Új privát üzeneted érkezett!

Babett!

Mi 20 fokon alszunk. Lilla rucija: vékony body, hosszú ujjú tipegő és egy pamut hálózsák - ez kicsit vastagabb fajta. Én erre teszek egy vékony takarót, de Lillu általában lerúgja.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nagyon édes Boti! :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ágica: Én is gratulálok a kisfiadhoz! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok!

Babett: Boti nagyon édes! Igazi nagyfiú! Mi 22 fokban alszunk, vékonyabb pamut, ujjatlan hálózsákban. Alatta csak egy body van és zokni a lábán. Plusz még egy vékonyabb pléddel szoktam betakarni. Nálunk ez vált be, Zsófi nem tud melegben aludni. Ha jobban beöltöztetem, vagy betakarom, akkor felébred ha melege van...Azt pedig nem kéne. Úgyhogy mióta rájöttünk, hogy nem szereti a nagy meleget, 2-3 hónapos kora óta, azóta így alszik.

Lamme: Mégegyszer köszi szépen a doki néni elérhetőségeit!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 

 
 

Hát Boti még nem rúgja le, mert még ahhoz kicsit kicsi, épp ezért kérdeztem. De köszi, végülis akkor hasonlóan csinálom én is. Csak nálunk 21 fok van kb. Lehet nem kellene batakarnom...Mondjuk eddig még nem panaszkodott :lol: Bár vhol azt olvastam, hogy ezt részben a szülő alakítja ki, hogy a baba milyen szobahőmérséklethez, és milyen öltöztetéshez szokik...általában ha én fázom, akkor őt is jobban felöltöztetem sajnos, epdig lehet, hogy épp csak fáradt vagyok... na mindegy. Ez az öltöztetés - főleg kint - efy örök dilemma. Majd nyáron biztos egyszerűbb lesz... :?
Vendég
 


Lányok! egy kérdés!

Sajnos pont szabin volt a doki a kórházban, aki a koponya és csípő UH-t végzi, így valahová el kell vinni Bulcsút, van tippetek????

Ja, és a vonalzót hogy kell átjavítani??
puszaa

Kép
Kép
agica123
 
 


Én csak a régi rendszert tudom Ágica, de hátha segít:
Májusban 6. héten kellett visszavinni Lillát, a Podmaniczky Rendelő intézet (sztk) földszintjére, itt csinálták a koponya és hasi UH-t. Csípőt nem néztek szerintem, csak kézzel, de lehet rosszul emlékszem.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hm, köszi Ildi a tippet.
A gyerekorvos amúgy a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát mondta, hogy ott kérjek időpontot, ő oda tartozik... :oops:
Na mindegy, majd valami lesz :)

Kép
Kép
agica123
 
 


Sziasztok!

Először is Ágica nagyon gratulálok a szülésedhez és minden jót kívánok. Majd ha kicsit ráérsz írd le, hogyan változott a "napirend" a két gyerkőc mellett. Most egyedül vagytok vagy valaki van veletek otthon?

Séta: mi minden nap kimegyünk Mátéval egy órára. Még az is előfordult, hogy esőben is kint aludt, mert az ajtónk előtt fedett a járda. Sétáláskor mi csak 20-30 percet alszunk. A nagy alvás délben van, akkor ugye nem mehetünk sétálni, mert Andris is akkor alszik.

Éjszakai öltöztetés: nálunk kb. 18 fok van abban a szobában amiben alszunk. Mátéra egy vastagabb rugit adok, betakarom egy vékony pléddel ami rásimul a testére és még egy vastag gyapjútakarót rakok rá. Azért van ilyen hűvös nálunk, mert ha melegebb van akkor én nem tudok aludni. Folyik rólam a víz, pedig a takaróm is átmeneti takaró és a pizsamám is vékony. Kitakarózva meg nem bírok aludni. Andris is megszokta ezt a hőfokot és még egyszer sem ébredt fel, hogy fázik. Ő is vastagabb (plüss) rugiban alszik.

Kibújt az első fogacska Máténál!!!! Szenvedés nem volt csak néha sír fel olyan szívfájdítóan és látszólag semmi oka, na olyankor tudom, hogy a foga piszkálja. Az éjszakánk is jól telt nem ébredt többször mint szokott és észjszakázni sem kellett vele (eddig kopp-kopp). Bár a mostani alvásnál többször föl sír és kicsit nehezebb visszaaltatni mint máskor.

Babett Botond nagyon édes.

Kép
Kép
m.krikko
 
 


Babett! Barnus nem igazán alszik egyben 5-6 órát éjjel sem. Nagyon ritkán volt a maximum 5 óra, de nem jellemző. Lehet, hogy nem alakult ki nála az éjjel tudat. Mit lehet ezért tenni? Megvan az esti szertartásunk, aztán lefektetem az ágyába, sötét van a szobájában és csend.

Boti nagyon aranyos! És nagyon menő ebben a farmer ruciban :lol:

Ágica! Nekünk megcsinálták a kórházban az UH-ot, de egyébként a gyerekorvos beutalót és ő megmondja hova kell menni.

KépKép
kutyfül
 
 


Kép

Ez a ma esti vigyor :P

KépKép
kutyfül
 
 


Barnus már így vigyorog??? nagyon édes!! jó korán megkaptátok ezt a mosolyt!! :lol:

Hát az éjszakai több alváshoz még az kell talán, hogy jobban be legyen etetve este. Nálunk az délutáni-esti evések gyakrabban vannak (pl 4, 6-fél7, fél9-9), napközben meg 3-3,5 óránként. Ezenfelül az esti rituálét szerintem már megbeszéltük (csend, semmi kommunikáció, nagyon kicsi fény, ugyanaz a sorrend minden este stb...). Ja, és én tornával is fárasztom már 2 hetes korától. Ez is este van, a fürdés előtt.
Ja és én napközben nem hagytam sosem, hogy max 4 óránál több kimaradjon két evés között. Tehát a max alvás 2-3 óra volt. Én próbáltam többnyire tartani a 3-3,5 óránkénti evést. Esteleg a sétakor ha jobban bealszik, akkor szokott 4 óra is kimaradni. Most már mondjuk magától is felkel 1,5-2 óra után, de kisebb korában azért jobban befolyásoltam én is, ha kellett. Mondjuk nálunk mostanában már egyre gyakrabban kitolódnak a ciklusok 3,5 órára.
De azért még Barnus is kicsi, lassan biztos kialakul az éjszaka tudata. Legtöbbször ezt sokták írni a könyvek, hogy ne aludjon napközbean egyszerre sokat.
Vendég
 


Nagyon tud vigyorogni. Főleg reggel, olyankor nagyon jókedve van. HA beszélek neki és mosolygok rá, akkor így mosolyog vissza:lol: Na meg a játszószönyegén a bohóc kap hatalmas mosolyokat. :wink:

Igen, ez a beetetés, ami problémás, mert egyszerűen "elájul" kaja közben, és aztán nem lehet felkelteni. Napközben én sem hagyom, hogy 4 óránál többet aludjon egyben, de úgy látszik ez sem használ. Abban bízom, hogy még kicsi és lassan ez majd kialakul.

KépKép
kutyfül
 
 


Kutyfül!
Mi is Babették féle altatásra esküszünk, nálunk masszás van fürdés előtt, nem torna. Nálunk a nappali keltést nem kell erőltetni, Lillu ugyanis akkor nem alszik. :D :shock:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!
Köszi a tippeket, a gyermekorvos a Tűzoltó utcai Gyermeklinikára adott papírt, csak én ezt nem ismerem... :?
Tudtok esetleg valamit róla??

m.krikko: köszi a jókívánságokat :)
Napirend? Rékusé egyelőre nem változott, csak annyiban, hogy a betegség miatt nincsenek séták, de délután ugyanúgy alszik, és feküdni is ugyankkor fekszik. Inkább a kicsit próbálom Őhozzá igazítani, de neki ugye még nem nagyon van rendszere, bár eddig tényleg csak aludt meg evett. Ma délelőtt volt az első "rossz" délelőtt, nem figyeltem arra mit eszem, és meglehetősen össze-vissza zabikáltam tegnap, ez gondolom kikészítette a kis gyomrát :( :oops:
Ezen a héten itthon volt velünk a párom, az extra papa-szabin, de kicsit félek a jövő héttől, amikor már egyedül leszek. De bízom benne, hogy nem lesz semmi, csak a levegőre menés nem fog működni, de Rékust úgyis csütörtökön kell visszavinni a fül-orr gégészetre, addig nem is nagyon mehet ki, szóval majd bent játszunk :):)

Van köztetek biatorbágyi, Lányok??

Kép
Kép
agica123
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak a gyerkőcök Kutyfül és Babett :wink:

Ágica: Örülök, hogy be tudtál jelentkezni. :) Megmondom őszintén, hogy nekem a gyerekágyas rész nagyon nem jött be a MÁV-ban :oops: Nagyon nem tetszett, hogy a szobáknak nincs közvetlen kapcsolata a külvilággal, engem baromira zavarna a levegőtlenség, a sötétség, meg, hogy jönnek-mennek a látogatók :oops: Bár tény, hogy ez a legkevesebb, a lényeg, hogy a szülésnél minden rendben legyen :wink: Valami fiatal anesztes kötötte be az eda-t, hogy kiesett a kanül? :D Nekem elvileg rendben volt az eda, mégis fájt :o De azért tök jó volt :D A másik topikon olvastam, hogy a dokidnak el kellett mennie. Jól értettem, hogy a dokid lett rosszul? :o Szegényke, remélem nem komoly.

Niki szerencsére nem lázasodott be a kéthós oltástól, de elég nyügi volt este. De nem biztos, hogy az oltás miatt, mert legújabb szokása szerint nemsokat aludt egész nap, és estére baromi fáradt volt már. Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki hétfő óta az éjszakánk, hogy kb. 9-1/4 10-kor elalszik, reggel 7-1/2 8-kor kel, és közben kétszer van szopi. Én ezzel simán ellennék, csak az a baj, hogy általában a második szopi után (de most éjjel már az első után is :( ) fáj a pocija (de álmában!!). Alszik a drágám, közben meg nyöszörög, felsikkant és forog erre-arra :( Szerintem, ha végre elmúlik ez a hülye hasfájósság, akkor jók lesznek az éjszakáink is.
lamme
 
 


Lamme: igen, a természetes fény nem sok, annál több a látogató, de csukott ajtónál és elhúzott függönynél nem vészes :)
És igen, sajnos a professzor lett rosszul :( Szerencsére semmi komoly, de pont lemaradt Bulcsú érkezéséről :( Vermes doktor rendes volt nagyon, hála és köszönet neki, de sajnáltam nagyon, hogy a prof nem volt ott, és főleg tökre aggódtam, hogy mi van, mert mondták, hogy felvitték az intenzívre, valami szív-dolog...:(
De szerencsére utána jól lett, és a 2 órás megfigyelés végére már be is jött hozzánk :)
De valószínűleg be fogja fejezni hamarosan a praktizálást, így a köv. 2 gyerkőcöt már másnál fogom szülni...:( Már most ilyeneken gondolkodom...:shock: :D

Drukkolok MIndenkinek, hogy elmúljanak a hasfájós idők :)
pussz

Kép
Kép
agica123
 
 


Lamme: privi ment :)

Kép
Kép
agica123
 
 


Sziasztok!

Kutyfül, barnabás egy tündér!!! És a cicátok s milyen szép! Nekünk is van kettő. Imádom őket! Így összesen 3 gyerekem van!

Alvás: ugye Eszter volt az a kisbaba, akire a gyerekorvos is azt mondta, nyugodjak bele, ez egy ilyen kis alvásigényű gyerek. Újszülöttként 11-12 órát aludt max, és azt is 5-6 részletben... A köztes időkben meg sírt... én meg majd a falra másztam kínomban - ha visszaolvastok az októberi bejegyzéeimre, kaptok némi ízelítőt...

Namármost, kb. 10 hetes kora óta így néz ki a napunk:
Ébredés 7 és 8 között, evés, azonnal visszaalvás, 11-12-ig.
Ekkor evés, ébrenlét, majd kb. 2 óra alvás.
3-4 között ismét evés, ébrenlét, majd 45-60 perc alvás.
Este 9 körül evés, majd bealvás - és alvás reggelig (van, hogy 1x-2x felébred, ilyenkor cumival visszaalszik nyomban).

Ez akárhogy is számolom kb. 16-17 óra alvás egy nap. Hogy csináltuk?
1. Jól kell lakatni a gyereket (rosszul szopik, ezért a sima szoptatás édeskevés volt neki az első hónapban)
2. Napirendet vezettünk be --> A Suttogó mindent megold
3. Észre kell venni az álmosság jeleit (ásítozik, szemét dörzsöli, óbégat, cumit elfogadja)
4. Cumizik (sokkal jobb, mintha bőgne!)

És most mindezt lekopogom!!! :shock:

Megpróbálok Esztelláról feltenni egy képet: Kép Eszter 2 hónaposan

Kép
waterlilly
 
 


Babett, Botond nagyon édes! Nagyon vagány ebben a farmer szerkóban! Idősebbnek néz ki 2 hónaposnál, nagyon huncut, érdeklődő, okos arcocskája van, és szépen tartja magát.

Eszti hosszú ujjú body-hálózsák kombóban alszik, és még betakarom egy kis paplannal is. Kb. 20 fok van a szobájában.

Kép
waterlilly
 
 


Nagyon édes Eszti baba!
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lilly ! Csodaszép Eszti ! Puszillak benneteket. :lol:
nadimo
 
 


Lilly! Nagyon cuki Eszter! Ő hivatalosan Eszter vagy Esztella?
Nálatok a macskák hogy viszonyulnak Eszterhez? Érdekes, mert nálunk nem igazán érdekli őket Barnus. Majd egy év múlva, mikor a farkukat húzza majd:) Ja, nálunk is két macs van. :wink:

Ágica! Ti 4 gyereket szeretnétek? Mennyire volt nehéz így a terhesség, hogy Réka még ilyen kicsi?

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Nekünk egy kertben lakó cicánk van csak! Nem nagyon érdeklődik Lilla után, bár lehet kis keresztlányommal való játékokból azt a következtetést vonta le Vacak, hogy jobb ha a gyerekektől távol marad. :oops:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!


Nagyon édesek a babák!!!!! Botika a kis komiszka mosolygós, Barni a z esti vigyori és Esztella királylány tekintélyt parancsoló fotójával megbabázni való.:lol:

Babett! Én is jól beöltözteten Gábort éjszakára, mert ő kicsit fázósabb. ujjatlan body, kezeslábas, zsák és takaró a rétegrend. :D

Ágica! És kinél fogod a következő 2 gyerkőcöt szülni? Tudod már? Én asszem maradok Gulyás dokinál. Jól bevált. 8):D

Eperke!
Ebédfronton van változás?

Többiek: vagy kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy irogassanak vagy olyan sok topicba írnak, hogy ide már nem futja az idejükből. :wink:

Cicák: A kerti homokozónkat ill. annak környékét látogatják előszeretettel és nem igazán szívderítő nyomokat hagynak maguk után. Nálunk így nem szívesen látott vendégek. :?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Vicsokékról van valakinek híre???

KépKép
kutyfül
 
 


nadimo írta:Lilly ! Csodaszép Eszti ! Puszillak benneteket. :lol:


SZIA NADIMO!!!
Jaj, de aranyos vagy! Hiányoltalak ám! De gondoltam, hogy két kicsivel sok dolgod volt az ünnepek alatt.
Esztiből egyébként mintababa lett. Egy szavam nem lehet rá, nagyon jó gyerek. Pedig az elején nagyon el voltam keseredve, hogy mi lesz itt...!!! No meg szép is. :wink:

Kép
waterlilly
 
 


kutyfül írta:Lilly! Nagyon cuki Eszter! Ő hivatalosan Eszter vagy Esztella?
Nálatok a macskák hogy viszonyulnak Eszterhez? Érdekes, mert nálunk nem igazán érdekli őket Barnus. Majd egy év múlva, mikor a farkukat húzza majd:) Ja, nálunk is két macs van. :wink:


Eszter hivatalosan Eszter, csak én adok neki idétlenebbnél idétlenebb neveket (Esztella, Ludmilla, Lujzi, az apja meg Jolánnak hívja... :D )

A bókokat köszönöm Eszti nevében. Hát nézni azt tud!!!

Macskák: nekünk is kettő van. Cirmikét menhelyről hoztuk, ő szegény örül a jó sorsának. Parmezán viszont boltban vett (értsd: kifizettük a váltságdíjat a szerencsétlenért, mert nem bírtuk nézni, ahogy szenved) fajtatiszta úrigyerek, akit jól elkényeztettünk (pl. egy ágyban alvás), és most persze féltékeny. Most is hangosan óbégat a kaparófája előtt, hogy menjek már játszani!!! Egy jó ideig nem érdekelte őt a baba, aztán mostanra rájött, hogy ő az okozója itten annak, hogy ő kiesett a pixisből! Úgyhogy mostanában egyre többet somfordál a gyerek körül, és bizony néha nyújtja a mancsát kieresztett karmokkal a baba feje felé... :shock: Szóval figyelni kell rá! De próbálom összeszoktatni őket, no meg többet foglakozni Parmival. Aki egyébként egy tündér, imádom, az állatorvos is azt mondta, amikor először találkozott velünk, hogy látja, hogy valami karmikus kapcsolat van közöttünk. Hát speciel totál egymásba vagyunk szerelmesedve! :D :D :D

Kép
waterlilly
 
 


Tényleg nagyon aranyosak a babák!
Tücsi: Nem sok minden változott ebéd téren. 1-2 nap jobban evett, de tegnap óta megint nem akar enni. :? Most is úgy aludt el kinn a babakocsiban, hogy kb 50gr sütőtököt tudtam neki adni ebédre. Az pedig nem túl sok egy ekkora gyereknek. :? Az eredeti ebéd spenót lett volna, de arra rá sem akart nézni, így volt még egy kis sütőtök a hétvégéről, gondoltam megpróbálom azt...Egy ideig ette, aztán az sem kellett...Már olyan cselt is bevetettem, hogy van egy macija keményebb műanyagból, ami nem szőrös, így könnyű letörölni. Azt odaültetem a tálcára és a maci is "eszik" Zsófival. Ez eddig bevált, így ő is evett a macival. Tegnap óta már ez sem segít...Azzal nyugtatom magam, hogy ha éhes lenne, akkor biztos nem aludna ilyen nyugodtan délután. Csak azért jó lenne ha egy kicsit többet enne, mert annyit mozog, jön-megy, mászik, simán lemozogja a 2Xesét is annak amit megeszik. Szóval még mindig tanácstalan vagyok :roll:

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!

Eperke21 ne legyél elkeseredve. Én már beletörődtem, hogy a nagyobbik fiam, Andris nem egy nagy evő. Soha nem ette meg az előírt mennyiségeket mégis mindig rendesen aludt, jókedvű, mosolygós baba volt. Most is csak immel-ámmal eszik. Vannak napok amikor elcsodálkozom az étvágyán (csak el ne rontsa a hasát), máskor meg pár kanál után azt mondja elég volt és semmit nem hajlandó elfogadni. Ő is egy kis örökmozgó, csak akkor pihen amikor alszik. Jelenleg 11,5 kg és 2 éves 8 hónapos. Szóval én is el voltam keseredve, de nem egy beteges gyerek. Tavasszal ill. ősszel egy-egy megfázás és ennyi. Úgyhogy én is csak azt tudom mondani amit leírtál, hogy nem aludna nyugodtan ha éhes lenne illetve nem mosolyogna ilyen szépen, mint a képen. Persze próbálkozni én is mindig próbálkozom, hogy legalább egyen valamit (az apja ezt meg is jegyezte, hogy ez nem kívánságműsor, de ő nem látja az egész napi étkezésünket).

Na ez egy kisregény lett. Bocsi.

Melinda

Kép
Kép
m.krikko
 
 


Amúgy nálunk új napirend van kialakulóban sajnos :( . Máté két napja délelőtt alszik vissza 2 - 2,5 órát, így a déli hosszú alvás 3/4 órára csökkent és ez sem délben van hanem 14 óra körül. Ezzel csak az a bajom, hogy így nehezebb Andrist ebéd után ágyba parancsolnom. Eddig is harcot kellett vívni, bár ennek ellenére hamar elaludt csak műsorral járt. Még reménykedem, hogy visszatérünk az előző napirendhez.

Ágica én is a kicsi napirendjét igazítottam Andriséhoz, de amint leírtam Máté is igazgatja magának :roll: . Réka már jobban van?

Vicsok mi van veletek?

Egyenlőre befejeztem magam.

Melinda

Kép
Kép
m.krikko
 
 


Lilly: nagyon cuki Eszter!! szép baba nagyon!! Nálam is a Suttogós napirend van, többé-kevésbé megy is. Ha időben észreveszem a jeleket, akkor tényleg gyorsan megy az alvás. Te ilynekor mindig a kiságyban altatod? na ez nekünk nem megy mindig ott, most is pl a pihenőszékében van. És Ő már 4 óránként eszik? ez magától állt be? Viszont Botond leszkott a cumiról, eleinte adtuk neki, azzal altattuk, most meg már kiköpi... :? Szerencsére este nem kell altatni, így nincs is nagyon szükség rá igazából...
Tücsi: ezekszerint túlöltöztetem a gyereket...?? :? hát rugi nélkül fura lenne, és igazából még emiatt sosem kelt fel éjszaka. Most kezdjek el kevesebb cuccot ráadni? Így is olyan hideg reggelre a keze...persze, mert kiáll csupaszon...De a többség tényleg nem ad ennyi cuccot a gyerekre. Mondjuk napközben meg nem öltöztetem nagyon túl. Pl itthon nem adok rá harisnyát, vki meg igen...és 21-22 fok van, tehát nincs hideg. Na éjjel 20-21 körül.
Vendég
 


Lilly! Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a macskaszerelemmel :lol: Nálunk is az egyik sima házi, a képen látható meg egy fajtatiszta skót lógófülű. Ők is velünk alszanak éjjel :oops:

Babett: Nálunk is 21-22 fok van a gyerekszobában. Az elején adtam rá kisbodyt, hosszúujjú rugit/pizsama, vékony hálózsákot+ vékony pléd. Reggelre mindig beizzadt. Így a bodyt elhagytuk, és ez úgy néz ki jó így neki. Rugi, hálózsák+ vékony pléd. Neki is mindig hideg a keze, mikor több cuccot adtam rá, akkor is mindig az volt.

Játszószőnyeg: Ti használjátok? Nálunk Barnabás nagyon élvezi. Jó találmány :)

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!
Holnap Rékus a nagyinál lesz, így majd jelentkezem, és válaszolok mindenkinek :)
Most megyek alukálni, mert kidőltem ettől a melegtől! Itt Bián tiszta tavaszt volt tegnap meg ma :):)
Jóéjt Nektek!

Kép
Kép
agica123
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!
Örömmel értesitelek benneteket, hogy tegnap délután hazajöttünk! :lol:
Andris nagyon édes, mosolyog a világra, nagyokat szopizik (szopizna, ha lenne tejcsim elég...) így muszáj volt tápszerrel bepótolni, szépen elkezdett hizni is az utóbbi héten. Korábbi 80-90-100 helyett, 120-150 között eszik, szépen tartja a 3 órákat, nagyon kis nyugodt lett, szépen elvan egyedül félórákat is a kiságyban.
Nyúlkál a dolgok után, és egyfolytában a szájában az ökle, az egyik nővérke mondta, lehet, h megindult a foga... :shock:
Szóval azért nem irtam ilyen sokáimert 2-án átittük a Madarász utcába, és ott aludtam benn vele. Sajnos a tüdőgyulladása nem szivódott még fel teljesen, szivni is kell még sokat, de a korábbiakhoz képest nagyon jól van. Voltunk alváslaborban (tele volt ragasztva a feje.. :shock: nem tudom, hogy aludt, de sikerült...), kardiológián, sziv uh-n, hasi uh-n, koponya uh-n, röntgenen, fülészeten, szóval amit el birtok képzelni...minden egyéb rendben van vele.

Ezúton is szeretném megköszönii mindenkinek a rengeteg biztatást, és hogy ennyit gondoltatok ránk így "ismeretlenül" is. Biztos vagyok benne, hogy a szeretetünk hozta vissza hozzánk őt. Elmondhatatlan öröm, hogy azok után, amiken átment hogyan mosolyog rám!! Minden átértékelődött, még egy mosoly is.. :)

Visszaolvasni sajnos nem tudok, a képeken átfutottam, gyönyörűek a babák!! :lol:

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Ja, képzeljétek, h felmerült, h Chlamidia miatt alakult ki nála, a szülőcsatornában felszippantotta, és ez ilyen korban okozhat súlyos tüdőgyulladást.
Kimentem a kórházból a dokimhoz (Gulyás dr) levette, és kb 1,5-2 hét az eredmény. Nagyon kíváncsi vagyok!!!

Andris még kapja a gyógyszert 1 hétig, és 2 hét múlva kontroll. A Madarászban nagyon rendes volt mindenki, és nagyon jó dokink is volt / van

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Nagyon örülök hogy minden rendeződött. Izgultam /tunk értetek . :D
nadimo
 
 


Babett, igen, Eszti magától állt át a 4 órás napirendre. De! Akkor amikor tápszert is elkezdett kapni. Szerintem az lassabban szívódik fel, azért. Úgyhogy a szoptatással nem hasonlítanám össze. Bárcsak szopizna inkább rendesen! És igen, alvás szigorúan a kiságyban, napközben egyelőre cumival, esténként már nem nagyon kell neki.

Kutyfül, ekkora macskaszerelem mellett mérnem cicafül a nicked??? :D

Vicsok
, yippie!!! Jaj, de jó, hogy minden rendben! Nagyon izgultunk értetek! Hű... nagy kő gördült le a szívünkről! És látod, Andris már nem is emlékszik... :) Stramm kis kölök! Eszter is rágja az öklét meg úgy általában mindent. Fogzás? Jaj, ne már! :shock: Bár a napokban figyeltem fel rá, hogy mintha fehéredne az ínye alul... Tapasztalt anyukák! Eperke, Melinda, Ildi, Nadimo!Ez már az???

Kép
waterlilly
 
 


Vicsok: Én is örülök, így ismeretlenül is, hogy jól van már Andris baba!!!! :D

Lilly: Nálunk is 2-3 hónapos korától folyamatosan rágcsált valamit Zsófi és erősen nyálazott. Mi is úgy láttuk, hogy bújik már a fogacska, de a doki néni a háromhós oltáson azt mondta, hogy még sehol semmi. Aztán a négyhóson már mondta, hogy itt hamarosan fogacska lesz, és pár napra rá ki is bújt az első. Úgyhogy szerintem elképzelhető, hogy ez a rágás már annak az előjele. De még eltelhet 1-2 hónap is, amire kibújik. Legalábbis nálunk így volt. Próbáld meg az ujjaddal masszírozni az ínyét, ahol látod, hogy fehéredik, ha már kibújás előtt áll az a fogacska, akkor megérzed, keményebb, élesebb azon a helyen az ínye, mint máshol.

Amúgy nekünk fogzásra bevált a Dologel nevű, csak gyógynövényeket tartalmazó gél. Állítólag (védőnő mondta) ez nem csak a fájdalmat csillapítja, hanem ha már jön a fogacska, akkor a kibújást is gyorsítja, könnyebbé teszi. Másik "csodaszerünk" fogzás ellen az egy borostyánkő nyaklánc. Zsófi nagyon nyűgös volt, mikor az első fogacskája kibújt, nagyon keservesen sírt stb...Egy ismerősünk ajánlotta, hogy nekik bejött. Állítólag a borostyánkőnek babákra nézve fogzáskönnyítő hatása van. Eleinte nem hittem benne....De aztán az első fog kibújása után mi is beszereztünk egyet, és úgy vettem észre hatásos volt. A következő fogacskáknál már sokkal nyugodtabb volt Zsófi, nem is sírt, szinte észre sem vettük és kibújtak neki.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok LÁnyok!

Először is:
Vicsok: hurrááááááááááááááááá :D :D :D Ez aztán a jó hír!!!!!! Sok-sok boldogságot! Nagyon örülök Nektek, megkönnyeztem az írásodat :) :oops:

kutyfül: igen, szeretnénk 4 gyerkőcöt, a köv. kettőt 5 éven belül :D Az az igazság, hogy az volt csak rossz, hogy Rékus pont addigra lett a legaktívabb, mikorra nekem a nagy hasam lett, és mind a 9 kilót oda híztam, így eléggé mozgásképtelen voltam, sétálni meg nem tudtam, mert Bulcsi már a 30. héttől nyomakodott lefelé, és fájt az egész medence meg szeméremcsontom. De különben egyáltalán nem volt gáz a várandósság :)

mtücsi: hogy ki lesz a doki?? Gőzöm sincs :) Bízom benne, hogy marad még a prof :) Ha mégsem, akkor a Spánik dokin gondolkodom, illetve a szülésznő Gabcsi véleményét fogom kérni, végülis ő dolgozik együtt a dokikkal :) Meg persze a Ti véleményetek is jöhet :)

m.krikko: köszi szépen az érdeklődést, Rékus meggyógyult, de elég horrror volt, péntekre kifakadt a füle, folyott mint állat, rohanás Szent Imrébe. A házidoki kicsikét nem volt elég alapos, mikor megnézte, tökre kiakadtam!!!! Vissza is megyünk Pestre a régi dokinénihez, akit amúgy is fájó szívvel hagytunk ott. Inkább vállalom a kisebb macerát a bejárással, de megspórolhattunk volna legalább 3-4 álmatlan éjjel, nem beszélve arról, Rékusnak mennyire fájhatott, ahogy feszített a füle :( Még most is hallom a szívfacsaró kis sírását :(

waterlilly: ne aggódj, nálunk is ilyenkor kezdődött a fogzás, ami persze nem jelenti azt, hogy hamar ki is bújik az első :) Nekünk mázlink volt, Rékusnak 5 hónaposan már kint volt az első, és utána egymás után jöttek gyorsan. De hallottam olyat, hogy 10 hónapos volt a Manó, mire az első kibújt :)

Kép
Kép
agica123
 
 


Vicsok! Nagyon örülök, hogy otthon vagytok, és hogy Andris jobban van!!!

Barnus is megtalálja már az öklét, de úgy látom inkább kajaidőben használja :) Neki még nagyon korai lenne a fogzás.
Több ismerősőm is használta/használja a borostyánt és eddig úgy hallottam mindenkinek bevállt. Ártani, biztos nem árt :wink:

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Vicsok: Én is nagyon örülök, hogy Kisvicsok Andriska ilyen szépen meggyógyult!!! :D

Fogzás: Azt hallottam, hogy "ott mélyen" az ínyen belül akár már két hónappal a kibújás előtt elkezdődhet a folyamat, szóval egy három hónapos baba ilyen szempontból már simán nyügösködhet emiatt. Tapasztalatom nem sok van, mert Vivinek gyakorlatilag észrevétlenül bújt ki az összes eddigi foga (16 db) :D Egy barátnőmnek a kislánya 15 hónapos volt, amikor kibújt az ELSŐ foga :lol: Most karácsonyi ajándék volt tőle :D És azóta is csak az bújt elő, az is csak éppenhogy :o
lamme
 
 


Lamme, Vivivel nagy szerencsétek van ám! :D Észrevétlenül fogzik, imád aludni... Ha még jól is eszik, kifekszem! :D

Kutyfül
, a borostyánláncot hol lehet kapni?

Gyanítom, hogy fogacska lesz a bűnös, mert olyan kis nyügi-bügi mostanában Eszti, nyugtalanabbul is alszik, folyik a nyála, és néha látszólag minden ok nélkül fájdalmasan bömbölni kezd, de úgy, mint akit fizikai fájdalom ért, de aztán egy perc múlva szerencsére abbahagyja némi figyelem-elterelő haműveletre.

Hű, ma nagyon álmos vagyok, biztos a front... De nem merek kávét inni a szopi miatt. :(

Kép
waterlilly
 
 


Lilly: A borostyánláncot Nekünk Ausztriából hozta egy rokon. Ott drogériában is lehet kapni, pl ha jól emlékszem, akkor Bipa-t emlegette, hogy ott látott.
Itthon csak neten találtam olyan oldalt, ahol rendelni lehet: http://www.borostyanlanc.hu

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Vicsok! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Lilly! Hízelgő, hogy a tapasztalt anyukák közé soroltál, pedig nem vagyok az :D :D :D én is egy bénázó kezdő vagyok, de van egy-két tapasztaltabb tanácsadóm, meg Lilla ugye egy kicsit idősebb itt az átlagnál. :lol:
Fogzás: mi három hónaposan elkezdtük a fogzás összes jelét produkálni... volt egy nyálas-rágó-nyűgös-kisbékám (ez ugye se nyelvtanilag, se biológiailag nem helyes, de így hívtuk). Két doki, védőnéni is mondta ez fog. Ehhez képest itt állunk egy majdnem nyolchós fogatlan kisoroszlánnal. :oops:

Cirmikéd hasonló lehet Vacakunkhoz, ő kidobásra ítélt macsek volt, férjem mentette meg kis életét. Viszont kerti lakos, de hálás mindenért, nálunk is ő a gyerek projekt nagy vesztese. :oops:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


hát megijedtem ettől a fogzástámától, mert nálunk dettó ugyanaz van, mint Lillyéknél...de én még azért korainak érzem ezt. Szerintem nálunk ez a kajahiánnyal függ inkább össze. Megint nem elég a tejem. Lilly, Te hogy adod a tápszert? Én eddig azt esti evés egészítettem ki (többnyire lefejt tejjel), de most már a napközbeni tejek is kevésnek bizonyulnak. Attól félek, hogy minél több etetést egészítek ki, annál több esélyem van arra, hogy elapadjon a tejem, nem?? (legalábbis ezt olvastam vhol) Így nem merem ezt csinálni, de így meg Boti sokszor éhes marad, legalábbis én úgy látom. Nem tudom mikor lesz az, hogy végre beáll rendesen a tejtermelés....sosem????? :cry: Miért nem tudja a mellem, hogy több tej kell??? hogy van ez a kereslet-kínálat összefüggés?? nálam ez nem működik.... :cry:

VICSOK!!!! Hurrá!! örülök, hogy írtál, és nagyon boldog vagyok!! Gratula a szuprkemény Kisvicsokhoz!!! :lol: :lol:
Vendég
 


Vicsok nagyon örülök a jó hírnek :D !

Lilly a fogzás jelei nálunk is kb. 3 hósan kezdődtek (mindkét fiúnál), Andris 5 és fél volt amikor kibújt az első, Máté meg 5 hós. Én most nem láttam semmi fehéret az ínyén, hanem egy kis repedést. Azt is hittem,hogy valamivel felsértette, na de ugye mivel? Rá két napra viszont éreztem az éles fogacskát és akkor megnyugodtam. :) Kitartás a sok nyálhoz meg rágáshoz.

Melinda

Kép
Kép
m.krikko
 
 


Lilly: Kb. másfél éves koráig nagyon jóevő volt Vivi :D Valójában most is az, csak most édességből enne sokat :? De szerencsére imádja a leveseket is :) Nálunk ő volt a "jó" gyerek, Niki pedig a macerás :D Mondták is a terhességem alatt, hogyha még egy ilyen nyugis és jó kisbabát kifogunk mint ő volt, akkor protekciónk van a "babagyárban" :D Mondjuk én nagyon sokat várok attól az időszaktól, amikor végre elmúlik Niki hasfájóssága. Majd utána preferálok, hogy bírunk vele :D

Borostyánlánc: A Pólus Centerben van egy bódés árus, ahol mindenféle ásványokból készült nyakláncok, órák, karkötők, stb-k vannak, ott van borostyán nyaklánc, többféle méretben. Nem emlékszem pontosan az árra, mert csak futólag pillantottam rá, de nekem valami 2-3 ezer rémlik. Amúgy én is hallottam, hogy ez tök jó a fogzásra.
lamme
 
 


[quote="szbabett"]hát megijedtem ettől a fogzástámától, mert nálunk dettó ugyanaz van, mint Lillyéknél...de én még azért korainak érzem ezt. Szerintem nálunk ez a kajahiánnyal függ inkább össze. Megint nem elég a tejem. Lilly, Te hogy adod a tápszert? Én eddig azt esti evés egészítettem ki (többnyire lefejt tejjel), de most már a napközbeni tejek is kevésnek bizonyulnak. Attól félek, hogy minél több etetést egészítek ki, annál több esélyem van arra, hogy elapadjon a tejem, nem?? (legalábbis ezt olvastam vhol) Így nem merem ezt csinálni, de így meg Boti sokszor éhes marad, legalábbis én úgy látom. Nem tudom mikor lesz az, hogy végre beáll rendesen a tejtermelés....sosem????? :cry: Miért nem tudja a mellem, hogy több tej kell??? hogy van ez a kereslet-kínálat összefüggés?? nálam ez nem működik.... :cry:

Én úgy csinálom, hogy lemérem, hogy Esztella mennyit szopizott, utána kap lefejt tejet (ennek mennyisége attól függ, hogy épp mennyit sikerül lefejni), és előre bekeverek 100 ml (fél adag) tápszert, hogy ha kell, akkor tudjon még azt is inni. Ne félj, nem fog elapadni a tejed, én már másfél hónapja csinálom ezt a rendszert, és inkább több a tejem, a rendszeres fejés miatt. Csak Eszti nem szeret szopni. Pár percig szopik, majd lefordul róla, és vonyít. A tejem meg csurog... :? Ha jól szopna, szerintem tápszer se kéne, hiszen a szopás másfélszer hatékonyabb, mint a fejés, és most kb. a szükséglete 2/3-t sikerül lefejnem, a többi a tápszer. A tejtermelésr rásegítek még szoptatós teával és ricinus communis 5ch homeós bogyóval.

Kép
waterlilly
 
 


[quote="beneildi"
Cirmikéd hasonló lehet Vacakunkhoz, ő kidobásra ítélt macsek volt, férjem mentette meg kis életét. Viszont kerti lakos, de hálás mindenért, nálunk is ő a gyerek projekt nagy vesztese. :oops:

Ildi[/quote]

Szia Ildi!

Jaj, mindig úgy örülök, amikor arról olvasok, hogy valaki megment egy cicát! De jó, de jó! Cirmikét mi menhelyről hoztuk. Három lába van csak, mert úgy megkínozták szegényt, hogy az egyik lábát amputálni kellett... :cry: De nálunk jó sora van és hálás kis jószág. Imádom az állatokat, egy menhelyet is támogatok rendszeresen. Sokan megkérdezik, miért nem olyan alapítványnak adományozok, amely embereken segít, erre szoktam azt válaszolni, hogy emberekben már sokszor csalódtam, állatokban még soha...

Kép
waterlilly
 
 


Lilly! Te minden szoptatás után fejsz? én ehhez nagyon lusta vagyok sajnos, és sokszor időm sincs rá rögtön a szoptatás után. Így csak este fejek, mielőtt lefekszem, és reggel, ha érzem, hogy nem szívta ki teljesen Boti. Napközben én úgy érzem, hogy Boti üresre szívja. Egyébként én is úgy gondoltam (ellentétben a könyvvel), hogy ha csak szoptatás után kap pótlást, akkor a szoptatás nem sérül ettől, hiszen így is mellen van max. 3 óránként 30 percet. Vagy lehet, hogy gyakrabban kellene...? passz....mindegy, most már megbarátkoztam a tápszer gondolatával, sajnos nem ússzuk meg nélküle. Bár egyenlőre csak este kell használni, 60-90 ml körül. Szóval azért 90%-95% még anyajtej, és az esti kiegésíztés is először anyatej, amd utána tápszer. Én már nem tudom mérni az evéseket, mert annyia ficánkol a mérlegen, hogy ezerféle adatot mér, és csak felrántom magam. És amúgy is félre akarom rakni, mert stresszel...
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: