Új privát üzeneted érkezett!

Csajszik!

Tök jó, ha nem lennétek, már megőrültem volna. Annyit gondolok rátok, és annyit beszélek Rólatok Csabival, Erikával. Szerintem megmaradunk akkor is, ha meglesznek a babók. Amíg nekünk net van, addig itt leszek, ha nem lesz net, akkor is fogok írni Nektek, max nem ilyen sűrűn. Itt a ház aljában van egy szám.gépes bolt, ott lehet netezni, remélem ha esetleg nálunk meg is szűnne, akkor is oda le tudok menni. De igazából most 7500 Ft a net és kábeltévé egyben, az nem olyan sok, szóval szerintem egy jó darabig még lesz netünk. És ahogy versenyeznek egymással a netszolgáltatók, egyre olcsóbb lesz!!! Bízom benne!

Ami!

Nagyon jó a kis történet, nekem nagyon ismerős. Írtad már? Mert olvastam már valahol.
Az álmot meg csak akkor meséld el a párodnak, ha úgy érzed, mert mi például jókat nevetünk rajta, de nem mindenki reagál így. Egy volt barátom féltékeny volt egyszer, mert idegen pasival álmodtam. Többet nem is meséltem neki. A Csabi csak vigyorog rajtuk.

Driennke!

Olyan szépet írtál az anyaságról, meg az mi kis angyalkáinkról, nagyon megható. Igazad van, ez a féltés sosem múlik el, ezért fontos, hogy úgy neveljük a kis angyalokat, hogy bízzanak bennünk, és akkor mindent elmondanak, és akkor nem kell annyira félnünk. Engem anya nagyon féltett, sok helyre nem is engedett el, diszkóba, szórakozóhelyre, aztán elkerültem Sopronba, és itt bőven bepótoltam a bulizást. Nem tudom, mi lett volna jobb, ha elenged otthon is, de szerencsére nem kallódtam el, rendes felnőtt lett belőlem. Jókat buliztunk, ittunk, táncoltunk, volt egy pár pasim is, de a rossz dolgok szerencsére elkerültek, illetve én kerültem nagy ívben a rossz társaságot. És ez nagy mértékben szerintem anyunak is köszönhető. Jó példa volt előttem, és van a mai napig is, anyuék már lassan 27 éve házasok, kitartanak egymás mellett jóban rosszban. Én is ilyen családot szeretnék, és ilyen gyerekeket, mint mi vagyunk a tesómmal.
Egyébként köszi az ötletet a ruhaválogatással kapcsolatban, ma volt itt az Erika, és ő kapásból így csinálta. Szóval most van 3 nagy kupac ruhácska, 50-56, 62-68, és a nagyobbak. A legelsőt kimosom még ma, a többit holnap.
Én is parázok ám, minél közelebb a szülés, annál jobban. De várom már nagyon. Ma is játszottam Botival, az Eri kisfiával már 2,5 hónapos. Nem félek semmitől, hogy mit kezdek majd Milánnal, mert Boti nagy tanítóm. És tök jó, mert meg tudom nyugtatni, ha sír, és az akkora boldogság...és bátran megfogom, pelenkázom, mindenfélét csinálok vele. Mert Ő is egy kis angyalka!

Zsuzsi!

Nekem nincsenek hangulatváltozásaim, általában vidám vagyok, csak nagyon,de nagyon türelmetlen. Ha nem tudok valamit azonnal megcsinálni, akkor ki tudok jönni a sodromból. Most ilyen "adj uram, de rögtön!" lettem.

jutiboszi

Bettó!

Köszi a dícséretet, már nem is érzem magam bálnának!!! Rossz volt a fotós!!!! :lol: :lol: :lol:

Megértelek, hogy nem akarsz dokihoz menni, jobb is, ott tele van minden bacival. Az én háziorvosom annyira édes velem, mondta, hogy ha csak táppénzes papírért megyek, akkor ne várjak, kopogjak be, és így is tettem, kb. 10 perc alatt már kint is voltam a dokitól. Azért ez rendes tőle, az Erika dokijánál volt hogy több órát várt míg sorra került, és csak táppénzes papírért ment nagy hassal a 40 fokos melegben. Rosszul is lett, és ott ült a földön, mert a köcsög nyugdíjasok közül egy se emelte fel a seggét, hogy átadja a helyét a kismamának, aki rosszul van. Bocsánat a köcsögért, akinek nem inge, nem veszi magára.
Szorítok hogy minél hamarabb meggyógyulj!!!

jutiboszi

Jesszusom!!!!

Már csak 36 napom van hátra. Az kb. egy hónap! És holnapután belelépek a 36. hétbe. Nagyon furcsa. De ha ezt a hetet még kibírja bennem a kis Milán, már pedig miért ne bírná, akkor utána már jöhet is akár, mert kész lesz mindene. Csak ezt a hetet bírjuk ki valahogy.

Feltettem a Micimackós függönyt, amit anyutól kapott karira! Nagyon szép. Igazi babaszoba lett. És olyan jó illat van itt a babaszobában, hát még ha kimosom az ágyneműit is!

jutiboszi

Juti!
Örülök, hogy használt a kakukkfű. Én is innám de nem merem. Ja amúgy azt mondtam, hogy akár párolotatóba is lehet tenni?
Nekem a körzeti nőgyogyi írja ki a táppénzes papírt. A háziorvost nem is tudom mikor láttam utoljára.
Szegény Erika, sajna nagyon sok ilyen ember van :twisted:
Köszi, remélem már tényle hamarosan túl leszek rajta.
Lehet, hogy még holnap sem kellene kimozdulnom, de olyan rossz volt nézni bentről, hogy szépen süt a nap, így rávettem Gézut, hogy sétáljunk el a piacra. Úgyis gyümölcs hiányom van.

Én is nagyon várom, már, hogy a kezemben legyen. Jövőhét hétfőn találkozok a saját dokival, kiváncsi vagyok, hogy mit fog mondani. No meg az nst-re is kiv.vagyok. De lejobban a kislányunkra. Annyira szeretném már látni :D

Kép
bettó

Juti! Nekem is fura, hogy nemsoká a 36-ba lépünk be. Ez már tényleg a finish :wink: Ráadásul annyira erősen tud alul mozogni, hogy sokszor szúródik ott, de nem úgy, mint amikor keményedett is a pocak. Ez enyhébb, de nagyon lent érzem. Bár a hasam nem ment még lentebb. Szerintem még lesz egy pár hetünk így egyben.

Kép
bettó

Bettócska!
Nem akarlak elkeseríteni, de Te már a 36. hétben vagy! 35 hét és 3 nap telt el, tehát az már a 36. hét!!!

Én holnapután kezdem a 36. hét 1. napját.

jutiboszi

Nekem még mindig semmi komoly szúrás, vagy fájdalom, bár ez nem jelent semmit! Attól még előfordulhat bármikor, hogy beindul a szülés.

Ma mondtam az Erinek, hogy azért nem mertem eddig bepakolni a kórházas táskát, hogy hátha attól beindul a szülés, hogy már ennyire rákészülök. Babona. De ma vagy holnap összekészítem!!! Talán...

jutiboszi

Juti!
Kirázott a hideg ahogy olvastam az előzőt. Igazad van :oops: :lol:
Nekem már össze van készítve, bár még egy-két dolog mindig kell bele. Pl. fürdőpapucs a gombácskák ellen :lol:

Kép
bettó

Sziasztok!
Bettó:nekem azért volt császár mert elszívárgot a magzat vízem ugy hogy észre sem vettem ezért parázok annyira.15 óra vajudás után mert pici volt a baba és féltek a fertőzéstől álitolag még 12 óra hátra lett volna nekem egy csúnya gyomor vírustól indult be.Tudod ha magzat víz elmegy vagy túl kevés már 24-órán belűl megkel szűlni ha nem megíndítják a fertőzés elkerülés véget.Ezért félt az orvos is mert kitudja hány napja szívároghatam még jó hogy erős fájdalmakal jezet a picur hogy baj van annak ellenére hogy reggel 9-re mentem be a kórházba rőgtőn víssza tarto infuzió mivel kora szűlés vízsgálat semi.Délután4-re vittek csak le utra hangra ott derűlt ki hogy magzatvíz nagyon minimális ezért.Kőszőnheti a fíam az életét annak hogy ilyen akaratos. Akármit csinálhatak velem ő akkor is kiakart jőnni.

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84

Én már mosom a ruhákat!!! Végre! meg a kiságyat és a szekrényt is még ma lemosom. Aztán holnap bepakolom az első legkisebb adag rucikat! Jajjj, de jóóóó!!!

Kép
Kisbálna!!! Ez a kép most készült! Képzeljétek, a bordásfalat az előző lakótól örököltük. Nekem nagyon tetszik, majd jókat tornázunk rajta. Csak félek,hogy az elején egyedül felmászik rá, és lepottyan, úgyhogy valamit majd ki kell találni, hogy ne tudjon rá felmászni!

Kép

Meg ez is! Nézzétek a szép függönyt hátul!!! Anyutól kapta karácsonyra!

jutiboszi

Juti!
Egyáltalán nem vagy bálna!!! Így kell kinéznie egy csini kismaminak! :wink:
Nagyon szép a függönyötök!

Szegény Lilim nagyon elkapott most valamit. Köhög ezerrel, és folyik az orra, pár napja még a torka is fájt. :( Remélem nem fogom elkapni tőle... :?

Kép
Kép
giga1

Kép

Kép
bettó

Ági! Remélem nem ezt a vírusta kapta el szegényke.

Én ma egész jól aludtam, bár sajna hajnal 1-kor aludtam el, de legalább nem köhögtem :wink: Most is megyek haza és pihizek még egy kicsit.

Szasza! Tényleg mostmár emlékszem :oops:

Juti! Még csak kisbálnának sem vagy mondható. Kis csini pocid van. Lehet csináltatok egy fotót mindjárt apjukkal, de inkább holnap tanácsadás előtt, akkor szebben felöltözök :lol: (én kis hiú :lol: ) Édes a kis függöny is. Jó nektek, hogy van babaszobátok :wink:

Adri küldött sms-t, jól van mindenki, mostmár gyarapodik a súlyuk is.

Vivien!!!!!! Írtam privit Adri számát, szeretne érdeklődni, mert átviszik őket a Kerepestarcsára.

Kép
bettó

Bettó!
Kistarcsára viszik át őket? Akkor ha jövőhét pénteken megyek meglátogatom őket. Bár jó lenne, ha akkor már nem kéne bent lenniük!!! Megírod nekem is a számát priviben?
Én is remélem, hogy Lilinél hamarosan kilábalunk ebből a baciból, de egyelőre nem úgy néz ki... :cry:

Kép
Kép
giga1

Azt írta ien. Csodálkoztam is, hogy Vivien számát kér, hiszen ő Pesten van nem?
A kakukkfüvet lehet párologtatóba is tenni. Hogyha ondolod próbáld ki :wink:
Már küldöm is :wink:

Kép
bettó

Betto,igazad van,nem lenne most jo hogy a sok beteg között üljel.Elfelejtettem,hogy ott sajnos nem engedik elöre a kismamikat,mint itt nalunk. :(

Juti,nagyon szep kismami vagy!!!!!!!!!!Es nem vagy köver egyaltalan!!!!!!A föggönyre elkezdtem nevetni,mert pont ugyanezt neztük ki mi is. :D Vegül nem vettük meg,mert nalunk akkor mar tul sok lenne a maci.Amugy nekem is nagyon tetszik. :wink:
A kis törtenetet szerintem az iwiwen olvastad az adatlapomnal. :wink:

Ma voltam dokinal.Minden rendben van,a kisfiam mar majdnem 3 kg.Most megnyugodtam egy idöre. :wink: Tegnap a szülesfelkeszitön vegig rosszalkodott. :D Most nem ertettem,csajok,mikor kell mentöt hivni??Ha hirtelen elfolyik a magzatviz?Mert ugy tudom hogy ez is ketfelekeppen lehet,ugy ertem hogy van mikor veszelyes es van mikor nem.

Kép
ami6

Ami! No látod ezt én sem tudom. Én annyit tudok, hogy ha elfolyt teljesen, akkor mentő. Szerintem, hogyha csak éppen szivárog, akkor méG autóval is be lehet menni. Vagy nem :oops: Nem tom.
Én is hétfőn kikérdezem a dokim ezzel kapcsolatban.
Jó nagy babó lesz akkor nem? Van még majdnem egy hónap. Vagy mit mondott a doki?

Kép
bettó

Sziasztok!

Köszönöm a dícséreteket, nagyon édik vagytok! Tőletek mindig kapok egy kis önbizalmat!!!!

Ági! Jobbulást kívánok a kis csöppségednek.

Bettó! Végre, örülök, hogy jobban vagy, csak így tovább!!!

Ami! Már 3 kiló? Akkor az enyém is akörül lehet? Csak néhány nap van köztünk! Húh, az már egész jó! Az egyik ismerősömnek 2,6 kg-val született a kislánya, 40. hétre, csak azért volt olyan pici, mert az utolsó hónapban leállt a méhlepény működése vagy mi a szösz, és nem táplálta úgy a babát, ahogy kell. De teljesen egészséges, semmi baja, és nagyon szépen fejlődik. Májusban lesz 1 éves.

Kimostam az első adag babaruhákat!!! Már alig várom, hogy száradjanak! Vasalni modjuk nem szeretek, na de a babaruhák! Hát azokkal bármit szívesen teszek!

Olyan furcsa, hogy ilyen üres a gyerekszoba Milán nélkül. Minden kész, mintha lakna itt valaki, csak nincs itthon. Nagyon furcsa érzés. Ahányszor bejövök, mindig mosolyognom kell, aztán elszomorodok az üres ágy láttán. Szeretném már beletenni a kis kukist!

Csajszik!!!!

Mosási praktikákat szeretnék! Ki hány fokon mos? Már sok véleményt hallottam, például, hogy ha 60 fokon mosod, akkor nem kell vasalni, de legjobb a 40 fok, és vasalás. A pelusokat természetesen 90 fokon mosom ki, azokra rá is van írva, hogy 95 fokig lehet mosni. Be is teszem őket, van vagy 30 darab. De kell is, amikor bébiszitter voltam, kétszer altattam a babát, mind a két alkalommal új pelus, meg napközben is a kajálásoknál 1-1 pelus. Szóval kell bőven!

jutiboszi

Ja, tényleg, Ami!

Én sem tudom pontosan, hogy hogyan is van ez! Én szerintem ha beindul valami, akkor felhívom a kórházat, hogy mit tegyek. Ha olyan a helyzet, úgyis küldenek mentőt, ha meg ráérek bemenni, akkor a Csabi bevisz, vagy ha nem lesz itthon, akkor valamelyik barátnőmet hívom fel! De én úgy vagyok a legnyugodtabb, hogy elhatároztam, ha bármi furcsát érzek, pl. magzatvíz szivárgást, vagy elfolyást, vagy fájásokat rendszeresen, akkor hívom a kórházat! Nem hiszem hogy nem tudnának segíteni a kórházból!!

jutiboszi

Ami!

A függöny! Mindig kihagyok valamit! Szóval anyutól kaptuk karácsonyra, de én mondtam neki, hogy mindenképpen Micimackós legyen. Az egész szoba Micimackós lesz, már túlzás is, de én annyira szeretnék egy igazi Micimacis kuckót! Amikor kicsi voltam, egy szobában voltam a tesómmal, aztán lett külön szobám kb. 5 évesen, de azt már úgy csinálták meg anyuék, hogy nagyobb koromra is jó legyen. Igazi bébiszobám nem volt! És most végre lehet egy!!!
Azt mondják, hogy a szülők a saját vágyaikat élik ki a baba ajándékaiban, vagy épp a gyerekszobában is! Szóval a Csabi már most nézegeti a játékokat, ami neki tetszik, mert majd együtt játszanak a fiával, a Csabi által tetszetős játékokkal. Amiket annak idején nem kapott meg!

jutiboszi

Betto,a doki azt mondta hogy szerinte meglesz a 3,6 ; 4 kg-os baba. :shock: Nem tudom hogy fog kijönni egy ekkora gyerek,remelem nem csaszar lesz a vege. :shock: Persze ilyenkor arra gondolok,hogy nem 100%-osak a sulyok.
Majd ha megkerdezted a dokid a magzatvizelfolyassal kapcsban,mindenkepp ird le nekünk is legyszi,jo?
Az en dokim azt mondta hogy barmit erzekelek ami eddig nem volt,azonnal korhaz.Pl. kocsonyas valami,verzes,magzatviz,fajasok.
Ugyanezt mondtak tegnap is a szülesfelkeszitön.Ja,amugy szerencsere nem vizesedek,pedig mar ugy erzem magam mint egy elefant.A doki megnezte meg a mereteken kivül a szivecske müködeset,az agymüködest,a köldökzsinort hogy rendesen müködik-e,magzatvizet.Mondta hogy a magzatviz nem olyan sok,de ebben az idöben ez mar normalis.
Köhögsz meg amugy?

Kép
ami6

Juti,mikor kell dokihoz menned?Majd kerdezz ra a baba sulyara is Uh-nal.Szerintem a suly is mar akkor tuti ha kibujt.Uncsitesomnak is egy 4 kg-os babot mondtak es 3400 g lett.Majd kiderül.
Az en kedvesem is mindig nezegeti a jatekokat hogy mit vegyen majd a fianak.Mondta hogy vesz majd neki taviranyitos autot is. :wink: Itt nalunk van egy nagy aruhaz,a Toys'R'Us,hat elkepesztö mennyi klassz jatek van ott. :D

Kép
ami6

Juti,en is mindig nezegetem a Marc szobacskajat,es olyan üres meg nelküle. :? Mar nagyon szeretnem latni a kisagyaba,persze meg maradjon csak odabennt amig kell. :wink:
En 40 fokon szoktam mosni es utanna vasalas.Persze azert mindig megnezem a cimkeket is,mert nem mindent lehet 40 fokon mosni.

Kép
ami6

Jaj,azt meg nem is mondtam el nektek,hogy megkerdeztem a dokim a koraszülessel kapcsban.Azt mondta hogyha 35 hettöl kezdve,mar nem szamit koraszülöttnek.Mar tud egyedül lelegezni,mindene müködik,stb..

Kép
ami6

Huh, akkor jó, nekünk már nem lesz koraszülött.

Holnap megyek dokihoz, de nem tudom, mikor lesz UH. Most nst-re vagyok beírva.

A játékboltról már hallottam, ha minden igaz Ausztriában is van. Szuper lehet. De én nem szeretem az ilyen óriás áruházakat, mert annyira nagy a választék, csak akkor szeretek ilyen helyre járni, ha konkrét elképzelésem van. Amúgy belezavarodok a sok szép mindenbe!

jutiboszi

Juti,igaz amit irsz,en is csak kapkodom a fejem,annyi minden van.A kedvesem mar most mondta,hogy oda gyerekkel nem megyünk,mert majd minden kell neki amit lat. :lol: Pedig ne tudd meg mennyi szülö gyerekkel megy oda,na de arrol nem is beszelek hogy mennyi minden van a kosarukba. :lol:

Kép
ami6

Nem tudom mi van velem, de ma úgy érzem magam, mint egy túlfújt lufi. A kezeim olyan ducik, hogy alig bírom behajlítani az ujjaim. És a hasam is csíkosodik. Néhány napja még semmi nem volt rajta. És a derekamon is több a csík. Az Erika szerint napról napra nő a pocim. Tényleg olyan érzés, mint egy túlfújt lufinak lenni!!! Remélem ez nem jelent rosszat!!!

jutiboszi

Sziasztok!
Juti! Nekem a védőnő azt tanácsolta, hogy a babaruhákat 40 fokon mossam, csak gélt használjak, öblítőt ne. Ha lemegy a program , utána öblítsem át még egy öblítő programon, természetesen öblítő nélkül ezt is.
És természetesen vasaljam is őket, mert az is fertőtlenít és puhítja a ruhát.
Valamennyi ruhát már én is átmostam, de a vasalás nekem sem a kedvencem.
A CTG-nek nem a célja többek között, hogy megmutassa, hogy a méhlepény hogyan táplálja a kisbabát?
Hogyhogy nem vették ezt észre az ismerősödnél???

Ez a magzatvíz elfolyásos dolog engem is érdekel.
Én úgy tudtam, ha elfolyik, rögtön kell menni , de miért kell hozzá mentőt hívni ?

Zsuzsi
zsuzsi80

Juti,kend be olajjal a pocakod.Amugy en is azt vettem eszre hogy eleg furi mikor behajlitom az ujjaim.Szinte faj es meg van kicsit dagadva,a gyürü mar fel sem jön.A talpam is ilyennek erzem. :shock: A pocak meg nem csikosodik eddig..

Zsuzsi,erröl a magzatvizes dologrol meg en sem tudok sokat.En ugy hallottam,hogy akkor kell mentöt hivni ha hirtelen az egesz elfolyik.Azt mondtak hogy ilyenkor le kell vizszintesen feküdni es hivni a mentöket.Megpedig azert mert kijöhet a köldökzsinor,ami veszelyes....vagy ha ra van tekeredve a fejere...ezt mondtak tegnap a szülesfelkeszitön.Ezeket en sem tudtam,azert kerdezek itt a forumon is.En sem tudtam hogy a magzatviz elfolyasnak van veszelyes formaja is. :shock: Akkor gazos szerintem,ha pont boltban vagyok...

Kép
ami6

Hahó!

Nekem azt mondta a doki, hogy ha úgy érzem, hogy "bepisiltem", tehát lefolyik a magzatvíz, azonnal kórház, de nem kell mentő, mire felhívom a mentőt, mire kiér Kutasra, meg mire beér, az kétszer annyi idő, mintha felkapnám a cuccom be az autóba és hajrá, ha párom nincs itthon, akkor vagy apu, vagy anyu, vagy öcsi be tud vinni.
Ha "csak" fájások vannak, akkor addig kell várni, míg rendszeresek lesznek és már annyira fáj, hogy beleizzadok, na akkor induljunk, menjek a kórházba, ott a szülészeten az ügyeletes doki megvizsgál, és - idézem a dokimat - ő szól neki, hogy milyen gyorsan húzza a nadrágját, hogy beérjen :) .
Ennyi. Azt mondja nekem nem kell parázni, ő könnyen beszél.

Én is nagyon remélem, hogy nem szűnik meg a fórum, mert azt én sem szeretném, bár szerintem kevesebbet fogunk jönni, főleg eleinte, de azért csak könnyebb lesz úgy, hogy lesz kihez fordulni, mert sajna nekem sem barátnőm, nem nagyon van, sem a védőnőmre nem számíthatok. :(

Driennke

Kép
driennke

Ami!
Ilyet nekem nem mondtak, de szerdán megkérdezem a dokit még egyszer erről a dologról. Bár főleg nekem nagyon sok idő, mire mentővel beérek, mert ugye nem lakunk a városban, hanem jó 35 km-re onnan.

Nagyon remélem, hogy fájásaim lesznek és úgy kell bemenni, ráér ottbennt elfolyni az a vizecske.

Driennke

Kép
driennke

Sziasztok!

Na itt van megint a front! :evil: Még jó hogy 1-2 napja áradoztam milyen jó lenni a bőrömben! :lol:

Mosás:én 40-ena színest ,60-on a fehéret.Ugyanaza a mosószer mint a milyenk+gabi baba öblítő.Már rég azt használjuk!Szeretem az illatát!Természetesen utánna vasalás!Kb fél éves koráig külön mostam Levinek a cuccait,de azután már a mi ruhánkkal.A piciével ugyanígy fogok eljárni!Ha nem érzékeny a bőre a babának(ami úgy is csak az után derül ki amikor már megszületett),akkor szerintem a hagyományos mosószer és öblítő ugyanolyan jó.A kórházban nálunk is szenszitív Quanto öblítővel öblítették a babák ruháját,és nem hallodtam egy anyukától sem hogy valamiféle irotáció lenne a baba bőrén.

Magzatvíz:nekem anno Levinél azt mondta a védőnő(most nem beszélgettünk róla),hogy ha el kezd folyni a magzatvíz azonnal vízszintesbe,mert a kiáramló víz magával sodorhatja a köldökzsinort!És persze kórházba sürgősen,nem várni a fájásokra!Mivel burokrepedés után már szabadon vándorolhatnak a bacik befele!!!Ezért is van,hogy valamennyi vajúdás után antibiokmos infúziút kap az a kismama,akinek "idő előtti" burokrepedése volt!

Juti:én is csíkosodom!Vagy 2 napja annyira feszített,égett,viszketett a köldököm felett a bőröm,hogy csuda.Nem a csík zavar,hanem a kialakulása közbeni érzés! :wink:

Kép

Kép
lecso

Ami:tényleg hatalmas babád lesz ha így folytatja a növekedést!!! :D A 35.héten nekem Levi 2597gr volt,2 hét múlva (37.)3275gr,majd rá 2 hétre(38-39.):3520gr.+2 hét múlva(40) 3820gr-mal született.

Kép

Kép
lecso

Zsuzsi!

Akkor a vasalást nem úszom meg, mi? Én egyébként használok öblítőt, igaz nem annyit mint a mi ruháinknál, mert imádom az illatát. Coccolino sensitiv-et használok. Nagyon jó!!! A barátnőm egy kanál ecetet és pár csepp levendulaolajat használ öblítő helyett. Az ecet illata teljesen eltűnik, csak a levendulát érezni a mosás után. Ez azért természetes, de én maradok az öblítőnél. Ha nem bírja a pici bőre, az úgyis kiderül.
Nem tudom, hogyan volt az ismerősömnél ez a méhlepényes dolog, mert én is csak pletykából hallottam, hogy állítólag leállt a működése a lepénynek, de biztosat nem tudok én sem. Igazából nem nagyon csíptem azt a csajt, szóval nagyon nem is jártam utána. Az a lényeg, hogy egészséges babája van, és ennyi.

Ami!

Igen, nekem is a kezem, meg a lábfejem puffad, de ahogy ma bugyiban álltam a tükör előtt, hááááát, ha így ismert volna meg a férjem, nem biztos hogy tetszettem volna neki. Mindenhol kis hájacska, combon, popsin, kis tokám is van, szóval került rám felesleg bőven. Ruhában nem is látszik ennyire. De nem zavar egy cseppet sem, mert le fogom adni!!! Imádok tornázni, csak én mindig vékony voltam, nem éreztem fontosnak a rendszeres mozgást, de ha maradnak a sonkák, akkor bizony elmegyek gyúrni, és szebb leszek, mint R. Réka, meg B. Alexandra, meg mindenki!!!
Egyébként a puffadást csak néhány óráig érzem ébredés után, most már nem olyan vészes. Meg az a vicces, amikor éjjel arra ébredek, hogy lecsúszott a takaróm, és próbálom visszahúzni, de úgy fájnak az ujjaimban az ízületek, hogy alig bírom el a takarót. Olyankor mindig meg kell tornáztatni kicsit az ujjaimat, és utána már megy!

Driennke!

Rám mindig számíthatsz, ha nem is leszünk annyit neten, ha bármi van, nyugodtan hívj fel telefonon!!!!! Az éjszaka kellős közepén is hívhatsz, tudom milyen rossz, amikor nem tudsz kire számítani!!! Bármi kérdésed van, hívj, hátha tudok segíteni!!! Komolyan mondom!

Csajok! Ez mindenkinek szól! Bárki hívhat bármikor, ha tudok, nagyon szívesen segítek, hívjatok csak!!!

Lecsó!

Én nem érzek semmit a pocakomon, mindig csak az eredményt látom! Meg ahogy simizem, egyre feszesebb a bőr rajta. Ennyi, de nem viszket.

Én már nem hiszek az UH-s súlyban, a barátnőm jól megjárta miatta, mert azt mondták, jó nagy babája lesz, 4 kg feletti, aztán 3 kg-val született a Boti. És meg is szívta, mert nagy volt szinte az összes ruhája, az első néhány héten alig találtak rávalót! Szóval én készülök a kórházba 50-es és 62-es ruhával is. Sok helyet nem foglal, nem baj, inkább legyen több!

jutiboszi

Sziasztok!

Szép jó reggelt!Sehol senki? :shock: Hol vagytok!
Bettó:köhögés?

Manka:mi van veled?

Többiek?

Kép

Kép
lecso

Juti,komolyan mondom,mintha rolam beszelnel. :lol: En is elszörnyülködtem tegnap este a tükör elött.Ahhoz kepest hogy milyen kis vekonyka voltam,jo nagy elefant lettem. :shock:Ehettem barmit,soha nem hiztam,nem latszodott rajtam semmi,most meg.. :roll: De en is ugy vagyok vele,hogy majd leadom.Az ujjaim nekem is inkabb reggel vannak felpuffadva es elzsibbadva.Kicsit megmozgatom es mar jobb is.Erdekes mert a doki megnezte es azt mondta hogy nem vizesedek,pedig azt hittem ez a viztöl lehet.
Az ejjel alig tudtam aludni,annyira nyomta a bordaim es legalabb 4x mentem ki wc-re.Nektek is ilyen sürün kell?Az is nagyon rossz mikor fordulok,mert erzem ahogy ö is atcsuszik egy kicsit a masik oldalra,es hat nem egy hopehely a dragam.

Lecso,en itt vagyok :wink: Hogy erzed ma magad??Front?Itt nalunk egesz ejjel szakadt az esö es nagyon erösen fujt a szel.11 fokot mondtak.Tegnap gyönyörü idönk volt,ugy ereztem mintha tavasz lenne es ezerrel sütött a nap.
Köszi hogy leirtad amit annak idejen a vedönöd mondott,igy erthetöbb mar hogy miert kell vizszintesre feküdni....
A te Levid is jo nagy babo volt. :) Azert most mar kivancsi vagyok hogy mennyivel fog a Marcom megszületni.

Csajok,olyan edes a kedvesem,ma reggel is mikor ment dolgozni,megpuszilta a kisfiunkat is pocin keresztül. :D Most mar nem csak en kapok puszit,pedig meg felalomban fekszem mikor megy.

Kép
ami6

Driennke,akkor neked idöben el kell indulnod,ha valami keszülödik odabennt.Nekem szerencsem van ilyen teren mert 5 percre van autoval tölünk a korhaz.Persze inkabb sajat autoval szeretnek bemenni,mint mentövel.Sajnos mindig rosszul leszek ha mentöt latok,eszembe jut apukam...Mondjuk a korhaz is majdnem ugyanezt valtja ki belölem,dehat az meg fontos.Valahogy kibirom majd azt a 3 napot.Ott azt mondtak hogy haza lehet menni akar par ora utan a szüles utan is,aki nem akar ott maradni,de ugy vagyok vele hogy soha nem lehet tudni...Fö a biztonsag!Ha veletlenül besargul a mano,akkor ott rögtön betehetik a lampa ala..

Kép
ami6

Edina, köszi, tegnap éreztem az újbóli melegfrontot. Nem konkrét összehúzódás, enyhe mensi-szerű fájdalom. De nem rendszeres, meg reggelre mindig elmúlik. Ha nincs front, semmi bajom. Ma néz meg a doki. Egyébként meg már tökre unom a fekvést.

A köldökzsinór-előreesésről én is ezeket tudtam, de épp most volt a Kismamában egy cikk, hogy az esetek nagyon kis százalékában jelent veszélyt, hogy megreped a burok, mert a baba feje be van már ékelődva és csak az ún. "fejvíz" megy el, a küldökzsinór meg egyszerűen nem tud előreesni. Egyébként fura, hogy azt mondják nektek, hogy mentőt kell hívni. Nekem Szonjánál a burok repedt meg, felhívtam a szülésznőt, egyeztettünk, mondta, hogy még zuhanyozzak el, elkészülődtünk, és egy óra múlva értünk be a kórházba.
Erről jut eszembe, ha valakit érdekel a szüléstörténetem, szívesen elküldöm neki.

Ami, most olvasom a Bába válaszol c. könyvet. Csak azért kérdem, mert német bába írta, hátha ismered.

Juti, engem is azzal riogattak, hogy óriásbébim lesz, 4 kiló körül, aztán nem is. És 56-osból volt kb. 2 darabunk, de még az is nagy volt rá... Úgyhogy szerintem jó, ha viszel kisebből-nagyobból is.

Ági, Lilinek jobbulást!

És szupi, betöltöttem a 33. hetet, azaz a 34-be lépek. Minden napnak úgy örülök!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Szia Ami!Köszike jól vagyok.Most éjszak legalább tudtam aludni.Előző este egyszerűen nem voltam álmos,de piszok fáradt igen.Olyan 0:30-45körül aludtam el.Reggel meg Levi már keltett 5:40-kor.Korán kelő adrágám. :wink:
Mostanában én is a bal oldalamon alszom,mert ha a jobbra fekszek,akkor Tomi egyből felmászik a gyomromhoz,és megfájdul tőle.

Most nem lesz akkora babánk.32 hetesen volt 1600gr-os és hetente olyan 200-250gr-ot híznak.Szóval ha betartaná a 250-et is(akkor persze végig bent kellene maradnia+ az utolsó héten már nem is híznak annyit),akkor is kb 3600gr lenne.De szerintem nem lesz annyi.
Levivel is magas volt a vércukrom terhelésre,de csak kb a 24.héttől diéátáztam,most meg már az elejétről.Ez is biztos számít+a vesemedencegyulladás is visszafokta a dokik szerint.De egyébként egy átlagos gyerkőc lesz szerintem.Igaz én az elején úgy készültem,hogy ő kb 4kg-os lesz,mert állítólag minden testvér egy pár dkg-al több lesz.

Tegnap csajok elkezdett folyni a tejcsim a bal cicimből.Levit fektettük le, térdeltem az ágy mellett,a mellem az ágynak nyomódott és egyszer csak azt vettem észre,hogy igen csak nedves a pizsamám. :wink:
Na meg egy pár napja fájnak a cicijeim is,mint mielőtt meg akar jönni,vagy mint amikor odakerült a baba ,csak lightosabban.Nektek van ilyen?Levinél nem emlékszem hogy fájt volna. :?

Mi is 5 percre lakunk a kórháztól,így ez miatt én sem aggódom.

Na egyenlőre nnyi elég belőlem! :D

Kép

Kép
lecso

Lili,nekem elküldheted,nagyon örülnek neki.Azert zavartak meg engem is,mert mondtak hogy rögtön mentöt kell hivni.En meg soktol hallottam azelött hogy le lehet meg zuhanyozni,nem kell ketsegbeesni.Most akkor?? :roll:
Nem ismerem ezt a könyvet sajnos.
Latod milyen gyorsan telik az idö?? :wink:

Kép
ami6

Örülök Manka,hogy jól érzed magad!!! :D Még kitartást!Ahogy telnek a napok,úgy nem félek attól hogy esetleg valami baj lehet ababával a korai szülés miatt.Remélem igazam is van!

Giga!Tényleg!Jobbulást Lilinek! :oops: Hogy bírod az ápolását?Nem lázas,nyüszis nagyon!Nekünk Levi karácsonykor volt beteg,de a rosszban az volt a jó,hogy Apja is itthon volt akkor.Egyébként én pont akkor voltam -1-es állapotban! :wink:

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!
Lili.Nekem is elkűldheted szívesen olvasnám.Nem halodtam erről a mentős dologról.Sokkal hamarabb beérűnk mi minthogy ők kíjöjenek.Nekem annyit mondot az orvos ha magzat víz szívárgás véres folyás fájdalom van azonnal mennyek.
Nekem is szókot a mellem fájni a lábam gőrcsőlni meg egy kicsit elis kezdtem vízesedni.
Juti:Szép a szobátok majd csak kész lesztek már mindennel.Nekűnk is át kell még rendezni.

Kép
szasza84

Ja nézzétek meg ezt a honlapot sok jó dolog van rajta.
www.kreativcafe.hu

Kép
szasza84

Sziasztok!
Köszönjük az érdeklődést! Sajna Lili még nincs sokkal jobban, lázas volt tegnap előtt, és még mindig nagyon folyik az orra. Természetesen az orrszívást nem tolerálja! És ma különösen nyűgös, ahogy én is, ezért nehezen tudjuk elviselni egymást. :oops: :( Már nagyon szeretném ha február lenne, és szülhetnék. Tudom, hogy akkor sem lesz könnyebb a dolgom, de annyival igen, hogy fizikailag több mindent fogok tudni csinálni (persze pár hét elteltével...). Pl. felvehetem majd a beteg csemetémet anélkül, hogy félnem kelljen, nehogy beinduljon a szülés az emelés miatt... :?

Manka!
Engem is érdekelne a szüléstörténeted! De miért nem teszed fel ide? Nem szeretnéd annyira közzé tenni? Mert szerintem mindenkit érdekelne... Persze magamból indulok ki, mert én szívesen olvasom ezeket a sztorikat. :wink:

Kép
Kép
giga1

Helló Csajok!Hol vagytok???? :cry:
Ma nincs nagy forgalom errefele!Mindenki mos+vasal? :D

Manka:szüléstörténet jöhet! :D

Bettó:hol vagy?Ma még a színedet sem lehetett látni! :? :wink:

Vivien:Mi van veletek?

Adriról tudtok valamit?

Kép Már délután van! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
lecso

Hahó!

Juti!
Nagyon meghatottál, köszönöm szépen, annyira jól esett, hogy így "ismeretlenül" is ilyen közvetlen vagy.

Lecso!
Én jöttem volnta, de délelőtt nem engedett fel a társalgóba. Most végeztem a főzéssel, Bolognait csináltam az uramnak. Nekem már régóta csöpög a tejem a jobb cicimből, éjszakánként, mert az oldalamon alszom és összenyomódik, eddig regglere kb. 5 Ft-os nagyságú folt volt a polómon, ma reggelre kettő kb. 8 cm átmérőjű, tehát jól beindult. Egyébként néha nekem is bele szokott szúrni, de ami érdekes a másikba és nem abba amelyikből folyik a tejci.

Betti!
Hol vagy? Csak nincs valami baj?

Lili!
Nekem is jöhet a születéstörténet, de egyébként tényleg felrakhatnád ide, szerintem mindenki kíváncsi rá, főleg mi, akik még nem élhettük át ezt a csodát.

A betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok. Egyébként nálunk valszeg most van valamilyen front, mert picur nem volt valami aktív ma.

Lassan megyek, mert megjött az uram és adok neki enni, bizti nagyon éhes lehet, mondta, hogy annyi dolguk volt ma, hogy ebédelni sem tudott, olyan rabszolgahajcsár a főnöke, meg bunkó is, bizti nagyon fáradt lehet.

Driennke

Kép
driennke

Sziasztok csajszik!

En mostanaig takaritottam,meg vasaltam.Jol el is faradtam.Ezt a munkat amit mostanaig csinaltam,maskor 1 ora alatt lerendeztem.Azert is örülök ha mar megszültem,mert megint többet tudok csinalni es nem faradok majd igy el.Legalabbis remelem.

Agi,jobbulast a kis Lilinek!Elhiszem nem könnyü most neked.. :(

Betto miatt en is aggodom mar.Maskor ilyenkor mar reg irt,de remeljük hogy csak azert nem volt itt,mert nem er ra!Ha holnapig nem ir,irok neki egy sms-t.

Lecso,Adriek jol vannak,tegnap irt sms-t hogy a babok szepen fejlödnek.

Szasza,köszönjük szepen a honlapot. :wink:

Nekem meg nem jön a tejci.Volt mikor egy picit szivargott,de ugy hogy a pizsim is foltos legyen,ugy meg nem.

Viviekröl tud valaki valamit????

Juti,draga vagy hogy felajanlod hogy barmikor lehet teged hivni.Ha jol tudom nekem nincs teloszamom töled,vagy?? :( Azert küld el kerlek a privire.

En most lelepek,megyek relaxalok egyet a kadban. :wink:

Kép
ami6

Lili!
Engem is érdekel a szüléstörténeted...
Juti !
Milyen volt a Ctg? A héten megyek én is, annyira kíváncsi vagyok rá.

Nekem sincs előtejem , bár a védőnőm szerint ez nem jelent semmit.

Zsuzsi
zsuzsi80

Sziasztok!

Olyan édik vagytok, hogy el sem tudom mondani mennyire :wink: Nagyon jól esik, hogy így gondoltatok rám :wink:
Jól vagyunk köszike, csak sokáig elhúzodott a tanácsadás (eredmény szép 2 db kereszt a vizeletben és minusz 1,5 kiló) A doki még nem írt ki semmit, mert hallotta a torkomon, hogy be vagyok rekdve. Csak azt kérdezte, hogy nem csíp-e az ürítés és folyás van-e több.
Szóval, utána bementem kedves férjecskémhez, és mikor hazajöttem egyből bedőltem az ágyba alukálni :oops: :lol:
Végre Kincső is kipihente magát és újra olyan aktív, mint volt. Ettől nagyon jól érzem magam, imádom a kis drágát, ahogy rugdos.
Ja és a buksi még mindig lent van, azt mondta a doki, hogy szépen helyezkedik.
A frontot érzem én is, de a B6 nélkül is el vagyunk szerencsére.

Giga! Jobbulást a pirinyónak, vigyázz el ne kapd te is :wink:

Bocsi most mennem kell, holnap többet leszek!

Pusssszi

Kép
bettó

Sziasztok!

Bettó! Én is aggódtam ám érted, de gondoltam, hogy nem lehet semmi baj!!!

Lili!

Viszek én több méretet is, azon ne múljon, de megbeszéltük a barátnőmmel, hogy ha esetleg nem lenne jó egyik ruha sem, akkor ő behoz neki olyat, amilyen kell. Szóval nem aggódok!

Képzeljétek, tegnap megdöglött az egerünk. Milyen egér? Most biztos mindenki ezt kérdezi!!! :)
Hát az optikai egerünk. A számítógéphez való cin-cin. És ma vettem egy másikat, de mindjárt kivágom, mert fent kéken világít, a hasa meg pirosan. És elég intenzíven! Kicsit zavar, de legalább nem kell sokáig keresni, ha eltűntetem.

Már rég akartam aludni, de nem megy, most vettem ki a picúr bundazsákját a mosógépből. De ma már nem mosok semmit, nem is vasalok, majd csak holnap. Mindjárt megyek alucikálni.

Nst: tök jó volt, rátettek 2 tappancsot a pocimra, és amikor mozgott a baba, akkor meg kellett nyomni egy gombot. Lehetett közben látni a pulzusszámát, amikor mocorgott akkor több, normál esetben kevesebb. Ennyi. A doki szerint rendben van minden. Jövő héten megint megyek. És jövő héten lesz UH is. Aztán nemsokára szülök. Bár már túllennék rajta! Akkor nem aggódnék.

Ma egyébként nagyon sz.r napom volt, az ellenségemnek sem kívánom, olyan. Nem velem,meg a babával, hanem csupa rossz híreket kaptam ma, és ááááá, mindegy is, majd elmúlik.
Ami!!!! Most igaz nagyon a történeted! ELMÚLIK!

jutiboszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?