Új privát üzeneted érkezett!

Lilly : Bizony már ebben a korban elkezdődhet a fogzás, szépen elindulnak a fogcsirácskák. Aztán hogy mikor sikerül kibújni az első kicsi fogacskának az egyénileg változó. Általában 6 hónap körül, de mostanában azt tapasztalom , hogy ez az idő korábban eljön, fejlettebbek a babák napjainkban. Már halottam hogy 4-5 hósan is kibújt a foga a babának.

A fogzással kapcsolatos dolgokat az általam inditott topikban " CIME :segitségnyújtás az újszülött ellátásban " már vitatjuk egy ideje, akit érdekel vagy netán érintett nézzen be oda is, szivesen látom/juk.

Puszi nadimo :lol:
nadimo
 
 


Sziasztok
babett, sajna én is pótlok...mérek most minden szopit, és látványosan megy le az anyatej napközben..Reggel még csak szopi pótlás nélkül, és estére meg csak tápszer, szinte...
Most éjszaka 2x kelt, másodjára csak tápszert adtam...

A kórházban nutrilont kapott, itthon csak beba van, és hát látnotok kellett volna, csak nyammogott az üvegen, és közben "nyüszögött" de végül elfogadta, ezzel nagy kő esett le...A védőnő azt mondta, ők nem irnak fel nutrilont.. :shock: pedig normál tápszer..

Húú, elég húzós volt az este, lassan ébredni is fog, megyek, főzök egy teát..

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Sziasztok!

Lilly! Én is szeretem az állatokat, bár ma reggel három rágcsáló hullát találtam a teraszunkon, ekkor és a takarítás alatt nem szerettem annyira Vacakot! :twisted: Én civil szervezetnél vagyok/voltam kommunikációs és adománygyűjtő munkatárs, jó helyre megy minden adomány, elhiheted nekem. :wink: Szegény Cirmike, ilyenkor úgy felháborodom miket képesek emberek tenni.

Lányok! Drukkolunk mindenkinek a szopi/fejés ügyben, azt hiszem nem álltok rosszul, hiszen tudjátok milyen fontos az anyatejcsi és annyit adtok belőle, amennyit csak lehet. Szerintem így nagyon dicséretes dolog anyatejet adni, hiszen nagyon megdolgoztok érte. Drukkolok, hogy javuljon az arány a még több anyatej javára.

Nadimo!
Mindjárt beleolvasok a topikba, ugyanis én is kíváncsi vagyok! :D

Üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

 
 

Babett,

Én sem fejek minden szopi után, mert egyrészt olyankor szerintem sincs mit, főleg, ha üresre szopizza a baba, másrészt meg időm sincs rá. A napunk így néz ki:

7-8 között: Reggeli: 120 ml lefejt tej+ tápszer igény szerint
Utána lefejem a tejet
11-12 között: ebéd: szopi + 70 ml lefejt tej + tápszer igény szerint
Utána 2 órával lefejem a tejet
15-16 között: Uzsonna: szopi+ 70 ml lefejt tej+ tápszer igény szerint
18-19- között: Kora esti vacsi: szopi + 70 ml lefejt tej+ tápszer igény szerint
21 körül: lefekvéskor: 100 ml lefejt tej + tápszer igény szerint
Utána lefejem a tejet
Éjjel 3 körül lefejem a tejet

Ahogy látod, nálunk csak 3 szopi van, reggel és este nem vesződöm vele, mert tényleg szinte mindig hisztibe torkollik. A fejést azért kezdtem el, mert Eszti elég rosszuk szopik, és nem szívja ki azt, ami a ciciben van, és nem akartam hogy a kereslet-kínálat alapján csökkenjen a tej mennyisége.

Te mindkét mellből szopiztatsz minden alkalommal? Mert az is serkenti a tejtermelést. Ha Boti jól szopizik, én nem vesződnék a fejéssel, inkbb egy ideig kicsit gyakrabban tenném cicire, és mind a kettőre, és bekészítenék tápszert, hogy ha kell, még tudjon inni belőle.

Vicsok,
A nap végére sajnos kevesebb a tej, ez nem kóros, mindenkinél így van, szerintem az egész napos pörgés miatt. Nem tudsz pihenni kicsit délután?

[/b]Ildi, ej-ej, szegény Vacak hozza itt nektek a táplálékot, te meg nem tudsz neki örülni! :wink: Szerintem jobb, hogy a teraszon találtad a három megboldogultat, mint mondjuk a kamrában... :wink:

[b]
Nadimo
, megyek is és belekukkantok abba a topikba... Köszi!

Szép napot mindenkinek, én ma sztrájkolok, és semmi értelmeset nem leszek hajlandó csinálni! Tegnap este jóóóól összevesztünk apával, le kell higgadnom... :x [/b]

Kép
waterlilly
 
 


Lilly!
Hát igen, rosszabbul is járhattunk volna :wink:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nadimo, nem találom a topicot!!! Melyik témakörben van?

Kép
waterlilly
 
 


Lilly!
Én is sokat keresetem :D Itt a szülészetesben, az elsők között... van előtte két felkiáltó jel ugyanis, én ezért nem találtam mert az s-betűnélnéztem.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok :)

Jó sokat írtatok :)

vicsok: örülök Nektek! :lol:

Fogzással Zsófi is szenved :(
Amúgy megvagyunk, csak én kezdek hulla lenni, vasárnap vizsgázom, Zsófi alvásigénye meg csak éjszakára korlátozódik, szóval picit zombi kezdek lenni... hoztam én is fotót :)

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Vicsok Anikó! :D Örülök, hogy most már otthon vagytok. Remélhetőleg hamar beáll a napi ritmusotok és akkor már kicsivel könnyebb lesz. Bár csak hetek kérdése és jönnek a fogacskákkal kapcsolatos problémák, de ez az élet rendje. Fogatlan senki sem maradhat. :lol: A szopihoz pedig erőt, kitartást kívánok. Több anyuka is megírta már -és több újságban olvastam is róla-, hogy a kh. után nem volt könnyű újból csak szopiztatni, de megérte a fáradtságot. A babák csináltak maguknak újból elegendő mennyiségű tejet. Szerencsére nálad ezzel sem volt -és most se legyen!-probléma. :wink:

Panndi! Zsófi babának már babája van?Drága csillag, megeszem! :D
Étvágya -gondolom- továbbra is kíváló. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Szopi: A szopihoz mindenkinek kitartást! Előfordul, hogy néha kevesebb a tejci, nálunk is volt ilyen. Én olyankor gyakrabban szopiztattam Zsófit és mindkét ciciből. Így 1-2 nap alatt helyreállt a kereslet-kínálat rendje.

Panndi: Minden elismerésem a Tiéd! Ekkora baba mellett tanulni, vizsgára készülni! Nem semmi!!! Amúgy mit tanulsz? Miből lesz vizsga?
Hogy ezek a Zsófik milyen egyformák... :) Az én Zsófim sem volt egy nagy alvónap közben. Aztán fél éves korára nem tudom mi ütött belé, ráállt egy napirendre, amit azóta is tart. És ebben van nap közben kétszer kb 1,5-2 óra alvás :) Úgyhogy szerintem Te se add fel a reményt! Szerintem ez nálunk összefüggött a sok mozgással is, akkor tájt kezdett el kúszni-mászni, felkapaszkodni a drága. Én meg hagytam is hadd mozogjon, hátha elfárad...
Én is hoztam egy képet. Még karácsonyi. Remélem sikerül feltenni...
[/img]http://zsofi.balazs-eva.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/1344961

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Hát ez nem sikerült

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Kép

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Bizony, étvágya van, 180 gramm híján megduplázta a születési súlyát :lol:
Számvitel vizsgám lesz a főiskolán, aztáőn ha ez sikerül, végzős közgazdász leszek :D De már kinéztem a következő sulit ;)
A babája igazi rongybaba, egyelőre vagy a haját rángatja, vagy a lábát eszi :lol:
Eperke: köszi, remélem, hogy a mi Zsófink is előbb-utóbb alszik majd nappal is :shock:
Vendég
 


Panndi: Hát az nem egy könnyű vizsga...De biztos menni fog! Drukkolunk!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Eperke, nagyon édes a Zsófid!

Panndi, hű, minden elismerésem a tiéd! Szeptembertől én is szeretnék elkezdeni tanulni, a HR-t néztem ki magamnak.

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok!

Nagyon drágák a fotók!

Panndi minden elismerésem a Tiéd, hogy így haladsz, nekem a doktori dolgozatom csak porosodik, ahelyett hogy írnám. :oops:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nekem is nagy lelkierőmbe kerül, de már szeretnék rajta túllenni, nagyon...
Miből fogsz doktorálni? :)
Vendég
 


Sziasztok! Elég ritkán jutok el ide mostanság sajnos, bár Benedek nagyon jó kisbaba, csak annyi minden más teendő van.., hogy a szórakozást vonom meg magamtól..
Nálunk is gond, hogy Benő rosszul szopizik...PEdig igazán annyi tejem lenne, de így én is kiapadok már estére. Ilyenkor rendszerint adok neki lefejt anyatej pótlást. Én kb. 100ml-t tudok egy nap fejni (lefekvés előtt, reggel- mert bőven van és utána még délben egy kicsit. ) Du. már nem is próbálkozom, plusz minden alkalommal 2 ciciből etetek..Ezt sajnos nem tudtam megváltoztatni.
Lilly, nekünk ugyanaz a napirendünk, mint nektek :lol:
Ezek szerint Ti is átalusszátok az éjszakát? És a 21 órás szopi után már csak reggel 7kor eszik a lánykád?
(nálunk 22:00kor van az utolsó szopi, de az pótlással mindennel eltart vagy másfél órát) és csak éjfél körül alszik el - de akkor 7-ig 8-ig egyben. Most mi ugyanekkor alszunk, úgyhogy kényelmes, csak később hogy fog rászokni a 8-9 órás esti lefekvéshez????
NEkem most ez a nagy dilemmám.
- van ötletetek?
Puszi mindenkinek és a sok tejcihez és a fejéshez kitartást kívánok mindannyiunknak...
Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Próbálok egy képet küldeni végre Benedekről!
..nem sikerül. A méretet már le tudom kicsinyíteni de a képpont túl sok, azt viszont nem tudom hogy kell : (

Kép
nyulcsi
 
 


nyulcsi, Zsófi már majdnem három hónapos volt, mikor az esti 11 órás lefekvést felváltotta az este 8, fél kilenc :)
Vendég
 


Panndi!

Történelemből, remélem minél hamarabb... már az összes vizsgám megvan, de a nyelvvizsga és a doktori dolgozat még hiánycikk. :shock:
16-17. sz-i körmendi vártörténet a téma, várkapitányok levelezése alapján. Egyszer majdcsak a végére érek...
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Tök jó téma, izgalmas lehet pedig! De azt elhiszem, hogy Lillu mellett nincs kedved hozzá :)
Vendég
 


Zsófik tündériek!! Igazi csajok, a babával a kezükben! :)

Pandi! Kitartás a számvietlhez!!! Hát én nem tudom, most hogy csinálnám meg Barnus mellett. Gyerek nélkül is szenvedés volt, brrr...

Tanulás: Én is szeretnék majd valamit, de még nem tudom mit. Valami hasznosat, az biztos. Mégegy diplomát nem akarok, azt tudom :? A nyelv lenne a legjobb, de egyenlőre még nem tudom, hogy fogom megoldani, hogy pl. eljárjak egy tanfolyamra, és hát anyagilag is húzós.

Holnap reggel gondoljatok ránk, visszük Barnust a fül-orr-gégészetre, megcsinálják a nyelvét :cry:

KépKép
kutyfül
 
 


Nyulcsi! Benőnek mikorra múlt el a sárgasága?

KépKép
kutyfül
 
 


helyesek ezek a Zsófi babák!! :lol:
már várom én is, hogy Boti elkezdjen nyúlni a dolgokért, és fogja meg a játékait, egyenlőre csak bámészkodik... :?

Panndi: kitartás a számvitelvizsgára! és kérdezz, ha vmit nem tudsz, ezzel foglalkozom (...könyvvizsgáló vagyok) :lol:
Én a 10 évnyi munka mellett folyamatosan sulikat csináltam, így elég a diplomákból és papírokból, örökre elég volt, most már csak babáznom kell!! :lol: (na azért a trövények változását így is folyamatosan nyomon kell követnem majd, ha dolgozni akarok.... :? de egyenlőre nem érdekel.... :D )

Lilly: le a kalappal a sok munkádhoz, amit az etetések körül csinálsz!
MA már sajnos nekem is 2x kellett pótolnom... :cry:
Vendég
 


Hűűű, Babett, ha ezt tudtam volna... nekem ez a mumus vizsgám :? Ha nem sikerül most (és sajnos ez esélyes), akkor a következő vizsga előtt tényleg zavarnék picit szerintem mailben :oops: Előre is köszönöm :)
Vendég
 


Sziasztok!

Hűha... mennyi okos közgazdász, könyvizsgáló itt a fórumon, mindig csodálom, az ilyen emberek analitikai képességét és lényeglátását. Ezek ugyan az én szakmámhoz is kellenek, de én a matekkel pl. mindig hadilábon álltam.

Panndi! Kitartás a vizsgához. És igen a doktori témám nagyon érdekes, csak a korabeli levelek olvasása miatt nagyon sok kitartást igényel és elég sziszifuszi munka. És sokkal jobb Lilluhoz odabújni :oops:

Kutyfül! reméljük Barnussal jó kezekbe kerültök és hamar átvészelitek ezt a kellemetlenséget.

üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nektek mi a tatktikátok a napközbeni ágyban altatásnál?
Nekem a suttogó módszer nem jött be (bebugyolálós-ütögetős), a cumiról leszokott már 1,5 hónapja, sírni meg nem tudom meddig lehet hagyni...én 10 percnél tovább nem akarom...és sajnos így nem mindig jön össze...

Panndi
: nyugodtan fordulj hozzám kérdéseiddel, legalább tornáztatom az agyam.... :lol:

Ildi: nem is kell mindenkinek a számok misztikumával foglalkozni, vkiknek a humán dolgokat is kutatni kell... :lol:
Vendég
 


Köszi Ildi a biztatást, már túl is vagyunk rajta.
Ez a gyerek egy tündér :lol: A doktornéni gyorsan megvágta neki és utána Barnus már ezerrel vigyorgott az apjára. Pedig én lelkiekben már felkészütem a nagy sírásra, de csak egy nyik volt.
Szerencsére a doktornéni is nagyon aranyos volt!


Kia! Túl vagyunk a nyelvfelvágáson. Egy fél pillanat volt az egész. Nagyon picit vérzett. Reméljük nem lesz vele több gond. És a következő szopizás már az új nyelvével lesz :wink:

KépKép
kutyfül
 
 


Babett! Hát én nem a suttogó szerint altatom. Nálunk egész nap kint van Barnus velünk a nappaliban, így a napközbeni alvások is itt vannak. Csak este fektetem az ágyába a saját szobájában. Nálunk ez így múködik egyenlőre, bár tudom a könyv nem ezt tanácsolja.

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: és ezt hogy csinálod? Hogy altatod el?
Mi 2 szintes házban lakunk, így nálunk is lent van velünk egész nap, de itt a járókában nem alszik el már régóta (kisebb korában még igen). Néha a pihenőszékben elalszik, de most az sem ment. Inkább szerintem fent a kiságyában tudna jobban aludni, de erre meg kell tanítani. Most mondjuk felvittem, és sírva otthagytam (persze sok puszi és simi után :cry: ), és kb 5-6 percig sírt még, azóta csend van....már 15 perce...Csak ez nem megy mindig ennyire egyszerűen, ezért vagyok kíváncsi a praktikákra. :? Jó lenne, ha megtanulná, hogy a kiságy az alvás helye, és sírás nélkül otthagyhatnám...na persze....álmodozom... :D
Vendég
 


Gondoltam egymást is megismerhetnénk kicsit Kép , nemcsak a babákat.... :lol:
Vendég
 


Babett, nagyon édes Boti baba :)

Húú, ez a nyelvfelvágás nem hangzott túl jól.. :? rhrhrhr

Minden tiszteletem a még most is tanulóknak - vizsgázóknak, doktorit íróknak. Én a fősuli alatt úgy megutáltam tanulni, hogy még olyat nem láttatok!

Sajna nekem egyre kevesebb a tejem, Andris is egyre kevesebbet szopizik belőle, elludstult a cumisüvegtől...az eleje megy, de 5-10 perc után kész..szóval így max 70et tudok szopiztatni vele. Próbálom kifejni, de már csak 20-30at tudok, az meg szinte semmi..
Hiába iszom a teákat is...Nagyon sajnálom, pedig szerettem szoptatni..
De viszont Andris szépen hizik, 4 nap alatt 100g-ot szedett magára.. :roll: utól kell érni magát..

Viszont megint felborultunk alvásban, eddig 9-10 körül elaludt, és 2kor ébredt, de már 2 napja elalszik 8kor és éjfél - fél1 felébred, szopi, és fél4kor ismét ébred, majd fél7kor ismét...

Pedig kezdtem örülni, hogy ez így kibirható lenne, amúgy is 10 körül feküdtem le én is, de hát most hogy ő már 8kor alszik, én még akkor nem fekszem le, éjfélig így 2 órát alszom.. :cry:
De hiába, nem tudtam vele húzni az időt, egyszerűen beájul..

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Vicsok,

Szerintem fejlődési ugrás van nála, ezért ébred gyakrabban. Próbáld meg, hogy napközben többet adsz neki enni. Eszti nekem is belustult a cumisüvegtől. Ez van. Az anyatejről ne mondj le! Fejjél, fejjél, fejjél! Nekem még nagyon bejött a ricinus communis 5ch homeós bogyó (fura mód az urtica urens viszont nem).

Babett,
jaj ne már hogy ilyen jól nézel ki!!! :D Botika meg konkrétan egy tündér. Mondjuk szép anyának általában szép fiúgyereke van. A férjem is könyvvizsgáló volt sokáig, aztán váltott, most kontroller.
Nálunk altatásnál a cumi a nyerő. Hogy nélküle mi lenne, nem tudom... :shock: A suttogós módszerek közül a bebugyolálást alkalmaztuk egészen tegnapig, de most már egyre tudatosabban használja a kezét, az utóbbi időben folyton az ébresztette fel, hogy megpróbálta a kezét előhalászni, úgyhogy most már szabadon hagyjuk. A susog-ütöget viszont totál csőd volt nálunk. méghogy egy újszülött nem tud 3 dologra figyelni... Ha-ha!!!

Kutyfül, örülök, hogy ez a nyelvfelvágás ilyen könnyen, gyorsan ment. Barni egy hős.

Bea (=nyulcsi), na ja, Életem nem kap enni éjjel, ha fel is ébred, cumikával pár perc alatt visszaalszik. Sokáig nálunk is 10 körül volt a lefekvés, húztuk az utolsó szopit, hogy hajnalban minél később kelljen felkelni hozzá. Aztán amióta 9-10-11 órákat alszik éjjel, toljuk az időpontot, most tartunk este 9-nél, cél márciusig az este 8, akkor ugyanis lesz az óraátállítás, és akkor az ugye megint 9 lesz...
:?

No akkor én is megpróbálok feltenni egy közös képet, december elején készült. Sajnos tönkrement a fényképezőgépünk, egy darabig nem lesznek új fotók... :cry: Kép Anya nevet, Eszti magyaráz

Kép
waterlilly
 
 


Én is hoztam egy fotót :)

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon szépek vagytok Mamák :wink: No és persze a babák meg édesek :D Én nem merek feltenni képet magamról, mert rémtopik lenne onnantól ez a jó kis topik :oops: :D

Kutyfül: Örülök, hogy jól sikerült a nyelvfelvágás :wink: Ügyes kissrácod van :wink:

Beneildi: Én a humándolgokhoz totál hülye vagyok :oops: Nekem a reáldolgok mennek jobban, és a változatosság kedvéért én is közgazdász végzettségű vagyok :D , mármint lennék, ha végre meglenni a hülye nyelvvizsgám :oops: Államvizsgáztam meg minden, igazolásom is van róla, de sajna a nyelv miatt még nincs a kezemben a diploma :( 2005-ben már az írásbelire készültem, de közbejött a kórház (Vivivel voltam terhes), utána egy hónapig feküdnöm kellett, szóval ugrott a vizsga. Azóta meg lusta is vagyok :oops:

Na mennem kell, felébredt a kisebbik :? További szép napot nektek!
lamme
 
 


Sziasztok!

Szépek vagytok Mamák-Babák! Nem is látszik rajtatok, hogy 2-3 hónapja születtek a babák! :)

Panndi: Én is közgázt végeztem, nem is olyan régen, azon belül pedig számvitelt. Én is szívesen segítek, legalább felfrissítem egy kicsit a tudásomat :D
Arról esetleg nem tud valamelyikőtök valamit, hogy míg GYES-en, GYED-en van az ember, addig tényleg nem kell tandíjat fizetni a másoddiplomás képzéseken sem? Én is gondolkodom a dolgon, ELTE-n van közgazdászoknak 2 vagy 3 éves jogi képzés. Volt évfolyamtársaim közül van aki elkezdte, és azt mondja jó. Már kicsit bánom, hogy nem kezdtem el én is szeptemberben...Mikor jelentkezni kellett rá nyáron (júniusban), még nem mertem Zsófi mellett bevállalni. Mostanra már bánom, mert annyit változott azóta a napirendje...

Babett: Nappali egyedül elalvás nekünk sem megy, még mindig... Bár ez szerintem nagyrészt a mi hibánk. Zsófi sokáig (3 hónapos koráig) hasfájós volt, és csak úgy aludt el nappal egy kicsit, ha ölben volt. Mióta elmúlt a hasfájás próbáljuk folyamatosan átnevelni az egyedül elalvásra, de nappal nem megy :? Este már simán elalszik percek alatt, de nappal sír nagyon, ha otthagyom. Fél óránál többet pedig nem akarom siratni, így mindig az a vége, hogy bemegyek, ölbe veszem, elringatom. Mikor már úgy tűnik, hogy hamarosan elalszik akkor beteszem az ágyába, ütögetem a popsiját míg el nem alszik. Tudom, hogy ezt már sokáig nem bírom csinálni, ezért próbálom minél hamarabb letenni, szépen fokozatosan csökkentve a ringatás idejét. Remélem hamarosan elérjük mi is, hogy ringatás nélkül is menni fog...A 8,5-9 kg-ját egyre nehezebben bírom...Én is szívesen veszek egy-két tippet ilyen ügyben.

Evés: Rájöttem végre, mi a baj Zsófival. Eddig úgy alakult a napja délelőtt, hogy 11 körül ébredt a szunyából és ebédelni csak fél1 után adtam neki, közte játék-jövés-menés-mászkálás volt. Pár napja véletlenül tovább aludt, szinte dél volt mire megébredt. Így nem fáradt el annyira ebédig és evett is viszonylag jól. A másik amire rájöttem, hogy én is mindig vele eszek, és annyira kiváncsi arra, hogy én mit eszek, hogy inkább a sajátjából nem eszik, csak hogy adjak neki az enyémből. A kis ravasz :)

Én is megpróbálok feltenni egy képet.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Nem sikerült, majd talán legközelebb...

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!

Mamik! Nagyon csinik vagytok!!!! Nem csoda, hogy a babácskák is olyan cépek. :lol: Így könnyű. :D
Én csatlakozom Lammehoz, de alkalmasint teszek fel magunkról képet. Már csak az illendőség kedvéért is. 8)

Babett! Sztem is fejlődési ugrása van Botinak, a korábbi mennyiséghez képest több tejecskére van szüksége. Sűrűbben kell mellre tenni, cicivel kínálni. Ne légy Te sem kishitű!!!!!!!! A legtöbb esetben ez okozza a problémát. De még az is lehet, hogy átmenetileg -1-2 napig- hormonálisan csökken kicsit a tej mennyisége (mensi). De -sokunk szerencséjére- utána újból minden a régi. :D

Doktorihoz, nyelvvizsgához sok energiát, lelkesedést és sikert kívánok. Nekem sem lenne most (már) olyan nagy lelkesedédem diploma munkához, szakvizsgához, stb., de ki tudja mit hoz az élet. Viszont egy dolog biztos: nem szeretném elfecsérelni az itthon töltöt időmet, nyelvet szeretnék tanulni és szakmailag továbbképezni magamat. Még kb. 2 évem van -remélhetőleg- amit itthon töltök, utána újból a munka vár természetesen a család mellett.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Szépek vagytok! :P

Mi ma megyünk a nődokihoz..
Remélem pár nap és mi is túl leszünk a nyelvfelvágáson
(Köszi Kutyfül)!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Hát gratulálok Lányok, mindenki nagyon jól néz ki!!! :wink:

Babett! Igazából nem csinálok Barnussal semmit, elalszik magától. Délelőtt szopi után fent van, aztán alszik olyan 1-ig. Ilyenkor kaja van megint és utána szoktunk menni sétálni. Persze a sétát végigalussza és utána szokott még picit aludni délután. De ha már nagyobb lesz, és a napirendje kicsit fixebb, akkor majd én is átszoktatom a kiságyába a napközbeni alvásra is.

Én is erősítem a közgazdászok táborát, papír szerint én is az vagyok :?

Eperke! Én úgy tudom ez a tandíjmentesség megszűnt, talán tavaly januártól :cry:

KépKép
kutyfül
 
 


Megpróbálok én is feltenni egy képet: Kép

KépKép
kutyfül
 
 


Eperke: Én megcsináltam ezt a képzést is, amit írtál. Véleményem röviden: nem nehéz megcsinálni, és saját magadnak jó, azaz érdekes dolgokat tanítanak, de nem komoly szinten. Nem kell törvényeket magolni, csak egy-egy könyvet elolvasni. Szóval ha magad szórakoztatására jó, de előrébb nem jutsz vele....sajnos....szerintem. Az 5 éves jogi képzéssel össze sem hasonlítható, az meg nem is anyukáknak való...!
Na de nem untatom a többieket, kérdezz priviben, ha van mit...!

Jó látni Titeket Lányok! :lol:

....húú mennyi közgazdász... :shock:
Vendég
 


kutyfül, Te nem a PSZF-re jártál?
Vendég
 


Képzeljétek! A hétvégén indulunk első utunkra vidékre a nagyikhoz! :lol: Karácsonykor még nem akartunk elindulni, de most felpakoljuk a fél házat, és holnap megyünk.... :shock: .....Veszprém mellé. A másik nagyi (enyém) szombathelyi, oda nem tudom mikor érünk le.... :oops:

Hát majd beszámolok.... :?
Vendég
 


babett, semmi gond nem lesz, Zsófi hathetes volt, amikor hazamentünk Anyuékhoz (130 km), és nem volt semmi gáz :lol:
És még nem volt három hónapos, amikor Bécsbe mentünk három napra :)

Tandíjmentesség új képzésre tényleg nincs, viszont jár nekünk 50 plusz pont a felvételinél, amit én jól ki is használok idén, és elkezdek még egy sulit :lol:
Vendég
 


Panndi, de jól nézel ki! Tök szép a hajad is.

Kutyfül, ti is nagyon szépek vagytok. Mintha egy olasz film egyik jelente lenne a kép. :)

Lamme, Tücsi, Ti jöttök! :wink:

Babett, szerintem sem lesz gond, nekem Esztella 9 hetes volt, amikor először meglátogattuk a nővéreméket, akik 120 km-re laknak, nagyon jól sikerült a kirándulás. Anyósomék Szombathelyen laknak, oda nem tudom, mikor jutunk le, ugye tejet fejni útközben nemigen lehet. Igaz, anyósom azt mondja, hogy de. Ő meg már csak tudja!!! :evil: Apa repeszt 130-cal az autópályán, én derékig nekivetkőzöm, egy pohár a bal cicim alá, másik a jobb cicim alá, a harmadik kezemmel meg fejek, oszt mondom apának, hogy vigyázzon, nehogy kilögybölődjön a nedű... :roll: Ott aludni úgyse tudnánk, mert a cicáinkat nem tudjuk kire hagyni, de anyósom szerint egy csecsemő napirendjébe SIMÁN belefér hat óra utazás egy nap... Behalás. :evil:

Kép
waterlilly
 
 


Babett! Sajnos nem a PSZF-re jártam :cry:
Biztos jó lesz az utazés, nem lesz gond! Tényleg gondolj Zsófira, milyen kis ügyes volt Bécsben!! :wink:

Lilly! Ti merre laktok Pesten? Melyik kerület?

Kia! Remélem, nektek is ilyen simán megy majd! Írj, hogy sikerült, ha tól vagtyok rajta!

KépKép
kutyfül
 
 


Látom Lilly Te nem nagyon akarsz Szhelyre menni.... :lol:
pedig nem rossz hely... :lol: na jó, értem én! Mondjuk nekem sem jutna eszembe a kocsiba fejni...akkor már inkább szoptatni!
Én február elején tervezem, hogy először lemegyek Anyukámhoz Szhelyre egyedül Botival, mert Apa meg síelni megy :evil: ..... De azért ezt még addig átgondolom... :? Azt mondják a nagy utazók, hogy kibírnak evés nélkül hosszabb utat is a gyerkőcök, mert úgyis alszanak. De én valszeg majd megállok inkább félúton Anyós pajtinál Veszprémnél, és megetetem Botkót.

Vki nem lakik véletlenül itt Diósdon? na pesze, biztos nem... :cry:
Vendég
 


Lilly: köszi a bókot, aranyos vagy :lol:

Izééé... én a múltkor kocsiban szoptattam Zsófit, menet közben, ráadásul mindketten be voltunk teljesen szabályosan kötve közben :D Nem volt kedvünk megállni Apával, megoldottuk így, hát vicces volt, de vasárnap is rákényszerülök majd, mikor a kiscsaládom velem tart vizsgázni :)
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: