Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Manó, Barni magától szokott le a ciciről 10 hósan, már lefejfe sem volt hajlandó elfogadni, de mivel szépen lassan kevesebbeket evett, amikor végleg abba hagyta akkor már nem tudtam csak pár milit lefejni, és mivel az sem kellett neki, hát nem erőltettem tovább. Most viszont ugye a pici miatt megint szopni akart, kijelentette, hogy egyik cici a Babié, a másik az övé :lol: Gondoltam fejek neki, és akkor nem kell majd de ízlett neki. Utána többet adtam nem kellett. Most teszek bele kakaóport és így megissza mind. Végülis csak jobb mint a tápszer, és nem kerül pénzbe:-))) Nemsokára 2 éves lesz!!! olyan hihetetlen, és mivel nem nagy beszélőkés, de már édesen mondja hány éves:"tettő"
Hihetetlen étvágyú a kispasid! Nekem az éhenkórászom bármikor elkapja a cicim, akár óránként is szopizna. De ne aggód sztem a súly miatt, amíg nem reklamál szerintem nincs gond., tudja Ő neki mennyi az elég. Egyébként sztem Balázs sem eszik sokat egyszerre.
kutyatéma:-) nálunk dettó ugyan ez a helyzet. Az öreg, már 9 éves lesz,és gerincsérves. Ő volt az első kutyink, na hát Barni állandóan szadizná, ráűlne stb... szerencsétlen kutya amúgy is útálta a gyerekeket, de szerencsére Barnit szereti, és tesóm gyerekeit is, más szóba sem jöhet!!! de sajnálom amit művel vele, így ő inkább a spejzban lakaik. A képen Babe, a lánya, 6 éves, na ő a leggyerekszeretőbb kutymi, mármint csinálhat vele, de mivel 5 éves koráig nem volt szobatiszta, nem lehetett bennt, mert leszőnyegeztünk Barninak,amikor mászni kezdett. Aztán vemhes, szült, de most őt szoktam beengedni, igaz neki is hullik a szőre, de annyira nem vészes. A kicsiket szeretné állandóan akik 11 hetesek, de mivel cipelgeti, félek hogy kinyiffantja őket. Glória tűri a szadizást, és még fiatal is, de ő meg nem szobatiszta, és vannak most kiskutyái. Szóval mindíg agyalok ki jöhet be, és ki nem, de nekem sem van mindíg erőm ahhoz, hogy megfürdessem, tisztogassam, és takarítsak. Nyáron olyan jó volt, mert egész nap kinnt voltunk, és akkor mindíg volt velünk pár kutya, és akkor nem is a szadizás ment, de így szegény Barni bezárva... Még sétálni sem tudok menni,mert akkora latyak van. Gondoltam ellapátolom a jeges havat az udvarról, hátha hamarabb felszárad a kő. A féléig jutottam Barnussal, aki segített, lapátolta a homokozós lapátjával ő is szegény canecorsonk bánatára. Ugyanis a nagy kutyára, a nagy maflájára lapátolta, aki ülve, és szomorú szemekkel, de tűrte a megpróbáltatást, pedig néha még jól meg is döngette.
Én is várom, hogy a pici nagyobb legyen, akkor állandóan lehetne bennt kutya, mert hát ugye Barni is agyon nyalogattatja a fejét, meg mindenét:-)
szóval akkor egyedül, vagy Manó. Egész hétvégéig?
Nekem is tegnap ment el a Dédikém, nagyon imádom, de mégis előrébb vagyok ha ő nincs itt:-:)
na megyek felkelt BArnusom is

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Köszönöm a hozzászólásokat járóka ügyben. Ki tudja, hogy hol érdemes venni? A brendonban találtam ilyet, de az majdnem 30e és sztem az picit drága. Aha most látom szóval Kika. Köszönöm Tusi. Sajna utalványunk nincs ha olcsóbb nincs akkor az lesz, mert megnéztem a honlapjukon és olyat szeretnék.
Manó: tök helyes a babód lába, picit olyan, mint egy kisbrekkancs. Akkor a menzesz tesz a tej ellen. Hát jól éreztem. Nekem megvan, de úgy mint terhesség elött. És mindenki azt mondja, hülyén érzem, hogy kevesebb van, biztos kevesebbet iszok, meg nem ciciztetem meg ilyenek…
Mona:Evés: mi fürdetés elött is etetünk egyet, mert a fürcsinél nagyon megéhezik és akkor, ha nem evett volna elötte nagyon sírna, mire jönne a kaja. Tehát evés után fél-háromnegyed órával fürdés és akkor már le is ért a gyomrába a kaja és utána is biztos fog enni. Esetleg ki lehet próbálni, nekünk bevált.
Barnusanyus: mi úgy altatunk, ha már nagyon fáradt, hogy bebugyolálom a kezét is, nehogy kalimpáljon vele, mert attól nem tud főleg aludni, ezt a suttogó írta, aztán felveszem a karomba és picit ringatom és a nóziját a hónaljamhoz közel teszem. Ezt nem a suttogó írta. És adok cumit a szájába. És ha már majdnem alszik, akkor imádkozom bele az ágyába, mert még konstatálnia kell, hogy a kiságyban alszik el. Ezt a suttogó írta. És addig nem megyek sehova, amíg el nem alszik. Ha meg sír,akkor az egészet újra kezdem.

Kép
nyafi
 
 


Era!

nem, anyukám hazajött este, ő csak két délután dolgozik hetente álatlában. Sajnos nagyon kutya ellenes , eltűri őket, de ő nem tartana, max a shih-tzunkat, azt mondjuk ő vette nekem, mert egész gyerekkoromban kutyáért könyörögtem, erre 23 éves koromban vett nekem egyet, pedig akkor nagyon mondtuk a férjemmel együtt hogy nem kell kutya mert akkor volt tengerimalacunk. A férjem hétfőn éjjel jön, ha nem késik le megint a repcsit mint tavaly, mert akkor csak kedd reggel jöttek emiatt. A versenyük ma kezdőik azt hiszem, 24 órás, utána megint alszik egy hétig itthon :roll: Tavaly valami hetven valahány órát voltak fent egyfolytában, nem teljesen normálisak :lol: Ráaádásul szerintem tök unalmas is hogy ott körözgetnek az autók egy pályán 24 órán át körbe körbe 8)

Nekem a shih tzum régebben többet játszott Emmával, 5 éves kora óta ilyen. Egyébként nekem épp ez a kutya akiről írtam hogya mindent tűr Emmának, na ő olyan hogy senkit és semmit nem szeret, tiszta aniszociális, Emmát meg engem meg imád, de szinte mániákusan. Biztos írtam már, ő volt kidobva 12 hetesen a tesójával az út szélére. Mi befogadtuk ideiglenesen, de a fiú nálunk ragadt mert antiszoc volt, remegett és összepisilte magát ha csak valaki közelített felé, és harapott is meg iszonyúan ugatott félelmében. Most már javult, már nem pisili össze magát de még mindíg nem lehet megsímogatni senkihez nem megy oda. Biztos bántották kiskorában. Mindeközben meg ő a legnagyobb szájú, visszafeleslős, morgós kutya, szóval olyan szuper kombináció hogy senkinek sem kellett. Így jártunk :roll: A férjem azt mondta többet nem vihetek haza semmilyen kidobott kutyát mert ez is a nyakunkon maradt. De mindnet megér, amikor hanyatt fekve órákig képes Emmával feküdni, el nem mozdulna mellőle, és az én kissé hiperaktív nyugodni nem tudó lányom is képes órákig a kutya fülét símogatva feküdni nyugton. Nem véletlen hogy kuytákat használnak terápiákra is.Bocs az offért. :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

nyafi!

Barátnőmék most azt csinálták (1 hetes a babája) hogy megvették legegyszerűbb mezei fa járókát valami 8000-ért aztán vettek rá nágy guruló kereket baumaxban vagy ilyesmi helyyen és a férje tesz rá 4 pöcköt ami tartja az alját, és így feljebb lehet emelni, tudod pl olyan mint a polctartó. Ha minimális barkácsérzéke is van apukának akkor sokkal olcsóbban meg lehet úszni.

A tejet a mensi sajna tényleg kicsit csökkenti:( Hormonális dolgok ezek.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lehet megveszem én is a suttogó 1-et, most olvasgatom a kettes részt, mivel csak az van me és tök érdekes dolgokat ír. Még ha nem is alkalmazom mindet.

Jaj, én nem tudom ti hogy vagytok vele de én most annyiraélvezem a babázást :D És hogy Berti olyan átlagos baba. Aki eszik, alszik, ha nem akkor le lehet tenni nézelődik, nevetgél stb. Persze sírni is szokott ha fáradt , nyűgös, dez ez így van rendjén. Szóval teszi a dolgát. Én a lányommal annyira kivoltam , az első 12 hét azt hittem sosem telik el, őrült hasfájós volt, a legnehezebb természet pluszba. Úgyhogy teljesen bele vagyok esve a fiamba :oops: :D
Néha meg lelkiismeret furdalásom van emiatt a lányom felé, hogy vele babának nem tudtam ennyire ilyen lenni, mert folyton kiborított, amellett hogy imádtam és nagyon vártam, talán szerencsésebb ha ilyen természetű gyerkőc másodiknak érkezik a családba amikor az anyuka már tapasztaltabb. De hát biztos megvan az oka hogy mi elsőre egy ilyen különleges kis gyerkőcöt kaptunk, akivel bár nehéz de semmiképp nem unalmas :wink

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


SZiasztok!

Tusimi az en parom is panaszkodott az elso gyerek utan, hogy nem olyan, amilyen volt, tul szuk stb. Most nem voltak ilyen gondjai. A dokim azt mondta, hogy a szoptatos anyukaknal a huvely nyalkahartyaja ki szokott vekonyodni, igy jo ha sikositot hasznal az ember.
Lanyok, ti hogy alltok a fogamzasgatlassal. Mivel nekem egy tabletta sem jott be, a majam nem birja, igy most tetettem spiralt, van mar 2 gyerkoc, egyelore nem is szeretnenk tobbet, igy ezt a modszert lattuk a legjobbnak.
Barnusanyus gyonyoruek a kepek. Csodallom, hogy ennyi tejcsit tudsz fejni, nekem mindkettobol szopik egyszerre, hiaba fejem utana max. 20 ml jon ki, ezert sajnalom osszekenni a mellszivot. De mivel jol fejlodik a 2 honap alatt, 2 kg jott neki ossze, igy nem izgatom magam.
Seta ugyben pedig: mi 0 fok felett napi 2 orat ulunk a levegon. Mark vegigalussza a setat, es nagyon jot tesz neki. Egyebkent mindenhova viszem magammal, mar vasarolni is voltunk a Kauflandba.
Lassan mar kezdi tartani a fejet, eddig mindha torott volna le a nyakarol ejtette el.
Ejszaka nincs gond vele , eszik-alszik. Eddig 2 orankent evett. Ezt a szokasat nappalra megtartotta, ejszaka viszont 11-tol 4-ig alszik, eves, 4-tol 7-ig alszik, es utana jonnek a 2 oras etkezesek.

Minden jot!

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Olvasgatom Era Suttogóját,mikor altatgatom Barnit és nem tudom emiatt-e ,de azóta sokkal jobb a helyzet és jobban értem őt,tényleg!Szóvalha megetettem és nem ájul be ami ritkán van,akkor játszunk kicsit aztán ha nyekegni kezd be az ágyba,cumi a szájába és ha minden jólmegy elalszik van,hogy 15 perc alatt van,hogy 1 óra alatt.Addig viszont mellette kell lennem mert folyton kiveri vagy kiejti a cumit és bedühödik,ha nem adom rögtön vissza.Tegnap hozattam avent cumit,most úgy néz ki nem bénáskodik annyit,mint a nukkal.Azt1xűen nem tudta szopni.
Szóval azóta este11 körül elalszik aztán fél négy körül szopi,visszaalszik,majd fél 7-7 óra körül lkel akkor már fenntvan kicsit.8-9 között is alszik egy kicsit csak mindig olyankor kakil arra viszont ébred mindig.Napközben sosem ill. nagyritkán kakil :roll:

Járóka nekünk Brendonos van,jó drága volt anno még Lizi kapta anyuéktól.De szeretem nagyon kint van a konyhába,ha főztem Lizim abban elvolt egy darabig amíg járni nem kezdett.

Fogigátlás:Én maradok a krémnél.Gyógyi miatt féltem a tejcsit,meg egyébként egy ismerősöm ikreket szoptatott szedte a gyógyszert és mégis teherbe esett.Másfél évesek voltak az ikerfiúk amikor a kislánya született.

Sex egyenlőre még nem jutottunk oda,de Lizi után én is "szűz" lettem,fájt egy darabig.

Szerintem ne aggódjatok ha nem hízik-eszik annyit a baba mint más.Ha láthatóan nem éhes és elég pisis-kakis pelus van,akkor szerintem minden rendben.Vki írta 10ml tápit evett pótlásnak a béb.Hát szerintem akkor nem volt éhes=elég volt a szopika is :wink:

Tegnap méreckedtünk 5100gr Barni.2 hete 4600 volt.Lizi 3 hósan volt ekkora megnéztem és sosem hízott 200gr-nál többet!

Megyek gyors főzök,aztán boltba,majd oviba Liziért.Mi is min 1,5 órát vagyunk kint.Mínuszban is voltunk ennyit!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok lányok!!!
Szeretnék én is "bepofátlankodni" közétek! Az én kisfiam is novemberi, méghozzá 3-án született! Eddig a János Kórházas Anyukák topicban, meg a Millenáris környékén lakókban "aktívkodtam", de tetszik nagyon, hogy itt pedig életkor szerint vagytok...azonos, v hasonló problémák.... és nagyon tetszik a hangulat is itt!!! :lol:

Szóval egy gyors bemutatkozás:
Fiam, Balázs 4450 gr-mal született a János kórházban, hosszú 18 órás vajúdás után. Azóta növöget nagyon, már 6 kg és rengeteget eszik (napi 800-900gr), sajna naponta egyszer tápszert is kell adjak, mert tejcsivel nem bírom...pedig már mindenfélét próbáltam!
Nagyon életrevaló, aktív kis kölyök, ebből adódóan keveset alszi...sokat szeret anyával lenni... a többi meg menetközben úgyis kiderül! De kérdezzetek nyugodtan, ha érdekel bárkit bármi rólunk.......

És akkor 2 fotó róla:
Kép MOSOLY

Kép SünBalázs Sünparókában:)

Kép
bogen
 
 


barnusanyus: Eddig azt hittem, csak az én fiamnak van ennyi idősen ekkora haja, de úgy tűnik ez "Balázs sajátosság"!!! :wink:
Gyönyörű a kisfiad, visszanéztem a képeket...
Neked is ilyen nagy hajjal született?!

K-vitamin(konakion): nekünk azt mondta a doki, hogy 10 hétig kell szedni, a Dvitamint pedig addig amíg szopizik...

Kb. 2-3 hete nagyon nyáladzik a kicsi fiam, szerintetek mi lehet?! A doki szerint 2 hónappal a fogzás előtt kezdődik ez...lehet, hogy mindjárt nő a foga?! Nem túl korai ez?

Székrekedés ügyben van tippetek?!

Kép
bogen
 
 


Hello!

Bogen udv kozottunk. Gyere minel gyakrabban, mert nagyon jo tanacsokat, otleteket talalhatsz itt!

Kellemes hetveget!

Kép
Kép
meli78
 
 


Szia Bogen, üdv itt!

Hát csajok szex téma... én restellem, de mi még nem jutottunk el idáig... :oops: eddig ugye Hanna volt, hogy éjjel 1-kor aludt el, akkor már férjecske aludt, én meg bedőltem az ágyba... napközben dolgozik, mikor hazaér, onnantól kezdve Hanna fent van... bár már én is baromi kíváncsi lennék, hogyan működik a dolog :)

Viszont ahogy számítottam rá, Hannababa mutatóba mutizta meg, hogy tud ő 6 órát is aludni egyhuzamban éjszaka. Most éjszaka megint keltünk és ráadásul most negyed 2- 3/4 4-ig fent is voltunk... :? Pedig milyen szuper volt az a 6 órás alvás :) :) :)

Én nem mérem mindig Hannát, de 3230 g-mal született és most 9 és fél hetesen 4800 g. Az heti lebontásban kb 160 g hízás. Nekem nem mondta a doki, hogy ez nem jó, sőt azt mondta szépen hízik...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Szia Bogen, gyere gyakran!

Lányok! Lillácskám álomkóros lett. Este 8-kor evett, legközelebb 4-kor kelt fel, utána elaludt egyből és 8-ig aludt. Délelőtt aludt 1 órát 10-től és 12-től megint alszik, de úgy, hogy nem lehet semmivel felébreszteni. Lehet attól, hogy tegnaptól megemeltette a doktornéni a tápi adagot? Kíváncsi leszek az éjszakára... Szerintem bulizunk!

Manó! Nem akarlak lebeszélni a Suttogó 1-ről, de a 2-ben ugyanazok vannak szerintem, csak jobban rámegy a problémák részletezésére. Csak azért írom, hogy nehogy csalódás érjen. Egyébként én is nagyon sokat tanultam ettől a könyvtől, most már sokkal jobban értem a gyerekemet és így kevesebb a sírás is. :)

Nyálaskodás: nálunk is van, elég erősen. Tegnap kérdeztem a doktornénit, azt mondta előfordul némelyik babánál, de a fogzást nem hozta vele összefüggésbe.
Vendég
 


Ami a szex témát illeti, mi sem állunk túl jól! Kb 1 hete "próbálkozunk" vele, de nem az igazi! Nem tudom mikor lesz jobb, mert a kontrollon azt mondta a doki, hogy minden okés velem. Én meg nem is kívánom úgy mint régen, fáradt vagyok hozzá és az agyam is máshol jár! ? ! ?
Meg olyan, mintha száraz lenne a hüvelyem... furi nagyon! Remélem idővel ez is rendbejön!!!!!!!!! :oops:

lafie: Lillácska csak tápcsit eszik?! Mert Balázsom is azóta jobban alszik, mióta a tejcit pótolom táppal... meg azért az időjárás, front is sokat szokott a latba nyomni nálunk. Neked könnyen kakil a kislányod?!
Mert Balázsnak nehezen megy, csak ha rásegítünk...a doki nénink szerint a tápszertől...dehát, csak napi 1-szer kap, a többi tejci?! ?! Hogy van ez?

babuci99
: Nálunk is így kezdődött az éjszaka átalvása, hogy 1-1 éjszaka aludt 5-7 órát egybe, aztán 3-4-et megint nem. A védőnő javasolta, hogy ha megébred éjjel próbálgassak nem odamenni hozzá, mert ez már annak az előjele, hogy képes az éjszaka átalvására! Így rávettem magam és csak akkor mentem, ha már nagyon zokogott...Január 1-e óta átalussza az éjszakát! (cserébe mondjuk napközben mégelevenebb!!! :D ) Este 21-kor szopizik, 21.30-tól alszik reggel 4-5-ig, ma pl már csak fél6-kor ébredt!!! :P Akkor persze irdatlan éhes, 200 gr-ot becicizett ma reggel is :wink:

Kép
bogen
 
 


Bogen! Nagyrészt csak tápit eszik, mert ugyan már tudna szopizni, csak nincs mit. Azért mindig ráteszem cicire, hátha talál valamit, de szerintem 10-20 g-tól többet biztos nem.
A kakival szerencsére nincs gondunk, menetrendszerint jön naponta egyszer egy óriás adag és néha még 1-2 kicsi. Úgyhogy a tápi nekünk ilyen szempontból nem okoz gondot. (Kopp-kopp)

Egyébként tényleg nem kell a babihoz egyből ugrani, amikor elkezd nyöszörögni éjszaka. Először én is egyből szaladtam az első nyikkra, mert ugye mire a tápit megcsinálom az legalább 5-8 perc. Most már türelmesen kivárok és van, hogy még órákat ráhúz.
Vendég
 


Sziasztok!

Én is csatlakoznék hozzátok. Még a topic indulásakor írtam egyszer-kétszer, aztán valahogy elmaradt, pedig olvasgatlak Titeket. Jó társaságnak tűntök, úgyhogy megpróbálok aktívabb lenni. Olyan jó hasonló korú babákról olvasgatni, néha mintha magamat "hallanám" :)

Én is a János kórházban szültem, mint Bogen.
A vonalzók szerint egy időben is :)
Kicsi fiam november 2. án született.
Igazából egy szavam sem lehet, mert semmi problémám nincs vele, nagyon jó kisfiú.
Napközben sokat fennt van, de nem sír, elnézeget "beszélget" magában vagy velem. Este meg 9-10 felé alszik el és csak 4-5 felé kel először. Teljesen egyedül alszik el, nem kell altatni.
Szopizás nagyon nehezen ment az elején, mert a kórházban nem igen segítettek, így nehezen indult bea tejcsi és iszonyúan fájt három hétig. De szerencsére ez is megoldódott, nem ömlik a tej, de annyi van, amennyi neki elég.
Hát remélem, marad is ez az eszményi állapot, nem csak átmeneti.

A K vitamint nekem 6 hetes koráig hetente kellett, azóta havonta kell adnom neki. D vitamint egy éves koráig.

Én babám is nagyon nyáladzik pát hete.


Na szólít az úrfi, de majd igyekszem jönni :)

Kép
bodzi
 
 


Sziasztok!!!

én új vagyok itt, de a terehsség alatt végig olvastalak titeket és azóta is...nagyon klassz a társaság :D

én november 20.-án szültem, a 38. héten..borzalmas szülés volt, hajnalban elfolyt a magzatvíz 3. 30-kor, egész nap csak egy ujjnyira voltam kitágulva, kaptam oxitocint, bekötötték az epidurálist, hogy az majd felgyorsítja a folyamatokat - nem segített, sőt hatalmas fájdalmaim voltak végig, - délután már vaciláltak hogy mi legyen, császár vagy ne, volt kézzel tágítás, minden borzadály, amit csak el tudtok képzelni :?

végül haspréssel, vákummal és egy rakás vágással és repedéssel megszületett kislányunk Bonita 17 óra 30 perckor!!!!!!! 3880 gramm és 51 centi, gyönyörű és egészséges kislány!!!

a kórházban ráhúztunk pár napot, mert a baba elkapott egy fertőzést, meg besárgult, majd én lettem lázas..mint kiderült attól, hogy amikor varrtak össze, bent felejtettek egy kb 5 centis jó véres gézbucit, ez az ötödik napin pottyant ki belőlem, még szerencse hogy kijött...

a kisbabánk 3 és fél hétig szopizott, azóta tápis, de ez egy hosszú történet, majd legközelebb, ha érdkel titeket, elég durva ez is.

ja és most voltam kontrollon..nyitva maradt a méhszáj...majd meg kell műteni, kérdés mikor, a kövi gyerek előtt, vagy utána..doki ez utóbbit javasolja, hisz úgyis a kvi szülésnél kinyílik újra..d ekérdem én, a kövi terhességet úgy kezdem hogy nyitva vagyok???????

a kislányunk egy tündér!!!! maximum 140-et eszik, de nem mindne kajónál, 3-4 óránként!! éjjel - remélem nem kiabálom el - 9-től alszik 4-5-6-ig, aztán kaja, újabb 3 óra alvás, aztán újra kaja, akkor eljátszik egy órát és alcsi megint.aktív déltől szokott lenni, egész estig max 40 perceket alszik, sokat kacag, úgy látom egy boldog baba, tartja a fejét, érdeklődő, megismer minket, egy tündér :D
alatni még sohasem kelett, a kiságyában imádja a baldachinon lévő masnit, a rajta lévő zsiráfot és vízilovat, meg a fejvédőt is, no meg a feje fölött lévő forgós-zenélős micsodát!!!

mi már szexelünk a férjemmel, az elején kicsit fáj, de aztán...higgyétek el, ez kel a házaséletben, gyerek melett is, hogy nőne érezd magad, érdemes!!!! bármilyen fáradt is az ember!!!

a frjem egyébként a világon a legjobb, mindenben részt vesz, én etetek ő böfiztet, elejétől fogva, éjszaka is, a fürcsit is együtt csináljuk, mindet.mondjuk a munkánk az közös, stúdiónk van, ő opertőr és szekesztő, így együtt dolgozunk, annyi hogy ő most nélkülem megy forgatni, de naponta dolgozunk néhány órát, míg a babuci alszik, ezt áltaában hajnalban oldjuk meg!!! nehéz, de muszáj...

na most nem fárszatlak titeket, annyit tudnék írni, de majd legközelebb, ha érdekel titeket!!!!

olyan klassz eza fórum,mindig olyanokról írtatok, amik éppen minket is foglalkoztattak, klassz!!!!!

na sziasztok, ja és gyönyörűűűűűűűű az össze béb!!

abban tudtok segíteni hogy kell fotót illetve vonalzót felrakni? előre is köszi
korzo
 
 


Sziasztok!!!

Na jól kezdem a fórumozást....szóval én vagyok az korzo...csak megváltoztattam a nevem..ígérem utoljára :D szóval ezentúl dyt néven vagyok...sziasztok!
dyt
 
 


Sziasztok!

Mar reg jelentkeztem,ezer bocsi,de elhuztam egy szornyu mellgyulladast a bal mellemben,ugyanis valamitol elzarodtak a tejcsatornak,kegyetlen volt,nagyon fajt,most mar jobb es szerencsere a tejcsi sem apadt el.
Lazam volt,razott a hideg,ugy fajt a mellem,hogy meg hozzaerni is alig birtam es ennek ellenere,csak abbol a mellbol kellett szoptassak,hogy uruljon ki teljesen :( Nagyon fajdalmas volt par napig,de remelem,most mar minden rendben.
Maya jol van,szepen fejlodik,mar nagyon sokat mosolyog es gogicsel.Ejszaka meg szopizik 1-szer,aztan mar csak hajnalban. Kép Kép

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Dyt,
Nem semmi szülés, elég borzalmasan hangzik.
Az enyém szerencsére jó volt, könnyen és gyorsan ment. A brutál része mindössze másfél óra volt. Nekem jó élmény maradt.

Agizsuzsi
Ez a mellgyuszi is elég szörnyen hangzik, ügyes vagy, hogy így végigcsináltad. Nagyon helyes a kislányod és tetszik a neve :)

Kép
bodzi
 
 


Nem sikerül a vonalzó..meg a fotó sem
dyt
 
 


Dyt!
A fotónál az a lényeg, hogy 600x600-nál nagyobb ne legyen, különben nem engedi feltölteni.

Vonalzót próbáld meg a www.babafalva.hu -n, az elég egyszerű.

Viszont lányok SOS... férjemmel szexeltünk. Nekem egész jó volt, csak az elején fájt egy kicsit, viszont a férjem lötyög bennem!!! Én nem szűk, hanem tág vagyok! Ilyenkor mi van???!!!!

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Bogen, Bodzi, Dyt!
Üdv nektek közöttünk! Egész meglepődtem, hogy ilyen sokan becsatlakoztatok. Örülünk nektek nagyon! :D :D ...legalábbis én biztos.

Babuci!
Látod... én is erre készültem, erre pont az ellenkezője történt, túl szűk voltam. Nekünk nem is jött össze, mert nekem fájt tökre, azóta meg nem is mertünk (meg nem is volt lehetőségünk) újrapróbálkozni. :(

Ágizsuzsi! Örülök, hogy jobban vagy, de mostmár aztán gyere gyakrabban!

Lányok! Nem tud valaki, valamit Jahra-ról? Annyira eltünt, vajon olvas még minket? Ha igen, akkor Jahra írj!!

Csajok, nekem ez a szoptatás dolog magas. Tegnap délután és este is kellett pótolnom, annyira kevés volt a tej (pl. két ciciből 40), ma meg 120-akat szoptatok, volt hogy egy mellből. Lehet, hogy ma fordult a kocka...olyan jó lenne :roll:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Dyt!
A szülésed valóban egy rémálom lehetett, csoda, hogy ezek után tudsz második babára gondolni. (Még jó, hogy nem olvastam a a saját szülésem előtt, lett volna para...) Bár a babád egy tündér, ahogy leírtad, tegyél fel róla képet mielőbb!
Tudsz képet kicsinyíteni, hoggy 600x600 pixeles legyen? Ha nem, szólj, segítek szívesen. Bár ha szerkesztő vagy, lehet, hogy menni fog.

Lányok! Én egyre jobban odavagyok a kislányomért. Alig sír, el van magában még akkor is, ha épp nem alszik, éjjel továbbra is alszunk. Egyre tisztább a tekintete, áthatóan néz percekig a szemebe, a gyönyörű csillogó kis szemeivel, gügyög, sikongat, beszélget magában (közben elereszt egy két galériarengető pukit), és egyre többet nevet, mosolyog...imádom, ez tényleg olyan mint a szerelem... :D :D :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Az újaknak üdv, jó hogy jöttetek aktívan is nem csak olvasó módban :wink:

Dyt!

Hát a szülésed sem volt egyszerű, de ami utána jött :o Gézdarab meg nyitva maradt méhszáj? Én ilyen nyitva maradásról még nem is hallottam. Én biztos kikérném más doki vélemyényét is.
Az tök jó hogy együtt dolgoztok, és így mindent együtt tudtok csinálni. Írjál nyugodtam bármiről, minden érdekel minket :wink:

Fotót le kell kicsinyíteni max 600x600 pixeles lehet, de jobb ha 550. És akkor simán melléklet feltöltése tallózás stb.

A vonalzót meg úgy kattint valamelyikünk vonalzójára , enyémre pl ha tetszik és ott a lap tetején lesz egy olyan hogy vonalzók, éretelmszerűen kitöltöd, fénykép ott 80x80 pixeles lehet, csinálj előre egy ilyet a baba arcáról, aztán vonalzó elkészítése. Ott csinál két hivatkozást, a másodikat jelöld ki, (ctrl C),utána itt profilodba belépsz a segédleteken belül, aztán az aláíráshoz ctrl V-vel beilleszted a hivatkozást

Utána ha be van pipálva itt ahol az üzenetet írjuk hohy aláírás hozzáadása, akkor mindne írásod után autómatikusan beteszi

Tágság: Hát én még csak olyannál hallottam erről aki gátvédelemmel szült. Akit vartak annál nem, nem tudom mi lehet az oka. Gátvédelemnél állítólag hónapok, sőt hosszabb idő is mire visszarendeződik.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusimi,
a szoptatás nálam is hasonló módon zajlik.
Minden nap teljesen más mennyiségeket eszik.
Semmilyen rendszert nem tudok levonni belőle :)
Azért jó lenne, ha ilyen jó maradna a termelés.
Nekem sosem elég a tej egy ciciből, mindig mindkettőből eszik.

És a kisfiam iránt is ugyanígy érzek, mint Te a kislányoddal kapcsolatban. NApról napra jobban beleszeretek :)

Babuci,
ez a tágság nagyon fura.
Én sajnos még nem tudok a dologgal kapcsolatban nyilatkozni, mert még nem próbáltuk :oops:
Annyira sajnálom az uram, de egyszerűen nem tudom rávenni magam még.

Kép
bodzi
 
 


Hát, szex ügyben én sem vagyok toppon...konkrétan semmi kedvem hozzá, szóval még jó, hogy ennyire szerető férjem van és nem nézett más után!!! :roll:
Amúgy most már jó kíváncsi vagyok, hogy szűk vagy tág vagy mi a helyzet velem...egy biztos, száraz vagyok mostanság!!! Pedig sosem voltak ilyen gondjaim!!! Remélem hamar visszarendeződik minden! :oops:

Tök jó, hogy ilyen forgalom van ebben a topicban...na, megyek lefekszem aludni, mert ma egész nap suliban voltam és hulla fáradt lettem...

Tök jó vettem itt a fórumon egy utazóágyat és egy kengurut is... még majd szervezkedem hogyan és mikor tudom átvenni...

na, jóccakát mindenkinek!!!

Üdv a nálamnál még újabbaknak :P

Kép
bogen
 
 


megpróbáltam a vonalzót, sajnos a fotók túl nagyok...lányok hogy lehet fotót lekicsinyíteni?????? Kép

Kép
dyt
 
 


hurrááááááááááá sikerüüüüüüüült!!!! Kép

Kép
dyt
 
 


manó
köszi a tanácsot, tényleg ki kellene kérni egy másik doki véleményét is....és lányok a szoptatásos horror történetemet még le sem írtam!!!

valahogy nehezen mennek a dolgok, de ez így volt egész életemben, többszörösen meg kell küzdenem mindenért, de nem baj, mert a végeredmény a fontos, ugye?

a bonitánk minden nehézséget feledtet velünk, annyira szeretjük, olyan hálás, úgy, de úgy tud mosolyogni, sőt ez már nevetés, jó teli szájjal!!!

annyi, de annyi kérdésem van, mert sajnos csak férjemmel ketten vagyunk, család semmi, rokonok semmi - illetve vannak, csak nem kíváncsiak a babára pl. Bonita dédnagymamája és nagypapája, ezen jól ki is borultam - így legalább tudok a babás dolgokról beszélgetni veletek!!!!

a gyerekorvos által anno felírt kencékkel hogy álltok? pl. paraffin olaj, fürdető krém..mert nekem nem vált be, johnsons termékeket szeretnék használni, szerintetek??????

ki volt már ezen a két hónapos oltáson? milyen?

fülbevalót mikor lehet betenni? érdemes, amíg ilyen kicsi, vagy jobb kitolni az időpontot?

a kicsikém egyébként teli van pötyikkel már egy hete, nyaka, arca, mellkasa, a doki írt föl kenőcsöt, de nem múlik, van valakinek hasonló problémája?

a szex téma látom most aktuális mindnekinek, nekem az a véleményem, hogy bármilyen nehézségek vannak érdemes próbálkozni újra és újra, egy idő után úgyis visszaáll a régi rend szerintem, gondolom...szóval ne adjátok fel és hajrááááá..nekem is fáj az elején, eléggé, de utána már... :oops:

gyönyörűűűűűűű dolog az anyaság, meg tudnám zabálni a kicsikénket, annnyira édes, napról napra változik, fejlődik, órákig képes játszani,, vagyis nézegeti a kis játékait, meg a rácsvédőjén a figurákat és közben akkorákat kacag...én egész nap, amikor ébren van, beszélek hozzá, mindenfélét, és úúúúúgy figyel!!imádom!!!!

na megyek, mert megyünk a vásárba, veszünk babaruhákat, mert szinte mindent kinőtt a bonita!!! mindenkinek legyen gyönyörűűűű napja!!!!

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Hasznal valaki Avent-es mellszivot, mert nekem valahogy nem jon ossze a hasznalata. Mellszivoval csak 5 ml tudok kifejni, mig kezzel osszejon 10 -20 ml is. Mivel estenkent Mark nagyon nyugtalan volt, megmertem, hogy mennyit szopik: a reggeli elso szopinal 140 ml-t eszik, mig este csak 80 ml van. Igy osszegyujtom minden szopi utan azt a kis tejcsit, ami marad, igy estere ossegul meg egy 60 ml, es evvel potolom az utolso kajat.

Ma vagyunk 2 honaposok, eddig nagyon jol fejlodott: 2200 g 2 ho alatt.

Nalatok elkezdodott a babalatogatas? Tegnap este 8-kor erkezett hozzank egy csapat es 11-ig ultek, mar doltem el a faradtsagtol, de nem illik elkuldeni senkit. Igy hullan fekudtem le, 3-kor szopi, 7-kor szopi. Most is dolok le a szamitogep mellol.

Tovabbi kellemes vasarnapot! Kép Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

SOS ha tudotok válaszolni, nagyon megköszönném. Lehet, hogy nekem is tejlázam van???? Akinek volt, vagy tud vmit léccci lécci írjon!:-)
szóval tegnap este tesóméknál aludtunk, és után jöttünk haza délelőtt velük. Mert már vártak a vendégek, Barninak most tartottuk a 2 éves szülinapját. Szóval délelőtt szokatam fejni, kb 11kor. Viszont csak du jutottam oda, akkor 190ml egy ciciből :shock: viszont az a cicim is fáj, és piros foltok vannak rajta! Dél tájákán tegnap egyik pill, a másikra rosszul lettem, mindenem fájt, mint amikor az ember vírusos! Délután néztem lázas volta, 4 óránként kapkodtam az algopirint, de semmit nemért. Végül 1/2 5-kor egyszerre kaptam be 2 algopirint, és most mint akinek semmi baja!!!!!! Szóval ez akkor tejláz lenne??? Egyszer már éreztem ilyet, és akkor is egy nap volt hogy a barátnőméknél voltam és nem fejtem, és akkor is mindenem fájt, de másnapra semmi gond nem volt???? Szóval????
nagyon kész voltam, még jó, hogy tesóm itt volt, és Ő csinálta meg az ünnepi ebédet! Idegesítenek ezek a foltok a cicin, és fáj is!!!
kérlek írjatok gyors, majd jövök folyamatosan nézni.
És tejláznál ha az, mit kell csinálni???? Barnival nem volt ilyen gondom, de nem is fejtem mellette.
Tegnap biztos gond is volt, hogy megittam 1l almalevet, ami ugye nekem sok tejcit csinál....

Na most megyek, főznöm kell, aztán jönnek fedeztetni, és át kell variálni a kutya családot, mert ma már szülhet a másik szukánk is:-) És egyenlőre nemtom hova tenni, a spejzban, a fürdőben, és az előszobában is kutyik vannnak :lol: :lol: :lol:

üdv az újaknak, Meli nagyon édesek a gyerkeid, és tényleg minden babó olyan cukika, meseszépek :lol:
Én aventos mellszívót használok, nekem nagyon bejött. Az elektormos nagyon rossz volt, meg másokat is próbáltam, de ezzel már egyáltalán nem úúúútálok fejni!!
na pusza

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Era nekem is volt tejlázam, méghozzá dec. 24-én. Ki voltam teljesen bőgéssel keztem a napot, mert azt hittem elkaptam valami nyavalyát. Szóval algopirint kapkodtam én is és fejni, fejni és fejni kell. A cicire mehet a hideg borogatás és a langyos vizes tusolás engedélyezett még. Egy nap alatt én is túl voltam rajta. Kitartás rendben lesz minden!

Bea
Vendég
 


Szia Babus!

nagyon köszike a gyors választ!!! Neked is fáj a cicid, és foltos is volt??, Igen ez tuti az lehet, mert ha vírusos lennék, akkor ma is döglődnék:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Nekem is fájt a cicim és piros foltos volt, szerintem ott csomósodhatott be a tejcsi. Próbáld maszírozni ott ahol becsomósodott.

Bea
Vendég
 


Szia Babus!

nagyon köszike a gyors választ!!! Neked is fáj a cicid, és foltos is volt??, Igen ez tuti az lehet, mert ha vírusos lennék, akkor ma is döglődnék:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


bocsi, ezt sikerült még1* elküldeni:-) igen, mert nem kemény volt az egész, csak ott fájt ahol piros:-( megint kezdek nagyon szarul lenni, és már csak 1szem algopirinem van:-(((( na akkor megxek fürcsizni,és maszírozni :shock: köszike még1*

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Már napok óta nem jutottam el idáig, jó sokat is írtatok... :)

Üdv az újaknak!
Bodzi az én Bencém is hasonlóan jó baba! :)

Velünk nem történt semmi különös az elmúlt napokban, minden okés.

Mi ez a tejláz??? Én nem is hallottam még ilyet.

Szex: még nem tudok nyilatkozni...

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!
Era! En is ugyanezt csinaltam vegig,de nekem eltartott pat napig amig helyrejott. A lenyeg,hogy fejes elott 10 percig meleg zuhany,aztan fejes utan 10 percig allott vizes borogatas(mert a nagyon hidegtol elapadhat a tejcsi,bar ha folyamatosan uritve van,akkor ugysem tud elapadni) En 2 orankent uritettem,vagyis csak abbol szoptattam,amig helyrejott. Es 6 napig antibiotikumot kellett szedjek. Nekem is piros folt volt a mellemen es csak ott fajt,ahol a csomo volt.Es lazam is volt,ugyhogy neked is ugyanez lehet,de ne aggodj,mert ha urited rendszeresen,akkor helyrejon. Es amikor fejsz,akkor kremes kezzel masszirozd a csomot a bimbo fele(azert kremes kezzel,mert en szarazon kinoztam magam es utana mar azert fajt a mellem :( ) Remelem,segitettem.

Kép
agizsuzsi
 
 


Meli!

Kezdődik? Mi már rég le is tudtuk az összes bablátogatót. :lol: Megrohamoztak az első két hétben. Mondjuk nem bánom mert akkor még csak aludt evett Berti nem nyűgösködött.

Era!

Nekem amikro hazajöttünk a kórházból volt egy nap ilyen tejlázam, mondjuk azóta nincs annyi tejem hogy lázasodjam tőle. Nekem is algo meg jól kifejtem elég volt. Másnapra elmúlt.
Neked tényleg írtó sok tejcsid van :o Irigyellek, bár biztos nem egyszerű az sem, az első három hétben belőlem is dőlt Berti étvágyához képest, bezzeg most :cry:

Képzeljéteg tegnap többször is 120-at evett a fiú, lassan csak nő az étvágya. Üröm az örömben ugye hogy nem elég a tej így tápszerrel kell pótolni, de legalább csak hízik majd normálisan.

Dyt!

2 hónapos oltás nem volt gáz, semmi baja sem lett tőle. Mi holnap megyünk az meningococcus ellenire.

Én a gyógyszertárit hazsnálom még. A johnsontól az érzéjkenyebb bőrűek kiszáradhatnak. Te tudod milyen a lányod bőre, ha nem olajozod fürdetés előtt szárad? mert akkor semmiképp sem ajánlom hogy a gyógyszertárin kívül mást használj. Ha nem tűnik száradós bőrűnek akkor megpróbálhatod. Én Bertit nem szoktam olajozni mert nem érzékeny bőrű, csak a gyógyszertári fürdetőből dobok a vízbe, jól szétpacskolom, attól habzik és abban fürcsizik. A popsikrém is tökéletes neki a gyógyszertári. De Emmánál pl az volt hogy ha nem olajoztam fürdés előtt száradt ki és ekcémásodott.

Fülbevalót én nem tetettem neki pici korában, és utólag bebizonyosodott hogy jól tettem, kiderült fémallergiás. Szóval szenvedhettem volna vele, állandóan begyulladt volna. Én akkor fogom neki kilövetni ha majd kéri, még nem akar fülbevalót. Én pici korában féltem volna hogy kiseik, beakad, begyullad stb. Barátaink kislányánalk az egyik fülét 2x kellett kilőne mert először benőtt mert begyulladt. De hozzáteszem valószínűleg kissebbségben leszek ezzel a vélemyényemmel, mert az oviban is a legtöbb kislánynak van fülbevalója.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dyt!

Egyébként miért pont Johnson? Az egyik leggyakrabban allergiát okozó a popsitörlője is :oops: Ha nem gyógyszertári a nívea, neogranormon sőt a gabi termékek is sokkal jobbak.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép Kép

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!
Édesek nagyon a babók!!!
Bogen: Hol vetted az utazó ágyat?
Dyt: Ne hari, de ezek után kapott a dokid pénzt? Borzasztóan sajnálom, hogy így meg kellett szenvedned a szüléssel. S a tejjel mi történt?

Kép
nyafi
 
 


Nyafi: Itt a fórumon az adok-veszek topic-ban böngésztem..... érdemes!!! De még folyamatban van a vásárlás, el kellene érte menni valamikor... :lol:

Kép
bogen
 
 


Sziasztok!

Manó: mi a gyógyszertári fürdetőnek a neve, amit használsz? Mert én valami kenőcsöt használok, azt nem lehet szétpacskoli és nem habzik, viszont már eldugult tőle a nagy kád. (Azóta a wc-be öntöm ki a kiskádból a vizet, de elég későn jöttem rá, hogy így csináljam.) Szívesen áttérnék valami másra.

Dyt: én sem furatnám ki a gyerekem fülét: rengeteg akkupunktúrás pont van a fülön.

És egy kérdés: a védőnőnek milyen gyakran illik jönnie? És a gyerek hány hónapos koráig jár ki a családokhoz?

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


sziasztok

Agnes: gyógyszrtári kenőcsöt pumpás kézmosóba tedd bele, és engedj rá meleg vizet, és ráz össze, akkor normál állagú lesz, és a lefolyón is lemegy.
Manónak igaza van:-) én be is tiltatnám a Johnson termékeket, tény,hogy legtöbbet allergiát okozó. Barni sem bírta, viszont Gabi szupi. Balázsnak is használtam, de érdes volt a nyaka, így visszatértem a kenőcsösre, de nem attól volt. Na mindegy van még 2tubusom azt elhasználom, utána megint Gabizok. Egyedül csak a popsitörlőt használom, azt szeretem,de semmi mást.

Az lehet, hogy a tejláz kinyiffantotta a tejemet??? Szinte semmi nem akar jönni belőle, előtte meg 2dl is :roll: Kellett nekem elkezdeni fejni Barninak :cry: lehet hogy galyra vágtam a cicimet :cry: :cry: :cry: Sokat ráteszem bírkózni... melegítem pocimelegítővel is :cry:

Attól függ mennyire lelekes a védőnő:-) Baninál 1* volt a régi, az új pedig rendszeresen jön. Ígérte hogy 2 hetente, de hála égnek azért ritkábban jön.-)) de 3 hetente tuti jön. Ari kis csaj, de nem igazán tud újat mondani, és álltalában a legrosszabbkor szokott jönni.... na jó nem panaszkadom, mert a végén igaza lesz a páromnak, hogy nekem semmi se jó... :lol: nézzük a jó oldalát, legalább van kivel fecsegni:-)

Fülbevaló téma, hát nem tudom, ha lányom lenne mit tennék, de sztem megvárnám hogy ő akarja. Ugyanis én is utálom a fülbevalót, hiába van kilyukasztva. :roll:

ma ki kell hívnom a dokinéninket, már kedd óta krahácsolnak a fiúk., Barninak meg sztem a torka is fáj. szuppppi szerintem a keddi oltásunknak lőttek....
Manó te beadatod a rotarixet is.
folyt mindját, megyek cumiért...

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Én is gyógyszertári készítményeket használok, teljesn meg vagyok velük elégedve. A fürdetőt én is feloldom előtte meleg vízben és úgy nem marad darabos. Két mosás után eltüntette a hámlást Bendő fejéről :).
Viszont én mindenkitől Johnsonst kaptam ajándékba, úgyhogy abból már van egy raktárnyi... Lehet majd én elfürdöm :). Még nem voltam semmire sem allergiás, úgyhogy ha nálam okoz valamit, tuti nem adom a babónak.

Védőnő nekem eddig hetente jött, most fogunk ritkítani szerintem.

Képzeljétek Bendő nagylábujján a köröm széle pöndörödik :D . Nagyon édesen néz ki, de fogalmam sincs, hogy vágjam le neki... Valószínűleg csipesz célravezetőbb lesz, mint olló.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Dyt!

Mi a gyógyszertárit használjuk, mert Hannának nagyon száraz volt a bőre mikor megszületett (ez szerencsére már a kórházban elmúlt), ugyhogy ő a kórházban is gyógyszertárival volt fürdetve, míg a többi gyerek Johnsonssal. Én személyesen úúútálom a Johnsonst. Hanna mivel gyógyszertárival fürdik, így mi elhasználtuk... Hát nem győzöm rendbehozni a bőröm, annyira kiszáradt tőle!!!

Fülbevaló. Mi kilövettük Hannának még a kórházban, meg sem érezte. Én sem akartam, de a férjem vett neki nagyon szép kis karika fülbevalót és volt a kórházban egy nagyon aranyos-okos nővér, így úgy voltam vele, hogy okés... ő is rábeszélt, mert mondta, hogy most vele nő fel, viszont ha később rakatod be, akkor lehet, hogy zavarni fogja és mindig ott lesz a keze.... most már egyáltalán nem bánom, hogy belövettem ott.

Kéthónapos oltást nem volt gázos. Egy kiabálás volt, de nem sírt, ügyes kislányka volt :)

Járókára és egyéb babacuccokra én tudom javasolni a Teszveszt vagy a Vaterát. Nekünk nagyon sok cucc (légzésfigyelő, orrszívo, mikrós fertőtlenítő, mellszívó) mind onnan vannak újonnan garanciásan, de mégis pár ezer forinttal olcsóbban mind a boltból.

Védőnő. Én karácsony előtt 2 héttel láttam, azóta felénk sem nézett.. nem bánom, mert egy béna hülye kiscsaj, aki értelmes dolgot nem tud mondani, csak okoskodik és nem lehet kirobbantani. Hát ez jutott. Azért örültem volna egy értelmes védőnőnek, akitől lehet kérdezni is... arra nem tudott válaszolni, hogy a köldökleesés után kell-e és hogyan kell gondozni még a köldököt... :(

Hanna azóta sem aludt át éjszakát, a régi rend van... mondtam hogy csak mutiban volt... :) De most megyek mert felébredt és dumál. De ahogy hallom elkezdett csuklani is :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Ari a babás képek :lol: Én is rakok fel a héten

Üdv az újaknak! :lol:

Kenőcs: Mi is gyógyszertárit használunk, kivéve popsi törlő(az Johnson), a védőnő azt mondta, hogy ő 1 éves korig nem ajánl csak gyógyszertárit, mert akkor még nagyon érzékeny a baba bőre

Fülbevaló: Én nekem bejön, ha lesz kislányom,2 hónapos kora körül tuti lesz neki:-)

Tejláz: Nekem még nem volt(kop-kop) Rmélem elkerül.Barnusanyus: Jobban vagy?

Alvás: Kézeljétek 3 éjszaka 6,5 órát alszik :lol: Remélem így marad

Etetés:3 nap múlva elmúlt a procedúra a fürcsi után etetéssel, remélem nem is jön vissza.(mondjuk már kutyapózban is tök jól etetek:) Nálunk is egy picit nő az étvágy(de még nem annyira , mint nálatok Manó :cry: )

Szex: Kedden megyek kontrollra, és ha minden ok, akkor a héten kipróbáljuk

Csípőszűrés: Heti egyszer van az Sztk-ban 17-19 óra között minden korú gyereknek, érkezési sorrendben. Mi 17órára értünk oda és 19 órakor került ránk a sor(és utánunk még volt kb. 1 órányi sor). Nem voltunk ám idegesek a férjemmel, hogy a pici babáknak semmi elkerített rész ott és ennyit kell várni... :twisted:
Szerencsére minden ok :lol:

Tusimi az Anyaságról nekem a következő gondolatok vannak a fejemben:
Azt hittem tudom mekkora a fájdalomküszöböm, ...a szülésig
Azt hittem nem változnak már az étkezési szokásaim...
Azt hittem nem bírom ki, ha nem alszok 9 órát egy nap...
Azt hittem, hogy én baromi türelmes és nyugodt vagyok...
aztán jött egy csöppség és minden megváltozott, jobban megismertem önmagam

Azt hittem nem leszek elfogult anyuka, aki azt hiszi, hogy az ő gyereke a legszebb és legokosabb...,
ránézek és rájöttem, hogy tévedtem :lol:

Jó kis regényt írtam :)

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Mona!

Az tök gáz, még a Heim Pálban is annao Emmával előre vették a pici babákat. Most meg itt a kerületben időpontra kel menni.

Era!

Olyan rengeteg tej elapad hiretlen? Csak nem, remélem rendbe jössz.

Minekünk tégelyben van ez a fürdető, de szerintem ugyanaz. hidrofil nonionic a miénk. nem dugítja el a kádat, darabos marad, de ha zuhannyal töltöm fel a kiskádat habzik simán.

Berti ma 1/2 9-kor kelt, naná hogy most az előbb bealudt közben 11-kor keltenem kell mert oltásra megyünk. Nektek ismindíg mindne időpontra menés úgy jön ki hogy vagy kelteni kell vagy szopi idő van vagy mindkettő. :roll: Emma sosem aludt és tápszeres volt így nem volt ilyen gondom vele :D

Képzeljétek a monitorunk dögledezik, néha kikapcsol és nem tudom visszahozni szóval ha eltűnök pár napra ez az oka.

Férjem meg lehet Dubaiban ragad, mert lezárták a várost, Bush látogatás amiatt és nem tudnak kimenni a reptérre. csekély 50-en vannak, szállásuk semmi, szóval nem tudom mi lesz. Hogy hogy adnak nekik majd másik gépre 50 jegyet? Ki van zárva hogy ennyi szabad hely legyen. Szóval valószyínű busszal meehtünk a holnapi Uh-ra:(
De már meg sem lepődöm mert tavayl németországban ragadtak mert lekésték a csatlakozást, tavasszal szintén ott sztrájk miatt.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mona!

Na azért nálunk is változó a dolog, van amikor nem is hajlandó enni :shock: meg mióta többet eszik tök sokat bukik, nem is tudom tegnap óta hány pulóvert használtam el :?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: