a szuper okos rokonok emlékezete gyakran megszépítí a múltat.
végülis ez normális. éjszakázni a csöppséggel sokszor nem épp az idillikus része a babagondozásnak. ha még el is hitetik szegény anyukával, hogy csak is az ő csecsemője ilyen abnormális akkor hamar jótékony(?) feledésbe merül egy ilyen probléma.
én se azokra az órákra emlékszem amiktől nagyon szenvedtem, pedig nem is volt olyan rég. sokkal inkább megmaradnak a szép emlékek
anyukám szerint öcsém is és én is mintagyerekek voltunk, pont úgy működtünk ahogy azt az akkori szakirodalom írta, 4 óráként keltünk szopni, egyébként meg aludtunk, soha semmi gond nem volt.
na persze
aztán szép lassan apránként egyéb mesékből kiderül, hogy azért nem volt ennyire szimpla a helyzet
pl: "dehát én mindig teát adtam két szopi között ha sírtál, az orvos is ezt mondta"
" apád rendet tartott, nem mehettem be hozzád csak ha ideje volt"
ezek szerint mégse voltam annyira mintagyerek
mint amennyire ezt mondjuk az unokáktól várná, hogy mindig csak kedves, teljesen probléma mentes jószagú csecsemő legyen.
szerintem egyébként teljesen probléma mentes, szülőbarát gyerekeim vannak. persze szopik éjjel a kisebb. nem tudom hányszor és nem kiságyban alszik. nappal se hanem inkább a hátamon
anyámnak egyébként fogalma se lehet arról milyen a mindennapi élet két picivel, hisz mi 3 hónapos korunktól kezdve egésznap bölcsődében voltunk, mint akkoriban a legtöbben. akkor ez volt a haladó, a normális.
voltunk a Bakonyban pár napot és megtapasztaltam a kabátra kabáttal kendőzés minden kényelmetlenségét.
ott kezdődött, hogy nem is tudom a hátamra venni a gyereket kabátban, mert én is nagyon korlátozottan tudok mozogni és hát neki se olyan a formája, meg csúszik a dzseki....áááá...rémes volt
azért megoldottuk, férjem a hátamra tette én meg bűvészkedtem a hosszú kendőszárakkal a jeges latyak felett
ergoval egy kicsit egyszerűbb volt, de ott is kellett a érjem segítsége hogy Iván a hátamra kerüljön és ez se volt túl kényelmes.
szóval azt hiszem Ági módszere lesz a nyerő, csak akkor ugye cipelni kell még a kabátot, ha gyerek le szeretne szállni.
apropó cipelés: ti milyen táskákat használtok gyerekhordozás közben?
tök rég álmodozom, egy két részes csípőtáskáról/övtáskáról, ami kb olyan lehetne mint a cowboy filmeken a pisztolytáska csak nagyobb, esetleg nagyon nagy méretű övtáska amit a gyerek feneke alá köthetnék
ismertek hasonlót? vagy találjam ki és varrjam meg? jajj