Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


Tusimi!
Ne aggódj, szerintem változhat még ez a dolog. Nekem sem egyforma. Ma például délben Apor is mérgelődött evés közben és kiürítette a cicim. Most alszik. Máskor meg rengeteget eszik és még fejni is tudok belőle. Nekem az almalé és a Laktoherb tea segít. Fontos, hogy nyugodt legyél. Nekem a kórházban nagyon kevés előtejem volt, Apor éhes maradt. Tápszert szerencsére nem kapott csak teát. Eddig elég volt a tejem, de most én is megijedtem, de biztos helyrejön. A férjem főzött fél liter szoptatós teát. :) Én optimista vagyok. Nagyon sokáig szeretnék szoptatni.
Tényleg miért pótoltok tápszerrel? Éhes marad a baba este? Én nem mindig mérem, hogy mennyit eszik és akkor etetem, amikor kér. Szerintem, ha megvan a heti 15-20 deka hízás akkor ne adjatok tápszert.

Hány hónapos kortól fogtok kóstoltatni új ételeket? 4 vagy 6?

Keresztelő
Mi tavasszal szeretnénk.

Légzésfigyelő
Én nem vettem, de Apor ágya az enyém mellett van és hallom minden lélegzetét.

fejtartás
A ti babátok tartja a fejét? Ebben kicsit lemaradtunk. Apor tarja szépen hason, de ha fekszik és a kezénél fogva ülő helyzetbe emelem, akkor lógatja. Még van egy hónapja, hogy megtanulja. A védőnőm azt mondta, hogy a nagy babák később tartják, mert nehéz a fejük. :)

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

bvica üdv itt újra!

Lányok nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek a jótanácsokat,az aggódást.Olyan jólesik,nem is tudom mi lenne velem nélkületek,de tényleg....
Bocsánat,ha nem válaszolok mindenre (Manó),de mikor van kis időm ideülni és még írni is mindig felét elfelejtem amit akarok,csak kapkodok,hogy leírjam amit szeretnék.
Szóval Barnuska hasa fáj mindig erre jöttem rá és ez ébreszti fel állandóan.Van mikor csak tekereg,van hogy sikít és vörösödik a kis feje.Iszonyúan rossz nézni,hogy szenved.Mármost ebból kifolyólag hiába van kézben,hiába tologatom el,ha kezdődik a hasfájás ebred.Cumit néha elfogadja akkor ki kell támasszam egy összetekert pelussal,mert ha bealszik kiejti,de pár perc múlva keresi és visít,ha meg kitámasztom neki nem ebred rá.Szóval hiába lenne hordozókendő ha fáj a poci kézben ringatva is sír,babakocsiban addig alszik jól míg mozog alatta.Bár nagyritkán ha hazaérünk alszik még tovább,de ez 10 esetból 1.Múltkor míg álltam a pénztárnál is ordított,pedig ringattam...
Viszont tegnaptól adom neki az espumizán mellé a chaomillát,és sokkal jobb,ill. a Suttogó módszert hanyagolom,úgytúnik Barni nem olvasta :wink: már nem idegelem magam rajta(eddig sikerült) és nem kínzom a gyereket sem vele.Tegnap sétáltam vele este és 11.30-kor bealudt 5' alatt és hajnali fél négyig aludt!!!!!!! :lol: Lizi is anno így aludt el jódarabig...már nem görcsölök az altatáson a lényeg,hogy aludjon és ahogy neki jó.Egyébként olvastam múltkor a suttogórol magyar védőnők és pedagógusok nem értenek vele egyet,a kismamában,meg gyerekidomárnak nevezték!Azért a hozzáállást a gyerkőcökhöz jónak tartom,mármint tisztelet,ilyenek....Szóval csatlakozunk Hannához és Babucihoz!!!

Era!Örülök,hogy tejcsiügyben javul a helyzet.
Kutyamamit,megnevelni :lol: szegény te,nemértem honnan van ennyi energiád!Pihenni is ám azért!
A teát meddig ittátok?Vagy folyamatoson megy?Köszi,de ne fáradj vele netről is meg lehet rendelni aranyos vagy.Légyszi írd már meg a címed,mert a házszámot és irányítószámot nemtudom,a csomagolás meg a kazánban végezte :oops:

Keresztelő nálunk is tavaszra lesz,ha már jóidő lesz a templomban és kint is!Szervezés nincs még,keresztszülő öcsém lesz.

Tápszertárolás!Annó a kórházban mindig éjszaka megfőztük a következő napi adagot.Hűtőben névreszólóan tároltuk.Mert sokfajtát több litert kellett főzni és erre nappal nem lett volna idő.Viszont amibe már beleivott a babi és meghagyta ment a csapba rögtön.

Menszesz nekem még nincs hálistennek,Lizinél is 10 hónaposan jött meg.

Látogatók: eddig csak keresztanyukámék voltak,de megkezdődik a hétvégén....ajaj.

Barni képzeljétek ma tök jól aludt(ringatás után).Előbb meg teregettem,beraktam az ágyába és elaludt egyedül :roll: Viszont egyre jobban tortyog az orra!

Zöld kaki!Lizinek anno sok-sok hétig az volt!Barnusnak is pár hétig!Valóban lehet az éhezés jele.De ha van elég pisi akkor vszínű az az oka,hogy csak a tej elejét szívja ki ami cukorban gazdag és ez ilyen hasmenést okozhat.Mennyi ideig szopik hatékonyan a bébike?

Tusi,drága ne sírjál.Ha idegeskedsz még kevesebb lesz!
Egyébként sok gyerekorvos és védőnő meg szopis tanácsadó azt mondja:NE MÉRICSKÉLJÉTEK ÁLLANDÓAN MENNYIT ESZIK!!!!mERT TE SEM ESZEKL MINDIG UGYANANNYITTök változó mikor mennyit eszik,és a cici is e szerint termel,ha szopi után látszólag nem éhes és van elég pisi-kaki elég hetente mérni,hogy nem fogy-e!

De ha tápis lesz némelyik babi attól még lehet ugyanolyan boldog és egészséges,mint a szopisok!Nem csak ezen múlik,sőt!

Na megyek visítás van!

Ja a bőrgyógyász dokinéni aszonta tegnap,nem szabadna 1 éves korig a babókat csak gyógyszertárival fürdetni,én így is teszek!

nYUGIS NAPOT-ÉJSZAKÁT MINDENKINEK!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki jól van.Nem úsztam meg ezt a fránya influenzát.Tegnap jött ki,nagyon fájt a torkom,elvolt dugulva az orrom és lázam is volt.Ma már nem fáj a torkom és "csak" fújom az orrom. :wink:
Sok kivit,narancsot ettem és sok mézes teát ittam.
Az én kisfiam imád sétálni.Pár napja azt csinálom mert napközben nem igazán akart aludni és este nagyon nyűgös volt,hogy reggel felkel,eszik,játszunk egy picit vagy ő játszik én gyorsan megcsinálom a dolgaimat(takarítás,főzés,sütés,mosás),kimegyünk de. sétálni(Posta,vagy babakocsi találkozó sorstársakkal :wink: ),hazajövük behozom levetkőztetem és még alszik a babakocsiban,felkel, eszünk,játszunk.Megint elmegyünk egy kicsit sétálni,kb.20 percre és kint hagyom 30 órát,behozom és még alszik kb.2 órát.Utána eszik alszik egy picit,felkel játés,apa megjön a munkából,játék,fürdés evés,alvás(valamikor nem alszik el csak 1 óra múlva)addig ringatom a hintaszékbe.Megbeszéljük,hogy mi történt aznap,mosolyog sokat és elalszik.Valamikor felkel amikor beteszem a kiságyába de egy picit sírdogál de elalszik magától.Legtöbb napunk így telik.De van amikor felrúgja ezt és nyűgös.De nekem birkatürelmem van,de csak hozzá. :wink:
eddig azt mondtam, hogy nem szeretnék még egy gyereket,elég egy de ha lehetne szeretnék még egyet.Azért írtam, hogy lehetne mert a párom 40 éves és nem mer mége yg gyereket bevállalni.Én még nagyon benne vagyok a korban még csak 23 vagyok. :wink:

Keresztelőt mi nyáron szeretnénk csak sajnos nem tudjuk eldönteni, hogy ki legyen a keresztapuka. :wink:

További szép napot mindenkinek

Sziasztok
szilvi17
 
 

 
 

Kiszámoltam, mióta hazajöttünk heti 195grammot hízott Zita, ebből szűk két hete kap tápis pótlást, 1-2 este kivételével kb. 30-40ml-t/nap.
Nálunk úgy merült fel a pótlás, hogy én mérem minden etetésnél, és a védőnő mondta, hogy sokszor 70-t eszik, és az már neki kevés. Napi kb. 600-650-t kéne ennie a súlya alapján.
Lányok, aki nem méri a picit, hogy csinálja?! (Manó mindjárt elolvasom újra amit írtál). Most pl., amikor 60-t evett tök elégedett arcot vágott, nem látszott éhesnek, mikor viszont megkínáltam tápival 35ml-t azért megevett. Azóta is húzza a lóbőrt. Szóval ő szerintem adott pillanatban elégedett, viszont tuti, hogy fél óra múlva el kezdett volna nyűglődni, és akkor etethettem volna (bár, ha nem mértem volna fogalmam sem lett volna mi baja). Én viszont próbálok némi rendszert tartani, nem szeretném össze-vissza etetni, hol fél, hol 3-4 óra múlva... nem tudom mi legyen. Gondoltam már rá, hogy nem mérem, nem tudom... :roll: Ha bőven lenne tejem nem is mérném, de sajnos nincs bőven. Én úgy irigylem azokat, akiknek van bőven, utálom magam ezért is, ne haragudjatok.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Szisztok!

Lizoka, küldöm a címet. Ezek a Barnusok már csak ilyenek, mondtam én,hogy az enyém sem olvasta. :lol: :lol: :lol: Azt hiszem már feldőltem volna, ha nincs két jó gyerekem :lol: Annyira cuki pofcsi Balázska, két napja szinte mintha nem is lenne. Megérezte a lelkem, hogy gáz van, nincs időm semmire:-( Kezdve azzal, hogy az állatorvoshoz vittem őket magammal, és aludt az úton, és aludt a rendelőben is még 2órát, és 4,5 ót nem evett, akkor ébredezett amikor már majdnem itthon voltunk ,de cumival nem sírt... Aztán meg eszik alszik nézelődik, mosolyog. Épp csak szoptattam szegény:-((( Isteni áldás a hinta, és a kiságy forgó. Gyakorlatilag fogni sem fogtam két napja:-( nah ez van, holnaptól minden a régi menet lesz, úgy vélem ma már tudunk aludni. Kiderült, hogy kutyamami tőlünk félti a piciket és azért frusztlát, és lépked rájuk:-( ma reggel óta együtt vannak, és szoptatja is!!! juhééé lehet ma már alszok. Képzeljétek Balázsom másodszor alszik jót. 1/2 11-től reggel 3/4 6-ig,!!! Extra jó, igaz én ugye nem tudtam mert 1 kor feküdtem, és a kicsiket 3-kor szoptattam, de hátha ma is ilyen ügyi lesz:-))
Szóval Lizoka, én beruháznék egy ilyen elektoromos hintára, nekem ez akkora de akkora segítség, plusz egy embert jelent:-) Tegnap az ikres barátnőmnek mondtam sos szerezzen be, és már rendelt is egyet az internetről:-))) Szerintem Neked is megkönnyítené a dolgod:-)

Tusimi, szerintem tedd el jó messzire ezt a mérleget!! Miért is ne szoptatnád igény szerint, szerintem sokkal jobban termelődne a tejcsid, és nem kínoznád magad néhány miliért!!! Én mindíg igény szerint megyek, és soha nem mérek, és van hogy 5 perceket se szopik. Amikor nem jött tejcsi szinte egész nap szoptattam, és dől megint belőle. Sokkal hatékonyabb, mintha fejnél. És nagy fontos hogy ne idegeskedj rajta!!! Ha meg éppen pótlás kell??, ugyan semmi baja nem lesz. Tudod a nagy duma, az anyatejesek sokkal immunisabbak, ahhhha nálunk meg nem igaz , egyiknél sem. A barátnnőm tápos gyereke, meg még nem volt beteg!
Ne görcsölj rajta! Nekem is tuti sokszor alig szív vmit, nem is egyforma az étvágyuk. Én tojnám le, hogy mennyit kell enni, és hányszor, ha nem sír, és elégedett, akkor nem kell parázni rajta.!

Szilvi jobbulást neked!!! Picur hogy van??

keresztelő. Nálunk apa pogány, és nem akar, vhol igaza is van, hogy ez olyan képmutatós dolog. Én azért szerettem volna, de hát nem erőszak a disznótor.... Pedig szépen mutatnának együtt a két fiú az oltár előtt:-))))

Látogatók, nálunk ugye mindíg van:-) holnap jönnek barátaink gyerkőcökkel, bográcsolunk egyet. Plusz még egy másik barátosném is. HÉtvégén anyum jön, végre szeretnék nagytakarítani a kutyiknál, és idebennt is.
Egyébként jó,hogy jönnekmennek, mert kell egy kis kapcs. a külvilággal:-) ezért szeretem amikor jönnek ismerősök fedeztetni is, akkor egy jót tudunk dumcsizni:-) igaz akkor mindíg csúszok a napommal de vmit vmiért:-)

na megyek, gyors befejezem a főzést, és hátha addig Bazsi is elalszik, és jut nekem is egy fél óra mire Barni kel:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Ez a sterilizálós dolog egy hülyeség, bocsánat :D De így van. eleve 2 órát eltartható még az anyatej is simán hűtés nélkül, akkor a tápszer miért ne lenne eltartható??? Hűtőben meg 24 órát készen. A koraszülött intenzíven is így tárolják a tápszert készen a hűtőben, olvastam egy topikban. Na. Az meg hogy a mérőkanalat sterilizálni :evil: Én a cumisüvegeket szoktam sterilizálni naponta 1x, 3 üvegünk van forgalomban. Azt is csak azért mert lusta disznó vagyok és ha nem eszi meg nem öntöm ki pl este és most is ott maradt az ágya mellett reggelig és akkor már csak kisterilizálom.
Ez a szöveg legalább olyan dühítő mint az a domestos kampány kiadvány amit a védőnő adott mikro trehes voltam, lényege hog ymindnet domestossal mossunk le naponta.

Tusimi!

mikro én hasonlóan nyűglődtem a másik topikomban mindenki ezt az egy tanácsot adta hogy NE MÉRJEM. Igény szerinti szoptatás. Persze ebbe simán belefér hogy kínáld a babád szopi után tápszerrel, ha általában elfogadja, de ne méregesd. Ők nem olvassák ám amait a védőnő hogy neki mennyit kell ennie egy nap. Épp a szomszédunk is kérdezte mennyit eszik Berti mert az egy hónappal fiatalabb kislányuk csak 100-akat eszik és a védőnő azt mondta nekik az kevés és mindíg próbálják szegény tömni. Mondtam neki hogy Bert is sokszor beéri 80-al. Szóval lazíts a dolgon kicsit. A tejszaporításra pedig legjobb ha minél többet mellen van, igazából egy szopi tanácsadó bizti azt mondnaá hogy ne adj neki tápszert csak ha sír, de ha kéri fél óránként tedd mellre, de mondjuk én megértem ha rendszert akarsz. De ezt neked kell eldöntened melyik módszert választod. Eyg tuti, ne méregesd hogy mennyit eszik egy nap amíg nem sír.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Era!

Nem semmi, amit írsz. Először szült a kutyus?

Én férjem sincs megkeresztelve, de nem zavarta hogy Emmát megkereszteltük, sőt, mivel már 10 hónapos volt ő tartotta a keresztelőn. (Engem együtt kereszteltek Emmával :D ). Szerintem nem képmutatás, keresztény országból származunk, legyen csak megkeresztelve aztán majd ha akarja hisz benne ha nem nem, ha meg csak a képmutató dolgokat akarja benne követni :lol: :oops: keresztelő, esküvő stb akkor sincs gondja. Sokkal könnyebb egy megkereszteltnek nem foglalkozni a hittel, mint egy nem megkereszteltnek bekapcsolódni, ha nem véresen komolyan akarja csak pl szeretne egy egyházi esküvőt 8) Szóval én ezért ragaszkodtam hozzá. Az alapműveltséghez meg úgyis hozzátartozik, Emma pl szeret gyerekeknek szóló bibliai "meséket" hallgatni, de templomba nem szoktunk járni. Csak ha esemény van persze, meghívnak keresztelőre, ilyesmi.

Az én tápis Emmám soha nem volt beteges, szóval ezen tényleg nem kell stresszelni :wink:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


ja, és én a tápszert simán mikrózom :o Miért ne lehetne? Az anytejet nem lehet az élő részek miatt, mert azt kiöli a mikrózás, de a tápinak semmi baja. Így max 10 mp az elkészítése.

Most csináltam, megeszem a kalapon ha valaki a kanalat sterilizálja, az tuti nem bírja a gőzt meg a kifőzést olyan anyag.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!


Sterilizálás:
Én sem sterilizálok sűrűn, sőt :oops: Mi mondjuk ritkán használunk cumis üveget, mert Apor utálja a teát. Nagyon ritkán elfogad belőle néhány kortyot. Általában akkor adok neki, ha csuklik.

Keresztelő:
szerintem sem képmutatás. Manónak igaza van. Én is ragaszkodom ahhoz, hogy megkereszteljék Aport. Én sajnos nem vagyok, az én szüleim nem törődtek ezzel, pláne az előző rendszerben. :(
A férjem és a családja pedig katolikusok. Ők csak ünnepnapokon járnak templomba. Karácsonykor, Újévkor és Húsvétkor. Én is valahogy így szeretném Aporral. Aztán meg Temesváron a katolikus iskola jóval erősebb az állami magyar iskolánál, így még az sem kizárt, hogy a katolikus iskolába fogom beíratni. No, de ez még messze van. :)

Tusimi
Szerintem se aggódjál. Teljesen mindegy, hogy mennyit eszik naponta, ha elégedett és hízik. Az én védőnőm azt mondta, hogy az sem baj, ha kevesebbet eszik a súly alapján kiszámolt értéknél. Ez attól is függ, hogy milyen az anyatej minősége. Szóval ne aggódjál. Ma nekem is kevesebb van, remélem helyrejön. Apor is össze- vissza eszik. Van, hogy 80-at, de a rekordja 210. :) Átlagban 120-at eszik.

Ma Apor rengeteget alszik. :shock: Kíváncsi vagyok az előttünk álló éjszakára. :D

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Meg ne verjetek a sterilizálás miatt!!! :) Nem e miatt másoltam be, azt a pár sort. Én sem szoktam ennyire túlzásba vinni a tisztítást. Csak mivel Lillának szombat óta megint erősen fáj a hasa, ennek próbáltam utána járni és gondoltam, hogy az az oka, hogy hamarabb megcsináljuk a tápit és a melegítőbe tesszük. Több cikkben is azt találtam, hogy ezt nem szabad.
Vendég
 


Sziasztok!

Hát kövezzetek meg, de én sem mérem soha Hannát... :oops: Fogalmam sincs, hogy egyszerre mennyit eszik, vagy hogy egy nap mennyit eszik. Szépen fejlett kislány, nem kövér, de van rajta husika :) Nekem a dokim azt mondta (akkor voltunk kb 2 hetesek), hogy dobjam ki a mérlegemet vagy ő dobja ki. Ha heti szinten megvan a 15-20 deka hízás, akkor nincs gond és tényleg nem esznek egyformán. Általában 3 óránként etetek, de van, hogy a sírásából már megismerem, hogy éhes és az lehet, hogy 2 óra után van. Negyed óra - 20 perc, kiszopizza magát és elégedett ő is én is.

Tusi ne sírj! Nekem sincs egyformán tejem és nincs rengeteg, annyi van, amennyi Hannának kell. Ha érzem, hogy egy kicsit már kevesebb vagy nem telik meg annyira a cicim, akkor 1-2 óra leforgása alatt megiszok 1,5 liter vizet meg eszem és helyreáll a rend :) Másnap fejek egy kicsit, aztán akkor mindig több termelődik.

Igazából eleinte paráztam mindenen, legfőképp az alváson, de most már nem érdekel. Nem kell sétálni vele, de ha éjszaka is felébred, akkor csak fogom az ölemben és ülünk a sötétben. Neki ez jó. Hanna nagyon kiegyensúlyott babó és nem akarom "megsérteni". Volt egy két nap mikor próbálkoztam átnevelni, de bőgés volt a vége és aztán egész nap nem mosolygott nekem. Hát ennyit nem ér semmi.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Én vagyok az ellenpélda lányok: én mindig mérem Bendőt. Egyszerűen kiváncsi vagyok. Viszont semmiféle frusztrációm nincs attól, hogy mondjuk csak 80-90et eszik a 120- a helyett. Nekem általában hajnaltól kora délutánig van "sok" tejem, aztán estére csak épphogy. De szerencsére Bendő nem szokott gyakrabban kérni emiatt. Inkább többet próbál legközelebb enni :). Az valószínűleg zavarna, ha egy-két napon keresztül mondjuk csak 50-60 ml-ket enne, de szerencsére nincs így.

Tudom, hogy nagyon idegesítő, ha azt mondják, hogy ne idegeskedj Tusimi, de tényleg igaz. Nagyon megérzi a baba. Olyanok mint a kutyák (már bocsánat, hogy egy állathoz hasonlítom őket , de tényleg). Ha mi magabiztosak és nyugodtak vagyunk, akkor a kutyusunk is "laza" és nem ugrál neki össze-vissza minden kutyának, nem ugat felelslegesen, stb. Babóca is sokkal nyugisabb, ha nyugi van. Sőt ma sírt nagyon és elkezdtem nevetni és szép lassan megnyugodott , elkezdett mosolyogni... Olyan édes volt! :)

keresztelő: Apuka nálunk sincsen megkeresztelve, de keresztelőnk az lesz. Én is Manóval értek egyet egyébként (Apa nem, de szerencsére beleegyezett). Szerintem nálunk is lesz belőle március, mire megtartjuk.

Még valami:Bence már egy hete nem kakilt. Mindent kipróbáltam már (hőmérőt is). Valami tipp?

Kép
vargaviki
 
 


Viki, laevolac szirup. Én Barninál használtam, csak nem tom mennyi idős kortól lehet. Az nagyon bevált nekünk:-) Tegnap én is hőt mértem, és kaksizott 4 nap után, rengeteget.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Babuci neked van igazad. Jó volna, ha nekem is sikerülne leszoknom a mérlegelésről. Addig jutottam, hogy naponta kb. 3 étkezést mérek. Az éjszakait egyáltalán nem. Az első reggelit mindig.

VargaViki:
Eleget eszik Bence? Talán az a baj. Vagy pedig próbáld ki, hogy igyál sok rostosat, hátha megindítja a gyomrát. Más ötletem nincsen. Szerintem annak a hatása is átmegy az anyatejen. Én például sem a terhesség alatt, sem most nem iszom kávét, pedig imádom, előtte napi 3-at ittam. Múltkor megittam egy jó erős fekete teát. Apor kb. 12 órát fent volt, pedig nagyon álmos volt. Sírt, leragadtak a szemei, mégsem tudott elaludni. Talán a fekete tea miatt volt, azóta nem iszom azt sem.

Oltás:
Megkaptátok már a 2. havi oltást? Tapasztaltatok valami furcsát a babák viselkedésében? Nekem gyanús, hogy Apor sokat alszik. Nem szokott ennyit. Tegnap is átaludta az egész éjszakát, egyszer evett, de hamar visszaaludt, aztán délelőtt aludt, majd délután egy hosszabbat, fürdés előtt is és most is mélyen alszik este 20 óra óta. :shock: Remélem nem beteg. Szerencsére rendesen eszik, ha ezt sem tenné, akkor nagyon aggódnék érte. Azért most is aggódom, de csak egy picit. Szerintetek?

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika, nekem Barnus sokszor aludt jókat oltás után. Az elős után mondtam is neki, hogy mindíg viszem:-)))) akkor legalább aludt, egyébként nagyon rossz alvó volt. Balázs nekem is ma egész nap aludt, nem tom mi lesz ma, nagyon rákészültem egy nagy alvásra. Már csak egy fontos emailt várok, és mennék is aludni, ha a fiúk is úgy akaják:-)))
ja egyébként nekem is tök mindegy már , hogy mit iszok, rostosat, vagy tejet, így sincs kaki :( :( :(

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Nagy kézremegés közepette meghőmérőztem a fiam,hogy kakiljon,mert 2 napja nem kakilt.Amíg csak cicizett naponta többször is kakilt.Azt mondta a barátnőm, hogy a tápszer megfgja az elején a székletet.Ez igaz?
Varga Viki nálad olvastam az előbb, hogy már 1 hete nem kakilt a kis Bencus. :wink: (Kedvenc nevem, csak a mi fiúnk azért nem lett Bence mert a bátyám kisfia Bence).
Nem fáj a hasa emiatt?
Nálunk ez a 2 nap hozzátok képest semmi. :wink:
De az én fiamnak fáj a hasa.Kb 2 órája kezdte el az üvöltözést. :cry:
Remélem azért aludni is fog.Pedignapközben olyan jó fiú volt. :wink:
Az almalé nem fogja meg a székletet babáknál?

Jó éjt
szilvi17
 
 


Igen, elméletileg az alma fogja. Balázson is látszik, hogy nem okés a dolog 2nap után. Aztán nagy boldog megkönnyebülés.:-) Valóban azt mondják , hogy a tápisoknak nehezebb a dolog, mint az anyatejeseknek. Viszont azt cáfolom,hogy normális, hgoy addig nincs kaka, mert Bazsi is nyűglődik több nap után, és amikor végre tud, akkor 3 full pelenka. Barninál is ez volt, és emiatt fájt a hasa amikor már nem hasfájós volt. Több nap után min. 4 pelenkányi cuccot nyomtunk ki belőle:-)
na elpályáztam jócccakát! :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


mi csak tápisok vagyunk éslekopogom minden nap van kakink..egy igazi jóóóóóó nagy, minden kakis, és jóóóóóóóó büdös adag..ruhacserével egybekötve..és általában ugyanakkor kakál minden nap..

mi egyszer egy nap kifőzzük, szintén 3 cuclisüveg van azért, ami t a manó mondott...csak az a nagy bajom, hogy sokat kidobunk, azt jó lenne eltenni a kövi kajóig, amit előzőleg ne tudott megenni..de nem merjük..

lányok este 23. 30.kor evett a bonita 30-at és jól lakott vele, aztán reggel 5.-15.-kor kelt és akkor megint csak 30-at evett és jól lakott...most alszik...hááááááááááááát..tegnap lemértük, 5, 8 kg, ahhoz szerintem tuti kevés az amit egy nap eszik...tegnap pl 705 volt a napi mennyisége és ez már soknak számít nálunk...nem kelllene felhívnom a dokit? a védőnő egy barom :(

teaaaaaaaaaa? kellene adni neki??????

tegnap kapott játszószőnyeget a kislányunk, nagyon imádja, egyfolytában jár a szeme annyira tetszik neki..

az anyatejről én is csak azt tudom mondani hogy nyugalom pihi és boldogság!!! ez kell ahhoz, hogy sok legyen!!!!!!!! ha meg tápis lesz a baba, akkor sem dől össze a világ, mi csak anyatejes táplálásnál szedtünk össze egy jó gennyes kötőhártyagyuladást..szóval nem hiszek annyira benne, hogy az anyatejnek akkora, de akkora immunerősítő hatása lenne

jaj ez az infuelnzajárvány..remélem elkerül minket, titeket is..borzasztóóóóóó

na megyek, sziasztok

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!
Tusi! Csak nyugi. Nem csatlakozok az elöttem szólókhoz, de talán megnyugszol. Nappal úgy ahogy van. Amikor kéri ráteszem. Ált. 3 óránként kéri. Nekem estére elfogy. De nem ám egyszerüen, 0 van benne. Szó szerint. Tápszert kap. Boldog utána. 20 percet cicin van, semmi, aztán bömböl mint a veszedelem. Azt mondják, ha elégedett és van kakis pisis pelus, akkor nem kell. De nappal 10ml t fejek le, azzal nem tudom pótolni, azt meg nem lehet, hogy fél 6ra elfogy és utána reggelig nem adok neki, mert nem bírja ki, visít, hogy éhes.
Viki Kamillát igyál meg legalább 5 csészét.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!!!

Dyt:mi is csak tápszerezünk.Ez van.Jól mondod,ezzel is fel lehet nőni.
Nekünk is minden nap van kaki.Elég neki 30 ml?Én napközben 140-et adok és éjszakára 170 ml.Tudom,hogy ez elsőre nagyon soknak számít,de az egészet bevágja és ha 260-at adnék neki azt is simán benyomná....
2900 gr született ma megyünk leméretni,de tuti,hogy már 5 kg Flóra.
Zabagép mint az anyja.... :oops: :oops: :oops:

Influenza:apa tegnaptól beteg,így kénytelenek voltunk gyerekestől átköltözni szüleimhez. :?

Azt szeretném megkérdezni,hogy itt van e olyan baba akinek már elindult a nyála,mer Flórának igen és csak hétfőn leszünk 2 hónaposak..

Szép napot nektek:
Kinga+Flóra
Vendég
 


ja félrenéztem 605-öt evett tegnap...

30 ml-el pedig elalszik 3 órát..úgy van hogy 13 óráig 2 eteteéssel 140 körül eszik összesen!!!

és a kövi etetésnél 100, a kövinél 140 ..ez amolyan átlag..

140-nél többet még nem evett.

egyébként 3680-al jöttünk haza a kórházból, most 5, 8..tehát fejlődik.,.a védőnő azt mondta nem baj ha nem eszik sokat, mert minden gyerek más, a lényeg hogy jól fel tudja dolgozni a szervezete és fejlődik szépen..de én azért aggódom, főleg a folyadékbevitel miatt..

az én babómnak is folyik a nyála rendesen, sőt a kisöklöcskéjét is szopikáza, gyűri mindig a szájába, nyalogatja stb..de nem tudom mitől lehet ez...

a fejét tartja nagyon, most már elég biztonságosan, nem bólogat...de pl ahogy leteszem a kiságyba úgy ébred, tehát nem forgolódik, vagy mászik át a másik végébe, valaki írt ilyesmit korábban...

Kép
dyt
 
 


Lafie!

Dehogy verünk :D Max azt aki a cikket írta :lol: Mit kell rémisztgetni a gyanútlan anyukákat :? A babaák pocakja azért fáj mert éretlen a bélrendszerük. nem attól hogy valaki előre megcsinálja a tápszert két órával. max 4 hónaposan elmúlik. Nem kell ezt annyira túlparázni :wink:

Dyt!

Egy valamit értenek félre sokan az anytejjel kapcsoltabn és az immunrendszerrel. Sehol sem írják ugyanis hogy attól erősebb lesz a baba immunrendszere, csak azt írják hogy amíg szopik nehezebben kap el dolgokat, ami attól van hogy te mivel vele vagy egyfolytában ugyanazokkal a bacikkal találkozol, a te immunrendszered ugye jól működik és elkezd ellenanyagokat termelni, ezek az ellenanyagok átmennek a tejjel a babába. tehát amíg szopik akármennyit is naponta, addig védi valamilyen szinten az anyatej. Attól a pillanattól ahogy abbahagyja a szopit semmi köze az gyerek immunrendszerének ahhoz hogy szopott vagy tápszeres volt. Ezt mindnehol így írják, csak sokan azt hiszik hogy a "kevesebbszer lesz beteg, kap el betegséget" amit felsorolnak érvént a szopis kampányolós cikkekben, az örök életére vonatkozik, közben csak arra amíg szopik.

Egyébként Emmát nagyon fogta a tápszer. nekünk valami bejött nagyon vele, a nagyon hozzátáplálás ellenesek fogják be a fülüket (vagy a szemüket:) de én 2 hónapos korától napi egy szem szőlő levét átnyomtam egy teaszűrőn és megitattam vele (pár korty) és attól kezdve minden nap volt kaki tápszer mellett is. Addig glicerines kúp, hőmérőzés, na akkor már inkább a szőlőszem úgy voltam vele mint hogy állandóna végbél izmait izélgessem különböző segédeszközökkel. 8) A rendes hozzátápit 4 hónaposan kezdük. Nem hinném hogy pár korty szőlőlé rosszabb mint pl a levolac ami hashajtó gyógyszer, a szőlő mégsicsak természetes anyag. :oops: De ez persze csak akkkor ha kínlódik a baba a nem kakilástól, Emma nagyon sírt mindíg estére. Berti sem kakil minden nap de mivel nem zavarja így engem sem. De ha elkezdődne a nyűglődés én tuti megint a szőlőt választanám :oops:

Anita!

Nálunk nem okozott semmit az oltás. De tegnap Bert is sokat aludt, úgy látszik ilyen nap volt.

Ehyébként én minden nap iszom fekete teát, nagyon szeretem, fekete+csipkebogyót keverek össze. Nem vettem észre hogy ébere lenne tőle. Kólát meg kávét nem iszom.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Nyálzás az nálunk is kezdődik de nem vészesen, meg rágja a vállam. De nekünk mondta is a gyerekorvos hogy vastag az ínye, biztos hamar fog fogzani. De meg sem lepődöm, emmának 4 hónaposan kijött az első foga. Most 5 éves és már 2 csontfoga van és most mozog 3 foga is.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tényleg, ti mikorra tervezitek a hozzátáplálás megkezdését? Ugye tápszeres babáknál 4 hónapso kort javasolnak, anyatejesnél 6 hónapso kort. Emmának 4 hónaposan el iskezdtük mivel ő csak tápszert kapott, mondjuk jó sokáig azért még a java tápszer volt, max napi 1 kaja volt zöldség gyümölcs. De mi van ilyenkor ha javarészt még anyatejes de kap pótlást? Ki mit tervez?
Mi Emmánál rendhagyó mód sárgarépával kezdtünk, imádta. És rögtön pürével, nem lével.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


manó, köszi az infót!!!!!!

nekünk azt mondta a védőnyanya, hogy aki csak tápis, annak 3 hósan kell elkedeni a hozzátáplálást, fokozatosan...ezt kicsit korainak tartom...

tényleg igaz, hogy 3 hósan a babók már bőszen rázzák a csörgőt? egyelőre ezt fura még elhinnem, mert mi a ruhamarkolós,anya-apa vállának ízlelgetős, öklöcske szájba gyömöszölős, beszélgetős, figyelős, nevetős stádiumban vagyunk..

a bonita olyan édi..képzeljétek, reggelente amikor mocorog ébredezik, akkor azt játssza, hogy legörbül a szája, nyöszörög, minta sírni akarna, erre én gügyögök neki és simizem a fejét, hogy nem kell sírni, mi a baj...erre még egyszer eljáűtsza hogy legörbül a szája - de úúúúúúúgy erőlködik, hogy elhiggyem - majd elneveti magát, és ez megy 3-szor is..

aztán a következő, hogy juuuuuuuuj de alszooooooook én mééééééég, de fennt van, anyira ráncolja a homlokát az erőlködéstől...hogy elhiggyem ő bizony alszik még, én ismét gügyögök neki erre egy jót nevet..már egy jó ideje ezt játsszuk..annyira, de annyira ééééééédeeeeees!!!!

jaja nekünk is nemsokára oltás..

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Dyt:Én adok ánizsteát a fiamnak,ezt az elejétől fogva issza mert hasfájós volt.Most már nem annyira.Szerintem szomjasak lesznek a tápszertől.Legalábbis én biztos innék utána.Ő nagyon szereti.Semmi baja nem lesz tőle,max.több pelus.

Kingii:Az én kisfiamnak is nagyon folyik a nyála,ő ma 2 hónapos.
És mint Manóna nekem is állandóan eszi a vállamat.ÉS ha az ölembe teszem akkor a kis kezével az én kezemmel emeli a szájához és azt csócsálná,ha engedném.:)
Gyűri befelé a kis kezét,tegnap előtt megtalálta a hüvelykujját nagyon édes.És hogy tud cuppogni,zabálni való. :P

Tegnap este apa hozott még Laevolac(szegény pókerezett a barátaival és felhívtam, hogy valahonnan szerezzen valami kúpot vagy valamit) szirupot,teába tettünk egy kicsit.Utána eszembe jutott, hogy a Dm-be vettünk Babyloves masszáskrémet,ázizs és édeskömény illóolajjat tartalmaz.23.00kor elkezdtem neki csinálni(már rég enni kellett volna de nem volt éhes),20 percet masszíroztam neki.Utána evett és a felénél,durrantott egy nagyot.Végre kaklit,de egy embereset.Nem tudom, hogy azért mert megmasszíroztam vagy a sziruptól.
Minden este fürdés után meg fogom maszzírozni ezzel a kencével.

Szép Napot és Jó hétvégét nektek
szilvi17
 
 


Te jó ég!!!
Megint mennyi minden történt itt, míg nem voltam!!!
Próbáltam végigfutni, végigolvasni az eseményeket ... de így is rengeteg idő volt, s most néhány hozzászólás részemről is:

Hőmérővel kakiltatás: Mikor elkezdtük mi is a tápszert, sajnos 3-4 napig is volt, hogy elmaradt a széklet, hiába itattuk a kamilla teát, hiába masszíroztuk a pocit... a doki néni javaslatára nem mindennap hőmérőztük, csak két naponta ... először nehezen indult meg, aztán beállt .... kb 2 hétig tartott ez az átmeneti időszak, most már magától kakil a drágám napi 1 óriás adagot. Nem kell ettől félni!
Egyébként sem baj, ha 3-4 napig nincs kaki - ez simán előfordul, mert nehezebben, hosszabb ideig emészthető a tápcsi, mint az anyatej!

Keresztelő: Párom is, én is megvagyunk keresztelve, az esküvőnk is templomi volt ... nekünk ez fontos. Nem is volt kérdés, hogy Balázs meg legyen-e keresztelve ... de az időpont még nincs kitűzve!
A választott keresztszülőknél február végén - március elején születik kisbaba, majd ha már ők is könnyen kimozdulnak, akkorra időzítünk. május-június felé... legalább jobb idő lesz!

Most is épp szakad ez a fránya eső, pedig imádok sétálni a kicsi SünBalázzsal:) Tegnap is 2 órát császkáltunk az utcán, akkor legalább alszik - délután itthon úgysem marad meg a kiságyban!

Oltás: Mi túl vagyunk az oltáson már kb 2 hete! Szerencsére az ég világon semmit nem vettünk észre, se láz, se nyűgi! olyan volt, mint mindig!
Jó, persze sírt mikor megkapta - majd megszakadt a szívem, de amint felvettem megnyugodott az én stramm fiam! Meg beadattuk a Rota-t is... :roll:

Csörgő szorítás: Olyan érdekes, hogy egyik napról a másikra hogy megtanulnak dolgokat...meg elfelejtenek!
Tegnap valami véletlen folytán SünParóka a keze közelében található csörgőre rámarkolt és fogta is vagy 2 percig... de se előtte se utána soha! Lehet, hogy 3 hónaposan már nagy mágus lesz :P
Születése után hason fekve kb 1 hónapig tök simán tartotta hason fekve a fejét... most meg egyáltalán nem hajlandó felemelni... a doki néni szerint, már nehéz neki, mióta dundisabb lett! Hát, remélem nem fejlődik vissza :roll:

Hozzátáplálás
: Én kb 4-5 hónapos kora körül fogom elkezdeni szép lassan, mert nincs elég anyatejcim és a tápszert szeretném mielőbb kiváltani. Mégis csak mesterséges ... van a közelünkben egy biobolt, ami biopiac is ... így ott fogom megvenni a hozzávalókat!
Ha lenne elég tejem, biztos hogy megvárnám a hozzátápival a fél éves korát! Az anyatejnél nincs jobb... szerintem aki teheti tolja ki a hozzátápit minél későbbre! :wink:
S két ezzel kapcsolatos cikk/link:
http://72.14.221.104/search?q=cache:SL4 ... clnk&cd=23
http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm
Egyébként a legkönnyebben emészthető és legegészségesebb husi a strucc, ezzel érdemes kezdeni a hozzátápiban a húst, ha majd eljön az ideje ... s végül is nem is brutál az ára:
http://strucc.shp.hu/hpc/web.php?a=strucc&o=9DE0LdN2w4

Mérés:
Én is mindig mérem Bazsit, mert nagyon nem volt tejem az elején és akkor kellett, most meg úgy megszoktam! Talán a magam megnyugtatására ... egy nap kb 650-700 gr tejcsit eszik és 150-200 gr tápcsit, az attól függ épp mennyit tejcsim van... :shock:
Február 15-ig béreltünk digitális mérleget, utána már én is csak hetente fogom mérni a régi mérlegen (még apukáját mérték rajta 35 éve :P )

H&I: S ha már ilyen rengeteget írok, akkor had ajánljak figyelmetekbe tök jó termékeket: magyar tisztítószerek, táplálékkiegészítők és élelmiszerek. Szerintem szuperek, s ráadásul a tisztítószerek is lebomlanak, természetes anyagokat tartalmaznak többségében... először csak vettem pár terméket, mostanra pedig már saját csapatot építek (Faberlic, L'ambre, FLP mellé), s nagyon jó kis mellékes jön össze a TGYÁS mellé ... ha valakit érdekel a vásárlás, vagy belépne vagy csak többet tudna meg róla: www.bogen.5mp.eu

És még valami, aztán már hagyok mindenkit békén!!! Babavíz és ásványvíz helyett tudom ajánlani nagyon, ha valakit érdekel: www.tunderviz.hu
Szerintem fini is és egészséges...

Tiszta linkajánló lettem... de gondoltam megosztom veletek is miket találtam, mire jutottam... :roll:

Kép
bogen
 
 


köszi a tippeket lányok! Még egy dolgot mondott a nővérem ma: neki az jött be a gyerekeinél ilyenkor, hogy egy pici frissen facsart narancslevet adott nekik (egy kiskanálnyi) és akkor rá pár órára jött a kaki. Kipróbálom ezt is...

Nekünk tegnap egyébként szörnyű napunk volt, rengeteget sírt a Bendő, szerintem a pocija miatt, mert nagyon éles, sikítós sírás volt. Remélem ma már történik valami.

Hozzátáplálás: ha szoptatok addig, akkor 6 hó után szeretném elkezdeni.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Én sem vagyok a topon, kiszámoltam a 2. hónapban a fiam 85gr/hét volt a heti hízása!!!!
Folyton méricskélem, hogy mennyit eszik naponta, van -e elég tejem...
Tegnapelőtt még a hízási parára(tudjátok mondta a doki, hogy 2 hét múlva, újra megnézi), egész nap kakilt továbbra is zöldet, szóval hiába evett aznao először rekordmennyiséget 610gr-t, másnap reggelre kevesebbett evett!!És Tusimi (én totál átérzem)ehhez a lelkiállapotomhoz, még hozzá jött, hogy aznap este fürcsi után 1,5 óra alatt 60gr-t szívott két mellemből(pedig még még volt benne) majd cumiből még vmennyit egy újabb 40 perc szenvedés után.
Szóval tegnap délelőtt nagyon kész voltam lelkileg, hogy vmi baja van a gyereknek. És tegnap rekord minimumot evett kb. 450 gr-t!!

Szóval én alig várom , hogy hozzá etessek, nekem elég komoly lelkileg, hogy nem úgy hízik és nem olyan étvágyú,mint kellene.Most már egy kicsit jobban vagyok.
Ma eddig elég jól evett(ja ma meg hányt egy nagyot délelőtt és talán a kakija is kevésbé zöld már)

Ugyanakkor a gyerek nagyokat alszik, esténként már 6,5 és 7 órát.
Sokat mosolyog, szóval egy tünemény, de az evészetben kiszámíthatatlan.

Kép
mona1978
 
 


elírtam, másnap reggelre kevesebb lett a súlya

Kép
mona1978
 
 


Mona: Pedig a mi dr.nénink mindig azt mondja ha 6-7 órát alszik éjszaka, pisil legalább 6-8-szor és van széklete, akkor tökre mindegy mennyit eszik nem az előírást kell nézni... a felnőttek sem ugyanannyit esznek mindannyian... mindenkinek más az igénye, ne parázz!!!
A zöld kaki pedig elvileg a sok előtej...ha jól tudom... de nem akarok hülyeséget mondani, ez nem biztos!
Nekem sincs elég tejem... napi 1-2 étkezés tápcsi, szóval én is várom a hozzátápi :roll:
Viszont próbálgasd a cumisüvegeket, mert lehet, hogy az nem megy neki ... én is kipróbáltam vagy 5-6 félét, mire a chicco bejött és abból úgy szlopál a drágám, hogy öröm nézni...egy csomó másik márka nem jött be... biztos más a cumi anyaga, állaga, tudom is én!!! :wink:

Kép
bogen
 
 


Na csajok, ma ünnepélyes keretek között elraktam a mérleget...pontosabban felvittem a galériára, de oda tuti nem fogok felrohangálni méricskélni. Most egy-két napig mindenképpen kitartok, nem mérem, inkább figyelem, szoptatom, ahogy kéri, este lefekvés előtt megkínálom tápival még, aztán jó éjszakát. Mindenkinek köszönöm a bíztatást, sokat segített, ma már tök nyugi vagyok. Zitum is vigyorog reggel óta, mint a vadalma, bár tegnap is ezt csinálta, mintha engem akarna vígasztalni. Elégedett babának tűnik, és hízik rendesen, 3100-al jöttünk haza is most 4300g, ez heti 195gramm. És egyáltalán nem sírós, mostmár tök jól alszik, éjszaka különösen jól és hosszan, szóval én egy állat vagyok na.

Képzeljétek tegnap az esti elalvásnál új taktikát vetettünk be, mert már meguntam, hogy minden este vagy 2 órát kell neki könyörögni, hogy elaludjon. Szokás szerint fürdés, szopizás, majd a kiságyában kapta cumisüvegből az anyatejes pótlás (tényleg, meg sem ette mind, így még lefagyasztani is tudtam :lol: ), majd jóét puszi, kis homloksimi, aztán levonultunk a galériáról. Hallottuk, hogy gügyörészik a nyuszis képnek a falon, nyöszörög, ahogy elalvás előtt szokott, 1-2szer felmentünk megsimogatni a kis buksiját, amikor már jobban nyöszörgött, majd kb. 1 óra leforgása alatt szépen önállóan elaludt, és 3ig fel sem kelt. Én meg végre meg tudtam nézni a Barátok közt második felét :wink:

Mona
! Te adsz neki tápit vagy csak szopi? Egyébként én már rájöttem, hogy tök felesleges óráki szoptatni, nem fog többet enni, én próbálom minnél jobban lerövidíteni az időt.

Kaki. Zitus naponta többször, legalább 4szer kakil, általában sárgát, de sokszor van benne egy kis zöldes is, meg pisil sokat. Menetközben hatalmasakat pukizik, ilyenkor mindig megállapítjuk a férjemmel, hogy egészséges a gyermekünk. Akiknek pocifájós a babájuk, nem lehet hogy túl gyakra etetik, és azért? A másik a tejtermék, nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy napi 2-3decinek megfelelőnél ne egyek-igyak többet.

Hozzátáplálás. Én is szeretném kihúzni 6 hónapig, de ha ne adj Isten közben elfogyna a tej, akkor 4-5 hósan kezdeném lájtosan.

Nyafi
! Nullára kifogy a tejed estére? De durva...iszol eleget délután? És akkor csak este adsz neki tápit, vagy nap közben is?

Mellbimbó! Aki szoptat, annak fáj még? Mert nekem sokszor tökre, szerintem Zita nem veszi jól a szájába, akármennyire is igyekszem beletuszkolni. A bimbóvédő ellen meg sztrájkol mostanában. Normális, hogy még mindig fáj?

Málnalevélta
. Szeretnék közvéleménykutatni. Talán emlékeztek, hogy beszéltünk róla még annó. Kiváncsi vagyok, hogy valóban könnyebben tágultak -e azok, akik itták. Én mellette teszem le a voksom, mert ittam, az utolós napokban literszám, és 2-3 óra alatt megszültem. Más valaki?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Dyt
Szerintem ha az öklét a szájába tömi akkor éhes. Nekem ezt mondták a kórházban és én is így tapasztaltam. Néhányszor nagyot böfögött, amikor felemeltem, de nálunk az éhséget jelzi inkább, nem azt, hogy büfiznie kell.

A nyálazás nekünk is megindult.

Manó: A szőlőlé ötlet nagyon tetszik, én gyógyszerellenes vagyok nagyon.
Az alma szerintem csak megbarnult állapotban hasfogó.

A hozzátáplálással én is úgy vagyok, hogy ha lesz tejem addig, akkor fél éves korában kezdem el. Olyan jó lenne! Nagyon szeretném. Tegnap elég kevés volt a tejem, de szerencsére elég volt Apornak. Ma úgy vettem észre, hogy kezd helyrejönni a dolog. Tegnap előtt veszekedtünk a férjemmel és szerintem ez hatott negatívan a tej mennyiségére.

Tea: Szerintem az anyatejes babának nem kell adni, a tápszeresnek nem tudom. Én is csak akkor adom, ha csuklik. Általában nem kell neki.

Tusimi
Málnalevéltea: Nekem nem használt reggeltől délután 4-ig két ujjnyi maradtam. Nekem nem használt a málnalevéltea. :D
Jól tetted, hogy elraktad a mérleget. Én úgy szoptatok, hogy hagyom Aport a cicimen, ameddig csak akar, csak akkor veszem el tőle, amikor elaludt vagy magától hagyja abba az evést.

Én úgy tudom a zöld széklet emésztetlen kaja. Túletetés. Bár ez furcsa, mert nekünk pont akkor volt zöld széklet, amikor szerintem nem evett eleget. Pedig egy orvos mondta, hogy a zöld széklet túletetés. Lehet az is szerintem, hogy valami nem tetszett a gyomrának.

Hasfájás
Nekünk talán kétszer volt eddig. Nagyon megnézem mit eszem. Valóban a tejtermékekkel is óvatosan kell bánni. Nem eszem semmi citrusfélét, semmi hüvelyeset, semmi k betűs zöldséget. Nem iszom koffein tartalmú italokat, és semmi szénsavat.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok,

Már rég nem jártam erre! Üdv minden újnak, bár még én is az vagyok… :oops:

Nálunk semmi különös nincs, a csajszi szépen hízik, éjjel alszik, csak egyszer kel fel, hajnal 3 körül, és simán visszaalszik kajcsi után. Nagyon jó baba! :wink: :lol:

Táp, tej
Nekem ugye kevés volt a tejcsi kezdettől fogva, így már 2 hetes korától tápszerrel pótolunk neki, kb. 40% a pótlás, amit azóta is sikerül tartani. Eleinte két ciciből evett 30-40-50 ml-t, de képzeljétek, azóta több lett a tejem!!! Hajnalban már 100 ml-ket eszik, meg délelőtt is 70-90 ml-t szopizik (mindez persze két ciciből értendő!!!) Így már csak délutántól kap tápszert! Olyan boldog vagyok, remélem még javul a tejcsi mennyiség!!! :lol: :lol: :lol: Egyénként szerintem is sokat kell szoptatni, ez a leghatékonyabb tejserkentő-módszer!
Szerintem aki még vacillál, hogy adjon-e tápszert a babának vagy ne, az NE tegye!!! Nagyon nehéz róla leállni, és az egész tejtermelődés rovásásra megy szerintem!
Dora még mindig szigorúan kiskanállal kapja a pótlást, az esti legutolsó etetést kivéve! Olyan ügyesen eszik kanállal is! :wink:
Mérés: Én még minden egyes kaja előtt és után is mérem, én ettől vagyok nyugodt, hogy tudom, mennyit evett.

Egyébként kaki nálunk is most már csak 2-4 naponta van, pedig kb. 1,5 hónapos koráig napi 1-2 volt! Nem tudom mi történt, de ez van. A doki azt mondta, nem kell emiatt aggódni. Amíg magától kakil, nincs gond.
Mielőtt mentünk kéthónapos oltásra, azelőtt kakilt itthon a drágánk, 4. napra. Jóóóó sokat!!!! Csak úgy lőtt belőle kifelé… :oops: minden olyan lett, a pelenkázó, a szőnyeg… Itt röhögtünk a férjemmel, hogy még jó,hogy nem a rendelőben jött mindez rá…
Az oltás őt sem viselte meg, sírt, amikor beledöfték a tűt, de amúgy semmi nem volt, se láz, se nyűgösködés, semmi. Jót aludt aznap.

Sterilizálás
Mi kb. 2-3 napont kifőzzük a cumisüveget, meg a kanalát. Egyébként meg mosogatószerrel simán elmosom forró vízben. Szerintem ennyi bőven elég. Egyébként a Medelás mellszívóm papírjára is az van írva, hogy a mellszívót napi egyszer kellene kifőzni, egyébként forróvízben elmosni… úgyhogy szerintem is jól van ez így!

A zöld kakiról én valahol ezt olvastam (asszem a szeptemberi topikban,még régebbről), ezt írta valaki:
„Zöldes kaki: túletetés. Pont a gyerekorvosnál voltunk mikor Hanna betrottyolt és mondta, hogy örül, hogy látja, ez a zöld széklet a túletetés. Több anyatejet szív magába, mint amennyi gyomorsava van és meg tudna emészteni, ezért félig emésztetlenül jön ki. Semmi gond és tennivaló vele, ez csak egy tény.”

Keresztelőt mi nem akarunk, nem vagyunk vallásosak, kiráz a hideg a papoktól, meg ettől az egész egyháztól… (bocsi mindenkitől!) A férjem is csak nagyszülői „kényszerre” keresztelkedett meg felnőtt korában. Én meg nem is vagyok megkeresztelve. Nem is volt, csak polgári esküvőnk. Majd manóca eldönti nagykorában, hogy akarja-e vagy sem.

Végül egy kép, kéthónaposan:

Kép

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Ja, nyáladzás nálun is van, igen sok... asszem Kingi kérdezte!

A védőnőnk azt mondta, jön a foga... biztos nekem is hamar jött, így a lánykánknál is hamar várható, ez már annak az előjele.

Aztán rákérdeztem a Dokinál, aki meg azt mondta, hogy ez csak egy életkori sajátosság, semmi köze a foghoz!!!
Hát inkább a dokinak adnék igazat, azért a fogzás még hamar lenne!

Azért jó, hogy mindenki mást mond...! :? :evil:

Akinek a babája már átalussz az éjszakát, az hogy csinálta?
Mi babánk este 9-től alszik, egyszer felkel hajnal háromkor , aztán már csak reggel 7-kor! (igaz, ez már 6 óra alvás!)
Egyszer csak kimarad majd a háromórai kelés? Vagy az fog kitolódni, mondjuk 4-re, 5-re, reggel 6-ra?
hogy votl ez nálatok?

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Jelentem kakilt a Benő! :D Semmi segédeszköz nélkül, csak úgy magától.

Anika: Én ha nem ettem ilyesmiket, akkor is fájdította a hasiját (nehezen pukizik) , meg ha eszem akkor is. Úgyhogy lényegében a k-betűsök meg hüvelyesek kivételével mindent eszem. Bár a borsó is jó, de babot is társait még nem próbáltam.

Valaki említette korábban a koffeinmentes omniát: találtam nescaféból is koffeinmenteset. Én általában azt iszom napi egyet az íze miatt, az omnia finomabb, csak kotyogós kávéfőzőnk van és azzal csak 4 adagot tudok lefőzni, az meg egy kicsit sok.

Málnalevéltea: rengeteget ittam, a méhnyak végülis felpuhult meg a tábulás is elkezdődött, csak a szülés nem :? . Úgyhogy nem tudom.

Kép
vargaviki
 
 


Dylkai! Nagyon-nagyonnagyon aranyos a kislányod! :D :D Teljesen ellágyultam ahogy néztem. Még szerencse, hogy nekem is van egy ilyenem! :lol:
At átalvás szerintem pont úgy fog történni, ahogy leírtad, amúgy szerintem még egyik baba sem alussza át az éjszakát, még nagyon picik hozzá. A hajnali 3as kelés nagyon jó, az enyém pont ugyanígy csinálja, és utána már csak reggel kel (6-7 felé), úgyhogy csak egyszer kelnek a bébik. Nekem ez egyáltalán nem megterhelő, simán lehet bírni, nappal sem vagyok álmos egyáltalán. Este 10felé álmosodom csak el.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Kéz evés/ szopizás: Nálunk ritkán az éhség jele, van hogy közvetlenül evés után is csinálja. De már egészen születése óta. Általában aludni is úgy alszik el, hogy rágcsálja a kezét (vagy az enyémet :) ). Ha zaklatott akkor is csinálja sokszor, gondolom nyugtató jelleggel.

Kép
vargaviki
 
 


anika78, a bonita tuti nem éhes, amikor majszolgatja az öklöcskéjét, ő akor úgy csinál a szájával, mintha cuclizna és van egy spéci hangja ami ezt jelzi..nyalogatja az öklét tömi a szájába..lehet hogy most jött rá, van kezecskéje....

nem akarom elkiabálni, de a mi babónknak kimarad az a 3 óra körüli etetés már jó pár hete, és 9 - 11 között alszik el este, bár tegnap ez 23.30 lett...eleinta olyan furcsa volt ezt elhinni, de így van, és nem altatjuk sohasem, elalszik magától...

dylkai tényleg aranyos a baba, olyan édes!!!

málnalevél tea nekem sz.rt sem ért...hajnali fél négytől szenvedtem, nem tágultam semmit egész nap, végül vákummal és egy rakás vágással, repedéssel jött nagy nehezn a világra a bonitánk, délután fél hatkor

most már én is kíváncsi vagyok mi a helyzet vlójában a nyáladzásról..

keresztelőt mi szeretnénbk, tavasszal Kép

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!
Dylkai:Csodálatos a lányod,nagyon édes tényleg. :P
Dyt:Bonita is nagyon édes,és ez a kéztartás? :wink:
Varga Viki:Nem próbáltátok a Gripe Watert?Nekünk nagyon bejött.Majdnem minden kajánál kap egy kiskanállal.És sokat pukizik tőle.
Az én fiam minden este 3 óránként kel fel enni.
Kezdek aggódni a zöld kakija miatt.Neki mindig ilyen(amióta tápit is adok neki),túletetem szegényt?Pedig neki elvileg 100 az adagja és annál többet nem igazán szokott enni nagyon rirkán eszik 120-at.
Szerintem sem éhes amikor az öklüket eszik.Legalábbis az én fiam kaja után is eszi.Főleg amikor nagyon koncentrál és figyel valamit.

Szép Hétvégét mindenkinek
szilvi17
 
 


Kép
Új játéka
szilvi17
 
 


Ma elvittük Flórát méreckedni.4970 gr,hét hete mértük és akkor volt 4550 gr.Tiszta zabagép....mint az anyja.:D :D :D :D :D

Flórának is álandóan szájában a keze,evés elött és után is.

Igen a nyálazás témát én hoztam fel.
Mi gyerekdokink azt mondta,hogy szépeeennnn lassan elindulnak a fogai.

Legújabb felfedezésem:leányzó imádja ha kicsomagolom a pelenkából és szabadon van az a húrkás fekene.Ilyenkor lábai fent vannak az égben és vigyorog+gügyög....
Egyetlen hátránya van ennek,mindig teljes ruhacserével végződik a mutatvány,de ez legyen a legkevesebb.

Ti már átestetek az ultrahangokon?Mi hétfőn megyünk és remélem minden rendben lesz :)
Vendég
 


Kép

Sziasztok! Mi jol vagyunk,mostanaban nagyokat setalunk a kiscsajjal,nagyon szeret aludni kinnt a levegon. Mar izgulok,hogy mi lesz,ha nagy hidegek lesznek,hogy fogunk kimenni.
Szerintetek hasznalhatjuk mar a Chicco kengurut,ha azt irja rajta,hogy 0-tol 6 honapig hasznalhato?
Mi is csak nagyon ritkan kakilunk,4-5 napban egyszer de azt mondta a doktorno,hogy ne aggodjak,mert nem baj.
Varjuk,hogy szoljanak telefonon,hogy mikor vigyuk oltasra...

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Dylkai: a zöld kakis monológ én voltam Hannával :) Nekünk mondjuk már nincs zöld kakink, mindig sárga. Csak anyatejcsisek vagyunk, eddig elég volt. Nincs nagyon sok, de nem panaszkodik Hanna.

Viszont eszembe jutott valami... van aki csak anyatejes és a babó alszik éjszaka 6-7 órát? Lehet, hogy Hanna azért nem alszik 3-4 óránál többet mert csak az anyatej nem elég neki hosszabb időre??



:shock:

Vargaviki! A koffeinmentes omnia is én voltam. Isteni újra kávézni egy kicsit nem? :) :) :)

Málnalevél... nekem nem jött be... :( Viszont lehet, hogy az is rátett, hogy Hanna 2 héttel hamarabb jött, így lehet, hogy ha végig iszom jó lett volna...

Nyáladzás. ökölszopás. Holnap reggel megyünk dokihoz, de szinte biztos vagyok benne, hogy jön a foga Hannának... szegénykém ma nagyon keveset aludt és sokszor felkelt és szájgörbítősen sírt (ha fáj valamije akkor ilyen...) és ha beteszem az ujjam a szájába, akkor erőteljesen rágja és nem szopizza mint eddig. Ugyhogy kezdőőődiiiik, apa kezdőőőddddiiiikkkk :) :) :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Nyáladzás, kéz- és ujjszopás nálunk is van egy ideje.

Esti alvás: újév óta általában 6-7 órát is végigalszik este a Csabi egyvégtében. (Anyatejes.) Vagy van olyan, hogy hallom, ébren van, de nem kezd el sírni, hanem visszaalszik. Viszont tegnap előtt ránkijjesztett a párom barátja, hogy neki az orvos ismerőse azt mondta, hogy a 3, majd a 4 óránkénti etetés a gyerek agya fejlődése miatt fontos. Erre két nap óta felkeltem 3-4 óránként. De így meg nem alszik utána sem, hanem sír, nyekereg: gondolom, mert kizökkentem az ő ritmusából. A párom szerint térjek vissza arra, hogy ha nem éhes, akkor hagyjam aludni.

Azt hiszem, kikérem hétfőn a védőnő tanácsát. Kérdés csak az, meg fogok-e bízni a válaszában.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Kingii- Érdekes, hogy nekem nem szóltak semmit az ultrahangról. Legközelebb megkérdezem. Mindenkinek megcsinálják?

Apor anyatejes és általában éjszaka maximum 5 és fél órát bír ki evés nélkül, de engem nem zavar. Ha hallom, hogy ébren van, akkor adok neki enni, ha régen evett. Nem várom meg míg visszaalszik. Ők szerintem még elég kicsik ahhoz, hogy átaludják az éjszakát. Bár azt hiszem néhányan írtátok, hogy átalussza. Apor most aludt el és szerintem 3 óra körül enni fog kérni. Én nem tértem át a 4 óránkénti etetésre, mert előbb megéhezik. Úgy tudom, hogy az anyatejet gyorsabban és könnyebben emésztik meg, ezért éheznek meg gyakrabban, mint a tápszeres babák.

Kenguru: nekünk nincsen. Én nem tenném bele olyanba ami nem tartja erősen, szerintem nem lenne jó a gerincének, de már biztos gyártanak olyanokat is ami tartja szilárdan.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Málnalevél tea: nekem sem jött be, a 35. héttől ittam, rengeteget ... időre született a babám, s mégis 18 órát vajúdtam... fájás volt ezerrel, de nem tágultam szinte egyáltaán ... 3 adag oxitocint kaptam, meg rásegítettek manuálisan is... szóval szerintem sz*rt sem ért.... :cry:

Kép
bogen
 
 


Szrutyogós orrdugulásra van ötletetek?!

Kép
bogen
 
 


Babuci: én is nagyon élvezem a kávézást! :)
Bendő csak anyatejes és simán alszik 6 órát éjszaka. Szerencsére nekünk már nagyon rég óta.

Kép
vargaviki
 
 


Az orrdugulásra engem is érdekelne megoldás.

TGYÁS: Ti kaptatok már? Én december 13.-n igényeltem és még nem kaptam. Meddig kell várni? Visszamenőleg is rendezik?

KépKép

KépKép
anika78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: