Új privát üzeneted érkezett!

Hm... 18 hét... el se hiszem! :D Olyan jó!! A 12-ig minden perc egy örökkévalóság volt, most meg hogy repül az idő... veletek is így van ez??
Vendég

wera: lassan itt a félidő. én ebbe pont ma gondoltam bele. és valóban: a 12. hét ig minden nap minden perce súlyos órának tűnt, kb félóránként szaladtam a wc-re, hogy biztos nem jött-e meg... főleg azért is paráztam, mert nekem aztán tényleg szinte semmi tünetem nem volt az elején az aluszékonyságon kívül. most meg már lassan túl leszünk a felén... döbbenet.

mia_snow

Wera! Boldog névnapot!

Bondi! Ha lenne, én szívesen elvégeznék ilyen tanfolyamot. A légzésfigyelőnek is így látom értelmét. Szokták mondani, hogy elég, ha megrázzuk a kicsit ha beriaszt, de akkor egyébként is venne levegőt, csak később. Viszont ha ne aggy isten igaziból baj lenne, nem tudnám pontosan hogy mit kell csinálni.

Tényleg nagyon telik az idő. Így a hetek számában. De én már nagyon a tavaszt várom. Legyen már jó idő, mehessünk sétálni, csavarogni.
Pedig tudom, hogy még odébb van.

Kép
szly27

sziasztok Csajok!!! Igen,nagyon telik az idő,szerintem mindenkinél.
Már van mozgás is,pici.
Nagyon boldog vagyok,mert mi már megvettük a kiságyat,szombaton.
Nagyon örülök neki mert ez volt az álmom.És ritka,főlleg ilyen árba.
Dobok 1képet,ha tudok. Kép Kép

Kata&Milán

oszman777

Wera, boldog névnapot!
A Zoviraxot nem tudom lehet-e, esetleg kipróbálhatod az aloe vera lips-et, mindenkitől csak jókat hallottam róla :roll: . Hátha :wink: .

Nekünk volt Toncsival légzésfigyelőnk, de Ő korababa volt és első napjait lélegeztető gépen töltötte :? . Viszont engem megnyugtatott, hogy van. Igen volt néhány fals riasztás, de inkább legyen az, mint ne legyen, ha kéne. Főleg, ha hasonfekvős a baba és belefúrja esetleg az orrát a matracba, takaróba :? . Én sem végeztem tanfolyamot, csak felébresztettem, ha riasztott. Sok orvos fölöslegesnek tartja, de nekem jó volt.

Oszman, szép kis ágyikó!
Nekünk is lassan venni kellene Toncsinak ágyat, hogy megszokja és nehogy azt gondolja, hogy a kicsi túrta ki :wink: .

Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Sziasztok?
Wera,utólag is boldog névnapot,nagyon édes a kiccsaj! :D

Bondi:igen,léci szedd össze nekem az ilyen munkákat,ami nem kamu-előre is köszi.

Kezdődik a beteges időszak-úgy tűnik Vercsi ma nem megy oviba-egy kis hőemelkedés,fáj a torka meg köhög,náthás.Kristit visszük oviba-ő egyenlőre még csak náthás kicsit.Nekem se az igazi a torkom :? Nem tudtok véletlenül olyan szopogatós gyógyszert,amit lehet szedni terhesen?

Ma meg megyek még vérvételre is,meg rohangálunk ide-oda a segély miat :?

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Nem jöttem a hétvégén.
Zokog a lelkem... :cry: :cry: :cry:
Szombaton este 6 órakor közel egy évnyi küzdelem után elbúcsúzott az élettől egy barátom.
39 éves volt.
Egy 11 éves kislány, és egy 10 hónapos kisfiú édesapja.
Nincsenek szavak.
Rengeteg dolga volt még az életben.

Én jól vagyok.
Apától kaptam ismét egy jeggyűrűt.
Nem hordtam a régit, mert mindíg ezüst van rajtam.
Tudta, milyet szeretnék.
Ezüst és arany ötvözet.
Nagyon szép.

Próbált vígasztalni.

Születünk, meghalunk.
Furcsa az élet.

Az én édesapám két éve ment el.
Soha sem álmodtam vele.
Amikor eldöntöttük, hogy lesz kisbabánk, akkor igen.
Mosolygott rám, és a kezembe adott egy kisbabát.
Utána kiderült, terhes vagyok.
Úgy gondolom, ő vigyáz rám.

Tudom, furcsa, de ez is az...

Remélem, ti jól vagytok.
Testileg-lelkileg.
Vendég

kike: nekem decemberben a torokfájós-náthás panaszomra azt mondta a nőgyógyász, hogy semmit ne szedjek, semmit ne vegyek be amit le kell nyelni. mézes tea (ha lehet, akkor hársfa) igazi citrommal, c-vitamin kúra (narancs, mandarin, savanyúkáposzta, c-vitamin tabletta). gargarizálni bármivel lehet, de lenyelős dolgokat jobb kihagyni. láz esetén egy fél, max 1 egész algopirint engedélyezett.

t.maria: borzalmas lehet. kicsit ezoterikus beállítottságom viszont úgy engedi nekem feldolgozni az ilyesmit: csak azért mehetett el, mert teljesítette a sorsfeladatát. az én apukám 41 évesen halt meg, akkor az öcsém 11, én 16 éves voltam... egyszerűen nem értettük, hogy hogyan történhetett. a párom apukája 4 nappal azelőtt ment el, mint ahogy megtudtuk, hogy babát várunk. szomorú dolgok ezek, de muszáj együtt élnünk velük. közhely talán, de tényleg a szívünkben élnek tovább.

mia_snow

Sziasztok!

Oszman! Nagyon szép a kiságy és praktikus. Tuti beleférnek majd a kisruhák, meg minden.

T Maria!Sajnálom az ismerősödet!

Pénteken vettem észre, hogy a jogsim 2007.06. havában lejárt. Minden nap vezetek, úgyhogy szerencsés vagyok, hogy megúsztam az igazoltatást. Ma megyek a dokihoz, holnap meg elintézem az újat. Ez most nem hiányzott.

Kép
szly27

Marcsi - nagyon sajnálom, tényleg! :cry: :cry:

Megint szörnyű rossz éjszakám volt! Csak én vagyok ilyen nemalvós??????????? Amióta terhes vagyok basszus 4-5 órákat alszom. Persze hullafáradt vagyok utána, de nem megy több! Persze nappal tudnék, de csak ritkán van rá időm, hiába itthon vagyok, mindig van mit csinálni.

Ami - hol vagy máááááááááááááááááááááár? :shock: :shock: :shock: Nem jellemző rád ez a sok lógás! Remélem azért minden ok!!!!!! :wink:

Már csak 3 nap és jön az UH! El se hiszem! Annyira jó lesz!!!!!!!!! Juppppijéééééééééééééééé :!: :lol:

Kike - nem tudom lehet-e valamit szedni ilyenkor, de én is azt gondolom hogy nem igazán. Esetleg kérdezz rá a gyógyszertárban, hátha.... És persze kötelező a sok-sok mézes, valódi citromos tea (lehetőleg gyümölcsös) !!!!!!!

Egy óra múlva kell mennünk a plébániára, hogy végre eldöntsék megadják-e az engedélyt a templomi esküvőre. Asszem most jól láthatóvá teszem a pocakom, hátha megkönyörülnek rajtunk! :lol: Drukkoljatok!!!!!!!!!
Vendég

Oszmi - nagyon cuki a kiságy!! Mennyiért sikerült megkaparintani? :D :D
Én is úgy szeretném már berendezni a babaszobát!!! De meg kell várni míg túlleszünk a lagzin, akkor derül ki mennyi marad rá. Most pont ott ülök, ahol a kiságy lesz! Tökjó! Persze a számítógép repül ki ebből a szobából! :wink:
Vendég

wera: én sem alszom túl jól. most éjjel pl 3-4-ig nem aludtam. aztán mire elaludtam, már kelni kellett. mondjuk most nem tudom, hogy miért nem tudtam aludni... bevittem + 1 nagyobb párnát az ágyba, a két lábam közé teszem oldalt fekvésben, így most nagyon kényelmes, nem fájdul meg a csípőm óránként. :)

gyerekszoba: én is úgy csinálnám már, de anyagi okok miatt március előtt tuti, hogy nem fogunk tudni hozzákezdeni. nálunk a tévé fog repülni abból a szobából (amúgy jelenleg ez a hálószobánk), mi pedig költözünk a nappaliba. :)

mia_snow

Én szombaton megyek 4D-re.
már nagyon készülök...

A gyerekszoba kérdés nálunk egyelőre nincs porondon.
Az biztos, hogy az első időszakban velünk alszik a pici.
A szobája megvan, de üresen áll. Egyelőre.
Majd amikor megérkezik, elkezdem alakítgatni.
S ha már nem szopizik, külön költözik.

Ágyunk van, kocsit és ruhákat kell majd még vásárolnom.
A kocsit kinéztem már Pierre Cardin 692-es modell.
Ez bizos, ebből nem engedek. Kicsit borsos az ára, de megoldjuk.

Még nem tervezem, hogy vásárolnék, majd ha itt a tavasz.
Már nagyon várom.
Nem szeretem a hideget!
Vendég

Sziasztok!

T.Maria, nagyon sajnálom a szomorú eseményt. :cry:

Wera, utólag Boldog Névnapot! Én nagyon sokszor felkelek éjjel. Persze fél 6-kor, amikor kelnem kell, akkor éppen tudnék aludni, meg napközben is.

Nekünk 2 szobánk van. Nokedli velünk lesz a hálóban, így repül ki onnan a tv. Később jó lenne valamerre terjeszkedni, főleg mivel nem akarunk megállni egy csemeténél. :wink:

Képzeljétek, tegnap este akkorát rúgott a kis csemetém, hogy a szemem kigúvadt. :shock: Nem fájt, de azért elég fura volt. Nagyon bivaly. :D

Vigyázzatok magatokra!

Kép
sziszka82

Nos ,Vercsi beteg:antibiotikum+köptető,jövő hétfőn megy oviba.Gondolhatjátok Kristi milyen hisztit lecsapott hogy ő meg ott marad az oviba Vercsi nélkül,úgy sajnáltam szegényt.De talán így fog igazából beszokni,hogy nincs ott a nővérkéje-talán mire megy majd békén hagyja-mekszokja nélküle az ott létet.

Vérvételen túl vagyok,most meg aggódhatok hogy ne legyen semmi gond.

Köszi a tanácsokat,akkor sok-sok gyümölcskúra lessz,meg sűrű szellőztetés,mivel Vercsi itthon van.Szerencsére a dokihoz Apa vitte,mert délutános.Az oviba 15 gyerek beteg-most már 16-a 28-ból.

T.mária:sajnálom a barátodat-részvétem!

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Köszi WERA a hiányolást,gondoltam,hogy már izgulsz!
Minden oké csak tegnap számítógépmentes napot tartottunk Apával mert szombaton kiborultam,hogy vagy ő ül ott vagy én és erről szól az életünk!
Szuper volt,főzőtt finom ebédet,voltunk sétálni,vacsizni!
És BESZÉLGETTÜNK!!!!!!!!!!!!!
Azóta pedig nem lehet bekapcsolni a gépet,most nővéremtől írok nektek gyorsan,hogy nem vesztem el!
Remélem Apa megtudja ma csinálni és akkor többet leszek már!

Maria! Nagyon sajnálom! :cry:
Borzasztóak ezek az érthetetlen,értelmetlen dolgok!
Nekem Apu 38 évesen halt meg,igazából akkor még fel sem tudtam fogni!
Én is elszoktam neki mondani a sírnál és a tesóm is,hogy mi történt velünk,bár "úgyis tudja", és mindig megkérjük,hogy vigyázzon ránk és persze mindenkire!
Nekünk ez segít,mindenkinek más és más! :cry:

Nektek szokott keményedni a hasatok?
Én éjszaka többször úgy éreztem,tiszta para volt,de lehet,hogy csak halucinálok!
Úgy repül az idő nekem is!
Pont mondtam Anyunak,hogy annyi dolgom van még mire megérkezik,hogy kész sem leszek éshát ugye minden egyre nehezebb lesz!
Egyébként szerintem pénteken a pótfiam volt a legboldogabb ember a földön mikor közöltem vele,hogy mostmár tutira fiú!!!!!!
Annyira aranyos volt,úgy örült neki!!!! :lol:

Táppénzt még mindig nem kaptam,ma küldtem nekik levelet,hogy mostmár jól jönne pár forint!!!!

Uh-ra mindenkinek megy a drukk!

Ma olyan sokat érzem,hogy mozog,legalábbis gondolom ő az!
Olyan cuki!
Szép lett a vonalzó?
Körzetihez is kell mennem a táppénzespapírral!
És képzeljétek a héten végre eljutok a fodrászhoz!
Sírógörcs kerülget már ha tükörbe nézek!

Most megyek a többi topicba,de még vagyok egy darabig!

Kép

Kép
ibm

SZÉPEN VAGYUNK!!!!!!!!!!

2 nap után,na jó másfél végre tudok nektek írni és senki se válaszol! :cry:
Na megyek hammolni,kis kópé nagyon bulizik bennt,biztos várja a hamát! :lol:
Aztán még majd visszajövök,hátha lesz itt valaki!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

én itt, de a júniusiba már írtam :)

mia_snow

Olvastam!
Írtam!

Többiek??????????????????? :cry:

Kép

Kép
ibm

hétvége óta igen nagy a pangás... mit csináltok csajok? :)

mia_snow

néha én is vagyok,csak most Vercsivel kell foglalkoznom.

Kép
Kép
Kép
kike

Nekem meg lépnem kell,mindjárt jön Apa!
Ha jó lesz a gép és persze odajutok akkor még jövök ma,ha nem akkor csak holnap valószínű! :cry:

Szép napot mindenkinek!

WERA!!!!!!!!!

Látod itt voltam?!
De mennem kell!
Utólag is boldog névnapot neked és köszönjük a fotókat,nagyon édes baba!
Irigykedem ám!!!!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Ibm, milyen haskeményedésre gondolsz? Nekem eddig 2x volt méhösszehúzódásom és mindkettő alvás közben. Ez olyan, mintha összeugorna a hasad. Nem tudom jobban leírni. :roll: Állítólag nem gáz, előfordulhat. Napközben viszont van, hogy keményebb a megszokottnál a hasam. Ez lehet kajától is, gondolom fáradtságtól, idegességtől, stb...

Tényleg nagyon rohan az idő a 12. hét után. :shock: :D

Kép
sziszka82

Szia mindenki :D
szomorú dolgokat is olvastam most fenn és az nem jó :cry:

boldog návnapot a névnaposnak :D
szép a kiságy, gratula oszman :D
nekem sikarült elkepnom egy jó kis torokgyulladás, megjegyezném sose voltam beteg :shock: , most meg levegőt sem kapok, szétmegy a mellkasom, angolra meg muszáj volt ma már menni :?
ez van...remélem mindenki jól van testileg és lelkileg egyaránt :D

Kép
Kép
h. szilvi

Helló!először is Wera:BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!!

T.maria:Őszintén sajnálom a barátodat,én is most voltam a belgyógyon és ott is haltak meg ,elég szörnyű volt látni ahogy vitték ki őt.És elbeszélgettem a szobatársammal arról miért is kell így végződnie az életünknek.engem is nagyon elrettent ez az egész halál téma.Én nagyon félek tőle!!
Szerintem is biztosan az apukád így akarta megüzenni hogy babád lesz,ez olyan megható és egy kicsit félelmetes is.Biztosan van valami odaát.Én legalább is hiszek benne.

Holnap megyek az új helyre dolgozniGondoljatok rám,kicsit izgulok milyen lesz az 1 nap.
Majd beszámolok róla.

Képzeljétek úgy fel vagyok fázva hogy a pisi annyira vág a csempét tudnám kaparni.Ma voltam dokinál írt fel rá bogyót majd csak jó lesz.
Domi ma kapta a 6 éveseknek járó oltást remélem nem lázasodik be tőle!!Egy kicsit sírt.De nem nagyon.

Kike:nektek is jobbulást.Már kéne vinnem Domit is az oviba,de már megint Skarlát van az ovisok között,és félek elkapja mert még ő nem volt benne.

Oszman:szép az ágyikótok,én is olyet szerettem volna,de nálunk nem férne el,drágán vettétek?

KépKép
henka76

Sziasztok!

Ma elintéztem a jogsimat. 10300 ft. Ebből 6300 az orvosi alkalmassági vizsgálat. Viszont elég hamar végeztem, kb. 3 óra alatt elintéztem.

Nálunk három szoba van. Roli már külön szobában van. A pici eleinte a mi hálónkban lesz, aztán majd ha átaludja az éjszakát, átköltöztetjük Rolihoz. A hálónkban van egy TV és én nem is akarom kitenni. Roli is mindig úgy aludt, hogy ment a TV. Megszokta, és utána sem kellett lábujjhegyen járni, amikor aludt.

Kép
szly27

Ami - örülök hogy itt jártál és hogy jól vagytok! Remélem hamar meggyógyul a számítógépetek.
Nekünk is sípol a monitor tegnap óta, de olyan frekvencián hogy az ember haja majd' kihullik tőle. Így nem szívesen ülök le ide. :( De hamarosan megörököljük az öcsém (sokkal jobb) monitorját, mert ő gép-mániás és folyton újít. Ezzel mi nagyon jól járunk, ez is tőle van! :D

Henka - igyál zsálya és cickafark teákat!!!!!!!!! Nagyon jó felfázásra, sajnos nekem elég gyakran volt (direkt írom múlt időben, remélem már nem lesz soha... :? ) ilyen és tudom milyen rossz!! Jobbulást kívánok! :wink:

Haskeményedés? Én is éreztem már olyat hogy tök kemény a hasam, de ez általában akkor van ha sokat ülök, mert sehogy sem kényelmes. De szerintem ez nálam még nem méhösszehúzódás. Ha lefekszem el is múlik.

Ma végre megrendeltük a meghívókat. Ez a másik pap sem volt valami kedves, de végülis megegyeztünk, hogy ha minden kedden reggel fél 8-kor járunk hozzá is + a rendes jegyesoktatásra, akkor engedélyezik. Hahhh, miért ilyen bonyolult ez? Szegény párocskámnak jó lesz felkelni, általában éjfélig dolgozik, 1-re ér haza és 2 óra mire ágyba kerül. De csak pár hétről van szó, ki kell bírni! :?

Na megyek mert nem bírom ezt a sípolást! :roll:

Jóéjtpuszik mindenkinek! :)
Vendég

Sziasztok Kismamák. :)

Elnézést a zavarásért, de van 2 eladó légzésfigyelőm.

egyik:

Kép
Angelcare ** AC100 ** Légzésfigyelő
Légzésfigyelő ** Angelcare AC100** Matrac alatti szenzor-pad elhelyezés ** Teljes matracfelületen történő érzékelés ** Bármilyen szabvány kiságymatraccal használható (12 cm. vastagságig), kókuszmatraccal is.

5 nemzetközi díjas, 2 érzékelőlapos légzésfigyelő készülék. 2 drb. 1,5 V AA alkáli elemmel működik.
Ajánlott: 0-12 hónapos kor között minden babának.
Nekünk nagyon bevált, nem volt téves riasztás, csak a tudat, h. nyugodtan alhatunk.

Ára: 15000 Ft.

Másik:
Angelcare AC201R
Kép

Angelcare ** AC201R ** Légzésfigyelő és bébiőr
Légzésfigyelő és bébiőr egyben ** Hordozható ** 150 méter hatótávolságú ** Hangtovábbító szülői egységgel (Bébiőr).
2 lapos érzékelő, hang és fényjelzés.Hordozható szülői egység.Kókuszmatraccal is működik,nincs téves riasztás. Elemmel és adapterrel is működik.
Ára: 19000 Ft.

Ha valakit érdekel írjon pü.t. :)

További szép babavárást Nektek!

üdv: Hajni

Kép
Kép
h@jni

oszman tényleg szép kis ágyat vettetek. :)

nálunk fogalmam sincs hogy lesz megoldva mert a hálónkban nem fér el egy szabvány méretű kiságy, a nappaliba meg nem fogom kirakni. Úgyhogy vagy csináltatunk kiságyat, vagy mi költözünk a nappaliba... Tervbe van véve három gyerekszoba, csak ahhoz először tetőt kell cserélni... Ha azt nem kéne, akkor hamar elkészülnénk de így kész anyagi csőd lesz... Nem is tudom mikorra lesz meg... Az eddigi két évben minden energiánk meg anyagi forrásunk a földszint felújítására ment, és épp elég volt kinyögni... De az legalább gyönyörű lett. :) Úgyhogy én egyenlőre nem is tervezgetek semmit babaszoba ügyben mert nincs hova.

t.maria hihetetlen meghatóan fogalmaztál. Erre tényleg nincsenek szavak. Én 21 éves voltam amikor megtapasztaltam a halált közvetlen közelből és azóta valahogy az életem részévé vált hogy egyszer mindennek vége. Nem is lehet ezt felfogni. Szerintem úgy kell ezt is elfogadni mint azt hogy egy csoda fejlődik most a pocinkban ami ugyanolyan megmagyarázhatatlan de más értelemben felfoghatatlan. Nem lehet erre vigaszt találni remélem az idő hamar begyógyítja a sebeid. amit pedig apukádról írtál gyönyörű!

wera, mostanában én sem tudok valami jókat aludni. férjem karácsony után meg volt fázva és azóta olyan szinten horkol hogy képtelenség aludni. Ma éjjel is a nappaliba költöztem de még itt is be kellett fogni a fülem... :) tök jó, hogy már csak három napot kell várnod. Én hétfőn megyek afp-re. Kíváncsi vagyok, de ha rossz lesz az eredmény sem fogok kétségbe esni mert a múltkori uh-n láttuk, hogy mindene 'testen belül' van, és minden csontja a helyén. :) De irigyellek hogy te három nap múlva láthatod. :)

mia most olvasom hogy nálatok is a nappali van becélozva. :)

henka, tuti minden rendben lesz holnap az új melóban. :) Szorítunk. :)

Tegnap kíváncsiságból benéztem a januári topikba. Tök jó nekik, hogy már van akinek megszületett meg akkora hasak vannak... :) Nagyon jó lehet már ott tartani. :)

KépKép
muffin

muffin: nálunk az volt az eredeti terv, hogy a hálóban legyen a kiságy... de aztán mondtam, hogy jobb, ha a legeslegelején már külön szobában van a kismanó, szokja csak meg, hgoy nem velünk alszik. persze az első hetekben bent alszom vele majd a gyerekszobában, de a lényeg, hogy külön birodalma lesz. nekünk kicsit kényelmetlenebb lesz, mert reggel-este ágyazni kell majd, mert kihúzható ágy van a nappaliban, és mégis hogy néz ki, hogy nincs bevetve... na de ennyit megér.

nálunk is tervben volt a tetőtérbeépítés+tetőcsere, viszont tényleg nagyon drága. ezért döntöttünk úgy, hogy építkezni fogunk majd, arra legalább jár a szocpol is.

amúgy én nem vágyom arra, hogy előrébb tartsunk a babavárás ügyben, arra meg pláne nem, hogy mondjuk már meg is legyen a bébi. én szeretek pocakos lenni, minden nap más, és egyre csak szokja az ember az érzést, hogy napról napra szülővé érik. :)

mia_snow

Sziasztok!

Nekünk Toncsi kezdettől fogva vellünk aludt egy szobában, nekünk ez volt természetes, hogy egy légtérben legyünk. Tán olvastam is róla valahol (kismama-agy :oops: ), hogy ez jó a babának. Külön ágyban, de egy szobában, aztán olyan fél éves kora körül került át a saját szobájába, akkor már éjszaka is csak 1 (2)x szopizott csak. De szerintem nekem is megnyugtatóbb, hogy ott aludt. Akkor folyton csak rohangáltam volna hozzá, hogy megnézzem :wink: .

Szerintem sem kell várni, hogy előrébb legyetek a pocakosodásban, annyira szuper dolog (leszámítva hányinger és társait :wink: ). Soha vissza nem térő, fantasztikus dolog. Ha már van gyerkőc, akkor az már nem ugyanaz, mint az első babádat várni. Sokszor alig jut idő a pocival foglalkozni és elröpül az idő. Élvezzétek minden percét 8) .

Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Sziasztok!

Mia!

Igazad van.Ezt a 9 hónapot azért "találták ki",hogy az édesanya, (és persze az apuka is) fel tudjon készülni a gyermeke érkezésére,és szülővé váljon! A felkészülést lelki és fizikai értelemben is értem. Én most már át bírom adni magam ennek az érzésnek,és már beindult bennem a fészekrakó ösztön,és ez jó!! :wink: Pedig eleinte nehezen ment,pedig ez már a negyedik gyermekem... Mondjuk a sok rosszullét,hányinger miatt is lehetett így!
De ma már hál istennek jól érzem magam,és nagyon várom a babát!
A nagylányom (12 éves) azt mondta tegnap,amikor jöttünk haza a suliból:- Anya,én már úgy várom már a nyarat!! Mondom: -Miért? Hiszen a tábor lehet,hogy az idén elmarad!(nagyon szereti ezt a tábort) Ő:- Nem,anya én már a hugit várom nagyon!! (én kis naív)
Én meg erre össze-vissza puszilgattam az utcán! Olyan megható volt! Inkább nem megy a táborba sem csak hogy otthon maradhasson velünk. Na mostmár előtörnek belőlem az igazi anyai érzések!! :wink: :D

Kép
orsitigris

Sziasztok!

Tényleg kell ez a 9 hónap hogy ne csak baba de szülő is szülessen. És is szeretem a pocakom, néha még mindig alig hiszem el. Bár manóci nonstop mocorog, úgyhogy egyre inkább nem tudok másra gondolni, csakis rá! :D

Már csak 2 nap és uh!!!

Marcsi - tényleg megható lehetett ahogy a lányod mondta hogy várja a picit! Emlékszem én is úgy imádtam az öcsémet. Én voltam a pótmamija és a mai napig jobban hallgat rám mint Anyura :D .

Nekünk is külön szobában lesz a pici, de még nem döntöttük el hogy az első pillanattól vagy csak kicsit később. Azt hiszem ezt majd a helyzet adja. Ha nagyon sírós, sokszor felébredős lesz, biztos inkább átpakolom a kiságyat a hálóba. De ez még messze van! :wink:

Megvolt a ma reggeli jegyesoktatás. Hát, nem vagyok tőle elragadtatva! Egy jéghideg szobában tartotta nekünk a pap 1,5 :!: órán keresztül (ráadásul ugyanazokat mondta el amit pénteken a másik!). Valahogy éreztem hogy fel kell öltöznöm rendesen, de még így is szétfagytam! Komolyan azon gondolkodtam megéri-e ez az egész... :?

Szép napot mindenkinek!
Vendég

wera: én mondjuk nem vagyok vallásos, nem volt templomi esküvőnk, szóval alapból más a szemléletem... de mit tudnak elmondani egy jegyesoktatáson, amit ne tudnátok? illetve nyilván úgy álltok már egymáshoz, ahogy a jegyesoktatáson tanácsolják, ezért is akartok összeházasodni... nem értem... :roll:

gyerkőc nálunk mondjuk úgy lesz külön szobában, hogy bent lesz még egy egyszemélyes heverő, hogy eleinte ott alhassak vele, persze nem szeretnék fél évig, csak az első pár hétben, vagy ha esetleg (bár bízom benne, hogy nem lesz ilyen) rossz alvó lesz, vagy beteg, vagy bármi ilyesmi. attól még apa alhatja az igazak álmát, ha már úgyis ő lesz a kenyéradónk az elkövetkezendő pár évben. :D

9 hónap alatt szülő is születik, igen. én mondjuk annak ellenére, hogy terveztük a babát, igen lassan kezdem átérezni, hogy TÉNYLEG anya leszek... biztos azért van ez így, mert szinte semmi tünetem nem volt az elején, és most sem nagyon, csak nő a pocakom, és nagyon ritkán, nagyon haloványan érzek valamicskét odabent. a tudat van meg bennem, hogy bent egy kisember növöget, és tényleg idő, mire megszokom ezt az érzést, és kialakulnak/előjönnek majd az anyai ösztönök is. vannak, akik már félidőben énekelnek, mesét mondanak a pocaklakónak, én nem tartozom közéjük, ennyire nem intenzív köztünk a kapcsolat. ha sok ilyet olvasok, már-már lelkifurdalásom van, hogy nem foglalkozom vele eleget, aztán megnyugtatom magam azzal, hogy más tipus vagyok, ennyi. a lényeg, hogy tényleg napról-napra erősödik bennem a szülői érzés, és kell ez a 9 hónap, hogy minden kialakuljon.

melóhelyről regényt írni... ejjnye mia! :D

mia_snow

Sziasztok,

Nálunk a gyerkőcök közötti korkülönbség elég nagy lesz (10 és fél év) Orsitigris talán nálatok van hasonló.

Nekem eleinte komoly problémát okozott, hogy az imádott egykém mellett, hogy tudom majd ugyanúgy szeretni a kis "másodikat". Pedig évekig küzködtünk, hogy összehozzuk :o

Bizony-bizony sok mindenre jó az a 9 hónap.
Megjönnek az anyai érzések szép fokozatosan......
pironya

Sziasztok!

Remélem nem baj, hogy benéztem, én is nyárra várom babócát (a harmadik fiút :D ) .

Wera, ha a herpesz-probléma még aktuális, én minden terhességem alatt legalább 3x küzdottem vele, Zoviraxot használatam, de most a patikus Vectavirt adott, állítólag hatásosabb, és Compeed tapaszt is tettem rá.
üdv
manomama

manomama

Sziasztok!

Üdv Manomama!

Pironya! Úgy látom mi pont egy idős kismamák vagyunk. Nekem is vannak néha olyan érzéseim (főleg amikor rámtör, hogy mennyire imádom Rolit), hogy ezt a szeretetet hogy fogom majd megosztani a másik baba és Roli között. Még elég nehéz elképzelni. Pedig nálunk nem lesz nagy a korkülönbség. Lehet, hogy napra pontosan két év.

Mia! Én nem tudnám külön szobába tenni a babát. Nem a kicsi miatt, hanem magam miatt. Olyan jó volt Rolival is, hogy ott volt mellettem a kiságyban. Csak arra fordultam és láttam hogy éppen nem büfizett-e vissza, szuszog-e. Vagy odanyúltam és a szájába adtam a cumit. Volt hogy egy éjszaka 5-ször, hatszor. Ha akkor mindig át kellett volna mennem a másik szobába, meg lett volna a kilóméterem. Sosem vettem magam mellé az ágyba, szopizni is külön fotelban szoptattam. Három hónapos korától végigaludta az éjszakát, és soha nem kellett altatni, csak letenni a kiságyba. Kb. 11 hónaposan került a saját szobájába.
Persze mindenki maga tudja és maga tapasztalja.

Wera! Én református vagyok. Mi is jártunk oktatásra. Ráadásul mi akkor keresztelkedtünk és konfirmáltunk is. A mi papunk, vagyis lelkészünk fiatal, jó fej. Szerencsénk volt vele, de azért kellett menni egy párszor.

Tegnap a pici akkorát rugott, hogy kívülről simán lehetett érezni. Mostmár majd apa folyamatosan a hasamat fogja fogni, hogy ő is érezhesse.

Kép
szly27

Sziasztok Kismamik!

Ibm, nagyon sajnálom a CD-t :cry: Remélem sikerül újra megszerezni, vagy lementeni!

Wera, nagyon boldog névnapot (így utólag)! Herpesz az orromon nekem 9 hetesen jött ki, eddig én is úgy gondoltam,h. csak a Zovirax használ. Felhívtam a dokit,h.lehet-e, és azt mondta, h. ne használjak gyógyszert, viszont kenjem be jó erős mentolos fogkrémmel. Napi 2-3-szor bekentem (marha szar!), de 3 nap alatt elrendezte. Szóval nekem ez bejött.

Mia, nekem sem volt szinte semmi tünetem. Igazából a mellfeszülés és fáradékonyságon kívül most sincs :)

Kike, én is érzem a fél mandulámat. Pont tegnap voltam a háziorvosnál (végre megcsináltattam az EKG-t.), azt mondta rá,h. öblögessek sós vízzel vagy kamilla teával vagy valami torokfertőtlenítővel, de ne szedjek rá semmit. Pont,ahogy mia írta, nekem is algopyrint írt fel láz esetére.

Marcsi! Nem találok szavakat:cry: Őszinte részvétem :cry: Betetség vagy baleset? Borzalmas, pláne ilyen fiatalon.... :cry:

Wera, nekem sose volt probléma az alvókámmal, de ma is úgy másztam ki az ágyból 8 óra alvás, plusz alvás előtt 1 óra szundival, mint akit agyoncsaptak és legszívesebben visszabújnék... Persze pisilni mindig felébredek 1szer vagy 2szer. Emma baba nagyon édike, tiszta irigy vagyok az Anyukájára :lol:

Henka, nagyon drukkolok, h. jól sikerüljön az első napod! Részletes beszámolót kérek!!! :)

Oszman, nagyon jó a kiságyikó, praktikus, mindennek meglesz benne a helye! :lol:
sipiné

Jah, az EKG eléggé érdekes lett, először az egyik vonalam volt egyenes.... aztán a másik.... Szóval gyarorlatilag már nem élek :wink: :lol: Aztán kiderült,h. rosszul tette rám azt a bizbaszt, ami érzékeli a dolgokat. Lehet, h. a nőgyógyászom egyből azt modja,h.pacemaker-t neki, azonnal! :wink: :lol:
Lyukas fogam viszont hála Isten nincs :D A tömésért nem kell fizetni sztk-ba. Bár őszintél szólva, ha nem ismerném ezt a dokit (magán útról), ahová járok, akkor én sem sztk-ba mentem volna....
sipiné

Üdv pironya és manomama!

Szerintem biztosan kialakulnak az anyai érzések a második(harmadik) kisbaba iránt is, hisz anyai szeretet végtelen (mondom ezt én, aki első-szüllő :oops: :wink: ).
sipiné

Bocsi, elgépelés: első-szüllő=első-szülő :oops:
sipiné

Sziasztok!

Megfogadtam egészségvédő tanácsaitokat, főztem egy nagy kübli hársfateát mézzel és citrommal, azt iszogatom. Az orrom azért még ugyanúgy folyik, nem is tudok elaludni Otival délután, ahogy szoktam. Így legalább van egy kis időm írni nektek.

T.Mária, összeszorult a szívem attól amit írtál. Részvétem - akkor is, ha ezt csak rokonoknak szokták kívánni,érezhető, mennyire szeretted abarátodat, és mennyire szomorú vagy. Amikor legutóbb egy jóbarátom meghalt, arra gondoltam, ő legalább már választ kapott a kérdéseire.

Henka, milyen volt az első nap az új munkahelyeden?

Kismamik, a zsályát és cickafarkot kerüljétek pocakosan, mindkettő a vérzésbe nyúl bele, és ugye, arra nincs szükségünk...

Orsi, drága a gyermeked! Az enyém ilyeneket mond, hogy majd el fogja énekelni a kistestvérének az "egy kismalac"-ot, mert ő még nem tud majd énekelni, meg ő fogja tentebabázni az ölében... :D

Kike, felkutattam neked egy-két honlapot, de ha a google-be beírod, hogy távmunka, sokmindent találhatsz.
www.tavmunkainfo.hu
www.tavmunka.org
www.tavmunkas.hu
ezek tűntek komolyabbnak. Több kategóriában is lehet keresni, de a legtöbbhöz regisztrálni kell, ami ingyenes. Van útmutatójuk, hogy mire figyelj, és kilistázták az illegális cégeket is.
Aztán még az iwiw-en is akadnak munkák az "apró"-ban.
Arra figyelj, hogy senkinek ne fizess előre, és kerüld a hihetetlen gyors pénzkeresést kínáló hirdetéseket.

Wera, nagyon fura, hogy ennyit kell jegyesoktatásra járnotok. Ha jól emlékszem, valami hittanos alapotok azért van nem? Amúgy tényleg az a szokás, hogy a pároknak végig kell járniuk egy 3-4 hónapos kurzust, mert a hit és Biblia alapjait kicsit jobban megboncolgatják, remélve, hogy nem csak a szép templom miatt mennek a párok templomba esküdni, és hogy ezzel valamit elindítanak a lelkükben. Persze azért lehetett volna melegebb is a szobában.... Hova jártok amúgy?

Gyerekszoba-kérdés: mi még Ottóval egy szobában alszunk, de ez heteken belül változni fog, mert végre veszünk egy franciaágyat, és kiköltözünk a nagyszobába. Egyelőre Otinak saját szobája lesz, és a kicsi velünk fog aludni (minél kevesebbet kelljen közlekedni éjjelente...), aztán majd amikor már jól alszik, beköltözik Otihoz.

Képzeljétek, úgy tűnik, hogy meghallgattattak az imáink, és lassan rendeződik a családi költségvetésünk. Nagyon örülök neki!

Kép
Kép
bondi

Sziasztok!

Először is azzal kezdeném hogy szegény Domi belázasodott a tegnapi oltástól egész éjjel szó szerint vacogott a foga a hidegrázástól,pedig cataflam cseppet adtam neki ami nem a leggyengébb lázcsillaptó.

Hajnalban mértük neki akkor már 39,6C volt neki.Mindjárt vizes lepedő,vagy 2x egymás után.De akkor már készülődnöm kellett,Gondoltam hogy nem fog simán kezdődeni ez az első munkanap.

Úgyhogy fájó szívvel itthon kellett hagynom őt Apával.Szerencsére délelőtt már nem lázasodott vissza.Valamivel nyugodtabban dolgoztam.Majdcsak átmegy rajta.Nektek is belázasodott a gyerek az oltások után??Már akinek márvan egy.Attól kérdezem.

Munkahely:Hát mit ne mondjak elég rendesen kifáradtam.Azért ez a 2 hónap betegállomány elég jól levett.Egész nap állni a pénztárban,pakolászni stb.De a munkatársak nagyon rendesek.

Majd ebbe is vissza zökkenek!!

Remélem ti jól vagytok.Vigyázzatok magatokra ebben a bacis időben.

A vérnyomásom rendben van nem megy feljebb 120/80-tól.Ez is jó hír.. :lol:

KépKép
henka76

hát mia szóróé szóra mintha én írtam volna amit írtál a gyerekszoba-hálószoba dologgal!

ja szocpol... erre is jár, de csak fél... mi meg nem tervezünk építkezni mert örülönk hogy egyáltalán ez van és az eddigi maximumot kihoztuk belőle... :) azt azért gusztustalannak tartom, hogy mivel a tetőtérben semmi sincs most, még aljzatbeton sem és tető is le lesz cserélve tehát full új lesz ha megcsináljuk, akkor miért nem jár rá a teljes szocpol... Meg erre miért nem ígérhetek gyereket, csak az újra? Ide csak meglévőre vehetem fel. Tehát először szüljem meg a három gyereket egy szobába, majd felvehetem a szocpol felét hogy felépítsem a szobájukat... értitek...

azt meg hogy várom hogy megszülessen a bébi jól félreértettétek. nem hagynám ki a pocakoslét egy percét sem, csak már nagyon várom hogy miután ezt mind kiélveztem, a kezembe foghassam a saját bébimet...de legelőször tudni szeretném már hogy kisfiú. :)

henka, örülök hogy jól ment a munka. képzelem, milyen rossz lehetett domit ilyen állapotban otthagyni...

ja, és tegnap vettem egy rakás zöldséget, meg gyümölcsöt és nagyon fincsi... :)

sipiné, vicces volt az ekg sztori.

azt hiszem, most ennyi. megyek pihenni, mert hulla vagyok. nagyon strapás napom volt, fél nyolctól este hétig megállás nélkül...

KépKép
muffin

SZIASZTOK KISMAMIK!!!!!!!!!!!

APA MEGGYÓGYÍTOTTA A GÉPÜNKET!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

JUPIJÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!!![/b]

Most megyek hagyom őt is érvényesülni,de [b]HOLNAP TALI!!!!!!

Jó éjt és szép babás álmokat mindenkinek!!!!!!!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Ma megint egész nap rohanás volt úgyhogy csak röviden.
[quote]a írta: zsályát és cickafarkot kerüljétek pocakosan, mindkettő a vérzésbe nyúl bele

Basszus! Ezt nem tudtam, pedig én is ittam a terhesség elején, mert akkor volt az utsó vesés kínom! :? Köszi Csilla hogy szóltál!!!

Ma voltunk a Westendben és sikerült vennem egy fehér csizmát a templomi szertartás idejére, hogy ne fagyjak oda! Annyira jót találtam, hogy lehet hogy utána mindig ezt fogom hordani! :D Apának is tudtunk venni inget, alkalmi mellényt nyakkendővel és nem is rossz áron. Ezen kívül vettünk még Emmának egy nagyon édi fotóalbumot, amibe beleteszek néhányat az első fotóiból és ez lesz az első ajcsink neki. Ez viszont marha drága volt (6 ezer) de nem tuduk otthagyni! :)

Bondi - sajna nincs semmilyen "vallási előéletünk" csak keresztelve vagyunk mindketten, azért kellene végigjárni a jegyesoktatást, csakhogy nincs rá elég idő. Pont a feléig jutnánk a heti 1 napos kurzussal, ezért az egyik pap vállalt velünk még heti +1 alkalmat. Sajna mindkettő 80 körül van úh elég nehéz esetek. Itt járunk Csepelen, pénteken a Szt Imre téri, kedden a Béke téri templomhoz tartozó plébániára.

Henka - gratula a szupi vérnyomidhoz, soha ne legyen rosszabb!!! :wink: Sajnálom hogy Domi ilyen nehezen viselte az oltást, de remélem már rendbe jött. Nem lehetett könnyű egy ilyen éjszaka után új melóba állni! Biztos hamar belejössz majd, főleg ha rendesek a kollégák is, nem lesz gond! Drukkolunk! :wink: :D

Amúgy én is mindig úgy járok, hogy ha új m.helyem van, az első nap előtt tuti van v.mi, nehogy már simán menjen minden. Egyszer volt hogy előző éjjel még dolgoznom kellett egy másik helyen, az új melóba pedig reggel fél 8-ra mentem. 2 órát aludtam, egy értelmes mondatot se bírtam összerakni :lol: . Egy másik alkalommal meg gyomorrontásom volt, épphogy jobban lettem mire indulnom kellett... Na mindegy, kicsit elkapott a nosztalgia :lol: :lol:

Ami - ezek szerint nem sikerült újraéleszteni a gépeteket! :shock: Sajnálom!! :( Már nagyon hiányzol ám, várunk vissza! :wink:

Manómama - köszi a tippet a herpeszre. Aktuális ez egész télen sajnos már egy pár éve. :( Nekem a tapasz nem jó, mert ez belül van az orromban - ezért külön szuper hogy egész nap fújkálom - de a Vectavirt kipróbálom!
Jól gondolom hogy most írtál ide először?? Ha így van nem úszod meg ennyivel! Kérünk részletes bemutatkozást és fotót, sokat-sokat (gyerekeket, pocakot, mindent!) :wink: :lol: :lol:
Pironya!!! Ez rád is vonatkozik! :wink: :lol: :lol:

Ja! A legjobbat a végére hagytam! Ünnepélyesen jelentem hogy a mai napon sültkrumplit ettem a mekiben :P !! Na mit szóltok :?: Várom az agy- és a gyomormosásokat, csak mintha én írám!! Előre is köszi!!! :lol: :lol: :lol:

Rájöttem hogy én nem tudok rövid lenni! Pont! :oops:

Jóéjt!!! :lol:
Vendég

t. mária? Nagyon sajnálom a barátod családját. Soha nem fogják igazán kiheverni. Téged is sajnállak. Mindig azoknak rossz akik itt maradnak. A mi anyukánk akkor ment el lassan 2 és fél éve amikor a húgom is és én is vártuk az első babánkat. :cry:
Ő is egy évig küzdött, de sajna nem érhette meg az unokáit. :cry:
Bocsi, hogy ezt leírtam ami nem vigasztal téged, de most kijött.
Nagyon hiányzik, pedig nem voltunk valami szoros kapcsolatban, de rossz, hogy nem tudom neki megmutatni, hogy milyen gyönyörű és csodálatos unokái vannak. Mégegyszer bocsi, hogy ezt is leírtam.

Kike: Én oscillococcinum-ot szedek ilyenkor és már egy adag segít. Múltkor nagyon ramatyul voltam éreztem az arcüregemet, hogy el van dugulva és nagyon kivoltam. 3 napig napi 2 adagot szedtem és rá 1-2 napra, hogy akúrát befejeztem el is múl. Ha fáj a torkom akkor beveszek egy adagot és másnap semmi bajom. Ez homeopátiás szer és minden további nélkül lehet szedni. Én most mindenre homeopátiás szert szedek. Fejfájásra is. Nagyon bevált. A szervezetnek hozzá kell szoknia, mert ez a szervezet saját védekező rendszerét indítja be és így gyógyít. Olivérnél is ezeket használom.

mia_snow: Én 4 hónapig aludtam Olivérrel mire magára mertem hagyni. De a bébiőrző még sokáig működött, pedi a szobán 2 m-re van az ővétől, mivel 35 nm-en lakunk. Addig aludj vele amig jól esik. Ja és nyugodtan aludhatsz vele együtt, mert nem lehet elrontani. nekem nagyon kényelmes volt, hogy éjszaka nem kellett felkellnem csak a másik oldalamra tettem és szapizva alundunk a következő szopiig. Napközben pedig amikor múlt a hasfájós időszak beszoktattam az ágyába. Volt, hogy fél óráig simiztem, de meglett az eredménye.
Mutatok egy képet. Imádom!
Kép Néha így aludtunk amikor fájt a hasa. :D

Heni: sajnálom, hogy Domi belázasodott és örülök, hogy m,ár jobban van. Az új munkahekólyet ha megszokod már nem lesz olyan fárasztó! Ja és ha elötte kipihened magad! :D
Gratula a vérnyomidhoz!!! :D

Wera? ha jól esett áldásunk rá!!! :D

Na meygek mert már ferde szemmel néz rám a párom!!! :lol:

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Jó reggelt kiáltok!

Tita - ez a kép nagggyon édiiiiiiiiii! :D

Megint nem aludtam valami sokat... és rossz hogy még ilyen koromsötét van! Bírom hogy ahogy ébredezek, a gyerkőcöm is egyből rúgdos! Remélhetőleg azért nem lesz olyan rossz alvó mint az anyja!! :? Na megyek, majszolok egy kis kekszet, az legalább látszik! :shock: :lol:
Ja! Azt mondják ma nagyon kellemes idő lesz: 5-7 fok! Asszem ezt ki kell használnunk csajok, mindenki sétára fel!!! :wink:
Vendég

Sziasztok,mostanában nem igen voltam.

Nem igen akar semmi se összejönni,mindig csak kesergek-a segély se sikerül-kicsit elegem van mindenből.
Majd jövök,ha kicsit rendeződnek a dolgaink.Addig is mindenkinek szép napot.

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok Kismamik!

Mostantól újra itt vagyok! :lol:
Olyan szuper lett a gép,minden tök gyors,nemhiába omlott össze a rendszer,valami nem stimmelt vele már egy ideje!
Több oldalt nem engedett megnyitni,az iwiw mire bejött kihulott a hajam!
De most szupi!

Ma én is korán keltem mert 8-ra MEGYEK FODRÁSZHOZ!
El sem hiszem,már nagyon gáz fejem van!

WERA!

Azt hittem rosszul látok!!!!!!!!!!!! :lol:
MC DONALDS???????????????
Miért nem toltál egy fincsi kis hambit is???
Én mostanában nem kívánom,lehet,hogy igazad lesz???

Nálunk is mi költözünk a hálóból eggyel kijebb és az lesz Áron baba szobája!
Én az elejétől külön akarom rakni,de lesz bennt egy fotelágy,hogy ott tudjak aludni vele ha úgy van!
Majd az kialakul,de előttem nővérem rossz példája,kisfia 8 éves és hiába a külön szoba még ma sem hajlandó egyedül aludni,de még külön ágyban sem!!!!!!!!!!
Durva!
Úgyhogy nekem muszály külön tennem ha megszakad a szívem is!

A mozgással én is úgy vagyok mint Wera!
Az utóbbi pár napba hihetetlenül beindult és ahogy felkelk nyomul ő is!
Olyan kis édi!
Sajna Apa még nem érezte,de majd bepótolja!

Kike! Nagyon sajnálom :cry: ,hogy így alakulnak a dolgaid!
Azért majd jelentkezz ha úgy érzed!

Rengeteget írtatok a 3 nap alatt,most nemtudok mindenre reagálni,de ígérem összeszedem magam!

Kép

Kép
ibm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?