Új privát üzeneted érkezett!

Amit a szülésről és a babásságról írsz abban meg nagyon igazad van :wink:
Kiegészíteném azzal hogy én meg azt hittem a második gyerek má rnem okozhat meglepetést, de igen. Azt hittem még jobban imádni már nem is lehet senkit, de igen. Ránézek a kicsi fiamra és olvadok. Mindenki regélt nekem az anya-fia szerelemről, hogy majd meglátom hogy más mint az anya-lánya, nem hittem, de lehet igaz. :oops: Persze nem nagyobb szeretet ez csak más. A lányommal imádok csajos dolgokat csinálni, a fiam viszont már most kész pasi amitől kész vagyok :lol: És amit sosem gondoltam volna, hogy jobban féltem mint az elsőt. Nehezebben hagyom itthon, aggódom mi van vele amíg nem vagyok itthon. Valahogy kétgyerekesként aggódósabb lettem ilyen dolgokban. :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Csatlakozom a fiús anyukákhoz: én is teljesen odavagyok érte és teljesen elolvadok a csibészes mosolyától. :D Szerelem ez...

Kép
vargaviki
 
 


Ja és képzeljétek már 5330 g a Bendő. Bár szerencsére lelassított kicsit: az utóbbi két hétben már csak 300 g-ot hízott.

Kép
vargaviki
 
 

 
 

Lányok ne izguljatok a hízáson... ha a születési súlyához képest a mostani súlyt kivonjátok és elosszátok azzal ahány hetes és megvan a 150-200 g / hét, akkor teljesen normális a hízás!

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Én nem izgulok, szerencsére nagyon szépen fejlődik :)

Kép
vargaviki
 
 


Azt mindig elfelejtem, hogy valaki kérdezte masszázzsal kapcsolatban, hogy a hátát hogyan masszírozza... nekem pl Hanna azt nem engedi, ugyhogy én azt sehogysem masszírozom. Talán ha nagyobb lesz... mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy Hanna úúútál hason feküdni.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


köszi a sok tanácsot, ötletet..érdekes ez a johnsons dolog, de úgy döntöttem, hogy leteszek róla, a Gabi terméket fogom használni majd, nekem ez a fürdető kenőcs nem nagyon vált be, a popsikenőcs viszont nagyon jó...

én nagyon szeretnék már fülbevalót a babának, de nem tudom nem korai-e még és hogy hol és hogyan lehet belövetni....

a védőnőnk nekünk is nagyon gáz, váratlanul beállít, leül és csak annyit mond: "várom a kérdéseket" na persze ahogy akkor épp semmi nem jut eszembe, pedig más sincs a fejemben mint kérdés, kérdés..anno meg plussz hozzá tette "kitartás, kitartás, csak szoptatni, csak szoptatni, kitartás.." és egy szegedi ismerős védőnőt hívtunk fel, aki ellátott tanácsokkal, és kiderült éhezik a babánk, azért ivott 50 ml teákat a szopi mellett, mert az itteni védőnő megkérdezte mennyit szopiztik, mondtuk a mennyiséget és jó, jó az jó...

kiderült éhes maradt a baba, még jó, hogy nem hallgatunk az itteni védőnőre, mert azt mondta 5 ml teánál nem adhatunk többet, mi adtunk, tej nem volt elég, azt mondta tápszert nem lehet!!!!!!!!!! ezek az első 3 és fél hét történései voltak, a szopis rész!!!

és ráadásul az első 3 és fél hét, minden nap minden egyes órája arról szólt, hogy szenvedett a bonita, görcsölt, erőlködött, húzta fel a lábait, vörös volt a feje és nem bírt a fájdalmaktól aludni sem, csak amikor már szinte beájult a fáradságtól, próbűáltunk mindnet, cseppeket, borgatást, tornázást, teát, mindent...a védőnő csak azt hajtogatta, ne adjuk fel, szoptasak..hiába mondtam hogy ez már nem normális, nem sima hasfájás, és mindig szoptatáskor erősödött és a köviig el sem múlt..a gyerekorvos cseppeket javasolt stb..csináltuk...

aztán a cici nem kellett a babának egyik napról a másikra, fejtem, fejtem, mint a gép és cuclisüvegből adtuk az anyatejet, a görcsök így is maradtak...és egyik éjjelre nem maradt tej..másnapl írattunk tápit...és az volt az első éjjel, hogy jóllakottan, nyugodtan aludt a baba, másnap tej, ismét görcsök, akkor kipróbáltuk félig tej, félig tápi, ismét fájdalmak, folyamatosan..és végül kiderült, hogy az anyatejben lvő cukorral van baj, nem tudja megemészteni, vagy feldolgozni iylesmi..ezért voltak a folyamatos görcsök..szóval mi tápisok vagyunk, nem szégyellem, nem kutatom már az okát, és egyáltalán nem hízik többet, mint az anyatejtől..akkor ugyanis két hét alatt hízott 400 grammot!!!! ja és anyatejes táplálás mellett kapott egy jó kis gennyes kötőhártya gyulladást is, erről ennyit...azóta mióta tápis, jól van a baba, kiegyensúlyozott, nincsenek fájdalmai és alszik is..de a védőnőről megvan a véleményem...a tápi macerásabb, mint simán mellre tenni, de a lényeg, hogy a bonita nem szenved már!!!!rossz persze olvasni hogy mindenki anyatejes még, meg anyatej így meg úgy, de én már nem lelkizek ezen, ez van el kell fogadni, tejem sincs semmi már egy ideje....remélem nem ítéltek el....

a mi babánk is utál hason feküdni.

nem tudjátok véletlenül hogy lehet fotót kicsinyíteni, mert nekünk 600x600-nál nagyobb képeink vannak.a mobillal csináltam kis méretűt, de jó ramaty a minősége...

nagyon szép dolgokat írt valaki az anyaságról..és milyen igazak..annyira megkönnyeztem azt a néhány mondatot.
na most megyek, sziasztoooooooook

Kép
dyt
 
 


az előbb a gyógyszertári fürdetőkenőcsről és popsokenőcsről írtam!!!!

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Hű,de sokat írtatok,én meg sosem jutok ide.El vagyok havazva állandóan ááááá
De Barni keveseket alszik és ha ébren van 2 percig sincs el egyedül,töbnyire sír-üvölt.Kb. 1 óra hosszáig altatom,aztán néha 20' múlva ébred.Este is fél egykor aludt el,du 5-től nem aludt.Visított,mint a kismalac bármit csináltam vele :shock: Szóval az a két nap,mikor 23 órakor elaludt csak mutatóban volt!
Lizi ovijában egyre több a beteg gyerek,40 fokos lázzal!Készülhetek....

Üdv. az újaknak én is örülök neketk!
Dyt szerintem is kérdezz meg másik dokit is(én lecserélném)!

Babók gyönyörűek és milyen kis okoskák már.Barnusom is dumálgat néha,de ordítani jobban tud :lol:

Era!Remélem már jobban vagy.Szopi+fejés minden mennyiségben,lesz ott tejcsi,nyugi!Na meg pihenj sokat!!!

Csípőszűrésre nálunk is behívják a picikéket előre,ill. soron kívül!

Manó,na látod,tudja Berti mikor akar enni,hízni.Nyugi!!

Era!Áruld már el,hogy a búbánatban van időd a két pici gyerekre és még kutyizni is!Úgy irigyellek,nekem sosincs semmire időm!!Meg múltkor írtál vmi kenőcsöt.Barninak elég csúny a fejbőre,főleg a fülei mögött.Vörös-érdes-pöttyös-hámlik.Leírnád a nevét még1x és hogy recepre vetted-e?És a vírusszemölcsöt,hogy tüntetted el!Lizinek a nyáron leégették,visszanőtt jóval nagyobb.Szeptember körül lefagyasztották,most televan aprókkal+ többi ujján is kezdődik!Kész vagyok már!!!

Lányok ti használtok bébiőrzőt?Nekünk ilyen h+h van,de csak felmérgesít!Akkor is bekapcsol,ha meg se nyikkan Barni.Sípol,hogy messze mentem,pedig jóval hatótávolságon belül vagyok!Na meg ha bekapcsol csak zúg-sistereg...Már nem is használom ezért!

Na asszem ennyi voltam,eszek vmit,meg nemsokára menni kell Liziért!

Manó,te hogy oldod meg,hogy viszed-hozod Emmát Bertivel meg közben bevásárlás ilyenek?

Még annit én is azt hittem eddig eddig,hogy a második gyerekhez már több türelmem lesz+tudom mit csináljak ha visít!Na kész vagyok néha úgyérzem nem bírom,megőrülök.Lizivel is tök türelmetlen lettem,annyit kiabálok vele,de nem bírok rá hatni,néha direkt akkor ordibál amikor nagynehezen elaltatom Barnit!Meg lelkifurdalásom van azért is mert alig jut időm vele is játszani,néha olyan mostohán bánok vele.Ő meg csak dacol-hisztizik,eddig sem volt könnyű eset!

Na tényleg megyek!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Jutka kitartás!!! Hanna ugyanezt a nemalvásos dolgot csinálta, de most már azért egy fokkal jobb a helyzet. Kb ugyanennyi idős volt mint Barni mikor volt, hogy du 5-től éjjel negyed 2-kor aludt el... és utána is úgy, hogy 6-ig másfél óránként felkelt... de ez az időszak is elmúlt és most bár nem alussza át az éjszakát, azért általában visszaalszik szopi után és alszik este 10-11-től reggel 9-ig 2,5-3,5 órás szopikkal.
Napközben Hanna már egész jól elvan 20-40 perceket magában. A járókába teszem és van egy forgó-pörgő-zenélő játéka, most is nekik dumál, nagyon édes :) A nyúllal mindig összeveszik valamiért, az oroszlánnak meg mosolyog :)
Ugyhogy kitartás, 1-2 hét múlva már jobban lefoglalja majd a körülötte lévő világ és jobban ellesz.

Dyt! Nem semmi a Te védőnőd sem...! Fülbevalót meg bármikor berakathatsz neki. Próbáld megkérdezni, hogy a kórházban ahol szültél megcsinálnák-e. Kozmetikus vagy egyéb helyen nem nagyon foglalkoznak ilyen kicsikkel.

Képzeljétek, ma "hiányoltam" a védőnőt. Hát megjelent. Ismét semmi hasznos dolog... kint sétáltattam az udvaron Hannát (jobban mondva altattam), ugyhogy be se hívtam. De ami jó hír: januárban még ő van, utána más lesz! Azt mondják az a védőnő jobb, ugyhogy örülök a változásnak :)

Era! Hogy vagy??

Nálam egyenlőre anya-lánya szerelem van, de remélem második babusnál megtudom milyen az anya-fia szerelem is :) :) :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Hali!

Köszi szépen csajok, jól vagyok. csak a tejcsi.... :( kb. 1 azaz 1ML sikerült fejni:-(((( a bőség zavar... aztán egyszercsak bummmm..... egész délelőtt telefonáltam, minden illetékest kifiaggattam, és már csak reménykedni tudok, hogy ezek után legalább annyi legyen, hogy elég legyez Balázsomnak.... áhhh.. .ma jön a dokinéni és íratok tápszert végszükség esetén. Hát soha nem gondoltam volna, hogy ez lesz.... van fagyasztott vésztartalék is, ugyan nem sok. Remélem a jó cicóm hoz majd annyit amennyi kell. Api nemsoká jön haza bevásárol kubut, almalevet, hátha.... Fájni szinte semmit nem fáj már a cicim, és csomót sem érzek, de tejcsi sincs benne. Hihetetlen... Holnap talán hoznak a gyógyszertárba valami gyulladás csökkentő bigyót, ha még lenne a cicimben. Lehet , hogy pihenni sem ártana, az elmúlt napokban nem igen jött össze az alvás, sok dolgom volt.

Lizi, egy ilyen babó mellett én sem tudnék kutyázni. Ráadásul kivagy mint a csuda, nem hiába,hogy nincs türelmed Lizihez. Hiába is alvás nélkül semmi nem megy. Én azért nem panaszkodhatom, éjszaka rögtön vissza alszik, mégha 3 óránként kel is, igaz tegnap este 5 órát aludt, és persze én ilyenkor takarítom a konyhát hajnal egyig :roll:
kutyák??? kell hozzá két jó gyerek:-)))) reggel Barni eljátszik, Barni hintázik:-) anya rohan kiosztja a kaja és gyógyszeradagokat:-)) izgi a dolog, mert a kinti házban és mostmár a szomszéd házunk nyaralójában is vannak, ja meg idebent is:-))) azokat eü sétire kizavarni. Kinnt gyors vízcsere. Kuty fekhelymosás, szoptatós mami renberakás.-) este api haza, pancsi, utána anya usgyi etetni a kb.20kutyit. kennel pucolás dúúúrva dolog, lehanyagolva:-( heti 1* 11-12óráig, jó esetben hétvégén. kaki szedés napközben, Barnival v. alvásidőben. A rohadt hó miatt minden nehézkesebb, mert Barnit kell radarozni, hogy nehogy elvágódjon. Addig az etetést együtt csináltunk.-)) és akkor nem este 10kor kellett etetnem. Ma este megyünk szülni, lesz még egy csomó blöki, mert anyuci nagyon lufi. Ugyhogy lesz jó szoptatós éjszakám, mert sok kutyi ügyetlenkébb:-((( ja.. akkor ma sem alszok._( Aztán minden nap jönnek fedeztetni is most, eddig még fiúk nagyon rendik, nem kajabáltak a hadműveletnél. Mondjuk mesterségesen csinálom, az nem tart sokáig.:-) Szóval nálunk mindíg zajlik az élet . A gáz csak az áfa határidő. A könyvelés midíg utojára marad, az rendszerit éjszaka csinálom . fHát ez most sem lesz másképp:-( Takarítani??? nincs kupi, de nincs nagy csilli villiség mint rég., persze nem koszban élünk:-)))) Kajafőzés 2 naponta, v. rendelem. Vasalni csak a gyerkőcökét és apiét, enyém jó gyűrötten is:-))) Valahogy megy minden, és ez így szupi, ha csak a gyekőcöknek gatyarásznék már megzakkantam volna:-))) kikapcs a net előtt, ezek a szabad perceim, és függőségem kiélése:-))) olvasás ált. szopi közben. Vagy szopi közben Barninak mese olvasás. Minden percet kihasználunk:-)))) ezek a mi tartalmas napjaink:-)

A krém neve :CREMOR, receptre íratom, talán 700ft körül van.

VÍRUSOS SZEMÖLCS: Nekünk 4 jött ki a lábán, mert tesóm kisfiától pancsikor elkapta, és mindketten vittük fagyasztatni. ÁM én már akkor kutakodtam:-) a neten és írogattak erről arról. A dokinéninknek meg mondták is, hogy egy anyuci használta a Calli teát, és elmúltak a gyerkőc szemölcsei. Tehát én is gyors beszereztem, plusz még javasolták együtt adni a GRAPE FRUIT MAG CSEPPEL!!!! NÁlunk mindenki issza csak Balázs nem.:-)) Szóval én adtam , tesóm nem és nem is multak el nekik. Mi viszont MEGSZABADULTUNK TŐLE, ÚGY NÉZ KI TARTÓSAN'''' :lol: Aztán tesóm is adta neki, mivel a fagyasztán nem használt, nekik is csak szaporodott, és hoppppá NEKIK IS ELTŰŰŰŰNT!!!!! Szóval én áldom az eget, hogy rábukkantam a csodaszerünkre. Mások éveken keresztül nem tudják kiírtani, és csak a fájdalmas kínzásokon mennek keresztül. Mindent meg akartam tenni, hogy elmúljanak gyorsan, hogy emiatt a babauszit se kelljen abba hagyni.
Gyógynövényesben biztos kapsz, ha nem segítek beszerezni, és elpostázom. Cseppet most a gyógyszertárba is kaptam. A CALLI tea a húzósabb mert csak 10 van benne, és 3500. A csepp is annyi, de az tovább elég.
Egyébként érdemes elolvasni a neten mit írnak róla, én a méregtelenítő teát ittam terhesen is. Sőt ezt mostmár fél évente legalább itatom Barnival is, egyébként ez az egyetlen tea amit lehet folyamatosan is inni.

SZERELEM??? Én mindíg kislányt gondoltam magamnak, és Barni is 30 hétig az volt a pocimban, aztán mikor kiederült, hogy fiú, hihetetlen de már akkor szerelmetes lettem belé:-))) Másodjára még egy fiúra vágytam:-))) Sokan mondják , hogy más, én nem tudom, de meghalnék értük:-)))

na megyek lassan jön dokinéni, és még kicsit kupika van:-)))

ja.. és DYT, én nem fogok kardomba dőlni, ha nem megy a szopi!!! Nem leszek idegbeteg, és para matyi!!! Egy gyereknek szüksége van az anya nyugodt világához! Nem attól vagyunk jó anyák, hogy szoptatunk!!!! Van akinek megadatik , van aki kudarcot vall!!!! és akkor mi van????? A lényeg, hogy BOLDOGOK LEGYÜNK!!!! Persze mindenki a legjobbat akarja annak akit a világon szeret! nem véletlen, hgoy rászántam magam a fejésre, amit úúútálok.... és tessék mi lett? ez van, ha nics akkor nincs, de mindent megteszek azért, hogy legyen! Én aki sokáig szoptattam Barnit, nem ítélem el azokat az anyukákat akiknek nincs teje, és nem tudja szoptatni a babóját!!!!!

húúú már egy regényt írtam, legközelebb elrakom 5 ujjamat :roll:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Barnikám alszik még úgyhogy újra itt!

Fülbevaló:Lizinek 2 hetesen tetteék be,én szerettem volna mielőbb.Egy csecsemős ismerősöm fúrta ki.Bánom,hogy nem lövettem be még a kórházban,ez a fúrás fájt eléggé,a lövés nem viseli meg őket,mint utólag megtudtam.

Védőnő:kórházi hazajövetel utáni héten volt,azóta se..nem is hiányzik.Többet segítetek ti,mint ő az tuti!

Képzeljétek nyilván bedöglött a mosogatógépem.Tavaly nyáron kaptam apától.Szóval tegnap nem szárított.Akkor azt hittem biztos elnéztem és nem járt le a program mikor kikapcsoltam.Na mostmeg szedném ki az edényeket,hát csurom víz és kosz mind.... :shock: Kész vagyok.Most még1x elindítottam hátha...
Ránkjár a rúd.....mikor Barnit hoztuk haza kijukadt a kazánunk.Reggel mikor apa indult értünk a kórházba állt a víz a kazánházban!Még jó,hogy van a hálóban 1 konvektor is,így 2,5 nap avval fűtöttünk,abban az egy helységben :shock: Vasárnap volt,apa hétfőn vett új kazánt,kedden szerelték be..
Mostmeg ez,múltkor meg 1 nap folyt a mosógép kicsit,de az meggyógyult magától.

Mi jön még?????

Na megyek teregetni.

Ja még akartam kérdezni szerintetek vegyek-e testvérfellépőt a babakocsihoz.Sokat és nagy távot kell bejárnom babakocsival 2 gyerekkel.Csak nemtudom kényelmes lenne-e Lizinel,meg hogy férnék tőle a tolókarhoz?

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Dyt!

Ugyan, dehogy szopis mindenki :D A lányom is tápis volt, ráaádásul valami hasonló volt mint nálatok, ő is vedelte a teát az első héten mert én állítottam hogy leget szopott, közben üvöltött mert éhes volt. Szóval megértelek.

Berti most csak azért eszik még javarész tejcit mert kis étvágyú. De én is pótolok tápszerrel, én még egyszer gyereket éhezni nem hagyok. Emm atök duci és nem tartom kizártnak hogy a literszámra benyelt teák sem tettek jót és kitágult a gyomra. Lehet hogy hülyeség de nem hagy nyugodni a gondolat hogy az hogy az elején ilyen sokat sírt a kaja miatt az kihatott arra hogy késöbb is hisztis és akaratos gyerek volt...

Jutka!

Én úgy bírom két gyerekkel hogy nekem csak egy van olyan fajtából amiből neked kettő jutott 8) Nem tudom mit csinálnék ha Bert is olyan lenne mint Emma volt, márpedig te kb így jártál, ötletem nincs, túl kell élni, csinálni és tudod hogy javulni fog, hiszen Lizett is ilyesmi gyerkőc volt ahogy írtad. A szerencsésebbeknek egy ilyen gyerkőc sem jut, talán nem is értik hogy milyen az, legalábbis én úgy tapasztaltam. Mindíg mindneki azt hitte én kényeztettem el, elrontottam , hagyjam sírni majd abbahygja stb.áááá, szörnyű kimerítő tud lenni. Én Emmát egyszer hagytam sírni pár hetesen, nem vettem fel mert azt mondták majd elfárad és elalszik. 13 órán át üvöltött, mert annyira behisztizett hogy nem lehetett lenyugtatni, hiába vettem fel pár óra üvöltés után, meg végig ott voltam vele próbáltam nyugtatni, csak ne legyen ölben,mire a férjem hazajött én is bőgtem a gyerek vörös fejjel üvöltött, hajnal 3-kor sikerült elaltatnia. Egyszerűen el kell fogadni hogy van olyan gyerek aki nem úgyműködik mint az átlag. És az ilyen babák kb fél éves korukig iszonyú kimerítőek, ezért kéne neked is nagyon a segítség mert egyedül egy ilyen babával szinte képtelenség. Naná hogy nincs türelmed a nagyhoz sem.
Nekem Emmához hetente járt a gyerekorvos, mert állandóan ki voltam borulva hogy mi baja lehet hogy ennyit sírt :D De semmi ötelet nem volt. :lol:
Neked nincs el BArnus a hintában sem? Próbáltad? Emma 2 hónapos korától ha abban kell sebességgel hintáztattam beájult és aludt. De jó erősen kellett lökdösni. megváltás volt.

Reggel nekem a férjem viszi Emmát oviba, ez addig is íg yvolt amíg dolgoztam, most is. Elhozni meg könnyű viszonylag mert itt lakik anyukám velünk egy udvarban és vagy ő megy Emmáért vagy én de akkor ő vigyáz Bertire. Ha nem tud menni, akkor marad a busz. van egy nannia kerekes hordozóm ami direkt erre a célra lett beszerezve azzal megyek ha buszozni kell. Így mentem tornára Bertivel, vagy pl holnap így megyünk majd Uh-ra mert a férjem már tuti nem ér haza, csak holnap éjjel. Bevásárlásból a nagy a férjemé, a kissebb a közeli boltban Bertivel, vagy ha bejutok Emmáért a központba akkor szoktam. vagy hozatok anyukámmal ha csak pár dolog kell és ő megy Emmáért. Szóval csak segítséggel. ha nem lenne segítség és nekem kéne vinni, hozni, hát az durvább lenne.

Nekem Emma magyon magas így testvérfellépőn nem is gondolkodtam, meg ő már tud oskat gyalogolni, végülis csak 5,5 éves:)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Bébiörző: nekem chicco van, kölcsön, mert a régink egyik hangszórója elromlott. A régi philips volt, az sokkal jobb volt mint ez a chicco, de azért annyira ez sem gáz. Csak halkabb meg néha ez is prüntyög hogy nincs vétel

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Era!

Te legalább konyhát takarítasz hajnal 1-ig, én nem hiszed el de zenét hallgattam hajnal 1-ig kb éjféltől :D hülye vagyok, ahelyett hogy aludnék :lol: de olyan jó volt, nyugiban, egyedül. pedig kupi az nálunk is van

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Bébiőrző... azt elfelejtettem írni...
Nekünk Philips-Aventes van. De csak akkor kapcsol be, ha tényleg a gyerek mocorog. Én ezt nagyon szeretem, megérte az árát. Bár sok felesleges kütyü van benne, amit nem is használunk (pl az éjszakai fénye az semmit sem ér. Meg lehet beszélni a gyerekhez ha megnyomsz egy gombot a szülői egységen, de soha nem használjuk, mert arra úgysem nyugszik meg Hanna ha csak a hangomat hallja). Ugyhogy lehet, hogy elég ebből a Philipsből a sima egyszerű is...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Nekünk Angelcare légzésfigyelő-bébiörző van és én ezt nagyon szeretem. A bébiörzője teljesen jó és a légzésfigyelővel sincsenek problémák. Kétszer-háromszor már beriasztott ,mert a Bendő sokszor az ágy széléig tornázza magát álmában, ha fáj a pocakja és akkor ugyebár nincs az érzékelő felett egyáltalán... Viszont így nem ér már teljesen váratlanul, ha egyszer tényleg baj lesz, úgyhogy nem zavar , hogy beriaszt. Éjjeli fényt mi sem használjuk, az elején egy picit használtuk, de nem tudtunk tőle aludni... (mármint mi szülők :) ).
Én használom jó sokat a bébiörzőt, mert pl a mosókonyhánk a házon kívül van, kutyus van, stb. Többször volt már, hogy hasznos volt. Műszakilag is teljesen rendben van.
(Bár baromira drága volt)

Kép
vargaviki
 
 


HOl van ez az adok-veszek topic?
Én csak keres-kínált találtam. Ugyanaz talán??

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Húúú mennyit írtatok :)

Viki,
úgy látszik, a Bencék ilyen jó babák :)
Remélem ez marad is és nem romlik el később :)

Mi is a gyógyszertári fürdetőt használjuk, nekem teljesen bevállt.

Az arca pöttyös volt nekünk is nagyon. Erre a doki kevertetett a gyógyszertárban kenőcsöt, azt használjuk.
A fején is volt koszmó, arra másik kenőcsöt kevertetett :)

Nekünk Fisher Price babaőrünk van, nagyon bevált.
Néha használom csak, de nem zúg, rendesen riaszt és nagy a hatótávolsága.

Szerelem az nálunk is van :)

Ez a tejláz nem semmi lehet. Azért én bízom benne, hogy visszajön a tejcsid!

Jajj annyi mindenre akartam reagálni és most nem jut más eszembe.

Kép
bodzi
 
 


Te jó ég!!! Micsoda pörgés van itt! Tök jó, csak persze nekem nincs időm még végig olvasni sem, nemhogy írni!
Éjjel óta nyűgös a drágám, alig alszik...remélem már nem sokáig tart ez... :roll:

Kép
bogen
 
 


Tényleg lányok! Koszmó! Nekünk nem volt... ez még kijöhet?? (Hannababa most 10 hetes)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


hali!

Dokinéni most ment el, kaptam egy rakás receptet. Barninak kiderült a füle fáj, a picinek kicsit piros a torka, mindketten kaptak antibiotikumot... nem lehet elég korán kezdeni:-((( nah mind1 csak gyógyuljanak meg a kis krahácsolók.
MÁr agyonittam magam, apa hozzot kubut, almalevet, már enni nem is tudok.-) mondjuk nem is árt, vannak tartalékaim bőőőven. Lassan ébredezik prüntyikém, kíváncsi leszek jóllak éééé. Kaptam milmil 1-es tápi receptet..... majd meglátjuk...

Manó, ugye hogy tudja értékelni az ember a nyugis órákat:-))) én is imádok este kinnt lenni a blökiknél. Egyébként tök igazad van, nem véletlen használják terápiákon:-))) Egyébként az ajánlatom még mindíg áll!!! :lol: :lol: :lol:
Viki, nektek kinti blökitek van? Milyen, már nem is eklészem.

nálunk is már volt boldog boldogtalan gyereknézőben rögtön, nem győzzük osztani. aztán mire végig érünk megint bejelentkeznek :shock: még szabad hétvégénk nem volt, bár amugysem, mindíg van valami. Még nem sikerült 4-ben elmenni sétálni, mondjuk 3-ban se soszor :shock:
A rokonság azt képzeli nekik szültem a gyermekeimet :shock: Ez az átka, hogy messze laknak, senki nincs a közelünkbe, és mindíg egész hétvégére jönnek :shock: ez van,,, na ugye nekem semmi se jó :lol: egyébként imádok vedégeskedni, de akit én hívok._)))

Bogen hogy van Sünbalázs:-) mutattam a páromnak a séróját:-)nem semmi, bőven lepipáltok.-))) :wink: Az én Bazsim is így született. Barnusom is hajas volt, pedig én kopasz babóra számítottam :wink:

koszmó, én most tanakodom, de sztem csak pici hámlás. kialakulhatmég náluk nemtommedig.

no közben szopizunk Bazsi úgyvélem jóllakik a jóciciból, a rosszon bedühödik:lol: :lol: :lol:

Nekünk is Angelcare van 1* riasztott, mert megemeltem a fejrészt, pedig sokáig jó volt úgy. És éjszaka beriaszott, úúúgy felugrottam, hogy lezsibbadtam, a frász jött rám.

na mára már sokkkk lesz belőlem:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


sziasztok!

mi nem vettünk légzésfigyelőt, azt mondták, ha a kórházban azt mondták mionden ok a babával, és rendben ven a légzés miegymás, akkor fölösleges...meg hallottuk hogy egy csomó téves riasztása van..a babánk kiságya a mienk mellett van közvetlenül, nem is alszunk olyan mélyen, a fél szemünk mindig rajta van...

amikor volt az a zűrös 3 és fél hét, rengeteget szenvedett a baba, de nem sírt érdekes, de anyira szenvedett, majd meg szakadt a szívem...eddig alig hallottam sírni, csak ha nagyoooooooon éhes már..

egyébként normális az., hogy este 10 körül elalszik 140-et eszik, és reggel 5-ig, 6-ig alszik, akkor átlagban 70-et eszik, majd rá 3 órára ismét felkel, ismét 70-et eszik, újabb 3 óra és akkor eszik 140-et? utána pedig 140 és 100 között ingadozik????????????? az éjjeli nagy alvás után nem kevés mennyiség a délelőtti? őbelé nem lehet erőltetni, ha nem kell neki, nem kell..

koszmó méág nekünk sem volt, lehet hogy valóban elkerül minket is????????

e az internetes adok-veszek engem is érdekelne..melyik ez az oldal???????

na megyek, unatkozik a babuciiiiiiiiiii

testvérfelléő babakocsihoz..én láttam ilyet többa nyukánál is, egész jól elboldogultak vele...olyan könnyedén...

anno nekem a milupa milusan instant tea indította el nagyon a tejcim, ez szerintem inkább vitamin, mint tejserkentő, de a kórházban még 3-an ilyet ittak és majd szét durrant a cici..a kuburól is ezt hallottam

Kép
dyt
 
 


úgy látom félrepötyögök egy csomót...ez van, csak írok-írok, nem figyelek :shock:

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok! Csak így tovább! :P

Koszmó: én is épp tegnap vettem észre, a jobb füle mellett egy kb. 1 cm2-es kis hámlást. Ez lenne az? Anyukám szerint ilyenkor már nem kellene neki kijönnie, de ezek szerint mégis...

Haj: nálatok nincs hajhullás? Ma vettem észre, hogy a párnája tele van hajjal. Mondjuk reggel ficánkolt annyit, hogy teljesen keresztbe fordult az ágyon, lehet, hogy akkor dörzsölte a párnába a fejét.

Légzésfigyelő: hát nekünk állandóan beriaszt. Van mikor lemászik róla, de van mikor rajta van, csak olyan pici levegőt vesz, hogy ezek szerint nem érzékeli a gép. De olyankor, ha megmozgatom akkor meg se nyikkan annyira mélyen alszik. Mindenesetre én is frászt tudok kapni tőle. :x

Pelenkatároló: ti használjátok? Hogy bírjátok anyagilag a zsákot venni hozzá? Miután egy hétig tartott egy zsák, kitaláltuk, hogy egy hagyományos szemeteszsákot teszünk az aljára, a belevaló zsákot meg nem kötjük el az alján és így nem kell olyan gyakran cserélni.

Fülbevaló: nekünk a gyerekorvos megcsinálja. Apa csak később akarja, én nekem meg mindegy, úgyhogy várunk.

Keresztelő: Ti mikorra tervezitek?

Hasfájás: múlt héten már egyszer sem sírt szegényke a hasfájástól, de szombattól megint küzdünk vele. Úgy sajnálom.

Barnusanyus! Hát ez a napirend nem semmi. :shock: Nagyon ügyi vagy, de azért próbálj meg pihenni, hogy helyre álljon a tejcsi.

Én is szerelmes vagyok! :wink:
Vendég
 


Banyus!
Csak az egyik melled gyulladt be, nem? És a másikból is elment a tej? Mert szerintem te fél ciciből is röhögve jóllakatod az aprónépet, az tuti! Szerintem amúgy biztos vissza fog jönni rendesen a tejed, csak szoptass sűrűn, és fejjél. Én is utálok fejni, rossz nézni, ahogy nyúzom szegényeket, nem is merek gondolni rá, hogy fog majd kinézni pár hónap múlva. De hát megteszem ezért a kis hülyéért, mostmár az ékszakai szopi után is kész vagyok lemászni a galériáról, és fejni (pedig nekem csak 1-2-3 mili jön le belőle, de hát az is kell), meg a másik teli mellből is szoktam ilyenkor 10-15ml-t, így estére összejön 30-40ml, ami átsegít azon, hogy ne kelljen tápoznom.

Fürdetőkrém: egy kis vízzel megmikrózom és úgy öntöm bele a vízbe

Fülbevaló:
gondolom nem bántom meg azokat, akik rakattak a lányuk fülébe, de nekem abszolut de nem tetszik. Szerintem egy kisbaba úgy szép ahogy van, nem kell rá ékszer. Nekem eszembe sem jutott rakni Zitus fülébe, úgyis kérni fogja, ha majd nagy, én is kértem 5 éves koromban. De durva, eszembe jutott, hogy nekem még tűvel szűrták át annó...azok a hetvenes évek...

Mona

Én is gondolkodtam, hogy vajon fogom e látni, hogyha nem olyan szép a gyerekem, de hát nincs lehetőségem tesztelni magamat, mert GYÖNYÖRŰ a gyerekem :D :D Azt az egyet belátom, hogy a frizurája kicsit béna. Szégyen, hogy ennyi nagy hajú pasi között, nekem van egy kopasz kis lánykám, bár nem tiszta kopasz, a tarkóján, és oldalt van egy kicsi neki, meg a feje búbján, de ott hosszú, és előre fésülődik... képzelhetitek :D :D :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Erről a frizuráról beszéltem...ő is nevet rajta :D

Kép

Itt egyébként a járókán lévő pörgő-zenélő plüssöket nézte csillogó szemmel. Amikor először felhúztuk neki, pár napja, hangosan kacagott .. annyira édes volt. A tieitek is imádják?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki jól van. :cry:
Olvaslak titeket hébe-hóba,sajnos mostanában elég zűrös napjaink voltak.Múlt héten megműtötték a fiam sajnos,egy tályogot találtak a végbele mellett,kivágták neki,kipucolták.Ez a tályog állítólag csinált neki egy sipolyt.Kikészültem teljesen.Sajnos annyit idegeskedtem,hogy alig van tejem,pedig volt bőven.Most tápizunk is sajnos.Amióta megcsinálták neki nem sír már annyit,nappal is alszik és éjjel már egyedül is elalszik a kiságyába,picit forgolódik de elalszik.Ja és mostanában keresztben találom az ágyába. :wink:
Remélem nem lesz neki több tályogja mert akkor ismét műtét,ha folyamatos tályogok alakulnak ki akkor tényleg van sipolya és azt is meg kell műteni.Nagyon szarul kezdődik az évünk.
De már nagyon sokat mosolyog,sikongat nagyon imádom.

Bodzi:A fiamnak van egy pici koszmója,pedig ápolom rendesen.Van olyan kenőcs a gyógyszertárban amit kimondottan koszmóra kevernek ki?Olajoztam de nem sok sikerrel.Tegnap apuci kitalálta, hogy kenjük be gyógyszertári mosakodókenőccsel,meglátjuk mit csinál.

Jövök majd sűrűbben is.
Szép Napot
szilvi17
 
 


Kép
Levike
szilvi17
 
 


Sziasztok!

Szilvi: Hát ez tényleg nagyon rosszul alakult, szegény picurka. Én még soha nem is hallottam ezt a szót, hogy sipoly. :oops:
Reméljük, hogy túl vagytok rajta. Lényeg, hogy Levike is megnyugodott. Nagyon szép kisfiú.

Tusimi: Nem is kopi a kiscsaj. Nekünk sincs sokkal több hajunk. Édi ez a mosoly. Vajon mire gondolhatnak? Lillácska is olyan tudományosan tudja nézni a forgóját... :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Képzeljétek ma reggelre elromlott a mellszívómnak a motorja! ÁÁÁÁÁÁ! Hajnalban még semmi baja sem volt. Kicsit bosszús vagyok...

A másik, hogy napok óta problémánk van az evéssel. Elkezd szopizni a baba, és kb 5 perc után elkezd erőlködni (ez mondjuk eddig is volt), majd következik a sírás (ez eddig nem volt) és abbahagyja az evést. És ezután már nem igazán lehet rávenni, hogy a mellemhez érjen. Amint közelítek sír. Aztán lenyugszik a vállamon, várok 10-15 percet, akkor megint eszik 5 percet és ugyanez a nóta! Mondjuk 5 perc alatt kieszik 60 g-ot, de hát az neki elég kevés. És olyan is volt már tegnap , hogy később sem tudtam mellre tenni, szóval össz-vissz 60at evett egyszer a 120-130akhoz képest. Mondjuk ez egyszer-egyszer nem tragédia, de azért elég furi és nem tudom mi baja. Gondolom a hasa, de hogy miért ???? Ma megyünk doki nénihez, remélem mond valamit erre is.

Kép
vargaviki
 
 


Mázlisták az enyém nagy ívben sz.... a forgóra
Tusi nagyon szép kislány
Ma hívom a dokit, még nem múlt el a vérzés. Normális?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Rokonhadjárat. Mi már túl vagyunk rajta, már az elejétől fogva jöttek. Valahogy nem is bánom, mert akkor még nyugisabb volt Hanna és akkor még nem is annyira merték fogdosni :) Most már azért jobban lehet dögönyözni, de a nagy sereg már lement.

Légzésfigyelő nekünk is Angelcare van. Beriasztott már párszor, általában akkor mikor oldalra elcsúszott Hanna. De úgy vagyok vele, hogy inkább riasszon be, minthogy nem riaszt és gond van... bár soha ne legyen!!! Igazság szerint én is mindig szívrohamot kapok mikor meghallom, hogy riaszt. Dobok el mindent és rohanok... szerencsére sokszor nem volt, talán 3 alkalommal.

Dyt!
Internetes adok-veszek:
www.teszvesz.hu
www.vatera.hu

Nagyon jó kis dolgokat lehet ott találni. Használtak általában, de sok új cucc is van.

Lafie!
Én is észrevettem hajhullást. Nem nagy hajunk van, kb olyan mint Zitusnak (én bundesliga frizurának hívom - elöl rövid, hátul hosszú :lol: ) és a hátsó "hosszú" hajunkból szoktam látni egy-két szálat.

Pelenkatárolónk nincsen, én egy sima billenőtetős kukát vettem. Egyenlőre nincs büdi a szobában a pelusoktól, de ha már keményebb lesz a cucc, akkor arra gondoltam, hogy van a 100-as boltban az uzsis-zacsi és majd a pelusokat egyenként abba fogom beledobálni, bekötni és nem lesz szag. Sztem olcsóbban kijövök vele, mint a pelenkatárolós cuccal. Én is akartam, de a férjem azt már nem engedte megvenni :) :) :)

Keresztelő. Mi már túl vagyunk rajta, december 9-én volt. Szerettük volna karácsony előtt megkeresztelni és szerencsém van, mert nagyon összetartó családunk van a férjem részéről és az egész keresztelős kaját anyósom és a sógornőm csinálta meg, nekünk csak a megjelenés volt kötelező :) :) :)

Szilvi!
Nagyon szép a kisfiad! :) Mi az a sipoly?? :oops:

Tusimi!
Fülbevaló. Én sem akartam, mert bevallom nekem sem tetszik ha kopi a gyerek és fülbevalója van. De mivel apuci megvette és szerette volna, így berakattuk, de most már nem bánom. Így tényleg nem fájt neki és nagyon jól áll ez a pici karika a fülében.

Hanna is imádja ezt a pörgő forgót :) Annyira jó, hogy már elvan vele, mert így mikor reggel felkel, kajcsizunk, masszírozunk, utána be tudom tenni a járókába és legalább 20-30 percet el van vele, így végre normálisan fel tudok öltözni, megreggelizem, fogatmosok :) Eddig ez nagyon kínkeservesen ment míg nem tudtam lefoglalni...

Eddig nem mertem tejet sem inni, de most már férjem hozott haza koffeinmentes Omniát és reggelente végre meg tudom inni már a tejeskávémat :) Hogy ez hogy hiányzott!!! :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Kép

már annyira érdeklődően néz :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


nekünk is van ez a forgós játék, az első héttőől kezdve imáddja, kb 3-4 hete beszél is hozzájuk, gügyög, nevet, van hogy 20-szor is fel kell húznom, mert reklamál, amikor leáll..most szeretnék egy komolyabbat, mert ez elég hát kezdetleges...olyat láttam ami 20 percig zenél, közelednek-távolodnak a figurák, közepén meg változtatja az alakját a folyadék forgás közben...meg itt az ideje a játszószőnyegnek is, ahogy nézem a bonitát, imádja a játékokat..

ti babátok is markol már mindent? pl böfi közben a polót, pelust, ruhát stb..egyik nap játszottam vele, az ölemben volt és megfogta a játékát egy párszor..na ezen persze jól meglepődött...annyit nevettünk..

nem baj az, hogy a bonita 500 és 800 ml között eszik csak? és az 500-600 körüli az átlag, egyébként nagy baba volt születésnél is, azóta is sokat hízott és nőtt, de nem a táptól, anyatejnél is ilyen gyorsan nőtt..de nem tudom nem kevés ez a napi adag???????

aki csak tápis, tényleg kellene teát adni??????????????

nálunk a kaki az már rendesen emberes egy ideje, olyan szaga van, és akkora, hogy csak ketten a férjemmel tudjuk tisztába tenni, de így is volt, hogy minden kakás lett..olyan büüüüüüüdiiiiiii, tök vicces, mi sima zacsiba tesszük és dobjuk is ki...nincs külön szemetese a pelusoknak...

ja egyébként nekünk van ilyen pihenőszékünk, ami 3 fokozatba állítható, játékok lógnak a baba fejénél és ringatható is..na az nagyon bevált...megnyugszik benne, sőt akkorákat is alszik benne...

a kiságyát is szereti, a rácsvédőn lévő állatkák a kedvenc barátai, most is azokkal beszélget!!! :D

Kép
dyt
 
 


Dyt!

nekünk pont ez a fajta pörgőforgónk van, amit leírtál. Nagyon szuper, csak ajánlani tudom és a zenéje sem idegesítő, rendesen nyugtató. Hanna mindig a nyúllal összeveszik, az oroszlánnak meg vigyorog (gondolom mert sárga vidám színű a feje :) ) Brendonban vettük, de biztos lehet máshol is kapni.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Micsoda helyes gyerkőcök :)

Légzésfigyelő:
Nekünk Babysense van, soha nem riasztott még be.
Abszolút elégedett vagyok vele.

Látogatás:
nálunk is volt már mindenki és már híogatnak, mikor jöhetnek.
Kész vagyok ettől :)

Keresztelő:
én tavasszal szeretném, de még nem kezdtem el szervezni.

Zeélő forgó:
az én fiam is szereti nézegetni.

Hajhullás:
nálunk nincs, mondjuk haj se sok van egyenlőre :)

Barnusanyus,
jobbulást a srácoknak!

Dyt,
Szerintem, amíg nem reklamál a lurkó, hogy éhes és nem kezd el fogyni, addig nem baj az össze-vissua evés.

Szilvi,
az enyémnek már nagyon csúnya volt a buksija a koszmótól, pedig én is mindennel próbálkoztam.
A múlt héten írt a gyerekorvos valami receptet, amit a gyógyszertárban kevertek ki, az 3 nap alatt lehozta a fejéről. Sajnos nevét nem tudom, mert a tégelyre csak a gyerek nevét írták.

Vargaviki,
furcsa ez az evés probléma, nem tudom, mitől lehet, remélhetőleg a doki mond valami okosat.

Nyafi,
nekem 5 hét után múlt el a vérzés.
Úgy tudom, hat hétig normális, de azért kérdezd meg a dokidat.

Kép
bodzi
 
 


lányok léééééééééééégysziiiiiiiiiiiiii

hogy kell fotót kicsinyíteniiiiiiiiiiii?????????????????

Kép
dyt
 
 


Dyt! Ha a képnézegetőben megnyitod a képet és jobb egérgombbal rákattintasz, akkor nincs méretezésre vonatkozó parancs?
Vendég
 


most néztem, nincsen ilyen parancs....ilyenkor mi a teendő?

Kép
dyt
 
 


Dyt
Én úgy tudom, hogy 150-el kell megszorozni a súlyát, és úgy kapod meg, hogy mi az ideális. Pl. 4kg-os babánál 4x150=600ml
De gondolom ez is változó minden babánál, függ attól, hogy mennyi a tejcsi, milyen a pici étvágya. Ha hízik normálisan és nem sír, hogy éhes, akkor elég neki.
Nekünk éppen csak megvan a normál napi adag, így esténként gyakra pótolnom kell egy kis tápival. Tegnap egész meglepődtem, mert szopizott 100-at és sírt még, erre simán benyomott még 30 ml tápszert, és láttam rajta, hogy tudna még enni, bár utána már nem sírt, hanem szép nyugodtan elaludt. Nem akartam adni neki több kaját, mert 120-nál többet még sohasem evett, és nem akartam pocifájást éjszakára. De látszik nő az étvágya, ami nem baj, csak győzzem tejjel...

A képkicsinyítésre már írtam neked a múltkor is, hogy szívesen megcsinálom neked, mert én Photoshopban dolgozom, azt meg bonyolult lenne, így írásban elmagyarázni.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk az Uh-on, haso akés, tul képp a buksija is, bár a két ciszta még látszik:( 3 és 4 mm-esek, de azt mondta a nő hogy szépen szívódik majd felfelé, magzat korában tizen valahányról indultunk, szóval már sokat ment össze és egyáltalán semmit sem okoz. Kontrollra sem hívott vissza.

Légzésfigyelő: nekünk baby controll van, Emmánál csak 1 éves kora után triazstott be mert akkro kezdett mozogni éjjel nagyon, na Bertinél épp ma hajnalban beriasztott képzeljétek. Mondjuk nem igazán ijedtem meg gondoltam hogy lemászott, hááát, teljesne fel volt kenődve az oldalfalra persze orral a rácsvédőben, szóval nem si baj hogy riazstott mert végül tényleg nem kapott volna levegőt. Én annyit kínlódok vele hogy hason fekszik, állandóan begyűri a pelust a feje alá,rá az orrára .

A forgót ő is szerti, de szerintem ennyi idős babának már nem érdemes beruházni komolyabb darabra, 1 hónap és nem az fogja érdekelni :D Sőt, bertin is észerveszem hogy már most megunk dolgokat, mindíg mást kell felé aggatni. A macikra pl a forgón most rá se néz, most egy másik báránykás dolgot akasztottam rá. A baby gym az igazi sláger nála most.

Képkicsinyítés: én irfan wiew-val szokatm, program kell hozzá ?ha olyna a képnézegetőd akkor van benne rá lehetőség, ha nem akkor nem. Mivel nyitod meg a képeidet? Ha nem megy, küldd át a vszilvia77@freemail.hu-ra, Erának si én szoktam kicsinyíteni. :wink:

Era!

Jobbulást neketk. ennyit az anyatej védő hatásáról:(

Szilvi!

Milyen szép a ksifiad, kész fiatalember, Sajnálom hogy műteni kellet:( remélem már többször nem kell. és ez mitől alakult ki?

Pelenka: Nálunk Emmánál sima billenős volt, az is jó volt, de most kaptam egy ilyen spécit, örököltük, nem rossz de én magamtól tuti nem venném meg. Nekem 2 csomag zacsit adtak hozzá akitől kaptuk és nemrég nyitottam ki a második adagot, szóval nem fogy olyan gyorsan.

Keresztelő: én is csak tavasszal akarom amikor már kint le lehet ülni az udvaron, mert nagyon pici a házunk , nem alkalmas ilyesmire. De még én sem szervezem. sőt, még nem tudjuk ki lesz a keresztszülő, mert két jelölt is van, mondtam a férjemnek döntse ő el, de nem nyiltakozott még. nem igazán izgatja azt hsizem a téma :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


manó
elküldtem az emailedre, előre is kösziiiiiiiii

a ciszták elég durván hangzanak...hogy jöttek rá? uh-on?

a mi babánk már 5 kgon is túl van bőven, ma megyünk vissza a mérlegért, karácsonykor volt, 5, 06 kg, hát ha azt beszorzom 150-el nekünk messze van az ideális napi mennyiségtől...

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni abban hogy most mennyi az egyszeri anyasági támogatás?

Ivett
Kép
Kép
ivett&fanni
 
 


Ivett! 64.125 Ft
Vendég
 


Köszönöm Lafie!

Ivett
Kép
Kép
ivett&fanni
 
 


Ettől megy olyan jól a bababiznisz, hogy az ember minden baromságot összevásáról a gyerekének. Pelenkatartó!....Mivel nekünk a fürdőszobában van a pelenkázó, így vettünk 100 Ft-ért tapadós akasztót, azt rányomtam a csap alatti fürdőszoba szekrény oldalára, arra ráakasztottam egy reálos vagy tesco-s szatyrot, épp mi akad a kezembe - ami ugye ingyen van - és abba gyűjtöm a pelusokat. Két naponta viszem ki a kukába.
Igaz nekünk pici a fürdőszobánk, így nem is lenne hely kis kukáknak. Mivel 37nm-en lakunk, rendkívül profi vagyok abban, hogy hogyan lehet minden négyzetcentimétert kihasználni - de szó szerint. Ámulnátok... :wink:

Kép
Kép
tusimi
 
 


én 61 ezer valahányszáz ft-ot kaptam anyaságira...

ja és mindnekinek köszi a fotós tanácsokat...

Kép
dyt
 
 


Pelenkatartó! Nem adtam érte egy fillért se, ajándékba adták a légzésfigyelő mellé. Amúgy 10 e Ft-ba kerül, de annyit én sem adtam volna érte, még úgy sem, hogy én nagyon szeretem. Pont befér a pelenkázó és a szekrény közé, így nincs szem előtt. És hát a szagokat is magába rejti, amire nálunk nagyon szükség van. :lol:
Vendég
 


Dyt! Az a 2007-es összeg, de gondolom Ivett a 2008-ast kérdezte. Vagy nem?
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: