Új privát üzeneted érkezett!

Norka! Jó hogy visszatértél, én is emlékszem rád!

Hajni! Én csak babavízre gondoltam, mert a sima ásványvíznek magas aaz ásványi anyag tartalma. Azt nem tudom, mikortól adható, de lehet hogy már simán lehet adni, csak én vagyok óvatos. :?
Vannak már nextes nyári ruhák? Új katalógus?

Lennének kérdéseim (úgyse válaszol senki!): Ti mivel mossátok a babák haját? És mivel fürdettek? Hidratálás? Kenitek valamivel a kis bőrüket?

Orsi! (Ezt a kérdést megcímezem neked, nehogy senki se ne válaszoljon...) Arról mit gondolsz, ha rajta van a babakaján hogy tejpor van benne? (8 hós, 6 hós) Ez sima tejpor lesz, nem a tápi féle bontott láncú, ugye? Mert akkor ilyet még nem adok. És kenyérhéjat adhatok már Bálintnak? Végülis majd' 11 hónapos!

Valaki rakott fel szülinapi tortát, amit lehet enni 1 évesnek (azt hiszem Krisztának), érdekelne, de az is, ha valaki tudja, merre keressem. :lol:

dkata
 
 


Hajni! :) Anikó! :)
Ez a két cumis kép akkor készült, amikor áttértünk az első cumiról a másodikra. Egy pár napig 2 volt, és hol ezt kapta be, hol azt. Aztán elmaradt az első cumi, és maradt a második.
Nekünk is van Aventes fogszabályozós cumink is (egyelőre ez a mindenkori vésztartalék a pelenkázós táskában), és most már lehet, hogy elő is vesszük, mert MA KIBÚJT KLÁRIBABA ELSŐ FOGA!!! :lol: :lol: :lol:
(Állítólag én nagy cumis voltam kicsinek. Egy cumi a szájba, egy a bal kézbe, egy a jobb kézbe! :oops: :lol: )

Üdv a régi-újaknak! :lol:
Én akkor kezdtem írni a Babanet-re, amikor Zsebi lett babás. :D Emlékszem Harcimókus valami olyan szöveget írt, hogy "valaki közületek ma nagyon terhes lett", de azt még nem tudtuk, hogy ki. És utána jött Zsebi a nagy hírrel! :lol:

Kép Kép
kismokus
 
 


Hajni! Megnéztem a Next-et és nagyon szuper, aa kedvenceimből kitolták a méretezést! Azaz vannak egyberészesek meg kis melegítők már 2-3 éves korig és body is! :lol: :lol: :lol: Mert ugye mikor rendeltük, akkor a másfél-2 éves volt a legnagyobb, most meg 2-3. :lol: (azt hiszem, bajban vagyok, megint ruhát fogok rendelni... meg a kis rövidgatyósak is cukik! Tehetnél 1-2 linket, miket rendeltél! :lol: )

dkata
 
 

 
 

Hajni! Írtam privit! Csak azért szólok, mert úgyse veszed észre! Vagyis nem vetted észre most sem. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


dkata írta:Lennének kérdéseim (úgyse válaszol senki!): Ti mivel mossátok a babák haját? És mivel fürdettek? Hidratálás? Kenitek valamivel a kis bőrüket?

Orsi! (Ezt a kérdést megcímezem neked, nehogy senki se ne válaszoljon...) Arról mit gondolsz, ha rajta van a babakaján hogy tejpor van benne? (8 hós, 6 hós) Ez sima tejpor lesz, nem a tápi féle bontott láncú, ugye? Mert akkor ilyet még nem adok. És kenyérhéjat adhatok már Bálintnak? Végülis majd' 11 hónapos!

hajat én a fürdetővel mosom a gyereknek (Lilinek), amikortól már normális méretű hajuk volt, onnantól babe babasamponnal.
bontott láncú tápszerpor. szerintem adhatsz neki 11 hósan, tápszert is kaphatna, tejpépet is kaphat.
kenyérhéj. mehet ha kap már gluténest.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata :D
nekem is az egyberészesek a kedvenceim. Pelenkás korig nagyon jók.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Én is fürdetővel mosom a haját, de már elég sok a haja. Hidratálás?
Nem eszik még gluténest, azért kérdem, mivel és hogyan kéne elkezdeni (meg a rágcsát is). Ha tejpépet eszik, szereti. :lol: Akkor a tejpor az tápszerpor pl. hippben és a kecskemétiben? Tudom, hogy gyengeelméjű vagyok, csak biztos akarok lenni benne.

dkata
 
 


Kata :D
rágcsa nálunk az első időben kölesgolyó volt. Fejleszti a finommotorikát is, ahogy csippent :)
Glutént kezdheted kenyérhéjjal vagy 1-2 szem főtt tésztával.

igen a tejpor az a tápszerpor.

hidratálás: enyémeknek atópiás a bőrük (gyerekkori ekcéma), ezért nálam ez kényes pont.
Mi spec.visszazsírozó krémeket vagyis lotiokat használunk. (la roche-posay lipicar)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni!
Most látom az kimaradt hogy még mindig szoptatok reggel és este. :) :lol: :lol: :lol: kemény munkám van benne de megérte azt gondolom.
A nem pöckössel ha a szekrénynek támasztod is jót játszik majd az elején és az én Balázsom tulajdonképpen karácsony elött egy két nappal kezdett járni és látod már simán megy a gurulós verzióval is szóval hamar tanulnak.

Zsuzsi!
Rengeteg helyen lehet kapni járássegítőt (pl nagy bevásárlóközpontokban) de ezt a fajtát mi a Quellenél rendeltük ott van a bütykös fajta ami egész korántól lehet használni.

Kata!
Válaszolnék!!!! Én Gabi fürdetőt használok és ezzel mosom a haját is. A testét nem kenem semmivel csak ha érzem hogy száraz akkor a gyógyszertáros testápolóval amit doki néni írt fel. :) :) Más fürdetőt akkor használunk ha kapunk ajándékba. Mi nem hidratáluk külön semmivel.

VAn egy cuki ahol konkrétan csinálnak olyna tortákat amit ehetnek az egy évesek. Megpróbálom előkeresni.... de ha valaki tudja segíthet...

Mi is kenyér és zsömlével kezdtük a glutént de én viszonylag korán adtam 8 hó. :) (ez anyára van bízva bár az igazi szakkönyvek egy éves kort írnak)

Kismókus!
Igen így volt fúúú ez a mondat azóta is bennem van nagyon terhes vagy így fogadott engem is... még mindig borzongok.. :lol:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Köszi a válaszokat! Zsebi! A tortát én sütném, mert Pestről úgyse hozza el Egerbe senki! :lol: Viszont a járássegítőt nem találtam meg a Quellénél, csak a Brendonban. Nemrég volt akciós, hát akkor nem vettem, most 8 ezer. De van ilyen FP meg Chicco is, azok nem tudom mennyire "szaladnak". Végül is itt a kölcsön víziló meg a kisasztal! :lol:

Nálunk a legújabb tudomány a meg tudom mutatni a lámpát, a bocit, és a Zümikét, és tudja mondani, hogy csinál a boci (búúúú) - ez a kedvenc, és a háphápháp megy még. :lol: :lol: :lol:

Glutént én 1 év utánra tervezem, most csak a rágcsa és a minimális mennyiség miatt kérdeztem. Hidratálni meg azért kellene, mert nagyon sokat van vízben, imádja, a fejét is beledugja - és utána foltokban érdesebb a bőre. Én még csak fürdetőkenőcsöt használtam.

Orsi! 1-2 egyberészest tuti rendelek, mert farmerünk rengeteg van. De eddig a legtöbb egyberészes lábfej nélküliből nem volt csak 9-12 hósig. Bálintra meg a 12-18 hós picit nagy, így most van megint jó méret neki! :lol:

dkata
 
 





Kata

én weleda hajsampont használok, a gyógyszertári fürdetőkrémet használjuk fürdéshez, és nem hidratálom semmivel a bőrét.
mostanában úgy fürdünk, hogy apa fogja a kádban én pedig tusolom Olivért. sokkal alaposabban meg tudom így fürdetni, meg ő is élvezi.

a next-ből melyik egyberészesek jók? én azt néztem ki, ami nyári rövidnadrág+blúz, a blúz V nyakú és dupla csomagolásban van a 2 póló + a 2 nadrág. zöld és barna, egyszínű.

olyan jó lenne most nasizni, itt ülök a gép előtt és az édességen jár a fejem.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! Köszi Neked is a választ! :lol: Nálunk én vagyok, aki fogom, aki mosom,és egyébként is általában csak én vagyok, tudod...
Nekem most fő a tészta! Sajtos-tejfölös tészta lesz a vacsi - jó zűrös nap volt a mai, kell a kalória. :cry: Tegyél egy linket, mit néztél ki a Nextből! Én már 2x rendeltem, de mind jó volt. Melegítőgatyó, póló, farmer, polár kezeslábas, pizsirugi és body volt benne, mind szuper, tényleg. Rövidgatyósat én is néztem, de az egyberészes és a kertészgatyósat (is). Biztos lesz pár hét, mire eldöntöm, addig még 1000x megnézem.

Zsebi! Akartam írni, milyen ügyes vagy a tejcsivel! És akkor most hányszor fejsz? Csak 2x, ahogy esznek, vagy többször kevesebbet? Mennyi tejcsit isznak reggel-este?

dkata
 
 


Kata

itt van, ami nekem nagyon tetszik.
és hol vannak az egyberészesek? én csak 2 kertésznadrágot láttam, egy piros meg kék farmert.
amúgy én most még nem vagyok nadrág + póló párti (remélem majd nyáron már igen), mert Olivérnek a nyakáig felmegy a póló örökké. természetesen van rajta alatta body, szóval nincs kint a dereka, de engem akkor is zavar, ha örökké felcsúszik rajta a póló.

http://www.next.co.uk/shopping/children/youngerboys/5/4

Kép
zsuzsi73
 
 


dkata írta:Nálunk én vagyok, aki fogom, aki mosom

mind a hármat :wink: :?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Annyit irtatok, hogy már nem is tudom ki mit kérdezett.
Lili!
Üdv! Próbáld meg a körömvirág krémet! Az nekem jobban bevált, mint bármi más!
Kata!
Találtam valamit: Ökonet krémszappan a neve, kifejezetten száraz börüeknek fejlesztve (magyar termék), mi kb 2 hónapja használjuk Emese atópiás bőrére, és nagyon bevált! Egyébként különös (Orsi???), Pörinek kb szeptember óta nem volt egyetlen kiütése sem! Nyáron meg többször!
na az Ökonettel hajat is lehet mosni. Törölközés után dokinéni testápoló kenőcsét használjuk, néha kihagyom (olyan macera már mindig türelemre inteni)
Norka!
Hogy Ti milyen szépek vagytok!!! Hajrá kistesó! :D
Hajni!
Nekem igy valóban nem olyan Olivéres, de igy is aranyos!
hanem aztán, hogy tud mozogni ennyi játék között az a legény? Kirakod a földre is?
Aanda!
Mátém is kimászott a kiságyból, de Emese szerencsére még nem! Őt még nem tervezem nagyágyba rakni, igy is kész kabaré a lefekvés utáni fél óra. Vizet kér, takarjam be, hol a macija, mamamamammama, apapapapapapa! Következetesen 1x viszek Neki vizet, és utána közlöm, hogy felesleges kiabálni, nem fogok bejönni többet, alvás van, és Luku már különben is alszik!
Lehet hogy nekem is hasonló a jódolgom, mint az ikreseknek, végülis most hogy Emese jól visszafejlődött csuszómászóvá, tul.képp majdnem egyformák. Még gagyogni is egyformán tudnak :lol: :lol: :lol: Emese cumizik (amit soha előtte el nem fogadott), szóval jól vagyunk :wink: :lol:

Tényleg nagyon jó ez a csapat, a taliban benne vagyok (csak tényleg várjunk már kicsit kevésbé csuszós időkre).
Igaz, ha nem is jöttem, olvasgattalak néha Benneteket, és megmondom azért őszintén, nem volt kedvem se időm beirni a ruha.meg játékvásárlsái mizériákba. Nálam ezek nem központi kérdések, a gyerek sem lesz attól boldogabb vagy kevésbé sirós, hogy milyen szuper cuccai vannak (elnézést). Én nem szeretem ezt a fogyasztói szemléletet, ami eluralkodott manapság, és próbálok is a magam szintjén ellenállni. Nem mintha szakadtan járatnám Őket vagy ne lenne játékunk (több is van mint kéne), de én akkor veszek, ha szükséges.
Katyerina!
Ford Galaxyt fogunk venni, 7 üléseset, mert a sima 5 ülésesbe a 2 gyereküléssel egyszerüen be se férünk mind az öten! Na nem mintha Máté olxan sürün utazna velünk :cry: de igy lehetősége sincs, a keresztelőre is 2 kocsival mentünk :shock: és abba befér a batár babakocsink is!
Kismokus!
Gartula a fogacskához!

Mi lassan lebonthatjuk a járókát. Lukum bejárja az egész lakást, Emese kuszik elöl Ő követi :lol: Nem kell padlófény :lol: :lol: Ma megkapaszkodott a hütő alsó ajtajában, és felhuzta a felsőtestét teljesen. Azt hittem tovább is megy, de nem jött össze (még).
Akartam feltenni képet, de valamiért nem engedi. :?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsuzsi! Ezt nézd (ez való nektek!):
http://www.next.co.uk/shopping/children/newborn/all

Orsi! Én a nagyot már nem fogom, de bár fognám, mert akkor nem esne annyi baja, mint így. :cry: Ezerszer annyi bajom van vele, mint Bálinttal. Kis gyerek, kis probléma, nagy gyerek meg óriási...

dkata
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kata,
Mi neogranormont használunk. Ált. a tusfürdőt, nagyon néha a samponját, csak az nem habzik, úgyhogy annyira nem szeretem. Sampont külön még nem. Gabival indítottunk, mert tetszik az illata, de nem bírta a bőre, akkor váltottunk, azóta minden ok. Ritkán még használunk niveát is, de annak meg én nem bírom az illatát.
Bálint ezek szerint nemcsak mozgásban ügyes! :lol: A mi járássegítőnk egy szaladós FP. :lol:

Kismóki,
Gratula a foghoz! :lol:

Zsebi,
Nagyon ügyes vagy! :lol:

Melcsi,
A földön csak a szobájában van, lent a kutya miatt nincs. De tudom, majd eljön az az idő is, addig viszont a járóka a legbiztonságosabb, mégha kevés is a helye! :roll: :lol: A ruha pedig tudom, nem boldogít – legalábbis a gyereket, az anyját viszont igen! :lol: Mindig is egy plázábajáróslegutolsódivatszerintöltözős k*rválkodós nőszemély voltam, a gyerekem is megérdemli, hogy az legyen! 8) :lol: Meg imádom azt a tekintetet, ahogy az emberek a fiamra néznek. Vessetek meg érte, vállalom! 8) :D

Teszem a linkeket!
20140901102739
 
 


Hajni!
Dehogy vetlek meg! Csak én nem foglalkozom ilyesmivel. "Mindannyian mások vagyunk. De egyben-másban hasonlitunk..."
Kutya nálunk is van, bár napközben "házat őriz", de miután Luku a járókából kisimogat állandóan, ugy döntöttem, hogy mostmár akkor Ő is megismerkedhet közelebbről Freddyvel. Emese is örökké imádja ugyis.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi,
azért nektek se kell a szomszédba menni játékért! :lol: Édes kis gyerkőceid vannak! :D

Kata,
a 12-18 hós hogyhogy nagy Bálintra? Az a 86-os, nem? Én bevallom őszintén, pólokból már 104-est rendeltem, az nem baj, ha kicsit nagyobb, legalább nyárra nem növi ki! :oops: :lol: Ruhából meg már szinte csak 92-98-ast hordunk. Az ujja ugyan hosszú a bodyknak, de amúgy pont a mérete. A 98-as gatyák is ugyan hosszúak, de ha ül, akkor nem. Nem szeretem, ha kifigyel a gyerek lába ebben a hidegben... :lol:
Ment válasz a privire!

http://www.next.co.uk/shopping/children/newborn/11/19
http://www.next.co.uk/shopping/children/newborn/11/16
http://www.next.co.uk/shopping/children/newborn/11/8
http://www.next.co.uk/shopping/children ... rboys/10/7
http://www.next.co.uk/shopping/children ... rboys/10/4
http://www.next.co.uk/shopping/children ... rboys/12/4

Asszem kb. ennyi. Meg amit Orsi felrakott, a 3., azon is nagyon gondolkodtam, az is nagyon tetszik.

Ez meg a szaladós FP-nk:
http://www.jatekfutar.hu/altermekcsoportok/jarassegito/
(az utolsó kép)
20140901102739
 
 


Melcsi,
egy ideje már Olivér is odafigyel a kutyára, eddig nem érdekelte. Néha megsimogattatom vele, de mire elszaladunk kezet mosni, addigra előfordul, hogy már bekapja az ujját, ami tiszta kutyanyál! :shock: Na az én hajam meg ilyenkor égnek áll, hogy jaj mi lesz, de eddig semmi nem volt! :lol:
Egyébként már megfigyeltem, hogy az ember (gyerek )alapból állatszeretőnek születik. Szerintem ezt csak némely (félre)nevelés tudja elrontani!
20140901102739
 
 


Zsebi, Napszemcsi, Erika, Hajni, Melcsi,
Nagyon szépek a gyerkőcök! Majd én is teszek felmindjárt. :lol:

Melcsi,
Nagyon ügyes Luku! Édesek lehetnek, ahogy Emese tanítgatja meg kordában tartja, és a képeken is átjön, hogy mennyire szeretik egymást. :D
Balu még most kezd próbálkozni a kúszással, de ő még csak rövidtávkúszó:D , és azt is inkább hátrafelé, mint Hajni Olivérje

Pompi,
Én már adtam Balázsnak csírázott krumplit, nem tudok róla, hogy nem lehetne. :roll:
Szegény, elég fárasztó lehet órákon át altatni a Babukat. Van egy sedatif pc nevű homeos tabletta alvászavarra, nézz utána ha gondoldod, hátha segít. Nekem nincs róla tapasztalatom, csak olvastam róla.

Napszemcsi,
Nekünk is van ilyen pulcsink, mint Barnusnak, csak más színösszeállítás, tetszik a felirat hátán. :lol: Balázs sem hízott, az elmúlt héten egy dekát sem, de most már én csak havi szinten fogom nézni a gyarapodást. Méregetni fogom hetente, de nem aggódom, ha éppen nem hízott.

Hajni,
Szerintem is jó lett Olivér frizkója, nagyon pasis! 8) Szerintem mindenkinek van erősebb oldala, ha néha fordul azért a másik irányba is, akkor sztem nem baj.


Kata,
Még egy válasz: Mi tegnap voltunk bőrgyógyásznál, mert Balunak is nagyon száraz a bőre és atópiás is. A száraz bőrre cremor refrigerans FoNo krémet írt fel a doktornő, asszem egyébként nem vényköteles. Hétvégén vettem neki a DM ben babylove-os ultra sensitive ápolót. Sztem ez is jó, de mostantól inkább a felírtat fogjuk használni. A haját én a koszmó miatt babe samponnal mosom és gy.tári fürdetőkenőccsel fürdetjük.

Norka,
Nagyon szépek vagytok. Mennyi idős most Bogi? Majd nézem a Babavilágot :shock: , nagyon kivááncsi vagyok. Lehet, hogy nekem is PCOS-m van, legalábbis meggyanúsítottak vele, de végülis eddig még nem lett kivizsgálva. Ha szoptatás után nem jön össze a kistesó, akkor mindenképpen a végére kell járnom, mielőtt lombikoznánk.

Lili,
Mi Bepanthent használunk, nekünk bevállt.

Kismókus,
Gratulálunk Kláribabának a kis fogacskához! Hol bújt ki az első?

Kép
bandika
 
 


Ja, még azt akartam kérdezni, hogy mennyire bírják a picik a járólapot? Nálunk szinte az egész földszint járólapos és elég hideg ilyenkor. Adjak Balura kesztyűt meg kabátot, ha kúszni kezd?! Mondjuk az emeleten parketta van, lehet, hogy majd felkötözünk oda.
Képzeljétek tegnap lezúgtam a lépcsőn, tiszta kék meg zöld a derekam, q..ra fájt. :evil: Szerencsére már Balu nem volt velem, pont letettem aludni.

Kép
bandika
 
 


két deci barack után: :lol:
Kép

Kép
bandika
 
 


http://www.kopefajatek.hu/
Ezt ismeritek? bocs Melcsi, csak épp most fedeztem fel. :lol:

Kép
bandika
 
 


Bandika

nagyon aranyos Balázs :D jól be van öltöztetve :D
nekem az a "kedvencem", amikor a sütőtök Olivér szájában van és tüsszent egy nagyot.

Kata

én végig nem ezt néztem, hanem a 3 hó - 5 évig.
azt hittem, hogy a newborn max. fél évig korig érvényes, így ki se nyitottam soha.
na, akkor most kezdek ott csámcsogni.

Orsi

az az egyberészes, amiről linket tettél fel, én azt napozónak hívom. és amúgy nekem ezek nagyon tetszenek, de nyáron Olivér 10 hónapos lesz, nem "babás" nagyon, ha ilyet adok rá? szóval 10 hónaposra is szoktak még ilyet adni? én azt hittem, hogy akkor már kisnadrág, póló.

Melcsi

nagyon jók a képek, hogy el vannak egymással. és mennyi játék nálatok is! ilyenkor azért mindig eszembe jut, hogy csak jó lenne egy kistesó Olivérnek.

Kép
zsuzsi73
 
 


Kata
Babe koszmó elleni samponnal mossuk hetente egyszer Zalán haját (még így is kicsit koszmós), 1 hónapja kezdtük előtte, csak vízzel.
Fürdetés: gyógyszertári cuccal, hidratálás nincs, tök szép a bőre, minek rontanám el? :D

Kutya
Zalán 3 hete nyúkál a kutya felé, ha nem tartanám vissza szerintem könyékig benyomná a kezét a szájába

Bandika
hogy estél le? Balu képe nagyon jó

Engem 2.szorra látogat a miki. Több, mint 5 hét eltelt az első óta, már kezdtem reménykedni.....................

Kép
Kép
emma1976
 
 


Melcsi
Szuper gyerekeid vannak!!! :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Zsuzsi :D
én 2.5 évesen is adtam ilyet rájuk, mert iszonyú praktikus.
a hosszú ujjú és szárú változatát meg amíg pelenkás adtam rájuk.

Bandika :D
a fiúk járólapon nőttek fel. Eszembe nem jutott volna kesztyűt adni rájuk :lol: felesleges, nem fog felfázni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :)
elképesztő méretei vannak a fiadnak.... ha belegondolok, hogy akkora ruha kell rá, mint a fiúkra.
(bár azt nem értem a gatyák, hogy lehetnek hosszban jók rá, amikor az 1 m-es Levimre jó pont a 2-3 éves (98as) gatyaméret))
Lili most kezdte a 68as méretet.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, Lilire a 3-6 hós nextes rugik még kicsit nagyok. az overallja is 3-6 hós marks & spencer, az pont a mérete egy rugival alatta :oops: :oops: a 6-9 hós cherokeeban elveszik még.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


No, ruha téma :lol: (Melcsi :lol: :lol: :lol: )!

Zsuzsi! Én is adtam Ádámra kezeslábast sokáig, Bálintra is fogok! Szerintem cukik benne, és én azt sem bánom, ha babás. Bálint több mint 1 éves lesz nyáron és ilyenekben fog virítani! Ádám addig aludt egybepizsiben, amíg kaptam rá: talán még 4-5 évesen is volt neki és nagyon cuki volt (meg praktikus, nem volt ki a dereka).

Hajni, Orsi! Bálintra a nextes lábfejes rugi a 12-18hós még hosszú. Ha zoknit húzok rá, akkor már jó, de ahogy mászik, kihúzza a lábát. A rendelt 9-12 hós cuccok viszont pont jók rá, a másfél-2 éves body picit nagy, de rövid ujjú, így ha kifogy a készlet, már használjuk. Ezért én vérszemet kapva tavaszra bepróbálkozom a 12-18 hós egybecuccokkal, nyárra meg kiderül, mennyit nő. Hajni, azt ne felejtsd el, az én gyerekem sovány, így a ruhák hosszából is kevesebbet vesz fel. Lehet hogy ezért hosszú neki. Egyébként 82 centi és 10,25 volt legutóbb. Én 11 kiló alá saccolom 1 éves korára, az még 6 hét. :lol: Egyébként Bálint tényleg "ügyes" órákig is eljátszik egyedül, a hintából meg ki se tudom vadászni, meg énekel közben. :lol:

dkata
 
 


Ja, Hajni! Szerintem farmerból jó Bálintra a 12-18 hós, de a lábfejes rugi az más téma, hosszabb. Te meg ilyeneket nem adsz Olivérre.

dkata
 
 


Lili 66 cm :lol: :lol:
van egy 3-6 hós nextes egyberészesünk azt a kezénél és a lábánál is fel kell hajtani :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok, itt vagyok megint! :wink:

Zsebi, minden elismerésem, hogy még mindig szoptatsz, ráadásul ikreket! :shock: Hogy tudod őket rávenni? Ha jól rémlik, az első hónapokban ráadásul csak fejni tudtál. Bogi onnantól, hogy elkezdtem a hozzátáplálást, prüszkölt a cicire (5 hós korától), így gyönyörű gyorsan elapadt az a maradék tejem is. :? És még mindig nem tudom, mit kéne másképp csinálnom a következő gyereknél. :shock:

Napszemcsi! A horror éjszakák nálunk is mindig vagy a náthás orrdugulás, vagy az íny-áttörés miatt vannak-voltak. Nem irigyellek, mert nálad szorozni kell ezt kettővel. :wink:
Igen, a babamoziban képeket kell majd cserélni, meg hogy mikor is születtek.

Kérdeztétek, Bogi már a 20.hónapot tapossa :shock: (kimondani is sok!). Szerintem lassan haladunk a bilizés irányába, mert mindig jelez, ha kakilni fog, úgy 2 hete. Gyönyörű kis szókincse van már, az első szavai a cica és a kaka voltak :lol: (a jó és rossz szinonimájára), aztán jött a baba, vauvau, stb. és mostanra már vannak kis mondatai: "cica elment." "ott a kacsa." Zabálnivaló! Amúgy mostanában a lámpákért van megőrülve, állandóan kapcsolgatni kell, a Babavilág stúdióban is csak lámpázott.
A bölcsibe amilyen nehéz volt a beszoktatás (3 hét), annyira bele is szokott. :shock: Van, hogy haza se akar jönni. Van két kis fiúbarátja ott, akiktől tanulja a sok jót. Úgyhogy a karácsonyi babajáték ajándékoknak sok értelme nem volt. :shock:

Melcsi, nekem bár csak 1 gyerekem van még, úgy vettem észre, eléggé hasonló a mentalitásunk, ami a nevelést illeti. Sokan frászt kaptak attól, hogy a járókát Bogi 7-8 hós kora óta csak játékraktárnak használjuk, és a gyerek szabadon csúszott-mászott, és nekünk még 2 állat is van a házban (cica, kutya). Sőt én azt is hagytam, hogy a franciaajtón át kimászkáljon a kertbe. Igen, mindig koszos volt a gyerekem, ennek ellenére 1 nyári hasmenéses-taknyos állapottól eltekintve, beteg még nem volt idáig, és nem esett el-verte be a fejét. Anyósomnak kellett elmagyaráznom, hogy nem nevelhetem búrában, és szükége van arra, hogy kifejlődjön pl. a veszélyérzete mozgáskor. És mi van, ha 2 percig csöpög rá egy kis eső? Engem ez miatt őrültnek néztek. Aztán, én se nagyon öltöztetgetem a gyereket, veszek neki, ha szükséges, pár jó minőségű holmit és kész. Attól meg egyenesen dühroham kerülget, ha anyósom minden egyes alkalommal beállít valami csodasz.rral, ami természetesen 1 nagy dobozban van, csak a helyet foglalja, és Bogi kb. 10 percig játszik vele. A doboz mindig jóval érdekesebb neki.
:roll:

És igen, ezt a fogyasztói szemléletet szinte minden babás topikban látni, és én sem nagyon tudok hozzászólni. Néha már a lelkifurdalás kap el, hogy milyen hanyag anyuka vagyok. Ha valaki megkérdezné, mégis mi a nevelési elvem, rávágnám: ösztönösség. :lol: Az biztos, hogy nem fogom tudni majd Bogi lányomat tanácsokkal ellátni, hogyan is kell gyereket nevelni. :shock:

Pl. itt van ez a hozzátáplálás dolog. Orsi valamikor nagyon régen valahol feltett egy táblázatot, azt én letöltöttem, és amikor elkezdtük, akkor pár dolgot megnéztem benne az elején. De bizony, amikor Boginak 9 hósan már jött a foga, kenyérhéjat rágcsált, az nyugtatta. Glutén vagy nem glutén?? - ez engem nem foglalkoztatott. :oops:

Hát, ez most csak úgy kijött belőlem. :lol:

Egyébként már rajta vagyok a lombik várólistán. És volt 2 sikertelen terminált Clostys együttlét. :( Szóval, pár hónapja már próbálkozunk, az a helyzet.
Vendég
 


Sziasztok!

Megint jó sokat írtatok!

Szia Norka!Szépek vagytok!

Kata,
még 1 válasz:én Nivea babysampont használok,régen Gabi fürdetőt,most már Baba tusfürdőt.Csak az arcukat hidratálom Nivea baby soft krémmel,a testük nem száraz.
Ügyi a kisfiad,hogy így mutogat és beszél!

Kismókus,
gratulálok az első fogacskához!

Zsebi,
de jó,hogy még mindig van tejed!

Melcsi,
milyen édik így együtt!Jót nevettem a "nem kell padlófény"-en.!
Ruha témában egyetértek veled!Pl.én rengeteg ruhát használtan veszek,amik gyönyörű állapotban vannak,és tovább is adom őket az ismerőseim között.Szerencsére jó kis körforgás alakult ki,így rengeteget spórolok.A másik meg az,hogy fölöslegesnek tartok több ezreket ruhára költeni,mert írtó hamar kinövik.

Bandika,
gyógyulj meg minél hamarabb!

Emma,
mikit sajnálom!

Tegnap ezt főztem a fiúknak:csirkemellből pörkölt főtt tésztával,párolt répával és egy kis tejföllel összekeverve.Imádták.

Szerencsére elég jól haladunk a darabossal,csak a mennyiség csökkent,de nem erőltetem.

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi! Hát, nem úgy néz ki, hogy az én gyerekem 2 -3 hónap múlva pörköltet eszik... :lol: :lol: :lol: Meg darabosat se... megint megkínáltam almával, hát nem akarja harapdálni. A banánt érdekes módon igen. :P
Ruhát én is veszek használtan is (ráadásul anyukámék most kezdtek bálás ruhával is foglalkozni, hát tegnap is sikerült kincseket találnom, még magamnak is! :lol: ). Az pedig, hogy veszek mellé szép ruhát is neki, nekem természetes. Nekem az a fura, ha van pl. 5 szép és 5 nem olyan szép ruhája, akkor mindig a bénát adom rá otthon? Amikor meg megyek valahová vele, szépen felöltöztetem? És akkor otthon 99%ban a gyerek "szakadtan" téblábol, a szép ruhákat meg észrevétlenül kinövi? Szerintem a ruha van értünk, én bizony azt badom rá, amit kényelmesnek és praktikusnak gondolok, akkor is ha vadi új és akkor is ha ócska.

Nekem meg Melcsi szégyenpulcsi beszólásai csalnak mosolyt az arcomra... :lol: :lol: :lol: mert akkor az én Bálintomnak az eddigi 10 hónapját mindenféle ruha mellőzésével abban kellett volna töltenie a rengeteg hányás miatt. (De a szégyenpulcsi nekem olyan előítéletet gerjesztő szó eleve, mintha a gyerekem tehetne arról hogy hányt... Tehát nincs szégyenpulcsi és nem is nevezünk így semmit :lol: :lol: :lol:)

Fogyasztói szemlélet meg igen: úgy vásárolunk, mintha ezzel mögöttes dolgokat (boldogság, figyelem) is megvehetnénk. De azért mindenki tudjahogy nem, de ha 10 percig jól érzem magam amiatt, mert megvehettem a gyereknek valamit, ami nem létkérdés, megengedhetem magamnak és még jól is esik - hát szerintem nem bűn, ha megteszem. Én elárulom nektek, hogy én pl. nem tehetem meg vég nélkül a költekezést, ilyenkor máson spórolok, legtöbbször magamon. (Mint ahogy Ádámnál is tettem, teszem - de nem bánom.)

Norka! Most csak erre reflektálva: "Aztán, én se nagyon öltöztetgetem a gyereket, veszek neki, ha szükséges, pár jó minőségű holmit és kész. Attól meg egyenesen dühroham kerülget, ha anyósom minden egyes alkalommal beállít valami csodasz.rral, ami természetesen 1 nagy dobozban van, csak a helyet foglalja, és Bogi kb. 10 percig játszik vele. A doboz mindig jóval érdekesebb neki."
Hát az látszik is a képeken, hogy nem nagyon öltözteted Bogit se, tiszta szakadtak vagytok mindketten. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Emiatt igazán ne bántson a lelkiismeret! :P :P :P Én azért már örülnék, ha anyósom bármivel meglepné a gyereket, még akkor is, ha az csak egy üres nagy doboz. Ugyanis eddig 1x látta. Tudom, a tiétek a másik véglet, és valahogy korlátozni kéne (elég nehéz lesz :cry: ), a miénk meg negatív csúcs.
Szopi: Nekem is volt egy nehéz időszak, mikor Bálint elkezdet mászni, minden jobban érdekelte a cicinél. Olyan5-7 hós kora között elég izzasztó volt rávenni, mindig csak indult volna másfelé. Akkor azt hittem, vége a szopinak. De szerintem ott a kulcs, hogy Te akarod-e, hogy vége legyen, vagyis beadod-e neki a derekadat. Megmondom őszintén, én sokat próbálkoztam és újra és újra rátettem. Így maradt a szopi és remélem még marad is.

A hozzászólásommal senkit megbántani nem akartam, ezt azért írom ide, mert személyesen nem ismertek. Akik ismernek, azok tudják, hogy "beszólok" mindenkinek, akkor is ha jót akarok, akkor is ha szeretem. Ilyen vagyok. Szóval senki meg ne haragudjon, a hülye én vagyok. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


:lol:

enyémgyerek 1 hete megint nem eszik kanállal :) erso non-stop szopi van.
éjjel viszont nem kel.
K. nincs itthon, így a fiúk velem aludtak. Gondoltam jó lesz ez a 2 nap arra, hogy Lilit leszoktassam az éjjeli kelésről. Első éjjel 20 percig nyöszörgött, most éjjel emg egyáltalán nem kelt, csak 5kor.
Remélem, így is marad :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



dkata írta:Orsi! Lili nagyon ügyes. Akár az anyja. :lol:

ezt arra írtad ugye, hgy nem eszik kanállal? :lol: :wink: :lol: :lol:

jah, az tényleg jó, hogy nem kelt már éjjel, remélem így is marad, és nem romlik megint el.
Készítettem a lelkem a 1.5 órás visításra - amit anno Máté elővett első éjjel -, de ő secperc alatt visszaaludt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :lol: :lol: :lol: Itt most az alvásra gonodoltam... :oops: :oops: :oops: Látod, milyen jó, hogy Te veszed a lapot, azért félek sokszor, hogy valaki megharagszik rám, pedig én nem is akarom megbántani...
Én gyerekem tiszta gáz ma, egy csomót aludt délelőtt, most elviszem sétálni, mert kizártnak tartok még egy alvást. Bár ettől a gyerektől minden kitelik (pl. este is alig várja, hogy letegyem, pedig fél 6kor kel délután, kígyózik kifelé a kezemből bele a kiságyba - haggyá' má' alunni!!!! :lol: lassan ezt kiabálja majd.)

dkata
 
 


Orsi, Kata,

mekkorát rendeljek a next-ből? kifejezetten nyári cuccokat akarok, de nem ismerem a next méretezését. most 68-as rugikat hord Olivér, 68 cm és 7 kg. május-ban 9 hónapos lesz. tehát a 9-12 hósat rendeljem, vagy a 6-9? mert ha nagyobb a méretezése, attól tartok, hogy nagy lenne rá még nyáron a 9-12. szerintetek?

Kép
zsuzsi73
 
 


a 68as méret nextben a 3-6 hós.
Olivér akkor akkor kb mint Lili.

nyárra én még nem rendelnék ráér az később, nem mennek sehova sem a ruhák, adddig meg még a nyári kollekció is ki fog jönni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata :D
Lili tegnap napközben 5ször (!!!) aludt :wink:
és este azok után, hoy f6kor kelt, f7kor 1 nyikk nélkül aludt el.

Ma már megint viszonylag normálisan alszik, tegnap nem tudom, mi volt vele.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ja, az még nem a nyári kollekció?
ha megrendelitek, onnantól számítva kb. mikor van itt a ruha?

Orsi, tegnap Olivér is szokatlanul sokat aludt, de 2-szer, utána déltől 5-ig. fél 5-kor már átmentem megnézni, hogy lélegzik-e, annak ellenére, hogy a légzésfigyelő be volt kapcsolva.
Lilinek volt már olyan időszaka, amikor átaludta az éjszakát?

Norka

a kaáliban hol tartasz a várólistán? vagyis mikorra van időpont most?
Bogi mióta jár bölcsibe?

Orsi, és a fiúk mióta járnak?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :D
volt 2-5 hóig. Akkor jött ki az alsó két foga - legalábbis én arra fogom - akkor kezdte hogy 3 óránként kelt éjjel is, aztán a végén 1 maradt 2kor, és most azt próbáljuk elhagyni.

fiúk 1 évesen kezdték a bölcsit, akkor heti 1 nappal, ami fokozatosan 2 éves korukra lett heti 5 nap.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: