Új privát üzeneted érkezett!

mmóni
brühühü :cry: el is felejtettem, h nekünk most péntektől van az évfordulós romantikázásunk. úgyh én és a vörösborom most kimaradunk. francbafrancba

druszám
egyszer már én is bepróbáltam az együttalvást, hát nem lett jobb :cry:

pann
te jó ég! ez nem semmi leírás. és gondolom, h ez egy átlagos kedd...

majus3

Sziasztok!

Kivagyok! Hajnaltól mindig a mi ágyunkba köt ki(pedig hogy ellene vagyok). Nem tudok úgy aludni kicsi a hely. Sokkal jobban van és mivel nagyon sokat lett babausgatva ezért most állandóan nyíg, hogy kézbe akar lenni! :( Enni és inni még mindig nem akar. De hétfő hajnal óta nem lázas! :)

Annyi mindent akartam írni de elfelejtettem! :oops:

Megpróbálok lassan bekepcsolódni! :)

KépKép
csongria

Itt vagyok!

Most olvastam bele egy fórumba kiváncsiságból.Teljesen ledöbbentem.Valaki névtelenül beír és szidja az egyik csajszit.Elgondolkodtam itt amit írunk azért olvassák és én fel is vállalom amit leírok,de névtelenül beírogatni!

Pann
Látom kezdődik Gergőnél a nagy felfedezések.Ha már ilyen korán tud "rosszalkodni",akkor bizti az életbe majd nem kell félteni. :lol: :lol: :lol:
Tejjel kapcsolatba én is az 1 év utánival vagyok kibékülve,mivel valahol hallottam /nem tudom igaz-e/ha nem szoktatjuk akkor meg azért lesz allergiás. :wink:
Mi az a kölyökpark? :oops:

Ágiboldi
Nem lehetne picit félrerakni a munkát?Vagy határidős?

Timi
Ha mész Mónihoz küldjetek nekem is légipostán egy kis forralt bort.Én is szeretnék egy fél napos gyerekmentes programot. :D

KépKép
KépKép
dana 1

Szia Ria!
Nagyon jó,hogy nem lázas már.Talán enni,inni is elkezd majd
.Ez az ágyba együtt alvás nálunk nincs,de nappal ha meglát mindig felkérezkedik,mivel gyípaciztatni szoktam.Ettől néha én is kivagyok.Látni a szülő milyen engedékeny. :wink:

Május
Merre mentek?Siófokra?Kelét viszitek?

KépKép
KépKép
dana 1

Na megint itt vagyok, csak közben fél kézzel crumble-t sütök, meg gyereket uzsiztatok. valaki már csinált ilyet? N kíváncsi vagyok, h milyen lesz! :roll: Közben Gergő is kapott a konzerv őszibariból. :oops: Gondolom annyira nem gáz, csak sok benne a cukor, nem?

Ria! De jó, h Beni már gyógyulgat!!! :D :D :D

Május! Szerencsére azért ez nem általános! :wink:

Kölyökpark: www.kolyokpark.hu
Vendég

Pann! Mi az a crumble? Ha fini akkor receptet de gyorsan! :D A kölyökparkban Gergő mit tud csinálni? Mert én jól el lennék, de Beni a kis kúszásával! :roll: Befőt: 1 hónap múlva elvileg azt ehet amit mi! Magamtól se vonom meg a fini befőtet. Persze csak mértékkel! :wink:

KépKép
csongria

Ja és persze nagyon boldog 11.-et Gergőnek! :D

KépKép
csongria

Pann!
Szerintem sem lesz baja a befőttől! :)
Én sem tudom mi az a crumble! :oops: :oops:

Ria!
De jó, hogy jobban vagytok! Ne aggódj, Beni visszaszokik majd a helyére, de most, hogy még lábadozik jól esik neki anya mellett! Esetleg fokozatosan próbáld leszoktatni magadról! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Most hozza haza apa az "új" babakocsinkat. Aria! 22-ért adta a csajszi esővédővel. Még valami klassz meleg bundazsákot kell bele szereznem! :D

KépKép
csongria

Dana!
Hippes 2x sült, finom.
A cserkó anyáé, az őszi bolti.

Pann!
Boldog hófordulót Gergőnek is! :wink:
Kis rosszcsont! :D Szobatisztaságot én hoztam fel, vmiről eszembe jutott, és kédeztem hgy fontos-e a bili, vagy lehet majd! kezdeni ülőkével is.Tudom hogy még nem aktuális. :wink:
Én a bariból csak a abrit adom, le is lehet öblíteni a cukros létől!De annyi cukor van némelyik babakajában is amennyit a abari magába szív szerintem.

Emili felhangosította a zenét, és rázza rá a kuffert :lol: Csak ez egy nagyon rossz szám :x

Ria!
Örülök hogy jobban vagytok!Étvágya majd viszatér.Hát igen, ilyenkor kicsit elkapatódnak a babák, de ha visszatérsz a régi kerékvágásba, akkor majd visszaszokik ő is, csak addig kell kibírni.
:( Biztos nem könnyű, kitartást!!

A férjem kicsit beleírkált az adás-vételibe, ami nagyon nem tetszett az ügyvédnek. :lol: Na de ha ezért nem adják el nekünk a lakást, akkor biztos nagyot akarnak sumákolni, mert most csak az van benne, amit már szóban is mondtak, na meg kifejtve egy -két jogi dolog, ami minket is véd!Aki egyébként ilyen szerződést,mint amit küldött az ügyvéd, aláír, az is nagy balek!Utánna lesheti hogy mit kap a pénzéért!
Na amjd holnap kiderül mi lesz ezzel a lakással, de harcolunk érte amig érdemes!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

crumble: gyümiket feldarabolva kivajazott tortaformába teríteni (v kis tepsibe) és a tetejére morzsázni a következő tésztát:
100 g vaj
100 g cukor
150g liszt
Ha almás-mazsolás az alap, akkor 100 g dió/mandula is mehet bele, de ahogy én nézegettem, mindenki úgy csinálja, ahogy gondolja. Van csokis és zöldséges verzió is.

A kölyökparkban van babasarok is. :wink:
Vendég

a sütést lehagytam: előmelegített sütőben, 30 percig alufólia alatt, aztán alufólia nélkül még 5 percig, h megpiruljon.
Vendég

Ria!
Most nem emléxem hogy köszöntöttem-e Benit :oops: :D Boldog 11.-et Neki is!És jó egsézséget mellé!!!!

Kép
pankaa

Sziasztok!

Koszonjuk szepen a kedves fogadtatast!

Aron elso baba, marcius 9-en szuletett programozott csaszarral, mivel farfekveses volt. A Szent Istvan korhazban szuletett 4070g-mal es 56cm-el. A szopizas nekem is nagyon nehezen indult, jo nagy seb kepzodott a bimbon, a bor teljes egeszeben lejott rola, alig gyogyult, nalunk is voltak masfel oras szopik, szoval en sem gondoltam volna, hogy ilyen nehez lesz a kezdet. De megnyugodtam, hogy Ti is hasonlo dolgokon mentetek keresztul.
Aron a mai napig szopizik, naponta 4x adok neki mast. Ejszaka Aron is 4-5x felkel, akkor altalaban eleg sokat szopik, de ez nem mindig van igy, van, hogy csak kozenk szeretne jonni. Igy eleg nehez aludni, elegge ki vagyok faradtva a helyzettol. Gondoltam ra, hogy kiprobalom a termekminta tapszereinket, hatha nappal nem eszik eleget, es emiatt vannak ezek a felkelesek.
A Milupa jo ejszakat tapszeret valaki probalta mar?

Aron szepen all, ul, maszik, iszonyu eleven, jo kedelyu baba, mint itt mindenkie :lol:

Egyenlore ennyi.

KépKépKépKép
thelga

Ja es boldog hofordulot a hofordulos babuknak:
Emilinek, Gergonek, Botondnak es Beninek

KépKépKépKép
thelga

Fú jó sokat írtatok! :D

Először is boldog hófordulót az illetékeseknek! Utólag (Lillus, Boti, Beni) és a mai napra (Emili és Gergő) is! (remélem nem maradt ki senki!) Olyan izgi, a következő hónapban már szülinapok lesznek! :D Tényleg, milyen tortát terveztek?

Bili
Nálunk sztem lesz. Majd...

Ria
Örülök nagyon hogy jobban vagytok. Beni étvágya is remélem hamarosan rendbe jön.
És mi van a régi babakocsitokkal? Azt visszavették? Vagy legalább kaptatok valami konpenzációt?

Mmóni
Sajnos nekem valszeg nem jó a péntek. De azért a biztonság kedvéért elküldheted a paramétereket, hátha mégis. :wink:

Pann
A vizes ruha Briginél is favorit. :D Szeret teregetni velünk, szorgosan szedi ki a kosárból a tiszta ruhákat és némelyiket még fel is próbálja!
Gergőt meg kellett volna inkább dícsérned, hogy bekente a bútorokat! Időnként ápolni kell őket! :lol: (Persze nem a kárpítos kanapét :twisted: )
Borotva: :( Nálunk tabu a fürdő. Oda nincs bejárás! Csak nem felhasználta az egyik fürdőszobai belépőjét? :lol:

Timi
Nálunk az első két foggal kb. másfél hónapig kelt éjjel Brigi számtalanszor. Onnan tudom, hogy a foga miatt, mert mikor végre kinőtt, minden visszaállt a rendes kerékvágásba, sőt talán még jobb is lett. :wink: Kitartás! Egyébként együtt alvás nálunk sincs, de amikor már én is beadtam a derekam sem volt jobb. Ugyanúgy ébredt és sírt. :(
Gratulálok a tapsoláshoz! :lol:

Ágiboldi (asszem te írtad :oops: )
Jól emlékszel, nálunk meg volt a mászás már régen. Szeptember elején kezdett el mászni. Úgyhogy remélem okos lesz a lányom. Ja épp ma mondta egy ismerősöm, hogy a fia most 1,5 éves és nem akar járni. Tud ugyan, de inkább mászik. Pont ő is azt mondta, hogy ha így folytatja a fiacskája egy zseni lesz. :lol:

Május
Mi sokszor megyünk még most is a Városligetbe. Ti a Blahától 7-sel tudtok menni a Hungáriáig és onnan a Herminán be. Ma is ott sétáltunk, igaz ma kényszerből. De ha sétapartner kell oda, szólj nyugodtan! :wink:

Velünk mostanában semmi nem történt. Max annyi, hogy ma egész de. a balesetiben voltunk Brigiapuval, mert elcsúszott és nagyon fáj a csuklója. Szerencsére nem tört el, csak egy kis zúzódás. (ill. csak ő, mi sétáltunk addig)
Brigi is megtanult csattanósan tapsikolni és lelkesen tapsolgat. Már rendesen integet és meg tudja mutatni, hol az okos feje és a pocija. :lol: És olyan édes, még mindig sóhajtozik. :lol: De már néha okkal is. Pl. ha elesik, mondja, hogy jaj! :lol:
lora7

Ja és üdv köztünk Helga és Áronbaba! :D Nem semmi méretekkel született! :o Brigi is 56 cm-rel született, de "csak" 3300g-mal!
lora7

Emilinek is nagyon boldog hófordulót! :D

Helga! Üdv közöttünk! :) Mi próbáltuk a jó éjszakát tápszert szerintem nagyon finom. Még az én finyás fiacskámnak is izlett! :wink:

KépKép
csongria

Brigiapunak jobbulást! :( /gyógypuszit most inkább nem küldök neki/ :lol:

KépKép
csongria

Lora! Ja a babakocsiról nem tudunk semmit azóta is a szervízben van :evil: De ha kész lesz rövid úton megszabadulok tőle! :wink:

Pann! Beniapunak az imént olvastam fel, hogy mit alkotott ma Gergő. Jót mulatott rajta! :lol: De nálunk is hasonlóak az extrább napok! :lol:

KépKép
csongria

Pann
Boldog hófordulót Gergőnek.Látszik valamikor nem figyelek. :oops:

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Timó,
Nálunk kb. 3 hónapja tart ez a helyzet. Az első hónap a legrosszabb aztán beletörődik az ember. De remélem nálatok nem így lesz és Lillus alvása hamar rendeződik. A lelket az tartja bennem, hogy 1 évesen rendeződni fog az alvás. Kíváncsi leszek, hogy ez a 9. hónapos választóvonal, amit írtak a többiek bejön-e Botondnál. Jó lenne, de Bálintnál se volt ilyen. A tápszeren én is gondolkodom, a Sinlac sokkal kalóriaszegényebb.

Igen gyerek nélkül!!!

Pann,
Kicsit eleven ez a gyerek…

Május,
Sajnálom, hogy nem jöttök (te és a vörösbor :wink: )!

Helga, Áron,
Üdv

Más,
Képzeljétek ma reggelre Bálint sántított az egyik lábára, aztán mire orvosig jutottunk volna egész jól rá tudott állni. A déli alvás után megint sántított és fájlalta a lábát, de este már focizott, meg ugrált. Szerintetek mi ez?

Jut eszembe, ha van valakinek nagyon spéci forralt bor receptje elő vele. Nem árt egy kis továbbképzés e témában.

Üdv:
Mónika

mmónika

sziasztok!

kérdezte valamelyikőtök a bokavédőt: hát olyan mint egy térdzokni, csak nincs lábfeje

alvás:
nálunk is sokat volt macerás az éjszaka, az utóbbi időben javulni látszik, ezért a múlt idő, remélem nem kiáltom el. a beletörődés nálam is használt, mondván, pár hónap alatt csak elmúlik. egy kiborulás alkalmával kértem időpontot a madarász alváslaborba, amit végül lemondtam. de aznapra segített megnyugodni. és ha mindenképp csinálni akartok valamit, lehet variálni a lefektetés időpontját. én attól paráztam, nehogy megszokásból elkezdjen még plusszba kelegetni. ezért ha nem ugyanakkor kelt egymás utáni éjszakákon, az már picit megnyugtatott. és egy élő adás: az imént fölsírt. még be akartam fejezni ezt a hszt ezért nem mentem be. pedig ha nem vagyok elfoglalt, már ilyenkor bementem volna (próbáltam már a sírni hagyást korábban, a helyzet csak romlott) most viszont elhallgatott. hát meglátjuk meddig. tudom ez nem sokat segített, de szerintem a kivárás használ. (lehet rövid távon is?:-)

jó éjt

Szilvi
phpBB: Kép
maszi

Pankaa

Boldog hófordulót Emilinek !

Lehet, hogy szökés lesz a munkából mivel Tomi apuka már ma is alig engedett dolgozni menni, mivel nagyon kiakadtam a tegnapi munkanap után.(3-9) Egy kicsit hosszúra sikerült a rendelés !!!
Ezzel a nővel pedig nem lehet kijönni, ma épp a laborost akasztotta ki, hogy a sűllyedéses csőből vegyen a vércsopot vizsgálathoz ki vért (a vércsoportosnak saját csöve van üres mindenféle alvadásgátló nélkül) , mire a 40 éve laborosként dolgozó szegény kolegina kaparta a falat kínjában. Aki síkhülye és azt képzeli magáról, hogy hülye azzal nem lehet mit kezdeni.

Emili méretei igencsak manökennek beillők !!! :lol: ( a szépeké, nem az anorexiásokra gondolok)

Cseribefőttet kimagoztad Emilinek , és egészben vagy turmixban adtad, ő ette kézzel????

Timi

Sajnállak az éjszakák miatt, magamról tudom milyen rossz ha Tomi néha-néha felsír az éjjel, borzasztó.

Nálunk is volt nagy sírás mikor Tomi két felső foga kijött, de mihelyt áttört utána elmúlt !!Járt hőemelkedéssel, orrfolyással !

A gyerekemnek pedig az anyja eszébe sem jutott tegnap, ma már reggel állítólag hiányolt a reggelikor. Apuka egyre ügyesebben veszi az akadályokat még ebédet is készített, sült csirke, krumpli pürével ! Isteni finom volt !(de a ház mégsem omlott össze nlkülem !!) :cry:

Május

Fénykép a babaülésről tőled is, egyébként pedig a Breviről is hallottam jókat. Az a lényeg egyébként amit Pankaa mondott, hogy legyen kényelmes -Brigócának ?

Bella

Én is gondoltam már a Gekkóra itt van tőlünk 4 utcára, de minenki szerint hülye vagyok, mert a gyerekem nagyon ügyes, okos csak én vagyok gyagya, hogy túlaggódom a dolgokat ! (lehet benne valami)

Pann

Látom azért az élet nálatok sem egyszerű , képzeld mi lenne ha csak unatkoznál otthon Gergő pedig csak üldögélne a szoba sarkában !

Boldog Hófordulót Gergőnek !! :lol: :lol:

Üdv Helga és Áron !! :lol:

Csongria

Örülünk, hogy már jobban vagytok ! Képet a babakocsiról !
Boldog Hófordulót Beninek !!! :lol:

Körkérdés :

Ki mikor akar adni tejet a gyerköcnek ???Kép Loboncoska

Kép
kditke

Sziasztok! :)

Most csak 2-szer ébredt a kis béka! Fl 2-kor cumi-simi, majd fl 6-kor szopi! :) Nem tudom, h a tejpép, nurofen vagy mi, de jól esett 4 órát aludni folyamatosan! :)

Már többen emlegettétek, de mi az a 9 hós választóvonal? :oops: :oops:

Ria!
Nagyon jó áron vettétek az újat! Biztos szeretni fogod, én meg vagyok vele elégedve. A bundazsákon én is gondolkodtam, de rájöttem, hogy annyira nem lehet jól beleszerelni a kocsiba, hogy megérje az árát. :roll: Mielőtt vesztek, próbáld bele!

Lora!
Okos buksi: :lol: :lol: :lol: :lol:
Brigiapunak jobbulást!

Lillus új hangot ad: csettinget a nyelvével! Tegnap tanulta, nagyon édes, ahogy menet közben csettinget, mint a lovak! :lol: :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi
Ha jól értettem a többiektől, akkor aki 9 hónapig jól aludt, az most elromlik és fordítva. De pl. Brigit inkább közepesnek mondanám, kezdetektől. :roll:

Ria
Érdekesen gondolják, hogy hónapokig szerelőnél legyen egy babakocsi! :evil: Biztos ott porosodik egy sarokban, egy félórás melóval. :evil: :evil: :evil:

Mmóni
Forralt bor: cukrot karamellizálod egy kis narancslével, bele a bort, szegfűszeg, egészbors, egészfahéj. Ha nincs narancslé akkor hámozott! citromot szoktunk belefőzni. (a héjtól keserű lesz) A végén kóstolgatni ( :lol: ) kell és ízlésnek megfelelően vízzel forralni rajta egyet.
Nem tudom mennyire spéci, de mi szeretjük! :oops: :lol:

Tej:
Konkrétan tejet még nem tudom. Egyelőre biztos, hogy nem. Majd meglátom, hogy hogy reagál a többi tejtermékre és ennek függvényében még kitalálom.

Körkérdés2
Ha üveges kaját adtok nekik, azt átszeditek kistányérba, vagy üvegből kapják? És ha marad azt még odaadjátok akár másnap?
lora7

Sziasztok!

Helga
Nagy sullyal szüetett Áron.Tudtad,hogy ekkra lesz?

Ria
De nem ugyanott vettétek?Régi babakocsit nem tudjátok visszadni?Adják el ők,ha már mindig náluk van.

Lora
Én valami alakos tortára gondoltam,azért nálunk Dani megeszi.Meg szertnék olyan képet csinálni amin Laura beletenyerel.Igazából amit Laura majd megehet olyanon még nem is gondolkodtam,de valamilyen gyümölcsösset.
Brigi Apunak jobbulást.
Én üveges kaját átrakom másik tálba,mivel nem eszik meg egyszerre egy adagot,de van úgy,hogy még krumplit rakok hozzá,ha kicsit töménynek tartom.pl:paradicsomos.Igen másnap a másik felét kapja.

Mmónika
Hogy van Bálint,Sántit még?Nem valami in húzódhatott meg?

Maszi
Hát lehet álunk is ki kellene várni,de az anyai szív az sokat nyom a latba.

Kditke
Jó kis munkatárs.Főnök mit szól hozzá?
Nálunk a férjem ugyanígy mindent megcsinál a gyerekek körül és takarít,mosogat stb...,De főzni azt nem akar.Igaz oda se engedném mivel már dobtam ki lábos amibe a fött kprumplit beleégette.
Tomi szerinte is a képek alapján jól fejlődik.Egy vigyorgó baba.Lauráról nem lehet nevetős képet készíteni,mert meglátja a gépet és arra szugerál.

Timi
Ez a 9 hós választóvonal olyan mint a 6 hetes,3 hós,6 hós.Valamire fogni kell.De nálunk Daninál bejött,ahogy látom lehet Lauránál is.
Laura se kellt fel az éjjel,de moast ahogy gondolkodok,nem a hirtelen melegfront? :wink: Este akkora déli széllel jött,hogy az erkélyre is alig tudtunk kimenni.

Tejet nem mostanába kap,de a tegnapi itteni beszélgetés után úgy döntöttem kefirt lehet adok neki a közeljövöbe.

Körkérdés
Ti hogy vezettétek be a hagymát/vörös,póré/?És melyikkel kezdtétek?Vagy vettetek üvegesset amibe van?

KépKép
KépKép
dana 1

Jó reggelt!

Tej! Hát allergia, nem allergia fügvényében nem tudom! :roll:

Mónika! Én úgy tudom hogy a sinlac nagyon is kalória dús! A védőnő mondta hogy ne nagyon kóstolgassam mert Beni azért kapja, hogy hízzon! :roll:

Timi! Azért is csaptam le a babakocsira mert jó áron volt és alig használt nagyon szép állapotba van! Igaz nem mostani modell de az a lényeg hogy jól tudjuk használni! :D Akkor te be takarod Lillust? Attól tartok Benin egy pillanatig nem marad meg a takaró! :roll:

Körkérdés! Én átteszem a bébikaját másik tányérba mert jobban át tudam melegíteni és keverni!

KépKép
csongria

Jó reggelt!

Helga!
Köszi. :D Én is adtam már a jó éjt tápit, de nem csak estére, hanem nappalra is. :wink: Viszint nekem ezzel ugyanaz a bajom mint a többi milupásal, hogy nagyon habzik. :? (én csak összerázom a cumisüvegben a vízzel, nem kanállal kevergetem, így jobban összekeveredik).Szerintem ha ilyen sokat eszik nappal, akkor nem azért kel mert éhes, inkább a közelségedre vágyik.Vhol olvastam, hogy ilyen korban a babák már nem éhesek éjjel)persze van kivétel az tuti, mert én is éhes vagyok ha felébredek :lol: , és héha napján Emili is).De Te vagy az anyukája, ezt csak Te tudod eldönteni. :wink:

Lora!
Édes lehet Brigi! :D Emili most kezd tapsolni.Ő meg a tappancsát mutogatja :lol:
Párodnak mielőbbi jobbulást!
Kaja:én megmelegítem az üveggel együtt,mivel megeszik egyet.Ha másikat is bontok, azt is megmelegítem, ha marad egy kevés benne, akkor az megy a hűtőbe, és du. uszora azzal kezdek.Szerintem ennyitől nem lesz baja a kajának, és Emilinek sem lett még(kop-kop-kop).:) DE ha látom hogy már nem fog elfoyni a 2. üveggel, akkor inkább csak egy Frutapurát bontok, abban kevesebb van.;)

Ditke!
Kimagzova , persze
:lol: Összeturmixoltam a többi gyümivel.Csaka banánt eszi meg tudrmixolás nélkül.
Kitartás a kollegínához!Hátha Ő szökik meg hamarabb
:wink:
Aranyos a ki loboncos.
:D
(Csak csendben:Lorának van Brigije :wink: )
Tejet csak 1 éves kora után adok, akkor is először csak hígítva.

Timi!
Na végre!csak visszaáll az alvókája!9 hós:olyasmi mint a 6 hetes, meg a fél éves.
:lol: Ilyenkor szokott elromlani az alvóka, vagy megjavulni, attól függően milyen volt előtte.Csetingetés már régóta megy nálunk, azóta már igencsak cifrázza is, meg pödri a nyelvét is hozzá. :lol:

Dana!
Én először hagymát a resztelt májjal adtam, aztán paradicsomlevesben.De szoktam a párolt zöldésgekre is néha szórni szárított metélőhagymát.
Én most adtam Emilinek Danon Actimelt, azt a 4 poharas ivójoghurtot, az nagyo fini, meg is itta szépen pohárból!Nem lett tőle gond.

Ma is zsép napsütéses idő van nálunk, du, séta! 8)

Emilinek gyűlik a bűnlajstroma:Teganap eltört egy gipsz angyalkát, vagyis a szárnyát róla, ma az egyik cserépből vette ki a beletűzött fémdíszt, arról törte le a pillangót, és az egyik tanítható távirányítót is elprogramozta, most használhatatlan! :evil:
De szerintem örülhetek hogy ennyi idő alatt "csak" ennyi mindent tett tönkre a kis Rontó Panna!
:twisted: :lol:
Többi baba is ilyen rosszaság????

Kép
pankaa

Jo reggelt!

Sajnos, nekunk ismet a szokasos ejszakank volt, azaz 4-5x kelt, es mindig szopott. :cry: Gyanakszom, hogy nappal nem eszik eleget, ezt potolja ejszakankent.
Ket napja nalunk is elhuzta Aron baba a mezesmadzagot, mert csak 2x kelt, de utana visszatertunk a szokasos uzemmodba. Meg jo, hogy mi meg nem koltoztunk ki Aron szobajabol, mert most rohangalhatnek orokke.
A tejpepet mi is kiprobaltuk, de mivel nem mertem neki sokat adni (leven csak most kezdtuk), igy a szokasos mederben folyt minden.
Az is lehet, hogy nem eleg taplalo a fozelek, amit adok neki? Aron 2-3,5dl-t eszik, ha 3-3,5dl az adagja, akkor az az egesz napra van, ha csak 2dl, akkor vacsorara kap mast (eddig Sinlacot). Lehet, hogy keves ez neki? Vagy a huskocka merete tul kicsi?
En kb 2x2cm-st teszek bele, plusz olaj. Ti mekkora huskockat tesztek bele?

Vagy lehet, hogy megiscsak a foga jon? Aronnak meg egy sincs.

Timo,
Orulok, hogy most jobb volt az ejszakatok. Nalatok valoszinuleg nem a kaja lehet a gond, mivel csak hajnalban ker tejcsit. Valoszinuleg fogzas…bar irtad, hogy mar lattad, de visszahuzdodott.

Pann,
Szobatisztasag: nem biztos, hogy nem aktualis a mi baboinknak. Ismerek itt a lakotelepen egy kismamat, aki mar bilizteti az EGY eves kislanyat, es a multkor dicsekedett, hogy napi 1-2 pelust hasznalnak csak. Sajnos, nem tudta bovebben kifejteni, mit is csinalnak pontosan, de majd legkozelebb rakerdezek.

Nalunk is akciosak a dm-ben a HIPP 220g-os bebietelek (259ft 329ft helyett) mar be is spajzoltam beloluk. Egy csomo halas van, ezek csak egy eves kor folott adhatok, bar nekem az orvosno mar mondogatta, hogy adjak neki.

Tej: szerintem erdemes a rendes tej bevezetese elott babatejet (3-as tapszer) adni, az ellenorzott tejbol van.

Ria,
Koszi a tapszer infot! Szerintem mi is kiprobaljuk, ha mar Beninek ennyire bejott! :lol:

Lora,
Korkerdes2: nalunk gyumolcsos uveges kajabol szokott maradni, igy azt mindig attoltom kistanyerba, ha kell meg neki, akkor megint toltok, ha nem, akkor megy a hutobe, es masnap megkapja. Fozelekbol siman megeszi az egy uveget.

KépKépKépKép
thelga

Hali!

Sikerült a "gyomlálás", ma csak én ébredtem fél 1-kor. :lol: A szokás hatalma. :x

Azért leírom, h kerek legyen a történet, Gergő tegnap még Ádámnak is tartogatott egy koppanós hanyattesést (ami sztem nem olyan nagy baj, csak Ádám nincs hozzászokva :twisted: ), aztán megmarkolta az éjjeli lámpa izzóját, és megégette a kezét. :( Mellesleg az éjjeli lámpa bura nélküli, mert azt is ő törte el, dec. 24. reggelén. :? Hát ez van, remélem ma egy kicst nyugisabb lesz. :roll:

Bébikaja: én üvegből adom, és aznap még simán odaadom bármikor a maradékot (ha van ilyen).
Gergő ma reggel és már tegnap is egyszer visszautasította a pépes kaját, és csak darabosat akart enni! :shock: Ennek már itt van az ideje? :?: Arra is gondoltam, h csak azért nem kéri, mert egyedül akar enni, ezért felajánlottam neki a kanalat, de nem érdekelte a kanalazósdi. Evett egy kanállal, aztán ennyi.
"Hivatalosan" mikor maradnak el a bébiételek? :?:

De jó Timo, h javul az éjszaka! Lehet, h a tejpép? :wink:

Folyt köv.
Vendég

Dana,
Nem szamitottunk ra, hogy ekkora lesz! Az uh 3,5kg-ra saccolta. Majdnem belementem, hogy megforditsak a babat, mert az uh alapjan volt ra esely, de aztan nem mertem belemenni. Es milyen okosan dontottem! Egyreszt valoszinuleg megsem ment volna, masreszt, azota hallottam par remtortenetet, hogy valaki annyira megszenvedte a procedurat, hogy rosszabb volt, mint a szules. Es a szules elott kozvetlenul visszafordult a baba farfekvesesbe.

Panka,
Lehet, hogy feleslegesen aggodom, es inkabb tenyleg csak a kozelsegunkre vagyik??? :shock: Lehet. Tobbszor elofordult, hogy a szopi utan hiaba rakom vissza a kisagyba, egybol felebred, es viszakoveteli magat.

KépKépKépKép
thelga

Sziasztok!

Ria,
De jó, hogy már jobban vagytok!!!! :D

Lorca,
A Sinupret az tényleg rémes izű. Nem próbáltad még a Stodalt? Petinek az is használt és nem mellékesen még az ize is elviselhető.

Timo,
Sajnálom a rémes éjszakákat! :( Tuti a foga miatt nem alszik a Lillus. Amikor láttam az ínyét már akkor mondtam neked, hogy ez bizony a foga lesz. Pont úgy volt megduzzadva mint Petinek a fogzáskor és anno még Ágiboldi mondta nekem is, hogy ez a foga lesz. Na és akkor ez nekünk is eltartott egy jó 1-1,5 hónapig. Kitartás! Ahogy kibíjik a fogacska másnap már el is felejtetd milyen volt az éjszakázás. Sajna nem tudok jó tanácsot adni. Én többször ott aludtam vele, hogy ne kelljen mászkálnom és ettől Peti is jól aludt és mégsem szokott rá az együttalvásra.

Május,
Micsoda köröket futsz?! :shock: A biztonságiőrnek tuti beszóltam volna valami szépet, megalázót! :evil:
Házonkívüli progik: bevásárlás mint séta a piacon, az Árkádban, Arénában, Kikában... A szökökút nézegetés az nekünk is bejön. Városligetben hintázás-séta. Tervezem a játszóház bevezetését heti egy alkalommal meg a ringatót is. Meg az uszi helyett valami fürcsizést. Nem tudtok valami jó kis fürdőt Pesten ahol van gyerekmedence is és nyitva is van télen?
Gondolom marha sokat segítettem.
Hová mentek végül???

Dana,
Peti is evett már finomfőzeléket. Egyszer. :lol: Szerintem az üvegét is felismerné ha mutatnám neki annyira nem jött be az íze. Viszont külön külön minden zöldséget megeszik. A karfiolt, karalábét simán megkapja a husilevesből és semmi baja nincs tőle, nagyon szereti.

Ági,
Petinek is volt már hőemelkedése egyszer amikor jött a foga. Csak azt tudom mondani, hogy ilyenkor a gyengébb immunrendszer miatt lehet nátha is hőemelkedéssel, de magától a fogzástól nem lehet lázas. Kibújt már az a fogacska?
Vendég

na újra itt, zavarta a fiatalembert az a borsószem, amit a pelusba termelt! :lol:

Szobatisztaság: én úgy olvastam, h 18-22 hónapos korban lesznek rá alkalmasak szellemileg és fizikailag is. Addig nem értik, h mit várunk tőlük és a záróizmok beidegzése is hiányzik (mármint az összeköttetés az aggyal), így ha akarná sem tudná kontrollálni ezeket a folyamatokat. Ha előbb próbáljuk rászoktatani, minthogy érett lenne rá, nem érti az egészet, mert TŐLE FÜGGETLEN események miatt kap dicséretet/szidást.
Hát én így olvastam, lehet cáfolni, ha másképp tudjátok! :wink:

Helga! Én is jókat hallottam a "Jó éjszakát" tápiról, csak mi nem jutottunk el odáig. Mi 2-es Humanat használunk (banános) és bejött, úh nem merek váltani. :wink:

Fogzás: az igaz, h a 9-10. fogak hátsó rágók??? :shock: Azt meg sem lehet nézni, csak tapizni...ha engedi, és nem harap meg közben. :lol: :shock:

Mi most csak sétizni megyünk, a zárt helyeket kerüljük, nem hiányzik az influenza. :?
Vendég

Helga!
Én is próbáltam adni vacsira főzit, de olankor ébredt éjszaka, ésbizony evett is!Így visszatértünk a tépi-tejpép vacsira, és nem eszik éjjel.De én 2x vacsiztatom.6 körül tejpép, majd fürdés után 8 felé tápi.Abból is 3as. :wink: De amikor mi vacsizunk szokott kapni banánt még, vagy kekszet, 2xsültet, kenyeret, vagy vmit amivel elfoglalja magát ő is vacsi közben. :wink:
Hát ha ennyire közétek van szokva, akkor biztos nehéz lesz rászoktatni a különalvásra.De ezt nekd kell eldöntened, hogy milyen taktikát választasz.

Pann!
Emili semmi pénzért nem enne darabosat :( De neki nincs is még foga rendesen, így betudom ennek, mint ösztönös visszautasításnak. :roll:
Szerintem addig adj neki bébikaját, amig van rá pénzed :wink: , és van türelmed nki főzni.Vagy ha olyat esztek, amiből ő is kaphat, akkro nincs gond.De ha ilyen jól megy adarabos, akkor adj neki kenyeret felkockázva, vmi babafelvágottal, vagy túrókrémmel , vagy ilysmi.

Kép
pankaa

Helga és Áron,
Üdv köztünk!!! :D

Timo,
Micsoda info Deakoról! Nagy gartula nekik!!!! :D

Panka,
emili jó hosszú csajszi! Boldog hófordulót neki!
Én valamilyen gyümis túrótortára gondoltam a szülinapjára amit úgy eszik ahogy akar kézzel-lábbal. :lol:

Ditke,
Tejkérdés?! Szerintem egy éves kora után a felestejet bevezetjük.
Meló :evil:

Pann,
Gergőnek is boldog hófordulót. A szobatisztaság téma miattam vetődott fel, pontosabban a bilis kép miatt. Bocsi!
Gergő! Vigyázz magadra!!! Bébikaja elmaradása? Hááát, csak példákat tudok. Van egy barátnőm, másfélves a kislánya és már hónapok óta rá sem néz a bénikajára, csak azt eszi meg amit a szülők is. De van egy másik ismerősöm akinek a kisfia 2 éves és ő viszont nem hajlandó mást megenni csak a bébikaját. De nem kell messzire menni, itt van a Rokica Szilvije! :D Szóval szerintem gyerekfüggő az egész. Na most akkor jó sokat segítettem már megint. :lol:

Lora,
Jobbulást Brigiapunak! :D
Én az üvegest üvegből adom, mert elfogy az egész. Nem mosogatok. :oops:

Móni,
Tali ok! De én csak 6 körül tudok menni, kb akkor ér haza a párom.
Sántikálást sajnálom. Talán tényleg megrántotta egy kicsit, de akkor folyamatosan kellene fájnia. Nem tudom.

Dana,
Én vöröshagymát adtam eddig csak a Petinek. Simán belefőztem a kajcsijába először, de most már van amikor dinsztelem egy kicsi olajon pl a krumplistésztához. Nem bántja a pocakját!

Helga,
Nem nagyon értem ezt a főzi mennyiségeket mikor mennyit kap. Husit én többet teszek bele, ha főzök. 3- 4 kockát, egyenkét olyan 1,5x1-2 centisek lehetnek. Miért nem adsz több pépet? Ha ízlik neki akkor adhatod addig amíg Áron is kéri. Lehet venni HA pépet is. Peti azt nyomázza estére, olyan 200-250 gr/ot eszik belőle általában és egy óra múlva még szopi.
Vendég

Pann,
Szobatisztaságról én is pontosan ezt olvastam Ranschburg Jenőtől. :D
Vendég

Ja, azt még nem is meséltem, hgy mi volt a tegnapi fürcsinél:Most én is beültem vele a kádba, így sok vizet engedtünk, Emilinek ülve a hónaljáig ért.Persze itta a vizet, meg félre is nyelte, de csak vigyorgott hozzá. :? Utánna akrt tüsszenteni egyet, de a hapcizástól előre bukott a feje, így pont arcal a vízbe került, és a víz alatt hapcozott :lol: Mi annyira nevettünk, utánna ő is, mikor felszínre került :lol: Meg rájött, hogy tud a szájával buyborékolni a vízben, annyira édes volt!Persze rögtön meg is zabáltuk. :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Üdv köztünk Helga és Áron!

Kár volt tegnap lekoppognom, megint nem telt valami jól az éjszakánk. Kelt 2-kor kb hn3 körül tettem vissza és kelt f5-kor, de onnantól már nem aludt vissza. Biztos nem a kaja,mert pár napja felemeltük az esti adagját és be is csókolja. Szerintem csak a foga lehet. Reggelre ráadásul nagyon melegnek éreztem, de megmértem kétszer is és még hőemelkedése se volt. Az egyik már teljesen szélességében kint van, a másik még át se tört és mindkettőnél az ínye nagyon vörös.

Körkérdés: Én mikor hogy,mivel általában megeszik egy egészet sokszor csak üvegestül melegítem.

Tej: Egy éves kora után próbálkozunk, szerintem hígitva.

Pann: Jól hangzik.

Ria: Örülök, hogy már jobban vagytok. Kérünk képet a babakocsiról.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ági! Én is nála olvastam. :wink:
Vendég

Szülinapi torta: még nem tudom, túrót még nem is evett...gyümivel keverve adtátok? Tejtermékek közül még csak a sajtot próbáljuk, kb egy hete kap naponta vmilyen formában és előtte is kapott már, csak nem ilyen rendszeresen. Mivel semmi reakció nem jelentkezett, gondolom akkor most jöhet a túró. :roll:

Tanuljuk a fotelről lemászást, kíváncsi vagyok, mikor megy majd egyedül is. :roll:
Vendég

Jó reggelt!

Móni, pénteki buli ok, én is csak 6 körül tudok, mert addigra ér haza Boldiapu (remélem)
Mikor nekem kis koromban ilyenfajtán fájt a lábam mint Bálintnak, mindig azt mondták rá, hogy nő :D ez persze nem túl tudományos..

Üvegs kaját üvegből, kivéve ha sajtot akarok reszelni rá. És elfogy, de amúgy másnap is odaadom ha mégse.

Pann, igen, túrót gyümivel keverve adtam.

Dana, hagymát az üvegesben volt.

Hétvégén egyébként itt volt az anyukám, és Boldi kaphatott volna rendes nem üveges kaját (húsleves stb, ill. csirkemáj krumplival), de gy falatot se volt hajlandó, utálkozott és kituszkolta a nyelvével :D (de nem az állag miatt hanem az íz.. az állagig nem is jutott)

Hőemelkedés lement, már csak kereken 37. Tényleg a foga lehetett :shock: bár most picit köhög, de nem tudom mire vélni, mert nem volt előtte taknyos. Én spéci 32 életévem alatt még soha nem köhögtem azt megelőző takony nélkül..

Kép
Kép
agiboldi

Tök rendi a védőnő, beszéltem vele a telefonon, és azt mondta, h megnézik Boldit, de nem kell a betegrendelésre menni, menjünk a tanácsadás vége előtt fél órával :D

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok!

alvás:
én a kivárást nem sírni hagyásnak értem, hanem hogy bízzunk benne, hogy majd elmúlik. Végül is iskolás korukban már elég jól alszanak, nem?:-)
Mikor lemondtam az alváslabort, azért kicsit beszélgettem a nénivel telefonon, azt mondta a 3-4 ébredés nem olyan vészes, van aki 8-12-szer kel rendszeresen, ott valószínűleg van valami alvászavar. Azt is mondta, 8 hónapos koruk után már nagyon sanszos, hogy nem az éhség ébreszti őket. (eseménydús nap, mozgásfejlődés plö). És tanácsnak még azt kaptam, próbáljak figyelni rá, hogy ne elaltatva kerüljön az ágyba (mert én ugye szoptatom minden ébredésnél). hát ez utóbbi hol összejön, hol nem. És akár azért is ébredhetnek, mert szomjasak.

etetés:
nem üvegből, én egy vízzel töltöt pléh bögrébe állítom az üveget, úgy melegítem, aztán mikor etetem, mindig néhány kanállal kiszedek a tányérba és egy másik kanállal etetem a tányérból. Így ami még az üvegben van, abba nem kerül nyál, és a vízfürdőben állva meleg is marad. Nálunk nem annyira indokolt ez a módszer, mert egyrészt megeszik egy egész üveggel, másrészt mindezt gyorsan teszi, és ha kiszednék mindent a tányérjába sem hűlne ki. Szerintem azért csinálom még mindig így, mert eleinte így kezdtem, mikor még nem tudtam mennyit eszik és hogy ízlik-e. Aztán azóta nem gondoltam át, vajon indokolt-e ez a módszer. Mert azért kicsit macerás.

tej, tejtermék:
utóbbival kezdenék olyan 9-10 hósan, tejjel megvárnám az 1 évet. De most hogy írjátok, akkor is csak feles teje fogok adni. Babatejet nem tudom. Azt hiszem inkább az általam is fogyasztottat fogom higítani. Úgyis ahhoz szeretném szoktatni. Legalábbis ez a terv.

programok:
még nem mélyültem el benne, csak tesóm ajánlotta a www.elevengyerek.hu honlapot, gyerekprogramokról van hírlevelük, nem tudom ettől a korosztálytól-e már, mert csak ránéztem az oldalra, de még nem regisztráltam

Szilvi
phpBB: Kép
maszi

Panka, Sagi, Pann,
Koszonom szepen a segitsegeteket! A vacsira fozelek adasat en is elegge furcsaltam, a vedono es a gyerekorvos mondta, hogy igy adjam. A mennyisegben ez a tag intervallum arra utalt, hogy elegge kiszamithatatlanul fozok neki. Van, hogy csak 2-2,5dl-t fozok (vagy uveges kajat adok), ekkor ez lemegy ebedre. Ha tobbet sikerul, azaz 3-3,5dl, akkor ebedre ebbol lemegy 2dl, es a maradekot vacsira adom. Mondjuk ezt neha kiegeszitettem Sinlaccal, es persze furdes utan meg jon szopi is.
Sagi, milyen fajta HA pepre gondoltal? Lehet kapni recept nelkul is? Nem hiszem, hogy a doktorno nekunk ilyesmit felirna, a Sinlacot is ugy kaptuk egy baratnomtol.

Szobatisztasag: koszi szepen a pontos valaszt! Ezek alapjan en is rettentoen kivancsi vagyok, hogy is csinalja ez az anyuka a kislanyaval ezt az egeszet.

Majus,
En is hasonlo vagyok, szeretem mindenhol az akcios termekeket begyujteni, de egy seta alkalmaval csak egy helyre megyek be, tartva attol, hogy ugy jarok, ahogy Te is.

Dana,
Hagymat meg en sem adtam, de valoszinuleg en is ugy fogom csinalni, ahogy Sagi irta, azaz eloszor belefozom a fozelekbe, majd kesobb dinsztelem olajon.

Panka,
Jot nevettem a vizes sztoritokon. En nem vagyok ilyen bator, hogy Aront ekkora vizbe merjem furdetni, bar mi nem jarunk babauszasra, mint Ti.

KépKépKépKép
thelga

Sziasztok!

Köszi a hagymás ötleteket,azt hiszem akkor a krumplihoz egy picit főzök.
Ma volt nálunk egy kiscsaj aki 1 héttel késöbb született és már mászik feláll.Laura teljesen el volt képedve,hogy akkora baba mint ő már mászik.Remélem elnézte tőle. :?

Helga
Nálunk Laura ennyit főzit soha nem eszik meg.Nem lehet inkább az a gond,hogy ott vagytok és mindent hall.Próbáljátok meg különrakni.
Dani nálam is farfekvéses volt,bizti nem vállaltam volna be a spontán szülést.Pedig az Anyósom mindkét gyerekét úgy szülte.

Sági
Kb mennyi hagymagerezdet raksz a főzibe?

Pann
Szerintem is ebbe a korba érnek meg a pelus levételéről.Legalább akkor már mondani is tudják. :)
Olyan jó olvasni ahogy leírod Gergő csintalanságait. :lol: Te ezt hogy tolerálod?
Jó nagy a kölyökpark ahogy nézegetem a képeket.
Sütid jól hangzik.Milyen lett?Mikor szelted nem esett szét?Olyan furi,hogy a tetejére kell a liszt.
Túrót én Daninak gyümivel adtam,de tésztát is adhatsz vele.

Panka
Aranyos lehet Emili ahogy fújja a buborékokat.

Ágiboldi
Laura hasonló tüneteket produkál mikor jön a foga,de 2 nap után ő még taknyos is lesz.
Írd meg mit mondott az orvos.

Maszi
Meg akartam nézni a honlapot de nem jön be.Csak nálam van ilyen?Alvással kapcsolatba én is így gondolom ahogy a néni mondja.Csak az a baj nem neki kell kelnie hozzájuk. :lol:

Többiek merre?Timi,Lorca,LOra,Rokica,Sno,Mazsi/elutaztak már?/ és még hirtelen nem tudom kik....

KépKép
KépKép
dana 1

Na megjártuk a piacot, sétiztünk egy kicsit. Ebédre Peti hipp halas kaját kapott. Úgy nyomta befelé, hogy csak lestem. Most meg szerencséjére alszik, mert ugyanis kezd érni neki egy rács a szobája ajtajára. :twisted:

Helga,
Én receptre kapom, de már hallotam mástól, hogy recept nélkül is meg lehet venni csak akkor pár száz forinttal drágább. Nekünk Milupa HA pépünk van, vaníliás.

Dana,
Amikor először főztem hagymát akkor egy közepes fejnél a felső sziromnak a felét főztem meg. A múltkori két adag krumplistésztához pedig már egy kis fej hagymát dinszteltem.
Nekem sem jön be a Maszi linkje.
Vendég

Sziasztok, voltunk dokinál, minden rendben nem beteg :D Ők duzzadtnak látták az alsó ínyét végig (ami semmit nem jelent, mert mikor a múltkor ilyet láttak kb 5 hónap múlva lett fog belőle)

Ja, a nyelvcsattogást akartam írni, pont aznap tanulta meg mint Lillus. Valami hottentotta nyelven már bizonyára egész értelmes mondatokat mond (az apja érti is) :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok,
Mi sajnos nem a legjobban vagyunk. :( Hánytunk (nem véltelen a többes szám :evil: )), meg Zsófinak még most is hasmenése van. Valami házibuliban szedtük össze, mert a vendégek közül többen rosszul lettek. A gyerekdokink szerint vírusos. :?: Semmi egyéb tünet (keveset eszik, de azért szopizik), csak hányás 1. nap, aztán hasmenés (már több mint 2 napja). Mi már ételmérgezésre gyanakodtunk, de azt mondták az anyatejjel nem mászkál. Különben nem olyan rossz a kedve, bár nyűgösebb és éjjel is alszik.
A BCG-t , akartam még kérdezni hogy ez ennyire nagyon csúnyán begennyesedett-e valakinél (Zsófi ugye nemrég kapta és szörnyen néz ki)?

Ria,
Örülök hogy jobban vagytok. Most én is nagyon figyelek, hogy nehogy kiszáradjon. De akkor nagyon bágyadt is volt, ugye? Mennyi ideje nem evett-ivott semmit (mennyire semmit)?

Ágiboldi,
Örülök, hogy Boldi rendben.

Sági,
Maszi linkje többes számban: http://www.elevengyerekek.hu/

Lora,
Én másnap is odaadom az elkezdett üveget. A zöldségféléből ebédre általában bevág egy üveggel (tehát akkor nem szedem külön), a gyümölcsből meg szedek.

Helga,
Én is írattam tápszer múltkor (mikor többször kelt éjjel), bár még nem váltottam ki a receptet. A doki, Humana HA-t írt ki. Írd majd meg, hogy bevált-e a nagyobb adag.

Móni,
Bulira sajnos most nem. Férjem vizsgázik szombaton stb. Meg eddig csak én altattam (bár altatás után már voltam többször is bulizni). Nagyon biztató, amit az 1-1,5 év közötti utazásotokról írtál.

Pann,
Tényleg igazi aktivista Gergő!

Tej kérdés,
Szerintem 1 éves kor után én is bepróbálkozok valamikor, ha addig nem lesz semmi gond az egyéb tejtermékekkel (eddig csak a joghurtot, sajtot vezettük be)

KépKép
bozotka

Bozotka, BCG rettenetes tud lenni, Boldi születéskor kapta és szinte még most is gyulladásban van.. ne csinálj vele semmit!

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?