Sziasztok!
Hú mekkora tali szervezés! Hát lányok ebből kimaradok!
De a nevetések és zabbantások közepette gondoljatok szegény otthonmaradt társaitokra!
Pati!
Fogyni tilos! A lángos jó ötlet volt!
Légzésfigyelő...
Mondom én akinek még nincs gyereke.
Eléggé körbemásztam a témát, nagyon sok gyerekorvossal és szülésszel (és anyukákkal) beszéltem, hogy érdemes vagy sem.
Van néhány szakmai indok ami mellette szól: koraszülött baba, szülés közben komplikáció ami a légzését befolyásolja, fejlődési rendellenesség a légútak szintjén, tüdőgyulladás/fertőzés a szülést követően.
A hirtelen csecsemő halál még felléphet: rossz szociális körülmények között lakóknál. Dohányfüst, sokan egy szobában, higiénia hiánya.
Az irodalmi adatok szerint Magyarországon évente kb. 80 ezer baba születik. És évente kb 15 hirtelen csecsemőhalál van.
De ennek körülbelül csak fele a patológiás eset (amikor eleve beteg volt a baba). És kb. 1:10.000 van az esély a hirtelen csecsemőhalálra ha egészséges a baba.
Nekem ezek az adatok segítettek dönteni.
Mivel mi a babát első perctől külön szobába szándékozzuk tenni, azt mondta a gyerekorvosunk és védőnőnk, hogy vagy egy bébiőrt, vagy egy légzésfigyelőt vegyünk, mert különben egy idegbajos anya leszek. Aki egy kettőre megzombul, hogy mi van a gyerekével.
Mivel a bébiőrt panelben nem gondolom komolyan és ismervén az előbb említett irodalmi adatokat, légzésfigyelőt vettünk!
És a lelkem megnyugodott!
Hogy melyiket érdemes venni???
Én ennek is eléggé utánna mentem.
Angel Caret szinte mindenki csak szidja. Túl sok felesleges riasztás van. Ára 30 ezer ft felett.
Babycontrol:
http://www.babycontrol.hu/ Heim Pál gyermekkórház ajánlásával. Jobbnak tűnik.
Babysense. Madarász utcai gyerekkórház ajánlásával. Izraeli gyártmány. Újan 40 ezer ft. (használtan is érdemes beszerezni, vagy kölcsönözni, aztán pár hó után megveszed!)
Ez a legjobb jelenleg a piacon.
No, nem tudom, hogy segítettem e! Ne vegyétek okoskodásnak, csupán a magam pszihéjének megnyugtatása érdekében mentem utánna, hogy mit is szeretnék pontosan!
És gondoltam ha már szóba jött megosztom veletek!
Judit, Rima, Pété
31 hét