Új privát üzeneted érkezett!

Szia Andi!

Úgy látszik a babanetes kismamák is egymásra tudnak hangolódni a nyavajákat illetően.
Azt pl. tudtad, hogy azok a nők, akik sokáig egy helyen vannak, pl. együtt dolgoznak, stb. azok általában nagyon közeli vagy szinte azonos időpontban mensiznek? Ezt egy okos ember mondta, és nálam be is jött. (Bár a főnököm kihúzó volt Kép )

Nekem még nem volt gyomorégésem. Viszont most is fel vagyok puffadva. Én meg nem köményes teát akartam főzni mára, hanem egy kis köményes rántottlevest pirított zsemlével.
Mennyire egy rugóra jár az agyunk. Kép Vagy csak az ismereteink...

Judit!
Nekem is van egy olyan érzésem, hogy február 29-én fogok szülni. Remélem most majd változtatják a szülés várható időpontját március 3-ról előrébb, mert pech lenne szökőnapon szülni.

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Kellemes Hűvös Reggelt Mindenkinek!
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már nagyon szeretnék télikabátot hordani!!! Egyrészt, az azt jelenti, hogy nincs ilyen embertelen meleg, másrészt, hogy már 6-7 hónapos terhes vagyok! Szóval én most már a télikabátra edzek!

Rebi
Én holnap megyek UHra, kiváncsi vagyok, mit fog mondani a doki. Simán lehet, hogy engem is 29.-ére ír majd ki. Ráadásul nálunk egy kellemes hétvégére tehető a fogantatás, és akkor pedig pontosan 28-29 lenne a két esélyes nap. Ha csinál képet, ígérem felteszem nektek.

Kitty
A homeopátiás cuccok nem nagyon használtak ezidáig, de trenírozom a pocaklakómat, hogy segítsen át ezen a nehéz időszakon. Beszámolok, hogy sikerült-e.

Szilvus
Örvendezek, hogy regisztrálódsz ma Kép

Pumukli
Tudod, szép, egészséges nőknél nincsenek komplikációk. Tessék így nekiindulni! Igazán nincs mit, ami a táblázatot illeti, ezért vagyok Kép

Kép TINA Kép
Ma te lennél a búcsúzó, és énillendően el is búcsúztatlak. Mindannyiunk nevében sok erőt, kitartást és kiegyensúlyozott pocakosodást kívánok! Hamarosan találkozunk!

Kép

Judit
holophernes
 
 


Sziasztok!
Én annyira idióta vagyok, hogy el nem tudom mondani. Kerestem képeket a neten 12 hetes magzatról. Kíváncsi voltam most milyen lehet.
Találtam egy angol(amerikai) honlapot, ahol voltak képek, és véletlenül (mivel csak a photos feliratot néztem) egy olyan oldalra kattintottam, ahol... Te jó ég, leírni sem merem, remegek, és minden bajom van. Szóval nem akart babák igazi fotói voltak. Elég volt egy pillantást vetnem rájuk, ahogy töltődött le a lap, azonnal menekültem onnan. Hogy lehetek ennyire béna, mikor nagyonis jól tudok angolul. Bocs, hogy ilyeneket írok, de most lesz pár álmatlan éjszakám.
Csak hogy valami jót is írjak, azért ugyanezen a honlapon találtam képet a 12 hetes egészséges babáról is, és nagyon aranyos.
Üdv: Hülyebogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 

 
 

Szépjónapot Mindenkinek!

Andi, Émi,
Osztozom Veletek, tegnap este egy lájtos vacsorától (rozskenyér, pulykasonka, sajt) jött rám ismét az öklendezés, utána meg olyan gyomorégés, mintha semmit nem ettem volna. Feküdtem a kanapén és nyöszörögtem, nehezemre esett kivánszorogni még a fürdőbe is:-( Ugye ez csak jobb lesz? Lassan itt az ebéd ideje, és bármire gondolok, felfordul a gyomrom, pedig enni kell....A köménymagos leves jól hangzik, vajh' lesz-e a kantinban?:-)

Képzeljétek, hétvégén bejelentjük a szülőknek az örömhírt. Vártam volna még vele, de anya előbb-utóbb úgyis lesasolná, hogy nini, hasam van, s nem olyan, mintha meghíztam volna csak úgy. Szóval innentől kezdve majd bonyolódik az életem:-)
No lépek tovább nyüszögni.

Puszillak Benneteket!

Szilvus
Szilvus
 


Újra kell jelentkezzek, mert közben az emailmre kaptunk egy újabb kismamit.
Köszöntsétek szeretettel
<center>[color=#0000ff]</center>-t

Én még jól vagyok, de ha sokat mondogatjátok ezt az émelygős cuccot, én is rosszul leszek. KépHozzátéve, hogy az épület legfelső szintjén dolgozom, "kellemes Déli fekvésű" irodában, és elromlott a légkondi. S mivel a cég heteken belül költözik, nem is tervezik a javítását. Bár otthon se sokkal jobb, de azért a zuhany tud átmenetileg segíteni.

Gyorsan újra a mai táblicska:
Kép

Puszika a piciknek és a kicsiknek
Judit
holophernes
 
 


Szia Szilvus!

Írd majd meg mit szóltak a szülők. Ez olyan izgi. Az a baj, hogy én elterveztem ilyen romantikus bejelentéseket, hogy mit fogok csinálni, mondani, aztán semmi nem lett belőle. Pedig ez olyan szép. Kép
Tényleg, van valakinek valami jó kis története, hogy hogy jelentette be? Volt egy ilyen topic, de úgy látom nem ír oda senki.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Judit!
Azt hiszem a legjobb kezekben van a topic!Kép Tináért pedig külön köszi, remélem azért olvasta!

Örülök, hogy ismét jönnek a babócák, már ránkfér az utánpótlás a "friss"-ben.Kép

Pussz
Szilvi
16+6
sztigris
 
 


Én írtam a szüleimnek egy képeslapot, amin egy Halacska integetett, és azt mondta, hogy jó lenne már találkozni. Ezt adtam át a szüleimnek, és ráírtam, hogy
"Már régóta igértem valamit, most beváltom. Ferbuár végén van a nagy találkozó a 'HALAK' jegyében."

Mondanom se kell anyukám rögtön tudta, apu meg csak olvasta, aztán nézegette, és bambán nézet rám.Megkérdezte, hogy én miért címeztem ' kedves nagymama és nagypapa' címre (bár már a nővérkémnek van egy kislánya, szóval tényleg nagyszülők). Amikor ezt kimondta, akkor megcsillant a szemében valami, kirebegett egy gratulálok-ot, miután megkérdezte, hogy ez azt jelenti amire gondolok. Majd lelkesen nekilátott elmesélni, hogy milyen nehéz is szétszerelni a karóráját. Nem valami nagy történet, de legalább én igyekeztem vmit kitalálni nekik.
Anyu fátyolos szemekkel nézett rám, és úgy sündörgött körülöttem, mint ha hímes tojásból lennék. Ez mostanra elmúlt, maradt a fátyolos szem Kép
holophernes
 
 


Cupa Szilvi
Kép
holophernes
 
 


Sziasztok!

Mélységesen együtt tudok érezni mindenkivel, aki pocsékul érezte/érzi magát... de kitartás... én mintha már kezdenék jobban lenni... Kép Már nincs napi 24 órás folyamatos hányinger, hanem csak 1-2 erősebb szagtól jön elő... úgyhogy ki kell bírni a 1x, hétig... valahogy ... Kép Bár ez a hülye idő is biztos nagyon sokat ront a helyzeten... Remélhetőleg ennek is vége lesz egyszer... napok óta csak este mozdulok ki a lakásból... szerencsére Manót az önkéntesek (=nagyszülők) viszik játszóterezni minden napKép... én nem bírnám Kép

itt egy biztonságos oldal, ahol képek vannak a pocaklakókról:
http://mama-baba.freeweb.hu/hetrolhetre1.html Kép

Bogi
Én küldtem egy sms-t a páromnak, aki épp órán ült - onnantól idétlenül vigyorgott... a tanár nem tudta mire vélni a vigyort az arcán... pár hónap múlva megértette KépKép

... megyek, kicsit pihizek, mielőtt SzutyokPanka hazaér... Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Sziasztok!

Akkor én is hozzájároluk a magam kis történetével a sorhoz: nálunk elég faramuci módon anyukám előbb tudta az eredményt, mint én!:-)
Ugyanis elvégeztem egy terhességi tesztet, az pozitív lett, mentem dokihoz, aki elküldött vizeletvizsgálatra. Anyukám tudott a tesztről és az orvosról is. A vizeletvizsgálat eredményéért viszont nem tudtam elmenni, mert csak 3-ig adják ki, én meg egyszerűen nem tudtam elmenni a munkahelyemről és megkértem őt, hogy hozza el az eredményt. Itt ben az irodában tűkön ültem már, hogy mi lesz, miért nem hív anyu, aztán kiderült, hogy nem vitte el magával a mobilt és meg kellet várnom, amíg hazaért és felhívott engem.
Úgyhogy nálunk ő látta meg elsőnek a pozitív eredményt és ő mondta el nekem...:-)

Most ebédeltem, de mintha semmit sem ettem volna, ugyanúgy ég továbbra is a gyomrom.
Ebéd előtt kb. 2 perc alatt eldöntöttem, hogy bár jövő hétre csak a csütörtököt és a pénteket vettem ki szabinak, mert kedd este utazunk el a szlovén tengerpartra pihenni, én bizony kiveszem a hétfőt és a keddet is, pedig alig van már szabim...így legalább lesz egy teljes munkamentes hetem....nem nagyon kellett rábeszélni magam...:-)

További szép (panaszmentes) napot mindenkinek!
Andi
bagandre
 
 


Csatlakozom a történetemmel.

Anyukámnak egyszerűen megmondtam, hogy babás vagyok... Ő volt az egyetlen eddig aki nem örült neki. Nem vagyunk összeházasodva (nem vagyunk vallásosak, tehát nem ez izgatta ezért is döbbentem meg, hogy ez volt a reakciója) Igaz, hogy lassan 4 éve ismerjük egymást és 2 éve együtt élünk, de ő nem örült neki. Igaz ez csak az első érzése volt. Most már büszkén tudatja mindenkivel aki nem tudja, hogy jön az unnoka. (első unokája)

Páromnak úgy mondtam el, hogy hajnalban megcsináltam a tesztet és úgy ébresztettem fel, hogy "Apucika" amkikor felébredt és megértette, hogy mit suttogok neki igen furcsán nézett rám, de aztán eljutott az agyáig a szó jelentése nagyon boldog volt. Boldogok vagyunk, hogy jön babó.

Szép napot mindenkinek.

Bibi
Bibi
 


Sziasztok!

Szilvus!
Én is 8 hetesen mondtam el a szüleimnek a nagy hírt anno. És képzeld ő már tudta!!!Kép Már akkor tudta amikor én még nem is sejtettem, csak nem akart rákérdezni, mert hátha tévedettKép Szóval az anyukákkal tessék vigyázni, mert néha sasszemük vanKép Pedig sose voltam egy nádszál alkatú, rajtam a 6. hónapig szinte semmi sem látszott, és mégis...Kép Lehet, hogy már a Te anyukád is sejti sőt tudjaKép

sasha

Kép
sasha
 
 


Sasha!

Ez jóKép Mi meg együtt lakunk, és mikor már késett a menzim 2 vagy 3 napot akkor anyukám megkérdezte hogy nem kellet volnamár mgjönnie? Aztán pár nap múlva ő hozott nekem tesztet. Így neki nem eklllet elmondanomKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok4

Ma voltam Ekg-n, megállapították hogy sinus tachycardiámvan, de tudom hogy attól vert gyorsabban a ketyegő mert nagyon meleg volt, a nő meg állt felettem és csak nyomogatta a gombokat, mire én már olyan ideges voltam hogy megkérdeztem tőle hogy valami baj van, mire azt mondja nincs csak nagyon feszült vagyok és mozgok, pedig nem is mozogtam. Szóval ez volt ma.
Olyan jó volna már egy kis eső, nálunk most esett 2 csepp.

Voltunka gyerekekkel a gégészeten nincs komolyabb bajuk, azt mondta az orvos hogy száraz a nyálkahártya. Valószínű allergiásak, orrcseppet írt fel, a fiamnak meg neogranormon kenőcsöt.

Na megyek is mert nagyon meleg van itt a gép elött.

Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Ki lesz itt holnap is mindenképp? Én szabin lennék, és akkor nem lesz táblicska.
Már megcsináltam.
Vállalná valaki, hogyha átküldöm, akkor mint egy mellékletet csak feltölti??
Kép
Judit
holophernes
 
 


Hát ez az! Nem megy valami gördülékenyen.

Indulnék haza.
Holnap reményeim szerint Szilvi fogja feltenni a táblicskát.
Szasztok, jó gömbölyödést,jó hétvégét, sok esőt és nem haragszom azértKép
Kép
holophernes
 
 


Sziasztok! Hü ez csoda, újra itt. Nem sok idöre jöttem, és nem is tudok most másfél hónap lemaradást elolvasni, igy csak köszönöm mindenkinek aki aggódott értünk. Ma volt UH, már 15. hetet töltöttem be (hihetetlen nekem is) a baba is jól van, apuci most látta elöször hogy van keze, lába és mozog a baba, igy majd kiugrik most öröméböl.
Feloldották a szigorú fekvést, de egyelöre csak ritkán jövök mert sokat kell még pihenni és nem is akarok hirtelen megint órákat a gép elött tölteni. Csak el akartam mondani mi újság és gratulálok közben az újaknak.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


KépKarmen!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Annyira örülök, hogy itt vagy mégha csak 1 picit is! Nagyon izgultunk Értetek és csak néha-néha Gigitől és Doristól kaptunk hírt rólatok!
Vigyázz nagyon magatokra!

Holnap én teszek fel táblicskut!Kép

Szilvi
majdnem 17Kép
sztigris
 
 


Sziasztok!
Szeretnek csatlakozni,36 éves, hat hetes terhes vagyok,(utolso mensim jul. 3) harmadik gyerekünket várjuk. En Romaniaban elek, itt az egeszsegugy nem sokat foglalkozik a terhesekkel. Ezert probalok tajekozodni, hogy mi a helyzet Mo-on, milyen zsurovizsgalatok kellenek, es szeretnem a fontos vizsgalatokat Mo-on elvegeztetni.
Korom miatt aggaszt, nehogy valamilyen rendellenességgel szülessen a kicsi. Hallottam, hogy a magzatviz-mintavétel helyett( ami esetleg vetélést okozhat) most már van egy vizsgálat, aminek a segitségével az anyai vérből meg lehet állapitani az esetleges rendellenességet. Erről szeretnék többet megtudni, (mikor kell elvégezni, mennyire megbizható, hol kell elvégezni).
Ha valaki tud segiteni infoval elore is kosz!
Ildiko
kildiko
 
 


Sziasztok!

Ildiko!
Üdv közöttünk! A táblicskuba betettelek, de majd Juditnak szólj, ha valami nem stimmel az adatokkal, mivel én ma csak helyettesítem táblicsku ügyben.Kép

Mai kispocisainkKép

Kép

Szilvi
17+0
sztigris
 
 


Szilvi!
Koszi, hogy betettel a tablicskuba, jo ott lenni!

Ildiko
kildiko
 
 


Ildikó

Nem tudtam, hogy itt is jelentkeztél, válaszoltam a Frissben.
Gyere gyakran!!!!

Kitty
kitty123
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk ám, csak valami hülye babona vagy mi miatt nem írtam, mert az utóbbi időben egyre sűrűbben úgy éreztem, gond van, lehet, hoy nem is vagyok babás, így nem mertem jönni. (mármit hogy elhalt a baba meg ilyen ökörségek)
Ma voltam UH-n, rúgkapált a babó, BPD 18mm, nyaki redő 2,1 mm. Azt mondták, minden rendben, csak az az egy idegesít, hogy az ultrahangspecialista a dokimnak rámutat a képernyőre: észrevetted, a lepény érdekes, nem? a doki: de. Mondom: mi van mi van?????? erre: semmi gond, minden rendben.
Hát remélem isKép
Apa nagyon vigyprgott, most látta először a Pockot, a múltkoti UH n nem volt benn, mert petit kergette a folyosón, igaz, akkor alig taléltuk meg egy kis pötty volt csak. Most azért más egy kapálódzó PocokKép
Lányok, viszont kicsit idegesít, hogy Petivel a terhességet 58 kg-as kezdtem, és 74 k-san fejeztem be, míg ezt a terhességet 56 kg-san, de most az első trimeszter vége felé csak 55 kg vagyok......hasam szinte semmi.....elég gáz nem???

na megyek, a fiam ennyit engedett

Ja!!! Minden új kismamit szeretettel köszöntök ittKép Minden időközben finiselőnek nagy gratula!!

kata
LadányiKata
 


Sziasztok!

Szeretnék 2 hétre elköszönni tőletek, megyek szabira. Tanulni, olvasni, aludni és enni fogok.

Vigyázzatok magatokra és a babócákra is.

Mindenkinek szép két hetet kívánok.

Üdv.

Bibi
(sikerült végre regisztráltatnom magam)
bibi
 
 


Kata!
Ne izgulj, az első 3 hónapban én is fogytam 1-2kg-ot(53-ról kezdtem), de a roszzullétek miatt nem is csodállom. Az első 3 hónapban a baba miatt nem is igazán van ok hízásra, hiszen még alig 15-20gr és a méh se nyom sokat! Nekem se volt semmi hasam(alkati kérdés is), a babó ilyenkor még elég apró, de most, hogy betöltöttem a 17. hetet 2-3 nap alatt akkorát nőtt, hogy el sem hiszem.(és ez pocak már nem a rossz emésztésnek köszönhetőKép) Ja, és amióta megmozdult azóta csúcsosodott ki a hasam.

Pussz
Szilvi
17+0
sztigris
 
 


Szilvi!

na de én nem voltam rosszul!! Leszámítva acsokis-tejszínhabos goffrys gyomorrontásomat.....
Igaz, ma is ketten megkérdezték, hogy baba lesz e. Igaz, csak este. (akkor nagyobb a hasam,reggel semmi)
Jajj de jó lenne 17 hetesnek lenni!!!

Puszi: Kata
LadányiKata
 


Sziasztok!

Örömmel olvastam a bejelentéseket :-). Érdekes, hogy az anyukák több helyen megérezték, vagy tudták.

Lenne egy kérdésem. Már több napja iszonyúan fel vagyok fújódva. Nektek van valami bevált ellenszer? Mi a férjemmel tartunk itthon egy Stompax nevű tablettát, ami kimondottan ilyen panaszokra van, mint pl.: emésztési zavarok, puffadtság, teltségérzet, székrekedés okozta hasi szélgörcsök. Amiből készült: édesköményolaj, köményolaj, borsmentaolaj, kamillaolaj. MÉGIS TERHESEKNEK ELLENJAVALLT!!! Vajon miért? Egy pezsgőtablettára, aminek az alkotóanyagai: citromsav, kálium-hidrogén-karbonát, nátrium-karbonát ls polietilénglikol, arra nincs ráírva, hogy terheseknek nem szabad, igaz más sincs. Szóval szerintetek mit csináljak. Nagyon rossz, mert fáj is a hasam, és kemény. Remélem, hogy a babának nincs semmi baja.

Émi!
Ha csütörtökön mész UH-ra, akkor utána valahogy jelezd, hogy mi volt jó?
Drukkolunk!

Kérlek benneteket, ha tudtok, segítsetek! Köszi!

Üdv, jó hétvégét mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!

Én is fel vagyok gyakram fújódva. Reggel semmi hasam, este már gyakran megkérdezik: Baba lesz??? És el sem hiszik, hogy 11 hetesKép Ez a koraterhesség velejárója. Hááát én inkább egy kiscit könnyű ételeket ennék pár napig, de semmiképpen nem szednék be semmit. Elmúlik hamarosan, meglátodKép

Puszi: Kata
LadányiKata
 


Szia Kata!

Köszi a választ. Igazából mit jelentenek ezek a könnyű ételek? Én nem gyakran fújódok fel, hanem már napok óta egyfolytában, és fáj is. Szóval jó lenne egy két jó tanács, hogy mit egyek, és mit ne.
Köszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Kata! Nekem a 12+5 volt a BPD 21,8mm, de a nyaki redö csak 0,9mm. Nem javasoltak neked genetikai vizsgálatot?

Kb. a 13. hétig én is mindig felfújodtam, akármit is ettem. Pedig direkt figyeltem ne egyek nehéz ételt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Kata! Nekem a 12+5 volt a BPD: 21,8mm, a nyaki redö viszont csak 0,9mm. Nem javasolták neked a genetikai vizsgálatot?

kb. a 13. hétig én is mindig felfújodtam, bármit ettem. Igen kellemetlen volt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Bogi! Lehet, hogy két napja ettél valami nehezebbet? Hát a bab, a káposzta, karfiol, lencse, ezek puffasztanak.
Könnyű kaja: nem zsíros, nem túl fűszeres ételek, és a fentiek kihagyása. Nagyjából olyan kaja, amit egy kisgyeeknek is adnál.

Karmen: nem javasoltak semmit, de eléggé utánnaolvastam, és a nyaki redő ebben a korban 3 mm alatt normális, 4 felett merül fel a gyanú. Legalább is így olvastam, te mást tudsz?????

Puszi: Kata
LadányiKata
 


Ja...azóta még olvastam, mindenhol mást írnak. A "legjobb" amit olvastam, a 2 mm a maximum voltKép Most mit csináljak???? Nagyon parázom.......

Kata
LadányiKata
 


Kata, bocs hogy beleszólok Kép, de a rendelőben ezt írja a doki:

Kérdés:
A 12. héten mért NT értékének milyen értékek között kell szerepelnie? Illetve ha rendellenesség van az miben nyilvánul meg?
Válasz:
Az Ön által kérdezett NT érték a tarkótáji folyadékgyülem vastagságát jelenti. Mérésének az adja a jelentőségét, hogy az NT érték pl. Down szindrómás, vagy más kromoszóma rendellenességgel fejlődő magzat esetén magasabb. Pontos értéket azért nehéz most megadnom, mert ebben még nem egységes a nemzetközi szakirodalom álláspontja, és a legkorrektebb nem is milliméterben, hanem MoM-ben megadni ezt az értéket is, mint az AFP-t. Általában 4-5 mm felett már mindenképpen fel kell vetni a rendellenesség fokozott kockázatának esélyét, és a megfelelő további vizsgálatokat el kell végezni.
Dr. Ács Nándor

Heni
Névtelen
 


Nagyon aranyos vagy Heni, köszi, én is ezt olvastam először, és nagyon megnyugodtam.
De böngésztem, böngésztem, és van aki szintén a rendelőben 3 mm alatt írja jónak, de egy topicban pl egy lányt 2,8-al elküldtek vizsgálatra, és válaszolt is neki a doki, hogy a 2,8 már veszélyeztetett érték. Ugyanebben a topicban egy másik doki pedig azt írja, 2 mm a maximum a nyaki redőre. Pontosan emiatt vagyok elbizonytalanodva nagyon....
De nagyon rendes vagy, hogy utánnakerstél, és leírtadKép

Kata
LadányiKata
 


Kata!

Nézegettem a neten én is tovább és szinte mindenhol a 3mm-t láttam maximumként. Ne izgulj Kép

Heni
Névtelen
 


Kata, miért a 11. héten voltál? Nálunk a betöltörr 12. hét után csinálják.
Szerintem kérdezz rá, de ne parázz, minden rendben lesz!
rbogi
 
 


Kata, miért a 11. héten voltál? Nálunk a betöltörr 12. hét után csinálják.
Szerintem kérdezz rá, de ne parázz, minden rendben lesz!
rbogi
 
 


Heni!

Megnyugodtam márKép Nagyon rendes vagy, hogy miattam utánnajártál, köszönömKép Ritka, hogy így segítenek az ember lányának, egészen elérzékenyültem...de lehet ám, hogy ez csak a terhességtől vanKép
Tudod, Petivel is ilyen lökött voltam, mindig, de mindig aggódtam valamin. Először, hogy él-e (a 12. hétig), aztán az AFP miatt. Aztán, mozog-e eleget. Aztán. Mennyire keményedik a hasam. Aztán a nem megfelelő CTG-k miatt. Aztán hall az ember minden félét....(szegény Für Anikó pont akkor vesztette el a babáját a 8. hónapban) akkor ettől féltem, mi van, ha Ő is "csak úgy" meghal odabenn???
Azt hittem, most már okosabb leszek. Hát nem. Most keresgéltem felfelé, másnak is volt e ekkor nyaki redője, hát olvasom, miket írok.....hűű de jó llesz ezt majd kigyűjteni, ha megvan a baba, jókat fogok derülni rajta....akkor meg majd: eleget szopik? Miért sír? Miért nem sír?

Hajajjj...Anyának lenni...Lányok mindenki ilyen lökött vagy csak én???

De igaz a mondás: onnantól, hogy Ő megszületik, amíg Te élsz, éjjel nappal felé száll minden gondolatod....nem nagyon hittem el...de Anyu most kezd "belejönni". Régen nem volt ennyire ilyen.. most meg: ettél? Aludtál? Tiszta a füled ? (na ezt nem azért)....szóval nagyon ariKép remélem, én se megyek a fiam idegeire majd. Csak a menyeméreKépKép

Na lelövöm magam. Így is kicsit elkalandoztamKép

Jó éjt Nektek!

Puszi: Kata
LadányiKata
 


Kata Kép Szerintem inkább ne olvasgass össze mindenfélét, hanem koncentrálj a babyre és minden rendben lesz Kép

Heni
Névtelen
 


Kata! Bocsánatot kérek, nem ijesztgetni akartalak, én 2 mm tudok maximumnak, de úgy gondolom ha az orvos javasolja akkor a kismamának meg kell engednie a vizsgálatot. Ezek szerint nálad nem látta ennek okát, az AFP is sokat elárul, csak ott már elöfordul (kolleganöm) hogy mire kapott idöpontot genetikai UH-ra, majd magzatviz vételre, annak még több hét volt az eredménye, már kicsuszott a 24. hétböl. Én azért jobbnak tartom akinél gyanú van a 12. heti chorionboholy vizsgálatot.

Nálunk is gyakori hogy már a 11. héten megmérik, de nem tudom mennyit kell rászámolni hogy 1 hét alatt mennyit vastagodna. Gondolom nem többet mint 1-2 mm, ezzel meg gondolom számolnak az orvosok is.

Nekem nem javasolták, de nagyon gondolkodok a magzatviz vételen.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok
Remélem kellemesen telt a hétvége! Pénteken a dokim szabadságon volt, így nem lettem okosabb.

Szilvi
Köszi a helyettesítést, Tündér vagy
Kata
Tényleg igaza van Heninek. Ne aggódj már! Ha ép, egészséges és titeket akar szüleinek a kis Pocaklakótok, akkor minden rendben lesz. Ha meg valami mésként történik, annak is meg van az oka. Tudom, hogy idiótán hangzik, de inkább szeresd őt, mosolyogj rá, mint sem aggódsz folyton miatta.
Karmen
Éljen! Pihengess,lassan jön a hűsítő ősz, és akkor szerintem belénk is több élet szorul.
Fbogi
Igyál sokat a puffadás ellen. Szedsz vmilyen magzatvédőt? Nekem is nagyon kellemetlen fúvódásom volt a Maternától. Amióta nem szedem, minden rendben!
Bibi
Pihenj jól
Kép
Judit
holophernes
 
 


Sziasztok, szép napot MindenkiSpocakosnak:-))

Végigolvastam a "bejelentési"-történeteket, olyan izgalmas!:-)
Nna, mi is túl vagyunk rajta. Sasha, igazad volt! Anya már 1 hete sejtette, csak nem mert rákérdezni, mert félt a ronda nagy számtól, hogy jól letorkollom, ha nem úgy van. Én annyit mondtam anyának, mit szólna márciusban egy kisunokához? Ugrott ki a bőréből, merthogy ő már régóta nagyon szeretne, csak hát a lökött lánya ezidáig kereste a kifogásokat:-) Nagyon örült, és már kezdené kötögetni-horgolgatni a kisruhákat, persze kértem, hogy ezzel még ráér azért kicsipicit. Öcsém az kurjongatott örömében, és boldogan vállalta, majd vigyáz rá és jóóó rossznak neveli (úúristen:-))). Párom anyukája csak annyit mondott, hogy váratlanul érte a hír, de éreztük, ha kettesben lesz a "kisfiával", azért lesz 1 kis hegyibeszéd. No, nem mintha érdekelne:-))) Mi nagyon örülünk neki, megbeszéltük, akartuk, terveztük, és most várjuk!

Hát így állunk.:-)

Szilvi,
Többen írtátok, fogytatok az első 3 hónapban. Nálunk ez most +1 kg. Az normális igy a 9. héten??Reggelente kinszenvedés felkelni, s már úgy érzem, a háztartási-keksz ipar építhet rám:-)(Magyar termék, támogatjuk, ugye Lányok?)

Kata
Szerintem normális az aggódás, persze ne vidd túlzásba, egészséges fiatal nő vagy, MINDEN RENDBEN LESZ:-)))

Judit,
Milyen sok márciusi babánk lesz:-)))

Sziasztok,
Szilvus
Szilvus
 


Sziasztok!

Szilvus én ost 10+5 hetse vagyok és én is híztam 1 kg-t. teljesen normális. Én semmit nem voltam rosszul, rendesen tudtam enni gondolom ezért sikerült híznom.

Kármen: jó hogy újra sürübben látunk.

Mi jól vagyunk, hétvégén nem tudtam jönni mert vendégek voltak.
Ma voltam a védőnőnél, másfél órát voltam ott. A gyerekek szét szedték a rendelőt, olyan mérges voltam rájuk, különösen a Bettire, soha nem szokott így viselkedni, és persze Norbi csinálta utána.
De a lényeg végre meg van a kiskönyvem is, most már így jobban érzem hogy kismama vagyok, hiszen a tünetek ezt nem érzékeltetik. Már alig várom hogy megmozduljon.

Na megyek is

Jók legyetek és vigyázzatok magatokra


Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Szilvus!
Én most nagyon rosszul voltam a 6-10. hét között és szinte semmi sem maradt meg bennem, szóval nem is csodálkoztam a fogyáson. Mostmár minden ok és rendesen tudok enni, szerintem 1-2kg hízás az első harmadban teljesen normális.Kép

Szilvi
"öreg" mami
sztigris
 
 


Lányok! Igaz nem sokat voltam itt, mert sokáig kórházban voltam, de most elköszönnék, mert látom már én vezetem az elsö helyet, átadom a következöknek. Kivánok mindenkinek problémamentes babavárást.

A friss-ben ugyis hamarosan találkozunk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Karmen
Olyan "friss" vagyok, hogy még nem is találkoztunk. Kívánom, hogy ezek után a lehető legjobban érezd magad Te is és a Kisbaba is!:-)

Szilvi, Gabi
Köszönöm, +nyugodtam. Étvágyam az bezzeg van és azért a rosszullétek is elviselhetők, csak furák. A kondizással felhagytam, vagy mit javasoltok? Lehet folytatni "lájtosan"?

Gabi
Egy kedves kolléganőm (21. hét körül van) mesélte el tegnap egy napjukat a forgolódó kiscsajszival, annyira megható és aranyos volt! Úgy várom, hogy már végre MI is mocorogjunk.

Addig is elmocorgok dolgozni, grrr:-(((

Szilvus
(9+2 (?))
Szilvus
 


Sziasztok
Karmen
Miért gondolod, hogy téged nem fogunk méltóan elbúcsúztatni, addig azért ne lépj innen le! Nézzd meg az utóbbi archivumok bármelyikét, hol Nikie-t, hol Tinát, hol meg Bellát, és Szilvit búcsúztattuk el. Szóval tudom, hogy nagyon sietős a végéhez, de ezért még érdemes lenne pár napot velünk töltened!
Szilvus
anyucik már csak ilyenek Kép, az a bizonyos júliusi "gólyözön" meghozza a gyümölcsét márciusban!

kilókról nekem rossz tapasztalataim vannak, szóval én kb 3-4kgot is magamra kaptam, de erről már sírdogáltam nektek, szinte eredménytelenül.. KépKépKép

A mai állásunk
Kép


kellemes napocskát
Judit
<center>Kép</center>
holophernes
 
 


Sziasztok!!

Judit,
:-((De nehogy eszedbe jusson fogyózni! Lehet, hogy Neked majd a következő harmadban lesz csekélyebb a gyarapodás.

Holnap mindenki pihenje ki magát, szép idő lesz, sétáljatok a napocskán (ami olyan édesen vigyorog Judit hozzászólásában...:-)egyetek jó nagy fagyit (de csak tejeset!)!

Puszi Nektek és a Pocaklakóknak!

Szilvus (aki még mindig nem vette a fáradtságot, hogy regisztrálja magá...)
(9+1)
Szilvus
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?