kapo(asszisztensi)akkor nekem naponta menni kell,így Hanna csak akkor megy a CSANÁba ha mind a ketten dolgozunk majd!Ez napi 2500ft,a gyesemből majd ezt fizetem,de legalább a keresetem megmarad!

Pusz
timiban
 
 


Közben lefagyott a gépem míg írtatok,az enyémet meg most küldte el! :evil:

Szóval ZSuzsi,
örülök,hogy Szandi jobban van,és apudnál is minden rendben ment!

Márti,
biztos szépen fejlődik a kiscsaj,nyugi!3 nap múlva te is meglátod majd! :wink: Addig meg téma lezárva,ahogy kérted! :wink:

Pusz
timiban
 
 


Sziasztok!

Márti,ezer bocsi,hogy beparáztalak :oops: ,nem volt szándékos.Én csak azért kérdeztem,mert nálunk a Geri 3420 g-mal született és 3220-al jöttünk haza.Nekem azt mondták anno is és most is,hogy 10 %-nál nagyobb súlyvesztés esetén nem engednek haza.És hogy legkésöbb a 2 hétre el kéne érnie a szül.súlyát.A Geri pont akkor érte,de a 3.hétre már nem hízott csak 80 g-ot ,de ő nagyon lusta volt szopizni igy én ekkor kezdtem el neki fejni és cumisüvegből etetni.
Szóval én csak azért kérdeztem mert hogy 3240 g-mal szül.a lánykád és most 1 hét után 3 kg,ezért kérdeztem,hogy ilyen nagy volt a súlyvesztesége a korházban-mert hogy azt irod,hogy mennyi tejed van,rengeteget tudsz fejni is,ebből gondolom,hogy az otthoni szopival semmi baj.
Van kedved arról irni,hogy hogyan élted meg,hogy korházban született Nissza?
És szüléstörténetet?Edith,esetleg te is?Persze majd csak ha több időtők lesz.

Csúzdát amit belinkeltél jól néz ki,igaz kicsit húzós az ára.Megkérdezhetem,hogy mióta használjátok?Nekem van egy ismerősőm aki Smoby csúzdát vett és 1 nyár alatt tönkrement /2-3 helyen is eltört,vagy letört róla darab/ arról nem is beszélve ,hogy teljesen kiszívta a nap.

Edith,örülök,hogy jobban vagy már egy kicsit,és hogy a szopi is alakul.Mérleg mizéria teljesen ismerős,csak én elkövettem azt a hibát,hogy minden etetés elött és után mértem és ha nem volt meg az "előirt"mennyiség akkor jött a paramama :oops: .Igaz,én csak a 3.heti védőnői méreckedés után kölcsönöztem mikor a gyerek nem hizott csak 8 dkg-ot 1 hét alatt / a 12,5 helyett/ és ez már a gyerekorvos és a szoptatási tanácsadó szerint is iszonyú kevés volt.
bibolya
 
 


Sziasztok!

Na meg volt a farsang!Dobok pár képet!

Rebi,mint bohóc Kép
Rebi boszi Kép
ZSolti egy kölcsön bohóc sapkában Kép

Egy pár hóemberes kép!
Kép Kép Kép

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Timi,nálatok jó korán kezdödött a farsang :lol: ,nálunk majd csak 1 hónap múlva lesz.Rebeka már kész hölgy ,különösen ez a boszis jelmez+az arcfestés nagyon jól áll neki :oops: :lol: .

Én is képekkel jöttem,a héten csináltam:

Gergő álmát nagyon örzi a kiskutyusa :lol: Kép


Ez meg egy másik napon,mikor a kutyus is ebédel vele :lol: Kép Kép Kép Kép Kép
bibolya
 
 


Sziasztok!

Most csak képekkel jöttem, nagyon fáj a fejem...

Szóval Liza baba:

Kép


Kép


És egy boszi :)

Kép

Kép


Puszi mindenkinek,

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsu, ez a Katalány egyre szebb! :) Mi ez a boszis jelmez? Én a 4D-s képeket nem nagyon látom, de Lizababa pici lába jól látszik :)

Timi, Rebi is csodaszép boszi! És bohócnak is jól néz ki... És Hanna is milyen nagy! Mit mondtak róla ma a fejlesztőben?

Ibolya, Gergőképek is nagyon aranyosak - pláne, ahogy eteti a kutyust. Samu természetesen a repülőjét eteti... :)

Edith, úgy örülök, hogy alakul a szopi. És az nagyon jó, h használ a homeobogyó :D Szurkolok továbbra is nektek!

Ennél többet írtam, de egy szerencsétlen mozdulattal minden ez után következő kitörlődött... Biztos ami biztos, ezt inkább elküldöm. Jó éjt!
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Évi, Boszi lesz a farsangon :) Egyébként a boltból hoztam el a jelmezt felpróbálni, mert sejtettem hogy jól fog állni :)

Liza nemigen mutogatta magát, ez a két kép még szolid, itt csak 1-1 végtagja van az arca előtt :) A többin 3-4 :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Jó reggelt!

Zsu tök édes a pocaklakó lánykád ahogy a 2.-ik képen nevet,na meg Katának is nagyon jól áll a boszi jelmez.
A második nevét fogjátok használni a pocaklakónak?
Mekkora méretig árultok jelmezeket?És mennyiért?Vagy kölcsönözni nem lehet nálatok?

Évi,sajnálom,hogy kitörölted az irásod :cry: .
Dogákat sikerült kijavítani?Milyen tanárnak érzed magad?Szigorúnak vagy egy kicsit engedékenyebb?A "gyerekeid"hogy viszonyulnak hozzád?


most lépek reggelit készíteni,majd még késöbb jövök
bibolya
 
 


Én is jövök képekkel, a sok csodaszép gyerkő meghozta a képfeltevő kedvemet. :) :D Mindenki büszke lehet a manójára, olyan gyönyörűek!!! :)

Anyósom szülinapjakor (Én Borókával már kórházban, anyósom meg nem öltöztette túl szép ruhákba Krisztát. :P )
Anyu a 3 unokájával:
Kép
Ebéd:
Kép
Torta:
Kép
Kriszta saját tortájával:
Kép
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Évi,
hétfőn megyünk a fejlesztőbe!Majd beszámolok.Remélem a hét elején az ovit is elkezdhetjük a Zsoltinak!

ZSu,
én látom a pofiját a pocilakónak!Anno Hanna sem mutatta meg az arcát rendesen mindig ott volt a keze vagy a lába! :roll: Pedig 3x is voltam...a barátnőm(aki rákos volt)a párja szülész,és a magánrendelőjében nyomja a 4D-s uh-t.Veszprémben egyedül,így megérte neki a befektetés. :roll: Olyan jó volt többször látni a kisasszonyt odabent! :wink:
A Rebi boszijelmeze is olyan lila,amilyen Kataé,de a fényképezőnk nem azt adta vissza!A szomszéd csajtól kaptuk kölcsön,de a kalapját nem találta,ezért jól feltupíroztam a haját és csillámlakkal befújtam,de ő lelapította.Azt mondta olyan,mint egy boszi.....
Erre én:hát az is volt a szándékom! :lol:

Ibolya,
jók a képek Geriről!Ezek szerint a kutyussal eszik :lol: ,most már nem panaszkodsz az étvágyára?

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Edith,
Kriszta így is nagyon helyes,ünneplő nélkül is! :wink: Látom a hajárais jutott egy kis hab! :P

Pusz
timiban
 
 


Újra itt :lol:

Edith,Kriszta mire föl kapott tortát?Csak úgy :lol: ?Különben meg mindegy milyen ruhában van ,igy is szép-ugy is szép :lol: .És a haja is milyen gyorsan nő :roll: .

Timi,remélem most már tényleg kezdhetitek az ovit.
Gergő és az evés :oops: ,pont tegnap panaszkodtam a másik topicban rá.
[quote="bibolya"]
írta:
bibolyaGergő kicsit-nagyon válogatós lett.1 évvel ezelött bármit adtam neki,mindent megevett,most,- éppen milyen kedve van :roll: Nassolni nem szokott ha nem reggelizik v.ebédel ,de ha eszik is,akkor sem viszi tulzásba.Inni itatom mióta a gyerekorvos beparáztatott a legutóbbi hasmenésnél /akkor azt mondta napi 1 l folyadék + a tej:roll: /,hát könyörgöm,ha ennyit inna hova férne bele az étel?,arról nem is beszélve hogy egyik másik felnött sem iszik meg ennyit.Átlagban olyan 6-7 dl folyadékot iszik + a reggeli -esti tej ami 2-4 dl mikor mennyi csúszik :lol: .Ugyhogy szerintem összességében nem iszik keveset,mégis bogyózik a lelkem :oops: .
nem eszi meg a Geri a gyümölcsös sütiket :oops: sem.Csináltam a multhéten meggyes pitét,ahogy érte ugy szedegette ki belőle a meggyet.De ha a mazsolás kalácsban talál mazsolát azt is dobja ki belőle jó esetben,rosszabb napján akkor bele sem harap :twisted: .Na mindegy egy a lényeg,attól nem kell paráznom,hogy egy elhízott kövér kisgyerekem lesz.Felnött korában meg már lehet olyan mint az anyja,de az már nem az én gondom lesz :oops: .

Akkor már itt is felteszem a kérdésemet amit tegnap a másik topicban is feltettem a csajoknak:
[quote="bibolya"]J írta:bibolyaa,tényleg akartam kérdezni,hogy járt-e már valaki igy mint mi:
a Gergő kb.1 hónapja az almán kivül semmi gyümölcsöt nem eszik :twisted: .Elötte volt,hogy 3-4-5 mandarint is megevett egyszerre,most semmi.Ránéz és rázza a fejét.Banánt már vagy fél éve nem eszik,elötte imádta.Ma bontottam egy őszibarack beföttet,fujjog rá :twisted: ./nyáron 2 pofára ette/
És se joghurt,se pudig,krémtúró semmi nem kell neki.Főzelék is immel-ámmal.Amit tegnap jóizűen megevett azt ma meg sem akarja kostolni.
Persze ennek megfelelően csak 2-3 naponta termel a pelusba,de olyan bogyókat,hogy a nyuszik megirigyelnék ha látnák :roll: .
Már próbáltam a mandarint,narancsot kicsavarni és a levét odaadni,de azt sem hajlandó meginni.
Végső elkeseredésemben már adtam neki egy kis pohár tejszinhabot is,de higabb ettől sem lett a kakija.
Valaki valami ötlettel tud bombázni?Vagy várjak a jó időre,hátha akkor megjön az étvágya is,és ezáltal változik a pelus tartalma is?


na megyek húst panírozni
bibolya
 
 


Ibolya:szilva lekvár??????????????????Persze nem biztos!!!! :oops:
Sajna az étvágyra nincs tippem, enyémek nem csináltak ilyet, de elhiszem, hogy kivagy borulva tőle!!!!! :?

Szépek nagyon a gyerkőcök, mind egytől egyig!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Köszi Márti a tippet,de sajna a lekvárt sem eszi meg :oops: .

És a te /ti :oops: / gyermekeitekről mikor láthatunk megint képeket?
bibolya
 
 


Sziasztok!

Képek egytől-egyig nagyon jók, rakjatok még fel, olyan jó nézegetni.

Ibolya, az Ádám is válogat, nem is kicsit. Pöttöm korában imádta a főzelékeket, most csak akkor eszi meg, ha van rajta husi, akkor is úgy, hogy ő kieszi a húst, én meg 1-2 kanál főzeléket belecsempészek a szájába.
A gyümölcsöt sem eszi. Kb. 1 hónapja hozta nekem a mandarint, megevett hirtelen vagy 3 db-ot. Csak lestem, mert előtte kiköpte. Na, gyorsan felhagyott ezzel a jó szokásával, azóta sem.
Mondjuk ő viszont megissza a gyümölcsléket. Úgyhogy inkább vagy almalét, vagy narancslét adok neki minden nap. Így megvan a vitamin.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Most raktam le Samut, de egyelőre magyaráz valamit nagy bőszen a szobájában.
Köszi a szülinapi ajándék tippeket, sajnos nekünk nincs kertünk, így a csúzsda-homokzó blokk kilőve.
Járműparkot ugyan lehetne bővíteni, de csak úgy, ha a jelenlegi flottát kicsit csökkentem. Szóval ez ügyben is várok ötleteket. Ibolya, milyen ez a 4 kerekű roller?

Evés: most lekopogom, de kicsit javult a helyzet Samunál. Legalábbis az elfogyasztott mennyiséget illetően: ha valami ízlésénak megfelelőt (pl. krémlevesek, főzelék, sültkrumpli) kap, abból elég nagy mennyiséget betol. A gyümölcsblokád nyár óta tart nála, azaz ő is kiszúr minden gyümit, és nem hajlandó megenni. Nyers zöldség dettó. Szóval Ibolya, mintha Samu leírását olvastam volna. Múlt héten gyümölcslevest csináltam (eddig azt megette), de most összeszorította a fogát, és azon megszűrte a tartalmat: gyümik fennakadtak, lé bejutott. Majd bepisiltem a röhögéstől :) Üdítő kivétel az alma, azt hajlandó egyedül megenni a gyümik közül. Bármilyen mennyiségben. Korábban az alma is tiltólistán volt. A bölcsiben kezdte el újra enni néhány hónappal ezelőtt, mert egyszer beleesett egy szelet a brokkolifőzelékébe (azt nagyon szereti), és kihalászta, megette. Ja, és a bölcsis gondozónők is értetlenkedtek a gyümiundor miatt, és mikor elkezdte végre enni az almát, ők is megkönnyebültek. :) Banánt szintén régóta nem eszik, mandarint, narancsot pedig életében meg sem kóstolta...
Ehhez képest a kaka rendben van, bár mint mondtam, ha valami ízlik neki, abból rendesen eszik...

Edith, Kriszta tényleg nagyon szép a képeken.
Mennem kell,
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Barbi,bunkó lennék ha azt mondanám,hogy örülök hogy az Ádám is hasonlóan "jó"étvágyú lett,de valahol egy ici-picit megnyugtató,hogy nem csak én tapasztalom ezt.Az Encsivel "csak"annyival volt jobb a helyzet,hogy ő, ha tegnap megette az xy kaját az megette ma is.A lányomnál a mai napig megtudom mondani mik a kedvenc kajái /pl.ha megy anyuhoz néhanapján akkor mindig megpróbál a kedvében járni,hogy legalább sikerélménye legyen/,a fiamnál már nem.Ami 1 hete a kedvence volt,azt ma lehet hogy meg sem kostólja.Tegnap azon gondolkodtam,hogy a 2 éves fiamat nem ismerem eléggé :oops: :cry: .És higgyétek el nem csinálok nagy faxnit az evése körül,ha eszik eszik,ha nem nem-csak ezek a dolgai már egy jó pár napja/hete feltüntek és gondoltam megkérdezlek titeket is erről.Különben a Gergőt nem tekintem sovány gyereknek csak iszonyú válogatósnak,de ez van,ezt kell szeretni és különben is ebből a "fajtából" már van itthon kettő is :lol: .Ugyhogy ha jobban belegondolok akkor itt én lógok ki a sorból a mindenevőségemmel :lol: .

És most egy jó hír számomra amit most már meg merek említeni nektek is: Gergő 2 hete teljesen egyedül alszik el ebéd után.Nekünk ez nagy szó,mert őt eddig mindig kézben el kellett altatni,majd becsempészni a kiságyba.Az esti "ritúálé"még nem megy egyedül neki,de reménykedek benne,hogy ezt is hamarosan megoldom.

na most hogy már csönd van lépek én is pihizni egy kicsit :lol:
bibolya
 
 


Ibolya!

Tudom, drasztikus, de én először is a vasszintjét ellenőriztetném a kiscsávónak. Virág 5 hónap korában jelentkező nemevése mögött súlyos vashiány (azaz 0) állt. Miután rendeződött, megoldódott a nemevés is.

Gyümölcsevés: Barnus 1,5 éves koráig imádta, utána tiltólistás volt, most fél éve kezdte újra enni. Tudjátok hogy? A nappaliban meleg van, ezért nekünk a gyümölcskosár mindig a spejzben volt. Nem volt szem előtt, így nem is kérte sose, kínálásra is elutasította. Néhány hónapja kihoztam az ebédlőasztal közepére, na azóta eszi. :shock: :shock: :shock: És mióta szabad a vásár a gyümölcskosárban, azóta Virág is szívesebben eszi. Ha meg lopkodhatja Barnustól, akkor meg kifejezetten imádja.

Válogatás: Vessetek meg, nálunk nincs tízórai. Van reggeli, utána már 11-1/2 12-kor ebéd. Ugyanis bármit kapott tízóraira, utána nem ebédelt. Így farkaséhes, ha akkor sem kell neki a kaja, csókol anyád, más nincs.

Edith!

Édes Kriszta, ahogy a nagyokkal eszik. Mi újság Borókával és a cicivel?

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit,bevallom őszintén nem gondolkodtam abban,hogy vashiánya lenne a gyereknek,mert ami a fogára való megeszi.Tegnap este 3,5 félszelet sajtos-párizsis melegszendvicset evett meg+hozzá kb.1 dl tejet + a fürdés után még benyomott 2 dl tejet.Ma reggel megivott 2 dl tejet /ez még nálunk reggel 7 körül az ágyban szokott történni/,majd 9 körül a reggeli májkrémes kenyérből csak 4-5 falatot evett,/tizóraizni mi sem szoktunk soha/délben viszont most sokat evett /húsleves volt ,amiből csak a lét eszi meg,+ 2 főtt csirkecombbot,rántott husi+sültkrumpli amiből szintén sokat evett/.
Azt már régen megfigyeltem,hogy ha reggelire jól eszik akkor az ebéd csak immel-ámmal megy,és fordítva.Próbáltam már alvás után adni az ebédet,de akkor sem eszi meg.
Szóval a Geri eszik azért a maga módján,csak nem azt amit én szeretnék :roll: .

Gyümölcs náluk is a spejzban van,eddig mindig kijárt oda és ő hozta be magának.

Tizórai elhagyása miatt én tuti nem vetlek meg :oops: :lol: ,nálunk sincs soha,és biztos jól érzed/tudod,hogy igy az ebédet megeszik és azért valljuk be ez fontosabb.

Mostanában nagyon ritkán irsz magatokról.Hogy vagytok?Jártok még péntekenként arra a bölcsis foglalkozásokra?/bocsika,de nem tudom pontosan minek hivják :oops: /

Többiek mit csináltok ebben a pocsék időben?
bibolya
 
 


Ibolya!

Akkor gyümölcs és válogatás ügyben más tanácsot nem tudok adni, majd kinövi (vagy nem).

Azért nem igazán írok magunkról, mert másnak sem reagálok sajnos időhiány miatt. Így cikinek érzem csak magunkról írni.

Sajnos Barnus influenzás, Virágnak szimplán valami felsőlégúti nyavalyája van. Nem ecsetelem, gondolom tudod milyen frankó a dupla betegség.

A játszóházba nem voltunk mostanában, mert sajnos nagyon hideg van, még én is majdnem megfagyok. Pedig a többi bölcsis csoportban jó idő van, gondolom rajtunk spórolnak.

A múltkor írtál a 3. gyerek kérdésről. Sokan megvetnek, mert bevaloom az igazságot. Nálunk a két gyerek folyamatosan visít, öli egymást, ritkák az egyezős pillanatok. Ez az idegrendszerünket megviseli, ha lenne 3., szerintem idegosztályra kerülnénk. Talán 5-6 év múlva, de akkor meg már 38-39 éves leszek, azt meg már nem szeretném. Ítéljetek el, de időnként kirohannék a világból, magamra csuknám az ajtót, füldugó és csak magam lennék. Lehet engem utálni az őszinteségért, de ez van.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!

A képek most is nagyon jók.

Ibolya: a Szandi is kb. úgy eszik, mint Gergő. Annyi különbséggel, hogy vannak napok amikor a tápszer se kell neki. Főzeléket, egyáltalán nem ette meg, ezért is örültem, amikor hétfőn a bölcsibe egy egész tányérral benyomott.
Gyümölcsöt is nagyon ritkán evett, volt idő amikor a banán nagyon ment, de aztán hetekig semmi. Ez is a bölcsi óta változott, mert ott minden nap kapnak, azóta ő kéri az almát, mandarint, sőt anyósnál még kivit is evett.
Én tudom, hol rontottam el. Ha valami nem kellett neki, egyből mást adtam, volt, hogy ebédre 3-4 féle kaját kínáltam neki.
Az egyetlen amit mindig megeszik a levesek, azt nagyon szereti, itthon szinte minden nap kap. Ez pedig segít a kaiknál is, ha nem kap, akkor neki is csak bogyók vannak.
És ne aggódj, én se tudom mit szeret, van hogy egyiknap megeszik valamit, aztán egy hét múlva ugyan azt meg sem kóstolja.
Pl. most egyáltalán nem eszik húst, kb. 2 hete. Pedig régen imádta.

Edit: én nem ítéllek el, inkább tisztellek, ritka, hogy valaki bevallja, néha az idegeire mennek a gyerekek.
Én is sokszor érzem így, pedig nekem csak 1 van.

Mi tegnap anyós 60. szülinapi meglepetés buliján voltunk. Nagyon jól sikerült, a Szandi egy angyal volt, és mindenkit levett a lábáról. Mindenki el volt ájulva, milyen jó kislány, tény, hogy tegnap nagyon le volt lassulva. Mondtam is jöjjenek el egy délután és megnézhetik milyen rosszcsont.

A hasmenése nem nagyon múlik, valamennyit segített a smecta, de még mindig lágyat kakil. Enni szinte semmit nem eszik, de legalább rengeteget iszik. Szerintem vagy fél kilót fogyott, olyan kis vékony lett a lába.

Tegnap mindenkinek elmondtam a buliba, hogy beteg. Erre az egyik kedves rokon, orosz krémtortával etette. Azt hittem felrobbanok, felnőtt nő!! nem hiszem el, hogy nem tudja, hogy mit szabad ilyenkor adni.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

Edit, már miért ítélnénk el? Szerintem is tiszteletreméltó már a két gyerek vállalása is. Én is úgy vagyok ezzel, ahogy Zsuzsi írta: időnként az egy darab gyerköcöt is nehéz esetnek érzem, és nem tudom elképzelni, hogy még plusz egyet tudjak kezelni. Ugyan vannak ismerőseim, akik azt mondják, kettővel egyszerűbb, mint eggyel, mert két gyerek már valamennyire elvan együtt... No, ezt én nehezen képzelem el egyelőre, meg gondolom ez is nagyon változó lehet...
Barnusnak és Virágnak jobbulást!

Zsuzsi, annyira jó, hogy tetszik Szandinak a bölcsödei lét, meg a menü :) Makacs hasmenést sajnálom, felelőtlen rokont még inkább.

Nálunk Samu ma délelőtt apjának segédkezett : megszerelték a széttört játékokat, méretre szabtak mindenféle dolgokat, modellrepülőt javítottak. Samu folyamatosan magyarázott: "elindult a gép", "eltört", "segít" - nagyon édes volt.
Tegnap meg elugrottunk a tropicáriumba, Samut továbbra is lenyűgözik a halak ("szia rája, szia cápa"). Egyik ismerősünknél órákig képes az akvárium előtt ülni és nézegetni a halakat. Lehet, h beruházunk egy akváriumba. Balázsnak anno volt ilyen, és már régóta gondolkodunk rajta. csak persze még kicsi hozzá Samu...
Tényleg Julcsi, kis szőrös nemtudommik hogy vannak? Lányoknak még mindig érdekesek?
No megyek, dolog van...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Edit,gyerköcöknek jobbulást.

Azt hiszem a 3.gyerek vállalásáról már volt itt szó.Én sem szeretnék többet hasonló okokból kifolyólag.Mikor a Gergővel terhes lettem a kolleganőim győzködtek,hogy nálunk már nem lesz testvérféltékenység, hisz nagy lesz a korkülönbség.Hát a fenéket.Ugyanúgy visítoznak verekednek ordítoznak minden szaron mint a barátnőim gyerekei, ahol csak 1-2 év a különbség.És bevallom,alig várom a hétköznapokat mikor csak 1 gyerekem van,mert a kettőt együtt NÉHA nagyon nehezen viselem.Mostanában,hogy a férjemnek nagyon szarul megy a vállalkozása sokat van itthon /ebből kifolyólag viszont igy pénz nuku :cry: /igy azért sokat levesz a vállamról,de emlékszem még arra mikor az Encsi volt kicsi sokszor csak a fürdetésre ért haza-hát nem csinálnám végig még egyszer.
De az is igaz,hogy sokkal több a türelmem a Gergővel mint anno az Enikővel,de szerintem ebben a nagy korkülönbség is segít.

Zsuzsi,köszi neked is hogy leirtad az evés körüli "mizériátokat".Most már kezdem azt érezni,hogy ez valami életkori sajátosság :oops: .
Nálunk a Geri a smectát nem hajlandó bevenni.Hiába keverem bele az innivalójába,megérzi rajta.Normafloret szedtek?Az nagyon jó hasmenésre.A fogó kaják sem segítenek?Sajnálom,hogy ennyire elhúzódó nálatok ez a hasmenés.A másik topicomban is az egyik anyuka kislányának is ugyanilyen elhúzódó hasmenése van /már vagy 1 hete tart/,de a doktornőjük szerint ez teljesen normális.

Évi,aki azt mondja ,hogy kettővel egyszerűbb ...........hát az szerintem nem mond igazat :oops: .Főleg két kicsivel.Én azt mondhatom,hogy nekem a kettővel könnyebb,dehát nálunk már más-más korcsoportban vannak a kölykeim,én ha azt mondom,hogy csöndet akarok, akkor legalább a nagy elviszi magával a kicsit,hogy 10 perc nyugtom legyen :oops: .
Nálunk is a Geri állandóan az apja nyomában van,ha valamit műszaki dologhoz közelít.Állítom nektek,hogy a távirányítót jobban kezeli mint én :roll: .És az a röhej,hogy tudja is,hogy melyik gomb mire való :oops: :lol: .De én azért ennek nagyon örülök,ne legyenek annyira műszaki analfabéták mint az anyjuk :cry: .
Évi,és ti szeretnétek egyáltalán tesót Samunak?
Szerintem egy akvárium beruházása tökéletes.Nem hangoskodnak,nem szemetelnek,nem szagosak :oops: Legalábbis számunkra ez lenne az ideális lakásban tartott háziállat :oops: ,de én ha lehet ellenállok ameddig csak lehet :lol: .
Azt hiszem te kérdezted,hogy milyen a 4 kerekü roller.Most áruházban nem találtam,de a tesz-veszen igen,szóval igy néz ki,ilyet szeretnék venni a Gerinek /ha valahol találok/
http://teszvesz.hu/item287315752_negy_k ... tseg_.html
bibolya
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?