Új privát üzeneted érkezett!

ja persze hiszen azt tavaly kaptam...bocs, még nem szoktam meg hogy új év van :oops:

Kép
dyt
 
 


Kép [/img]

Kép
dyt
 
 


Kép

Kép
dyt
 
 

 
 

Dyt!

Már küldtem is:)

Ciszta: Még 17 hetes terhes koromban észrevették, akkor 16 mm-esek voltak azt hiszem. De már akkor mondták hogy fel szokott szívódni, nem okoz problémát. Azért csináltak egy magzatvízvételt mert kb 3-4%-ban genetikai problémára utalhat. De szerencsére nálunk nem. Pocakon át úgy látták felszívódtak, de azért számítottam rá hogy még lesz ott valami látható nyom. A lényeg jhogy szépen mennek összefele. És mivel kb az 5. orvos aki azt mondja hogy semmi gondot nem okoz és majd teljesen eltűnik (ugye 4D Uh orvos, SOTE genetikus, SOTE Uh orvos, és most ez az Uh-os, na jó csak 4 :D ) így nem izagtom magam ezen a témán tovább, épp elég stressz volt már miatta.

Tusimi!

Lent nekünk sem nagyobb a házunk, kb 36 m2, van egy 16 m2-es szoba meg egy 14 m2-es konyha+pici fürdő, háztartási helység. csak mi beépítettük a tetőteret és így ott van egy hálónk egy gyerekszoba meg egy kis leendő fürdő most pelenkázó helység. Aranyos meg minden de őszintén szólva én el tudnék képzelni nagyobbat :roll: Néha olyan érzésem van hogy nincs tér. :( Te hogy bírod? Mondjuk tavasztól őszig a kertben élünk szinte, az jó, de nagyon el tudnék képzelni legalább egy szép tágas nappalit, az hiányzik legjobban. Mondjuk hülyék voltunk mert ha összenyitjuka konyhát a szobával nagyobb tér lenne, csak akkor kevesebb konyhaszekrény lenne meg a férjem nem híve az amerikai konyhának.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép itt fújom Kép itt kóstolom:-))) Kép én meg kinevetem Kép szundi Kép bullibébik

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!


Manó!!! végre rájöttem, hogy a mi finepixünk is kicsinyít. Már nem kell zaklatnom a képekkel:-))))
Barátnőmnek is volt cisztája, halálra ilyesztette 6 hetes terhesen, azt sem tudta mi lesz a bébivel. persze sztk-s volt. aztán kiderült hogy minden okés. persze néhánydologgal még ilyeszgették, febr. fog szülni.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Barni!!

Bódog, bódog, bódog születésnapot!!! :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Elmentünk ma tanácsadásra lemérettem pöttömöt, 5740gr. De úgy néz ki minden okés lesz:-))))))))) KÖSZÖNÖM SZÉPEN MÉG1* A SEGÍTSÉGET CSAJOK!!! már jön akkár 10 lukból is a tejcim:-)) Tegnap óránként is ciciztünk, és a másikat még este 1 kor is kifejtem, igaz nem sok 40ml. Ma reggel gyors futtában 85ml, és a rosszból nagyon jött:-))) azt nem fejtem, valami maradjon is a kicsinek. Na azért megkönnyebűltem.
Tusimi!!! nagyon nevettem az írásodon:-))))))
Ja és persze ma csupppa- csuppa jó dolgok történnek velem, Balázs este 1,/2 11-től reggel 5:15 ig aludt:-)))))) most először:-))) nem is akartam hinni a szememnek:-)))))
Szóval ma minden jól alakul, és ilyenkor szokott jönni a fekete leves, úgyhogy nagyon fosok, hogy minden okés legyen a császárnál, ma 5re kell vinnem a kutymit, mert tegnap nem volt kedve szülni:-))))

KOSZMÓ. na nekünk is van, a védőnőni leigazolta hogy az amire gondoltam, szóval a gyógyszertárban nem volt olaj!!! röhej, de volt ami kifejezetten jó, valami gyógyszertári kevert szaliciles kence!
Tusimi, nézd a jó oldalát, hogy nincs sok haja, neked nem kell mindennap hajszárítózni!!!! :lol: Na mondjuk Balázsom nagyon imádja:-)

Forgó, nekünk is naon bevált, imádja, a hintán is a zenélő, világító forgót. Fontos hogy zenéljen!!! imádja a muzsikát, ő is egy hete dumamatyi, és kacarászós, mindíg mosolyog ha beszélünk hozzá. annyira édi, és olyan jó hogy kopp-kopp az esti nyűglődések elmaradnak:-)))))) Észre sem venni, hogy van:-)))
Egyébként én sem győzök rohanni felhúzni a forgóját a kiságynál, akartam venni gombal működöst, világítóst, de Fisherp. ban van is olyan huszonvalamennyiért. .... na azt azért már mégse!!! A hintán úgyis van, és imád aludni is benne.


gyönyörűek a fotók!!!:-)))) én is gyorsan raktam fel, hamár rájöttem. Barnikám igazi nagyfiú, pont ma 2 éves.-))) még rendesen nem beszél, de édin mondja hogy hány éves :-) "tetttő"

na megyek gyors pakolni, mert este megint jön vendégbulli, és persze megint szalad a ház... én meg álmi vagyok, az esti felnőtt program miatt :lol: :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Barni Boldog Szülinapot!!!

Megjöttünk a doki nénitől: azt mondta a pocakfájásra, hogy előfordul sajnos, nem tudják megmagyarázni az okát.... Azt mondja általában időszakos. És képzeljétek erre hazajövünk és a következő etetésnél mindenféle sírás-nyekergés nélkül evett a Bendő egy szép kis 140 g-ot!!! :lol:
Bár lehet, hogy csak egyszeri, de remélem visszaáll a régi rend. Nagyon jó lenne, főleg most a rossz mellszívóm miatt nem is tudok fejni. Voltam a brendonban, hogy veszek másikat, de a csaj azt mondta vigyem be a rosszat és akkor megnézi, hátha valamelyik olcsóbb alkatrész romlott el, nem a motor. Hát ma már nem megyek vissza, az száz... Talán holnap.

Zenélőforgó: nálunk kb egy hete kezdi érdekelni. A fejvédőjén lévő macikkal , csillagokkal viszont már az első hetektől kezdve nagyon jóban van. :)

Manó: Bendő is hason alszik és én is folyton igazgatom a pelenkát a feje alatt, mindig odagyűri a szájához. Meg a fejvédőbe is folyton belefúrja a fejét.

Nyafi: most olvasom a privid :D . Igen, mázlista vagyok!

Lányok használ valaki kézi mellszívót? Milyen? És milyen márkát?

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok,

már egy ideje csak olvaslak titeket, mert mire írnék valamelyik gyerek sír...
Fiacskám meg beteg, :(

Nagyon szépek a képek, minden babucika tündéri.

Barnusanyu, örülök, ohgy rendeződik a dolog a tejcsivel!
Barninak boldog szülinapot!

Fülbevaló: mi három hetesen rakattuk be, egy kozmetikus csaj lőtte ki. Naggggyon csini lett vele :) Tesomék pont azzal szívták meg, hogy lányukkal meg akarták várni, hogy ő kérje. Így is lett. Aztán az első kilövésénél olyan hisztibe (ordításba ) kezdet, hogy a másik fülénél csak mindenféle igérgetése árán lehetett belőni. Ezt én nem szerettem volna és azért a nagy többségnek (nőknél) úgyis van vagy lesz fülcivaló.

Koszmó: nekünk most két napja jött ki, pedig azt hittem már nem lesz. Most fürdés előtt babaolaj. Egyenlőre várok az eredményre.

Szilvi, szegény fiad, remélem nem fog kiújulni neki a tájog.

Pelenkatartó: vicces, mi most vettünk de nem a lányomnak,hanem a fianak, mert az ő kakija már a "hűűűűű, de büdi" kategória. Kittinek simán kukába megy.

Keresztelő: nálunk nyáron lesz, mert tesom lesz a kerianya és ő Svájcban él, akkor tud jönni. De mi repülünk most márciusban hozzá :) :)

Sziasztok: Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Vargaviki, én most MEdela elektromosat, de előzőnél Avent Isis kézit. Szerintem nagyon jó volt. Többet is használtam mint ezt.

Cs.

KépKép
Kép
csikken
 
 


Zenélő forgó:
nekünk egy tuti jó kis V-teches van, Kitti szereti nagyon. Ha elkezd sírni magától bekapcsol. Állítható három időpont ameddig magától szóljon, vannak rajta különböző zenék, illetve lehet állítani hogy a természet hangja legyen. lehet állítani, hogy csak forogjon és zenéljen, forogjon, zenéljen, falra vetítsen csillagokat, holdat, vagy hogy egy lenti rész(ahol az ágyhoz van rögzítve) mozogjon-világítson vagy csak világítson.
Azt hiszem 14 eer volt, de amiket láttam egyszerűeket azok is 7-8 ezernél kezdődtek.

Cs.

KépKép
Kép
csikken
 
 


Vargaviki!

Én is most Medela elektromosat használok, az nekem nagyon bejön. Előtte Pesztonkát, hát nekem az egy nagy kaki volt.
Próbáltam Avent kézit, nekem azzal valahogy nem jött ki sok... lehet valamit rosszul csináltam...

Én csak akkor szoktam fejni, hogyha úgy érzem, hogy kevesebb lett a tejci. Olyankor 1-2 napig naponta egyszer etetés után (általában délelőtt) kifejem mindkettőt és utána szépen beindul megint.

Hasfájás. Mi a dokitól gyógyszertári folyadékot kaptunk valami ilyesmi a neve : Popoverkes vagy Papaverkes... nagyon csúnyán van ráírva az üvegre... szóval ezt kellett napi 3x1 kávéskanállal adni a kaja előtt. Kb két hétig adtuk és most már 2 hete csak akkor adok neki hogyha látom hogy nagyon tekereg kaja után... nekünk nagyon bejött.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Barni! Boldog szülinapot utólag is!!!!

lányok nekem tegnap azt hiszem megjött...viszont a hasam nem fáj, pedig nagyon szokott az első napon..ezzel ellentétben viszont úgy dől belőlem a vér, hogy ilyen még sosem volt...rengeteg... :? mindnet összevéreztem, ez normális????????????????????????? pláne ugye hogy nekem nemcsak gátsebem volt, hanem szülésnél erem is elrepedt odabennt, nyugtassatok meg, hogy ez normális....

Kép
dyt
 
 


Dyt!
Én ma megyek a nődokihoz, ugyanéz van. Majd mesélek...De sztem te is menj...

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Dyt,
ne aggódj, állítólag szülés után normális, hogy erősebb a vérzés.
Bár nekem még nem jött meg szerencsére.

Kép
bodzi
 
 


Banyus, örülök, hogy nevettél, én is szoktam a te írásaidon :D
Elég vicces, ahogy elképzelem, amint hajszárítózom Zitám 3 szál haját. Bár a férjem egy ideje rászokott a saját hajának szárítására, pedig nincs neki sokkal több, mint Zitának, azon is mulattam egy sort.
Barnus egyszerűen tüneményes, másodikra én is ilyen kisfiút szeretnék majd! A kutyik is édesek, látszik milyen selymesek, megnyomorgatnám őket szívesen, de azért én maradok macskafan.

Babuci
, úgy látszik a fiúk lepipálják a lányainkat hajban. Na várjatok csak fiúk, pár hónap múlva lekörözünk titeket, és olyan fürtjeink lesznek, hogy csak úgy irígykedtek majd! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

SOS! egy kérdés, van olyan, akinek a babája többször egymás után spenótzöldet kakilt???
Mert a miénk 2-3 napja ezt teszi :cry: (voltunk a dokinál is vele...)+ mivel nem hízik eléggé (5200gr, 60 cm)2 hét múlva vissza kell menni, újra méretkezni :cry:

Kép
mona1978
 
 


Mellszívó
Én medellát használok, van manuális és elektromos változata is, az elektromos nekem kicsit jobb, meg hát kényelmesebb is. De csak addig jó, amíg bővebben van tej, így mindig kézzel kell befejeznem a fejést, sőt van hogy a kézi fejés úgy beindítja a tejemet, hogy vissza kell raknom az elektromosat. Hozzá kell tegyem, itt csak néhány milikről van szó, én csak teli mellből tudok sokat fejni, a mellkiürítés, nálam max 5-10ml. :(

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ja, azt el kell nektek újságolnom, hogy ma reggel 155 ml-t szopizott Zitu, ami nálunk nagyon-nagyon-nagyon jó! :lol: Az is igaz, hogy mindkét mellemet alaposan kiszívta, és ahogy tapogatom, most nincs benne túl sok, pedig már 3 órája ettünk. Igaz Zitám sem úgy néz ki, mint aki éhes lenne, ilyen elégedett pofit rég vágott.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Dyt!

Szerintem azért jobbah rá kukkant doki. nekem meg épp hoyg kevesebb volt mint szokott lenni egy normál mensinél.

hajszárítás: hát Bertinek sincs rá szüksége, megtörlöm aztán jól van :lol: De Emmának sem volt több haja ennyi idősen most meg annyira sűrű neki hogy azzal kínlódunk, utál fésülködni. Sőt, még 10 hónaposan is alig volt haja.

Tusimi!

155 ml az nem semmi :D Tgenap Bertinek sem kellett egész nap a tápszer, ma hajnalban 5-kor szopott mindkét mellből egy csomót, 9-kor már csak eszegetett, délben meg szopi uztán benyalt 60 ml tápszert :roll: Nem értem mitől függ melyik nap kell pótlás, melyik nap csak kicsi, melyik nap meg tök sok.

Mona!

Mennyit hízott egy egy hónapban amit ennyire kevésnek találnak?

Nekem most Berti 2 hét alatt 300-at hízott és azzal nagyon meg voltak elégedve.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mellszívó: A pesztonka egy nagy sz@r :twisted: Nagyon mérges vagyok rá mert Emmánál olyanom volt, mit tudtam én hogy nem egyformák és 3 hónapso korára még a minimális tejem is elapadt. Most nem kispályáztam béreltünk kórházi medela lactinát naná hogy most nem kell annyira mint Emmánál kellett volna, most azon filózom mikor vigyük vissza, mert nem hazsnálom annyit hogy megérje bérelni. Viszont akkor lehet vennem kéne valamit arra ha pl elmegyek itthonról és hagyok itthon tejet. Kérdés meddig lesztejem :shock: Lehet nézek valami használtat.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Mona:A fiam amióta tápszerezik(kiegészítem,de valamikor több a tápszer mint a tej :cry: ) ilyet kakil,van benne egy pici sárga is de gondolom az a tej.Ja és amíg csak tejcsi volt addig 3-4 kakis pelus volt,most viszont csak 2 naponta 1 pelus.Azt mondta anyósom ő egészségügyis és mondta, hogy emésztetlen a zöld kaksi.
Tegnap előtt méreckedtünk itthon akkor volt 5170g.És most 18-án lesz 2 hónapos.Megijedtem mert szerintem keveset hízott,de mondta a dokinőnk, hogy ne felestsem el, hogy Levi 4010gmal született.Így ez normális.Szerintetek?

Barnusanyus:Nagyon édesek a gyerekek,Balázs nagyon bályos, kis huncut mosolya van. :wink:

Dyt:Kislányod neve mit jelent?Nagyon édes :wink:

Nálunk gyönyörűen süt a nap,remélem hasonló idő van nálatok is.

Sziasztok
szilvi17
 
 


sziasztok!

Régóta olvaslak benneteket, mert a tervek szerint novemberben született volna a babám, de ő úgy gondolta inkább októberi gyerek lesz. :D Gondolom nem gond, ha ennek ellenére csatlakozom hozzátok.

Valaki kérdezte az anyasági támogatást, most kaptam infót róla:

"Anyasági támogatás: 61.043,- Ft-ról 64.035,- Ft-ra iker gyerek esetén 85 380 Ft."

üdv
Tündér

Kép
Kép
tündér09
 
 


Tündér:) Szia:) Miért lenne baj? vagyunk ezzel páran így :wink: Berti október 27 lett november 2 helyett. Mégis ebben a topikban érzem magam jó helyen, nem az októberiben,őket nem "ismerem"

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szilvi! Ha jól számoltam kb. 130 g-ot híztatok hetente, nekem a múlt heti 120 g-ra azt mondta a gyerekorvos, hogy az pont jó. Úgyhogy szerintem is eleget hízott a babid.
Vendég
 


Manó!
Te hogy csinálod a pótlást? Mindig megkínálod tápival, szopi után? Vagy látod rajta, ha éhes? Vagy méred mennyit eszik és onnan tudod?
Én eddig csak esténként pótoltam (remélem előbb-utóbb nem kell este sem), mert volt, hogy 100ml nem volt elég neki anytejből. Lemértem, hogy mennyit evett, és az alapján kínáltam tápszerrel. "Hálából" viszont ilyenkor 4 előtt fel sem kel a kiscsaj. Mondjuk ebben meg az a rossz, hogy után már sokszor csak 9 felé kér enni, így meg nehezen tudom összehozni estig a 6 szopit, mert annyiszor minimum ennie kell egy nap, hacsak nem tudok rendszeresen 130-150ml-ket produkálni minden etetésnél... :?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tündér!
Üdv! Én nov.26. helyett dec.1-n szültem, de azért szerencsére nem rúgtak ki innen a csajok... :wink:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Barnus!Naggyon-naggyon Boldog Szülinapot!

Lassan nekem is kell tortát rendelni lizinek+fényképészt!

Tündér én személy szerint örülök mindenkinek,gyere csak nyugodtam.De szerintem a többiek is ezen a véleményen vannak!

Barnus tegnap reggel fél kilenctől egész éjfélig 3x15'-et aludt.Kész vagyok!!!Közben 1-2 percnél tovább nincs el üvöltés nélkül csak ha a cici a szájában!

Énmeg beteg voltam láz+fájt mindenem,de szedtem homeós bogyót és hipp-hopp elmúlt!Lizi is beteg volt 1 napig de nem jár már oviba a héten,alig van már ott gyerek!

Most mennem kell viszem Barnit bőrgyógyászhoz,majd jövök ha tudok!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Jutka!
Nem tudod megoldani, hogy esetleg babakocsival kividd Barnit? Vagy ha ott elalszik nem alszik tovább ha megállsz kocsival?
Nem tudom kertesben laktok-e, de én azt szoktam csinálni Hannával napközben ha már nagyon nem akar aludni, hogy kiviszem babakocsival, addig a szobájában kinyitom az ablakot és utána mózeskosárral együtt berakom a szobájába. Ilyenkor nagyon jókat alszik. Tudom, hogy nem a legjobb megoldás, jobb lenne ha az ágyában, magától, stb, de én már nem adok ezekre, mert csak felidegesítem magam. Hanna nem ilyen és kész, örülök hogy boldog baba és ha így boldog, akkor ez van.

Próbáld ki ha van rá lehetőséged és még nem próbáltad, hátha. Ha nem jön be akkor legalább ezt is tudod...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Üdv itt Tündér!

képzeljétek tegnap elmentem a brendonba, hogy veszek új mellszívót. Mondom a nőcinek, hogy elromlott a medelám, erre azt javasolta, hogy vigyem be és megnézik , hátha csak valamelyik olcsóbb alkatrész. Így tegnap nem vettem újat. Gondoltam csak kibírjuk máig fejés nélkül. Erre a melleim hajnali 4re (akkor kelt a Bendő) úgy bedurrantak, hogy nagyon! 160at evett a pici egy mellből és még úgy is maradt abban és még ott volt a teli másik, ami baromira fájt. Szétszedtük a gépet, hátha megjavul attól, hogy szétszedjük :). Persze nem történt semmi. Így elkezdtem kézzel fejni, amit még sosem tettem és egy könyvből néztem, hogy kell... Mondanom sem kell, hogy másfél óra alatt 50 ml jött ki :( Ennyit a kézi fejésemről, elég béna vagyok.
Aztán reggel gyorsan a kaja után elmentünk a brendonba, vittem a medelát és ott pedig jól működött!!!! ÁÁÁÁÁ! És azóta is jól működik! De hogy miért szívatott így meg , azt nem tudom. De legalább egyenlőre nem kellett újat vennem.

Barnusanyus: Argentín dogunk van, mindjárt teszek fel róla egy képet.

Tusimi: gratula a 155 ml-hez ,az tényleg tök jó! :)

Kép
vargaviki
 
 


Kép

Kép
vargaviki
 
 


no még egyet. A kis fehér tehén Zirgó és barátnőm kutyusa.

Kép
vargaviki
 
 


Kép

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Én is régóta olvaslak titeket.Decemberi topikba szoktam irogatni,de ha nem zavar titeket ide is irogatnék szivesen.Mi dec 6-ra voltunk kiirva és nov 21.-én született a mi drága Flóra babánk. :D Jól elvagyok a decemberi topikban is,csak ott mi vagyunk a legidősebbek,de itt látom vanank idősebbek is.


Fülbevalóval kapcsolatban:mi a kórházban lövettük ki a fülét 5 naposan.

Üdv Mindenkinek:Kingii
Vendég
 


Jutka!

Muszáj lenne valami megoldásttalálnotok hogy picit pihenjen ez a fiú, mert ez így bírhatatlan neki is meg neked is. Nem reagáltál azokra amiket írtunk, próbáltad elringatni pihenőszékben? kendőben hordozni? Cumi? Nekem is 2 hónapig ezt csinálta Emma és utána olyna jókat aludt a pihi székben hogy nem is gondoltam volna. Csak nem lehetett belőle kivenni, de ki bánta. Tuti a te fiadnak is van valami ami pótolhatná a cicin lógást, csak rá kéne jönni. ha babakocsiban tolod alszik? ha mentek valahová? Mondjuk Emma is aludt de csak addig amíg meg nem álltunk.

Tusimi!

Szerintem ez nem így van teljesen hogy 6x ennie kell. :oops: annyiszor kell ennie ahányszor neki jólesik. Én nem is számolom már. ha nem sír, elégedett akkor szerintem mindegy hogy 6x 100 ml-t eszik vagy 5x egy kicsit többet, vagy 8x kevesebbet.
Legalábbis én így csinálom. Ha nem kel nem ébresztem ha kel és éhes adok neki. Pótlást úgy csinálom hogy ha felkel szopival kínálom, általában eszik is, ha úgy érzem nem lakott jól felkínálom a másik mellet is. Utána büfi ilyesmi. Általában délelött ezekkel jól lakik, látom mert ha leteszem játszik. ha éhes marad vagy sír vagy nyugtalankodik, csapkod a kezével, de nem játszik el, szopja a vállam. Ilyenkor megkínálom tápszerrel. Aztán vagy kell neki vagy nem. Ő sosoem alszik be evésen, így kb egy órát ébren van, játszogat. Utána álmosodik, én ilyenkor meg szoktam nézni mégegysezr hogy kér e enni, amikro kezd nyűgösködni. hanem szopik akkor nem az a baj csak szimplán álmos. ha szopik de kiköpögeti akkor megint kínálom a tászerrel amit előtte egy órával ugye megcsináltam. ha az sem kell akkor uzsgyi aludni. Mondjuk nála ez azért van így mert egyszerre nem tud nagy adagokat enni, nem tudom miért, így előfordul hogy 50 ml után abbahagyja, jól elvan és fél-egy óra múlva még eszik egy kicsit, utána álatlában jön a nagy alvás. Nem mondom hogy a legtakarékosabb megoldás ez, sok tápszert kiöntök (bár ha nem kéret hűtőben eletezsem a következő evésig).

Összefoglalva :lol: Nem adok pótlást autómatikusan, de ha felmerül alegkissebb gyanú is akkor próbálkozom. és kb 50% -ban bejön :D Hozzáteszem ez Bertivel megcsinálható így mert ő nem komfort szopizik. tehát ha szopizik akkor éhes. Olyan babával aki szeret a cicin csüngeni ha éhes ha nem persze nem jó így csinálni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


sziasztok!

na ma jól elfáradtam, sok volt a munka, közben babáztunk, mosás, takarítás, aztán megint munka,,ja és még sétáltunk is egy nagyot...kész vagyoooooooooook

tápit, ha már elkészítettem egyszer, meddig lehet elrakni hűtőben, mert mi sem tudjuk soha eltalálni a mennyiséget és egy csomót kidobálunk és kövi kajakor frisset készítünk..egyébként hányszor kellene kifőzni egy nap a ciclisüveget???????? mert mi így sterilizálunk...

a bonita azt jelenti szép, jó..abszolút véletlenül találtunk rá a neten, blanka lett volna de ez sokkal,de sokkal szebb!!!!!

mi sem keltjük fel sohasem a bonitát, jelez ha éhes, manóhoz hasonlóan csinálju..bár volt-van bennem para, hogy nem sok-e éjjel 7-8 óra alvás úgy hogy van amikor 50 ml-el alszik el (bár nem sűrűn jellemző, azért 100 és 140 között van az utsó hami este-és reggel is csak 70-80 akat eszik...ő ha nem éhes, nem éhes, nem tudom és nem is akarom belerőltetni a kajóóót..

teáztatni kellene szerintetek, ha csak tápis?

na most megyek, most játékidő van este 9-ig, jól lefárasztjuk és akkor jön majd a hami után az alváááááááááás - reméljük :D Kép

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

köszönjük a köszöntéseket, arik vagytok.
Asszeméééééén is hulllla vagyok... ma valaki látott volna, bizti megkérdezi, hogy nóóóóórmális??? Tegnap 5-ös alom született, extra szar anyukával :cry: :cry: :( Ilyen béna szukánk még nem volt. Minden etetésnél közelharcot kell vívni vele, és külön zárni, mert ráfekszik, kaparja... egyébként szereti őket, de fogalma sincs mit kezdjen velük:-((( ez szívás... este 1/2 2 kor kerültem ágyba, aztán kelt Balázsom, felváltva szopi, blökik... ahhhh
ma wc-re menni sem volt időm szinte:-((( még néhány nap és ide sem fogok tudni ülni. :( Barni nagyon segítőkész, lábánál fogva fellógatja a kicsiket :lol: valaki után mindíg futkorászni kell....
Na jól kipanaszkodtam magam... jól esett :lol:

VargaViki, nagyon cukik a blökik, micsoda szemkontúr:-)
:lol: Mit szólt Bendőhöz?? Akkor Neked is jó sok tejcsid van, én ma egyszer jutottam oda hogy fejjek, de remélem nem lesz gond...

Szilvi, remélem minden rendben lesz Levivel, próbálj meg nyugodt maradni. Tudom naon nehéz, én is kivoltam amikor kórházba kerültem Barnival, és egyszerűen nem akart kigyúgyulni a nyavalyákból. Végül Pesten, egy egyetemi docens mondott egy mondatot, ami mindíg a fülemben cseng: "Anyuka, ne idegeskedjen amíg a betegség gyógyítható!"""" Szóval azóta ha betegek, próbálok higgadt maradni, hisz meggyógyulnak, a lényeg, hogy egészségesek. :lol:

na megyek, Bazsi elaludt a cicin, leteszem az ágyikójába.

Úgy néz ki,hogy ez a vazelines bigyó lehozta a fejéről a koszmót... :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Nem volt időm mostanában írni, de olvastalak Benneteket.
Először is üdv. az újaknak!
Barnit Isten éltesse!

mellszívó: Én Avent Isist használok, nagyon szeretem. Levettem róla a masszázspárnát, én anélkül használom. Egy picit fájdalmasabb, de szerintem hatékony.

szoptatás
Említettem korábban, hogy nekem az egyik mellem nem olyan jó, mint a másik. Képzeljétek egy mellből szoptatok és eddig elég volt, sőt kétnaponta némi tartalék is kerül a mélyhűtőbe. A másik mellemből pedig napi 40-et tudok maximum leszívni. Ebből is látszik mennyire fontos, hogy a baba szívja és ne a mellszívó. Én nagyon örülök, hogy sikerült Aport eddig csak anyatejjel táplálni. Izgultam az elején, mert az Anyukám nagyon kevés ideig tudott szoptatni és azt gondoltam ezek a dolgok öröklődnek. Szerencsére nem. Én rengeteg folyadékot iszom és eszem is rendesen. Laktoherb teát iszom és rengeteg 100 százalékos almalevet.

Jaj, annyi mindent írtatok, szeretnék sok mindenre reagálni, de most nem emlékszem. :shock:

Szex:
Engem sem érdekel még sajnos annyira a babával vagyok elfoglalva. Próbáltuk már egyszer ás nem fájt, pedig nagyon izgultam. Remélem változni fog a hozzáállásom hamarosan. Szegény férjem. :?

Huh, ez a tejláz borzalmas lehet. Barnusanyus, örülök, hogy meggyógyultál.

Voltunk oltáson. Úgy izgultam, de Apor elég jól tűrte. A gyerekorvosnak nagyon tetszett a fiam. :) 2 hónaposan 61 cm és 6,2 kiló. Azt mondta erős, nagy, egy négy hónapos babának felel meg. Ma érkeztünk haza. Elég jól bírta a 4 órás utat. Egyszer megszoptattam a kocsiban, aztán minden rendben volt vele. Most szépen alszik, eléggé kimerült szegény.
Apor is szereti a zenélő körforgót. Nekünk egy egyszerűbb darab van. Forog körbe és egy zenét játszik. Van játszószőnyegünk is, azt is nagyon szereti. Már nagyon figyel mndent maga körül, sokat gőgicsél, a tárgyakért még nem nyúl, de már mindenbe kapaszkodik.

Most mennem kell aludni, mert kora hajnalban enni szokott. Mondjuk este 22-től alszik általában, néha korábban is.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Küldök én is képet Aporról.

Anita


Kép

Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


jó reggelt!

én anno chiccos kézi mellszívót használtam és nagyon bevált..na megyek, mert dolgoznom kell, majd később jövök!

annyira szép baba apor!!!

Kép
dyt
 
 


sziasztok!

Nekem Medela mellszívóm van. Vettünk elektromosat és kézit is. A kézi nekem jobban bevált, az elektromos alig szed ki néhány ml-t, a kézivel 150 ml-ket ki tudok szedni 10-15 perc alatt. Már ha nem vagyok lusta fejni.:roll:

Szerencsére a mi babánk közel egy hete átalussza az éjszakát. Este 9-1/2 10-től reggel 6-ig alszik. :D Fura, hogy nem kell felkelni hozzá éjjel. Azért még bennem van hogy megnézzem néha mi a helyzet a kiságyban.

Mi a véleményetek a kengurú hordozóról? Hány hónapos kortól lehet használni, hogy ne menjen szét a gyerek gerince? Ahány honlapot olvasok annyifélét mondanak. Persze a webáruházak úgy hirdetik, hogy 0 hónapos kortól. Nekik eladó, de a gyereknek a gerincét használnia kell egy életen át. Nektek mondott ezzel kapcsolatban valami infót a gyerekorvosotok?

Tündér

Kép
Kép
tündér09
 
 


Nem felejtettelek el Titeket, de ahogy költöztünk nem volt netem, tegnapelőtt óta van, még rengeteget kell visszaolvasnom. Írtam egy kis szüléstörténetet a János kórház szülészet tpoikban, ott elolvashatjátok.
Nagyon pocifájüsak vagyunk, de mióta figyelősebb úgy két hete már sokat javult. Persze van babamaszázs, Espumisan csapp, de minden tanács, ötlet jól jön. Az éjszakát szerencsére végigalussza, de nem szopizhat, tápszert kap, két hét után kellett váltani, lehet hogy ez is megviselte...
Bővebbet, majd ahogy időm engedi, addig is olvasgatok, nézegetek és majd jelentkezek!
Képek nagyobb méretű feltöltésével gondban vagyok, mert túl nagynak ítéli meg a gép, de kicsinyítéshez nem értek, így a neten keresztül így teszem fel őket.
Első: kórházban egy naposak, második velem egy hetesen, a többi egész friss, tegnapi, és azelőtti:
bvica
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
bvica
 
 


Sziasztok!

A tápszer tárolásos dolog engem is érdekelne. Mivel mi nagyobb részt tápit eszünk, így kiöntenem sosem kell, mert az előírt 100-at megeszi mindig. Csak azzal van a gondom, hogy reggel apával megcsináltatom mielőtt elmegy dolgozni, hogy ha felkel a kisasszony ne akkor kelljen rohannom, mert akkor szegény addig sírna. Ilyenkor 6 körül apa beteszi a kész tápit a melegítőbe, de van hogy csak 8-kor kel Lilla és nem tudom, hogy nem baj-e, hogy nem frissen kapja.

Dyt! Nekünk is ugyanilyen pelenkázó szivacsunk van és még a csajócák is hasonlítanak egy kicsit egymásra. :lol: Olyan édi, ahogy megsimogat!
Vendég
 


Megtaláltam a választ a kérdésemre és most borzaszóan haragszom magamra! :evil:

A baba érdekében a következő szabályokat fokozott figyelemmel tartsuk be:

* Alaposan mossunk kezet, mielőtt a tápszerhez vagy az üveghez nyúlnánk.
* Steril tápszert használjunk, és a dobozt mindig tartsuk zárva.
* Mindent sterilizáljunk, amihez, a tápszer elkészítéséhez szükség van: mérőkanál, keverőpohár stb.
* Sterilizáljuk az üvegeket, a cumikat és a cumik fedelét.
* Csak akkor kezdjük el melegíteni, ha a baba már felébredt, soha ne tároljuk a tejet elektromos üvegmelegítőben.
* Mindig öntsük ki azt a tejet, amit a baba meghagy. Ne tegyük félre a fél üveg megmaradt tápszert, hanem, öntsük ki azt.
Vendég
 


Tündér!

Én olyan kengurut vettem (chicco) amiben egyenlőre feküdni tud Hanna, majd ha nagyobb lesz már, akkor tudom ültetni úgy is hogy felém nézzen és úgy is hogy előrefele nézzen. Én nagyon szeretem, amerre megyünk mindenhol rácsodálkoznak, hogy milyen szuper kis dolog ez, mert ő kényelmesen tud aludni, feküdni, míg te meg tudod hordozni magaddal. Nem volt annyira vészes ára, 16000-ért vettük. De úgy voltam vele, hogy a következő gyerekemmel is ki fogom használni.
Egyébként csak annyi a trükkje, hogy máshova kell beakasztani a pántot és úgy lesz ülő vagy fekvő.

Lányok ti miből gondoltátok, hogy pótolni kell tápszerrel a babókat? Mármint kinél miért merült fel, hogy pótolni kell?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Lizó!
Babakocsiban nekem is is mindig bealszik rögtön. Legfeljebb 5 percig rángatom benne, aztán ha megállok, már akkor sem ébred föl. Tök jó, mert sokszor, ha nincs kedvem-időm sétálni, csak kirakom így a teraszra.

Manó!

Mi egyenlőre elvagyunk a kis lakásban, mondjuk nekünk a szoba picit nagyobb: 20m2, az a plusz 4m2 is sokat számít. Azt se felejtsd, hogy nálunk csak egy gyerek van, így egyenlőre csak egy kiságynyi helyet foglal. Ha majd elindul, biztos rosszabb lesz, egy második gyereknél meg már biztos tiszta káosz lesz, bár remélem addig tudunk nagyobba költözni. Most áruljuk apum 3 szobás panellakását, fele az enyém, így azt szeretnék, hogyha az elkel, akkor abból a pénzből veszünk egy nagyobbat (természetesen hitellel :( ), apu meg idejön lakni a mi lakásunkba. Csak az a nyanvadt panel menne már el, olyan nehét eladni, tiszta gáz. Meg se kérdezd miért nem megyünk mi oda lakni, 25 évig ott laktam és utáltam, itt ezerszer jobb, mégha kicsi is. A lakásunk egy szuper elrendezésű, nagyon hangulatos, galériás kis kuckó, imádom. Meggyőződésem, hogy a kapcsolatunknak a férjemmel is tök jót tesz a lakás kisugárzása. Mindig feltöltődöm,ha hazaérek, akármilyen fáradt vagy nyúzott vagyok.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Képzeljétek az előbb bőgtem egy sort a wc-n, mert 50 perc szopi után 60ml-t evett Zita, mindezt délben, amikor még bőven szokott lenni tejem. Utána meg amikor nekiálltam fejni, tökre megindult, kijött még 30ml, ami nálam rengeteg, mindig csak 2-3milik szoktak jönni, szóval benne hagyta kislány. Néha már annyira elegem van ebből. Állandóan fejek, mint egy hülye - még éjszaka is, literszám iszok, szedek homeós bogyót miegymás, annyira igyekszem, és mégis mindig az a vége, hogy egy picit csak kevesebb a tej, vagy éppen csak megvan. Tegnap pedig hogy örültem annak a 155-nek, persze estére már csak 50 lett, így megint volt tápizás.

Pedig csajok én akkora önbizalommal mentem neki ennek az egész szoptatás dolognak, a terhességem 5. hónapjától tök sok előtejem volt, reggelre eláztattam pizsijeimet, teljesen abban a hitben voltam, hogy belőlem ömlei fog a tej, egyáltalán nem paráztam. Lehet ezért is kezelem ilyen rosszul a dolgot, meg azért is mert tulajdonképpen csak 1 hónapig volt problémamentes a dolog, hogyha ez a harmadik hónapban történik, biztos sokkal könnyebben veszem... :cry:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sterilizálás!
Bocsi lányok, de szerintem ez egy marhaság. Mitől lesz a gyereknek immunrendszere, ha állandóan mindent sterilizálunk? Miért van az, hogy a kutya mellett felnőtt gyerekek sokkal ellenállóbbak?
Én a cumit stb., amikor megvettük természetesen kifőztem alaposan, azóta viszont csak alaposan elmosom jó forró vízben, a tejes-tápis cuccoknál használok egy kis mosogatószert is, amit természetesen alaposan lemosok róla utána. Ha úgy ítélem, akkor 2-3 hetente kifőzöm újra a cuccokat, de nem minden alkalommal.

Kép
Kép
tusimi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: