Halihóóóó!!
Nem, nem sztrájkolok, de a hétvégénk megint zsúfi volt. Vasárnap vendégek voltak, szombaton már nem tom mi volt, pénteken úgy fájt a fogam, hogy már a Bari-Közt után kikapcsoltam a tévét, laptopot, és "hagyjon békén mindenki", aludtam.
Annyit írtatok, hogy nem győzöm olvasni, úgyhogy bocsi, nem mindig név szerint és csak hiányosan fogok regálgatni.
Ja, dokit megjártam, mikor ott vagyok nála, akkor már nem is utálok ott lenni. Olyan rendes, közvetlen, aranyos és 20 perc alatt már otthon is vagyok. Rákszűrés és miegymás volt.
Gabi:
Én 38 feletti láz esetén adok lázcsillapítót. A 38 alatti nem is láz, hanem hőemelkedés. Ha este mérsz fürcsi előtt 38-at, akkor viszont adj neki kúpot, vagy inkább Nurofent (nekünk az jött be), nehogy feljebb menjen. Ja, és lehetőleg lábfej nélküli vékony pizsi és vékony takaró, hogy a hőt le tudja adni.
Szegény Lackó is lebetegedett akkor.
Nálunk is szerintem ZOrán hazahozza a bacit,de ő nem nagyon betegszik le, Noémi viszont nem tud kikászálódni.
Ja, erről jut eszembe:
Akinek beteg a babója és folyik az orra. A picik orra alatt nem piros és nekünk vannak pici piros hólyagocskák is. Én olyan herpeszfélének tippelem, de a doki nem mondott semmit, csak hogy kenjen Bepantennel, vagy ilyesmivel. De nem múlik.
Holnap egyébként megyek vele sóbarlangba. Kiváncsi leszek. Méregtelenít és segít feloldani ezt a sok trutyit. De legalább egy héten keresztül mindennap járni kell, vagy legalább kétnaponta, viszont akkor kb. másfél hétig, hogy hasson valamit. De 20 percet kibírunk, mert annyit lehetünk bent.
Azon viszont kiakadtam, hogy a gyereknek 500 forint a jegyár, a felnőttnek pedig 700. De hát én be sem mennék, csak valakinek vigyázni kell bent Nonóra. Ez kiakasztó. Nem saját magam miatt megyek be. NA,de mindegy, nem ezen múlik, csak látnám, hogy használ valamit.
Köntösös képet tényleg jók, olyan kis manócskák benne. Noéminek nincs. ZOránnak van, már kicsi is rá, akkor vettem meg neki, mikor kb. ekkora lehetett. Még soha eszembe sem jutott, hogy ráadjam Nonóra, de holnap kipróbálom ezt is. AMúgy is állandóan öltözik és mindig a mi ruháinkba.
És mondja is: ruha, ja nagyon sok szava van már: tyutya(kutya), tuta (kuka), kaki (ezt mutatja is a pelusán), Nómi: Noémi, Lolá (Zorán) tejci (tejcsi), tataló (takaró), baba, nem is tudom sorolni, annyi mindient mond.
Ma viszont úgymegijesztett, hogy remegő térddel és kézzel mentünk a zenebölcsibe. Pakolgatom a táskáját, ő addig a járókában volt és odanézek, azt látom, hogy a sarkánál, valahogy kiraktak mind a két kezét, a hónaljáig, felkapaszkodott és a járóka széle a hasánál vlt. Ő pedig onnantól lefelé lógott (fejjel). Odarohantam, de majd összeestem, úgymegijedtem. Mi van, hogyha fejjel kiesik a kőre. Már egyszer történt ilyen, hogy elvesztette az eszméletét, még egyet nem bírnék ki. ő meg úgy megijedt, hogy én megijedtem, hogy legörbült a kis szája és sírt.
Na, ígyindultunk zenébe énekelgetni, táncizni, stb.
Andy:
Mikor Zorán kétéves volt, akkor egy világossárga bőr ülőgarnitúránk volt. Nem vettük észre, hogy este összevissza firkálta tollal. Van hozzá egy stift, ami mindent lehoz, még a tintát, olajat, stb. is. De nem vettük észre, csak reggel. Akkor meg már cseszhettük. Próbáltuk higítóval, mindennel, nem jött le, csak jól megmarta.
Úristen, apa olyan ideges lett, hogy azt hittem, hogy menekülnünk kell. De tényleg, majdnem kivágta késsel. Megértettem, hogy dühös, mégiscsak bőr és mint Te is írtad, nem olcsó, de hát kétéves volt ZOrán!!! Addig soha semmit nem firkált össze.
Mindegy, szóval garanciába áthúzták, de vagy egy hónapig nem volt min ülnünk, mert ugye addig nem volt másik.
Ja, Gabi!
Én a mézesnek, csak a krémjét csináltam, a lapot egy néni sütötte. DE van olyan recim is, amivel ugyanilyen lapot lehet sütni, csak még nem próbáltam anyósom próbálta, ngyon finom lett. Mjad azt is leírom. Krémből pedig van ezerféle, de nekem, egy jött be.
És a lényeg, hogy sikerült a csoki a tetején és a szeletelés is profi lett.
BEnia:
Na igen, a fiú, az fiú. Nemhiába panaszkodunk néha Gabival. Bár Zorán kicsi korában egy angyal volt . Noémihez képest. Ő egy ördög, a kettőt össze sem lehet hasonlítani. Ha neked ilyen a fiú, akkor mi lesz velem egy ilyen kislánnyal?
.
A Zoránt üti-vágja, ha véletlen Zorci az ölembe ül, lerángatja onnan, csak ő ülhet oda, ha valamit elkezd szegény Zoránkám játszani, azonnal kitépi a kezéből, de nemszépen elveszi, hanem hepciáskodva, acsarkodva kitépi. Mi lesz ebből?
Mindig próbálom köztük az egyensúlyt tartani, de csak úgytudom, hogy a Zoránt ilyenkor megpuszilgatom, másfelé terelgetem, ésnem is tudom tegnap egész éjszaka azon agyaltam, hogy még mit tudnék tenni, hogy jobb gyerekkora legyen. Néha azt hiszem, hogy nem foglalkozunk vele eleget. Pedig igen, járunk mindenhova, de itthon tényleg csak a tévé és a laptop van neki. Mivelhogy este valahogy elő kell pakolnom a vacsit, utána pedig el kell pakolnom, stb. szennyes ruhát akkor vesszük le, azt elpakolni, stb. De ezt ismeritek Ti is.
Ő biztos nem veszi ezt észre, mert imád mesézni meg laptopozni, inkább, én veszem a lelkemre?
Na, most még visszaolvasok, hogy kinek nem írtam.
tényleg annyit írtatok, hogy már kiment a fejemből a többi dolog.